View Full Version : kulturystyka, si³ownia, od¿ywki
Gdyby¶ robi³ normalny trening si³owy to spokojnie móg³by¶ na wieczór zje¶æ pe³nowarto¶ciowy posi³ek, ale po basenie mo¿esz zje¶æ niewielk± ilo¶æ wêgli + przede wszystkim bia³ko.
Bra³e¶ starego, nowszego (stara pucha) czy najnowszego w nowej puszce ?
PS. CM mu starczy na 20 dni, wiec chyba takie rozwiazanie odpada.
J.
nowa pucha by³a wydana z okazji 25 lecia universala. sk³ad pozosta³ bez zmian.
ga³a zrobisz jak zechcesz ale cykl na CP albo krecie z olimpa nie mo¿na nawert porównaæ do shocka z CM. nie zawsze najtañsze rozwi±zania s± najlepsze. Shock to ¶wietna zabawka przed treningowa, kto bra³ ten wie.
pozdro
MisiekWNC
15-08-2009, 20:37
Co do tych bia³ek. To Olimp nie¼le leci w ch... Ostrovia by³a najpewniejsza 1% +/- bia³ka. Nie które bia³ka (g³ównie olimp) mia³ nawet -12%! Mo¿e ta ostrovia ma w sk³adzie rzeczy mniej potrzebne, ale efekty s± dobre na niej i to siê liczy :faja:
Kupie obciazenie!!
oryginalne czy z tokarki nie ma dla mnie roznicy!!!
jak co to PW.
Co do tych bia³ek. To Olimp nie¼le leci w ch... Ostrovia by³a najpewniejsza 1% +/- bia³ka. Nie które bia³ka (g³ównie olimp) mia³ nawet -12%! Mo¿e ta ostrovia ma w sk³adzie rzeczy mniej potrzebne, ale efekty s± dobre na niej i to siê liczy :faja:
sk±d masz to info? jakie¶ badania? dej linka bo mnie ta wpadka olimpu ciekawi.
pozdro
MisiekWNC
16-08-2009, 20:29
EL CHE
Oczywi¶cie, ¿e badania. http://www.sfd.pl/Badania_sk%C5%82adu_od%C5%BCywek%2Fsuplement%C3%B3 w-t367188.html ³ap. Najlepszy test jest w DRUGIM PO¦CIE tego tematu ===> http://www.sfd.pl/Testy_na_ilo%C5%9B%C4%87_bia%C5%82ka_-_wyniki!-t199246.html teraz sobie porównajcie...
Taka ciekawostka (wg. SFD) http://www.body-factory.pl/showpost.php?p=81856&postcount=71
FranklinWNC
16-08-2009, 22:04
Tylko zobacz jaka data te badania juz troche maja i watpie ze nic sie nie zmienilo
EL CHE
Oczywi¶cie, ¿e badania. http://www.sfd.pl/Badania_sk%C5%82adu_od%C5%BCywek%2Fsuplement%C3%B3 w-t367188.html ³ap. Najlepszy test jest w DRUGIM PO¦CIE tego tematu ===> http://www.sfd.pl/Testy_na_ilo%C5%9B%C4%87_bia%C5%82ka_-_wyniki!-t199246.html teraz sobie porównajcie...
Taka ciekawostka (wg. SFD) http://www.body-factory.pl/showpost.php?p=81856&postcount=71
Te badania ju¿ widzia³em, my¶la³em ¿e masz co¶ nowego. Nie mniej dobre linki - takie badania zawsze siê przydaj±. Nale¿y tylko pamiêtaæ ¿eby we wszystko nie wierzyæ. Wiele razy badania by³y ustawione przez konkurencjê....
Jest w Katowicach jaki¶ spawacz co zrobi mi dr±zek rozporowy montowany do ¶ciany?
MisiekWNC
17-08-2009, 13:27
EL CHE
Zgadzam siê z Tob±, ale te badania by³y robione przez osoby trzecie, s± wiarygodne.
nie masz pewnosci. Nie mozna tej ostrowii bronic. Ona nie jest tansza tylko dlatego ze na okladce nie ma swiniaka. Ja ja jem bo jest tania i jest 80g bialka. Jak bedzie mnie lekka reka stac na bialko za 80z³ za kilo to bede takie kupowal bo na pewno jest lepsze. Taka prawda
Bouni_Ledziny
17-08-2009, 16:48
jakie sa dobre cwiczenia na brzuch ale w okolicach- nad biodrami ?
pytanie numer 2
czesto chodze na basen wieczorami ale po basenie chce mi sie jesc i to niekiedy maxymalnie co najlepiej zjesc jesli juz poprostu niema rady ?
jedno z najlepszych moim zdaniem to brzuszki bokiem, na lawce rzymskiej robi sie je najlepiej.
mozna tez robic ze skretem na zwyklej lawce albo ustawic sie bokiem i robic zwykle brzuszki (ino ze bokiem;)
slyszalem taka opinie ze sa ludzie ktorzy nie robia bokow brzucha bo maja szerokie biodra i takie cwiczenia jeszcze je poszerzaja. Jakis komentarz do tego?
Bouni_Ledziny
17-08-2009, 17:18
mozna tez robic ze skretem na zwyklej lawce albo ustawic sie bokiem i robic zwykle brzuszki (ino ze bokiem;)
slyszalem taka opinie ze sa ludzie ktorzy nie robia bokow brzucha bo maja szerokie biodra i takie cwiczenia jeszcze je poszerzaja. Jakis komentarz do tego?
mysle ze to zalezy od budowy i genow, mi osobiscie poszrzaja.
w jaki sposob to obserwujesz?
pytam o to bo nie wiem jak to ma wygladac, mozliwe ze mi tez poszerzaja ale nei wiem w ktorym miejscu maja ci te miesnie poszerzac bok, nad miednica?
Bouni_Ledziny
18-08-2009, 15:51
w jaki sposob to obserwujesz?
pytam o to bo nie wiem jak to ma wygladac, mozliwe ze mi tez poszerzaja ale nei wiem w ktorym miejscu maja ci te miesnie poszerzac bok, nad miednica?
Obserwuje to przed lustrem. Tak, glownie nad miednica. Ogolnie od kad zaczalem cwiczyc dokladniej brzuch wraz ze skosnymi to zatracil mi si ejakby kszalt litery V na plecach.
ok to w takim razie mam to samo, pol roku temu lepiej bylo widac wlasnie sylwetke V niz teraz mimo ze robie redukcje i zapieprzam z brzuchem. Zima basen zeby wrocic do tego fajnego ksztaltu ciala:)
kupie stojaki pod sztange.
FranklinWNC
19-08-2009, 20:32
Ma ktos sprawdzonego allegrowicza od supli, ktory nie sprzedaje wyjepek? Albo od kogo nie brac bo ma nie pewny towar.
BlondiWNC
20-08-2009, 14:22
jaki jest najsilniejszy dostêpny spalacz bêd±cy jeszcze od¿ywk±?
Scorch, Venom, Tight
a masz diete ulozona? bo spalacz podziala tylko jezeli masz IDEALNIE ulozona diete (chociaz w sumie w tym roku nie widze jakichs specjalnych efektow po scorchu. bez niego chyba byloby tak samo. spodziewalem sie lepszych efektow)
Scorch, Venom, Tight
a masz diete ulozona? bo spalacz podziala tylko jezeli masz IDEALNIE ulozona diete (chociaz w sumie w tym roku nie widze jakichs specjalnych efektow po scorchu. bez niego chyba byloby tak samo. spodziewalem sie lepszych efektow)
Venom jeszcze w sprzedazy? dosz³y mnie s³uchy ze wycofano/zabroniono?
Moze co o tym wiesz? jak sie nie myle zrodlo sfd
Jesli cos pokopalem to mnie poprawcie
nie wiem, nie uzywalem. Slyszalem o tym spalaczu jako ekstremalnie mocnym. Nie mam pojecia co z nim jest, pewnie Whydack bedzie wiedzial
Z venomem jest jak z animal testem, raz jest w sprzeda¿y raz go nie ma. Producenci wypuszczaj± ró¿norakie modyfikacje, co by produkt powróci³ na pó³ki sklepowe. Ka¿dy wie ¿e PH w obu przypadkach (animal test i np. ALRI Methoxy) to rzecz oczywista, zreszt± w tym drugim przypadku to oficjalny PH. Jak co¶ wycofaj± ze sprzeda¿y to wystarczy lekko zmodyfikowaæ sk³ad i znów mo¿na wypu¶ciæ niby co¶ nowego. Za to co siedzi w Venomie nie d±³bym ma³ego palca, nie ufam ALRI mimo tak wielu pochlebnych recenzji....
Maki Maki
24-08-2009, 11:47
zna kto¶ jaki¶ w miarê tani sklep z suplami i od¿ywkami na ternie Katowic ? zazwyczaj zamawia³em przez neta, dlatego jestem zielony w temacie ;)
Wojownik, stoisko w SCC przed saturnem albo na allegro u¿ytkownik MordercaDrzew i odbior osobisty na terenie Katowic.
Silesian
25-08-2009, 13:23
Co uwa¿acie o po³±czeniu kreatyny z Treca Cm3 z gainerem Mass XXL?Mo¿e polecacie co¶ lepszego jako¶ciowo?
Pytanie w stylu: czy moge po³±czyæ kreatynê z talerzem ry¿u i piersi z kurczaka.
Gainer to ¿arcie w proszku, nic wiecej!
Silesian
25-08-2009, 15:55
Mia³em na my¶li kompozycjê,która dajê dobre efekty przy budowaniu masy:)Byæ mo¿e gainer mo¿na zast±piæ czym ciekawszym.
chopy prosze was o ocene jadlospisu. Co wywalic, co dodac. Nie rozpsialem warzyw ale zawsze sie trafi albo jakis pomidor, ogorek, cebula, sa³ata, papryka itd. Zalezy co tam matka ugotuje, generalnie robie sobie zarcie samemu ale jak zrobi jakas salatke to sie dolaczam albo biore ogorek czy pomidor i wkrajam do piersi z ryzem czy do tunczyka. Nie rozpisalem godzin ani wartosci. Generalnie wegle nisko. Chce jeszcze tak od polowy wrzesnia (jak mi sie pier.. egzaminy skoncza), do powiedzmy listopada pojechac niskoweglowodanowa tak na pelnej:)
1: (owsianka)
Migda³y
P³atki owsiane
Mleko spo¿ywcze 0,5 % t³uszczu (100ml dla smaku)
2:
twaróg
orzechy wloskie
jajko
3:
piers
ryz
oliwa z oliwek
4:
tunczyk
migdaly (ew siemie lniane czy slonecznik ino musze poszukac czy wartosciowo jest to dobry zamiennik)
5:
twarog
oliwa z oliwek
6:
bialko
(5 i 6 posilek moze bede zamienial, zaleznie od pory treningu)
czy mozna jesc tyle orzechow dziennie? (110 gram)
Kalorie: 2250
bialko: 197
fet: 112
wegle: 110
warzyw siê nie rozpisuje, a tym bardziej nie liczy do bilansu.
no dlatego tez napisalem ze tego nie licze.
niektore sie liczy jak np kukurydze ale na tyle rzadko jem ze mozna pominac. dobra ta rozpiska>
moim skromnym zdaniem - 110gr orzechów dziennie to za du¿o. Trzeba uwa¿aæ ¿eby nie przesadziæ z omega 6....
Tomas1983
26-08-2009, 16:36
zna kto¶ jaki¶ w miarê tani sklep z suplami i od¿ywkami na ternie Katowic ? zazwyczaj zamawia³em przez neta, dlatego jestem zielony w temacie ;)
Jest nowy fajny sklep Odrzywki i witaminy w centrum Katowic na staromiejskiej
Panowie, szukam dla siebie jakiego¶ zestawu.
Zastanawiam siê nad tym, bo mam zamiar wydaæ na to ok. 600z³.
http://allegro.pl/item721314508_lawka_spokey_i_sztanga_hantle_48_kg_ gratis.html
Wiadomo - obci±¿enia bym sobie dokupi³ bo to jest troszkê ma³o...
Co mi doradzicie w granicach 500-600z³ wiem, ¿e cudów za to nie kupie ale z biegiem czasu mam zamiar sobie dokupywaæ kolejny sprzêt..
Narazie chcê siê szarpn±æ na taki zestawik.
stary, we¼ to wyciepnij do hasioka. To jest okazja, a ja mam j± w domu i jest naprawdê solidny sprzêt tak¿e polecam.
http://www.ecentrum.kelton.pl/produkt.php/1/1/288
masz stojaki, mo¿na lu¼no ciulaæ siady, podci±gaæ siê, a na tym ciustwie ze spokeya 100kg mo¿esz wzi±æ na WL maksymalnie. Kelton ³acznie wytrzymuje 800kg...
pozdro
na tej która ciê interesuje, siadów nie zrobisz, to do rozpiêtek jest huja warte a na nogi nie we¼miesz wiêcej jak 60kg... moge ci na PW pu¶ciæ fotki tego sprzêtu w realu. naprawdê za 600z³ tojest okazja...
Maki Maki
26-08-2009, 20:29
Jest nowy fajny sklep Odrzywki i witaminy w centrum Katowic na staromiejskiej
a móg³by¶ podaæ pe³en adres albo jak tam trafiæ ? ;)
Siema,
tez tam by³em to ul.Staromiejska 4 w bramie tam gdzie solarium.
kurde a to jest jakis nowy sklep? Bo nie slyszalem o nim a wszystkie w okolicy znam
maja chociaz jakies fajne firmy?
hahaha nagle sie wszyscy rejestruja i tam byli :) i my mamy uwierzyc w to ze to sa wieloletni kibice Gieksy a nie reklama. Przynajmniej byscie nie robili jaj i sie legalnie zareklamowali. Czekam ino na Mariana69 :lol:
stary jaka reklama jak ktos pyta to odpowiadam,GIEKSIE kibicuje to sie zarejestrowa³em i tak ¶migam po forum :)
Specjalnie wyszed³em z pracy, polaz³em na Staromiejsk± ale ¿adnego sklepu tam nie widzia³em - ¿adnej reklamy nic. Jak mówicie ¿e jest w bramie to siê jutro sprawdzi, ale ¿adnych rewelacji siê nie spodziewam.
Anix to jest nowy sklep ¿adnej reklamy nic, sam tam wpad³em przypadkiem,bo moja laska by³a w solarium a to jest zaraz obok,co¶ tam maja treca,olimpa,universala,dymatize
dobra dzieki wpadne tam jutro moze maja fajne ceny
pzdr
BlondiWNC
27-08-2009, 12:30
Panowie essentiale forte mo¿na kupic bez recepty?
je¶li nie a kto¶ ma do pochytania to pw
GKS-PIEKARY-KATOWICE
27-08-2009, 12:38
Nie ma ktos dostepu do tokarek? bo potrzebuje powiekszyc otwor w krazku?
Nie ma ktos dostepu do tokarek? bo potrzebuje powiekszyc otwor w krazku?
Mozesz tez pilnikiem do metalu tez tak mialem kiedys .
pyt. dot. 6 weidera..
robiæ tak ¿e kazde cwiczenie po kolei ( jedna noga,druga noga itp) i tak np. 6 razy?
czy od razu 6 razy jedna noga, 6 druga..
i potem ile odpoczynku, miedzy nast. seria?
Jedna seria sk³ada siê z 6 æwiczeñ po kilka-kilkana¶cie powt. W ka¿dym æwiczeniu robisz obie nogi czy to naraz (jak unoszenie) czy na przemian. Nie ma tak ¿e najpierw A6W na lew± nogê a potem na praw± :)
Przerwy miedzy seriami (bo miêdzy æwiczeniami nie ma przerw - chyba ¿e 6 weidera wzi±³e¶ z forum dla bab to one robi± nawet dzieñ przerwy) zale¿± od Twojego wytrenowania i powinny byæ jak najkrótsze. Wytrenowani robi± w ostatnich tygodniach cyklu treningowego do 30 sek przerwy miêdzy seriami.
hej
znacie cos lepszego niz A6W?
w jakim sensie lepszego? cos co daje zajebiste efekty w 15 sekund?:)
michal_91
29-08-2009, 15:03
Powie mi kto¶ jak po³±czyæ Storm z mono?
DT: mono na czczo lub po treningu, storm przed treningiem
DNT: rano mono, popo³udniu storm lub odwrotnie, bez znaczenia
michal_91
29-08-2009, 19:03
A nie bêdzie lepiej jak w DT zmienie na rano i przed treningiem Storm a po treningu mono? A DNT tak jak napisa³e¶.
Mo¿esz wszystko, to tylko suple, ale se pewne rozwi±zania (np. jakie zaproponowa³ gumis) s± skuteczniejsze od innych. Chcesz pokombinuj z dawkowaniem i porami przyjmowania i poobserwuj jak to zadzia³a na Ciebie, w koñcu na ka¿dego dzia³a co innego...
dobra skunksy :cham: jaki obecnie jest dobry spalacz na rynku, bo wypad³em z obiegu do¶æ dawno, a chcem...
Venom mnie nie interesuje, bo tam w ka¿dej butli jest co innego..
Redline dalej kopie jak kopa³ 1.5-2 lata temu ? chodzi mi o ten liquid
jadlem redline rok temu i kopal. ten w plynie
Ja wybra³bym co¶ z tej trójki: VPX Redline, Nutrex Lipo 6x, Hydroxycut Hardcore. Nutrexa mia³em przeterminowanego a Hydroxycut zda³ egzamin... Redline wiadomo czo³ówka na ¶wiecie. Z VPX dobre recenzje zbiera te¿ Meltdown...
Salvator
30-08-2009, 09:03
Dymatize Viper, Mitotropin..
albo clen piramidalnie z joha :)
Maki Maki
30-08-2009, 10:37
warto zaopatrzyæ siê w argininê ? czytam w³a¶nie ksi±¿kê S. Ambroziaka, w której autor poleca ten suplement, ale wolê siê was zapytaæ czy dzia³a³o to na was ;) no i jak tak to w jakich dawkach to braæ ? ja my¶la³em nad 4 kapsami Argi Power z Olimpu czyli to bêdzie 6g tylko przed treningiem
Jest w Katowicach jaki¶ spawacz co zrobi mi dr±zek rozporowy montowany do ¶ciany?
podbijam
Panowie essentiale forte mo¿na kupic bez recepty?
je¶li nie a kto¶ ma do pochytania to pw
jest bez recepty. Polski odpowiednik jest tañszy nazywa siê Esseliv forte. 50 kapsu³ek za 24 z³.
warto zaopatrzyæ siê w argininê ? czytam w³a¶nie ksi±¿kê S. Ambroziaka, w której autor poleca ten suplement, ale wolê siê was zapytaæ czy dzia³a³o to na was ;) no i jak tak to w jakich dawkach to braæ ? ja my¶la³em nad 4 kapsami Argi Power z Olimpu czyli to bêdzie 6g tylko przed treningiem
Sama arginina to strata kasy. Jest to zwyk³y aminokwas (jaki mo¿esz znale¼æ w od¿ywce bia³kowej), odpowiadaj±cy za dodatni bilans azotowy (mówi±c prosto: za pompê), ostatnio te¿ prowoadzono badania nad pozytywnym wp³ywem arginniny na uk³ad sercowo naczyniowy. Arginnina dopiero w po³±czeniu z innymi sk³adnikami nabiera warto¶ci. Dlatego te¿ jest sk³adnikiem ka¿dego porz±dnego staku kreatynowego. £±czenie jej na w³asn± rêkê z kret± nie da takich rezultatów jak porz±dny stak. Szkoda kasy na zabawê arginin± solo....
Kto¶ z Was ma jakie¶ b.dobrej jako¶ci mono 500g pochytaæ po ludzkiej cenie ?
mo¿e JOH co¶ bêdzie mia³...
Tyle, ¿e tymczasowo odpoczywa od forum hehe :)
Silesian
03-09-2009, 21:23
NitroBolon II frimy Trec- jakie macie zdanie na temat tego produktu?
NitroBolon II frimy Trec- jakie macie zdanie na temat tego produktu?
W porz±dku produkt. Osobi¶cie nie szaleje za trec-iem ale znam wielu zadowolonych z nitrobolonu.
Sprzedam WHEY MASS GEIN 3kg za 85z³
jaka ostrowia najlepsza jest??
i sa normalnie jakie¶ i smakowe czy jak? cen± siê co¶ ró¿ni± czy nie??
roznia sie cena, bralbym naturalna w worku 15 kg bo korzystnie wychodzi
http://allegro.pl/item725340124_ostrowia_900g_bialko_najtaniej_od_mu cle_power.html to dobre?
na pocz±tek 900g
bier od razu worek. Masz pewnie jakis cel wiec po co ci 900g odzywki? Wpierniczysz to w max 15 dni i co potem? To ci i tak nie bedize smakowac to ci od razu mowie, w tej cenie nie dostaniesz nic lepszego wiec nie ma sie co zastanawiac. Mowie z wlasnego doswiadczenia, kupilem worek, na dniach kupie kolejny.
Typ z bogucic ma ostrowie, nick na allegro MordercaDrzew.
PS. Mayek, nie mo¿esz tak generalizowaæ. Ja np. szamie tylko 30g od¿ywki bialkowej dziennie, wiec worek mi styka na miesi±c.
A tak z ciekawosci, gdzie taki 15kg worek kupujesz i w jakiej cenie ?
na www.ostrowia.pl
sa tam ceny, teraz ale bede dogadywal sie z kolesiem ktorego podales bo bedzie mial zalatwic taniej, ostatnio nie mial ale napisal ze bedzie mial niedlugo
ok nie ma reguly, sa dni ze jem 100g odzywki sa dni gdzie 30g
sprawa wygl±da tak:
chcê schudn±æ.
minimalnie 10kg. jest z czego:)
zacz±³em dietê,codziennie staram siê albo godzinê p³ywaæ albo je¼dziæ na "narciarzu", dodatkowo si³ownia 2xna tydzien i mniej wiêcej codziennie 150 brzuszków.
czy mozecie polecic cos jeszcze? zalezy mi na efekcie.
z gory dziêkujê,
pozdro
bier od razu worek. Masz pewnie jakis cel wiec po co ci 900g odzywki? Wpierniczysz to w max 15 dni i co potem? To ci i tak nie bedize smakowac to ci od razu mowie, w tej cenie nie dostaniesz nic lepszego wiec nie ma sie co zastanawiac. Mowie z wlasnego doswiadczenia, kupilem worek, na dniach kupie kolejny.
a no mam
dziêki
majk, pierdol brzuszki:)
po paru latach doswiadczen twierdze ze nie oplaca sie robic brzuszkow bo to strata czasu. Cwicz brzuch raz w tyg na silowni. Na sama silownie chodz 4 razy w tyg, biegaj i przestrzegaj diety. Ale tak powaznie przestrzegaj!. Jak masz kase na cudaczne jedzenie to moge ci wrzucic na pw moj jadlospis (odezwij sie)
Brzuch bedizesz robil jak sciepniesz fet
po 1 bedizesz mial wiecej motywacji bo bedziesz widzial te miesnie (a nie patrzal na ten fet i dziwil sie czemu nic sie nie zmienia)
bedzie sie zwyczajnie latwiej robilo brzuch (teraz to brzuch robie z przyjemnoscia!)
sprawa wygl±da tak:
chcê schudn±æ.
minimalnie 10kg. jest z czego:)
zacz±³em dietê,codziennie staram siê albo godzinê p³ywaæ albo je¼dziæ na "narciarzu", dodatkowo si³ownia 2xna tydzien i mniej wiêcej codziennie 150 brzuszków.
czy mozecie polecic cos jeszcze? zalezy mi na efekcie.
z gory dziêkujê,
pozdro
W ka¿dej redukcji kluczowa jest dieta. To od niej zale¿y Twój wynik, no i potrzeba trochê cierpliwo¶ci ¿eby zobaczyæ efekty. Nic nie przychodzi ³atwo i szybko, mo¿e wrzuæ dietkê i plan treningowy zobaczymy jak to wygl±da.
pozdro
dzieki za rady:)
hm, nie mam jakos fest rozpisanej tej diety, po prostu staram sie unikac wszelkich slodyczy, kalorycznych gowien, slodkich napojow i wszystkiego dzieki czemu mi ten fet narosn±³.
moze macie jakies konkretne diety dobre?
napisalem ci zebys napisal na pw to podyskutujemy o tym.
samo wywalenie tych wszystkich rzeczy pomoze ale na efekty trzeba bedzie dluzej czekac, jak chcesz miec szybsze efekty to musisz od razu miec optymalna diete, nie ma co sie stopniowo pieprzyc z niejedzeniem slodyczy itd
Problem w tym ze jak kolega jad³o przyk³adowo batonika codziennie to bedzie mu o wiele trudniej rzucic tego batonika odrazu. wiec przy takim treningu dla ¶wietego spokoju raz na jakis czas tego batonika sobie mozesz zjesc byle nie za duzo. wiadomo dieta, cwiczenia s± najwazniejsze ale pewne przyzwyczajenia trzeba powoli minimalizowaæ. Z do¶wiadczenia Ci to powiem. Zreszta jak masz du¿o do zrzucenia to na pocz±tku przy takich æwiczeniach efekty bêd± szybkie problem zacznie siê potem jak t± wagê trzymaæ i krok po kroku z niej schodziæ.
To chcecie t± whey mass gein kupiæ??? Kupiona w VITALAND termin wa¿no¶ci aktualny. Cena 80z³ da³em 85z³
GKS-PIEKARY-KATOWICE
08-09-2009, 20:00
Ma ktos tanie obciazenie do zalatwienia?
Problem w tym ze jak kolega jad³o przyk³adowo batonika codziennie to bedzie mu o wiele trudniej rzucic tego batonika odrazu. wiec przy takim treningu dla ¶wietego spokoju raz na jakis czas tego batonika sobie mozesz zjesc byle nie za duzo. wiadomo dieta, cwiczenia s± najwazniejsze ale pewne przyzwyczajenia trzeba powoli minimalizowaæ. Z do¶wiadczenia Ci to powiem. Zreszta jak masz du¿o do zrzucenia to na pocz±tku przy takich æwiczeniach efekty bêd± szybkie problem zacznie siê potem jak t± wagê trzymaæ i krok po kroku z niej schodziæ.
dok³adnie.. najgorzej jest odrzuciæ nagle wszystkie z³e nawyki i ¿arcie i zacz±æ siê zdrowo i dobrze od¿ywiaæ.. efekt jojo pó¼niej gwarantowany (bo w±tpiê, ¿eby przez resztê ¿ycia trzyma³ siê ¶cis³ej diety...)
tak¿e powoli pozbywaæ siê nawyków, pewne rzeczy wprowadzaæ do diety, a dopiero potem mo¿na wrzuciæ ¶ci¶le zbilansowan± i co raz wiêcej obcinaæ (w zale¿no¶ci od celu i dotychczasowych efektów)
to jest babskie pierdolenie ;) "jem bo mam ochote" "bo przeciez sobie nie odmowie"
albo sie ma jakis cel albo sie go nie ma
jak bedziecie sie pieprzyli z takim stopniowym odrzucaniem to umrzecie jako feciarze:cham:
trzeba raz porzadnie dopier... a potem to trzymac. A nie ze tutaj nie zjem 4 batonikow tylko 2 albo wypije szklanke coli a nie litra. Bzdura. Po cholere redukowac przez 3 lata jak mozna dobrze przez pol roku?
mozecie mi zaufac ja tez probowalem cwaniakowac tak jak wy i teraz widze ze zmarnowalem pare lat:)
to jest babskie pierdolenie ;) "jem bo mam ochote" "bo przeciez sobie nie odmowie"
jak bedziecie sie pieprzyli z takim stopniowym odrzucaniem to umrzecie jako feciarze:cham:
trzeba raz porzadnie dopier... a potem to trzymac. A nie ze tutaj nie zjem 4 batonikow tylko 2 albo wypije szklanke coli a nie litra. Bzdura. Po cholere redukowac przez 3 lata jak mozna dobrze przez pol roku?
mozecie mi zaufac ja tez probowalem cwaniakowac tak jak wy i teraz widze ze zmarnowalem pare lat:)
A ja zgodzê siê z Maykiem. Ten sport nie polega na oszukiwaniu samego siebie. Zdrowe nawyki ¿ywieniowe wprowadza siê na ca³e ¿ycie wiêc nie ma mowy o efekcie jojo. To nie jest tak ¿e siê redukujemy a potem wracamy do starych przyzwyczajeñ. To nasze ¿ycie i nasze zdrowie, wiêc warto o nie powalczyæ. Oty³o¶æ to jedna z najgro¼niejszych chorób cywilizacyjnych za któr± idzie szereg powik³añ. Z zasady dieta sportowca/kulturysty amatora jest zdrowa i niesie za sob± szereg korzy¶ci co wielokrotnie zosta³o udowodnione.
Albo idziemy na ca³o¶æ i zapierdalamy na treningach, trzymamy dietê albo mo¿emy sobie daæ spokój. Wszystko zale¿y od charakteru i po efektach widaæ kto jest kim. Biadoliæ i wym±drzaæ siê potrafi ka¿dy a wzi±æ siê w gar¶æ i napierdalaæ ¿elastwem to ju¿ nie jest tak ³atwo. A spokojnie do celu bez wyrzeczeñ to mo¿na znale¼æ w poradach dietetyka w Olivii :faja:
pozdro :piwo:
efekt jojo powstaje tylko wtedy jezeli probojemy 2 tyg nic nie jesc i w ten pseudosposob sie "odchudzac". Sam efekt jojo jest krotkotrwaly o ile nie jemy wiecej.
Poza tym jojo to jest taki babski syndom gdzie te baby mysla ze w 2 tyg sciepna 15 kg, nie udaje im sie co logiczne i potem ze smutku wdupiaja czekolade:)
nie wiem kto wam takich bzdur o jojo naopowiadal ale mam wrazenie ze jest to kolejna wymowka zeby nie zrobic czegos ze swoim cialem
Bouni_Ledziny
09-09-2009, 20:20
No to panowie od dzis sie wzialem konkretnie za aeroby + raz w tygodniu TABATA :)
zobaczymy co z tego bedzie:D
Jakie æwiczenie wybra³e¶ do Tabaty?
Bouni_Ledziny
10-09-2009, 14:29
Przysiady ze sztanga.
FranklinWNC
10-09-2009, 16:43
Bouni_Ledziny, redukcja? czy poprostu do³ozyles aero do treningow + tabaty?
Si³ownia w Spodku ju¿ otwarta ?
Si³ownia w Spodku ju¿ otwarta ?
nie. od 5 pazdziernika. do tego czasu na karnecie z Spodka mozesz wejsc na slowian.
Tego to nie wiem. Mysle, ze jak na welnowcu tez MOSiR to pewnie tak, ale dla pewnosci przedzwon na spodek.
Gdzie jest ta si³ownia na we³nowcu? móg³ by kto¶ napisaæ co¶ o niej ile karnet jak ze sprzêtem?
Bouni_Ledziny
10-09-2009, 21:20
Bouni_Ledziny, redukcja? czy poprostu do³ozyles aero do treningow + tabaty?
dolaczylem aeroby i tabate do treningow poprostu.
Co do tabaty, bardzo dobre cwiczenie, meczace na maksa, bylem poprostu caly zlany potem i bez sil :)
POLECAM!
dzieki El_Che za zaproponowanie tego treningu :piwo:
BlondiWNC
11-09-2009, 15:04
Gdzie jest ta si³ownia na we³nowcu? móg³ by kto¶ napisaæ co¶ o niej ile karnet jak ze sprzêtem?
ul. Józefowska, przy sklepie Lewiatan i s³awnym Oxfordzie
40 z³ ulgowy, bodaj¿e 70 z³ zwyk³y na 25 wej¶æ (niby to s± godziny ale raczej tego tak nie egzekwuj±) sprze wg mnie taki, ¿e poæwiczysz wszystko ale ciasno troche bywa, ja tem æwicze 3 rok i nie mam zamiaru jej zmieniaæ :)
jak bedziecie sie pieprzyli z takim stopniowym odrzucaniem to umrzecie jako feciarze
nie ka¿dy jest taki twardy jak Ty w swoich postanowieniach :jezor:
ja np. w pewnych wzglêdów nie przeszed³em na strikte 'radykaln±' dietê, a mimo to, zrzuci³em w sumie sporo i widzê poprawê w sylwetce..na pewno, gdybym zrobi³ full wypas dietkê itd, to by³oby lepiej, ale te¿ trudniej by mi to by³o utrzymaæ i tak je¶æ ca³y czas.. a tak, to mam swoje optimum i jestem zadowolony :napinka:
poza tym, wiem o tym, ¿e nawyki powinno siê zmieniaæ i ca³y czas powinno siê je¶æ zdrowo, ale nikt mi nie powie, ¿e ka¿dy ma trzymaæ strikte zbilansowan± dietê.. na ¶wiecie same zajebiste sylwetki by ¶miga³y ;)
i jeszcze raz siê powtórzê - przyznajê wam racjê, ¿e je¶li chcemy szybkie, dobre efekty, to owszem - bilansik i jazda i potem to trzymaæ
ale je¶li kto¶ nie jest a¿ tak zawziêty itd, to obcinaj±c pewne rzeczy i trzymaj±c siê 'ogólnych zasad ¿ywieniowych' te¿ da radê :)
ps. 13. dzieñ szóstaka :napinka:
(jak na mnie i na obecne warunki zw. z prac± itd, to zajebi¶cie :cham: )
ale nikt mi nie powie, ¿e ka¿dy ma trzymaæ strikte zbilansowan± dietê.. na ¶wiecie same zajebiste sylwetki by ¶miga³y ;)
kazdy ma trzymac, a ze nie trzymaja to tak wygladaja. Proste, by trzymaly by smigaly
szmajgel
14-09-2009, 21:48
silownia na spodku kiedy w koncu bedzie dokladnie czynna ?
szmajgel
15-09-2009, 14:22
masakra do chuja 3 miechy zawarte, jebac te mistrzowstwa w koszykowce
BlondiWNC
16-09-2009, 13:39
chopy pytanie
zasz³yszane gdzie¶ i nie wiem ile w tym prawdy:
czy serio kofeina wytr±ca kreatyne z organizmu?
google nie bola
http://www.kulturystyka.org.pl/modules/news/article.php?storyid=638
http://www.sfd.pl/Kofeina-Kreatyna-t113403.html
chopie takich zaslyszanych rzeczy juz tyle slyszalem ze to jest szok jak ludzie moga niektore miejskie legandy powszechnie rozglaszac.
np:
w jajkach jest testosteron
z pomidorow mozna dostac raka
orzechy podnosza poziom cholesterolu (a w istocie obnizaja!)
kawa wyplukuje magnez z kosci
i jeszcze 50 innych ktorych juz nie pamietam.
Co roku inne badania, co pokolenie inne rakotworcze substancje, co reklama to ci wciskaja ze masz zrec tabletki X bo herbata powoduje ubytek witaminy C itd itd
Co my¶licie o jab³czanie kreatyny z Olimpa TCM.Bo mam 300kaps i czy warto braæ czy sprzedaæ?
BlondiWNC
16-09-2009, 17:04
a co jest ze 's³odzeniem' kawy kretk±? dobra opcja czy lepiej zrobiæ ten pólgodzinny odstêp miêdzy jednym a drugim?
FranklinWNC
16-09-2009, 18:44
Bebcio, TCM g³ownie si³owo powinien Cie porobic. Wielkich przyrostów sie nie spodziewaj, doda³bym mono do tcm i takim czyms pojecha³.
BlondiWNC, krete niby powinno sie brac rano naczczo i zachowac z 15min lub wiecej odstepu. Lecz czyta³em ostatnio ze to i tak chuja warte bo co ma sie wch³on±æ to sie wch³onie.
Ju¿ dawno odchodzi siê od spo¿ywania kreatyna na czczo... Zreszt± na logikê rzecz bior±c jak we¼miesz porcjê krety po ¶niadaniu to u³atwisz jej transport (za spraw± wêgli). Branie na pusty ¿o³±dek czêsto koñczy siê problemami i kiblem, a tak to jest jak organizm ci±gnie wodê do jelit....
Co mo¿e byæ przyczyn± ¿e powymieszaniu gainera, na dnie pojawiaj± siê czarne kropki (co¶ podobnego do fusów lub ziarenek maku) czy to mo¿e byæ jaki¶ sk³adnik?mia³ kto¶ kiedy¶ co¶ takiego?
A jaki masz smak? np. w Synatraxie 5.0 o smaku cookies&cream takie w³a¶nie czarne kropki to kawa³ki ciastka czekoladowego.
jaki producent? podaj pe³n± nazwê produktu.
Nie jestem fanem Hi Tec-a, i nie mia³em okazji wypróbowaæ tego gainera (i szczerze mówi±c nie zamierzam), ale je¶li data wa¿no¶ci jest ok, to te czarne kulki nie s± spraw± normaln±. Zw³aszcza je¶li mówimy o smaku truskawkowym. Jak masz mo¿liwo¶æ to machnij fotê i po¶lij na PW bo mnie to zaciekawi³o.
pozdro
FranklinWNC
19-09-2009, 09:10
Wie kto¶ cos o mistrzostwach z Zabrzu? Kiedy sa dokladnie? jakie ceny biletów? byl juz kto¶ na czyms takim?
m1a9R8e6k
19-09-2009, 15:11
Wie kto¶ cos o mistrzostwach z Zabrzu? Kiedy sa dokladnie? jakie ceny biletów? byl juz kto¶ na czyms takim?
czego mistzostwa ??
FranklinWNC
19-09-2009, 16:06
http://www.sfd.pl/PP_i_MP_Junior%C3%B3w_i_Weteran%C3%B3w_w_Kulturyst yce_i_Fitness_ZABRZE_2009-t530534.html
To chyba to.
Chyba siê wybiore bo ma byæ Victor Martinez
Mowcie ile za bilet i jedziemy panie P.
Sprzedam :
L-GLUTAMINE POWDER 1KG Z MET-RX
kilka porcji zaledwie brakuje
Tanio napewno siê dogadamy
PW
pytanie co s±dzicie o po³±czeniu prohormonów z od¿ywk± bia³kow±, wielu ch³opaków to poleca
Prohormony to gra nie warta ¶wieczki. Stopieñ konwersji jest nie wielki, a ¿e "cukierki" musisz ³ykaæ nara¿asz siê na wszystkie skutki uboczne zwi±zane z przyjmowaniem dopingu doustnie (np. powa¿ne problemy z w±trob± czy rafineria na plecach). Moja dobra rada - odpu¶æ sobie prohormony.
FC Siemce
26-09-2009, 19:36
Jest jakas si³ownia na Witosa?
FranklinWNC
27-09-2009, 13:40
Wyniki tegorocznego MR Olympia dla zainteresowanych
http://www.ifbbpro.com/wp-content/uploads/image/2009/results/2009olympia_mro_scorecard.gif
Zwyciêzca Jay Cutler
http://www.bodybuilding.com/contest_media/7992/0/d/img_01351254028568.jpg
http://www.bodybuilding.com/contest_media/7992/0/d/img_01501254028569.jpg
http://www.bodybuilding.com/contest_media/7992/0/d/img_01551254028569.jpg
http://www.bodybuilding.com/contest_media/7992/0/d/img_11601254023727.jpg
Tego siê nie spodziewa³em, stawia³em na Kai-a. Mam nadzieje, ¿e MuscleTech nie miesza³ w opiniach sêdziów.
pozdro
FranklinWNC
27-09-2009, 21:26
Kai wg mnie za niski by³ ale nogi mial chyba najlepsze z nich wszystkich. Ja sadzilem ze Dexter pozamiata.
od¿ywka bia³kowa do 130z³ ?
Co polecicie ?
FranklinWNC
04-10-2009, 15:41
Whey protein complex chyba 2kg z czyms po takiej cenie schodzi, albo elite whey protein. A ile g potrzebujesz?
MUSCLE MEDS Carnivor to bym wypróbowa³ na Twoim miejscu.
skotaike
06-10-2009, 21:12
Sprzedam :
Od¿ywki zosta³y wczoraj otworzone ale niestety z powodów zdrowotnych nie bêdê móg³ ich zje¶æ :]
- Cm3 360 kampsu³ek data wa¿no¶ci 12.2010 cena 65z³!
-Dextro trech 1300g smak pomarañcza 30z³!
luki 1964
10-10-2009, 19:59
siemanko.pilnie potrzebuje kupic pas skorzany kulturystyczny,niekoniecznie najtanszy.jakie polecacie?
z gory dzieki za odp.pozdro.
No w³a¶nie przy okazji tematu pasów - prawd± jest, ¿e lepiej gdy pas jest poszerzany zarówno z ty³u jak i z przodu ?
Dla mnie nie ma to ¿adnej ró¿nicy. Teoretycznie trójboi¶ci i strongmeni u¿ywaj± poszerzanego z przodu i z ty³u ale to kwestia przyzwyczajenia.
facetoface
14-10-2009, 07:49
witam, planuje zrobic sobie cykl na mase(pierwszy moj cykl)
mam narazie mutant mass, ostrowie wpc
co radzicie dokupic?
jaki masz sta¿ treningowy?
Moge sobie ostrowie pomieszaæ z gainerem w jednym szejku? Nie ma to roznicy na to jak sie wch³onie bia³eczko?
Panowie, jakie¶ nowe do¶wiadczenia ze spalaczami fetu?
Wysz³o co¶ godnego polecenia, co mo¿na by zastosowaæ przy treningu na si³owni?
Pozdrawiam
a tak w ogóle s± jakie¶ 'rady' co do tego, kiedy chytaæ siê za redukcjê?
w sensie pory roku :)
kiedy¶ co¶ mi sie obi³o o uszy, ¿e lepiej w okolicach wiosny, ani¿eli np. na zimê?
co s±dzicie o tym?
JohnyManhattan
27-10-2009, 18:47
No bedzie Ci troche w zimie pizgac bez tluszczu. ;)
Panowie, jakie¶ nowe do¶wiadczenia ze spalaczami fetu?
Wysz³o co¶ godnego polecenia, co mo¿na by zastosowaæ przy treningu na si³owni?
Pozdrawiam
Z Nutrexu pojawi³ siê lipo 6 black ale jeszcze ciê¿ko o sprawdzone opinie, Nutrex to bardzo dobra marka a lipo 6 jeden z najlepszych spalaczy na rynku.
Cysiu, poleca sie robic w zime mase a na wiosne/lato spalac ale moim zdaniem tylko z tego powodu ze malo kto jest na tyle wytrwaly zeby w zime biegac. Moim zdaniem mozna robic redukcje w zime. Zakupilem odpowiedni sprzet zeby biegac w zime takze da sie:)
kto chce schudn±æ w 3 minuty?
http://www.3minutoweodchudzanie.pl/
hahahha :lol3:
ciekawe,ile osób sie na to nabiera...
Mar1964ciN
27-10-2009, 21:58
Co polecacie z tego typu od¿ywek:UNIVERSAL SHOCK THERAPY, Nitrobolon II, Xpand RECOVERY? Chyba ¿e macie co¶ lepszego w cenie do 100z³
Z Nutrexu pojawi³ siê lipo 6 black ale jeszcze ciê¿ko o sprawdzone opinie, Nutrex to bardzo dobra marka a lipo 6 jeden z najlepszych spalaczy na rynku.
No w³a¶nie na niego siê zdecyduje chyba wiêc zamieszczê opiniê czy bêd± efekty czy nie
Pozdr.
Co polecacie z tego typu od¿ywek:UNIVERSAL SHOCK THERAPY, Nitrobolon II, Xpand RECOVERY? Chyba ¿e macie co¶ lepszego w cenie do 100z³
Wszystkie 3 maj± niez³e opinie, osobi¶cie bra³em 2 razy shocka i dwa razy Xpanda. Oba to bardzo dobre produkty ale 3 raz wybra³bym xpanda.
Mayek tu kr±¿y³y jakie¶ plotki ¿e foty wrzucisz po redukcji, zali to prawda? :zabki:
tu nie wrzuce ale pma moge wyslac:) cudow nie ma ale jestem zadowolony, kto mnie widzial wczesniej ten sie zmotywuje mam nadzieje
To ¶lij wujkowi - zobaczymy jak ci posz³o.
pozdro
Wielka wpadka Bodybuilding.com. A¿ 61 produktów z tego najwiêkszego na ¶wiecie sklepu z od¿ywkami zawiera³o przynajmniej jeden z piêciu sterydów anabolicznych (m.in. tren, superdrol). Na li¶cie zanieczyszczonych produktów nie ma jednak najwiêkszych marek i znanych produktów (pomijam KILO SPORT bo nawet dziecko wie ¿e ch³opaki sypi± tam co popadnie). Jedyny znany szerszemu gronu producent który trafi³ na listê to Myogenix ze "Spawn". Afera jest jednak najwiêksz± w historii USA i przyæmiewia aferê BALCO.
chopy jakie cwiczenia robic na doln± czesc plecow ?
martwy ciag. unoszenie tulowia na krzesle rzymskim, martwy ciag z tym ze z zablokowanymi kolanami (zapomnialem nazwy)
ja generalniie robie na przemian martwy ciag i z zablokowanymi kolanami. Najlepsze cwiczenie o ile nie masz zadnych problemow tylu skolioza itd.
technika najwazniejsza, przesledz internet i obadaj filmiki
moze chodzi Ci o wioslowanie?
Tak tez myslalem, ze martwy ciag. A co do plecow, to czasem, jak sie schyla to troche mnie lamie i nie idzie sie wyprostowac, ale to tak bardziej z rana jak jeszcze nie porozciagany.
to se sam odpowiedziales, przed martwym ciagiem dobra rozgrzewka.
nie chodzi mi o wioslowanie zadne
martwy ciag robisz tak ze robisz przysiad i prostujac sie podnosisz sztange ("trzymajac" plecy). ten 2 rodzaj to jak sprawdzilem rzymski martwy ciag robisz tak samo tylko ze nogi masz wyprostowane, trzymasz plecy i spuszczasz sztange do ziemi i podciagasz do pelnego wyprostu tulowia
ok poogladam filmiki jak sie to robi.
Dzieki bardzo.
ten 2 rodzaj to jak sprawdzilem rzymski martwy ciag robisz tak samo tylko ze nogi masz wyprostowane, trzymasz plecy i spuszczasz sztange do ziemi i podciagasz do pelnego wyprostu tulowia
Inaczej nazywany to æwiczenie martwym ci±giem na prostych nogach. I mayek stosuje siê go na dwug³owe uda i po¶lady. Klasyczny MC z du¿ymi ciê¿arami to jest to czego nam potrzeba. Do tego wios³a i podci±ganie i plecy rosn±.
No wlasnie podciagnie ponoc daje duzo, a ciezko na plecy chociaz raz sie podciagnac.
Proponuje poprosic kumpla zeby ci przytrzymal nogi i zawsze te przynajmniej 6 powtorzen zrobisz na drazku ;)
ja tam wole na plecy to :hihi: :zabki: oczywi¶cie ja wykonujê æwiczenie poprawnie :golebie:
http://www.youtube.com/watch?v=uGNIMKvVxBY
tez to robie ale to chyba nie jest stricte na dol plecow, pewny nie jestem. Robie to na plecy, troche bardziej pochylony jestem i wtedy bardziej na srodkowa czesc idzie (kolo kregloslupa)
ten koles to jest kawal ciula, za duzy ciezar, zla technika, przerwa w trakcie. Nawdupial sie koksu i tyle
Wios³owanie koñcem sztangi, dla mnie prostsza wersja wios³owania sztang±. Mo¿na dla urozmaicenia czasem wrzuciæ albo dodaæ do gigant serii ale podstaw± s± klasyczne wios³a. Poza tym przy klasycznym wio¶le mo¿esz zmieniaæ nachwyt/podchwyt i zmieniaæ szeroko¶æ chwytu.
szama³ kto¶ albo s³ysza³ opinie znajomych n/t olimpowskiego Argi Power?
ew. co aktualnie najlepiej sie op³aca ¿eby zapodaæ miêdzy cyklami (cytrulina,arginina etc.)?
Robert Piotrkowicz zakwalifikowa³ siê na przysz³oroczn± Olympiê!!!!
Gumis, nie licz ¿e podczas przerwy miêdzy cyklami co¶ ciê kopnie jak kreta. Co do argininy kiedy¶ te¿ szuka³em supli do stosowania podczas przerw miêdzy cyklami i pad³o na argininê (nitrix).
Ciê¿ko o dobr± bez dodatku krety (spróbowa³bym z musclemeds), mo¿esz te¿ spróbowaæ energetyzerów. Moim zdaniem natomiast lepiej se dychn±æ od supli podaczas przerwy miêdzy cyklami, od³o¿yæ kasê na nastêpny itp.
W³a¶nie m.in. ze wzgledu na cenê zaciekawi³ mnie ten produkt Olimpu. Aakg dzia³a na mnie bardzo dobrze, dlatego chcia³em spróbowaæ te¿ z arginin±, byæ mo¿e siê skusze, zobaczymy.
Wiecie gdzie mo¿na kupiæ w miarê tanie bia³ko WPC Ostrowii? Facet na 3maja bêdzie mia³ pod koniec tygodnia a na dworcu przesadzaj± z cen± 49 z³ ;/
mam pytanie ;) mam 15 lat waze 68 kg cwicze ok 5 miesiecy. Pon klata, ¶r biceps triceps i miesni naramienncyh w czw grzbiet i brzuch a w sobty bary. diety nie mam ale moim zdaniem nie jem duzo na sniadanie mleko na 2 sniadanie 2 kanapki na obiad to juz roznie zupa jakas badz troche miesa ziemniaki a na kolacje jogurt. takie pytanie czy urosne po takim treningu bo jak czytalem to jedni mowia ze tak iz to pobudza wrecz organizm do wzrostu a jedni mowia ze nie. korzystam mniej wiecej z tego http://www.kulturystyka.pl/atlas/ nie biore zadnych odzywek poprostu na sucho jak by ktos mi mogl doradzic cos np kreatyna albo odzywki tez byl bym wdzieczny. biceps robie w domu mam 2 hantle po 10 kg i idzie zrobic rozmaite cwiczenia klate i grzbiet robie na silowni pod okiem doswiadczonego typa . prosze jakies zastrzezenia badz uwagi propozycje ;) za odpowiedzi i rady wielkie dzieki :piwo:
najpierw dieta a ewentualnie potem od¿ywki
bez diety za du¿o nie uro¶niesz
mleko 2 kanapki obiad i jogurt to wg mnie za malo jezeli robisz mase. Oblicz sobie ile potrzebujesz Kcal i potem dodaj 200 kcal do tego.
No i dieta to podstawa.
tyle ile ja biegam / chodze treningi takze jestem troche zabiegany wiec nie robie ;) i nie robie na mase tylko na rzezbe ;) ale skoro jem za malo to po co diete ?? a jesli juz ta diete to moe mi powiecie co w moim planie jedzenia by zmienic ;)
w srode (11 Listopada) jest otwarta si³ka na wnc?
MisiekWNC
09-11-2009, 14:54
¯eby robiæ rze¼be to musisz mieæ z czego.
A diete stosuje kazdy, ktory cwiczy. Bez diety nawet najlepsze suple Ci nie pomoga.
ale skoro jem za malo to po co diete ??
w³a¶nie,¿eby¶ wiêcej i co wa¿niejsze, lepiej jad³ :)
co do nóg:
Kilka powodów, dla których powiniene¶ æwiczyæ nogi(warto przeczytac):
Mocne, umiesnione nogi powinny byc wazne dla wszystkich trenujacych kulturystyke na kazdym poziomie zaawansowania. Tak samo jak bardzo sa wazne dla kulturystow startujacych w zawodach tak powinny byc wazne dla Ciebie.
Aspekt estetyczny
Bardzo istotnym powodem jest estetyczny i proporcjonalny wyglad sylwetki. Wiekszosc ludzi, ktorzy nie trenuja nog ma maly staz na silowni i nie widac u nich jeszcze tej dysproporcji jaka bedzie np. u czlowieka trenujacego 2 lata nie cwiczacego nog - masywna gora sylwetki jakby polozona na dwoch slupkach od ogrodzenia.
Solidna sylwetka
Trening nog jest waznym krokiem/posunieciem w strone solidnej konstrukcj sylwetki.
Nogi i kregoslup stanowia dla czlowieka pewnego rodzaju rusztowanie. (A kiedy rusztowanie jest liche moze sie zawalichttp://www.sfd.pl/buziaki/7.gif). Mocne biodra i uda przydaja sie tez w martwych ciagach. Mocne nogi pozwalaja na lepsze/efektywniejsze cwiczenie innych grup. Przysiady ze sztang± s± æwiczeniem anga¿uj±cym wiele podstawowych miê¶ni, powoduj± rozwój masy miê¶niowej i si³y.
Efekt anaboliczny
Nie trzeba byc geniuszem zeby zauwazyc, ze na nogach jest duzo miesni. Trening nog dostarcza ogolnego efektu anabolicznego organizmowi(powoduje duzy wrzut potrzebnych hormonow do regeneracji miesni).
Masa miesniowa
Jezeli nie cwiczysz nog rezygnujesz z 'kilku" kilogramow dodatkowej masy miesniowej i to nie tylko na nogach. Chcesz byc wiekszy to cwicz nogi, ta grupa miesniowa pod zadnym wzgledem nie jest gorsza od innych i nie rozumiem dlaczego czesto jest zaniedbywana. Dla mnie pekate uda i lydki sa czyms wrecz "pieknym"http://www.sfd.pl/buziaki/7.gif.
Zadna z powyzszych informacji nie jest nadzwyczajnym odkryciem. Napisalem ten post glownie do mlodszych userow forum, ktorzy nie wiedza, dlaczego nie powinno sie omijac treningu nog.
Autor: Tomasz T. (tomot)
no to dobra wrzuce nogi do tych treningow bedzie ciezko bo jestem za mlody i nie chca mnie na silke wpuscic ale bede robil nogi ;) a co do tej diety to moze ktos pomoze co dodac lub odjac z tego co jem ;) no i wzrost czy cwiczenie hamuje wzrost ? jedni mowia tak drudzy nie wiec licze na wasza opinie
nikt za ciebie diety ci nie rozpisze
www.kfd.pl www.sfd.pl
http://www.sfd.pl/Wszystko_odno%C5%9Bnie_WZROSTU!-t218221.html
http://www.sfd.pl/Si%C5%82ownia_a_wzrost_-_wejd%C5%BA_%3A_-t213555.html
Bouni_Ledziny
09-11-2009, 15:26
ok a reszta pytan ?
Z rok czy dwa se jeszcze poczekej. Teraz se w bala pogrej najlepij.
ok czyli urosne ;) a ta diete mam wziac zeby jesc wiecej czy zeby mniej moim zdaniem mniej skoro mam 180 wzrostu i 68 kg wagi i trening na rzezbe . mam z czego budowac raczej
Cichy64 - widze, ze dieta kojarzy Ci siê z "gubieniem brzucha i g³odzeniem siê". NIE. Chodzi o diete wysokobia³kow± z dodatnim bilansem kalorycznym. Musisz jesæ du¿oooo.
Bouni_Ledziny
09-11-2009, 15:36
ok czyli urosne ;) a ta diete mam wziac zeby jesc wiecej czy zeby mniej moim zdaniem mniej skoro mam 180 wzrostu i 68 kg wagi i trening na rzezbe . mam z czego budowac raczej
180 cm i 68 kg i ty masz z czego rzezbic? przeciez to niedowaga jest.
ja mam 178cm i 92 kg a chce do 100kg dobic zeby bylo co rzezbic.
czyli musze wziasc diete na mase tak a dieta redukcyjna odpada i ma byc wysoko bialkowa ? sory ze tak pytam ciagle ;)
Na pw poszed³ nr gg, napisz do mnie to Ci troche rozjasnie sprawe.
w koncu znalazlem ten temat..;)
a wiec..
przez wakacje jak to wakacje kazdemu zdarzy sie przytyc.. mnie sie przytylo niewiele na wadze, a bardzo duzo mi poszlo w brzuch.. ogolnie trenowalem dosc sporo.. jestem dobrze porozciagany itp ale to mi raczej nic nie da..
chcialbym abyscie mi pomogli co moglbym zrobic zeby stracic pare cm z brzucha..
nie chcialbym zeby to wygladalo zbyt drastycznie.. stosowalem takie metody.. a mianowicie glodzilem sie na sile ale w koncu jak juz na mega glodzie cos zjadlem w ogole nie czulem ze co kolwiek zjadlem..
takze jak mozecie powiedzcie mi co moglbym zrobic...? bieganie ? brzuszki ? basen ? jakas dieta ? do ktorej mialbym przejsc malymi krokami ? mam mozliwosc duzo biegania na stadionie na biezni.. silka raczej odpada z braku funduszy. nie mam zamiaru na obecna chwile wyrzezbic jakos brzucha, chce tylko schudnac. prosiblym o pomoc, moze byc PW ( nawet raczej wskazane :) ) z gory bardzo dziekuje !! :)
Tomi kup tutaj i odbierz osobi¶cie:
http://www.allegro.pl/item797340674_bialko_ostrowia_wpc_80_900g_k_ce_pro mocja.html
tylko przed odbiorem zadzwon, bo moze byc zonk, ¿e biuro jest zamkniete.
bouni - mocno cie zala³o przy tej wadze czy jest w miare ok ?
si³ka na spodku jutro czynna? Wie kto¶?:)
jutro 10 listopada, wiec czemu by nie ?
jak dzis bylem to co¶ rozk³adali i zagradzali od strony wej¶cia na hale, pejot najwy¿ej sobie spacer zrobisz, dotlenisz sie :cham:
co do chudniêcia, my¶lê ¿e moge co¶ powiedzieæ:
jako¶ na pocz±tku wrze¶nia stwierdzi³em ¿e musze troche straciæ. mia³em 90kg na 175cm wzrostu. dzis, po 50 dniach waze 83kg i ciagle spadam z masy.
w pon i w sr jestem na basenie, w czw na silowni i to w sumie tyle, nie mam czasu na wiecej.
zaczalem od dosc scislej diety na redukcje. wpieprzac trzeba bylo duzo i to fest dobrego zarcia, z tym ze fest czesto - rowno co 3h. ciezko bylo mi w szkole podczas lekcji wyciagac np banany czy jogurt z musli i jesc, dlatego nie wierzylem ze cokolwiek to da.
o dziwo,stracilem 3kg w ciagu pierwszych 14 dni bez slodyczy, coli, pizzy etc. a wcale nie chodzilem glodny ani nie jadlem samych warzyw czy czegos.
duzo miesa, ryze, rybki, jogurty, troche owoców(jak ktos chce to jadlospis na PW podam). jedyne co to musialem zrezygnowac z chleba i ziemniakow, ktore dosc lubie.
potem bylo juz troche ciezej, ale sukcesywne ograniczanie bezwartosciowych kalorii i ruch zrobi³y swoje. od ok 37 dnia przestalem dietki tak rygorystycznie przestrzegac,i przez jakis czas utrzymywalem sie na poziomie 85kg, z czego bylem dosc zadowolony. potem przez dluzszy czas nie umialem zejsc ponizej tej wagi,ale dzisiaj nawet jedzac slodycze i pijac cole (choc nie popadajac w jakis szal wpierdalania;P) utrzymuje te 83kg bez zadnego jojo.
idac na diete nalezy pamietac do czego sie dazy, to pomaga osiagnac cel.
strate wagi czuje codziennie praktycznie wszedzie, wczesniej po prostu bylo mi chujowo i ciezko:)
dzieki za porady wszystkim, ktorzy mi pomogli jak pytalem tutaj o jakies dietki:)
Thales (http://forumgieksy.pl/member.php?u=1218)przejrzyj ogólnie rzecz bior±c ten temat, bo jest tu spoooooro na temat redukcji ;)
a jak co¶, to pytaj :cham:
(http://forumgieksy.pl/member.php?u=1218)
jutro 10 listopada, wiec czemu by nie ?
jutro mayday ;) ;)
Thales (http://forumgieksy.pl/member.php?u=1218)przejrzyj ogólnie rzecz bior±c ten temat, bo jest tu spoooooro na temat redukcji ;)
a jak co¶, to pytaj :cham:
(http://forumgieksy.pl/member.php?u=1218)
oki dzieki ;) myslalem o przeszukiwaniu calego tematu ale troche sie nazbieralo tych stron ale dzieki Cysiu ;) oraz majk;)
gdzie kupie tani dobry pas i rêkawiczki?
jutro mayday ;) ;)
a no tak, wiec pewnie zamkn±.
gdzie kupie tani dobry pas i rêkawiczki?
Pas a raczej pasek to polecalbym Reserved, a rekawiczki z Zary, takie fajne, welniane :mordka:
Pas a raczej pasek to polecalbym Reserved, a rekawiczki z Zary, takie fajne, welniane
Prosi³em o tanie :cham: :rotfl:
Bouni_Ledziny
09-11-2009, 22:50
Prosi³em o tanie :cham: :rotfl:
Wydajemy rekawiczki z FCHL. 20z³:P:lol:
i nie spamowac juz w tym pieknym temacie!:-D
czy jutro silownia na slowianie jest otwarta ?
Mar1964ciN
10-11-2009, 20:12
czy jutro silownia na slowianie jest otwarta ?
Jest zamkniêta
a wie kto¶ czy dzis spodek otwarty? posprz±tane juz po Maydayu?
i co byl ktos dzisiaj na spodku ? otwarte ?
co polecacie na przetrenowanie?
Aktualnie biore ino Carbo codziennie po treningu, ale to mi nie wystarcza, szczegolnie odczuwam to na si³ce gdzie nie mam praktycznie zadnych postepów od ponad miesiaca, teraz mia³em 1 tydzien przerwy od MT zwiazany z kontuzja nogi, i bedac na si³ce zauwazy³em si³a posz³a w gore cos o 20%, ale od wtorku zas wracam do poprzedniej czestoliwosci, wiec tu moje pytanie:
Glutamina i te Carbo styknie, czy zredukowac si³ke?
prosze o jakies rady
FranklinWNC
13-11-2009, 17:03
Carbo pij w czasie.
Zrob tydzien przerwy od cwiczen, po przerwie wroc z nowym planem treningowym.
L-glutamina + ZMA + cynk, ale nie jestme pewien czy nie jest on juz czasem w ZMA.
Salvator
13-11-2009, 17:03
ja trenuje silke 3 razy w tygodniu, i 2 razy boks..
z rzeczy ktore obecnie biore to x-nag z keizena, bcaa z dymatize, glucosamine z hi teca, witaminki i carbo do treningow..
regeneracja bardzo dobra, zadnych urazow i stanow przemeczenia nie odczulem, a wrecz przeciwnie checi do treningow mam ogromne..
kilku chlopakow z boksu bierze tez purple wraatha i rowniez sobie to chwala..
L-glutamina + ZMA + cynk, ale nie jestme pewien czy nie jest on juz czasem w ZMA.
cynk ju¿ jest w Zma (cynk+mg)
pucha - na pewno zrób z tydzien przerwy od si³owni. ile masz treningow MT?
na regeneracja tak jak pisali chlopaki wczesniej - magnez,cynk na noc, poza tym jak jest kasa to BCAA (chyba bardziej op³acalna od gluty). Je¶li jest kasa to mo¿esz te¿ zapodaæ, albo zainwestowaæ w w/w purple wraatha, ktory jest bardzo zachwalany.
móg³by¶ jeszcze poza tym zrobic cykl na kreatynie (efekty si³owe na si³owni + regeneracja), np jab³kiem.
Jak najlepiej po chorobie (grypa) wróciæ odpowiednio do æwiczeñ. 7 dni nie æwiczy³em i teraz pewnie bêdzie ciê¿ko. My¶lê ¿eby na maxa æwiczyæ tak jak przed chorob±, ale bojê siê, ¿e na drugi dzieñ bêdê zmarnowany. Lepiej powoli æwiczyæ, nie przemêczaæ siê?
Ja zrobi³em tydzieñ lajtowy a potem ju¿ na starych ciê¿arach :)
pucha - na pewno zrób z tydzien przerwy od si³owni. ile masz treningow MT?
3 razy w tyg si³ka + 2 MT w tym jeden w piatki dosc hardcorowy ( z g³ownym trenerem)
(pon, sr, czwartek/sobota - si³ka, wtorek, piatek - MT)
co do tej przerwy co doradzacie to w³asni mia³em tydzien przerwy od MT zwiazanej z kontuzja, wczoraj by³em na si³ce, moc wroci³a :hihi: i czuje sie zregenerowany, teraz g³ownie nie chce zas sie wpierdolic w te przetrenowanie bo irytuje mnie sytuacja jaka raz mia³em ze nie umia³em dzwignac ciezaru ktory bezproblemu podnosi³em 2 tyg. wczesniej...
wiec chyba te carbo to za ma³o jak sie tak przypatrze co bierze Salvator przy podobnym tygodniu hehe
móg³by¶ jeszcze poza tym zrobic cykl na kreatynie (efekty si³owe na si³owni + regeneracja), np jab³kiem.
kreatyne planuje od lutego... jak dla mnie za wczesnie na to, poza tym s³ysza³em ze kreatyny nie op³aca sie brac przy SW bo "wyp³ukuje" ja, lub aby to mia³o sens trzeba pic po 5 litrów wody (?)
szczerze nic nie slyszalem o tym wyp³ukiwaniu
btw. pamietaj o odpowiedniej ilosci kalorii w diecie, bo bez tego na bank bedziesz os³abiony
Salvator
13-11-2009, 18:42
Pucha moze zarzuc poprostu Fighter Fuel 2 albo 1, ja to bralem jakis czas temu i dzialalo rewelacyjnie..
Jak najlepiej po chorobie (grypa) wróciæ odpowiednio do æwiczeñ. 7 dni nie æwiczy³em i teraz pewnie bêdzie ciê¿ko. My¶lê ¿eby na maxa æwiczyæ tak jak przed chorob±, ale bojê siê, ¿e na drugi dzieñ bêdê zmarnowany. Lepiej powoli æwiczyæ, nie przemêczaæ siê?
Tydzieñ jest to do¶æ krótka przerwa, nawet raz do roku jest zalecana 2 tygodniowa przerwa od æwiczeñ, pierwsze 2-3 treningi przeprowad¼ na ciê¿arach o ok 20% mniejszych, nastêpne ju¿ na pe³nym obci±¿eniu
gorzej jak siê ma 3 miesi±ce przerwy..
wtedy to dopiero siê CZUJE, ¿e wraca na si³kê :fly:
Nie mia³by kto¶ z was sprzedaæ tanio sprzêtu na si³ownie ? (g³ównie obci±¿enia)
3 razy w tyg si³ka + 2 MT w tym jeden w piatki dosc hardcorowy ( z g³ownym trenerem)
(pon, sr, czwartek/sobota - si³ka, wtorek, piatek - MT)
co do tej przerwy co doradzacie to w³asni mia³em tydzien przerwy od MT zwiazanej z kontuzja, wczoraj by³em na si³ce, moc wroci³a :hihi: i czuje sie zregenerowany, teraz g³ownie nie chce zas sie wpierdolic w te przetrenowanie bo irytuje mnie sytuacja jaka raz mia³em ze nie umia³em dzwignac ciezaru ktory bezproblemu podnosi³em 2 tyg. wczesniej...
wiec chyba te carbo to za ma³o jak sie tak przypatrze co bierze Salvator przy podobnym tygodniu hehe
kreatyne planuje od lutego... jak dla mnie za wczesnie na to, poza tym s³ysza³em ze kreatyny nie op³aca sie brac przy SW bo "wyp³ukuje" ja, lub aby to mia³o sens trzeba pic po 5 litrów wody (?)
Powiedzmy sobie szczerze, sporty walki i kulturystyka to ciê¿kie po³±czenie. Salvator ma ca³y zestaw (zreszt± nie tani) m.in aminokwasów które odpowiadaj± za szybsz± regeneracjê. Owszem mo¿esz wrzuciæ to Co on ( mo¿e poza hi-tec) ale raczej odpowiedz sobie na pytanie który sport jest dla Ciebie wa¿niejszy. Zak³adam ¿e sporty walki a wiêc dobierz treningi si³owy pod k±tem MT a nie pod k±tem rekordów bo trójboist± nie zostaniesz :) bez problemu znajdziesz trening na si³owni dla "wojownika" i taki plan wykonuj.
ZMA to cynk magnez i wit b6.
A ja siê z Tob± za³o¿ê, ¿e nie dasz rady zrobiæ treningu na maksa. Grypa mocno ciê os³abi³a, do tego leki itp. Wej¶æ w trening musisz z wyczuciem, niczego sobie nie udowadniaj. Ka¿dy inaczej wdra¿a siê po chorobie/kontuzji - my¶lê ¿e tydzieñ powinien wystarczyæ, przynajmniej ja tam mam. Potem stopniowo wracaj do dawnych ciê¿arów i bêdzie ok.
pozdro
19Pawe³64
14-11-2009, 18:57
Gdzie lepiej kupiæ karnet na si³owanie spodek czy s³owian(nie mam jeszcze 18 lat). Najlepiej jakby kto¶ poda³ ceny karnetów.
Mar1964ciN
14-11-2009, 19:16
Gdzie lepiej kupiæ karnet na si³owanie spodek czy s³owian(nie mam jeszcze 18 lat). Najlepiej jakby kto¶ poda³ ceny karnetów.
Cena karnetu na s³owianie jak i na spodku jest taka sama a mianowicie 40z³. Jest na nim 25h.
Czym sie rozni wyciskanie na barki sprzed glowy od wyciskania z za glowy ? Mozna robic te dwa cwiczenia na raz ?
Ró¿ni siê zaanga¿owaniem miê¶ni barków, przednie wyciskanie sztangi atakuje przedni± czê¶æ, tylne skupia siê bardziej na tylnej czê¶ci i mniej wiêcej oba dzia³aj± tak samo na ¶rodkow± cze¶æ miê¶ni naramiennych. W æwiczeniach barków bardzo wa¿na jest technika i ilo¶æ powtórzeñ, tu nie trzeba biæ rekordów dlatego ¶wietnie tu spisuj± siê gigant serie. Zamiast robienia przód ty³, zrobi³bym arnoldki albo z³o¿on± z 5-ciu æwiczeñ gigant seriê zamieniaj±c j± czasami na wyciskanie zza g³owy.
mo¿esz podaæ przyk³ad takiej gigant serii ?
Mam gainera 30 z Vitalmaxa. Bra³ ju¿ kto¶? Jakie¶ opinie mile widziane :)
No wlasnie, czy moglbys mniej wiecej wyjasnic na czym polega gigant seria ?
CichyBob
23-11-2009, 17:03
Mia³ z was kto¶ z³amana cze¶æ ³ódeczkowat± d³oni ? Czy wroci³ do treningów i po jakim czasie?
ja nie mialem, ale moj kumpel mial.
wywrocil sie rok temu na desce w zime, ciagle reka go bolala przy wyginaniu. jakos po kilku miesiacach zdiagnozowali mu to, mial gips, ale to nic nie dalo i ciagle tylko go bolalo (tej kosci jest sie ciezko zrosnac czy cos takiego). w kazdym razie jakos w najblizszym czasie czeka go operacja i chirurgiczne rozwiazanie problemu, ktory ciagnie sie prawie rok.
z tym ze ta reka normalnie funkcjonowala, nic go nie bolalo do momentu w ktorym ja wyginal fest. to chyba jednak w treningach przeszkadza.
nie wiem,mysle ze to zalezy od osobistego przypadku, jak szybko sie wroci do treningow.
pozdro!
mo¿esz podaæ przyk³ad takiej gigant serii ?
No wlasnie, czy moglbys mniej wiecej wyjasnic na czym polega gigant seria ?
Gigant seria to seria æwiczeñ na dan± partiê miê¶niow± (w tym przypadku barków) wykonywane bez przerw miêdzy tymi æwiczeniami. Dopiero po wykonaniu zestawu æwiczeñ (w tym przypadku 5) odpoczywamy 2-3 minuty. Ca³y zestaw 5 æwiczeñ to jedna gigant seria.
Przyk³adowo na barki:
æwiczenie 1: unoszenie ramion ze sztangielkami bokiem w górê w opadzie tu³owia
æwiczenie 2: unoszenie ramion ze sztangielkami bokiem w górê stoj±c (nachwyt)
æwiczenie 3: podci±ganie sztangi wzd³u¿ tu³owia stoj±c
æwiczenie 4: unoszenie ramion ze sztangielkami stoj±c podchwyt (wygl±da to mniej wiêcej jak pajacyk)
æwiczenie 5: wyciskanie sztangielek stoj±c
Wykonujemy te piêæ æwiczeñ jedno po drugim bez przerw (jedynie czas wolny to czas na zmianê hantli/sztangi ale mamy je przygotowane ¿eby nie lataæ po pakierni) dopiero po wykonaniu ca³ego zestawu odpoczywamy. Wa¿ny jest dobór ciê¿aru - si³ musi nam starczyæ na ca³y zestaw. Na pocz±tek starcz± dwie gigant serie na treningu, stopniowo mo¿emy doj¶æ do 4. Pompa któr± uzyskamy jest maskaryczna to Wam gwarantujê a jak kto¶ jeszcze wrzuci staka przed treningowego to bary rozrywa. A jak mawia³ Arnold: pompa jest najwa¿niejsza....
A co z wyciskaniem sztangi z za g³owy? To te¿ du¿o daje, a jednak tego tutaj nie ma.
Zaczynam od jutra trening na si³ê, chcia³bym siê dowiedzieæ czy lepsze efekty daje wam trening 5,3,1 powtórzen czy jednak 3 x 5??
Pozdro
mody, mo¿esz stosowaæ na przemiennie jeden tydzieñ z gigant seri± a jeden z wyciskaniem zza g³owy je¶li tak lubisz to æwiczenie. Wyciskanie zza g³owy traktujesz si³owo a gigant serie typowo pod uzyskanie maksymalnej pompy.
Wolf ka¿dy reaguje inaczej, ja preferuje procentowe rozpiski z co tygodniowym zwiêkszaniem ciê¿aru. Oczywi¶cie automatycznie z ka¿dym tygodniem spada ilo¶æ powtórzeñ. To typowa metoda treningu w trójboju a có¿ mo¿e byæ lepszego na si³ê.
pozdro
tak przy okazji - preferujemy wiêksz± ilo¶æ powtórzeñ w serii na barki czyli ok 12-15 powtórzeñ ? gdzie¶ tak s³ysza³em, ¿e barki lubi± wiêksz± ilo¶æ powt., sam to stosuje i dla mnie jest to lepsze rozwi±zanie
Mam gainera 30 z Vitalmaxa. Bra³ ju¿ kto¶? Jakie¶ opinie mile widziane :)
Jak ju¿ masz to ³ykaj i tyle :) Sk³ad dosyæ przeciêtny, na plus to fajna ilosc bia³ka. Szamaj ¶mia³o.
tak przy okazji - preferujemy wiêksz± ilo¶æ powtórzeñ w serii na barki czyli ok 12-15 powtórzeñ ? gdzie¶ tak s³ysza³em, ¿e barki lubi± wiêksz± ilo¶æ powt., sam to stosuje i dla mnie jest to lepsze rozwi±zanie
Zgadza siê, barki potrzebuj± wiêkszej ilo¶ci powtórzeñ, w klasycznym splicie ch³opaki stosuj± nawet do 20 powt. dobr± technik±. Sam staram siê dzia³aæ w przedziale 10-15 chyba ¿e robiê si³ê (co w przypadku barków jest bardzo kontuzjogenne)
no to teraz jestem spokojny :) btw polecam innym robienie w³a¶nie ok. 15,12,10powt w seriach, zajebi¶cie pompuje barki.
(co w przypadku barków jest bardzo kontuzjogenne
niestety ..
i najgorsze jest to, ¿e raz 'rozwalony' bêdzie o sobie dawa³ znaæ przy okazji wiêkszego (i nie tylko) obci±¿enia..
ale chuuujjj
NO PAIN NO GAIN :lool:
Jak ju¿ masz to ³ykaj i tyle :) Sk³ad dosyæ przeciêtny, na plus to fajna ilosc bia³ka. Szamaj ¶mia³o.
Ok dziêki za info. No to od jutra gainerek i dietka i do przodu:zabki:
obecnie przyswaja storm+shock+hmb co my¶licie o zast±pieniu hmb arginina plasmayet z gaspari???
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.