View Full Version : polityczna poprawnosc - political corectness
http://www.**********/zczuba/1,90957,6234057,Zmienili_nazwe_klubu__bo_obrazala_ uczucia_religijne.html
kolejny przyklad ze wpuscilismy do domu gosci a oni kurwa
czuja sie jak u siebie nie szanujac naszej historii czy tradycji ....
Blejz 100 % poparcia. NIestety ak sie konczy jak prowadzi sie otawrta polityke imigracyjna...
beatdown
08-02-2009, 15:27
mój ulubiony temat
sprawa jest prosta - jeśli ktoś przyjeżdża w gości to zachowuje się i dostosowuje do praw/norm obowiazujących TUTAJ a nie TAM
ludzie wierzący w multi kulti pierdolenie doprowadzili do tego, że najmniej do powiedzenia w Europie mają... rodowici Europejczycy
doszło do tego, że każde zwrócenie uwagi arabowi/murzynowi czy innemu przybyłemu na desce, jest rasizmem i nie rzadko kończy się sądem
ludnośc napływowa chętnie wyciąga ręce po socjale i europejski pieniądz ale nie chce słyszeć o asymilowaniu się z krajem/kontynentem
efekt? ghetta pod wielkimi miastami do których nie zagląda nawet policja w obawie o własne zdrowie/życie
przykładów można podawać w nieksończoność - spalone dzielnice pod Paryżem, demonstracje antyeuropejski w Kopenhadze i Londynie
najbardziej dziwi mnie fakt, że osoby odpowiedzialne za politykę imigracyjną pozwalają na przyjazd do Europy 'ludziom', którzy wprost mówią o nienawiści jaką darzą Europę oraz nawołują do walki z nią.
to ja się pytam - skoro tak nienawidzicie tego kontynentu, jego religii i kultury - po chuj tu przyjeżdżacie?
Gość musi się zachowywać jak gość i podporządkować się do tradycji i obyczajów gospodarza , a jak nie to niech wypierdala
nie mam zamiaru dożyc takich chwil że moja wnuczka przedstawi mi swojego pierwszego chłopaka - araba. i przyjdzie z arabem nie dlatego że ją ciągnie do kolorowego kutasa tylko dlatego że nie będzie jej dane spotkać białego faceta w europie.
beatdown
10-02-2009, 15:43
dlatego trzeba wyczulić społeczeństwo na to co dzieje się w Europie Zachodniej
niech jak najwięcej osób zwróci uwagę na syf który tam panuje - tylko dzięki ich świadomośći można uratować to co jest jeszcze do uratowania
bo nie czarujmy się, z Holandii czy Francji już nigdy nie da sie tego wyplewić, jedyne co to można to przyhamować i kontrolować
to brzmi jak przemówienie jakiegoś Fuhrera, trudno. takie realia
we Francji doszło do tego, ze liczba powołań na cały kraj rocznie wynosi....5 (!!!).
w Polsce to kilka/kilkanaście tysięcy.
myślę,że jest to jako-taki wyznacznik upadku moralności, jakby nie było to o czymś świadczy.
kolejna ciekawostka, obliczono, że w 2050 w USA biali będą stanowili jedynie 10% populacji kraju. myslę, że doprowadzi to do powaznej wojny na tle rasowym czy etnicznym
nie jestem rasistą ale niestety dożyłem takich czasów że trzeba zacząć dbać o czystość naszej białej rasy ... i to najlepiej od zaraz póki jesteśmy najczystrzym etnicznie krajem w europie - lepiej na zimne dmuchać
http://www.youtube.com/swf/l.swf?swf=http%3A//s.ytimg.com/yt/swf/cps-vfl76849.swf&video_id=7qcQ95d5G18&rel=1&eurl=&iurl=http%3A//i4.ytimg.com/vi/7qcQ95d5G18/hqdefault.jpg&sk=ssTFLIDlx7Esy9whWBRmPkPWt5rFF2CKC&use_get_video_info=1&load_modules=1&=&fs=1&hl=pl&cr=US&title=Zwi%C4%85zek%20Socjalistycznych%20Republik%2 0Europejskich%3F&avg_rating=4.71495327103&length_seconds=276
bardzo ciekawy monolog jakiegos slowianskiego profesora na temat UE, porownania do ZSRR i poruszony temat niszczenia narodowości przez brukselę
100% poparcia, powoli sie zaczyna walka o nasza wolnosc, wolnosc jest wtedy kiedy My, jak narod, grupa społeczna, moze "narysowac linie" ktorej oni nie moga przekraczac, teraz tego nie ma... wszystko jest na zasadzie bo "tak musi byc, bo (MY) UE tego wymaga i niepodporzadkowanier sie doprowadzi to kary ekonomicznej ( jak w zsrr!!!)", patrzcie jak oni nas w chuja robia, najłatwiejszy przykład, chca wprowadzic regorystyczne prawo karne na stadionach, prawie jak za komuny tylko bardziej skuteczne (kamery) ale przeciez 95 % ZAPYTANYCH OSOB NA STADIONIE CZY CHCE ABY RACE BYŁY ZAKAZANE ODPOWIE ZE -NIE- i ze race w niczym nam nie przeszkadzaja, wiec przed kim chca nas chronic? skoro ja tego chce to w czym problem? bardziej szkodza mi spaliny i "zachemiona" zywnosc niz te race, TOTALITARYZM XXI wieku, na siłe panstwo chce nam mowic co dla nas jest dobre, w zamian za ten przysłowiowy telewizor dajemy sie zniewolic.
Moze ludzie sie obudza jak ta cała Unia zacznie coraz bardziej nam przeszkadzac, ale patrzcie jak mało czasu upłyneło od wejsci do Uni, a jak to wszystko sie zmienia w niepokojacy sposob, kiedys z wypowiedzi Giertycha sie smiałem, jak to mowił ze staniemy sie zniewoleni i upadnie narodowosc....
Niestety jest tak jak mówicie.
Kiedyś zobaczyć czarnego w Katowicach to była atrakcja turystyczna. Dzis spotyka sie ich po kilku na dzień! Ludzie którym mowie o tym problemie(dyskusje wśród znajomych itd) często zarzucają mi ze jestem ograniczony, lecz czy oni nie widzą problemu( ograniczenie?). Na szczescie duzo ludzi jest przeciwnym otwartej polityce imigracyjnej. Mam nadzieje ze nigdy nie zginie biała rasa w europie. Szczerze mówiąc nie przeszkadza mi czarny w afryce czy żółty w azji, natomiast kiedy przebywa on w europie jest to juz przesada.
Niestety jest tak jak mówicie.
Kiedyś zobaczyć czarnego w Katowicach to była atrakcja turystyczna. Dzis spotyka sie ich po kilku na dzień!
O kurna straszne!!! czorny na ulicy- to musi być istotni traumatyczne przeżycie! Czasami mam wrażenie, ze niektórym osobom na tym forum czarny albo arab psa zgwałcił, że tak się ich boją :)
Zabawnie brzmi obawa przed imigracja u ustach ludzi, których rodacy przez dziesiątki lat zalewali szeroką falą wiele krajów, o kulturze zdecydowanie innej niż nasza. pewnie każdy z Was ma znajomych/rodzinę emigrantów, a sami plujecie na obcą imigrację.
wiem ze wszystko jest nie na temat, ale to nie ja zacząłem:)
O kurna straszne!!! czorny na ulicy- to musi być istotni traumatyczne przeżycie! Czasami mam wrażenie, ze niektórym osobom na tym forum czarny albo arab psa zgwałcił, że tak się ich boją :)
Nie tyle straszne co nienaturalne. Jesli czorni albo zółci mieli by tu normalnie występowac, to ty jak i twoja rodzina( niechce nikogo tu obrazic) byłbys czarny albo mialbys skosne oczy i pilnowal bys zeby ci kumple ryzu niepodpierdalali. Nie tyle boje sie murzyna czy araba co tego ze kiedys u siebie bede musiał ukrywac sie z krzyżykiem na szyi. Jesli bedzie nadal taka moda na tolerancje to wyginiemy jak indianie.
to wyginiemy jak indianie.
Widocznie tak musi byc. Naturalna selekcja.:cham:
Może i masz racje :zabki:
Tylko ze my wyginiemy na własne zyczenie i z własnej winy. Bo róznica miedzy białymi i czarnymi polega na tym ze biali zyją w cywilizowanym swiecie i maja jedno, dwoje, rzadko troje dzieci. A czarni maja rodziny porównywalne do ilosci osób mieszkającej w mojej kamienicy. Niemoga ich wyzywic, mimo to płodza następne.
Przepraszam ze dwa posty pod soba. Zauważyłem ze mieszkasz obecnie na wyspach. Powiedz moze jak tam prezentuje sie społeczeństwo. Ilosciowo, jak wygląda praca wsród czarnych, czy dochodzi do jakichś scysji na punkcie rasowym itd.
beatdown
11-02-2009, 18:18
Zabawnie brzmi obawa przed imigracja u ustach ludzi, których rodacy przez dziesiątki lat zalewali szeroką falą wiele krajów, o kulturze zdecydowanie innej niż nasza. pewnie każdy z Was ma znajomych/rodzinę emigrantów, a sami plujecie na obcą imigrację.
wiem ze wszystko jest nie na temat, ale to nie ja zacząłem:)
ja nie mam nic przeciwko mieszaniem się RDZENNYCH mieszkanców Europy. Francuz może wyjśc za Niemkę itd
problemem jest kiedy 'british' odnosi się do gościa czarnego jak tło tego forum
Problem jest w tym że te kurwy się rządzą jak u siebie
Przepraszam ze dwa posty pod soba. Zauważyłem ze mieszkasz obecnie na wyspach. Powiedz moze jak tam prezentuje sie społeczeństwo. Ilosciowo, jak wygląda praca wsród czarnych, czy dochodzi do jakichś scysji na punkcie rasowym itd.
Raz tylko pracowalem z nigeryjczykiem przez jakis czas. Nie powiem potrafil zniknac na pare minut, ale jak przyszlo co do czego to potrafil robic dwa razy szybciej niz inni. Kazdy sie lubi poopierdalac jesli sa takie mozliwosci.
Co do rasizmu to mielismy pudelko z napisem "black pepper" kiedys zauwazylem ze slowo Black bylo przekreslone i zmienione na imie nigeryjczyka. Nikt (czyt. ON) nie mial nic przeciwko. Stad moje podejscie do tematu, ze jesli nie poznam kogos osobiscie nie moge powiedziec, ze jest taki badz taki.
Alen podal przyklad o gonieniu ze strzykawka. Malo ludzi bylo gonionych ze strzykawka po dworcu w Katowicach. I to nie przez czarnego :szok: Jak mi wpierdoli bialy to mam zaczac mowic, ze wszyscy biali to ciule?
beatdown
11-02-2009, 20:34
kurwa tu nie chodzi o wpierdolenie ci przez Białego tylko o fakt 'wożenia się' oraz wchodzenia na głowę WIĘKSZOŚCI przez mniejszość. poza tym w konflikcie biały biały czy czarny - czarny nie ma podtekstu rasowego.
i znowu zaczyna się gdybanie jakby. to samo miało miejsce przy morderstwie w Belgii popełnionym przez _____a.
obrońcy wszystkiego co przypomina człowieka pytali 'a co jakby to biały go zabił?'
a co jakby a co jakby
a ne wiem co, wiem tylko ze to zrobił _____ i gdybanie nie zmieni tego.
to tylko takie nawiązanie do gdybania, co jak wpierdoli mi Biały
beatdown
11-02-2009, 20:36
eee chciałbym tylko dodać, że słowo _____ nie jest słowem obraźliwym
z wikipedii: # _____ - nazwa człowieka narodowości romskiej
równie dobrze można ocenzurować ' Europejczyk '
Bo o to własnie chodzi, ktos jest czarny i ma wieksze prawa, i wieksze swobody od białego, rodowitego mieszkańca tej ziemi. Jesli spuscil bys manto białemu to jest pobicie. Jesli czarnemu to pobicie na tle rasowym a w wielu mediach mozna było by uslyszec o nietolerancji, homofobi , ograniczeniu itd.
beatdown
11-02-2009, 21:53
Dwulatka z Wielkiej Brytanii, Oluchi Nwaubani, przeżyła bez tlenu prawie 20 minut. Dziewczynka wpadła do basenu, na którego dnie przebywała przez długi czas. Chociaż małej Angielce nie dawano dużych szans na przeżycie, dziewczynka niemal całkowicie wróciła do zdrowia.
z onetu :)
:)
Odbiegnę od tematu. Sytułacja jak z satyry. Wysyłamy akcje humanitarne do afryki, azji, przelewamy pieniądze na konta. Bardzo chlubna inicjatywa. Jednak zauwazmy ile ludzi w Polsce potrzebuje pomocy. Niedożywione dzieci, niepełnosprawni. Taka dygresja mała z mojej strony.
beatdown
12-02-2009, 14:25
chodzi ci o to, ze ludzie pomagają tym, od których dzielą nas tysiące kilometrów i strasznie przezywają problemy Afryki a nie widzą pobliskiego domu dziecka który stoi na skraju nędzy?
w końcu, nie tylko ja widze w tym głupote
Tak, ale jest i druga strona medalu... "Pomagając" poprzez rozdawnictwo pieniędzy tzw. biednym ludziom tylko im szkodzimy - uzależniamy od pomocy materialnej. Dziecko, które od małego dostaje wszystko za darmo od państwa nigdy z bezradności nie wyjdzie, do końca życia będzie klientem opieki socjalnej. I tak samo wychowa swoje dzieci (których zapewne będzie mieć mnóstwo)...
beatdown
12-02-2009, 15:28
dlatego ja napisałem o domu dziecka. nie mam tez nic przeciwko wspomaganiu fundacji na rzecz walki z np. mukowiscydozą.
oczywiście niech wspierają to u nas.
beatdown 200 procent poparcia mamy wystarczająco problemów na własnym podwórku
heh
materiał jeszcze gorący
jebać romów !!
nie bylić z rumunami, którzy z cygaństwem mają bardzo nie wiele wspólnego
http://www.biznes.pless.pl/wiecej.php?action=pokaz&id=15716
ja nie mam nic przeciwko mieszaniem się RDZENNYCH mieszkanców Europy. Francuz może wyjśc za Niemkę itd
To co powiesz na polską emigracje w Brazylii np? Już nie mówiąc o Stanach, gdzie masz licznie reprezentowane wszystkie rasy. W ogóle to dzielenie na MY i ONI jest według mnie śmieszne- niejeden czarny może byc mi bliższy od wielu białych. Równie dobrze można podziały robić na wysokich/niskich, grubych/niskich itd
Wasza troska o czyjeś pieniądze darowane na akcje charytatywne w Afryce tez jest moim zdaniem niepodobna. Mój hajs mogę wydać na co mi się podoba- dom dziecka w Polsce albo studnie w Afryce. Jestem ciekaw czy zachodnim europejczykom w latach 80 tez byście się dziwili ze pomaga polskiej Solidarności a nie swoim sierotom, chorym dzieciom itd...
To co powiesz na polską emigracje w Brazylii np? Już nie mówiąc o Stanach. itd
Stany to akurat przyklad tego czego niechcial bym zobaczyć w Polsce. Chodzi mi o mieszanke rasową. Choc aspekt ekonomiczny też mi nieodpowiada. Wszechobecne otępienie społeczeństwa, społeczeństwo wyhodowane na hamburgerze. Bez tradycji bo jest to zlepek narodosciowy.
Ponownie 2 posty pod soba za co przepraszam.
Odniose sie jeszcze do emigracji Polaków. Wezmy przykład emigracji zarobkowej, czy polacy jadą tam by budować swoją " nową ojczyzne" czy tylko po to zeby wyeksploatowac kraj, zarobić, wywiezc jak najwiecej sie da. Ludzia niezwiązanym z narodem nie zalezy na dobru państwa. Chcą tylko pasorzytować na wszystkim co udało sie z trudem zbudowa narodowi.
Jak przenieś ten przykład na grunt czarni - biali? Wiadomo chyba ze znakomita wiekszość wynalazków i to co rozumiemy dzisiaj jako "cywilizowany świat" wywodzi sie z europy. Wieć wszystko czarne zjezdza sie tu by eksploatować. Potem zostają, rozmnazaja sie i w białych państwach mamy czarna reprezentacje pilki nożnej, recznej, siatkowej itd.
Odbiegnę od tematu. Sytułacja jak z satyry. Wysyłamy akcje humanitarne do afryki, azji, przelewamy pieniądze na konta. Bardzo chlubna inicjatywa. Jednak zauwazmy ile ludzi w Polsce potrzebuje pomocy. Niedożywione dzieci, niepełnosprawni. Taka dygresja mała z mojej strony.
to bardzo ciekawy temat. kumpel bedac na misji w jednym malym panstewku kolo Somalii, obstawial kiedys takie rozdawanie tej pomocy. Amerykanie z ciezarowki rozdaja ludziom zywnosc, a ci niosa to do zaparkowanej kilkanascie metrow dalej ciezarowki rebeliantow. nawet sie nie kryli specjalnie, bo ani Amerykanie, ani oni nie mogli nic zrobic
Może rebelianci to byli "ci dobrzy" tak jak w gwiezdnych wojnach http://aqq.wapster.pl/EmotsImgSrv.aspx?uid=-1&pid=969&eid=10495
:cham:
obecnosci jody nie stwierdzil, ale w gwiezdnych wojnach chyba mniejsze spustoszenie na wioskach robili (znaczy cos z nich zostawalo) :)
zajebisty kontynent ta Afryka po prostu!
http://www.youtube.com/swf/l.swf?swf=http%3A//s.ytimg.com/yt/swf/cps-vfl76849.swf&video_id=7qcQ95d5G18&rel=1&eurl=&iurl=http%3A//i4.ytimg.com/vi/7qcQ95d5G18/hqdefault.jpg&sk=ssTFLIDlx7Esy9whWBRmPkPWt5rFF2CKC&use_get_video_info=1&load_modules=1&=&fs=1&hl=pl&cr=US&title=Zwi%C4%85zek%20Socjalistycznych%20Republik%2 0Europejskich%3F&avg_rating=4.71495327103&length_seconds=276
bardzo ciekawy monolog jakiegos slowianskiego profesora na temat UE, porownania do ZSRR i poruszony temat niszczenia narodowości przez brukselę
Vladimir Bukowski - mega ciekawa postać, koleś, którego władza komunistyczna jako opozycjonistę wtrąciła na wiele lat do szpitala psychiatrycznego, co w zsrr było chyba najcięższą karą poza śmiercią. Wyszedł jako gej, ale i tak jest wporzadku. Madry facet. Rok czy dwa temu UPR i KoLiber organizowały spotkanie z nim na UŚiu
Cos na temat Vladimira Bukowskiego:
http://www.kapitalizm.republika.pl/ue/bukowski.html
Bartek84
07-03-2009, 09:24
Kary za nieuczenie się o homoseksualizmie
http://wiadomosci.onet.pl/1929778,12,item.html
Tylko czekac az ludzie w Polsce takie cos sie pojawi. Niestety dla nas wzorem jest Europa( nie pytac co mialo by byc wzorem bo niewiem, byc moze niema wzorow dla mnie odpowiednich) i wiekszość fanaberi zakorzenia sie w u nas. Jesli nietolerujesz homo i jeszcze jakichs kolorowych to jestes dla wiekszości ograniczony, chore.
w Polsce takie pomysly wejda w zycie za 10-15 lat kiedy w dorosle zycie wejdzie
pokolenie bravo/pokemonow ktorzy sa juz odpowiednio infiltrowani przez szkole
Czy Resident Evil 5 jest rasistowski?
http://gry.wp.pl/filtr;1,0;x;nowinki,10,43026;core.html
Co za bzdura.
Sztuczna nagonka. Niewiem czy zauwazyliscie ale media mocno lobbuja zachowania które wg nich sa jakimis odstepstwami od normy ktora staraja sie nam narzucić. Szukaja jakichs sztucznych podtekstow byle miec o czym pisac.
w Polsce takie pomysly wejda w zycie za 10-15 lat kiedy w dorosle zycie wejdzie
pokolenie bravo/pokemonow ktorzy sa juz odpowiednio infiltrowani przez szkole
Szkole ? Szkoła jak szkoła jak jeszcze chodziłem jakoś nie zauważyłem żeby tam jakaś agitacja (skąd słowo infiltracja ) panowała...
Gorzej - dużo gorzej, z mediami Vivy, MTV etc. aż kipią degeneracjom.
Ja zgodze sie z Blejzem, mając dośc wyraziste poglady na kwestie kolorowych i homoseksualistow mialem ciezej w szkole. Czesc uczniów na sile próbuje mi wmowic ze jestem głupi, ograniczony ( chocbym byl to mogli by mi tego niemowic :hihi: ) Przykład z zycia wziety dyrektorka Konopnickiej była mocno zaangazowana w zycie jednej z parti politycznych. W podstawowce tez były naciski ze to o czym myślimy to złe, niedobre, ze tak niemysli sie na świecie.
Na szczeście mam jeszcze 1 kolege o zdrowych pogladach :zabki:
beatdown
08-03-2009, 11:01
akcja z Residentem jest tak zabawna jak to, ze czarnych z UK należy nazywać afroamerykanami, chociaż USA widzieli podczas filmu 'Amerykański Ninja'
) Przykład z zycia wziety dyrektorka Konopnickiej była mocno zaangazowana w zycie jednej z parti politycznych.
Mnie pani Sz. tępiła za to, że nie chodzę na religię (no, nie tylko za to) :)
akcja z Residentem jest tak zabawna jak to, ze czarnych z UK należy nazywać afroamerykanami, chociaż USA widzieli podczas filmu 'Amerykański Ninja'
co?? znaczy w Polsce, tak? tu nikt ich tak nie nazywa... przynajmniej ja jeszcze nie slyszalem czegos takiego
Nie wiem gdzie to napisać.
Ostatnio rozglądałem się za funduszami na pierwszą firme. Wiem, że można sporo dostać z UE.
I w Urzędzie Pracy rzeczywiście jest taki program w którym można dostać nawet kilkadziesiąt tysięcy (zgłasza się ileś osób, trzeba chodzić na różne kursy a potem połowa dostanie kase na otwarcie działalności). Wszystko pięknie tylko, że program jest przewidziany......tylko dla kobiet. Nie wiem kto tu jest dyskryminowany, ale jeszcze nigdy nie widziałem, żeby jakikolwiek tego typu projekt był np. przewidziany tylko dla mężczyzn. Gdyby tak było od razu byłoby tysiące skarg i afera na cały świat.
beatdown
08-03-2009, 15:07
co?? znaczy w Polsce, tak? tu nikt ich tak nie nazywa... przynajmniej ja jeszcze nie slyszalem czegos takiego
swego czasu na jakimś portalu (nic z klimatu onet albo wp) był artykuł o tym własnie. niggry z UK chcą być afroamerykanami i tak chcą być nazywani. nie wiem czy weszło to w życie, czy jest na to jakis przepis, w każdym bądx razie tego sobie życzyli.
a z innych poprawności politycnzych, tym razem z zakresu religii
http://southchild.com/images/westminster01.jpg
swego czasu na jakimś portalu (nic z klimatu onet albo wp) był artykuł o tym własnie. niggry z UK chcą być afroamerykanami i tak chcą być nazywani.
ja pierwsze slysze. wiem natomiast, ze 90% zawartosci tych poratli to smieci
SilesianCorps
08-03-2009, 23:33
a z innych poprawności politycnzych, tym razem z zakresu religii
jesli chodzi o to zdjecie to jest jakas marna prowokacja bo akurat Jezus dla muzulmanow jest prorokiem, predzej zydzi mogliby cos takiego napisac, poza tym islam jest sposrod tych 3 dominujacych religii najbardziej tolerancyjny.
islam jest stasznie tolerancyjny - zwlaszcza w arabii saudyjskiej gdzie za noszenie
krzyzyka przewidziana jest jedna kara /jakze demokratyczna/ smierci
szczytem tolerancyjnej mysli islamu jest prawo szariatu
katowicer
09-03-2009, 11:53
szczytem tolerancji jest religie chrzescijańska, w której np przedstawiciel odlamu protestanckiego strzela do katolika.
Religia to wógóle bardzo tolerancyjna sprawa.Np kraje byłej Jugosławi sa tego bardzo dobrym przykladem.
Chyba tylko wierzenia Dalajlamy nie opierają sie na przemocy religijnej
Sama religia nienawołuje do wojen religijnych. Natomiast interpretacja pism religijnych i tłumaczenie ciemnej ludności jak maja zyci i postępować to inna sprawa. Bardziej inteligentni manipuluja ociemnialym tłumem.
SilesianCorps
09-03-2009, 17:17
islam jest stasznie tolerancyjny - zwlaszcza w arabii saudyjskiej gdzie za noszenie
krzyzyka przewidziana jest jedna kara /jakze demokratyczna/ smierci
szczytem tolerancyjnej mysli islamu jest prawo szariatu
ja napisalem ze islam jako religia jest tolerancyjny, to co sie dzieje w Arabii Saudyjskiej jest wynikiem tego ze tam jest fanatyzm religijny. u nas byloby podobnie gdyby np fanatyk Rydzyk doszedl do wladzy. trzeba oddzielic religie od fanatyzmu religijnego, bo gdyby bylo tak jak ty sugerujesz, czyli ze islam jest nietolerancyjny to w kazdym kraju islamskim bylo by tak jak w Arabii Saudyjskiej (chociaz przyznam ze nie slyszalem tego ze za noszenie krzyzyka jest kara smierci, ale jestem akurat w tym przypadku w stanie w to uwierzyc)
ja napisalem ze islam jako religia jest tolerancyjny, to co sie dzieje w Arabii Saudyjskiej jest wynikiem tego ze tam jest fanatyzm religijny. u nas byloby podobnie gdyby np fanatyk Rydzyk doszedl do wladzy. trzeba oddzielic religie od fanatyzmu religijnego, bo gdyby bylo tak jak ty sugerujesz, czyli ze islam jest nietolerancyjny to w kazdym kraju islamskim bylo by tak jak w Arabii Saudyjskiej (chociaz przyznam ze nie slyszalem tego ze za noszenie krzyzyka jest kara smierci, ale jestem akurat w tym przypadku w stanie w to uwierzyc)
Rydzyk to raczej nie fanatyk religijny, a interesant.
SilesianCorps
09-03-2009, 17:39
zgadza sia ale chodzilo mi o to w tym przypadku jak by wygladal nasz kraj gdyby on nim rzadzil, wiele od Arabii by sie nie roznilo i akurat on nawoluje do nienawisci religijnej zwlaszcza wobec zydow. tamci fanatycy to tez "businesmeni" nie bój sie kasy maja w 3 piguły, wiec niewiele roznia sie od rydzyka.
beatdown
09-03-2009, 19:51
islam jest religia pokoju gdy dookoła nie ma żadnej innej religii
oni teraz są na etapie rozwoju chrześcijaństwa z okresu wypraw krzyżowych
wyprawy krzyzowe byly odpowiedzia na atak islamu poczytajcie troche historii
na tamtych terenach byly najstarsze koscioly i narody chrzecijanskie
a tam gdzie teraz islam tam chrzescijanie w mniejszosci i jako obywatele 2 kategorii
/egipt sudan irak etc/
taka ciekawostka: co roku 170 000 Chrześcijan oddaje życie za wiarę.
głównie w krajach Arabskich.
Wg mnie Islam to religia jak kazda, natomiast interpretacje Islamu są bardzo różne, od normalnych i cywilizowanych do prymitywnych i ślepych, kończących się zamachem-samobójstwem "w imię Allacha"
SilesianCorps
09-03-2009, 22:11
bo problem polega na tym ze w wielu panstwach muzulmanskich prawo opiera sie na koranie - czyli jest bardzo nieprezyzyjne i moze byc dowolnie interpretowane w zaleznosci od wlasnych potrzeb. wyjatkiem jest turcja gdzie wladza jest swiecka. niedawno jednak ktorys premier tez chcial wprowadzic prawo koraniczne ale wkroczylo wojsko i pozamiatalo, moze nie ma tam demokracji w czystym tego slowa znaczeniu ale jest napewno wieksza wolnosc niz w pozostalych panstwach.
niedawno czytałem, że na nowo przekładają Koran (?), tak żeby był adekwatny do teraźniejszych czasów, bo od jego powstania wiele się zmieniło. Mam nadzieję, że jakoś to wpłynie na postępowanie wyznawców tej religii. Tamtejsi ludzie już chcą żyć normalnie, nie chcą oddawać życia za religię, nosić chust, czy przestrzegać innych takich zakazów. Z tego samego artykułu dowiedziałem się, że Osama sam jakoś "wyinterpretował" pewne części tej księgi (oczywiście wg własnych potrzeb) i wielu ludzi za nim poszło. Uważam, że w tych państwach jest za duży wpływ religii na życie, za bardzo ona ingeruje. Ale cóż poradzić.
beatdown
11-03-2009, 08:23
a ja uważam, że moga i mordowac swoje miesięczne dzieci w imię allaha, pod warunkiem że robią to u siebie a w Europie ich nie będzie
a ja uważam, że to też są ludzie i należy ich traktować na równi z innymi. O ich postępowaniu zadecydowało pojebane wychowywanie dzieci i wiara w dobroć świętej wojny. Trzeba im pokazać, że tak nie jest. Wiadomo, że postępują źle, ale nie możemy tej sytuacji marginalizować, ale jakoś spróbować na to spojrzeć z ich punktu widzenia. Chciałbym żeby kiedyś udało się wmówić tym wszystkim gotowym oddać życie, że tak naprawdę Koran im tego nie nakazuje, ani nawet nie pochwala. Najgorsze jest to, że wielu młodych Europejczyków, którzy są sfrustrowani życiem, i często wybierają śmierć w świętej wojnie.
beatdown
12-03-2009, 18:29
a ja uważam, że to też są ludzie i należy ich traktować na równi z innymi. O ich postępowaniu zadecydowało pojebane wychowywanie dzieci i wiara w dobroć świętej wojny. Trzeba im pokazać, że tak nie jest. Wiadomo, że postępują źle, ale nie możemy tej sytuacji marginalizować, ale jakoś spróbować na to spojrzeć z ich punktu widzenia. Chciałbym żeby kiedyś udało się wmówić tym wszystkim gotowym oddać życie, że tak naprawdę Koran im tego nie nakazuje, ani nawet nie pochwala. Najgorsze jest to, że wielu młodych Europejczyków, którzy są sfrustrowani życiem, i często wybierają śmierć w świętej wojnie.
chwała Bogu, że nie jesteś żadnym istotnym politykiem
oni w nas kamieniami, a my chlebem. pokażmy, że jesteśmy cywilizowani!
beatdown
12-03-2009, 23:31
http://wiadomosci.onet.pl/1933195,12,item.html
znowu ci biedni ludzie dali o sobie znać. kto pierwszy jedzie do nich by im pokazać, że będziemy ich wciąz traktowac na równi i, że koran nie nawołuje do zabijania? przecież to młodzi Europejczycy
ja bym pojechał ale akurat w tym tyg. kiepsko u mnie z wolnym czasem
jeszce tekst " zatrzymani to holendrzy marokańskiego pochodzenia" :lol2:
tak jak Roger Gueiro (czy jak to sie pisze) nasz rodak.
beatdown
13-03-2009, 15:15
albo 'młoda Brytyjka, jasmira malahallama' ;)
Czy zauwazyliscie ze europejczycy nie emigruja do krajow np Islamskich, a mieszkancy krajow Islamskich przyjezdzają do krajow europejskich? Po co to robia? Zeby wyeksploatowac panstwo do ktorego przyjezdzaja. Przy okazji osiedlaja sie na stale, plodza dzieci i trzeba ich utrzymywac czesto za panstwowe pieniadze. Przykładem sa tutaj romowie lub znakomita wiekszośc murzynów w USA.
Czy zauwazyliscie ze europejczycy nie emigruja do krajow np Islamskich.
tu bys sie zdziwil. moze nie jest to jakas nagminna sprawa, ale znam kilka osob, co do Emiratow polecialo na dluzej (ladna pogoda, dobre zarobki, niskie podatki). wiadomo, ze do biedniejszego kraju nikt emigrowal nie bedzie
A czy traktowani sa tam jak pepek swiata? Bo u nas tak traktowany jest kazdy o innym kolorze skóry. Jesli cos mu sie stanie ma to podloze rasowe. Złego słowa powiedziec na niego niewolno, bo jest sie ograniczonym. Nie zdziwil bym sie jak za iles tam lat Polską bedzie rządzil czarny albo zołty prezydent ( przeciez to normalne ze na tych szerokosciach geograficznych mieszkaja ludzie czarni i zółci, od zawsze)
tego nie wiem, bo tam nie bylem, ale raczej nie.
generalnie zadnych uprzedzen rasowych nie mam, ale tez mnie wkurza to wlazenie z butami w kulture europejska i wymuszanie przestrzegania ich zasad. jak ktos jest gdzies gosciem, to sie powinien dostosowac. niestety taka nadmierna tolerancja dopiero zacznie zbierac zniwa
chwała Bogu, że nie jesteś żadnym istotnym politykiem
oni w nas kamieniami, a my chlebem. pokażmy, że jesteśmy cywilizowani!
jeszcze nie wiadomo jaka będzie przyszłość :lol2:
nie mówię, że mamy być bierni. Trzeba tych skurwysynów wypierdolić, ale nie można tej przemocy kierować we wszystkich wyznawców danej religii i ich z tym utożsamiać. Po prostu :)
beatdown
13-03-2009, 22:52
opinie robi najgłośniejsza i najczęściej najgorsza część tego społeczeństwa
nie każdy polak kradnie a taką oni właśnie mają opinie w świecie
tak samo pewnie nie każdy arab to analfabeta ;)
http://blog.rp.pl/lisicki/2009/03/13/nowy-rodzaj-barbarzynstwa/
Zmienie troche temat, to co zaczyna sie powoli dziac w cywilizowanym swiecie to mnie przeraza, współczuje dziecia bo wyzadzili im krzywde.
http://wiadomosci.**********/Wiadomosci/1,80277,6383916,Ultraortodoksyjni_Zydzi__Albo__kos zerne__samoloty.html?skad=rss
I wpuscic takich albo jakichs arabow do Polski. Tutaj nikt by nawey nie protestowal tylko w ramach tolerancji zakazał wszystkim ogladania filmów.
SilesianCorps
15-03-2009, 23:05
Czy zauwazyliscie ze europejczycy nie emigruja do krajow np Islamskich, a mieszkancy krajow Islamskich przyjezdzają do krajow europejskich? Po co to robia? Zeby wyeksploatowac panstwo do ktorego przyjezdzaja. Przy okazji osiedlaja sie na stale, plodza dzieci i trzeba ich utrzymywac czesto za panstwowe pieniadze. Przykładem sa tutaj romowie lub znakomita wiekszośc murzynów w USA.
emigruja tam bo socjal jest zajebisty i wystarczy naplodzic mase dzieciakow zeby bez pracy sie utrzymywac tam na calkiem przyzwoitym poziomie. ale to nie jest przeciez wina emigrantow tylko panstw, ktore daja takie mozliwosci, polacy tez z tego korzystaja ile sie da wiec nie ma co sie napinac :P
Bartek84
16-03-2009, 17:02
http://wiadomosci.onet.pl/1935093,69,item.html - UE zakazuje stosowania zwrotów "Pan" i "Pani"
Bzdura. Nrazie mamy SWOJA konstytucje i ona nam pozwala mowic do kogo jak sie chce.
co innego jak wprowadza traktat lizboński, wtedy beda mogli wprowadzic co im sie podoba, ale to juz daje do myslenie do czego dazy Unia, co innego ze juz POLSKA konstytucja jest lekcewazona na korzysc tej Europejskiej, i nik nie neguje takiego zachowania wiec moze sie zdarzyc ze siła, bez pytania nas o zdanie wprowadza ja, w imie nowego człowieka - Europejczyka, ale tu tez jest pewien sygnał ze Unia nie ma szans na przetrwanie - bo jest NIEREFORMOWALNA, chyba ze stworza dostłownie jedno państwo...
nie wiem gdzie to dać, więc daję tutaj:
http://zapiski-ponuraka.blog.onet.pl/2,ID366219863,DA2009-02-24,index.html
http://wiadomosci.**********/Wiadomosci/1,80273,6413000,_General_Nil__zbyt_drastyczny_dla_ TVN_.html
zenada z tym postubeckim tvn
Arsenal uznał flagę Angli za rasistowską
Kibice Blackburn Rovers sa w szoku. Wywieśili niewielką flage podczas wyjazdu do Londynu a stewardzi ją skonfiskowali. Stwierdzili że flaga może zostać uznana za rasistowską. Kiedy chcieli ja wywiesić na trybunie, steward poprosił ich aby ją schowali, myśleli ze wybrali złe miejsce więc zeszli na dół trybuny i zawiesili płótno na barierkach przed trybuną.
Kiedy sie oddalili obsluga obiektu skonfiskowała flagę. Na pytanie o przyczyny, steward orzekł "że flaga może zostac uznana za rasistowską". W szoku sa nie tylko fani Rovers, Radny Blackburn uznał postępowaniemArsenalu za "niedorzeczne".
Z jednej strony w kraju planuje sie akcję promujące narodową dumę i rozdaje sie tysiące flag przechodniom, a z drugiej czołowyklub uznaje ją za rasistowską.Dan Tolhurst odpowiedzialny za komunikację w Arsenalu, że klub nie dopuszcza na stadionie żadnej flagi narodowej od 2006r. Wtedy Turek z Cypru wywiesił flage nieformalnej Republiki Cypru Północnego, czym rozwścieczył innych posiadaczy karnetu, którzy przybyli z Greckiej częsci Wyspy . Arsenal słynie z otwartości na emigrantów, największy odsetek wlaśnie ma Arsenal emigrantów. Inne największe kluby Chelsea, MU , nie zabraniają eksponowac na swoich stadionach flagi nardodowe
to nie pierwszy przypadek tego typu w tym pojebanym kraju. rozumiem konfiskowanie prowokacyjnych flag (jak w przypadku tej tureckiej), ale angielskiej flagi narodowej? zreszta tak do konca sie nie dziwie - jakies 70% stewardow nie potrafi dobrze po angielsku mowic, wiec ich samych moze taka flaga obrazac. troche jednak dziwne, ze jakos przegapilem ta informacje, masz jakies angielskie zrodlo?
niewiem dlaczego sie dziwicie.... przeciez powinna tam wisiec flaga Uni!
beatdown
23-03-2009, 21:04
bo ta flaga ciawusom kojarzy się z wyprawami krzyżowymi
i dobrze, tak ma się kojarzyć
niech wiedzą, że w każdej chwili może być powtórka z rozrywki
ad vocem tematu:
http://www.youtube.com/watch?v=itwck_YCpdQ
w okolicy 8 minuty profesor mówi o poprawności politycznej, ale szczerze polecam cały wywiad, Wbrew temu, jak media przedstawiają Wolniewicza, jest to wybitny myśliciel, i dla konserwatywnych twardzieli jest chyba najlepszym intelektualnym oparciem. zresztą posłuchajcie sami ;)
http://jogger.vmario.org/2009/06/27/wychowujmy-dziecko-bezplciowo/
Kumacie? Takim rodzicom to powinno się odbierać prawa rodzicielskie? A wszystko przy dużej akceptacji społeczeństwa.
http://tygodnik.onet.pl/32,0,29176,zmuszane_do_nagosci,artykul.html
Gubi się ta Wielka Laicka Francja. Coraz większa komedia. Ciekawe kiedy wybuchnie tam wojna domowa.
Szybciutko zmienią zdanie jak im pół miasta rozpierdolom i spalom kilkaset samochodów.Takie wydawanie teraz zakazów w jednej z drażliwych dla muzułmanów kwestiach inaczej się nie może dla nich skończyć.Sami se te piwo naważyli to teraz je muszą wypić.Ale napewno nie takimi sposobami.
beatdown
28-06-2009, 22:19
wydaje mi się że to jedyny sposób
z muzułmanami dialogu nie ma
to w 90% dzicz i bydło, które potrafi jedynie krzyczeć i protestować, że to IM się należy
chuja im się należy
to niewykształcony motłoch, najcześciej bezrobotny albo zamiatający ulice (nie ubliżając jakiemukolwiek zawodowi) a kreuje się na nadzieję i elitę kraju
jak się nie podoba - WYPIERDALAĆ
to tkaie proste
ale nikt nie chce wrócić do kraju kaj pustynia stano 90% kraju a za najmniejsze wykroczenie w najlepszym wypadku ktoś obetnie im ręce albo język. o braku socjali już nie wspominam
moja tolerancja dla islamu w Europie jest równa zeru
to oni przyjechali TU a nie my TAM i jeszcze chcą wejść nam na głowę
a lewicowa Europa obróci głowe w druga stronę byleby tylko nie widzieć tysięcy wyrzutków podpalających dzielnice
BRAWO SARKOZY! ogień zwalczaj ogniem!
O to chodzi beatdown,ino że takie wydanie zakazu chuja im do.Ino się info pokozało to już zapowiadają protesty.A jak się nasilom to pewnie się żabojady wycofają i tyla z tego bydzie i dalij bydom robić co chcom.
beatdown
28-06-2009, 23:05
no i tu jes cały problym - jak arabusy podnoszą głos to żabojady spuszczają gowy w dół
nasilą sie protesty to mo sie nasilić ilośc policji/straży/wojska ftore jest gotowe by w kożdej chwili dojebać protestującym kurwom
jak pacyfikacja tego bydła bydzie wyglądała jak pacyfikacja a niy jak głaskanie po gowie to arabusy sie zastanowią czy wartko dostać kula w dupsko w imie allaha
3/4 z tych chujów ani niy wiy jak sie do tego allaha skurwiałego modlić, meczet widzieli na necie ale do protestów religijnych jako piyrwsi
tu chodzi ino o pokozanie siły i nie złomanie sie pod naporem protestów
WYPIERDOLIĆ ISLAM Z CYWILIZOWANEJ EUROPY!
14!
Nie można wciepywać wszystkich do jedego wora, są wsród nich tacy co przyjechali lub już się urodzili w Europie,normalnie pracują i żyją.Pozbyć się cza tego matłochu właśnie i tych co próbują tu narzucać swój światopogląd islamu,na który jak się ktos nie zgadza robia rozpierdol.
beatdown a co powiesz o polskich Tatarach
albert223
29-06-2009, 09:48
jeśli chodzi o polskich Tatarów to ich meczety to piękne drewniane "domki", które są elementem spuścizny kulturowej mojego kraju, a jaki meczet w zachodniej Europie (oprócz tych z południowej Hiszpanii) jest elementem spuścizny kulturowej?
beatdown
29-06-2009, 11:37
ni jak porównywac tatarów do dzisiejszych zmazuchów naciągniętych z chuj wie jakiej pustyni
poza wspólną wiara nie łączy ich nic
porównując czas od kiedy byli tu tatarzy a czas pobytu ciaprawych w Europie Zach. można powiedzieć, że ci pierwsi byli tu od zawsze
no bo co ich jeszcze łączy?
protesty, manifestacje, rewolty na przedmieściach? nie sądze
zabijanie córek/żon za haniebny, zachodni styl życia? nie sądze
a może siedzenie na socjalu całe życie i narzekanie że za mało dostaje się hajsu za swoją 5tke rozwydrzonych ścierw w szlafrokach? i tutaj również: nie sądzę
niekumaty
29-06-2009, 17:38
jak dla mnie cywilizacja europejska w najblizszych latach zostanie zniszczona i podbita przez islam.
aktualna sytuacja przypomina mi ta z XV w. kiedy to hiszpańscy Konkwistadorzy zetkneli sie z obrzedami majów (sceny rodem z filmu apocalipto ) ich reakcja (hiszpanow) była jednoznaczna - dzikusy, trzeba ich nawrocic, a nawrocic sie nie dało, wiec postanowili ich wytepic ogniem i mieczem, teraz powoli zalewa nas islam, przjezdzaja do nas i widza naszych obłudnych do szpiku kosci chrzescijan, gdzie wiekszosc naszych zachowan dla nich jest grzechem smiertelnymi i mozna u nich za to stracic zycie, i i wysuwaja wniosek -
trzeba wytepic niewiernych mieczem i ogniem.
Wniosek prosty, bedzie wojna. Skoro ludzie sie napierdalaja na siekiery, koktajle mołotowa, pały itd. za klub, to napewno beda sie lac za zycie wieczne jakim jest zginiecie w imie alla(c?)ha.
I tu jest nasz problem, w Polsce mamy miec tarcze antyrakietowa, wiec w pierwszej kolejnosci zostaniemy starci w pył.
a gdyby walka odbyła by sie nie uzycia atomu, to nasza armia dostanie wpierdol pierwszego dnia od KAZDEGO panstwa w promieniu kilkutysiecy kilometrów, conajwyzej mozemy powalczyc z 'wojskami' etiopi.
niekumaty tym razem jak by juz miała mieć miejsce tako wojna to nie zostali by My sami ja 39.Zresztą nikt nie jest wstanie przewidzieć co bydzie za kilkadziesiat lat,Ludzie wojują od zawsze i nic niezapowiada że się to zmieni,pytanie ino kiedy i kto z kim.Niezapominej tyz o ruskich ,że akurat 20 lot jest względny spokój o niczym nie światczy,nie wiadomo jaki pojeb się tak urodzi.:lajkonik:
przjezdzaja do nas i widza naszych obłudnych do szpiku kosci chrzescijan, gdzie wiekszosc naszych zachowan dla nich jest grzechem smiertelnymi i mozna u nich za to stracic zycie
Gdzie ich widzą? U nas ich jeszcze nie ma, a na zachodzie widzą co najwyzej kościoły i zbory różnych obrządków, niemal całkiem puste. Dla muzułmanów cywilizacja zachodnia jest pogańska a nie chrzescijańska. Chrześcijaństwo w tym zderzeniu kulturowym nie istnieje.
Muzułmanie arabscy nie mają w sobie tożsamości laickiej, bo niby gdzie mieliby taką nabyć? W Europie nie mogą sie wiec asymilowac i integrować ze społeczeństwem, bo to spoleczeństwo, jako całość, nienawidzi własnej tozsamości i spuścizny religijnej bardziej od religii obcych.
Gdyby Europa była chrzescijańska, problem islamizacji, jesli w ogóle by był, to dużo bardziej marginalny. Arabusy musiałyby albo sie podporzadkować chrześcijańskiej większości albo wyp... lać. Ale Europa jest świecka i wrogo odnosi sie do wiary i religii, na czele z własną. No to jesteśmy dla nich terenem misyjnym bo pogańskim. A do tego oni są mniejszością wiec ruszyć ich nie wolno bo to nieładnie.
Comprende?
beatdown
29-06-2009, 20:21
to spoleczeństwo, jako całość, nienawidzi własnej tozsamości i spuścizny religijnej bardziej od religii obcych.
i to jest cały problem
masa lewackiego ścierwa które nienawidzi wszystkiego w czym zostali wychowani. zaczynając od Białych, idąc przez chrześcijaństwo, kończąc na zasadach moralnych.
arabusy to bydło ale nie do końca takie głupie i wszelaką poprawność i autodestrukcje Europejczyków wykorzystuje idealnie
ostatnio jednak trochę pozwiedzałem zachodu i słysząc opinie zwykłych szarych ludzi z knajpy czy przechodniów na ulicy, jestem spokojny
wystarczy mała iskierka by wszystko ruszyło
BTW.
kto z was słyszał o spalonym meczecie w Eisenach albo Darmstadt?
ano własnie, pewnie nikt bo nie było o tym wzmianki najmniejszej w ani jednej gazecie. dziwne?
niekumaty
29-06-2009, 21:23
kto z was słyszał o spalonym meczecie w Eisenach albo Darmstadt?
ja
chyba w radiu, gadali o wielu tysiecznych protestach przeciwko szerzeniu sie islamu w Niemczech, były jakies drobne zamieszki, bojki, i własnie podpalenia, ale nie gadali czego...wystarczy mała iskierka by wszystko ruszyło
ja juz w to powoli watpie.... ludzie za bardzo sa zaslepienia kasa, i zajeci 'zarabianiem', i takie 'problemy' traktuja jako ciekawostka ich nie dotyczaca.
beatdown
29-06-2009, 22:12
obydwa podpalenia, z tego co wiem, nie były podczas protestów i marszów
i własnie takie sytuacje 'uspokajają' mnie jeśli chodzi o islamizacje i budzenie się świadomości prawdziwego Europejczyka
robienie kasy to nie zajęcie 24na dobe a i nie oszukujmy się, Europa zachodnia to nie ino wieżowce i biura ale tez klasa średnia, klasa robotnicza i masa uboższych ludzi.
gośc w garniaku z ostatniego piętra ma na to wyjebane, nie mma się co oszukiwać
ale miliony zwykłych ludzi jak ja czy ty jest całą tą sytuacją wkurwiona niemiłosiernie
niekumaty
29-06-2009, 22:19
sa wkurwieni, ale nie ma ZADNEGO ruchu społecznego, aktualnie jest rozpad społeczenstwa, niby wszyscy sa wkurwieni, ale niepotrafimy sie zjednoczyc, człowiek oddala sie od człowieka, i to mnie boli, kazdy zyje własnym zyciem przez to wysiłek jednostek walczacych ginie w morzu ludzi obojat6nych, inna sprawa to szerzaca sie niebezpieczna tolerancja, ktora przeistacza sie w apatie społeczna.
beatdown
29-06-2009, 22:22
ja tam troche przebywałem i widziałem własnie reakcje ludzi. od najmniejszej jedności podczas czyszczenia dyskoteki po własnie protesty
sam protest o któreym pisałes dowodiz na to, że jednak społeczeństwo potrafi się zjednoczyć
inna sprawa to natychmiastowe 'wyłapywanie' niedoszłych przywódców jakiegokolwiek ruchu prawicowego
tak sytuacja wygląda w byłym DDR, w którym obecne społeczeństwo jest przekurewsko prawicowe, bez porównania ze swoimi zachodnimi sąsiadami
http://www.pardon.pl/artykul/9004/bialy_ma_gorzej_niz_czarny_nowa_dyskryminacja
Władze tego miasta zablokowały oficerskie awanse strażaków. Dlaczego? Otóż okazało się, iż testy kompetencji zaliczyli jedynie biali strażacy. Czarnym i Latynosom to się nie udało. Politycy wpadli w popłoch, bowiem w takich sytuacjach reprezentanci mniejszości mają ostatnio zwyczaj głośno protestować: nie jesteśmy głupi, jesteśmy dyskryminowani!
Obawiając się skandalu władze miasta złamały więc wcześniejsze ustalania i nie awansowały nikogo. Pokrzywdzeni strażacy nie zmierzali jednak odpuszczać – i tak wybuchnął skandal na cały kraj.
Strażacy podali miasto do sądu. Po kolejnych procesach i apelacjach ich sprawa trafiła przed amerykański Sąd Najwyższy. Ten zaś uznał dziś (stosunkiem głosów 5 do 4), iż:
Biali strażacy cierpieli dyskryminację z powodu swej rasy.
Wyrok Sądu Najwyższego natychmiast wywołał w USA wielkie poruszenie. Strażacy z New Haven trafili na czołówki serwisów informacyjnych oraz portali internetowych. Eksperci prześcigają się w analizach, jak orzeczenie sędziów zmieni spojrzenie Amerykanów na kwestię dyskryminacji. Zwłaszcza, iż Sąd Najwyższy wydał wyrok bazując na Civil Rights Act. Kiedyś nikt by nie pomyślał, że prawo ustanowione dla obrony czarnych posłuży do obrony białych.
W tej chwili jedno jest pewne. Jasne staje się, iż dalszy rozwój "politycznej poprawności" spowoduje poważne konflikty między obywatelami USA. Bo czy biali polubią czarnych dzięki usilnemu faworyzowaniu tych drugich? Dobrze, że zrozumiał to amerykański Sąd Najwyższy i przeciwstawił się nowej segregacji.
beatdown
29-06-2009, 23:34
przecudowny news!
Moim zdaniem nie jest przecudowny. Mnie ten tekst przeraził.
Tym fragmentem:
Otóż okazało się, iż testy kompetencji zaliczyli jedynie biali strażacy. Czarnym i Latynosom to się nie udało. Politycy wpadli w popłoch, bowiem w takich sytuacjach reprezentanci mniejszości mają ostatnio zwyczaj głośno protestować: nie jesteśmy głupi, jesteśmy dyskryminowani!
Obawiając się skandalu władze miasta złamały więc wcześniejsze ustalania i nie awansowały nikogo.
Tym, że to postąpiło aż tak daleko. I to w Stanach, a nie hiperpoprawnej Francji czy Szwecji. Ile podobnych sytuacji nie ujrzało światła dziennego, bo poszkodowani bali się protestować? Lub - co gorsza - uznali, że to jest słuszne? :szok:
Albo po prostu - co by było, gdyby nie doszło do tego (zablkokowanego) awansu? Gdyby szef straży pożarnej, znając wymogi poprawności politycznej, nie awansował nikogo, bądź awansował białych i "dyskryminowane mniejszości" po równo - awanse dostałyby osoby po prostu niekompetentne, co mogłoby w skrajnych przypadkach doprowadzić do czyjejś tragedii, a nawet śmierci.
albert223
30-06-2009, 07:23
generalnie m więcej takich rzeczy na zachodzie, tym większa przestroga dla Polaków
Kolejna problemy w Szwecji
http://www.youtube.com/watch?v=PhEz0V2hpf0&feature=related
A rowiązanie tego jest tak banalne - deportacja tego całego gównianego elemntu z kraju.
Pewnie za kilkanaście lat u nas będzie podobnie. Miejmy nadzieję, że będziemy trzymać wtedy rękę na pulsie i do takich scen u nas nie dojdzie. Ja takiej sytuacji u nas sobie nie wyobrażam - przecież takie obozy/getta nadają się jedynie do zgładzenia.
Jeszcze 10 lat takiej polityki w Szwecji i legalnie władze tam przejmną muzłumanie.
beatdown
18-09-2009, 07:39
no własnie deportacja jest niestety niemożliwa bo arabskie ścierwa się wycwaniły
w każdym kraju w którym przebywają dostali paszporty i sa legalnymi obywatelami tego panstwa
a co za tym idzie - nie mozna ich ot tak wypierdolic z własnego kraju
Wszystko się da, ale trzeba chcieć.
juz to kiedys pisałem... najlepeij nie wpuszczac, społeczeństwo samo powinno regulowac takie rzeczy, ale jak jest to kazdy wie, wiekszosc wsrod znajomych umie napierdalac jacy czarni to kurwy, małpy, a jak takiego spotka na ulicy to łeb w dół.
a oni sie z nas smieja, ostatnio jakis czarnuch na dworcu zaczał mi cos pyskowac po swojemu... kurwa skandal, jeszcze kilka lat i beda nas z kosami ganiac.
beatdown
18-09-2009, 16:05
jasne że się da
ale tego musi chcieć NAJWYŻSZA władza w danym kraju
taka która ich wypierdoli do afryki i spyta po prostu 'i kto nam tego zabroni?'
a czarnuchów bardzo łatwo dało się gasić w Niemczech
teksty o niewolnikach i pytania 'czy przypłynałeś tu na desce?' zawsze doprowadzały ich do spuszczonego łba
no bo w końcu to czarni przypływają tu a nie Biali tam
niestety ale Europa sama jest sobie winna
na chama chciała z nich zrobić ludzi na równi z Białymi, stworzyła szereg praw, zobowiazań i zakazanych słów by tylko fikcyjnie pokazać jak społeczeństwo multi-kulti świetnie sobie radzą
efekt? zwierzęta wykorzystują to i pokonują nas własną bronią
Całkowicie bym nie zamykał granic dla cudzoziemców( znam Nigeryjczyka, facet studiuje,pracuje,bedzie sie zenił, wiec Polska ma z niego korzysci), ale nie mozna dopuscic do sytuacji w ktorej gospodarz(Polak), pracuje na zasiłek dla goscia. Takze rozwiazanie proste, nigdy gosc nie bedzie miał obywatelstwa polskiego, tylko bedzie wpisany jako "emigrant", i w ten sposob nie ma prawa do socjalu, musi pracowac, oplacac sie, bo inaczej DO WIDZENIA, musi przesstrzegac prawa, jeden paragraf, DO WIDZENIA, i w ten sposob gosc bedzie szanowal gospodarza POLAKA, i gospodarz POLAK, bedzie miał z niego korzysci, bo wyeliminujemy nie potrzebna hołote ktora tylko czeka na zasilki, a granice udostepnimy tylko FACHOWCOM.
kurwa skandal, jeszcze kilka lat i beda nas z kosami ganiac.
Ja zawsze będę po Waszej stronie!
No niestety zaczynają i u nas się panoszyć, ale na szczęście póki co znaja swoje miejsce w szeregu.
proste i tanie rozwiązanie: zlikwidować wszelki socjal. Założę się, że nie przyjedzie tu ani jeden obcokrajowiec na niego liczący, a jedynie tacy, którzy gotowi są ciężko pracować i asymilować się. W dzisiejszych czasach migracje dużych grup ludności są czymś powszechnym, to że u nas jeszcze tak nie ma wynika z dwóch przesłanek: stereotyp Polaka (rasista, złodziej, pijak), oraz to że ten socjał jest u nas trudniejszy do otrzymania i niższy niż np. w Niemczech czy Szwecji. Bardzo się cieszę że tak się dzieje w Szwecji, doskonały kontrargument dla płaczących o "umierających z głodu" itp. Likwidacja socjału i drastyczna obniżka podatków spokojnie pozwoli aby pozarządowe organizacje stać było na zapewnienie pomocy tym naprawdę potrzebującym, a nie ściemniaczom i cwaniakom.
http://www.rp.pl/artykul/364935_Zabil_corke_za_romans.html
Zaraza się plewi.
Wyjątki potwierdzające regułę. Rasizm był, jest, i będzie ..... marginesem
Choc sam jestem chyba rasista, bo nie chciałbym, zeby jakies "ciarachy" mi po ojczyznie łaziły, i syf robiły. Najbardziej nie cierpie niemcow i ruskich(stad niechec do Konigshutte ;-) ), i pamietam jak kiedys przyjechal na dzielnice jeden niemiec(zaden wasserpolak, tylko prawdziwy niemiec), przechodzi koło mnie i kumpli, zaczyna sie witac, a my polewa z niego. Chyba zrozumiał, ze w Polsce szob nie jest mile widziany.
albert223
21-09-2009, 13:29
Choc sam jestem chyba rasista, bo nie chciałbym, zeby jakies "ciarachy" mi po ojczyznie łaziły, i syf robiły. Najbardziej nie cierpie niemcow i ruskich(stad niechec do Konigshutte ;-) ), i pamietam jak kiedys przyjechal na dzielnice jeden niemiec(zaden wasserpolak, tylko prawdziwy niemiec), przechodzi koło mnie i kumpli, zaczyna sie witac, a my polewa z niego. Chyba zrozumiał, ze w Polsce szob nie jest mile widziany.
jaaaasne
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090719/REG20/859684091
A recepta tak prosta... Heh.
http://wiadomosci.**********/Wiadomosci/1,80269,7079965,W_Izraelu_nie_wolno_sypiac_z_wrogi em.html?skad=rss
Przypomina to troche coś w rodzaju ustaw norymberskich. Zydą wszystko mozna i nikt niebedzie sie czepial.
http://fronda.pl/news/czytaj/lipiec_2010_najazd_homo_aktywistow_na_warszawe Żydom od zawsze wszystko można , a teraz dochodzą do tego homoseksualiści... 20 tys zboczeńców ,maszerujących po Warszawie, czy to jest normalne ?
http://fronda.pl/news/czytaj/lipiec_2010_najazd_homo_aktywistow_na_warszawe Żydom od zawsze wszystko można , a teraz dochodzą do tego homoseksualiści... 20 tys zboczeńców ,maszerujących po Warszawie, czy to jest normalne ?
To jest "europejskie" czyli nienormalne.
Bartek84
03-11-2009, 17:40
http://wiadomosci.onet.pl/2071506,12,5_tys_euro_kary_za_powieszenie_krzyza_w _klasie,item.html
"Ten, kto do nas przybywa musi zrozumieć i zaakceptować naszą kulturę i historię" - dobrze skomentowane
"Ten, kto do nas przybywa musi zrozumieć i zaakceptować naszą kulturę i historię" - dobrze skomentowane
Mówiąc metaforycznie (i uogólniając), mam nadzieję, że te krzyże generalnie będą "zdejmowane", tak żeby każdy sam mógł w toku swojego rozwoju zadecydować, jaką wiara będzie mu najbliższa, a nie indoktrynacja i "wdrukowywanie" jedynej właściwej drogi duchowej od dwulatka albo jeszcze wcześniej...
a ja mam nadzieje że nie będą, jednak kultura katolicka jest OK jeżeli zestawisz ją z dziesiątkami innych muzułmanów czy im podobnych i wolę żeby moje dziecko miało narzucony katolicyzm niż świadomie wybrany islam w szkole.
Bartek84
03-11-2009, 21:19
Z wklejonego artykułu chodziło mi o to co zacytowałem - co kraj to obyczaj i gość powinien się zastosować do tego. A nie że przyjeżdża do mnie ktoś 'obcy' i mówi że to mu się nie podoba w 'moim domu'. Przyjedzie kanibal i zacznie protestować i domagać się aby kanibalizm był dozwolony. I co wtedy - niech każdy wybiera?
Jeśli zaś chodzi ci wyłącznie o sprawy wyznaniowe, to uważam j.w. - każdy powinien uszanować panujące zwyczaje a nie rzucać się że jemu się nie podoba to czy tamto.
Jak pojadę do Arabii S. i powiem - 'jestem katol i macie wszyskie meczety zburzyć bo naruszacie moje wolności religijne' - to jak myślisz co mi odpowiedzą?? Biczowanie, więzienie czy ścięcie??
Piszesz o samodzielnym decydowaniu o wierze. A w którym kraju tak jest? I co takie kraje sobą prezentują?
Tolerując wszystko nie wznosisz się na wyżyny.
Cesarstwo Rzymskie też myślało podobnie, a skończyło rozgrabione przez barbarzyńców.
Wyrok TPC to znak dla innych, że wszystko można zaskarżyć i wygrać.
Chodzi mi o to, że człowiek rodzi się tabula rasa i powinien mieć prawo wyboru. Takiego prawa nie ma albo raczej ma je bardzo ograniczone poprzez wpojone za młodu zasady, wartości, które są charakterystyczne dla danego poglądu. W pewnym sensie to świat decyduje za niego, choć wielu osobom wydaje się, że jest to ich autonomiczna, niczym nie sugerowana, decyzja. Tak jest skonstruowany świat, ale ten fakt sprawia, że wiara wielu osób nie jest dla mnie wiarygodna.
No ale wyraziłem wcześniej swój pogląd bardziej ogólnie, natomiast masz rację - faktycznie rzucanie się w obcym kraju o coś - co dla większości jest normą - jest dość dziwną próbą zwrócenia na siebie uwagi (?)
beatdown
04-11-2009, 07:19
Zbysiu, 100% poparcia. Jedna z mądrzejszych wypowiedzi w ostatnim czasie na tym forum.
Nie jestem katolikiem, ale mimo to krzyże katolickie powinny według mnie wisieć w szkołach, urzędach. Albo inaczej nie powinny być ściągane. Katolicyzm wiąże się z Polską, zdecydowana większość ludzi się do niego przyznaje/wyznaje, no i Kościół zawsze stał w Polsce po dobrej stronie.
Nie przeszkadza mi, że w domu/szkole/pracy wisi krzyż. Przecież to w ogóle nie godzi w moją wiarę (a raczej jej brak) oraz osobę.
To tylko kolejny głupi pomysł komunistów z pewnej partii ;). Widocznie w Polsce już mamy drugą Irlandie, jezeli problemami sa tylko kimisje sledcze(ktore powinny powstac) i sciaganie krzyzy w szkolach.
Rojber , tu chodzi o Włochy ;)
DarekJ1968
05-11-2009, 10:53
Widzę, że większość tutaj wyrokuje, nie wiedząc nawet dokładnie o co chodzi. Europejski Trybunał Praw Człowieka uznał ze niezgodne europejską konwencją włoskie prawo, pochodzące z ... 1820 roku (edykt królewski), NAKAZUJĄCE wieszanie krzyży we wszystkich włoskich szkołach.
Prawo to było logiczne 200 lat temu, wówczas gdy powstało, a mieszkańcy Włoch byli w niemal w 100% katolikami. Dziś, gdy ok. 1/4 włoskiego społeczeństwa stanowią ateiści i innowiercy przepis ten jest irracjonalny, bo oznacza nakaz powieszenie krzyża nawet w takiej szkole, w której nie uczy się ani jedno katolickie dziecko. Europejski Trybunał Praw Człowieka zauważył, że to archaiczne prawo jest niezgodne z całokształtem współczesnego włoskiego prawa, w tym z zasadami włoskiej konstytucji, na której prawodawstwo Włoch jest oparte.
Nieprawdą jest, że wyrok ECHR zakazuje wieszania krzyży we włoskich szkołach, a jedynie, że pozostawia tę kwestię do autonomicznej decyzji samych szkół.
Bartek84
05-11-2009, 22:44
"1/4 włoskiego społeczeństwa stanowią ateiści i innowiercy" - to ciągle mniejszość
Czy włoszko-finka zaskarżyła szkołę "w której nie uczy się ani jedno katolickie dziecko"?
Skoro ECHR nie zakazuje "wieszania krzyży we włoskich szkołach, a jedynie, że pozostawia tę kwestię do autonomicznej decyzji samych szkół" - to o co się rzuca ta włoszko-finka skoro dyrekcja decyduje czy wieszać krzyże czy nie?? I dlaczego ECHR jej przyznał rację skoro to dyrekcja decyduje??
Widza, że som sie motlosz w swoich wypowiedziach, wypisujesz same sprzeczności
"Europejski Trybunał Praw Człowieka uznał ze niezgodne europejską konwencją włoskie prawo, pochodzące z ... 1820 roku (edykt królewski), NAKAZUJĄCE wieszanie krzyży we wszystkich włoskich szkołach."
-
Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu orzekł, że wieszanie krzyży w klasach to naruszenie "prawa rodziców do wychowania dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami" oraz "wolności religijnej uczniów".
Czy to co napisałeś równa się temu co zostało podane na stronie??
Najważniejsze jest jednak to co napisałeś w 1 zdaniu "Europejski Trybunał Praw Człowieka uznał ze niezgodne europejską konwencją włoskie prawo".
UE ponad wszystko
Rojber , tu chodzi o Włochy ;)
Fajno gańba:rotfl:
Sejm i Senat przyjął poprawkę do kodeksu karnego, w której zapisano, że za produkcję i rozpowszechnianie materiałów propagujących treści komunistyczne, a także wszelkich "nośników o treści komunistycznej" grozi do dwóch lat więzienia.
Nareszcie :-)
oczywiście sapy do tej poprawki ma SLD i wczoraj na konferencji prasowej jeden z jegomościów paradował śmiało w koszulce Che Guevary, bo nie mozna według nich porównywać faszyszmu/rasizmu do komunizmu. Komunizm to ustrój polirtczny panujący w wielu krajach i dlatego nie wyobrażaja sobie zakazu eksponowania symbolow komunistycznych. Łapia sie tez popkultury i tego ze wiele marek stosuje np. potwarz Che Guevary jako produkt (bardzo dochodowy)
beatdown
07-11-2009, 13:03
równie wiele marek stosuje symbole z przeciwnej strony barykady. chuj nie argument
DarekJ1968
07-11-2009, 15:57
"1/4 włoskiego społeczeństwa stanowią ateiści i innowiercy" - to ciągle mniejszość
Czy włoszko-finka zaskarżyła szkołę "w której nie uczy się ani jedno katolickie dziecko"?
Skoro ECHR nie zakazuje "wieszania krzyży we włoskich szkołach, a jedynie, że pozostawia tę kwestię do autonomicznej decyzji samych szkół" - to o co się rzuca ta włoszko-finka skoro dyrekcja decyduje czy wieszać krzyże czy nie?? I dlaczego ECHR jej przyznał rację skoro to dyrekcja decyduje??
Widza, że som sie motlosz w swoich wypowiedziach, wypisujesz same sprzeczności
"Europejski Trybunał Praw Człowieka uznał ze niezgodne europejską konwencją włoskie prawo, pochodzące z ... 1820 roku (edykt królewski), NAKAZUJĄCE wieszanie krzyży we wszystkich włoskich szkołach."
-
Europejski Trybunał Praw Człowieka w Strasburgu orzekł, że wieszanie krzyży w klasach to naruszenie "prawa rodziców do wychowania dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami" oraz "wolności religijnej uczniów".
Czy to co napisałeś równa się temu co zostało podane na stronie??
Najważniejsze jest jednak to co napisałeś w 1 zdaniu "Europejski Trybunał Praw Człowieka uznał ze niezgodne europejską konwencją włoskie prawo".
UE ponad wszystko
Nie wiem jakie są proporcje wyznaniowe w szkole, do której chodzi dziecko Finko-Włoszki, ale z tego co wiem to powodem jej skargi do ECHR było właśnie to, że zarówno dyrekcja szkoły, jak również włoskie sądy, powoływały się na obowiązujący do dziś edykt królewski z 1820.
Primo. Nie UE ponad wszystko, bo UE to nie jakiś okupant, a Włochy to jeden ze współtwórców UE i drugie po Niemcach pod względem liczby ludności państwo UE.
Secundo. Włochy podpisały tę konwencję z własnej woli.
Tertio. Dwukrotnie miałem okazję uczestniczyć w publicznych przesłuchaniach przed ECHR (przy okazji skargi na odmowę rejestracji ZLNŚ), więc wiem doskonale, że podstawą skargi musi być naruszenie europejskiej konwencji w oparciu o prawodawstwo danego państwa. W ten sposób Finko-Włoszce przyznano rację, uznając, że edykt królewski z 1820 narusza europejską konwencję w oparciu o włoską konstytucję. No i odwrotnie odrzucono skargę ZLNŚ, uznając, że odmowa rejestracji tej organizacji nie narusza zapisu europejskiej konwencji o prawie do swobodnego zrzeszania się, gdyż uznano racje polskiej strony rządowej, która argumentowała, że kolidowałoby to z polską ordynacją wyborczą.
Quarto. European Court of Human Rights, czyli Europejski Trybunał Praw Człowieka to instytucja powołana przez Radę Europy, a nie Unię Europejską i należą do niej państwa spoza UE np. Szwajcaria, Norwegia, Rosja.
Quinto. A teraz nadal możesz budować "własne" zdanie na relacjach nierzetelnych dziennikarzy, którzy chcą pokazać jaki to straszny okupant z tej UE.
PS. Zgadza się 1/4 to mniejszość. Czyżbyś zatem uważał, że w tych polskich szkołach na Podlasiu, gdzie minimum 51% uczniów stanowią dzieci polskich Tatarów powinna być symbolika muzułmańska, a w tych gdzie dominują dzieci mniejszości białoruskiej - symbolika prawosławna (również krzyż, ale inny, niż katolicki)?
Bartek84
09-11-2009, 19:14
Z tym 1/4 to przesadziłem.
"Nie wiem jakie są proporcje wyznaniowe w szkole" - skoro nie wiesz to po co dalsza dyskusja skoro tu jest meritum sprawy.
Jeśli większość rodziców nie zgadza się na to żeby wisiał krzyż to wtedy należy go ściągnąć. Jeśli reprezentowała większość osób z tej szkoły to ok, ich wybór. Ale jeśli nie to jakim prawem jedna osoba narzuca reszcie swoje przekonania, osoba która w dodatku przyjechała z innego kraju i której nie podobają się panujące zwyczaje.
"Ten, kto do nas przybywa musi zrozumieć i zaakceptować naszą kulturę i historię" - ten cytat obrazuje o co mi chodzi.
Jak dla mnie to tą panią strasznie krzyż bolał i szukała sposobu jakby się go pozbyć. No i znalazła stary edykt z 1820 i wymyśliła dobrą wersję która spodobała się ECHR.
anetoshi
09-11-2009, 21:24
Ale jeśli nie to jakim prawem jedna osoba narzuca reszcie swoje przekonania, osoba która w dodatku przyjechała z innego kraju i której nie podobają się panujące zwyczaje. A takim prawem że w konstytucji jest zawarte, że panuje wolność wyznaniowa i jeżeli chociaż 1 osobie krzyż przeszkadza to jest nakaz jego usunięcia. Taki krzyż w świetle konstytucji w tedy jest brany jako ''narzucany przedmiot''.
Znaczy się , że prawo i konstytucja są do dupy i najlepiej byłoby je zmienić.
Komunizm to ustrój polirtczny panujący w wielu krajach
Nie ma czegoś takiego, jak państwo komunistyczne. Komunizm zakładał zlikwidowanie państw.
DarekJ1968
09-11-2009, 23:28
Z tym 1/4 to przesadziłem.
"Nie wiem jakie są proporcje wyznaniowe w szkole" - skoro nie wiesz to po co dalsza dyskusja skoro tu jest meritum sprawy.
Jeśli większość rodziców nie zgadza się na to żeby wisiał krzyż to wtedy należy go ściągnąć. Jeśli reprezentowała większość osób z tej szkoły to ok, ich wybór. Ale jeśli nie to jakim prawem jedna osoba narzuca reszcie swoje przekonania, osoba która w dodatku przyjechała z innego kraju i której nie podobają się panujące zwyczaje.
"Ten, kto do nas przybywa musi zrozumieć i zaakceptować naszą kulturę i historię" - ten cytat obrazuje o co mi chodzi.
Jak dla mnie to tą panią strasznie krzyż bolał i szukała sposobu jakby się go pozbyć. No i znalazła stary edykt z 1820 i wymyśliła dobrą wersję która spodobała się ECHR.
Ta pani jest ateistką, więc nie chciała, żeby w szkole jej dzieci podlegały indoktrynacji religijnej. Ciekawe coby powiedzieli jej oponenci, gdyby ich dzieci znalazłyby się w szkole z większością muzułmańską (podam przykład wsi Sokółka na Podlasiu, gdzie większość stanowią Tatarzy polscy, którym nie można powiedzieć, że nie są u siebie, skoro polski jest ich językiem ojczystym, czują się Polakami, a ich przodkowie walczyli za Polskę od bitwy pod Grunwaldem do II wojny światowej), a ta większość domagałaby się umieszczenia tam symboliki muzułmańskiej. Ciekawe, czy wówczas również zwolennicy dyktatury większości poparliby muzułmańską większość w takiej szkole? Szczerze wątpię, zadziałałaby filozofia Kalego (jak my jesteśmy większością i narzucamy coś innym, to dobrze, ale jak inni stanowią większość i narzucają coś nam, to źle).
Finka nie przybyła do Włoch z innego kręgu kulturowego, ale z chrześcijańskiej Finlandii (wprawdzie nie katolickiej, tylko protestanckiej, za to krzyż ten sam). Problem w tym, że w państwach skandynawskich narzucanie religii przez państwo zaowocowało odrzuceniem tej religii. Nie znam liczb z Finlandii, natomiast w sąsiedniej Szwecji, gdzie również kościół protestancki ma status państwowego 80% społeczeństwa to ... ateiści.
To nie Finka powołała się na edykt. Ona domagała się usunięcia krzyży z klas, gdzie uczą się jej dzieci, powołując się na włoską konstytucję, gwarantującą wolność wyznania i wychowywania dzieci wedle własnych przekonań. To szkoła, a następnie włoskie sądy, powołały się na edykt królewski z 1820, NAKAZUJĄCY wieszanie krzyży we wszystkich szkołach.
Narzucaniem z jej strony byłoby, gdyby domagała się własnej symboliki w szkole, a ona tylko domaga się, by jej dzieciom nie narzucano symboliki religijnej. Sam chodziłem do szkoły w czasach PRL-u, gdy narzucano nam symbolikę komunistyczną, teraz w zemście nie-katolikom narzuca się katolicką, nie zauważając, że nie każdy ateista to komunista, a tym bardziej muzułmanin, buddysta, taoista etc. Ciekawe kiedy przyjdzie czas na normalność, jak w katolickiej, ale laickiej Francji?
Bartek84
10-11-2009, 08:51
He, Szwecja to dla mnie w ogóle jest nieźle zryta więc ten argument do mnie nie przemawia.
Ogólnie to uważam, że przedstawiliśmy swoje poglądy i możemy zakończyć tą dyskusję.
To szkoła, a następnie włoskie sądy, powołały się na edykt królewski z 1820, NAKAZUJĄCY wieszanie krzyży we wszystkich szkołach.
Narzucaniem z jej strony byłoby, gdyby domagała się własnej symboliki w szkole, a ona tylko domaga się, by jej dzieciom nie narzucano symboliki religijnej.
Darek, dam Ci radę. Skoro już zjeb*łeś wszystkie tematy jakie tu są, trzymaj sie tego na czym sie znasz. Bo to co tu pierdolisz to przechodzi ludzkie i zwierzece pojęcie.
Kto się powołał na edykt królewski??????? Co Ty kuźwa za smuty ciśniesz ludziom? Ten edykt był edyktem królewskiem, w republice włoskiej był martwy jak Konstytucja 3 maja!! Tradycja wieszania krzyży w szkolach nie ma umocowania prawnego we Włoszech!! Tym samym Berlusconi zlał moczem debilny werdykt twierdząc ze nikt nie będzie nakazywał co wieszać a co nie dokładnie tak jak do tej pory. Włosi wiesząją sobie krzyż w szkole bo tak zawsze tam było i będzie, niezależnie od wyroku nie wiadomo jakich trybunałów.
Więc z łaski swojej nie dup smutów i nie "rozjeżdzaj" merytorycznie swoich oponentów, bo poskładałem sie ze smiechu jak scyzoryk. Jeszcze chwila a zaczniesz dawać porady, jakiego oleju silnikowego używać.
Normy kulturowe i normy religijne są nierozłączne w kazdym miejscu świata, tym samym krzyż nie jest tylko symbolem religijnym. Język włoski wywodzi się z łaciny liturgicznej, jakiej uzywano przy chrześcijańskich obrzedach w I-III w n.e.. Czyli co? Zakażmy używania języka włoskiego w obecnej formie bo ma chrześcijańskie żródło? Niech Trybunał każe wrócić do łaciny z czasów Cezara. Rozporzadzenia Trybunału w tej kwestii maja w tej materii znaczenie ŻADNE. A już rozstrzyganie w międzynarodowym trybunale co jest zgodne a co niezgodne z konstytucją suwerennego państwa to są już jaja na potęgę. Na szczęscie coraz częściej to co gęga Trybunał jest zlewane.
Szwedzi to w 80 proc ateisci? A do czego to argument? Czesi są jeszcze bardziej ateistyczni. Mamy zburzyć kościoły na granicach bo im wieże widać po czeskiej stronie?
Tatarzy polscy w Sokółce? Byłeś? Ja byłem. Zapraszam. Świetna współpraca i asymilacja pomiędzy ludźmi, symbolika muzułmańska widoczna, podobnie jak chrześcijańska. I tak będzie dopóki nie dop**doli sie jakiś miłośnik wolności z ateistycznym światopoglądem, który uświadomi biedaków że są krzywdzeni przez wieki.
A już status kościoła protestanckiego w Finlandii CIe kopromituje totalnie. Pokaż mi JEDEN akt normatywny, czyniący protestantyzm państwowym wyznaniem w tym kraju. I jeszcze jedno. Który? Bo mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawę że nie ma czegoś takiego jak kosciół protestancki...
Co do definicji narzucania. Bardzo efektowne tylko głupie jak kilo gwoździ. W takim razie jesli zabronie Ci chodzić w niebieskim swetrze to ci nic nie narzucam, dopiero narzuce jak ci każe chodzić w fioletowym?
Ja p**dole. Dla mnie EOT. Bo o czym tu gadać?
Aha, tylko nie pisz mi, licząc w swej milosci własnej ze znowu wszystkim dokopiesz, że kościół luterański ma status religii państwowej w Finlandii i dzięki temu udowodnisz sobie i innym swoją merytoryczną wyższość. Bo nie ma. I nie posługuj sie wikipedią w tej materii. Taki sam status w Finlandii ma np. cerkiew prawosławna do której nalezy ok 6 proc społeczeństwa. Czy to oznacza ze prawosławie również jest w Finlandii religią państwową? To ile oni ich mają? To prawo pozwala jedynie na zgodne z przepisami odpisy podatkowe (1 do 2 proc.) na rzecz własnej wspólnoty, nic więcej (wbrew temu co można przeczytać na wiki, gdzie jest sugestia że ludzie są opodatkowani na rzecz kościołów. Bzdura).
Powołanie na edykt królewski wypłynęło od prawników Finki, cokolwiek na ten temat piszą rzetelne media w rodzaju GW. Aby zaskarżyć włoskie państwo w tym wzgledzie, trzeba sie było czegoś uczepić. Trybunał nie może sie zajmować tradycyjnymi normami bez papierka (choć bardzo by chciał, zwłąszcza jeśli nie śmierdzą socjalizmem). No to grzebano aż znaleziono. Włoskie sądy nie wydawały wyroków na podstawie edyktu królewskiego z XIX w bo nie mogły. Po prostu oddalały sprawy, w UZASADNIENIU zaznaczając że to element kulturowy i jako PRZYKŁAd podawał edykt królewski. Tylko tyle! To, że pismaki sobie to ubieraja jak chcą to już inna sprawa. Czy w Polsce ktoś bezpośrednio uniewazniał prawa wydawane przez królów polskich. Przecież to absurd. Równie dobrze mozna się powoływać na Nihil Novi.
Finka ma co chciala, Trybunał przyznał jej rację, wbrew jakiemukolwiek prawu.
Laicka Francja, której tak holdujesz, katolicyzm zwalczyła, z islamem jakoś jej średnio idzie. Muzulmanie chodzą jak chcą i symbole islamu są wszedzie. I maja w dupie że Francja jest laicka. I jakoś nikt nie ma jaj, zeby to zaskarzyć. A po chrześcijaństwie można hulać. Bo chrześcijaninowi nie wypada sie wysadzic w pociągu.
Pzdr.
DarekJ1968
10-11-2009, 12:48
Podałem przykład Szwecji, bo tam miejscowy odłam protestantyzmu jest oficjalną religią państwową, wiem że w Finlandii sprawa jest bardziej skomplikowana.
Swoją wypowiedź oparłem, nie na jednostronnej prasie, ale na programie publicystycznym, w którym wypowiadały się dwie osoby o przeciwstawnych poglądach, doskonale zaznajomione z tematem i o dziwo w kwestii faktów wypowiadały się jednym głosem (dokładnie tak jak napisałem we wcześniejszym poście), a jedynie były podzielone w ocenie faktów. Zgodziły się również w kwestii, że gdyby jakiś obywatel na tej samej konstytucyjnej zasadzie wolności religijnej zażądał zawieszenia krzyża w szkole, ECHR też przyznałby mu rację.
Uważam, że Francja poszła za daleko wtrącając się w to, co człowiek nosi na sobie. Jeśli w szkole muzułmanka chce chodzić w chuście, żyd w jarmułce, a katolik z krzyżem na piersiach to ich prywatna sprawa i państwo nie powinno się w to wtrącać. Natomiast z drugiej strony nie jest rolą państwa lansowanie jakichkolwiek poglądów ideologicznych, politycznych i religijnych. Tak więc miejscem dla symboli religijnych są miejsca kultu religijnego. Bawi mnie argument o chrześcijańskich korzeniach Europy, bo korzenie Europy są bardzo zróżnicowane. Pierwotnie była to mitologia grecka i wierzenia pogańskie, później chrześcijaństwo, następnie humanizm, więc jeśli krzyż ma być jedynym symbolem tych różnorodnych korzeni, to jest to czysta hipokryzja.
Połowę życia spędziłem w PRL-u, gdzie obowiązywała "jedynie słuszna" ideologia, więc z natury jestem uczulony na narzucanie wszelkich "jedynie słusznych" ideologii, religii, poglądów, niezależnie od tego, czy sam się z nimi zgadzam, czy nie.
nie jest rolą państwa lansowanie jakichkolwiek poglądów ideologicznych, politycznych i religijnych. Tak więc miejscem dla symboli religijnych są miejsca kultu religijnego. Bawi mnie argument o chrześcijańskich korzeniach Europy, bo korzenie Europy są bardzo zróżnicowane. Pierwotnie była to mitologia grecka i wierzenia pogańskie, później chrześcijaństwo, następnie humanizm, więc jeśli krzyż ma być jedynym symbolem tych różnorodnych korzeni, to jest to czysta hipokryzja.
Rolą państwa nie powinno być lansowanie polityki lub ideologii? No, to coś nowego. Nie jestem zdeklarowanym demokratą, moi kandydaci przepadaja odkąd mam prawa wyborcze. Mogę to gdzieś zaskarżyć? Czuję sie dyskryminowany, rzadzą mna ci których nie chciałem.
Gdzie odniosłem sie do chrześcijańskich korzeni Europy albo gdzie zanegowałem inne źródła kulturowe? Podałem przyklad. Język włoski jest językiem wyrosłym na chrześcijańskiej kulturze, sensu stricto. Tyle, Jeśli ten argument Cię bawi, to przykro mi z tego powodu bardzo, ale tych korzeni nie da sie ani zanegować ani usunąc a ich wpływ jest największy. Jak zamkniesz na to oczy, to nie znikną, nie licz na to. Problem dotyczył krzyza w szkole, który chciała usunać jedna pani (jakoś inni rodzice w tej szkole jej nie poparli, ciekawe czemu, ale to i tak przecież nie dowód, na pewno miała większość bo tak i już) a nie źródeł kultury europejskiej więc rozmywasz.
Miejscem dla symboli miejsca kultu? Bardzo szlachetnie. Powiedz to komukolwiek wierzacemu w cokolwiek. Wiara w zadnej religii nie ogranicza sie do miejsca kultu. Ani w islamie ani chrześcijaństwie ani u krisznowców ani nigdzie. Mozna zdelegalizowac religię, jedyny sposób. Nawet Ezo.tv powinno zniknać, to też system wierzeń.
Faktów któe przytoczyłem będę bronił, sprawa wygladała tak jak napisałem. Corriere della sera to raczej nie jest tytuł ultrakatolicki. mam tą możliwość ze włoskie żródła mogę od biedy sprawdzać w oryginale, od gazet po fora internetowe, przy problemach pomocą służy brat, włoski filolog. Ty masz swoje źródła, ja mam swoje.
Co do chrześcijaństwa jako jedynej słusznej ideologii w zateizowanej do cna Europie to nie wiem jak mam sie do tego odnieść... Mogę tylko nakręślić kontekst. Skoro w Europie panuje przymus ideologiczny to co sie dzieje np w Rijadzie czy Teheranie? Naprawdę ludzie w Europie sa zmuszani i nawracani siłą? Kuźwa, to gdzie to sie dzieje ze ja jakoś nie spotykam.
Jeśli państwo ani Trybunały nie powinny się wtracać to czemu klaszczesz gdy sie wtraca?
Ok. Pzdr. Masz swój pogląd ja mam swój, jałowy spór.
marcin GieKSa
10-11-2009, 15:33
moze tak trzeba zrobic cos w stylu kontrmanifestacji...pokazac tym dewiantom jaki jest NORMALNY I ZDROWY model rodziny..oczywiscie nikt tutaj nie nawoluje to tego aby lała sie krew:cham: ale chyba w Belgradzie parade zboczkow odwolano bo psy nie zapewnily im bezpieczenstwa....:faja:
Ciekawe kiedy przyjdzie czas na normalność, jak w katolickiej, ale laickiej Francji?
Jeżeli dla ciebie Francja to normalność to bez kitu pozdro i dyskusja nie ma sensu. Zgadzam się z tobą w większości spraw, ale tutaj po prostu odstawiłeś farmazon do przesady. Zakładam że nie wiesz jak jest, ale mogę cię uświadomić - mam koleżankę która od jakichś 7-8 lat mieszka we francji, jest katoliczką, chodzi do kościoła. Mowi że z osob które zna jest wyjątkiem, jak chodziła jeszcze do liceum, rówieśnicy śmiali się z niej i wytykali ją palcami za to że chodzi do kościoła, jest wierząca. Muzułmańska dzicz i ateizm, to jest standard. Odpowiem ci tutaj i przyjmij to do wiadomości: NIE, FRANCJA TO NIE JEST NORMALNOŚĆ.
over
DarekJ1968
11-11-2009, 16:51
Zbysiu. Nie budowałby sobie obrazu Francji na jednostkowym przepadku. Z danych statystycznych wynika jednak, że katolicy stanowią połowę francuskiego społeczeństwa, oczywiście ateistów jest niewiele mniej, a mieszankę uzupełniają muzułmanie. Około 40% ateistów to chyba europejska średnia (tyle jest we Francji, Niemczech i Wielkiej Brytanii), większość stanowią w krajach skandynawskich, Czechach i Holandii, około 20% w tradycyjnie katolickich Włoszech i Hiszpanii, najmniej w Polsce.
Peps - Arabia Saudyjska i Iran to przykłady państw wyznaniowych, coś czego nie chciałbym widzieć w Europie, stąd właśnie odpowiada mi laickość Francji. Z drugiej strony jestem przeciwnikiem laicyzacji na siłę. Stąd np. w kwestiach historycznych uważam za głupotę posunięcia laicyzacyjne władz niemieckich (SPD) na Górnym Śląsku w roku 1918. Szkoły miały charakter wyznaniowy, więc krzyż był na tam swoim miejscu, stąd zmienianie ich w świeckie wbrew woli rodziców uczniów było nieuprawnione. Jeśli władze chciały mieć szkoły świeckie powinny sobie je stworzyć i dać rodzicom wybór.
Wcale nie zamykam oczu na udział chrześcijaństwa w korzeniach historycznych Europy, ale skoro z tego powodu wszędzie powinny wisieć krzyże to, żeby było sprawiedliwie również powinny stać posągi np. Zeusa i Światowida (świadectwo udziału tradycji antycznej i pogańskiej) i wisieć portrety np. Darwina (świadectwo tradycji świeckiej) i zrobiłaby się nam choinka, a chyba nie o to chodzi i chyba nie taka jest rola krzyża?
Symbole religijne w szkołach i innych instytucjach o charakterze wyznaniowym, zdecydowanie tak. Symbole religijne w szkołach i innych instytucjach państwowych, gdzie są ludzie o różnym światopoglądzie, moim zdaniem nie (wyjątek stanowią klasy, gdzie odbywają się lekcje religii, wyłącznie podczas lekcji religii). Jeśli rodzice chcą by ich dzieci uczyły się w klasach z krzyżem powinny posyłać dzieci do szkół o charakterze wyznaniowym.
Pamiętam absurd z czasów prezydentury Reagana w USA, gdy forsowano, by na lekcjach biologii nauczano obok teorii ewolucji Darwina również wersję biblijną. Teoria Darwina, cokolwiek by o niej nie sądzić jest hipotezą naukową, wersja biblijna opiera się wyłącznie na wierze i nie ma żadnych podstaw naukowych, więc jej miejsce jest na lekcjach religii, a nie biologii. Ostatecznie pomysł fundamentalistów religijnych nie przeszedł, mimo poparcia dlań samego prezydenta Reagana.
Mój wniosek jest następujący, wszystko ma swoje miejsce i powinno być na swoim miejscu. Tak delikatna kwestia jaką jest światopogląd i przekonania religijne nie powinny być elementem wojny ideologicznej, ani dyktatury większości (jak w Arabii Saudyjskiej i Iranie).
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Gwaltowny-bunt-imigrantow-we-Wloszech,wid,11841423,wiadomosc.html
Troche mało faktów, bo nie napisali ze w ostatecznym "starciach" WŁOSI wyjebali z miasta tych kocmołuchów, a policja musiała ich ewakuowac autokarami :faja:
GRANDE ITALIA!
a tutaj macie jeszcze galerie z ciapatymi
http://wiadomosci.wp.pl/gid,11841496,title,Bunt-we-Wloszech,galeria.html?ticaid=19719
Teoria Darwina, cokolwiek by o niej nie sądzić jest hipotezą naukową
Na jakiej podstawie? Dowód. Gdzie u Darwina jest dowód na ewolucyjne ukształtowanie sie czlowieka z niższych form życia? Czytaleś Darwina? Tam nic takiego nie ma. NIE MA.
Dalej. Na jakiej podstawie uznajesz że naukowa jest teoria w której jest tyle dziur, że przy przecietnej magisterce wystarczyłoby to do oblania delikwenta. Teoria Darwina w odniesieniu do człowieka jest tezą, teorią, zbiorem hipotez, nigdy nieudowodnionym (ech te "brakujace ogniwa", szukaja szukaja a tu dupa) za to pięknie sie wpisującym w lewackie pitu-pitu bowiem podobno jest w sprzecznosci z chrześcijaństwem (nie jest, to taki sam zbiór wierzeń, Darwina trzeba przyjąć na wiarę bo niczego w swoich pismach nie udowodnił w kontekście ewolucji i jej wpływu na człowieka).
Teraz mozesz znowu cos wkleić.
Zapomniałem ze Darek sie już tu nie udziela, więc polemika z nim nie ma sensu, zresztą stary wątek. Prosze o usuniecie mojego posta powyzej.
Co do wydarzeń we Włoszech - bądźmy dalej tolerancyjni, przyjmujmy wszystkich i w każdej ilości, a za chwilę będziemy sie wstydzić białej skóry (wiary już musimy sie wstydzić). Tyle
Tylko przeczytaj dokladnie o co tam chodzi. Wlosi to sa najwieksze lewusy na swiecie. Mysleli ze niewolnikow nalapali (to samo sie zdarza z polakami tam pracujacymi) i trzymia ich w oborach i mysla ze beda robic za miske zupy. Problem w tym ze oni sie potrafili zjednoczyc, a polak to by jeszcze drugiego podpierdolil. Oni wystapili przeciwko mafii ktora ich wyzyskuje.
Jedno mnie teraz zastanawia, kto teraz im tam bedzie robil skoro (jak to Pucha nazwal) "wyjebali z miasta tych kocmołuchów". Pewnie przyjada potulni polacy i sie dadza w dupe mafi ladowac.
I nie pisac mi tu ze jestem obronca "ciapatych", bo jebie mnie kto kogo dyma. Jesli ktos pracuje to mu sie nalezy godziwa zaplata. A jak pan i wladca mysli ze za miske zupy ktos bedzie robic to niech sie pierdoli. Taki ich nieszczescie ze pewnie co 20ty po wlosku mowi i nie maja sie jak poskarzyc.
Sa mialem podobna sytuacje, ze chcieli mnie na kase wydymac, ale ze sie potrafilem odezwac, wiedzialem gdzie uderzyc (postraszylem sadem) i sie kasa znalazla.
Zycze wam wszystkim zebyscie nigdy nie musieli byc w ich sytuacji.
beatdown
11-01-2010, 18:07
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Gwaltowny-bunt-imigrantow-we-Wloszech,wid,11841423,wiadomosc.html
Troche mało faktów, bo nie napisali ze w ostatecznym "starciach" WŁOSI wyjebali z miasta tych kocmołuchów, a policja musiała ich ewakuowac autokarami :faja:
GRANDE ITALIA!
a tutaj macie jeszcze galerie z ciapatymi
http://wiadomosci.wp.pl/gid,11841496,title,Bunt-we-Wloszech,galeria.html?ticaid=19719
Pucha, a wiesz coś o tym jak skończyła się ta akcja 'Białe Święta' we włoszech?
mieli pukac od drzwi do drzwi i wypierdalac każdego nielegala do kontenerów
i jak skończyły się te zamieszki? wszystkie przybłędy wyjebali do afryki czy ino w inne tereny włoch?
Tylko przeczytaj dokladnie o co tam chodzi. Wlosi to sa najwieksze lewusy na swiecie. Mysleli ze niewolnikow nalapali (to samo sie zdarza z polakami tam pracujacymi) i trzymia ich w oborach i mysla ze beda robic za miske zupy. Problem w tym ze oni sie potrafili zjednoczyc, a polak to by jeszcze drugiego podpierdolil. Oni wystapili przeciwko mafii ktora ich wyzyskuje.
Kto ich trzymał skoro wyszli na ulice i zaczeli wszystko rozpierdalac?
Jak sie nie podoba robota to sie zwalniam lub ide w chuj, w ogole co za kity wciskasz?
Ze walczyli przeciwko mafi? To dlaczego zaczeli rozpierdalac auta zwykłych ludzi? Mogli przeciez isc pod wille bosów i zaczac palic im mercedesy... Druga sprawa piszesz ze sie zjednoczyli itd. i walcza o swoje... we Francji to sie niby tez zjednoczyli i walczyli o swoje? Tak samo palili auta zwykłym ludziom, i tak samo gadali ze walcza o swoje prawa.
Jedno wielkie dupienie, sam byłem we włoszech kilka miechów i widziałem ze nawet czarni moga normalnie pracowac, zyc, ubierac sie itd. tylko ze to byli pracownicy sezonowi, a nie oszołomy ktore siedza cały rok we włoszech ilicza na zbawienie.
Co do tej mafii... włosi ogolnie maja inna mentalnosc, tam carabinierów mieszkancy normalnie zapraszaja na kawe, rozmawiaja, panuje zasada "przysługa za przysługe", czarni i ogolnie obcokrajowcy tego nie kumaja, i pozniej to tak wyglada ze media pisza ze wszyscy sa w komitywie z mafia..
Pucha, a wiesz coś o tym jak skończyła się ta akcja 'Białe Święta' we włoszech?
mieli pukac od drzwi do drzwi i wypierdalac każdego nielegala do kontenerów
i jak skończyły się te zamieszki? wszystkie przybłędy wyjebali do afryki czy ino w inne tereny włoch?
hmmm szczerze powiem ze nie wiem...ale z doswiadczenia wiem i moge powiedziec ze jak wykminili w tej grupie nielegalnych imigrantów to odrazu kop w dupe i jak to piszesz - do konteneru i do domu :hihi: to sa włosi, tam sie nie pierdola, tam sa nawet przypadki ze turystów normalnie wypierdalaja do domu jak zabardzo poszaleja na urlopie haha
beatdown
11-01-2010, 19:30
cieszy fakt, że nie pozwolą se na bydło jak francuzi
a co do jebania za pół darmo - jak im źle to neich spierdalają nazot do kongo, dżibutii czy innej ghany. nikt ich tam na chama nie trzyma i gwarantuję, że po nich nie zapłacze. znaleźli się kurwa panowie Europy, ważni i potrzebni.
Pucha, czytaj ze zrozumieniem. Wystapic przeciwko mafii nie rowna sie walczyc z mafia. Kogos poniosla i skonczylo sie jak sie skonczylo. Jako kibic powinienes wiedziec jak "dziala" tlum.
Nic nie pisalem o Francji bo to zupelnie inny temat.
Sugerujesz ze te afery o polakach wyzyskiwanych we wloszech to bajki przewrazliwionych? Bo taka jest ich (wlochow) natura. Wlosi, zwlaszcza Ci z poludnia to najwieksze bydlo w europie.
No i Tobie latwo powiedziec jak siedzisz u mamy w domu (lub w 5 minut mozesz tam byc) ze sie zwalniasz jak Ci sie nie podoba. Gorzej jak masz kilka tysiecy kilometrow do domu i nikogo kto moze Ci pomoc na okolo, a pracodawca w kule leci i nie wiesz za co kupisz jedzenie na nastepny dzien, a co dopiero mowic o powrocie do domu.
No ale spoko, murzyn zawsze winny. Tylko o co sie Ci Polacy w tych wloszech rzucali? Przeciez mogli wrocic do domu jak im nie pasuje
beatdown
11-01-2010, 21:08
a murzyn jak nielegalnie dopływał do wybrzeży Włoch to nie interesowąło go czy nie utonie, czy nie zeżre go jaki rekin albo czy znajdzie schronienie.wyżywienie/prace?
jak trza wracac to nagle tyle problemów z podróżą
i już odpowiem na przyszłość, nie interesuje mnie los afryki. argument, że uciekaja przed wojną domową/głoden jest chuja warty bo tam najczęściej napierdala się sąsiad z sąsiadem w imię boga-bobra i bogini-antylopy
Trudno sie z Toba nie zgodzic choc Twoja opinia jest troche naciagana, ale moja moze rowniez...
Sugerujesz ze te afery o polakach wyzyskiwanych we wloszech to bajki przewrazliwionych? Bo taka jest ich (wlochow) natura. Wlosi, zwlaszcza Ci z poludnia to najwieksze bydlo w europie.
Foxu. czytaj ze zrozumieniem ;)
wczesniej odniosłem sie do danej sytuacji, gdzie dzienikarzyny napisały ze mafia ich wieziła, ze mafia zmuszała ich do ciezkiej pracy, baaaaa mafia zmuszała nawet mieszkańców - rodowitych Włochów, aby wymierzyła im sprawiedliwosc... no przeciez to sa jakies bzdury.
Co do sytuacji polaków we Włoszech i tych nieszczesnych obozów... takie obozy sa wszedzie, nawet w Polsce, nawet w ANgli i rowniez sa we Włoszech i równiez czesto ofiarami tych obozów pracy padaja polacy, i to sa FAKTY, co do tego ze na południu włoch jest najwieksz ebydło w europie... hmm niewiem co masz na mysli piszac "bydło"?Kazdym badz razie te słowo to za duzo jak na tych ludzi..
Dla mnie najwiekszym bydłem sa np. Albanczycy.
No i Tobie latwo powiedziec jak siedzisz u mamy w domu (lub w 5 minut mozesz tam byc) ze sie zwalniasz jak Ci sie nie podoba. Gorzej jak masz kilka tysiecy kilometrow do domu i nikogo kto moze Ci pomoc na okolo, a pracodawca w kule leci i nie wiesz za co kupisz jedzenie na nastepny dzien, a co dopiero mowic o powrocie do domu. Czyli mieszkajac z rodzicami i majac sie lepiej nie moge sie wypowiadac na ten temat? Czyli w sumie nikt niemoze sie wypowiadac bo idac Twoim tokiem myslenia to kazdy małatwiej bo nie jest czarny, bo ma prace, bo ma wykrztałcenie, itd. ale nie zapominaj ze....
http://maclawyer.files.wordpress.com/2007/06/kazdymozeprawdakrytykoweo8.jpg
:cham:
Ale mi nie chodzi o to czy ktos jest czarny, fioletowy czy zielony, tylko ze jak ktos pracuje i chce za to kase to mu sie nalezy. Z waszego punktu widzenia (wnioskuje z poprzednich postow) jak ktos jest czarny to ma wypierdalac albo robic za darmo i sie nie odzywac. Jak jest bialy to wtedy ewentualnie (jesli nie jest z np. Albanii) ma jakies prawa. Nie ma sensu wiec ciagnac dalej dyskusji.
beatdown
11-01-2010, 21:45
nie, albania to arcybydło, definicja tego słowa
niech siedzą w gównie, które sami sobie zgotowali i tyle. zniknie problem rasizmu, zniknie problem konfliktów religijnych a przede wszystkim zniknie problem utrzymywania kurestwa na koszt rodowitych mieszkańców danego kraju
Rzygać mi się chce tym światem i tym ogłupianiem przez internet. Kurwa na pierwszej stronie na onecie jest w newsach, że dwóch katowiczan pobiło Egipcjanina. Jak kurwa mnie ktoś pobije, to nikt mnie nie wrzuci na główną stronę. I jeszcze chłopaki będą mieli podwójnie przejebane bo wymyślili rasowe tło. No kurwa, kurwa, kurwa.
Do tego wrzucili ten najbardziej skrajny sondaż - najwięcej dla Komorowskiego, najmniej dla Kaczyńskiego. Nie wiem, może był na ich zlecenie, ale i tak mnie to kłuje w oczy.
Rzygać mi się chce tym wszystkim. Kurde jak wielką dziwką trzeba być by uczestniczyć i pracować w tych mediach i tak robić ludzi w chuja. No chyba, że pracujący tam są święcie przekonani, że to prawda.
Pojebany świat. Dobrze, że są jeszcze niezależne fora, gdzie można się czegoś dowiedzieć. Ale żal mi tego 90% społeczeństwa, które żyje wiadomościami z zakłamanych mediów.
Kosa nie wiem czy postem sugerujesz ze pobicie nie mialo miejsca, ale prawda jest ze czasem kreca sie takie menty po miescie co ino zaczepki szukaja. Po chuj mi powiedz? Bo wypil dwa piwa i mu szumi. Wyrzyc sie musi? Niech se tepym lbem pierdolnie w sciane.
Mialem przyjemnosc kiedys spotkac takich 3 agentow kiedys. Przyjemnosc, bo w ich zamroczeniu alkoholowym nie zauwazyli ze nie jestem tylko ja i kuzyn, ale kilkadziesiat metrow za nami idzie kolejnych 5-6 osob. Naprawde nie zyczylbym nikomu spotkac takich ciuli wracajac z imprezy o 2 nad ranem jadac samemu w pustym tramwaju na przyklad.
Sugeruje, że jakbym to nie był Egipcjanin to nie byliby na głównej w wp.pl i onet.pl Oraz nie dołożyliby im do wyroku tła rasistowskiego. Byłaby zwykła sprawa i zwykły wyrok - taki jak powinien być tutaj, bo tam jest zero RASIZMU.
OK, nie wiem jak w tym artykule, ale ktos, chyba Mayek wkleil jakis i tam wyraznie bylo napisane ze za pobicie dostana zwykly wyrok. Ale ze przy okazji postanowili porobic sobie glupie "zarty" z koloru skory i pochodzenia delikwenta to maja dwa zarzuty. Wiec moim zdaniem nie ma sie co oburzac bo za rozboj dostana normalny wyrok. Inna sprawa ze bez sensu ze robia z tego "wiadomosc dnia", bo jak napisales jak bys sie ty zalapal na taka sytuacje nikt by sie nie przejal.
Jest też inna kwestia. Mianowicie gro osób reaguje na ludzi o innym kolorze skóry agresywnie właśnie przez to, że z tych osób robi się święte krowy i nadludzi. Kolorowy cacy, super, a białas zły. Agresja rodzi agresje.
Buczenie na czarnoskórego pilkarza - rasizm, buczenie na bialego pilkarza - nic nie ma.
Agresywna kampania lewacko-liberalnych mediow.
Ruscy maja wyjebane na poprawnośc polityczna!
http://www.youtube.com/watch?v=lnOLKmx8V6o&feature=player_embedded#at=64
Około 100 "Łysych" wpada ze sprzętem na rosyjska impreze podobna do naszego Woodstock'a gdzie "bawiło" sie około 3 tyś narkomańskiego elementu
Tommywie
30-08-2010, 22:53
Ruscy maja wyjebane na poprawnośc polityczna!
http://www.youtube.com/watch?v=lnOLK...embedded#at=64
Około 100 "Łysych" wpada ze sprzętem na rosyjska impreze podobna do naszego Woodstock'a gdzie "bawiło" sie około 3 tyś narkomańskiego elementu
i co? to jest wg ciebie takie zajebiste?
Tak, bo ludzie mogą pokazać że nie będą tolerować rozwijającego się nowotworu na narodzie, że nie będą tolerować imprez na których ludzie się narkotyzują, ruchają po namiotach i przenoszą choroby (a taki hiv chociażby jest w Rosji problemem narastającym).
To się nazywa wolność, u nas za założenie kominiarki na stadionie jest grzywna i kryminał.
ooo i to bardzo zajebiste ;)
Tommywie
30-08-2010, 23:31
zreszta... nie bede sie wdawal w dyskusje... spotkalem juz paru ludzi o pogladach takich jak te 2 powyzej i wiem, ze rownie dobrze moge dyskutowac z zacieta płytą, więc zapomnijmy o moim pytaniu ;]
wiem wiem... spotkalem juz paru ludzi o pogladach takich jak ten 1 powyzej i wiem, ze rownie dobrze moge dyskutowac z zacieta płytą
:lol2:
Idę o każdy zakład, że przeciętny bywalec Woodstocku narkotyzuje się rzadziej, niż 3/4 użytkowników tego forum...
Tommywie
31-08-2010, 09:53
Idę o każdy zakład, że przeciętny bywalec Woodstocku narkotyzuje się rzadziej, niż 3/4 użytkowników tego forum...
no co ty! przeciez woodstock to siedlisko szatana, orgii, cpunow i pedofilii! w namiotach zjadaja koty i kozy, tną sie i nie wiem co jeszcze! a w ogole kazdy kto ma wlosy to narkoman, pedal, gwalciciel, pedofil i satanista!
Wszystko fajnie, tylko że my tu nie piszemy o woodstocku a o pewnym festiwalu w Rosji.
Co do woodstocku, to dajcie juz spokoj, bo zaraz okaze sie, ze jest to impreza wzorowa, gdzie bawia sie same szare myszki, ktorym nigdy w zyciu alkohol, narkotyki czy przypadkowy seks nawet przez mysl nie przejdzie...
Jasne ze sa tez nromalni ludzie, ktorzy jada wypic pare piw, pobawic sie ze znajomymi przy muzyce. Ale jest tez masa lewackiego gowna, chocby wystarczy mi to ze na festiwal udaje sie zawsze rok w rok banda punk-ćpunów z Katowic (czasem mozna ich spotkac na stawowej albo obok dworca). A ze bylem tam dwa razy (bynajmniej nie by sie bawic) to swoje wiem i widzialem. Takze wasze opowiastki i wyliczanie czy 3/4 czy moze 1/2 mozecie zostawic w necie, niech kazdy jedzie sam obadac i ocenic.
Swoja droga nie spodziewalem sie, ze na tym forum beda osoby, ktorych przejmuje i boli tak przemoc fizyczna :hihi: Oj te straszne bydło z Rosji! Trzeba ich pozamykać, nigdy więcej taka straszliwa tragedia się nie może wydarzyć! Obrzydliwi chuligani!
szarlej_jastrzębie
31-08-2010, 14:15
Rzygać mi się chce tym światem i tym ogłupianiem przez internet. Kurwa na pierwszej stronie na onecie jest w newsach, że dwóch katowiczan pobiło Egipcjanina. Jak kurwa mnie ktoś pobije, to nikt mnie nie wrzuci na główną stronę. I jeszcze chłopaki będą mieli podwójnie przejebane bo wymyślili rasowe tło. No kurwa, kurwa, kurwa.
Do tego wrzucili ten najbardziej skrajny sondaż - najwięcej dla Komorowskiego, najmniej dla Kaczyńskiego. Nie wiem, może był na ich zlecenie, ale i tak mnie to kłuje w oczy.
Rzygać mi się chce tym wszystkim. Kurde jak wielką dziwką trzeba być by uczestniczyć i pracować w tych mediach i tak robić ludzi w chuja. No chyba, że pracujący tam są święcie przekonani, że to prawda.
Pojebany świat. Dobrze, że są jeszcze niezależne fora, gdzie można się czegoś dowiedzieć. Ale żal mi tego 90% społeczeństwa, które żyje wiadomościami z zakłamanych mediów.
Odnośnie powyższej refleksji na temat mediów. Wbijcie się na wp i zobaczcie co jest reklamowane przez tą ich tv. "Seks grupowy i inne przyjemności". No i co? Wejdzie zaraz jakiś gówniarz i zobaczy co mu szanowny portal oferuje. Naprawdę szkoda słów. No chyba, że to znowu ja jestem przewrażliwiony?
Swoja droga nie spodziewalem sie, ze na tym forum beda osoby, ktorych przejmuje i boli tak przemoc fizyczna :hihi: Oj te straszne bydło z Rosji! Trzeba ich pozamykać, nigdy więcej taka straszliwa tragedia się nie może wydarzyć! Obrzydliwi chuligani!
nie przemoc, tylko glupota boli. bo co niby osiagneli takim czyms? poparcie spoleczenstwa? nie sadze, a chyba chodzi o to, zeby zyskiwac poparcie dla swoich idei, a nie tracic je przez idiotyczne, nic nie dajace wybryki
zreszta nikt nie napisal tego, co Ty w yum akapicie... widze, ze bardzo na to liczyles, ale moze nastepnym razem sie uda.. :)
Odnośnie powyższej refleksji na temat mediów. Wbijcie się na wp i zobaczcie co jest reklamowane przez tą ich tv. "Seks grupowy i inne przyjemności". No i co? Wejdzie zaraz jakiś gówniarz i zobaczy co mu szanowny portal oferuje. Naprawdę szkoda słów. No chyba, że to znowu ja jestem przewrażliwiony?
dlatego nie odwiedzam tych gówien już od dawna, nie pamiętam kiedy byłem na onecie, wp etc. (nie oglądam Fucktów, Wiadomości) bo tylko niepotrzebnie się wkurwiam, mam to wszystko w grubej, tłustej, czarnej dupie...
zaczne się może przejmować jak będę miał już własne dzieci...
http://wiadomosci.**********/Wiadomosci/1,80273,8497218,Holland__Huelle__Graff__Debata_o_j ezyku_nienawisci.html
xD
http://wiadomosci.**********/Wiadomosci/1,80273,8824928,Kalendarz_dla_uczniow_z_UE_bez_Boz ego_Narodzenia.html
na drodze do calkowitej tolerancji :P
Blejz nie oburzaj się, jak niby twoim zdaniem mają nas zalać muzułmanie skoro będziemy tak silnie związani ze swoją religią???
pamiętaj także o potrzebujących:
http://www.macon.com/2010/12/16/1379464/funding-cuts-leave-many-without.html
(ta pani pozująca na tle dupnej plazmy w swoim mieszkaniu stała od 3 w nocy w funduszu zapomogowym bo nie ma na energię elektryczną)
jak niby twoim zdaniem mają nas zalać muzułmanie skoro będziemy tak silnie związani ze swoją religią??? poprzez kebaby . weekandami bawią się i robią dzieci . jak silnie związani z polityką ? jak teraz panuje totalna dyskryminacja medialna katolików. to co będzie za pare lat ? takich zmian nieda się cofnąć
Blejz nie oburzaj się, jak niby twoim zdaniem mają nas zalać muzułmanie skoro będziemy tak silnie związani ze swoją religią???
nie rouzmiem o co Ci chodzi :P
o nic kino sobie kręcę.
Ja zawsze lubię wszystko porównywać do kibiców. W tym przypadku analogia 100%
Przyjmijmy że katolicy to GieKSa, muzułmanie to Ruch, Europa to Katowice. Katowice zdominowane są przez wyznawców GieKSy, na obrzeżach i paru innych miejscach znajdują się także Ruchowcy. Są oni w mniejszości, ale mają chęci żeby zająć całe Katowice i nie tylko. W dalszych fan klubach trwają bez ustanku krwawe walki, podczas gdy w Katowicach, z małymi wyjątkami ze względu na wyższy poziom życia w tym miejscu, jest dosyc spokojnie. Nagle władze Katowic zmieniają swoją politykę - powiększają pakiet socjalny, co ściąga wyznawców Ruchu, którzy zazwyczaj mają wiele dzieci i żyją w patologicznych miejscach. Wyznawcy GieKSy oburzeni tym zjawiskiem proszą władze Katowic o zaprzestanie tego procederu. Władze Katowic dziwią się wyznawcom GieKSy, apelują o tolerancję, mówią o równości klubów, wręcz gloryfikują Ruchowców, czego przykładem może być zbudowanie im sklepiku w sercu dzielnicy w której tak na prawdę ich nie ma (Warszawa). W związku z tym że opór GieKSiarzy trwa, włodarze Katowic postanawiają osłabić tubylców, aby przyjezdnym było łatwiej się zintegrować, w tym celu posługują się mediami, powodując spadek zaintersowania GieKSą i w ogóle kibicowaniem. W końcówce roku władze Katowic wydają kalendarz sportowy w którym figurują daty powstania wszystkich ościennych klubów za wyjątkiem GKSu.
Jakżę brutalne a zarazem prawdziwe i życiowe porównanie, życie to walka - kto nie walczy ten przegrywa, tutaj będzie podobnie - zostaniemy wydupieni z własnego domu :(
Bartek84
19-02-2011, 12:35
Nie wiem gdzie to wrzucić, tu chyba najbardziej pasuje.
Kanada: nieuleczalnie chore dziecko nie może umrzeć naturalnie w domu ale zostania zabite w szpitalu
http://www.piotrskarga.pl/ps,6665,2,0,1,I,informacje.html
BARANEK BOŻY
24-02-2011, 17:36
polecam zajebisty portal
http://fuckpc.com/
BARANEK BOŻY
24-02-2011, 22:00
i jeszcze jeden smaczek:
http://www.bibula.com/?p=32519
Bartek84
17-03-2011, 14:48
Dobry tekst o lewicy.
http://niepoprawni.pl/blog/2947/o-nietolerancji-faszyzmie-i-rasizmie-lewicy
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.