View Full Version : Prasa/Internet/TV - piłkarsko
Piter_Jaw
10-01-2008, 10:02
Międzynarodowa Federacja Piłkarskich Historyków i Statystyków (IFFHS) opublikowała światowy ranking klubów wszechczasów. Jednak trzeba wspomnieć, iż do stworzenia zestawienia wykorzystano rankingi IFFHS tylko z okresu 1 stycznia 1991 - 31 grudnia 2007 roku.
W czołowej "dziesiątce" znalazły się trzy zespoły z Włoch i po dwa z Hiszpanii oraz Anglii. Za klub wszechczasów uznano Barcelonę. Za nią sklasyfikowano Manchester United i Real Madryt. W rankingu, który objął 199 klubów, znalazła się także Legia Warszawa (155. miejsce) oraz GKS Katowice (197. pozycja).
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1&k1_id=10&k2_id=255&dzial_id=1111&news_id=240092&kom=1
Dziennik Zachodni - artykuł o GKS na 2/3 strony.
Wypowiedzi Bojaruna, Furtoka ...
Plany co do przyszłości stadionu, rozbiórka masztów (nowe oswietlenie ma byc na zadaszeniu), w maju wymiana płty boiska na podgrzewaną ... i takie tam ...:)
co do masztow to je trzeba szybko rozebrac bo naprawde tragicznie to wyglada
no, ale jak gada Bojarun, to nie ma zagrożenia że rypna nagle. Mają je rozbierać tak: od góry to ciulstwo z jupiterami, potem sama kratownice w dwóch częściach.
http://katowice.naszemiasto.pl/sport/806326.html
http://katowice.naszemiasto.pl/sport/806326.html
czyli według tego co tam napisali pewną koncepcją jest zaoranie wszystkiego oprócz trybuny głównej, która ma być cześcią nowego stadionu.Nie powiem jest to jakiś pomysł.
http://katowice.naszemiasto.pl/sport/806040.html
11-01-2008 15:15
W październiku informowaliśmy o problemach stadionu przy Bukowej. Wówczas w planach było przeprowadzenie ekspertyz budowlanych, które miały odpowiedzieć na wiele pytań dotyczących obiektu przy Bukowej. Ekspertyzy zostały zakończone, teraz rolą Urzędu Miasta jest określenie tego - co robić dalej.
- Pod koniec przyszłego tygodnia, z możliwym kilkudniowym poślizgiem, powinny zapaść wstępne decyzje dotyczące zakresu prac, które musimy wykonać w roku 2008 - informuje kierownik obiektu przy Bukowej, Mirosław Cygan.
Od dłuższego czasu wiadomo, że jednym z największych kłopotów związanych ze stadionem był fatalny stan masztów oświetleniowych.
- Pewne jest, że maszty oświetleniowe zostaną zdemontowane. Oczywiście można by było je wyremontować, ale to wiązałoby się z koniecznością całkowitego "wyczyszczenia" ze rdzy jego konstrukcji – są to spore koszta - porównywalne albo przewyższające koszt zainstalowania nowego oświetlenia. To wszystko jest skutkiem wieloletnich zaniedbań. Maszty powinny zostać zdemontowane do końca lutego - muszą, bo inaczej stadion nie dostanie zgody na organizację meczu.
Co zostało zrobione dotychczas od momentu, kiedy stadion przejęło miasto?
- Dotychczas przede wszystkim zostały uzupełnione ubytki w podłożu Trybuny Głównej. Na sektorach 2-6 zostały uzupełnione i wymienione uszkodzone krzesełka. Mamy już zakupione krzesełka na sektor 1, które przed pierwszym meczem 15 marca, zostaną na pewno zamontowane. Zostały przeprowadzone ekspertyzy, które będą bazą do dalszego działania. Dokonano również zmian w zakresie mediów - została wyremontowana rozdzielnia prądu, bo praktycznie od września było zagrożenie, że dopływ prądu na stadion zostanie całkowicie odcięty. Przeprowadzone zostały także prace nad dopływem wody, a także kotłownią.
Czego możemy spodziewać się dalej?
- Na razie nie ma decyzji co do długofalowych planów. Opracowanie ogólnej koncepcji stadionu będzie wiązało się z analizą wszystkich materiałów na temat obecnego stanu obiektu. Taki plan nie powstanie w ciągu krótkiego czasu - ten okres może potrwać nawet kilkanaście miesięcy. Trzeba zlecić danej firmie wykonanie takiego projektu, a to nie jest kwestia chwili.
W prasie pojawiły się informacje mówiące o tym, że plany na najbliższy rok zostały jasno określone - m.in. to, że jesienią powstaną na terenie obiektu dwa boiska treningowe, w tym jedno ze sztuczną nawierzchnią.
- Nie ma jeszcze żadnych konkretów!
Tak jak zostało zaznaczone na wstępie, decyzji magistratu co do prac na rok 2008 można spodziewać się w ciągu około tygodnia. Jak tylko będą one znane – poinformujemy o nich w rzetelnej informacji na naszej stronie internetowej.
http://www.gieksa.pl/news.php?id_news=2340&nid=gl
Dyskusję nt. meczu ze Szkotami przeniosłem do tematu "Wspomnień Czar".
http://forumgieksy.pl/showthread.php?t=135
Mam lepszy dojazd do Katowic
W ubiegłym tygodniu trenowałeś z GKS Katowice. Trener Piekarczyk traktował cię ulgowo czy raczej przykręcał śrubę?
- Najwięcej uwagi zwracał na to, czy jestem zdrowy. Nie dziwię się, bo kiedy dziesięć lat temu przyszedłem po raz pierwszy do GieKSy, to większość sezonu leczyłem się, zamiast grać. Nie chciałbym (jeśli zacznę grę na Bukowej), żeby mówiono: "Plewnia znowu przyjdzie i znowu się będzie leczył", więc zapewniam, że dzisiaj jestem w pełni sił i mogę wzmocnić zespół. Udowadniam to na treningach.
Miejsca w GieKSie z pewnością dla ciebie nie zabraknie, bo po odejściu Piotra Polczaka szeregom obronnym potrzebne będzie wsparcie.
- Trudno mi powiedzieć, czy byłbym dobrym uzupełnieniem tylko linii obrony. Mogę się przydać i w obronie, i w pomocy, ale o tym decyduje trener.
Nie uważasz, że przenosiny z pierwszej ligi do drugiej, to krok w tył?
- Czasem trzeba się cofnąć, by znowu pójść do przodu, a GieKSa to klub z dużymi perspektywami, więc nie traktuję tego jako krok w tył. Wiem, że na Bukowej są konkretne plany dotyczące awansu do Ekstraklasy, a nawet gry w europejskich pucharach. Moim zdaniem są na to duże szansę, a w klubie z przyszłością dobrze się gra. Poza tym potencjał GKS Katowice jest porównywalny z tym w Polonii Bytom, więc nie ma mowy o przeprowadzce do jakiegoś słabeusza.
Jak oceniasz jesień Polonii Bytom w I lidze?
- Gdyby nam ktoś powiedział, że po pierwszej rundzie zdobędziemy 14 punktów i będziemy urywać punkty najlepszym, bralibyśmy to w ciemno. Dzisiaj można powiedzieć: Polonia ma tylko 14 punktów - ja mówię: aż 14 punktów. Uważam, że chłopcy utrzymają się w I lidze.
Gdzie się grało lepiej - na stadionie Ruchu Chorzów czy Stadionie Śląskim?
- Ani jeden, ani drugi - nawet tak zasłużony - nie jest tym wymarzonym dla Polonii. Najlepiej byłoby grać w Bytomiu. Szkoda, że kibice nie mogli nas wspierać u siebie.
Nie pojawiła się myśl, żeby wrócić do Opola, które teraz staje się "holenderską" drużyną (Holender Rob Delahaije został niedawno trenerem miejscowej Odry)?
- Dwa lata temu rozstaliśmy się z prezesem Odry i nie sądzę, że będzie chciał ponownie angażować kogoś, kogo wtedy nie widział w drużynie. Ja sam nie będę dzwonił, choć miałbym wtedy blisko do pracy. Dzisiaj dojeżdżam z Opola do Bytomia, ale przyznam, że na Bukową miałbym łatwiej. Raz dwa autostradą i jestem na stadionie.
Wywiad z Piotrem Plewnią dzisiejsze Echo Miasta
http://www.90minut.pl/news.php?id=668493
widzew już poleciał, teraz może jeszcze poleci zagłębie i nic tylko się wzmacniać i w tym roku próbować awansu bo za rok będzie bardzo ciężko biorąc pod uwagę że oba te kluby będą chciały gibko wrócić w szergi ekstraklasy
jeśli będzie tak jak piszesz to awans możemy sobie wybić z głowy na kolejne 2 lata
....no tym bardziej, że nie wiadomo czy to już wszyscy? Bo zdaje się że "w kolejce stoją" już następne kluby.
Conrado Coneri
17-01-2008, 11:50
ja to chciałbym zdegradowac kluby które były posadzone o korupcjie ,przynajmniej jeszcze Zagłebie Lubin i wyczysciło sie by troszke to co było piłce Noznej Polskiej :zabki:To wiec jak Widzew spada to w 2-lidze jeden zespół wiecej bedzie walczył o wejscie do do 1-szej ligi(orange ekstaklasa) Ja napoczatku myslałem ,ze 2-lata w 2-lidze i budowa zespołu i stadion Ale jak takie rzeczy sie dzieja to trza walczyc na boisku o wejscie do ostaniego meczu :sportowiec:
skoczk00
17-01-2008, 13:47
:lol: zaglębie to prawie państwowa firma...hmm może okazać sie zmiesznie
Nie zapominajcie o tym, że jeżeli Zagłębie i Widzew zajmą miejsce w strefie spadkowej to lecą do 3 ligi, więc spokojnie można budować zespół na przyszły sezon aby awansować (takie były chyba założenia, że rok posiedzieć w 2 lidze, wzmocnić się i zaatakować Orange).
pablo1982r
17-01-2008, 15:35
w artykule Gazety Wyborczej pisze ze Jaga i Cracovia tez nie są czyste :) wiec nie wykluczone że będą kolejne degradacje
w artykule Gazety Wyborczej pisze ze Jaga i Cracovia tez nie są czyste :) wiec nie wykluczone że będą kolejne degradacje
w takim wypadku to Polo za długo by sobie w tej oe nie pograł hehe
Nie zapominajcie o tym, że jeżeli Zagłębie i Widzew zajmą miejsce w strefie spadkowej to lecą do 3 ligi, więc spokojnie można budować zespół na przyszły sezon aby awansować (takie były chyba założenia, że rok posiedzieć w 2 lidze, wzmocnić się i zaatakować Orange).
Zwłaszcza o Zagłębiu należy pamiętać. Bankowy kandydat do strefy spadkowej. A jak przejemy kasę za Polczaka to zaczniemy się wzmacniać.
Jaga i Cracovia jeśli już to myśle ze będą rozpatrywane w przyszlym sezonie by nie wyrzucać naraz za dużo drużyn. Teraz nie znajdą na to myśle czasu
Władze OE zapowiedziały że bez względu na to ile drużyn spadnie z ekstraklasy z 2 ligi awansują max 4 drużyny. Ewentualne zdegradowanie Zagłebia Lubin bedzie ostatnim w tym sezonie, bo ktos tam musi grać.
Jaga i Cracovia jeśli już to myśle ze będą rozpatrywane w przyszlym sezonie by nie wyrzucać naraz za dużo drużyn. Teraz nie znajdą na to myśle czasu
Na TVP 3 widziałem jak mowili, że za Jage i Cracovie biorą się zaraz po ogłoszeniu wyroku w sprawie Zagłebia Lubin. Chociaż wątpie żeby w jednym sezonie zdegradowali 5 klubów.
jondroLGT
18-01-2008, 12:36
przecież mówili, że całą sprawę chcą skończyć do końca sezonu. więc trochę drużyn jeszcze może polecieć. zobaczymy co czas przyniesie
Bossman1522
18-01-2008, 15:57
Ja słyszałem że nawet 10 klubów może polecieć, ciekawe czy to prawda, ale napewno tyle nie poleci. A może jakbyśmy byli w górnej części tabeli na koniec sezonu i by spadło tyle drużyn to się jeszcze awansu doczekamy :)
banditen
18-01-2008, 16:08
tylko pamietajcie ze nasz tez moga zdegradowac
a za co niby Nos??? my już swoje odcierpieli
tylko pamietajcie ze nasz tez moga zdegradowac
gówno prawda, jesteśmy chyba jedynym klubem w Polsce który może się czuć bezpieczeńcznie obserwując całą tę aferę
Bossman1522
18-01-2008, 16:42
Właśnie i to jak, ale to może dobrze bo przynajmniej jesteśmy czyści.
banditen
18-01-2008, 19:44
kupowalismy mecze kupowalismy dostalismy za to kare nie
my jako SSK GKS Katowice nigdy meczu nie kupilsmy i nie mamy prawa zostac ukarani tak samo jak nie mamy żadnych długów sprzed lat Dziury
Myślę, że kibice, którzy zaczęli chodzić od IV ligi (lub później) nie do końca kumają różnicę pomiędzy SSK, a spółką Dziury, stąd być może te wątpliwości Banditena.
Aczkolwiek za korupcję jako taką GieKSa nie została ukarana, to z powodu braku licencji trafiliśmy do IV ligi (oficjalnie).
Shelu już żeby być dokładnym aż do bólu, to nie otrzymaliśmy licencji na grę.... uuups... sory - nie my tylko SSA GKS Katowice za długi nie otrzymał licencji na grę w I lidze. Nie wiadomo było czy dostałby na grę w II lidze. Sytuacja stawała się beznadziejna. Dlatego postanowiliśmy stworzyć OD ZERA NOWY KLUB, a właściciel nazwy (chyba Stowarzyszenie GKS Katowice), to właśnie nam postanowiło przyznać prawo do jej używania. Mieliśmy zacząć od B klasy, ale na szczęście PZPN uznał, że jako spadkobierca tradycji zasłużonego dla polskiej piłki klubu możemy zacząć od IV ligi.
Proponuję więc Banditen zanim zaczniesz znów pluć we własne gniazdo poczytać trochę o historii swojego klubu jeśli jej nie pamiętasz, bo tak tylko wnerwiasz ludzi wspomnieniem rządów Dziurowicza....ale pewnie tak naprawdę tylko o to Ci chodziło???
30 czerwca 2008 jest koniec wszelkich postępowań ze strony PZPN
nie widzę szans, żeby do tego czasu zostały rozpatrzone papiery innych klubów niż Zagłębie
po 30 czerwca sprawa jest zamknięta raz na zawszę
bzdura jak cholera
ale z drugiej strony
pół ligi conajmniej załóżyło na degradację
i byłby to duży krok w tył dla naszej piłki
chociaż jak raz-konkretnie panowie z PZPN nie pokażą ząbków
to cały proceder za jakiś czas się odrodzi na nowo
banditen
19-01-2008, 06:36
szkoda a myslalem ze nasz zdegraduja i do klubu wroci dziura
Chyba chcialbys bana :zabki:
a wracajac do tematu.
I tak glupio ze tylko czesc klubow ma zostac ukaranych a nie wszystkie...jesli tak zrobia
Byloby to nie fair w stosunku do ukaranych.
No ale w sumie...nie nasz problem
kupowalismy mecze kupowalismy dostalismy za to kare nie
Człowieku nie "my" kupowalismy tylko stary klub Dziurowicza. Obecny klub to prawnie zupełnie inny podmiot. Najpierw sie czegos dowiedz a poźniej mąć.
Piter_Jaw
19-01-2008, 14:30
Myślę, że kibice, którzy zaczęli chodzić od IV ligi (lub później) nie do końca kumają różnicę pomiędzy SSK, a spółką Dziury, stąd być może te wątpliwości Banditena.
Shellu co racja to racja ale musze cos sprostowac.. Banditen jezdzil na mecze/wyjazdy jak wiekszosc z nas jeszcze srala w majty..
Czytal ktos moze dzisiejszy super express w dziale sportowym ?
jest tam wywiad z bylym prezesem Odry Opole-Ryszardem Niedzielą,który oskarza obecnego trenera Warty Boguslawa Baniaka ze ten jest umoczony po uszy mimo wlasnych jego zapewnien o swojej czystosci. Ów byly prezes opisuje przyczyny zwolnienie Baniaka z Odry po meczu z Katowicami i dokladnie tlumaczy w jakich okolicznosciach mecz pieczetujacy nasz awans zostal ustawiony.
RobertSK
19-01-2008, 18:00
Czytal ktos moze dzisiejszy super express w dziale sportowym ?
jest tam wywiad z bylym prezesem Odry Opole-Ryszardem Niedzielą,który oskarza obecnego trenera Warty Boguslawa Baniaka ze ten jest umoczony po uszy mimo wlasnych jego zapewnien o swojej czystosci. Ów byly prezes opisuje przyczyny zwolnienie Baniaka z Odry po meczu z Katowicami i dokladnie tlumaczy w jakich okolicznosciach mecz pieczetujacy nasz awans zostal ustawiony.
To by sie bardziej nadawało do Pierdolnika do tematu Plolska piłka....
Ale ja tez nie zbyt wierze w niewinnosc Baniaka...jest juz tyle na "rynku" ze napewno jest umoczony...broni sie narazie jak moze...ale mysle ze do czasu....
pozdro
Gwoli ścisłości mecz z Odrą nie zapewnił nam awansu - do tego doszło kilka kolejek później w meczu z KSZO.
Co do Baniaka to... na bank jest "umoczony" : )
GhostfaceKillah
21-01-2008, 14:00
Bracia Amar i Nidal Ferhatović mają w najbliższych dniach przyjechać na testy do drugoligowego GKS-u Katowice.
Bośniacy ostatnio reprezentowali barwy szwedzkiego Vasalunds IF. Starszy z braci, Amar grał najczęściej na pozycji bocznego pomocnika. Co więcej ten zawodnik ma już za sobą grę w polskiej lidze. W sezonie 2005/06 był piłkarzem GKS-u Bełchatów. Wielkiej kariery jednak nie zrobił. Zagrał tylko w dwóch meczach ligowych.
Nidal jest napastnikiem. Obaj Bośniacy mają zagrać w dwóch lub trzech sparingach.
źródło: Przegląd Sportowy
(...)Trzecim graczem, który opuści Wrocław, będzie Robert Kaźmierczak. W sprawie jego transferu prezes Śląska Antoni Kordos rozmawiał już z Janem Furtokiem, szefem katowickiego GKS-u.
- Znamy się dobrze, więc negocjacje powinny przebiec szybko - zapowiada Kordos.(...)
http://www.90minut.pl/news.php?id=670237
NO to dobrze może okaże sie on wzmocnieniem :) Jest napastnikiem a oni sie nam bardzo przydadza...
Ten sezon w wykonaniu Roberta Każmierczaka
GKS Kobierzyce – Śląsk II 0:2 (0:0) grał 90 minut
Śląsk II Wrocław – Górnik Złotoryja 2:1 (1:0) wszedł w 46
Polonia Trzebnica – Śląsk II 1:4 (0:2) grał 69 minut
Śląsk Wrocław II - Polonia Sparta/Świdnica 3:0 (1:0) grał 90 minut
Wulkan Wrocław – Śląsk Wrocław 2:1 (2:1) nie grał
Śląsk II Wrocław – Orla Wąsosz 4:0 (2:0) wszedł w 46, gol w 90 na 4-0
Nysa Zgorzelec – Śląsk II 0:2 (0:1) grał 90 minut
Śląsk II – Miedź II 2:0 (2:0) grał 65 minut
Motobi Bystrzyca Kąty Wrocławskie – Śląsk II 1:2 (0:1) grał 65 minut, gol w 11 na 1-0
Śląsk II Wrocław – Górnik/Zagłębie Wałbrzych 5:0 (1:0) grał 71 minut, 2 gole w 50 na 2-0 i 66 na 4-0
AKS Strzegom – Śląsk II Wrocław 0:8 (0:2) grał 90 minut, 2 gole w 66 na 5-0 i 84 na 7-0
Śląsk II Wrocław – Karkonosze Jelenia Góra 4:2 (2:1) grał 90 minut, gol w 76 na 4-1
Prochowiczanka Prochowice – Śląsk II 3:1 (1:1) grał 82 minuty gol w 21 z karnego na 1-0
Śląsk II – Pogoń Oleśnica 2:0 (1:0) grał 80 minut, gol w 23 na 1-0
Lechia Dzierżoniów – Śląsk II 1:3 (0:2) grał 70 minut, gol w 15 z karnego na 2-0
Śląsk II – MKS Oława 4:0 (4:0) grał 90 minut, hat-trick w tym jeden gol z karnego
BKS Bolesławiec – Śląsk II 1:2 (1:0) grał 90 minut, uratował zespól wyrównując w 85 minucie i wywalczając i strzelając karnego w ostatniej minucie
Śląsk II Wrocław –Górnik Polkowice 2:3 (1:2) grał 74 minuty , gol na 1-0 w 2
Śląsk II – GKS Kobierzyce 5:1 (1:1) grał 78 minut, gol w 31 na 1-1
Podsumowując po 8 bardzo słabych meczach Kaźmierczak sie rozstrzelał. W każdym z następnych 11 meczy zdobył przynajmniej jedną bramkę. Ogółem 17 bramek (2 karne) w 19 meczach. Ogółem rezerwy Śląska zajmują 2 miejsce w IV lidze i strzeliły 53 bramki. Każmierczak jest królem strzelców ligi. Drugi zawodnik ma 4 trafienia mniej
A to słowa stałego bywala stadiony przy Oporowskiej:
Podstawowy problem "Kazka" to klasyczny przerost formy nad treścią. Niezła jesień 05/06 w czwartoligowym Gawinie Królewska Wola, transfer do Śląska, naprawdę dobra postawa w sparingach... i chyba sodówa. Wiosną 05/06 w drugiej lidze zagrał raptem 130 minut i nie wyróżnił się kompletnie niczym. Ba, zawodzić zaczął też w meczach rezerw, gdzie, tak to wygląda z perspektywy kilkunastu miesięcy, primadonnie z Milicza nie pasował fakt, że musi znów grać w IV a nie II lidze. Potem jesień spędzona na wypożyczeniu w trzecioligowym Skalniku Gracze, gdzie pokazał, że strzelać potrafi, po czym powrót do Śląska i kompletna klapa w sparingach, co sprawiło, że wylądował na nowo w rezerwach. Tam (jesienią ubiegłego roku) strzelał gola za golem, ale szanse na pojawienie się w pierwszym składzie zgasły ostatecznie wraz z przybyciem Przemka Łudzińskiego oraz przyzwoitą formą Krzyśka Ulatowskiego (druga część rundy jesiennej), Marka Gancarczyka (początek rozgrywek) i Benjamina Imeha.
Ma instynkt i strzela sporo w sparingach, potem się spala....by u nas było inaczej.
Oby u nas było inaczej, bo jak go "Loża szyderców" weźmie na celownik to też se nie pogra.... ;););)
przemol1984
24-01-2008, 16:13
No to mamy kolejny , po Widzewie , klub zdegradowany do drugiej ligi - Zagłębie Lubin...Mimo naszych wszystkich problemów coraz bardziej skłaniam się ku awansowi juz w tym sezonie . A to najprawdopodobnie nie koniec degradacji...Jak nie awansujemy teraz to prędko w OE chyba nie zagramy...
Bossman1522
24-01-2008, 20:04
Ile drużyn awansuje do ekstraklasy jak spadnie Widzew i 2 Zagłębia?
Krzychu_1988
24-01-2008, 20:24
Zależy to od ich pozycji w tabeli. Bo jesli będą w strefie spadkowej gdzie są 2 miejsca i 1 na barazowym to by wyszystkie leciały do 3 ligi a z 2 ligi by awansowały 3 bezpośrednio, ale jeśli wszystkie 3 były nad strefą spadkową to lecą te 3 jako zdegradowane, 2 które sa na miejscach spadkowych i 1 gra baraż, a więc mozliwe że by nawet 5 awansowało i 1 baraż.
Tak było w poprzednim sezonie jak dobrze pamiętam. jak cos pokręciłem to mnie poprawcie.
przemol1984
24-01-2008, 20:27
Właśnie nie wiem jak to bedzie . Słyszałem gdzieś słowa dementujące pogoski , ze wiele innych druzyn bedzie mogło awansowac do OE , ale biorąc pod uwage realia - nawet , gdy Sosnowiec spadnie to i tak pozostaje jeszcze jedna drużyna która spadnie . Jeżeli tegoż miejsca nie zajmą drużyny już zdegradowane to bedziemy mieć 4 drużyny , które spadną i które musi ktoś zastąpić . Jest jeszcze miejsce barażowe , które też daje szanse awansu...Ponadto ''pod toporem'' stoją też Craxa i Jaga...Wg mnie szansa jest duża , pewnie połowa II ligi też tak pomyślala , więc wiosna powinna być bardzo , ale to bardzo ciekawa...
Nie koniecznie musi być tak jak mowicie... słyszałem tez głosy ze liga moze zostać pomniejszona do 14 drużyn przez spadki, ale to raczej nie wchodzi w gre to takie coś musi być ustalone z rocznym wyprzedzeniem. No ale nie wiadomo co tedziadki z miodowej wymyślą.
gdzieś czytałem że max mogą 4 drużyny wejść z II do I ligii - info niepotwierdzone...
Bossman1522
25-01-2008, 00:18
Trzeba walczyć o jaknajwyższe miejsce w tabeli to może się załapiemy na awans.
Rijkaard
25-01-2008, 04:03
awans awansem może i by się to udało ale w zamian szybko meczu na Bukowej byśmy nie zobaczyli....
jupitery, płyta i co tam jeszcze - nie ma szans
myślcie proszę, REALNIE!
Po co? Na co? Z czym?
Zbudujmy silny klub, z silnymi podstawami, stadionem, budżetem, wtedy mówmy o OE.
Inaczej to nie ma sensu.
Ludzie, przecież jak tyle silnych klubów spadnie do II ligi to ona też bedzie atrakcyjna pilkarsko, po co teraz na sile pchac sie do OE zeby walczyc o wyjscie z ostatniego miejsca? poprzednicy dobrze pisza, jak bedzie czas to wejdziemy i podbijemy OE
myślcie proszę, REALNIE!
Po co? Na co? Z czym?
Dokładnie. Nie ma oświetlenia, warunków do gry i treningów a co najważniejsze składu nawet na przeciętną grę w OE. Teraz się napalacie na perspektywę gry w OE a jak zaczniemy zbierać systematycznie od każdej drużyny baty to znowu na BUkowej będzie 2-3 tys. kibiców. Do tego jak polecimy do 2 ligi to ciężko będzie od nowa budować skład i mobilizować zawodników . Kiedyś ktoś powiedział : nie sztuką jest wejść do I ligi, sztuką jest się w niej utrzymać.
RobertSK
25-01-2008, 07:38
Oj a jak nie uda nam sie zbudowac silnej druzyny w 2 lidze?Jak spadnie widzew Zagłębie i jeszcze kilka innych silnych ekip z 1 ligi to o awans w najblizszych kilku latach moze bic sie połowa 2 ligi....chyba łatwiej nam by było teraz...
A jesli zrobili bysmy awans to i moze UM by przyspieszył prace na Bukowej....sponsorzy tez pewniej by sie czuli mimo wszystko w pierwszoligowym Klubie niz w takim który gra ciagle w drugiej lidze....
Jak by sie udało to jak najszybciej awansowac...a jaka bedzie rzeczywistosc zobaczymy.
pozdro
Robert o sponsorach i pomocy faktycznej UM to ja słysze od lat. I co??
Począwszy od IV ligi było tak, bydzie awans bydzie sponsor. Jak awansujemy do OE (:lol:) to bydzie: musicie zdobyc majstra, potem LM a na koniec Bóg wie co;/
Sponsor też chce mieć już na początku wsio poukładane!!! A nie wejść do niewiadomo czego. A na miasto to ja bym nie liczył, miasto ma kupe innych problemów, w tym SPODEK który na rok 2009 ma byc wypicowany.
Zobaczcie sobie ew. skład II ligi w sezonie 2008/2009!!!
Mało Wam???
Tylko kto bedzie inwestowal w druzyne, ktora wiecznie bedzie w II lidze? Do porzdu, jak najszybciej!
Dlaczego tak namiętnie mówicie "wiecznie gra w II lidze" gramy pierwszy sezon, jak zagramy 2 kolejne (a dzięki temu piłkarsko i organizacyjnie przygotujemy się do walki z najlepszymi w OE) to chyba tragedii nie będzie?
Tylko kto bedzie inwestowal w druzyne, ktora wiecznie bedzie w II lidze? Do porzdu, jak najszybciej!
jest taki klub, co w IV lidze posiadł sponsora.
A gra teraz w OE i ma nowy stadion. Można? Można!
A nie patrzec sie cały czas na KHW jak na zbawce czy na UM, tylko szukać i szukać!
Latwo sie gada...
Wszyscy w klubie chca awansu, bo wiemy/wiedza, ze to ogromna szansa dla nas, pewnie cos za tym idzie, wiec Wasze posty to tylko domysly jak bedzie.
Panowie! I liga to I liga! sponsor sie znajdzie! tak jak Junior napisał! DO PRZODU!
Robert o sponsorach i pomocy faktycznej UM to ja słysze od lat. I co??
Począwszy od IV ligi było tak, bydzie awans bydzie sponsor. Jak awansujemy do OE (:lol:) to bydzie: musicie zdobyc majstra, potem LM a na koniec Bóg wie co;/
Sponsor też chce mieć już na początku wsio poukładane!!! A nie wejść do niewiadomo czego. A na miasto to ja bym nie liczył, miasto ma kupe innych problemów, w tym SPODEK który na rok 2009 ma byc wypicowany.
Zobaczcie sobie ew. skład II ligi w sezonie 2008/2009!!!
Mało Wam???
Było mówione, że II liga będą sponsorzy, ino że mamy opóźnienia ze spółką akcyjną (KHW, ale i inni sponsorzy). Z drugiej strony PKP Cargo to nie sponsor? Mało daje? Lepiej 200 małych i średnich, niż jeden duży! OE samo z siebie pewne rzeczy wymusza (np. spółka akcyjna, stadion), więc jeżeli kluby nie klepią bidy i nie są skłócone z miastem, itp. (vide Polonia). Same Canal+ to pewnie więcej kasy rocznie niż dają nasi sponsorzy. W porównaniu ze stadionami Polonii i Zagłębia to nasz przedstawia światowy poziom, a na wiosnę już planowana jest murawa, a nie tak, jak tam, że gadkę o tym zaczynano przed rozpoczęciem rundy. Jeszcze mistrzostwa Europy i będzie sporo czasu, wiec murawa stanie pewnie bez opóźnień przed kolejnym sezonem. Przychody z biletów były by pewnie co najmniej o kilkanaście procent wyższe (wzrost ceny). Wyobraźcie sobie szpile z Ruchem i Górnikiem na Śląskim. Jaka promocja. Pomoc z UM też by w końcu była, gdybyśmy awansowali do OE. Nie wierze, że zaś by gańba była i że Katowice dałoby mniejsze nagrody niż Chorzów. A i z pomocą coroczną dla sportu też by jakoś to pewnie znormalniało, bo pierwszoligowiec, to pierwszoligowiec.
Dajecie przykłady Zagłębia i Polonii. Ino, że jeden to klub już zdegradowany i, z którego przed sezonem odszedł sponsor, bo klub miał być zdegradowany i sponsor wchodził na giełdę. Więc ma problemy i ze zdobywaniem piłkarzy i sponsorów. Drugi, biedny + zadłużony, skłócony z miastem itp. Obydwa to kluby bez stadionów, jak my, tylko tam doraźna praca, jaką trzeba tam w stadiony włożyć to całkiem inna skala niż u nas - krzesełka (MAMY), kontenery jako zaplecze na Polonii trzeba ustawiać (koszt ustawienie, a potem duży koszt wynajmu - płaci za drugie Polonia!), zadaszenie (MAMY) światła (z tym jednym w zasadzie będzie problem), murawa (NIE MA, ale ma szybko być), sektory gości (MAMY), kompletnie wszystko.
przemol1984
25-01-2008, 12:52
Krzyś - zgadzam sie z Tobą w 100% , sam niedawno pisałem dokładnie to samo , ale wnet może być tak , ze prędzej OE przyjdzie do nas niż my do niej . Wiadomo , że bedzie nam bardzo ciężko (tak jak teraz Polonii Bytom) , ale za niedługo bedziemy mieć pół OE w drugiej lidze i bedziemy mieli podobne problemy co w ekstraklasie...
...pisałem o tym , ze nie jestesmy jeszcze gotowi na OE
najlepiej awansować juz teraz , bo pozniej moze to byc strasznie trudne...
Mariuszz79
25-01-2008, 13:37
Krzyś - zgadzam sie z Tobą w 100% , sam niedawno pisałem dokładnie to samo , ale wnet może być tak , ze prędzej OE przyjdzie do nas niż my do niej . Wiadomo , że bedzie nam bardzo ciężko (tak jak teraz Polonii Bytom) , ale za niedługo bedziemy mieć pół OE w drugiej lidze i bedziemy mieli podobne problemy co w ekstraklasie...
...pisałem o tym , ze nie jestesmy jeszcze gotowi na OE
najlepiej awansować juz teraz , bo pozniej moze to byc strasznie trudne...
Przemol1984 to chcesz, zeby awansowali, czy nie :zabki:
Bez sensu taka gadka. Co bedzie to bedzie. Wiekszosc chyba zapomniała jak gralismy na jesien. Po transferach nie widac jak na razie zebysmy mieli zostac "rycerzami wiosny", wiec awans nie jest na wyciagniecie reki. Jezeli zbudowalibysmy zespoł, na miare sredniaka OE, to wyjscie do 1 ligi w przyszłym sezonie, czy tez za dwa, nie bedzie czyms niemozliwym. Bo co? Bo Zagłebie spada? Bo Widzew spada? Przynajmniej moze troche wzrosnac poziom w 2 lidze, co nam na dobre wyjdzie. A czy Widzew to jest jakas potega na poziomie Barcelony, ze nie bedziemy mieli z nimi szans? Jesli My sie boimy Widzewa, to po jakiego .... mamy włazic do OE, zeby trzesc dupa przed kazdym szpilem?Teraz w 2 lidze mamy Arke i maja w kazdym meczu 3 pkt? Zmielili nas w Gdyni? Przejechali po nas walcem?
Jezeli bedziemy mieli dobry zespoł, zgrany, ktory bedzie rowno grał to nie bojmy sie przyszłych sezonow!
Krzys przykład Korony, który podałeś to są skrajne przypadki u nas raczej nierealny scenariusz do przerobienia. Ja uważam, że przy nadażającej się okazji nalezy robić awans. Miasto zostanie postawione pod ścianą ( a Uszok nagonki medialnej nienawidzi), od tego sezonu będzie duża kasa ze sprzedaży praw telewizyjnych,dodatkowo kasa od sponsora tytularnego ligi, wzrośnie nam medialność. Panowie nie oszukujmy się jeśli nie znaleźliśmy sposnora w II lidze to dlaczego mamy go znaleźć w kolejnych sezonach drugoligowych gdzie takie kluby jak Ruch Górnik Polonia są w pierwszej lidze. Nikt nie mówi że mamy być potentatem i krezusem w Ekstraklasie ale wezmy przyklad takiej Odry Wodzisław, która od ponad 10 lat regularnie gra w najwyższej klasie rozgrywkowej a krezusem finansowym nie jest.
Junior, a nie myślisz że brak sponsora przez 3 lata w najdynamiczniej rozwijającym się rejonie kraju(dokładnie w jego stolicy), skupiającym najwięcej firm przemysłowych jest porażką klubu(zresztą nie o sam region chodzi, jak Allianz w Zabrzu) Do tego w zupełnie czystym klubie, nie skażonym korupcją.Tylko, że o to żalu absolutnie mieć nie można, bo wiadomo że to kibice przejęli klub i na pewno nie jest łatwo im prowadzić rozmowy.
Tylko w takiej sytuacji pytam się tylko dlaczego w klubie nie jest zatrudniony sprawny menadżer, który na procencie zarządzał by klubem. Można rozpisać podobny konkurs jak Zagłębie Sosnowiec i wiele innych klubów.
Tak, jak Krzyś pisał można co roku sobie robić nadzieje, że sponsor przyjdzie w wyższej lidze(ta gadka trwa od IV ligi)Jeszcze przed II ligą nazwy firm przewijały się non-stop. W efekcie nie ma, ani S.S.A, anie żadnej z tych firm.
przemol1984
25-01-2008, 13:57
Mariusz79 - zle mnie zrozumiałeś (może głupio ''skomponowałem'' tego posta) . Ja pisałem już , że jeszcze nie jestesmy w stanie udzwignąć ciężaru awansu , nadal tak sądze , ale patrząc na to , że niedługo w II lidze bedziemy mieli równie trudno co w OE , jednak chciałbym awansować już teraz , bo w najbliższych latach może to być niemożliwe . Wiadomo , że sytuacja jest jaka jest , ale może jak awansujemy bedzie lepiej...
marcin GieKSa
25-01-2008, 14:01
mnie tez to zastanawia.....ale cóż poczekajmy do powołania SSA..jezeli zarzad zadnego sponsora nie znajdzie..to wydaje mi sie ze wtedy nadejdzie czas na jakies zmiany w klubie
info 90minut.pl
W związku z relegacją z Orange Ekstraklasy więcej niż dwóch zespołów z powodów dyscyplinarnych na mocy uchwały z dnia 10 maja 2007 r. baraże o grę w Orange Ekstraklasie nie będą rozgrywane, zaś trzeci zespół w II lidze uzyska automatyczny awans.
Konferencja prasowa w UM
W najbliższy poniedziałek 28 stycznia o godzinie 12.00 w siedzibie Urzędu Miasta Katowice odbędzie się konferencja prasowa pt.
„Wprowadzenie systemu kart kibica – elektronicznego biletu przez klub piłkarski GKS KATOWICE”
Tematami konferencji będą:
1. Planowane działania związane z modernizacją stadionu GKS KATOWICE
2. Prezentacja systemu Kart Kibica – elektronicznej identyfikacji uczestników imprezy sportowej
3. Prezentacja systemu elektronicznych biletów na mecz
W konferencji uczestniczyć będą m.in. Prezydent Katowic - Piotr Uszok, Wiceprezes Zarządu SSK GKS Katowice – Artur Łój, Komendant Miejski Policji w Katowicach – Adam Momot i Kierownik ds. Bezpieczeństwa SSK GKS Katowice – Witold Fryc.
GKS Katowice jako jeden z pierwszych klubów w Polsce wprowadza – począwszy od rundy wiosennej – formę biletu elektronicznego. Cały system ma za zadanie znacząco usprawnić dystrybucję biletów, a także ułatwić życie kibicom, którzy nie będą już musieli udawać się na stadion, aby zakupić kartę wstępu, mogąc to uczynić we własnym domu.
Szczegółowa relacja z konferencji prasowej ukaże się na naszej stronie internetowej.
Junior, a nie myślisz że brak sponsora przez 3 lata w najdynamiczniej rozwijającym się rejonie kraju(dokładnie w jego stolicy), skupiającym najwięcej firm przemysłowych jest porażką klubu(zresztą nie o sam region chodzi, jak Allianz w Zabrzu) Do tego w zupełnie czystym klubie, nie skażonym korupcją.Tylko, że o to żalu absolutnie mieć nie można, bo wiadomo że to kibice przejęli klub i na pewno nie jest łatwo im prowadzić rozmowy.
Tylko w takiej sytuacji pytam się tylko dlaczego w klubie nie jest zatrudniony sprawny menadżer, który na procencie zarządzał by klubem. Można rozpisać podobny konkurs jak Zagłębie Sosnowiec i wiele innych klubów.
Tak, jak Krzyś pisał można co roku sobie robić nadzieje, że sponsor przyjdzie w wyższej lidze(ta gadka trwa od IV ligi)Jeszcze przed II ligą nazwy firm przewijały się non-stop. W efekcie nie ma, ani S.S.A, anie żadnej z tych firm.
rozjebałeś mnie, w takim razie od trzech lat GieKSa żyje za kapsle z coca-coli:lol:
wytłumacz mi jeszcze jak można zarządzać klubem w zamian za procent?
Flame, wspomniales o Gorniku, wlasnie tam wszedl Alianz pewnie dlatego zeby reklamowac sie na ogonopolskiej druzynie, ktora co weekend pokazywana jest w mediach. Zobaczymy co bedzie, takie gdybanie nie ma sensu, ale warto podyskutowac na normalnym poziomie, bo ostatnio z tym ciezko u nas na forum.
Bedzie dobrze :)
Padrino jak masz tak odpowiadac to lepiej tego nie rob. Wprowadzasz tylko zamieszanie...
marcin GieKSa
25-01-2008, 15:40
wytłumacz mi jeszcze jak można zarządzać klubem w zamian za procent?[/QUOTE]
ano ja Ci wytlumacze ,chodzi o to ze pensja takiego menedzera bedzie zalezala od jego obrotnosci ,czym wiecej sponsorow(kasy dla klubu) tym taki menedzer wiecej ma kasy dla siebie....
Padrino jak masz tak odpowiadac to lepiej tego nie rob. Wprowadzasz tylko zamieszanie...
przepraszam, nie bój się twoja pozycja prozarządowego lizusa nie jest zagrożona, drażą mnie tylko takie kwiatki jak Flame, chce dopierdolić, ale pierw nie pomyśli
wytłumacz mi jeszcze jak można zarządzać klubem w zamian za procent?
ano ja Ci wytlumacze ,chodzi o to ze pensja takiego menedzera bedzie zalezala od jego obrotnosci ,czym wiecej sponsorow(kasy dla klubu) tym taki menedzer wiecej ma kasy dla siebie....[/QUOTE]
czyli to nie ma nic wspólnego z menagerem zarządzającym klubem, chodzi Ci o przedstawiciela handlowego
szacunku Ci u nas niedostatek;/
ludzie, wyluzujcie!
ano ja Ci wytlumacze ,chodzi o to ze pensja takiego menedzera bedzie zalezala od jego obrotnosci ,czym wiecej sponsorow(kasy dla klubu) tym taki menedzer wiecej ma kasy dla siebie....
czyli to nie ma nic wspólnego z menagerem zarządzającym klubem, chodzi Ci o przedstawiciela handlowego
Jest zdecydowanie więcej osób, które żyją z "procentu" niż przedstawiciele handlowi. Mówie tu o stanowiskach znacznie wyższych niż wspomniany PH. I mają się całkiem nieźle, ale widze tłumaczenie czegokolwiek nie ma sensu.
zwierzak
25-01-2008, 17:04
Na pewno taki drugi Robert Pietryszyn by się nam przydał. Tylko jeśli miałoby to coś dać musiałaby być to osoba zatrudniona na stanowisku prezesa. Tylko, co dalej...
Wyobraża sobie to ktoś z Was?! Przychodzi osoba z zewnątrz, w dodatku niezwiązana z piłką, z GieKSą i nagle zaczyna rządzić. Mówi Jurkowi, Furtokowi, Saratowiczowi co ma robić, wytyka im błędy. Dla mnie nierealna sytuacja...
PS. Jeśli chodzi o procent. Czasem ważniejszy jest rozwój niż wynik finansowy. Dlatego zatrudnienie na procent nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem. Wszystko zależy od człowieka.
[QUOTE=zwierzak;6182]Na pewno taki drugi Robert Pietryszyn by się nam przydał. Tylko jeśli miałoby to coś dać musiałaby być to osoba zatrudniona na stanowisku prezesa. Tylko, co dalej...
QUOTE]
Tylko,że taki Pietryszyn jest zdalnie sterowany przez KGHM bez którego sam nic nie znaczy.Typowa marionetka.
Panowie, ta gadka nie ma sensu. Przecież jak będzie szansa to awansujemy. Z drugiej strony nie szalejemy z transferami I BARDZO DOBRZE, więc szanse na awans mamy raczej teoretyczne.
Ja przynajmniej oczekuję od drużyny po prostu dobrej, ambitnej gry, a co ona przyniesie - ZOBACZYMY.
Bossman1522
26-01-2008, 09:07
11 drużyn może być zdegradowane.
http://sport.onet.pl/0,1248675,1680592,wiadomosc.html
Piter_Jaw
26-01-2008, 09:17
To przeciez jest jasne, ze kluby 100% czyste mozna policzyc na palcach jednej reki... Ktos kupowal, to ktos musial sprzedac itd itd.. Jednak wg mnie wiecej degradacji juz nie bedzie... Nie ma takich odwaznych, zeby robic takie przewroty, co najwyzej ujemne punkty..
zwierzak
26-01-2008, 10:09
Tylko,że taki Pietryszyn jest zdalnie sterowany przez KGHM bez którego sam nic nie znaczy.Typowa marionetka.
No ja mam całkowicie inne zdanie, ale mniejsza z tym. Jak napisałem wyżej nie widze takiej możliwości, aby klub sam od siebie zatrudnił jakiegoś menadżera, bo taka sytuacja byłaby po prostu niezdrowa.
przemol1984
26-01-2008, 11:36
Na 90minut.pl pisze , ze za korupcje moze poleciec jeszcze 11 klubów . Nie sądze , ze poleci tyle zespołów , ale na pewno nie bedzie to jeden czy dwa kluby...Siłą rzeczy bedzie musiało awansować wiecej druzyn , bo wątpie , zeby skórczyli OE do 10 czy 8 druzyn...
wątpie , zeby skórczyli OE do 10 czy 8 druzyn...
nie może być mniej niż 14. Telewizje i sponsorzy się na to nie zgodzą.
przy 10 druzynach mogliby zrobic system szkocki więc by sie zgodziła tv
MichalS78
28-01-2008, 07:03
przy 10 druzynach mogliby zrobic system szkocki więc by sie zgodziła tv
C+ się nie musi się na nic zgadzać. W umowie na sprzedaż praw transmisyjnych jest zapisane, że liga nie może liczyć mniej niż 14 drużyn. Z tego, co wiem to przy obecnym przetargu na sprzedaż praw zapisu tego nie zmieniano.
Z Echa Miasta
Kasa idzie na stadiony 2008.01.28
Ile pieniędzy w tym roku pochłoną remonty śląskich stadionów?
Stadion GKS Katowice już w tym roku będzie miał podgrzewaną murawę
Pierwsze 7 mln złotych już w tym roku zostanie zainwestowanych w remont stadionu GKS Katowice przy ul. Bukowej. - Na początek wymienimy wszelkiego rodzaju instalacje. Do tego trzeba będzie rozebrać maszty oświetleniowe - zapowiada Waldemar Bojarun, rzecznik katowickiego magistratu.
Co prawda jupitery nie grożą zawaleniem, ale są już tak przestarzałe, że lepiej i taniej jest je wymienić na nowe.
- Po zakończeniu sezonu przyjdzie też czas na wymianę murawy na podgrzewaną, a jesienią - na budowę dwóch boisk treningowych, w tym jednego ze sztuczną trawą. W finale stadion ma składać się z czterech trybun, tworzących zamkniętą bryłę - dodaje Bojarun.
Modernizacja stadionu GKS-u Katowice
Ponad 12 mln złotych przeznaczy w tym roku samorząd Katowic na modernizację stadionu drugoligowego GKS-u Katowice. Klub wprowadza elektroniczne bilety na mecze piłkarskie.
Harmonogram modernizacji zakłada m.in. wymianę masztów oświetleniowych i wyposażenie stadionu w podgrzewaną murawę. Miasto przejmuje teren, na którym położony jest stadion. W sumie kosztować to będzie 8,5 mln złotych, z czego już wydano 5 mln.
- Zlecone przez nas ekspertyzy wykazały, że istniejące maszty oświetleniowe muszą zostać pilnie zdemontowane. W ich miejsce powstaną nowe. Termin zakończenia prac to wrzesień. Natomiast podgrzewana murawa ma być gotowa do 31 lipca. Oczywiście te kwestie nie wyczerpują modernizacji i rozbudowy stadionu, która musi potrwać kilka lat - powiedział podczas poniedziałkowej konferencji prasowej prezydent Katowic Piotr Uszok.
Od rundy wiosennej GKS wprowadza imienne, magnetyczne karty kibica, będące jednocześnie biletami. Sprzedaż takich kart (wielkości kart bankowych) rozpocznie się we wtorek. Kosztować będą 5 złotych i mają zapewnić całkowitą identyfikację wchodzących na stadion ludzi. Kartę będzie można "doładować" w internecie lub sklepiku klubowym, płacąc za wejście na konkretne mecze. "Tradycyjny", jednorazowy papierowy bilet będzie wymagał 5-złotowej dopłaty do ceny i okazania dowodu tożsamości w kasie.
Zdaniem podinspektora Krzysztofa Kwiatkowskiego, zastępcy komendanta policji w Katowicach, wprowadzenie elektronicznych biletów to krok w stronę poprawy bezpieczeństwa. - Problem, jak zawsze, tkwi w szczegółach, m.in. w identyfikacji kibiców drużyn przyjezdnych, wpuszczaniu na mecze nieletnich. Ważne jest także powiązanie takich rozwiązań z przebudową stadionu, tak aby nie było na przykład dziur w stadionowym ogrodzeniu - dodał Kwiatkowski.
źródło: 90minut.pl
Bossman1522
28-01-2008, 19:42
Wcale mi się nie podobają te pojebane karty wstępu wolałbym dalej żeby były zwykłe bilety i bym sobie dalej kolekcjonował a w przyszłości pokazał bym je swoim dzieciom. U mnie w rodzinie bilety przechodzą z pokolenia na pokolenie i wszyscy je niezwykle cenią. a żeby kupić dobie zwykły bilet będzie trzeba dopłacać. wogule wszystko to jest jakieś chore!!!
Wcale mi się nie podobają te pojebane karty wstępu wolałbym dalej żeby były zwykłe bilety i bym sobie dalej kolekcjonował a w przyszłości pokazał bym je swoim dzieciom. U mnie w rodzinie bilety przechodzą z pokolenia na pokolenie i wszyscy je niezwykle cenią. a żeby kupić dobie zwykły bilet będzie trzeba dopłacać. wogule wszystko to jest jakieś chore!!!
mnie też jakoś to denerwuje, i GieKSa chce przyciągać kibiców nie wszyscy mają neta żeby sie zorientować co i jak chyba że beda jakieś ulotki, według mnie jest to utrudnienie :sportowiec:
RobertSK
28-01-2008, 20:04
Panowie, jak zawsze narzekacie.Mi osobiscie tez ten pomysł nie przypadł do gustu i mi sie nie podoba ale dopoki nie wejde na stadion i nie zobacze na własne oczy jak to działa nie bede sie wypowiadał na ten temat.
Nie mieliscie z tym jeszcze stycznosci a juz wiecie ze bedzie to utrudnienie...z opiniami poczekajcie.
pozdro
Bossman1522
28-01-2008, 20:05
Coś mi się wydaje że to może odciągnąć kibiców nie mówie tu o wiernych i aktywnych kibicach ale o tych którzy chodzą na mecze z lepszymi przeciwnikami. Jest to duże utrudnienie dla rodzin i kibiców z innych miejscowości.
Ja pamietam (bo gdzies jeszcze mam )Karty kibica były juz u nas wprowadzane...za czasów I ligi miał byc oowiazek posiadania takich kart na wyjazdach,Pomysł chyba upadł a pamietam ze chyba płaciło sie 5zł i zostawiało fote.
a Jesli chodzi o spadek z I ligi to tak jak pisze Junior "do przodu" piszą wszedzie ze w tym roku bedzie wymiana murawy, bedzie tez rozbiórka i montaz oswietlenia ....wiec poza grajkami nic nam nie brakuje. a jesli awansujemy to i grajkowie sie znajdą. Jest jak najbardziej za AWANSEM
Pomysł z kartami wejściowymi jest nędzny. Bez sensu mam dupną kolekcje biletów i teraz huj ją strzeli. W ogóle jak z po za Katowic przyjadą to co będą musieli płacić 5 zł. więcej JEST TO DO DUPY!!!!
Nie ma co narzekac,bo i tak predzej czy pozniej wejdzie to w zycie w kazdym klubie choc nie jest to informacja z gatunku tych lepszych.
Ja mam tylko pytanie jak wyglada zakup kart w trakcie sezonu?Nie bedzi z tym problemu?
I nie wiem czy pisalo,ale chce zapytac.Raz kupiona karta jest juz dozywotnio przyznana czy przed kazdym sezonem trzeba bedzie nowa zakupywac?
A tak w ogole to musze to raz jeszcze przeczytac,bo pobieznie przelecialem ten tekst.
No tak...przeczytalem to tak na szybko i troche niejasnosci w tym mam no ale trudno.Glowne moje pytanie dotyczy tego jak owa zgoda bedzie wygladala ? Ja sam mam za 2 miechy 18nascie lat i bez tej zgody nie bedzie sie dalo jakos tej karty wyrobic ? runda sie zacznie niewiele wczesniej a tak tylko fatygowac sie dodatkowo z jakimis zgodami...
Jeszcze jedno,zapytam juz tutaj,bo pierwszy post tez byl w tym temacie.
Czy jesli zakupie ta karte przez neta to mam jakis okreslony termin na stawienie sie w celu potwierdzenia danych czy moge przyjechac kiedy akurat bedzie mi pasowalo?
Tak jak pisze Rahim,duzo niejasnosci,strasznie niescisly jest tekst na stronie glownej,w zasadzie suche info bez wyjasnien,niech ktos tutaj skrobnie cos wiecej na ten temat.
http://czado.blox.pl/2008/01/Slaska-e-rewolucja-czyli-GieKSa-daje-przyklad.html
Moim zdaniem to akurat super sprawa, jedyne tylko co Sinner pisał, żeby pojawiło się więcej informacji na ten temat. Jest to spora innowacja i na pewno ruch dzięki któremu będzie o nas głośno.
Argument, że nie każdy ma dostęp do netu mnie nie przekonuje. Naprawdę ciężko spotkać osobę, której ktoś z rodziny, albo znajomych nie ma dostępu do internetu.
Karty mają wpłynąć na poprawę bezpieczeństwa na stadionie. Jesteśmy drugim w Polsce i pierwszym na Śląsku klubem, który je wprowadza co bardzo dobrze o nas świadczy.
Dzięki nim nie trzeba będzie stać raz przed kasą i drugi raz przy wejściu, skończy się bałagan z wchodzeniem na nie swoje sektory oraz z przemieszaniem się kibiców Gieksy i przyjezdnych (prowokatorzy...wiadomo skąd już się nie ukryją)
Klub zaoszczędzi na drukowaniu biletów.
Jak dla mnie SAME PLUSY, a Internet? No chyba nie ma w Polsce miasta bez kawiarenki internetowej...
Karte mozna wyrobic na miescju, w sklepiku klubowym, wiec dla "starszych" tez ultawienie jest.
Karte mozna wyrobic na miescju, w sklepiku klubowym, wiec dla "starszych" tez ultawienie jest.
Dobry by był punkt w centrum.
Myslimy nad 2 rozwiazaniami.
Centrum lub SCC.
Miłosz1964
29-01-2008, 14:16
To w koncu moge sobie normalnie isc do sklepiku zamowic karte i pokazac legitymacje?czy musze miec jakas zgoda od rodzicow?itp.
Myslimy nad 2 rozwiazaniami.
Centrum lub SCC.
SCC jest zaraz koło Bukowej :). Chyba lepsze centrum.
a ja mam pytanie rozumiem że karte będize można naładować chwile przed meczem tak ?
SCC jest zaraz koło Bukowej :). Chyba lepsze centrum.
najlepiej oba. W centrum (jeszcze zależy gdzie, a właściwie ino na rynku) ludzie częściej będą kupować bilety (np. ja nie pojadę do SCC po bilet ino kupie przed szpilem, a na rynku często te 10 minut się czeka i jest okazja bilet kupić, ale co innego ludzie z autem parkujący na parkingu przed SCC na szpilu - mogą se go kupić i w środku). W SCC GKS powinien być obecny! Na wyrabianie kart SCC będzie lepsze, bo ludzie tam jeżdżą na dłużej zabawić. Więc: teraz SCC, przed rundą - punkt w Centrum Może w środku Skarbka byłoby git. Dobry by był kiosk z prasy, taki do którego się wchodzi (chyba na rondzie takie są).
.
Co to znaczy wyrobic na miejscu?
Czyli składam wniosek, płace kase i odrazu dostaje kartę? Czy i tak muszę czekac 10 dni?
Szczerze mówiąc ja bym dał te bilety papierowe tak ze 3 złote droższe tylko. Tak, żeby to nie waliło po kieszeni aż tak bardzo, ale żeby też ludzie chętnie wyrabiali te karty.
Pozatym bardzo proszę o jedno: Zorganizujcie podczas meczu ze Śląskiem punkty w których ludzie będą mogli szybko wypełnic formularz, wylegitymowac się itd. Będzie to łatwiejsze dla tych osób którym nie chce się specjalnie na Bukową jechac. A z tego co rozumię to karta przyjdzie potem pocztą.
mysle ze centrum jest lepszym pomyslem bo tam wiele osob ma poprostu "po drodze" wracajac z pracy itd a SCC juz nie
Wyrobic - chodzilo mi o wypelnienie wniosku i o dopelnienie wszelkich formalnosci.
To w koncu moge sobie normalnie isc do sklepiku zamowic karte i pokazac legitymacje?czy musze miec jakas zgoda od rodzicow?itp.
Wejdz na strone główną i poczytaj sobie....jeżeli jesteś niepełnoletni to musisz mieć zgodę opiekuna na wydanie tej karty.
cytat ze strony: "Przy wyrobieniu karty przez osobę niepełnoletnią niezbędna jest zgoda opiekuna prawnego (wzór oświadczenia pojawi się jeszcze dzisiaj w FAQu na naszej stronie internetowej)." => http://www.gieksa.pl/news.php?id_news=2401&nid=gl
W FAQ nic nie pisze o zgodzie
C) Nabycie karty kibica przez kibiców niepełnoletnich
Osoby niepełnoletnie będą mogły nabyć karty kibica okazując przy składania wniosku bądź odbiorze karty prawo jazdy, paszport, legitymację szkolną. Jeśli osoba niepełnoletnia nie posiada żadnego z w/w dokumentów złożyć wniosek lub odebrać kartę musi prawny opiekun osoby niepełnoletniej.
Czy rzeczywiście dla osób niepełnoletnich wymagane jest pismo od opiekuna!!?? Jeśli tak to się zastanawiam na jakiej podstawie. Znaczy bardziej czemu taka osoba potrzebuje tej zgody??
Ja pierdziu - czytać chopy, czytać :D
Pisze wyraźnie, że "Osoby niepełnoletnie będą mogły nabyć karty kibica okazując przy składania wniosku bądź odbiorze karty prawo jazdy, paszport, legitymację szkolną"
Czyli jeśli osoba niepełnoletnia MA jeden z w/w dokumentów (a chyba wszyscy/większość mają albo paszport, albo legitymację) to nie ma problemu z opiekunem prawnym - nie jest on potrzebny.
Dopiero w przypadku, gdy "osoba niepełnoletnia nie posiada żadnego z w/w dokumentów złożyć wniosek lub odebrać kartę musi prawny opiekun osoby niepełnoletniej."
Widzisz chyba pewną nieścisłość.
W news-ie, który wkleił Romano wyraźnie pisze, że "Przy wyrobieniu karty przez osobę niepełnoletnią niezbędna jest zgoda opiekuna prawnego", a w FAQ że wystarczy dokument.
Ultimate
29-01-2008, 18:02
Przeczytaj stronę wcześniej ...
Szczerze mówiąc ja bym dał te bilety papierowe tak ze 3 złote droższe tylko. Tak, żeby to nie waliło po kieszeni aż tak bardzo, ale żeby też ludzie chętnie wyrabiali te karty.
to na pewno chetniej beda wymieniac. to co ty napisales sie nijak ma do rzeczywistosci. 5zł roznicy jest dobre. nie chcesz miec karty plac wiecej. W przyszlosci i tak beda tylko karty bez innej mozliwosci
http://katowice.naszemiasto.pl/sport/813161.html
W "sporcie" informacja o sfinalizowaniu kontraktu z Kazimierczakiem ze Śląska II Wrocław
nasza strona główna jednak temu zaprzecza
Przed chwila skonczol sie program na N-sport z udzialem naszego vice-prezesa.Ogólnie ciekawy program, godali głównie czy w razie degradacji druzyn z OE zastąpic 2-ligowcami , czy konczyc lige np. w 14 druzyn.
Prezes konkretnie bol za tym pierwszymi godol , ze GieKSa by nie mial problemów z licencja, ze dobry budzet momy itp. Ogłólnie fajny program pan Łój dobrze nos reprezentowol :)
aha i wspomniol ze pod koniec czerwca przekształcomy sie w SSA
marcin GieKSa
01-02-2008, 21:28
ino jakos tego nie widac ze mamy dobry budzet..
W dzisiejszym Fakcie napisali, że Sierka będzie musiał poddać się operacji kolana - co najmniej miesiąc przerwy
W dzisiejszym sporcie pisze o zainteresowaniu GieKSy Mikulenasem z Ruchu oraz o problemach z menadzerem Kazimierczaka ktory to zazadal duzych pieniedzy. Jezeli nie odpusci to zrezygnujemy z tego zawodnika.
Junior w tym temacie Ci nie odpowie.
W skrócie za "Sportem":
- Iwan rozwiązał kontrakt z Wisłą, i ma sie związać z GKS na 2,5 roku. (!!!)
- kluby GKS i Ruchu doszły do porozumienia w sprawie Mikiego, ale On sam musi teraz sie zdecydować na grę u nas. Obawia sie reakcji kibiców GKS ( hehee),
- w GKS nie zagra Robert Kaźmierczak, trenerzy ponoc zrezygnowali z jego usług (ode mnie - ostatnio też coś jego menago mieszał),
- dzisja maja dotrzeć dwa Bośniacy, jeden napstnik, drugi pomocnik,
- na razie zostaje Biżew, ma przejść badania medyczne,
- w sobote zabrakło Marcina Wincla, i nie wiadomo co sie stało (słowa Piekarczyka).
rafalbombel
04-02-2008, 07:51
Awansować dzięki aferze
Piłka nożna - II liga
04.02.2008 | 05:30
Katowiczanie liczą, że mimo aż 11 punktów straty do liderującego Śląska Wrocław mogą się włączyć do walki o ekstraklasę. W jaki sposób? W klubie liczą, że w związku z aferą korupcyjną, do I ligi wejdzie więcej drugoligowców.
Informacje o tym, że z ekstraklasy spaść może aż dziewięć zamieszanych w korupcję klubów, tak zmobilizowały działaczy GKS, że mają zamiar w najbliższych tygodniach poważnie wzmocnić zespół.
Przypomnijmy, że przed początkiem sezonu w klubie liczono na włączenie się do walki o awans. Tymczasem drużyna grała bardzo przeciętnie i nikt w klubie nie robił sobie nadziei na skuteczny pościg za czołówką. Dlatego przed rundą wiosenną nie zapowiadano wielkich wzmocnień. Jednak teraz afera korupcyjna otworzyła przed klubami możliwość dostania się do I ligi kuchennymi drzwiami...
Sobotnie spotkanie sparingowe GKS Katowice z Energetykiem ROW Rybnik odbywało się w cieniu rozmów transferowych, jakie prowadzą działacze.
Na razie wiadomo, że jedynym nowym zawodnikiem Katowic jest doświadczony Piotr Plewnia, który trafił do GKS z pierwszoligowej Polonii Bytom. Ten 31-letni pomocnik związał się z beniaminkiem drugiej ligi na półtora roku.
Katowiczanie potwierdzają jednak, że to dopiero początek wzmocnień i że przygotowują prawdziwą transferową ofensywę. Prezes Jan Furtok twierdzi, że niespodziewanie pojawiła się wyjątkowa okazja na szybki awans do Orange Ekstraklasy. - Czy myślimy o awansie? Po pierwsze trzeba sobie stawiać wysokie cele, a po drugie musimy być gotowi na to, co może się wydarzyć wiosną - podkreśla Furtok.
Rafał Góral
No i dobrze! Nawet jak nie awansujemy to stworzymy silny zespół, który za rok postara się o awans. Wiem, będzie ciężko jeśli spadnie kilka dobrych drużyn, ale jak stworzymy dobrą drużynę to możemy przecież też z nimi powalczyć. Myślę z reszta, że jeśli PZPN spuści większą liczbę drużyn to umożliwi potem awans większej liczby drużyn (np. poprzez baraże) aby jednak nie osłabić za bardzo ekstraklasy. A z resztą jeśli kiedykolwiek myślimy o awansie to musimy wzmacniać się, budować silną drużynę systematycznie, rok po roku począwszy już od teraz. Poza tym jeśli za rok w II lidze będzie występowało tyle dobrych drużyn, a my będziemy słabi to możemy mieć problem, aby w ogóle utrzymać się w tej lidze.
I tylko jedna sprawa mnie martwi....czy nas na to stać? Bo chyba nikt nie chciałby abyśmy znów stali się niewypłacalni.
Gdybyśmy się rzeczywiście wzmacniali w takim tempie, jak to w gazetach piszą, to już nie Real ino GieKSa byłaby "Galacticos".
Biorac pod uwage ze moze tyle klubow spasc z Ekstraklasy to dobrym rozwiazaniem jest atak i proba awansu bo w sumie moze sie tak zdarzyc ze w nastepnym sezonie II liga bedzie silniejsza od I ;]
lolo1989
04-02-2008, 15:23
W skrócie za "Sportem":
- Iwan rozwiązał kontrakt z Wisłą, i ma sie związać z GKS na 2,5 roku. (!!!)
- kluby GKS i Ruchu doszły do porozumienia w sprawie Mikiego, ale On sam musi teraz sie zdecydować na grę u nas. Obawia sie reakcji kibiców GKS ( hehee),
- w GKS nie zagra Robert Kaźmierczak, trenerzy ponoc zrezygnowali z jego usług (ode mnie - ostatnio też coś jego menago mieszał),- dzisja maja dotrzeć dwa Bośniacy, jeden napstnik, drugi pomocnik,
- na razie zostaje Biżew, ma przejść badania medyczne,
- w sobote zabrakło Marcina Wincla, i nie wiadomo co sie stało (słowa Piekarczyka).
A wczoraj w Piłkarskiej Trójce gadali że Kazimierczak podpisał umowe w czwartek chyba na 2,5 roku. To jak to w koncu z nim jest
podobno Mikulenas rozważo tak na poważnie gra w Clearexie (nie wiem czy zec hto dobrze napisaoł)
W Sporcie w tabelce na temat transferów, po stronie ubytki w Zagłębiu Sosnowiec widnieje pozycja:
Dżenan Hosic (GKS Katowice)
Myślę że, jeśli coś w tym jest, to byłby dla nas poważnym wzmocnieniem, biorąc pod uwagę to że już od dawna jest podstawowym zawodnikiem Zagłębia i zdaje się kapitanem.
Nie chce rozwijać gadki nie na temat,ale w tym roku trzeba awansować bo jeżeli mają tyle klubów zdegradować to w II lidze będzie I liga i będzie trzeba walczyć o środek tabeli.Jeżeli awansujemy do I ligi na pewno przybędzie sponsor lecz ; nie wiadomo czy będziemy grać na własnym stadionie.
Nie chce rozwijać gadki nie na temat,ale w tym roku trzeba awansować bo jeżeli mają tyle klubów zdegradować to w II lidze będzie I liga i będzie trzeba walczyć o środek tabeli.Jeżeli awansujemy do I ligi na pewno przybędzie sponsor lecz ; nie wiadomo czy będziemy grać na własnym stadionie.
Pogratulować optymizmu....
A wczoraj w Piłkarskiej Trójce gadali że Kazimierczak podpisał umowe w czwartek chyba na 2,5 roku. To jak to w koncu z nim jest
nie ma tematu Kazimierczaka juz, i dobrze
wg Dziennika Zachodniego, wniosków o KK złożyło około 400 osób.
Cholera, chyba mało ....
Ale jak sie wypowiada wiceprezes Łój - to niby duzo ...
;/
Krzyś patrzac z pesrepktywy polskiego narodu to duzo. Zobacz na przyklad wyrabiania dowodow osobistych. Wszyscy beda wyrabiac na ostatni moment.
Ja myślę że 400 to dużo jak na pierwszy tydzień. Dlatego że tak naprawdę to poza użytkownikami forum to nikt nic o tych kartach nie wie. Jak zacznie się jakaś kampania informacyjna ( a rozumiem że taka będzie jeżeli na meczu ze Śląskiem chcemy mieć komplet) to wtedy wniosków przybędzie.
Dokładnie, dzielnice dopiero zaczną zbierać, do tego dojdzie kampania informacyjna. Mówiąc szczerze, to myślałem, że przez pierwsze dni nikt nie przyjdzie.....
Krzyś patrzac z pesrepktywy polskiego narodu to duzo. Zobacz na przyklad wyrabiania dowodow osobistych. Wszyscy beda wyrabiac na ostatni moment.
no i tu sie gadzamy.
Jestem pełen obaw tego cos ie bedzie dziać przed samym szpilem.
PIŁKA NOŻNA GKS Katowice nadal myśli o spółce
Sporo ciekawych spraw dzieje się wokół GKS Katowice. Trwa regulowanie kwestii własnościowych gruntów, na których mieści się stadion klubu, dzięki czemu będzie mógł przejść na garnuszek władz miejskich, jednocześnie dokonano ekspertyz stanu technicznego obiektu i przygotowano harmonogram prac modernizacyjnych. W efekcie już jesienią piłkarze będą biegać po nowej, podgrzewanej murawie, w świetle nowoczesnych jupiterów. Działacze klubu od kilku dni wprowadzają też system elektronicznych biletów.
- Karty sprzedają się bardzo dobrze, widać, że nasi sympatycy zaaprobowali tę nowinkę. Stosowne formularze wypełniło już 400 osób - przyznaje wiceprezes Artur Łój.
Jedną z najważniejszych kwestii w planach GieKSy stało się w tej sytuacji przekształcenie klubu w spółkę akcyjną. Według pierwotnych zamierzeń większościowy pakiet akcji miał przejąć Katowicki Holding Węglowy, który ma już swoje miejsce na koszulkach zespołu. Związane z wynikami wyborów zmiany we władzach firmy, a także ostatnie zawirowania w górnictwie, mocno jednak ten scenariusz skomplikowały. Powstał nawet pomysł, by 100 procent akcji - wzorem Odry Wodzisław - objęło Stowarzyszenie.
- Mam wrażenie, że wszystko nadal jest na dobrej drodze - mówi jednak prezes GKS, Jan Furtok. - Nadal roz-mawiamy z KHW i widać w tych negocjacjach ich dobrą wolę. Jest za wcześnie, by mówić o szczegółach, ale jestem optymistą.
Ze strony Holdingu też nie padają na razie jednoznaczne deklaracje, ale z nieoficjalnych rozmów wynika, że sprawa rzeczywiście jest aktualna. Podobnie jak formułowane wcześniej deklaracje, że jednym z głównych warunków poważnego zaangażowania się KHW w klub z Bukowej, jest przygotowanie przez działaczy precyzyjnego, obejmującego kilka najbliższych lat biznesplanu i ściągnięcie do GKS innych sponsorów, którzy zagwarantowaliby klubowi budżet o określonej wysokości.
Jeśli szefowie KHW zaaprobują przejęcie większościowego pakietu akcji GKS wówczas tę decyzję będą musiały zaakceptować zarząd firmy, rada nadzorcza oraz minister gospodarki.
- Na pewno uporządkowanie spraw gruntowych oraz kroki, jakie podejmujemy, by wizerunek naszego klubu był jak najlepszy, pomagają nam w tych rozmowach - uważa Furtok.
Z kolei przedstawiciele Holdingu nie ukrywają, że negocjacje zostały podjęte w dużej mierze właśnie ze względu na osobę prezesa GieKSy.
Zdaniem szefów klubu budżet pozwalający, by realnie myśleć w przyszłym sezonie o szturmie na ekstraklasę, powinien wynosić co najmniej 6 mln zł, a więc prawie dwa razy więcej niż obecnie, gdy KHW - według nieoficjalnych wieści - przeznacza na GKS ponad milion złotych, przelewanych w miesięcznych ratach.
Przegląd sportowy
"Awansować dzięki aferze"
Katowiczanie liczą, że mimo aż 11 punktów straty do liderującego Śląska Wrocław mogą się włączyć do walki o ekstraklasę. W jaki sposób? W klubie liczą, że w związku z aferą korupcyjną, do I ligi wejdzie więcej drugoligowców.
Informacje o tym, że z ekstraklasy spaść może aż dziewięć zamieszanych w korupcję klubów, tak zmobilizowały działaczy GKS, że mają zamiar w najbliższych tygodniach poważnie wzmocnić zespół.
Przypomnijmy, że przed początkiem sezonu w klubie liczono na włączenie się do walki o awans. Tymczasem drużyna grała bardzo przeciętnie i nikt w klubie nie robił sobie nadziei na skuteczny pościg za czołówką. Dlatego przed rundą wiosenną nie zapowiadano wielkich wzmocnień. Jednak teraz afera korupcyjna otworzyła przed klubami możliwość dostania się do I ligi kuchennymi drzwiami...
Sobotnie spotkanie sparingowe GKS Katowice z Energetykiem ROW Rybnik odbywało się w cieniu rozmów transferowych, jakie prowadzą działacze.
Na razie wiadomo, że jedynym nowym zawodnikiem Katowic jest doświadczony Piotr Plewnia, który trafił do GKS z pierwszoligowej Polonii Bytom. Ten 31-letni pomocnik związał się z beniaminkiem drugiej ligi na półtora roku.
Katowiczanie potwierdzają jednak, że to dopiero początek wzmocnień i że przygotowują prawdziwą transferową ofensywę. Prezes Jan Furtok twierdzi, że niespodziewanie pojawiła się wyjątkowa okazja na szybki awans do Orange Ekstraklasy. - Czy myślimy o awansie? Po pierwsze trzeba sobie stawiać wysokie cele, a po drugie musimy być gotowi na to, co może się wydarzyć wiosną - podkreśla Furtok.
KOWAL WNC
06-02-2008, 13:02
Ciekawe, ale byłoi 2 strony wczesniej
rafalbombel
06-02-2008, 18:03
Janusz Jojko nowym prezesem KSZO
Nowym prezesem trzecioligowego KSZO Ostrowiec Świętokrzyski został Janusz Jojko, pełniący dotychczas obowiązki drugiego trenera.
http://www.90minut.pl/news.php?id=676781
POWODZENIA
może ktoś z was wciepnąć skana zTMK :?: jest wywiad z Ultras GieKSa :?:
Nie ma chyba jeszcze lutowego TMK.
8 lutego ukaże się 77 numer „To My Kibice!”. Oto, co ciekawego znajdziecie w najnowszym wydaniu naszego magazynu:
- W dziale “Grupy ultras” prezentujemy obszerny wywiad z „Ultras GieKSa” (GKS Katowice).
Więcej na: http://www.tomykibice.pl/
Tylko zostawcie jeden egzemplarz dla mnie! ;)
http://czado.blox.pl/2008/02/GKS-Katowice-ma-problem-jak-nigdy.html
Przydałby sie ktoś chodź w połowie tak dobry jak wymienieni
w tym artykule napastnicy. No ale realia mamy takie a nie inne... może ktoryś z obecnej kadry
się przebudzi ;)
Jedna z największych polskich firm teleinformatycznych Wasko SA wesprze finansowo Polonię Bytom. - To nasz największy sponsor odkąd zostałem prezesem klubu - chwali się Damian Bartyla.
Logo firmy znajdzie się już wkrótce na koszulkach piłkarzy Polonii. - Podpisaliśmy umowę na pół roku. Wasko po raz pierwszy inwestuje w sport, więc przez ten czas będą mocno przyglądali się osiągniętym z tego korzyściom. Potem być może przedłużymy współpracę - tłumaczy Bartyla.
Główna siedziba Wasko mieści się w Gliwicach. Firma, której roczne obroty przekraczają 200 mln zł, posiada także 14 oddziałów w całym kraju. Spółka zajmowała się w przeszłości m.in. wdrożeniem systemu wydawania dowodów osobistych i paszportów na terenie całego kraju. Akcje firmy od 2006 roku notowane są na giełdzie. Pakietem kontrolnym dysponuje jej prezes Wojciech Wajda.
- Długo szukaliśmy chętnych, ale udało się. O kwotach nie chcę mówić, bo to tajemnica handlowa. Co prawda nie staliśmy się z dnia na dzień krezusem, ale mogę zdradzić, że to największy sponsor, odkąd jestem prezesem Polonii - mówi Bartyla. Przedstawiciele firmy nie wejdą do zarządu klubu. Niewykluczone, że w przyszłości Wasko zostanie jednym z udziałowców nowo powołanej spółki akcyjnej Polonia.
Radość prezesa została jednak mocno zachwiana informacjami związanymi ze stanem obiektu przy ul. Olimpijskiej. Co prawda w nocy ze środy na czwartek oficjalnie zakończyła się główna modernizacja stadionu (o tym, czy została wykonana poprawnie, zadecydują inspektorzy nadzoru budowlanego), ale pozostał problem bagna wokół boiska. Na podmokłym terenie można się zapaść po kolana. - Wszystko przez wodę podskórną. Nikt nie mógł jednak przewidzieć, że pojawi się w wyniku prac ziemnych na stadionie - wzdycha Damian Gaweł, dyrektor bytomskiego OSiR-u. W piątek na obiekcie pojawili się specjaliści, którzy mieli zaradzić, jak osuszyć teren. - Sam przyprowadziłem czterech fachowców. Towarzyszyło im jednak raczej poczucie bezradności. Trzeba przynajmniej podjąć jakąś próbę walki. Bo gdzie ustawimy ławki, gdzie będę rozgrzewali się rezerwowi, jak będą pracować chłopcy od podawania piłek? - mówi Bartyla.
OSiR wydaje jednak wojnę bagnu. - Postaramy się odprowadzić nadmiar wody. W poniedziałek zaczniemy układać drenaż, a do akcji wkroczy mała koparka. Po dwóch tygodniach specjaliści z Zielonej Architektury pomogą wyrównać teren - zapowiada Gaweł. Na koniec znów dobra informacja. Okazuje się, że do dwóch niemieckich firm, które zgłosiły chęć zainwestowania sporych pieniędzy w przebudowę stadionu Polonii, dołączyła trzecia. Kolejna firma z Niemiec prowadziła rozmowy o możliwości inwestycji w mieście, w tym na obiekcie przy ul. Olimpijskiej.
źródło: **********
I niech mi ktoś jeszcze powie, że nie warto awansować już teraz do OE!! Już mają sponsora dużego i chętnych na inwestycje w stadion. Swoją drogą, czy GieKSa prowadziła jakieś działania zmierzające do pozyskania inwestorów zza granicy??
Witam z tego co wiem w znalezieniu tego sponsora pomagał urząd miejski w Bytomiu.
Wasko może nie jest potegą finnansowa ale coś znaczy.
I pomysleć że Wasko prowadziło komuteryzacje i nadzór nad CPR w Katowicach zarobiło w Katowicach kupe kasy i gdyby tylko była taka wola urzedu napewno mogliby nam pomóc finnasowo może to my dziś mielibyśmy nowego sponsora ręce opadają nas UM ma w Tyłku niestety pozdrawiam
katowicer
09-02-2008, 09:53
Moze nasz zarząd musi agresywniej pogadać z UM?
Jakieś propozycje przedstawic ,może panowie z UM nie są swiadomi tego JAK MOGĄ pomóc?
Propozycje stadionu i caego tego parku przedstawił student....
A jakie propozycje rozbudowy,budowy przedstawił nasz klub?
hose_juan
11-02-2008, 20:32
Dzisiaj piłkarze GKS Katowice po raz kolejny przeszli badania wydolnościowe PWC-170. Oznacza to ni mniej ni więcej, że znów jeździli na stacjonarnym rowerku, który miał dać odpowiedź na pytanie, jak poszczególni zawodnicy przepracowali pierwszy miesiąc okresu przygotowawczego.
z tego co sie dowiedzialem takie testy typu pwc robiono jakies 20 lat temu i to byl tzw. wykladnik przygotowania wytrzymalosciowego zawodnika... tak jak pisze od tego czasu duzo sie zmienilo ale szkoleniowcy bazują na treningach z lat 80-tych... nic mi do tego, ale moze trenerzy nie wiedza ze juz sa duzo lepsze i bardziej kompetentne metody sprawdzenia wydolnosci takie jak np "beep test" bo przeciez pilka polega miedzy innymi na bieganiu a nie na jeżdżeniu na rowerze...
Tak 20 lat temu, gdzie wtedy najnowsze Amigi na programach z dyskietek ukazywaly wszelkie wykresy dotyczace zawodnika i jego wydolnosci...
Opel szuka sponsora dla Piasta Gliwice!
Na terenie gliwickiej fabryki firmy odbędzie się prezentacja klubu dla przedstawicieli lokalnego biznesu.
Wielki sponsor w Gliwicach? To możliwe już wkrótce, bo w poszukiwanie dobroczyńcy dla II-ligowego Piasta włączył się motoryzacyjny gigant - Opel.
Firma, mająca polską siedzibę w Gliwicach, zorganizuje spotkanie dla biznesmenów reprezentujących przedsiębiorstwa z gliwickiej podstrefy Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Obecni mają być także prezydent miasta Zygmunt Frankiewicz oraz... Włodzimierz Lubański i Andrzej Szarmach!
Podczas spotkania działacze Piasta przedstawią prezentację multimedialną dokonań klubu. Cel to oczywiście próba znalezienia strategicznego sponsora dla Piasta, który walczy o awans do ekstraklasy.
Spotkanie będzie miało charakter zamknięty, a wstępnie planowane jest na czwartek.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
marcin GieKSa
12-02-2008, 09:08
no wlasnie u innych cos sie dzieje w sprawie sponsorow a w GieKSie cisza...trzeba przyznac ze troche to martwi..
Wywiad z Piekarczykiem (echo miasta)
http://echomiasta.pl/index.php?option=com_content&task=view&city=katowice&id=9020&Itemid=43
pablo1982r
12-02-2008, 16:36
Mikulenas przenosi się do futsalu
Przegląd Sportowy/TK /25.01.2008 08:37
Litewski piłkarz Ruchu Chorzów Grażvydas Mikulenas odchodzi z ekipy "Niebieskich", ale nadal będzie grał w piłkę w Chorzowie - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Piłkarz ma teraz występować w I lidze futsalu w ekipie Cleareksu Chorzów, czterokrotnego mistrza Polski.
o co tu biega wogole??
No tyz mi sie to o uszy obilo ale zobocz sie na data 25 stycznia , czyli trocha stare, jak dostol naszo oferta to chybA blizy mu do nos jak do clarexa
przemol1984
12-02-2008, 16:43
maze to jest stara wiadomosc
jondroLGT
12-02-2008, 16:45
pablo. to było miesiąc temu. myślę, ze nie ma sie czym martwic.
przemol1984
12-02-2008, 16:52
Wie moze ktoś z Was czy udało sie Mikulenasowi rozwiązać kontrakt z Ruchem ?
czy na stronie albo kajs bedzie podana kadra na zgrupowanie w Rybniku??
mariuszeeek
12-02-2008, 19:23
zapewne tak
z tego co mówił trener Górnik, będzie ona znana w komplecie jutro rano
a zgrupowanie ma się odbywać w Kamieniu czy Stodołach?
W Stodołach. Kamień to inny ośrodek. Zresztą w Kamieniu od jutra ma być chyba Piast.
przemol1984
12-02-2008, 19:45
Stodołach
anarhool
12-02-2008, 22:00
http://sport.onet.pl/74325,1248759,3193760,glowna.html#rel na onecie tam po prawej stronie macie material o tym zgrupowaniu z nsport, swoja droga nawet czesto tam sa jakies reportaze o GieKSie
W Stodołach. Kamień to inny ośrodek. Zresztą w Kamieniu od jutra ma być chyba Piast.
Shellu wiem wiem że inne ośrodki Kamień a Stodoły to trochę po innych stronach Rybnika. Dzięki za info
http://sport.onet.pl/74325,1248759,3193760,glowna.html#rel na onecie tam po prawej stronie macie material o tym zgrupowaniu z nsport, swoja droga nawet czesto tam sa jakies reportaze o GieKSie
Co tydzien na Nsport w klubie tv sa reportarze z przygotowan klubow OE do sezonu jak i 2 ligowcow , z tym ze chyba zawsze jestemy My i Arka :)
anarhool
13-02-2008, 09:54
Co tydzien na Nsport w klubie tv sa reportarze z przygotowan klubow OE do sezonu jak i 2 ligowcow , z tym ze chyba zawsze jestemy My i Arka :)
no to dobrze, moze o to chodzilo w tej rzekomej umowie z tvnem o ktorej kiedys bylo glosno bo na regionalnej cos na cos o GieKSie trudno trafic a tvn sie stara :P
W sporcie dzisiaj piszą, że w tym ośrodku jest rewelacyjnie, że nie spodziewali się aż tak dobrych warunków i porównują z Turcją. ( ciekawe czy w Turcji też mają -3 stopnie )
Do tego podali że zasponorowała to firma hmm nie pamiętam jaka ( medas, nidas czy jakoś tak) ale dali nam też do dyspozycji super autokar który ma nas" - cytuje " zawieźć do ekstraklasy"
to moze ich zamkneli w Rybniku na oddziale skoro czuja sie tam jakby w Turcji byli :D
wczoraj na trójce tez wspominali o tym autokarze od sponsora
RobertSK
15-02-2008, 12:48
Wnioskuje ze o Mikulenasie kompletna cisza???Kijowo jak zostaniemy z takim atakiem jaki mielismy jesienią...
pozdro
paranoją jest to że trzeba czekać aż szanowny pan klimek wróci z zagranicy żeby podjąć decyzje czy go puszczają czy nie
Zibowski
15-02-2008, 14:22
Też słyszałem o tym autokarze - a coś więcej o sponsorze ktoś wie?
przemol1984
15-02-2008, 16:18
Jeżeli o przyszłości Mikulenasa ma zadycydować osoba , której aktualnie nie ma w kraju to se możemy czekać qrwa do usranej śmierci . Widać oni sie z tym nie spieszą , przeca do jasnej cholery są telefony , a jacyś działacze w Chorzowie z pewnością są . Jednak to wymaga zaangażowania i jesli rzeczywiście tak jest jak mówi Lyjo to wiosną bedziuemy mieli atak taki jaki mieliśmy jesienią , aż mi ciary po plecach przechodzą jak se o tym pomyśle...
tak na pocieszenie konkurencja nie spi opel bedzie sponsorowal piasta a wraz z nim 14 innych podmiotow
a u nas ??
A nam ktoś zafundował super autokar :)
rafalbombel
15-02-2008, 16:50
ma ktos może jakieś szczegółowe dane sponsora autokaru :) ?
przemol1984
15-02-2008, 16:51
Blejz - co to da takie gadanie , że '' inni mają takiego czy siamtego sponsora , a u nas nic...'' . Lepiej w ogóle nie patrzeć na to co inni mają , a co my byśmy chcieli mieć , bo jest nam potrzebne jak woda . Lepiej nie patrzeć , bo cholera człowieka bierze...
Dziś w Dzienniku Zachodnim artykuł. "Polica spacyfikowała wczoraj zadymę na Śląskim" W skrócie infomracja o derbach, że ma być koncert Dody i że wczoraj polica miała ćwiczenia.
Napisali ze niebiescy kupili 24 tysiace biletów, kibice Górnika 12 tys.
i fragment który zwracił moją uwage :) cytuje...
" Do tego dojdzie jeszcze grupa fanów GKS Katowice, bo bilety obiecali im zabrzanie. Mamy jednak informacje że na stadionie będzie spokojnie ponieważ wszystkie strony zawarły pakt o nieagresji. "
:lol:
rozwoj.info.pl
W środę na obóz z pierwszym zespołem GKS Gieksy Katowice pojechał zawodnik Rozwoju Katowice, występujący ostatnio w Ruchu Chorzów Wojciech Dziura. Dodajmy, że z Rozwojem trenuje napastnik GKS Szymon Pasko.
19-letni bramkarz klubu ze Zgody w czerwcu świętował z drużyną juniorów Rozwoju '89 Katowice awans do Śląskiej Ligi Juniorów. Piłkarską jesień spędził w zespole Niebieskich, biorąc udział w meczach Młodej Ekstraklasy.
- Wyjazd Wojciecha Dziury na obóz z GKS-em, udział Szymona Pasko w treningach Rozwoju czy szereg innych spraw pozytywnie załatwianych na co dzień na poziomie drużyn młodzieżowych to najlepsze dowody na to, że nie ma żadnych nieporozumień na linii Rozwój - GKS, a współpraca obu klubów układa się dobrze - powiedział Romuald Oryńczak, dyrektor Rozwoju Katowice.
rozwoj.info.pl
...
- Wyjazd Wojciecha Dziury na obóz z GKS-em, udział Szymona Pasko w treningach Rozwoju czy szereg innych spraw pozytywnie załatwianych na co dzień na poziomie drużyn młodzieżowych to najlepsze dowody na to, że nie ma żadnych nieporozumień na linii Rozwój - GKS, a współpraca obu klubów układa się dobrze - powiedział Romuald Oryńczak, dyrektor Rozwoju Katowice.
I tak trzymać panowie! Tylko coś dobrego może wyjść z naszej współpracy.
Marcin1964
15-02-2008, 23:28
paranoją jest to że trzeba czekać aż szanowny pan klimek wróci z zagranicy żeby podjąć decyzje czy go puszczają czy nie
Pan klimek będzie miał chuja do gadania,potym ja powoli traci reportera!!!
Na 80% Reporter będzie wykupiony,i zniknie z orbity Ruchu!
A co to ma wspólnego z Nami.........
Przejecie reportera,wszyscy wiedza co oznacza,
a Klimek raczej do marca pozostanie w cieniu,i nie bedzie podejmował takich decyzji.
Miejmy nadzieje że jednak sprawa Mikiego rozstrzygnie sie przez Mosóra,
jesli chcemy go do konca okienka zaklepać!!!
P.S jeśli NAM się nie uda,to chyba nie mamy juz żadnej szansy na poprawienie
ataku w tym sezonie!
Cos tu niy pasi http://90minut.pl/news.php?id=681336 czymu ino z tymi dwoma rozwiazali:/ , jak by chcieli to z Mikim tyz by rozwiazali :/
Krzychu_1988
16-02-2008, 07:02
a Klimek raczej do marca pozostanie w cieniu,i nie bedzie podejmował takich decyzji.
ataku w tym sezonie!
No niby tak, ale w TVP 3, 2 albo 3 dni temu Piekarczyk powiedział że jak sie z Mikim nie uda to ma kogoś w obwodzie ( 2 -3 zawodników) których niby obserwuje. Ile w tym prawdy to sie okaże.
Taki Osiński to już powinien być w drodze do tej Stodoły, a jak czytam to jest w drodze do Bielska-Białej...
Taki Osiński to już powinien być w drodze do tej Stodoły, a jak czytam to jest w drodze do Bielska-Białej...
No właśnie...Mikulenas też wsiąkł. Może nie chcą go z Ruchu do nas puścić?
ataku w tym sezonie!
no jednak ma coś do powiedzenia:
Przed rokiem stanowili o sile Ruchu, a w tym okienku transferowym już się pożegnali albo są w trakcie rozstawania z Chorzowem. Mowa o grupie aż dziewięciu zawodników! Przemysław Łudziński, Marcin Klaczka, Marcin Makuch i Sebastian Nowak zacumowali już w innych miastach. Tomasz Sokołowski wczoraj był na Cichej, aby rozwiązać kontrakt, co umożliwi mu związanie się z Jagiellonią Białystok. - Porozumiałem się już we wszystkich kwestiach z tym klubem. Czuję się na siłach, aby jeszcze grać w I lidze - uśmiecha się „Sokół”.
Lada dzień jego śladem pójdą Tomasz Balul i Grażvydas Mikulenas. - Główny udziałowiec Ruchu, Mariusz Klimek, zachował się super! Bez problemów zarządził rozwiązanie umowy, dzięki czemu Tomasz wiosną ma szansę wreszcie grać - mówi Tomasz Kaczmarczyk, menedżer trenującego obecnie z Piastem Gliwice Balula.
Georgi Biżew, Nerijus Šulcas, Daniel Gołębiewski, Dominik Szachnowicz - ci piłkarze wzmocnią II-ligową ekipę ŁKS-u Łomża. Taką decyzję po sobotnim sparingu z Olimpią Elbląg podjął trener Witold Mroziewski.
Mroziewski podjął decyzję, że w Łomży zostaną trenujący od pewnego czasu z zespołem dwaj gracze rezerw Polonii Warszawa: Gołębiewski oraz Szachnowicz. Obaj zostaną wypożyczeni. Szkoleniowiec chce mieć również w drużynie napastnika z Bułgarii - Biżewa oraz obrońcę z Litwy - Šulcasa. Obaj zagrali w dwóch ostatnich sparingach łomżan. Na angaż w ŁKS-ie natomiast nie ma co liczyć testowany ostatnio Nigeryjczyk Stanley Obumneme Udenkwor.
- Nasza kadra jest zamknięta, po prostu nie dysponujemy już środkami finansowymi, by zatrudnić nowych zawodników - wyjaśnia Mroziewski. - Gdyby jednak znalazł się jakiś naprawdę dobry zawodnik, to być może wtedy próbowalibyśmy znaleźć jeszcze jakieś pieniądze na zatrudnienie kogoś takiego.
zobaczymy czy zarzad podjal wlasciwa decyzje w sprawie Bułgara...
Grażvydas Mikulenas blisko GKS-u Katowice
Litwin ma rozwiązać we wtorek kontrakt z Ruchem Chorzów.
Litewski napastnik Grażvydas Mikulenas prawdopodobnie od wtorku przestanie być graczem Ruchu Chorzów. - Jestem umówiony na podpisanie wszystkich dokumentów związanych z rozwiązaniem umowy. Mariusz Klimek dał zielone światło na takie rozwiązanie - zdradza piłkarz, na którego już czeka... nowa umowa. Zdecydowani na wzmocnienie drużyny Litwinem są bowiem działacze GKS-u Katowice i zawarcie przez niego kontraktu z tym klubem wydaje się być formalnością.
Mało realny jest jednak występ Mikulenasa już we wtorkowym sparingu GKS-u. Katowiczanie o godzinie 17 zmierzą się w Warszawie z Legią!
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Dudi_1979
18-02-2008, 20:34
http://miasta.**********/katowice/1,35019,4938443.html
qwa ale wstyd brak mi słów
http://miasta.**********/katowice/1,35019,4938443.html
qwa ale wstyd brak mi słów
kolejne pkty w lidze chuliganow ;dddd
a tak na serio to ciekawe ile w tym artykule jest prawdy
bo jak Gazeta Wyborcza = Gówno Prawda
Proszę teraz pobity to pies, a jeszcze rano był zwykłym obywatelem. Coś w tym jest nie tak, śmierdzi ta sprawa i jeszcze ta Świdnicka tam nie pasuje.
Proszę teraz pobity to pies, a jeszcze rano był zwykłym obywatelem. Coś w tym jest nie tak, śmierdzi ta sprawa i jeszcze ta Świdnicka tam nie pasuje.
a co za różnica? wpieprzyli gościowi i tyle... a że Wybiórcza uwielbia przylepiać łatkę klubową chuliganom to też ciekawe... Wygląda na to, że pierwsze pytanie jakie zadaje dziennikarz gw po jakiejś zadymie w pubie czy barze jest "za kim jesteś"? :napinka:
Ale w sumie to olejmy tą kwestię bo nie warta jest wspominania na forum klubowym moim zdaniem
CichyBob
18-02-2008, 21:46
Z pomocą funkcjonariuszowi przyszedł towarzyszący mu niewidomy, który kierując się słuchem chwycił jednego z napastników. Jak dla mnie osoba niewidoma, w pewnym stopniu ograniczona potrzebuje przewodnika, psa, czlowieka , chocizby laske a oto ów niewidomy wkroczyl do walki niczym heros z niego niewidomy jak ze mnie zakonnica . Te jebane kurwy z tej pierdolonej gazety zakładaja nam ciosy ponizej pasa
Prawie jak sience sfiction czy jak to sie pisze, smierdzi kłamstwem
stara ekipa
18-02-2008, 21:52
Jak dla mnie osoba niewidoma, w pewnym stopniu ograniczona potrzebuje przewodnika, psa,
pies i ślepy chop ... trzyma sie kupy :zabki:
pablo1982r
18-02-2008, 22:22
ten artykuł polega na prawdzie. pojebem to trzeba byc żeby lać ludzi za darmo
za darmo umarło :napinka:
a tak na poważnie, to ciekawe ile jest w tym prawdy..
Ludzie skończcie już pieprzyć. Paru nie żadnych kibiców tylko chuliganów kogoś pobiło, powód se znaleźli taki, a nie inny. Teraz odkiblują ale po ch...rę o tym pisać na naszym forum? Tylko dlatego, ze jakaś tam gazeta próbuje rozdmuchać to idiotyczne zajście?
EOT
a ci co godali ze są za GKS, byli przepuszczani ... na ul. Świdnickiej:zabki: Toż tam sama GieKSa jest buehehehehee.
gw to same ciule widać.
z tego co wiem to chyba na Ligocie
na ligocie ruch jest tylko na murach
gdzie jest swidnicka ?
Ligota Getto. Sprawa jest śmierdząca, pojebana i niemożliwa wręcz. Kolejne gówno wydrukowane w mediach. Pamiętacie może artykuł GW o ustawkach lasek w Toruniu - to jest podobnej wagi. A pisać o tym trzeba, bo to w nas uderza, a nie mamy z tym NIC wspólnego!
katowicer
19-02-2008, 13:03
no i od tego chyba jest legalne stowarzyszenie i klub.
Mam nadzieję,że bedzie jakaś reakcja,za niedługo wszystei przestepstwa w kace bedą popełniać KIBICE GKS KATOWICE.
Panie Marcinie Dz....
Z nami skontaktował się tylko SUPER EXPRES mimo, iż nasz numer telefonu jest podany na naszej stronie i większość gazet już z nami współpracowała przy innych akcjach. Dziś pojawi się też oświadczenie na naszej stronie.
przemol1984
19-02-2008, 13:10
Po zadymie w Ostrawie któryś z adminów chyba zabronił o tym pisać na stronach poświęconych GieKSie . Teraz powinno być tak samo , tym bardziej , że ta sprawa mocno śmierdzi i najprawdopodobniej gazetka chciała se podnieść czytelność , rzucając poważne oskarżenia bez stóprocentowych dowodów . Powinno się o tym nie pisać , bo i tak nic na forum nie zdziałamy , a to jest forum poświęcone GIEKSIE .
katowicer
19-02-2008, 15:06
Kosa ale to wy jako Stowarzyszenie macie sie z nimi skontaktowac(wg mnie to samo dotyczy KLUBU) i konkretnei zjebać.
Chyba Stowarzyszenie powstało min po to by bronić dobrego imienia kibiców GKS-u Katowice.
Wyslijcie te oświadczenie do mediów.
DR.JONES
19-02-2008, 15:45
Popieram przed mówce.
Katowicer ja to wiem. Oświadczenie wyślemy, ale nie mogliśmy wcześniej zareagować, gdyż nie wiedzielismy kompletnie o całej sytuacji.
gieksiarz.wnc
19-02-2008, 17:39
w Fakcie tez o tym bylo
A kto z Was mieszka na Świdnickiej i zna zajścia które porzedzały te opisane?
Tyle z mojej strony.
http://www.gieksa.pl/news.php?id_news=2494&nid=gl
A z tym to się nie zgodzę:
"Ze względu na problemy z zalogowaniem się do serwisu kupbilet.pl oraz dużym zainteresowaniem kartami kibica, uruchomiliśmy specjalny, dodatkowy adres internetowy, przez który można zalogować się do serwisu. Osoby zainteresowane zamówieniem Kart Kibica prosimy logować się na stronę kupbilet.pl przez oficjalną stronę Naszego klubu: www.gieksa.pl lub bezpośrednio na adres: gkskatowice.kupbilet.pl.
(przy każdej imprezie gdzie bilety są sprzedawane poprzez kupbilet.pl jest taki adres)
a tego link to ja na forum podałem ;p
Skarb Kibica w "Sporcie" na okładce Sebastaina Gielza wraz z trzema zawodnikami plus inni z OE Górnika i z Blaszokiem w tle!!!
Fajnie to wygląda:)
Stare, ale chyba nie było
http://www.osyra.pl/index1.php
W ramach XVI Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w hali na Bończyku odbył się turniej piłkarski z udziałem m.in. zawodników GKS Katowice. Już na kilka dni przed imprezą na stronie internetowej oraz rozwieszonych plakatach i transparentach „Mysłowicka GieKSa” informowała: „Na tym turnieju nie może zabraknąć żadnego szanującego się GieKSiarza z Mysłowic! Zbieramy się na Rynku w Mysłowicach o godz. 14.00 skąd zrobimy prawdziwy „Trójkolorowy Pochód”. Apel okazał się skuteczny – na trybunach zasiadło 750 sympatyków GieKSy i zaprzyjaźnionych z nimi fanów Banika Ostrava...
3 fotki:
http://www.osyra.pl/galeria.php?t=2&kat=wosp_mecz_2008&gal=1&temat=WO%A6P%20-%20Turniej%20pi%B3karski%20z%20udzia%B3em%20GKS%20 Katowice
Krzychu_1977
20-02-2008, 07:23
w oświadczeniu prasowym GieKSy na stronie jest błąd - data publikacji przez gazetę - 19.01, data wydarzenia 16.02...
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/2-liga/news/gks-daje-10-tys-za-powolanie,1062441
Krzychu_1988
20-02-2008, 12:29
Każdy sposób mobilizacji jest dobry ;-)
Ale z tą reprezentacją to troche fantazja chyba =]
Każdy sposób mobilizacji jest dobry ;-)
Ale z tą reprezentacją to troche fantazja chyba =]
hehehe, łatwo tak obiecać, skoro pewne jest, że w najblizszym czasie nic takiego nie nastapi.
Dajmy Stochowi 1.000.000 za wygranie lotów na MŚ.
jondroLGT
20-02-2008, 15:55
wy sie smiejecie a to prawda www.gieksa.pl
Krzychu_1988
20-02-2008, 17:21
I na onecie też juz to jest
http://sport.onet.pl/0,1248759,1696029,wiadomosc.html
Jak dla mnie to dobra mobilizacja dla zawodników . Tylko jestem ciekaw czy kiedyś był powołany zawodnik z 2 ligi do Repr. Polski
swego czasu Andrut "ocieral sie o kadre Janasa"
PDK
I na onecie też juz to jest
http://sport.onet.pl/0,1248759,1696029,wiadomosc.html
Jak dla mnie to dobra mobilizacja dla zawodników . Tylko jestem ciekaw czy kiedyś był powołany zawodnik z 2 ligi do Repr. Polski
Za kadencji Janusza "wężykiem po Warszawie" Wójcika powołany został z Aluminium Konin (które grało wtedy w 2 lidze) jeden piłkarz, zapomniałem, jak się nazywał.
no bo co to jest 10 tys za reklame na ocenie :) zreszta kto tu moze zagrac w kadrze... chyba ze Ślonska.
I bardzo dobrze ze wreszcie z PR coś u nas konkretnie rusza. Zobaczcie co sie dzieje u rywala za miedza.. Tam ostatnio jak w rzadzie Tuska głowny nacisk na PR. OStatni przykład najlepiej to obrazujący to brak zaproszenie legendy Gornika Lubanskiego przez władze Gornika momentalnie wykorzystany przez Ruch, który go zaprosił...
Tylko jestem ciekaw czy kiedyś był powołany zawodnik z 2 ligi do Repr. Polski
Wydaje mi się, że kiedyś takim zawodnikiem był Roman Kosecki. Grał w Gwardii Warszawa (2 liga) i został powołany do repry.
W reprezentacji Anglii, gdzieś na przełomie lat 80/90 grał niejaki Steve Bull, z drugoligowego Wolverhampton. Zwany był ,,maszyną do zdobywania goli", bo był w stanie strzelić w 2 lidze angielskiej ponad 50 bramek w sezonie.
Za "Sportem":
Mikulenas dogadał sie z Ruchem co do warunków rozstania, i dziś ma złożyć autograf pod umową z GieKSą, a potem dołączyć do deużyny w Stodołach.
Pojawił sie temat wystepów na Bukowej wracającego z Chin doswiadczonego (stoper) 36-letniego Bogdana Zająca, ale w jego przypadku nie do przeskoczenia dla drugoligowca może być pułap oczekiwań finansowych.
Tylko niech ktoś mi powie po co nam teraz Mikulenas ciekawe co on robił prze ostatnie 2 tygodnie napewno nie trenował po co nam nie przygotowany zawodnik obym się mylił.
Zibowski
21-02-2008, 06:54
Zająca ostatnio widziałem na turnieju JKS - całkiem nieźle sobie poczynał. :szok:
MOim skromnym zdaniem, przeydałby sie i to bardzo, ale jak piszą, może tak zagwizdac ceną ze hej ...
Damianos
21-02-2008, 08:15
. Tylko jestem ciekaw czy kiedyś był powołany zawodnik z 2 ligi do Repr. Polski
Chyba tez Mariusz Kukiełka jak mnie pamiec nie myli jak Bełchatów grał w 2 lidze.... ale chyba takk mi sie wydaje ze wtedy jako kontunuacja gral i poszedl potem do Holandi
Kiedyś grał Jacek Beyer z Jagiellonii (bodajże mecz z Cyprem w Gdańsku pamiętem)
Chyba tez Mariusz Kukiełka jak mnie pamiec nie myli jak Bełchatów grał w 2 lidze.... ale chyba takk mi sie wydaje ze wtedy jako kontunuacja gral i poszedl potem do Holandi
srutwa i gasior byli powolani na jakis sparing jak ruch robil awans
w 96 chyba
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.