PDA

View Full Version : Stadion GieKSy

Strony : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Junior
09-01-2008, 10:27
Jak w temacie.

Thoms
10-01-2008, 10:10
POLSKA Dziennik Zachodni

Maszty na stadionie GKS Katowice do rozbiórki

dziś

Wszystko wskazuje na to, że te jupitery na stadionie GKS Katowice przy Bukowej już nigdy nie rozbłysną.

Stadion GKS Katowice pozbawiony zostanie masztów oświetleniowych! Wbrew pozorom to dobra wiadomość, bo demontaż jupiterów jest jednym z punktów tegorocznych prac modernizacyjnych. - Pierwotnie myślano o remoncie masztów, ale one już się do niczego nie nadają. Muszą zostać rozebrane - wyjaśnia rzecznik prasowy Urzędu Miasta w Katowicach Waldemar Bojarun, zapowiadając jednocześnie wielką modernizację obiektu należącego do miasta. Pierwsze zmiany mają kosztować około 7 milionów złotych.

Przez wiele lat sprawy własności gruntu hamowały wszelkie prace na stadionie, który coraz bardziej niszczał. Klub nie miał pieniędzy na poważne inwestycje, władze miejskie nie chciały (i nie mogły) pakować pieniędzy w obiekt, którego część stała na terenie Chorzowa. Ponieważ sytuacja się zmieniła, już rozpoczęto prace przygotowawcze do tegorocznego etapu modernizacji.

- Zaczniemy od wymiany wszelkiego rodzaju instalacji, typu elektryczna, wodna, cieplna. Zgodnie z pomysłami na przyszłość, obecna trybuna główna będzie częścią nowego stadionu. Właśnie dlatego w niej będą prowadzone tego rodzaju prace - informuje Bojarun. - Po zakończeniu sezonu, pod koniec maja rozpocznie się wymiana głównej płyty, która będzie podgrzewana. Jesienią powstaną dwa boiska treningowe, w tym jedno ze sztuczną trawą.

W kwietniu ubiegłego roku kibice "GieKSy" przeprowadzili akcję protestacyjną domagając się od prezydenta Piotra Uszoka ratowania niszczejącego stadionu. Wtedy padły obietnice, że Katowice zaczną remontować obiekt, jak tylko będzie we władaniu miasta. - Coś wreszcie ruszyło, nawet nie pamiętam kiedy na stadionie były jakieś poważniejsze remonty. Jako klub tylko łataliśmy, co mogliśmy i na ile było nas stać - mówi prezes GKS Katowice Jan Furtok. - Już rozpoczęły się pierwsze prace porządkowe. Cieszę się, że będzie tutaj podgrzewana murawa.

Katowice liczą na to, że Stadion Śląski będzie gościł uczestników Euro 2012, a wtedy obiekt przy ulicy Bukowej byłby naturalnym zapleczem dla areny mistrzostw Europy. W takim przypadku można liczyć na znaczne wsparcie finansowe.

- Chcemy, aby modernizacja stadionu na którym rozgrywa swe mecze GKS zakończyła się do 2012 roku - dodaje Bojarun. - Jej zakres i rozmach inwestycji zależy od tego, czy będziemy mogli skorzystać ze środków zewnętrznych.

W magistracie chcą, aby stadion w dzielnicy Dąb był typowym obiektem piłkarskim, ale również wykorzystywanym w innych celach, na przykład na koncerty. W niedalekiej przyszłości ma zostać przygotowana koncepcja przebudowy obiektu. Miasto skłania się do 20 tysięcy miejsc. Prezes Furtok w żartach dorzuca trochę więcej: - Wiem, że to na razie marzenia, ale pojemność 20-30 tysięcy jest w zupełności wystarczająca (teraz jest 9.690 - przyp. red.). Gdybyśmy awansowali do Ligi Mistrzów, pod ręką jest Stadion Śląski - śmieje się Furtok.

Na razie chyba niewskazane jest awansowanie "GieKsy" w tym sezonie do ekstraklasy, bo brak sztucznego oświetlenia oznaczałby nie uzyskanie licencji z PZPN. - Inwestujemy w stadion, bo życzymy GKS gry w I lidze i chcemy stworzyć klubowi optymalne warunki. Co będzie jeśli stanie się to już wiosną? Trzeba będzie zainstalować tymczasowe oświetlenie. Docelowo stadion będzie składał się z czterech trybun, tworzących zamkniętą bryłę, a jupitery zostaną zainstalowane na zadaszeniach.

Operacja demontażu masztów zapowiada się na bardzo skomplikowaną. Nie ustalono jeszcze jej terminu. Ze wstępnych pomysłów można dowiedzieć się, że za pomocą dźwigu najpierw będzie ściągana część z jupiterami, potem sam maszt w dwóch "kawałkach". - To nie jest tak, że maszty są w takim stanie technicznym, że zaraz się wywrócą. Nikomu nic nie grozi. Trzeba je jednak rozebrać - kończy rzecznik katowickiego Urzędu Miasta.
- POLSKA Dziennik Zachodni

Przemek
10-01-2008, 16:15
Bardzo dobra wiadomość ale co będzie jak awansujemy do ekstraklasy ?

Kris
10-01-2008, 16:26
Na razie nam to nie "grozi"

Pala
10-01-2008, 16:53
Wkoncu zaczna sie jakies prace na naszym obiekcie

Asta
10-01-2008, 18:38
No to jak byda na piyrwszych szpilach rundy wiosennej to trza sie pamiatkowe fotki strzelic stadionu z jupiterami.Kejs byly one nasza kibicowska duma i nojlepsze oswietlenie w Polsce a teroz szrot ... kacek historii ...

Pzdr Asta

BoBo
10-01-2008, 19:24
Jak sie nie myle to mieliśmy najlepsze oświetlenie w Polsce :szok:
a teraz trzeba je rozebrać,smutne ale prawdziwe

Slavoy
10-01-2008, 20:07
Co zostało już wyremontowane na trybunie głównej i ile mniej więcej kasy pochłonie jej docelowy remont? Czy wszystkie krzesełka będą wymieniane? Przydały by się składane - obecne przejścia chyba są za wąskie i nie spełniają norm FIFA/UEFA?

Pucha
10-01-2008, 20:32
BTW co zostało zrobione na Głownej??
wylewka?

Fuhrer
11-01-2008, 02:07
Jesienią powstaną dwa boiska treningowe, w tym jedno ze sztuczną trawą.

Te boiska miały powstać zdaje się, jeszcze w tym półroczu, ale jeśli powstaną jesienią to też będzie dobrze. To dobra wiadomość.

- Chcemy, aby modernizacja stadionu na którym rozgrywa swe mecze GKS zakończyła się do 2012 roku - dodaje Bojarun. - Jej zakres i rozmach inwestycji zależy od tego, czy będziemy mogli skorzystać ze środków zewnętrznych.

Dosyć nieufnie podchodzę do wizji i obietnic Bojaruna, ale jeśli przebudowa rzeczywiście skończy się w 2012 to będzie git.

. Miasto skłania się do 20 tysięcy miejsc.

Zarządzie! Błagam! Przekonajcie ich, że to bzdura.

Prezes Furtok w żartach dorzuca trochę więcej: - Wiem, że to na razie marzenia, ale pojemność 20-30 tysięcy jest w zupełności wystarczająca (teraz jest 9.690 - przyp. red.).

Po pierwsze: dlaczego dorzuca trochę wiecej ,,w żartach"? :zabki:
Po drugie: jeśli już, to ,,w zupełności wystarczająca" jest pojemność 25-30 tys.(z akcentem na 30 ) , przy czym gdyby miało być 25 tys., to powinna być możliwość ewentualnej rozbudowy stadionu do 30-35 tys.

. Docelowo stadion będzie składał się z czterech trybun, tworzących zamkniętą bryłę, a jupitery zostaną zainstalowane na zadaszeniach.

I bardzo dobrze! To mi się podoba.:zabki:

borys
11-01-2008, 05:41
Szkoda troche naszych jupiterów, a jak wygląda obecnie sektor 1??? Kiedy bedzie znów otwarty???

Krzychu_1977
11-01-2008, 07:46
Nie wiem czemu (poprawcie mnie jeśli sie mylą), ale wydaje mi się, że niedawno UM mówił chyba o 3 boiskach treningowych???

zwierzak
11-01-2008, 14:58
Po pierwsze: dlaczego dorzuca trochę wiecej ,,w żartach"? :zabki:
Po drugie: jeśli już, to ,,w zupełności wystarczająca" jest pojemność 25-30 tys.(z akcentem na 30 ) , przy czym gdyby miało być 25 tys., to powinna być możliwość ewentualnej rozbudowy stadionu do 30-35 tys.

Jak odpowiedzieć na pytanie, które być może padnie ze strony UM. Dlaczego w Katowicach ma powstać stadion na 25-30 tysięcy, skoro:
- 51% klubów* (50 z 98) grających w 5 najsilniejszych ligach Europy nie potrafi zgromadzić publiczności wyższej niż 25 tysięcy? Jak w takim razie chce to zrobić GieKSa?
- obecna nasza frekwencja wynosi 3,5 tysiąca i spadała w ciągu 2 ostatnich sezonów? Czy klub jest pewny, że nowy stadion będzie aż tak silnym impulsem, żeby zwiększyć publikę 6;7-ktrotnie?
- klub nie ma stabilnej sytuacji finansowej? Jak klub ma zamiar osiągnąć mocną sytuacje finansową, aby skutecznie walczyć o najwyższe cele w OE (2 liga, słabe wyniki w OE = mniejsza frekwencja, a więc nie potrzeba większego stadionu).
- grunty wokół stadionu nie należą do UM, co ogranicza pole budowy funkcjonalnego stadionu, a więc stadion nie będzie aż tak bardzo przyciągał widzów?

Są to niezwykle ciężkie pytania i mocne argumenty dla UM.
Ciężko będzie przeforsować stadion chociażby na 25 tysięcy…

Coś czuje, że musimy się pogodzić z pewnymi przykrymi faktami.

*http://i12.tinypic.com/8av56gx.jpg

katowicer
11-01-2008, 16:13
W warszawie powstanie stadion narodowy-kasa rzadowa
grutnowny remont i przepudowa stadionu legi
dalszy remont stadionu poloni
gruntowny remont stadionu hutnika
+ baseny i hale.
Kwot nie podano tzn kiedys podano ale nie będe wymyslał,Były ogromne...

19janek64
11-01-2008, 19:08
czyli do końca rudy wiosennej będziemy grać w godzinach popołudniowych . Pocieszające jest to że ruda zaczyna się w marcu i dni są dłuższe , będzie jaśniej

Krzychu_1988
11-01-2008, 19:20
W warszawie powstanie stadion narodowy-kasa rzadowa
grutnowny remont i przepudowa stadionu legi
dalszy remont stadionu poloni
gruntowny remont stadionu hutnika
+ baseny i hale.
Kwot nie podano tzn kiedys podano ale nie będe wymyslał,Były ogromne...

Wtedy podali kwote 1 - 1,5 miliarda zł. Tyle że chyba rząd sie wycofał z takiej kasy i pewnie da 500 baniek max.

Pozostaje nam tylko czekać na przebudowe naszego estadio.

Daras Lędziny
11-01-2008, 19:43
500 milionów to i tak w hu* ze tak poweim ale i tak ja sadze ze stadion do 20 000 powien byc bo i tak go nie zapełnimy a po co przepłaac ?

Fuhrer
12-01-2008, 03:04
Jak odpowiedzieć na pytanie, które być może padnie ze strony UM. Dlaczego w Katowicach ma powstać stadion na 25-30 tysięcy, skoro:
- 51% klubów* (50 z 98) grających w 5 najsilniejszych ligach Europy nie potrafi zgromadzić publiczności wyższej niż 25 tysięcy? Jak w takim razie chce to zrobić GieKSa?
- obecna nasza frekwencja wynosi 3,5 tysiąca i spadała w ciągu 2 ostatnich sezonów? Czy klub jest pewny, że nowy stadion będzie aż tak silnym impulsem, żeby zwiększyć publikę 6;7-ktrotnie?
- klub nie ma stabilnej sytuacji finansowej? Jak klub ma zamiar osiągnąć mocną sytuacje finansową, aby skutecznie walczyć o najwyższe cele w OE (2 liga, słabe wyniki w OE = mniejsza frekwencja, a więc nie potrzeba większego stadionu).
- grunty wokół stadionu nie należą do UM, co ogranicza pole budowy funkcjonalnego stadionu, a więc stadion nie będzie aż tak bardzo przyciągał widzów?

Są to niezwykle ciężkie pytania i mocne argumenty dla UM.
Ciężko będzie przeforsować stadion chociażby na 25 tysięcy…

Coś czuje, że musimy się pogodzić z pewnymi przykrymi faktami.

*http://i12.tinypic.com/8av56gx.jpg

ad.1: 51% nie zapełnia, ale 49% zapełnia. Sądzę, że powinniśmy zmierzać do tej górnej połówki. Zwróć uwagę na wielkość miast, w których znajduje się te 51%. W zdecydowanej większości są mniejsze od Katowic, a już na pewno od ,,naszej" części Górnośląskiej Konurbacji. W niektórych, o podobnej ilości mieszkańców jak np. Genua (ponad 600 tys.- Katowice + okoliczne miasta -Mysłowice,Jaworzno,Lędziny,Siemianowice itp.-też mają tyle)znajdują się 2 kluby,na które razem chodzi ponad 45 tys. widzów.

ad.2: Owszem nasza frekwencja jest niższa niż w 4 lidze,kiedy to My GieKSiarze, w trudnym (mozna powiedzieć, że dramatycznym) dla naszego Klubu momencie,potrafiliśmy sie zmobilizować i stosunkowo licznie dopingować naszą drużynę. Ale bądźmy realistami. Nie wszyscy są fanatykami, którzy cały czas pasjonować się będą pojedynkami z np. Skalnikami Gracze albo Pelikanami Łowicz (z całym szacunkiem do powyzszych). Udowodniliśmy jednak w tych 2 latach, że jesteśmy w stanie nawet w nizszych ligach wycisnąć w niektórych spotkaniach nawet ok. 10 tys. widzów. Powiększenie frekwencji 6-7krotnie? Tak! Możemy to zrobić! Wszystko zależy z jakiego pułapu sie startuje. Na Cidry chodzi teraz po 200 osób, ale przecież jeszcze dekadę temu potrafiło przyjść z 5000! Gdyby wrócili do OE i zagrali powiedzmy z Wisłą z 5 tysiaków spokojnie by przyszło. A to oznacza wzrost 25- krotny!!! Podobne przeliczniki mogłyby być powiedzmy z Tychami (chodzi z 300-400, a mogłoby z 10000), Zawiszą i innymi klubami w Polsce. Już to nie raz pisałem: nie ważne ile osób chodziło na mecze, nie ważne ile chodzi, ale ważne jest ile MOŻE chodzić! Czy klub jest pewny, że nowy stadion będzie aż tak silnym impulsem, żeby zwiększyć publikę 6;7-ktrotnie? Tak! Nowy stadion jest tutaj czynnikiem niezbędnym,chociaż nie jedynym. Liczy się również gra (sukcesy!), a ta zwiazana jest z sytuacją ekonomiczną klubu, ale tu znowu wracamy do stadionu: wiekszy stadion - większe wpływy z biletów, a przede wszystkim większa atrakcyjność medialna dla potencjalnych sponsorów.

ad.3: I tu znowu stadion może przyjść nam z pomocą (patrz: ad.2).
ad.4: Może i będą z tego powodu jakieś utrudnienia (np. ograniczona ilość miejsc parkingowych w najbliższej okolicy stadionu),ale bedą to utrudnienia 2-go i 3-cio rzędne. Nie wierzę,że gdy będziemy grać z Wisłą, w sobotni wiosenny wieczór (przy jupiterach)o mistrzostwo Polski, na Nowej 25-cio lub 30-to tysięcznej Bukowej, to ilość osób które na ten mecz nie przyjadą z powodu kłopotów z parkowaniem, będzie większa niż granica błędu statystycznego. Zresztą wspólnie z miastem możemy ewentualne niedogodności jesli nie całkowicie wyeliminować, to przynajmniej znacznie złagodzić.
:foch:

FC OLKUSZ
12-01-2008, 06:43
Panowie zejdźcie na ziemie

W prasie pojawiły się informacje mówiące o tym, że plany na najbliższy rok zostały jasno określone - m.in. to, że jesienią powstaną na terenie obiektu dwa boiska treningowe, w tym jedno ze sztuczną nawierzchnią.

- Nie ma jeszcze żadnych konkretów!

Tyle w tym temacie!

A dla zarządu brawa, że dalej mają cierpliwość!!!

Ktoś ja w końcu musi mieć !!!!

Shellu
12-01-2008, 10:33
Artykuł w Dzienniku Zachodnim to nieporozumienie.

zwierzak
12-01-2008, 12:05
ad.2: Czy klub jest pewny, że nowy stadion będzie aż tak silnym impulsem, żeby zwiększyć publikę 6;7-ktrotnie? Tak! Nowy stadion jest tutaj czynnikiem niezbędnym,chociaż nie jedynym. Liczy się również gra (sukcesy!), a ta zwiazana jest z sytuacją ekonomiczną klubu, ale tu znowu wracamy do stadionu: wiekszy stadion - większe wpływy z biletów, a przede wszystkim większa atrakcyjność medialna dla potencjalnych sponsorów.

ad.4: Może i będą z tego powodu jakieś utrudnienia (np. ograniczona ilość miejsc parkingowych w najbliższej okolicy stadionu),ale bedą to utrudnienia 2-go i 3-cio rzędne. Nie wierzę,że gdy będziemy grać z Wisłą, w sobotni wiosenny wieczór (przy jupiterach)o mistrzostwo Polski, na Nowej 25-cio lub 30-to tysięcznej Bukowej, to ilość osób które na ten mecz nie przyjadą z powodu kłopotów z parkowaniem, będzie większa niż granica błędu statystycznego. Zresztą wspólnie z miastem możemy ewentualne niedogodności jesli nie całkowicie wyeliminować, to przynajmniej znacznie złagodzić.
:foch:

Fuhrer jakie racjonalne przesłanki (nie mówię o tym, w co każdy z nas wierzy, choć to forum kibicowskie i może nie powinniśmy tu myśleć racjonalnie) skłaniają Cię do tego, żeby twierdzić, że GieKSa w latach 2012-16, kiedy będzie wybudowany ewentualny nowy stadion będzie walczyć w lidze o najwyższe cele?

Mówisz nowy stadion to szansa znalezienie inwestora. Ja nie byłbym tego aż tak pewny. Przeczytaj sobie ten artykuł.
http://www.sportmaniak.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=2730
Myślę, że inne firmy, będą myśleć podobnie.

Ja wierze w to, że w 2014 roku jak mówi Jurek będziemy grali w europejskich pucharach. Tyle, że jest to moje kibicowskie marzenia. W UM nie ma za dużo kibiców (jeśli w ogóle są oprócz Dziadka), którzy wierzyliby w to samo, tak jak ja, Ty, czy Jurek.

Dlatego ja już pogodziłem się z faktem, że UM wybuduje nam stadion na niecałe 20 tyś (i cieszę się z tego, bo lepsze to niż nic) i mam tylko nadzieje, że chociaż pod względem funkcjonalności stadion ten będzie odpowiednio wyglądał.

PS. Kita jest właścicielem FC Nantes.

Foxu
12-01-2008, 12:31
Co do tematu parkingów. Od jakigos czasu jest mi dane mieszkać w Dundee. Dandee posiada dwa liczące się kluby Dundee Utd i Dundee FC (chwilowo w 2 lidze). Stadiony obu klubów znajduja się w odległosci ok 200 metrów od siebie. Jak możecie zobaczyc pod podanym linkiem http://maps.google.co.uk/?ie=UTF8&ll=56.474278,-2.970804&spn=0.003804,0.010042&t=h&z=17&om=1
parkingu w pobliżu nie uświadczysz. W trakcie meczów z duzą ilością kibiców przyjezdnych, pobliskie uliczki sa zamykane i słuzą jako parking dla autobusów kibiców przyjezdnych. Miejscowi maja do dyspozycji autobusy do centrum podstawiane po meczu pod stadion i własne nogi. Nikt nie marudzi a na ostanim meczu na którym byłem z Celtic'iem pojawiło sie ponad 12 tyś widzow. Z mniej renomowanymi rywalami to jest 7-8 tyś.
Nie znaczy to oczywiscie, ze my mamy olac parkingi bo sie da żyć bez, ale to nie jest naważniejsza sprawa.
Do tego dodam że Dundee ma nie całe 150 tyś mieszkańców a w sumie oba kluby gromadzą na trybunach co mecz kilkanaście tys widzów w porywach do nawet 20-25 tyś.

Fuhrer
12-01-2008, 14:13
Stadiony obu klubów znajduja się w odległosci ok 200 metrów od siebie. Jak możecie zobaczyc pod podanym linkiem http://maps.google.co.uk/?ie=UTF8&ll=56.474278,-2.970804&spn=0.003804,0.010042&t=h&z=17&om=1

:szok: Ale numer!

parkingu w pobliżu nie uświadczysz. W trakcie meczów z duzą ilością kibiców przyjezdnych, pobliskie uliczki sa zamykane i słuzą jako parking dla autobusów kibiców przyjezdnych. Miejscowi maja do dyspozycji autobusy do centrum podstawiane po meczu pod stadion i własne nogi. Nikt nie marudzi a na ostanim meczu na którym byłem z Celtic'iem pojawiło sie ponad 12 tyś widzow. Z mniej renomowanymi rywalami to jest 7-8 tyś.
Nie znaczy to oczywiscie, ze my mamy olac parkingi bo sie da żyć bez, ale to nie jest naważniejsza sprawa.

Otóż to! Dobrze żeby tego problemu nie było,ale jeśli nawet będzie to sobie z tym jakoś poradzimy.Mam nadzieję. :zabki:

Do tego dodam że Dundee ma nie całe 150 tyś mieszkańców a w sumie oba kluby gromadzą na trybunach co mecz kilkanaście tys widzów w porywach do nawet 20-25 tyś.

Bez komentarza! Dla przypomnienia: Katowice 320 tys. mieszkańców (o sąsiednich miastach nie wspomnę).

Fuhrer
12-01-2008, 15:43
Fuhrer jakie racjonalne przesłanki (nie mówię o tym, w co każdy z nas wierzy, choć to forum kibicowskie i może nie powinniśmy tu myśleć racjonalnie) skłaniają Cię do tego, żeby twierdzić, że GieKSa w latach 2012-16, kiedy będzie wybudowany ewentualny nowy stadion będzie walczyć w lidze o najwyższe cele?

Zwierzak, to jest biznes a zarazem sport i nikt nie jest w stanie niczego nikomu zagwarantować! W biznesie zdarzają się spektakularne sukcesy (ktoś zaczynając od zera zostaje milionerem),jak i spektakularne plajty (padają wielkie firmy o wieloletniej tradycji). Jeszcze bardziej widoczne jest to w sporcie: na boisku nie grają pieniądze ani stadiony tylko zawodnicy. Nikt ci nie zagwarantuje, że w ciągu najblizszych kilku lat mistrzostwo zdobędzie Barcelona , Real, Milan, MU, Arsenal czy Chelsea. Tyle że statystycznie rzecz biorąc szansa jest na to bardzo duża, a to że mistrzostwo zdobędzie np.: Fulham,Osasuna czy Udinese jest mała. Tak samo w naszym przypadku: nowy stadion będzie doskonałym kołem zamachowym do wielkiego skoku marketingowego, a co za tym idzie finansowego, a co za tym idzie sportowego. Ale nikt nie może dać na to gwarancji, chociaż statystycznie rzecz biorąc szanse na to będą spore (przynajmniej żeby być solidnym średniakiem i powalczyć na poważnie np. o Puchar Polski).

Mówisz nowy stadion to szansa znalezienie inwestora. Ja nie byłbym tego aż tak pewny. Przeczytaj sobie ten artykuł.
http://www.sportmaniak.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=2730
Myślę, że inne firmy, będą myśleć podobnie.

Hmm...właściwie to ten artykuł potwierdza moją tezę. Przecież Kita mówi wyraźnie, że Cupiał oferuje mu tylko zawodników i opowieści ile to on w Wisłę zainwestował. Wg Kity, Cupiał nie ma praw do nazwy Wisły, nie ma również STADIONU. Oczywiście Bukowa też nie będzie dosłownie nasza tylko miejska, ale fakt że klub może grać na odpowiednio dużym i nowoczesnym obiekcie ma dla potencjalnych sponsorów bardzo duze znaczenie (patrz: Allianz w Zabrzu, który chce żeby miasto wybudowało stadion). Zresztą wiele wielkich klubów gra na stadionach miejskich.

Dlatego ja już pogodziłem się z faktem, że UM wybuduje nam stadion na niecałe 20 tyś (i cieszę się z tego, bo lepsze to niż nic) i mam tylko nadzieje, że chociaż pod względem funkcjonalności stadion ten będzie odpowiednio wyglądał.

Wiadomo,że ani ja ani ty nie mamy żadnego wpływu na ewentualną wielkość przyszłej Bukowej. Nie mamy tez wpływu na formę naszych piłkarzy i politykę transferową klubu, a mimo to, na te tematy dyskutujumy. Od tego jest forum. Powiem ze swojej strony to, co napisał kiedyś Longman. Jeśli mamy w przyszłości mieć jakieś ambicje to musimy mieć stadion na 25-30 tys. , jeśli tych ambicji nie mamy i zadowala nas rola średniaka, to stadion na 15-20 tys. w zupełności nam wystarczy. Nawet forumowi pesymiści przyznają, że 20000-czna widownia jest na pewno w naszym zasięgu, bez większego wysiłku. Co by nie mówić 10 tys. ludzi nam się co jakiś czas zdarza. Biorąc pod uwagę, że zainteresowanie ligą ostatnio wzrasta, to grając w OE, przynajmniej na tych ciekawszych meczach, 20000 powinniśmy spokojnie zapełnić (tym bardziej,że są jeszcze przyjezdni, VIPy, itd. i dla nas zostanie z 18000). Problem polega na tym,że z 20000-ym stadionem raczej furory w lidze nie zrobimy. Widać to zresztą w tej tabelce, którą tu zamieściłeś. Te 50 klubów z widowniami poniżej 25000 osób, to niewątpliwie kluby znane prawie każdemu kibicowi piłki nożnej, tylko że stosunkowo rzadko wychodzą one ponad przecietność. Owszem od czasu do czasu, któryś z nich gdzieś błyśnie, ale to raczej wyjątki potwierdzające regułę. Regułę potwierdzającą straszną i brutalną tezę, że w tych ligach, jak i europejskich pucharach, warunki dyktują kluby z widownią powyżej 25000. My też, ze stadionem na 20 tys. będziemy sobie grać pewnie w OE, od czasu do czasu ogramy pewnie Legię, Wisłę, Lecha czy Górnika, ale to nie my będziemy klubem, który jest siłą napędową ligii, klubem który będzie elektryzował media i nie tylko naszych kibiców.

mlodzikz16
12-01-2008, 15:55
Napisał zwierzak

ho...jakby tak zrobili stadion na te 20 tys. to by już było coś<osobiście pochwalałbym budowe stadionu na te 25 tys ludzi ale to tlyko moje zdanie>...fajnie by było jakby był to nowiutki stadion z porządną miejscówką na młyn i dobrze dostosowaną do opraw <koniecznie dach albo jakaś rama z której można by było spuszczać FOLIE ( według mnie nasza bardzo mocna strona) itp>
bądźmy dobrej myśli

zwierzak
12-01-2008, 16:21
Fuhrer a wierzysz jeszcze w to, że będziemy mieli stadion na więcej niż 20 tysięcy?

Bo ja nie... więc nic innego mi nie pozostaje tylko cieszyć się z tego co jest i kibicować, a nóż się kiedyś uda zdobyć maistra, albo chociaż zagrać w europejskich pucharach. W końcu to piłka nożna, a tutaj wiara czyni cuda :)

Szkoda tylko trochę, bo ani klub taki jak GieKSa, ani miasto takie jak Katowice nie zasługują na to żeby szczytem marzeń było zdobycie PP, albo ogranie Legii, Lecha, Wisły, czy Górnika.

ayer
13-01-2008, 22:07
http://miasta.**********/katowice/1,35019,4831998.html

Jak widzicie, tak jak pisałem wielokrotnie, nasze Estadio nie jest priorytetem w planach inwestycyjnych co osobiście UWAżAM za BłąD i wielka porażkę miasta! Ale cieszmy sie w tym okresie z tego co zostanie wykonane i przekazane na stadion , bo to uzmysławia Wam jak ciężko cokolwiek zrealizować w odniesieniu do stadionu w Katowicach. Można mieć marzenia i plany i wszystko inne , ale do realizacji potrzebne jest ...no właśnie ....Ale damy rade ..powiadam Wam...

whyduck
13-01-2008, 22:20
200 baniek na aqua park.

Pięknie. A raczej "pięknie".

Szkoda gadać nawet..

Fuhrer
14-01-2008, 00:29
Ale cieszmy sie w tym okresie z tego co zostanie wykonane i przekazane na stadion

Ależ cieszymy się! Jeśli rzeczywiście w tym roku zbudowane zostaną boiska treningowe i zostanie wymieniona murawa to będzie git.

to uzmysławia Wam jak ciężko cokolwiek zrealizować w odniesieniu do stadionu w Katowicach.

Ayerku wiemy o tym doskonale i to, że miasto przejęło w końcu ten stadion uważam za cud. Właśnie ta ,,ciężkość realizacji czegokolwiek" jest odpowiedzialna, za emanującą z moich postów w tym temacie, bezsilną frustrację.

Można mieć marzenia i plany i wszystko inne ....Ale damy rade ..powiadam Wam...

Trzymamy za słowo! :zabki:

200 baniek na aqua park.
Pięknie. A raczej "pięknie".
Szkoda gadać nawet..

To już paranoja! Niech ktoś mi jeszcze raz powie, że miasto nie ma kasy na stadion wielkości 25-30 tys. :sportowiec:

PS. Don, załatw w końcu to cytowanie selektywne! :zabki:

Junior
14-01-2008, 07:44
Z jednej strony smiech na sali, z drugiej strony bardzo dobrze.

Potrzebujemy AP z prawdziwego zdarzenia by juz nie jezdzic po Slasku w celu poplywania, ale 200mln na to jest na stadion? Echo...

Krzyś
14-01-2008, 08:13
dobry koment na GW

,,błogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli''

:zabki:

ale AP jak najbardziej sie przyda!

MichalS78
14-01-2008, 08:15
Z jednej strony dobrze, że wreszcie będzie gdzie w Katowicach pójść się popluskać ale z drugiej nie do końca rozumiem takie ciśnienie na ten AP. Po pierwsze są już dwa w okolicy (TG, DG), stosunkowo niedaleko. Po drugie, bodajże jest tylko jeden rentowny AP w kraju (przynajmniej z tego co wiem). Po trzecie AP jest generalnie, w większości przypadków ukierunkowany głównie na zamożniejszą częśc społeczeństwa (to oczywiście nie jest argumnet na nie, jednak nie do końca rozumiem tok myślenia włodarzy). Koszty utrzymania AP generują takie, a nie inne ceny wejściówek. Taki wypad niedzielny na czteroosobowej rodziny to koszt ok 100zł. Osoby, które mogą sobie na to pozwolić oczywiście są i weekendy Aqua Parki są oblegane, jednak wydaje mi się, że dla takich rodzin dojazd 20 km do DG czy też TG nie jest jakimś problemem. Zabójcze dla AP są dni powszednie, kiedy klientów jest jak na lekarstwo, a koszty w porównaniu do dni weekendowych niemalże identyczne (najwiekszy koszt to filtrowanie wody, dlatego od kilku lat obowiązującym trendem w budowie tego typu obiektów jest "jak najmniej wody i jak najwięcej atrakcji").
Wg mnie celem inwestycji miejskich w infrastukturę sportowo-rekreacyjną powinna być chęć przyciągnięcia do sportu możliwie największych rzesz młodzieży, z naciskiem na młodzież uboższą (ci bardziej zamożni gdy tylko chcą rozrywkę sportową zawsze sobie jakoś zorganizują). Do AP się ich nie przyciągnię. Tam najczęściej przeszkodą nie do przeskoczenia jest cena wejściówek. I tutaj tego właśnie nie rozumiem. Czy nie lepiej przeznaczyc te środki na boiska (już nie mówię, że stricte piłkarskie), gdzie dzieciaki praktycznie bezkosztowo mogą uganiać się z którąś z piłek? Czy nie lepiej wydać te pieniądze na wspomożenie systemu szkolenia w szkołach, klubach przyszkolnych itd? Tego nie kumam.
Ja oczywiście nic nie mam przeciwko AquaParkowi w Katowicach, jednak wg mnie taka inwestycja powinna być realizowana ze środków prywatnych. Miasto mogłoby jedynie aportem wnieść do spółki grunt. Poza tym, przykład Dąbrowy Górniczej pokazuje, że zaangażowanie miasta w budowę AP może okazać się totalnym fiaskiem i "zaowocować" w przyszłości dla miasta dużym problemem.

zwierzak
14-01-2008, 09:07
Kiedy będzie decyzja z UE o dotacjach?

Bossman1522
14-01-2008, 15:34
A wiadomo gdzie dokładniej ma być ten AP?

Krist VB
14-01-2008, 22:43
Na osadniku na "Ferdynandzie". Kurwa co to temat o pływalniach ?

longman
15-01-2008, 11:37
http://miasta.**********/katowice/1,35019,4831998.html

Jak widzicie, tak jak pisałem wielokrotnie, nasze Estadio nie jest priorytetem w planach inwestycyjnych co osobiście UWAżAM za BłąD i wielka porażkę miasta! Ale cieszmy sie w tym okresie z tego co zostanie wykonane i przekazane na stadion , bo to uzmysławia Wam jak ciężko cokolwiek zrealizować w odniesieniu do stadionu w Katowicach. Można mieć marzenia i plany i wszystko inne , ale do realizacji potrzebne jest ...no właśnie ....Ale damy rade ..powiadam Wam...

Czy jest szansa na to, że decyzja o przyznaniu Euro 2012 Śląskiemu coś zmieni (chodzi o nastawienie UM, Rady) i da szanse na budowę większego stadionu. Czy ktoś się w ogóle orientuje kiedy może być decyzja UEFA o Śląskim (Ślaskim i Krakowie)?

zwierzak
15-01-2008, 12:03
3 marca...

wg http://www.euroraport.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=838&Itemid=71

zwierzak
17-01-2008, 19:00
Ciekawe rozwiązanie kwesti parkingów (chyba dla Vipów) na Legii.

http://www.stadionlegii.pl/images/articles/projekt/projekt1.jpg

Tyle, że stadion Legii kosztować będzie zdaje się 365 mln zł.

vol.1
17-01-2008, 19:51
Jak się znajdą dobrzy projektanci i pieniądze, to można wiele... Nawet na małej powierzchni tak, jak na nowej Cracovii, gdzie 220 miejsc parkingowych znajdzie się pod ziemią i ok. 150 nad. Nie zapomniano również o miejscu dla autokarów i wozów transmisyjnych. W sumie ciekawe, bo tam stadion ma mieć 15,5 tys. i jakoś taka ilość miejsc parkingowych musi im wystarczyć.

czacha
18-01-2008, 18:56
Co do miejsc parkingowych to są moim zdaniem są 2 koncepcje: "niemiecka" czyli stadion na zadupiu i miejsc parkingowych od groma, poza tym do każdego stadionu doprawdzony S-bahn/metro/tramwaj i komunikacja przebiega bezproblemowo i druga "angielska" gdzie stadiony budowali w centrum miast między blokami (fajny przyład dał Foxu z Dundee). Myśle, że na Bukowej można by stworzyć jakąs kombinacje tych dwóch opcji- czyli miasto stawia pietrowy parking w okolicy (służący też ludziom odwiedzającym park chorzowski, albo w czasie imprez na Śląskim), a w czasie meczów GieKSy zrobić tam wjazd po 5-10 zł i bedą przyjezdżali samochodem Ci co na prawdę muszą Tylko do takiej opcji niezbędne jest perfekcyjne przygotowanie komunikacji publicznej- a ta jak wiemy na całym Śląsku działa fatalnie.

Na marginesie to projekt stadionu Cracovii moim zdaniem strasznie beznadziejny- takie stadioniki sie budowało 20 lat temu. Może w Katowicach zaczniemy później,ale efekt będzie lepszy?? Przy Uszoku to szczerze wąpie niestety

projekt stadionu Cracovii http://www.terazpasy.pl/cr_site/stadion/inwestycje/stadion_zdjecia_konkurs_rozstrzygniety

Slavoy
18-01-2008, 20:19
http://www.pzpn.pl/?inf=13867
http://www.pzpn.pl/a/euro_centra_wymogi_2008_popr.pdf

Dajcie znać Uszokowi (żeby nie okazało się, że przegapi termin i w związku z tym modernizacja Bukowej w kontekście EURO nie będzie potrzebna...), że:

15 lutego 2008 roku (piątek) upływa ostateczny termin zgłaszania wniosków dotyczących Centrów Pobytowych dla drużyn-finalistów UEFA EURO 2012.

Centra Pobytowe (hotel + boiska treningowe) nowobudowane i/lub planowane do
modernizacji muszą być gotowe do użytkowania na początku 2010 roku.

ayer
18-01-2008, 22:44
Bardzo WAżNE INFO !!! Dzięki.

Mateusz
22-01-2008, 14:16
......

cysiu
22-01-2008, 15:53
edit:

jo to dupca :)
widzicie co studia i sesja robią z człowiekiem :szok:

Kris
22-01-2008, 15:58
Kaj?? Na Poloni?? :lol:

Miłosz1964
22-01-2008, 15:59
to jest mecz wyjazdowy

zwierzak
22-01-2008, 16:27
2012 rok – stadiony pewne
1. Lech Poznań – Pojemność 46,5 tyś – Koszt 436,4 mln
2. Śląsk Wrocław – 44 tyś – 466 mln
3. Lechia Gdańsk – 40 tyś – (??)
4. Wisła Kraków – 33,7 tyś – (??)
5. Legia Warszawa – 31,8 tyś – 365 mln
6. Zagłębie Lubin – 16,3 tyś – 100 mln
7. Korona Kielce – 15,5 tyś – 50 mln
8. Cracovia Kraków – 15,5 tyś – 115 mln

2012 rok – niepewne
9. Górnik Zabrze – 30 tyś – (??)
10. Jagiellonia Białystok – 25 tyś – 150 mln (2008 r. – 7 mln zapewnionych w budżecie na przygotowanie planów budowy)
11. Polonia Warszawa 16 tyś – 180 mln

2012 rok
GKS Katowice – Pojemność 20 tyś (??) – Koszt: 20 mln (UM) + (30 mln UE)?? + (?? mln UM)??

Wychodzi na to, że nowy stadion GieKSy, będzie na poziomie końcówki pierwszej ligi. Z drugiej strony lepsze to niż nic!

Wiadomo już kiedy będą decyzje z UE??

longman
22-01-2008, 18:36
Z drugiej strony lepsze to niż nic!

Niby tak..

Ile ma Trybuna Główna. 4,5 tys.? Może klub mógłby forsować w UM opcję, że jak ma zostać Główna, to niech reszta ma pojemność 20 tys., a "opcją rozbudowy" stadionu będzie ewentualnie wyburzenie w przyszłości właśnie Głównej i postawienie na niej 8-10 tys. trybuny.

Junior
22-01-2008, 20:15
Tylko zobaczcie jakie sa koszta budowy stadionu Jagi! Mniej wiecej taka pojemnosc jaka my chcemy - 150mln zl. A nam UM daje 20mln!? Smiech na sali!

poli
22-01-2008, 20:29
No moze UM chce z dublowac,,stadion" taki jak na Koszutce:)

Fuhrer
23-01-2008, 00:42
Niby tak..

Ile ma Trybuna Główna. 4,5 tys.? Może klub mógłby forsować w UM opcję, że jak ma zostać Główna, to niech reszta ma pojemność 20 tys., a "opcją rozbudowy" stadionu będzie ewentualnie wyburzenie w przyszłości właśnie Głównej i postawienie na niej 8-10 tys. trybuny.

No, to jest ciekawa koncepcja. Stadion będzie wtedy trochę asymetryczny (nowe trybuny większe od zachowanej starej), ale gra jest warta świeczki.

Tylko zobaczcie jakie sa koszta budowy stadionu Jagi! Mniej wiecej taka pojemnosc jaka my chcemy - 150mln zl. A nam UM daje 20mln!? Smiech na sali!

Te 20 mln. to jest kompletna abstrakcja (tak samo zresztą jak i 50 mln.). Za to nie wybudujemy na Bukowej nic. Jest to o tyle zabawne, że Uszok chce pompować w różne inwestycje miejskie miliardy:

http://miasta.**********/katowice/1,35019,4860816.html

Inna sprawa jest taka,że pewnie wiekszość tych planów pozostanie tylko na papierze.

scarface 1964
23-01-2008, 13:37
2010 r. - wybory - czerwona kartka dla Uszoka. Jeśli razem tego nie zrobimy nie ma co myśleć o lepszej przyszłości dla Gieksy. Trzeba wybrać jednego kandydata i solidarnie wszyscy na niego zagłosować.

czacha
24-01-2008, 18:15
Scraface podisuje się obiema rękami- szkoda, że nie było takiej akcji w poprzednich wyborach, choć z drugiej strony konkretnych kontrkandydatów, mogących zebrać spore poparcie, też nie było.

Tu nie chodzi nawet tylko interes GieKSy (choć to dla nas najważniejsze), ale o przyszłości tego miasta...Nie wiem czy Oszuk będzie kandydował (może w ogóle)??, ale jeśli nawet nie to trzeba bojkotować jego pomazańca (coś mi sie widzi że Bojarun nim będzie)

Jeszcze sporo czasu ale wg mnie już warto o tym trąbić.

19janek64
24-01-2008, 22:00
no a w tym artykule to cos nie wspominają o przebudowie stadionu ????
może uszok zapomniał co obiecywał przed wyborami

Fuhrer
25-01-2008, 23:04
Tymczasem Tychy zabierają się za budowę nowego stadionu. Pojemność 15-16 tys. Koszt inwestycji ok. 120 mln. zł. Czas realizacji od 4 do 6 lat.

http://archiwum.tychy.net.pl/twoje_tychy_09.pdf

Mówimy o klubie, który gra w 4 lidze i średnią frekwencję ma na poziomie kilkuset osób. Mówimy o klubie, którego potencjał kibicowski ogranicza sie do jednego średniej wielkości miasta (Tychy- ok. 130 tys. mieszkańców). Z naszym imponującym 20-to tysięcznym stadionem (wg włodarzy naszego miasta) będziemy mogli konkurować z GKS-em Tychy jak równy z równym. Zakładając oczywiście,że Uszok zdobędzie ekonomicznego Nobla i wybuduje nam stadion na 20 tys.ludzi za 50 mln. zł.

Oczywiście od prasowych wizualizacji do stadionu, jest jeszcze droga daleka i zobaczymy jak to w tych Tychach będzie,ale zobaczcie jak tam, a także w Lubinie, Poznaniu, Krakowie czy swego czasu w Kielcach, podchodzi się do wielkości nowych stadionów. Wszystkie mają być DUŻO większe, niż obecna nie tylko średnia ale nawet maksymalna publika. Zwróćcie uwagę na inwestycyjny rozmach.
Warszawa- dwa stadiony na prawie (łącznie) 50 tys. ludzi. Nie licząc Narodowego. Obecnie przy dobrych układach, chodzi z kilkanaście tysięcy na dwa stare stadiony.
Kraków- dwa stadiony na łącznie ok. 50 tys. widzów. Do niedawna podobna frekwencja jak w Warszawie, obecnie w związku z już postępujacą rozbudową stadionu Wisły chodzi ogółem ok. 25 tys.(na ciekawsze mecze).
Poznań- stadion między 44 tys. a 50 tys. ludzi (jeszcze nie wiadomo dokładnie). Obecnie maksymalnie ok. 25 tys., ale jeszcze parę sezonów wcześniej tylko ok. 10 tys.
Kielce- stadion na 16 tys. przy maksymalnej frekwencji wcześniejszej ok. 5 tys.
Lubin- stadion na 16 tys., przy wielkości miasta w granicach 75 tys.ludzi!
Tychy- 16 tys. ,przy 4 lidze, kilkuset osobach na trybunach i również niezbyt imponującej jak na taki stadion,liczbie ludności(130tys)
O Wrocławiu czy Gdańsku nie wspomnę (wielkość planowanych stadionów, w stosunku do ilości kibiców chodzących obecnie na mecze, wygląda więcej niż imponująco), bo ktoś może napisać,że to inwestycje specjalnie na 2 mecze w ME, a nie na piłke ligową.
Nikt w tych miastach nie kombinuje: ,,skoro na mecze chodzi u nas 20 tys. ludzi to nie ma sensu budować trybun na 50 tys. bo nigdy tego nie zapełnimy". Tychy i Lubin mają łącznie nieco ponad 200 tys. mieszkańców i chcą wybudować dwa stadiony na łącznie ponad 30 tys. widzów! A my? UM bełkocze coś o 20 tysięcznym stadionie, na który chce przeznaczyć 50 mln. zł. (z dotacjami zewnętrznymi), wielu kibiców nawet na tym forum pieje z tego powodu z zachwytu, że to świetny pomysł: ,,po co nam większy?", ,,20 tys. to w zupełności wystarcza", ,,i tak nie zapełnimy niczego większego". Dobrze,że podejście w innych miastach jest całkiem inne, bo zostalibyśmy z infrastrukturą stadionową na poziomie Albanii, na długie lata. Stadion w Katowicach na 30 tys. i już! Skoro inni mogą (a mają trudniej, bo tam już teraz chodzi statystycznie więcej ludzi na mecze niż u nas- nie licząc Warszawy) to my też!

Wracając jeszcze do zestawienia zwierzaka to jeśli nie w najblizszych latach, to na pewno (?)w przeciągu dekady, powstanie jeszcze parę innych stadionów. Nie wierzę,że np. w takiej Łodzi nie powstanie przynajmniej jeden duży stadion (a może i dwa).

longman
25-01-2008, 23:35
W najbliższy poniedziałek 28 stycznia o godzinie 12.00 w siedzibie Urzędu Miasta Katowice odbędzie się konferencja prasowa pt.

„Wprowadzenie systemu kart kibica – elektronicznego biletu przez klub piłkarski GKS KATOWICE”

Tematami konferencji będą:
1. Planowane działania związane z modernizacją stadionu GKS KATOWICE
2. Prezentacja systemu Kart Kibica – elektronicznej identyfikacji uczestników imprezy sportowej
3. Prezentacja systemu elektronicznych biletów na mecz

W konferencji uczestniczyć będą m.in. Prezydent Katowic - Piotr Uszok, Wiceprezes Zarządu SSK GKS Katowice – Artur Łój, Komendant Miejski Policji w Katowicach – Adam Momot i Kierownik ds. Bezpieczeństwa SSK GKS Katowice – Witold Fryc.

GKS Katowice jako jeden z pierwszych klubów w Polsce wprowadza – począwszy od rundy wiosennej – formę biletu elektronicznego. Cały system ma za zadanie znacząco usprawnić dystrybucję biletów, a także ułatwić życie kibicom, którzy nie będą już musieli udawać się na stadion, aby zakupić kartę wstępu, mogąc to uczynić we własnym domu.

Szczegółowa relacja z konferencji prasowej ukaże się na naszej stronie internetowej.

Źródło: GieKSa.pl

Czy już wszystko będzie pozamiatane, czy gadka będzie o bieżących działaniach (co już zrobiono, że murawa będzie na wiosnę albo ino o kartach). Jak Uszok palnie, że po modernizacji stadion będzie miał 20 tys. :sportowiec:, to se kupie silniejszy antydepresant :foch:. Nosz do diaska kłania się idealne rozwiązanie: 20 tys. plus stara trybuna, jako część do ewentualnej rozbudowy.

mnq
27-01-2008, 10:53
z dosc wiarygodnego zrodła posiadam inforamcie ze UM Katowic przeznacza w tym roku 7mln zl na stadion.

Krzyś
28-01-2008, 12:58
http://www.90minut.pl/news.php?id=672533

oby, OBYYY!!!

Michał
28-01-2008, 13:14
? karty? z naszym monitoringiem jest zupelnie bezsensu to rozwiazanie... ale cóż, trzeba iść za "trendami" europejskimi...

marcin GieKSa
28-01-2008, 13:16
no byłoby zajebiscie podgrzewana murawa i nowe maszty oświetleniowe do września ....
ale tak czy siak i tak tyle co wiedzielismy to wiemy i po tej konferencji tzn.(podgrzewana murawa i maszty)...zresztą zobaczymy co będzie napisane na Naszej stronie....

loui2
28-01-2008, 14:19
Hmm nowe maszty do września? Przea niydowno godali że oświetlynie bydzie instalowane na dachach trybun.

longman
28-01-2008, 14:27
Hmm nowe maszty do września? Przea niydowno godali że oświetlynie bydzie instalowane na dachach trybun.

Hmm projekt modernizacji dwóch trybun, nie tylko Głównej. Do dupy.

Super sprawa z murawą i boiskiem treningowym. Fajnie, że zarezerwowali kasę na spłatę WPKIW. Remont kotłowni, oświetlenie terenu i ogrodzenie - fajnie, powoli do przodu. Tablica wyników mogła poczekać do modernizacji.

Już się pogubiłem. A o Blaszoku nie mówili, że zostaje? No i łuk. Bez łuku nie da rady, potraktować go jak zabytkową trybuną na Legii! Czekam nawet nie na rozstrzygnięcie przetargu na „Projekt kompleksowej modernizacji Stadionu Miejskiego”, ino na sam projekt. I z tymi masztami - nie będą montowane w dachu?

90minut.pl:
"Kartę będzie można "doładować" w internecie lub sklepiku klubowym, płacąc za wejście na konkretne mecze".
A przed meczem gdzie ją będzie można doładować, sklepik jest za bramą. Konta internetowego ni zamierzam zakładać, nie będę leciał na pocztę i stał w kolejce godzinę, żeby 5 lub 10 PLN wpłacić na konto. Rozumiem, że w kasie? Te karty to mogły by być prepaid. Wpłacasz stówkę, na bramce masz czytnik i ci leci z konta powiedzmy 10 PLN za wjazd.

HANSS
28-01-2008, 14:35
widze że wszystko idzie ku lepszemu, skoro Uszok obiecał to wszystko przed mediami i innymi to chyba już nic nie stanie na przeszkodzie modernizacji Bukowej.
nic tylko się cieszyć i tylko szkoda że na wiosne przyjdzie nam grać bez jupiterów ale cza będzie jakoś to przeżyć :)

mario
28-01-2008, 15:25
90minut.pl:
"Kartę będzie można "doładować" w internecie lub sklepiku klubowym, płacąc za wejście na konkretne mecze".
A przed meczem gdzie ją będzie można doładować, sklepik jest za bramą. Konta internetowego ni zamierzam zakładać, nie będę leciał na pocztę i stał w kolejce godzinę, żeby 5 lub 10 PLN wpłacić na konto. Rozumiem, że w kasie?

Dobrze rozumiesz. Doładować karte będzie można w internecie, w sklepiku (przedsprzedaż) i w kasach w dniu meczu.

Fuhrer
28-01-2008, 15:39
widze że wszystko idzie ku lepszemu, skoro Uszok obiecał to wszystko przed mediami i innymi to chyba już nic nie stanie na przeszkodzie modernizacji Bukowej.
nic tylko się cieszyć i tylko szkoda że na wiosne przyjdzie nam grać bez jupiterów ale cza będzie jakoś to przeżyć :)

No to że jakaś modernizacja będzie, to chyba już od pewnego czasu sprawa przesądzona. Cały szkopuł polega na tym, w jakim kierunku pójdzie ta modernizacja i jaka będzie jej skala. Zgadzam się całkowicie, że pewne rzeczy trzeba zrobić szybko (np. murawa)i cieszę się, że to ma być realizowane. To dobra wiadomość.

Hmm projekt modernizacji dwóch trybun, nie tylko Głównej. Do dupy.

No właśnie. Pomysł dosyć kontrowersyjny, ale z drugiej strony nie wiadomo co się kryje pod słowem ,,modernizacja". A tak właściwie, to która jest tą,,drugą" trybuną do ,,modernizacji"- północna czy blaszok?

I z tymi masztami - nie będą montowane w dachu?

Kolejna mała niekonsekwencja. W końcu sam Bojarun gdzieś mówił o ,,zamkniętej bryle" stadionu. A tutaj jednak mają być maszty. Tymczasowe?

Wojta$
28-01-2008, 16:38
kurwa po chuja nam jakies karty , e-bilety i inne cuda.

czemu nic nie jest po staremu?

Witamy Anglie

Kamil
28-01-2008, 17:01
Po staremu jest u nas zdecydowanie za wiele i bardzo dobrze, że wprowadzają e-bilety. Teraz wejście na stadion będzie dużo sprawniejsze i wygodniejsze, a przy tym każdy będzie identyfikowany na wejściu i dzięki temu nasz stadion będzie bezpieczniejszy. Wszystko to co będzie realizowane na plus, bo większość jest niezbędna ale dalej nurtuje sprawa trybun.....Wg. mnie Blaszok i północna powinny na pierwszy ogień iść do rozbiórki, a na ich miejsce nowe trybuny...jak już nie będzie całkiem nowego oiektu, to powinniśmy iść drogą, którą obrał Kraków przy remoncie stadionu Wisły i za kilka lat będą całkiem nowe trybuny z nowym kompleksem itp. Wtedy będziemy się czuli jak na nowym obiekcie, tyle że w tym samym miejscu.

PS. Wojta$ chyba w Anglii jest duuuużo lepiej, niż u nas prawda??

Mateusz
28-01-2008, 17:12
PS. Wojta$ chyba w Anglii jest duuuużo lepiej, niż u nas prawda??

Lepiej?:szok:

No chyba ze siedzisz z dupa wygodnie na krzeselku i ogladosz gra kopaczy.W Angli z roku na rok jest coraz gorzej prawidziwi fanatykow powoli niy stac na bilety !
Niy mozesz sie tyz za bardzo obnosic tym ze Twoja druzyna strzelila bramka bo mozesz stracic karnet.

A co do tego sytemu to chujowo. Ta kasa mozna bylo przeznaczyc na Marketing.

Niy pamietom zeby u nos byly jakies problemy z wejsciem na stadion..

Wojta$
28-01-2008, 17:12
Nie, nie jest lepiej w Angli, jest w kurwe gorzej.

Nie bede ciagnol dalej tego tematu przedewszystkim z Toba bo widze ze bardziej interesuje cie klimat siedzenia na extra trybunach i machanie chusteczkami.

blaszok do rozbiorki ? bez komentarza......

niech powroca stare czasy

Bula
28-01-2008, 17:16
kurwa po chuja nam jakies karty , e-bilety i inne cuda.

czemu nic nie jest po staremu?

Witamy Anglie

Prędzej czy później musiało to nastąpić. Są zalety, ale i niestety wady, których nie przeskoczymy. Trudno

chyba w Anglii jest duuuużo lepiej, niż u nas prawda??

Pod wieloma względami jest duuużo gorzej.

Tevez
28-01-2008, 17:55
I tak w koncu to trzeba będzie wprowadzic. Lepiej wcześniej niż później, nie będziemy potem musieli gonic innych tak jak to miało miejsce zawsze.

Kamil
28-01-2008, 17:59
Nie, nie jest lepiej w Angli, jest w kurwe gorzej.

Nie bede ciagnol dalej tego tematu przedewszystkim z Toba bo widze ze bardziej interesuje cie klimat siedzenia na extra trybunach i machanie chusteczkami.

blaszok do rozbiorki ? bez komentarza......

niech powroca stare czasy

Nie masz bladego pojęcia o tym, co mnie interesuje:] Nie jestem piknikiem, ale czegoś tutaj nie rozumiem...chyba każdy z nas chciałby mieć nowoczesny i bezpieczny stadion...a przynajmniej większość. A co do Blaszoka, to wg. Ciebie powinniśmy zmodernizować/wybudować 3 nowe trybuny i zostawić Blaszok w obecnym stanie?? Jasne, że to symboliczne miejsce, ale nie możemy stać w miejscu. Ja osobiście wolałbym kibicować na nowym obiekcie, a jakoś mojego dopingu na pewno nie osłabnie....ale część chyba wolałaby, żeby wszystko było jak jest i jak wejdziemy do OE będziemy sobie jeździć na mecze GieKSy do Chorzowa, albo Wodzisławia, bo nasz stadion nie spełni wymogów.

osa
28-01-2008, 19:15
Tylko nie karty z tym sa ino cyrki. Podobne pierdoly nigdzie nie zdaly egzaminu ino na Wisle.
Wielce chcemy isc do przodu i od takich rzeczy zaczynamy?? nie no kurwa smiech na sali karty bedziemy mieli a nawet takie posranego parkingu pod stadionem nam brakuje ehh;/

koles1989
28-01-2008, 19:15
Ehh was zadowolić to naprawdę ciężko... Zamiast cieszyć się że coś się dzieje, że idzie wszystko do przodu to tylko narzekania, w sumie to sie nie dziwię bo jak będzie jakieś spięcie między chuliganami to możecie mieć przejebane i to was gryzie. Nie rozumie jednego co "extra trybuny" przeszkadzają w dopingu?? Ja osobiście jestem bardzo zadowolony mam tylko na dzieje że słowa zamienią sie w czyny i na sezon 2008/2009 będzie nasz stadion inaczej wyglądać.

pomp
28-01-2008, 19:31
Lepiej?:szok:

No chyba ze siedzisz z dupa wygodnie na krzeselku i ogladosz gra kopaczy.W Angli z roku na rok jest coraz gorzej prawidziwi fanatykow powoli niy stac na bilety !
Niy mozesz sie tyz za bardzo obnosic tym ze Twoja druzyna strzelila bramka bo mozesz stracic karnet.

A co do tego sytemu to chujowo. Ta kasa mozna bylo przeznaczyc na Marketing.

Niy pamietom zeby u nos byly jakies problemy z wejsciem na stadion..

tak czytam i śmiać mi się chce z tych pierdół co tu wypisujecie ;) widzę że niektórym nie na rękę będą e-bilety, a jak dla mnie zajebista sprawa... dla co poniektórych to najlepiej by było siedzieć jeszcze na betonie, albo najlepiej na trawiastym wale, i kupować bilety czarno-białe z których do niedawna robili sraj-taśma... nie dziwie się że z takim tokiem myślenia jesteśmy 20 lat za murzynami, nikomu tutaj nie ubliżając... na zachodzie to jest i zdaje egzamin... a te ploty i farmazony co tu wypisujecie to proszą o pomstę do nieba...

a kto to jest ten prawdziwy fanatyk? i że niby go nie stać na bilet na mecz?
- bilet żeby dostać na mecz, to trzeba się czasami nieźle napocić,
- na 50 - 70 tyś. stadion wystarczy przyjść 1/2h przed meczem - podejrzewam że gdybyś przyszedł kwadrans albo i mniej też byś spokojnie zdążył... usprawnia to niesamowicie wejścia na stadion, nie wspominając o kupnie biletu i nabijaniu różnego rodzaju pkt. lojalnościowych...
- nie jest to równoznaczne z siedzeniem i machaniem chusteczką, a co do manifestowania po strzeleniu bramki - to to już w ogóle przesada i paranoja, którą można włożyć między mity...
- nie wspomnę o tym, że na stadionie można kupić piwo, drinki, zlecić szybkie zakłady na dany mecz na którym jesteś etc., pełen bufet etc.

Chciałbym jednocześnie dodać, że powyższe podpunkty nie wpływają na jakość dopingu, zabawy, kibicowania i widowisko ani trochę nie traci na swojej wartości, na stadion przychodzą rodziny z dziećmi, osoby w każdym wieku i wszyscy od małego po starego - nawet tego który na mecz przyjeżdża już na wózku, bo wiek mu nie pozwala przyjść o własnych siłach - zdziera gardło jak tylko może... więc proszę nie wkręcajcie tu jakieś paranoji, że siedzisz jak w kinie, nie możesz się odezwać, i machasz chusteczką :eek:

Shellu
28-01-2008, 19:49
Druga Anglia...?

Chciałbym żebyśmy mieli taki doping jak w Anglii...

A nie tylko wtedy jak Junior kogoś zmobilizuje paroma przekleństwami, bo z własnej woli to niewielu osobom chce się zdzierać gardło na meczach...

Bossman1522
28-01-2008, 19:56
Mi się też te karty wstępu nie podobają, niestety będę musiał zakończyć moją kolekcję. U nas się zmienia ale na gorsze:(

Jacas
28-01-2008, 20:06
Kolekcja biletow tez zostanie zakonczona, ale zawsze mozna kolekcjonowac bilety wyjazdowe ;)
Ogolnie mi karty tak nie przeszkadzaja(w zalozeniu) jednak powinna pozostac mozliwosc kupowania papierowych biletow.
Co jesli ktos pierwszy raz uda sie na stadion i bedzie chcial obejrzec mecz?? nie wyrobi chyba karty w 3 minuty...zreszta moze zniechecac kolejny wydatek(dla jednej osoby pol biedy) ale jak cala rodzina chce sie raz na jakis czas wybrac na mecz? 20-30zł to juz jest jakis wydatek

marcin GieKSa
28-01-2008, 20:08
Druga Anglia...?

Chciałbym żebyśmy mieli taki doping jak w Anglii...

A nie tylko wtedy jak Junior kogoś zmobilizuje paroma przekleństwami, bo z własnej woli to niewielu osobom chce się zdzierać gardło na meczach...
ta jasne , same pikniki....wstaniesz zaslonisz komus widok to wyjebia cie ze stadionu...itp. napewno tego chcecie...pierdole takie trybuny..pozatym jak mozna porownywac spiew 4 tysiecy ludzi do 2-3 razy wiecej spiewających...
druga sprawa nie chce krytykowac te całe wejsciowki ale srednio to widze...ok z punktu widzenia ludzi ktorzy mieszkają w Kato i beda na kazdym meczu nie problem..ale co ztymi co jezdza sporadycznie na szpile i nie mieszkaja w kato...beda musieli przed kazdym szpilem jechac na bukowa specjalnie do sklepiku zeby zaladowac ta karte..pamietajcie ze nie kazdy ma neta ....a bawic sie w przelewy srednio sie opłaca...tym bardziej ze normalne wejscie bedzie kosztowalo drozej....
jeszcze jedno pamietacie taka akcje kilka lat temu "precz z chipami..." wtedy byly protesty a teraz nasz zarzad wprowadza takie cos..mysle ze mozna bylo ta kase przeznaczyc na jakies inne cele...pozyjemy zobaczymy...

Bossman1522
28-01-2008, 20:09
Mi by to pasowało ale jak by to było dla tych kibiców co chcą a bilety papierowe by mogły być bez dopłaty:( A może powinniśmy protestować??

Budus
28-01-2008, 20:12
To niech przy wyjściu rozdają to co się nie sprzeda. Kto będzie chciał to sobie weźmie i po kłopocie

Pucha
28-01-2008, 20:17
Karty = zakazy stadionowe za byle gowno

Jakos nie wierze w chec pomocy i ulatwiniu zycia kibicom przez Uszoka... niech sie najpierw zajmie stadionem bo chyba bedziemy mieli jako jedyni w Europie karty przy rozsypujacym sie stadionie. Pic na wode Uszoka, chec pokazania ze cos sie robi (bo to bardzo dotknie kibicow i mieszkańcow, a zarazem ograniczanie nas, czyli dobre posuniecie uszoka, lansss ze cos sie robi, a mniej kłopotow, jak zdarzy sie takie drugie Jastrzebie a to jest mozliwe jak patrze kto do nas przyjezdza, to odrazu dupnie policja zakazy i kurwa beda karty...)

NIE dla kart

19matteo64
28-01-2008, 20:21
We wszystko uwierzę ale żeby maszty i murawa w jednym roku i to do września. Coś prezydent za bardzo wierzy w możliwości budownicze naszych robotników, patrząc na remont choćby Gliwickiej który się troszkę ciągnie. Nic jako trzeba wierzyć i mieć nadzieję. :)

longman
28-01-2008, 20:22
Karty = zakazy stadionowe za byle gowno

Jakos nie wierze w chec pomocy i ulatwiniu zycia kibicom przez Uszoka... niech sie najpierw zajmie stadionem bo chyba bedziemy mieli jako jedyni w Europie karty przy rozsypujacym sie stadionie.

A co ma Uszaty do kart, przecież to nie on je wprowadza, ino klub. Przynajmniej tak zrozumiałem. To masz czytnik, komputer (i odpowiedni system) i kartę. TO nie karta do zwiedzania stadionu, ino bilet na mecze.

mody64
28-01-2008, 20:23
Mi by to pasowało ale jak by to było dla tych kibiców co chcą a bilety papierowe by mogły być bez dopłaty:( A może powinniśmy protestować??
Ja też jestem w pełni za protestem!!! po co te karty???? Najlepiej żeby Oszuk się wziął za stadion a nie za jakieś debilne karty!!! Będzie jeden wielki bajzel!!! PROTEST!!!!PROTEST!!!!
PROTEST!!!

Conrado Coneri
28-01-2008, 20:25
dobry pomysł z kartami fajnie by było zeby mozna było wysłac dane na Bukowa ze zdjeciem itd dla tych z poza Katowic a przelewy spoko sprawa powaznie,ale to jak 5 zł wiecej za kazde wejscie na stadion to troszke odstraszy :eek: ,a stadion to sami wiecie Głowna zostawic i zrobic projekt w półkole i rostawic oswietlenie tylko jak :napinka::sportowiec:,a własnie jak bedzie z młodymi jak jch zabierzemy co nie maja dowodów ,a nie beda miec opiekunow odpiszcie bedzie luz jakis:foch:

Pucha
28-01-2008, 20:36
A co ma Uszaty do kart, przecież to nie on je wprowadza, ino klub. Przynajmniej tak zrozumiałem. To masz czytnik, komputer (i odpowiedni system) i kartę. TO nie karta do zwiedzania stadionu, ino bilet na mecze.
Ciekawe kto zarzadowi "dał" taki pomysł... wiadomo jaki stosunek miał zarzad do takich kart, teraz sa podstawieni pod murem i wybrali...
Niech sobie te karty do dupy wsadza.

Janusz
28-01-2008, 20:41
1. Dlaczego zarządzaniem danymi osobowymi tysięcy osób będzie zajmowała sie zewnętrzna firma?

2. W jaki sposób Klub będzie kontrolował sposób ich wykorzystania?

3. Jak długo dane o wejściu na stadion razem ze zdjęciami będą przechowywane?

wnc
28-01-2008, 20:52
4. i co na wypadek, kiedy w dniu meczu nagle padnie system? :-D

yataman
28-01-2008, 22:15
5. i co jak będę chciał wziąść kuzyna z Lublina (lub wujka ze Szkocji) na mecz? Nie będzie papierowych a kartę będę miał tylko ja - to ciężko będzie nowym pokazać nasz cudo obiekt i równie cudowną drużynę ;-D

ale poza tym pomysł mi się na razie podoba choć faktycznie wydaje się, że są ważniejsze sprawy do zrobienia niż zabawy, jako drugi klub w Polsce, w karty chipowe.
Pożyjemy, zobaczymy

marcin GieKSa
28-01-2008, 22:45
5. i co jak będę chciał wziąść kuzyna z Lublina (lub wujka ze Szkocji) na mecz? Nie będzie papierowych a kartę będę miał tylko ja - to ciężko będzie nowym pokazać nasz cudo obiekt i równie cudowną drużynę ;-D

ale poza tym pomysł mi się na razie podoba choć faktycznie wydaje się, że są ważniejsze sprawy do zrobienia niż zabawy, jako drugi klub w Polsce, w karty chipowe.
Pożyjemy, zobaczymy
no wlasnie ....mam nadzieje ze oprocz tych kart chipowych bedzie na stałe mozliwosc kupna biletu w formie papierkowej....innego wyjscia sobie nie wyobrazam

W.
28-01-2008, 23:08
Kurwa stadion sie sypie, a tu karty. Kiedyś była walka z chipami, a teraz na własnym stadionie takie coś. Chuj w dupe temu co to wymyślił!!!

Franz
29-01-2008, 09:01
wlasnie
smiem twierdzic ze osoby ktore kiedys wieszaly transparent "precz z kartami..." teraz wprowadzaja je na naszym stadionie ... troche to przykre
tak jak ktos pisal , fotki & dane z karty i juz cie psy maja

Padrino
29-01-2008, 09:06
sprzedawczyki!

Wojta$
29-01-2008, 09:14
nie bo oni po prostu chcieli zablysnac i byc jednyn z pierwszych w Polsce, zamiast czekac az beda takie wymogi.

Juz widze jak wszyscy kibice grzecznie ida do sklepiku i wypelniaja formularze i czekaja 10 dni na jakas karte czy cos.

Popierdolilo sie i tyle;/

Kamil
29-01-2008, 09:15
Na Reymonta się sprawdza, tam też wielu to nie pasowało, ale nic nie zdziałali tak jak u nas protestujący też nic nie zdziałają. Ja już dzisiaj składam zamówienie na kartę. Bezpieczny stadion!!

Pucha
29-01-2008, 09:27
BEZPIECZNY STADION BEZ STADIONU!!!

to jest to....
zobaczycie jakie beda jaja na wiosne, i jeszcze te karty beda palone w kolejkach przed meczami..

Wojta$
29-01-2008, 09:31
nie chce byc zlym prorokiem, ale mysle ze znacznie mniej ludzi zachnie chodzic na mecze, a z sezonu na sezon ubywadz nam bedzie fanatykow.

A jak tobie sie tak Wisla podoba to se idz na ich mecz i bedzie spokoj, tam juz sie piknikowy klimat powoli wkreca....

W.
29-01-2008, 09:35
Nie chce tu wyjść na jakiegoś buntownika, ale uważam, że powinniśmy zbojkotować to gówno.

marcin GieKSa
29-01-2008, 09:48
nie chce byc zlym prorokiem, ale mysle ze znacznie mniej ludzi zachnie chodzic na mecze, a z sezonu na sezon ubywadz nam bedzie fanatykow.

A jak tobie sie tak Wisla podoba to se idz na ich mecz i bedzie spokoj, tam juz sie piknikowy klimat powoli wkreca....
niestety ale ja tez sie tego obawiam....bylo nie bylo to jest kolejne utrudnienie i i zwiekszenie cen biletow....wlasnie przez taka pomysly kibicow zacznie nam ubywac...bo wielu bedzie pierdolilo zalatwianie jakis formalnosci a na drozszy bilet nie bedzie go stac...
"nie jestesmy zwierzetami precz z chipami" pamietacie te akcje??? kilka lat temu...smutne ze Nasz zarzad wychodzi z takim czyms przed szereg zamiast koncentrowac sie na wazniejszych rzeczach...aha jeszcze jedno mozna bylo zrobic jakis lepszy projekt tej karty..zreszta bylo juz o tym pisane

Pyjter
29-01-2008, 09:52
A w jaki sposób bedzie sie odbywało wchodzenie na poszczegolne sektory? Na kartach chyba nie bedzie wpisanego sektora skoro na kazdy mecz mozna kupic bilet na inny sektor. Czy wiec beda dodatkowe czytniki przy kazdym wejsciu?

Krzyś
29-01-2008, 09:59
no ładne tu teksty lecą, super kurwa. 5 osób na razie trąbi że im źle, a reszta to co?
chyba zadowolona tak?

nie róbmy kurwa nic, niech blaszok jest blaszkoem na next kurwa 100 lat, inni idą do przodu my nie. Śmiejecie sie z ruchu ze żyją historia a Wy co ?! TO SAMO!!!!

Podobnie z KK, echhh ....

Krzychu_1977
29-01-2008, 10:17
tak jak ktos pisal , fotki & dane z karty i juz cie psy maja

Jasne, tak jakby teraz nie kręcili sie tajniacy w czasie meczu i była pełna swoboda i samowolka...
Może dzieki temu że będa karty nie powtórzą się bezsensowne wyścigi dzieciaków z psami i armatkami wodnymi na łuku - jak w czasie szpilu z Jastrzębiem i nie będe musiał kilku nastęonych szpili oglądać zza płotu.

Ludzie zastanowcie się - chcecie żeby wszstko zostało po staremu, czy mamy iść naprzód??
Rozbudowa (modernizacja) stadionu - nie pasi, bo rozbiora nam Blachę, zlikwidują łuk, bo zabiora nasz kultowy stary zegar, bo dojdzie hdzieś dodatkowy płot, bo nie będzie jak się napierdalać i urządzać wyścigów za Blachą, bo to, bo sramto.
Karty - nie, bo nas psy wszystkich zawiną.
Sponsor i kasa - nie, no bo jak będziemy sie napierdalać na stadionie (skoro nie ma kart i psy nas nie zawiną - to można) to jaki sposnor będzie chciał budować swój wizerunek na tle zdjęć vide szpile z Jastrzębiem czy z Rozwojem.
Oglądanie za częste meczy na stadionie - nie, bo albo będą zakazy wpuszczania publiczności, albo nie dostaniemy wogóle licencji.
Awans do OE - nie, no bo bez licencji, bez sponsora, kasy i zawodników - po prostu nie awansujemy.

Więc zastanówcie się - chcemy grać z wioskami w IV lidze czy walczyć o puchary?

Pucha
29-01-2008, 10:42
Zeby nie było, nie jestem za kartami ogolnie ale TERAZ sa wazniejsze sprawy, z tego co wiem Lech tez chcial wprowadzic takie karty .. ale sie bał, mial watpliwosc czy dadza rade, a jak wiadomo Lech jest 10 razy lepiej zorganizowany, ma 10 razy wiecej osob w zarzadzie, i co najwazniejsze ma STADION na miare Nie tylko Polski ale juz Europy, a my co mamy? problemy ino, nic wiecej, z głupiua ochrona zarzad meczył sie kilka szpili, a wiadomo NASZ klub sie odradza, ma malo ludzi, nie ma stadionu, nie ma takiej pozycji i tylu kibicow i co najwazniejsze nie ma takie wsparcia miasta jak powinno byc.
NARAZIE jak dla mnie kart nie powinno byc, wraz z otwarciem np. nowej trybuny byloby mozna czegos takiego sprobowac, a teraz czuje ze to moze byc nie wypał, pewnie sie cos zdupi beda kolejki jakis maly dym sie wywiaze i wtedy co powiedza sponsorzy??
powiedza ze Bierzemy sie za cos o czym nie maja pojecia i jestesmy nie profesjonalni.
I ogolnie jak to ma byc do sponsorow ze sa karty? Gdybym ja byl bym sponsorem z kasa to bym brał pod uwage pozycje w tabeli, klasa rozgrywkowa, FREKWENCJE, STADION, stosunki z Miastem, a pozniej jakies takie bajery typu karty czy cos...

Sa pewne priorytety

dodo
29-01-2008, 10:55
dokladnie ..wiekszosc osob jest za porzadkiem na stadionie ale to musi byc zrobione z glowa ...mam kolejne pytanie w razie awarii systemu, awarii jednego z czytnikow przypuscmy przy wejsciu na sektor ...jak bedzie wygladalo wpuszczanie ??? jasne ze nie mozna zakladac najgorszego od razu, ale alternatywe chyba macie . ja pomysl uwazam za sluszny ale mam nadzieje ze ktos to z glowa zrobil

KUBIK
29-01-2008, 11:20
czego oni nie wymyślą :/ ... może niech jeszcze zrobią ze od 18 lat wstęp na mecz ;/ ;x

Junior
29-01-2008, 11:39
Karty to w pewien sposb wymog, ciekawe co by pisal Pucha i Wojtas jakby musieli stac w klejce po bilet kilka godzin bo "ekspedientka" musialaby spisac wasze dane, po drugie takie z Was chuligany, ze sie boicie tych kart. Najbardziej powinni sie obawiac kart grupy kibicowskie typu UG, bo my jestesmy jedni z bardziej narazonych na sankcje grup. Wojtas to rac juz nie bedziesz odpalal na stadionie i nie bedziesz dzialal w UG skoro mozesz zostac wylapany? Chlopie policja ma takie dane o jakich wy pojecia nie macie, a sie kryjecie i robicie z siebie tajniakow. Na wyjazdach tez danych nie podajecie na liste imienna? Niektorzy robia z igly widly.

Jest bardzo duzo plusow tej karty, przede wszystkim BILET, nie chodzi tu o inwiligacje, ale o pozytywy jakie niesie karta, ale Wy chyba nawet o nich nie czytaliscie a juz krytykujecie. Dodatkowo miasto zrobi specjalne brami, duzo bramek by ulatwiec wejscie, nie wiem keidy to nastapi, ale to oni beda sie do nas dostosowywac, by system jak najsprawniej dzialal. Chcecie sie proownywac do LEcha a tam karty juz smigaja od 2 lat, dazymy ku lepszemu czy zatrzymujemy sie w miejscu? KK nie zmiania tego, ze nie bedzie dopignu, rac, opraw...

Pucha
29-01-2008, 11:47
Jest bardzo duzo plusow tej karty,
Aby wyrobic sobie zdanie trzeba poznac opinie innych, wiec niech ktos "odpowiedzialny" i pochytany klarownie opisze plusy i odpisze na wiekszosc krepujacych pytan zadanych w roznych tematach w sprawie tych kart. I wtedy moze wiekszosc zmieni zdanie.
Chuliugan ze mnie zaden, ino wiadomo ze znacznie sie nasila zakazy stadionowe :foch:
pozytywy jakie niesie karta, ale Wy chyba nawet o nich nie czytaliscie a juz krytykujecie. Dodatkowo miasto zrobi specjalne brami, duzo bramek by ulatwiec wejscie, nie wiem keidy to nastapi
no własnie...wiec niech ktos skopiuje z raportu korzysci takiego projektu i po sprawie, bo narazie sa ino suche informacje z ktorych wynika ino ze karty SA i mozna je juz kupic...
A co bedzie jak miasto nie zdarzy wybudowac (bo u Nas w kraju, szczegolnie w Kato, zawsze jest jakis problem lub "ale" a czesto sie zdarzało ze UM i Uszaty dawali dupy)tych bramek a karty juz beda?
Takich watpliwosci jest mnustwo, dlatego marudzimy, przedstawcie plusy to sie wyjasni.

dodo
29-01-2008, 11:56
nikt tego nie neguje Junior tylko bo pomysl jest ok tylko musi byc z glowa ,bo sie okaze za pół roku ze Pzpn wprowadzi wymóg kart ze zdjeciami i bedzie trzeba wszystko wymieniac ..
jak bedzie wygladała weryfikacja danych zgłoszeniowych podawanych do karty ??

konkretne pytanie i prosze o konkretna odpowiedz Juniorku

Junior
29-01-2008, 12:02
Pucha, sam sobie odpowiedziales, nie poznales do konca karty a juz krytykujesz. Dobrze chyba tutaj zrobil Robert (nie wiem czy w tym temacie), wstyrzmal sie w komentarzami do pierwszego meczu.

Beda organizowane spotkania ws. kart. Wszystko w swoim czasie...

dodo
29-01-2008, 12:05
jasne nie pytac za duzo, nie dociekac ..tylko sie zgadzac ...oki czekamy na termin spotkan

Junior
29-01-2008, 12:07
dodo, wymog jest od Panstwa (rzadu - ustawodawcy), ze kazda osoba przebywajaca na imprezie o podwyzszonym ryzyku musi przekazac swoje wszelkie dane osobowe organizatorowi. Mysle, ze PZPN nie zmieni teraz wymogow skoro coraz wiecej klubow to organizuje na wlasna reke, z drugiej strony PZPN powinien byc zadowolony, bo spelniamy wymogi ustawodawcy. Gdyby nie karty kibica przy zakupie bilety przy kasie kazdy musilaby zostawiac swoje dane co mecz!

Weryfikacja bedzie na podstawie dowodu tozsamosci lub innego dokumentu ze zdjeciem.

Przy wyrabianiu przez internet karte trzeba odebrac osobiscie lub osoba, ktora bedzie posaidala Twoj dowod.
Przy wyrabianiu osobiscie trza okazac w/w dokumenty.

TENTNIK
29-01-2008, 12:07
Mnie najbardziej martwi frekwencja po wprowadzeniu kart. Obawiam się, że może ona stać na poziomie 2000, a na szlagierowych jak np. ze Śląskiem 3000 :/. Obym sie mylił.

Pucha
29-01-2008, 12:08
Beda organizowane spotkania ws. kart. Wszystko w swoim czasie...
No i wszystko jasne, bedzie info konferencja, sie dowiemy, napoczatku to tak wygladało jak by nikt zabardzo nie wiedzial co z tymi kartami.i sprawa została zamknieta..a TERAZ wiadomo ze to jest kwestia dopracowania i zostanie to lepiej... sprecyzowane info na temat tych kart.
ale watpliwosci i niedociagniecie az razi w oczy (bo najpierw sie buduje stadion, a p[ozniej takie bajery, a jak juz sie ma stadion, to sie najpierw robi system i bramki specjalne a pozniej karty... no chyba ze zarzad jest nadgorliwy i ma w chuj kasy ze moze tak ryzykowac.)

dodo
29-01-2008, 12:09
no tak ale jak masz lewy dowod to wyrobisz sobie lewa karte proste ...bo twoje dane nie sa weryfikowane z baza administracyjna...no wlasnie wydaje mi sie ze wprowadza ustawe weryfikujaca te niescislosci bo narazie jest to bubel...

osa
29-01-2008, 12:11
Jaki to jest krok do przodu?? Jesce moze powiecie ze te karty beda przyciagac ludzi na stadion..?i tak ostatnio frekkwencja na meczach byla slaba a co dopero teraz z takimi cyrkami.??
Jak mozna przy planownym remoncie narpiew zabrac sie za jakie karty, bramy? Takie peirdoly to moze sobie robic np Korona Kielce bo maja ku temu warunki stadionowe a nie my

Citadis
29-01-2008, 12:21
Wytłumaczcie mi proszę, wszyscy narzekający, jaki jest związek między wprowadzeniem e-blietu a planowanym remontem stadionu? Pomijając wszystkie inne względy, argument ze stadion jest jaki jest, wydaje mi się całkowicie nietrafiony. Teraz postawimy bramki przy obecnych wejściach a jak przebudujemy to się te czytniki przeniesie gdzie indziej. Gdzie jest problem?

W.
29-01-2008, 12:59
Problem jest taki że pare lat temu walczyliśmy z chipami, a teraz sami je wprowadzamy. Przez takie coś ruch kibicowski w Polsce umiera. Jeszcze by sie przydały opaski z napisem "kulturalny kibic".

Junior
29-01-2008, 13:07
Wolar mylisz chipy z KK. Chipy mialy za zadanie tylko i wylacznie weryfikacje danych chuliganow jezdzacych na mecze wyjazdowe. U nas nie wprowadzamy tego dla weryfikacji, u nas jest to elektroniczny bilet, ktory marketingowo dla klubu jak i dla kibicow bedzie bardzo atrakcyjny.

kosa
29-01-2008, 13:45
no tak ale jak masz lewy dowod to wyrobisz sobie lewa karte proste \

tak samo możesz na lewy dowód wziąźć lewy kredyt itd. itp.

Z oszustami nie wygrasz, choc klub oprócz tego ze nie będzie mógł zweryfikować tej osby (tzn nie będzie znał jej danych) nic nie traci, bo chcąc wejść na mecz ta osoba musi zapłacić za bilet...

dodo
29-01-2008, 13:56
no jasne ze nie wygrasz ..ale jak sie cos robi to juz lepiej zrobic porzadnie a nie tylko prowizorke ..kupic kolejna plastikowa kartke
nie wszedzie weźmiesz kredyt ....zreszta to sa inne procedury..żyranci, uwierzytelnienia, stopa ryzyka, ewentulane straty itd..u spekulanta to Ci nawet na twarz dadza :)) bo maja sposoby do odzyskania kasy.
No niby tak, ale z założenia wprowadzenie kart miało poprawic bezpieczeństwo i wykluczennie anonimowości na trybunach i zapobieganie w przyszłości ekscesom ..przynajmniej tak zrozumiałem . a robi sie z tego plastikowy bilet

Jacas
29-01-2008, 14:27
Czytajac posty Juniora zaczynam wierzyc, ze KK zostaly uzgodnione z GTW, wszystko zostalo ustalone i tak bedzie, czy nam sie podoba czy nie(osobiscie mi to nie przeszkadza-chociaz btw ceny biletow na wiosne troche mnie zaszokowaly, ale licze ze to z powodu wielu godnych przeciwnikow jacy zawitaja na Bukowej?)
A co do narzekan, to to samo bylo z zoltymi koszulkami i pewnie kilkoma innymi rewolucjami, na ktore teraz nikt nie zwraca uwagi, czy wrecz jestesmy z tego dumni.
Z tego co rozumiem to kazdy mecz "podwyzszonego ryzyka" a tych na wiosne nie zabraknie, oznaczalby ze tak jak w meczu z Motorem kazdy wchodzacy musialby pokazac dowod i dac sie sfotografować.

Junior
29-01-2008, 14:47
Zwiekszone ceny biletow nie sa spowodowane KK, lecz kosztami organizacji meczow u siebie.

Seba
29-01-2008, 14:49
narzekacie że innym nie będzie sie chciało wyrabiać kart, i będzie niska frekwencja, a skąd Wy to wiecie??może wiecie kiedy GieKSa wejdzie do I ligi, zdobędzie MP i zagra w LM??nic tylko narzekać zamiast sie cieszyć że sie coś dzieje w klubie, nic sie nie działo były narzekania, tak źle i tak nie dobrze :/
niech każdy pilnuje siebie a nie mówi tutaj o innych.

Junior
29-01-2008, 15:06
Znow jest pisanie o innych, a Ci inni wlasnie wyrabiaja karty.

Dzis w sklepiku ok 20 osob, ktorych nigdy na oczy nie widzialem, wiec Ci "zwykli" kibice wyrabiaja karty i nie szkodzi im to jakos. Niech kazdy odpowie sobie na pytanie czy wyrobi karte, pewnie wszyscy TAK, wiec po co znow odpowiadacie za kogos i snujecie domysly?

Junior
29-01-2008, 15:07
Podobnie bylo z zoltymi koszulkami, kazdy pisal ze inni nie zaakcpetuja, ze trzeba zmuszac do wydatku, moze i byl to jednorazowy wydatek, podobnie jak z KK - a na koncu wszyscy chwalili i byli dumni ze swojej zoltej chinki.

jondroLGT
29-01-2008, 15:35
chyba lepiej jest poczekać 10 dni na kartę i potem dwa razy przeciągnąć po czytniku, co zajmie parę minut, niż co mecz czekać pół godziny w kolejce, az wszystkich pospisują.

co do dopingu. to sprawa kibiców, aby doping nie upadł.

co do kar. powinno być tak jak w Anglii. kary indywidualne i bardzo surowe.

dodo
29-01-2008, 18:03
Junior az tak kolorowo nie było ..rzeczywiscie większość sie dostosowała ale zgredy też były i nie wyszycy sie byli zachwyceni , nie koloryzujmy aż tak .obiektywność tez sie ceni

mnie karty sa na reke bo to oszczednosc czasu ale mam nadzieje ze nie beda dzialac tylko jedna runde i i wiecie co robicie ..bo kolejnego bubla nie zniose ..

Bossman1522
29-01-2008, 21:36
Jaka oszczędność czasu przecież i tak napewno będą kolejki aby doładować tą kartę i napewno te formularze przy zakupu zwykłego biletu zajmą trochę czasu.

mario
29-01-2008, 21:52
Zrozumcie wkońcu, że na większości meczy w tej rundzie będzie obowiązek (a nie nasz wymysł) zebrania danych osobowych. Co oznaczałoby, że KAŻDY musiałby dać dowód i byłoby robione zdjęcie. A tak posiadacze e-Biletu tego unikną. Sam sobie odpowiedz, czy to jest oszczędność czasu?

Mateusz
29-01-2008, 21:58
Bydzie tak samo jak z wymiana dowodu wszyscy byda karty wyrabiac godzina przed meczem ze Slaskiem...

Kolejki jak byly tak byda.

ayer
29-01-2008, 22:40
Czy to jest temat o kartach kibica??

KOWAL WNC
29-01-2008, 22:46
Ja jestem jak najbardziej za!!! Czemu tak sie boicie tych kart ?? bo będzie coraz mniej fanatyków ?? Czy fanatyczny kibic musi iść na stadion żeby sie napierdalać ?? Ci co sie tak bardzo boją tych kart chyba wychodzą z takiego założenia. Chcecie stadionu na 30 tyś ludzi, chcecie żeby tyle ludzi przyszło to musi być bezbiecznie, nie dla tych co chodzą na mecze od lat i wiedzą że jest tylko dla nowych kibiców. Te karty napewno dadzą tym nowym kibicom poczucie bezpieczeństwa.

Zibowski
30-01-2008, 07:07
Kowal - zupełnie się z tobą zgadzam - pozdro

W.
30-01-2008, 10:15
Musicie iść na policje i pokazać palcem tych to rozrabiają to bedzie wtedy bezpiecznie. Kurwa Anglia sie zamarzyła wszystkim nagle.

Krzychu_1977
30-01-2008, 10:33
Wolar - zrozum - proszę Cię bardzo, że jest taki wybór - w przypadku meczów o podwyższonym ryzyku miedzy (bo taka jest ustawa, przepisy i tego nie zmienimy i nie przeskoczymy):
1. - każdy kupuje zwykły bilet i musi mieć dwód osobisty plus cyka mu sie fote na bramie
2. - jest KK plus fota na bramie
Widzisz różnicę w zakresie "identyfikacji" ?? Ja nie.
Widzisz różnicę w sprawnośći zakupu biletu i wejścia?? Ja tak.

jest jeszcze 3 wyjście - palimy KK (jak ktoś tu "mądrze" napisał), buntujemy się przeciw spisywaniu danych i oglądamy sobie mecz zza płotu. Chcesz tak?? Ja nie...

Krzyś
30-01-2008, 10:36
kurwa mać!

jaki to jest temat?!

cypel
30-01-2008, 10:38
Musicie iść na policje i pokazać palcem tych to rozrabiają to bedzie wtedy bezpiecznie. Kurwa Anglia sie zamarzyła wszystkim nagle.

A na wyjazdach nie podajesz swoich danych? Naprawde skonczcie juz temat e-kart. Dla mnie pomysl trafiony ino wciaz sie zastanawiam, czy nie za wczesnie o pol roku...

Przemek
30-01-2008, 15:51
Dla mnie te karty to nie najgorszy pomysł,ale ciekawi mnie jedno:Jak wejdą ci co są pierwszy raz (albo byli tam 2 ,3 razy)

Jacas
30-01-2008, 16:06
Jesli nie beda mieli karty to kupujac bilet w kasie beda musieli zaplacic dodatkowe 5 zł

Shellu
30-01-2008, 16:09
Jak do ściany. Społeczeństwo polskie jednak jest na bardzo niskim poziomie intelektualnym... Można tłuc i tłuc, a i tak dalej będzie to samo.

Co do stadionu, to w końcu idzie ku dobremu.

grzana
30-01-2008, 17:16
Po przeanalizowaniu dokumentów podjęliśmy decyzję, że w trybie pilnym muszą zostać usunięte tablice oświetleniowe z masztów oraz zdemontowane same maszty. Na to miejsce powstaną nowe. W trybie pilnym zostanie ogłoszony przetarg na wykonanie nowego oświetlenia.
Jest już koncepcja przebudowy stadionu, że mowa jest o nowych masztach?Nie buduje się słupów w ciemno,ale w oparciu o jakiś projekt.No chyba ze to tylko tymczasowe rozwiązanie.

Czapla
30-01-2008, 17:31
troche dupiato z tymi nowymi masztami.. mi tam sie marzy oswietlenie wbudowane w dachu. No chyba ze to tylko tymczasow maszty bedą.

Shellu
30-01-2008, 17:42
Ogólnej koncepcji stadionu jeszcze nie ma, dopiero musi być wybrana firma, która taki projekt wykona, a na dzień dzisiejszy nie zapoczątkowano prac nad ogólnym projektem, nie mówiąc o jego realizacji.

Z drugiej strony przy czymś trzeba grać, dlatego te maszty. A czy będą one tymczasowe czy stałe to się okaże, ale wydaje mi się, że stałe.

Junior
30-01-2008, 17:46
troche dupiato z tymi nowymi masztami.. mi tam sie marzy oswietlenie wbudowane w dachu. No chyba ze to tylko tymczasow maszty bedą.

Juz nie moge :szok:

Robia oswietlenie - ZLE! Nic nie robia - ZLE!

Mamy czekac kilka lat az zrobia stadion?

Czapla
30-01-2008, 17:51
chyba mnie troche zle zrozumiales.. nigdzie nie napisalem ze zle robia ze bedzie oswietlenie tylko o wiele lepiej byloby w dachu

Tevez
30-01-2008, 18:30
Jak chcesz zrobic oświetlenie w dachu skoro go jeszcze nie mamy?

Slavoy
30-01-2008, 18:32
W Dzienniku Zach. napisali, że jeśli projekt będzie przewidywał oświetlenie z dachu, to maszty zostaną przeniesione na inny stadion...

http://www.sport-tv.pl/?page=articles-gieksa-tv&article_id=309&article_category=10
Słowa Uszoka nie nastrajają optymistycznie - w kolejnych latach tylko modernizacja 2 obecnych trybun (więc łuk i północna bez zmian?), blaszok zapewne nadal na wale ziemnym, bo na pytanie o możliwość ulokowania pod trybunami pomieszczeń padła odpowiedź, że nie będzie to możliwe, bo będzie to tylko modernizacja istniejących trybun, ewentualnych kolejnych trybun to już nie może obiecać, bo po roku 2010 może już nie być prezydentem (oby...), nakłady to 50 mln i to w przypadku uzyskania środków unijnych...

Kamil
30-01-2008, 18:47
Dalej nie rozumiem co Uszok chce powiedzieć poprzez słowo "modernizacja". Chodzi mu po prostu o odnowienie obecnych dwóch trybun( co byłoby głupotą w moim mniemaniu), czy o zburzenie trubyn i w ich miejsce postawienie nowych, co jest chyba w takiej sytuacji jedynym logicznym rozwiązaniem. Chodzi mi tu w dalszym ciągu o pójscie drogą jaką obrał Kraków na stadionie Wisły. Jest ktoś poinformowany??

Slavoy
30-01-2008, 19:40
Skoro w wywiadzie na gieksa-tv mówi, że budowa nowego stadionu to byłby koszt nie do udźwignięcia dla miasta, to pewnie jako modernizację rozumie nową wylewkę, krzesełka, remont dachu itp., bo przecież wyburzenie trybuny i budowa od podstaw nowej byłoby droższe niż budowa bez konieczności rozbiórki. Ale chciałbym się mylić.

Kamil
30-01-2008, 20:00
No i co nam takie coś da....wszyscy beda mieli nowe trybuny a my będziemy jechać na tym co mamy tylko odpicowanym kolejne 20 lat.

Slavoy
03-02-2008, 16:13
Janikowo - liczba ludności ok. 9 tys., stadion docelowo 3828 miejsc
zdjęcia z budowy (http://www.uniafans.ehost.pl/jportal/news.php?id=425)

zwierzak
04-02-2008, 10:46
http://www.borussia-fotos.de/images/de/borussia_park_nacht.jpg
http://video.google.com/videoplay?docid=-2324309224110554090&q=borussia+offenbach&total=24&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=3 > światła między poziomami (od 15s)
http://i27.tinypic.com/ilda1w.jpg

Fajny patent z tymi światłami na stadionie Borussi. Myśle, że takie światła to nie jest kolosalny wydatek, a wizualnie nasz „nowy” stadion prezentowałby się o wiele lepiej.

longman
04-02-2008, 11:52
http://stadiony.net/pictures/eng/st_james_park/st_james_park10.jpg

Tak powinni zabudować 3 trybuny (wysokość, kształt, liczba wejść i w ogóle wszystko idealnie), zostawić Główną i puste 2 rogi przy niej, żeby można było ciulnąć np. piętrową po 2012 kiedyś.

http://stadiony.net/pictures/eng/st_james_park/st_james_park14.jpg

W Bydgoszczy stadion Zawiszy na 30.000 widzów?

http://stadiony.net/news.php?n=1354

zwierzak
04-02-2008, 12:02
Tutaj to dokładnie widać:
http://www.123football.com/stadiums/england/st-james-park/st-james-park4.jpg > obecnie
http://img104.imageshack.us/img104/7842/sjp2004lum2.jpg
http://www.the-scum.freeserve.co.uk/ntlsports/sjp2010.jpg

http://forum.igol.pl/viewtopic.php?p=28285#28285

Z tego co mówi Uszok to nasz stadion ma być rozbudowywany etapami (najpierw modernizacka głównej i północnej). Ja mam pewne obawy, ale wierze w umiejętności i znajomość tematu firmy, która zrobi wstępny projekt. Musimy poczekać do roztrzygnięcia tego przetargu.

longman
04-02-2008, 13:42
Tutaj to dokładnie widać:

http://www.the-scum.freeserve.co.uk/ntlsports/sjp2010.jpg

Jakbym miał wybierać stadion co ma powstać w W-wie a ten, wziąłbym St James'a!

Asta
04-02-2008, 13:59
... w inkszym temacie ...

Krzyś
06-02-2008, 11:18
pytanie odnosnie sektora 1: jest porzadnie odnowiony, tzn. oprócz wylewki i siedzisk, jest tam wsio pomalowane?

katowicer
06-02-2008, 12:27
nawet w pierdolonym wodzisławiu planuja nowoczesny kompleks sportowo rozrywkowy z NOWYM stadionem.
co za miasto te nasze kace....

Bula
06-02-2008, 13:02
Po krzesełkach czas na maszty

Ogłoszenie z dnia 2008-02-05

Katowice: demontaż tablic oświetleniowych wraz z masztami - 4 szt. na stadionie miejskim GKS Katowice przy ulicy Bukowej 1 w Katowicach.

Numer ogłoszenia: 24253 - 2008; data zamieszczenia: 05.02.2008

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - roboty budowlane

Zakres prac obejmuje:
- zabezpieczenie terenu,
- demontaż reflektorów, kabli elektrycznych biegnących wzdłuż drabiny, wyposażenia trzonu wież, drabinki z osłonką, podestów spocznikowych z podłogą z kratek pomostowych,
- transport zdemontowanych elementów z placu budowy do wskazanej składnicy złomu,
- uporządkowanie terenu budowy.

Gruby
06-02-2008, 17:24
nawet w pierdolonym wodzisławiu planuja nowoczesny kompleks sportowo rozrywkowy z NOWYM stadionem.
co za miasto te nasze kace.... To nie miasto,tylko jego władze.Jeżeli władzom nie zależy na promocji miasta przez sport,to dupa zbita.Wiadomo,że Katowice jako miasto mają wiele innych pilniejszych potrzeb niż nowoczesny stadion,ale przy odrobinie dobrej woli wszystko mozna pogodzic.Temat pewnie wróci przed kolejnymi wyborami...

Janusz
06-02-2008, 18:04
To nie miasto,tylko jego władzeTo nie władze a ludzie, bo ktoś Uszoka w końcu wybrał.

MiRO
06-02-2008, 18:21
co za miasto te nasze kace....
jak dobrze zrozumialem to co mowili w Aktualnosciach, to w Bielsku tez powstanie nowy stadion.
Wszyscy buduja nowoczesne stadiony, a Katowice beda odnawiac wraka... :napinka:
nie narzekam, ciesze sie, ze w ogole cos u nas sie ruszylo.

Fuhrer
06-02-2008, 18:29
jak dobrze zrozumialem to co mowili w Aktualnosciach, to w Bielsku tez powstanie nowy stadion.

http://www.ts.podbeskidzie.pl/pliki/stadion1_m.jpg
http://www.ts.podbeskidzie.pl/pliki/stadion2_m.jpg
http://www.ts.podbeskidzie.pl/pliki/stadion3_m.jpg

Ma być podobno na 15 tys. widzów. Dodam, że Bielsko ma tylko nieco więcej niż połowę ludności Katowic.

Krzychu_1977
06-02-2008, 22:05
jest gdzieś pisane jaki jest kosztorys tego stadionu w Bielsku?

Bula
06-02-2008, 23:48
Ten stadion to właściwie kopia stadionu Korony. Skoro tamten powstał za 40-50mln zł, a ceny poszły w górę to pewnie z 70mln trzeba liczyć. Jak nie więcej

Janusz
07-02-2008, 06:33
Mi gdzieś na Skyscrepercity przemknęło 120 mln, ale nie mogę tego znaleźć teraz.

Filip
07-02-2008, 11:16
Pytanie mam jeżeli można, krzesełka montowane na sektorze 1 są tego samego typu co na pozostałych sektorach czy może jakieś solidniejsze ? (ogólnie z zapasów magazynowych czy nowo zakupione ? )

Kamil
07-02-2008, 16:14
http://miasta.**********/katowice/1,35024,4898837.html

Kraków, Chorzów, Wrocław, Kielce, Warszawa, Gdańsk, Poznań, a teraz nawet Zabrze, Wodzisław, czy Bielsko będą miały za klilka lat nowiutkie stadiony z prawdziwego zdarzenia....czy jakiegoś miasta nam tutaj nie brakuje??

Wodzisław Śląsku - ok.50 500 mieszkańców
Katowice - 314 500 mieszkańców

longman
08-02-2008, 00:17
http://miasta.**********/katowice/1,35024,4909650.html
Jesteśmy za to w innym wyliczeniu, gdyż miasto wystawia rachunek na kilka tysięcy złotych miesięcznie za korzystania z pomieszczeń na Bukowej. Roczny koszt wynajmu stadionu przy ul. Cichej to dla Ruchu Chorzów wydatek 100 zł! Z kolei Zagłębie Sosnowiec płaci miastu 600 zł rocznie za korzystanie ze Stadionu Ludowego. Podobnie jest w innych miastach regionu.

Sprawa z bezpłatnym użytkowaniem stadionu nie jest taka prosta, bo przecież stadion powinien na siebie zarabiać. Ale na razie to stadion jest jaki jest, a i widać po tym jak różnią się miasta jeżeli chodzi o wspomaganie sportu...
Płacimy więcej, ale wiadomo, że standard pomieszczeń i boiska na Bukowej to klasa światowa...

Krzyś
08-02-2008, 05:29
wiecie co? ja już przestaje wierzyć, ze tu będzie normalnie;/

JAGO75
08-02-2008, 06:04
wiecie co? ja już przestaje wierzyć, ze tu będzie normalnie;/

Dokładnie to jest wszystko po....!!

Flame
08-02-2008, 07:26
Ja od początku się dziwiłem, że niby koszty użytkowania Bukowej miały odpaść w całości, znając sytuację jaka jest w Spodku z hokeistami.

Niestety tak antysportowego drugiego miasta w Polsce nie ma(chodzi mi oczywiście o jaśnie panujących)

cypel
08-02-2008, 08:03
Co Wy chcecie, przeciez w Katowicach jest zapotrzebowanie na 2 duze ronda z tunelami pod nimi, 3 ekspresowki i autobane na Kostuchne. Zrobimy jeszcze ze 3 wiadukty i bedzie mozna maraton urzadzic. Na to cza miec kase, wiec mozna kroic GieKSe...Zenada, zenada i raz jeszcze zenada...W sumie zastanawiajace jest to ze tylko tyle kroja...Przeciez mozna wiecej

Krzyś
08-02-2008, 08:05
czekajcie, a jak przypierdolą rachunek za remont jak na tauzenie to bydzie hohoho!!!

Junior
08-02-2008, 08:20
Czyzby znow szykowala sie kolejna zorganizowana akcja kibicow GKS? Moze tym razem na Kostuchnie?

Artis
08-02-2008, 08:22
Wystarczy zobaczyć czym sie zajmują radni d/s komisji żenada!!!!!!!
( tutaj nie do ciebie Ayer bo akurat wiem, że próbujesz dużo)

http://bip.um.katowice.pl/_rada/uchwaly/5/21/5-21-408-08-z5.rtf

W skrócie to wygląda tak: spotykają sie raz na miesiąc.
Do maja czy czerwca 2008 r. podsumowują swoją prace za 2007 rok w różnych dziedzinach :szok:
Potem planują akcje Lato 2008
a po akcji lato już sie zastanawiająco będą robić w przyszłym roku.

zajebista robota.

lolo1989
08-02-2008, 10:05
Czyzby znow szykowala sie kolejna zorganizowana akcja kibicow GKS? Moze tym razem na Kostuchnie?

Dobre Junior,Ja jestem za.Już mnie wkurwia ten Uszok,dopóki on nie odejdzie to w tym miescie nie bedzie normalnie

Pyjter
08-02-2008, 10:50
Nie ma co tu duzo mowic ze jest to skurwysynstwo ze strony miasta ale...
no własnie jest to jedno ale... Cytuje wypowiedz: "Rzeczywiście, podpisaliśmy umowę. Ale jakie mieliśmy inne wyjście? Nikt nam nie przedstawił możliwości negocjacji. Nie do końca byliśmy też świadomi, jak to wygląda w innych miastach".
Owszem, nie mielismy wyjscia co do podpisania umowy, ale chyba z mozliwoscia negocjacji mielismy wyjsc MY. Chyba ze czekalismy na cos w stylu "moze wydaje sie wam za duzo i chcecie negocjowac warunki?" Jesli warunki były niekorzystne to trzeba było probowac wszystkiego zeby to zmienic... Poza tym było wystarczajaco czasu zeby dowiedziec sie jak to funkcjonuje w innych miastach/klubach. O ponad rok przeciagało sie przejmowanie stadionu wiec czasu było az nadto.
Co do Uszoka i działania miasta pisano wiele. Nie ma tutaj warunków do rozwijania sportu, nie ma ludzi w RM którzy "czuja" sport, stad takie szopki. Ale co zajebal nasz klub to inna bajka i trzeba tez posypac glowe popiołem (chyba ze niektorzy zrobili to w srode :zabki:)

grzana
08-02-2008, 12:11
oby tylko nie odbiło sie to na cenach biletow.Tak swoja droga to moze lepiej bedzie pogadac z wladzami innych miast (np.Jaworzna) o budowie stadionu na ich terenie bo kurwa zaczyna mnie to juz po leku irytowac!!!!

GIO
08-02-2008, 22:22
Nie ma co tu duzo mowic ze jest to skurwysynstwo ze strony miasta ale...
no własnie jest to jedno ale... Cytuje wypowiedz: "Rzeczywiście, podpisaliśmy umowę. Ale jakie mieliśmy inne wyjście? Nikt nam nie przedstawił możliwości negocjacji. Nie do końca byliśmy też świadomi, jak to wygląda w innych miastach".
Owszem, nie mielismy wyjscia co do podpisania umowy, ale chyba z mozliwoscia negocjacji mielismy wyjsc MY. Chyba ze czekalismy na cos w stylu "moze wydaje sie wam za duzo i chcecie negocjowac warunki?" Jesli warunki były niekorzystne to trzeba było probowac wszystkiego zeby to zmienic... Poza tym było wystarczajaco czasu zeby dowiedziec sie jak to funkcjonuje w innych miastach/klubach. O ponad rok przeciagało sie przejmowanie stadionu wiec czasu było az nadto.
Co do Uszoka i działania miasta pisano wiele. Nie ma tutaj warunków do rozwijania sportu, nie ma ludzi w RM którzy "czuja" sport, stad takie szopki. Ale co zajebal nasz klub to inna bajka i trzeba tez posypac glowe popiołem (chyba ze niektorzy zrobili to w srode :zabki:)

Dokładnie tak, jak napisałeś!Miasto robi pod górkę, ale skoro ktoś z klubu podpisał umowę, to teraz możemy sobie narzekać ... no chyba, że u nas w klubie nie czyta się umów, albo wysokość opłat była napisana małą czcioinką...

Fuhrer
09-02-2008, 02:36
A ta umowa jest bezterminowa?

czacha
09-02-2008, 12:28
GKS promuje miasto na cala Polske, kiedys z powodzeniem na cala Europe a ciul Uszok wystawia nam rachunek za uzytkowanie stadionu. Szkoda slow... USZOK RAUS Z KATOWIC!!!!!

duchu
09-02-2008, 17:14
http://www.wrzuta.pl/film/etHr4KSXdD

JAGO75
09-02-2008, 23:18
http://www.wrzuta.pl/film/etHr4KSXdD

NO I..............

Fuhrer
13-02-2008, 00:08
http://www.*********/pilka/1,79004,4922815.html

Nie wiem, czy ten Cacek rzeczywiście wybuduje Widzewowi stadion, ale intrygujący dla mnie jest ten fragment: ,,...od sezonu 2009/2010 kluby występujące w ekstraklasie muszą mieć stadiony na minimum 15 tys. miejsc, wszystkie siedzące i pod dachem. To wymóg UEFA, bez jego spełnienia drużyna nie dostanie licencji." Tzn. że co? Że za półtora roku nie dostaniemy licencji na OE? A co np. z taką Dyskobolią? Zresztą nie wierzę, że za półtora roku, wszędzie będą całkowicie zadaszone stadiony na min. 15 tys. (z wyjątkiem może Lecha, Wisły i Korony). Chyba z tym terminem trochę przesadzili.

Bebok
13-02-2008, 08:49
No to pewnie żeby otrzymać licencje będą wystarczały plany że do 2020 taki stadion powstanie :zabki:

mariuszeeek
13-02-2008, 17:06
http://www.*********/pilka/1,79004,4922815.html

Nie wiem, czy ten Cacek rzeczywiście wybuduje Widzewowi stadion, ale intrygujący dla mnie jest ten fragment: ,,...od sezonu 2009/2010 kluby występujące w ekstraklasie muszą mieć stadiony na minimum 15 tys. miejsc, wszystkie siedzące i pod dachem. To wymóg UEFA, bez jego spełnienia drużyna nie dostanie licencji." Tzn. że co? Że za półtora roku nie dostaniemy licencji na OE? A co np. z taką Dyskobolią? Zresztą nie wierzę, że za półtora roku, wszędzie będą całkowicie zadaszone stadiony na min. 15 tys. (z wyjątkiem może Lecha, Wisły i Korony). Chyba z tym terminem trochę przesadzili.

jak się nie myle liczba miejsc na stadionie ma zależeć od liczby ludności w danym mieście czy też wsi :zabki:

whyduck
14-02-2008, 20:13
Niestety tak antysportowego drugiego miasta w Polsce nie ma(chodzi mi oczywiście o jaśnie panujących)

..i wzamian za to, Uszok dostaję kartkę kibica z numerem 000001 od władz naszego klubu.

Pewnie jeszcze posmarowaną wazeliną.

Szkoda gadać..

Junior
14-02-2008, 21:33
Kumaci, ze szok...

Zajczak
14-02-2008, 22:04
a ja pytanie z innej beczki ale związane ze stadionem - co z planowanym gniazdem ? Były projekty, podobno też chętni i będzie coś z tego ?

majki64
14-02-2008, 22:55
Z tego co widzę , to tylko nasz Szanowny Prezes GKS-U Junior jest kumaty a my cała reszta to tylko produkt uboczny tej zabawy.

Junior
15-02-2008, 08:10
Na to wyglada...

Foxu
15-02-2008, 19:04
Nie kumaci tylko potrafią połączyc ze soba fakty. Jakos nikt nie sprostował informacji że płacimy za wynajem miastu gruba kase. O przyznaniu karty nr 1 to chyba nawet sama oficjalna strona pisała. No chyba że nie widzisz ironii w tym poście Dona i dlatego jesteś w szoku.
Ostatnio widzę dziwna tendencje. Jesli ktoś sie wypowie negatywnie o jakimś pomysle klubu, badz skrytykuje polityke Uszoka to jest zaraz niekumaty.

Zajczak
15-02-2008, 19:30
a ja pytanie z innej beczki ale związane ze stadionem - co z planowanym gniazdem ? Były projekty, podobno też chętni i będzie coś z tego ?

podbijam bo bardyo mnie to interesuje a temat schodyi w innzm kierunku

mariuszeeek
19-02-2008, 12:16
jakie wymiary ma klatka gości teraz?

Richard
19-02-2008, 14:27
ok 1000-1500 kajs pisalo ze dopiero bydzie to dokladnie liczone

czytanie zy zrozumiynium sie klanio łazi mi o pojymnosc a nie o rozmiary

longman
21-02-2008, 08:21
Czy zamiast kupować maszty, które potem by się zmieniało na te dachowe, nasz prezydent nie mógłby się postarać o te z Stadionu Śląskiego, które mają być wymieniane na nowe? Oczywiście służyłyby tymczasowo. Sląski będzie pozbywał się pewnie wszystkich 4-ech, ale może nam wystarczyłyby tymczasem te 2 starsze? Może ktoś odpowie np. Ayer, czy pomysł do pomyślenia:foch:

Oszczędzilibyśmy bezsensu wydaną kasę :napinka: Ze Śląskiego raczej (nawet te stare, 15 letnie chyba) są zadbane i nawet na innym stadionie mogłyby potem pewnie lata służyć, a nie trzeba by było kupować nowych. A może prezydent, jakby się postarał, to by je po złotówce załatwił (EURO na Śląskim potrzebuje Katowic).

sebo
21-02-2008, 17:21
teraz sie nie buduje masztów kratownicowych tylko z gietej blachy katnie i sie je potem cynkuje nie trzeba potem takich malowac ,a koszty ewentualnego malowania takiej kratownicy idom w tysiace złotych a na pewno trzeba by było je przed montazem oczyscic z lakieru i przemalowac

sebo
21-02-2008, 17:24
a zawsze takie nowe maszty mozna komus odsprzedac ,np maszty oswietleniwe ze stadionu Zagłebia Lubin majom trafic na Miedz Legnica ale w tym przypadku podobno za darmoche

Krzyś
22-02-2008, 06:35
Mam nadzieję, ze odpowiednie osoby nie śpią i trzymają rękę na pulsie:

http://miasta.**********/katowice/1,35024,4952244.html

naciskać, włazić drzwiami lub oknami!!!

longman
22-02-2008, 07:47
teraz sie nie buduje masztów kratownicowych tylko z gietej blachy katnie i sie je potem cynkuje nie trzeba potem takich malowac ,a koszty ewentualnego malowania takiej kratownicy idom w tysiace złotych a na pewno trzeba by było je przed montazem oczyscic z lakieru i przemalowac

a zawsze takie nowe maszty mozna komus odsprzedac ,np maszty oswietleniwe ze stadionu Zagłebia Lubin majom trafic na Miedz Legnica ale w tym przypadku podobno za darmoche

Trzeba je jeszcze sprzedać, co nie musi być łatwe. Nawet jeżeli odsprzedamy nowe maszty, to na tym stracimy, vide twój przekład Zagłębia. Choć raczej nie nazwałbym tego odsprzedażą. Pewnie stracimy więcej niż kosztowała by konserwacja starych przy okazji ich montowania na Bukowej. Odpadł by problem co zrobić z masztami po zamontowaniu nowych na dachu, gdybyś my je dostali, jak Miedź, bo odnowione - tanio lub za darmo -
by jakiś klub biedniejszy pewnie wziął, a jak nie to na ajze. Zresztą na Śląskim, ino 2 chyba są z kratownicą, a będą chyba wymieniać wszystkie. Zresztą można by dyskutować, jakby było wiadomo, co się bardziej opłaca. Ja ino podałem pomysł.

http://miasta.**********/trojmiasto/1,50121,4712352.html
"Oświetlenie ma mieć moc ok. 2000 luksów (dla porównania stadion gdyńskiego OSiR, na którym swoje mecze rozgrywa Arka, to ok. 1300 luksów, a Stadion Śląski w Chorzowie - 1600 luksów), a koszt tej inwestycji to 3,8 mln zł. "

Ale czy np. odsprzedali, by je za 3,5 mln, może za 3. W setkach tysięcy trzeba liczyć prawdopodobnie na koszt takiej operacji.

sebo
22-02-2008, 09:31
tak na marginesie jupitery na Lechie własnie kumpel ładuje na tira ja tez miałem z jednym jechac ,ale sie wymigałem od tego bo na stadion Lechii nie da sie zabardzo jak wjechac tirem bo przywoziłem tam oswietlenie na boiska treningowe za trybunom krytom

Lars Ulrich
23-02-2008, 08:13
to wspaniale :))))

wszystko powinno być nowe, no ale kasy brak,na pewno mając w perspektywie wybrac stadion treningowy przed mistrzostwami nie wybiorą trupa, no chyba że wiąże sie to z duzymi dotacjami,oswieccie mnie

SuchyTZN
23-02-2008, 17:51
Ponawiam pytanie.. co z nowym Gniazdem ?

JAGO75
23-02-2008, 22:06
Pytanie kiedy będą demontowane nasze maszty?

Junior
23-02-2008, 22:12
Po przetargu...

Orientacyjnie w 2 polowie marca, na przelomie marca i kwietnia o ile dobrze sie orientuje...

JAGO75
23-02-2008, 22:19
Po przetargu...

Orientacyjnie w 2 polowie marca, na przelomie marca i kwietnia o ile dobrze sie orientuje...

W takim razie czy dostaniemy pozwolenie na grę w 2 lidze na rundę rewanżową .Bo ja słyszałem ze musza być zdemontowane przed ligą??

Junior
23-02-2008, 22:22
Maszty nie zagrazaja zyciu, wiec tak.

Pewnie bedzie to na zasadzie, ze dostaniemy warunkowe pozwolenie o ile zdeklarujemy sie zdemontowac maszty tzn MOSir...

Tak mi sie przynajmniej wydaje, bo sprawy dokladnie nie znam "od srodka".

JAGO75
23-02-2008, 22:27
Oby!! Żeby się nie okazało że ze ŚLĄSKIEM I ARKA GRAMY BEZ PUBLICZNOŚCI BO BEDZIE PŁACZ I LAMENT!!!

Junior
23-02-2008, 22:29
Bedzie wpierdol...

...dla zarzadu :)

PS. Tak na powaznie to watpie w scenariusz, ktory opisujesz.

JAGO75
23-02-2008, 22:31
Ok.WIERZE W TO CO MÓWISZ CHOĆ JESTES MŁODSZY ...HIHIHI

mos
24-02-2008, 18:23
Nie tak dawno bylo mówione (pisane) że, pojawia sie wkrótce na stadionie
elektroniczne bandy reklamowe (LED). Można wiedzieć kiedy to mniej więcej nastąpi ??
Jest szansa na tą runde ?

toh
24-02-2008, 22:42
przy obecnym stanie stadionu wyglądałoby to co najmniej karykaturalnie...

whyduck
25-02-2008, 00:47
Po przetargu...

te maszty to symbol tego stadionu

całe dzieciństwo się podniecałem tym, że my mamy tam 2000 lux, a Legia 1800

popłacze się chyba jak ich nie będzie:kurwa:

Platin
25-02-2008, 13:30
no masz racje...jedyne czym mozemy sie pochwali to nasze maszty(nie mowie tu o jakosci) i atmosfera na Blaszoku...xD

patix-12
27-02-2008, 15:49
za 3,4 lata stadion będziemy mieli jeszcze ładniejszy niż do tych czas chociaż przydałby się remont masztów i jupiterów
__________________________/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\_________________________________________________ ____________
GKS KATOWICE

longman
27-02-2008, 21:06
no masz racje...jedyne czym mozemy sie pochwali to nasze maszty(nie mowie tu o jakosci) i atmosfera na Blaszoku...xD

Do tej wyliczanki pasuje jeszcze unikatowy sektor gości, tak przez wszystkich piłkarzy zachwalana murawa, nowoczesna trybuna południowa tzw. łuk, naturalny drenaż trybuny głównej w postaci przecieku do pomieszczeń poniżej. Zwłaszcza tak niedawno zachwalana atmosfera na Blaszoku mnie natchnęła. A naprawdę dumni to możemy być z parkingu przed stadionem, boiska treningowego i może jeszcze z naturalnie miedzianego koloru dachu na głównej.

kaos azul
27-02-2008, 22:21
pamietam jak za bajtla,w czasach jak Polska grala z Moldawia na Bukowej,nasz stadion byl jednym z najlepszych i najnowoczesniejszych obiektow w kraju.
od tamtego czasu NIC a NIC sie na Bukowej nie zmienilo,wystarczy porownac fotki
a wlasciwie,to przepraszam ,zmienilo sie na gorsze,bo elewacja nie byla tak obdrapana,maszty swiecily pelna moca,murawa byla jedna z najlpszych w kraju,mielismy nowoczesnie wygladajaca i funkcjonalna trybune polnocna....
od tego czasu,generalnie wiekszosc klubow poszla do przodu remontujac/rozbudowywujac swoje obiekty,my nie robilismy nic.Ale wiadomo byly inne rzady w klubie,nie mielismy na nic wplywu.
Teraz odkad chlopaki siedza w zarzadzie idzie ku lepszemu,co widac golym okiem.
Wiadomo,ze nie zbudujemy nic w 2 dni,na wszystko potrzeba czasu i cierpliwosci.Dodajac do tego jeszcze nasze ukierukowane stricte na sport wladze miasta trzeba ten okres oczekiwania pomnozyc co najmniej przez 3.....

whyduck
27-02-2008, 23:06
to jasne, ze gdyby rodzina Dziurano dbała na bieząco o stadion, to nawet teraz by było całkiem znosnie..

pamiętam jeszcze rozmowę w sekretariacie, że "jak wejdziemy do UEFA to albo robimy krzesełka na blaszoku albo stadion slaski"

jak wyszło każdy wie, koszt montażu krzesełek niby był 100.000 zl

stara ekipa
28-02-2008, 07:05
Tak sobie właśnie wspominam ... duży wpływ na wzrost frekwencji na GieKSie miała wpływ nie tylko bardzo dobra gra GieKSy w tamtych czasach ale również budowa nowoczesnego stadionu , pamiętam jak cała piłkarska Polska , zazdrościła nam nowoczesnych trybun i oświetlenia , byliśmy dumni czekając na przebudowę łuku , dalsze zadaszenie trybun oraz zamontowanie ogromnych rozmiarów tablicy świetlnej z zegarem ... niestety dla GieKSy i klubu tego miasta , był to jedyny minus upadku komunizmu .
Teraz z perspektywy czasu , uważam że nawet dobrze się stało , jako miasto Katowice mamy prawo i obowiązek posiadać nowoczesny obiekt na miarę XXI wieku , stadion na minimum 20 tys , spełniający wymogi UEFA , kibiców i mieszkańców naszego miasta , stadion który tak jak dawniej "spodek" , będzie dumą i wizytówką Katowic !
Jednak czy budowa nowego stadionu wraz z zapleczem stanie się tylko "koniecznym przymusem" czy "perełką" , zależy od dobrej woli obecnie panującego , wybranego głosem ludu tego miasta Prezydenta Katowic ...

Von Baron
28-02-2008, 07:51
Skalpel stanie sie jak przyjdzie odpowiedni człowiek do rządzenia Katowicami.

longman
28-02-2008, 09:07
W naszym mieście priorytety są poprzestawiane. 15 mln zło kosztowała kopuła nad rondem, która miała ożywić centrum. W prasie piszą, że o sukcesie mogła mówić wystawa w galerii pod kopułą, która przyciągnęła 40 osób dziennie (część pewnie szukała klopa). Inne były mniej popularne. Czyli przez rok z galerii korzysta tyle ludzi co u nas na dwóch, trzech szpilach (a na szpilu z Tychami było nawet więcej osób). Jest jeszcze kawiarnia, do której nikt nie chodzi. Razem pięć szpili. My mamy 16 meczy. Czyli 3-4 razy więcej osób z tego korzysta z naszej ruiny, niż z nowoczesnej kopuły. Plus to, że u nas obecnie nie ma szans na organizowanie niczego większego, co jeszcze bardziej na korzyść nowego obiektu powinno przemawiać, bo koncert na 20 tys./30 tys. by już w ogóle pogrążył kopułę. Z tym, że UM, tak dumny ze swej kopuły, stadion traktuje jako bardziej problem, niż inwestycję. Ale i tak plany na ten rok są jakimś światełkiem w tunelu, chociaż ciężko jest rokować na przyszłość.

Mayek
28-02-2008, 14:26
nei wydaje wam sie ze krzeselka na 1 sa zamontowane krzywo. ja to widze nawet na tym malym zdjeciu na 1 rzut oka

whyduck
28-02-2008, 14:59
http://img151.imageshack.us/img151/61/sektorrrr1go6.jpg

powiem tak

FUSZERKA JAK CHUJ, WSYTD I HAŃBA

powoli zastanawiam się czy wszystko w tym klubie będzie robione "na odpierdol się", byle zrobić i tela..

wstyd wstyd wstyd, ale teraz pewnie chłopaki napiszą, że to tak miało być, bo jakby były równo to by się trybuna zawaliła, i że to wina Dziury bo nie dbał o stadion

myślałem, ze po prezentacji juz mnie nic nie zaskoczy..a jednak

wnc
28-02-2008, 14:59
jezeli to nie wina antybiotykow co wdupiam to beka jak ch..

litosci :cham:

whyduck
28-02-2008, 15:06
nie, nie ja wiem

zarząd poprostu w ramach nowego planu marketingowego

robi wszystko żeby zaistnieć w internecie

docelowo ta fotka ma się pojawić na pierwszej stronie joemonster.org

nie mówiąc już o specyficznych fotkach kibicowskich na wiadomym forum

ethan
28-02-2008, 15:24
aż sobie musiałem policzyć ilość krzesełek w rzędzie czy jest taka sama i co wyszło? że gówno a nie taka sama w jednych 13 w jednych 14 litości ludzie. A może tak powinno być? hehehe wstyd
Zresztą jak to jest, że w pierwszych rzędach zmieścili te 14 krzesełek a w następnych już tylko 13 a gdzie to jedno ? na schodach zostało?

Janusz
28-02-2008, 15:33
Jeżeli krytykujecie to spróbujcie sami ułożyć prosto. Siedzicie przed komputerami, a do roboty nie ma komu.

A poza tym, to nie jesteście w temacie PDK, PKP, PRL, KC KPZR

whyduck
28-02-2008, 15:35
żebyś kurwa wiedział, że bym ułożył

o czym ty pierdolisz gościu ? mówisz jakby to ktoś społecznie robił, ja mam swoją robotę i kijek Ci do tego czy siedze przyu komputerze czy nie

ktoś za to wziął pieniądze, i poleciał w chuja..przeciez Prezes tych krzesełek nie układał

a pretensje mam o to, że nie mówiąc już o nadzorze, ale po tym jak to wygląda nie sądze aby ktokolwiek dopilnował tego żeby to jakoś wyglądało

whyduck
28-02-2008, 15:36
i nie mędrkuj, bo ci zmienie range na wazeliniarz

Bonus
28-02-2008, 15:40
Jeżeli krytykujecie to spróbujcie sami ułożyć prosto. Siedzicie przed komputerami, a do roboty nie ma komu.

pierdolisz smuty..

to nie robiły dzieci z piaskownicy tylko jakas tam wynajeta ekipa ( fachowcy ) ktorzy niestety zjebali robote wiec jak mozemy ich nie krytykowac ich powinno sie zjebac i nic za ta robote nie zapłacic albo niech to robia od poczatku

qwazi
28-02-2008, 15:43

wielka filozofia nie jest usadowic prosto krzeselka...
dupisz ze do roboty nie ma komu, to chyba przeciez jakas firma musiala to montowac albo cos w tym stylu a nie 13-letni kibice z lapanki...
i nie zwalaj ze nie ma komu robic...
co to firm budowlanych na rynku nie ma????
jestem architektem i powiem Ci tyle-ja bym takiego gowna nie odebral! kumasz?
Rozkrecic i przymocowac jeszcze raz jak na cywilizowany kraj przystalo..
FUSZERA!!! I TYLE W TEMACIE

longman
28-02-2008, 16:06
pierdolisz smuty..

to nie robiły dzieci z piaskownicy tylko jakas tam wynajeta ekipa ( fachowcy ) ktorzy niestety zjebali robote wiec jak mozemy ich nie krytykowac ich powinno sie zjebac i nic za ta robote nie zapłacic albo niech to robia od poczatku

Na pocieszenia:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=689fe3685ef24b49

Trochę przypomina to styl architektoniczny ze stadionu Polonii :lol2: (to też byli zawodowcy) albo gadżety ze zjebanym herbem (też je ktoś odbierał - czego już w ogóle nie umiem zrozumieć!!!!, tak jak ktoś odebrał nasz sektor).

Runner
28-02-2008, 16:40
Jak zobaczyłem zdjęcie, to myślałem, że spadnę z krzesła :lol:.
Coś takiego jak sznurek i montowanie rzędów wg niego wymyślono już chyba w starożytności.
Można wiedzieć, kto odbiera remont na Bukowej? Miasto pewnie - a skoro tak, to klub nie może zgłosić żadnych zastrzeżeń?

Runner
28-02-2008, 16:41
j.w., proszę o usunięcie tego posta

Junior
28-02-2008, 16:45
Hehheh widze, ze niektorzy juz oskarzaja zarzad o ten stan rzeczy :lol3:

hubertoo
28-02-2008, 17:15
zarząd nie jest tu niczemu winien, przecież to stadion miejski.
martwi mnie tylko to, że jeżeli przy czymś takim zarządca przymyka oko to.... boje sie o całą resztę.
wygląda to tragicznie. szkoda tylko, że zarząd nie zasugerował MOSIR-owi zgłoszenia rekalmacji.

whyduck
28-02-2008, 17:18
to fakt, rozpędziłem się i zapomniałem o tym, ze stadion jest miejski

co nie znaczy, że zarząd nie powinien interweniować w tej sprawie, która deliktanie mówiąc jest skandaliczna..

whyduck
28-02-2008, 17:19
zwracam honor..

Slavoy
28-02-2008, 17:30
Miejmy nadzieję że ta naprawa wylewki bez pomalowania i krzywe założenie krzesełek z pozostawieniem dotychczasowych wąskich przejść między rzędami to tylko tymczasowe rozwiązanie przed gruntownym remontem trybuny głównej. Jeśli ilość rzędów ma tam być zachowana, to trzeba by zastosować krzesełka ze składanymi siedziskami.

ayer
28-02-2008, 18:46
powiem tak

FUSZERKA JAK CHUJ, WSYTD I HAŃBA

powoli zastanawiam się czy wszystko w tym klubie będzie robione "na odpierdol się", byle zrobić i tela..

wstyd wstyd wstyd, ale teraz pewnie chłopaki napiszą, że to tak miało być, bo jakby były równo to by się trybuna zawaliła, i że to wina Dziury bo nie dbał o stadion

myślałem, ze po prezentacji juz mnie nic nie zaskoczy..a jednak

Pamiętajmy, że stadion jest MIEJSKI. Bo chyba zapominamy, oskarżając klub o niedbalstwo. Wszelkie prace wykonywane są przez MOSiR Katowice lub na jego zlecenie przez inne firmy i klub nic do tego nie ma jak są układane krzesełka czy prowadzone jakiekolwiek prace na stadionie.

Blejz
28-02-2008, 18:52
post Janusza to ironia przynajmniej ja to tak odebralem

wnc
28-02-2008, 19:06
ayer - w takim razie klub nie powinien przykladac reki do tej farsy i nie jarać sie tymi krzeselkami na oficjalnej stronie.

Marshall
28-02-2008, 19:13
może w tych krzesełkach jest ukazany stosunek miasta do stadionu. biorą firmy, które jak tu widać pierwszy raz to robiła lub robi to za małą kase a poprostu na odpierdol. wydaje mi się że poprostu nie chcą na nas kasę wydawać. mam nadzije że się myle...

Junior
28-02-2008, 19:24
ayer - w takim razie klub nie powinien przykladac reki do tej farsy i nie jarać sie tymi krzeselkami na oficjalnej stronie.

Potem pojawia sie glosy, ze klub o niczym nie informuje.

Niedawno nic tam nie bylo, gruz sie sypal, krzeselka odpadaly, teraz sa krzywo i wielkie halo. Mimo tego ja sie osobiscie ciesze, ze na ten sektor bedziemy mogli zaprosic Dom Aniolow Strozow, Katolicka Fundacje Dzieci, Straznice, Domy dziecka, okoliczne szkoly i mnie te kilka centymetrow nie przeszkadza.

Shellu
28-02-2008, 19:29
News o krzesełkach jest czysto informacyjny, gdzie tam jakieś "jaranie się"?

Ukazał się on choćby po to, żeby nikt na forum nie musiał pytać "A sektor pierwszy dalej będzie wyłączony z użytku?".

A to jak te krzesełka zostały zamontowane przez "wykonawców" to już inna para kaloszy.

wnc
28-02-2008, 19:55
tobie junior moze nie przeszkadzac ale innym tak bo to tylko osmiesza nasz wizerunek. zreszta taka niestety u nas mentalnosc, ze jedni za friko gowno zjedza a drudzy schabowym pogardza.

i jak juz ktos wczesniej wspomnial, az strach pomyslec jak beda wygladac nastepne modernizacje skoro miasto zatrudnia takich fachowcow. z taką miarą w oku niech sie nawet nie zabeiraja za nowe maszty :]

shellu - miasto nas ostatnio po dupie kopie to szlo przynajmniej im wytknąć w tej wiadomosci tą fuszerke. a tym czasem jak nam zagraja tak tanczymy - czyzby ze strachu.

Conrado Coneri
28-02-2008, 20:21
:kurwa:i co klub nic nie zauwazył ,ze krzywo pierwsze 2 rzedy sa po 14 reszta w dół po 13 Mozliwie cos nie tak tam było przed połozeniem tych krzesełek ,ale to jest najgorsze ze brakuja krzesełka w rzedach wiec klub nic nie zauwazył (nic nie sprawdzał jak idzie praca,dowiedcie sie, spytajcie bo bedzie kupe smichu na forach z tego zdjecia ),albo tak miało byc ...albo ktos naprawde był bardzo odpowiedzialny i znajacy sie na pracy :faja:nie moge wytrzymac ze smichu:hihi: , to było najprostrze jak chodzi o stadion , a wyszło tak Albo specjanie tak zrobili to i sie smieja z tego (moze anty byli) ale napewno to zauwazyli ,nie wierze ,ze nie...

Piter_Jaw
28-02-2008, 20:25
Przez te kilka krzeselek zmniejszyla nam sie pojemnosc! :dead: :lol: :lol: