View Full Version : Sparingi GieKSy - wiosna 2009
Informujemy, iż w najbliższą sobotę (24.01) o godz. 11:30 na boisku Rapid odbędzie się sparing GKS-u Katowice z BKS-em Bielsko Biała.
źródło: bukowa1.pl
---
W tym temacie udzielamy się na temat sparingów...
będzie można zobaczyć ów mecz?
będzie można zobaczyć ów mecz?
Jak zawsze BĘDZIE taka możliwość ... pewnie będzie spora grupka ciekawych :faja:
Ciekaw jestem kto bedzie ze sztabu szkoleniowego i czy ktos z zarzadu się pojawi.
Może być naprawdę ciekawy sparing.
Bardzo ciekawie się ten pierwszy sparing zapowiada. Ciekawe jaki skład wystawi Nawałka i po grze będzie też można w pewnym - choć na razie minimalnym - stopniu ocenić możliwości i morale obecnej kadry.
BKS gra bardzo dobrze w tym sezonie, w 15 meczach zaliczył tylko 1 porażkę i gdyby nie spora ilość remisów byłby murowanym kandydatem do awansu (względnie barażu). Jak na razie jest na 3. miejscu i o baraż musi walczyć.
Wygrali też puchar podokręgu Bielsko-Biała i będą walczyć w Pucharze Okręgowym.
Wynik na żywo: GKS - BKS (http://bukowa1.pl/?p=296)
Przegrywamy juz 1-0...
japierdole przeciez to jest bks a my GKS ! :( GDZIE TE SKURWYSYNY ARABY Z NABITYMI SAKWAMI ? pomocyyyyyy
rafalbombel
24-01-2009, 11:06
spokojnie.... gramy fest młodym składem
za bukowa1 : "Skład GKS :
I połowa: Gorczyca - Piecha, Szafrański, Krysiński, Cudny, Mielnik, Sobotka, Łazar, Szepeta, Kowalczyk, Mieszczak
II połowa : Budka - Kupies, Cholerzyński, Nowak, Sroka, Plewnia, Iwan, Hołota, Górski, Mikulenas, Kaliciak"
No panowie nie wiem jakim składem grał Bielsko ale wynik szokujący wręcz remis w całym tym zamieszaniu naprawdę Nawałka może sie okazać naszym nowym bohaterem.
W kiery lidze jest tyn Bks ??
BRANIK_GT
24-01-2009, 13:10
1:1
Bens1986
24-01-2009, 13:10
III liga
_Bartos_
24-01-2009, 13:34
wedlug mnie nie wygladalo to tragicznie, kilku mlodych ma pojecie o grze, szczegolnie podobala mi sie gra na prawej pomocy, mielnik na lewej pomocy bez rewelacji a bramka na 0-1 po bledzie stopera i glownie Gorczycy, w drugiej polowie oczywiscie gra duzo ciekawsza sie zrobila no i ladna bramka Kaliciaka
W Naszym klubie poza juniorami było testowanych kilku piłkarzy:
Dariusz Cudny http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6288
Artur Łazar http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6784
Szepeta http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6993
chyba że nasi juniorzy się tak samo nazywają?
Wie ktos kto to jest ten Kupies co grał w drugiej polowie na lewej obronie?
a mnie z juniorów najbardziej podobała się gra prawego obrońcy (Darek), ale niemam pojęcia jak na nazwisko. Chłopak umiał przytrzymać, dobrze podać, kiwnąć. On się dla mnie najbardziej wyróżniał.
dokładnie tak jak pisze qwazi również ten pomocnik starał sie coś zdziałać.
no i przedewszystkiem prawa pomoc-ten blondas krotko sciety-niezla technika-cos moze z goscia byc-dla mnie najjasniejszy punkt pierwszej polowy
mozliwe ze to wlasnie ten Szepeta z Kluczborka:)-podobny-na 99% on-niezly.
rafalbombel
24-01-2009, 16:25
"Katowice - Bielsko-Biała 1-1
Autor: Kamil Kwaśniewski
GKS przez większą część sparingu z III-ligowym BKS-em Stal Bielsko Biała prezentował się poniżej oczekiwań, ale zdołał uniknąć porażki. W składzie katowiczan pojawiło się kilku testowanych graczy.
- Różnicę w umiejętnościach dwóch wystawionych przez nas "11" było widać gołym okiem - podsumował Adam Nawałka, trener GieKSy. W pierwszej połowie miejscowi nie mieli zbyt wiele do powiedzenia, choć... - Brakuje nam świeżości. To normalne na tym etapie przygotowań - mówił Marek Mandla. Słowa szkoleniowca bielszczan nie przełożyły się jednak na boiskowe wydarzenia. Jego zespół - choć osłabiony brakiem Gałgana i Ruckiego - szybko objął prowadzenie. Błąd Gorczycy wykorzystał Marcin Rejmanowski, który strzałem głową wpakował piłkę do pustej siatki. - Bramkarz rywali wyraźnie przysnął - przyznał strzelec bramki.
Tymczasem do przerwy katowiczanie zagrozili gościom praktycznie tylko raz. "Główka" Marcina Krysińskiego poszybowała nad poprzeczką. - Nie przywiązywałbym do tych 45 minut większej wagi. Szansę dostali młodzi gracze, dla których była to zupełnie nowa sytuacja. Na pewno trema dał im o sobie znać - przekonywał doświadczony obrońca, który po długim czasie wrócił na środek defensywy. 32-latek bardzo chwalił swojego partnera ze środka obrony, Grzegorza Szafrańskiego.
O ile wychowanek klubu może liczyć na kolejne występy w składzie GKS-u, o tyle - przynajmniej na razie - ominą one Dariusza Cudnego i Bartosza Szepetę. - Trenowali z nami przed ostatni tydzień, ale na razie im podziękujemy. Na kolejne dni zostanie natomiast z nami inny z testowanych piłkarzy, Paweł Kupies - wyjaśniał Nawałka. Szkoleniowiec, mimo tego, że musiał radzić sobie bez chorych Napierały i Pasko oraz narzekającego na uraz Wijasa, po zmianie stron zobaczył już lepszą postawę swojej drużyny.
Gola na wagę remisu zdobył Krzysztof Kaliciak, który dostał idealne podaniem od Iwana. - Wybiegaliśmy ten sparing, choć każdy z nas miał "ciężkie" nogi - podkreślał Kaliciak. Swoją okazję miał także Mikulenas. Nie oznacza to jednak, że Stal skupiła się na destrukcji. Budce zagrażali kolejno Profic, Antczak i Matejko. - Nie widziałem dziś w szeregach przeciwnika nikogo, kto przewyższałby o klasę któregoś z moich podopiecznych - zauważył Mandla.
Co ciekawe, na mecz wybrał się Krzysztof Hetmański, przymierzany na Bukowej do roli menedżera klubu. - Zapewniam, że jestem tu wyłącznie jako kibic - uśmiechał się były dyrektor sportowy Górnika Zabrze. Przebieg starcia ze Stalą pokazał jednak, że katowiczanom przydałoby się kilku graczy, jakich mógłby sprowadzić Hetmański."
www.slaski*********
koles1989
24-01-2009, 18:33
Krzysztof Hetmański, przymierzany na Bukowej do roli menedżera klubu śmiech na sali
No widać, że odszedł opozycjonista pomysłu Pana Hetmańskiego, to już nasz udaczny prezio działa...
Jak na taki sklad to wynik calkiem ok. Mam nadzieje ze w najblizszym czasie najmocniejszy sklad dostanie szanse pokazania sie z jakims wymagajacym rywalem. Zebysmy wiedzieli czego sie spodziewac przed liga
pablo1982r
24-01-2009, 21:42
Druga połowa zdecydowanie lepsza. podobał mi się blondyn grający w pierwszej połowie na prawej stronie. Chłopak miał pojęcie o grze i nieźle wdawał się w grę. Myślę że coś z tej naszej drużyny może być. Kaliciak najlepszy w drugiej połowie
stara ekipa
25-01-2009, 00:48
no i przedewszystkiem prawa pomoc-ten blondas krotko sciety-niezla technika-cos moze z goscia byc-dla mnie najjasniejszy punkt pierwszej polowy
Tak to był Szepeta (z racji wyglądu robocza nazwa "młody Plewnia" :hihi:) pokazał się z dobrej strony , zademonstrował kilka naprawdę ciekawych zagrań , szkoda że nie dane mu było pograć w II-połowie , w pierwszej wyraźnie odstawał od juniorów ...
W TVP 3 - Katowice o sparingu z BKSem:
http://video2.v2.tvp.pl/2009/01/24/190048/film.asf
Zaczyna się ok. 2.30 minuty.
Na stronie www.bukowa1.pl galeria z meczu sparingowego...
Zdjęcia są podpisane co ułatwi kibicom zlokalizowanie nowych zawodników :)
Orientuje się ktoś co z Dziurą??
Wrócił do Rozwoju... obecnie jest na obozie w Rewalu.
GieKSiarze.pl
25-01-2009, 10:24
Zdjęcia z meczu GKS-BKS są na stronie www.GieKSiarze.pl
Zapraszam!
A mnie interesuje jak bronił w 2 połowie Maciek Budka? Bo to chyba na niego wiosną stawiał bedzie Nawałka.
Budka poprawnie - chociaż może martwić katastrofalne wychodzenie do dośrodkowań zarówno w wykonaniu Budki jak i Gorczycy - czego skutkiem była brama dla BKS.
gorski1991
26-01-2009, 10:12
ale Budka rozegrał bardzo dobre spotkanie lepiej niż Gorczyca :)
stara ekipa
26-01-2009, 16:24
ale Budka rozegrał bardzo dobre spotkanie lepiej niż Gorczyca :)
Budka bronił bardzo pewnie , nie zapominajmy jednak w jakich składach grali Gorczyca i Budka .
Osiedle, Skrzyżowanie, Szkoła - gdzie wysiądę najbliżej Rapida?
Sory, pomyliło mi z Kostuchną :| GIG, Katowicka, Koni Kosmos, Kościół, Misjonarzy, Morcinka, Morcinka, Słóneczna - które to miejsce jest najbliżej Rapida?
kaos azul
30-01-2009, 23:09
na Misjonarzy i idz non stop w dol ta ulica i zobaczysz rapid za zakretem
koles1989
31-01-2009, 12:39
http://www2.90minut.pl/sparing/0/sparing6360.html
GKS Katowice 2-3 Polonia Łaziska Górne
koles1989
31-01-2009, 12:45
http://www.***************/Katowice-Laziska-2-3,sport-slaski,5005,info.html
robertgacmanga
31-01-2009, 12:51
Druga połowa zdecydowanie lepsza. podobał mi się blondyn grający w pierwszej połowie na prawej stronie. Chłopak miał pojęcie o grze i nieźle wdawał się w grę. Myślę że coś z tej naszej drużyny może być. Kaliciak najlepszy w drugiej połowie Niestety chłopcze Kaliciak nie grał w drugiej połowie!!!:lol:
Niestety chłopcze Kaliciak nie grał w drugiej połowie!!!:lol:
Jednak to Ty musisz sie obudzic:lol2:
Szczególnie, że to nie o ten dzisiejszy sparing chodzi....
Obudź się :hihi:
koles1989
31-01-2009, 12:55
Gościu pomyśl przed tym jak coś napiszesz. To jest komentarz do poprzedniego sparingu gdzie Kali strzelił gola.
Patyk TzN
31-01-2009, 12:58
nie gral, on tylko gola strzelil w drugiej polowie :lol:
pablo1982r
31-01-2009, 12:59
najpierw naucz się czytać a później się możesz pośmiać. zobacz którego sparingu ten komentarz dotyczy a później pogadamy.
I tak pewnie wyczytałeś z netu kto gra a kto nie trzeba ruszyć dupę na mecz a nie siedzieć tutaj czytać bez zrozumienia i nabijać się z innych...AMEN
robertgacmanga
31-01-2009, 13:03
najpierw naucz się czytać a później się możesz pośmiać. zobacz którego sparingu ten komentarz dotyczy a później pogadamy.
I tak pewnie wyczytałeś z netu kto gra a kto nie trzeba ruszyć dupę na mecz a nie siedzieć tutaj czytać bez zrozumienia i nabijać się z innych...AMEN
Pablo sorki ale rzeczywiscie nie doczytałem frustracja i zimno wzieło góre nad zdrowym rozsadkiem!!!Przepraszam jeszcze raz!!:huh:
Napiszcie coś o meczu- jak to wyglądało. Ja z temperaturą 39,1 leże w łóżku i wstałem tylko zobaczyć jaki wynik :(
Zibowski
31-01-2009, 16:24
Iwan z 3 setki zepsuł + sporo niedokładności w jego grze jak był ktoś z Podbeskidzia to pewnie się wyleczyli z tego transferu. Fajnie grał Napierała i niezłą szybkość prezentował Kali. Reszta tak sobie.
może ktoś napisać jak się spisywał testowany Budniak?
ja pierdole nie każdy ma czas by wpaść na sparing a tu dwie strony pierdolenia ochy achy...
rzygac sie chce tym forum
GieKSiarze.pl
31-01-2009, 21:59
Galeria z meczu GKS Katowice - Polonia Łaziska znajduje się na stronie www.GieKSiarze.pl
Zapraszamy!
ja pierdole nie każdy ma czas by wpaść na sparing a tu dwie strony pierdolenia ochy achy...
rzygac sie chce tym forum
Tobie sie chce rzygać, a mnie płakać ...
to i to pojebane;/
Lars Ulrich
31-01-2009, 23:01
a Ty kurwa wiecznie ino płaczesz :cham:
jak tak patrze przykładowo na Kleczke,gdzie go znam z czasów jak stawiał pierwsze kroki z piłką na Tauzenie na boisku szkolnym i teraz może bedzie grał w GieKSie w pierwszej drużynie to ładnie musi stres wpierdalać człowieka .. więc na pewno potrzeba czasu
może ktoś napisać jak się spisywał testowany Budniak?
prawdopodobnie Paweł Budniak, gracz Górnika Wieliczka.
stefanosk
01-02-2009, 07:43
Galeria z meczu
http://www.gks-katowice.pl/
od dzis mozna zapisywac sobie zdjecia w duzych formatach (prawy przycsk myszy Open Image in New Window)
Wkrótce wszystkie galerie zostaną przerobione aby mozna bylo zapisywać
prawdopodobnie Paweł Budniak, gracz Górnika Wieliczka.
tyle i ja wiem ale wiem też, z pierwszej ręki, że nie przejdzie do Nas...
tyle i ja wiem ale wiem też, z pierwszej ręki, że nie przejdzie do Nas...
... ponieważ trener Nawałka podziękował wszystkim testowanym zawodnikom grającym w 2 połowie sparingu ... po prostu się nie sprawdzili i tyle ...
zresztą kto był to widział :faja:
zwierzak64
04-02-2009, 11:04
Super sprawa z tą relacją. Jeżeli macie takie możliwości to prosiłbym również o podanie składu Śląska.
Wiśniewski to jest jakiś testowany bramkarz, czy nasz wychowanek?
Pozdrawiam
P.
http://bukowa1.pl/?p=567
Super sprawa z tą relacją. Jeżeli macie takie możliwości to prosiłbym również o podanie składu Śląska.
Wiśniewski to jest jakiś testowany bramkarz, czy nasz wychowanek?
Pozdrawiam
P.
1. Wiśniewski Andrzej bramkarz 11.03.1992. Wychowanek.
http://www.slasknet.com/live/129.html
pablo1982r
04-02-2009, 11:57
jakas pojebana ta relacja
31 min. - Znakomita okazja dla Śląska! Błąd Plewni, Łudziński przejął piłkę i ponownie się pomylił! Mając przed sobą tylko Wiśniewski strzeiił obok bramki
30 min. - Pierwsza zmiania w GKS-ie, w bramce Wiśniewskiego zastąpił Gorczyca
to niby gorczyca wszedl a wisniewski obronil ciekawe. widac ze niezle sobi radzi nasz mlody golkiper
koniec I polowy - 0:0 nadal.
mecz wyrównany.
na drugą połowe za Mikulenasa wchodzi Mieszczak.
wiecej -> www.bukowa1.pl
koniec I polowy - 0:0 nadal.
mecz wyrównany.
GieKSa tak dobrze gra czy Slask tak slabo?
Patyk TzN
04-02-2009, 12:17
GieKSa tak dobrze gra czy Slask tak slabo?
mysle ze to dlatego taki wynik mamy ponieważ to peirwszy mecz Śląska od zakończenia rundy...
0-1
1:0 Dla śląska
Nie wiem jak tam grają ale jak na razie wynik jest bardziej optymistyczny niż w meczu z Łaziskami.
1-1
Mieszczak!
Skalpel chyba lacie zje ze szczęścia:rotfl:
Kilka zmian u nas, w tym Stach za Napierałe :hihi:
wiecej info wiadomo gdzie :hihi:
Mam pytanie co do relacji; Jest to przez telefon z meczu do adminów czy ktoś tam z laptopem pojechał ?
Pytam się bo interesuje mnie gra paru grajków
2-1 90minuta
www.bukowa1.pl
Radosław
04-02-2009, 12:57
No to ładnie :) Ciekawe jak gra wyglądała :) wynik napawa optymizmem.
koniec
-> http://bukowa1.pl/?p=589
WajdzikGKS
04-02-2009, 13:04
beda bramki z meczu ? :D
Marcin83
04-02-2009, 13:14
No i pieknie.Chociaz to tylko sparing zwyciestwo z zespolem ekstraklasy daje do myslenia....Brawo Nawalka,brawo GKS!!!! Tak trzymac a wiosna bedzie nasza!!!
Godejcie se malkontenci, nie wierzacy w naszych wychowanków a ja swoje (razem ze Skalpele):
ŁUUUKASZ MIEEEESZCZAAK GKS!!!
idziemy na awans? :cham:
a tak serio... dobrze, bardzo dobrze :)
Godejcie se malkontenci, nie wierzacy w naszych wychowanków a ja swoje (razem ze Skalpele):
ŁUUUKASZ MIEEEESZCZAAK GKS!!!
Tak przy okazji,miej odwagę publicznie potwierdzić.Kto tępił najbardziej naszych wychowanków,wtedy uwierzę w szczerość Twoich wypowiedzi.
Jestem ciekaw jak się Sroka spisał
Tak przy okazji,miej odwagę publicznie potwierdzić.Kto tępił najbardziej naszych wychowanków,wtedy uwierzę w szczerość Twoich wypowiedzi.
Nie wiem kiedy dałem Ci powód abyś mógł stwierdzić, że pisze nieszczerze albo, ze brak mi odwagi cywilnej?!?!?!?!?!
Co tam, to Twoja opinia, Twoja sprawa, ja na forum zawsze pisze to co myślę, czy się to komu (kibicom, działaczom, także Tobie) podoba czy nie.
Wracając do tematu - "tępienie" wychowanków uważam za kompletny BEZSENS tak sportowy, jak i ekonomiczny dla klubu. A odpowiadając na Twoje pytanie - według opinii forumowiczów oraz własnych obserwacji mogę stwierdzić, ze tandem Piekarczyk-Górnik delikatnie mówiąc za nimi nie przepada.
Na Twoje ostatnie,rozsądne zdanie odpowiem Ci tak.Była w drużynie "grupa trzymająca władzę",której tandem Górnik-Piekarczyk bał się jak ognia.Byli protegowani Hajera,też jak poprzednicy nie do ruszenia.Została garstka młodych wychowanków.która zawierzyła Hajerowi jak ojcu,do końca nie wierzac,że ma do czynienia z tak wyrachowanym,fałszym cynikiem i taka "zakała' z woli prezesa nadal jest wychowawcą młodzieży.Tfu.
pierwsza jaskolka wiosny nie czyni
........ale ja zapowiada ;)
stara ekipa
04-02-2009, 15:30
Mieszczak!
Skalpel chyba lacie zje ze szczęścia:rotfl:
Po pierwszym hat-tricku strzelonym w meczu o ligowe punkty , owszem :zabki:
Artykuł z "Sportu" nt wczorajszego sparingu:
356
I gra nowego zawodnika:
357
Na Twoje ostatnie,rozsądne zdanie odpowiem Ci tak.Była w drużynie "grupa trzymająca władzę",której tandem Górnik-Piekarczyk bał się jak ognia.Byli protegowani Hajera,też jak poprzednicy nie do ruszenia.Została garstka młodych wychowanków.która zawierzyła Hajerowi jak ojcu,do końca nie wierzac,że ma do czynienia z tak wyrachowanym,fałszym cynikiem i taka "zakała' z woli prezesa nadal jest wychowawcą młodzieży.Tfu.
Dzięki za naświetlenie sytuacji. Teraz dopiero wiem do końca o co chodziło Ci kiedyś jeszcze znacznie wcześniej, gdy pisałeś o Hajerze. Ktoś kiedyś pisał, że on jest bardzo oddany klubowi. Jeśli tak to wygląda jak piszesz, to niestety bardzo źle pojmuje te "oddanie".
Cała ta sprawa bardzo źle świadczy także o Piekarczyku, który w końcu dobiera sobie współpracowników i odpowiada za całość. Powiem szczerze, że uważałem go za świetnego trenera ale przez to jak traktował naszych wychowanków, bardzo stracił w moich oczach (i zapewne nie tylko moich). To samo można powiedzieć pewni i o Osyrze czy Żurku.
Ale zostawmy to już. Mamy nowego trenera, który raczej nie pozwoli sobie na wkręcenie go w jakiekolwiek układy, a pewnie z nielicznymi wyjątkami tych zawodników o których piszesz już tu nie ma. I dlatego twierdzę Panowie, ze TEN SKŁAD POMIMO "OSŁABIEŃ" JEST ZNACZNIE ZNACZNIE SILNIEJSZY OD TEGO Z JESIENI.
I stąd mój optymizm jeśli chodzi o utrzymanie w I lidze (oczywiście o ile faktycznie nikt już nie odejdzie).
Czy wiadomo o której jest dziś sparing ze Stala?
sorry z Miedzią Legnica ?
scarface 1964
08-02-2009, 10:24
czy jest jakaś relacja???
Przegrywamy 0:1 :/
http://www.miedz-legnica.pl/miedz.legnica.-.gks.katowice.1-0-420.html
Marshall
08-02-2009, 11:15
przgrywamy 0.2
http://www.miedz-legnica.pl/miedz.le...e.1-0-420.html
Marshall
08-02-2009, 11:15
http://www.miedz-legnica.pl/miedz.le...e.1-0-420.html
Przegrywamy 0.2
http://bukowa1.pl
RELACJA LIVE !!!!
Miedź Legnica – GKS Katowice 4-2
Patryk Musiałowski 17, 58, Piotr Dzięgleski 78, Tomasz Kociszewski 82 – Bartosz Iwan 65, 70
KONIEC MECZU
Złoił Nas słabeusz 2 ligi:/ Jak widzę, że Stach gra to mnie coś bierze:|
Jaworzno
08-02-2009, 12:04
Niektórzy się podniecali po meczu ze Ślaskiem, no to Miedziucha ich sprowadziła na ziemie. Wiem, że sparingów nie bierze sie na serio a wiec nie wiem po co byl ten hurraoptymizm po meczu ze Ślaskiem. Lecimy kurwa do 3 ligi czy tego chcemy czy nie. Ambicjami sie nie wygra
http://www.***************/Miedz-GKS-Katowice-4-2,sport-slaski,5307,info.html
Sport cytuje bukowa1.pl
Gratulacje!
Niektórzy się podniecali po meczu ze Ślaskiem, no to Miedziucha ich sprowadziła na ziemie. Wiem, że sparingów nie bierze sie na serio a wiec nie wiem po co byl ten hurraoptymizm po meczu ze Ślaskiem. Lecimy kurwa do 3 ligi czy tego chcemy czy nie. Ambicjami sie nie wygra
Taaa po jednym meczu taka opinia... Po meczu ze Slaskiem Wroclaw moglismy powiedziec - AWANSUJEMY!
Przeciez to sa sparingi, gdzie trener testuje wszystkie warianty ustawienia, dodatkowo jest to ostatni dzien przygotowan naszej druzyny na obozie, wiec pewnie sa max wyjebani.
WIEC JA CIAGLE WIERZE W NIA ONA GRA JEDYNA...
ty lepeij LEC NA NIEDZIELNY SPACER BO CI GORZOLA PARUJE NA MONITOR...
zagorzaly fanatyk...hehehe
pablo1982r
08-02-2009, 12:20
pierdolisz farmazony. chłopaki są ostatni dzień na obozie a tam się nie leży. nie mówię ze będziemy walczyć o ekstraklasę ale jak ich Nawałka dobrze przygotuje - a w moich oczach jest fachowcem- to możemy powalczyć o utrzymanie spokojnie.....a co będzie tego nikt tak na prawdę nie wie
Taki k.....a ch....!!!
Dopóki tak się nie stanie będę wierzył, że nie! Pamiętaj, ze na tym zgrupowaniu piłkarze dostali nieźle w kość - dopiero teraz będą pracować nad umiejętnościami czysto piłkarskimi.
Mecz ze Śląskiem pokazał, ze nie jesteśmy aż tacy słabi jak wielu chciałoby to widzieć. Mecz z Miedzią, ze sporo roboty jeszcze przed nami.
Ale będzie dobrze, wierzę na 100 %.
ty lepeij LEC NA NIEDZIELNY SPACER BO CI GORZOLA PARUJE NA MONITOR...
zagorzaly fanatyk...hehehe
pogoda do dupy, więc szkoda synka:)
To TYLKO sparring!
Jaworzno
08-02-2009, 12:59
I co jeszcze fanatycy? Wiara jest wiarą a możliwosci możliwosciami. Zapiszcie sobie ten mój poprzedni post i po sezonie pogadamy
Jaworzno
08-02-2009, 13:02
Synek??? Kurwa Krzysiu widziałem ze w Antalyi i zebys byl sporo starszy ode mnie to nie powiem
Przeciez to sa tylko sparingi!Wynik sparingu to drugorzedna sprawa!
Nie spadniemy i HUJ!
Jaworzno
08-02-2009, 13:29
Wiem, że sparingów nie bierze sie na serio
Też tak sadze. Koniec tematu z mojej strony. Swoje juz powiedzialem, kazdy moze miec swoje zdanie i ja je mam. Jak zlecimy to sie nie zdziwie w ogole, a jak nie to pojde do Czestochowy na nogach w co wątpie. Nie mozna oceniac sytuacji tylko przez pryzmat fanatyzmu. Taki Furtok tez moze powiedzec, a chuj ja wierze ze sie utrzymamy bo jestem fanatyk na 100% i nic nie bede robil w kierunku poprawy.
Nie podniecałem się jak wygraliśmy ze Śląskiem, nie będę płakał po przegranej z Miedzią. Spokojnie dajmy Nawałce układać klocki i sprawdzać warianty taktyczne. Na pewno sparing z Miedzią potraktował inaczej (inne warianty), niż ze Śląskiem. Grami towarzyskimi nie ma się co sugerować. Wiadomo, że lepiej, jak się wszystko wygrywa, ale to nie liga. Trener może sprawdzać, kombinować itp. Chłopaki pojechali na obóz, by solidnie trenować, więc obóz pewnie dał im mocno w kość.
Jak to sie mówi: liga wszystko zweryfikuje
Synek??? Kurwa Krzysiu widziałem ze w Antalyi i zebys byl sporo starszy ode mnie to nie powiem
ech, sie na żartach nie znasz?
Zreszta masz pm wiec po co co wszystko:)
Sytuacja jest napięta, ja wiem ...
mega-kumaty
08-02-2009, 15:38
Bo "niektórzy" naprawdę nie są w stanie zrozumieć że już spadliśmy.(lub wolą
wciskać kity innym)
Jako "argument" za tym że się utrzymamy mają tylko "wiarę"
Drużyna rozjebana tak że nie są w stanie sklecić dwóch 11 na sparing, dlatego
też musi grać pan Stach, na wiosnę w chuj ciężkie mecze no ale.....
trzeba wierzyć:lol3:
Tak jak piszesz pogadamy po tej rundzie, ale raczej już po pierwszych
2-3 meczach będzie wszystko jasne.
15 meczow przed nami, 1 klub juz za nami, nie wiadomo czy w przyszlym tygodniu nie bedzie drugi poza liga.
Gdzie juz spadlismy? Nigdzie. Sklad bedzie porownywalny do tego sprzed sezonu, baa nawet beda grali mlodzi, ktorych sami sie domagalismy zamiast tych emerytow, ktorzy "sprzedali" GieKSe.
Popros lepiej adminow o zmiane nicka, bo plugawisz nazwe ultras...
mega-kumaty
08-02-2009, 16:25
Popros lepiej adminow o zmiane nicka, bo plugawisz nazwe ultras...
chciałem wybrać sobie nick "mega-kumaty" ale niestety był już zajęty.
tak samo zresztą jak "bajkopisarz"
O dziwo sa wolne, wiec mysle, ze pomoga Ci admini i wspomoga Cie przy zmianie nicka, ktory moze bedzie w koncu adekwatny do Twoich postow...
Po pierwsze primo, kilka lat temu wszyscy znawcy futbolu w Polsce skazywali GKS na spadek z Ekstraklasy. Po sezonie okazalo sie, ze klub ten skonczyl na 3' miejscu w lidze.
Po drugie primo, nie jest mozliwe spasc w naszej sytuacji do 3 ligi, bo najzwyczajniej w swiecie gramy w 1 lidze.
I po trzecie primo, nasz sklad nie jest tak tragiczny jak to opisujecie. Jak bysmy mieli zagrac takim skladem w angielskiej Championship to bym sie martwil. Do tego zazwyczaj sparingi gralismy tragicznie (taka tradycja) i im gorzej bylo w sparingach tym lepiej w lidze.
Bo "niektórzy" naprawdę nie są w stanie zrozumieć że już spadliśmy.(lub wolą
wciskać kity innym)
Jako "argument" za tym że się utrzymamy mają tylko "wiarę"
Drużyna rozjebana tak że nie są w stanie sklecić dwóch 11 na sparing, dlatego
też musi grać pan Stach, na wiosnę w chuj ciężkie mecze no ale.....
trzeba wierzyć:lol3:
Tak jak piszesz pogadamy po tej rundzie, ale raczej już po pierwszych
2-3 meczach będzie wszystko jasne.
Tego typu jegomością radzę zmianę zainteresowanie.
W sporcie nie o to chodzi.
No więc niech będzie bez fanatyzmy - spróbuje choć to pieronem trudne.
Jakby tak na chłodno brać pod uwagę to, ze po jesieni zajęliśmy ostatnie miejsce, a teraz będziemy grać niby gorszym składem więc nie ma o czym gadać.
Tylko, że na jesieni nasze "gwiazdy" delikatnie mówiąc poleciały sobie w ch...a. Na szczęście w ogromnej większości już ich nie ma w tym klubie. Po drugie NARESZCIE przygotowuje nas do gry fachowiec jakiego tu od dawna nie było, który przy ustalaniu składu będzie kierował się umiejętnościami piłkarzy a nie tym czy należą do takiej czy innej grupy. Tak więc więc w moim przekonaniu ten skład jest o wiele wiele mocniejszy od tego jesiennego.
Jasne, ze będziemy mieć ciężko, bo niestety zdobyliśmy na jesieni tylko tyle punktów, ale jest jeszcze do zdobycia 45 a to BARDZO DUŻO, A POZA TYM ZOSTALI W TYM KLUBIE FACECI Z JAJAMI I JA W NICH WIERZĘ
Ps.
Sory Jaworzno, Bajkopisarz, że mimo prób nie udało mi się pozbyć do końca tego fanatyzmu....
ech, miały byc góry, wyjazd, narty, świerze powietrze itp itd ...
młody ospa, żonka zmierzła, młoda daje popalić, a ja co?!
WIERZE W GIEKSE! mimo to ...
Zgadzam się w całości z argumentami kimgaja.Ta grupa co została,to tylko ze względu na trenera Nawałkę i tylko dla kibiców i trenera Nawałki.Wcale nie jest powiedziane,że "jesienne gwiazdy" w uczciwej,ale jeszcze raz powtarzam uczciwej rywalizaji sportowej miałyby tak pewny plac w podstawowym składzie.Problemem może być krótka ławka i zostawienie trenerowi wolnej ręki w podejmowaniu decyzji.
koles1989
08-02-2009, 22:22
Niepotrzebne robienie szumu, dla mnie jest idiotyzmem skazywanie jakąkolwiek drużynę na spadek przed końcem sezonu. Nieraz Liga pokazała jaka potrafi być piękna i przewrotna, przykładów jest tysiące podać Ci jeden: Kmita Zabierzów w poprzednim sezonie, ilość wygranych meczy w rundzie jesiennej 0 i co na złość wszystkim "fachowcom" utrzymała się, przykład drugi Odra Wodzisław a to się cyklicznie powtarza co kilka sezonów. Więc proszę was skończcie tą durną gadkę bo wróżkami nie jesteście i przyszłości nie znacie
Jaworzno
08-02-2009, 22:55
Po pierwsze primo, kilka lat temu wszyscy znawcy futbolu w Polsce skazywali GKS na spadek z Ekstraklasy. Po sezonie okazalo sie, ze klub ten skonczyl na 3' miejscu w lidze.
Spytaj Piotra Dziurowicza to Ci powie jakim ''cudem'' zdobylismy to 3 miejsce. Zreszta głosno o tym było
Po drugie primo, nie jest mozliwe spasc w naszej sytuacji do 3 ligi, bo najzwyczajniej w swiecie gramy w 1 lidze
Wiadomo o co chodzi. Nie każdy traktuje nowe nazewnictwo serio
Domyslalem sie takiej odpowiedzi.
Nie wierze, ze nie wygralibysmy zadnego z meczy. Pewnie jak sie okazalo, ze jest szansa na czolowke to zadzialaly "sily wyzsze", ale nie wierze ze kazdy punkt byl kupiony i jestem pewny ze o utrzymanie bylibysmy pewni. Skad ten bidny chop wzial by kasa na te wszystkie mecze? Co "ktos" trafil 6 w kolekturze w Katowicach w tym czasie?
Nie zaprzeczam, ze byl handel, ale nie pomogl nam w utrzymaniu tylko w zdobyciu 3 miejsca. Pozatym zobacz jacy zawodnicy u nas grali i gdzie potem poszli/teraz graja. Bylismy niedoceniani tak samo jak teraz jestesmy.
Jaworzno
08-02-2009, 23:42
Chłopaki nie ma co robic głupich wg mnie sporów. Każdemu z nas Gieksa jest tak samo bliska sercu, tak samo mocno. Tylko jeden mysli tak a drugi tak. Jeden patrzy obiektywnie, drugi subiektywnie. Jak ja bym chcial sie z Wami spotkac i wypic(a sam pijam rzadko lecz zrobił bym wyjatek) z Wami za szczescie którym było by niewątpliwe utrzymanie. Lecz ja w przeciwienstwie do niektórych, mimo naprawde wielkiej wiary, a nie antywiary jak niektórzy zapewne myslą o mnie patrze na to obiektywnym okiem i szanse widze mizerne, niestety.
I tu masz racje, ze to głupie. Tak samo jak skazywanie nas już teraz na II ligę. Bo ta wiosna będzie zupełnie inna także pod względem sportowym. Przypomnij sobie jak było we wakacje - cyrk z trenerami, kolejni emeryci "z łapanki" sprowadzani do klubu, wychowankowie, którzy mogli sobie tylko pomarzyć o występach na boisku, podzielona szatnia na równych i równiejszych...
Mów co chcesz, ja tu widzę ogromny postęp!
Oczywiście, że nie można już teraz niczego zagwarantować bo to jest NIEPRZEWIDYWALNY sport. Ty masz takie zdanie, ja mam krańcowo odmienne, a jak będzie zobaczymy za kilka miesięcy.
I tyle w temacie....
mega-kumaty
09-02-2009, 17:22
O dziwo sa wolne, wiec mysle, ze pomoga Ci admini i wspomoga Cie przy zmianie nicka, ktory moze bedzie w koncu adekwatny do Twoich postow...
wchodzę na forum a tu taka niespodzianka! Tylko jedno słowo nasuwa
mi się pod Twoim adresem......Bardzo Ci Dziękuje!
Jednocześnie miałbym jeszcze jedną prośbę(tylko nie wiem czy admini
są w stanie w tej kwestii mi pomóc) mianowicie chodzi o to czy
byłaby możliwość abym dostał jakiś gustowny avatar? (kolor nie gra roli
choć nie ukrywam że bardzo lubię różowy)
Z góry dziękuje za rozpatrzenie mojej prośby.
:lol3::lol3::lol3::lol3::lol2::lol2::lol2:
Radka zbanowali mamy kolejnego debiutanta
wchodzę na forum a tu taka niespodzianka! Tylko jedno słowo nasuwa
mi się pod Twoim adresem......Bardzo Ci Dziękuje!
Jednocześnie miałbym jeszcze jedną prośbę(tylko nie wiem czy admini
są w stanie w tej kwestii mi pomóc) mianowicie chodzi o to czy
byłaby możliwość abym dostał jakiś gustowny avatar? (kolor nie gra roli
choć nie ukrywam że bardzo lubię różowy)
Z góry dziękuje za rozpatrzenie mojej prośby.
To nie mi musisz dziekowac... Admini czuwaja. Ja jestem tylko modem.
Chociaz mysle, ze i w tej kwesti dadza rade Ci pomoc.
Są jakieś przecieki dotyczące sparingów w tym tygodniu ( Karvina, Rozwój ): miejsce, godzina ? ?
Wlanie chcialem pytac wiadomo gdzie zagramy z Karviną??
Po tygodniowym zgrupiowaniu w Dzierżoniowie nasi zawodnicy wrócili do pracy na własnych obiektach. Wczoraj ćwiczyli na siłowni, natomiast na dziś zaplanowano dwa treningi: w hali katowickiej AWF oraz na sztucznym boisku "Rapid".
W tym tygodniu GieKSa rozegra dwa sparingi: w piątek piłkarze pojadą do Czech, by o 12:00 zmierzyć się z zespołem MFK Karvina, natomiast kolejnym przeciwnikiem GKS-u nie będzie Kmita Zabierzów, lecz katowicki Rozwój. Ten pojedynek rozegrany zostanie w sobotę o 11:00 na "Rapidzie".
info za www.gieksa.pl
Mecz z Karvina na stadionie miejskim w Karvinie. Info ze strony Karviny
zwierzak64
13-02-2009, 12:58
w piątek piłkarze pojadą do Czech, by o 12:00 zmierzyć się z zespołem MFK Karvina,[/url]
Ma ktoś informacje jaki był wynik??
scarface 1964
13-02-2009, 13:25
3-2 dla karviny
zwierzak64
13-02-2009, 13:27
No główna się tym razem wykazała... :)
Wynik do przerwy nie za dobry biorąc pod uwagę, że mieliśmy grać pierwszym składem. Miejmy nadzieje, że jest to w głównej mierze zasługa tego, że obie drużyny są pewnie na różnych etapach przygotowania (Karvina zaczyna sezon dwa tygodnie wcześniej).
info by sms:)
pierwsza połowa to chaos totalny, w drugiej nawet nasza przewaga.
Mecz przeciętny 1 polowa widac bylo ze Karvina ma dobra druzyne kilka groznych akcji. 2 Polowa nasze panowanie na boisku brak wykonczenia akcji. Bylo blisko ładna bramka z dobitki Sroki :) I sedzia liniowy :D dziadek 80 lat :P Pozdro
BRANIK_GT
13-02-2009, 16:07
U nas dziurawa obrona nawet bardzo
Pare razy zagraliśmy z pomysłem czego dowodzą 2 bramki ale to Karvina dominowała na boisku i szczęście że nie przegraliśmy 5 bramkami.
Dobra postawa Jacka Gorczycy w II połowie
Plus sędzia liniowy który miał z 75 lat albo i więcej...
Kosztowy'64
13-02-2009, 16:14
Niby wynik malo wazny w sparingu... ale np. ostatnio Karvina wysoko wygrala zarowno z jastrzebiem (4-0) jak i z Podbeskidziem (3-0)
BRANIK_GT
13-02-2009, 16:16
http://img10.imageshack.us/img10/2248/dsc01829we4.jpg (http://imageshack.us)
http://img10.imageshack.us/img10/dsc01829we4.jpg/1/w2048.png (http://g.imageshack.us/img10/dsc01829we4.jpg/1/)
http://img210.imageshack.us/img210/9809/dsc01830xu0.jpg (http://imageshack.us)
http://img210.imageshack.us/img210/dsc01830xu0.jpg/1/w2048.png (http://g.imageshack.us/img210/dsc01830xu0.jpg/1/)
http://img19.imageshack.us/img19/5840/dsc01831ma0.jpg (http://imageshack.us)
http://img19.imageshack.us/img19/dsc01831ma0.jpg/1/w2048.png (http://g.imageshack.us/img19/dsc01831ma0.jpg/1/)
http://img15.imageshack.us/img15/2117/dsc01832xy2.jpg (http://imageshack.us)
http://img15.imageshack.us/img15/dsc01832xy2.jpg/1/w2048.png (http://g.imageshack.us/img15/dsc01832xy2.jpg/1/)
Nie ma to jak podgrzewana murawa :)
Wielkie Dzięki za zdjęcia
http://bukowa1.pl/2009/02/13/mfk-karvina-galeria/
GieKSa3-0Rozwoj
2xMieszczak,Kaliciak
ciekawe co Mieszczak pokaże w lidze.
koles1989
14-02-2009, 17:20
Artur Rado
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9382&id_sezon=73
Gdzie i o której gramy w środę z Cracovią?
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/pilka_nozna/aktualnosci/sparingi_leczna_podbeskidzie_i_katowice
Zibowski
15-02-2009, 15:58
Tak się zastanawiam jakich oddanych mamy kibiców - fakt, iż boisko przed szpilem z Rozwojem powinien odśnieżyć ktoś kto jest właścicielem obiektu ale do rzeczy. Jak Jacek Gorczyca krzyknął do kibicow aby pomogli odśnieżać to poszło nas może z 15 no 20 ludzi a raz tyle albo więcej zostało się gapić albo poszło w piz...... Ja mogłem i innymi przez 1,5 godziny odśnieżać bo jestem z tym klubem na dobre i na złe ale wielu innych ma to w ży.......
Taka luźna dygresja.
Ze mna nawet jakies 12-14 letnie dzieciaki odśnieżały.
Ale faktem jest że ta baba łopat nie którym nie chciała dac
Edward Teach
15-02-2009, 18:26
Tak się zastanawiam jakich oddanych mamy kibiców - fakt, iż boisko przed szpilem z Rozwojem powinien odśnieżyć ktoś kto jest właścicielem obiektu ale do rzeczy. Jak Jacek Gorczyca krzyknął do kibicow aby pomogli odśnieżać to poszło nas może z 15 no 20 ludzi a raz tyle albo więcej zostało się gapić albo poszło w piz...... Ja mogłem i innymi przez 1,5 godziny odśnieżać bo jestem z tym klubem na dobre i na złe ale wielu innych ma to w ży.......
Taka luźna dygresja.
taaaa
to wytlumacz mi jak Rozwoj swoja polowke uprzatnal w czasie kilkakrotnie szybszym i w mniej osob?
Rozwój odgarnał szybciej swoją połowkę bo poprzedniego dnia była odgrnięta ta połowa.
stara ekipa
15-02-2009, 20:26
Rozwój odgarnał szybciej swoją połowkę bo poprzedniego dnia była odgrnięta ta połowa.
Kurwa ale rozkminka o odśnieżaniu ... trzeba było zamienić połowy :cham:
Właściciela obiektu (miasto) zaskoczyła zima i tyle ...
Relacja "Sportu" z sobotniego sparingu z Rozwojem:
374
Ale faktem jest że ta baba łopat nie którym nie chciała dac
Łopatę można było samemu sobie zabrać - ale niestety niektórzy mieli ręce zajęte browarem ...
Żal - bo gdyby się wszyscy ruszyli to szybciej by było odśnieżone - ale cóż takie życie - jak widać narzekać na necie to jest komu - ale dupsko ruszyć to już za dużo ...
Lars Ulrich
16-02-2009, 10:48
z drugiej strony jak sie komuś nie chce to z jakiej racji ma odśnieżać, bardzo fajnie że sie ludziom chciało ,wielkie brawa dla nich ale też nie róbmy afery z tego że inni nie odśnieżali bo w sumie to obiekt powinien być przygotowany do gry jakoś prawda?
... bo w sumie to obiekt powinien być przygotowany do gry jakoś prawda?
ale kurwa jakoś nie był i niewiele brakowało aby sparing nie doszedł do skutku ...
a o pomoc w odśnieżaniu prosił i Jacek Gorczyca i sympatyczny Pan Henio ... i nawet trener Nawałka ...
ale jak się komuś nie chciało to trudno ...
Lars Ulrich
16-02-2009, 10:59
nie mówię że Cie nie rozumiem bo sam zapierdalałem z łopatą na Bukowej jak była taka prośba swego czasu i w jeden dzień było nas aż 2 i zajebany śniegiem stadion więc mnie to nie dziwi i nie drzyj sie na mnie z łaski swojej
się nie dre ...
osobiście uważam, że być w sobotę na sparingu i nie pomóc chociażby przez 5 minut w odśnieżaniu to wstyd - ale to tylko moje zdanie ...
nawet dzieciaki starały się pomóc, a niektóre stare pierniki się leniły ...
zresztą nie ma co się licytować - najważniejsze, że sparing w ogóle doszedł do skutku ...
Kiedy jest następny sparing z kim i gdzie?
Bo na stronie głównej następny sparing jest 7.03.
hanys 85
16-02-2009, 12:33
Już w najbliższą środę GKS Katowice rozegra kolejny mecz kontrolny. Tym razem na naszych piłkarzy czeka przeciwnik z wyższej półki - występująca w Ekstraklasie Cracovia.
Mecz odbędzie się pojutrze o 13:00 na terenie centrum treningowego przy ulicy Wielickiej 101 w Krakowie.
Dzisiejszy "Sport" o najbliższych sparingach GieKSy:
377
relacja live http://www.cracovia.pl/1b_live.php?nr_menu=5&x=0
http://bukowa1.pl/2009/02/18/cracovia-gieksa-live/
albo ja slepy jestem albo ta na bukowa1 nie dziala :/
albo ja slepy jestem albo ta na bukowa1 nie dziala :/
chyba na dole jest tylko wynik, ale działa bo wskoczyło 1-0 :(
wszystko w porzadku jest.
nasi coś tam grają wogóle? narazie to czytam tylko ze same akcje cracovi.
Conrado Coneri
18-02-2009, 14:02
80
Po ładnej GKS-u Pasko pokonuje Olszewskiego i jest juz tylko 2:1
pablo1982r
18-02-2009, 14:03
Pasko na 2:1
a co się dzieje z Budką??
Radosław
18-02-2009, 14:24
http://bukowa1.pl/2009/02/18/cracovia-gieksa-live/
Z bukowej wynika ze Rado strzelił gola a nie Pasko.
A co z Budką ma być? Po prostu trener testuje młodego bramkarza Wiśniewskiego i tyle.
http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/gieksa-polegla-w-krakowie,1261941
W meczu lekką przewagę miała Craxa, ale i nasi popisali się kilkoma ładnymi akcjami. Najlepiej gra wyglądała na początku meczu,w tym czasie dwukrotnie Iwan mógł zdobyc bramki, ale w pierwszym wypadku brakło trochę aby strzelić bramkę po dośrodkowaniu z prawej strony, póżniej zbyt lekko uderzył głową. W drugiej połowie ofensywa spisywała się fatalnie, za sprawą Mikulenasa, który... niech idzie na emeryture do innego klubu. Dopiero kiedy trener przesunął Mikulenasa do obrony, młodzież pokazała kilka fajnych akcji i strzeliła bramkę.
GieKSa siemce
18-02-2009, 17:38
nie zgodze sie z tobą Miki może nie biega ale wie jak się gra w piłe trener tylko raz go opier jak fatalnie przyjął piłe i wynikła groźna akcja jego doświadczenie jest nam potrzebne i jak było dzisiaj widac chłopcy się go słuchają Nawałka go przesunął do tyłu bo wpuścił zmiennika ale fakt potem nasza gra z przodu wyglądała lepiej
Ja (a nawet kibice Pasów) z postawy naszej drużyny w dzisiejszym meczu jestem bardzo zadowolony walka na całym boisku i kilka ciekawych akcji
Uzywaj kropek i przeciwnkow to poprawi nam odbior Twoich tekstow.
http://www.cyberfoto.pl/akt-portret-ludzie-zycie-sport/99057-sradkg-cracovia-gks-katowice.htm - troche fotek z dzisiejszego sparingu
gdzie jest dzisiaj sparing w Wisłą ?
Rapid.
Wynik live na bukowa1.pl
http://bukowa1.pl/2009/02/20/gks-wisla-wynik-live/
Zapraszamy.
Gol Mikulenasa no nie moge coś niebywałego :) Mieszczak gra?
byłby samobój Wisły,ale w ostatniej chwili noge dostawił. Czyli strzelił w jego stylu :zabki:
Radosław
20-02-2009, 18:10
W lidze nie będzie liczyło się ani Kto strzela, ani Jak strzela. Może strzelać nawet Gorczyca, byle bramki padały na naszą korzyść. Potrzeba nam punktów, a nie bramek strzelanych w ładnym stylu. Co nam na zakończenie sezonu będzie po kolejnym plebiscycie na najładniejszą bramkę jak będziemy na miejscu spadkowym?
Możemy choćby wbiegać do tej bramki, czy dostawiać nogę, głowę czy nawet oko, byle bramki padały i bylebyśmy wygrywali.
Będzie dobrze :piwo:
Po sparingu jestem umiarkowanym optymistą. Momentami graliśmy na prawdę ładne, serie szybkich krótkich podań, sporo prostopadłych piłek do Kaliciaka, nie zawsze celnych ale widać, że nasza gra nie będzie się opierała na piłce na szydło i wrzutce. Jeśli chodzi o bramkę to nasi bramkarze nie mieli się za bardzo czym wykazać. W obronie poprawnie Krycha i Mielnik, którzy czasem się włączali. Kufel na prawdę fajne grał, Napierała momentami niepewny i jakiś taki wolny mi się wydawał, musi się ogrywać. W pomocy Nowak z Wijasem też mieli przebłyski, robili co do nich należy. Góral jak zawsze się starał, rzadko się to przekładało na dobre zagrania niestety. Ten testowany z 7(Goncerz?) na lewej stronie kilka razy się pokazał dobrze, alternatywa dla Plewni. Jednak jeśli ma to być kolejne wypożyczenie z ruchu to ja dziękuję, ale On chyba ma kartę na ręku? Z przodu Kaliciak kawał dobrej roboty wykonywał, brakuje wykończenia. Iwan jak na niego bardzo słabo, jakiś taki leniwy był, mało wracał i przestrzelony karny. Miki jak wszedł to trochę rozruszał przody, na końcówki będzie dobry. O nikim więcej, nic powiedzieć nie mogę. Ogólnie naszą bolączką skuteczność, której nie ma. Powinniśmy wygrać z 5:0 spokojnie.
... Ten testowany z 7(Goncerz?) na lewej stronie kilka razy się pokazał dobrze, alternatywa dla Plewni. Jednak jeśli ma to być kolejne wypożyczenie z ruchu to ja dziękuję, ale On chyba ma kartę na ręku?....
Jezu tylko nie to!!!!! Ale też mam nadzieję, że on już odszedł z Chorzowa.
stara ekipa
21-02-2009, 09:42
Gol Mikulenasa no nie moge coś niebywałego :) Mieszczak gra?
Nie.
GKS Katowice: Jacek Gorczyca - Marcin Krysiński, Kamil Cholerzyński, Adrian Napierała, Damian Mielnik - Grzegorz Górski, Łukasz Wijas, Gabriel Nowak, Bartosz Iwan, Grzegorz Goncerz - Krzysztof Kaliciak. Grali także: Andrzej Wiśniewski, Mateusz Sroka, Tomasz Hołota, Paweł Kubies, Gražvydas Mikulėnas, Piotr Plewnia, Szymon Pasko.
stara ekipa
21-02-2009, 09:49
O której godzinie jest dzisiejszy sparing z Beskidem i gdzie ?
Toczmek89
21-02-2009, 09:54
12:30 na bocznym boisku stadionu śląskiego
i co ze sparingym? na B1 pisze że z eMKą sparing dzisioj
http://***************/Katowice-Beskid-1-0,sport-slaski,5772,info.html
dzisiej zwycięstwo 1-0
na B1 pisze że z eMKą sparing dzisioj
a na zakładce "ostatni mecz" wynik dzisiejszego spotkania :)
za szybko zmienilismy "następny mecz" bo w trakcie trwania dzisiejszego sparingu, stąd nie zrozumienie.
http://bukowa1.pl/2009/02/21/czwarta-wygrana/
ktory to byl Kisiel, a ktory Kamiński ? W kazdym badz razie jak na swoj wiek wypadli wg mnie b.solidnie i perspektywicznie, pozytywnie ...ciekawie rowniezgrali Sanni i Jezierski
Nawet nieźle Pasko i Mieszczak, Igwe dobry technicznie, ale prawie nie walczył tylko dreptał w ataku, natomiast Sanni waleczny, ale piłkarsko średni.
Co do Igwe, to już jeden dobry technicznie, dreptający i czarnoskóry się nie sprawdził. Co to za Jezierski?
I jak grał Urszalewski? Ponoć niezłe drewno z niego, taką opinię miał w Cracovii, był też testowany w Lechii.
Jezierski to nasz wychowanek, zeszłą runde grał w rezerwach.
Urszalewski na lewej obronie niczym sie nie wyroznil wiec watpie zebysmy go jeszcze testowali.Slavoy nie wiem za co chwalisz Mieszczaka po tym meczu bo dla mnie zagral dzisiaj zero...koles ma talent i instynkt strzelecki ale bez zaangazowania i pewnosci siebie to nie bedzie na pewno postrachem obroncow w I lidze ...to co dzis dreptal z przodu pomine w komentarzu bo moze mial zly dzien
http://foto.gieksa.pl
Galeria z meczu sparingowego z Beskidem Skoczów.
nie wiem za co chwalisz Mieszczaka po tym meczu bo dla mnie zagral dzisiaj zero...koles ma talent i instynkt strzelecki ale bez zaangazowania i pewnosci siebie to nie bedzie na pewno postrachem obroncow w I lidze ...to co dzis dreptal z przodu pomine w komentarzu bo moze mial zly dzien
Za strzał z woleja w pierwszej połowie, strzał w drugiej połowie sparowany na róg, dużo celnych podań (do tyłu - jak to wysunięty napastnik) i walkę o odzyskanie piłki (naciskanie bramkarza i obrońców - dopóki miał siły). Dawno nie widziałem pierwszego składu, bo rozkład sparingów nie sprzyja temu, ale podejrzewam że byłby lepszy od Mikulenasa (a na prawej stronie Pasko mógłby być lepszy od Górskiego).
Strzaly rzeczywiscie ladne, ale co do podan i walki o odzyskanie pilki to chyba inne mecze ogladalismy bo nawet sam trener go opierdzielil w pierwszej polowie, ze jak nie ma sil to niech sie zmieni. Za Mikiego raczej nie, jak juz to za Kaliego bo z tego co widac jak sie ustawiamy na mecz to Miki i Iwan beda grali za napadziorem i sie do niego podlaczali
Co do Pasko i Gorskiego to sie zgadzam w 100%
Za "Sportem".
Wolański blisko GKS, natomiast od soboty w kregu zainteresowań jest Mateusz Kamiński.
Wolański ma kontrakt do końca czerwca z Polonią, która już teraz skłonna jest go rozwiązać, ale sam zawodnik najprawdopodobniej z tego nie skorzysta (kasa).
Podobna sytuacja jest z Owczarkiem ...
Wiadomo już o której jest jutrzejszy sparing ?
pablo1982r
24-02-2009, 13:22
najpierw czytaj głowną stronę później wchodź na forum:)
najpierw czytaj głowną stronę później wchodź na forum:)
Zauważ, że nie było jeszcze infa na głównej jak Zbig zapytał....
24-02-2009 13:03
Jak wcześniej informowaliśmy, na jutro zaplanowany jest mecz kontrolny GieKSy z II-ligowym Okocimskim Brzesko.
Zgodnie z założeniami, mecz rozpocznie się o 11:00 na boisku „Rapid”. Jeśli jednak płyta nie będzie w dostatecznym stopniu przygotowana, możliwe jest przeniesienie miejsca rozegrania tego meczu na Stadion Śląski. W takim wypadku początek spotkania przesunie się na godzinę 12:00.
Pojedynek z Okocimskim będzie dziesiątym test-meczem GieKSy w przerwie zimowej. Natomiast w najbliższą sobotę nasz zespół ponownie wyjedzie do Karviny, by jeszcze raz zmierzyć się z tamtejszym MFK. Spotkanie to rozpocznie się o 12:00.
za gieksa.pl
pablo1982r
24-02-2009, 16:12
Zauważ, że nie było jeszcze infa na głównej jak Zbig zapytał....
a myślisz że w ciemno to napisałem. Była informacja stąd mój post
a myślisz że w ciemno to napisałem. Była informacja stąd mój post
Tyle, ze info na glownej stronie ukazalo sie ponad 20 minut pozniej niz jego post.
Patyk TzN
25-02-2009, 08:20
ciup te koles sie spytal to juz musial ktos zjechac go... troszke luzu, Panowie i Panie ;)
pablo1982r
25-02-2009, 10:14
orientuje się ktoś czy będzie jakaś relacja . działa Wam bukowa1.pl??
Na bukowa1.pl dziś nie ma...
pablo1982r
25-02-2009, 12:32
GKS Katowice 1:2 Okocimski Brzesko
ech, wynik mało optymistyczny ...
Hmm wynik kiepski faktycznie ciekawe jak gra :/ Był ktoś na szpilu?
gra nie wygladala tak zle, a wynik to wg mnie rezultat braku DOBREGO napastnika w calej kadrze..nie wiem dlaczego ale mialem wrazenie, ze OKS sprawia wrazenie solidnie budowanego zespolu (teraz dopiero patrze na tabele i widac ze nie szlo im za dobrze i jestem naprawde zdziwiony).
Z Sannim sie raczej pozegnamy bo widac ze nie zaaklimatyzowal sie w kadrze, wg mnie gra przyzwoicie, ale jak go koledzy z druzyny wystawiaja na manowce to raczej nie ma sensy go trzymac.
B.pozytywnie zagrali dzisiaj wg mnie Pasko(!!! pracowal na calym boisku <szok> ),Nowak, Budka z pierwszego i Kisiel z drugiego.
Dolaczyl bym do tego Kufla ale mial jeden powazny blad dzisiaj i kilka mniejszych ale gra rozniez na plus.
b.ofensywnie Goncerz i to jego mozemy sie spodziewac na lewej flance.
Co do testowanego z Belchatowa to dobry grajek ale nie zachwycil.
kaos azul
25-02-2009, 13:00
żal :O
na forum Wisly Cie zbanowali,ze musisz u nas pisac?? :szok:
Zaczyna mnie wkurzać brak skuteczności, co z tego że mamy optyczną przewagę w sparingach jeśli zdobywamy 1 bramkę w meczu i kolejny niestrzelony karny. Całą zeszłą rundę potraciliśmy punkty przez fatalną skuteczność i teraz zanosi się na to samo. Kali jest dobry, ale snajper z niego żaden, Miki pojęcie o strzelaniu ma, ale sytuacji nie ma, bo stoi w miejscu. Na tej szpicy już chyba Mieszczak będzie najlepszy. Po tym co widziałem w sparingu z Wisłą(ME) i czytałem z relacji, to najbardziej możemy zawieść się na tych, na których najbardziej liczymy - Iwan i Kali, oby nie.
Kisiel z drugiego.
Kaminski oczywiscie .. pisalem na szybko...myslalem o jednym a napisalem drugiego.. dla sprostowania Budka gral w drugiej polowie
Zaczyna mnie wkurzać brak skuteczności, co z tego że mamy optyczną przewagę w sparingach jeśli zdobywamy 1 bramkę w meczu i kolejny niestrzelony karny. Całą zeszłą rundę potraciliśmy punkty przez fatalną skuteczność i teraz zanosi się na to samo. Kali jest dobry, ale snajper z niego żaden, Miki pojęcie o strzelaniu ma, ale sytuacji nie ma, bo stoi w miejscu. Na tej szpicy już chyba Mieszczak będzie najlepszy. Po tym co widziałem w sparingu z Wisłą(ME) i czytałem z relacji, to najbardziej możemy zawieść się na tych, na których najbardziej liczymy - Iwan i Kali, oby nie.
Punkty to potraciliśmy przede wszystkim przez dziecinne błędy obrońców. Dlatego dobrze, że do piątku trzeba zamknąć składy, bo należałoby się już skupić na zgrywaniu tej formacji, która co mecz gra w innym zestawieniu ze względu na testy kolejnych zawodników. Z reszta odnosi się to nie tylko do defensywy, ale w niej to wzajemne rozumienie się zawodników jest najważniejsze.
Z przodu Kaliciak klasycznym snajperem nigdy nie będzie. Takim może być tylko (z tego składu) Mikulenas albo Mieszczak. Tylko, ze jeden już wiekowy, a drugi niedoświadczony. Dlatego bardzo ważne, aby ofensywni i boczni pomocnicy wspomagali nasz napad.
Spoko Panowie po to są sparingi aby testować różne warianty ustawienia i wybrać najlepszy. Myślę, ze teraz trener Nawałku już wie co i jak zacznie mocno pracować nad taktyką pod ligę.
Nasi to w szczególności powinni kłaść nacisk na skuteczność!! Jak Kamil89 pisze..... tyz mnie to już wkurwia.
W TVP Katowice relacja z dzisiejszego sparingu:
http://video2.v2.tvp.pl/2009/02/25/193814/film.asf
Zaczyna się ok. 10 minuty, rozmowy z Cholerzyńskim, Kamińskim i próba wywiadu z zdenerwowanym Nawałką...
Jaworzno
25-02-2009, 19:01
I dobrze, że się wkurwił. I jeszcze ten chuj murzyński co zajebał bramke. Po co nam ten motłoch ja się kurwa pytam? Czy w Polsce nie ma utalentowanych młodych piłkarzy że musimy się brac za chwasty?
na forum Wisly Cie zbanowali,ze musisz u nas pisac?? :szok:
nie, ale nasza:dead: ME wygrala 2:0 z KSZO ktore pokonalo Okocimskiego 5:1 chyba
A nasi wygrali z Wasza ME. Mecz meczowy nierowny.
A nasi wygrali z Wasza ME. Mecz meczowy nierowny.
zgadzam sie, tylko czemu kolega wczesniej zaczal 'napinke' :napinka::szok:
Lars Ulrich
25-02-2009, 21:29
szczerze nie wiem,przepraszam za kolegę :((((
jak myślicie, czy gra drużyny oparta będzie na osi Napierała-Iwan-Mikulenas ? i czy ten kręgosłup nie ugnie się pod ciężarem organizowania gry .Ciekawe też jakie role przypadną Hołocie i Mieszczakowi-tylko statyści czy coś więcej ?
Mikulenas? Mikulenas to pewniak na ławkę, raczej na zmiany. Iwan w ostatnich sparach nie błyszczał, tak samo jak Napierała. Szczerze to o postawę Napierały obawiam się najbardziej.
Gra nie wygladala tak zle, a wynik to wg mnie rezultat braku DOBREGO napastnika (...).
Z Sannim sie raczej pozegnamy bo widac ze nie zaaklimatyzowal sie w kadrze, wg mnie gra przyzwoicie, ale jak go koledzy z druzyny wystawiaja na manowce to raczej nie ma sensu go trzymac.
B.pozytywnie zagrali dzisiaj wg mnie Pasko(!!! pracowal na calym boisku <szok> (...).
B.ofensywnie Goncerz i to jego mozemy sie spodziewac na lewej flance.
Co do testowanego z Belchatowa to dobry grajek ale nie zachwycil.
Twoje powyższe uwagi rodzą u mnie mi następujące refleksje:
Po raz kolejny oglądaliśmy Gieksę w prawie dwóch różnych garniturach grających w poszczególnych odsłonach. Oczywiście skuteczność napastnicza i wykończenie akcji przez każdy z nowo krojonych trójkolorowych garniturów to powód do głębszej zadumy nie tylko u Nawałki. Natomiast gra defensywna tych garniturów to powód do rozpaczy! (oczywiście w sparingu nie chodzi o sam wynik, a i lajsta z elwra jest do przyżycia). Bardzo ważnym elementem defensywy jest współpraca i zgranie bramkarza z obrońcami. Wiśniewski (lat 17 ?) chyba nie ma nawet cywilnej odwagi napomknąć np. Napierale "przesuń się trochę w lewo", czy "stań koło tego wysokiego". Choć trzeba przyznać, że w sparingach radzi sobie bardzo dobrze (szczęśliwie?). Ale zewnętrzne wzmocnienie naszej defensywy jest nieodzowne.
Gra Sanniego, oprócz automatycznych skojarzeń z Onyekachim, nasuwa mi też kilka negatywnych uwag o grze pozostałych "naszych" zawodników. Myślę mianowicie o dużej ich nieporadności w rozgrywaniu piłki na własnej połowie i bylejakości w wyprowadzaniu ataku. Mając swoje 45 minut, Sanni, nominalnie ustawiony (chyba) po prawej stronie, dwoił się i troił jak libero na całym boisku, żeby się "pokazać", co zrozumiałe, z jak najlepszej strony i wychodził czasami o 10 metrów (wręcz cofał się gestykulując wyraziście "do mnie! do mnie!"), żeby tylko "wymusić" podanie od partnera z zespołu. I niestety takie bezsensowne podania dostawał zbyt często. Zaznaczę tu, że swoją "asystę" Sanni zaliczył podając Budce piłkę z lewej strony boiska. Istna parodia gry zespołowej! Drugą bramkę też tracimy na skutek gry "do tyłu" (dla równowagi po prawej stronie placu). Jeden Sanni oraz chaos, chaos i chaos. Nie wiem, czy obraz gry Gieksy byłby inny, gdyby grał z nim Iwan.
Odnośnie Paski uważam, że nadmiernie agresywny i prowokujący styl jego gry niesie za sobą zbyt wiele ryzyka dla pomyślnego kończenia meczy w pełnym jedenastoosobowym składzie. Choć jest bardzo zrywny, preferuje "zdobywanie" piłki podkopywaniem przeciwników po kostach i ciąganiem ich za koszule. Oby jak najszybciej z tego wyrósł, a jego duch walki może być bardzo przydatny w prawdziwej walce o nasz ligowy byt.
Co do ogółu testowanych grajków (w tym Goncerza i tego "bełchatowianina", co to akurat dojechał): sądzę, że nasze ostatnie letnie doświadczenia tranferowe (gdy sponsor był jeszcze tuż-tuż) spowodują reakcję szlabanową na wszelkie zakupy "wzmocnień" bez pokrycia. A i tak wszelkie "gratisowe" wypożyczenia z zewnątrz to igranie z losem (póki co obowiązuje chyba w Klubie polityka zaciskiwania pasa) i o powiększaniu zadłużenia o kolejne melony z przeznaczeniem na utrzymywanie hipotetycznych rycerzy wiosny - dopóki jakiś możny sponsor nie podpisze się pod takim układem - lepiej nawet głośno nie myśleć, bo stąpając mocno po ziemi można szacować (zgrubnie) przychody Klubu na jedynie ćwierć melona (wersja optymistyczna: 5 meczów x 5.000 biletów x ok. 10,- zł). A po stronie rozchodów Klubu samych 25 pensji po dobrych parę kafli przez 4 - 5 miesięcy (do lata) i koszt faktycznych 15 meczów wyjazdowych ekipy "czyni pewną planowaną stratę" w bilansie pierwszego półrocza rzędu 250.000 złotych. Brrrr!!!!
Ja porownuje gre do tego co bylo i golym okiem widac nasze OGROMNE POSTEPY. Mamy kadre jaka mamy i tak napawde jak chcemy grac o cos wiecej to trzeba by wzocnic kazda formacje. Nie mniej jednak ja uwazam ze w destrukcji zrobilismy ogromne postepy i to pod kazdym wzgledem ...nie trybi to tak jak powinno, ale prawda jest taka ze dopiero budujemy zespol a i tak wygladamy jakos calosc druzyny o niebo lepiej niz kilka miesiecy
Szymon mnie zaskoczyl zaangazowaniem.Pamietam go kiedy ostatnio gral u nas na szpicy to odpuszczal sporo pilek nie angazowal sie zbytnio w destrukcje itp.(chyba tylko ostatnie dwa/trzy mecze, kiedy wazyla sie decyzja czy bedzie nam potrzebny wzial sie do gry tak jak powinien). Rzeczywiscie gra zadziornie i wedlug mnie moze tak grac byle z tego cos wynikalo i by nie oslabial druzyny co jest oczywiste. Niestety ma jedna duza wade jesli chodzi o skrzydlo, a mianowicie ma nawyk ze szpicy, ze kiedy biegnie z pilka dlugo patrzy pod nogi . Jesli to poprawi i bedzie trzymal poziom to mysle ze bedziemy go ogladac na prawej flance.
co do Goncerza tez uwazam ze nie ma co przeplacac, ale na dzien dzisiejszy wg mnie gra najbardziej ofensywnie z trojki probowanych na lewej flance ( Gorski, Plewnia, Goncerz) ale jesli zostanie to jego mozemy sie spodziewac na tej pozycji
i jesli zostanie to jego
W każdym razie fazę testowania w sparingach potencjalnych nabytków mamy już za sobą (przynajmniej jeśli chodzi o tranfery piłkarzy z polskiej ligi). Najbliższe dwa tygodnie będą służyć Nawałce już niemal wyłącznie formowaniu posiadanego "materiału" w ekipę grającą razem dłużej niż 45 minut i więcej niż w jednym, dwóch, czy trzech meczach. I nawet jeśli, przykładowo jutro z Karwiną zobaczymy łącznie 22 naszych piłkarzy, to i tak każdy z nich będzie grać w Gieksie, choć niekoniecznie w pierwszym zespole. Na marginesie zaznaczę, że awans Gieksy II i dalsze sukcesy juniorów powinny być priorytetem Klubu niewiele ustępującym wymogowi wdrapania się pierwszego zespołu do bezpiecznego środka tabeli.
W każdym razie, sparingi w najbliższch tygodniach mają wykluczyć sytuację z początku tego sezonu, kiedy to Żurek praktykował "rozpoznanie w boju" jako jedyną metodę mizernego w skutkach ustawienia zespołu (złożonego w 70% z "nowości") i jego zgrania. Na tę chwilę, ciągle grozi nam to samo.
Mikulenas? Mikulenas to pewniak na ławkę, raczej na zmiany. Iwan w ostatnich sparach nie błyszczał, tak samo jak Napierała. Szczerze to o postawę Napierały obawiam się najbardziej.
błyszczał nie błyszczał,to raczej on będzie prowadził grę na wiosnę.Postawa Napierały może budzić niepokój ze wzgledu na długą przerwę, ale też nie widzę nikogo innego , kto "wiązałby" obronę. Mikulenas ostatnią rundę miał słabiutką, ale jest najbardziej doświadczony.Cieszy dzisiejszy zaciąg, wzmocnienie rywalizacji
Ma ktoś jakieś info z Karviny???
Gdzie bedzie rozgrywany sparing z MK Gornik Katowice ?
Sparing z Karviną wg "Sportu":
384
Gdzie bedzie rozgrywany sparing z MK Gornik Katowice ?
Nie wiadomo bo chcą zagrać na naturalnej nawierzchni a ni ma kaj.. Hmm niech grają na Podlesiance :) :zabki:
A według tej stronki MK gra jutro sparing z LKS Łąka.
http://www.mkgornik.sm.pl/
dziwne bo dzisiaj do poludnia widnial jeszcze spar z GieKSa, mogliby się wreszcie zdecydować z kim i kaj.
Na stronie nadal widnieje sparing z MK-ą,miały byc informacje wkrótkce a jak narazie echo a chętnie bym zobaczył ostatni test naszych przed ligą. :)
Sylwetki naszych juniorów z I drużyny ( w artykule są też ich zdjęcia ):
Nastolatki będą walczyć o byt "Gieksy"
Maciej Blaut
2009-03-06, ostatnia aktualizacja 2009-03-06 23:44
W GKS-ie Katowice zapanowała pajdokracja. W kadrze zespołu na rudę wiosenną znalazło się aż ośmiu piłkarzy urodzonych w latach dziewięćdziesiątych. Czy juniorzy mogą uratować pierwszą ligę dla GKS-u?
Tak wielka liczba juniorów w kadrze pierwszego zespołu grającego na szczeblu centralnym jest ewenementem. W GKS-ie nie wynika ona jednak z przemyślanej polityki szkoleniowej, ale z konieczności. Klub boryka się z problemami finansowymi i nie stać było go na zakontraktowanie seniorów. Młodych zawodników wciągnięto do kadry zespołu trenera Adama Nawałki, bo... nie było innej możliwości! - Dla większości z nich jest jeszcze za wcześnie na dorosłą piłkę - przyznawał trener Nawałka.
Dlatego na początku wielu z nich mecze GKS-u będzie jeszcze oglądało z ławki rezerwowych. Jednak już teraz pełnią ważną rolę w drużynie, uczestnicząc w treningach i regularnie występując w sparingach.
O przedstawienie nowych zawodników poprosiliśmy ludzi, którzy wiedzą o nich najwięcej, czyli trenerów grup młodzieżowych Jacka Burzyńskiego (szkoli rocznik 1991) i Pawła Dajczaka (szkoli rocznik 1992).
Tomasz Hołota
Ur. 27.01.1991 r.
Ksywka: „Hołi”
Pozycja na boisku: środkowy pomocnik
Kariera: do GKS-u przyszedł ze szkółki Stadionu Śląskiego.
Opinia trenera: Silny, dynamiczny i odważny. Na boisku przypomina... taran, bo swoich rówieśników przerasta warunkami fizycznymi. Ma silny strzał z dystansu i dobry ciąg na bramkę przeciwnika. Nie boi się gry jeden na jednego. Z celnością jego strzałów bywa różnie, ale jak już trafi, to może zerwać siatkę w bramce. Młodzieżowy reprezentant kraju.
Arkadiusz Kowalczyk
Ur. 12.04.1991 r.
Ksywka: „Kowal”
Pozycja na boisku: napastnik
Kariera: wychowanek GKS-u.
Opinia trenera: Szybki i przebojowy, dobrze drybluje. Wyróżnia się sprawnością fizyczną. Raptus. Bywa, że zagotuje się pod bramką rywala. Uczestniczył w zgrupowaniach reprezentacji Polski.
Maciej Machi
Ur. 1.09.1992 r.
Ksywka: „Mahoney”
Pozycja na boisku: obrońca lub pomocnik
Kariera: do GKS-u trafił z Fortuny Głogówek.
Opinia trenera: Imponuje motoryką i wytrzymałością. Prezentuje nienaganną technikę, do tego dobrze gra głową. Ma zadatki na lidera. Trochę za dużo „pieści się” z piłką, zbyt długo ją przetrzymuje. W zeszłym roku był na testach w Rapidzie Wiedeń.
Dawid Marek
Ur. 10.03.1991 r.
Ksywka: „Carlos”
Pozycja na boisku: napastnik lub pomocnik
Kariera: do GKS-u trafił z MOSiR-u Mysłowice.
Opinia trenera: Nie jest bardzo szybki, ale potrafi znakomicie kiwnąć przeciwnika w miejscu. Doskonale panuje nad piłką, potrafi zdobyć bramkę niekonwencjonalnym strzałem. W jego przypadku różnie bywa jednak z celnością uderzeń. Miał trochę za dużo przerw w swoim piłkarskim życiorysie.
Bartosz Sobotka
Ur. 18.05.1991 r.
Pozycja na boisku: skrzydłowy
Kariera: wychowanek GKS-u
Opinia trenera: Bardzo dobrze wyszkolony technicznie, świetnie operuje lewą nogą. Potrafi zagrać długim i celnym podaniem, ma dobry przegląd sytuacji na boisku. Ma jeszcze problemy z grą w defensywie, czyli powrotem na swoją pozycję. Bywał powoływany do reprezentacji.
Grzegorz Szafrański
Ur. 6.05.1991 r.
Ksywka: „Esiu”
Pozycja na boisku: obrońca
Kariera: do GKS-u trafił ze Skałki Świętochłowice
Opinia trenera: Niezwykle ambitny, zaangażowany i pracowity. Może zagrać na każdej pozycji w defensywie. Trochę zbyt mało zwrotny. Kapitan i dobry duch swojego zespołu.
Maciej Wierzbicki
Ur. 21.02.1991 r.
Ksywka: „Wierzba”
Pozycja na boisku: bramkarz
Kariera: do GKS-u trafił z Ruchu Chorzów
Opinia trenera: Dobrze wyszkolony technicznie, ma niezły chwyt. Świetnie radzi sobie na linii bramkowej. Gorzej prezentuje się na przedpolu, ma jeszcze problem z oceną odległości piłki.
Andrzej Wiśniewski
Ur. 11.03.1992 r.
Ksywka: „Wiśnia”
Pozycja na boisku: bramkarz
Kariera: wychowanek GKS-u
Opinia trenera: Jego wielką zaletą są warunki fizyczne, jest wysoki i ma spory zasięg ramion. Radzi sobie na linii i na przedpolu. Ma jeszcze problemy z dobrą grą nogami. Podobnie jak Machi wpadł w oko skautom Rapidu Wiedeń. Na testach wypadł lepiej od bramkarzy ze szkółki Rapidu ma i szansę na angaż.
Dla Gazety
Grażvydas Mikulenas
35 lat, najstarszy piłkarz GKS-u
Drużyna dobrze przyjęła grupę juniorów. Było po nich na początku widać lekki stres, ale w kadrze jest ich tak wielu, że nie mieli większego kłopotu z aklimatyzacją. Zapewniam, że w zespole nie ma teraz podziału na starych i młodych - jesteśmy jedną drużyną. Choć dzieli nas spora różnica wieku, to ja nie stwarzam żadnych barier. Wiadomo - szacunek musi być, ale jestem dla nich po prostu "Miki". Nie wiadomo, czy rzucenie tych chłopców na głęboką wodę okaże się dla nich korzystne. Będzie im na pewno ciężko, bo mecze ligowe to zupełnie co innego niż sparingi i treningi. Ci, którzy pokażą charakter mają jednak szansę stać się objawieniem ligi.
Maciej Machi
16 lat, najmłodszy piłkarz GKS-u
Początkowo myślałem, że będę miał tylko krótką okazję do trenowania z pierwszym zespołem. Powołanie do kadry GKS-u było więc lekkim szokiem. Wejście do seniorskiego zespołu wiązało się ze stresem, ale z czasem zaczęło być coraz lepiej. W drużynie jest miła atmosfera, nie ma podziałów. Wiadomo, że np. do Grażvydasa Mikulenasa nie wpada mi się zwracać jak do najlepszego kolegi, ale nie mówię też do niego na pan. Do wszystkich zwracam się po imieniu.
Mój czas dopiero nadejdzie. Wątpię, abym zagrał już w tej rundzie, choć oczywiście bardzo bym tego chciał. Początkowo trener stosował wobec naszej grupy taryfę ulgową w zajęciach siłowych, ale teraz wszyscy ćwiczymy już na sto procent. Poza Tomkiem Hołotą mamy kontrakty młodzieżowe, więc nie ma mowy o wielkich zarobkach. Zresztą skoro nasi starsi koledzy nie dostają pieniędzy, to tym bardziej i my. Obecnie bardziej od pieniędzy liczy się jednak dla mnie możliwość treningu z seniorami. Uważam, że wyjdzie mi to na dobre.
http://miasta.**********/katowice/1,35026,6354853,Nastolatki_beda_walczyc_o_byt__Gie ksy_.html?as=1&ias=3&startsz=x
http://www.*********/pilka/1,65063,6354853,Nastolatki_beda_walczyc_o_byt__Gie ksy_.html
edit: Działy mi się po..........
Przenoszę do "Zimowych transferów"
Szpiechu
07-03-2009, 08:11
grają w Rudzie Śląskiej z Grunwaldem
Krist VB
07-03-2009, 08:12
Coś taki mądry? gieksa.pl
Szpiechu
07-03-2009, 10:43
ja :hihi:
Wie ktoś może jaki wynik na halembie?
Skoro wczoraj do poznych godzin popoloudniowych trwalo szukanie boiska i jak wnioskuje z wiadomosci udalo sie to zrobic, to nie mozna bylo podac informacji wczoraj wieczorem na glownej, tylko dzisiaj 2 godziny przed meczem??
Co to kurwa jakas konspira? Mam wrazenie ze na BUkowej pracuja amatorzy.
Wkurwic sie mozna, bo tak mozna sobie dzien wczesniej zaplanowac pewne rzeczy a tak mam to w dupie. Wkurwilem sie.
bukowianin
07-03-2009, 11:27
Prowadzimy 2- 0 ,Plewnia na 1 - 0 strzelił
bukowianin
07-03-2009, 11:29
2 - 0 bramka z karnego
mógłbym prosić o koncowy wynik i strzelców??
maniur1989
07-03-2009, 12:09
Ma ktoś może jakieś info z Halemby?
Kamikaze
07-03-2009, 12:31
Piłkarze pierwszoligowego GKS-u Katowice wygrali w spotkaniu sparingowym z czwartoligowym Grunwaldem Ruda Śląska 3-2.
Za 90minut.pl
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.