View Full Version : Pytania/Odpowiedzi...
Bartos z tego co zrozumiałem to coś nie tak z wersją którą posiadasz
GKS-PIEKARY-KATOWICE
06-09-2009, 19:38
Może ktoś podac namiary na jakieś kluby sztuk wali np. MT najlepiej w Siemianowicach
Muay Thai jest dobre w Piekarach- Triada (www.triada.prv.pl) :szpada:
Bouni_Ledziny
06-09-2009, 21:24
ktoś wrzucal kiedyś index znaków zakazanych czy jakos tak, odnosnie flag to bylo. Ma to ktos?:)
KrYpToN1
07-09-2009, 07:33
jakie dokumenty trzeba dac w urzedzie pracy by sie zarejstrowac?? pamietam tylko ze ostatnie swiadectwo ukonczenia szkoly , a jesli sie dalej ucze ?
mimiczka931
07-09-2009, 08:36
jesli dalej sie uczysz dziennie to nie mozesz sie zarejestrowac jako bezrobotny chyba.
robertgacmanga
07-09-2009, 09:20
Mam pytanie czy moze ma ktos link do fotki albo fotke całego skladu GieKS-y na której jest Marcin Wsilewski w koszulce GKS-u???Kiedys bylo tutaj sporo fotek z dawnych czasów i na jednej z nich on wlasnie był?? Prosze o pomoc chodzi o zakład!!!:szpada:
KrYpToN1
07-09-2009, 09:28
jesli dalej sie uczysz dziennie to nie mozesz sie zarejestrowac jako bezrobotny chyba.
to jest szkola wieczorowa
KrYpToN1
07-09-2009, 10:59
aha i jeszcze jedno jak to wszystko wyglada z zasilkami ?? kiedy sie dostaje zasilek dla bezrobottnyych musze cos na niego wypisywac jakies podania czy cos czy z miejsca dostaje zasilek ??
aha i jeszcze jedno jak to wszystko wyglada z zasilkami ?? kiedy sie dostaje zasilek dla bezrobottnyych musze cos na niego wypisywac jakies podania czy cos czy z miejsca dostaje zasilek ??
Zasiłek nie przysługuje każdemu kto zarejetruje się w urzędzie jako bezrobotny. Nie jestem w tym specjalistą ale zasiłek może dostać osoba, która ma jakiś staż i staż ten nie ustał poprzez zwolnienie dyscyplinarne lub z Twojej inicjatywy. Urząd po dokumentah, które dostarczasz do nich sam będzie wiedział czy zasiłek Ci przysługuje i w jakim wymiarze.
Gdzie w Katowicach jest jakaś siłownia (oprócz Dębu) w której kupie karnet miesięczny do 100zł?
Słowian,tylko nie pamiętam dokładnej ceny ale na pewno poniżej 100 zł
rolna, słowian.. spodek od pazdziernika
pisz w tym temacie:) http://forumgieksy.pl/showthread.php?p=214361#post214361
Gdzie w Katowicach jest jakaś siłownia (oprócz Dębu) w której kupie karnet miesięczny do 100zł?
słowian i spodek - 40 zl 25 h, nie ma chyba czegos takiego na miesiac.
Chodzi mi o karnet. Nie ma tam karnetów?
Na Rolnej jest karnet ale zalezy od Ciebie ile chodzi masz na 25 wejsc za 40 zl i od Ciebie zalezy ile bedziesz chodzil i na ile Ci starczy tych 25 wejsc.
Dzięki. Przejde się tam zobaczyć jak tam wygląda.
Bouni_Ledziny
07-09-2009, 13:18
Na Rolnej jest karnet ale zalezy od Ciebie ile chodzi masz na 25 wejsc za 40 zl i od Ciebie zalezy ile bedziesz chodzil i na ile Ci starczy tych 25 wejsc.
na Słowianie tak samo, dodam ze siłka bardzo fajna, i jak dla mnie wychodzi tanio, tylko z dojazdem ciezko. W Lędzinach silownia to 50 zł miesiecznie i stary sprzet :D:szpada::szpada:
Aha na Rolnej, ale gdzie dokładnie?
Słowian to na Zawodziu? Jak tam to mam najbliżej. A jaki tam jest sprzęt? Nowy?
Z moich obserwacji jak bylem jeszcze w Polsce.Najgorzej kolo 16-17 ale to rowniez zalezy od dnia.Najgorzej okres wakacyjny gdzie sezonowcy ida na silke podpakowac swoje miesnie hehe i szybko na basen by pompa nie zeszla.Najlepiej chodzic kolo 19 duzo miejsca i w miare malo osob.
Bouni_Ledziny
07-09-2009, 13:30
Słowian to na Zawodziu? Jak tam to mam najbliżej. A jaki tam jest sprzęt? Nowy?
tak, na Zawodziu. Sprzet nowy, elegancki, niczego nie brakuje.
Ok dzięki za Info.
Pozdrawiam
z racji tego, ze na spodku wpuszczaja na silke dopiero od pazdziernika bo sa te mistrzostwa, to nie da rady sie jakos na slowian wcis na tym karnecie z spodka?
Miłosz1964
07-09-2009, 15:36
Do której ten Słowian i ile jednorazowe wejscie?
Słowian bodajże do 20-21,jednorazowe wejście 3-4 zł,nie pamiętam dokładnie
Bouni_Ledziny
07-09-2009, 15:50
z racji tego, ze na spodku wpuszczaja na silke dopiero od pazdziernika bo sa te mistrzostwa, to nie da rady sie jakos na slowian wcis na tym karnecie z spodka?
karnet nie jest przypadkiem na wszystkie obiekty mosiru?
Bouni wlasnie zdaje mi sie, ze tak powinno byc, ale nie chcialbym jechac i sie rozczarowac, tak jak dzis na spodku .
Słowian bodajże do 20-21,jednorazowe wejście 3-4 zł,nie pamiętam dokładnie
do 21, 3zl..
na słowianie jest pare z obslugi,ktore z zegarkiem w reku liczą ci czas :dead: i jak jestes 1h 25 min to juz Ci karzą doplacic kolejne 3zl lub kresla na karnecie drugie wejscie :dead: a taka akcja jest nie do pomyslenia (przynajmniej sie nie spotkalem) w Spodku, gdzie o wiele bardziej przyjemna i jajcarska ekipa obsługuje :faja:
karnety Mosiru nie obowiązują niestety na wszystkie obiekty...
dzowniłem na spodek i powiedziano mi ze w czasie gdy spodek jest zamkniety mozna chodzic na jakikolwiek mosir na tym karnecei MiRO.
pejot, ale to jest wyjątkowa sytuacja, bo spodek teraz zamknięty. Jak jest tam normalnie siłka otwarta to na karnet ze Spodka nie wejdziesz na Słowian.
To jak wykupie za 40zł 25 wejść to moge godzine tylko być na siłce bo jak minie godzina to już z karnetu odejmuja 2 wejscia? Czy 1 wejscie i siedze ile wlezie?
bedziesz godzine to odejma Ci godzine. Na slowianie nie bylem, ale jak wyzej pisza, masz 1h i 25min to 2 godzine Ci kresla. Na spodku siedze ile chce, a i tak kresla ino godzine:)
Hmm myślałem że 1 wejście to moge siedzieć ile chce:cham: A w spodku jak tam ogólnie jest? sprzęt i ekipa spoko? cennik ten sam co na słowianie?
na AWF u gory na mikolwskiej, zaraz przy autostradzie, karnet 20 wejść 60zł i siedzisz ile chcesz. Sprzetu nie ma zbyt wiele ale i ludzi raczej malo.
Jedyny minus to godziny otwarcia 15-20(21)
O ile nic się nie zmieniło to zasiłek przysługuje osobom które w ciągu ostatnich 18 miesięcy przepracowały conajmniej rok.
Dokładniejsze informacje o warunkach jakie trzeba spełnić żeby otrzymać zasiłek znajdziesz w ustawie o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy albo na stronie PUPu.
Do ktorej dzis jest otwarte stoisko z biletami w supersamie?
JohnyManhattan
08-09-2009, 16:17
Do 19.50, jesli sie nie myle.
robertgacmanga
08-09-2009, 19:27
Kurwa masa odpowiedzi na to gdzie jest siłka i czy mozna na karnet czy bez!!!!Ludzie jeszcze mu laske zrobcie i kupcie karnet.!!Jak sie czlowiek pyta o cos konkretnego to cisza!!! Masa napakownych mózgojebów!!!!Po ci silownia?? w Silesia City Center jest stoisko gdzie dowiesz sie gdzie sie nafaszerowac anabolami.Machniesz pare razy sztanga i jestes gosc!!!ZENADA KURWA ZENADA!!!Widze dziennie takie wytwory bary jak Arnold a nozki jak pszczólka Maja!!!Pozdrawiam
Lars Ulrich
08-09-2009, 20:53
już niedługo północ,mam nadzieje że jutro wstaniesz prawą nogą :hihi:
Bouni_Ledziny
08-09-2009, 23:03
Kurwa masa odpowiedzi na to gdzie jest siłka i czy mozna na karnet czy bez!!!!Ludzie jeszcze mu laske zrobcie i kupcie karnet.!!Jak sie czlowiek pyta o cos konkretnego to cisza!!! Masa napakownych mózgojebów!!!!Po ci silownia?? w Silesia City Center jest stoisko gdzie dowiesz sie gdzie sie nafaszerowac anabolami.Machniesz pare razy sztanga i jestes gosc!!!ZENADA KURWA ZENADA!!!Widze dziennie takie wytwory bary jak Arnold a nozki jak pszczólka Maja!!!Pozdrawiam
A pytanie o silownie nie bylo konkretnym pytaniem?
opłaca sie jechac na giełde do Mysłowic i stać z autem do sprzedazy? jakie ceny?
gdzie w necie wystawic ogloszenie? otomoto?
w jakiej prasie mozna dac darmowe ogloszenia?
A ja dalej z tym Officem. Znalazlem na necie za 30 funtw wersje dunska. I teraz pytanie. Czy instalujac program da sie wybrac jezyk angielski? Czy tylko Dunski bedzie? Jak to jest w polskiej wersji da sie wybrac inny jezyk?
Starszy chce starszą na weekend do spa zabrac z okazji rocznicy i powstalo pytanie:
czy mozecie polecic jakas miejscowe?
Wisła, Zakopane?
Lars Ulrich
09-09-2009, 22:42
Ustroń może ? Belweder ?
Starszy chce starszą na weekend do spa zabrac z okazji rocznicy i powstalo pytanie:
Wisła, Zakopane?
Jeśli ma być blisko to polecam http://www.villaverde.pl/
Wisła, Zakopane?
Gołębiewski - wisła
Dostałem dziś na maila takie o to coś:
"Z przyjemnością informujemy, że zostałeś wytypowany spośród grona
Użytkowników poczty o2.pl i została Ci przyznana dotacja
na 3 dni zakwaterowania.
W ramach Europejskiego Programu Rozwoju Turystyki Indywidualnej
(Edycja I/2009) otrzymujesz następujący przydział:
:: Rodzaj przydziału: 3 dni opłaconego zakwaterowania
:: Termin potwierdzenia: 24.09.2009 11:00
Teraz zaloguj sie na http://www.eprti.eu/login,7357.html wpisując kod Twojego przydziału i zgodnie z regulaminem EPRTI potwierdź
swój przydział przez wypełnienie ankiety i podanie adresu doręczenia
certyfikatu na bezpłatne zakwaterowanie. Certyfikat zostanie doręczony
pocztą w ciągu kilku dni roboczych. (...)
Komisja
Europejskiego Programu Rozwoju Turystyki Indywidualnej
Nr ref. 1296/H/2009"
Kolejna ściema? Pewnie dostał też ktoś jeszcze to samo?
Było milion razy. Noclegi masz darmowe musisz " tylko" opłacić t stawki żywieniowe w miejscu które wybierzesz. Stawki są tak ustalone, że pokrywasz w nim nocleg. Wiec wychodzi na to samo. kiedyś sie tym zainteresowałem i wybadałem temat. W miejscu gdzie ja chciałem jechać " za darmo" stawka żywieniowa wynosiła 150 zł za dzień.
Chyba widzialem tez cos takiego na mojej poczcie. Warunkiem otrzymania tych gratisowych 3 dni bylo wykupienie jedzenia w cenie cos kolo 60zl. Czyli Nocleg gratis, przeplacisz na jedzeniu i wyjdzie na 0.
Ale moze to cos innego jest.
chyba każdy użytkownik poczty o2 to dostał
czy ktoś wie gdzie można uzyskać informacje o zakładaniu własnej firmy, skąd czerpać dotacje i jakie dotacje się należą. Nie licząc PUP-u. proszę o jakieś info na prv.
jak się zakończyła sprawa wygranego obiadu Juniora u Marty ?:P
ariel1964
10-09-2009, 18:02
Witam, wybieramy się z kumplami na wieczór kawalerski do Ostravy, ma ktoś może jakieś adresy noclegowni w których warto się zatrzymać i ogólne sugestie co warto odwiedzić a czego unikać????
Orientuje sie ktoś gdzie można zrobić kurs na instruktora jazdy? I ile takie coś kosztuje? Może ktoś wie jak takie zajęcia wyglądają no i sam egzamin na instruktora?
Szukam osoby ktora chodzi lub niedawno skonczyła edukacje w Liceum imienia Kopernika na UL. sienkiewicza
WAZNA SPRAWA - PW
podbij do JohnyManhattan, skonczyl w tym roku
ja rok temu,jakby Ci to miało pomóc ;>
Witam, wybieramy się z kumplami na wieczór kawalerski do Ostravy, ma ktoś może jakieś adresy noclegowni w których warto się zatrzymać i ogólne sugestie co warto odwiedzić a czego unikać????
http://www.hotel-mexiko.cs-ubytovani.eu/accommodation-Ostrava.htm
w pobliżu stodolni, nie drogo, w pobliżu świetnej osiedlowej knajpki kibiców Banika, zajebiste warunki, knajpa na dole, bardzo wyrozumiała obsługa ... w sylwestra się tam naprawdę ostro działo i nikt nie miał pretensji do nas ;]
_Bartos_
11-09-2009, 13:29
szukam jakiegoś prostego programu najlepiej po polsku i żeby współpracował z vista do skrócenia mp.3 czy filmiku
Anonimowy
11-09-2009, 14:27
Sound Forge polecam do obróbki plików audio.
chciałbym zrobić paczki plików w folderach ze mam np. 2000 plików i chce by zrobił mi 40 folderów po 50 plików w każdym z tych folderów. chodzi mi o grafikę jest jakiś szybki sposób ?
jak się zakończyła sprawa wygranego obiadu Juniora u Marty ?:P
ło ciup ale Ci sie wspomnialo ;] z tego co pamietam to sprawa pozytywnie zakonczona na jego korzysc :]
Na dworcu te Foto-Barry jest otwarte od której?
Potrzebuję też zdjęcie w formie elektronicznej. Muszę brać pendrive czy oni mi to dają na jakieś płytce?
Jak z Koszutki najszybciej dostac sie do WKU na Szopienicach? Najlepiej busem z Katowickiej. Jak nazywa sie tamten przystanek?
Szpiechu
13-09-2009, 20:17
Jak z Koszutki najszybciej dostac sie do WKU na Szopienicach? Najlepiej busem z Katowickiej. Jak nazywa sie tamten przystanek?
bus 70. 108. 109
Gdzie można kupić jakieś pamiątki z Katowic (oprócz SCC gdzie są cholernie drogie).
Mam gości z zagranicy i chcą dzieciom kupić suveniry,a poza tym co im można u nas pokazać? Myślałem by pokazać im: centrum Katowic/Spodek, park Chorzowski/Stadion Śląski, Nikiszowiec i dalej nie mam pomysłu. Problem w tym, że dopiero od 16 mamy wolne, więc nie ma sensu jechać np. do Pszczyny itp.
Dajcie jakieś pomysły
po jakies suveniry to zajrzyj na Bukowa :) a tak na powaznie to może coś sie znajdzie w tym całym centrum informacji kiedyś tam byłem i było tam pare jakiś gablotek z róznymi rzeczami nie wiem czy jest tam wybór i czy można coś kupić ale jesli masz czas to można tam zajrzeć.
http://www.gornoslaskie-dziedzictwo.com/index.php?action=gdd_program
Gdzie można kupić jakieś pamiątki z Katowic (oprócz SCC gdzie są cholernie drogie).
Mam gości z zagranicy i chcą dzieciom kupić suveniry,a poza tym co im można u nas pokazać? Myślałem by pokazać im: centrum Katowic/Spodek, park Chorzowski/Stadion Śląski, Nikiszowiec i dalej nie mam pomysłu. Problem w tym, że dopiero od 16 mamy wolne, więc nie ma sensu jechać np. do Pszczyny itp.
Dajcie jakieś pomysły
Hmmm park chorzowski, Nikoszowiec, Stadion Śląski. - nie pomylyło ci sie cos :D
oczywiście żartuje ale tylko dlatego że nie umieściłeś tam naszego stadionu. Ja bym ich zaprowadził na stadion do sklepiku i kupił koszulki " KATOWICE" i luz
Mam pytanie do ludzi którzy więcej podróżują pociągami.. :) Wiem że już kiedyś było o tym przy okazji pytań o dojazd na Banik ale nie umiem tego znaleźć. No więc.. Jak to jest z pociągami w których wykupuje się miejscówkę? Dlaczego wtedy bilety są takie drogie? W jakich pociągach spotka się z czymś takim? I najważniejsze.. Jak to jakoś ominąć żeby zajechać taniej? Wsiąść bez biletu i kupić u konduktora? chyba jakoś tak to było, ale czemu wtedy taniej? Z góry dzięki:zabki:
Sory za podwójnego posta ale edytować można tylko przez 2 minuty i nie zdążyłem.
Dajcie jakieś pomysły
Weź ich do browaru do Tych. Bardzo fajna oferta i do tego darmowa. A nie jest tak daleko więc zdążysz. http://www.tyskiemuzeumpiwowarstwa.pl/
Artis tak też zrobię jeśli chodzi o gadżety typu koszulka/kubek w sumie nie wiem czego oni szukają. Najgorsze jest to, że co tydzień będą nowi goście którzy są spragnieni zobaczenia czegoś ciekawego..No nic mam nadzieje, ze pokaże im Katowice z najlepszej strony :)
Co do browaru to chyba trzeba się tam zapisać dużo wcześniej?
Dziambell
14-09-2009, 14:15
Mam pytanie do ludzi którzy więcej podróżują pociągami.. :) Wiem że już kiedyś było o tym przy okazji pytań o dojazd na Banik ale nie umiem tego znaleźć. No więc.. Jak to jest z pociągami w których wykupuje się miejscówkę? Dlaczego wtedy bilety są takie drogie? W jakich pociągach spotka się z czymś takim? I najważniejsze.. Jak to jakoś ominąć żeby zajechać taniej? Wsiąść bez biletu i kupić u konduktora? chyba jakoś tak to było, ale czemu wtedy taniej? Z góry dzięki:zabki:
jak predzej nie kupisz biiletu to jedynie zaoszczedzisz jak Cie nikt nie chyci , u konduktora bilety sa 4zl drozsze niz w kasie ( chyab , ze sie z nim dogadasz )
Miejscowki sa w intercity , biletam tam sa drosze poniewaz klasa wyzsza i mniej stacji te cugi zaliczaja .
_Bartos_
14-09-2009, 14:28
Jakiś gabinet stomatologiczny polecacie gdzie robią bezboleśnie przy w miarę rozsądnych cenach, nie chce iść do pierwszego lepszego.
Dziambell
14-09-2009, 14:29
Jakiś gabinet stomatologiczny polecacie gdzie robią bezboleśnie przy w miarę rozsądnych cenach, nie chce iść do pierwszego lepszego.
centrum stomatologiczne na burowcu ino nie pamietam jaka ulica , z glownej ulicy widac
pompmajster
14-09-2009, 14:42
na Krasińskiego koło skarbówki - w tym budynku gdzie jest akademik...
Miłosz1964
14-09-2009, 16:35
http://i30.tinypic.com/2hcj6om.jpg Co to za czcionka (Wełnowiec) ?
co mi grozi jak nie zapłacę mandatu z KZK GOP i jak będą wzywać do sadu to nie pójdę?
andrew1948
14-09-2009, 18:01
ile kosztuje bilet na blaszok ????
8 zł w przedsprzedaży, 10 zł w dzień meczu
w dniu meczu 10 zł a w przedsprzedażny 8
hanys 85
14-09-2009, 20:01
Szukam noclegu na weekend w romantycznym pensjonacie, w okolicach do 200km, google przeszukane
10 złoty w przedsprzedaży 8 zł :)edit: nie zauważyłem że ktoś już odpowiedział :P
co mi grozi jak nie zapłacę mandatu z KZK GOP i jak będą wzywać do sadu to nie pójdę?
podbijam
Artis tak też zrobię jeśli chodzi o gadżety typu koszulka/kubek w sumie nie wiem czego oni szukają. Najgorsze jest to, że co tydzień będą nowi goście którzy są spragnieni zobaczenia czegoś ciekawego..No nic mam nadzieje, ze pokaże im Katowice z najlepszej strony :)
Wszystko zależy od programu zwiedzania ale i tak nie ma tak strasznego obłożenia. Jest np. zwiedzanie po śląsku w każdy czwartek a zapisujesz się na nie w tym samym tygodniu w poniedziałek wcześniej. Ze zwykłym zwiedzaniem jest jeszcze lepiej bo masz w ciągu tygodnia mnóstwo grup więc nie wierzę że wszystkie są obłożone. Tym bardziej że wakacje już za nami.. ;) Tu mosz godziny:
Wycieczki odbywają się w:
Poniedziałek 14.00 - 18.00
Wtorek 10.00 - 14.00
Środa 12.00 - 18.00
Czwartek 10.00 - 18.00
Piątek 10.00 - 20.00
Sobota 10.00 - 17.00
A tu telefon: +48 32 327 84 30 zadzwoń i sie spytej na kiedy najwcześniej można się umówić. :)
Szukam noclegu na weekend w romantycznym pensjonacie, w okolicach do 200km, google przeszukane
Może zajrzyj tutaj ... http://www.zajazdpolski.com.pl/
Sugeruję Białą Sypialnię w domu drewnianym ...
czyli np. dostałes swistek z data i godzina rozprawy sadowej? czy wasz strasza sadem?
bo jezeli to pierwse to w/g ustawy sad moge nałozyc wieksza kare, prace porzadkowe lub kare wiezienia w jakims chujowym przeliczeniu np. 20 zł = jeden dzien w pierdlu, bo mandat to jest forma kary, i sad moze stwierdzic ze nie wystarczajaca itd. itd ble ble ble.
ja osobiscie znam kolesia co siedział 2 tygodnie za 150 zł długu u policji :hihi:
ja osobiscie znam kolesia co siedział 2 tygodnie za 150 zł długu u policji
dług u milicji jest ściągalny w 99% przez US. nie ma tego co równać do KZK GOP...
http://www.willadolcevita.pl/ luknij to moze ci spasuje.
Jest jakaś strona urzedowa gdzie sprawdzę czy mogę odebrać dowód osobisty ?
Jakim busem/baną dojade na ul. Jana Pawła w Siemianowicach (szpital) i gdzie się kierować z przystanku ?
Jakim busem/baną dojade na ul. Jana Pawła w Siemianowicach (szpital) i gdzie się kierować z przystanku ?
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co=linie_przystanku&id_przystanku=120
Te busy dojeżdżają na ten przystanek, a stamtąd masz jakieś 5 minut na nogach do szpitala. Jak wyjdziesz z busu to zapytaj kogoś to cię pokieruje
JohnyManhattan
16-09-2009, 15:06
Jest jakaś strona urzedowa gdzie sprawdzę czy mogę odebrać dowód osobisty ?
Z tego co mi wiadomo to nie ma.
Jakim busem dojadę z Siemianowic (bytków) pod spodek ?
wszystko co jedzie m.in przez sokolska 296, 30 napewno nie wiem co tam jeszcze jedzie z siemców. ale chyba wiekszosc wraca przez sokolska wtedy masz spodek pod nosem
Bouni_Ledziny
16-09-2009, 21:36
jaki nr gg ma ten bot, z ktorym mozna sobie pogadac?:D
Bouni_Ledziny
16-09-2009, 21:53
3217426
infobot,tak?
to nie to, chodzi mi o takiego z ktorym normalnie idzie popisac sobie, taka SI.
Patyk TzN
17-09-2009, 11:08
ło ciup te, to juz lepiej se na czaterie wejdz z gówniarami poklikaj, niz z komputerem...
masz Alice 2927020
Wiecie gdzie mogę sobie zrobić reklamę na auto taką na drzwi na magnes ?
Auta "L" często coś takiego mają.
Ile takie coś może kosztować i gdzie w Katowicach mogliby to wykonać?
hehe pogodać se z komputrym,chopie nudzi ci sie,jo mom pytanko chca łebka na szpil wzionsc mo tak ok 10 lot ,po wiela bilet na blacha i co potrzebne do biletu musi miec,legitka i bilet 10 czy mo jakos znirzka?
Do browaru idź koniecznie, bo w tym momencie to chyba najciekawsza rzecz do obejrzenia w GOPie.
Ostatnio bardzo mocno był reklamowany Szlak Zabytków Techniki więc może z tego coś sobie wybierzesz:
http://www.silesia-region.pl/szt/pl/zbiorcza.html
Aa i w sumie ostatnio fajnie została zrobiona radiostacja w Gliwicach, ale to bardziej jakby ktoś się interesował wojną i chciał po prostu zobaczyć to miejsce, bo dużo tam nie idzie pozwiedzać :)
Przepraszam, nie zauważyłem, że działa edytowanie.
hehe pogodać se z komputrym,chopie nudzi ci sie,jo mom pytanko chca łebka na szpil wzionsc mo tak ok 10 lot ,po wiela bilet na blacha i co potrzebne do biletu musi miec,legitka i bilet 10 czy mo jakos znirzka?
legitka i bilet za 5 zł dla niego.
Bouni_Ledziny
17-09-2009, 15:15
ło ciup te, to juz lepiej se na czaterie wejdz z gówniarami poklikaj, niz z komputerem...
Jezeli chce z kims pogadac to ide na piwo zwykle. Poprostu jest mi to potrzebne.
GieKSiarz z Załęża
17-09-2009, 17:15
Przyszedł do mnie dziś list z Windykacji SAF. Jazda na gapę 277zł do zapłaty. Ostateczne wezwanie.
Moje pytanie jest takie:
Jeżeli nie zapłacę to co może windykator zrobić? Mieszkam z rodzicami a w swoim pokoju mam laptop i pare tam RTV itp. itd. Może coś mi zabrać? albo rodzicom? Jak to jest?
_Bartos_
17-09-2009, 19:08
jest/będzie ten nowy kanał sportowy polsatu na UPC lub Nce ?
Dajcie jakieś pomysły
Nie wiem czy pytanie nadal jest aktualne - Muzeum Pożarnictwa w Mysłowicach.
JohnyManhattan
17-09-2009, 21:05
W Cepelii na Chorzowskiej, lub kolo BWA.
jak najlepiej/najszybciej dojechac samochodem z Katowic na ul. Oświęcimską w Siemianowicach?
jest/będzie ten nowy kanał sportowy polsatu na UPC lub Nce ?
na eNke nie licze, ale jak chodzi o UPC to sam jestem ciekaw :)
jest jakiś kebab na Brynowie ?
Na Brynowskiej jest coś (nie wiem czy jeszcze czynne), obok przystanku autobusowego po stronie wieżowców. Nigdy tam nie jadłem, więc nie wiem czy dobry.
GieKSiarz z Załęża
18-09-2009, 16:52
Ta budka na przystanku autobusowym. Mają kebab i kebab rybny (!) nie dobre ogólnie, ale każdy ma inne smaki
gdzie dostane jakieś polary z nike albo umbro ? w Silesii nic nie ma
Vienio_Sk
18-09-2009, 21:50
gdzie dostane jakieś polary z nike albo umbro ? w Silesii nic nie ma
W fashion house patrzyles? w sumie tam tez nic nie ma znajac zycie.Moze popatrzysz na sklepach internetowych.Tam napewno cos znajdziesz.
Żaba-Bogucice
19-09-2009, 08:48
szukam kumatych z witosa.odezwac sie na PW.pilne.pozdro
http://www.ubytovnalaguna.cz/
korzystał ktoś w Ostravie z noclegu podanego w linku? Ew. jakieś sprawdzone w przystępnych cenach? bez wyżywienia, byle było by sie gdzie przespać.
przyjmuja w centrach Car Audio praktykantow ze szkoly elektronicznej? Albo gdzie mozna udac sie na praktyki z tej szkoly ? jak co PW.
Potrzebuje szybkiej odpowiedzi.
Gdzie w centrum (ewentualnie silesia) kupie tanio karte pamięci o telefonu (micro sd)?
Poszukaj w tych wszystkich serwisach telefonów. Tam kupisz karty w przystepnych cenach.
miał ktoś praktyki w banku
mam pare pytań:)
Zdrapałem kod z doladowania orange i co mogę zrobić?Da się go jakoś odzyskać?
miał ktoś praktyki w banku
mam pare pytań:)
4 tygodnie w BPH na Koszarowej. Pytaj moze cos pamiętam ;-)
Zna ktos jakies tytuły ksiązek/filmów/obrazów itp ukazujących Górny Ślask jako "małą ojczyzne" i ogólnie o Śląsku.
Im więcej tytułów tym lepiej:zabki:
Z góry Wielkie Dzieki za wszelką pomoc.:piwo:
"Paciorki jednego różańca", "Grzeszny żywot Franciszka Buły", "Śmierć jak kromka chleba", "Sól ziemi czarnej"
kiedyś jakiś operator wypuścił trefną partię zdrapek i właśnie kody się zdrapywały też.możesz przejść się do salonu i popytać
kiedys matce sie zdarzylo,ze zdrapala kod z heyah i nie bylo mozna odczytac. musiala wysylac karte do warszawki i w warszawce oodeslali po paru dniach prawidlowy kod. cale zamieszanie trwalo ponad tydzien jakos...
pozdro
gdzie oprócz trasy na Częstochowę stoją ludzie z grzybami na sprzedaż ? Najbardziej interesują mnie miejsca, gdzie stoją ludzi, którzy sami te grzyby zbierali tego samego dnia (jak ci z trasy), a nie handlarze z bazaru co mają trzykrotne przebicie...
kiedys matce sie zdarzylo,ze zdrapala kod z heyah i nie bylo mozna odczytac. musiala wysylac karte do warszawki i w warszawce oodeslali po paru dniach prawidlowy kod. cale zamieszanie trwalo ponad tydzien jakos...
pozdro
w plusie do odczytania kodu wystarczyly 4 ostatnie cyfry w salonie trwało to 10 minut.
gdzie oprócz trasy na Częstochowę stoją ludzie z grzybami na sprzedaż ? Najbardziej interesują mnie miejsca, gdzie stoją ludzi, którzy sami te grzyby zbierali tego samego dnia (jak ci z trasy), a nie handlarze z bazaru co mają trzykrotne przebicie...
dzis bylem na grzybach niedaleko Czestochowy i nawet na tej trasie nie widzialem ani jednego czlowieka,ktory by sprzedawał. Sam nazbierałem niecały koszyk co oznacza ze chyba kiepski wysyp obecnie :jezor:
dzis bylem na grzybach niedaleko Czestochowy i nawet na tej trasie nie widzialem ani jednego czlowieka,ktory by sprzedawał. Sam nazbierałem niecały koszyk co oznacza ze chyba kiepski wysyp obecnie :jezor:
No właśnie jak jechałem w sobotę to było ich w pizdu ale nie miałem gotówki ze sobą
Patyk TzN
20-09-2009, 22:43
gdzie moge sprawdzic repertuar piosenek przy ktorych wystepowaly wszystkie pary w dzisiejszych gwiazdach z tancami?:faja:
W piątek jechałem na Jurę drogą na Ogrodzieniec - tam stało dużo ludzi w lesie tuż przed Ogrodzieńcem ... /chodzi o drogę z Dąbrowy Górniczej do Ogrodzieńca - tam zawsze dużo grzybiarzy jest/
Dziambell
21-09-2009, 11:50
gdzie moge sprawdzic repertuar piosenek przy ktorych wystepowaly wszystkie pary w dzisiejszych gwiazdach z tancami?:faja:
1 . Otylia Jedrzejczak - Roy Orbison 'In dreams'
2 . Piotr Zelt - Roddy Byers Terry Hall - Hey Little Rich Girl
3 . Zygmunt Chajzer - POR UNA CABEZA - Carlos Gardel
4. Iga Wyrwal - Chuck Berry - Roll Over Beethoven
5. Grazyna Wolszczak - Astor Piazzolla Libertango
6 . Michal Kwiatkowski - A ha- Take On Me
7 . Majdan - DON'T STOP THE DANCE - Bryan Ferry
8. Rosati - Maniac - Michael Sembello
9 . marcin Ubras - Cell Block Tango
10 . Anna Mucha - THE TANGO OF ROXANNE
11. Urabanska - Let's Twist Again
Czy wyrobię pieczątkę w silesi???
Dziambell
21-09-2009, 12:26
Czy wyrobię pieczątkę w silesi???
obok kiosku co sa nasze gadzety Express to sie nazywa czy jakos tak
czy w necie sa przygody rubego i ruffina gdzieś? jeśli tak można prosić o linka?
gdzie na na bocznej od gliwickiej sa jakies domki jednorodzinne?
panowie prosilbym (moze byc PW) 2 przyczyny i 2 skutki powstania wielkopolskiego. dosc pilne. dzieki
chyba dopiero przy auchanie, takie osiedle domków jednorodzinnych, ale głowy nie dam czy to jeszcze gliwicka, innych domkow nie kojarze
panowie prosilbym (moze byc PW) 2 przyczyny i 2 skutki powstania wielkopolskiego. dosc pilne. dzieki
jak takie pilne to użyj wikipediii a nie czekaj, aż ktoś na forum zrobi to za ciebie
jak takie pilne to użyj wikipediii a nie czekaj, aż ktoś na forum zrobi to za ciebie
raczej myslalem, ze ktos moze jest tu dobry z historii i bedzie cos kojarzyl, a ja nie bede musial czytac tych calych artykułów.
Vienio_Sk
21-09-2009, 21:28
gdzie na na bocznej od gliwickiej sa jakies domki jednorodzinne?
Zaczynaja sie przed Auchanem i siegaja az do chorzowa.Jak bedziesz jechal w strone chorzowa gliwicka to po lewej stronie bedziesz je widzial.
Patyk TzN
22-09-2009, 11:27
1 . Otylia Jedrzejczak - Roy Orbison 'In dreams'
2 . Piotr Zelt - Roddy Byers Terry Hall - Hey Little Rich Girl
3 . Zygmunt Chajzer - POR UNA CABEZA - Carlos Gardel
4. Iga Wyrwal - Chuck Berry - Roll Over Beethoven
5. Grazyna Wolszczak - Astor Piazzolla Libertango
6 . Michal Kwiatkowski - A ha- Take On Me
7 . Majdan - DON'T STOP THE DANCE - Bryan Ferry
8. Rosati - Maniac - Michael Sembello
9 . marcin Ubras - Cell Block Tango
10 . Anna Mucha - THE TANGO OF ROXANNE
11. Urabanska - Let's Twist Again
super, o to chodizlo:)
gdzie to pochytales?
kurwa
dostalem dzis wezwanie ze skarbowki 'celem uregulowania zaleglosci podlegajacych egzekucji z tytulu: mandaty karne za popelnione wykroczenia, termin ostateczny'
nie zastosowanie sie ...bla bla moze spowodowac wymierzenie kary pienieznej zgodnie z art 41 ..
mam troche tego, jak dotad to olewalem, grozi mi cos jak sie nie wstawie?
Patyk TzN
22-09-2009, 13:44
kurwa
dostalem dzis wezwanie ze skarbowki 'celem uregulowania zaleglosci podlegajacych egzekucji z tytulu: mandaty karne za popelnione wykroczenia, termin ostateczny'
nie zastosowanie sie ...bla bla moze spowodowac wymierzenie kary pienieznej zgodnie z art 41 ..
nawet nie zartuj, bo mi tez sie uzbieralo troche...
aczkolwiek kolega dostal wezwanie, poszedl, i dostal jakas kartke na ktorej pisalo ile ma zaplacic za mandaty+ odsetki, ktore wyniosly 4,50 zl:D
kurwa
To zależy od tego czy się uczysz czy pracujesz. Jak to drugie to siądzie Ci komornik na wypłatę. Najlepiej chyba stawić się i spróbować jakieś pismo naszkrobać, że nie masz źródła utrzymania i nie masz z czego zapłacić. Kiedyś takie numery przechodziły. Ale na pewno zależy to też od tego ile naskrobałeś:hihi:
poki co nie pracuje, uczyc tez sie nie ucze. Kilka dobrych stowek bedzie glownie za spozywanie alko, plus mandaty z kzkgop, gnoje :foch:
Dziambell
22-09-2009, 13:59
super, o to chodizlo:)
gdzie to pochytales?
pochytalEM :hihi: to stad, ze polowa to znane piosenki ,a druga polowa pochodzi z musicalu
PauloCss
22-09-2009, 16:27
kurwa
Mam taki sam problem z tym, że u mnie był komornik, powiedziałem że nie zapłace i chuj, nic nie mam na siebie, ucze sie, jestem na utrzymaniu rodziców żadnych dochodów. Zapłace tylko w ostateczności, a co do twojego wezwanie też to dostałem, ale wcześniej zanim komornik przyszedł, teraz czekam jak przyjadą gliny i mnie skują do ciupy:hihi:. Z mandatami było tak jak dostawałem, że kilka początkowych umorzyli, no to mówie nie płace będa tak umarzać, przeliczyłem się, hahaha. Dla mnie teraz każda złotówka sie liczy także ani mi się śni płacić, wiem że jak zaczne zarabiac to wejdą mi na konto i ściągną albo zajmą zwrot, ale to będzie kiedyś.
Nie wiecie jak wygląda sytuacja przy zjeździe z A4 na gliwice. Nie byłem tam 3 miesiące a jutro egzamin i wypadałoby się nie spóźnić.
Na 90% wszystko zamknięte.
Nie wiecie jak wygląda sytuacja przy zjeździe z A4 na gliwice. Nie byłem tam 3 miesiące a jutro egzamin i wypadałoby się nie spóźnić.
z tego co mnie wiadomo sosnica bedzie otwarta dopiero w listopadzie
do tego ponoc pod wiaduktami obydwa kierunki sa puszczone jedna jezdnia
czyli jak jadę na 9.00 mam o 7.00 wyjechać?! xD Panie pobłogosław akademiki!
Patyk TzN
22-09-2009, 19:48
co zrobic, jak zgubilem madaty?
przed pierwszym meczem jak ruszyła przedsprzedaż biletów i sprzedaż karnetów w sklepiku babka sprzedająca je pytała się o dzielnice.
po co? jakieś statystyki są prowadzone ? teraz też się pytają ?
czyli jak jadę na 9.00 mam o 7.00 wyjechać?! xD Panie pobłogosław akademiki!
Zjazd "Sośnica" (na ul. Pszczyńską) zamknięty, trzeba zjechac następnym na ul. Rybnicką z tym, że a na wysokości tego zamkniętego zjazdu zwężenie z 3 pasów robi się 1 i korek, przynajmniej wczoraj ,zaczynał się od zjazdu na Zabrze/Ruda Śl Bielszowice czyli miał jakieś 3,0 km. Dobre pół godziny stania. Może lepiej by było zjechać z A4 na Zabrze i przez Sośnice koło Giełdy pocisnąć, mniej stresu...
Matthew zazwyczaj robią tak, że jak sie uczysz to przymykają oko, ale to też nie jest reguła i możesz wnieść o umożenie, bo nei pracujesz, nie masz żadnej swojej rzeczy, źródła dochodu, perspektyw na zarobek itp. A jak nie uczysz się to mojemu koledze zaproponowali lukratywny kurort w którym może spędzać czas w zamian za umożenie długu, jakoś cudnie mu to przeliczyli 15zł/doba.
Zjazd "Sośnica" (na ul. Pszczyńską) zamknięty, trzeba zjechac następnym na ul. Rybnicką z tym, że a na wysokości tego zamkniętego zjazdu zwężenie z 3 pasów robi się 1 i korek, przynajmniej wczoraj ,zaczynał się od zjazdu na Zabrze/Ruda Śl Bielszowice czyli miał jakieś 3,0 km. Dobre pół godziny stania. Może lepiej by było zjechać z A4 na Zabrze i przez Sośnice koło Giełdy pocisnąć, mniej stresu...
zjazd na Zabrze zamknięty. jak jedziecie na Sośnicę albo do centrum to aktualnie szybciej wychodzi DTŚ i przez Zabrze.
Ile może isc paczka pobraniowa priorytetowa z warszawy ?
i czy jak nie bedzie mnie w domu i nie odbiore tej paczki to listonosz zostawi awizo jak przy zwykłej paczce żeby potem zapłacić i odebrać ja na poczcie ?
Ile może isc paczka pobraniowa priorytetowa z warszawy ?
i czy jak nie bedzie mnie w domu i nie odbiore tej paczki to listonosz zostawi awizo jak przy zwykłej paczce żeby potem zapłacić i odebrać ja na poczcie ?
Przesyłki z i do Warszawy idą dość długo - nawet priorytety ...
Jeśli chodzi o awizo - to powinno być dokładnie tak jak napisałeś ...
co zrobic, jak zgubilem madaty?
Idź do KZK GOP-u na ul. Barbary
Patyk TzN
24-09-2009, 13:03
Idź do KZK GOP-u na ul. Barbary
ale policyjne...
kiedys byl taki filmik z kampani w stylu "prowadze jestem trzezwy", jedyny moment jaki z niego pamietam, to jak jakis koles jedzie autem, wjezdza bodajze na kraweznik, i wpada do jakiegos ogrodka. Kojarzy ktos o co mi chodzi? Jak tak to poprosilbym o linka:)
FranklinWNC
24-09-2009, 14:12
dubel
FranklinWNC
24-09-2009, 14:12
kiedys byl taki filmik z kampani w stylu "prowadze jestem trzezwy", jedyny moment jaki z niego pamietam, to jak jakis koles jedzie autem, wjezdza bodajze na kraweznik, i wpada do jakiegos ogrodka. Kojarzy ktos o co mi chodzi? Jak tak to poprosilbym o linka:)
http://www.metacafe.com/watch/329806/dont_drink_and_drive/
maks_wnc
24-09-2009, 14:52
http://patrz.pl/filmy/kierowco-nie-badz-bezmyslny
dostane gdzies w Katowicach lub na slasku ciuchy Pretoriana?
Dziambell
24-09-2009, 19:20
w karkowie chyba ino sa
Katowice-Chrom??
Pytanie do malarzy,
da rade z białej farby zrobić czarną?
Po 3ch barwnikach z 2,5 litra białej zrobiła się ciemnoszara i nie wiem czy jest sens w ogóle jeszcze dokupywać pigmenty czy już i tak nic lepszego się nie osiągnie?
Jak sprawdzić co leciało o danej godzinie w radiu, jest na necie jakieś archiwum?
Jak sprawdzić co leciało o danej godzinie w radiu, jest na necie jakieś archiwum?
http://www.odsluchane.eu/news.php
Pytanie do malarzy,
da rade z białej farby zrobić czarną?
Po 3ch barwnikach z 2,5 litra białej zrobiła się ciemnoszara i nie wiem czy jest sens w ogóle jeszcze dokupywać pigmenty czy już i tak nic lepszego się nie osiągnie?
Nie ma sensu dokupywać pigmentów bo wydasz na nie majątek a efektu pełnej czerni i tak nie uzyskasz bo logiczne, że jak mieszasz czarny z białym to nigdy nie otrzymasz pełnego koloru czarnego :czytaj:
Na pewno w sklepach, gdzie mieszają farby zrobią Ci czarny kolor. W każym razie w paletach występuje taka opcja, z tym, że pewnie nie każdy typ farby może być bazą pod czerń.
Czy są u nas na forum jacyś terraryści?:) jeśli tak to mam prośbę o odezwanie się na priv ;)
JAk dojechac najszybci do wojewodzkiego urzedu pracy w katosach z dworca ??
JAk dojechac najszybci do wojewodzkiego urzedu pracy w katosach z dworca ??
Pewnie tramwajem w kierunku ulicy Gliwickiej ... i wysiadasz pod Imaxem i masz jakiś kawałek z buta tylko ...
Bouni_Ledziny
25-09-2009, 10:24
http://www.odsluchane.eu/news.php
Zbawczyni!:mordka:
Pewnie tramwajem w kierunku ulicy Gliwickiej ... i wysiadasz pod Imaxem i masz jakiś kawałek z buta tylko ...
z tamtad mialby ladny spacer...
Wojewodzki jest na kosciuszki.
na zalezu jest powiatowy
z tamtad mialby ladny spacer...
na zalezu jest powiatowy
to sorry za wprowadzenie w błąd - myślałem że to jedno :lol2::lol2::lol2:
w takim razie z dworca idziesz na rynek i bana 6/16/19 jedziesz jeden przystanek a potem kawalek jeszcze do gory z buta. Po lewej stronie bedzie
Ile wjazd na ten cały Summer Cars Party ?
15 kierowca, 8 pasazerowie, bez samochodu tez 8
tak gdzies slyszalem
Tez słyszałem ze 8 zł a na plakacie pisze 5 zł,bądź tu kurwa mądry
tam kaj jest jest budynek Centrali Zbytu Wegla "Weglozbyt" , II i III Pietro, na drugim informacja :hihi:
powiedzcie mi, czy te chujstwa w stylu akatar itp działają?
Potrzebuje jak najszybciej odetkać nos...
Tabake se przypierdol mietowa i po klopocie :)
Bouni_Ledziny
26-09-2009, 13:54
tytul piosenki z reklamy liptona ktos zna?:D
Dziambell
27-09-2009, 02:55
tytul piosenki z reklamy liptona ktos zna?:D
http://www.youtube.com/watch?v=q3nV6WqA4Y0 to ??
kajs od 1,00 zaczyna sie
Bouni_Ledziny
27-09-2009, 08:06
http://www.youtube.com/watch?v=q3nV6WqA4Y0 to ??
kajs od 1,00 zaczyna sie
Nie, w reklamie jadą jakimś busikiem i tylko taki urywek tam jest, dosyc szybka muza.
http://w164.wrzuta.pl/audio/8kOkQhoF2wA/jonathan_elias_-_road_trip
Dziambell
27-09-2009, 09:50
Nie, w reklamie jadą jakimś busikiem i tylko taki urywek tam jest, dosyc szybka muza.
aaa to trzeba bylo gadac , ze lipton ice tea ;)
Dziambell
27-09-2009, 15:38
Jak sie sciaga pliki z torrenty.org ?
Musisz się zarejstrować na stronce, potem zapłacić za konto, ściągnąć sobie dobry program do ściąganaia (ja korzystam z bittorrent) i to wszystko :)
Ważne jest, ile dany plik ma peerow i ile seedow (świadczy o prędkości ściągania i wysyłania). Najlepiej, jak ma ich dużo.
pjona
Vienio_Sk
27-09-2009, 16:40
Chyba ze ktos ci udostepni swoje konto to wtedy nie musisz wykupywac.
Ja tam wole sciagac u torrentem.
Dziambell
27-09-2009, 16:52
Chyba ze ktos ci udostepni swoje konto to wtedy nie musisz wykupywac.
Ja tam wole sciagac u torrentem.
Gruby :piwo:
mom juz konto na torrentachn ino nie wiedzialam jak sciagac , bo dawalam na 'sciagnij plik' i dupa
jezeli jest ktos na forum z salonow samochodowych to prosze o PW bo mam pare pytan zwiazanych z praktykami ze szkoly elektronicznej.
Witam serdecznie.
Planuje zakup urzadzenia wielofunkcyjnego. Do wyboru mam przede wszystkim dwa takowe produkty.
1 - Brother DCP-165C link do aukcji http://allegro.pl/item745289117_brother ... a_krk.html
2- Lexmark x4550 link http://allegro.pl/item745117088_lexmark ... e_kab.html .
Zdecydowalem sie na te urzadzenia ze wzgledu na tanie zamienniki tuszy.
Bardzo bym prosil o opinie nt wyzej wymienionych produkktow. Przede wszystkim zalezy mi na drukowaniu tekstu, skanowaniu ksiazek oraz materialow z zajec jak i niekiedy drukniecia jakiegos foto. Bardzo prosze o opinie nt tych 2 urzadzen. Pozdrawiam
Witam serdecznie.
Planuje zakup urzadzenia wielofunkcyjnego. Do wyboru mam przede wszystkim dwa takowe produkty.
1 - Brother DCP-165C link do aukcji http://allegro.pl/item745289117_brother_dcp_165c_tusze_usb_nowa_nisk a_cena_krk.html
2- Lexmark x4550 link http://allegro.pl/item745117088_lexmark_x4550_bezprzew_druk_skan_kse ro_tusze_kab.html .
Zdecydowalem sie na te urzadzenia ze wzgledu na tanie zamienniki tuszy.
Bardzo bym prosil o opinie nt wyzej wymienionych produkktow. Przede wszystkim zalezy mi na drukowaniu tekstu, skanowaniu ksiazek oraz materialow z zajec jak i niekiedy drukniecia jakiegos foto. Bardzo prosze o opinie nt tych 2 urzadzen. Pozdrawiam
Lexmark odpusc sobie
Brother jest ok... przynajmniej, jezeli o laserowki chodzi, z atramentowymi nie mialem kontaktu
poszukaj jeszcze cos z oferty HP lub Canona, bo czasem warto doplacic te kilka zlotych, a te firmy robia najlepsze drukarki
lukasz1985
29-09-2009, 07:48
I HP tanie zamienniki tuszy i dobrze dostepne...
Chciałem się dowiedzieć czy katowickie akademiki mają jakieś forum? Sprawa jest pilna, ponieważ kolega chce się wprowadzić i chciałby mieć możliwość rozmowy, zadania ważnych pytań osobą, które już są tam zorientowane jak wygląda sytuacja !
Na google niestety nie ma żadnych wartościowych odnośników :(
Mam u znajomego dług wdzięczności i mogę go teraz spłacić :D
najprosciej chyba bedzie na forum danej uczelni na nk
Chciałem się dowiedzieć czy katowickie akademiki mają jakieś forum? Sprawa jest pilna, ponieważ kolega chce się wprowadzić i chciałby mieć możliwość rozmowy, zadania ważnych pytań osobą, które już są tam zorientowane jak wygląda sytuacja !
Na google niestety nie ma żadnych wartościowych odnośników :(
Mam u znajomego dług wdzięczności i mogę go teraz spłacić :D
Ale które? AE, UŚ, ŚLUM?
Jeśli chodzi o UŚ - niezłą opcją jest zalogowanie się na forum wydziałowym (np. www.forumwns.org ) któregoś wydziału i tam zorientowanie się w tej materii.
Aaa, widzę, że na forumwns się zalogowałeś... W tym wątku, w którym się spytałeś o akademiki, warto też się zapytać, czy ktoś nie jest zainteresowany zamianą :) Nawet w tym samym temacie kilka osób już szuka chętnych do wymiany.
http://www.awfkatowice.fora.pl
Jakim autobusem z centrum dostane sie na ul. Wita Stwosza?
Z góry dzieki
Chciałem się jeszcze zapytać czy był ktoś w "Spodku" na ME w siatkówce? Zastanawiam się czy kupić bilet za 30 czy za 45... jaka jest różnica w widoczności i komforcie jestem bardzo ciekawy!
jak do Prokuratury czy kzkgop to 16 na wysokosci boiska awf
Bouni_Ledziny
29-09-2009, 22:39
Takie pytanko mnie nurtuje.
Dlaczego "ekolodzy" chcac pokazac jak to elektrownie weglowe zanieczyszczaja powietrze pokazuja ludziom chlodnie kominowe, z ktorych wydobywa sie para? Czy oni wmawiaja ludziom ze to dym?
guziecpunx
29-09-2009, 23:11
Bo każdy ekolog jest jak arbuz.
Na zewnątrz zielony, a w środku czerwony:rotfl:
był ktoś z Was kiedykolwiek w klubie "Energy 2000" ?
chciałbym zapytać jak tam dojechać ?
http://mapa.targeo.pl/dojazd,Energy%202000%20Przytkowice,19.68078,49.921 57;p[713]
Byłem tam z 5 lat temu i wtedy bardzo widoczne ekipy Hutnika i troche Cracovii,ogólnie masówka, może coś się zmieniło...
Gdzie w katowicach Centrum lub dzielnica jakas jest najtansze ksero A4 ?? Chyba ze ma ktos gdzies mozliwosc kserowania w miejscach pracy swoich lub rodzicow to dajcie info na PW. Chodzi o kserowanie plakatow na mecz Hokejowy GieKSy za wszelkie info wielkie dzieki :)
Dziambell
01-10-2009, 10:00
Gdzie w katowicach Centrum lub dzielnica jakas jest najtansze ksero A4 ?? Chyba ze ma ktos gdzies mozliwosc kserowania w miejscach pracy swoich lub rodzicow to dajcie info na PW. Chodzi o kserowanie plakatow na mecz Hokejowy GieKSy za wszelkie info wielkie dzieki :)
z tego co pamietam to najtansze ksero bylo przy akademii ekonomicznej
Ile tego potrzebujesz?
Gdzie można kupić bilety do spodka na siatę?
Na AWF-ie na starej hali na Mikołowskiej jest ksero za 6gr od strony A4.
anetoshi
01-10-2009, 16:50
Mam pytanie dotyczące biletu zniżkowego a mianowicie, mam 15lat i jestem dziewczyną. Czy ''łapie'' się na bilet ulgowy?
z góry przepraszam jeśli piszę w złym temacie.
wyznacz p ze wzoru
1/a = 1/a+b + 1/p
Czy ktos byłby laskaw to rozwiazac?
te wszystkie łamane to sa ułamki. Z gory dzieki.
1/a = 1/a+b + 1/p | *p
p 1/a = 1/a+b + 1 | :1/a
p= (1/a+b + 1) : 1/a
chyba takie coś powinno wyjść. Na 90 % dobrze
coś namieszałeś:)
inna wersja:
1/a=1/(a+b)+1/p / * a*(a+b)*p
(a+b)*p = a*p + a*(a+b)
a*p+b*p = a*p + a*(a+b)
p=[a*(a+b)]/b
ostatecznie p=(a^2+a*b)/b
Gdzie można w Katowicach kupić farby firmy Montana?
Gdzie można w Katowicach kupić farby firmy Montana?
Kiedyś kupowałem na Stabika 42 w firmir KOLOR
Pytanie.
Dzisiaj nie będąc w szkole zatrzymał mnie patrol policji -pytanie czemu nie w szkole, odpowiedziałem że już skonczyłem że teraz studnia itp. Po przetrzepaniu mnie całego kazali otworzyć plecak - a tam książki i zeszyty.Powiedziałem w końcu że nie jestem w szkole, zabrali mnie do radiowozu i postawilimi zarzut wprowadzania w błąd funkcjonariusza na służbie, podobno sprawa do sądu. I tu pytanie - wypuscili mnie ze słowami że mają 3 miesiace na wypisanie tego do sądu i to odemnie zależy co tam napiszą. Nic nie podpisywałem nie byłem na komendzie i nic nie zeznawałem. Mam oczekiwac przyjscia listu ze zgłoszeniem na przesłuchanie czy było to zwykłe straszenie ?
w ogóle mieli prawo Ci przetrzepać plecak?
Pytanie.
Dzisiaj nie będąc w szkole zatrzymał mnie patrol policji -pytanie czemu nie w szkole, odpowiedziałem że już skonczyłem że teraz studnia itp. Po przetrzepaniu mnie całego kazali otworzyć plecak - a tam książki i zeszyty.Powiedziałem w końcu że nie jestem w szkole, zabrali mnie do radiowozu i postawilimi zarzut wprowadzania w błąd funkcjonariusza na służbie, podobno sprawa do sądu. I tu pytanie - wypuscili mnie ze słowami że mają 3 miesiace na wypisanie tego do sądu i to odemnie zależy co tam napiszą. Nic nie podpisywałem nie byłem na komendzie i nic nie zeznawałem. Mam oczekiwac przyjscia listu ze zgłoszeniem na przesłuchanie czy było to zwykłe straszenie ?
Pewnie żona ciula bije i się wyżyć musiał na dzieciaku. Raczej nie oczekuj, że będzie im się chciało cokolwiek dalej robić.
Gdyby ktoś wiedział jak takie coś powinno się odbywać to będe wdzięczny i może spokojniejszy. Nie chciałbym sobie przesrać w papierach za głupie wagary...
w ogóle mieli prawo Ci przetrzepać plecak?
no właśnie, mnie to też zawsze zastanawiał, kiedy psiarnia może mnie przeszukać, czy ja się na to muszę zgodzić i czy oni muszą podać jaką podstawę prawną przeszukania. Też gdzieś słyszałem, że jak psiarnia Cię zatrzymuje to musi się przedstawić i podać stopień i podstawę prawną zatrzymania. Jakby ktoś wiedział to będę wdzięczny.
anetoshi
02-10-2009, 15:58
Mam pytanie dotyczące biletu zniżkowego a mianowicie, mam 15lat i jestem dziewczyną. Czy ''łapie'' się na bilet ulgowy?
z góry przepraszam jeśli piszę w złym temacie.
Czyżby nikt nie wiedział?
no właśnie, mnie to też zawsze zastanawiał, kiedy psiarnia może mnie przeszukać, czy ja się na to muszę zgodzić i czy oni muszą podać jaką podstawę prawną przeszukania. Też gdzieś słyszałem, że jak psiarnia Cię zatrzymuje to musi się przedstawić i podać stopień i podstawę prawną zatrzymania. Jakby ktoś wiedział to będę wdzięczny.
1. Legitymowanie
Policjant ma prawo legitymowania osób w celu ustalenia ich tożsamości, "w toku wykonywania czynności operacyjno-rozpoznawczych, dochodzeniowo-śledczych i administracyjno-porządkowych" podejmowanych w celu rozpoznawania, zapobiegania i wykrywania przestępstw i wykroczeń oraz wypełniania poleceń sądu, prokuratora, organów administracji i samorządu terytorialnego.
2. Czynności związane z legitymowaniem
Przed przystąpieniem do legitymowania osoby, policjant ma obowiązek podać stopień , imię i nazwisko a także podstawę prawną i przyczynę czynności służbowych. Dodatkowo policjant ma obowiązek okazać legitymację w taki sposób, aby zainteresowany miał możliwość zanotować jego imię i nazwisko oraz stopień służbowy. Ponadto, każdy legitymowany ma prawo zapytać o wszystko co związane jest z przyczyną kontroli, a policjant powinien takiej informacji udzielić!
3. Pozostałe czynności
Tożsamość osoby ustala się na podstawie dokumentów okazanych do sprawdzenia. Jeżeli nie mamy dokumentów, policjant może poprosić dyżurnego oficera na komisariacie, aby sprawdził telefonicznie nasze dane dzwoniąc pod wskazany przez nas numer. Nie ma w każdym razie konieczności, aby w przypadku nieposiadania przez nas dokumentów udawać się od razu na komisariat, celem - jak to określają policjanci - wyjaśnienia.
4. Czynności końcowe
Legitymowanie osoby nie pozostaje bez śladu. Policjant ma obowiązek wpisania w swoim notatniku służbowym danych legitymowanej osoby, czasu, miejsca oraz przyczyn legitymowania . Należy też pamiętać, że z uwagi na fakt, iż informacje zawarte w takiej notatce dotyczą danej osoby, ma ona prawo złożenia wniosku o udostępnienie ich do wglądu! Na samą czynność legitymowania nie przysługuje jednak zażalenie. Na zasadach ogólnych można skarżyć sytuację, w której policjant przekroczył swoje uprawnienia (na przykład czynność legitymowania połączona była z poniżającym traktowaniem legitymowanego). Wówczas należy złożyć skargę do bezpośredniego przełożonego policjanta, który nas legitymował, bądź też - w przypadku poważniejszych naruszeń - zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa.
(to nie jest treść ustawy, tylko parafraza)
Czyżby nikt nie wiedział?
jeśli się uczysz i masz legitkę szkolną to tak
anetoshi
02-10-2009, 16:20
jeśli się uczysz i masz legitkę szkolną to tak
dziękuje za odpowiedź
swoją drogą mając 15lat mam taki obowiązek
JohnyManhattan
02-10-2009, 17:11
Gdzie sie przekracza granice jadac pociagiem z Ostravy i ile sie od granicy jedzie do Katowic?
Jakim busem dojadę z Katowic do Chrzanowa w okolice ul partyzantów 12?
a co z przeszukaniem plecaka?Może czy nie?
Gdzie sie przekracza granice jadac pociagiem z Ostravy i ile sie od granicy jedzie do Katowic?
Przejście Bohumin-Chałupki. Czas możesz sobie sprawdzić ;)
Jakim busem dojadę z Katowic do Chrzanowa w okolice ul partyzantów 12?
Autobus ''J''
Wsiadasz na dworcu w Katowicach, a wysiadasz na dworcu w Chrzanowie
vBulletin Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.