View Full Version : Nowe Forum
Jak właśnie widzicie, przenieśliśmy się na "nowe" oprogramowanie forum. Nowe w cudzysłowiu, ponieważ napewno wielu z Was pamięta pierwsze Forum GieKSy z prawdziwego zdarzenia (którego założycielem był Dave), obecnie działamy na tym samym skrypcie, tak więc wracamy do korzeni.
Pierwsza najważniejsza sprawa: od dziś wszystkie Wasze wypowiedzi zostają na zawsze ! Nie dojdzie już do sytuacji, gdy temat "Wspomnień Czar" znika na stałe, ponieważ nikt się w nim nie wpisał przez jakiś tam okres. Wszystkie tematy zostają w bazie na zawsze, od dziś tworzymy swego rodzaju kronikę GKS.
Napewno na dniach pojawi się nowy regulamin, co do zasad panujących na forum wypowiadać się nie będę, tutaj zabiorą głos moderatorzy. Napewno będzie kilka zmian, ale o tym juz napiszą chłopaki.
Wszelkie pytania oraz sugestie dot. nowego forum proszę kierować do mnie w tym temacie.
I proszę mnie nie denerwować pytaniami "czy będą stare emotki ?", bo to akurat najmniejszy problem.
Będą.
Daloby rade zrobic tak jak bylo na starym a mianowicie ze pod kazdym nieprzeczytanym postem byla umieszczona taka informacja? Jakos mi sie ryj do tego przyzwyczail i latwiej mi sie czyta z ta krotka informacja.
@Kris - rozeznam sprawę
@lotus - napewno będziemy musieli zrobić taką opcję
Jest. Przy kazdym temacie w ktorym masz nieprzeczytane posty masz taki maly kwadracik. Kliknij w niego to Cie od razu przeciepnie tam kaj skonczyles.
I jak dam nowe posty to przydalaby sie opcja "Otworz wszystkie w nowym oknie"
jarek1983sk
09-01-2008, 21:47
czy ktos jeszce piszac posta lub rejestrujac sie nie widzi/widział tego co pisze?
czy da sie cos z tym zrobic?
KrYcHa_WNC
09-01-2008, 21:54
Zróbcie coś ze zdjęciami w postach, zmniejszcie je żeby nie spierdalały z monitora ;)
Czy nie dało by się jeszcze na jakiś czas otworzyć starego forum (bez możliwości nowych wpisów) tak by można posprawdzać pewne rzeczy ?
Tak, od jutra tak będzie działać.
ehhhh teraz musze przy kazdym wejsciu na forum na forum wylaczac pasek ulubionych bo inaczej forum jest przeraźliwie wąskie. Czy nie daloby sie zrobic opcji by nie patrzec na ten pasek po lewej ? ;/
nie
do końca stycznia za to pojawi się nowy wygląd forum, będą tym samym dwa do wyboru
a jest chociażby szansa by w noym stylu boczne czarne bezuzyteczne paski były węższe?
damianoshp
09-01-2008, 22:08
Wyglada niezle.
a jest chociażby szansa by w noym stylu boczne czarne bezuzyteczne paski były węższe?
Tak, będzie całkowicie inny, co nie znaczy, że pola z "Ostatniej Chwili" oraz zaprzyjaźnione strony znikną..
i jeszcze taki jeden maly bledzik odkrylem - jak przejze caly dzial i wchodze na główną stronę to nie gasi się herb mówiący o przeczytaniu każdego posta w temacie - nie wiem czy da sie coś z tym zrobić;)
aaa i jeszcze czy daloby sie zrobic ignorowanie tematow :)
Mam to samo... + w opcji "Nowe posty" nie suuwaja mi sie przeczytane.
Tak, od jutra tak będzie działać.
Zacznie działać, ale pewnie tylko przez jakiś czas? Czyli wszystkie posty ze starego forum znikną bezpowrotnie?
Joanna23
09-01-2008, 22:39
A ja mam, jak dla mnie oczywiste pytanie, Dlaczego nie było informacji o tym że będzie Nowe Forum? Może ktoś miał ważne wiadomości, już nie mówię o wszystkich tematach ?????????
i tak znikały, więć po co ten żal ?
m.in. dlatego przenieslismy sie na vBulletina
przy poprzednim skrypcie trzeba było usuwać stare tematy co miesiacl, bo w przeciwnym razie baza się zapychała i forum nie dość, że muliło, to jeszcze działy się różne dziwne rzeczy
z tego forum nic nigdy nie zniknie, daje słowo
Marcin1964
09-01-2008, 22:40
Niebyło sprawy....... Dzięki za info
A ja mam, jak dla mnie oczywiste pytanie, Dlaczego nie było informacji o tym że będzie Nowe Forum? Może ktoś miał ważne wiadomości, już nie mówię o wszystkich tematach ?????????
krzykliwa ;) spokojnie, jutro każdy będzie się mógł zalogować na stare forum i zabrać swoje manatki
Administrator nie odpowiada ze treść wpisów znajdujących się na Forum Kibiców GieKSy. Prezentują one tylko i wyłącznie opinie osób odwiedzających Forum Kibiców GieKSy. Forum jest prowadzone przez kibiców klubu GKS Katowice, zamieszkałych poza terytorium RP
dobrze wiedzieć ;)
Joanna23
09-01-2008, 22:44
Tylko malutkie pytanko z mojej strony! Chyba uznasz je za zasadne! Wcale nie krzyczę;)
Moze juz jestem za stary:),ale mi bardziej pasowalo stare forum...
Bylo bardziej przejrzyste
Moze kwestia przyzwyczajenia
You have included 7 images in your message. You are limited to using 4 images so please go back and correct the problem and then continue again.
Łeee,a to zniknie? smutne będzie forum bez obrazków :D
mariuszeeek
09-01-2008, 22:55
Ładnie tutaj teraz a da się zrobić tak żeby nie było tak fest zwężone ?
btw, może da się przesunąć kolumny jak się przegląda listę tematów? żeby np autor ostatniego postu był na samym końcu
(to tylko tak z przyzwyczajenia :) )
w ustawieniach to masz Cysiu :)
jest gdzieś opcja w stylu "oznacz temat jako przeczytany"? a jeśli nie ma to czy będzie?
i ignorowanych brakuje ale to już zauważyli...
mariuszeeek
09-01-2008, 23:53
z samej góry tam gdzie masz "pokaż nowe posty" i nazwe użytkownika
ale to oznaczy wszystko jako przeczytane a ja chce tylko 1 temat
taka pierdoła ale czasem jak nie chce mi sie czytać całego tematu to używam....
A czy jest (lub będzie) możliwość, aby po najechaniu na dany temat pojawiała się informacja, ile w tym temacie jest nieprzeczytanych postów oraz początek pierwszego i ostatniego postu (tak jak było na starym forum)?
A czy jest (lub będzie) możliwość, aby po najechaniu na dany temat pojawiała się informacja, ile w tym temacie jest nieprzeczytanych postów oraz początek pierwszego i ostatniego postu (tak jak było na starym forum)?
nie, może kiedyś..
ok, co mogłem na dziś to zrobiłem..reszta do końca tygodnia
będzie dobrze
nie negujcie proszę
dodałem kilka emotek dla Was dzieciaki :zabki::szok: :sportowiec: :mordka:
W sumie forum zapowiada się ciekawie...na razie denerwuje jednak brak opcji wchodzenia do tematu i wyświetlania postów od strony ktora była czytana przy poprzednim logowaniu. Trzeba będzie albo przelatywać cały temat od początku albo zapamiętywać nr ostatnio czyt. stronki...trochę męczące :(
FC OLKUSZ
10-01-2008, 08:21
Forum daje rade. Kwestia przyzwyczajenia!!! Ostatnio tez były narzekania !!! A jednak forum będzie naszym jedynym wzmocnieniem :-)
A dało by sie dodać funkcje "Podgląd" przy pisaniu lub edytowaniu postu ?
nie wiem czy ktoś już pisał. Fajnie by było jakby po kliknięciu na temat otwierał sie on w miejscu nie przeczytanych postów. Tak jak było na starym forum.
Przecież tak jest :szok:
Wystarczy kliknąć zielony kwadracik przy temacie i wrzuca do ostatnio czytanego...
_Bartos_
10-01-2008, 10:47
Kiedy bedzie wlaczone stare forum ? ( mam tam kilka wiadomosci w skrzynce ktore sa mi bardzo potrzebne)
nie mam zadnych zastrzezen do tego forum poprostu zajebiste
19WPTR64
10-01-2008, 11:18
Nowe forum jestem zachwycony nim:) wszystko przejrzyscie zrobione dobra robota :)
Baudolino
10-01-2008, 11:36
fajne ino cosik wonskie
To mój pierwszy post na TYM forum - więc pozdrawiam i dziękuję administratorom za to że mogę TU być, pozdrawiam wszystkich adminów, a wszystkim współużytkownikom życzę owocnej wymiany poglądów... )))
P.S. Przy okazji pozdrawiam ciocię Zofię z Pułtuska
rajdon_Jaw
10-01-2008, 11:45
Ja mam takie stosowne pytanie :D bedzie shoutbox? :szok:
19 AMB 64
10-01-2008, 12:00
Nawet fajne te nowe forum ale żech był przyzwyczajony do starego :)
To forum jest super podoba mi się
Mi osobiście sie nie podoba stare bylo bardziej "przejzyste", ale co zrobić trzeba będzie sie przyzwyczaić. Mam nadzieje, że jeszcze pare korekt będzie. Ogolnie forum lipne. Takie moje zdanie nie umywa sie do starego
Ja mam takie stosowne pytanie :D bedzie shoutbox? :szok:
Oby nie
ja mam pytanie czy dało by sie zrobic tak by przy duzych zdjeciach forum "nierozjezdzało" sie wszerz?
ja mam pytanie czy dało by sie zrobic tak by przy duzych zdjeciach forum "nierozjezdzało" sie wszerz?
tak
shoutbox może być, ale nie wiem czy tak naprawdę jest On potrzebny
forum na starym serwerze jest już włączone, możecie się logować.
Przecież tak jest :szok:
Wystarczy kliknąć zielony kwadracik przy temacie i wrzuca do ostatnio czytanego...
no niebardzo. Wrzuca do OSTARNIEGO POSTA W TEMACIE. Nikaj nie pisze który post jest nieczytany i nie da się tego chyba stwierdzić inaczej niż zapamiętując co czytalismy a co nie ;] albo ja tego nie umiem wykminić...
jak wchodze na forum przez strone gieksa.pl to odsyła mnie do starego forum, tez tak macie?
Tak ja tez tak mam i chyba wszyscy
Zby$iu czy post był czytany świadczy o tym na zielonym pasku przy dacie danego posta taki kwadracik jak jest biały post nieczytany jak niebieski post przeczytany
Chylę czoła, ja z moją wadą wzroku minus miliard nigdy bym tego nie znalazł :piwo:
zwierzak
10-01-2008, 18:09
Moim zdaniem podforum kibice powinno być jako drugie, gdyż jest ono najważniejsze.
"dziwne" nowe forum no ale to kwestia przyzwyczajenia. Ogólnie 3/10 ;]
Duzo opcji, fajne "gadzety", ale przeglada je sie niewygodnie. Stare forum bylo bardziej przejzyste i latwiejsze w obsludze...
Kaltenberg
10-01-2008, 19:19
czy adres forum (mam na myśli samą nazwę) zmieni się np. na gks.forum.com, czy zostanie taka dziwna nazwa http://img239.imageshack.us/img239/8693/niewiemll6.gif (http://imageshack.us)
lokurva .com xD
Edit: www.forumgieksy.pl -> poprawny adres
Zbysiu u mnie działa ta opcja i ciepie mnie do ostatniego nieczytanego przeze mnie postu, tak jak na starym Forum...
14dejas88
10-01-2008, 20:09
Moze i bylo przejzyste ale te jest nowsze lepiej wyglada i wogule jest zajebiste
To teraz coś ode mnie:
1. A czy jest (lub będzie) możliwość, aby po najechaniu na dany temat pojawiała się informacja, ile w tym temacie jest nieprzeczytanych postów oraz początek pierwszego i ostatniego postu (tak jak było na starym forum)?
nie, może kiedyś..
A właśnie to było bardzo przydatne. Przynajmniej ja czytałam od tych tematów gdzie było najmniej odpowiedzi a kończyłam na najpopularniejszych. Zaburzyliście mi cały porządek czytania :foch: *
* dobrze że chociaż foch jest :napinka:
2. Nie można by tak przesunąć, tzn zamienić żeby to co jest po lewej czyli "zaprzyjaźnione strony" i "z ostatniej chwili" było po prawej żeby nie trzeba było przewijać treści postów? Albo w ogóle poszerzyć pola gdzie jest treść postów";
3. Da się tak zrobić tak jak na starym forum było, żeby np to --->
Forum GieKSy > Górniczy Klub Sportowy Katowice > GieKSa Organizacyjnie
było także na dole - ułatwi to poruszanie się po forum;
4. Na czym polega ten multicytat i w ogóle jak się cytuje kilka osób, bo ja jakoś nie potrafie tego pojąć, za każdym razem cytuje mi tylko ostatnią osobę;
5. Dlaczego wszyscy pod nickiem mają "GieKSiarz" skoro na forum sa też kobiety?
6. Czy można zmienić tło albo czcionkę prywatnych wiadomości bo wszystko się zlewa?
7. Czy można będzie dodawać ruchome avatary?
8. Co oznaczają te liczby przy cytowanych osobach, np: [QUOTE=Fuhrer;387] [QUOTE=Don;390]
I na razie to chyba wszystko, jak coś mi się przypomni to dopiszę ;-)
PS Mało emotek :napinka:
Hahaha i jak tu z baba wytrzymac. Nawet na forum potrafia narzekac hehe
To teraz coś ode mnie:
1.
A właśnie to było bardzo przydatne. Przynajmniej ja czytałam od tych tematów gdzie było najmniej odpowiedzi a kończyłam na najpopularniejszych. Zaburzyliście mi cały porządek czytania :foch: *
* dobrze że chociaż foch jest :napinka:
2. Nie można by tak przesunąć, tzn zamienić żeby to co jest po lewej czyli "zaprzyjaźnione strony" i "z ostatniej chwili" było po prawej żeby nie trzeba było przewijać treści postów? Albo w ogóle poszerzyć pola gdzie jest treść postów";
3. Da się tak zrobić tak jak na starym forum było, żeby np to --->
było także na dole - ułatwi to poruszanie się po forum;
4. Na czym polega ten multicytat i w ogóle jak się cytuje kilka osób, bo ja jakoś nie potrafie tego pojąć, za każdym razem cytuje mi tylko ostatnią osobę;
5. Dlaczego wszyscy pod nickiem mają "GieKSiarz" skoro na forum sa też kobiety?
6. Czy można zmienić tło albo czcionkę prywatnych wiadomości bo wszystko się zlewa?
7. Czy można będzie dodawać ruchome avatary?
8. Co oznaczają te liczby przy cytowanych osobach, np:..
I na razie to chyba wszystko, jak coś mi się przypomni to dopiszę ;-)
PS Mało emotek :napinka:
1. trudno
2. nie
3. nie
4. zaznaczasz kolejno posty, ktore chcesz zacytować przyciskiem "multicytat" a przy ostatnim cytowanym poście zaznaczasz zwykły "cytat" i Ci cytuje wszystkie
5. bo tak, pozatym nikt nie weryfikował tego czy wszystkie forumowe kobiety mają picze, tak więc zostajemy przy GieKSiarz :zabki:
6.nie
7. tak
8. ilość cytowanych znaków
bo tak, pozatym nikt nie weryfikował tego czy wszystkie forumowe kobiety mają picze, tak więc zostajemy przy GieKSiarz :zabki:
Jesli nie macie nic przeciwko moge sie tym zajac. Bede takim forumowym weryfikatorem picz :napinka:
picza picze badać będzie :lol:
no offence
Sa ostrzenia na tym forum?? Jak tak to poprosze jedno dla Ciebie :foch:
Pavveuek
10-01-2008, 20:39
Są, ale Ja np. Jako mod nie moge dawać, troche dziwne, albo cos tu nie gra :foch:
Ja się tylko grzecznie zapytałam a Wy sobie jaja robicie.
Nie było tematu.
PS fajnie że posty są numerowane ;-)
A skad wiesz ze jestes modem? :lol:
Pavveuek
10-01-2008, 20:47
Bo na dole jest lista :napinka:
Don chyba podzialał i juz moge dawac kartki :)
To jebnij mu żółcia. Odwdziecze sie jakos :)
Niewiem, może już ktoś zwrócił jakąś uwage, bądź nie - [nie czytałem wcześniejszych postów] ale mam jedną prośbe, uwage. Czy jest jakaś szansa, aby w linkach z boku forum był link do strony hokejowej GieKSy? przecież to nasza sekcja, praktycznie jedyna zaraz po piłce. strona przez chwile nie działała bo pewien portal że tak powiem usunął naszą strone, tak więc narazie jest blada. www.hcgks.katowice.pl
Brakuje trochę "ikonki płci" czy jak by to tam nazwać... mam nadzieje że wiadomo o co chodzi.
Trochę głupie jest też to że każdemu przy rejestracji dodawane jest GieKSiarz pod nickiem a co z obcymi ... jak by nie było by to problemem to proponuje dać wybór GieKSiarz/Gość
Brakuje trochę "ikonki płci" czy jak by to tam nazwać... mam nadzieje że wiadomo o co chodzi.
Trochę głupie jest też to że każdemu przy rejestracji dodawane jest GieKSiarz pod nickiem a co z obcymi ... jak by nie było by to problemem to proponuje dać wybór GieKSiarz/Gość
Rzeczywiscie problem straszny....
Zmien podpis:sportowiec:
Czy jest gzieś na nowym forum opcja ignoruj temat, bo jej nie widzę?
Niewiem, może już ktoś zwrócił jakąś uwage, bądź nie - [nie czytałem wcześniejszych postów] ale mam jedną prośbe, uwage. Czy jest jakaś szansa, aby w linkach z boku forum był link do strony hokejowej GieKSy? przecież to nasza sekcja, praktycznie jedyna zaraz po piłce. strona przez chwile nie działała bo pewien portal że tak powiem usunął naszą strone, tak więc narazie jest blada. www.hcgks.katowice.pl
będzie zrobione
Gdzie mozna ignorowac tematy?
Szkoda, ze na dole tego tez nie ma, musze wracac do gory stroby by wejsc w dzial poprzedni, w dodatku czasem nie wiem jaki temat czytam i musze wzrokiem szukac...
Strasznie fajne jest to forum tylko powoli mi sie nie chce na nie wchodzic, meczy mnie jego przegladanie. 2 x czasochlonniejsze nizeli te stare.
Dziwnie się patrzy na nowe forum...(kwestia przyzwyczajenia) ale ta "zakładka co jest po lewej stronie typu sponsor, z ostatniej chwili powinna być raczej po prawej stronie... lewa strona bardzo drażni oko...człowiek koncentruje sie własnie na tym..
Byt tego po lewej "utrudnia czytanie"...jest udowodnione że oko ludzkie koncentruje sie właśnie na lewej stronie.. tzn. najpierw czyta to po lewej...nie wiem ...może to marketingowo zamierzone, ale wydaję mi sie że akurat na forum powinno być odwrotnie.. (najpierw ludzie, kibice) a potem sponsor itp....
Przepraszam jeżeli namieszałem , ale mnie osobiscie bardzo przeszkadza ta lewa strona forum...
Szkoda, ze na dole tego tez nie ma, musze wracac do gory stroby by wejsc w dzial poprzedni, w dodatku czasem nie wiem jaki temat czytam i musze wzrokiem szukac...
Strasznie fajne jest to forum tylko powoli mi sie nie chce na nie wchodzic, meczy mnie jego przegladanie. 2 x czasochlonniejsze nizeli te stare.
Zgadzam się z Juniorem. Niby wszystko fajne (no, powiedzmy prawie wszystko, a właściwie to część rzeczy fajnych :zabki:),ale kompletnie nie mogę się do niego przyzwyczaić. Zawsze uważałem, że nasze (teraz już) stare forum, było jednym z najbardziej przejrzystych w Polsce. Aż się tam chciało wchodzić, niekiedy nawet bezwiednie...:zabki:
marcin GieKSa
11-01-2008, 11:25
nie wiem czy było.........ale da sie tak zrobic zeby wchodzac ze strony ładowalo sie nowe forum...bo ja jak za kazdym razem wchodze to ładuje mi sie stare forum..
A czy jest (będzie)możliwośc cytowania selektywnego?
najgorsze jest to ze jak przypadkowo sie wejdzie do tematu na ostatnia strone to poprzednie strony sie zamieniaja na przeczytane i szukaj potem do ktorego mijesca przeczytales :mur: DNO DNO DNO!!
Ertai ja już w końcu rozkminiłem, jak to zrobić żeby dojść do pierwszego nieczytanego postu. Nowe forum przypomina labirynt minotaura ale jak sie wszystko połapie to bydzie git ;)
http://img87.imageshack.us/img87/8117/forumrw0.jpg
Mi sie nowe forum podoba :zabki:
przydałaby się opcja szukania użytkowników np z tego samego miejsca zamieszkania... dość pomocne ;)
dokładnie to byłoby bardzo pomocne ... postarajcie się to zmienić
tak Zbysiu ja tez rozkmnilem to jednak jak z rozpedu klikne inaczej to potem dupa
pewnie to było poruszane milion razy ale powiedzcie czemu nie moge dodac swojego avataru ciagle mi wyskakuje jakas informacja ?
Chpcy nie widze mozliwosci ignorowania tematow.
Jestem slepy czy nie ma :?:
pewnie to było poruszane milion razy ale powiedzcie czemu nie moge dodac swojego avataru ciagle mi wyskakuje jakas informacja ?
Mosz abo tak zjebany abo poprostu za wielki:zabki:
Forum mi się bardzo podoba , choc nie potrafie sie jeszcze w nim polapac :D. No ale pewnie sie przyzwyczaje :)
a będzie możliwość wstawiania większych avatarów?
Ma ktos tez tak ze odznaczy posty jako przeczytane ,odswiezy strone a one dalej sa jakie nie przeczytane?
ja mam tak że przeczytam temat a jak wejde na główną to mi pokazuje że mam nieprzeczytane, wejde tam np Forum GieKSy > Górniczy Klub Sportowy Katowice i nie ma pokazuje żadnego tematu na tłusto, wejde na główną i już nei pokazuje
A co do tego przerzucania do ostatniego przeczytanego posta to nei do końca działa bo np posta Ertai'a (najgorsze jest to ze jak przypadkowo sie wejdzie do tematu na ostatnia strone...) nie czytałem na bank a przerzuciło mnie na następną strone tak do połowy
mam nadzieję, ze wkrótce pojawia sie ukryte działy....
Dziwne kolorowe a na pewno inne !
Czas pokaże ale zapewne będzie dobrze!
Jak dla mnie to stare czytelniejsze i mniej męczące oczy ale co było a nie jest nie pisze się w rejestr.
Pozdro!
Chpcy nie widze mozliwosci ignorowania tematow.
Jestem slepy czy nie ma :?:
Wchodzisz w swój profil i na dole w zakładce "różne" masz listę ignorowanych ;-)
Czy zamiast "zachowaj" albo "napisz szybką odpowiedź" nie można dać po prostu "wyślij" albo "odpowiedz" tak jak zazwyczaj jest na forach? Bo ciężko się połapać co trza kliknąć
Chce stare forum...
jest nos 2...
jest nos 2...
nie ino wy:foch:
wkurwia mnie to ze nie jest rozciagniete na cała strone tak ja bylo w starym i jak dla mnie jestes jakies takie ponure ten baner jest taki lichy i chyba za duzo opcji
wkurza mnie jeszcze ten prostokat
Welcome Back: Bonus
Prywatne wiadomości: 0 nie przeczytanych, Razem 0.
Oznacz wszystko jako przeczytane | Pokaż nowe posty Quick Search
tez by to mogło zniknac bo ino miejsce zawadza...
jakies takie małe nieczytelne niewyrazne, może to wina mojego wieku i oczy juz nie te co kiedys ale ja chce stare forum!
no ja od poczatku mowilem ze to forum to tragedia;/ Jedyne co to bajery graficzne.
po co? zeby forum bylo jeszcze wiekszym dnem?
dobra gosciu, mam Cię już dość..ponarzekaj sobie na naszej klasie
No ma racje, nie sprawdzilo sie to forum.
Marcin_64
11-01-2008, 19:08
Co do forum to bardzo mi sie podoba ,wizualnie na 5+
Don nie gorączkuj się tak, w końcu po to jest ten temat żeby wyrażać opinie. Trudno żeby wszyscy słodzili jakie to forum jest och i ach skoro tak nie sądzą. Dlaczego od razu straszyć banami. Bezsensu
jestem tego samego zdania co Ertai, forum jest kiepskie i tyle
przejrzystośc jak dla mnie to największy minus i wystarczająco mnie zniechęca do czytania postów, wszystko jakieś scisnięte :/
też chcesz bana ?
Pierdole, spierdalam na stare forum...
http://www.gks.witaj.pl/forum/ :foch:
e tam poleku...to trocha tak jak z nowymi strojami naszych chopcow,przywyknemy.
Wazne ze Gieksa idzie naprzod:)
do czasu stworzenia nowego regulaminu obowiązuje ten ze starego forum, podpięty ku pamięci na tym :sportowiec:
Pavveuek
11-01-2008, 20:13
niemilosiernie mnie wkur...... to że przeczytane posty nie zawsze gasną :/ i potem niewiem co czytałem
jak dla mnie nowe forum zabardzo namieszanie. jakos malo czytelne to wszystko dla mnie jest w porownaniu ze starym.
moze to kwestia przyzwyczajenia. moze sie przestawie ?!
jesli chodzi o decyzje zmiany spowodowana niknieciem tematow, to w starej wersji napewno byla opcja ustawienia by tematow nie usowalo po prostu.
była taka opcja, jednak przez dużą ilość tematów zapychała się baza, co utrudniało funkcjonowanie forum, tutaj nie będzie takiego problemu
Wiadomo że nowe zawsze dziwi. Trzeba sie narazie zapoznać z całością i czas pokaże które było lepsze. Na chwile obecną trzeba sie sie z tym zapoznać. Jedynie tak na szybko to fakt kolorowo jest!
Ten baner u góry jest tragiczny według mnie.Może jakiś grafik się wykaże :P
A mi się podoba.
Mi też ale ten napis Forum GieKSiarzy mało czytelny, a co do forum to już się przyzwyczaiłem \
Lars Ulrich
11-01-2008, 23:33
FaJnY N!cK
k4j j3sT cH0r0s2 ?! 0_o :lol:
Mam pytanie: czy oprócz problemów z archiwizacją danych (przyznaję,że dosyć istotnych)były jeszcze jakieś powody, dla których musimy zmieniać stare forum na nowe?
Forum ogolnie barrrrrdzo slabe. Nie dopracowane czuje sie tu jakbym ogladal forum jakiego siania trawy a nie klubu pilkarskiego
Mnie ta zmiana wkurzyla bo jak chcialem sie zarejestrowac to moj nick juz byl zajety pomimo ze na starym forum bylem pierwszym bartem jak dla mnie chocby z tego powodu zmiana bedzie kojarzyla sie zle, chyba ze istnieje mozliwosc zebym mogl miec nick " bart"?
Mnie ta zmiana wkurzyla bo jak chcialem sie zarejestrowac to moj nick juz byl zajety pomimo ze na starym forum bylem pierwszym bartem jak dla mnie chocby z tego powodu zmiana bedzie kojarzyla sie zle, chyba ze istnieje mozliwosc zebym mogl miec nick " bart"?
W moim przypadku było identycznie...
Dobra jak juz sie wypowiadamy to i ja tak zrobie :)
Forum dosc ciekawe - w kazdym razie cos nowego
Nie bede tu nikogo bronil ani oskarzal, wiem ze sprawy informatyczne nie sa takie proste dla niektorych ale problemy zazwyczaj pojawiaja sie w "praniu". Chodzi mi o to ze tworcy moglo wypasc z glowy zrobienie wszytkich knifow tak jak byl na starym forum. Kazdy teraz wrzuca swoje problemy a oni (tworcy) z dnia na dzien (podejrzewam) beda robic kolejne zmiany i udogodnienia.
Dac im szanse na wykazanie sie - piszcie problemy jakie widzicie - mysle ze to im pomoze
Cy będzie tak jak na tamtym forum ze pisze ile jest postów nieprzeczytanych i jak sie klika to odrazu do nich przeskakuje
Do Kajutek: Strona 10 pierwszy post masz pokazane jak to zrobic by przechodzic od razu do nieprzeczytanych postow
na plus:
- archiwizacja
- zabezpieczenia
minus:
- nieczytelny layout
- forum mało intuicyjne
- mało user friendly
- dodatki, ktore sa nie potrzebne, zajmuja jedynie miejsce
- zmiana domeny, przy pozycjonowaniu jest to istotne, im starsza domena tym lepiej
generalnie odpycha, nie zacheca do czytalnia i wpisywania
pewnie za 6 miesiecy przyzwyczaimy sie, tylko do tego czasu zniechecimy czesc ludzi do udzielania sie na nim,
IMO: zostawic to forum, tylko udoskonalic je, wykasowac zbedne dodatki: cąły dział po lewej (slot etc), zmienic grafike, dobrac kolory, wzorem niech bedzie oparte na vbiuletynie forum Wisly: http://wislakrakow.com/forum/
pozdro
ile na tym forum mozna miec ostrzezen bo dostalem jakeis za 2 pkt i nie wiem co to znaczy ( i czemu ich nie widac nigdzie tylko musze sobie PW zachowwac by je kronikowac). Czy jak ostrzeżenie zejdzie to tez dostane PW? i czy w ogóle kiedyś mija jego termin ważności
edit. wow dzis mi wyswietlilo ze mam tam kilka nieprzecztanych postow w spamie (z bialym znacziem) to je poczytalem. Z ciekawosci wszedlem an wczesniejsza strone i oczywiscie nic na niej nigdy nie czytalem. Coraz bardziej mnie to forum zaskakuje;]
Patyk TzN
12-01-2008, 11:59
mi jak narazie wyglad forum odpowiada, gorzej z przyjzystoscia.
na plus:
- archiwizacja
- zabezpieczenia
minus:
- nieczytelny layout
- forum mało intuicyjne
- mało user friendly
- dodatki, ktore sa nie potrzebne, zajmuja jedynie miejsce
- zmiana domeny, przy pozycjonowaniu jest to istotne, im starsza domena tym lepiej
pozdro
- mistrzem dodatkow, ktora sa nie potrzebne a zapychaja forum bylo wlasnie phpbb by przemo
- akurat z ta zmiana domeny to samobuja strzeliles, ile lat forum istnieje tyle czasu nikt sie w ogole nie przejmowal pozycjonowaniem, nawet nikomu sie nie chcialo zrobic porzadnej subdomeny, tylko trzeba bylo klepac recznie nonstop to samo gks.witaj.pl/forum/index.php
wtedy sie jakos nie odzywales
tak jak pisalem, na dniach bedzie nowy styl do wyboru
oraz modyfikacje (w tym modyfikacja pozwalajaca na lepsze indeksowanie tematow w google)
Piter_Jaw
12-01-2008, 13:37
Ja mam tylko jedna prosbe...rozciaaaaagnijmy to wszystko... Styl forum Wisly idealny!
Cos mam nie tak z forum. Wchodze zalozmy do pierdolnika. Mam w chuj nieprzeczytanym tematow. Przewczytam 2, 3 jestem znowu w pierdolniku i nagle wszystkie oznaczone jako przeczytane. W pozostalych podforach to samo. Z tym co pisze Ertai tak samo. Wchodze np w spam, klikam w zielony kwadracik zeby mnie przenioslo do momentu w ktorym ostartnio skonczylem czytac i chuja. Daje wyzej i widze mase postow ktorych nie czytalem. Tez tak macie?
Jeszcze raz zadaję pytanie: czy da się cytować selektywnie???
Po raz 30 odpowiadam: nie, jeszcze nie
kwestia kilku dni
do czasu, aż zarząd nie zrobi pewnego ruchu to nie mogę nic zrobić
czemu mój avatar jest statyczny ? mam go jako normalny ruchomy gif
Teraz to zajebiscie wyglada. Zeby tylko jeszcze te posty nie "znikaly" to bede caly w cipkach :)
Jestem dzisiaj pierwszy raz na nowym Forum,musialem sie zwowu zarejestrowac.Wyglada niezle...
Pozdrawiam
Teraz to zajebiscie wyglada. Zeby tylko jeszcze te posty nie "znikaly" to bede caly w cipkach :)
problem z nowymi postami, oraz z nieznikającym znakiem, że są nowe posty na głównej stronie został rozwiązany
także posty nie powinny już znikać
yeaaaa jest dobrze :D forum w końcu rozciągnięte :)
Pavveuek
12-01-2008, 16:10
Don dobra robota
To co mnie najbardziej denerwowało w nowym forum zostało zmienione odrazu się je lepiej czyta :piwo:
Po raz 30 odpowiadam: nie, jeszcze nie
:szok:
Może jestem ślepy, ale nie widziałem nawet jednego razu. Nie zmienia to faktu,że dziękuję za odpowiedź i cieszę się, że będzie to zrobione. Bardzo dobrze, że zostało to wszystko rozszerzone. Od razu lepiej. Ale i tak do starego forum jeszcze sporo brakuje.:foch:
czy jest gdzies opcja wyloguj? nie jestem w domu jedynym ktory przeglada forum
jest, na samym dole pod lista zajerejstrowanych użytkowników
Nie wiem dlaczego ale często jak klikam na zielony kwadracik to zamiast do pierwszego nieprzeczytanego posta przerzuca mnie na sam początek tematu...
PS o wiele lepiej się czyta forum jak jest rozszerzone, wcześniej cholernie oczy bolały.
Komanczz
12-01-2008, 18:06
cięzko si enarazie przestawić i nie widze kontaktu PW przy postach a to było dobre
cięzko si enarazie przestawić i nie widze kontaktu PW przy postach a to było dobre
kliknij na nick osoby, ktorej chcesz pw wyslac
Komanczz
12-01-2008, 18:20
działa :) dzieki
Nie wiem dlaczego ale często jak klikam na zielony kwadracik to zamiast do pierwszego nieprzeczytanego posta przerzuca mnie na sam początek tematu...
Mam dokładnie tak samo, a wcześniej chodziło mi to normalnie :szok: Mam nadzieje, że to szybko wróci do normy.
PS o wiele lepiej się czyta forum jak jest rozszerzone, wcześniej cholernie oczy bolały.
mam tak samo:/ jest to bardzo denerwujace bo kilka razy czytalem juz te same posty..
z tymi tematami to sie chyba tak zrobilo, ze wszystkie ustawilo jako nieprzeczytane. po odznaczeniu ich spowrotem jako przeczytane wszystko juz jest w normie. taki ja mialem przypadek. nawet nienajgorsze to forum, ale wymaga przyzwyczajenia
no teraz jak jest rozciagniete to jest juz calkiem niezle:):zabki:
jest gdzieś opcja żeby ustawić ilośc widocznych postów w temacie?
wchodzisz w profil i z menu po lewej wybierasz "edycja opcji"
Skokom po wszyskich tematach ale jakoś żech niy znod jak zmiynić gorolski tekst pod nickiem GieKSiarz na nasze normalne GieKSiorz?
samemu tego nie zmienisz, moga to zrobic tylko admini.
Dziynki za odp. i wieelko prośba do kieregoś admina o zmiana ze GieKSiarza na GieKSiorza. Z góry dziynki
Bedzie dostepne ingorowanie tematow?
SiurekGKS
13-01-2008, 08:55
nie wiem, od razu mówię że nie czytałem wcześniejszych postów w tym temacie i pewno się powtarzam.
Piszę tylko moje spostrzeżenia odnośnie forum. Jak dla mnie to: Brak mozliwości kontroli i łatwego przeniesienia się od razu do nieprzeczytanej wiadomości. Z tego co widzę to w nowym forum podswietlają się tylko tematy, które nie były przeczytane. W starym po naciśnięciu w temat przenosiło od razu do nieprzeczytanego posta. Dla mnie dupny minus tego forum i już mówię, że będę tęsknił za starym Forum.
taka opcja jest - wystarczy kliknac na maly, zielony kwadracik przy tytule tematu
.....
U mnie niestety tez jest jeszcze zjebane to że jak klikam w zielony kwadracik, to nieprzenosi mnie do pierwszego nieprzeczytanego, tylko na pierwsza strone.
Jedna mała uwaga nie wiem jak sie to nazywa -- podpis pod Nickiem
Wszyscy ( no prawie ) maja Gieksiarz
I na przykład KSG--- ROW tez ma podpis Gieksiarz to trochę razi :szok:
najlepiej jakbyscie udostepnili taka opcje ze kazdy sobie tam wpisuje co chce. wiem ze to jest mozliwe bo na paru forach bylo to wlaczone
Nie, nie bedzie takiej opcji, bo niektorym potem odpierdala.
Krist VB
13-01-2008, 19:52
bydzie [scroll] działoł ?
Jest na forum opcja: "zobacz posty od ostatniej wizyty"?
jeżeli ktoś przy rejestracji na nowym forum nie mógł tego zrobić posługując się ksywką ze starego proszę o informację w tym temacie (oczywiście o ile będzie chciał ją odzyskać). Każdy przypadek będzie rozpatrywany indywidualnie, ale jest spora szansa na pozytywne rozpatrzenie wniosku :-)
a co to jest?
Scroll = chyba mu chodzi o opcje ruchomego tekstu.
GKS Katowice - i to powinno sie przesuwac z prawej do lewej, tak jak na starym forum..
patrz podpis --> http://www.gks.witaj.pl/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=5359
Scroll = chyba mu chodzi o opcje ruchomego tekstu.
GKS Katowice - i to powinno sie przesuwac z prawej do lewej, tak jak na starym forum..
patrz podpis --> http://www.gks.witaj.pl/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=5359
nie będzie takiej opcji, na całe szczęscie..
Do dnia 10 stycznia mogą wystąpić problemy z działaniem forum. Prosimy o wyrozumiałość. Administratorzy dalej widnieje taka informacja :)
pablo1982r
14-01-2008, 13:41
mnie tez to forum nie odpowiada. szukania za duzo i jakies mało czytelne
dla mnie tez to forum jet nie bardzo. wczesniejsze było bardzo przejrzyste i czytelne.pozdrawiam
zmiany jak zwykle na gorsze
c'est la vie
Marcin1964
14-01-2008, 20:10
Byle smRód może się zarejestrować,i mieć pod nikiem GieKSiarz :szok:
Największa wada tego forum !!!
Szata graficzna bardzo mnie "zdołowała". Zielone maleńkie literki na zielonym tle... brrr
Piszę ten post w zasadzie go nie widząc bo znowu maczki na zielonym tle...
Zmieńcie może nasycenie barw.
I jeszcze jedno - lepiej by było zmienić też format daty - styl amerykański nie jest jeszcze w Polsce aż tak powszechny jak się to Twórcom wydaje. Widząc "01-14-2007" mam wrażenie że nam miesięcy w roku przybyło.
będa grupy?
a jak jest to prosze mnie o dodanie
a konkretnie? jakie grupy?
i kogo prosisz? bo czytając twój post to wygląda na to, że zwracasz się do siebie...
pewnie chodzi mu o grafików.
takii trocha hujowizna niestety
odrazu mowie, nie czytalem tych 20 stron. zwracam sie z pytaniem, czy jest szansa dodania godziny wysłania wiadomości.
Pavveuek
15-01-2008, 19:55
godzina jest nad avatarem
tak Maledks, chodiz mi o grupe Grafików
Też nie wiem czy było. Kaj są widoczne ostrzeżenia?
BillyKid
15-01-2008, 20:19
nieczytalem wszystkiego, wiec niewiem czy bylo zadawane.
1) czy bedzie mozliwosc ignorowania tematow
2) czy bedzie mozliwosc wpisywania sobie samodzielnie rangi pod nickiem (niektore fora maja taka mozliwosc)
3)czy sa limity jak na "starym" forum ,ze jezeli forum przekroczy 1000 nieprzezcytanych postow to najstarsze sie kasuja
4) czy bedzie cost takiego ze, po wejsciu na forum pojawi sie ile zostalo nieprzezcytanych postow
1) Mam nadzieje ze pojawi sie mozliwosc ignorowania tematow. Juz wiecej mi nie trzeba :zabki:
a ja mam pytanie, czy idze wyłączyć informacje o skasowanych postach i tematach ?? Taki bałaganjest :)
ad3. - Don pisał, że wszystkie posty są archiwizowane (nie zostaną skasowane)
Tommywie
15-01-2008, 23:52
Hmmm... Na poczatku, gdy zobaczylem nowe forum, to liczylem, ze to tylko jakas zmiana na kilka dni - ale widze, ze niestety tak juz bedzie na stale... za chuja nie podoba mi sie nowe forum i pewnie sie przyzwyczaje, ale to zawsze nie bedzie to co kiedys...
1. Czemu nie chcecie dodac opcji, zeby pokazywala sie liczba nieprzeczytanych tematow oraz pierwszy i ostatni post? to byla bardzo pomocna opcja
2. mozna zmienic kolor daty wyslania posta na np. zolty, zeby sie tak nie zlewalo?
3. mozna zmienic kolor tla w miejscu, gdzie sie pisze szybka odpowiedz i zmienic napis pod spodem na 'wyslij'?
4. co oznaczaja te wykrzykniki pod uzytkownikami?
5. beda normalne paski za ostrzezenia?
6. po kiego grzyba jest ten kretynski napis 'welcome back' i nieprzeczytane sie chyba pisze razem?
7. da sie nazwac podfora, tak, jak byly na starym forum?
to na razie chyba tyle...
p.s. moze daloby sie zmienic wielkosc czcionki, ktora sa napisane nicki po lewej stronie? tak jakos glupio to wyglada...
Bedzie nowy design, ktory wiekszosc twoich problemow wyeliminuje.
Sir Bobby
16-01-2008, 11:01
byc moze pytanie to juz padlo ale jak ktos wie to prosze o ponowna odpowiedz...
czy da sie zwiekszyc liczbe wyswietlanych postow na jednej podstronie? jesli TAK to gdzie moge to ustawic
profil -> edycja opcji -> ilość postów na strone
W profilu - edycja opcji.
Sir Bobby
16-01-2008, 11:10
dzieki, juz mam
.... czyli tam gdzie na starym forum...z 10 razy wczesniej tam patrzalem i nie zauwazylem :szok:
Mam pytanie, jeśli moderator kasuje temat lub post to musi on być widoczny czy może zostać skasowany aby go nie było widać. Bo przez te skasowane a widoczne tematy forum się robi troche nieczytelne.
Tematy po jakims czasie same znikna...
GieKSa siemce
17-01-2008, 08:30
Jo mom pytanie czy są jakoś oznaczone nieprzeczytane posty tak jak było na starym forum bo może tego nie zczaiłem
Teraz widza dzięki
zaraz nad nickiem autora masz biała(nieprzeczytany) lub niebieska kartke
Profil/Edycja Opcji
ps. kierwa klikam na temat i wyświetla się od nieprzeczytanego posta, czas zmienić przyzwyczajenia....
Mozna zrobic zeby forum sie nie powiekszalo przy wklejeniu wiekszego foto ? tzn zeby tabele byly stale, napewno jest taka opcja, zawsze jest w panelu administracyjnym :P
Pozdro :)
Będzie taka informacja jak na starym forum kto ma w danym dniu urodziny ? i możliwość złożenia życzeń.
jeśli pytanie już padło to sorry
Da się zrobić tak jak było na starym forum, że jak przychodziły nowe wiadomości to napisane było na czerwono? - wtedy łatwiej można było zauważyć, że dostało się wiadomość, dziś skapłem się dopiero po 20 minutach.
Da się zrobić tak jak było na starym forum, że jak przychodziły nowe wiadomości to napisane było na czerwono? - wtedy łatwiej można było zauważyć, że dostało się wiadomość, dziś skapłem się dopiero po 20 minutach.
w ustawieniach możesz zmienić żeby wyświetlało Ci się okienko pop-up
faktycznie, dzięki wielkie
Będzie taka informacja jak na starym forum kto ma w danym dniu urodziny ? i możliwość złożenia życzeń.
jeśli pytanie już padło to sorry
Informacja kto ma urodziny jest na stronie głownej na samym dole, ale życzen wysłać nie idzie, no chyba że na PW:zabki:
JOHAN 13
20-01-2008, 10:49
Czy mozna gdzieś ustawic że jak sie wchodzi na forum to wyskakują posty nieprzeczytane tak jak to było na starym?
maniusx1
20-01-2008, 10:59
Czy mozna gdzieś ustawic że jak sie wchodzi na forum to wyskakują posty nieprzeczytane tak jak to było na starym?
na górze masz "Pokaż nowe posty" tam są wszystkie których nie czytałeś
JOHAN 13
21-01-2008, 13:48
na górze masz "Pokaż nowe posty" tam są wszystkie których nie czytałeś
To wiem ale jo nie chca wszystkigo czytać.Chca wlyz do tematu który mnie interesuje i przeczytac posty od ostatnij wizyty.
Do dupy to forum i tyle!!!
Bedzie mozna ignorowac tematy??
bo 3/4 tematow to jak dla mnie do ignora
To wiem ale jo nie chca wszystkigo czytać.Chca wlyz do tematu który mnie interesuje i przeczytac posty od ostatnij wizyty.
Do dupy to forum i tyle!!!
jak masz temat to przed nim masz zielony kwadracik - klikasz i przenosi Cię do ostatniego przeczytanego postu w danym temacie
JOHAN 13
21-01-2008, 19:22
jak masz temat to przed nim masz zielony kwadracik - klikasz i przenosi Cię do ostatniego przeczytanego postu w danym temacie
Dzięki,Juz troche lepij:zabki:
cos sie forum jebie bo ludzie mi pisza, ze nie moga sie wpisac w temacie o czapkach z wełny.
właśnie bezproblemowo wpisałem się do tego tematu
http://www.forumgieksy.pl/showthread.php?p=7140#post7140