PDA

View Full Version : FM Group(kosmetyki)

Tomi_89
12-03-2009, 22:02
Jakiś czas temu mój kolega z dawnych lat zaproponował mi pracę w FM GROUP. Przez pewien czas zastanawiałem się nad jego propozycją, ale odmówiłem. Boję się jednak,że cała praca jest oparta na metodzie drabinkowej(chyba nie muszę wyjaśniać)
Dzisiaj od tego samego znajomego napisałem,że rezygnuję a on się dziwił i powiedział,że jego działalność szybko się rozwija. On i inni członkowie grupy pracują wspólnie i tworzą tzw business everywhere. Dodał jeszcze cyt

"Zajebista sprawa ale ok.. pewnie nie przekonuje Cie to ze ja Ci to zaproponowałem, kumpel z gimnazjum a nie starszy o kilka lat facet"

Macie może jakieś doświadczenie z tą firmą bądź ogólnie z pracą tego typu ?

SilesianCorps
12-03-2009, 22:36
zarzucil ci sloganem, ktorego sie nauczyl na szkoleniu, ale sprobowac zawsze mozesz.

Toczmek89
13-03-2009, 06:47
Kazdy kto jest w tej grupie FM moze zorganizowac spotkanie z jakims wyzszym kolesiem co juz merca sie dorobil i to on moze Cie wpisac do grupy ;) ja sie opieram glownie na sprzedazy i zawsze czasem jakas kasa wpadnie. A produkty sa na bardzo wysokim poziomie, sam z nich korzystam

donald
13-03-2009, 10:43
ja byłem kiedys w podobnej strukturze (ale w innej firmie, choć też kosmetykami handlowala) - zrezygnowałem bardzo szybko, żadnych korzyści sie nie doczekałem z tego

Artis
13-03-2009, 10:58
to wszystko polega na tym, że kosmetyk wart 3 złote sprzedawany jest po 30 zł. i korzyści z tego ma tylko ten co jest najwyżej. Jak sobie policzysz za ile sprzedajesz kosmetyk i kto w hierarhii wyżej jaką ma prowizje to zobaczysz ile warte są kosmetyki. jak dla mnie legalna piramida. do tego sa tak szkoleni ze masakra, zakreceni jak ruski czołg, z reguły mają klapki na oczach przez te "szkolenia"

Papuśny
13-03-2009, 12:58
Artis masz racje moze z 80% ludzi zajmujacych sie tym wlasnie tak podchodzi do tematu.

Sam jestem w FM i prawda jest taka ze kase mozna na tym bardzo dobra wyciagnac... tylko raz trzeba chciec a dwa trzeba sie temu troche poswiecic ( budowanie grupy)

Ja tym handluje i powiem ,ze miesiecznie na pare wyjsc do knajpy zarobie, a wcale z tym nie ganiam po sasiadach. Oczywiscie jest to minimum tego co mozna zarobic ale mi sie po prostu nie chce.

PS.
Gdyby ktos chcial troszke zarobic zapraszam do mnie na PW powiem co i jak :zabki:

Tukker
13-03-2009, 15:57
Moja tym handluje, ale raczej nie "zawodowo". Raz na miesiąc może zbierze w robocie zamówienie na perfumy (chyba sprzedaje je po ok 30zł z czego 9zł idzie do jej kieszeni). Zarobek taki, że dla nas kosmetyki wychodzą gratis i trochę grosza "na piwo" wpadnie. A jak to jest na wyższych szczeblach to nie wiem. Wydaje mi sie że to zajęcie bardziej dla kobiet, które siedzą w domu i mają mase podobnych kolezanek które lecą na takie duperele jak Avon, Oriflame itp:D Ogólnie to przepraszam, że podniosło mi się ciśnienie, ale jestem nerwowy na tym punkcie i drażni mnie jak niekiedy wejde po robocie do domu a tam siedzi i pierdoli głupoty jakaś samotna 40letnia kobieta i organizuje w moim pokoju pokaz dla kobiet (a tak na prawde nie ma pojęcia o makijażu)! Dobra kończe i pozdrawiam

borys
13-03-2009, 16:09
u mnie po mieście smiga nowe bmw 7 z tej firmy

Tevez
13-03-2009, 16:16
Jest ktoś kto zbiera ludzi? Bo zastanawiałem się nad dołączeniem do tego już dawno tylko nie wiem dokładnie na jakich to jest zasadach i ile na początku musze ewentualnie zapłacić (wiem, że ten katalog coś kosztuje).

ToJa
13-03-2009, 21:20
to wszystko polega na tym, że kosmetyk wart 3 złote sprzedawany jest po 30 zł. i korzyści z tego ma tylko ten co jest najwyżej. Jak sobie policzysz za ile sprzedajesz kosmetyk i kto w hierarhii wyżej jaką ma prowizje to zobaczysz ile warte są kosmetyki. jak dla mnie legalna piramida. do tego sa tak szkoleni ze masakra, zakreceni jak ruski czołg, z reguły mają klapki na oczach przez te "szkolenia"
Nie wiem czy te perfumy, czy jak kto woli wody perfumowane, są warte 3 złote czy 30 ale prawda jest taka że zapach tych z FM dłużej się trzyma niż z tych avonowskich ;-)

kosa
13-03-2009, 23:06
Ale krócej niż z orginału. I to dużo krócej.

FM trzyma tak dobrze 4-5 godzin.

Ameba
14-03-2009, 07:58
Nie wiem czy te perfumy, czy jak kto woli wody perfumowane, są warte 3 złote czy 30 ale prawda jest taka że zapach tych z FM dłużej się trzyma niż z tych avonowskich ;-)

A ja sie zawsze zastanawiałam, ile kosztuje wyprodukowanie takich oryginalych perfum, ze później je po 200-300zł sprzedają

Tomek F.
14-03-2009, 19:51
Witam.
Natrafiłem na ten portal zupełnie przypadkowo i zalogowałem się po przeczytaniu rozmowy uczestników tego forum na temat firmy FM.

Chciałem sprostować opinie na temat tej firmy.

Jest to firma która nie opiera się na sprzedaży produktów, a raczej na ich kupnie.Każdy z nas ma możliwość, dzięki firmie FM, stworzenia własnego przedsiębiorstwa, w którym osoby będą same generowały zakupy przez interenet, przez co na nasze konto wpływa bardzo konkretna kasa. Firma ma zasięg międzynarodowy, więc tak naprawde nie ma ograniczeń, a nasze przedsiębiorstwo może bez przeszkód działać za granicą.

W razie pytań, lub chęci współpracy proszę o kontakt:

Tomasz Filipowski
filipowski.t@o2.pl

ToJa
14-03-2009, 20:39
Ale krócej niż z orginału. I to dużo krócej.

FM trzyma tak dobrze 4-5 godzin.
W sumie wszystko zależy ile tego napsikasz :hihi:
Wolę wydać 32 złote na podróbkę Armaniego niż jakieś 200 na oryginał. No chyba że kiedyś wygram w totka to cena nie będzie grała roli :hihi:

pless
15-03-2009, 16:18
Potrzebujesz sponsora, zgłoś się do mnie :)

Zby$iu
15-03-2009, 16:25
Witam.
Natrafiłem na ten portal zupełnie przypadkowo i zalogowałem się po przeczytaniu rozmowy uczestników tego forum na temat firmy FM.

Chciałem sprostować opinie na temat tej firmy.

Jest to firma która nie opiera się na sprzedaży produktów, a raczej na ich kupnie.Każdy z nas ma możliwość, dzięki firmie FM, stworzenia własnego przedsiębiorstwa, w którym osoby będą same generowały zakupy przez interenet, przez co na nasze konto wpływa bardzo konkretna kasa. Firma ma zasięg międzynarodowy, więc tak naprawde nie ma ograniczeń, a nasze przedsiębiorstwo może bez przeszkód działać za granicą.

W razie pytań, lub chęci współpracy proszę o kontakt:

Tomasz Filipowski
filipowski.t@o2.pl

Siema Boy, pozdrów brata :P

ToJa
15-03-2009, 19:33
Potrzebujesz sponsora, zgłoś się do mnie :)
Nie potrzebuje.

Tomek F.
15-03-2009, 21:17
Siema Boy, pozdrów brata :P

Siema Zbysiu, pozdrowie brata :) Pozdrowienia dla Ciebie też :)

Jaworzno
16-03-2009, 15:26
Nie potrzebuje.

No przecież nie o to mu chodziło:alcoholic: