PDA

View Full Version : Młodzież/Rezerwy

Strony : [1] 2 3 4 5 6 7

RobertSK
20-01-2008, 12:28
Gre w piłke zaczynają takze rezerwy i młodziez która kształci sie w naszym klubie...

Tu wpisujcie wyniki , informacje i tym podobne rzeczy dotyczące naszych grajków.

I teraz mam takie pytanie.
Jaki jest Cel druzyny rezerw na ten sezon?walczą jeszcze o awans??

pozdro

kimgaj
21-01-2008, 07:22
Naszym celem jest zwyciężać...no tak mi się przynajmniej zdaje. Z resztą te 8 punktów można odrobić po 3 meczach. Czasem na wiosnę drużyny grają zupełnie co innego niż jesienią. Jak na razie nie widać zbyt dużego zainteresowania naszymi piłkarzami wystawionymi na listę transferową, no a mam nadzieję, ze jednak paru piłkarzy jednak dojdzie. Przy dość licznej kadrze powinniśmy zbudować bardzo silne rezerwy - jak na A-klasę. Więc ja bym przynajmniej taki cel sobie postawił, aby przynajmniej awansować rezerwy. Dzięki temu nasi dublerzy, za pół roku mogliby ogrywać się ze znacznie lepszymi przeciwnikami - korzyści szkoleniowe byłyby oczywiste.

RobertSK
21-01-2008, 10:09
A co z młodziezą która tam gra??Gdzie oni mają grac skoro w rezerwach mają grac dublerzy??

Druzyna rezerw powinna składac sie głownie z juniorów którzy bedą mogli sie rozwijac...a nie cofac tak jak to jdzieje sie teraz...

pozdro

kimgaj
21-01-2008, 12:35
Robert, ja nie dzielę piłkarzy na starych, młodych itp. Mają grać najlepsi i tyle. Juniorzy mają swoją ligę, no a jeśli będą na tyle dobrzy aby przebić się do II, a może i I składu to niech grają. No bo jak nie będą lepsi od zawodników, którzy nie mieszczą się w I składzie to... potem nie wymagajmy aby byli lepsi od przeciwników.

RobertSK
21-01-2008, 12:51
Mylisz sie kolego , rezerwy miały składac sie głownie z Juniorów...są to chłopcy z rocznika 88 i 89 a nawet z 90...Nie wszyscy grają...a jest tam kilku dobrych graczy.

Nie wspomne juz o treningach....

pozdro

kimgaj
21-01-2008, 18:45
Cóż...jeśli są na tyle dobrzy to niech grają!
A jeśli nie to, postawiłbym jednak na bardziej doświadczonych zawodników, aby jednak wywalczyć ten awans i potem ewentualnie postawił na ogrywanie młodzieży wśród bardziej wymagających rywali. Bo jednak A-klasa to z całym szacunkiem pełne amatorstwo i nie wiem czy nie nauczą się więcej w swojej lidze juniorów? Ale to oczywiście tylko moje, prywatne zdanie.
Ale może właśnie mamy na tyle dobrych juniorów, że sami tego dokonają? OBY!

RobertSK
21-01-2008, 19:33
Tylko problem jest w tym ze Ci juniorzy nie mają swoich lig w których mogli by grac...88 zostało spuszczone z ŚLJ no i 89 juz nie miało gdzie grac....druzyna rezerw miała słuzyc własnie tym chłopakom zeby mogli dalej grac w Naszym klubie...ale cóz niestety ogrywamy tam Nikodemów i innych talentów...

pozdro

kimgaj
22-01-2008, 08:06
No dobra, to co zrobić według Ciebie z tymi "Nikodemami"? Rozumiem, ze mają po prostu stać zboku i przyglądać się?
No i pomyśl - załóżmy, ze ktoś wypada z I składu. No więc na jego miejsce trener może powołać albo takiego "Nikodema", który jednak przez kilka miesięcy nigdzie nie grał, albo znacznie słabszego juniora, który grał tylko dlatego, ze jest młody i perspektywiczny.
Dla mnie to bez sensu. Młodzi powinni w zdrowej rywalizacji potwierdzić, ze są przynajmniej równie dobrzy jak ich starsi koledzy.

RobertSK
22-01-2008, 14:32
Dac odejsc tym chłopakom albo ich wypozyczac....jeszcze pół roku i zaden młody w tej druzynie nie bedzie perspektywiczny...Co do takich nabytków jak Nikodem...zastanawiam sie czy oni przyszli grac w rezerwach czy 1 druzynie GieKSy??

kimgaj
23-01-2008, 07:56
No przecież nie trzymamy ich na siłę, są na liście transferowej....ale jakoś zainteresowania nimi nie widać. No a jeśli tak, to niech się na coś przydają, a może w końcu, któryś załapie formę i okaże się przydatny nawet I drużynie?

Żebyśmy się dobrze zrozumieli - nie mam nic przeciwko juniorom, ale niech się "od bajtla" uczą rywalizacji. Niech pokażą swoją wartość i wywalczą miejsce w drużynie. Tylko tak możemy wyłowić spośród nich jakieś talenty.

WiecznY
23-01-2008, 11:45
Przepraszam, ze wtrace ale obserwuje topic i chcialbym cos dodac od siebie. Kimgaj - piszesz aby uczyli sie rywalizacji, ok. Trzeba jednak wziac pod uwage iż niewielkie są szanse młodego ambitnego człowieka ze stara wygą grajaca juz np w pierwszej druzynie. Druga sprawa - liga juniorow to nie to samo co II druzyna grajaca w A klasie. Młodzież musi sie ogrywać, w tym wieku to procz solidnego treningu drugi klucz do sukcesu! Ogrywanie sie i to jak najwyzej mozliwe.

Pozdrawiam

RobertSK
23-01-2008, 13:26
Kimgaj ale kto jest na tej liscie transferowej??Mieszczak??

Widac ze słabo znasz temat bo w tej druzynie jest wielu juniorów i bynajmniej nie chodziło mi o Mieszczaka...

pozdro

kimgaj
24-01-2008, 09:53
Panowie w sumie to chodzi nam o to samo - aby postawić na młodzież, bo to się opłaca pod każdym względem - i sportowo, i finansowo. Różnimy się tylko co do sposobu jak to osiągnąć.

Zgadzam się z tym, że II drużyna to dobre miejsce na to, aby dawać w niej szansę, ale NAJZDOLNIEJSZYM juniorom czyli takim, którzy wygrają rywalizację o ten zaszczyt wśród rówieśników. Jeśli nagle wrzucimy do niej SAMYCH juniorów to nie poradzą sobie, a efekt będzie odwrotny do zamierzonego. To nie ma sensu, tym bardziej, że jednak najłatwiej uczyć się od kogoś bardziej doświadczonego, podpatrując go, będąc z nim w jednym zespole.

Nie zapominajcie też o tym, że jednak podstawowym zadaniem II drużyny jest przygotowanie dublerów dla I składu. Nie możemy kosztem szkolenia młodzieży obniżyć poziomu sportowego klubu w ogóle. Więc w rezerwach mogą grać jedynie Ci, którzy coś już jednak potrafią.

Oprócz tego zanim tak będzie trzeba coś zrobić ze starszymi piłkarzami, którzy są w klubie i dostają pieniądze zgodnie z kontraktami. Pamiętajcie, że my musimy oglądać dwa razy każdą złotówkę zanim ją wydamy i na pewno nie stać nas na płacenie zawodnikom tylko za siedzenie na trybunach.

No i wreszcie, sami piszecie, ze trzeba ogrywać młodzież z jak najlepszymi drużynami. Trzeba się więc zastanowić, czy nie byłoby to z korzyścią dla kluby, aby najpierw wywalczyć awans do okręgówki i potem postawić mocniej na młodzież (oczywiście pod warunkami, o których wyżej wspomniałem). Korzyści są oczywiste - bardziej wymagający przeciwnicy, lepsze boiska itp.

Robert, masz rację temat akurat naszych juniorów znam słabo. Jeśli chodzę na jakieś mecze poza II ligą to co najwyżej na rezerwy. Ale to o czym piszę to rzeczy, dla mnie przynajmniej, oczywiste, odnoszące się do każdej drużyny i to nawet nie tylko jeśli chodzi piłkę nożną.

RS89
03-02-2008, 16:55
1 sparing: GKS II Katowice - Górnik MK Katowice 0:1 (0:1) Bramka dla MK: Orlik

GKS II: Gros (Woźniak) - Sołtysik, Łusiak, Duda, Stalmaski - Jezierski, Wójcikowski, Wierzbica (Bednarzak), Kleczka - Dobroś (Niedzielski), Wijas (Syla).

Esiu
03-02-2008, 17:09
GieKSa'91 zajeła dzisiaj 3 miejsce w turnieju halowym w Chorzowie rocznika 1990.Nie jest zle bo nie graliśmy najsilniejszym składem.
Wyniki:
Grupa
GKS Katowice-Carbo Gliwice 2-0
GKS Katowice-Śląsk Świętochłowice 2-0
GKS Katowice-Józefka Chorzów 2-2
GKS Katowice-ŁKS Łódz 3-2
Półfinał:
GKS Katowice-Stadion Śląski 0-2
o 3 miejsce:
GKS Katowice-Józefka Chorzów 2-2(wygrana w karnych)
Skład:
Wiśniewski(rocznik 1992),Hubicki,Szafrański,Borysiuk,Mazur,Hołota,Kra kowski,Marek,Lasoń,Zając,Hałasa

harry90
03-02-2008, 17:15
Odnośnie drużyny rezerw czy wie ktoś jak wygląda sprawa Piotra Jaromina?
Czy jest nadal piłkarzem rezerw czy rozwiązano z nim kontrakt ?

Esiu
06-02-2008, 18:27
Sparing
GieKSa'91-Stadion Śląski'90 6-1

Pączek
12-02-2008, 15:24
Czy to nasza młodzież dziś trenowała z Jango na HaKSie?

katowicer
12-02-2008, 15:58
http://www.gieksa.pl/pics_news/2461.jpg

podoba mi sie ten klimat:)
GieKSa Banik!!

alek
12-02-2008, 19:31
Sparing!
GieKSa'92-Zagłebie Sosnowiec'92 4-2

Esiu
13-02-2008, 17:31
Sparing
GieKSa'91-Piast Gliwice'91 7-3

DAWID1987
13-02-2008, 17:56
Brawa dla chłopaków z 91 i 92 martwi mnie jednak sytuacja w ktorej odchodzi 4 podstawowych zawodników (rocznik 92) jakie sa tego przyczyny?

hfc
13-02-2008, 19:19
Dwóch ostatnich odeszło z takich samych powodów, 2 pozostałych z podobnych jednakże ciut innych ;] Całkowita wina tego, że już ich nie ma leży tylko i wyłącznie po ich stronie ( w każdym przypadku )

Nie chce to wypisywać sytuacji każdego z osobna na forum ogólnym.

RS89
14-02-2008, 10:53
2 Sparing : GKS II Katowice - Górnik 09 Mysłowice 1:2 (0:0) Bramka : Dobroś

GKS II: Gros - Sołtysik, Łusiak, Duda, Stalmaski - Syla, Wójcikowski, Kleczka, Jezierski - Wijas ( Bednarzak), Dobroś.

nastepny sparing - 15.02 z Lechią 06 Mysłowice

Pavveuek
14-02-2008, 19:16
Piłkarze GKS powołani do kadry

14-02-2008 14:48

W dniach 1-3 marca 2008 odbędzie się w Gdańsku konsultacja szkoleniowa reprezentacji Polski U-17, której trenerem jest Michał Globisz.

Na konsultację zostało powołanych aż czterech zawodników GKS Katowice (rocznik 91). GieKSa będzie obok Jagiellonii Białystok i Zagłębia Lubin najliczniej reprezentowanym klubem na konsultacji, a trener Jacek Burzyński ma z czego być dumnym.

Powołania otrzymali Tomasz Hołota, Adam Krakowski, Bartosz Sobotka, Grzegorz Szafrański.

Gratulacje BRAT !!!!

MiRO
14-02-2008, 20:15
Esiu widze ze robisz kariere:P gratuluje!:)

Esiu
16-02-2008, 15:55
Sparing
GieKSa'91-Jakaś drużyna z A klasy(seniorzy) 5-5

Dzięki Pawełek i Miro :)

RS89
18-02-2008, 12:30
3 sparing: GKS II Katowice - Lechia 06 Mysłowice 17:2 (9:1) Bramki: 5x Mieszczak, 4x Nikodem, 2x Dobroś, 2x (?), KLeczka, Jezierski, Bednarzak, Syla.

GKS II: Gros - Sołtysik, Łusiak, Stalmaski, Piecha - Jezierski (Niedzielski), Wierzbica(Wójcikowski), Kleczka (Bednarzak) - Wijas (?), Mieszczak (Nikodem), Dobroś (Syla).

RS89
23-02-2008, 12:42
4 sparing : GKS II Katowice - Unia Kosztowy 6:5 (3:1) Bramki: 4x Mieszczak, 2x Wijas

GKS II: Gros - Sołtysik, Łusiak, Stalmaski, Piecha - Jezierski (Bednarzak), Wierzbica, Wójcikowski (Niedzielski) - Mieszczak, Dobroś (Syla), Wijas

Esiu
23-02-2008, 18:05
Sparing
GieKSa'91-Orkan Dąbrówka Wielka(Liga Okręgowa) 7-4

Esiu
27-02-2008, 17:37
Sparing
GieKSa'91-Piast Gliwice'90 3-2

bukowianin
10-03-2008, 18:58
Mam pytanie czy w piątek grały nasze rezerwy,jeżeli tak to z kim i w jakim składzie?

RobertSK
10-03-2008, 20:58
Nasza przegrana w piątek 3:2 z Lipinami.Obie bramki Mieszczaka....w 3 sparingach strzelił chyba...11(?) bramek o ile dobrze policzyłem....

pozdro

Gierdi
10-03-2008, 21:47
Dla Orzecha za mało...

bukowianin
10-03-2008, 22:10
Orzech lubi w ataku mieć doświadczonego napastnika,w odwodzie ma jeszcze Gielze a jak sie Ecik Janoszka zdecyduje na gre w naszym Klubie to będzie wystawiał Ecika.

ktos z tlumu
11-03-2008, 17:50
Nasza przegrana w piątek 3:2 z Lipinami.Obie bramki Mieszczaka....w 3 sparingach strzelił chyba...11(?) bramek o ile dobrze policzyłem....

pozdro

z Lędzinami

Esiu
12-03-2008, 08:33
GieKSa'91 zajeła 3 miejsca w ogólnopolskim turnieju w Pobierowie.
Grupa:
GKS Katowice-SMS Gdańsk 2-1
GKS Katowice-Pogoń Szczecin 1-0
GKS Katowice-Trójkącik Wrocław 3-0(walkower)
GKS Katowice-Jagiellonia Białystok 0-1
Półfinał:
GKS Katowice-Lechia Gdańsk 0-1
Mecz o 3 miejsce:
GKS Katowice Jagiellonia Białystok 1-1(karne 5-4)

1.Salos Szczecin
2.Lechia Gdańsk
3.GKS Katowice
4.Jagiellonia Białystok
5.Lech Poznań
6.Pogoń Szczecin
7.Jagiellonia rocznik 1992
8.Ruch Chorzów
9.SMS Gdańsk
10.Trójkącik Wrocław

stara ekipa
31-03-2008, 19:11
Pozwolę sobie wkleić ze strony głównej informację o meczu rezerw GieKSy .

Wawel II Wirek - GKS II Katowice 0:3 (0:2)
1:0 - Cholerzyński (9')
2:0 - Sroka (30')
3:0 - Gajowski (65')

Ż. kartki: Duda, Cholerzyński, Sroka, Gajowski.

Skład GKS: Budka - Gajowski, Cholerzyński, Duda, Sołtysik - Sadowski (75' Kleczka), Górski (80' Wierzbica), Sroka, Łusiak - Gielza (80' Dobroś), Gruchalski (82' Ślusarczyk).

Następny mecz GKS II Katowice rozegra w niedzielę 6 kwietnia o godzinie 11.00 na bocznym boisku stadionu przy Bukowej. Przeciwnikiem będzie Zgoda Bielszowice.

Przeglądając skład w którym grała GieKSa II , zwrócić trzeba uwagę na dalszą nieskuteczność z tak słabym rywalem naszych napastników (Gielza-Gruchalski) , dlaczego nie grał Mieszczak ? czy siedział na ławie?

Szag mnie trafia gdy pomyślę że rówieśnik Mieszczaka zawodnik Znicza Pruszków Lewandowski , jest podstawowym napastnikiem i strzela bramki na zawołanie aż miło patrzeć , w oczach naszych trenerów Mieszczak dalej jest młodym talentem który musi "dojrzeć" do gry , ale jak i kiedy ? jeżeli nie dostaje szansy na grę ...
Nie chcę być złym prorokiem ale takie praktyki stosowane przez nasz sztab szkoleniowy wobec tego chłopaka z typowo snajperskim instynktem , zakończą się zmarnowaniem talentu , jakiego dawno nie mieliśmy na Bukowej ...

Ps. Chodzą słuchy że coś jest nie tak , może ktoś odpowiedni wyjaśni na FORUM jak Piekarczyk z Górnikiem "promują" młodzież w GieKSie ...

kimgaj
02-04-2008, 17:57
Jak zobaczyłem suchy wynik, to się aż zdziwiłem, ze Mieszczak, no i w ogóle napastnicy nic nie strzelili. No teraz jak widzę skład to już wiem dlaczego. No i jeśli ten skład nie był wymuszony jakimiś innymi względami TO JEST TO MEGAPRZEGIęCIE!!! Nasi trenerzy "promują" Gielzę, wpuszczają go na ostatnie minuty (A dlaczego nie choćby Gruchalskiego?????). No ale niestety to wystarczy, że by stwierdzić, że on nadal gra to co wcześniej. Tak BYłO, TAK JEST I TAK BęDZIE! Ale niestety pewnie dopóki będziemy mieli na ławce Orzecha z Hajerem, tak długo będziemy oglądać Sebę kładącego się na obrońcach od którego piłka odbija się przy każdym podaniu....

Parę tygodni temu spierałem się na forum z Flame twierdząc, że tej zimy prowadziliśmy wręcz modelową politykę transferową. Dziś niestety muszę wycofać się z tego stwierdzenia. Nie była, bo niestety nie udało się pozbyć Gielzy, który dziś już tylko zajmuje miejsce w składzie innym zawodnikom, no i nie znaleziono klubu dla Mieszczaka, który właśnie marnuje swój talent zostając u nas..... Nie wiem, czy duży talent, ale tego dziś chyba nikt nie może stwierdzić, bo chłopak nie ma możliwości jego pokazania....NAWET W REZERWACH (!!!).

mariuszeeek
02-04-2008, 18:05
Skalpel wspomniałeś o Lewandowskim obiło mi się o uszy że chce go pozyskać sam .... Manchester United

Esiu
02-04-2008, 19:37
ŚLJM
Góral Żywiec-GKS Katowice 0-0

xyzgks
02-04-2008, 21:45
Nie ukrywam. Liczyłem na więcej!
Ale nie zawsze wszystko się udaje. Trzeba będzie odrobić w przyszłości, a szczególnie w Wodzisławiu. By nie było wątpliwości, kto jest najlepszy!

Esiu
03-04-2008, 05:37
Nie ukrywam. Liczyłem na więcej!
Ale nie zawsze wszystko się udaje. Trzeba będzie odrobić w przyszłości, a szczególnie w Wodzisławiu. By nie było wątpliwości, kto jest najlepszy!

Niestety mamy problemy kadrowe i początek może byc bardzo ciężki.

Zbig
05-04-2008, 11:21
Kiedy i gdzie graja rezerwy w ten weekend?

alek
05-04-2008, 12:54
GieKSa'92-MK Górnik Katowice 6-1

Esiu
05-04-2008, 13:29
ŚLJM
Jastrzębie-GKS Katowice 0-5

W Środe gramy z BKSem Bielsko-Biała na RAPIDzie o godz. 16-00

RS89
05-04-2008, 14:20
Kiedy i gdzie graja rezerwy w ten weekend?

Rezerwy grają w niedziele o 11.00 z drużyną Jastrząb Bielszowice na bocznym boisku na bukowej...

xyzgks
05-04-2008, 14:28
91 super.
I można powiedzieć, ze Myszków oddał to co zabrał nam jesienią wygrywając z Odrą. Kiedy będzie mecz z Odrą?

Maciek_91
05-04-2008, 18:14
16.04 tj. środa w Wodzisławiu

xyzgks
05-04-2008, 22:12
No to trzeba będzie koniecznie życzyć bramkarzowi drużyny by dalej wiosną utrzymywał czyste konto!!!!
A napastnikom przynajmniej jednej bramki.
A z terminarza widzę, ze jeszcze wczesniej trzeba będzie Tychom pokazać, ze potrafimy z nimi wygrać. I coś tam im udowodnić. W końcu o ile pamiętam to tylko szcżęsciu (tzn. regulaminom) zawdzięczamy punkty z tą druzyną.

ertai
06-04-2008, 12:29
Gajowski, Sadowski, Sierka, Mieszczak, Sroka, Gruchalski, Gielza a my wygrywamy w A klasie tylko 1-0 i to znow po golu obroncy. Widac jak szeroka mamy lawke

JASIEK
06-04-2008, 12:42
I tylko małym wytłumaczeniem jest to na jakiej dziś nawierzchni grali. Bo to boczne boisko to nadaje sie tylko w zasadzie na parking a nie na spotkania w jakiejkolwiek lidze niestety.

Slimowski
09-04-2008, 16:38
Witam, nie wiem czy to dobry dział na te pytanie(jak co to mnie zjebcie).
Czy nabór który aktualnie trwa (do rocznika 98) to jest nabór do szkółki Żaczek Katowice? Jeżeli tak, to kiedy właściwie Żaczki będą oficjalnie występować jako GieKSa?

Esiu
09-04-2008, 18:36
ŚLJM
GieKSa'91-BKS Bielsko-Biała 2-0

Taz
10-04-2008, 18:52
U-17 - Polska 2-0 Finlandia
Adam Krakowski 27' (głową), Bartosz Sobotka 72'

Ktoś potwierdzi?

Esiu
10-04-2008, 18:57
Ja potwierdze:) i dodam że Tomasz Hołota został wybrany najlepszym zawodnikiem meczu.
Sobota ŚLJM godz.12-00 RAPID GKS Katowice-GKS Tychy

Esiu
13-04-2008, 11:12
ŚLJM
GieKSa'91-GKS Tychy 4-1

kamilosgks
13-04-2008, 12:58
Wie ktoś może jak grał GKS KATOWICE(2)?

RS89
13-04-2008, 13:15
Wie ktoś może jak grał GKS KATOWICE(2)?

Urania II Ruda Śląska - GKS II Katowice 1:6 bramki: Gajowski x2, Dobroś x2, Mieszczak, Sroka (karny).

VincentVega
13-04-2008, 13:20
no to gaja w formie widać...

Pablo NFG
13-04-2008, 17:53
Może ktoś przybliżyć sylwetkę togo Dobrosia z rezerw ?

RS89
13-04-2008, 20:12
Sebastian Dobroś
Napastnik
rocznik 1989r. - wychowanek

Flame
14-04-2008, 07:55
Ile Gielza strzelił bramek w rezerwach i w ogóle jak się prezentuje?

bukowianin
14-04-2008, 13:03
Gielza w rezerwach ma tyle strzelonych bramek co nowy wynalazek Hajera Gruchalski czyli 0,to jest dopiero talent w przenośni oczywiscie.

RobertSK
14-04-2008, 13:14
Dojebany Chop ten gruchalski...talent jakich mało!!!Przez 70 minut ten synek nie oddał chyba zadnego strzału na bramke....Wszedł za niego Dobros pograł jakies 20 minut i włozył dwie...

Ale jak to mówi Hajer...ten synek cos w sobie ma...ino co??:huh:

Nie ma to jak nasi "łowcy talentów"!

pozdro

Flame
14-04-2008, 13:26
Ja to się dziwię, że ktoś jeszcze poważnie patrzy na to co gada Hajer, skoro on twierdził że Pasko i Lasek to zawodnicy o talencie pierwszoligowym, podczas gdy obaj wylądowali w niższych ligach :cham:

ertai
14-04-2008, 13:53
i do tego Pasko wchodzi tylko na koncowki a Lasek nie gra na lewej pomocy tylko obronie zeby mniej pilek musial wrzucac :cham:

Kris
14-04-2008, 14:16
To Pasko nie gra w Rozwoju??

Artis
14-04-2008, 14:43
Gra. Głównie w rezerwach w a klasie i wchodzi w drugiej połowie w pierwszej drużynie. Ogólnie ma chyba problemy z miejscem w składzie. Ostatnio strzelił 2 gole w .... a klasie

Shellu
14-04-2008, 14:51
Gra w Rozwoju i zalicza asysty. Wczesniej nie grał, bo musiał pauzować kilka meczów za kartki... a A-klasie z rezerw GKS. Dodajmy że przez nieżyciowe przepisy.

stara ekipa
14-04-2008, 16:28
Dojebany Chop ten gruchalski...talent jakich mało!!!Przez 70 minut ten synek nie oddał chyba zadnego strzału na bramke....Wszedł za niego Dobros pograł jakies 20 minut i włozył dwie...

Mieszczak również strzelił kolejnego gola , dodatkowa sprawdził wytrzymałość słupka i poprzeczki bramki przeciwnika ... ale czy to ma jakiekolwiek znaczenia dla Panów "trenerów" ???
Jestem pewien że trener który zna się na swoim fachu zrobił by z kilku wychowanków solidnych zmienników a być może podstawowych graczy I-drużyny ... szkoda że w II-lidze nie ma tak jak w niższych ligach , że musi występować w składzie I-drużyny kilku młodzieżowców . Korzyść z tego jest ogromna , mamy zawodnika bez transferu któremu zależy na grze dla GieKSy a w dalszej kolejności niezłą kasę z transferu (Polczak)
Myślałem że między innymi tą droga pójdzie zarząd w zdobywaniu tak potrzebnych funduszy ...

Flame
14-04-2008, 16:41
Dokładnie, a trzeba jeszcze dodać, że kloejny wymysł naszych trenerów Kopański został zwolniony z IV ligowej Skałki Żabnica bo był za słaby, a na jego miejsce przyszedł Nikodem, który gra ogony, albo w ogóle. Lasek grywa na lewej obronie w IV-ligowym Radzionkowie i niczym specjalnym się tam nie wybija.

bukowianin
14-04-2008, 19:03
Kopański to był wirtuoz przy takim Gruchalskim,a nasi trenerzy niszczą po kolei naszych wychowanków -Gajowski-Górski-Wijas w rundzie jesiennej-Sadowski-Cholerzyński-Mieszczak wszyscy Ci zawodnicy mają papiery na granie tylko nasi super fachowcy tego nie widzą.

ertai
15-04-2008, 09:24
aż sie boje ze ci którzy grają w kadrze Polski U-17 też w przyszłości zostaną zmarnowani

kimgaj
15-04-2008, 10:08
Nie zmarnują się - po prostu pójdą tam, gdzie będą mogli grać, a chociażby w Młodej Ekstraklasie...

Flame
15-04-2008, 11:54
Dokładnie, ja też myślę że oni nie popełnią takiego błędu jak Cholerzyński, czy Mieszczak. Szczególnie, gdy patrzą co się z nimi dzieje. No chyba, że do tego czasu klub zatrudni wreszcie jakiegoś trenera z wizją.

longman
15-04-2008, 23:47
Letnia rewolucja w GKS-ie Katowice

"...Międzypaństwowy mecz mikrusów

Kolejna dobra informacja płynąca z GKS-u to nawiązanie współpracy z Banikiem Ostrawa. Kluby chcą współdziałać szczególnie przy szkoleniu grup młodzieżowych. Wstępnie ustalono nawet, że najmłodsi zawodnicy z obu klubów zagrają pokazowo w przerwach meczów ligowych Banika z Bohemians Praga oraz GKS-u z Podbeskidziem Bielsko-Biała. - To będzie chyba pierwszy międzypaństwowy mecz sześciolatków - śmieją się działacze..."

http://miasta.**********/katowice/1,35024,5122804.html

Pavveuek
16-04-2008, 16:57
Rocznik 91 wygrał na wyjeździe z Odrą 2-0
Gratuluje

xyzgks
16-04-2008, 18:21
no to Mistrzostwo Śląska dla GKS 91 już blisko, blisko ...
Wygrana z wiceliderem cieszy. Też gratuluję!

Zbig
16-04-2008, 20:16
Gdzie można zobaczyc aktualna tabele rocznika 91?

Esiu
16-04-2008, 20:20
http://www.gornik-zabrze.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=26&Itemid=46
Jednak jeszcze ostatnia kolejka nie jest wliczona:)

JAGO75
18-04-2008, 19:24
Gdzie i kiedy gra rezerwa?

mariuszeeek
18-04-2008, 20:23
W niedziele na Rapidzie

JAGO75
18-04-2008, 20:34
W niedziele na Rapidzie

O której??

mariuszeeek
18-04-2008, 20:38
12

19HAWAJ64
19-04-2008, 12:20
rezerwy graja o 11:30 na rapidzie w niedziele z hetmanem

Esiu
19-04-2008, 14:27
MKS Myszków-GieKSa'91 0-3

VincentVega
20-04-2008, 12:09
jak grały rezerwy i jakim składem?

Edward Teach
20-04-2008, 12:35
1:1
z 1 druzyny tylko Mieszczak

JAGO75
20-04-2008, 17:41
Mizernie nasza rezerwa prezentowała się na tle SŁABIUTKIEGO HETMANA.Nie ma się co łudzić ta drużyna bez wzmocnień z pierwszej drużyny nie ma szans na awans.

Esiu
27-04-2008, 11:13
ŚLJM
GieKSa'91-Górnik Zabrze 1-0

Krist VB
27-04-2008, 12:55
Górnik Wesoła II : GKS II 0:5 www.gieksa.pl

Tevez
28-04-2008, 08:34
Jak to jest z tymi juniorami? Jeśli 91 wygra w tym roku lige, to gdzie będzie grał w przyszłym roku?

19patka64
28-04-2008, 10:46
Będą grali w Okręgowej Lidze Juniorów.Zwycięstwo ligi w tym roku daje im możliwość gry w ćwierćfinale mistrzostw Polski.

Junior
28-04-2008, 10:54
:szok:

JohnyManhattan
28-04-2008, 15:00
Jak ktos jeszcze nie czytal na stronie rocznik '94 wygral derby z Ruchem'94 1:0. Zawsze cos :D
galeria z meczu --> http://gieksa.pl/news.php?id_news=2908&nid=gl

kosa
28-04-2008, 17:38
Coś Junior taki zszokowany?

Junior
28-04-2008, 18:15
Spodziewalem sie, ze odpowie kazdy uzytkownik tego forum, ale nie tego, ze to bedzie Patka :)

Pavveuek
28-04-2008, 18:41
Ona ma info z pierwszej ręki :cham:

Slavoy
28-04-2008, 18:53
Niestety Rozwój II też wygrał w ostatniej kolejce (jedną z bramek strzelił Pasko), wygrały też Lipiny.

15-06-2008 Rozwój II Katowice - GKS II Katowice
Oby były jeszcze wtedy szanse na awans.

PS. Czy ktoś wie jaki jest rekord frekwencji w A-klasie w Polsce? ;)

DaSKat
29-04-2008, 03:17
W tym tygodniu w C klasie na meczu Chemika było 1,5 tys osób. Jest więc co pobić.

kosa
29-04-2008, 06:53
Lechia na bank miała po kilka tysięcy. To samo Zagłebie.

Flame
29-04-2008, 07:33
Na Szczakowiance ostatnio było ponoć koło tysiąca osób na meczu z CKS Czeladź.

A wracając do tematu, to coś mi się zdaje że rezerwy nie dogonią Rozwoju II(oczywiście jeżeli tamci się będą spinać na maxa)

Artis
29-04-2008, 07:41
Widać "dobrą" prace trenera Wijasa. Najpierw zdupił śląską ligę juniorów, teraz mając skład wspomagany 1 zespołem nie umie przejść A-klasy.

kimgaj
29-04-2008, 09:55
Artis, pewnie masz rację. Zapomniałeś jednak dodać, że to też świadczy o tym co to są "wzmocnienia". Taki Seba powinien wymiatać choćby tylko tak samo jak Mieszczak, skoro był, jest, a pewnie i będzie pierwszym zmianowym dla napastników z I składu.

apocomi
29-04-2008, 17:47
A kto wie, kiedy i gdzie jest następny mecz naszych rezerw?

mariuszeeek
29-04-2008, 18:59
na Unii Kosztowy w Sobote

stara ekipa
30-04-2008, 07:46
na Unii Kosztowy w Sobote

o której godzinie grają w Kosztowach ?

mariuszeeek
30-04-2008, 09:45
17 zdaje się

Kosztowy'64
30-04-2008, 15:20
17 zdaje się

17.00 na 100% -> www.uniakosztowy.prv.pl :czytaj:

Esiu
30-04-2008, 18:52
ŚLJM
Ruch Chorzów-GieKSa'91 1-4

KUBIK
01-05-2008, 10:55
wygrana cieszy tylko ze Arek Kowalczyk z reką w gipsie...

xyzgks
03-05-2008, 16:14
Czy może mi ktoś wytłumaczyć o co chodziło w meczu r.91 z Rozwojem?

stefanosk
03-05-2008, 17:12
Czy może mi ktoś wytłumaczyć o co chodziło w meczu r.91 z Rozwojem?
Nie jestem pewien ale chyba o brak jakiś badań chodziło. :rogacz:

mariuszeeek
03-05-2008, 18:49
Zgadza się mieli nie ważne badania

Kosztowy'64
03-05-2008, 18:49
Unia Kosztowy - GKS II KATOWICE 1:0

Slavoy
03-05-2008, 19:18
Nie grał nikt z szerokiej kadry pierwszego zespołu, ciekawostka to bilety za 5 zł i spikerka (chyba rzadkość w A-klasie).

Foxu
03-05-2008, 19:19
Nie jestem pewien ale chyba o brak jakiś badań chodziło. :rogacz:

A mozecie jaśniej. Nie każdy wie co się wydarzyło.

Do tego przydawały by się jakieś linki do tabel poszczególnych roczników, bo znaleźć aktualna tabele młodych to jak w totka wygrać.
Strona główna:
Rocznik 91 tabela po 15 meczach, chyba juz zaczeli wiosne to chyba ze 3 mecze były. Rocznik 92 tabela po 7 meczach:dead:
Rocznik 93 tabeli brak
Rocznik 94 w tabeli uwzględniono 0 (słownie: zero) meczy
Rocznik 95 jak wyżej
Rocznik 97 7 meczy (8 drużyn w lidze to być może na bierząco)

Co jest z rocznikiem 96? Nie mamy?

stefanosk
03-05-2008, 19:33

Rocznik '91 grał w 9 przeciwko 11 Rozwoju, w wiekszości rezerwowymi zawodnikami.
Myśle że wystarczy :) Jak co to PW

Esiu
03-05-2008, 19:38

Do tego przydawały by się jakieś linki do tabel poszczególnych roczników, bo znaleźć aktualna tabele młodych to jak w totka wygrać.
Strona główna:
Rocznik 91 tabela po 15 meczach, chyba juz zaczeli wiosne to chyba ze 3 mecze były. Rocznik 92 tabela po 7 meczach:dead:
Rocznik 93 tabeli brak
Rocznik 94 w tabeli uwzględniono 0 (słownie: zero) meczy
Rocznik 95 jak wyżej
Rocznik 97 7 meczy (8 drużyn w lidze to być może na bierząco)

Co jest z rocznikiem 96? Nie mamy?

Było 13 zawodników wpisanych do protokołu,jednak przed meczem sędziowie zwrócili uwagę na to że czterech zawodników ma nie ważne badania lekarskie,więc mecz GieKSa rozpoczeła w 9.Po 30minutach gry boisko musiał opuscic zawodnik z rocznika 1992 który w danym dniu już zagrał w swoim roczniku połówkę.GieKSa dalej grała w 8.W danej ósemce było dwóch bramkarzy i jeden kontuzjowany zawodnik.

Foxu tutaj z boku masz aktualną tabele rocznika 1991.
http://www.gornik-zabrze.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=448&Itemid=46

Pączek
03-05-2008, 19:39
Kto za to odpowiada? I dlaczego nie zostało to dopilnowane?

Esiu
03-05-2008, 19:41
Czy wynik wspomnianego meczu 0:3 to walkower? Jeżeli tak, to kto za to odpowiada?

Nie jest to walkower,mecz normalnie się odbył.Kto odpowiada za to że GieKSa grała w 8 to chyba nie tamat na Forum.

IGREK
03-05-2008, 19:56
jaki wynik?

Esiu
03-05-2008, 19:58
ŚLJM
GieKSa'91-Rozwój Katowice 0-3

kimgaj
03-05-2008, 20:10
Ktoś tu kiedyś pisał na forum, że pracaz młodzieżą przebiega bardzo dobrze..... Hmmmm no jeśli dochodzi do takich sytuacji to chyba jednak nie za bardzo....

Myślę, ze brakuje nam kogoś takiego, kto troszczyłby sie o wszystkie drużyny - od trampkarzy po I druzynę. I tu widzę szansę dla Piekarczyka.

Kamil
03-05-2008, 20:14
To musiałby być ktoś, dla kogo był by to zaszczyt i pasja opiekować się młodzieżą z GieKSy. Zdecydowanie nie Piekarczyk. A w ogóle co to jest, żeby w takim klubie jak GieKSa na mecz jechało 13 zawodników?? To w juniorach w okręgówce mieliśmy pełną 18stkę. !!

xyzgks
03-05-2008, 20:44
Czyli pierwsza drużyna miała odpocząć?
To po meczu z Myszkowem kolejny pasztet działaczy. Jak zawodnicy w poważnym klubie mogą nie mieć ważnych badań? Ktoś powinien nad tym panować. Bo tak naprawdę to wstyd. Drużyna Mistrza Śląska (to już się chyba nie zmieni) mająca przed sobą grę o Mistrzostwo Polski nie potrafi wystawić 11 zawodników w meczu z ostatnią druzyną w tabeli. Trzeba było wziąć rezerwowych z 93 czy 94, którzy nie grali dzisiaj.
A swoją drogą jak na grę w 8 z 2 bramkarzami to wynik naprawdę niezły. Gratuluję grającym (i współczuję). Musieli naprawdę dać z siebie wszystko. Dobrze, że to trafiło na słaby Rozwój.

mariuszeeek
03-05-2008, 20:56
swego czasu 89 rocznik grywał mecze w 9 co weekend bo reszta chłopaków grała w 88 . więc to żadna nowość a i nie takie gafy się zdarzały

stara ekipa
04-05-2008, 11:01

Ale kapa z Kosztowami :dead:

Krzychu_1977
04-05-2008, 12:55
Widać awans do V, a docelowo do III, IV ligi rezerw mieliśmy totalnie w dupie...

stefanosk
06-05-2008, 19:53
Moim zdaniem powinna być zmiana trenera rocznika 91 (Chodzi ogólnie o całokształt). Proponował bym nawet na to stanowisko Marka Oględzińskiego gdyż chop zna sie na rzeczy.

Junior
06-05-2008, 20:09
Dlaczego?

Czy nasz 91 nie zdobywa wszystkiego gdzie jedzie?

SIMON
06-05-2008, 20:35

to jeszcze o niczym nie świadczy

MiRO
06-05-2008, 20:37
bylem dzis przypadkowo swiadkiem treningu mlodych (na oko roczniki 96/97). Szczerze mowiac, milo bylo patrzec:) oby niektore dobrze zapowiadajace talenty nam znow nie pouciekaly...

stefanosk
06-05-2008, 20:47
Delikatnie mówiąc to tak jak mówi SIMON. Junior to że zdobywają wszystko nie zawsze jest zasługą trenera. Miałem okazje przez pół roku trenować u Pana Burzyńskiego, i uwierz że jego metody treningowe są mówiąc szczerze bardzo dziwne, a o pilności tego Pana już nie wspomne nawet...
To tyle w temacie.

mario
06-05-2008, 21:25
Jakoś od razu wiedziałem, że jesteś byłym zawodnikiem Burzy :hihi:

Junior
06-05-2008, 21:30
Ja sie tam nie znam, ale jakby GieKSa zdobywala kady puchar, ktory gdziekolwiek nie pojada zdobywaja to trener moglby nawet nie wiem jak prowadzic treningi.

Marcin
07-05-2008, 17:56
Moim zdaniem powinna być zmiana trenera rocznika 91 (Chodzi ogólnie o całokształt). Proponował bym nawet na to stanowisko Marka Oględzińskiego gdyż chop zna sie na rzeczy.

:szok: :szok:

Od każdego bym się spodziewał takiego posta, ale nie od Ciebie...
Już chyba zapomniałeś, jak na traningi w sparcie zabraniał przychodzić w barwach, nie pozwalał trenować w koszulkach o vlepkach nie wspominając.

Ten Pan dla mnie zawsze będzie spalony jako trener, po tym jak wbijał zawsze na ten klub, mowił że to jest prowizorka, że jest śmieszny itd... a potem w Bukowej mówi, że "różne plotki o GieKSie chodziły..."

Co do metod treningowych Pana Marka - nie powiem, były fajne i urozmaicone, ale jednak w/w sprawy mnie odpychaja od niego, i jak dla mnie nie powinien pracować w naszym klubie, za takie słowa, jakie wypowiadał pod jego adresem.
O przejmowaniu rocznika od Pana Burzyńskiego nie powinno byc mowy, bo przecież on sie od nieog uczył, i zawsze podawał nam przykłady z pracy Pana Burzyńskiego.

Nie mówiąc już o tym w jak frajerski sposób zostawił nasz rocznik na Sparcie, bo mi nie chciano dac kasy na nowy komplet strojów:dead:

Trener powinien tez dawać wzorce moralne,...

Foxu
07-05-2008, 18:47

Nie ośmieszaj się. Człowiek, który pracuje w tym klubie od dawna, wychował między innymi Grzegorza Fonfare. Zrobił z tymi ludzmi 3 miejsce w mistrzostwach polski i ma szanse żeby w tym roku znów to powtórzyc z kolejną grupą lub nawet przebić, a ty mówisz że chop się nie nadaje?
Na jakiej podstawie? Bo się nie poznał na Twoim talencie? Daj sobie spokój.

Esiu
07-05-2008, 19:47
Foxu wszystko się zgadza oprócz:
Zrobił z tymi ludzmi 3 miejsce w mistrzostwach polski
3 miejsce zrobił trener Grzegorzewski:)

stefanosk
07-05-2008, 20:52
Wiem może troche (bardzo:cham:) przesadziłem z tym Oględzińskim, ale podałem go jako przykład - nie trafiony- .... Nie wiem jak jest teraz w 91, oceniam to gdy trenowałem jakiś czas tam, gdy większości chłopaków którzy obecnie trenują nie było. Aha i jeszcze jedno, do Pana Burzyńskiego nigdy nie miałem i nie mam o nic żalu. Marcin a o "Panu Marku" to można by jeszcze wiele mówić, chodź powiem Ci że obecnie gościu sie zmienił nie do poznania, ale niesmak pozostał na zawsze ... To by było na tyle :)

Foxu
07-05-2008, 23:03
A zgadza sie, mój błąd. Co nie zmienia faktu, że Burzyński robi dobrą robote z młodymi

Fuhrer
08-05-2008, 11:27
Mam pytanie. Gdzie odbywają się treningi najmłodszych roczników GieKSy? Mam na myśli dzieci rocznika np. 2001 czy 2002. Nie jest to przypadkiem Rapid?

JAGO75
10-05-2008, 20:22
Gdzie i o której jutro grają rezerwy??

Shellu
10-05-2008, 20:53
Godzina 11.00 Bukowa.

Esiu
10-05-2008, 21:04
ŚLJM
Zagłębie Sosnowiec-GieKSa'91 2-0

xyzgks
10-05-2008, 21:08
I skład czy w 8?

Esiu
10-05-2008, 21:18
I skład czy w 8?
:rotfl:

Normalnie I skład(bez dwóch kontuzjowanych).Na meczu obecni Piotr Piekarczyk i Jan Furtok.

xyzgks
10-05-2008, 21:34
powietrze z Was uszło - niestety trudno się gra własciwie o nic? Ale jeszcze o Mistrzostwo Polski trzeba powalczyć. Bo chyba te 3 potrzebne punkty do wygrania SLJM zdobędziecie?

Esiu
10-05-2008, 21:43
powietrze z Was uszło - niestety trudno się gra własciwie o nic? Ale jeszcze o Mistrzostwo Polski trzeba powalczyć. Bo chyba te 3 potrzebne punkty do wygrania SLJM zdobędziecie?
Mam nadzieje,że już za tydzień w meczu u siebie,zapewnimy sobie zwycięstwo w lidze:)

xyzgks
10-05-2008, 21:47
Nie wątpię. Tylko napisz gdzie, kiedy i z kim, bo chciałbym to zobaczyć.

Tom
11-05-2008, 08:43
Rezerwy Rozwoju wczoraj przegrały... jak dziś wygramy z Naprzodem - końcówka moze byc ciekawa...

http://www.gieksa.pl/index2.php?nid=51&p1=31&p2=51

Krist VB
11-05-2008, 11:47
To nie bedzie ciekawa bo wdupiomy 4:2

JAGO75
11-05-2008, 13:21
Niestety rezerwy przegrały 3:4.I po awaansie.Zamiast dobić rywala przy stanie 2:1 nie wykorzystany karny i kila sytuacji.To po przerwie Lipiny 3 razy skontrowały.
KLIKA SŁOW O NASZYCH gwiazdeczkach z 1 drużyny.Gruchalski temu panu już dziękujemy(słaby).Sroka czrewona kartka.Budka przy bramkach bez szans.Sadowski tylko 45 min MUSI grać w pierwszej drużynie tak samo Gajowski za MILENIKA BEDZIE NAPEWNO LEPSZY.No i Mieszczak nie ma co gadać MUSI dostawać szanse ale conajmniej po 30 min.Plewnia nie wyróżnił się.

polo80
11-05-2008, 15:24
I mocie wasze talenty Pula czerwono Mieszczu niewykorzystany wazny karny Sadzidz siły na 45 min w Aklasie o reszcie lepij nie godac a moznz było powalczyc o OKREGóWKA

VincentVega
11-05-2008, 15:27
jaki skład grał, jakie zmiany, kto strzelił i w których minutach?

polo80
11-05-2008, 15:28
MIESZCZU powinien zagrac nawet od poczatku niech pokaze co umie bo to pieprzenie sie nigdy nie skonczy

ertai
11-05-2008, 16:33
I mocie wasze talenty Pula czerwono Mieszczu niewykorzystany wazny karny Sadzidz siły na 45 min w Aklasie o reszcie lepij nie godac a moznz było powalczyc o OKREGóWKA

Sadzik nie mogl grac wiecej bo zagral 45 minut w pierwszej druzynie

kimgaj
11-05-2008, 18:33
Szkoda, bo można było powalczyć o awans. Rewelacyjny mecz rozegrał u nas Plewnia. Grał na pozycji środkowego, takiego trochę cofniętego pomocnika. Fakt, miał kilka nieudanych zagrań i pewnie jak ktoś jest do niego uprzedzony, to zaraz się do tego przywali. Ale oprócz tego zagrał mnóstwo dokładnych co do centymetra piłek - bywało, że na 30-40 metrów. Niestety w II połowie nie miał już z kim pograć, bo Sadowski musiał zejść przez to, ze zagrał we wczorajszym meczu, a Sroka wyleciał za głupi faul. Oprócz nich Gruchalski....no nie wiem co tech chłop robi w Gieksie? Ktoś kto go zatrudnił, chyba nie zna się zupełnie na fusbalu. Mieszczak to dziś nasz 3-ci napastnik. Strzelił 2 bramki ale niestety w kluczowych momentach kompletnie zawiódł. Najpierw przy 2:1 dla nas i czerwonej kartce dla rywala nie trafił z karnego, a potem przy 2:2 maksymalnie sp....dzielił kontrę 2 na 1. Tylko jego druga bramka godna była uwagi, ale wtedy było już pozamiatane.... To jego drugi mecz jaki widzialem z dobrym przeciwnikiem i w obydwu niestety zawiódł, więc w II lidze narazie w ogóle nie ma czego szukać.... Acha - parę razy ładnie pokazał sie Budka i to właściwie wszystko jesli chodzi o pozytywa.

apocomi
11-05-2008, 19:23
A jaki był cały skład? Grali CI 17-latkowie może?Czy całe rezerwy+ ci już wymienieni z pierwszego składu?

Slavoy
11-05-2008, 19:30
Stoper rezerw grający z nr 18 bardzo słaby, zawinił chyba ze 2 bramki. Czemu nie grał Gielza?

ertai
11-05-2008, 19:31
A mnie ciekawi czemu na stronie glownej byla wiadomosc z wynikiem do przerwy gdy prowadzilismy 2-1 a po meczu newsa wyrzucono i nie ma podanego wyniku

Esiu
11-05-2008, 19:40
O meczu mam takie samo zdanie jak kimgaj.Dodałbym jeszcze że Gajowski zagrał najlepiej z całego bloku defensywnego.
Grali CI 17-latkowie może?
Nikt z młodzieżowych drużyn nie gra w rezerwach.

kimgaj
11-05-2008, 19:54
O meczu mam takie samo zdanie jak kimgaj.Dodałbym jeszcze że Gajowski zagrał najlepiej z całego bloku defensywnego.
Nikt z młodzieżowych drużyn nie gra w rezerwach.

No to się zgadza ale o naszej obronie to wolałem w ogóle nie wspominać, bo Grzesik (ten z 10 ) pogrywał z naszymi obrońcami jak z trampkarzami. Szkoda, że synek nie jest... z Bytomia, bo byłaby szansa żeby go pozyskać.

Taz
14-05-2008, 06:45
Zmiany w kadrze U-18 na dwumecz z Finlandią

Na zgrupowaniu kadry Polski do lat 18 nie pojawią się Przemysław Królak z Lecha Poznań i Ariel Borysiuk z Legii Warszawa, ponieważ kluby tych zawodników nie wyraziły zgody na ich przyjazd. Trener Michał Globisz w ich miejsce powołał Tomasza Hołotę z GKS-u Katowice i Pawła Olkowskiego z Gwarka Zabrze.

Zgrupowanie przed spotkaniami towarzyskim rozpocznie się 24 maja. Najpierw Polska zagra z Finlandią 27 maja w Salo. Do rewanżu dojdzie dwa dni później w Espoo.

źródło: 90minut.pl

ertai
14-05-2008, 07:38
Szkoda ze nie dajemy Tomkowi szans na gre w 1 druzynie. Skoro zawodnik dostaje powołanie do kadry złożonej z ludzi rok starszych od niego to znaczy ze jest naprawde niezlym talentem

polo80
14-05-2008, 08:10
Tyle napieprzania po meczu na zwodników mecze juz o nic w srodku dziura a nawet nikogo nie wzieli na ławeTomek by mógł pograc troche.TE WSZYSKIE GATKI TO PUSTE SłOW POD PUBLICZKE

kimgaj
14-05-2008, 08:17
Tyle napieprzania po meczu na zwodników mecze juz o nic w srodku dziura a nawet nikogo nie wzieli na ławeTomek by mógł pograc troche.TE WSZYSKIE GATKI TO PUSTE SłOW POD PUBLICZKE

No własnie, po co te gadki o dawaniu szansy młodzieży, gdy po raz kolejny (który już???) dostanie ją pewnie Gielza i/lub Gruchalski?

19HAWAJ64
14-05-2008, 19:31
moze ktos ma pojecie czy w A klasie oprocz awansu druzyny z pierwszej pozycji sa baraze dla druzyny z miejsca nr 2?

RS89
14-05-2008, 20:29
moze ktos ma pojecie czy w A klasie oprocz awansu druzyny z pierwszej pozycji sa baraze dla druzyny z miejsca nr 2?

SĄ .......

Esiu
16-05-2008, 16:33
Nie wątpię. Tylko napisz gdzie, kiedy i z kim, bo chciałbym to zobaczyć.
GieKSa'91-ROW Rybnik Sobota godz.13-00 RAPID

xyzgks
16-05-2008, 20:02
dziękuję za pamięć. Mam nadzieję, że uda mi się być na tym meczu!

Zbig
17-05-2008, 09:24
Kiedy graja rezerwy z Lechia 06 Mysłowice i na jakim stadonie

RS89
17-05-2008, 12:37
Kiedy graja rezerwy z Lechia 06 Mysłowice i na jakim stadonie

dziś, 17.00, stadion Lechii

lechu_85
17-05-2008, 13:46
rocznik '91 niestety przegrał z ROW-em 1:3, prowadząc do przerwy 1:0

DAWID1987
17-05-2008, 19:37
CO sie stało z rocznikiem 91 przegrali juz 3 mecz z rzędu?

VincentVega
18-05-2008, 08:57
a jak zagrały rezerwy? i jakim składem?

Tom
18-05-2008, 09:16
Lechia 06 Mysłowice - GKS II Katowice - 2:1

Esiu
21-05-2008, 18:33
Gwarek Zabrze-GieKSa'91 1-1

xyzgks
21-05-2008, 18:51
no to jest postęp. Jeszcze 2 punkty. A jak gra? Mam nadzieję, że znacznie lepiej niż z ROW?

Esiu
21-05-2008, 18:56
Gra dużo lepsza,aczkolwiek jeszcze daleko nam do formy z początku sezonu.Przegrywaliśmy 1-0,jednak zagraliśmy do końca i udało się wyrównac.Wynik chyba sprawiedliwy bo i jedna i druga drużyna miała kilka dobrych okazji do zdobycia bramki.Tak jak napisałeś,jest postęp:)

Gesio18
22-05-2008, 11:39
Wszystko dokladnie przeczytalem na temat rezerw i jestem ciekaw co bedzie dalej z tymi chlopakami tzn. jak sie skonczy sezon . Bo na poczatku sezonu ( we wrzesniu bylo kilku chopakow ktorzy mogli odejsc do innych druzyn , ale klub ich nie poscil.) Uwazam ze powinni pozwolic odejsc nie ktorym zawodnikom gdzie indziej , a to dlatego ze nie graja albo graja malo. Nie lepiej pozwolic im odejsc ( wypozyczyc ich ) i niech graja w innych klubach i rozwijaja swoje umiejetnosci ( niz siedzac na lawce i czesto nie dostajac szansy gry na meczu) . A jak wiemy to poprzez treningi doswiadczenia na boisku nie nabieramy. Klub na tym nie straci gdyz ci zawodnicy beda sie rozwijac poprostu grajac gdzie indziej , a nie siedzac na lawce i wchodzic na kilka minut. No zobaczymy jak to bedzie :)

Zbig
23-05-2008, 22:44
Czemu brakuje na stronie głownej zapowiedzi meczów naszych juniorów i rezerw??
Kto mi napisze kiedy graja rezerwy i juniorzy rocznika 91 z gory dziękuje

Tom
23-05-2008, 23:01
Rezerwy o 10:00 na Koszutce... w niedziele...

Maciek_91
24-05-2008, 06:32
rocznik '91 gra o 12.30 z Rakowem na Rapidzie w sobote

Tevez
24-05-2008, 13:41
Jak tam 91 dzisiaj?

Czapla
24-05-2008, 13:48
1:1

Czarna
25-05-2008, 17:30
Witam , bylam na dzisiejszym meczu rezerw który odbyl się na boisku rapid o godz 10.00 i uwazam ze dobrze zaprozentowalo się dwoch zadodnikow. Otoz jeden gral na lewym skrzydle i miał chyba nr 8 , a drugi na prawej obronie z nr. 2 , choc miał czasami glupie straty ale ogolnie fajnie gral . No od samego poczatku GKS przewyzszal swoja gra i było wiadome ze mecz musi się skonczyc zwyciestwem gospodarzy. Aha i mam prosbe , dajcie na stronce jakies zdjecia z tego meczu jak mozna, bo widzialam jak byl fotograf

xyzgks
25-05-2008, 18:53
Gratulacje dla 91 za zwycięstwo w lidze. Zafundowaliście nam na koniec niespodziewane emocje. Zyczę szczęścia w dalszej walce.

kibic88
25-05-2008, 18:56
Czarna - chodzi Ci o numer 8 z Mikołowa czy z Gieksy? Ten z Mikołowa był młody - ale prze****** - no i strzelił nam gola z woleja :huh:

Czarna
26-05-2008, 07:15
chodzi mi o nasza druzyne GKS II Katowice , jak sie nie myle to on takze strzelil bramke w 1 polowie . A co myle sie

Tom
26-05-2008, 07:38
Z 8 w GKS grał Grzesiu Jezierski...

kibic88
26-05-2008, 07:41
Nie nie mylisz się Czarna ;)) Jest już galeria na stronie... były 2 bramki samobójcze z tego co widziałem - nie jedna ;]

Czarna
26-05-2008, 17:46
No dzieki za podobna opinie , i fajnie ze sa juz zdjecia na stronie . Podrawiam

Taz
27-05-2008, 21:37
Kolejny mecz Tomka Hołoty w kadrze.

27 maja 2008, 17:00 - Salo
Finlandia 0-1 Polska
Paweł Czoska 29

Polska: Wojciech Szczęsny - Maciej Woźniak, Tomasz Wełnicki, Krzysztof Hus (46 Paweł Baranowski), Bartłomiej Pacuszka - Patryk Koziara, Paweł Czoska, Adrian Cieślewicz (90 Damian Jaroń), David Blacha - Michał Janota (75 Jakub Kosecki), Mateusz Cholewiak (46 Sebastian Latowski, 75 Tomasz Hołota).

Krzysztof Hus - podstawowy obrońca Stali Rzeszów - http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9493&id_sezon=71
Paweł Baranowski - podstawowy obrońca Wigier Suwałki - http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=9365&id_sezon=71

Rahim
28-05-2008, 18:41
Loool ten ze Stali jest mlodszy ode mnie...i gra w 3 lidze.
Cos w tym musi byc na rzeczy...faktycznie chlopak musi miec talent.
A takich mlodzikow ktorzy naprawde dobrze rokuja trzeba prubowac powciagac w szeregi chocby mlodziezowe klubu zapewniajac im co trzeba...
w Wolbromiu jest taki jeden rocznik 92 gra w rezerwach ale obijal sie juz o pierwszy zespol.Gralem z nim pare ladnych lat.Obecnie ma jakas kontuzje ale koles naprawde ze swoimi predyspozycjami za 3-4 lata grac naprawde wysoko.Ma szybkosc, technike juz tez pewna posiada jest zwinny...jedyne co to warunki fizyczne u niego na minus sa.Nawet juz mial isc do Gwarka bodajze bo dobrze sie zaprezentowal na jakis testach ale poki co konczy gimnazjum.
Takich kolesi do gry nalezy wyszukiwac bo potem mozna ich naprawde dobrze wypromowac i zarobic na transferach ! A juz teraz widac ze nas nie stac na porzadnych grajkow.

Kamil
29-05-2008, 14:24
Dobrze to ująłeś "zapewniając im co trzeba". Musielibyśmy mieć coś w rodzaju akademika dla tych młodych chłopaków, a nie zanosi się.

Ficu
31-05-2008, 09:02
a GieKSa 91 dzisaj skim gra??

Ficu
31-05-2008, 09:04
Dzisiaj GKS Katowice 92-Ruch Chorzów 92 Rapid 15:00

19patka64
31-05-2008, 09:27
GieKSa 91 gra dzisiaj z Piastem Gliwice
W Gliwicach o 12:00

Esiu
31-05-2008, 14:21
Piast-GieKSa'91 2-2

alek
31-05-2008, 17:02
GieKSa'92-Ruch 1-2

Czarna
01-06-2008, 07:07
Wie ktos moze jak graly rezerwy :)

RS89
01-06-2008, 08:18
Wie ktos moze jak graly rezerwy :)

Dzisiaj grają ;]

Zbig
01-06-2008, 08:26
A o ktorej godzinie i gdzie graja rezerwy?

RAF78
01-06-2008, 19:00
porażka 1-6 z MKS II Siemianowice. No comments.

Kamil
05-06-2008, 07:39
Tutaj mam pytanie o tych zawodników, którzy grają w młodzieżowych kadrach. Wiem, że chyba najwięcej takich występów ma Hołota i kto jeszcze jest regularnie powoływany?? Mam też prośbę do osób, które znają tych chłopaków z boiska tzn. albo widzieli ich w akcji, a mianowicie na jakiej pozycji/pozycjach grają dokładnie. Na stronie pisze, że pomocnik, a ja muszę znać dokładną pozycję i to szybko! Info potrzebne, żeby wprowadzić tych utalentowanych do gry FM 2009 w GieKSie. Pilne!!

Edit: jeszcze jedno, czy Piotr Jaromin jest jeszcze w klubie??

Tomass
05-06-2008, 09:38
Tomasz Hołota srodkowy pomocnik ofensywny lub defensywny , Bartosz Sobotka lewy pomocnik , Adam Krakowski srodkowy napastnik...

Kamil
05-06-2008, 10:14
Czyli tylko ta trójka tak gra w młodzieżówkach?? Tomass często widziałeś tych zawodników w akcji?? Są to zawodnicy, którzy rokują nadzieje, że będą kiedyś grać na dobrym poziomie pierwszoligowym, jak uważacie??

kimgaj
05-06-2008, 10:30
Sory za małą złośliwość, ale jeśli nic się nie zmieni w naszej kadrze trenerskiej to ja nie widzę NAJMNIEJSZEJ SZANSY, ze kiedykolwiek ujrzymy ich w I lidze - PRZYNAJMNIEJ U NAS!

Kamil
05-06-2008, 10:33
To swoją drogą, wiadomo, że nie jesteśmy w stanie na dzisiaj przewidzieć, czy któryś zrobi karierę, ale tutaj chodzi o grę komputerową;) Jeśli grają w kadrach młodzieżowych i wyróżniają się na tle kolegów, to nadzieja jest:)

kimgaj
05-06-2008, 10:39
A czy w tej grze naszymi trenerami są Piekarczyk-Górnik-Osyra??? Ba jak tak, a pomimo tego Ci piłkarze są w I drużynie to weź ją zaraz wyciepnij na hasiok! ;)

Kamil
05-06-2008, 10:41
Na dzień dzisiaj tak, ale do rozpoczęcia sezonu jeszcze troszkę czasu i czekam, aż będę mógł to zmienić;)

KUBIK
05-06-2008, 22:42
a jak tam Arus Kowalczyk sie spisuje w GieKSie? ;> chodzi mi o rocznik 91

Esiu
06-06-2008, 18:18
GieKSa'91-Polonia Bytom
Sobota 12-00 Bukowa 1

Zbig
06-06-2008, 22:11
A o której i gdzie graja rezerwy?

Tom
06-06-2008, 23:33
Niedziela, 15:00, Rapid-Koszutka

Esiu
07-06-2008, 13:34
GieKSa'91-Polonia Bytom 4-3

alek
07-06-2008, 13:50
GKS'92-MOSM Tychy 9-1

xyzgks
07-06-2008, 21:22
I co dalej 91? Jak to teraz ma wyglądać? Kiedy będzie wiadomo z kim gracie dalej?

Esiu
08-06-2008, 09:41
Już dzisiaj powinno byc wiadomo.Nie ma jeszcze podanej tabeli po ostatniej kolejce w Wielkopolsce.Przed ostatnim meczem tabela wyglądała tak: http://www.wzpn.poznan.pl/sezon2007-08/intertab.htm#m0ks

xyzgks
08-06-2008, 11:34
ale będzie losowanie jakieś? Czy już było i wylosowaliście drużynę z WZPN i teraz tylko czekacie kto tam wygra?

Esiu
08-06-2008, 11:57
Losowanie już było.I trafiliśmy na Wielkopolske.Pierwszy mecz odbędzie się 21 czerwca na wyjezdzie.

Junior
08-06-2008, 12:41
Czyli w gre chodzi Lech Poznan, Amica i Groclin.

Esiu a kiedy rewanz w Katowicach? I gdzie? Rapid, Bukowa?

Toczmek89
08-06-2008, 12:44
30 czerwca na Bukowej jest rewanz chyba, nie ?

Esiu
08-06-2008, 12:45
Rewanż 24 czerwca.Przypuszczam,że na rapidzie bo na Bukowej ma byc robiona murawa.

Czarna
08-06-2008, 17:07
Mam pytanie ,czemu nikt nie uzupelnia statystyk rezerw.Powinna byc wyznaczona do tego jakas osoba ktora by sie tym zajmowala a nie, ze od jakiegos czasu nic sie tam nie zmienia , tak jakby wogole nie grali :)

krupik
08-06-2008, 23:44
Mam pytanie ,czemu nikt nie uzupelnia statystyk rezerw.Powinna byc wyznaczona do tego jakas osoba ktora by sie tym zajmowala a nie, ze od jakiegos czasu nic sie tam nie zmienia , tak jakby wogole nie grali :)

Pewnie dlatego, że grają bardzo ciekawie. Ostatnie wyniki:

MKS II Siemianowice Śląskie 6-1 GKS Katowice (2) 1 czerwca, 11:30
GKS Katowice (2) 2-6 Strażak Mikołów 8 czerwca, 15:00

stara ekipa
09-06-2008, 02:45
Pewnie dlatego, że grają bardzo ciekawie. Ostatnie wyniki:

MKS II Siemianowice Śląskie 6-1 GKS Katowice (2) 1 czerwca, 11:30
GKS Katowice (2) 2-6 Strażak Mikołów 8 czerwca, 15:00

Co jest kurwa grane , czy za rezerwową młodzież zabrał się Pan Dyrektor ?

kosa
09-06-2008, 16:24
:szok: płacz i śmiech z tych rezerw.

lepsze wyniki osiągnełaby drużyna kibiców, a nie ta banda nie wiadomo kogo.

Jakie składy?

Flame
10-06-2008, 08:11
Skalpel, dokładnie wyniki młodzieżowe i rezerw jakby takie słabsze od kiedy obertrener Piekarczyk się nimi zajmuje :cham:

Esiu
12-06-2008, 18:04
W w cwiercfinale MP zagramy z Amicą Wronki.21czerwca na wyjezdzie,25 czerwca rewanż u siebie.

http://i27.tinypic.com/nqpw6f.jpg

xyzgks
12-06-2008, 21:14
To powodzenia. Na rewanżu postaram się być.

henka
18-06-2008, 13:00
Polski Związek Piłki Nożnej informuje, że w dniach od 23 do 31 lipca w Pustyni koło Dębicy odbędzie się konsultacja szkoleniowa reprezentacji Polski do lat 18.
Kadra na konsultację:
Tomasz Hołota, Adam Krakowski (GKS Katowice)
http://90minut.pl/news.php?id=739338

karol
18-06-2008, 13:46
Polski Związek Piłki Nożnej ogłosił kadrę reprezentacji Polski do lat 17 na turniej w czeskim Nymburku, który odbędzie się w dniach 23-30 czerwca.

Powołania na turniej w Nymburku:
Tomasz Hołota, Adam Krakowski (obaj GKS Katowice)
http://90minut.pl/news.php?id=739337

lechu_85
18-06-2008, 15:07
Polski Związek Piłki Nożnej ogłosił kadrę reprezentacji Polski do lat 17 na turniej w czeskim Nymburku, który odbędzie się w dniach 23-30 czerwca.

Powołania na turniej w Nymburku:
Tomasz Hołota, Adam Krakowski (obaj GKS Katowice)
http://90minut.pl/news.php?id=739337

Czyli w rewanżowym meczu z Amica nie zagrają?

Facundo
18-06-2008, 15:15
Dla mnie głupota nie z tej ziemi.

Czarna
18-06-2008, 18:04
A mozna wiedziec dlaczego glupota

hfc
18-06-2008, 19:31
turniej jest w sierpniu czy w lipcu, na 90minut mają błąd

Facundo
21-06-2008, 09:39
A mozna wiedziec dlaczego glupota

Bo jeśli mają mecze o mistrzostwo Polski to nie powinno sie ich powoływać na te zapewne nic nie znaczące tygodniowe zgrupowanie.

Ciekawi mnie, czy zagrają w tych meczach.

Czarna
21-06-2008, 11:27
aha juz rozumiem , no niestety przegrali nasi 3 do 0 . A wie ktos moze kiedy i o ktorej graja rezerwy :)

RS89
21-06-2008, 11:30
aha juz rozumiem , no niestety przegrali nasi 3 do 0 . A wie ktos moze kiedy i o ktorej graja rezerwy :)

Niedziela 11, Bukowa

Toczmek89
21-06-2008, 20:30
3-0 to jest dosyc wysoka porazka, ale wszystko sie da odrobic. Chlopaki potrzebuja glosnego dopingu! Zachecam kazdego do przyjscia, moze uda nam sie w jakis sposob im pomoc!

apocomi
21-06-2008, 22:22
No właśnie, a kiedy i gdzie i o której grają młodzi?

Toczmek89
22-06-2008, 09:24
środa godz 17, Bukowa 1

koles1989
25-06-2008, 16:22
Jak ktoś na bieżąco wie wynik to niech poda.

Berki
25-06-2008, 17:48
Chopcy przegrali 3-1.
Niestety Amica widocznie lepsza.
szkoda...

Junior
25-06-2008, 18:22
Wielka szkoda choc szanse byly male.

Ten mecz jednak potwierdzil, ze dzieli tych mlodych ludzi wielka przepasc pomiedzy I zespolem a ich druzyna.

Jednak za 3 lata na pewno 5 zawodnikow smialo bedzie moglo wejsc na stale do I skladu - jesli oczywiscie odpowiednio zadba sie o tych chlopakow.

Dzis 91 nie byl zespolem, bylo tam kilku indywidualistow, to byl jeden z powodow porazki. Szkoda, bo mialem przyjemnosc ogladac kilka spotkan podopiecznych trenera Burzynskiego i myslalem, ze damy nrade... No coz... Nastepnym razem.

Gratulacje dla Trenera i calego rocznika 1991!

Kamil
25-06-2008, 18:32
Za 3 lata to wg. mnie zbyt późno. Teraz mają po 17 lat i JUŻ powinni zostać wprowadzani do I składu ze 2-3 najlepszych pomalutku, żeby za rok mogli w wieku 18 lat powalczyć o I skład. W wieku 20 lat to już daaawno nie będą juniorzy, to powinni już być zawodnicy do 11 jedenastki.

RobertSK
25-06-2008, 21:47
Pierdolisz jak chuj...za 3 lata to oni dopiero wyjda z wieku juniorskiego...wtedy mozna myslec o tym zeby walczyli o pierwszy skład!Na nic nie bedize za póżno bo my sa w Polsce a nie na Wyspach kaj jest zupełnie inna bajka....Tak jak pisze junior...maja czas i niech bedą dobrze prowadzeni a wyjda na ludzi....

Teraz nie trzeba wprowadzac ich tyle w gre co w klimat dorosłej piłki...niech trenuja poznają ten zupełnie inny swiat...oczywiscie nie mam nic przeciwko temu zeby czasami zagrali...ale z góry wiem i moge sie wetnąc ze se nie poradzą jeszcze teraz.

pozdro