PDA

View Full Version : kulturystyka, siłownia, odżywki

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22

Byku
02-01-2012, 14:57
Teraz masz promocje 1200 placisz z gory na caly rok. Sam sie nad tym zastanawiam, ale ciazy nade mna widmo delegacji.
http://www.getfitfitness.pl/katowice2/index.php?id=16

Mateusz
02-01-2012, 15:04
Teraz masz promocje 1200 placisz z gory na caly rok. Sam sie nad tym zastanawiam, ale ciazy nade mna widmo delegacji.
http://www.getfitfitness.pl/katowice2/index.php?id=16

Fajna promocja 1200zl z miejsca wylozyc:cham:

Byku
02-01-2012, 15:06
Niby tak, ale pozniej masz z glowy. Wychodzi 100 na miesiac wiec w miare spoko, choc nie wiem jak z warunkami tam. W mailu napisali ze jest mozliwosc przepisania karnetu.

cysiu
02-01-2012, 15:51
Mając możliwość wyłożenia/wydania jednorazowo takiej kwoty, wolałbym Ceglaną.

m1964
02-01-2012, 15:51
1200 za silke na jeden strzal to zbyt wiele...
moze ktos ma jakies vouchery tudziez inne karnety do tego miejsca ; ))

Martin73
02-01-2012, 18:48
1200 za silke na jeden strzal to zbyt wiele...
moze ktos ma jakies vouchery tudziez inne karnety do tego miejsca ; ))

Hehehehhe , zblizomy sie do magicznej cyfry wiekowej :hihi::lool:

pozdro nasz rocznik ... ;) :piwo:

Sonny
02-01-2012, 18:49
Sprzedam:

Mutant Mass 2,2kg czekolada: 70zł - uszkodzony, przed zabezpieczeniem mogło się usypać do 50g.

Batony Nutrend Excellent 85g (40 o smaku marcepan z migdałami i 18 o smaku wanilia z ananasem): 4zł/sztuka - sprzedaję od 5 sztuk - data do 12.01.2012.

Ania
02-01-2012, 20:17
Czy w ProAcitv jest możliwość jednorazowego darmowego wejścia?

michi1964
02-01-2012, 20:19
Panowie takie pytanie bo wziąłem się od tego roku za siebie ;p i łażę siłke, kupiłem gajnera ale wszędzie pisze ze dieta naprawde ta dieta tak w chuj potrzebna ? Jak tak to umie ktos układać diete (na mase) waże ok 76kg

Artis
02-01-2012, 20:30
Panowie takie pytanie bo wziąłem się od tego roku za siebie ;p i łażę siłke, kupiłem gajnera ale wszędzie pisze ze dieta naprawde ta dieta tak w chuj potrzebna ? Jak tak to umie ktos układać diete (na mase) waże ok 76kg

Ja pierdole :)
Ja na siłownię nie chodzę nie mam o tym zielonego pojęcia, właśnie mnie coś bierze, że może warto zacząć ale kurwa nie trzeba być znawca tematu, żeby wiedzieć, że dieta jest w chuj ważniejsza niż jakieś gainery. 2 stycznia - wziąłem sie za silke od tego roku i kupiłem gainera, sorry ale rozjebalo mnie to :)

michi1964
02-01-2012, 20:40
Kurwa znam w chuj osob co nie maja diety kurwa a w chuj zbudowani są ....... A gajner polecił mi znajomy dawno co juz w chuj ćwiczy .... A że duże ryżu,mięsa typu kurczak,nabiału,jaj itp to wiem ale mi chodzi o konkrety

Gumis
02-01-2012, 20:56
Może chłopaki, którzy tak sie rzucali o pomaganie kulturalnie odpiszą koledze.

michi1964
02-01-2012, 20:57
Dokładnie ^^

Mayek
02-01-2012, 20:59
A gajner polecił mi znajomy dawno co juz w chuj ćwiczy

i jak wyglada ten znajomy? Tak normalnie czy widac po nim ze X lat trenuje.
Poza tym jak zaczynasz to logiczne ze nie kopiujesz schematow powielanych przez tych co dlugo trenuja. Na poczatku trzeba sie nauczyc jak trenowac a nie zrec byle co.
Dieta to 90% jak chcesz wygladac.
Chyba ze chcesz miec duze miesnie i wielki beben to walisz gainera (ino po co?), koks i inne rzeczy, do tego piwo, gorzola, pizze i jestes mega wielki i masz mega beben.
Z dieta:
http://images01.olx.pl/ui/7/52/49/1285345614_123714349_2-trening-personalny-trener-osobisty-Green-Point-Poznan-Poznan-1285345614.jpg

bez diety:

http://plebiscyt.przegladsportowy.pl/m/Repozytorium.Podglad.aspx/-620/-500/przegladsportowy/1260162861755.jpg

sam musisz wybrac co cie interesuje.

michi1964
02-01-2012, 21:03
dieta ;p

michi1964
02-01-2012, 21:04
Tylko ja chudy jestem ;p zero masy.To co ten gajner odpada totalnie ;d ?

Mayek
02-01-2012, 21:06
Ja sie nie zajmuje dieta na mase. W ogole ile wazysz, co jesz dotychczas itd.
Kupilem gainera i ide na paker to troche za malo danych.
Wzrost, wiek, waga, cel treningowy, dotychczasowa aktywnosc fizyczna, kasa na dieta, czas na trening, ile dni i ile godzin w dni nietreningowe na jakies aeroby. Pelny plan. Jak mam pomagac charytatywnie to wymagam zeby druga strona sie zainteresowala. Gotowcow nie podaje bo zbyt duzo ludzi to potem pierdoli i nic nie robi. Ew kaucja zwrotna 500zł za pelne rozpisanie treningu hahaha:]

Jak jestes totalnie chudy to jedz mieso i ryz a nie wyrzucaj na razie kasy na gainera. Oczywiscie ze nie odpada ale trzeba wiedziec w jakim celu sie go bierze.
Sfd.pl i spedz tam 5h, poczytaj rozne tematy i zadawaj konkretne pytania. Jak bedziesz wiedzial jaki jest sklad gainera i po co sie go bierze to mozemy rozmawiac. Cos od siebie daj to dostaniesz cos w zamian.

michi1964
02-01-2012, 21:11
pw

kapusta
02-01-2012, 21:26
Postanowienie nowo roczne:cham:

Pavveuek
02-01-2012, 21:39
Czy w ProAcitv jest możliwość jednorazowego darmowego wejścia?

Tak istnieje, ale z tego co pamiętam jest w chuj drogie w porównaniu do karnetu porannego (chyba około 20 zł, a karnetporannego 90 zł)

L.
02-01-2012, 22:47
Może chłopaki, którzy tak sie rzucali o pomaganie kulturalnie odpiszą koledze.

Rozumiem, że walisz do mnie tym postem.

Tak ode mnie: Siłownię traktuję jako dodatek i nie jest dla mnie priorytetem. Liznąłem tylko ogólne zasady żywienia i diety w tym sporcie. Nie znam się na tym na tyle dobrze, aby doradzać - nie chcę pierdolić bzdur. Tym bardziej jeśli chodzi o diety masowe - po prostu nie mam z nimi doświadczenia.

Na szczęście jest tutaj trochę osób, które dobrze znają temat.

I daruj sobie te szydercze posty. Jak widać Mayek jakoś potrafił chłopakowi normalnie odpowiedzieć i korona mu z głowy nie spadła. Nie wiem z czym masz problem, przecież nikt Cię nie zmusza do pomagania innym.

Bugi
02-01-2012, 22:57
jebać te pure pierdolone, pół miesiąca temu przepisałem cesję a te kurwy biorą mi kasę z konta ..

Pure jest OK !Dzisiaj całkowicie zmieniłem zdanie. Od pół miesiąca trenuję tam za darmo :lol:

Mayek
02-01-2012, 23:16
Mnie pure wkurwia bo mi ciagle dzwonia, jakis znajomy pajac tam podal moj numer bo nie wie ze telefonow sie nie rozdaje na lewo i prawo. Za ktorym razem nie wytrzymalem i powiedzialem zeby mi nie dzwonili bo juz rzygam purem. Nie zapisze sie na jakis niewolniczy roczny kontrakt. Cwany system ale juz ludzie maja tego dosc, zrobiliby wejsciowke za 150zł na miesiac czy tam ile to kosztuje i by bylo ok. Ekskluzywny klub se wymyslili z trenerami od baletu, siatkowki, plywania, wspinaczki gorskiej. Wszystko tylko nie dietetycy i trenerzy na silke.

Lars Ulrich
02-01-2012, 23:46
Pure jest OK !Dzisiaj całkowicie zmieniłem zdanie. Od pół miesiąca trenuję tam za darmo wyjdź kurwa :hihi: już niedługo :cham:

Ogólnie dziś cyrk ..

Pytam się typa z kolczykiem w nosie czy mój kolega z cesji jest w systemie, sprawdza i mówi, że nie, że jest gość z tym nazwiskiem ale o innym imieniu, to w sumie przyjąłem do wiadomości z niemałą kurwicą, bo mnie zdążył podgrzać jednym tekstem, no i w drodze na tramwaj sobie myślę "kurwa to ciekawe czy ja jestem w systemie?" - chuj, wracam, podbijam do babki i pytam czy jestem w systemie : NIE no to mnie rozjebało , pytam czy po prostu tak sobie prywatnie biorą pieniądze z konta skoro ani mnie, ani cesjonariusza :hihi: nie ma w systemie ...

- A jak się nazywa pan z którym była przeprowadzona cesja
- Tak i tak
- No to jest w systemie
- Przecież przed 5 minutami pani kolega z kolczykiem powiedział mi że nie ma !!!\
- To źle sprawdził ...

michi1964
03-01-2012, 14:48
Mam jeszcze takie pytanie gdzie jesteś jakiś dobry dietetyk i nie za drogi ;) ?

Mayek
03-01-2012, 17:21
to sie nawzajem wyklucza. Po co ci dietetyk? Wiekszosc nie zna sie na silce. Musialbys dorwac dietetyka pod silownie a nie pod fitnes czy pod redukcje feciarzy wazacych 150 kg bo takie cos to ja tez umiem przeprowadzic;) Ludziom po AWF wydaje sie ze sa dietetykami wiec uwazaj na takich.
Jak masz podstawowe pytania to ja ci odpowiedz. Troche na ten temat juz poczytalem. Jak zaczynasz to nie potrzebujesz wyszukanych porad.

mody18
03-01-2012, 17:30
Ja ze swojej strony mogę polecić www.sfd.pl i działy odżywianie/odchudzanie - posty podwieszone. Jak zasiądziesz i poczytasz, to nie zmarnujesz kasy na dietetyków - dołożysz sobie do diety. A jak będą wątpliwości, to pytaj tutaj, też trochę już o tym czytałem, i mam pojęcie na ten temat. Pozdro.

Thales
03-01-2012, 21:07
mnie tez juz wkuriwa ten pure.. ja pierdole
chore jakies pojebane zasady kolega mial mnie jako 4 osoba ktora placila z jego karty kredytowej a max jest 3 dzownili mi jak pojebani 2 razy w tygodniu ze mam przyjsc i to zmienic.. wzialem kartke przepisalem zeby pobierali z konta matki.. no i kurwa 2 miesiac z rzedu nie pobrali bo sa jest cos nie tak ? a ja sie pytam co jest nie tak ? no bank nie przyjal czegos tam..
KPINA !!!!!!!!!!!!!!! TO JAK KURWA BANK NIE PRZYJAL TO CZEMU TERAZ NIE DZWONIA ?!?!?!?

skonczy mi sie roczny karnet na pure i wybieram cos innego !!! pierdole bede placil 150 zl ale bede chodzil na jakas normalna ! a juz cos mam na oku.. a jak mi beda podnosic cisnienie to oddam to komus i niech sie lazi.. bo nie wytrzymuja..

michi1964
03-01-2012, 21:22
mnie tez juz wkuriwa ten pure.. ja pierdole
chore jakies pojebane zasady kolega mial mnie jako 4 osoba ktora placila z jego karty kredytowej a max jest 3 dzownili mi jak pojebani 2 razy w tygodniu ze mam przyjsc i to zmienic.. wzialem kartke przepisalem zeby pobierali z konta matki.. no i kurwa 2 miesiac z rzedu nie pobrali bo sa jest cos nie tak ? a ja sie pytam co jest nie tak ? no bank nie przyjal czegos tam..
KPINA !!!!!!!!!!!!!!! TO JAK KURWA BANK NIE PRZYJAL TO CZEMU TERAZ NIE DZWONIA ?!?!?!?

skonczy mi sie roczny karnet na pure i wybieram cos innego !!! pierdole bede placil 150 zl ale bede chodzil na jakas normalna ! a juz cos mam na oku.. a jak mi beda podnosic cisnienie to oddam to komus i niech sie lazi.. bo nie wytrzymuja..

Ja chętnie przygarnę karnecik ^^

kgk
03-01-2012, 23:09
Widze kolego że masz aspiracje być kabanem na żyle :cham:

Mayek
03-01-2012, 23:36
chlopaki zanim zapelnicie mi skrzynke to wpisac te dane, ktore podalem pare postow wczesniej.
Do tego dziennik posilkow vitalmax i samemu sobie porobic diete i wyslac. Ma byc pelne zapotrzebowanie na bialko, wegle i tluszcze. Poczytac sfd zanim sie odezwiecie bo inaczej nie bedzie efektow jak zrobie za was. Wiedza to podstawa.

mody18
04-01-2012, 05:46
http://www.groupon.pl/deals/katowice/centrumodnowy/2510229?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_4&a=414

Groupon na półroczny lub roczny karnet na siłownie. Pierwszy raz w sumie słyszę o tej siłce.

EL CHE
04-01-2012, 07:31
Siłownia na Ochojcu, ostatni raz byłem tam z 5 lat temu ale było ok. Wygląda okazyjne 75zł za m-c chyba, że pod pojęciem Classic jest jakiś wałek ;)

bercik
04-01-2012, 09:35
COB'a polecam, tym bardziej w tej cenie. cob classic = siłownia plus zajęcia ruchowe, ale karnet ten nie obejmuje wejścia na basen:)

thelary
04-01-2012, 11:53
Polecam COB dużo miejsca, dużo sprzętu nie ma ścisku jak na innych siłowniach. Trzyma wysoki poziom. W tej cenie naprawdę się opłaca.

Thales
04-01-2012, 17:05
COB jest bardzo drogi :) widzialem sprzecik wyglada to wszystko bardzo ciekawie ;)
na miesiac to wychodzi okolo 120-130 zl takze za 75 zl warto:)

macie tam jeszcze saune ;) basen areoby ;) nie wiem pozniej w jakich to jest karnetach..

Gumis
04-01-2012, 17:27
L. pw

Gwadi64
04-01-2012, 19:42
Kupie Universal Nutrition - Uni-Liver 500 tabl jeśli ktoś miałby info gdzie mogę to kupić to pw. Z góry thx

cysiu
04-01-2012, 20:34
Nowy rok, nowe nadzieje - karnet na COB zakupiony :cham:

Mayek
04-01-2012, 22:18
musze tu napisac bo dostaje PW i trzeba rozwiac pewne watpliwosci.

Jak ktos nie ma czasu 3 dni w tyg na trening to nie ma co oczekiwac rezultatow. Jest to mozliwe jedynie przy ULTRA diecie. Takiej dopieszczonej na maksa. Sily na tym nie zbudujemy, nie mowie o redukcji. Redukcja wymaga czasu na zapierdalanie chyba ze ktos ma warunki zrobic trening HIIT ale to i tak trzeba miec czas 7 dni w tyg na rozbicie silowego, aerobow i hiit.
Po drugie dieta jest mega wazna. Niech mi nikt nie pisze o kanapeczkach w robocie czy cos. Nie ma czegos takiego jak kanapeczki w diecie sportowca. Musi byc czas na jedzenie co 3-3,5h KAZDEGO DNIA. Trzeba przez caly czas diety jesc zajebiste jedzenie. Nie mozna jesc kanapek, sera topionego, zoltego, szynki itd. To nie sa w ogole skladniki spozywane przez kogos kto chce osiagnac efekty wizualne i silowe. Kanapka to nie posilek chyba ze ktos wie jak zrobic kanapke dla pakera w stylu chleb razowy a w srodku piers z kurczaka. To wtedy jest kanapka sportowca;)

Musi byc kasa i czas. Musi byc miejsce i czas na spozywanie posilkow przygotowanych wczesniej w domu. Idziesz do roboty/szkoly bierzesz shakera z bialkiem, bikse z kurczakiem i ryzem/kasza, serek wiejski i orzechy np. Nie ma zarcia niczego zapakowanego fabrycznie w folie, kanapek kupowanych na miescie itd.

Serio. Nie pytajcie o to jak to zastapic jak sie nie ma kasy/czasu na jedzenie/czasu na trening. Bez zapierdalania nie ma efektow. Tyle ode mnie. Niech kazdy to przeczyta 2 razy i wezmie do serca. To jest bardzo ciezki kawal chleba. Trzeba sie przestawic na cale zycie a nie na sezon.

multi
04-01-2012, 22:34
dlatego szacun dla kogos kto przy solidniej diecie nie wie np jak smakuje Coca Cola ; )

swoja droga, jesli ktos jest na takiej dosyc solidnej diecie i je tylko zdrowy futer + jakies tam mineraly to moze sie pochwalic ile miesiecznie mu ubywa z bajtlika ? 300 ? 500 ?

Mayek
04-01-2012, 22:50
okolo 500zl kupujac w tesco. Nie wiem ile placi statystyczny czlowiek na zarcie ale podejrzewam ze jak je kebaby, je w macu, wylazi z roboty na zarcie na miescie, pije cole to wyjdzie na to samo. Patrzac przez ten pryzmat dieta nie jest droga. Poza tym trza tez odliczyc koszt alkoholu;)
Najwiekszy problemem jest tutaj cena miesa, ktore w teorii trza by jesc 2 razy po 200 gramow (na chopa 100kg). Wiec to wylazi 12kg miesa na miesiac czyli kajs przy dobrych wiatrach 300zł. A trzeba tez pamietac ze ci co maja ultradiete jedza rozne rodzaje miesa a nie ino ciagle piers z kurczaka.
Rozmawialem kiedys z kolesiem, ktory startuje na zawodach kulturystycznych i zre niesamowite ilosci zarcia to wychodzi go to miesiecznie okolo 1000-1200zł plus drugie tyle na odzywki (ale ma wiekszosc od sponsorow). Koniec koncow jest to drogi sport.
Na pewno mniej wysilku potrzeba zeby sie nauczyc od podstaw obcego jezyka niz zbudowac sylwetke.

multi
04-01-2012, 22:56
budowac mozna na rozne sposoby ale ten wiadomo jest duzo mozolniejszy, trudniejszy ale dajacy zajebiste rezultaty. Jest tez chyba dobrym sprawdzeniem samego siebie i silnej woli

ja nihuhuhu nie moge przejsc na taka diete bo... ciagle ktos w miesiacu ma urodziny albo jakies swieto wypada ;P

troche duzo tego miecha wychodzi, 1kg cycka z kury w stonce chyba cos kosztuje 15 zl, mysle ze troche moznabyloby zaoszczedzic np na jakims niedrogim bialku i szamaniu wiekszej ilosci jajek

to jest nie do pojecia ze ktos kto pracuje moze przestrzegac takiej diety, uprawiac aeroby, lazic na silke i jeszcze miec czas na rodzine, laske, jakies tam roboty w chaupie itp itd

cza miec fest zapal i umiejetnie rozporzadzac swoim czasem

Mayek
04-01-2012, 23:13
oczywiscie ze jest to mozliwe. Rodzina, robota i laska nie maja nic do rzeczy.
Nie widze problemu w nagrzaniu patelni i wbiciu 3 jajek czy usmazeniu miesa. To samo otwarcie twarogu i nasypanie garsci orzechow czy wypicie shake. Kaj tu jest problem? Chyba ino szukany na sile.

Jajka sa po 40groszy wiec w sumie na chama mozna ich wiecej jesc zamiast miesa. Musisz liczyc ze kilo wieprzowiny kosztuje ponad 25zł jak nie 30zł. Czasami trzeba ja tez jesc, nie mozna ino kurczaka. Mozna tez wieprzowine jest. Trzeba urozmaicac.
Moim zdaniem wszystko jest kwestia checi. Nie widze problemu zabrac do roboty czy na uczelnie zarcia. Sam tak robilem jak mialem dlugi dzien w budzie gdzie zabieralem 3 posilki do plecaka i potem cisnalem od razu na paker. Kto chce ten zrobi. Wiekszym problemem jest zmeczenie po robocie niz zarcie. Z dwojga zlego lepiej odpuscic trening z powodu zmeczenia niz nie miec diety.

Lars Ulrich
05-01-2012, 00:59
Ja mam największy problem z alkoholem. Co do takich mega restrykcji to już trzeba maks spinać dupe jak chce się dobrze zbudować, jeżeli ja mam np do stracenia z 30 kg :cham: to na początek i tak da mi wiele odstawienie fast foodów i racjonalne żarcie, nie sądzę też że najeba raz na 2 tygodnie przy 13 dniach diety doda mi 3 kg. Wydaje mi sie, że takie maks restrykcje są potrzebne zawodowcom. Np. mój stary ćwiczy dziennie, hantle głównie, plus skakanka, drążek, je normalnie, a wygląda zajebiście (na tyle zajebiście że sie niektórzy nabijali że się role zamieniły, że ja wyglądam jak 50 latek a nie on ) także przede wszystkim determinacja, ale nie na granicy rozpaczy moim zdaniem.

mody18
05-01-2012, 05:51
Multi - z Colą się nie zgodzę. Wiele osób na diecie pija dużo Coli Zero/Light, i kilka razy się jej napiłem. Powiem Ci, że teraz już normalnej Coli się nie łyknę, bo po prostu jest strasznie słodka, i zostaje osad na zębach.

Mayek - nie zgodzę się z Tobą z tym czasem na jedzenie. Jeżeli ktoś nie ma czasu na jedzenie, a nie odczuwa głodu od rana do np. 17, to wskakuje na Jem/Nie jem i od 17 np. w ciągu 2-3h ładuje całe zapotrzebowanie :)

ŻUBR
05-01-2012, 09:59
Tak a potem twój organizm szykuje się na kolejne parę godzin bez posiłków i odkłada Ci to w postaci tłuszczu(co by mieć z czego czerpać, kiedy tobie będzie się zdawać że nie jesteś głodny), najważniejsza w tym wszystkim jest SYSTEMATYCZNOŚĆ!

Mayek
05-01-2012, 10:03
mody albo nie rozumiem twojego postu albo nie masz pojecia co piszesz:)
Ja czuje strate sil i ogolna niechec do zycia jak co 3h nie zjem.
Poza tym co to jest za argument, ze komus sie nie chce jesc. Trzeba i tyle. Tez wielokrotnie nie jestem glodny ale masz godzine i jesz. Zwykli smiertelnicy tego nie rozumieja jak mozna jesc mimo ze sie nie chce. Trzeba. Inaczej potem zjesz 2 razy wiecej za 5h.
Niektore posty to jak na forum przyjaciolki. Jestem gruba, nie chce cwiczyc i miec diety, jak miec ladna sylwetke haha.
Jak ktos regularnie cwiczy i ma podkrecony metabolizm to na pewno chce mu sie jesc, po prostu trzeba mniej gadac a wiecej robic.

Es
05-01-2012, 10:47
od siebie napiszę tyle,że Mayek nawet na wyjazd zapierdalał z twarogiem w pojemniku i orzechami.

od kiedy ćwiczę to do pracy zapierdalam z jajkami,chlebem razowym,tuńczykiem i daje radę jeść jak trzeba w miarę.

mody18
05-01-2012, 11:27
Mayek sam nie stosuję, ani nigdy nie stosowałem Jem/Nie Jem, ale czytam dzienniki ludzi na sfd, którzy tym system cisną i mają niezłe rezultaty. Sam nie wyobrażam sobie nie jeść więcej niż 3,5h.

Żubr, mylisz się. Jeżeli by się to odkładało w postaci tłuszczu, to by tego nie stosowali :)

Mayek
05-01-2012, 11:32
Tylko pamietaj jeszcze o dwoch rzeczach. Po 1 zdrowie, przy takim trybie siadzie ci uklad trawienny. Po 2 jak przestaniesz cwiczyc w wieku np 50 lat to organizm bedzie nauczony takiego dziwnego trybu i potem mozesz sie od razu zalac fetem.

Bugi
05-01-2012, 11:51
Multi - z Colą się nie zgodzę. Wiele osób na diecie pija dużo Coli Zero/Light, i kilka razy się jej napiłem. Powiem Ci, że teraz już normalnej Coli się nie łyknę, bo po prostu jest strasznie słodka, i zostaje osad na zębach.

Mayek - nie zgodzę się z Tobą z tym czasem na jedzenie. Jeżeli ktoś nie ma czasu na jedzenie, a nie odczuwa głodu od rana do np. 17, to wskakuje na Jem/Nie jem i od 17 np. w ciągu 2-3h ładuje całe zapotrzebowanie :)

O ja pierdole,ale farmazon...

Mayek
05-01-2012, 11:53
serio im bardziej o tym mysle tym ciezej w to uwierzyc. Jak chcesz wpakowac w siebie 3 tys kalorii zdrowego zarcia nawet w 4h? Nierealne, porzygasz sie, uklad trawienny ci siadzie. I niby kiedy potem ktos robi trening? Nie mow mi ze po tym jedzeniu. Nie no totalna bzdura, pokaz mi zrodlo tych "rewelacji".

mody18
05-01-2012, 12:01
O ja pierdole,ale farmazon...

www.sfd.pl - czytaj. Jest tam wielu ludzi, którzy o 17 np. robią trening, i potem dopiero zaczynają jeść. Nie piszę, że jest to zdrowe. Nie piszę, że to jest lepsze niż jedzenie co 3-3,5 h. Nie piszę, że tak ma robić. Piszę, że jest coś takiego i warto o tym poczytać.

http://www.sfd.pl/Dieta_JEM%2FNIE_JEM__testowa%C5%82_Mawashi,_opraco wa%C5%82_Biniu-t657352.html

Mx
05-01-2012, 12:03
a co najlepiej jeść przed treningiem? który najwcześniej zaczynam o 8 a najpóźniej 9 rano,zależne od tego na która godzinę się wyrobie.

Mayek
05-01-2012, 12:19
Sniadanie. Jajka plus wegle.

Kisiel
05-01-2012, 12:35
jajka przed treningiem jak dla mnie nie bardzo , chude mieso + wegle , ostatecznie białko +owsiane

EL CHE
05-01-2012, 12:43
Dla organizmu człowieka niska tkanka tłuszczowa i rozbudowana tkanka mięśniowa jest zjawiskiem nienaturalnym i ciągle zwalczanym. Dlatego praca nad sylwetką przynosi tyle trudu. Podstawowym zadaniem jest przetrwanie, do którego "zapasy" tłuszczu są niezbędne.

W pewnym stopniu jesteśmy w stanie "sterować" organizmem, możemy np nakręcić metabolizm wysokim spożyciem białka czy wprowadzić się w stan ketozy (zakwasić organizm- także notabene przy użyciu białka). Oba przykłady mogą przynieść rezultaty ale równocześnie zaszkodzić. Szybszy metabolizm - szybsze "zużycie materiału", zakwaszenie - szereg negatywnych konsekwencji. Jednak oba zjawiska przestawiając "sterowniki" poszczególnych organów dają korzyści w walce o sylwetkę.

Dlaczego np. Kazeina uznana jest za najlepsze białko na noc? Oczywiście z powodu długości wchłaniania. Ale to nie jest tak, że zawiera cudowny aminokwas, który stopniowo przez 6h dostarcza nam budulca. Owo długie wchłanianie wynika z... CIĘŻKOSTRAWNOŚCI kazeiny i walką żołądka z jej trawieniem która trwa dość długo...

Nie bez znaczenia jest oczywiście genetyka, talent a nawet grupa krwi i przyzwyczajenia żywieniowe. Nikt, kto nie myśli o startach nie musi oczywiście podchodzić do tego pro. Nie każdy też będzie wyglądał jak facet z okładki MH czy MD trzymając ekstra dietę, ciężko trenując i mając nie ograniczone możliwości suplementacyjno/dopingujące ;) To trzeba sobie powiedzieć od razu. Nie zmienia to faktu, że każdy z Nas może zmienić swoją sylwetkę o 100%

Bugi
05-01-2012, 13:44
www.sfd.pl - czytaj. Jest tam wielu ludzi, którzy o 17 np. robią trening, i potem dopiero zaczynają jeść. Nie piszę, że jest to zdrowe. Nie piszę, że to jest lepsze niż jedzenie co 3-3,5 h. Nie piszę, że tak ma robić. Piszę, że jest coś takiego i warto o tym poczytać.

http://www.sfd.pl/Dieta_JEM%2FNIE_JEM__testowa%C5%82_Mawashi,_opraco wa%C5%82_Biniu-t657352.html

sfd.pl to strona,gdzie wszyscy wiedzą najlepiej,a posty skierowane przeciw moderatorowi zwykle są usuwane. Rozumiem,że niejaki Biniu twierdzi,że jedząc przez 3 godziny 200 g białka ,organizm sobie to białko odłoży "gdzieś z boku" i wykorzysta jak będzie trzeba.
Do mnie taka argumentacja nie trafia i nie trafi nigdy. A już na pewno nie w przypadku ektomorfików.

Oscar
05-01-2012, 14:02
Nie bez znaczenia jest oczywiście genetyka, talent a nawet grupa krwi i przyzwyczajenia żywieniowe. Nikt, kto nie myśli o startach nie musi oczywiście podchodzić do tego pro. Nie każdy też będzie wyglądał jak facet z okładki MH czy MD trzymając ekstra dietę, ciężko trenując i mając nie ograniczone możliwości suplementacyjno/dopingujące ;) To trzeba sobie powiedzieć od razu. Nie zmienia to faktu, że każdy z Nas może zmienić swoją sylwetkę o 100%

Dokladnie
Nie kazdy kto idzie na silke, mysli o tym by wygladac jak kulturysta, lecz glownie zeby poprawic swoja sylwetke. Szama wazna sprawa, ale nie tak jak gada Mayek, ze bez diety idzie chuja zrobic, a zrazasz ino ludzi do sportu. Nie wpierdalac fast foodow, posilki co 3h, dolozyc ryz, kuraka, platki owsiane, jajka, twarogi (zdrowo sie odzywiac) i bedzie git, a nie scisla dieta, liczenie kalorii, chuje muje, bo to bym zostawil zawodowcom
A robota jak robota, nie zawsze idzie zjesc, bywa czasem ze nawet nie ma czasu na przerwe - i co powiesz szefowi: pierdole cie, z bica mi spada, musze zjesc kuraka z ryzem?:lol2:

MisiekWNC
05-01-2012, 14:16
Białko, a dokładniej aminokwasy NIE MAGAZYNUJĄ się w organizmie człowieka w porównaniu do węglowodanów czy też tłuszczów, dlatego też muszą być systematycznie dostarczane do organizmu czy to w życiu szarego człowieka, czy też w życiu kulturysty.

W ogóle, to szkoda czasu na czytanie sfd. Lepiej wybierz kfd albo spartana.

Bugi
05-01-2012, 16:34
Białko, a dokładniej aminokwasy NIE MAGAZYNUJĄ się w organizmie człowieka w porównaniu do węglowodanów czy też tłuszczów, dlatego też muszą być systematycznie dostarczane do organizmu czy to w życiu szarego człowieka, czy też w życiu kulturysty.

W ogóle, to szkoda czasu na czytanie sfd. Lepiej wybierz kfd albo spartana.

Ot i 100% racji.

19piotrek64
05-01-2012, 17:18
Korzystał ktoś może z zabiegu falami uderzeniowymi ? Jeśli tak to gdzie i w jakiej cenie . (mam kontuzje barków)

Kasia
05-01-2012, 21:21
lazilem tam za czasow gimnasiona i bylo ok...
nie wiem jak jest teraz za nowych rzadow (sprzet,ilosc ludzi itd).
ma ktos pochytac jakis tanszy karnet ? ; ))

Kup odżywke w SKG dostaniesz karnet na jedno wejscie. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa,ale takie coś dostałam.

simon07
05-01-2012, 22:02
Witam.W większości klubów masz 1 wejście gratis.Pozdrawiam

IRAS
06-01-2012, 08:01
Mayek gainer to uzupełnienie diety, czasem bardzo potrzebna. Wiadomo ze nie można na tym opierać swojej diety, ale jeśli ktoś nie może zjeść posiłku to lepiej by wypił porcje gainera niz nic nie jadł ani nie wypił. Duzo Gainera strasznie zalewa brzuch i wogole wiec bez przesady z jego stosowaniem.

nervous
06-01-2012, 14:26
Korzystał ktoś może z zabiegu falami uderzeniowymi ? Jeśli tak to gdzie i w jakiej cenie . (mam kontuzje barków)

Ja nie korzystałem ale wiem, że terapia falami uderzeniowymi BTL-SWT jest np. tu:

http://www.rehabilitacja-amed.pl/

Mayek
06-01-2012, 20:19
Mayek gainer to uzupełnienie diety

no wlasnie, nie ma diety = nie stosowac gainera bo co tu uzupelniac.

Mayek
08-01-2012, 12:58
Thales wyczysc sobie skrzynke odbiorcza bo sie nie da wyslac PW.

Pavveuek
09-01-2012, 13:26
Chodzi ktoś na basen do Pałacu Młodzieży w Katowicach w tych godzinach ogólnodostępnych? Bo mam kilka pytań :)

blazej
09-01-2012, 13:41
pytaj chodzę regularnie.

19piotrek64
09-01-2012, 14:50
Ja nie korzystałem ale wiem, że terapia falami uderzeniowymi BTL-SWT jest np. tu:

http://www.rehabilitacja-amed.pl/
Dzięki za info !

Pavveuek
09-01-2012, 16:36
pytaj chodzę regularnie.

Jak tam jest z zaludnieniem w tych porach wieczornych jak otwierają basen dla ogółu?
I odnośnie szafek, na stronie pisze że za 10 zł dostaje się kluczyk, czy te 10 zł to kaucja zwrotna? Bo rozumiem, że jak się nie zapłaci to rzeczy leżą pod oknem?

blazej
09-01-2012, 16:44
Jak tam jest z zaludnieniem w tych porach wieczornych jak otwierają basen dla ogółu?
I odnośnie szafek, na stronie pisze że za 10 zł dostaje się kluczyk, czy te 10 zł to kaucja zwrotna? Bo rozumiem, że jak się nie zapłaci to rzeczy leżą pod oknem?

kaucja zwrotna za szafke, oddajesz kluczyk dostajesz swoje 10złotych. Jak zapomnisz to zostawisz se tam dowód albo coś podobnego.

Zaludnienie to 20-30 czasem są nauki pływania i ze dwa tory na płytkim są zajęte. Teraz się zacznie okres na odchudzanie wiec pewnie będzie więcej ludzi. Niema jednak takiego przepełnienia jak 2-3 lata temu gdzie było po 7-8 osób na torze. Teraz tak max 4.
21-30 dużo luźniej i niema już nauki pływania.
W wekendy zdarzyło mi się że byłem sam na torze.

Pacior
09-01-2012, 21:30
W soboty i niedziele w godzinach dopołudniowych też nie ma tam dużo ludzi

Mayek
10-01-2012, 19:03
moja skrzynka wre:)
Oby polowa z was zrealizowala te plany, ktore zakladacie to bedzie dobrze. Przede wszystkim slowa uznania dla kolegi Siwego, ktory przysyla mi gotowe plany z pytaniami a nie chce zebym za niego wszystko zrobil.
Jak ktos chce info jak trenowac to moze pisac pw ale niech ma podstawy wiedzy. Np jak ma kupionego mutant mass to fajnie jakby wiedzial co to jest, do czego sluzy, przy jakim rodzaju treningu sie to bierze.
Swiezakom polecam nie inwestowac w suple. Ja wiem ze kolega X czy Y bedzie gadal ze suple sa najlepsze i trzeba kupic. Gowno prawda. 2 lata jechalem bez supli i byl ciagly rozwoj i satysfakcja, wiadomo, mozna bylo osiagnac lepsze efekty ale mozna tez bylo wyrzucic kase w bloto. Nie kupowac zanim sie nie ma o tym wiedzy.

EL CHE
12-01-2012, 07:43
Mayek miałeś progres bo trzymałeś dietę i oczywiście zgadzam się z tym co napisałeś.

Tak przy okazji zapraszam wszystkich do wstąpienia w szeregi stowarzyszenia: treningi z mistrzem Polski i zdobywcą pucharu Polski '11 w trójboju siłowym to jedna z atrakcji tej zimy dla członków stowarzyszenia.

Silesian
13-01-2012, 18:28
Ktoś poleca jakiś dobry usztywniacz,orteze na nadgartek z przedłużeniem na przedramię.
Właśnie jestem w trakcie 4 tygodnia leczenia po złamaniu "nasady dalszej kości promieniowej".Krótko mówiąc tj częśc przy nadgarstku.
Ortopeda zaleca po leczeniu 2 miesięczną przerwę od siłowni.Z tym,że tak długo nie zamierzam czekaż.Ktoś ma pomysł na ćwieczenia bez większego zaangażowania nadgarstka?Wiadomo,że w większości ćwieczeń jest angażowany tak więc pole manewru bardzo ograniczone.

MisiekWNC
13-01-2012, 19:31
To dość nie fajna kontuzja, kości promieniowej nasady dalszej. Jeśli chcesz (nie jest to co prawda orteza) to mogę Ci dać taki usztywniacz materiałowy na przedramię z wnęką na kciuk (w aptekach też są takie). Sam wyczujesz kiedy możesz wracać do siłowni, warto tą rękę dłużej rehabilitować, żeby później nie mieć patologii (np. ból przy skręcaniu nadgarstka do wewnątrz). pozdro.

Silesian
15-01-2012, 18:52
Dzięki podejdę jutro do apteki zobaczymy co oferuja.Jak by były problemy zgłosze się:)

Krist VB
16-01-2012, 07:14
Glicerol na pompke - próbował ktoś ?

19piotrek64
16-01-2012, 19:16
Czy plan ABS na brzuch jest coś wart czy lepiej wykonywać normalne ćwiczenia 3 razy w tygodniu ?

chudi94
18-01-2012, 16:10
Brał ktoś może białko NUTRABOLICS HYPERWHEY ?

Miłosz1964
18-01-2012, 18:18
W celu przyspieszenia spalania tłuszczu/posiłku lepiej biegać:
-4 razy po 3,4 km.
-2 razy po 6,8 km ?

W przypadku pierwszym bieg trochę szybszym tempem.

Mayek
18-01-2012, 18:24
ale 4 razy w ciagu dnia czy tygodnia?:]
lepiej robic zmienny trening zeby pobudzic organizm.
Najlepiej 3 razy w tyg biegac 45 min srednim tempem (8km/h okolo) mierzonym wg tetna.
Raz w tygodniu robic trening interwalowy (w dniu bez silki).
3,4 km to jest nic, to nawet nie warto wychodzic z domu :cham:

Miłosz1964
18-01-2012, 18:49
W tygodniu :)

Biegałem 2 razy po 10 km (50 minut) ale teraz są ciężkie warunki i cieżko mi biegać te 10.

Interwałowy też mi cieżko idzie w tych warunkach bo łatwo się wypierdolić ;)

Czyli na razie zostanę 2x 7 km + 1 interwałowy spróboje

Mayek
18-01-2012, 18:56
Interwalowy rob na biezni. Absolutnie nie rob interwalow na dworze!
No chyba ze masz zamiar to robic np w korkach na trawie to tak, to jeszcze idzie. Natomiast jak nie masz sprzetu i miejsca zeby to robic (salomony na betonie) to nie rob.

A na bieganie 10km to sa warunki. Sa nawet warunki na 30km;)

EL CHE
19-01-2012, 14:03

apteczny czy jakiś wynalazek suplementacyjny?

Krist VB
20-01-2012, 04:42
Zwykły, apteczny. Na pw odpowiem z roboty.

Thales
20-01-2012, 16:27
jakis czas temu znalazlem koszulke z Załęża w PURE, widocznie ktos o niej zapomnial, lezala sobie na lawce przez jakies 10 minut jak sie przebieralem, nikt sie nie pojawial w koncu ja wolalem wziac niz zeby miala trafic w niepowolane rece.
Czekalem dlugi czas zeby ktos sam napisal z siebie ze stracil koszulke, chociazby w tym temacie ze.
Wolalem poczekac az ta osoba sama sie odezwie, niz zebym ja mial cos pisac a pozniej bedzie mi 10 chopa pisalo ze to ona..

Świony
20-01-2012, 20:44
jakis czas temu znalazlem koszulke z Załęża w PURE, widocznie ktos o niej zapomnial, lezala sobie na lawce przez jakies 10 minut jak sie przebieralem, nikt sie nie pojawial w koncu ja wolalem wziac niz zeby miala trafic w niepowolane rece.
Czekalem dlugi czas zeby ktos sam napisal z siebie ze stracil koszulke, chociazby w tym temacie ze.
Wolalem poczekac az ta osoba sama sie odezwie, niz zebym ja mial cos pisac a pozniej bedzie mi 10 chopa pisalo ze to ona..
ustale kto to taki....lecz koszulki już nie dostanie..

kgk
22-01-2012, 21:47
Zrobil ktos wszystkie 42 dni a6w ?

Miłosz1964
22-01-2012, 22:02
jestem na 32

kgk
22-01-2012, 22:05
jak efekty ?

Miłosz1964
22-01-2012, 22:13
Robię drugi raz (pierwszy przerwalem na 36 z powodu choroby)
Mięśnie się pojawiły,górne już dobrze widoczne, dól gorzej
(ale tu problem z tym że muszę zrzucić ~3/4 kg). Twarde dość dobrze.

Ciężko też ocenić czy to sam wpływ a6w czy też tego że jestem na redukcji + robiłem ćwiczenia na siłce na brzuch

Ale generalnie nie polecam a6w bo jest strasznie monotonne i czasochłonne.
Wolałem robić ćwiczenia na siłce ale obecnie nie mam dostępu.

Może jakbym ćwiczył dokładnie efekty były by jeszcze większe.

Jak skończę to wrzucę jakieś fotki.
Choć będzie ciężko ocenić samo a6w bo spadłem z 99 na 73 kg.

Sorry że tak chaotycznie ale jestem śpiący :)

Mayek
22-01-2012, 22:14
a6w jest do dupy. Robilem i efekty mizerne. Przy tym samym poswieceniu duzo lepsze efekty przy innych cwiczeniach. Skonczylem okolo 26 dnia bo bolala mnie szyja z tych cwiczen i nie bylo efektow.

kgk
23-01-2012, 08:48
jaki stack do boksiku polecacie nie Hemo Rage i inne wynalazki bo po tym jest za duza korba w glowie

majk
26-01-2012, 23:43
robił ktoś z was insanity workout? mam zamiar się z tym zmierzyć wkrótce...

IRAS
27-01-2012, 15:18

Dzisiaj próbowałem 30g gliceryny na 0,5l wody mineralnej, zaczełem pic godzine przed siłownia. Fajnie działa, łapy szybko się pompują czyli zdaje egzamin.

MoDy BrW
27-01-2012, 18:31
Dzisiaj próbowałem 30g gliceryny na 0,5l wody mineralnej, zaczełem pic godzine przed siłownia. Fajnie działa, łapy szybko się pompują czyli zdaje egzamin.

dzis piatek wiec na siłowni robi sie ino zestaw imprezowy. :jezor:

Bojar
28-01-2012, 19:51
Jest na forum jakiś dietetyk, albo moze ktoś jakiegos polecić?

mody18
28-01-2012, 19:55
Pisz o co chodzi tutaj. Jest wiele osób na forum, którzy znają się na tym lepiej niż nie jeden dietetyk, a tak owi zdzierają kasę za gówniane porady.

Bojar
28-01-2012, 19:59
Niemam mozliwości jedzenia reguralnie, ani chodzić na siłownie.
Chce ściepać brzuch i ok 20kg do wakacji, ino nie wiem jak sie do tego najlepiej zabrać i jaka mniej wiecej diete wprowadzić, bo rozumiem, że to jest podstawą.

mody18
28-01-2012, 20:18
http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5% BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html

Z tego linku wylicz sobie zapotrzebowanie kaloryczne, jakie powinieneś mieć i napisz je tutaj. Jest to najważniejsza sprawa. Wnioskując po tym, że chcesz zrzucić 20 kg, to domniemam wagę na poziomie 90-100 kg, więc 3000 kcal to jest takie minimum, od którego powinieneś zacząć. Jeżeli zbyt drastycznie zaczniesz < 3000 kcal, to potem po prostu nie będzie z czego obcinać. Policz ile tam Ci wyjdzie, napisz i będziemy korygować.

Co do tego, że nie możesz jeść regularnie, to co masz na myśli? Śniadanie o 7 rano, i post do obiadu - 15:00 ? Czy 7 śniadanie i drugie śniadanie np. o 11/12? Dobrze jest jeść regularnie, ale nie jesteśmy zawodnikami PRO, więc powinien się liczyć dobowy bilans kaloryczny, a i jak zjemy co 4-4,5 h to źle nie będzie.

Artis
28-01-2012, 20:20
No ta ja też sie tutaj wpisze :p

zaczynam zabawę ze zrzucaniem fetu :)

na początek dieta + aeroby ( 3 razy w tygodniu) ( diete mam już od dwóch tygodni, aeroby od tygodnia)

jak trochę rozruszam stare kości. mam zamiast przejść na siłownia + zaraz potem aeroby, ( wyczytałem, ze przynosi dobry efekt). Mam kilka pytań:

1) Na początku chciałbym na siłce zacząć od treningu obwodowego. Ma ktos jakis link, który pokazuje przykładowe ćwiczenia? znalazłem tylko informacje odnośnie ilości powtórzeń, na czym to polega itd. Ja bym potrzebował jakiś przykładowy trening, rozpiskę. Dalej sobie sam poradze.
2) obwodowy trening to tylko jedno kółko? (obwód). Wykonuje się to po jednej serii i koniec?
3) Dieta - Mam rozpisaną dietę. Wiem co mam jeść w ciągu całego dnia, ale największy problem mam z tym co mam jeść przed i po ( na razie aeroby). ćwiczę koło 20:00.Chodzi mi o informacje czy węglowodany czy białko czy oba. Pytam dlatego, że co forum to inne zdania. Ide spać powiedzmy kolo 23 i przed samym snem wdupiam biały ser. ale co jesc przed a co zaraz po treningu? Proszę o informacje bez supli. tzn ew białko bo posiadam. Nie chce na początku faszerować niczym bo wiem, że w początkowych fazach nie jest to potrzebne.

Mx
28-01-2012, 20:27
:

1) Na początku chciałbym na siłce zacząć od treningu obwodowego. Ma ktos jakis link, który pokazuje przykładowe ćwiczenia? znalazłem tylko informacje odnośnie ilości powtórzeń, na czym to polega itd. Ja bym potrzebował jakiś przykładowy trening, rozpiskę. Dalej sobie sam poradze.

Plan ACT
ACT-oznacza aerobiczny trening obwodowy,trening jest dla osób "początkujących" zaczynających przygodę z siłownią.ACT to trening który wprowadza do prawdziwej przygody z ciężarami i różnymi kombinacjami programowymi (plan-treningowy) .ACT jest również adresowany dla osób zaawansowanych np powrót na siłownie po 6-miesiącach przerwy,ACT może być zastosowany do treningu regeneracyjnego,wytrzymałościowego

Oczekiwania po zastosowaniu ACT
*Wzmocnienie układu kostnego a dokładnie stawów,ścięgien,wiązadeł,wzmocnienie całego organizmu i przygotowanie do cięższych treningów
*Zyskujemy również, masę mięśniową,siłę,wytrzymałość.

Kilka ważnych informacji o ACT
*Zalecany okres stosowanie treningu to 2miesiące (8tygodni)
*Trenujemy max 3-razy w tygodniu.
*Ilość powtórzeń to przedział 12-15 pow.
*Trening cechuję się 10-12 ćwiczeniami które wykonujemy na jednym treningu,powinniśmy się wyrobić w godzinę czasu.
*Ciężar dobieramy taki aby zrobić 12-15pow.
*Nie wykonujemy np: 4s serii na klatkę-tak jak ma się to w splicie, wszystko robimy bez przerwy , przechodzimy np:z klatki od razu do następnego ćwiczenia czyli jakieś 10-15sek mamy na przejście do następnego ćwiczenia.Wykonie wszystkich ćwiczeń to jeden obwód.Ilość obwodów to max 4.
*Oczywiście rozgrzewka to podstawa.

Jak powinien wyglądać trening
*Rozgrzewka to podstawa
*Wykonujemy 12ćw tzw.12-stacji
*1ćw czyli pierwsza stacja,2ćw to druga stacja i tak przechodzimy to kolejnych ćwiczeń.
*12ćw=1obwód.
*Następne 12ćw to już 2obwód.
*Przerwy pomiędzy obwodami to ok 2-3minut.

Opisanie obwodów na dany tydzień
1-2tygodnie =1obwód
3-4tygodnie = 2obwody
4-6tygodni = 3obwody
6-8tygodni = 4obwody

Rozkład partii
- Brzuch
- Uda
- Klatka
- Barki
- Plecy
- Bicepsy
- Tricepsy
- Przedramiona
- Łydki

12-Ćwiczeń
1.Unoszenie nóg w zwisie na drążku
http://www.youtube.com/watch?v=q21oUW1M96s
2.Przysiady z Sztangą na barkach
http://www.youtube.com/watch?v=aPIjuTVlm6w
3.Uginanie nóg w leżeniu na maszynie
http://www.nacyklu.pl/cwiczenie-uginanie-nog-w-lezeniu-113
4.Wyciskanie Sztangi leżąc ławeczka poziom
http://www.fit.pl/cwiczeniadlaciebie/w_klubie/wyciskanie_sztangi_lezac__cwiczenia,118,1,0.html
5.Wyciskanie Sztangi z przed głowy
http://www.youtube.com/watch?v=cQg2f3xfJq0
6.Unoszenie sztangielek bokiem w górę
http://www.youtube.com/watch?v=ConYgCX-ULU
7.Przyciąganie drążka wyciągu górnego do klatki nachwyt
http://www.kfd.pl/sciaganie-drazka-wyciagu-gornego-do-klatki-na-maszynie-34178.html
8.Martwy Ciąg
http://www.youtube.com/watch?v=HjHIW_nTzTA
9.Uginanie ramion z sztangielkami na przemian z supinacją nadgarstka
http://www.youtube.com/watch?v=9lxJ7NyiYYA
10.Pompki odwrotne
http://video.google.com/videoplay?docid=-7075847500958592641
11.Uginanie nadgarstków z sztangą
http://www.youtube.com/watch?v=wsQWxXH1ZGw
12.Wspięcia na palcach z sztangą na barkach
http://www.youtube.com/watch?v=LceExQXg4MM

mody18
28-01-2012, 20:28
1. Przykładowy FBW

I. Przysiad
II. Rumuński martwy ciąg
III. Wyciskanie na ławce
IV. Wiosłowanie sztangą
V. Wyciskanie na barki
VI. Biceps lub triceps
VII. Opcjonalnie brzuch

Artis
28-01-2012, 20:30
super dzięki :) tego szukałem

Bojar
28-01-2012, 20:36
Pracuję na trzy zmiany i to jest główny powód braku regularności jedzenia.

Artis
28-01-2012, 20:40
Jeszcze głupie pytanie i sie nie smiać :)

jak będę podpierdalał z karteczką co mam ćwiczyć bedzie obciachem, nie bedzie to przypominało robienie zakupów w kerfurze :lol2::lol2:

Mx
28-01-2012, 20:44
Ja tam widziałem gości z karteczkami,ja miałem na początku w telefonie :foch:

Bojar
28-01-2012, 21:02
mody18

TDEE = BMR + TEA + TEF + NEAT

Mam wyliczony BMR, ale jeżeli moja aktywność fizyczna ogranicza sie do dojścia na przystanek i posadzenia dupska przed komputerem w pracy to jak mam obiczyć TEA i resztę?
BMR wynosi 2030,9

MisiekWNC
28-01-2012, 21:03
też zawsze lubie z karteczką ćwiczyć i długopisem :P

Mayek
28-01-2012, 21:50
widzialem juz mega koksow z zeszytami. Po 2 po co sie przejmowac co inni ludzie powiedza? Ja mam takie rzeczy w dupie o ile moje zachowanie nie narusza czyjegos dobra.

mody18
29-01-2012, 06:08
Bojar, śledzę regularnie sfd, i tam ludzie właśnie mają taki sam problem jak Ty. Mianowicie pracują na trzy zmiany i nie wiedzą jak mają jeść. Zawsze znajdą jakieś rozwiązanie. Tu masz tylko przykład. http://www.sfd.pl/Dieta_przy_pracy_w_roznych_godzinach-t458894.html Głównie się rozchodzi o to, że po prostu przesuwasz godziny posiłków, przy następnej zmianie w pracy.

Co do zapotrzebowania, to chcesz rozpocząć trening siłowy i aerobowy? Jeżeli tak, to ustalasz czas jaki będziesz wykonywał trening i aeorby, i wklepujesz w ten wzór.

Lars Ulrich
29-01-2012, 12:12
Chodzenie z karteczką żadna siara, ćwiczysz dla siebie a nie dla poklasku, niektórzy tak jęczą na siłowni że idzie jebnąć ze śmiechu, jednak to im potem biceps rozpierdala koszulki, nie mnie :hihi:

Bouni_Ledziny
29-01-2012, 12:15
Jeszcze głupie pytanie i sie nie smiać :)

jak będę podpierdalał z karteczką co mam ćwiczyć bedzie obciachem, nie bedzie to przypominało robienie zakupów w kerfurze :lol2::lol2:

Ćwicz dla siebie i nie patrz co sobie ludzie pomysla. Ambicje zostawiaj w szatni.

Mayek
29-01-2012, 12:35
sa ludzie, ktorzy rycza wyciskajac na rekord 60kg i chuj tam panie z opinia innych. Tacy maja najwieksza motywacje zeby cos zrobic ze soba i potem sie ich widzi za jakis czas wiekszych niz wczesniej.
W Polsce wkurwia mnie kultura na silowni. Malo jest ludzi takich spoko z ktorymi idzie pogadac a wiekszosc to sa zwykle buraki, na zmiane nie robia, siedza na tych sprzetach tak jakby im ktos to mial zabrac. Zero uprzejmosci. Trzeba dobrze trafic. Najlepsze sa takie silki osiedlowe bo wtedy nikt ci nie pierdoli a wrecz pyta "co tam na tej kartce masz":) Takze jak sie nasluchalem opowiesci o pure to mnie to totalnie zniechecilo. Musi byc klimat do cwiczen.
Jak bede przy kasie to robie swoja silke gdzies w domu, wszystko na czarno, zylastwo nieobite zadna kolorowa guma, bez kolorowych zicow, wszystko srebrno-czarne, w glosnikach disturbed i inna taka ostra muzyka i jazda. Czasami jak na silce poleci lady gaga to trace sily do cwiczen. Nie zapomne jak raz mialem cisnac rekord i zabieram sie do tego, wdech wydech, maks koncentracja, juz mam dzwigac a tam z glosnika steve wonder "i just call to say i love you". Musialem wstac i 5 min dochodzic do siebie i sie na nowo koncentrowac:]

Lars Ulrich
29-01-2012, 12:36
Ambicje zostawiaj w szatni.no toś dojebał :cham:

Bojar
30-01-2012, 15:29
Bojar, śledzę regularnie sfd, i tam ludzie właśnie mają taki sam problem jak Ty. Mianowicie pracują na trzy zmiany i nie wiedzą jak mają jeść. Zawsze znajdą jakieś rozwiązanie. Tu masz tylko przykład. http://www.sfd.pl/Dieta_przy_pracy_w_roznych_godzinach-t458894.html Głównie się rozchodzi o to, że po prostu przesuwasz godziny posiłków, przy następnej zmianie w pracy.

Co do zapotrzebowania, to chcesz rozpocząć trening siłowy i aerobowy? Jeżeli tak, to ustalasz czas jaki będziesz wykonywał trening i aeorby, i wklepujesz w ten wzór.

Ja jebie, wyszło mi ponad 4000 kcal. Czy to możliwe?
Mam w planach bieganie na początek 30 min dziennie przez 5 dni w tydniu.
Jaki trening siłowy bez sprzętu?

Bouni_Ledziny
30-01-2012, 19:21
no toś dojebał :cham:

ale ja za to rosne...

Junior
30-01-2012, 19:29
On tez :rotfl:

hastKOREA
30-01-2012, 19:30
ale ja za to rosne...

to sie ciesze bardzo heee

Bouni_Ledziny
30-01-2012, 19:39
On tez :rotfl:

ale w innych miejscach zapewne:drewno::rotfl:

damiann37
30-01-2012, 19:52
Zawsze po treningu bolą mnie łokcie jak mam je zgiete przez dłuższy czas ,polecacie jakaś maść na to ?

Rutek
30-01-2012, 20:04
może za bardzo prostujesz rękę w łokciu i stąd ten ból? przy niektórych ćwiczeniach staraj się nie prostować do końca ręki np na modlitewniku,albo przy wyciskaniu na ławeczce

Thales
30-01-2012, 20:06
sa ludzie, ktorzy rycza wyciskajac na rekord 60kg i chuj tam panie z opinia innych. Tacy maja najwieksza motywacje zeby cos zrobic ze soba i potem sie ich widzi za jakis czas wiekszych niz wczesniej.
W Polsce wkurwia mnie kultura na silowni. Malo jest ludzi takich spoko z ktorymi idzie pogadac a wiekszosc to sa zwykle buraki, na zmiane nie robia, siedza na tych sprzetach tak jakby im ktos to mial zabrac. Zero uprzejmosci. Trzeba dobrze trafic. Najlepsze sa takie silki osiedlowe bo wtedy nikt ci nie pierdoli a wrecz pyta "co tam na tej kartce masz":) Takze jak sie nasluchalem opowiesci o pure to mnie to totalnie zniechecilo. Musi byc klimat do cwiczen.
Jak bede przy kasie to robie swoja silke gdzies w domu, wszystko na czarno, zylastwo nieobite zadna kolorowa guma, bez kolorowych zicow, wszystko srebrno-czarne, w glosnikach disturbed i inna taka ostra muzyka i jazda. Czasami jak na silce poleci lady gaga to trace sily do cwiczen. Nie zapomne jak raz mialem cisnac rekord i zabieram sie do tego, wdech wydech, maks koncentracja, juz mam dzwigac a tam z glosnika steve wonder "i just call to say i love you". Musialem wstac i 5 min dochodzic do siebie i sie na nowo koncentrowac:]

w Pure w ogole ludzie nie dbaja o sprzet.. masakra.. jak ja widze ich ostatnie powtorzenie i puszcanie tych "drazkow" i jak te wszystkie talerze spadaja o zol z takim pierdolnieciem ze by sie to zapadlo 2 pietra nizej to ja pierdole, a ja sie pozniej dziwie ze czesc sprzetu buja sie na bok czy ma w chuj naciagniety ten pasek..
co do muzyki w pure.. zawze mam swoja mp3 bo ta muzyka mnie rozpierdala.. nie dosc ze prawie to samo to az zygac sie chce po tej muzyce..
no i mialem tez taka sytuacje ze chcialem sobie wziac hantetli chyba 12kg.. wzialem sobie je ( z tych pulek gdzie wszystkie leza ) i ide na laweczke zeby cwiczyc a tu mnie koles goni i mnie chyta i pado mi ze on jeszcze na nich nie skonczyl robi i mam mu to oddac..:| kurwa.. milion pinset hatnli.. nawet w wiekszosci sa podwojne.. czyli 4 albo czasem 6 hantli o tej samej gramaturze.. ale nie koles mnie gonil bo ja mu wzialem jego z tej pulki..
skonczy mi sie umowa z pure chyba sie przenosze na ceglana.. albo altus bede miec blizej.. i moze nie bedzie wlasnie tyle burakow.. nawet w szatni sa zalosni.. mowisz im z grzecznosci przepraszam zeby sie przesuneli bo nie ma miejsca zeby przejsc to jeszcze krzywo patrza i sie nie przesuna..
nie wiedzialewm ze mozna sie do tego stopnia napinac..:D

tak jak kiedys polecalem PURE tak z dnia nadzien mam wrazenie ze to jedna wielka porazka..

Mayek
31-01-2012, 00:23
Jaki trening siłowy bez sprzętu?
trening silowy bez sprzetu jest jak Gieksa z jastrzebia.

EL CHE
31-01-2012, 09:22
Zawsze po treningu bolą mnie łokcie jak mam je zgiete przez dłuższy czas ,polecacie jakaś maść na to ?

Wyciskasz wąsko?

Zainwestuj w omegę 3 (łykaj 2g dziennie), wyjdzie Ci na zdrowie i ograniczy stan zapalny.

Lars Ulrich
31-01-2012, 09:33
ale ja za to rosne...ale nie rozumiesz co piszę :cham:

a ja rosnę i rosnę... ale już niedługo, wielka przemiana :rotfl:

Kajutek
01-02-2012, 20:46
Mam kreatyne z końcówką już daty ważności, można ją brać po dacie, czy cos traci?

Rafał z Lędzin
01-02-2012, 20:54
Myśle że do pół roku przeterminowania możesz spokojnie szamać.

Mayek
01-02-2012, 20:58
data waznosci jest po to zeby producent mogl zarobic a ten co sprzedaje zeby musial robic promocje i wyprzedawac/wyrzucac towar i kupowac nowy. To nie sa jajka czy twarog ino proch, nie przejmowalbym sie zazbytnio, jak trzymales w suchym to bedzie ok.

Mx
01-02-2012, 22:09
co bardziej polecacie, storm czy bsn no-explode, i jakie białko polecacie,ta ostrovia coś daje? cena bardzo niska.

Mayek
01-02-2012, 22:11
zre to i w sumie nie wiem czy cos daje czy nie. Na srednim poziomie daje ale pewnosci czy to jest dobre to nie mam. Nie ma tez pewnosci czy jak kupisz cos drogiego to bedzie dobre. Ciezko powiedziec to jest czarna magia co tam jest w tych pudlach nasypane.
Kumpel zarl explode i poleca ale to pewnie jest to samo.
Serio na poziomie zwyklych ludzi to wszystko jest to samo.

Rafał z Lędzin
01-02-2012, 22:14
Storm to po treningówka, a No-explode to przed treningówka, zapewne chodziło ci o Shocka. Nie wiem jak No-explode, ale Shock dobry, pomyśl jeszcze o Napalmie z FA.
Co do Ostrovii to osobiście nie poleciłbym nikomu, jak chcesz mieć dobre białko to musisz troche wydać, osobiście poleciłbym Matrix Syntrax, Dymatize Elite Whey Protein, Gasparii Myofusion, Fitmax Whey Protein 81.

Mayek
01-02-2012, 22:16
Rafal a czemu nie polecasz? Co nie tak w skladzie. Pytam powaznie bo jem to i moze faktycznie sobie szkodze tym.

Rafał z Lędzin
01-02-2012, 22:20
Z siłownią nie ma za długo do czynienia, w sprawach suplementacji kontaktuje się/doradzam z trenerami z siłki (chłopaki po AWF), też początkowo chciałem brać Ostrovie (jakby nie było najtańsze białko na rynku), szybko mi wybili ten pomysł z głowy:
-chujowa przyswajalność
-chujowy smak
-chujowa rozpuszczalność
+cena

Mayek
01-02-2012, 22:23
dobra to u mnie punkt 2 i 3 odpada bo co to za argument. Smak, dla smaku mozna dodac odtluszczone kakao i jest dobre. Za ta cene moze byc ciulaty smak. Rozpuszczalnosc tez, pomieszasz 10 razy w shakerze i jest ok.

Cos wiecej o przyswajalnosci? Czy nie ma zbednych skladnikow ani smieci, czy kalorycznosc jest taka jaka ma byc. Na sfd robili testy bialej w labolatorium i wyszlo ze ostrovia nie ciula ze skladem.

Nie chce za to samo tylko lepiej smakujace placic 4 razy wiecej.

Rafał z Lędzin
01-02-2012, 22:30
Osobiście wole dać 20zł więcej i mieć dobre smakowo.

Mayek
01-02-2012, 22:49
Ok ale pytanie bylo inne. Jezeli odradzasz ostrovie tylko z powodu smaku to jest to nieporozumienie. To tak jakby odradzac auto bo jest czerwone a ty lubisz czarne.
To jest ten problem oceny Ostrovii ze jest tania bo ma ciulaty smak i sie slabo rozpuszcza a 80gramow bialka na 100 gramow prochu ma. Pytanie jaka jest jakos tego bialka? Myslalem ze masz jakies info co do skladu i dlatego odradzasz ale skuli samego smaku i rozpuszczalnosci to prosze cie. To nie jest fachowa porada. Synek sie pyta czy warto kupic Ostrovie. Jak nie masz kasy to warto bo nie jest powiedziane ze drogie bialka sa lepsze.

LTS
02-02-2012, 09:40
kto chce karnet PURE. luty opłacony. przepiszę gratis.

EL CHE
02-02-2012, 12:03
Napiszę to po raz n-ty: problemem ostrowi jest brak linii produkcyjnej przystosowanej do produkcji suplementów. Używają odpadu mleczarskiego i robią na tym pieniądze. Nie posiadają odpowiednich certyfikatów jakościowych i nie posiadają technologii. I to jest tak jakby hydraulik miał murować. Teoretycznie obaj są budowlańcami a jednak różnica jest.

Testy SFD nie mogą mijać się z prawdą bo tą są testy na zasadzie "czy śmieć jest koncentratem śmieci?. Tak jest bo zawiera 80% śmieci". Tyle że nam chodzi o szkło a nie o puszki.

Te wszystkie certyfikaty nie są przyznawane "z dupy". Ostrowia oczywiście je posiada - dla produkcji sera.

Bouni_Ledziny
02-02-2012, 16:51
Potrzebowalbym cos mocnego na pompe, tylko nie zadne pobudzajace bo mam po tym zwała najgorszego z najgorszych.

EL CHE
02-02-2012, 17:29
możesz spróbować nitixa z bsn lub jego nastepce epozine o2 warto jednak zauważyć że "pompa" w 75 % uzależniona jest od naszej diety i rodzaju treningu.

Bouni_Ledziny
02-02-2012, 17:44
możesz spróbować nitixa z bsn lub jego nastepce epozine o2 warto jednak zauważyć że "pompa" w 75 % uzależniona jest od naszej diety i rodzaju treningu.

jak powinna wygladac dieta żeby osiagnac dobra pompe?
Ogolnie chodzi o to, ze ide na silownie, robie dobry trening a pompy brak.

tomekgisz94
02-02-2012, 18:56
na pompe xpand dobry i masz w nim matrix kreatyn więc sie oplaca bo nie musisz sobie zadnej dokupic

EL CHE
02-02-2012, 20:16
jak powinna wygladac dieta żeby osiagnac dobra pompe?
Ogolnie chodzi o to, ze ide na silownie, robie dobry trening a pompy brak.

najprościej rzecz ujmując - dużo węgli i wody ale wiadomo to kij który ma dwa końce. Zapasy glikogenu także muszą być uzupełnione więc pełna regeneracja po ostatnim treningu i dobre żarcie po nim.

Od rana do treningu lecisz na wysokich węglach a po treningu je obcinasz (poza posiłkiem po treningowym) plus nabijać kcal w proporcjach 3 do 2 tzn jeśli w ciągu dnia spożywasz 3000kcal to 2000 muszą być w posiłkach przed treningowych a ten 1000 w po treningowych
Możesz spróbować tak na 120 min przed treningiem:
150g ryżu/kaszy/makaronu + 200g mięsa + 0,75 l wody (a nawet soku w tym przypadku) czyli inaczej mówiąc duuuuża procja.

stosując trening, np na masę po skonczeniu klatki robisz dodatkową serię pompującą np rozpiętki w min 5 seriach po 12 powt z 30 sek przerwami. podobnie z innymi partiami, które robisz normalnie wg planu i dodajesz tą serię pompującą, w przpyadku bic to będzie np 21, pleców - wiosło hantlą ( 5 serii po 12 powt z 30 sek przerwami) itd

Bouni_Ledziny
02-02-2012, 21:21
najprościej rzecz ujmując - dużo węgli i wody ale wiadomo to kij który ma dwa końce. Zapasy glikogenu także muszą być uzupełnione więc pełna regeneracja po ostatnim treningu i dobre żarcie po nim.

Od rana do treningu lecisz na wysokich węglach a po treningu je obcinasz (poza posiłkiem po treningowym) plus nabijać kcal w proporcjach 3 do 2 tzn jeśli w ciągu dnia spożywasz 3000kcal to 2000 muszą być w posiłkach przed treningowych a ten 1000 w po treningowych
Możesz spróbować tak na 120 min przed treningiem:
150g ryżu/kaszy/makaronu + 200g mięsa + 0,75 l wody (a nawet soku w tym przypadku) czyli inaczej mówiąc duuuuża procja.

stosując trening, np na masę po skonczeniu klatki robisz dodatkową serię pompującą np rozpiętki w min 5 seriach po 12 powt z 30 sek przerwami. podobnie z innymi partiami, które robisz normalnie wg planu i dodajesz tą serię pompującą, w przpyadku bic to będzie np 21, pleców - wiosło hantlą ( 5 serii po 12 powt z 30 sek przerwami) itd

dziękuję

Krist VB
04-02-2012, 07:08
Matrix Syntrax, Dymatize Elite Whey Protein, Gasparii Myofusion, Fitmax Whey Protein 81.

Tu sie nie zgodzę(pogrubione) , polecam natomiast Olimpowe białka z czystym sumieniem. Od lat trzymają skład i %. Ostatnio robilismy badania kilku białkom w tym m.in Myofusion i Olimp dwa rodzaje. Ze wszystkich badanych produktów jedynie olimp wyszedł wręcz idealnie, a w jednym z białek odstępstwo od etykiety było na + .

Krist VB
04-02-2012, 11:43
Napiszę to po raz n-ty: problemem ostrowi jest brak linii produkcyjnej przystosowanej do produkcji suplementów. Używają odpadu mleczarskiego i robią na tym pieniądze. Nie posiadają odpowiednich certyfikatów jakościowych i nie posiadają technologii. I to jest tak jakby hydraulik miał murować. Teoretycznie obaj są budowlańcami a jednak różnica jest.

Testy SFD nie mogą mijać się z prawdą bo tą są testy na zasadzie "czy śmieć jest koncentratem śmieci?. Tak jest bo zawiera 80% śmieci". Tyle że nam chodzi o szkło a nie o puszki.

Te wszystkie certyfikaty nie są przyznawane "z dupy". Ostrowia oczywiście je posiada - dla produkcji sera.

El ale przecież wszyscy robią ze smieci. Zaden producent nie produkuje serwatki tylko po to, zeby robić z niej odzywki białkowe. Serwatka zawsze jest odpadem, nie wazne czy przerabiana przez Ostrowię czy Gaspari. nie porównuj ostrowii do sweet wheya, który to jest śmieciem samym w sobie.

Sonny
05-02-2012, 16:04
Batony Nutrend Excellent 85g - smak marcepan z migdałami, po terminie z datą do 12.01.2012, za 3zł/sztuka.

PVL Mutant Mass 2,2kg czekolada - uszkodzony, mogło się usypać do 50g za 70zł.

Olimp Gain Bolic 1kg truskawka - uszkodzony, mogło się usypać do 50g za 15zł. Mam 2 folie.

Olimp Profi Mass 900g banan - uszkodzony, mogło się usypać do 50g za 35zł. Mam 2 folie.

UNS Mass Attacker 3,5kg wanilia - uszkodzony, nie wiem ile się usypało, pewnie nie więcej niż 100g, ale muszę jeszcze zobaczyć. Cena 60zł. Mam 2 folie.

UNS Mass Shocker 3,5kg jagoda - uszkodzony, mogło się usypać do 50g za 60zł. Mam 2 folie.

Mass Builder 1,5kg - dobra data, nieuszkodzony, ale folia podniszczona. Za 25zł.

Mass Builder 3kg banan, uszkodzony, mogło się usypać do 100g, nie wiem czy nie nadaję się tylko do przesypania do puchy, za 40zł.

Activlab Musli Gainbody 3kg smak chyba kokos i jagoda-jogurt po terminie, ale nie znam dokładnej daty, chyba jeden smak do 11.2011, a drugi któregoś stycznia 2012. Za 50zł.

Fitmax Mass Active 2kg smak nie wiem, data chyba do 06.01.2011 za 40zł. Opakowanie trochę podniszczone, ale całe.

Nutend Flexit 400g - smak pomarańcza, po terminie data do 18.11.2011 za 30zł.

Jakby ktoś był zainteresowany innymi odżywkami po terminie to pisać na PW.

EL CHE
06-02-2012, 10:57
El ale przecież wszyscy robią ze smieci. Zaden producent nie produkuje serwatki tylko po to, zeby robić z niej odzywki białkowe. Serwatka zawsze jest odpadem, nie wazne czy przerabiana przez Ostrowię czy Gaspari. nie porównuj ostrowii do sweet wheya, który to jest śmieciem samym w sobie.

Oczywiście, masz rację. Wołałbym jednak aby linia produkcyjna posiadała stosowne certyfikaty a zakład posiadał odpowiednią technologię. W tym tkwi szkopuł.

Oto producent większości supli z wyższej półki:
http://www.anona.de/en/fd.php
Liczby nagród za jakość nie sposób zliczyć. Porównywanie więc ostrowii do ich produktów jest co najmniej nietaktem ;)

ps. nie jestem fanem myofusion :)

Mayek
06-02-2012, 14:52
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M957dACQyfU

JOHAN 13
07-02-2012, 17:57
NUTREND CARBOSNACK 55G
ŻEL ENERGETYCZNY DLA SPORTOWCÓW

Ktoś umi to pochytać w przystepnych cenach ?

Mx
07-02-2012, 18:25
sprzedam BNS NO-EXPLODE 1025g,nowy nie otwierany(folia) za 100zł.

Miłosz1964
10-02-2012, 16:55
Polecicie jakiś plan (ćwiczenia) na brzuch?
Problem to tylko domowe warunki (+ ew. obciążenie z siłowni).
Generalnie wszystko poza a6w i abs II (bo nie mam na czym wisieć :) )

Coś takiego było by dobre?
http://www.kulturystyka.org.pl/modules/news/article.php?storyid=739

buli
10-02-2012, 18:09
Wciągał ktoś białko UNS WPC Econo????,cenowo OK,niby nie ma zadnych dodatkow białka sojowego.

Mayek
10-02-2012, 18:22
Milosz dostales PW. Generalnie chlopaki sprawdzam czasami forum se smartphone i zapominam od razu odpisac ale kazdemu odpisze.
Aha i pisze 18 raz to chyba.
Gainer i inne proszki NIE ZASTAPIA OBIADU!!!
Nauczcie sie tego w koncu.
Jest tylko garstka ludzi na swiecie, ktora wdupia proch zamiast jedzenia i wychodzi im to na dobre ale oprocz tego biora jeszcze witaminy w pigulkach itd.
Odzywki nie zastapia posilku dla zwyklego smiertelnika!

IRAS
10-02-2012, 18:47
Ale gainer i białko jeśli jesz normalnie to dużo mogą pomoc i jak najbardziej wdupiać. Ale też trza wziąć pod uwagę że to tylko uzupełnienie "diety" proszkiem.

Lars Ulrich
10-02-2012, 20:06
Widziałem zestaw ćwiczeń z hantlami na sfd +35 :cham: czyli jak dla mnie idealnie.
Mogę nakurwiać dziennie ? Bo i tak obciążenie póki co śmiechu warte, a póki co mi się chce .

Mayek
10-02-2012, 20:11
a po co? Dziennie to tys powinien robic spacer/trucht a nie pakowac.

Lars Ulrich
10-02-2012, 20:55
No ale jak ja mam tyle do ściepnięcia to nie chce być flak.

Mayek
10-02-2012, 23:46
Ale sama silka ci nie pomoze wiec 7 dni w tygodniu machanie hantlami nie ma sensu, szkoda energii i czasu. Zreszta, bez urazy, ale jestes taka osoba, ktora nie rokuje nadziei bo juz o tym gadalismy rok temu i nic sie nie zmienilo, za duzo gadasz, za malo robisz.

Lars Ulrich
11-02-2012, 01:19
No więc lepiej nie próbować.ok, dzięki za poradę.

Mayek
11-02-2012, 01:30
nie ironizuj mi tutaj tylko z takim zacieciem jakie masz do szydery zacznij zapierdalac. Gadalismy juz 15 razy i ciagle sie pytasz o to samo. Mowie ci powaznie, silka 3-4 razy w tyg starczy dla ciebie, zacznij zrzucac fet przez aeroby. Ja wiem ze wygodnie sobie pomachac 7 razy w tyg hantelkami i miec spokoj przed samym soba ze sie robi wszystko co jest mozliwe a nie idzie. Ino ze tak robia tluste baby, ktorym sie nie chce zapierdalac i konczy sie zawsze tak samo. Nie byc jak baba, nie ironizuj tylko rob co ci mowie i mowilem juz wielokrotnie.

Lepiej probowac sprawdzone sposoby a nie kombinowac i szukac wymowek. Wiesz, ze cie lubie, zycze ci jak najlepiej ale tu nie ma drog na skroty.

Mx
11-02-2012, 08:26
Jak chcesz to podeśle ci trening na siłkę w który ja robiłem + aeroby + lekka dieta bo nie trzymałem się odpowiednich godzin posiłków ale i tak schudłem już 10kg.

Bouni_Ledziny
11-02-2012, 11:18
Wciągał ktoś białko UNS WPC Econo????,cenowo OK,niby nie ma zadnych dodatkow białka sojowego.

Ja sobie je chwale.
Dobre w smaku, dobra rozpuszczalnosc. Co ma naprawde w srodku tego nie wiem.

Bouni_Ledziny
11-02-2012, 11:20
No więc lepiej nie próbować.ok, dzięki za poradę.

Jak mawia stare chińskie przysłowie: "Nie ma odchudzania bez zapierdalania!"

Wojciech
13-02-2012, 19:23
Zna ktoś jakaś godną polecenia sekcje MMA na terenie Katowic?

Pucha
14-02-2012, 12:35
Co sie stalo z talerzami na silce MOSIR Welnowiec?
Podpierdolili czy to kolejna "mondra" decyzja pani kierownik?
Nie bylo mnie tam z pol roku, ostatnio sie tam pojawilem a tu troche obciazenia ubylo...

kgk
14-02-2012, 14:08
zajebali tak samo hantle 2 kg :cham:

Wierutnik
16-02-2012, 19:06
panowie wchuj wazne pytanie biera teroz horse power po tydniu dołoża celll pump i kajs tak za pora tydni beda mioł badanie krwi ogólno morfologia i na hiv oraz cukrzyca chyba i mom pytanie musza to odkładać wyjdą mi jakies wchuj pierdoły? wiem że poziom kreatyny beda mioł podwyzszony

Thales
20-02-2012, 22:17
mam do was pytanko
jakie polecicie firmy i dokladnie produkty ( najlepiej sprawdzone ) :
lipotropic
hmb
creatyna
??
chcialbym sie zmiescic w 300 zl lipotropic moze byc nawet w granicach 150 ;)

Mayek
20-02-2012, 22:47
hmb nie bierz.

mały
21-02-2012, 17:31
Panowie bierze ktos z was napalma ? Miał ktos po tym takie pieczenie całego ciała ? uczucie chodzby parzyło, do tego nie zbyt dobrze sie czuje tj. bóle żołądka itp.

damiann37
21-02-2012, 18:13
Panowie bierze ktos z was napalma ? Miał ktos po tym takie pieczenie całego ciała ? uczucie chodzby parzyło, do tego nie zbyt dobrze sie czuje tj. bóle żołądka itp.
Ja miałem po tym pieczenie i swedzenie całego ciała
brałem to tylko kilka razy i nic z żołądkiem

Thales
21-02-2012, 19:28
Ja miałem po tym pieczenie i swedzenie całego ciała
brałem to tylko kilka razy i nic z żołądkiem

ja za raz po napalmie mialem mrowienie ust ;) pozniej uczucie jak bym bral amfe:D chcialo mi sie wszystko robic ;) pozniej mrowienie.. jak duzo biegalem i sie pocilem to tak tego nie odczuwalem, ale jak stanalem na chwile jak by mrowienie calego ciala sie nasilalo ;)
spac po tym nie idzie:D w nocy oczy jak 5 zl :D
z zoladkiem mialem wszystko ok ;)

Gumis
21-02-2012, 19:42
Przy Napalmie to całkiem normalne objawy. Po treningu możliwe zjazdy, uczucie senności, brak apetytu etc.

Chociaż sam trening zajebisty, 110% motywacji i dużo lepsza wytrzymałość. Jeden z lepszych mózgojebów przedtreningowych jakie brałem.

mały
21-02-2012, 20:55
Przy Napalmie to całkiem normalne objawy. Po treningu możliwe zjazdy, uczucie senności, brak apetytu etc.

Chociaż sam trening zajebisty, 110% motywacji i dużo lepsza wytrzymałość. Jeden z lepszych mózgojebów przedtreningowych jakie brałem.

Mój terning wyglada po tym jak meczarnia i na żyganie mnie zbiera. cos na pompe dobrego polecacie?

kapusta
21-02-2012, 21:10
cos na pompe dobrego polecacie?
Podbijam
mi chodzi o coś na pompe w typie napalmu ale nie tak pobudzającego bardzie pompującego

damiann37
21-02-2012, 21:15
Polecam Mesomorph rozpierdol jak hu hu

Krist VB
21-02-2012, 22:44

Piszecie o Napalmie w prochu czy w shotach? Powiem wam, ze jeśli o prochu to jestem w szoku. Na mnie jedynie szociki działają, a czasem jest tak, ze szotem popijam np nox pumpa i wtedy jakiś efekt jest.
Pieczenie to zasługa beta alaniny, która działa bezpośrednio na nerwy m.innymi. Jutro prubuje z glicerolem, opowiem jak było ;)
Ja to chyba jakiś mutant jestem, kiedyś nakręce filmik jak przygotowuje przed treningowa miksture :cham:

Thales
22-02-2012, 04:15
ja mówiłem shoocie;);)

Mateusz
22-02-2012, 10:17

Ja wlasnie go biore, mrowienie jest ale jakos przestalo mi to przeszkadzac. NIe mam zadnych problemow z zoladkiem.

Dobra odzywka, choc troche za droga.

Szpiechu
22-02-2012, 10:57
Ja wlasnie go biore, mrowienie jest ale jakos przestalo mi to przeszkadzac. NIe mam zadnych problemow z zoladkiem.

Jaki koszt?

Mx
22-02-2012, 11:01
zależy gdzie ale około 150 zł

teraz na kfd widzę że jest za 129 1kg+szejker

Gumis
22-02-2012, 11:04
Piszecie o Napalmie w prochu czy w shotach? Powiem wam, ze jeśli o prochu to jestem w szoku. Na mnie jedynie szociki działają, a czasem jest tak, ze szotem popijam np nox pumpa i wtedy jakiś efekt jest.
Pieczenie to zasługa beta alaniny, która działa bezpośrednio na nerwy m.innymi. Jutro prubuje z glicerolem, opowiem jak było ;)
Ja to chyba jakiś mutant jestem, kiedyś nakręce filmik jak przygotowuje przed treningowa miksture :cham:
Proch działał lepiej na pompe, wytrzymałość i koncentracje. Można było siedzieć na siłowni godzinami.

Shot to mózgojeb, przy rozgrzewce lekkie zawroty głowy, potem już totalne skupienie. Po shocie dużo większy zjazd potreningowy, brak apetytu i zmęczenie.

Mateusz
22-02-2012, 11:42
Jaki koszt?

Ja placilem 130zl, do tego jeszcze Muscle Effect .

Bouni_Ledziny
22-02-2012, 13:02
Podbijam
mi chodzi o coś na pompe w typie napalmu ale nie tak pobudzającego bardzie pompującego

hemo rage. Ladnie kopie.

Junior
22-02-2012, 15:46

Pierwszy pingpongdzista, ktory biere odzywki hahahahah :)))

Bulisx
22-02-2012, 16:43
Napalm w shotach daje rade, ale nie przyzwyczajajcie organizmu do tego.
Śpie po nim normalnie, trening taki że paść trzeba, z żołądkiem ok, chyba że się poje chwile przed jego wypicie to można napotkać srake.

Z Innych tego typu odżywek moge napewno zdecydowanie polecić White Flood.

Thales
22-02-2012, 20:08
jakie polecicie bialko??w granicach 100zl-150zl
mozecie podawac tez do 200, jesli bedzie np. o niebo lepszy a bedzie kosztowal okolo 180 to sie skusze.
takze prosilbym was o jakies produkty;)

IRAS
22-02-2012, 20:59
http://www.fbb.pl/optimum_nutrition_whey_gold_standard_100_2270g_ids _2318_1

Thales
22-02-2012, 21:23
czytalem ze dymatize eite whey protein polecaja ?
co by bylo lepsze dymatize ? czy to co Ty poleciles Iras??

mały
22-02-2012, 21:25
http://www.fbb.pl/dymatize_elite_whey_protein_2275g_ids_1477_1

Mateusz
22-02-2012, 23:23
Pierwszy pingpongdzista, ktory biere odzywki hahahahah :)))
:rotfl:

Krist VB
23-02-2012, 07:31
czytalem ze dymatize eite whey protein polecaja ?
co by bylo lepsze dymatize ? czy to co Ty poleciles Iras??

Whey gold to z pewnością najwyższa półka.
Ostatnio zbadaliśmy to: http://allegro.pl/scitec-100-whey-protein-2-35kg-kurier-shaker-i2161549196.html -- polecam. Wyników z wiadomych względów zamieścić nie mogę ale ta firma jest 100% wiarygodna.
Poza tym Olimp, od lat.
Polecam również nową wersję(partię) białek Abnexen, np. iso delicious - chyba najdokładniej zbadane białka w Polsce :cham:.
http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/21/21/36/60/2121366083_1

mody18
23-02-2012, 08:45
Krist, PBC ma tylko z Olimpa rzeczy? Czy z ActivLab też coś jest? Mianowicie chodzi mi o tego drinka:

http://oi41.tinypic.com/1fb89g.jpg W ogóle co sądzicie na temat tego? Lepsze na redukcji np. niż Cola/Pepsi Zero/Light milion razy według mnie.

Krist VB
23-02-2012, 09:21
mamy activlaba ale tego drinka nie. Na redukcji to chyba wszystko jest lepsze od jakiejkolwiek coli.

mody18
23-02-2012, 09:46
Wiadomo. Do popijania tak sobie w ciągu dnia też się to nadaje? Czy bardziej w okresie treningowym ? Bo muli już sama woda/kawa. Spodziewacie się tego drinka, czy na razie brak informacji na ten temat? Dzięki.

multi
23-02-2012, 16:23
ma ktos moze jakies namiary na jakiegos lekarza od tarczycy ? moze byc prywatnie

Krist VB
23-02-2012, 21:07
Wiadomo. Do popijania tak sobie w ciągu dnia też się to nadaje? Czy bardziej w okresie treningowym ? Bo muli już sama woda/kawa. Spodziewacie się tego drinka, czy na razie brak informacji na ten temat? Dzięki.
A pij, amino nie zaszkodzą- byle z umiarem. Nie spodziewamy się na razie.

loki266666
26-02-2012, 13:19
brał ktoś kiedyś Dymatize Viper? dostanę go gdzieś w Katowicach?

Krist VB
26-02-2012, 22:02
PBC Na sobieskiego 11.

Sonny
01-03-2012, 20:21
RX Gold Bcaa 300g z datą do końca kwietnia - 35zł

Hi-tec HMB 400kaps. z datą do końca marca - 65zł

Interactive Creatine 600g z datą do końca marca - 40zł

Hi-tec Whey Mass Gain 3kg wanilia z datą do końca marca - 40zł

Muscletech Intravol 960g - zgnieciona pucha, ale bez dziury - 70zł

FA Reconasize 1225g - data do 2013, ale zbrylona - 80zł

Nutrend Excellent 85g - data do 18.02.2012 - czekolada z orzeszkami, marcepan z migdałami, żurawinowe, wanilia z ananasem, ananas z kokosem - 3zł/sztuka

Krist VB
01-03-2012, 21:12
Nutrend Excellent 85g - data do 18.02.2012 - czekolada z orzeszkami, marcepan z migdałami, żurawinowe, wanilia z ananasem, ananas z kokosem - 3zł/sztuka
żurawinke biore jutro. PW :cham:

sid
02-03-2012, 12:51
Szybkie pytanie. wiem, że to było gdzies już, ale nie mam czasu tego szukać. Powiedzcie mi czy siłownia pure w scc warta swojej ceny do jakości: cena to 140 na 12 miesiecy albo 170 na czas nieokreślony. prosze o szybką odpowiedź bo musze sie zdecydowac do 16. lub 99 ale treningi tylko w godzinach od 9-16 wtedy. Jak coś to jaką inną siłownie polecacie. Pozdro

mody18
02-03-2012, 13:03
Nie jest warta swojej ceny. Absolutnie nie decyduj się na Pure. Tyle opinii negatywnych ile w ostatnim czasie mi mówili, i czytałem tutaj, to chyba żadna siłownia u Nas nie zebrała. Lepiej przejedź się na Ceglaną zobaczyć.

cysiu
02-03-2012, 13:07
za 140 masz np. COB na Ochojcu

sid
02-03-2012, 13:09
a ceglana w jakiej cenie? jakie negatywne opinie? na temat czego?

Pacior
02-03-2012, 15:15
Na ceglanej karnet na miesiąc 179 zł, wejście jednorazowe 25zł, karnet półroczny: przez pierwsze trzy miesiące płacisz 258zł a kolejne trzy miesiące nie płacisz, także miesiąc wychodzi po 129zł, karnet roczny 6x238 a kolejne 6 miesięcy nie płacisz, także miesiąc wychodzi po 119zł. Karnety obejmują siłownię, saunę i zajęcia fitness min. pilates, step tbc, yoga, spining i inne.

Lars Ulrich
02-03-2012, 16:16
Właśnie wczoraj patrzyłem na ceny na Ceglanej i się lekko zdziwiłem tym 179 zł .

Pure dramat, nie polecam.

Artis
02-03-2012, 16:56
Właśnie wczoraj patrzyłem na ceny na Ceglanej i się lekko zdziwiłem tym 179 zł .

Pure dramat, nie polecam.
Do tego jakby ktoś chciał parkować w środku to 2 zeta za każdym razem.

L.
02-03-2012, 20:05
Jak jakościowo stoi białko Olimp?

MisiekWNC
02-03-2012, 20:39
b.dobrze

blazej
03-03-2012, 09:26
Szybkie pytanie. wiem, że to było gdzies już, ale nie mam czasu tego szukać. Powiedzcie mi czy siłownia pure w scc warta swojej ceny do jakości: cena to 140 na 12 miesiecy albo 170 na czas nieokreślony. prosze o szybką odpowiedź bo musze sie zdecydowac do 16. lub 99 ale treningi tylko w godzinach od 9-16 wtedy. Jak coś to jaką inną siłownie polecacie. Pozdro

Cenią się ostatnio w purze. Trochę to dziwne bo np. Karnety przez firmę kosztują jakies 85 złotych. Nie wiem na jakiej to jest zasadzie ale napewno firma nic nie dopłaca ze są takie tanie.

Lars Ulrich
03-03-2012, 09:40
Ale z tego co mi wiadomo to firma musi wziąć określoną liczbę karnetów dla pracowników żeby wyszło tak tanio ( Bugi niech poprawi jak coś), z tymi 140zł solidnie ich popierdoliło. Ta siłownia w ogóle jest zjebana strasznie, kurwa jak można postawić KOSZ na środku siłowni w tym samym pomieszczeniu z krzesłami,kompami, bieżniami, orbitrekami na przestrzeni 2x2, niedawno jak widziałem wpierdolili jeszcze jakiś stojak (z workami?) czyli jest jeszcze ciaśniej, reasumując : w jednym pomieszczeniu ćwiczysz, grasz w kosza, siedzisz przy kompie, wybierasz filmy dvd, podpisujesz umowę.. Niech tam jeszcze sztuczną trawę wpierdolą i bramki ... Bronią się umowami bo tak to chyba szybciutko by padło mimo lansu SCC

Thales
03-03-2012, 10:02
jak mnie sie skonczy umowa przenosze sie co COBA!!!
wiem ze drozej.. ale blizej.. mam po drodze jak beda wracal..
bo jak narazie pure ma sporo u mnie minosow..
wczoraj juz nie wytrzymlem jak puscili "JESTES SZALONA"
nie wytrzymalem musialem puscic sobie swoja muzyke..

co do L. i blaka o ktore pytal

ja polecam SCITEC 100% WHEY PROTEIN
jest pyszne po prostuuu ogien !!!!!! ;) Krist VB moze potwierdzic ;)

mody18
05-03-2012, 13:41
Pytanie do uczęszczających na Ceglaną.

Czy jest możliwość odbycia jednego treningu na siłowni za free? Taka darmowa wejściówka, jak to jest np. na Pure, że się zapisujesz na dany dzień i godzinę, i masz 1h za free na siłowni, w celu zapoznania się z nią.

Krist VB
05-03-2012, 15:42

Czy jest możliwość odbycia jednego treningu na siłowni za free? Taka darmowa wejściówka, jak to jest np. na Pure, że się zapisujesz na dany dzień i godzinę, i masz 1h za free na siłowni, w celu zapoznania się z nią.

Nie.

Krist VB
07-03-2012, 07:20
MAN Game Day -- OGIEŃ !

Byku
07-03-2012, 07:30
MAN Game Day -- OGIEŃ !

Masz w ofercie?

Krist VB
07-03-2012, 11:54
79zł, są lekko zbrylone ale da sie normalnie rozbrylic i rozpuścić.

Krist VB
07-03-2012, 12:29
Moze być nawet taniej:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=265829593496116&set=a.182718555140554.47013.182689758476767&type=1&theater

Rafał z Lędzin
07-03-2012, 12:29
Mocniejsze od Hemo-Rage i Mesomorph ?

Krist VB
07-03-2012, 12:47
Od Meso na pewno. Ja wziąłem 2 porcje game day, hemo brałem raz tylko 1porcje i nic nie ruszało.
Po game day siły wchuj przez cały trening ale wczesniej bałem sie autem jechać po nim, żadnych zjazdów po treningu ale przed kop jak chuj. Takie moje subiektywne odczucie.

Wierutnik
07-03-2012, 20:19
Nie.

Jest to możliwe miesiąc temu byłem tam pierwszy raz i nic nie płaciłech ino że dzwoniłech wczesniej i sie pytołech i babka mi powiedziała ze spoko mam przyjsc i za free

mody18
07-03-2012, 20:26
Dzięki Panowie :piwo: Jutro tam przedzwonię.

Krist VB
07-03-2012, 20:43
Ja byłem, pytałem i babka nie chciała w ogóle o tym rozmawiać.

Bugi
08-03-2012, 22:38
Ale z tego co mi wiadomo to firma musi wziąć określoną liczbę karnetów dla pracowników żeby wyszło tak tanio ( Bugi niech poprawi jak coś), z tymi 140zł solidnie ich popierdoliło. Ta siłownia w ogóle jest zjebana strasznie, kurwa jak można postawić KOSZ na środku siłowni w tym samym pomieszczeniu z krzesłami,kompami, bieżniami, orbitrekami na przestrzeni 2x2, niedawno jak widziałem wpierdolili jeszcze jakiś stojak (z workami?) czyli jest jeszcze ciaśniej, reasumując : w jednym pomieszczeniu ćwiczysz, grasz w kosza, siedzisz przy kompie, wybierasz filmy dvd, podpisujesz umowę.. Niech tam jeszcze sztuczną trawę wpierdolą i bramki ... Bronią się umowami bo tak to chyba szybciutko by padło mimo lansu SCC

No racja. Mi proponowali karnet za 85zł na firmę,ale minimum to 5. Wcześniej ponoć było minimum 10.
Siłownia straszna. Maszyny,z których nikt nigdy nie korzysta-po dwie,trzy. Ławka płaska...jedna. Wieczna kolejka. Kurwa ostatnio nawet o 9.00 rano była kolejka na trzy grupy do płaskiej...

Nie polecam,szkoda nerwów i pieniędzy.

michi1964
11-03-2012, 22:03
http://www.tanie-odzywki.pl/gainery/157-new-mass-mutation-6-8kilo-nowy-mutant-mass-shaker.html
Kupię w miarę tanio ;)

Jakieś opinie o tym ?

EL CHE
12-03-2012, 08:07
Odpuść sobie EXP (vel Megabol ;) ).

Wracając do tematu siłowni, zawsze będę powtarzał że na śląsku ceglanej nie przebije nic. Co nie znaczy, że nie ma innych ciekawych klubów. A Pure już dawno przestało być fitness clubem, jeśli w ogóle kiedykolwiek nim było.

bud
13-03-2012, 20:45
Panowie mam o to taką kwestię: wiadomo 3 razy siłka w tygodniu ale naprzykład w dni nie siłowe co jest najlepiej wskazane prócz interwałów: typu bieganie, basen??pompki naprzykład w dni nie siłowe powinno się odpuszczać ze względu na to aby mięśnie totalnie odpoczęły??pozdrawiam

mody18
14-03-2012, 11:37
Po co pompki? Jeżeli masz DNT, to robisz aeroby i odpoczywasz. Nie ma sensu robić pompek, brzuszków, jeżeli i tak będziesz katował dany mięsień nazajutrz.

Wojtek1964
14-03-2012, 18:32
Sprzedam obciazenie z GO Sportu 2 x 10 kg, 4 x 5 kg, 4 x 2 kg

Thales
14-03-2012, 21:02
czy mi sie wydaje czy na pure widzialem dzisiaj gostka w koszulce z podbeskidzia..?:/:/

dzisiaj juz sie w ogole zalalem co do pure.. jak woda zaczela cieknac w szatni.. po szafkach..:| i do szafek..
sprzet co raz bardziej sie rozsypuje..:|

mały
15-03-2012, 19:22
Sa jakies przeciwskazania zebym zmieszał mesomorpha z NO X PLODE ?

Mayek
15-03-2012, 19:24
ja ci odpisze ogolnie. Generalnie mieszanie odzywek nie zaszkodzi chyba ze wymieszasz ze soba 3 dopalacze i przekroczysz dawke. Pytanie czy laczenie ma sens. Nie znam mesomorpha ale pytanie powinno brzmiec "czy ma sens mieszanie" a nie "czy sa przeciwskazania". Pozdro. Wiedza i jeszcze raz wiedza. Wiedziec na co sa te odzywki, zeby byl sens ich brania.

EL CHE
16-03-2012, 08:32
Sa jakies przeciwskazania zebym zmieszał mesomorpha z NO X PLODE ?

To tak jakbyś zmieszał cukier z cukrem pudrem.

Krist VB
16-03-2012, 22:45
Jestem winien trochę opini.
Muscletech Neurocore -- dzięki uprzejmości użytkownika Byku, dwie porcje (bardzo malutka miarka) - bez rewelacji, zadnych szczególnych doznań ale może dla tego, ze spodziewałem sie po nim zbyt wiele.

MAN Game Day -- po raz drugi, tym razem lekko ponad miarkę (za bardzo mnie porobiło po dwóch) znowu dał rade.Mógłbym machać całą noc.
L. - jak wypróbujesz napisz czy dla Ciebie też dobry.

Myo Blitz -- przedtreningówka od Ronni Colemana, jedna porcja + kreatyna + carniform -pypło. Zapomniałem, ze byłem na sali i zaraz pójde spać jak niemowle ;)

Rano będę się długo budził więc pewnie jakiś szczególny mix zapodam :cham:

buli
17-03-2012, 07:01
z przedtreningówek polecam Dorian-a ,wczoraj przetestowałem i nieźle kopie,poprzednio miałem Shock-a i jest o wiele słabszy.

kgk
17-03-2012, 09:26
Krist Game Day dalej ten zbrylony w promocyjnej cenie ?

Polecam w chuj dawno nie spasowało mi nic tak jak to a troszke tych przedtreningówek zjadlem hehe

szmajgel
17-03-2012, 10:26
spodek wczoraj i dzis czynny? nie wiem czy jechac bo jest wystawa psow

JointGOS
18-03-2012, 01:17
Może ktoś coś polecić typowo na brzuch? A6W czy jednak ABS?

Krist VB
18-03-2012, 12:21
Krist Game Day dalej ten zbrylony w promocyjnej cenie ?

Polecam w chuj dawno nie spasowało mi nic tak jak to a troszke tych przedtreningówek zjadlem hehe

Do wyczerpania zapasów.

Rutek
18-03-2012, 13:59
Może ktoś coś polecić typowo na brzuch? A6W czy jednak ABS?

http://www.youtube.com/watch?v=A3k5sW2oftM

buli
19-03-2012, 12:49
jest miarka w GAME DAY?

Pucha
19-03-2012, 21:28
Sołownie w Centrum czynne do 22-23? Sa jakieś w miare tanie?
Jaka wygląda sprawa w ProActiv po 19 duży tłok?, jak cenowo?

michi1964
19-03-2012, 21:39
Jaki polecacie gajner/białko podobno ten jest dobry http://allegro.pl/new-mass-mutation-2270g-nowy-mutant-shaker-i2203616993.html jakie polecacie po których widać efekty