View Full Version : Czy wierzysz w utrzymanie GKS Katowice?
Proste pytanie.
Celowo dałem tylko dwie możliwości, żeby nie było tendencji centralnej, czyli "może, to zależy od sponsora itd.", albo "może po barażach, ale zależy na kogo trafimy".
Pytanie dotyczy nastrojów i wiary/niewiary w utrzymanie lub jego brak. Na tę chwilę.
Zachęcam do głosowania, a w temacie można dyskutować.
Lars Ulrich
12-01-2009, 15:25
ja wierzę,bo zawsze wierzę i zawsze ide na mecz celem zobaczenia zwycięstwa,cóż taka rola kibica,nastroje ciężkie,ale to chyba automatyczny optymizm,gdybym miał tyle optymizmu do innych spraw jak mam do utrzymania sie w lidze to bym był bardziej szczęśliwy :)
Radosław
12-01-2009, 15:30
Wierzę w to czego chcę, a nie w to z czym każe pogodzić się rzeczywistość.
czarny1125
12-01-2009, 15:31
ja wierzę że GieKSa sie utrzyma !
wierze że nasz GKS pokaże nie jeden raz że jest wielką firmą
ciężkie czasy przejdziemy i znów wrócimy do grona najlepszych
wiara czyni cuda
stefanosk
12-01-2009, 15:34
Ledwo ale damy rade sie utrzymac :)
Też uważam, że się utrzymamy. Ledwo-ledwo, ale mimo wszystko.
kaos azul
12-01-2009, 16:03
jak beda walczyc i gryzc trawe to nawet jak spadniemy ,bedzie mozna chodzic z podniesiona glowa.
wierze,ze sie cudem i szczesliwym splotem okolicznosci utrzymamy.
Szpiechu
12-01-2009, 16:23
Oczywiście że wierze i nie wyobrażam sobie, że moglibyśmy spaść. Wiara czyni cuda
Wierzę, do konca bede wierzył! 24 głosy na "nie wierzę" ale jeszcze nikt sie do tego nie przyznał :jezor:
Niestety, fakty są okrutne: będzien z nami jak z Zagłębiem S. parę lat temu.
Żebym się mylił.
gorski1991
12-01-2009, 16:49
Damy rade sie utrzymać bo bedziemy grali juniorami którzy sa ambitni i chca sie pokazac
stara ekipa
12-01-2009, 16:49
Niestety ale lecimy do II-ligi , w sumie żal bo najwięcej stracimy my kibice , jednak mnie to jebie , przyjdę nawet na B-klasę tak jak na mecze rezerw ...
przemol1984
12-01-2009, 16:51
Wierzę i będę wierzył...choć cięzko mi to przychodzi , bo na razie nic na to nie wskazuje...
Żaba-Bogucice
12-01-2009, 16:51
ja wierzę że GieKSa sie utrzyma !
wierze że nasz GKS pokaże nie jeden raz że jest wielką firmą
ciężkie czasy przejdziemy i znów wrócimy do grona najlepszych
wiara czyni cuda
gratuluje optymizmu,nic tylko zazdroszcze koledze bo ja sam jestem na ziemi i twardo po niej stapam...wiara czyni cuda kojarzy mi sie juz tylko i wyłacznie z naszym wykupionym przez dziure 3ecim miejscem a wiec nie za dobrze,bedac realista niestety na dzien dzisiejszy lecimy i to z hukiem,mniejszym niz pare lat temu ale 3eba sie z tym pogodzic.jedynie o co sie modle to o to aby klub sie niepotrzebnie nie zadłuzał.przezimowac i czekac bo co nam zostało?nowy sponsor?hmmm fajnie by było ale ile mozna czekac jeszcze w dobie kryzysu gdzie bogatsi od nas zakrecaja kurki z kasa i wyzbywaja sie za dobrze opłacanych grajkow.pozdro.
Żaba-Bogucice
12-01-2009, 16:53
Niestety ale lecimy do II-ligi , w sumie żal bo najwięcej stracimy my kibice , jednak mnie to jebie , przyjdę nawet na B-klasę tak jak na mecze rezerw ...
szkoda ze takich jak TY jest niewielu,bo jak dalej tak bedziemy wspinac sie i leciec to spotkamy sie z sytuacja ktora była kiedys,a wiec na extraklase najblizej do chorzowa...to mnie najbardziej wkurwia ze w naszym miescie znow kurwy moga sie rozbudowac.
http://foto.gieksa.pl/GIEKSA/wcz.jpg
Są gorsi... I liga dla Katowic...
Żaba-Bogucice
12-01-2009, 16:55
Damy rade sie utrzymać bo bedziemy grali juniorami którzy sa ambitni i chca sie pokazac
nie sadze by ich ambicja była na rowni z umiejetnosciami starych wyjadaczy kopaczowych innych klubow nawet tych co sa najnizej
Edward Teach
12-01-2009, 17:00
a ja wlasnie twierdze ze przez to sie nie utrzymamy, sama ambicja na boisku to jest tak jak z ambitnym szukaniem sponsora
Mariuszz79
12-01-2009, 17:08
W tej sytuacji jaka mamy teraz, z takim jak teraz, lub z jeszcze bardziej okrojonym składem to nasze szanse sa nikłe, raczej zerowe. Biorac aspekty pozasportowe tj kondycja finansowa naszego klubu , raczej tez nie dają jakichs optymistycznych odczuc. Gdy sie nic nie zmieni w tej materii to za długi mozemy nie otrzymac licencji i nawet gdyby ci zawodnicy wspieli sie na wyzyny swoich umiejetnosci, albo nawet w ciul wyzej i jakims cudem bysmy sie utrzymali to własnie aspekty pozasportowe moga nas zdegradowac. To, ze spadną, jest oczywiscie moim odczuciem..., nigdy niestety nie byłem niepoprawnym optymistą :zabki: Tak wiec nie jechac po mnie jak po burej suce, że " niewierny Tomasz" itd :cham:
Jednak jakas czastka mnie, tam w srodku ma nadzieje, ze po ostatnim szpilu naszej GieKSy z trybun bedzie słychac spaz radosci oznaczajacy, ze GieKSa zdołała po ciezkich bojach zostac w szeregach pierwszoligowcow! :zabki:
Co by nie było... GieKSa i chuj :zabki:
Pozdro!
My też jeszcze nie dawno mieliśmy takich starych wyjadaczy i gdzie jesteśmy? W dupie jesteśmy. Bez przesady, jednak kilkunastu piłkarzy poza juniorami mamy. A taki Tomek Hołota, to jego traktuje jak pełnoprawnego zawodnika, a nie juniora. Chyba, że nagle wszyscy z klubu odejdą w co wątpię. Ja myślę, że jeśli chodzi o jakość to prezentujemy się nie wiele gorzej, niż z Markowskimi i Sobczakami w składzie. I nie patrzcie tu na nazwiska, tylko na ich grę z poprzedniej rundy. Wreszcie Mieszczak będzie mógł pokazać mi i paru innym, którzy nie wierzą w jego wg. nie których z tego forum duże umiejętności strzeleckie. Gorzej jeśli będzie plaga kontuzji, ale trzeba być dobrej myśli, może uda sie Nawałce namówić ze 2-3 jego znajomych grajków do gry chociaż przez pół roku. W naszej sytuacji możemy być do tego zmuszeni. A taki skład jest nam w stanie zapewnić utrzymanie jeśli dobrze będą przygotowani i trafimy z formą, bo inne kluby nad nami też mają kłopoty i to nie mniejsze. Uzupełnimy to Wiśniewskim, Machi i Kowalczykiem i gro:D
GieKSa nigdy nie spadnie!
Brawo Tom
Wiara kibice jest nieobiektywna, nieracjonalna, nie mająca potwierdzenia w faktach...
A jednak to jest właśnie wiara - wolna od rozważań czy kalkulacji. I co najważniejsze - CZĘSTO SIĘ SPRAWDZA!
Edward Teach
12-01-2009, 17:14
Tomek Hołota wiecej bedzie poza klubem niz w klubie - Reprezentacja
Radosław
12-01-2009, 17:15
Widzę, że dużo optymistów, ale tak jak zauważył Mariusz, nawet jak się jakimś cudem utrzymamy, to finansowo i tak jesteśmy w dupie... ciemnej dupie, a nawet gorzej (byle do piątku).
Tak, ale co mamy zrobić? Spadniemy do 3 ligi i już tam zostaniemy. A tak na froncie krajowym jesteśmy dużo cenniejszym towarem dla ewentualnego sponsora. Może wreszcie uda się te SSA utworzyć i coś ruszy.
stara ekipa
12-01-2009, 17:32
inne kluby nad nami też mają kłopoty i to nie mniejsze.
Niby masz rację że inne kluby też mają kłopoty , taka Kmita powinna już nie istnieć a Jastrzębie np.pozyskało już Copika i Wiśniewskiego , nie mówię już o Gorzowie czy ciekawej koncepcji "wymiany" starych na nowych u Odry Opole , zobacz tylko jak te słabe kluby wzmacniają się przed walką o utrzymanie ... http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=73&runda=2&poziom=2
stara ekipa
12-01-2009, 17:42
Tomek Hołota wiecej bedzie poza klubem niz w klubie - Reprezentacja
Jeżeli nie znajdzie się chętny na korzystanie z jego usług i nie wpadnie ktoś na pomysł pozyskania za niego środków na bieżące wydatki ...
Z młodzieżą z rocznika 91. też nie będzie zawsze pociechy , po pierwsze nie zapominajmy że z biegu wejdą do profesjonalnej piłki co może okazać się dla nich zgubne , chociaż nie koniecznie , po drugie są to chłopcy którzy się uczą i nie zawsze będą mogli jechać na zgrupowanie czy mecz ...
Edward Teach
12-01-2009, 17:44
i jeszcze jedno - oni walcza o Slaska Lige Juniorow , niejako przedluzenie wieku juniorskiego o rok
Gdzieś tam w sercu jest jeszcze trochę nadzieji, ale patrząc realnie lecimy !tak czy siak łazić na GieKSa byde i nic tego nie zmieni!!
ps. przed chwilą wypowiedź Furtoka w tvp3, no cóż w jego głosie było słychać wszystko....
Co innego wiara a co innego zdrowy rozsądek...a on podpowiada że jak się nic nie zmieni to nie ma szans na utrzymanie. Nas starszych to pierdoli bo nie jedno już widzieliśmy i zawsze odnajdowaliśmy jedyną drogę ...na B1, ale młodych na pewno sporo stracimy.
nie wierzę.
Jesteśmy niechcianym klubem w Katowicach, cierpimy za Dziurowiczów (stary duzo osobom podpadł, młody zaczął wojne z korupcja, a to mało kto nam wybaczy), słaby zarząd, prezes, na plus to tylko kibice, ale i to w 2008 roku zostało nadszarpniete.
Mało plusów, w chuj minusów.
To co było, juz nie wróci ...
Przynajmniej mamy Wspomnień Czar.
Sorry, ale ja juz tak długo wierzyłem, że będzie dobrze, ze sam sie wypaliłem.
Nawet ze sponsorem i niezłymi wzmocnieniami byłoby ciężko (duża strata do bezpiecznego miejsca), a wobec dzisiejszej sytuacji wg mnie nie mamy szans, na Bukową znów zawita Gielza.
stara ekipa
12-01-2009, 18:44
wobec dzisiejszej sytuacji wg mnie nie mamy szans, na Bukową znów zawita Gielza.
Nie zawita , tak jak Kompała czy Gierczak wybrali Radzionków , widać tam potrafią zebrać nazwiska dobre na tą ligę i płacić pensje .
stara ekipa
12-01-2009, 18:48
Nie zawita , tak jak Kompała czy Gierczak wybrali Radzionków , widać tam potrafią zebrać nazwiska dobre na tą ligę i płacić pensje .
Przepraszam chodziło o Gielzę , Kompałe i Kubisza
Niestety ale za obecną sytuację w klubie odpowiada tylko i wyłącznie zarząd(oprócz Jana Furtoka).To im możemy podziękować za to co się teraz dzieje w naszym klubie.Zarząd-dziękujemy...
Krzychu_1977
12-01-2009, 18:56
Nie utrzymamy się, bez kasy i bez grajków - po prostu nie ma na to szans.
Jedyna nadzieja ze wcześniej niż my rozleci się parę innych klubów.
Niestety ale za obecną sytuację w klubie odpowiada tylko i wyłącznie zarząd(oprócz Jana Furtoka).To im możemy podziękować za to co się teraz dzieje w naszym klubie.Zarząd-dziękujemy...
tak z ciekawości- a odpowiedzialność J.Furtoka zmywają zasługi przeszłości?Jakby nie patrzeć to on firmował działania zarządu. Prezes winien być rozliczany z efektów pracy, a te sa powszechnie widoczne.
Gdyby nie Furtok to już wogóle nikt by się z nami nie liczył i nie byłoby nas nawet na tym ostatnim miejscu w nowej 1szej lidze tylko bylibyśmy jeszcze dalej,daleko w tyle.
marcin GieKSa
12-01-2009, 19:09
Prawda jest taka ze Furtok to tylko nazwisko nasza legenda , byly znakomity pilkarz..a niestety to sie nie przeklada na prace zarzadu i EFEKTY pracy!!!niestety zero sentymentow...a co to pytania to jakas mala iskierka sie jeszcze tli ale jak nie stanie sie cud to lecimy na 100%!!
Hahahah
Jak jedziecie po zarządzie, a oszczędzacie Jasia, to naprawde jest to głupie.
Ponosi taka samą odpowiedzialność (a może nawet większa, gdyż jest prezesem), jak zarząd.
Wiem że gra w Radzionkowie dlatego ma szansę zawitać na Bukową w barwach "Cidrów".
Wkurwia mnie jedno
W innych tematach gadka tego typu
A u nas jak nadal bedzie tak hujowo to zlecimy a tutaj wiekszośc z tak
Wierze w GieKSe ale sądze że spadniemy
Jeżeli ktoś nie widzi jaką wartość dla tego klubu stanowi osoba Jana Furtoka to niech mi wyjaśni kto kiedykolwiek słyszał nazwiska np.Łój,Saratowicz,Gintrowicz..
a co to ma do rzeczy ? w zarządzie mógłby być nawet Ludwig Von Końdupi o którym nikt nie slyszał a jest świetnym managerem i ciągnie naszą GieKSę w górę.
Nazwiska nie grają ! Tym bardziej, że juz skończyły karierę ;)
marcin GieKSa
12-01-2009, 19:30
no wlasnie jaka wartosc...niektorzy postrzegaja Jasia przez pryzmat jego gry na boisku...i co my mamy z tego... (prawie) kazdy ma Jasia i zarzad w dupie..EFEKTY TYLKO EFEKTY a dzis sie dowiadujemy ze prezes jakiejs firmy splawia Furtoka..
wierze w utrzymanie! na tak zadane pytanie innej odpowiedzi nie da sie udzielic
Ka był odc. o GieKSie to w zarządzie miał siądź abdul wisimulacha
stara ekipa
12-01-2009, 19:35
Niestety ale za obecną sytuację w klubie odpowiada tylko i wyłącznie zarząd(oprócz Jana Furtoka).To im możemy podziękować za to co się teraz dzieje w naszym klubie.Zarząd-dziękujemy.../
Pamiętam jak dziś propozycję Groclinu dla Furtoka , wtedy jednak Jasiu po namowach młodych działaczy wybrał GieKSe gdyż wszystko szło jak po maśle , medialny sukces , awans , sponsorzy , duża kasa i szansa na jeszcze więcej ... nagle wszystko prysło jak mydlana bańka a zaczęło się już wtedy gdy nikt nie wiedział i nie słyszał o mającym nastąpić globalnym kryzysie ... gdzie popełniono błąd ?
Wszystko zaczęło się od spadku i odejściu ze stanowieska prezesa GKS-u Katowice Piotra Dz. i grupie kibiców którzy zawiązali komitet o nazwie "Ratujmy GieKSe" ...
Kiedyś to opiszę w temacie "wspomnień czar" ...
Whydack a to ma do rzeczy,że osoba Jana Furtoka daje nam ostatnia szansę na pozyskanie jakiegokolwiek sponsora czy reklamodawcę bo chyba nie np.P.Saratowicz czy Łój.
marcin GieKSa
12-01-2009, 19:42
no kurwa i wiela mozna miec ta szanse..ile juz tego sponsora szukamy od roku conajmniej i jakos magia nazwiska Furtok za przeproszeniem chuja dała...
stara ekipa
12-01-2009, 19:49
.Saratowicz czy Łój.
No i co , jak chłopaki , trzeba zejść na ziemię , uderzyć się w pierś i kazać napisać co nieco na stronie głównej , chyba że duma byłego kibica na to nie pozwala ?
chopie,sponsora to my już szukomy ze 20 lot!!
koles1989
12-01-2009, 20:04
Ja osobiście negatywnie nie osądzam zarządu, dlaczego?
Bo Ci ludzie włożyli tyle serca i zdrowia w ten klub że powinniśmy być im wdzięczni po sto kroć.
Niech każdy popatrzy na Siebie i zada Sobie pytanie ile włożyłem serca do tego klubu? Jak nawet nie potrafiliśmy zebrać 25000 podpisów na nowy stadion a my oskarżamy Furtoka o cokolwiek ? Jestem przekonany że on nie siedzi Sobie za biurkiem i czeka na oferty sponsorów jak Sobie po nie którzy sądzą, były przesłanki o sponsorze pół roku temu były teraz od tak one się wzięły? NIE bo zarząd pracuje Furtok pracuje i robi wszystko co możliwe by GieKSa wróciła tam gdzie jest jej miejsce.
Zgadzam się, popełniają błędy jak każdy z nas ale jestem przekonany że nikt z nas nie wykonałby lepszej pracy niż Jasiu. A czy on mógł przywidzieć światowy kryzys? Puste obietnice sponsorów? Grajków pozbawionych kompletnie ambicji?
marcin GieKSa
12-01-2009, 20:17
taa jasne to kto jest winny temu ze sa my w dupie??Kibice??chłopie czy tu ktos odmawia zaslug Jasiowi i zarzadowi czy ktos kwestionuje to ze pracuja z calym zapalem i sercem i robia tyle ile moga!!ale nie jest wstydem sie przyznac i zatrudnic OSOBY KOMPETENTNE ktore moga pomoc...druga rzecz kto jest winny temu ze podpisywalimy umowy nie majac odpowiedniej kasy na kontrakty..kto posciagal takich nieudacznikow jak Sobczak czy Oneykaczi..wiec chlopie zejdz na ziemie
stara ekipa
12-01-2009, 20:27
Zgadzam się, popełniają błędy jak każdy z nas ale jestem przekonany że nikt z nas nie wykonałby lepszej pracy niż Jasiu. A czy on mógł przywidzieć światowy kryzys? Puste obietnice sponsorów? Grajków pozbawionych kompletnie ambicji?
Kto jak kto , jednak Furtok powinien się znać najlepiej na zawodnikach przed złożeniem podpisu na kontrakcie , czy nie jest zastanawiające że duże grono kibiców zna się lepiej od profesjonalisty ?
Wystarczyło spojrzeć w przebieg kariery , dyspozycji zdrowotnej czy sportowej i pozasportowej danego zawodnika , przeanalizować dlaczego zawodnik "A" co sezon zmienia klub , dlaczego z zawodnikiem "B" został w poprzednim klubie rozwiązany kontrakt , zawodnik "C" ma często kontuzje ... itp
Wierzę tylko w to że ktoś kto się tym zajmuje w klubie zaproponował Furtokowi te nazwiska i potem razem cieszyli się w nadzieji na to że okażą się wzmocnieniem , niestety na dziesięciu takich gwiazdorów , może jeden pokaże na co go stać , oczywiście pod warunkiem że będzie za to wypłacana na bieżąco kasa ... ale tu popełniono kolejny błąd "łatwowierność"
koles1989
12-01-2009, 20:30
Tak są kibice którzy bzczeszczą zasługi Jasia i zarządu dobrze o tym wiesz.
Szukasz winnego? NIE MA konkretnej osoby która przyczyniła się do takiego stanu naszego klubu każdy odpowiada za to Zarząd, kibicie, Prezydent miasta każdy z tych organów przyczynił się do sytuacji która teraz jest.
A myślisz że chętni będą walić drzwiami i oknami by być Prezesem czy mieć jakąś poważniejszą funkcje w klubie którym: pieniędzy nie ma, UM olewa całkowicie sport, i jest światowy kryzys? Szczerze wątpię czy jakaś kompetentna osoba by się znalazła.
Tak jak powiedziałem Zarząd popełniał błędy, podpisując kontrakty nie mając pieniędzy między innymi byli zbyt naiwni ale uczą się na własnych błędach i to jest na plus (a w ogóle z tego co pamiętam to Sobczak akurat się dobrze zaprezentował w sparingach i trener był w dużym stopniu odpowiedzialny za te transfery)
Ja po prostu nie mam zamiaru krytykować kogoś kto moim zdaniem zrobił 110% dla tego klubu.
koles1989
12-01-2009, 20:39
Zgadzam się z Tobą, powinien ale trzeba zwrócić uwagę że nie miał wielkiego pola manewru, teraz można gdybać ale zawsze transfer jakiegoś zawodnika to jest jedna wielka niewiadoma tak samo jak było z Iwanem grzał ławę w Odrze a u nas jest najlepszym zawodnikiem a mogło tak nie być. Życie..
marcin GieKSa
12-01-2009, 20:43
tak jasne winnych brak, Gieksa to nie jest jakis klub z wioski zeby sie uczyc na niej na bledach bo to moze sie tragicznie skonczyc.ta jasne kibice winni albo uszok ze nie potrafi sie rozmawiac ze sponsorem wez mnie nie rozsmieszaj....wiadomo uszok moglby zrobic o wiele wiecej ale jest jak jest a argument z kibicami to juz wogole dojebales do pieca
stara ekipa
12-01-2009, 20:44
Ja po prostu nie mam zamiaru krytykować kogoś kto moim zdaniem zrobił 110% dla tego klubu.
No cóż każdy ma swoje zdanie (jeżeli chodzi o Furtoka-piłkarza to się zgadzam) ... ja z racji tego że jestem kibicem , mogę powiedzieć że w latach 80-tych zrobiłem z chłopakami dużo dobrego dla kibiców GieKSy , jednak nie wszystko nam się udało ale to z racji ilości a nie jakości ...
koles1989
12-01-2009, 20:48
marcin czytaj uważniej moje posty a potem coś pisz.
Gdzie napsiałem że nie ma winnych!!! Napisałem że zarząd także jest temu winien, a kibice nie? Akcja z Jastrzębiem, nie udana inicjatywa z podpisami i inne kontrowersyjne sytuacje. Także swoje trzy grosze dorzucili.
Jak to jest takie proste znaleźć sponsora to powiedz mi czemu tyle klubów ma w tych czasach takie problemy jak MY? Ty chyba nie wiesz w jakich realiach żyjemy to ty gościu zejdź na ziemie!
Von Baron
12-01-2009, 20:54
Pamiętamy lata 80-siąte . I zawsze będziemy z naszym klubem.
stara ekipa
12-01-2009, 20:59
marcin czytaj uważniej moje posty a potem coś pisz.
Gdzie napsiałem że nie ma winnych!!! Napisałem że zarząd także jest temu winien, a kibice nie? Akcja z Jastrzębiem, nie udana inicjatywa z podpisami i inne kontrowersyjne sytuacje. Także swoje trzy grosze dorzucili.
Jak to jest takie proste znaleźć sponsora to powiedz mi czemu tyle klubów ma w tych czasach takie problemy jak MY? Ty chyba nie wiesz w jakich realiach żyjemy to ty gościu zejdź na ziemie!
Owszem kibice z Jastrzębiem nie pomogli klubowi , ale czy to było przyczyną wcześniejszych porażek i beznadziejnej gry zawodników , którzy nie dostali wcześniej obiecanej premii za awans czy wypłat ?
Natomiast walka o stadion powinna wyjść od władz klubu a nie od kibiców , tak więc kto komu chciał pomóc ?
Zarząd jedynie pucował się do sołtysa i psiarni !!!
marcin GieKSa
12-01-2009, 21:01
dobra Koleś koncze po tak mozna dyskutowac cała noc..masz racje u innych tez sa takie tylko ze u nich jakos to sie wszystko kula do przodu , sa kluby ktore maja kilkadziesiat milionow budzetu jest kilka ,kilkanascie sponsorow.....a my co mamy? w jastrzebiu tez takie niby problemy ale jakos moga sie wzmocnic....najgorszy jest brak perspektyw na przyszlosc bo jak spadniemy to w 3 lidze juz napewno bedziemy mogli zapomniec o sponsorze
Lars Ulrich
12-01-2009, 21:02
kurwa ja już nie umiem czytać argumentu pod tytułem mecz z Jastrzębiem,najlepiej wszystko kurwa zwalić na kibiców
koles1989
12-01-2009, 21:02
Czyli uważasz że kibice nie są niczemu winni ? Ok twoje zdanie ja mam inne, wiadomo nie uważam ze głównie wina jest od kibiców tylko też w małym stopniu się do tego przyczynili
Koles ochłon torche. Agonia tego klubu polegajaca na nieumiejetnym i prymitywnym zarzadzaniu trwa od trzeciej ligi. I zrozum to bo nawet wygrana z Jastrzebiem i te 3 punkty nie spowodowalyby ze w tej chwili mielibysmy 15 sponsorow i budzet 10 mln.
A co pytania Shella. Lecimy niestety. I to z hukiem Panowie...
koles1989
12-01-2009, 21:05
Ehhhhh
nie o to mi chodzi by wszystko zwalić na kibiców!! Tylko chce wam uświadomić że też nie jesteśmy bez winy. Czytajcie uważnie co pisze
Lars Ulrich
12-01-2009, 21:06
uważam że kibice nie są winni,bo to nie od kibiców się zaczęło pierdolić wszystko a od kibiców zaczęło się powstawanie z upadku i gdyby nie kibice to to wszystko pada,gadżety,wszelka pomoc w organizacji,pada w chuj ... więc w gąszczu pomocy od kibiców którzy wiedzą ile robią i ile by ktoś musiał za to zapłacić to takie akcje jak na Jastrzębiu nie przemawiają do mnie jako powód upadku naszego klubu bo gdyby nie kibice to by na Bukowej sie kulały kłębki siana jak na pustyni,ale jak to lubicie mawiać, to tylko moje zdanie :hihi:
koles1989
12-01-2009, 21:07
taaa bo to jest takie proste znaleźć sponsora, Ja porostu wierze że zarząd zrobił wszystko co jest w ich mocy i TYLE
stara ekipa
12-01-2009, 21:09
Jedyne co zarząd dobrze rozegrał w ostatnim czasie to próba debaty z sołtysem na temat wsparcia katowickich klubów przez miasto ... jak się to skończyło wszyscy wiemy , sołtys rzucił nam największy kęs , jednocześnie próbując skłócić pozostałych podzieloną kwotą .
Debaty jak nie było tak nie ma , teraz on miałby ASA w rękawie a nasz zarząd skamlał by o pomoc i ratowaniu klubu zamiast wywrzeć presję na sołtysie !!!
Jaworzno
12-01-2009, 21:15
Niestety ale lecimy bezsprzecznie. Wiara to nie wszystko
taaa bo to jest takie proste znaleźć sponsora, Ja porostu wierze że zarząd zrobił wszystko co jest w ich mocy i TYLE
Koles tylko powiedz m idlaczego dlaczego wiekszosc klubow z naszego regionu Piast,Gornik,Odra, Polonia, Ruch sa w pierwszej lidze i nie dzieja sie takie rzeczy jak u nas?? My nawet awansu z 3 ligi nie potrafilismy sami wywalczyc tylko szczescie w losowaniu sie do nas usmiechnelo...
koles1989
12-01-2009, 21:21
Są w pierwszej lidze owszem ale czy im się powodzi? Też mają problemy i też duże nie zapominaj że nasz klub powstaje od zera.
Dobra, szkoda dalej dyskutować, mam inne poglądy na tą sytuacje niż wy, może faktycznie macie racje. Ale kto by miał ich zastąpić? Myślicie że będzie dużo chętnych ?
koles1989
12-01-2009, 21:30
A czy wierze w utrzymanie GieKSy?
Wierze, mamy bardzo dobrego trenera myślę że on stworzy taką drużynę która da Sobie radę
Jak to było w książce Dudały: prawdziwy kibic wspiera swój klub w latach chudych i tłustych, przy awansie i spadku, nie zważając na piłkarskie górki i dołki.
Nie zapominajcie o tym ;-)
a soltys tanczy spiewa i sie smieje i to jest dopiero smutne.
wg mnie jakbysmy( tfu tfu ) spadlismy chodz wierze ze sie utrzymamy to caly zarzad ( wszyscy jak jeden ) adijos i nowi ludzie na ich "stolki" ! jedyne co mnie boli to nie wykorzystana sytuacja jak klub powstawal od nowa, wowczas to powinnismy ( przede wszystkim chyba zarzad ) sobie to poukladac, miec konkretne plany, POMYSL na "jutro" u nas tego brak, Wogole co do sytuacji z boiskiem to tez to jest smiech na sali ze nie wiadomo gdzie wogole bedziemy grac , wg mnie ktos kto w tym siedzi,zarzadza Tym klubem powinien miec leb na karku i wiedziec jak to wszystko odkrecic... przynajmniej chcialbym widziec jakies plany, zalozenia, cele na przyszlosc lecz jakos nie potrafie sobie tego poukladac w glowie...
zarzad won zarzac out zarzad adios aufiedersehen jakkolwiek sie to pisze, ale kto przejmie funkcje prezesa.........kto przejmie funkcje zarzadu, chetni pchaja sie drzwiami i oknami prawie jak sponsorzy.....
Lars Ulrich
12-01-2009, 22:12
jedyne co mnie boli to nie wykorzystana sytuacja jak klub powstawal od nowano nie tylko Ciebie to boli,też o tym myśle,że niby jak spadniemy to od nowa można budować,ale właśnie wtedy była ta szansa niesamowita,awanse,pełny stadion, teraz ciężko bedzie, szczerze nie wiedziałem że aż tak zle to wygląda
stara ekipa
12-01-2009, 22:20
zarzad won zarzac out zarzad adios aufiedersehen jakkolwiek sie to pisze, ale kto przejmie funkcje prezesa.........kto przejmie funkcje zarzadu, chetni pchaja sie drzwiami i oknami prawie jak sponsorzy.....
Z takim podejściem to po chuj jebano młodego Dziurę , jeżeli ktoś się nie sprawdził a jeszcze zaszkodził , musi odejść , nie ma ludzi niezastąpionych !!! ... do kurwy nędzy chyba nazwa GKS KATOWICE coś jeszcze znaczy :kurwa:
No ale powiedzcie kto?
Kto zamiast Jurka, Gitary, Oskara, Saratowicza i Jasia?
Ja nie widzę ani jednego chętnego.
czy to musi myc ktos z klubu ? nie zebym mial co do w/w ( wielkie wyrazy podziekowania za to co robia/robili/beda robic ! ) ale moje zdanie jest takie niech przyjdzie ktos z zewnatrz ktos mlody ? co widzi jakies rozwiazanie. Ja to widze tak ze jest jakis kasting o ile moge to tak nazwac przychodza chetni i przedstawiaja swoja wizje na wyciagniecie klubu z bagna, a Wy - zarzad wybieracie tego NAJ. Taka osoba z zewnatrz powinna byc bezstronna i miec swoje poglady a nie tak zeby ktos tej osobie juz na starcie narzucal wlasne "widzi misie".
Osoba z zewnatrz + ktos od nas tak to widze
stara ekipa owszem masz racje, tylko kto teraz moze pociagnac ten wozek dalej???????
Zakladajac, że lecimy na pysk i zarząd podaje sie do dymisj nia widzac nikogo innego kto moglby przejac ich role i i w momencie przestajemy istniec. no chyba ze prezesem zostanie soltys a szeryfem PR bojarun.....
Ale Multi jaka osoba z zewnątrz?????
Skąd Ty ją wytrzaśniesz?
multi no ale jak Ty to widzisz bo ja tego nie rozumiem. Ze niby ogloszenie do gazety dac ze klub GKS KATOWICE organizuje casting na prezesa i haslem przewodnim takiej kampanii bedize " od zera do milionera" albo " lepiej zaczynac od zera niz od debetu na koncie'???
piniadze to nie fszystko ale fszystko bez pieniedzy to chuj.
Ciezko mi wskazac jakim konkretnym nazwiskiem, chodz z drugiej strony to ciezko mi uwierzyc w to iz nikt taki sie nie pojawi...no chyba ze jest az tak zle...
Nie pojawi się. Niestety. To jest nasz największy ból. Nie mamy alternatywy.
jesli mialby sie ktos pojawic to juz pojawilby sie z tej magicznej czworki??? rzekomych sponsorów strategicznych. legalny interes ma pilke w dupie a lewy woli prac kase w klubach a klasowych.
hm to moze troche w innym kierunku...pewnie ( no chyba ze sie myle ) nie jestesmy jedymym klubem w Polsce ktore ma/mial takie problemy, niestety zadna nazwa konkretnego klubu mi nie przychodzi do glowy ale moze ktos z Was wie i wowczas by byla mozliwosc nawiazania kontaktu z takim klubem ktory moglby cos nam podpowiedziec w tej kwesti ( spytac zawsze mozna to chyba nie jest wstyd ), pamietajmy ze mamy rowniez jako prezesa p.Furtoka moze moglby On sprobowac popytac sie w niemczech ( wiem ze jest tam inaczej niz w u nas ) jak oni sobie z tym problemem radzili bo problem chyba nie jest taki rzadki...
Edward Teach
12-01-2009, 22:50
czyli cokolwiek sie nie zdarzy nie ma alternatywy? to faktycznie mozna stwierdzic ze to piekna posada bycie w Zarzadzie klubu pilkarskiego :)
i to ma byc ta wiara?
stara ekipa
12-01-2009, 22:55
Kurwa jak nie idzie w firmie , zmienia się menadżerów , prezesa , ogłasza konkurs na nowego , wprowadza zarząd komisaryczny , itd ... są dziesiątki sposobów na wyjście z bagna , pytanie tylko czy się uda , jednak jak ktoś popełnił masę błędów i ma dalej zostać , to jak ma się udać ?????
Teraz spadamy do dawnej III-ligi , obecny zarząd chyba dojrzał już do tego i tnie koszty wśród pracowników (piłkarze-administracja) , dużym błędem było stawianie tylko na mocarstwowe firmy , mające nosić miano sponsora strategicznego , jednak kto z nas powierzył by np. 10 mln zł rocznie klubowi w którym władzę mają samo wybierający się ludzie a ja mogę sobie tylko popatrzeć na to wszystko z trybuny VIP , nie mając wglądu i wpływu na przekazane pieniądze . Brak spółki to karygodny błąd tego zarządu !!!
Dlaczego nie szukano alternatywy wśród setek katowickich firm i nie tylko , czy aż takim problemem jest znalezienie 20-30 podmiotów zasilających klub miesięcznie kwotą 10 tys zł i dającym skromną lecz pewną egzystencję ...
lecimy i tyle.
dobrze ,ze w tej 4 i 3 oraz 2 lidze zyskalismy kibicowsko na dzielnicach bo moze straty nie beda az tak wielkie.
a co do zarzadu ,rzecznika itp...boli mnie to ze to byli kibice a nie mieli jaj by napisac jak jest tylko klamali w zywe oczy piszac o tym ze jestesmy prawie Barcelona i to jak sie zachowywali po meczu z jastrzebiem
Ch...a wiecie, bo my na przekór wszystkim, którzy co dzień modlą się o to aby GieKSa przestała istnieć utrzymamy się i tyle!
A tak już całkiem na chłodno, bez emocji uważam, ze z tym składem, który zaczął dziś treningi, bez "gwiazdorów", którzy zepchnęli nas na ostatnie miejsce MAMY SZANSĘ NA UTRZYMANIE! Tak się podniecacie m.in. nabytkami Jastrzębia, a zobaczymy jak oni będą zostawiać serce na boisku, gdy klub nie będzie im płacił!
Szkoda tylko Sadzika i Gaji, ale i tak uważam, ze z tych, którzy zostali Nawałka może zmontować niezłą pakę. Powiem nawet więcej - nareszcie dostanie szansę nasza młodzież i jeszcze się zdziwicie co pokażą na boisku!
Tylko ten mój optymizm opiera się na tym, ze już nikt nie odejdzie, bo jeśli tak by się stało, to tez będę do końca wierzył ale realnie......będzie bardzo ciężko.
Whydack a to ma do rzeczy,że osoba Jana Furtoka daje nam ostatnia szansę na pozyskanie jakiegokolwiek sponsora czy reklamodawcę bo chyba nie np.P.Saratowicz czy Łój.
hahahahahhahahahahahaha ahahahahahahha
Niestety, na Wasza niekorzysc... Ale gdyby nie ten Wasz cytowany Łój to nawet od 4 ligi bysmy nie wystartowali, a jak narazie to nie pamietam zadnego sponsora konkretnego przyciagnietego do klubu przez Furtoka.
stara ekipa
12-01-2009, 23:46
Jeżeli sprzedamy Kapiasa otrzymamy za niego max 200-300 tys. zł.
Te pieniądze z pewnością nie starczą na spłatę zaległości wobec piłkarzy .
Czy po ogłoszeniu przez Furtoka bolesnej prawdy , piłkarze nie wystąpią z wnioskiem o rozwiązanie kontraktów i spłatę długów?
Jeżeli tak się stanie możemy tylko pomarzyć o grze juniorami , PZPN może nam przecież cofnąć licencję ...
Zastanawiam się tylko nad tym czy KHW i PKP Cargo są jeszcze naszymi sponsorami ?
Jeżeli tak , to pieniądze od nich zostały już skonsumowane czy dopiero wpłyną za ten rok ?
stara ekipa
12-01-2009, 23:52
Ale gdyby nie ten Wasz cytowany Łój to nawet od 4 ligi bysmy nie wystartowali, a jak narazie to nie pamietam zadnego sponsora konkretnego przyciagnietego do klubu przez Furtoka.
Znamy te okoliczności z juniorem i KHW , dzięki temu sprawuje taką a nie inną funkcję w klubie , w przeciwieństwie do seniora w KHW ...
Tu trzeba przyznać rację i powiedzieć że miał dobre wejście ... a Jasiu nazwisko
Nie ważna liga, ważna wiara : Ooo Katowice Ooo GKS
No ale powiedzcie kto?
Kto zamiast Jurka, Gitary, Oskara, Saratowicza i Jasia?
Ja nie widzę ani jednego chętnego.
Kosa, ale ich tam na początku bylo więcej (hmmm, może nie więcej, ale byli też inni) ...
dobra, jak bardzo chcecie to zostanę tym prezesem
ale tylko jak dalej będę mógł każdemu przypierdalać na forum co rano !
stara ekipa
13-01-2009, 08:24
Kosa, ale ich tam na początku bylo więcej (hmmm, może nie więcej, ale byli też inni) ...
Właśnie ci inni wiedzą doskonale o co chodzi i dlaczego ich dzisiaj nie ma w klubie ...
Tak, trochę OT ale nie do końca.
Analizując wpłaty na Orkiestrę Świątecznej Pomocy stwierdzono, ze wyraźnie spadły wpływy od firm. Jednak coraz ofiarniejsi są ludzie!
I tak sobie myślę.... wszyscy jak jeden mąż deklarują że GieKSa ponad wszystko i tak dalej. No więc niechby tak choć 10 tyś kibiców wpłaciło po 10 zł to mamy 100 tyś. Niby niewiele, ale zawsze coś!
Ktoś pisał, że podobno Cargo PKP wpłaciło na naszą prośbę już w grudniu pieniądze za cały sezon.
Może więc niektórzy z nas kupiliby już teraz karnety na cały rok?
Może do głupie wszystko co pisze, ale w tej sytuacji trzeba się chyba imać wszelkich metod.
BO JESZCZE NIE SPADLIŚMY, JESZCZE ISTNIEJEMY PANOWIE!
"Nasza wiara nie zachwiana..."
stara ekipa
13-01-2009, 09:21
No więc niechby tak choć 10 tyś kibiców wpłaciło po 10 zł to mamy 100 tyś. Niby niewiele, ale zawsze coś! Dobrze kombinujesz :hihi: ale nie ma na to szans , pomyśl ilu takich fanatyków jak my jest ? może jedna zbiórka by się udała , ale skąd Ty weźmiesz w dniu dzisiejszym 10.000 fanów ... nie tędy droga :zabki:
Ja dam nawet 20 zł miesięcznie :)
stara ekipa
13-01-2009, 09:35
Dawaj :cham:
Sportowo jesteśmy na dnie, organizacyjnie chyba również. Nie wierzę że się utrzymamy.
A widzisz! Jeden da 10 zł, inny 1 zł jeszcze kto inny 100 zł. Tylko trzeba to do k...y nędzy zorganizować, a nie czekać z założonymi rekami na jakiegoś mitycznego sponsora!
Dobrze kombinujesz :hihi: ale nie ma na to szans , pomyśl ilu takich fanatyków jak my jest ? może jedna zbiórka by się udała , ale skąd Ty weźmiesz w dniu dzisiejszym 10.000 fanów ... nie tędy droga :zabki:
Jeden da 10zł, drugi ta 50zł, trzeci da 200zł. Gdyby taka zbiórka się udała i ludzie wrzucaliby po 100zł(raz sie szarpnąć można) to od 5tyś ludzi mamy 500.000zł + kasa za Kapiasa i do końca sezonu spokojnie przetrwamy, kolejne pół roku na szukanie wyjścia(sponsora) z tej ciężkiej sytuacji. A myślę, że o takiej akcji "RG" byłoby głośno w mediach. Tak sobie tylko gadam, bo wiem że to nierealne. Jeśli już miałoby się to udać, to trzeba takie coś nakręcać kilka miesięcy, a nie z dnia na dzień.
Prezes biere se książkę telefoniczną, dzwonię od A do Z po wszystkich katowickich firmach i nawijam:
"Dzień dobry nazywam się Jan Furtok, jestem prezesem GKS Katowice, czy możemy liczyć na jakiekolwiek Państwa wsparcie. Niech to będzie 2000 zł, 1000 zł a nawet 500 zł, byle od zaraz bo mamy nóż na gardle!
W zamian wpiszemy Państwa do specjalnej księgi darczyńców o czym poinformujemy media lub umieścimy na specjalnej tablicy pamiątkowej na stadionie jako firmę która uratowała nasz klub!"
Głupie? Może i tak ale jak by się tak uzbierało kolejne 50 tyś to chyba w naszej sytuacji jest i to dobre!
No więc niechby tak choć 10 tyś kibiców wpłaciło po 10 zł to mamy 100 tyś. Niby niewiele, ale zawsze coś!
Może więc niektórzy z nas kupiliby już teraz karnety na cały rok?
Może do głupie wszystko co pisze, ale w tej sytuacji trzeba się chyba imać wszelkich metod.
BO JESZCZE NIE SPADLIŚMY, JESZCZE ISTNIEJEMY PANOWIE!
Po pierwsze - nie jest to na pewno głupie.
Po drugie - jest do zrobienia ale takie sprawy najłatwiej załatwia się podczas meczu... Dlaczego? Odpowiem przykładem: Otóż z analiz dotyczących pierwszych lat działania wpłat 1% podatku na organizacje pożytku publicznego wynikało, że dużo osób odstraszała procedura (wyłożyć podatek ze swojej kieszeni, iść do banku, zapłacic za przelew itp). Dlatego ułatwiono to włączając odpowiednie pola do zeznania rocznego...
Karnety kupić możemy ale jak? na wiosnę? na jaki stadion? nawet nie wiadomo ile ich można sprzedać.
Szkoda, że nie mamy stadionu, bo najłatwiejszym rozwiązaniem byłaby mobilizacja kibiców - abyśmy niezależnie od wyników wypełniali szczelnie trybuny. 5.000 kibiców więcej po 20 zł to też 100.000 zł a byłoby co mecz... Dodatkowo wprowadziłbym jeszcze jedno - ceny biletów na 4 i 5 podwyższyłbym o 10 zl - taka "manifestacja" wspomagania GieKSy - kto nie chce niech idzie na 6 lub 1 lub 2. Oczywiście powyższe przy założeniu, ze mamy stadion...
I jeszcze jedno - deficyt budżetowy naszego klubu był zapewne częściowo spowodowany taką a nie inną frekwencją. Zarząd na pewno kalkulował przychody z biletów na wyższym poziomie. Z różnych przyczyn była coraz mniejsza a pod koniec sięgnęła "zero" kibica...
Mam tylko żal, że we wrześniunie powiedziano nam wprost jak jest i nie zaapelowano do kibiców o mobilizację. Może to by coś dało.
mega-kumaty
13-01-2009, 10:41
Jeden da 10zł, drugi ta 50zł, trzeci da 200zł. Gdyby taka zbiórka się udała i ludzie wrzucaliby po 100zł(raz sie szarpnąć można) to od 5tyś ludzi mamy 500.000zł + kasa za Kapiasa i do końca sezonu spokojnie przetrwamy, kolejne pół roku na szukanie wyjścia(sponsora) z tej ciężkiej sytuacji. A myślę, że o takiej akcji "RG" byłoby głośno w mediach. Tak sobie tylko gadam, bo wiem że to nierealne. Jeśli już miałoby się to udać, to trzeba takie coś nakręcać kilka miesięcy, a nie z dnia na dzień.
Ludzie zrozumcie w końcu że lecimy na mordę do 3 ligi!!!
wkrótce gramy z Radzionkowem i Gielza na Bukową przyjeżdża :dead:
także nie wiem o czym niektórzy tutaj piszą. tak wiem wiara... itd
ale stadion to nie kościół i tutaj wiara niewiele pomoże.
teraz pomyślcie z punktu widzenia ewentualnego sponsora, po chuj na
dzisiejszą chwilę miałby do nas wchodzić? po pierwsze, na początek
musiałby już na starcie sypnąć sporą forsą żeby ten cały burdel jakoś
uporządkować, po drugie wchodzący sponsor chce poprzez swoje finansowanie zrobić sobie reklamę poprzez dobrą grę piłkarzy, awans do
wyższej ligi itd.
a co miałby z tego wchodząc do nas w środku sezonu?
sprawiłby że sponsorowana przez niego drużyna utrzymała się w II lidze?
na to miałby płacić ciężką forsę przez pół roku?:lol:
co innego gdyby wszedł np 3 miesiące przez rozpoczęciem nowego sezonu
dał na transfery i postawił jako cel awans. a tak, SEZON jest stracony, obawiam się że ten klub też.
Prezes biere se książkę telefoniczną, dzwonię od A do Z po wszystkich katowickich firmach i nawijam:
"Dzień dobry nazywam się Jan Furtok, jestem prezesem GKS Katowice, czy możemy liczyć na jakiekolwiek Państwa wsparcie. Niech to będzie 2000 zł, 1000 zł a nawet 500 zł, byle od zaraz bo mamy nóż na gardle!
W zamian wpiszemy Państwa do specjalnej księgi darczyńców o czym poinformujemy media lub umieścimy na specjalnej tablicy pamiątkowej na stadionie jako firmę która uratowała nasz klub!"
Głupie? Może i tak ale jak by się tak uzbierało kolejne 50 tyś to chyba w naszej sytuacji jest i to dobre!
To musiałby być konkretny pakiet reklamowy, nie tylko telefon.
Po za tym akurat Pan Prezes w komunikacji werbalnej nie jest orłem a tu trzeba przekonać kogoś w 2 minuty do wyłożenia kasy.
Pomysł bardzo dobry ale jako podpowiedź dla zarządu - my jako kibice tego nie załatwimy.
Czy my w ogóle wiemy o jakiej kwocie rozmawiamy? czy klub musi być już ratowany i czy są szanse, że ta akcja ratowania nie będzie niezbędna co 2 miesiące? Chodzi mi o to, że np. przy restrukturyzacji szpitali (tzw. oddłużaniu) wymagano udowodnienia, że po oddłużeniu wyjda na prostą i nie będą generować dalszych strat.
uporządkować, po drugie wchodzący sponsor chce poprzez swoje finansowanie zrobić sobie reklamę poprzez dobrą grę piłkarzy, awans do
wyższej ligi itd.
sprawiłby że sponsorowana przez niego drużyna utrzymała się w II lidze?
na to miałby płacić ciężką forsę przez pół roku?:lol:
co innego gdyby wszedł np 3 miesiące przez rozpoczęciem nowego sezonu
dał na transfery i postawił jako cel awans. a tak, SEZON jest stracony, obawiam się że ten klub też.
masz rację - wiara wiarą a realnie patrząc wygląda to bardzo pesymistycznie, dlatego staramy się zastanawiać co my, kibice możemy w tej chwili zrobić oprócz debatowania czy jesteśmy w "czarnej dupie" czy już w jelitach.
Dlatego też powtórzę jeszcze raz - wyjątkowo niefortunny czas na wymianę murawy :-(
Kurwa! ja dam nawet 50 PLN miesięcznie przez cały sezon tylko niech mi kurwa ktoś obieca że nie przepierdolą tych pieniędzy! Że będzie to działać na zasadach jakichś Fundacji lub czegoś takiego w zamian za nasz wspólny wkład raz na sezon grajkowie zamiast sponsora mieli napis KIBICE GIEKSY!!
Zibowski
13-01-2009, 10:55
Ja też mogę dać 100 zł co miesiąc + kupić karnet - tylko tak jak kolega wyżej pisze (aby było to dobrze rozliczone).
Zrobić taką akcję zawsze się trochę kasy uzbiera.
wyższej ligi itd.
.
a choćby to: że za symboliczną złotówkę mógłby przejąć klub,
GKS jest pod ścianą i to nowi inwestor dyktuje warunki
za rok/dwa/trzy sytuacja może być zupełnie inna
dlatego wbrew pozorom moment na inwestycję (tyczy się to również biznesu, szczególnie nieruchomości) jest bardzo dobry
potrzeba "tylko" na dzień dobry 2/3 mln złotych, by wejść w GKS, z realną szansą utrzymania, w nowym sezonie można myśleć o większym budżecie i awansie
jak widać w Katowicach bardzo ciężko znaleźć te 2,3 mln
a przeca miały być wglądy do działalności klubu, nie było? (dla tych co wyższe składki dawali.
ja uwazam ze jedynym warunkiem na ratunek jest Miasto
bo wraz z przejeciem przez nich klubu pojawia sie firmy, by miasto z kolei im pomoglo w przyszlosci. business panie
cytuje mojego kolege:)
....
Czyli mamy siedzieć z założonymi rekami i wk....ć się na cały świat bo nic już się nie da zrobić?
Gówno!!! Tu po raz pierwszy przeczytałem, że "dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!!!" I tego się chcę trzymać!
Facet, więcej optymizmu! Widziałeś w niedzielę Owsiaka? A dyć jak kilkanaście lat temu zaczynał, to tez było wielu takich co się pukało w łeb i godało - CO ON ROBI!?
Pozdro
:piwo::piwo::piwo:
Tommywie
13-01-2009, 11:42
Wydaje mi sie, ze podstawowym bledem bylo mianowanie Jasia na prezesa... oczywiscie za zaslugi powinien zostac kims takim jak Di Stefano w Realu - jest honorowym tam jakims czlonkiem, wystepuje przy oficjalnym podpisywaniu kontraktu przez jakiegos zawodnika, wystapi w jakims wywiadzie itd... niestety Jasiu nie jest osoba, ktora przyciagnie jakiegos sponsora - powiedzcie mi ktorego dyrektora jakiejs firmy przekona jakies nazwisko Furtok zamiast konkretnej gadki, porzadnej oferty i wizji zyskow? Chyba, ze akurat by sie znalazl jakis fanatyk Furtoka i dalby mu 10 mln w prezencie...
Poza tym kiedy gadalem w polowie zeszlego roku z jedna z osob bliskich zarzadowi slyszalem opowiesci o wielkich sponsorach, o KHW, o wielkich milionach i juz wtedy mowil o tym ze zalatwiaja zawodnikow z pierwszoligowa przeszloscia, ktorych pensje beda praktycznie do zera wyciagac pieniadze z budzetu... no i sprowadzono kilku 'pilkarzy', ktorzy pewnie malych pieniedzy nie dostawali i teraz to sie msci... bo te grajki odwalily kaszane a my zostalismy bez pieniedzy :/
wiec oby sie nie okazalo ze wymieniona zostanie murawa na stadionie na ktorym nie ma kto grac... obysmy to jakos przetrwali... ale tu jest potrzebna natychmiastowa rezygnacja Furtoka ze stanowiska prezesa, wyciagniecie wnioskow przez zarzad i znalezienie kogos z JAKIMKOLWIEK pomyslem!
Zapominacie co śpiewacie na meczach? "Nasza, nasza wiara nie zachwiana, bo jest w Tobie zakochana"
Chuj mnie obchodzi w której lidze GieKSa będzie grała. Ino by miała zawodników z ambicja i charakterem i na każdy mecz wychodziła 100% zmobilizowana i by wygrać! No i trzeba pamiętać jakie hasło przez długi czas nas nie opuszczało! WIARA CZYNI CUDA
Ja się dobrze wsłuchasz to czasem można usłyszeć:
"Nasza, nasza wiara jest zachwiana, bo jest w Tobie zakochana"
mega-kumaty
13-01-2009, 12:11
Gówno!!! Tu po raz pierwszy przeczytałem, że "dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!!!" I tego się chcę trzymać!
to daj znać jak bedą jakieś postępy w tej "walce"
żeby nie było, nic do Ciebie nie mam, ale wiem jak ta cała "walka"
zaś się skończy. A tak poza tym to kto według Ciebie walczy?
Bo chyba nie zarząd i piłkarze którzy już dawno leżą na deskach.
pozdro
Ja się dobrze wsłuchasz to czasem można usłyszeć:
"Nasza, nasza wiara jest zachwiana, bo jest w Tobie zakochana"
Ano masz racje. Teraz wiem kto tak śpiewa, wszystkie płaczki z forum.
pozdro
to może inny cytat:
"każda porażka prowadzi do zwycięstwa"
pasi?
Kimgaj nie rozśmieszaj mnie.
Ty chcesz zebrać 10 000 ludzi co wpłacą 10 zeta?
To ja Ci powiem, że ledwie zbierzesz 100.
Polska (i Ślonska) mentalność jest inna. Kuźwa tutaj więcej ludzi patrzy jak za darmo wdupić się na mecz (przez płot, na jakieś lewe legitymacje chuj wie czego), niż by pomóc.
Żadne zbiórki nam nie wychodzą (czy to 25000.pl, czy charytatywne) tak jak powinny, bo poprostu mamy dużo kibiców, którzy utożsamiają się z klubem, ale nie są gotowi na jakąkolwiek pomoc (czy to fizyczna czy finansowa).
Jedynie garstka coś daje od siebie.
A i tak reszta ich potem skrytykuje.
Życie.
Kosa, może masz rację, ale co by szkodziło spróbować? Tylko trzeba by bez owijania w bawełnę powiedzieć ludziom jak jest, trzeba by tez przyznać się do błędów, mimo wszystko porobić jakieś ruchy w zarządzie, tak by ludzie mieli pewność, ze ich kolejny zryw nie pójdzie na marne!
Może i gadam głupoty, może to raczej chciejstwo, ale ja już taki k....a jestem, ze wierze w ludzi i wierzę w naszych kibiców, którzy już raz ten klub uratowali! Dotąd żyliśmy jakimiś opowieściami o św. Mikołaju, który lada chwila zakończy rozmowy z potężnym sponsorem i dzięki temu nakupimy se piłkarzy, którzy uratują z palcem w dupie I ligę a za rok awansują do ekstraklasy! No to po co było "umierać" za ten klub? Ale to właśnie to były bajki, marzenia. Rzeczywistość jest inna i jeśli nic nie zrobimy to ten klub upadnie! Mówisz, że takie jest życie. A co się stało w niedzielę? Czy to nie ci Polacy, nie ci Ślązacy zebrali tą całą kasę? Co to jest 10 zł na miesiąc? To wystarczy zamiast jednego piwa na tydzień wciepnąć se do skarbonki te dwa piątka. Tylko muszę mieć pewność, że te moje oszczędności ktoś rozsądny (jak choćby Jurek Owsiak) dobrze zagospodaruje!
na bank
cały Śląsk zebral z tego co wiem niecałe 2 mln zł na WOŚP
podziel to przez 1000 i wyjdzie Ci ile byś zebrał na Giekse
a jestem, ze wierze w ludzi i wierzę w naszych kibiców
Też kiedyś wierzyłem i w sumie dalej wierze, ale wiem jak to wygląda w praktyce. Mamy dużo wierzących niepraktykujących ;-)
A mi ksiądz na religii zawsze mówił, że nie ma wierzących nie praktykujących. Jak wierzysz to praktykujesz, jak nie praktukujesz to nie wierzysz.
Kimgaj ma rację. Gdybyśmy taką akcje przeprowadzili to moze znów by sie zrobilo o GieKSie głośno w pozytywnym tego słowa znaczeniu, a to mogło by przyciągnać ew sponsorów.
I niestety zauważam to co Kosa, że wielu woli wydac kase na piwo i wdupić się za darmo na mecz niż czegoś sobie odmowic i zrobic coś dla klubu.
ALE JAK NIE SPRÓBUJEMY TO NAPEWNO NIC SIĘ NIE UDA.
A może by jakiś turniej zorganizować z którego dochod bylby przeznaczony na ratowanie klubu?
I potrzeba tak naprawde wiedzieć w którym miejscu (tylko nie chodzi o odpowiedź że w dupie yno konkrety) jesteśmy jako klub finansowo. Ile potrzeba, ile mamy długu i wreszcie co się stało z kasą która byłą. Po prostu trzeba mieć jaja by powiedzieć , sorry spieprzyłem to i to, pomóżcie to uratować, a potem jak już bedzie ok to ustapimy.
[I]ja uwazam ze jedynym warunkiem na ratunek jest Miasto
a Uszok jak skończy być sołtysem to zostanie prezesm GieKSy:rotfl:
Taki koszmar wczoraj mi się snił.
I NA KONIEC RAZ JESZCZE: MUSIMY SPRÓBOWAĆ!!!MUSIMY!!!MY NAJLEPSI KIBICE W POLSCE!!!
^Kosa
To chyba najlepsze podsumowanie tych wywodów na temat wiary itd ;-)
Lars Ulrich
13-01-2009, 15:12
Też kiedyś wierzyłem i w sumie dalej wierze, ale wiem jak to wygląda w praktyce. Mamy dużo wierzących niepraktykujących ;-)http://i43.tinypic.com/n1v09h.jpg
przepraszam ale musiałem :rotfl::rotfl:
to że osoby zostaną na dobre i na złe to wiemy,chcemy też w końcu żeby klub dał nam coś od siebie, wyniki ..
Komanczz
13-01-2009, 16:06
M S - dokladnie.Mogło by tak być że na jeden sektor bilety są droższe a kasa idzie na GieKSa.Wiem że muszą być przeprowadzone jakieś procedury co do przepisów ale chyba dało by się zrobić a sam chętnie bym pomógł w taki(i każdy inny) sposób.
Co do sondy odpowiedz jest prosta: Wiara czyni cuda!
Żaba-Bogucice
13-01-2009, 16:14
czyli nic tylko i na przekor wszystkim wszyscy jak jeden nazot zewrzec szeregi i pokazac ze jestesmy z GieKSa
A mi ksiądz na religii zawsze mówił, że nie ma wierzących nie praktykujących. Jak wierzysz to praktykujesz, jak nie praktukujesz to nie wierzysz.
Też mi tak mówił, jak jeszcze chodziłem na religie.
W takim razie mamy tylko garstke kibiców, a nie tysiące.
Zrozumcie, że w zbiorkach kasy u nas trochę siedzę i wiem jak to wyglada w praktyce. Nie mówię, że się nie da. Ale obecnie NIE MA ŻADNYCH szans na uzbieranie konkretnej kwoty. Z przyczyn podanych wyżej.
Zbiórki na Sebastiana Rota - gdyby nie BW, to kwoty byłyby mniejsze niż mizerne.
Zbiórka na Domy Dziecka - 40 osób z 10 000 :lol2:
Zbiórka na oprawy - 700-1000 złotych (z 4 000 - 7 000 ludzi na meczu)
Zbiórka na Sissiego - kilkadziesiąt osób + spektakl (około 120 osób na 10 000 kibiców)
Zbiórka na Mydlniki - tutaj już lepiej, ale koncówka to była prawdziwa katorga + spektakl (okolo 80 osób na 10 000 kibiców -> w tym wielu rodzicow nie-kibiców).
Płyty Błękitnej Siły - 30 sprzedanych na 10 000 kibiców.
Zbiórka krwi - 20 osób na 10 000 kibiców.
Dramowy zapis do ŻAKA (a wiele nam pomagał) - 15 osób...
Członkostwo w Stowarzyszeniu - 10 zeta na miesiąc lub 50 na runde - 30 osob...
etc. itd.
Ludzie nawet za darmo nic nie zrobią, a co dopiero jak mają płacić
Kosa, to wszystko prawda, ale będę się upierał, ze jak idzie o być albo w ogóle nie być klubu to będziemy bardziej szczodrzy!
W tych wszystkich zbiórkach chodziło o... dobre serce dla potrzebujących, ale teraz idzie o.... IDEOLOGIĘ!
Nie zgodzę się.
Mydlniki to była np. zbiórka o być albo nie być dla naszych kibiców.
A nawet jak bardziej szczodrzy. To znaczy zamiast 40 wpłaci 80, 100?
Wow super.
Krzychu_1977
13-01-2009, 16:43
Ja też się nie zgodzę:). Na Mydlniki szła spora kasa na dzielnicach - tytułem darowizn, czy pozyczek. Nie wszystko widocznie szło przez SK.
Zgodze się z Kimgajem, na to RG2 zebrało by sie w huj kasy.
Jak dla mnie taka zbiorka kasy to wcale nie jest taki glupi pomysl wiele ekip juz tak probowalo pomoc swojej druzynie np Motor.
To zbierajcie :lol2:
Krzychu ja wiem dokładnie ile przeszło, jak i gdzie. Nie była to kwota mała, ale nie starczyłaby na ratowanie klubu. Na pewno. I nie twierdze że zebraliśmy mało - zebraliśmy wiele i za to szacunek wszystkim i wielkie dzięki. Ale była to jedyna zbiórka, która nam wyszła.
ratowanie klubu to jednak inna bajka.
I jak to się udało innym ekipom?
Zreszta jak to widzicie. Zbierzemy 100 000 złotych (:lol2:) i komu to damy?
Co z tym zrobimy?
etc.
Krzychu_1977
13-01-2009, 16:50
I tu się Kosa zgodzę, nawet jak powiedzmy 500 osób (pracujący) da po 100 zł, a kolejne 2000 osób po 25 zeta (bajtle i niepracujący)- uwzględniając dobrą organizację na dzielnicach i FC jest to mozliwe to da nam to kwotę 100 tys. zł.
I raczej przy drugiej zbiórce będzie to połowa mniej, a comiesięczne wpłaty na RG2 to juz wogóle kiepsko widzę...
scarface 1964
13-01-2009, 16:54
panowie w tych okolicznościach każda kasa się przyda - weżcie pod uwagę że będziemy grali praktycznie samymi juniorami ... nie wciskajcie sobie sami doła tylko do przodu !!!
Powiem Wam, że jakby Ultrasi, Stowarzyszenie i osoby "wyjazdowe" dostały nawet raz na runde połowe z tych mitycznych "100 000" to byśmy kibicowsko zrobili takie pierdolnięcie, że...
Ech marzenia.
pozdro
Takich postow to sie czytac nie da!!!
Lubie realizm, ale takie podejscie to juz patologia, jeszcze ksywa ultras-kibic, Ciebie powinna cechowac walka, wiara i milosc, chyba, ze wybrales ksywke taka, bo inna byla zajeta.
Ja wierze i pierdole wszystko... A innowiercy? Maja kilka wyborow na Slasku... Wierze, bo mi zalezy, a jak mi zalezy to pomoge jak moge, nawet dobrym slowem czy czynem.
Sukces ma wielu ojców, porażka jest sierotą! Taka smutna prawda, Wy byscie jeszcze wpierdolili noz komus z Zarzadu, wyjatkiem jest tutaj kilka osob, np. kimgaj, ktory rzucil pomyslem, fakt, ze troszke wyimaginowany, ale takie posty wole czytac niz jakies placzki.
Wyscie som miekim robieni?
co do pomyslu z zbieraniem kasy to moze warto sprobowac ? jest takie powiedzenie lepszy rydz niz nic, moze to beda grosze ale kasa chyba sie przyda co nie ? chodzby poszla na juniorow ( czyli osoby ktore beda Nas prawdopodobnie teraz reprezentowaly )
Żeby nie było ja tam nikomu z zarządu nie chce wbijać noża w plecy.
Ba, dalej uważam, że wszyscy co piszą, żeby ich wyjebać na zbity pysk pierdolą głupoty.
Bo nie ma obecnie żadnej alternatywy (przynajmniej ja jej nie widzę).
A już tych broniących Jasia, a wpierdalających nóż w Jurka, Gitare i innych to bym wysłał na leczenie.
Po prostu pisze jaka według mnie jest realność pomysłu Kimgaja.
Ba, dalej uważam, że wszyscy co piszą, żeby ich wyjebać na zbity pysk pierdolą głupoty.
Bo nie ma obecnie żadnej alternatywy (przynajmniej ja jej nie widzę).
A już tych broniących Jasia, a wpierdalających nóż w Jurka, Gitare i innych to bym wysłał na leczenie.
Czytajcie 100 razy! Strzal w 10'tke...
Mam pytanie: Ile pieniędzy przychodzi do klubu z oficjalnych gadżetów?
Jestem także za próbą zebrania pieniędzy na nasz klub, jednak cała akcja powinna zostać bardzo mocno nagłosniona, pozatym oprócz zbiórki można by było sprzedawać jakieś gadżety. W której dochód by szedł na GieKSe.
Można by było spróbować wysyłać jakieś drobne "upominki" do firm. (jakieś bonbony z hasłem pomocy GieKSie).
Zapomnijcie o jakichkolwiek zbiorkach. Miesiac egzystowania klubu na dzien dzisiejszy to min. 150 000zł! Wg. moich obliczen...
Mam pytanie: Ile pieniędzy przychodzi do klubu z oficjalnych gadżetów?
Jestem także za próbą zebrania pieniędzy na nasz klub, jednak cała akcja powinna zostać bardzo mocno nagłosniona, pozatym oprócz zbiórki można by było sprzedawać jakieś gadżety. W której dochód by szedł na GieKSe.
Można by było spróbować wysyłać jakieś drobne "upominki" do firm. (jakieś bonbony z hasłem pomocy GieKSie).
Przypomina mi sie jak lecielismy do tej czwartej ligi.
Nie dostalismy licencji i argumentowano to tym , ze to nie do pomyslenia ze klub w II lidze moze egzystowac ze skladek kibicow...
Zreszta Barcelona nie jestesmy i nie takiemu czemus.
Za bardzo to zaczyna przypominac tamta sytuacje.
A co do tematu to wierze bo i wtedy wierzylem , gdy po rundzie jesiennej juz wszystko sie rozwalilo i gralismy juniorami.Moze sie uda , chociaz to jest hurraoptymizm z mojej strony.Jednak nie musze tego nikomu tutaj tlumaczyc.
Utrzymamy sie cudownym zbiegiem okolicznosci :szpada:
jezeli chodzi o taka kase jak junior pisze to pomysl mozna chyba odlozyc...
mnie jednak dalej dziwi to ze na Slonsku ba w stolicy - sercu gornego slonska nie ma ( kurwa jak to jest mozliwe przeciez tyle jest bogatych polakow, chyba ktorys mieszka na slonsku...) osoby ktora by chciala sie "zaopiekowac" GieKSa.
Rozumiem ze sytuacja kadrowa/finansowa/gospodarcza jest jednym slowy do dupy bo nie oszukujmy sie ale trzeba wylozyc niezla kase ale zadaje sobie rowniez pytanie czy nie moze ma jakis bardziej "zewnetrznych" przeszkód ktore tak bardzo odstraszaja sponsorow ?! Miasto, linia Uszok - GieKSa, moze kraza jakies uprzedzenia do Nas/do klubu ? albo jest cos o czym nie wiemy ?
stara ekipa
13-01-2009, 18:05
Zapomnijcie o jakichkolwiek zbiorkach. Miesiac egzystowania klubu na dzien dzisiejszy to min. 150 000zł! Wg. moich obliczen...
No i wreszcie padła jakaś realna suma ... chyba już wiecie że to nierealne zebrać co miesiąc takie kwoty , ja mam w dalszym ciągu pytanie :
ILE MAMY NA DZIEŃ DZISIEJSZY ZADŁUŻENIA ???
Nie ma ludzi którzy potrafili by ściągnąć sponsora do klubu, poza własnymi kontaktami które są nie wystarczające(KHW i PKP Cargo)
Bardzo słabi katowiccy politycy lokalni i ogólnopolscy, a nie oszukujmy się że w większości przypadków to właśnie politycy i władze lokalne decydują o obliczu finansowym klubów.
Toczmek89
13-01-2009, 18:28
jak nie udaloby sie co miesiac zebrac 150 tys, to chociaz te 100, nawet 50 tys, zawsze to jakas pomoc
jak nie udaloby sie co miesiac zebrac 150 tys, to chociaz te 100, nawet 50 tys, zawsze to jakas pomoc
Czyli Ci zaangazowani powinni dac co miesiac po tysiac. Chyba Wy zyjecie w innym swiecie... Na kibicowskie akcje zbieramy ledwo (max.) po 5 kola a Wy chcecie zebrac 50? :lol:
Bardzo słabi katowiccy politycy lokalni i ogólnopolscy, a nie oszukujmy się że w większości przypadków to właśnie politycy i władze lokalne decydują o obliczu finansowym klubów.
Dokladnie. Niestety taka prawda. Zreszta przyklad idzie z gory... Szanse na duze sposnora sa wylacznie przy pomocy miasta.
Druga sprawa to taka ile nam przybylo tych malych sponsorow?
Zadko dalo sie zobaczyc nowe banery. Dziwi tez brak jakichkolwiek wypowiedzi naszego dyrektora ds. marketingu. Widzial go ktos w ogole w jakis mediach?
napisz najpierw o kogo chodzi, bo 80 % ludzi na forum nie ma pojęcia kto to jest.
Tak stworzył przecież tą fantastyczną grupę S-6 czy jak się to tam nazywało :cham:
A co do małych sponsorów, to już nieporadność zarządu tak jak napisał Junior, do tego większość tych mniejszych to naczynia połączone w różny sposób z KHW.
napisz najpierw o kogo chodzi, bo 80 % ludzi na forum nie ma pojęcia kto to jest
http://gieksa.pl/index2.php?nid=37&p1=37&p2=x
DAWID1987
13-01-2009, 18:55
Projekt S-6 to wspólne dzieło śląskich klubów Szanowny Pan Saratowicz z tego co wiem jest przewodniczącym bo pewnie nikt tego nie chciał sie podjąć Sukcesem tej grupy z moich informacji to zorganizowanie turnieju dla młodzieży ( lub młodzierzy ) jak to Pan Saratowicz napisał w ofrecie sponsorowania grup młodzieżowych :P:P:P:P oraz akcja z krakersami Lajkonika ( prawda jest taka ze to Lajkonik zgłosił sie do tej grupy a nie grupa do Lajkonika ) Moim zdaniem ów członek zarządu zasiada jeszcez na tym miejscu z 2 powodów Pierwszym są jego dobra znajomości w PZPN-ie oraz tradycja rodzinne
DAWID1987
13-01-2009, 18:56
Ps Junior sam wiesz ze Pan Saratowicz chodził pewnie do tego samego logopedy co Krzysztof Markowski
http://gieksa.pl/index2.php?nid=37&p1=37&p2=x
czyli proste, DAJ SOBIE, PANIE SARATOWICZ SPOKÓJ!
Cały zarząd niech się już dychnie łącznie z Juniorem.Chopie(dotyczy Juniora)kiedyś bydziesz się wstydził za to co teroz godosz.Gieksiorz.
Tobie i Kosie się najbardziej dziwie. Bo jesteści jedynymi osobami, które tak naprawdę taką zbiórkę mogłyby pociągnąć. Ja se mogę napisać, że zbieramy ale nie mam takiego autorytety jak WY.Na hasło Junior połowa bajtli na blaszoku by w ogień poszła. I to Ty i parę osób aktywnych na dzielnicach jesteście te same bajtle w stanie namówic by zamiast chipsów przeznaczyć kasę na ratowanie klubu. Bo oczywistym mi się zdaje, że starsi to sami wiedzą, że zamiast piwa kasa na GieKSe?
Co do akcji kibicowskich typu AG, to od razu mówie, że je popieram, ale zwróćcie uwagę, że takim domom dziecka pomaga wiele instytucji, zwłaszcza w okresie świateczno-noworocznym i wiele osób po prostu ma takich akcji dosyć i sam znam wiele osób, które własnie nie biora udziału w nich bo mają dosyć "..że wszędzie na coś zbierają". I taka jest też prawda wszyscy się budzą do takich akcji przy okazji świat a reszta roku nic. Dalej nie neguje, że dzieci w domach dziecka są poszkodowane, ale wiele bajtli na dzielnicach jest w gorszej sytuacji (materialnej). Dalej jeśli chodzi o tego typu akcje poprawy wizerunku to tak naprawde GieKSa jaka sama nic z tego nie miała, a na poprawie wizerunku kibiców wielu osobom tak naprawde nie zależy. A w takiej akcji ratowania klubu robi się bezpośrednio coś co może pomóc temu co się kocha, dla czego się żyje i co jest częścią nas,a nie dla dzieci których nawet na oczy nie widzielismy, których nie znamy(pewnie które są dla nas ważne, ale tak na serio czy ważniejsze niż nasza GieKSa?).Jeszcze raz podkreślam, że nie mam nic przeciw tym dzieciakom i akcją typu AG.
Dalej przy takiej zbiórce można by wprowadzić rywalizację między dzielnicami. Niech te dzielnice, które uważają sie za najbardziej fanatyczne udowodnią to.
Jak będziemy stali z założonymi rękami i pieprzyli, że nie warto, nie ma sensu to napewno nic się nie uda.TAKA POSTAWA PRZYPOMINA MI WPIERDALANIE SŁONECZNIKA NA BLASZOKU.
CO NAM SZKODZI SPRÓBOWAĆ.NAPEWNO NA TYM NIE UCIERPIMY.
Z GieKSiarskim pozdro. GieKSa i ch.j!
Edward Teach
13-01-2009, 20:00
i co zrobisz z ta kasa?
przelejesz na konto kluvi i zezre je ZUS i Skarbowa, ktora konta zajmie i kazda zlotowe ktore na nie wplynie, zabierze?
tu wyjsciem jest to, co napisal YOO = za 1 zl oddac zarzadzanie komus z kasa, zostawic klauzule ze nie ma prawa zmienic nazwy, herbu, zmienic miejsca rozgrywania meczy ietc.
Cały zarząd niech się już dychnie łącznie z Juniorem.Chopie(dotyczy Juniora)kiedyś bydziesz się wstydził za to co teroz godosz.Gieksiorz.
Wszystko poparte faktami, nie historycznymi wycinkami z gazet. Nie jestem z tego dumny, ze musze pisac takie rzeczy, ale niestety taka prawda, smutna prawda. Co madrzejsi z tego forum i widzace co sie dzieje w klubie dobrze wie, ze Zarzad w postaci Gitara, Jurek jest najmniejszym zlem w tym wszystkim...
sasha niestety, ale realizm przemawia tutaj i to bardzo konkretnie.
Funkcjonowanie klubu miesiecznie kosztuje 150.000zł, My moze jednorazowo zbierzemy max 10.000 - 20.000 i na co? W tak duzym klubie starczy to na zaplacenie 2-3 zawodnikow. Lub 6 pracownikow administracyjnych. Co dalej? Co miesiac takie zbiorki? Nie tedy droga. Wystarczy, ze jedna osoba ma ojca, ktory ma firme badz znajomy, znajomego itp. Tylko na takiej zasadzie mozemy jakos sie dolozyc. Niestety, ale zeby zaistniec kwota musialaby byc w graniach 50.000zł.
Ja dalej wierze, ze bedzie dobrze!
Wszyscy wiemy,że Gitara czy Jurek chcieli jak najlepiej do GieKSy ale rzeczywistość ich przerosła.Starali się,robili co w ich mocy ale niekiedy dobre chęci nie wystarczą.Potrzebujemy profesjonalistów,pod każdym względem.
No i wreszcie padła jakaś realna suma ... chyba już wiecie że to nierealne zebrać co miesiąc takie kwoty , ja mam w dalszym ciągu pytanie :
ILE MAMY NA DZIEŃ DZISIEJSZY ZADŁUŻENIA ???
Policz se Skalpel. Zalegamy jakieś 4 do 6 miesięcy razy 150 tyś to daje sumę 600 do 900 tyś.
Panowie, ja wcale nie twierdzę, ze ta zbiórka uratuje klub. Bardziej liczę na efekt medialny. Pokazalibyśmy się w całkiem innym świetle niż chciały nas pokazać media po Jastrzębiu. Pokazalibyśmy wszystkim - m.in. sponsorom, ze zawsze będziemy z naszym klubem, ze może warto zainwestować w klub, który ma takich kibiców.
Z reszta zbiórka kibiców to tylko jedna droga. My musimy wywołać ofensywę marketingową w stosunku do drobnych firm - np. tak jak pisałem wpis w honorowej księdze lub tablicy dobroczyńców dla firmy np. za 500, czy 1000 zł, kwesta na ulicach, czy po firmach, licytacje pamiątek klubowych, czy może innych cennych przedmiotów na rzecz klubu, karnety na cały rok (gdziekolwiek i w jakiejkolwiek lidze będziemy grali), a może nawet stałe wejściówki na lata (oczywiście za odpowiednią sumę). Pomysły można mnożyć a liczy się każda złotówka, KAŻDA!!!
Pamiętacie jak było prawie 4 lata temu? Polecieliśmy do IV ligi ale wszyscy stawiali nas za wzór. Szkoda, ze już wtedy nie zakręciliśmy się mocniej za jakimś sponsorem, bo było łatwiej. Ale może spróbować jednak to powtórzyć?
Wszyscy wiemy,że Gitara czy Jurek chcieli jak najlepiej do GieKSy ale rzeczywistość ich przerosła.
Tylko, ze na ich "szczescie" to nie oni byli odpowiedzialni za ruchy w Iej druzynie, wiec co do zatrudnienia ostatniej 5 partaczy nie wiele mieli do powiedzenia, wiec w takim razie funkcja dzialacza na tym szczeblu najmniej ich przerosla.
Pamiętacie jak było prawie 4 lata temu? Polecieliśmy do IV ligi ale wszyscy stawiali nas za wzór. Szkoda, ze już wtedy nie zakręciliśmy się mocniej za jakimś sponsorem, bo było łatwiej. Ale może spróbować jednak to powtórzyć?
Wtedy tez byly pomysly na zrobienie takiej akcji o ktorej Ty piszesz w calym poscie, wystarczyloby max na miesiac, a wtedy utrzymanie zawodnikow i klubu az tyle pieniedzy nie kosztowalo. Gdyby nie KHW bylibysmy w dupie... Niestety, ale tutaj liczy nie kasa, duzaaaa kasa.
Tylko, ze na ich "szczescie" to nie oni byli odpowiedzialni za ruchy w Iej druzynie, wiec co do zatrudnienia ostatniej 5 partaczy nie wiele mieli do powiedzenia, wiec w takim razie funkcja dzialacza na tym szczeblu najmniej ich przerosla.
To jak sie jest viceprezesem w klubie i ma sie gowno do powiedzenia w kluczowych sprawach to sie sklada rezygnacje i odchodzi a nie firmuje sie cos swoim nazwiskiem i dostaje za to zjeby...
To jak sie jest viceprezesem w klubie i ma sie gowno do powiedzenia w kluczowych sprawach to sie sklada rezygnacje i odchodzi a nie firmuje sie cos swoim nazwiskiem i dostaje za to zjeby...
Moze kosztem sluchania zjebek na forum i zszargania swojego dobrego imienia warto ciagnac ten wozek pomimo wszelkich niedogodnosci...
PS. Ja to jednak odbieram jako zwykly podzial obowiazkow...
Nasza Wiara Nie Zachwiana !
Tak śpiewał nie jeden z tych co dał w ankiecie 'Nie'
Sivy_Brynow
13-01-2009, 22:07
Nasza Wiara Nie Zachwiana !
Tak śpiewał nie jeden z tych co dał w ankiecie 'Nie'
wiara < realia ... niestety
Tobie i Kosie się najbardziej dziwie. Bo jesteści jedynymi osobami, które tak naprawdę taką zbiórkę mogłyby pociągnąć. Ja se mogę napisać, że zbieramy ale nie mam takiego autorytety jak WY.Na hasło Junior połowa bajtli na blaszoku by w ogień poszła. I to Ty i parę osób aktywnych na dzielnicach jesteście te same bajtle w stanie namówic by zamiast chipsów przeznaczyć kasę na ratowanie klubu. Bo oczywistym mi się zdaje, że starsi to sami wiedzą, że zamiast piwa kasa na GieKSe?
Co do akcji kibicowskich typu AG, to od razu mówie, że je popieram, ale zwróćcie uwagę, że takim domom dziecka pomaga wiele instytucji, zwłaszcza w okresie świateczno-noworocznym i wiele osób po prostu ma takich akcji dosyć i sam znam wiele osób, które własnie nie biora udziału w nich bo mają dosyć "..że wszędzie na coś zbierają". I taka jest też prawda wszyscy się budzą do takich akcji przy okazji świat a reszta roku nic. Dalej nie neguje, że dzieci w domach dziecka są poszkodowane, ale wiele bajtli na dzielnicach jest w gorszej sytuacji (materialnej). Dalej jeśli chodzi o tego typu akcje poprawy wizerunku to tak naprawde GieKSa jaka sama nic z tego nie miała, a na poprawie wizerunku kibiców wielu osobom tak naprawde nie zależy. A w takiej akcji ratowania klubu robi się bezpośrednio coś co może pomóc temu co się kocha, dla czego się żyje i co jest częścią nas,a nie dla dzieci których nawet na oczy nie widzielismy, których nie znamy(pewnie które są dla nas ważne, ale tak na serio czy ważniejsze niż nasza GieKSa?).Jeszcze raz podkreślam, że nie mam nic przeciw tym dzieciakom i akcją typu AG.
Dalej przy takiej zbiórce można by wprowadzić rywalizację między dzielnicami. Niech te dzielnice, które uważają sie za najbardziej fanatyczne udowodnią to.
Jak będziemy stali z założonymi rękami i pieprzyli, że nie warto, nie ma sensu to napewno nic się nie uda.TAKA POSTAWA PRZYPOMINA MI WPIERDALANIE SŁONECZNIKA NA BLASZOKU.
CO NAM SZKODZI SPRÓBOWAĆ.NAPEWNO NA TYM NIE UCIERPIMY.
Z GieKSiarskim pozdro. GieKSa i ch.j!
Nie uważam się za żaden autorytet, ale Ci odpowiem.
Po pierwsze nie ma żadnych realnych szans (nawet 1%) na zebranie odpowiedniej kwoty.
Po drugie nie miałbym serca namawiać bajtli, by oddawali swoją ostatnia kase i łatali dziury po złym zarządzaniu.
Po trzecie nawet jak zbierzemy x kwote, to nawet nie mamy jej jak sensownie wydać (to o czym pisał Kudłacz).
Uważam także, że mylisz się co do Akcji Gwiazdka. My pomagamy dzieciakom przez cały rok, a nie tylko w grudniu. Święta to wiadomy czas i wtedy następuje ta kulminacja. Ale pomoc mają non stop. Zresztą zadzwońcie to DD i spytajcie się czy kibice pomagają. Zobaczycie ile ciepłego o nas powiedzą.
Piszesz, że nie pomagamy swoim. Błąd. Pomagamy i to bardzo. Na dzielnicach małolaty mają tańsze (często DARMOWE) gadżety od starszych kolegów. Dodatkowo każda dzielnica mogła dostać od klubu (i tu ukłon w strone zarządu) bilety na Blaszok za DARMO (właśnie dla bajtli). Robimy dofinansowania wyjazdów dla "małolatów". Organizujemy Akcje Szkoła, turnieje (chłopaki z WNC). W chuj wiele robimy dla naszych bajtli. Albo BW i ich sektor.
I każdy potencjalny "płatnik" znajdzie akcje wsparcia dla siebie. Ale problem jest, że we wszystkich akcjach przewijają się te same numery kont i nazwiska (część numerów kont znam już na pamięć). Bo kto chce pomaga. Kto nie chce - NIGDY się do tego nie przyzna, ale będzie szukał wielu tysięcy wymówek.
A co do tej "zbiórki". To dlatego Junior, inni i ja piszemy, że to nie wypali bo siedzimy w tym nie od dziś. I wiemy jaka jest "wielka" mobilzcja naszych kibiców, jak "bardzo" są oni szczodrzy i jak "wiele" osób pomaga.
To są smutne fakty.
Pierwszy z brzegu - do ŻAKa można się było zapisać za DARMO (w 100%). Nie trzeba nikaj łazić na wykłady. Liczy się tylko, że przy zapisie (DARMOWYM) powiesz że jesteś z GieKSy. I gdyby tak zrobiło np. 50 kibiców, to byśmy mieli kupe kasy od ŻAKa. Zrobiło tak jednak niewielu (koło 15) i przez to mamy bardzo bardzo mało, a mogliśmy mieć wiele. A w tej akcji wystarczyło pojechać się zapisać do DARMOWEJ szkoły...
Będę mało oryginalny ale tak jak przytłaczająca większość forumowiczów mam już serdecznie dość tej całej beznadziei. Dlaczego da się sprawnie zorganizować klub w Wodzisławiu, Bielsku czy nawet Świnoujściu a nie można w Katowicach? Problem jak zwykle jest złożony i nie ma tutaj jednoznacznej odpowiedzi.
Zarząd? Tak. Popełnił błędy na czele z letnim przeinwestowaniem. Minimalnym usprawiedliwieniem może być fakt, że duży sponsor wydawał się być naprawdę blisko, na przysłowiowe ,,wyciągnięcie ręki". Kolejnym błędem Zarządu (traktuję go jako całość) było ściągnięcie za te nie do końca realne pieniądze, tych a nie innych piłkarzy, którzy niestety dla Zarządu (a także dla nas wszystkich) kompletnie zawiedli.
Pytanie następujące: czy gdyby piłkarze grali lepiej to nasza sytuacja finansowa byłaby lepsza? Pytanie drugie: czy wogóle gdyby w lato nie przeinwestowano, to nasza sytuacja byłaby dużo lepsza? No cóż...odpowiedź na pytanie pierwsze jest w sumie negatywna, bo moim zdaniem nasza sytuacja w tabeli nie miała dużego znaczenia w trakcie pertraktacji z obecnymi i potencjalnymi inwestorami. Minusem jest jednak to, że pogorszyła się przez to frekwencja i spadły wpływy z biletów (w budżecie naszego klubu nie są to może wielkie straty ale jednak). Odpowiedź na drugie pytanie jest niejednoznaczna. Moim zdaniem nawet gdybyśmy nie przeinwestowali to i tak mielibyśmy teraz kłopoty z pieniędzmi, aczkolwiek zadłużenie klubu byłoby na pewno mniejsze (a jak wiadomo lepiej mieć mniejsze długi niż większe). Tak czy siak to na pewno spory minus dla Zarządu.
Zarząd, piłkarze...kto jeszcze zawiódł? Ktoś napisał (chyba Flame), że nasi lokalni politycy mają za małą siłę przebicia. Pewnie i tak, ale chciałem zwrócić uwagę, że nawet tak medialny i wpływowy poseł jak Jacek Kurski (przynajmniej w czasie rządów PiSu), nie za bardzo załatwił wielkiego sponsora Lechii Gdańsk (a próbował). Polityka to obszar wielu, często sprzecznych ze sobą interesów i ,,wywalczenie" czegoś wymaga często wielu miesięcy negocjacji, rozmów i ,,załatwiań". Ale niech będzie, że politycy też dali dupy. Płynnie przechodzę jednak teraz do kolejnego ogniwa łańcucha naszych niepowodzeń, sołtysa Uszoka. Już nieraz pisałem, że w obecnych realiach zbudowanie silnego klubu piłkarskiego bez aktywnego włączenia się miasta będzie niezwykle trudne jeśli wręcz niemożliwe. Chyba nie ma w Polsce znaczącego klubu piłkarskiego, który nie korzysta lub korzystał z pomocy władz miejskich (nie licząc ,,przyzakładowych" Lubinów czy Bełchatowów no i może Widzewa, gdzie Boniek załatwił Cacka). Tzn. takie kluby (bez realnej pomocy miasta) są, tylko że klepią biedę (np. My albo ŁKS). Sołtys Uszok przez lata sam od siebie nie zrobił dla GieKSy praktycznie NIC. Udało się wymusić na nim przejęcie stadionu, który jak widać chce zamienić w odpicowany skansen oraz również wymusić rzucenie kilkusettysięcznych ochłapów. Jeśli ktoś powie że dobre i to, to niech zobaczy ile np. na Kmite daje maleńka gmina Zabierzów, a wtedy okaże się, że ogromne, metropolitarne Katowice, które we wszystkich rankingach należą do najbogatszych miast w Polsce, dają niewiele więcej od kilkutysięcznego Zabierzowa.
Co dalej? Mimo tych wszystkich błędów, wypaczeń i przeciwności pogłoski o naszej śmierci są nieco przesadzone. Musimy zrobić absolutnie wszystko, aby uratować w Katowicach pierwszą ligę. Ewentualny spadek to będzie duży cios dla naszych marzeń, aspiracji i oczekiwań.
Czy uratowanie się jest możliwe? Tak! Mimo wszystko są wkrótce REALNE szanse na budżet, który pozwoli nam poważnie myśleć o zachowaniu statusu pierwszoligowca. Są tylko dwa ,,ale": po pierwsze czy te REALNE szanse w końcu się zmaterializują, bo to czekanie doprowadza mnie już na skraj szaleństwa (chociaż wiem, że są racjonalne podstawy tego czekania), oraz nawet JEŚLI to już w końcu nastąpi, to czy damy radę utrzymać się na boisku, które i tak wszystko zweryfikuje.
Piszesz, że nie pomagamy swoim. Błąd. Pomagamy i to bardzo. Na dzielnicach małolaty mają tańsze (często DARMOWE) gadżety od starszych kolegów. Dodatkowo każda dzielnica mogła dostać od klubu (i tu ukłon w strone zarządu) bilety na Blaszok za DARMO (właśnie dla bajtli). Robimy dofinansowania wyjazdów dla "małolatów". Organizujemy Akcje Szkoła, turnieje (chłopaki z WNC). W chuj wiele robimy dla naszych bajtli. Albo BW i ich sektor.
Akcja Szalik :)
wiem ale to nowa akcja :-)
PS. Fuhrer stosuj akapity bo nie idzie tego czytać.
Cholera faktycznie! Aż się prosi o to, żeby zedytować. :jezor:
zrobione - kosa
Sorry Kosa,
ale piszac o akcji Gwiazdka miałem to na myśli, że wielu nie daje bo wtedy kiedy my zbieramy to zbiera tez w chuj innych orgaznizacji. I wiem, że pomagamy cały rok i nie negowałem tego. Bynajmniej nie chciałem.
Dalej nie napisałem też, że nie pomagamy swoim. Pisząc, że niektóre bajtle na dzielnicach mają gorzej materialnie, miałem na myśli ubrania, czy jedzenie ( bo i takie sytuacje się zdarzają) i teraz mając do wyboru wpłacic kasę na DD a dać bajtlowi z dzielnicy kasę np na kurtkę to wybierasz to drugie.O to mi chodziło. I nie miałem tu na myśli gażdzetów, biletów bo wiem, że to bajtle dostają. I raz jeszcze podkreślam jak najbardziej jestem za wszystkimi tymi akcjami.
Z drugiej strony masz w sumie racje zbierać żeby znowu ktoś je przepieprzył...
Z innej beczki czy klub ma jakieś dobra materialne (ziemia, budynki?) które mógłby sprzedać, lub którymi potencjalny inwestor byłby zainteresowany?
Pozdro
P.S. Chipsy są niezdrowe
Aha i sorry za autorytet miało być idolem i bardziej się to tyczyć miało Juniora niż Ciebie:cham:
bo Ty mniej rozpoznawalny jesteś wśród bajtli
pozdro
dobra, każdy powiedział co wiedział. wstrzymajmy się jeszcze z osądami poszczególnych osób kilka dni. jeżeli Juniorski wierzy jeszcze, to we mnie też ta jebana iskierka siedzi. nawet 1 % szans to jakieś szanse !
dał ktoś chociaż na msze u siebie w parafii ? za sponsora dla Gieksy ? pewnie nie...i tacy z was kibice :cham:
katowicer
14-01-2009, 06:21
Może jako kibice w tych trudnych chwilach mooglibyśy SYMBOLICZNIE utrzymywac choć jednego juniora z drużyny.
Prywatnie zrobic taką mini fundacje,zebrac kilkanaście osób i co miesiac regularnei wpłacac mu ten 1000zł.
Chodzi własnie o tę symbolikę
jest jeszcze spore grono osob ktore nie da umrzec temu KLUBOWI...
WALKA, WALKA , WALKA i na bank nie spadniemy a juz do 2 tygodni powinny potwierdzic sie na papierze pewne tematy...\
WIEC JA CIAGLE WIERZE W NIA ONA GRA ...
MOJA JEDYNA MIŁOŚĆ...
dobra, każdy powiedział co wiedział. wstrzymajmy się jeszcze z osądami poszczególnych osób kilka dni. jeżeli Juniorski wierzy jeszcze, to we mnie też ta jebana iskierka siedzi. nawet 1 % szans to jakieś szanse !
dał ktoś chociaż na msze u siebie w parafii ? za sponsora dla Gieksy ? pewnie nie...i tacy z was kibice :cham:
moze popros FSM ??
....
....nie bądź taki pewien....
Tak jak napisal m1964, jeszcze dwa tygodnie... Nam chyba mozecie uwierzyc?
Z innej beczki czy klub ma jakieś dobra materialne (ziemia, budynki?) które mógłby sprzedać, lub którymi potencjalny inwestor byłby zainteresowany?
Nie.
stara ekipa
14-01-2009, 09:19
jest jeszcze spore grono osob ktore nie da umrzec temu KLUBOWI...
Ten klub może upaść na dno , ale NIGDY nie umrze !!!
Tak jak napisal m1964, jeszcze dwa tygodnie... Nam chyba mozecie uwierzyc?
to na cholere Jasiu gada o najbliższej sobocie?
Bo mowil to w poniedzialek :)))
Bo mowil to w poniedzialek :)))
heh, dobrze, ze już sie powoli uodporniłem na te zmiany klimatu:)
bo bym trupem tu padł;/
...a za dwa tygodnie, pojawi się pewnie kolejny termin...i tak będzie przesuwany, aż kiedyś tam w końcu pojawi się sponsor....i wtedy niektórzy powiedzą, a nie mówilismy, ze sa negocjacje?;-)
Tommywie
14-01-2009, 11:12
jeżeli Juniorski wierzy jeszcze, to we mnie też ta jebana iskierka siedzi. nawet 1 % szans to jakieś szanse !
przypomina mi sie scena z filmu 'Glupi i glupszy'
- jakie mam szanse? 1:1000?
- raczej 1:1000000
- ... czyli jednak mam szanse!
zeby ta nasza w wiara w szanse nie wygladala w ten sposob :)
Junior obys mial racje :)
...a za dwa tygodnie, pojawi się pewnie kolejny termin...i tak będzie przesuwany, aż kiedyś tam w końcu pojawi się sponsor....i wtedy niektórzy powiedzą, a nie mówilismy, ze sa negocjacje?;-)
Kolejnego terminu nie będzie pewnie. Wkurwia mnie to, że GKS Katowice to ogromny klub z tradycjami, z ogromną rzeszą fanów a gdy jest chujnia, to kibice zawsze biorą sprawę w swoje ręce. Nikt nam nie pomaga, tylko kibice z wiadrami ten statek wiecznie ratują. Wkurwia mnie to niemiłosiernie! Wszyscy nas rozumieją, ale nikt nam nie pomaga i to mnie boli najbardziej.
I zaś się zaczyna odliczanie! A jak się skończy to się zacznie rozliczanie... I tak się sami nakręcamy, a przecież Junior nie powiedział, ze za dwa tygodnie będzie sponsor.
Ja to odbieram tak, ze tli się jeszcze jakaś maleńka iskierka nadziei na jakąkolwiek kasę. Oprócz tego NARESZCIE szukamy jakiejś alternatywy u Uszoka, może coś utargujemy za Kapiasa....
Bardzo podoba mi się też podejście Nawałki - trzeba walczyć do końca. I tak się dzieje panowie, tego mi brakowało w ostatnich dniach w naszym klubie.
No więc, Alleluja i do przodu Whydack ;) ;) ;)
W tej sytuacji niech miasto przejmnie klub tak jak zrobili to w Zabrzu,kiedy Gornik byl w podobnej sytuacji i tylko wyszlo im to na dobre,miasto rozmawia ze inwestorami i sa wieksze szanse na znalejzienie strategicznego sponsora!!!Moja wiara w utrzymanie zawsze bedzie,ale rozum w tej sytuacji mowi co innego!!!!!!!!!!!!!
Wiara była,jest i będzie.Klub mający takich kibiców nigdy nie zginie.W trudnych chwilach (spadek do 4 ligi) zawsze pokazywaliśmy siłę,wierność i wiarę w lepsze jutro.Wydaje mi się jednak,że nasi działacze przeliczyli się z ciężarem branym na swoje barki.Nie posądzam nikogo z nich o złe intencje,bo to jedni z nas.Inaczej jednak prowadzi sie klub w dawnej 4 lidze,a inaczej grający w lidze pierwszej.Już wtedy,zanim nastąpił kryzys należało spoglądać daleko w przód,i wiedzieć,że koszty będą rosły na kolejnych szczeblach rozgrywek.I już wtedy szukać możnego sponsora.
katowicer
14-01-2009, 19:23
jakbym przewidział wtedy ten cały "kryzys" to dziś byłbym bogaczem.....
założę się o 300 PLN, że będzie dobrze!!!!!!!
marcin GieKSa
14-01-2009, 23:25
Alen optymista z Ciebie , chyba ze cos wiesz??
nie nie wiem nic, naleze do kregu niekumatych .
marcin przyjmujesz zaklad???
jeden warunek - te 300 zl wygrany przeznacza na Akcje Szalik!!!!!!!!!!!!!!!!
Fajnie to sobie Alen wykombinowałeś! Bardzo fajnie!!!
Chyba nam kibicom tylko to, takie właśnie akcje pozostaje wspierać. Pomimo tego, ze jestem optymistą, czy jak to się ostatnio modnie mówi "po jasnej stronie księżyca" to ostatnie newsy odnośnie naszej sytuacji pozbawiły mnie resztek tego optymizmu.
Musimy po prostu przeczekać, aż to wszystko się skończy, aż wyczyścimy cały ten brud i dbać aby przynajmniej na kibicowskim polu ponieść jak najmniejsze straty. Bo obojętnie w której lidze wylądujemy to nasza jedyna dziś nadzieja na lepsze jutro!
Bo to lepsze jutro k...wa nadejdzie prędzej czy później!!!
mixer1964pl
15-01-2009, 18:41
musimy sie utrzymac"wiara czyni cuda"a "moim honorem jest wiernosc"
http://www.youtube.com/watch?v=ODfp91miv5U :czytaj:
Tommywie
15-01-2009, 23:03
hmmm troche dziwnie sie robi jak sobie pomysle jak np taki Markowski spiewa 'ja kocham GieKSe' a potem ma ja w dupie, odstawia szopki i leci w ciula na boisku, a w piatki sobie gra na hali w lidze
hmmm troche dziwnie sie robi jak sobie pomysle jak np taki Markowski spiewa 'ja kocham GieKSe' a potem ma ja w dupie, odstawia szopki i leci w ciula na boisku, a w piatki sobie gra na hali w lidze
Bo to taka miłość była - płacili to kochał - przestali płacić to mu przeszło ...
Żaba-Bogucice
16-01-2009, 13:01
Bo to taka miłość była - płacili to kochał - przestali płacić to mu przeszło ...
z nami tak nie ma a jak ktos tak ma to niech wypierdala...działacze nais powinni teraz pomyslec dobrze,i przemyslec kazdy swoj ruch,pierwszy to obnizka cen biletow i to maxymalnie...
Sadza1964
17-01-2009, 11:44
Wiara Czyni Cuda, Pokonuje Przeciwności, Nie Ma Takiej Możliwości By Zabrakło Nas W Przyszłości !!!!!!!!!!!!!!!!!!
DJSNAJPER1964
17-01-2009, 11:53
Ja też wierzę w utrzymanie i dziwie się tym ponad 150 osobą, które nie wierzą....
dziwi samo pytanie,a czemu miałbym nie wierzyć?bo jest źle?fatalnie? wiele razy nie wierzyłem,idąc na bukową na mecze z Wisłą,L, i innymi potęgami,może to nie adekwatne.. potem miła niespodzianka.(często było odwrotnie,taki puchar uefa z cementarnica)...JESTEM KIBICEM GIEKSY,koniec lamentowania bo to nic nie zmieni,trzeba dać se po szlagu i walczyć!I wiosenna rundę piłkarze mają grać o to by wyjść z dołka,dla niektórych to będzie szansa.!!Mam nadzieje że jak ktoś miał jaja doprowadzić do obecnego stanu,to ma tez jaja aby odbić się od dna..
"Wiara czyni cuda" więc trza wierzyć, że się uda.
Mar1964ciN
17-01-2009, 17:38
W tej rundzie każda szczelona bramka bedzie pięknie "smakować". Mam nadzieje że chłopaki pokażą charakter i sie uda. Swoją drogą jak można doprowadzic klub do takiej sytuacji...spadamy do IV ligi i mial sie rozpocząć marsz do ekstraklasy a tu prosze. Zadłużyli sie i posciągali zawodnikow ktorzy i tak zajeli ostatnie miejsce jak narazie.
Czuje, że szykuje się powtórka z sezonu jak lecieliśmy do I ligi jak narazie najciekawszego jaki widziałem na GieKSie. Przede wszystkim my musimy być na każdym szpilu w dużej ilości i pomóc tym juniorom powalczyć.
mam nadzieje ze niezaleznie od składu(oby 14 pilkarzy sie znalazło) to w kazdym meczu bede ogladac walke i GieKSiarski charakter na boisku
w tej rundzie mielismy niby gwiazdeczki, pilkarzy z dobra pierwszoligowa przeszłoscią a grali ciula, ich brak ambicji nie mozna tłumaczyc tylko brakiem wyplat, nie w tym klubie, bo nie raz to juz przerabialismy
kilka osob pisało wtedy ze woli w składzie charakternych juniorow-walczacych na murawie, niz rozkapryszone gwiazdeczki
teraz bedzie okazja(mam nadzieje) to zobaczyc
jak spadac z ligi to po walce
najwazniejsze to wogole wsytartowac
Patyk TzN
17-01-2009, 20:27
ja wciaz mysle ze juniorzy mogą nam punkty po prostu "wybiegac",
boje sie tlyko ze moze braknac pilkarzy z doswiadczeniem, przynajmniej ejden w kazdej formacji zeby byl...
juniorzy moga sie tez...zabiegac...
Na spokojnie czas pokaże :)
juniorzy moga sie tez...zabiegac...
Na spokojnie czas pokaże :)
no i co z tego jak nasi bedą biegać i walczyć? NAS ZAŁATWIĄ INNI.
Jest ku temu zajebista okazja.
Yildiray
17-01-2009, 20:39
Powiem tak,ciezko bedzie sie utrzymac,bardzo ciezko,juniorzy beda walczyc za klub,narazie nie beda myslec o kasie,ale w GKS jako klub wierze ze kiedys sie odrodzi i nigdy nie upadnie.
Żaba-Bogucice
18-01-2009, 09:00
Powiem tak,ciezko bedzie sie utrzymac,bardzo ciezko,juniorzy beda walczyc za klub,narazie nie beda myslec o kasie,ale w GKS jako klub wierze ze kiedys sie odrodzi i nigdy nie upadnie.
takie syfnofce nie upadły i wlazły do 1 ligi,miały sponsora ,odry i inne badziewia,Polonia Bytom,klub z rozjebanego zadupia a MY GKS z Katowic nie mozemy?odnosze wrazenie ze nikt nie lubi naszego klubu procz nas samych,wszedzie cos sie dzieje tylko u nas od dłuzszego czasu jeden wielki chuj nocuje odnosnie sponsorow i utworzenia klubu na porzadnych fundamentach.
na 90% spadamy-pytanie tylko dokąd. Większość dotychczasowych odejść "piłkarzy" traktuję jako wzmocnienie i oczyszczenie atmosfery.Obyśmy zagrali wychowankami.Szkoda tylko wyjazdów do Świnoujścia
stara ekipa
18-01-2009, 10:33
na 90% spadamy-pytanie tylko dokąd. Większość dotychczasowych odejść "piłkarzy" traktuję jako wzmocnienie i oczyszczenie atmosfery.Obyśmy zagrali wychowankami.Szkoda tylko wyjazdów do Świnoujścia
Prawda jest taka że spadamy na 100% , cieszyć się będziemy jak nasi juniorzy strzelą bramkę , nie mówiąc już o punktowym remisie czy ... zwycięstwie
Młodzieńcza fantazja + chęć gry , to za mało na rutynę doświadczonych wyjadaczy i solidnie zbudowanych facetów .
Owszem sprawdza się to w normalnych warunkach , kiedy wprowadza się takiego młodzieńca , jednak prawie cała drużyna juniorów bez ligowego debiutu i doświadczenia to zbyt wiele jak na nich , nie oczekujmy od nich cudu , przynajmniej będzie walka , walka dopóki starczy sił i zaangażowania ...
i chuj z tym i tak pojedziesz na szpil..........
Ależ nie oczekuję od nich wyników, chcę tylko widzieć żeby zagrali z zębem i charakterem. Może, któremuś uda się wybić na tle przeciwników.Sytuacja podobna do wiosny 05,po której to Plizga trafił do Zagłębia.Zresztą strata punktowa i kłopoty innych klubów dają cień szansy
Zdobycie ok. 5 punktów wiosną będzie sukcesem.
Patyk TzN
18-01-2009, 10:48
Zdobycie ok. 5 punktów wiosną będzie sukcesem.
co Wy tak pesymistycznie? ja wierze w utrzymanie... moze kogos zdegraduja lub cos... moze sie uda...
14-03-2009 Znicz Pruszków-GKS 0
21-03-2009 GKS-Wisła Płock 0
28-03-2009 Odra Opole-GKS 1
04-04-2009 GKS-Warta Poznań 1
11-04-2009 Motor Lublin-GKS 1
18-04-2009 GKS-Korona Kielce 0
22-04-2009 Zagłębie Lubin-GKS 0
25-04-2009 GKS-Flota Świnoujście 0
02-05-2009 Dolcan Ząbki-GKS 0
09-05-2009 GKS-Stilon Gorzów Wlkp. 0
13-05-2009 Górnik Łęczna-GKS 0
16-05-2009 GKS-Widzew Łódź 0
23-05-2009 Stal Stalowa Wola-GKS 0
30-05-2009 GKS-Podbeskidzie Bielsko-Biała 0
07-06-2009 GKS Jastrzębie-GKS 0
Wyszło mi jeszcze mniej, bo tylko 3 punkty, a i tak 2 z nich obstawiłem na wyjazdach. Terminarz jest gorszy niż jesienią, bo z mocnymi gramy częściej u siebie (Korona, Widzew, Podbeskidzie, Flota), więc będzie trudno o jakieś punkty zarówno u siebie jak i na wyjazdach.
stara ekipa
18-01-2009, 11:11
Pojada nawet jak beda grali z Imielokami :hihi:
koles1989
18-01-2009, 13:20
Slavoy ale pierdolenie... Nie z takimi potęgami GieKSa wygrywał mimo teoretycznie dużo słabszego składu. To co napisałeś to jest poniżenie umiejętności trenerskich Nawałki i ambicji młodych grajków.
Żaba-Bogucice
18-01-2009, 16:25
nooo,3a sie mobilizowac zas jak pora lot tymu.
to nie lepiej, że z mocniejszymi gra się u siebie? chyba lepiej grać na własnym boisku niż kajś na wyjezdzie. wiadomo, wsparcie publiczności itp...
ja jestem pewien,że się utrzymamy. kilka drużyn poleci z ligi, a juniorzy na pewno nie będą się opierdalać na boisku itp. jestem optymistą.
stara ekipa
18-01-2009, 19:28
to nie lepiej, że z mocniejszymi gra się u siebie?
O ile dobrze pamiętam gramy same wyjazdy , chociaż Jaworzno będzie nas gościć , to granie u siebie wziął bym w cudzysłów ...
to nie lepiej, że z mocniejszymi gra się u siebie? chyba lepiej grać na własnym boisku niż kajś na wyjezdzie. wiadomo, wsparcie publiczności itp...
ja jestem pewien,że się utrzymamy. kilka drużyn poleci z ligi, a juniorzy na pewno nie będą się opierdalać na boisku itp. jestem optymistą.
Z Widzewem czy Koroną grając składem na jaki się zanosi nawet u siebie nie zremisujemy, a "słabsze" drużyny będziemy mieć na wyjazdach, gdzie wiadomo jak nam słabo szło (nawet w ubiegłym - niezłym - sezonie). Lepiej byłoby grać ze "słabszymi" u siebie.
19platin64
18-01-2009, 22:14
Dziwie sie ze sa glosy na "Nie" Poniewaz zarzad moze spekulowac i myslec co bd jak spadniemy ... ale u Kibica wiara umiera ostatnia .....
no chopy teraz musimy grac w lotto ;)
nie wierze ze sie utrzymamy i nie wydaje mi sie zebysmy ugrali juniorami jakies remisy... nie mniej jednak postaram sie byc na kazdym meczu bo dobrze bo trzeba wesprzec naszych juniorow JESLI SIE STARASZ DLA TEGO KLUBU Z CALYCH SWOICH SIL ZAWSZE BEDZIEMY PO TWOJEJ STRONIE
beckham85
19-01-2009, 09:10
Utrzymamy sie < wiary czyni cuda i przenmosi gory !!!!
obiektywnie jak sie nic nie zmieni.
nie ma szans sie utrzymać w tym dołku finansowym.
14-03-2009 Znicz Pruszków-GKS 1
21-03-2009 GKS-Wisła Płock 1
04-04-2009 GKS-Warta Poznań 3
11-04-2009 Motor Lublin-GKS 3
25-04-2009 GKS-Flota Świnoujście 1
02-05-2009 Dolcan Ząbki-GKS 1
09-05-2009 GKS-Stilon Gorzów Wlkp. 3
23-05-2009 Stal Stalowa Wola-GKS 0
07-06-2009 GKS Jastrzębie-GKS 3
Mi wyszlo 17 co przy dobrym ukladzie moze dac utrzymanie:)
Sivy_Brynow
19-01-2009, 11:52
Znicz Pruszków-GKS 0
21-03-2009 GKS-Wisła Płock 0
28-03-2009 Odra Opole-GKS 0
11-04-2009 Motor Lublin-GKS 1
25-04-2009 GKS-Flota Świnoujście 3
23-05-2009 Stal Stalowa Wola-GKS 1
07-06-2009 GKS Jastrzębie-GKS 1
taki uklad to bedzie cud
Marcin83
19-01-2009, 12:30
14-03-2009 Znicz Pruszków-GKS 1
21-03-2009 GKS-Wisła Płock 3
18-04-2009 GKS-Korona Kielce 1
13-05-2009 Górnik Łęczna-GKS 1
16-05-2009 GKS-Widzew Łódź 1
23-05-2009 Stal Stalowa Wola-GKS 1
30-05-2009 GKS-Podbeskidzie Bielsko-Biała 1
07-06-2009 GKS Jastrzębie-GKS 1
tak to widze-24 pkt!!!!
Skończcie już z tymi wyliczeniami ile my to punktów zdobedziemy te. Gorzej chyba juz nie może być co nie ? Widzieliście jak grały skórokopy ? Jestem przekonany na 100%, że ten skład, który teraz bedzie reprezentował Nasz klub ugra więcej punktów jak ci, którzy reprezentowali Naszą GieKSe do tej pory i powinno być dobrze... A naszym obowiązekiem bedzie pomóc im w tym :lajkonik:
Trzeba myśleć pozytywnie:
14-03-2009 Znicz Pruszków-GKS 3
21-03-2009 GKS-Wisła Płock 3
28-03-2009 Odra Opole-GKS 3
18-04-2009 GKS-Korona Kielce 3
22-04-2009 Zagłębie Lubin-GKS 3
02-05-2009 Dolcan Ząbki-GKS 3
13-05-2009 Górnik Łęczna-GKS 3
16-05-2009 GKS-Widzew Łódź 3
23-05-2009 Stal Stalowa Wola-GKS 3
30-05-2009 GKS-Podbeskidzie Bielsko-Biała 3
07-06-2009 GKS Jastrzębie-GKS 3
I mamy 60 pkt, czyli przy układzie jak w 2006:
http://www2.90minut.pl/liga/0/liga1945.html
bezpośredni awans do ektraklasy :zabki:
Skończcie już z tymi wyliczeniami ile my to punktów zdobedziemy te. Gorzej chyba juz nie może być co nie ? Widzieliście jak grały skórokopy ? Jestem przekonany na 100%, że ten skład, który teraz bedzie reprezentował Nasz klub ugra więcej punktów jak ci, którzy reprezentowali Naszą GieKSe do tej pory i powinno być dobrze... A naszym obowiązekiem bedzie pomóc im w tym :lajkonik:
Mam to samo zdanie. Słabszy skład na pewno mamy ale obecni piłkarze mają zdecydowanie większe ambicje niż ich poprzednicy. Będziemy z nich dumni po meczach, bo nawet jak przegrają to po walce. Jestem tego pewien.
Ja też tak myślę, nie wykluczałbym nawet utrzymania. Tylko ciekawe ile z tego składu, który teraz jest jeszcze zostanie. Bo sami juniorzy nie dają rady i to byłby pogrom za pogromem z byle wioskami...
Tommywie
19-01-2009, 16:06
a nie ma mozliwosci wypozyczenia jakichs zawodnikow do konca sezonu? przeciez sporo zawodnikow by sie chcialo ograc, a wtedy ich macierzysty klub moze im placic pensje... nie da rady?
a nie ma mozliwosci wypozyczenia jakichs zawodnikow do konca sezonu? przeciez sporo zawodnikow by sie chcialo ograc, a wtedy ich macierzysty klub moze im placic pensje... nie da rady?
no nie wiem czy tak płaci.
Za Brożka, fakt, Wisła płacił jak grał u nas, ale taki Górnik Zabrze szuka takich klubów dla swoich zawodników kaj im płacic bedzie ten zespół, do którego są wypozyczani.
stara ekipa
19-01-2009, 18:01
no nie wiem czy tak płaci.
Za Brożka, fakt, Wisła płacił jak grał u nas, ale taki Górnik Zabrze szuka takich klubów dla swoich zawodników kaj im płacic bedzie ten zespół, do którego są wypozyczani.
Kurcze jak odejdzie jeszcze z 4-6 zawodników , przydał by się nam jak zbawienie Gaja i Sadzik ...
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.