View Full Version : Seriale
19cycek64
07-12-2010, 09:24
Polecam serial dokumentalnmy Wojny na stadionach,moze nie nowe ale ciekawie sie ogląda.Jest tez odcinek w Polsce.
no co ty nie powiesz. stare to juz jak swiat
Ma ktoś może linka do stronki gdzie będzie można zobaczyć nowy odcinek Dextera (S05E11) na żywo (tzn. dzisiaj o 3 rano)??
takiej strony chyba nie ma.
jezeli juz to zwykle rano na http://www.cucirca.com/2009/06/13/watch-dexter-online/ i innych takich typu watch dexter online.
kurwa i zas tyle dni czekac na dextera
final zapowiada sie wybornie!!
MisiekWNC
07-12-2010, 19:07
Kiedy będą odcinki Hotel 52?!
wg mnie tak bedzie wygladal ostatni odcinek Dextera:
Dexter wraz z Lumen w koncu dorwia Chase - Deb + Quinn beda im deptac po pietach.
Jak wiadomo Chase wiezi Lumen ale albo ta sie uwolni i go zabije albo Dexter ich odnajdzie.
w zapowiedzi widzielismy celujaca do kogos Deb (nastepnie byla scena, jak Dexter ma noz w rece), wg mnie jednak bedzie to w kierunku Lumen, ktora bedzie blisko zabicia swojego oprawcy (lub tez zaraz po). Koniec koncow uwazam, ze Lumen zginie - ratujac tozsamosc Dextera. Sprawa z policjantem Liddy jest tylko po to by dodac 'smaczku' ost odcinkowi. Moze rowniez byc Quinn w to wciagniety jako morderca poniewaz ma jego krew na bucie.Co do Quinn'a to do konca bedzie podejrzewac Dextera (poniewaz ma zdjecia jak wyrzuca wraz z Lumen worki z lodki) i tutaj jest wg mnie lekka niepewnosc z jego strony, co zrobi - jak to sie potoczy.
Niby troche namieszane ale i tak mam nadzieje, ze moje teorie sie nie sprawdza i Dexter ponownie nas zaskoczy :)
btw
nie pamietam dokladnie ale czy to nie jest ostatni sezon?
Czytal ktos ksiazki - maja podobny klimat?
nie. 6 season bedzie "in fall 2011" czyli jesienia.
wg mnie tak bedzie wygladal ostatni odcinek Dextera:
Dexter wraz z Lumen w koncu dorwia Chase - Deb + Quinn beda im deptac po pietach.
Jak wiadomo Chase wiezi Lumen ale albo ta sie uwolni i go zabije albo Dexter ich odnajdzie.
w zapowiedzi widzielismy celujaca do kogos Deb (nastepnie byla scena, jak Dexter ma noz w rece), wg mnie jednak bedzie to w kierunku Lumen, ktora bedzie blisko zabicia swojego oprawcy (lub tez zaraz po). Koniec koncow uwazam, ze Lumen zginie - ratujac tozsamosc Dextera. Sprawa z policjantem Liddy jest tylko po to by dodac 'smaczku' ost odcinkowi. Moze rowniez byc Quinn w to wciagniety jako morderca poniewaz ma jego krew na bucie.Co do Quinn'a to do konca bedzie podejrzewac Dextera (poniewaz ma zdjecia jak wyrzuca wraz z Lumen worki z lodki) i tutaj jest wg mnie lekka niepewnosc z jego strony, co zrobi - jak to sie potoczy.
Niby troche namieszane ale i tak mam nadzieje, ze moje teorie sie nie sprawdza i Dexter ponownie nas zaskoczy :)
btw
nie pamietam dokladnie ale czy to nie jest ostatni sezon?
Czytal ktos ksiazki - maja podobny klimat?
mniejsza z krwia na bucie, wazniejsze, ze caly sprzet jest na quinna
PS wlasnie dlatego nie wchodze na forum dopoki nie obejze odcinka, ladny spoiler wjebales
mniejsza z krwia na bucie, wazniejsze, ze caly sprzet jest na quinna
PS wlasnie dlatego nie wchodze na forum dopoki nie obejze odcinka, ladny spoiler wjebales
napisalem na poczatku, ze wg. mnie 'tak bedzie wygladal ostatni odcinek Dextera'. Czego sie po takim tytule spodziewales?
Krist VB
07-12-2010, 22:58
Czy Daniela w "Na wspólnej" posadzą?
btw nie pamietam dokladnie ale czy to nie jest ostatni sezon? Czytal ktos ksiazki - maja podobny klimat?
Książka z tego co wiem była jedna i na jej podstawie był pierwszy sezon, kolejne to już praca scenarzystów.
Z tego co wiem FOX nie zapowiedziało jeszcze kolejnego sezonu ale może po to by potrzymać ludzi w niepewności... a może...
UWAGA SPOILER.
Wydaje mi się że koniec końców tak Dextera oczyści sprawa Lundyego.
Śledztwo wykaże że to on i pierwsza ofiara Cheisa (wyszło mi z głowy jej imię) byli mścicielami, oboje będą martwi a o obie zbrodnie oskarżony będzie Cheise, który się nie wybroni bo zostanie zastrzelony przez Debrę. Sprawa Quinna dodaje nieco smaczku ale wydaje mi się że to tylko wybieg by uatrakcyjnić kolejny ostatni odcinek.
Ciekawi mnie natomiast to czy Lumen przeżyje czy też nie.
Odcinek konkretny a finał? Ja mówię, że wszystko możliwe! Każdy dosłownie ma coś do zdziałania w przyszłym odcinku, więc wielka niewiadoma nas czeka. Uważam, że ktoś na pewno zginie ale kto? Nie mam pojęcia. Dobrze, że każdy zakłada inną wersję, bo każdy to widzi ze swojego punktu widzenia. Pozostało nam czekać 6 dni.
zwierzak
10-12-2010, 11:55
takiej strony chyba nie ma.
jezeli juz to zwykle rano na http://www.cucirca.com/2009/06/13/watch-dexter-online/ i innych takich typu watch dexter online.
Można Mayek, bo oglądałem tak ostatnie odcinki 4 sezonu. Tylko cholernie ciężko znaleźć linki...
zwierzak
13-12-2010, 01:45
http://pt-br.justin.tv/laakdmia6?show_facebook_status=true#/w/645885680
Hasło: laakdmia
15 minut...
zwierzak
13-12-2010, 03:10
Debra: "I can't judge. Not any more!!"
Have fun ;)
no i juz jest w sieci ostatni odcinek Dextera!
Byle do lunchu :)
Spojler!
Podsumowując to wszystko, to jednak uważam, że najsłabszy sezon. Myślałem, że ostatni odcinek będzie z jebnięciem, że oczy mi wytrzeszczy i coś a'la zapowiedź 6 sezonu, ale zakończyło się spokojnie. Wiedziałem, że na swój sposób Jordan Chase zginie, jednak odejście Lumen mogło każdego zdziwić. Quinn miał szczęście, jednak On wie, że Dexter ma coś za uszami skoro Dexter go oczyścił, ale pewnie nie będzie ponownie się za to zabierać. Dla mnie to było takie za łatwe, że gość, który nikomu swojej mrocznej strony nigdy nie pokazał, tak nagle "rozpruł" się dziewczynie, która ostatecznie go zostawiła a czułem, że w 6 sezonie mogą być fajną parą. Kompletnie nie mam pojęcia, co chcą naszykować w 6 sezonie. Tak na zakończenie też jestem zdziwiony, że nie dowiedziałem się, kto zabił Ritę a od tego się 5 sezon zaczął...
Bieda totalna ten dexter, najgorszy sezon, to jest kpina z widza obnizyc tak zdecydowanie poziom...
Spojler!
Moim zdaniem w tym sezonie powielił się motyw z 'partnerem do zabijania'. W 3 sezonie Prado został wciągnięty do ekipy, może trochę w innych okolicznościach, jednak wpada to do jednego wora z historią Lumen. Na plus na pewno akcja z 'Debrą za parawanem' bo ładnie trzymało w napięciu. Podsumowując całosc, faktycznie przeciętna.
Pewnie w kolejnym sezonie rozwinie się motyw z bajtlem. Podrośnie i pewnie będzie miał podobne skłonności do zabijania, co może byc dosyc ciekawe.
zwierzak
14-12-2010, 02:47
Spojler!
Pomimo, że tego jak piszecie zakończenie średnie w stosunku do tego, co mieliśmy przed rokiem to mimo wszystko mi podobał się fakt, że wolał "olać" Lumen niż próbować się zmienić. Dzięki temu jest nadzieje, że następny sezon to nie będzie jakieś romansidło. Co więcej mam nadzieje, że zobaczymy starego, dobrego Dextera powtarzające "Tonight is the night!". Trzeba znów poczekać ;)
zgadzam sie z przedmowcami... slabiutki final i spory niedosyt, odcinek skonczyl sie tak, jakby to to nie mial byc koniec sezonu, a koniec serialu...
jezeli powstanie 6ta seria to pewnie nie zobaczymy starego dobrego dextera tylko znowu jego rozterki z dziecmi + jakis z dupy wziety watek
ma ktoś Family Guya i South Park nagranego na płytkach?
pewnie pare osob czytalo Filary Ziemi ale moze ktos juz mial okazje zapoznac sie z nowym miniserialem? czy napisy bez problemu mozna znalezc i dopasowac bo planuje niebawem pobor
http://www.youtube.com/watch?v=pU3bUJroGNg - trailer
niewidek
31-12-2010, 12:01
napisy24.pl - newagesub team i hatakowcy, czyli nie ma serialu bez napisów :)
astalavista
01-01-2011, 14:06
Likwiduje kolekcje seriali,cena atrakcyjna....jak ktoś zainteresowany to zapraszam do tematu:
http://forumgieksy.pl/showpost.php?p=414684&postcount=6272
pewnie pare osob czytalo Filary Ziemi ale moze ktos juz mial okazje zapoznac sie z nowym miniserialem? czy napisy bez problemu mozna znalezc i dopasowac bo planuje niebawem pobor
http://www.youtube.com/watch?v=pU3bUJroGNg - trailer
znajdziesz pewnie nawet z lektorem bo ostatnio na canal+ sie skonczyla 1 seria
Skonczylem ogladac 5 sezona Dextera,koncowka naprawde mocna,wedlug mnie oprcz 1 sezonu ten wlasnie jest najlepszy.
Supernatural ma teraz przerwe i nie mam co ogladac,poleccie cos naprawde dobrego.
Co do Dextera to dla mnie akurat cały 5 sezon świetny poza końcówką. Zabrakło mi jakiejś mocnej zapowiedzi następnego sezonu oraz liczyłem, że wątek z Lumen inaczej się potoczy.
PS Od ostatniego poniedziałku stacja HBO emituje kapitalny serial "Zakazane Imperium", który pokazuje Amerykę w czasach prohibicji. Serial ruszył we wrześniu i zbiera mnóstwo nagród.
Od siebie polecić jeszcze mogę White Collar (Biały Kołnierzyk).
Uroczy, seksowny i wyrafinowany, Neal Caffrey (Matthew Bomer) jest jednym z najzdolniejszych fałszerzy na świecie. Z jego talentem, może mieć wszystko, co tylko zechce, ale jedyną rzeczą, której pragnie jest wyśledzić dziewczynę będącą miłością jego życia Kate (Alexandra Daddario), która niedawno zniknęła. Po ucieczce z maksymalnie strzeżonego więzienia, kieruje się do ich wspólnego mieszkania, ale jedyne, co znajduje na miejscu, to pusta butelka po winie Bordeux, będącym ich symbolem
...
szczęścia. Tam właśnie odnajduje go agent FBI, Peter Burke (Tim DeKay), który jako jedyny potrafił go złapać poprzednim razem. Neal otrzymuje propozycję nie do odrzucenia - w zamian za wolność, pomoże FBI łapać najbardziej nieuchwytnych przestępców w kraju. Teraz Neal wykorzystuje swoje wyjątkowe umiejętności, aby pomóc rządowi, a sam próbuje utrzymać się po tej dobrej stronie...
nowe Californication miazdzy system!
Mayke,ogladalem te stare Californication i szybko mnie znudzilo,czym nowe sie rozni od poprzedniego,ze mowisz,ze takie dobre?
Ertai,wlasnie to,ze Lumen odeszla od niego sprawilo,ze koncowka byla taka swietna.Jakby zostala to skonczyloby sie zbyt cukierkowato.No,bo nie biore pod uwage jej smierci np.
Mysle o tym Battlestar Galactica.Nie specjalnie lubie sf,ale kilka osob mowilo,ze dobre,ogladal to ktos,warto poswiecic temu czas?
I ew. Pacyfik,dobry serial?Kompania Braci srednio mnie urzekla,jak sie maja do siebie?
Mysle o tym Battlestar Galactica.Nie specjalnie lubie sf,ale kilka osob mowilo,ze dobre,ogladal to ktos,warto poswiecic temu czas?
calkiem niezle. ja lubie SF, ale mysle, ze najwet jak nie lubisz, to ten akurat serial da sie obejrzec
I ew. Pacyfik,dobry serial?Kompania Braci srednio mnie urzekla,jak sie maja do siebie?
pacyfik moim zdaniem troche gorszy od Kompani Braci. jezeli Kompania Cie nie urzekla, to Pacyfik raczej tez nie bedzi hitem. no chyba, ze lubisz historie II wojny ze wskazaniem na kampanie na Pacyfiku. kilka odcinkow bylo calkiem dobrych
mi sie Californication podobalo od samego poczatku a ostatni odcinek to juz w ogole mistrzostwo. Co kto lubi.
Dla mnie Pacyfik kilkakrotnie lepszy od BofB, widać zreszta że Pacyfik jest jakby druga seria, i tym samym jest polepszonych kilka rzeczy
Jak dla mnie na plus to że w Pacyfiku nie ma juz takich przekłamań historycznych, bo w BofB fantazja ich poniosła w chuj, no i w chujowy sposob pomineli Polaków, w operacji Market Garden uczestniczyła 1 Samodzielna Brygada Spadochronowa Sosabowskiego liczaca ponad 5 tysięcy żołnierzy, mimo że akcja serialu dzieje sie w miejscu zrzutu Polaków to o czoywiscie nic o nas nie ma, za to jest o żydach, i nawet o murzynach z Kongo (był jeden !!!! )że dzielnie pomagają krzewić pokój w Europie, a 5 tysięcy Polaków to kurwa NIE, (może im było wstyd w jaki sposob nas potraktowali w rzeczywistości i woleli to przemilczeć???) a mogli o nas wpsomnieć... bo okazje kurwicze mieli skoro odcinek kręcony w tym samym czasie i w tym samym miejscu gdzie gdzie był nasz desant.
Do tego druga spraawa w tym serialu mnie irytywała to brak realistyczności - jeden odcinek miał ukazywać wpierdol amerykanów spuszczony przez Niemców pod Arhnem (że niby cieżko było na wojnie, bo do tej pory szli i wszystkich tneli - wręćz podręcznikowo) no to Niemcy zrobili zasadzke na Amerykanów, w uzyciu Nimeców czołgi tygrysy, MG44, granatniki i chuj wie co jeszcze, i ci w nich z tego napierdalaja, niemcy w przewadze kilkukrotnej to i tak dochodziło do komicznych scen że jakimś cudem Niemcy nikogo nie potrafili zabić, trafaili w wszystko tylko nie w Jankesów a jak amerykaniec rzucił na slepo granatem to zabijał akurat 10 Niemców bo trafił do okopu :lol2:
No i podsumowanie najlpesze, Amerykańce juz spierdolili w pola, w podbiega do dowódcy jakiś pionek i melduje, żę poniesli "spore" straty = 4 zabitych i 11 rannych :rotfl: i wszyscy miny jakby im matki zgwałcili... w rzeczywistości zabito ich tam w chuj razu wiecej (kilka tysięcy razy więcej )hehe
Ogolnie w Pacyfiku poprawiono tą fantazje i już to sie w miare dobrze oglądało, bo sa porażki i zwyciestwa, i że dostali tam po dupie żyjąć w cieżkich warunkach.
Pacyfik lepszy zdecydowanie.
Brygada Spadochronowa Sosabowskiego liczaca ponad 5 tysięcy żołnierzy, mimo że akcja serialu dzieje sie w miejscu zrzutu Polaków to o czoywiscie nic o nas nie ma, za to jest o żydach, i nawet o murzynach z Kongo
teraz Ty przeklamales fakty, bo 1 SBS Sosabowskiego zostala zrzucona w okolicy Arnheim, a 101 zostala zrzucona w Eindhoven i pozniej przeniosla sie do Nijmengen, gdzie dzieje sie akcja tego odcinka. tak wiec serial po prostu nie zgadza sie z Twoja wizja tej oprecaji (ktora nie ma poparcia w faktach historycznych) i nia lubisz go, bo nie pokazal Polakow. zanim sie zacznie cos krytykowac za niedokladnosc, warto sprawdzic wlasna wizje danego tematu.
jest calkiem mozliwe, ze ta konkretna kompania E, mogla przez cala wojne nie spotkac zadnej jednostki polskiej armii, a mogli za to spotkac Zydow i zakonnice z Kongo. serial oparty jest na wspomnieniach zolnierzy kompanii E (podobno) poparty niezaleznymi badaniami producentow.
Co do strat - na zachodzie ciezko ludziom uwierzyc, ze w kampanii wrzesniowej, Polacy calkiem skutecznie opierali sie kilkaset razy wiekszym silom wroga. a w to chyba nie watpisz. to nie byla cala armia amerykanska, tylko jedna konkretna kompania, wiec sprobuj odniesc ilosc strat do rozmiaru jednostki - ok 100 zolnierzy, nie wliczajac oficerow, to nie sa to znowu takie male straty, szczegolnie na poczatku ich 'przygody' i po poczatkowych sukcesach
calkiem niezle. ja lubie SF, ale mysle, ze najwet jak nie lubisz, to ten akurat serial da sie obejrzec
pacyfik moim zdaniem troche gorszy od Kompani Braci. jezeli Kompania Cie nie urzekla, to Pacyfik raczej tez nie bedzi hitem. no chyba, ze lubisz historie II wojny ze wskazaniem na kampanie na Pacyfiku. kilka odcinkow bylo calkiem dobrych
Przeszedlem Medal Of Honor Pacific Assault i mi sie podobalo:)Lubie klimaty wojenne,ale najpierw zaczne jednak BSG.
Pacyfik jest duzo krotszy, bo tylko 10 odcinkow
BSG to 73 odcinki po 40minut w 4 seriach, 3 godziny pilota (w dwoch czesciach) i dwa inne 1,5 godzinne filmy (ale te akurat da sie pominac). jak sie za to zabierasz najpierw, to Pacyfik obejrzysz dopiero kolo wrzesnia ;)
gdzie dzieje sie akcja tego odcinka
Naucz czytac sie ze zrozumieniem... jaki TEN odcinek?
Ocinków było sporo, i w różnych momentach miastach/miasteczkach akcja sie działa, i chodzi mi o odcinek w którym sa w miasteczku Driel, POlacy tam lądowali i tam też działa sie jedna z akcji BofB i to w kilka-kilkanascie dni po faktycznycm zrzucie 5 tys. Polaków GŁOWNIE W TO MIEJSCE, wiec mieli spore szans kogoś spotkać, wiec zanim komuś zarzuci sie niedokłądnośc warto samemu sprawdzic zaistaniałe fakty.
A to że nie pokazli Polaków to ich sprawa, bo mogli ich nie spotkać, bądż ich spotkali a to pomineli w serialu, co nie zmienia faktu że to moja opinia na temat tego serialu i chuj ci do niej.
I ja nie czepiam się historii poszczególnych bohaterów, i nie uważam żę z serialu powinni zrobic kronike historii. tylko ogólnego omówienia zdarzeń jakie ukazano w odcinku, a przytaczane jako "tło historyczne" pod koniec każdego odcinka (wiec jak już sie tak bawia to mogli o nas wspomnieć). I oczywiście zgodzę się z tobą, że to nie jest jakaś wieksza wada serialu, ale mnie to bardzo drażniło (taka samo jak wyolbrzymianie heroiczności amerykanów) bo od serialu oprócz ładnych wybuchów itd. wymagam troche wiecej.
Twoja opinia mnie nie wogole nie interesuje, ja podjalem dyskusje na temat faktow, a w tej dziedzinie piszesz bzdury.
jakie kilka-kilkanascie dni? 4 dni po desancie polskiej brygady wojska alianckie zaczely oprecaje Berlin, wiec kilkanascie dni nie wchodzi w gre. o ile pamietam, to Brytyjczycy tez zostali odsunieci na margines, a ocalalo ich ponad 10x razy wiecej, niz zolnierzy Sosabowskiego (ok 2000 w porownaniu do 160 Polakow) i Polacy walczyli wraz z Brytyjczykami, a nie Amerykanami tak poza tym... czepiasz sie, a nie masz czego.
i chuj ci do niej
koronny argument w rzeczowej dyskusji!
I ja nie czepiam się historii poszczególnych bohaterów, i nie uważam żę z serialu powinni zrobic kronike historii. tylko ogólnego omówienia zdarzeń jakie ukazano w odcinku, a przytaczane jako "tło historyczne" pod koniec każdego odcinka (wiec jak już sie tak bawia to mogli o nas wspomnieć). I oczywiście zgodzę się z tobą, że to nie jest jakaś wieksza wada serialu, ale mnie to bardzo drażniło (taka samo jak wyolbrzymianie heroiczności amerykanów) bo od serialu oprócz ładnych wybuchów itd. wymagam troche wiecej.
pomijanie roli Polakow w II wojnie swiatowej jest ostatnio w modzie, a przyklad tego serialu to jest kropelka w morzu. sa niestety wieksze problemy w tym temacie, niz to, ze nie wcisneli na sile udzialu Polskich zolnierzy w historii jednej konkretnej kompanii - troche ponad 100 osob
zobaczymy, jakie bzdury nam zaserwuja w Bitwie o Anglie, ktora chyba Jackson ktreci
i Polacy walczyli wraz z Brytyjczykami, a nie Amerykanami tak poza tym... czepiasz sie, a nie masz czego.
Polacy zaleznie od zródeł desantowali pod koniec Wrzesnia 1944 roku w okolicach Driel, i walczyli głownie z Brytyjska 1. Dywizja Powietrznodesantowa spotykajać sie i broniąc miasta Osterbreek na obrzezach Arnhem, od południa miała im pomóc Amerykańska 101. Dywizja Powietrznodesantowa (W której skłąd wchodziła kompania E) mające swoje pozycje w okolicach Nijmegen (wcześniej Uden).jakie kilka-kilkanascie dni? 4 dni po desancie polskiej brygady wojska alianckie zaczely oprecaje Berlin
w serialu w rozpisce wyraznie pisze że akcja odcinka w miastaeczku Driel dzieje sie w Pażdzierniku 1944 wiec na upartego to jest KILKANASCIE DNI.
160 Polakow)
jakich 160 Polaków, 160 Polaków przeprawiło sie przez Ren, czy może ogolnie lądowało, czy może to jest liczba zabitych?
Bo z tego co ja wiem w Driel desantowało prawie 1000 Polskich żolnierzy, prawie 400 zgineło w walce pod Arhnem i było to 23 % ogółu stanu 1 SBS wieć w innych miejscach również troche Polaków było porozdzielanych. koronny argument w rzeczowej dyskusji!
No więc napisz mi gdzie ja tutaj piszę bzdury, w/g faktów mogli sie spotkać, a mogli sie i również nie spotkać, moje zdanie jest takie że troche zostalismy pominięci, takie jest moje zdanie na ten temat, ty możesz mieć inne tylko niewiem po co chcesz mi wmówic że nie mam racji jak to jest kwestia gustu i odczuć?
w serialu w rozpisce wyraznie pisze że akcja odcinka w miastaeczku Driel dzieje sie w Pażdzierniku 1944 wiec na upartego to jest KILKANASCIE DNI.
25 i 26 wrzesnia Polacy zostali wraz z Brytyjczykami ewakuowani (operacja Berlin), wiec wynika z tego jasno, ze Amerykanska 101-sza zjawila sie tam co najmniej kilka dni pozniej. to juz nie byla operacja Market Garden
101sza miala sie polaczyc z Brytyjczykami i Polakami, ale to byl tylko plan, ktory jak wiadomo nie do konca wypalil
160 Polakow ewakuowanych, sporo dostalo sie do niewoli (ale to pewnie kwestia dokladnosci zrodel)
nie chce Ci wmowic, ze nie masz racji, tylko to, ze akurat przyczepiles sie tej jednej rzeczy na sile, bo nie wszystko, co napisales ma poparcie w faktach
na rozluznienie, ni do konca o nas zapomniano:
http://www.silvergames.com/game/battle-of-britain/
http://www.channel4.com/programmes/the-untold-battle-of-britain/4od
nie chce Ci wmowic, ze nie masz racji, tylko to, ze akurat przyczepiles sie tej jednej rzeczy na sile, bo nie wszystko, co napisales ma poparcie w faktach
Bez przesady że sie przeczypełem do tej jednej rzeczy, ta mnie poprostu masakrycznie drazniła, Polacy tam byli 3 siła w walce z Niemcami, a oni nawet onas nie wspomnieli...
A ogolnie uważam że serial jest przereklamowany, jedyna świetna scena to ta w lesie w okopach w zimie pod Andami (już nie pamiętam odcinka, chyba 7 ?) jak sa ostrzeliwani przez Niemców a drzewa łamia sie jak zapałki - scena robi wrażenie.
Inna sprawa że w BofB jest mało wywodów filozoficznych, nie ma pokazanego co sie dzieje z psychikami żolneirzy, jak ich ta wojna niszczy i jak sie zmieniaja, ukazanę sa tylko ich rodzące sie więzi, a to troche mało, a Pacyfiku jest to dobrze rozbudowane jak głowni bhateryz przez cały serial powoli sie zmieniaja, ("wyrywa im dusze" - jak to powiedzial ojciec jednaego z żolnierzy) no i postacie sa bardzo barwne, róznorodne, charakterystyczne, taki Stafu rozpierdala system - niewiem skąd oni go wzieli hehe ale rola epicka... dobrym pomysłem była wielowątkowość, że pacyfik nie skupiał sie na jednej paczce znajomych tylko akcja akcja jest przerzucana. Pacyfik poprawiona wersja BofB, nawet intro podobne, ale moim zdaniem również zdecydowanie lepsze ;)
Dla mnie bez złudzeń pacyfik o kilka punktów lepszy, mimo tego że strszanie nie lubie filmów/seriali wojennych gdzie rządzi taktyka zielona, bo uwielbiam taktyke czarna, walki w miescie itd. to Pacyfikowi daje 9/10
Kompania Braci 7/10 (rozczarowanie, oczekiwałem czegos znacznie lespzego po "najlepszym serialu w historii")
na rozluznienie, ni do konca o nas zapomniano:
no i mamy pomnik w Driel ;)
Inna sprawa że w BofB jest mało wywodów filozoficznych, nie ma pokazanego co sie dzieje z psychikami żolneirzy
to mi sie w Pacyfiku podobalo wlasnie. W Kompanii Braci tez to bylo, ale mniejszy nacisk byl na ten aspekt postawiony. zreszta kampania na Pacyfiuku byla chyba o wiele ciezsza dla psychiki zolnierzy. nie bylo urlopow w Paryzu, czy Londynie, tylko dzungla, deszcz i ewnetualnie prycze stloczone na statku. mnie sie obydwie serie podbaly, ale Pacyfik nieznacznie mniej, bo moim zdaniem byl troche mniej spojnie zrobiony i mialem dziwne wrazenie, ze ktos to na szybko krecil (ale nie jestem w stanie okreslic, skad dokladnie to wrazenie sie wzielo)
Jaworzno
02-02-2011, 12:57
4 odcinek, czwartego sezonu Californication daje w chuj radę :)
Oglądał ktoś animowane Gwiezdne Wojny ? Warto ?
4 odcinek, czwartego sezonu Californication daje w chuj radę :)
5 i 6 to samo. Zajebista seria, oby tego nie zdupili bo jak na razie jest to najlepszy serial jaki ogladalem. Scenariusz genialny a Duchovny sie idealnie do tej roli nadaje.
Jaworzno
14-02-2011, 21:29
Trudno żeby się nie nadawał skoro nie musi nic udawać :)
Oglądał ktoś animowane Gwiezdne Wojny ? Warto ?
a lubisz Gwiezdne Wojny i animacje? jak komus podobaly sie pelnometrazowe Wojny Klonow, to i serial sie spodoba. osobiscie ten typ animacji do mnie nie przemawia. wole japonskie jak juz mam wybierac
Zajczak Jr
15-02-2011, 00:23
Californication < --- o czym jest ten serial ? warto oglądać ?
Californication < --- o czym jest ten serial ? warto oglądać ?
tak w skrócie to takie romansidło o poecie który pisał kiedyś książki ale stracił wene twórczą i teraz znowu jej szuka ale ciężko mu ja odnaleźć.Manager na niego naciska by coś napisał, on nie może itd. O życiu głównie ten serial.
:hihi:
a w jeszcze większym skrócie
seks i alko
:zabki:
cysiu nie zdradzaj fabuły!!
no, zdupiles Cysiu. Jak wklejkasz spoilera to o tym uprzedz :hihi:
Nie ma co gadac o czym jest serial, wywala z butow wiec trza zobaczyc. Ciekawy jest od samego poczatku. Ta dupka w 4 serii zajebista.
Zna ktoś jakieś stronki do oglądania seriali albo filmów z megavideo bez limitów?
Ogląda ktoś na AXN sci-fi "Łowcy Duchów" ? To jest jakoś kręcone, czy autentyczne? Bo niektóre odcinki na prawdę dają do myślenia.
Polecam serial Spartacus na HBO. Nie wiem, czy jeszcze leci w tv, ale ja ogladam na necie. Git serial:)
Czy ktos slyszal o serialu Terra Nova
http://www.youtube.com/watch?v=X6aNEIZwPFc
Wyglada interesujaco
Kiedy rusza Dexter i na czym się skończył bo zapomniałem.
Kiedy rusza Dexter i na czym się skończył bo zapomniałem.
2 październik start
2 październik start
Osobiście nie mogę się doczekać. Ostatni odcinek 5 sezonu niestety mnie zniesmaczył, ale jestem przekonany, że ten sezon ponownie wyrwie z butów.
Jak się skończył? Nie pamiętam, a boję się że szukając w sieci znajdę jakiś spojler.
Ogląda ktoś na AXN sci-fi "Łowcy Duchów" ? To jest jakoś kręcone, czy autentyczne? Bo niektóre odcinki na prawdę dają do myślenia.
Ja oglądam czasem. Pewnie ściema,jak wszystko w TV.
Jak się skończył? Nie pamiętam, a boję się że szukając w sieci znajdę jakiś spojler.
zabiciem Jordana
puszczeniem wolno Dextera i Lumen przez Debre
odejsciem Lumen
osobiscie najbardziej czekam na premiere nowych sezonow Dextera i Supernatural
w tym tygodniu byl final 4 sezonu true blood i tak jak poprzedni sezon rowniez chujnia
Gdzie idzie oglądać nowy sezon Dwóch i Pół ?
Osobiście nie mogę się doczekać. Ostatni odcinek 5 sezonu niestety mnie zniesmaczył, ale jestem przekonany, że ten sezon ponownie wyrwie z butów.
Był jakis przeciek i odcinek ten jest juz dostępny w sieci.
osobiscie najbardziej czekam na premiere nowych sezonow Dextera i Supernatural
To samo,w obecnym zalewie gownianych seriali tylko Dexter i SN jeszcze mozna ogladac.
Osobiscie jednak nie moge zrozumiec fenomenu House'a.Nudne,ze az flaki wykreca,kazdy odcinek w zasadzie o tym samym,co ludzie w tym widza?
Wydaje mi sie,ze ciekawsze jest gapienie sie w sufit od tego gniota.
Osobiscie jednak nie moge zrozumiec fenomenu House'a.Nudne,ze az flaki wykreca,kazdy odcinek w zasadzie o tym samym,co ludzie w tym widza?
ja mam to samo zdanie. dodatkowo wybor glownego aktora jest dla mnie nietrafiony... Hugh Laurie to dla mnie postacie grane przez niego w Blackadder
Modern Famly to calkiem wesoly serial dla milosnikow komedii
idzie gdzieś już ściągnąć Terra Nova?
tak na darkwarez , a po polsku leci na FOX HD/SD w niedziele o 20.00 ;)
To samo,w obecnym zalewie gownianych seriali tylko Dexter i SN jeszcze mozna ogladac.
Nie tylko, godnym polecenia serialem jest jeszcze Breaking Bad.
idzie gdzieś już ściągnąć Terra Nova?
W UK narazie byly dwa odcinki, dzisiaj jest trzeci. Narazie interesujaco sie zapowiada
kurwa nazwa jak sklep z ciuchami
Warto oglądać ten supernatural ?
Bo obejrzałem pierwszy odcinek i jakoś średnio mnie przekonuje...
Jak dla mnie najlepszy serial jaki powstal ale to trzeba lubie pewnego rodzaju fantastyke( anioly,deminy i rozne inne stwory).
dla mnie jako fana Dextera, Mentalisty i tego typu seriali Supernatural to nuda. Zależy co kto lubi tak jak napisał RoGal.
jak tam wrazania po pierwszym odcinku Dextera? Wg mnie zapowiada sie calkiem niezle.
Czy Dexter zabil w koncu morderce swojej zony? Bo nie umiem sobie przypomniec (to byl trojkowy, co nie?).
A juz za chwile, drugi odcinek :)
Trójkowy zabił żonę Dextera, wrócił gdzieś tam, Dexter zabił jego, wrócił do domu i znalazł swoja żonę, później była cała heca z Lumen, to tak pokrótce.
A co do nowej serii, z jednej strony główny wątek może być ciekawy...z drugiej nie podoba mi się podpinanie pod niego szkoły dla bajtla etc, widać że to " trochę " na siłę...
Trójkowy zabił żonę Dextera, wrócił gdzieś tam, Dexter zabił jego, wrócił do domu i znalazł swoja żonę, później była cała heca z Lumen, to tak pokrótce.
A co do nowej serii, z jednej strony główny wątek może być ciekawy...z drugiej nie podoba mi się podpinanie pod niego szkoły dla bajtla etc, widać że to " trochę " na siłę...
przypomnij mi prosze czy to bylo pewne, ze to trojkowy zrobil?
Nowa seria zapowiada sie ciekawie, fakt troche z tym przedszkolem naciagane ale widocznie musieli obudzic w Dexterze 'wiare'. By za kazdym razem bylo glebsze przemyslenie.
Oprocz tego nowa asystentka Masuki calkiem niezla :)
przypomnij mi prosze czy to bylo pewne, ze to trojkowy zrobil?
Kurcze... powiem ci że nie wiem. Wydaje mi się że zostało to niedopowiedziane, ale też nie ciągnięto wątku w innym kierunku. Poza tym Yaro piisał chyba w jakiś wywiadach John Litgow potwierdzał niepowiedzianą wersję.
Spojler.
Nowy sezon dobrze rozpoczęty. Coś nowego nas czeka, bo Debra została porucznikiem wydziału, Maria tradycyjnie zawistna a Baptista dobry człowiek, który ponownie jest skutkiem ubocznym w tej całej otoczce. Na wyrost były oświadczenia Quinna, bo w ogóle inne charaktery. Masuka - ma suka he he.
Co do przebiegu serialu. No Dexter zaczął z grubej rury, bo zabił kolegę ze szkoły. Teraz gość którego chciał zabić, wystawił mu nową ofiarę, bo "pasterza" stada nie potrafi do końca rozgryźć. Para panów, która umieszcza węże w ciele dopiero się rozkręca i czekam, kiedy Dexter na nich natrafi i czym w ogóle się kierują.
Sezon 6 w ogóle się nie nudzi i to jest najważniejsze a Dexter nadal zaraża oglądaniem.
Kurcze... powiem ci że nie wiem. Wydaje mi się że zostało to niedopowiedziane, ale też nie ciągnięto wątku w innym kierunku. Poza tym Yaro piisał chyba w jakiś wywiadach John Litgow potwierdzał niepowiedzianą wersję.
Ja nie pisałem tego. Co do śmierci Rity, to pamiętam, że Dexter zastał ją w wannie ale byłem przekonany, że morderca w następnym sezonie się znajdzie. Do teraz nie wiem kto za tym stoi, ale domyślać się można, że był to Trójkowy, bo zdobył dane Dextera a był tam taki motyw w odcinku, że Rita zapomniała dokumentów. Jak Dexter go zabił, to wrócił wieczorem do domu a Rita już nie żyła.
Warto oglądać ten supernatural ?
Bo obejrzałem pierwszy odcinek i jakoś średnio mnie przekonuje...
Nie boj zaby,faktycznie pierwsze odcinki nie sa jekies mega przekonywujace,ale jak juz do gry wejda aniolowie,demony i szatan,a w pozniejszym czasie nowy Bog(PDK;])to sie zrobi naprawde cieplo.
Niektore odcinki sa rzeczywiscie nudnawe,ale na cale szczescie mozna je policzyc na palcach jednej reki,ten serial rozkreca sie dosyc szybko.
MALY SPOJER.
Nowy sezon Dextera zapowiada sie super,morderstwa na tle religijnym w dodatku zaczely sie od jakiegos biednego sprzedawcy,ktory chyba okaze sie,ze byl conajwyzej Bogu ducha winny.Ci dwaj goscie intryguja podobnie jak Ice Truck Killer,czuje,ze poza pierwszym sezonem ten bedzie najlepszy.
Spojler.
Po 3 odcinku Dextera, trochę przeciętnie. Dexter zbyt banalnie rozpracował Zębową Wróżkę, nie wspomnę o uwolnieniu się spod lufy pistoletu i na zakończenie zabicie legendy. Za szybko jak na ten odcinek. Zaczyna mnie zastanawiać asystentka Masuki, która rękę zabójcy z pierwszego sezonu ukradła, więc coś ją musi w tym jarać. Tajemnicza szajka zaczyna mnie zaskakiwać a ostatnia scena z końmi mnie wprowadziła w ciarki i dopiero teraz nie mogę się doczekać 4 odcinka.
Pozostało ponownie do poniedziałku czekać, czyli już niedługo :zabki:
Spoiler.
Z zębową wróżką faktycznie dobry motyw całkowicie zepsuty błahym rozwiiązaniem ... za to dwa pozostałe wątki robią się coraz ciekawsze, asystentka Masuki będzie pewnie w sprawie Ice Truck Kilera węszyć więc może być ciekawie.
Polecam brytyjską produkcję "Luther" niestety jak do tej pory tylko 10 odcinków, ale dobry serial kryminalny - w roli głównej Idris Elba, który min grał w The Wire - też zajebistej produkcji.
A Dexter...podoba mi się nowy sezon...jeszcze czekam na Californication:-P
Dajcie linki do Dextera online bez ograniczeń i z napisami.
Oczywiście mówię o nowej serii.
http://iitv.info/dexter/
Załóż sobie konto na http://www.tv.wrzuc.to/ i tam możesz spokojnie oglądać bez ograniczen.
Jaworzno
21-10-2011, 21:50
Załóż sobie konto na http://www.tv.wrzuc.to/ i tam możesz spokojnie oglądać bez ograniczen.
Niby od kiedy?
ja oglądam sezon drugi aktualnie tu http://zalukaj.tv/sezon-serialu/dexter,54/ i jest bez limitów
Niby od kiedy?
Ja od jakiegoś roku mam tam konto.
Jaworzno
22-10-2011, 14:15
Z czego masz internet? Ja zakładałem kilka razy ale chyba tylko raz przyszedł link aktywujący konto ale nadal były limity...
Podaj login i hasło na PW :)
Serial American Horror Story ryje banie. Jesli ktos lubi cos takiego, zachecam do zassania. :zabki:
Dopiero sie zaczal czy juz kolejny sezon?Tytul zacheca:)
Polecam do oglądania seriali http://www.serialo.tv/
Bez ograniczeń, bez rejestracji.
Dopiero sie zaczal czy juz kolejny sezon?Tytul zacheca:)
Świeżynka.
ostatnio z nudow obejrzalem kilka odcinkow rodziny zastepczej i kurwa w kazdym odcinku te dzieci skarzyly sie, ze nie maja kasy(male kieszonkowe itp, zawsze chcialy kupowac pizze badz bilet do kina i miedzy soba zebraly), za kazdym razem uczyly sie do miliona klasowek(kurwa co tydzien sprawdzian z calego roku hehe).
Strasznie pojebany serial !
Spojler.
Dexter coraz lepiej. Travis na oku, więc zacznie się coś dziać. Myślałem, że numer ze stażystką się poważniej skończy, jednak chodziło tylko o aukcję. Ta akcja z "Apokalipsą" coraz poważniej zaczyna mnie interesować. W poniedziałek półmetek serialu.
Czy oglądał ktoś "Breakout Kings" ? Warto pobrać dwa sezony, które do tej pory wyszły?
Czy oglądał ktoś "Breakout Kings" ? Warto pobrać dwa sezony, które do tej pory wyszły?
Wyszedł tylko jeden sezon, drugi będzie dopiero w 2012. Mi osobiście się podobał i polecam.
Oglądał ktoś 6 odcinek Dextera? Końcówka aż zszokowała. Nie wiem czy już jedzie na urojeniach, czy brat wrócił (nie wiem jakim prawem). Ostatnie 3 odcinki zapowiadają się wzorowo, tylko odkąd oglądam 1 sezon Dextera, zastanawiałem się jak nasz bohater skończy? Niedługo wszystko będzie jasne.
Spoiler.
czy brat wrócił (nie wiem jakim prawem).
Oczywiście, że jedzie na urojeniach, tak samo jak przy rozmowach z ojcem. Ciekawe tylko czy będzie się to teraz odbywało na znanej z kreskówek zasadzie anioła/diabła na ramieniu (ojca/brata) czy też na zasadzie, wewnętrznej walki Dextera z samym sobą.
Spojler.
I jak przedostatni odcinek Dextera? Jestem trochę zdziwiony i przyznam na minus. Najpierw myślałem, że Travis nie żyje a Dextera złapie obława policji, jednak Galler, który był nieuchwytny i zostawiał obsranemu na każdym kroku Travisowi wiadomości zostaje przez niego przechytrzony? Ostatni odcinek rozwieje wszystkie wątpliwości, ale ciekawym faktem jest w filmie stażysta, który z siostrą Batisty się spotkał w mieszkaniu a nie trzeba pisać, co było w tle gdy odbywali stosunek. W poniedziałek dowiemy się wszystkiego.
Uwaga na spoilery !!!
Skoro Gellar nie zyje od dłuzszego czasu, skąd uwolniona " niewolnica babilonska" wiedziała, ze jest jest dwóch pojebów. Siedząc w samochodzie Travis stwierdził, ze idzie Gellar, którego dostrzegł również Dexter. Skoro gosc nie istnieje, jak go mogł zobaczyć.
Teraz tak analizujac całość mozna faktyczn ie stwierdzić ze Gellar to duch, zjawa,dibaeł siedzacy na ramieniu Travisa, która go zmusza do morderstw, a Dexter do tej pory był jego aniołem.
Przypomina mi sie scena ( przyznam szczerze wczesniej nie zwróciłem na nia uwagi) z czwartego odcinka, jak kelnera podchodzi do Travisa, dolewajac mu kawe, Gellar siedzi przy pustym stole, kobieta nie zwróciła na niego nawet uwagi.
Spojler.
I jak przedostatni odcinek Dextera?
6 sezon liczy 12 odcinków, a emitowanych było 9. Zostało jak by nie patrzeć 3.
6 sezon liczy 12 odcinków, a emitowanych było 9. Zostało jak by nie patrzeć 3.
Łaaa! Myślałem, że 10 odcinków jest, więc najlepsze przede mną! :czytaj:
polecam serial: Heels on Wheels
oraz tradycyjnie: Sons of Anarchy
American Horror Story niszczy !
Serial American Horror Story ryje banie. Jesli ktos lubi cos takiego, zachecam do zassania. :zabki:
A nie mowiłem. Strasznie pojebany, ale wkręca ostro.
tylko amerykanie potomkowie zbirów z europy mają tak zwichrowane łby, by takie rzeczy wymyślać, ale i tak zajebiste:D
Ostatni odcinek Dextera na duży minus, wszystko robi się zagmatwane ale niestety na siłę, tzn: wątek z praktykantem przejdzie, ale ta cała heca z Gelerem jest robiona zbyt na siłę.
może ktos strescic ogólnie o czym to jest ?
może ktos strescic ogólnie o czym to jest ?
Pierwsze odcinki serialu skupiały się na ślubie Ridge'a i Caroline Spencer, córki bogatego, bardzo wpływowego biznesmena Billa Spencera. W tym czasie Ridge był już projektantem mody i wiceprezesem Forrester Creations. Wszystkie media, od wielkich stacji telewizyjnych po tabloidy, nazywały to wydarzenie "ślubem roku w świecie mody". Tysiące kobiet widząc zdjęcia Ridge'a zastanawiały się, kim jest kobieta, która skradła serce niedawnemu playboyowi, który deklarował, że nie spędzi reszty życia u boku jednej kobiety.
Fajnie się nawet zapowiada, może być dobry, zobaczymy w kolejnych odcinkach.
Pierwsze odcinki serialu skupiały się na ślubie Ridge'a i Caroline Spencer, córki bogatego, bardzo wpływowego biznesmena Billa Spencera. W tym czasie Ridge był już projektantem mody i wiceprezesem Forrester Creations. Wszystkie media, od wielkich stacji telewizyjnych po tabloidy, nazywały to wydarzenie "ślubem roku w świecie mody". Tysiące kobiet widząc zdjęcia Ridge'a zastanawiały się, kim jest kobieta, która skradła serce niedawnemu playboyowi, który deklarował, że nie spędzi reszty życia u boku jednej kobiety.
Fajnie się nawet zapowiada, może być dobry, zobaczymy w kolejnych odcinkach.
moda na sukces :kurwa:
koles1989
29-11-2011, 19:19
W miesiąc zobaczyłem wszystkie odcinki Dextera, więc jestem na świeżo i moim zdaniem ta seria jest najlepsza ze wszystkich. Motyw z Travisem jest świetny, kilka filmow nakręcono już z motyw rozdwojenia jaźni itd.. zresztą Dexter też rozmawia ze swoim ojcem lub bratem, mimo że nie żyją.
Szukałem tak samo jak Szawar w głowie scen w których reżyserzy mogli popełnić błąd ale takich nie ma.. to świadczy o tym że wszystko było robione z zamysłem a nie na siłe, świetny scenariusz.. o to chodzi by być zaskoczonym ;) Ja jestem i to mi się podoba.
P.S.
Scena z nierządnicą.. 7 odcinek 21 minuta... Ona nic nie powiedziała znaczącego, używała sformułowanie "Ja myśle" - nie była niczego pewna, a Travis jedynie mówił do swojej zjebanej podświadomości i zmarłego profesora :) i to ją zmyliło.
Idący Geller 9 odcinek 25:20.. zauważył go Travis.. Dexter w tym momencie patrzył na Travisa.
Mnie zastanowiła jedna scena jak na ścianie łazienki pojawił się napis i ta ręka.. coś tu nie grało, bo kiedy Geller miałby to podrzucić i przejść nie zauważony?
Mnie zastanowiła jedna scena jak na ścianie łazienki pojawił się napis i ta ręka.. coś tu nie grało, bo kiedy Geller miałby to podrzucić i przejść nie zauważony?
Travis obsrał się, jak zobaczył ten napis we krwi i rękę w umywalce a później przechytrzył Gellara? Ten odcinek namieszał mi w głowie. Mam nadzieję, że kolejny więcej odsłoni.
P.S. Scena z nierządnicą.. 7 odcinek 21 minuta... Ona nic nie powiedziała znaczącego, używała sformułowanie "Ja myśle" - nie była niczego pewna, a Travis jedynie mówił do swojej zjebanej podświadomości i zmarłego profesora :) i to ją zmyliło. Idący Geller 9 odcinek 25:20.. zauważył go Travis.. Dexter w tym momencie patrzył na Travisa.
Masz racje na początku myślałem że Dexter też widział Gellera, nawet sprawdziłem teraz czy w 8 odcinku go zauważył w momencie gdy znalazł Travisa przykutego w tym kościele, ale nie, zauważa go tylko Travis, a gdy Dexter się obraca on znika.
Travis obsrał się, jak zobaczył ten napis we krwi i rękę w umywalce a później przechytrzył Gellara? Ten odcinek namieszał mi w głowie. Mam nadzieję, że kolejny więcej odsłoni.
Geller już od dawna nie żyje(tak jak powiedział Dexter) więc ten napis to sprawka Travisa.
Idący Geller 9 odcinek 25:20.. zauważył go Travis.. Dexter w tym momencie patrzył na Travisa.
Masz racje moje niedopatrzenie. Jak wysiedli z samochodu i szli w kierunku szkoły, to Gellara juz nie było widać.
Tez mi sie wydaje ze Travis stoi za napisem w łazience.
oczywiscie, ze tak
w zwiastunie nastepnego odcinka Dexter mowil, ze Travis dalej widzi Gellera, tak jakby zyl nadal, czyli wychodzi ze Travis ma jakies rozjebane urojenia czy tam rozdwojenia jazni, w kazdym badz razie final odcinka 6x09 to jest cos na co czekalem od poczatku sezonu... porzadny zwrot akcji, a sam watek z Gellerem robil sie nudny.
co do American Horror Story, to wkrecalo mnie przez jakos pierwsze 4 odcinki, potem emocje opadly i teraz poprostu sie to oglada, ale niestety wedlug mnie za wczesnie zostaly wyjasnione watki z Tatem, Niewolnikiem i innymi glownymi postaciami, liczylem ze pociagna to do ostatnich odcinkow, w ktorych rozjebia mi umysl rozwiazaniem historii, a tak jak, dla mnie, napiecie opadlo
co do American Horror Story, to wkrecalo mnie przez jakos pierwsze 4 odcinki, potem emocje opadly i teraz poprostu sie to oglada, ale niestety wedlug mnie za wczesnie zostaly wyjasnione watki z Tatem, Niewolnikiem i innymi glownymi postaciami, liczylem ze pociagna to do ostatnich odcinkow, w ktorych rozjebia mi umysl rozwiazaniem historii, a tak jak, dla mnie, napiecie opadlo
Emocje faktycznie sa mniejsze. Ostatni odcinkem i motyw z Czarna Dalią dość interesujący i ciekawy. Delikatna lesbijska scenka daje rade. :faja:
zwierzak
05-12-2011, 13:18
Dawno nie zaglądałem do tego tematu. Liczba wpisów na temat Dextera świadczy o tym, jaki serial w tej chwili jest numerem 1.
Co do samej 6 serii to jest rewelacyjna. Myślałem, że po 4 serii, która również była świetna, ale gorsza od 6, będzie co raz gorzej, a tutaj chyba jak każdy czekam na nowe odcinki :)
------------------------------------------------------------------
Ogląda ktoś "How I met your mother?"? Ciekawie zapowiada się dzisiejszy odcinek :)
ogladam How I met.. ale robi sie to po malo coraz nudniejsze. Za dlugo to ciagna.
Ostatnio ogladam Futurama. Sama kreskowka taka sobie ale zajebiste zarty sa (z tym ze ogladam w org.)
zwierzak
05-12-2011, 15:38
ogladam How I met.. ale robi sie to po malo coraz nudniejsze. Za dlugo to ciagna.
Zgodze się, że ta seria jest chyba najgorsza, że wszystkich. Niemniej jednak Barney w roli ojca? Ciekawie w jakim kierunku to pójdzie.
Zgodze się, że ta seria jest chyba najgorsza, że wszystkich. Niemniej jednak Barney w roli ojca? Ciekawie w jakim kierunku to pójdzie.
pisac, ze spojler kurwa !
nie ogladam tego, ale dostosujcie sie
wczoraj zarzucilem 2 odcinki Deadwood, tez fajny...ale nie az tak Hell on Whells
Ja kończę 4 sezon The Wire i z czystym sumieniem mogę polecić.
Z tych które obejrzałem całe(o ile można tak napisać jeśli każdy z nich dalej kręcą) to polecam Californication, Gra o tron, Rodzina Borgiów, How i met your mother, Big bang theory i House.
zwierzak
05-12-2011, 18:40
pisac, ze spojler kurwa !
nie ogladam tego, ale dostosujcie sie
Żaden spoiler to nie był.
Swoją drogą promo dzisiejszego odcinka e12: http://www.youtube.com/watch?v=E90YmV-Wf8E
Napisy do nowego odcinka Dextera już są.
http://www.podnapisi.net/pl/dexter-2006-napisy-p1383419
Żaden spoiler to nie był.
Swoją drogą promo dzisiejszego odcinka e12: http://www.youtube.com/watch?v=E90YmV-Wf8E
Napisy do nowego odcinka Dextera już są.
http://www.podnapisi.net/pl/dexter-2006-napisy-p1383419
Kolejny odcinek Dextera dobry, ale mniej zaskakujący niż poprzedni.
Przerwa zimowa w Supernatural i trzeba czekać do stycznia :(
SPOJLER
Jak faktycznie Bobby umrze to chyba mnie krew zaleje... Już i tak po śmierci Castiela miałem depresję :cham:
To Supernatural 7x10 jest ostatnim odcinkiem przed przerwa zimowa?
Bobby umrze,ale jak to zwykle bywa,gdzies pod koniec sezopnu cudownie zmartwychwstanie i on i Castiel.
No, ostatni. Na IMDB data następnego odcinku to 6 stycznia.
Już raz zmartwychwstał ;) A w 7x10 byłem święcie przekonany, że tym Żniwiarzem był ten pisarz/prorok hehe
Chuck SPOJLER!
Oglądał ktoś 5 odcinek 5 sezonu? Myślałem, że pierdolnę ze śmiechu jak zobaczyłem Abeda i Shirley z Community w Buy More :cham:
zwierzak
13-12-2011, 09:21
Dexer - spojler
Debra i Dexter. WTF????
Debra i Dexter. WTF????
przeciez nic nie bylo;) Ten watek pewnie padnie szybko.
zwierzak
13-12-2011, 12:21
Zgodze się, szczególnie, że Dexter tak naprawdę jest prawdziwym bratem Debry (mają wspólnego ojca), ale samo wprowadzenie takiego wątku, co najmniej dziwne.
Swoją drogą ciekawe jak się rozwinie wątek z tym stażystą od gier. Za tydzień ostatni odcinek, więc może ten wątek pociągną już w następnej serii.
co najmniej dziwne.
Ot trzeba było czymś zapchać jeszcze te ostatnie odcinki.
Oglądał ktoś może "Bag of Bones"?
koles1989
13-12-2011, 18:56
Zgodze się, szczególnie, że Dexter tak naprawdę jest prawdziwym bratem Debry (mają wspólnego ojca), ale samo wprowadzenie takiego wątku, co najmniej dziwne.
Swoją drogą ciekawe jak się rozwinie wątek z tym stażystą od gier. Za tydzień ostatni odcinek, więc może ten wątek pociągną już w następnej serii.
ojjj skąd Wiesz że Dexter akurat został spłodzony za pomocą Harrego? ;p w serialu nie sprecyzowano tego wątku, wiadomo że miał romanse, ale czy owocem tego był Dexter? Raczej nie. Ogólnie (mówiąc językiem Bryłki)
Dexter + Debraa = LOVE - jest nierealne ;) wątek raczej na rozluźnienie. Jestem ciekaw czym nas ostatni odcinek zaskoczy, a jestem pewny że czymś na pewno
Przecież było niejednokrotnie powiedziane, że Dexter był adoptowany.
Przecież było niejednokrotnie powiedziane, że Dexter był adoptowany.
Ale jego przybrany (?) ojciec romansował z jego matką, stąd teżpowstało wygodne dla scenarzystów niedopowiedzenie.
ojjj skąd Wiesz że Dexter akurat został spłodzony za pomocą Harrego? ;p w serialu nie sprecyzowano tego wątku, wiadomo że miał romanse, ale czy owocem tego był Dexter? Raczej nie. Ogólnie (mówiąc językiem Bryłki)
Dexter + Debraa = LOVE - jest nierealne ;) wątek raczej na rozluźnienie. Jestem ciekaw czym nas ostatni odcinek zaskoczy, a jestem pewny że czymś na pewno
Zostało to sprecyzowane w pierwszym sezonie. Dexter otrzymał list, z którego dowiaduje się, że jego biologiczny ojciec zmarł i przepisał mu w spadku dom. Dexter i Rita udali się tam weekend. Debra i Rudy dołączyli do nich. Po wizycie w krematorium Dexter upewnił się, że zmarły mężczyzna rzeczywiście jest jego ojcem.
Biologicznym ojcem Dextera nie mogł byc wiec Harry.
Obejrzałem pilot Grimma, mimo, że zapowiada się na Supernatural dla ubogich to jednak fajnie się oglądało :)
Polecam "The Fades" - kolejny horrorowaty serial, tym razem produkcji BBC, więc solidna niekomercyjna firma :) na razie za sobą mam pilot, ale zapowiada się nieźle :)
Polecam "The Fades" - kolejny horrorowaty serial, tym razem produkcji BBC, więc solidna niekomercyjna firma :) na razie za sobą mam pilot, ale zapowiada się nieźle :)
Produkcji BBC polecam Luthera, narazie jestem po pierwszym sezonie.
W "The Fades" widze ze gra laska z Tudorów, moze sie skusze. :)
czy ktoś może wie czemu The Walking Dead stanęło na 7 odcinku 2 serii ? (ponoć jest 13 czy 14, a od 3 tygodni nie ma nowego:/). Ewentualnie czy ktoś zna jakiś serial o podobnej akcji w delikatnym klimacie horroru ;) dzieki
czy ktoś może wie czemu The Walking Dead stanęło na 7 odcinku 2 serii ? (ponoć jest 13 czy 14, a od 3 tygodni nie ma nowego:/). Ewentualnie czy ktoś zna jakiś serial o podobnej akcji w delikatnym klimacie horroru ;) dzieki
Spokojnie to tylko zimowa przerwa, następny odcinek 12 lutego, z resztą pod tym linkiem:http://www.filmweb.pl/serial/Walking+Dead%2C+The-2010-547035/episodes#sezon3 ci pisze kiedy lecą odcinki.
jestem po dwóch odcinkach Breakout Kings. Pomysł dobry, wykonanie słabe. Pewnie będę oglądał tylko z sentymentu do tego gościa co grał w The Wire i tego geniusza :cham:
SPOJLER!
JAk zobaczyłem poczatek 3 odcinka Breakout Kings i wjazd na Fox River aż się łezka w oku zakręciła. Kiedy to był 1 sezon Prison Breaka? T-Bag jak zawsze rewelacja :cham:
_________
Śmiech na sali ten serial, oglądając go czuje się jakbym jechał Bugatti veyron mając blokade do 100 km/h :kac:
Tematyka zajebista, potencjał ogromny, a do tego 7 odcinka ogolna zamuła, 7 odcinek - długo oczekiwana petarda i .... wjebali przerwe do 12 lutego :lol2:
Chuj by człowieka strzelił
Tematyka zajebista, potencjał ogromny, a do tego 7 odcinka ogolna zamuła, 7 odcinek - długo oczekiwana petarda i .... wjebali przerwe do 12 lutego Chuj by człowieka strzelił
To prawda, pierwszy sezon był dużo lepszy, w drugim tak jak mówisz wieje nudą, a jak już dojebali dobrym odcinkiem to robią długo przerwę po której pewnie znów będzie wiać nudą przez kilka odcinków i mam nadzieje że się mylę.
Jak ktoś czytał komiks to serialowe Walking Dead jest słabiutkie :) Zresztą mi się ten cały Rick kojarzy tylko i wyłącznie z roli w Nauczycielach i co go widzę to mam brecht :cham:
z tego co wiem w 2 sezonie maja duzo mniejszy budżet i dlatego pewnie troche to losty przypomina, cały czas lasy i farma. W miescie byl dobry klimat.
Pierwszy odcinek drugiej serii też był całkiem dobry, zresztą trochę przesadzacie - w takich filmach musi być trochę oddechu aby mogło nastąpić oczekiwane pierdolnięcie. Faktem jest, że tych oddechów jest w drugiej serii trochę za dużo :zabki:
Ewentualnie czy ktoś zna jakiś serial o podobnej akcji w delikatnym klimacie horroru ;) dzieki
Jeśli mówisz o TAKIEJ tematyce, to możesz looknąć na:
http://iitv.info/w-domu-zombie/
No chyba, że już to widziałeś.
zwierzak
19-12-2011, 00:42
Livestream do finałowego odcinka Dextera:
http://pl.justin.tv/the_dexter_chat1#/w/2267937072
zwierzak
19-12-2011, 03:06
.
Spoiler ostatniego odcinka Dextera!!
Niezłe zakończenie. Najpierw fajnie stopniowali napięcie z tym Travisem, ale o ile tego, że Dexowi się nic nie stanie można się było spodziewać, to tego że Debra pozna jego prawdziwe oblicze już zdecydowanie nie. Nowy sezon zapowiada się bardzo interesujący. Ciekawie jaką rolę w tym wszystkim odegra też ten stażysta. Teraz tylko czekać znowu do jesieni. :)
Pierwszy odcinek drugiej serii też był całkiem dobry, zresztą trochę przesadzacie - w takich filmach musi być trochę oddechu aby mogło nastąpić oczekiwane pierdolnięcie. Faktem jest, że tych oddechów jest w drugiej serii trochę za dużo
Właśnie o to chodzi, że za dużo jest tego oddechu, wiadomo że głupie by było gdyby w każdym odcinku była rozpierducha. W pierwszym sezonie było to fajnie zrównoważone.
koles1989
19-12-2011, 20:57
.
Spoiler ostatniego odcinka Dextera!!
Niezłe zakończenie. Najpierw fajnie stopniowali napięcie z tym Travisem, ale o ile tego, że Dexowi się nic nie stanie można się było spodziewać, to tego że Debra pozna jego prawdziwe oblicze już zdecydowanie nie. Nowy sezon zapowiada się bardzo interesujący. Ciekawie jaką rolę w tym wszystkim odegra też ten stażysta. Teraz tylko czekać znowu do jesieni. :)
No no, fajnie sie zapowiada następny sezon, ciekawe w którą stronę pójdą reżyserzy, mają niezłe pole do popisu.
Spojler dexter
Do momentu zabicia Brata Sama seria zapowiadałą się kozacko, później wszystko szlak trafił, sądziłem że serial pójdzie bardziej w jakoś jak w pierwszej serii, że dexter przeżyje załamanie/przemiane, zaś będzie dużo rozkminkowych narracji dextera itd. a zamiast tego ciągle te szczęscia, w cudowny sposób wychodzenie z opresji... holywódzka tandeta. Sytuacja z Gellearem śmieszna, bo w sumie tak wszystko można pomieszać - to mu się śniło, ten ma urojenia itd. mam wrażenie ze to jest pójscie na łątwizne ze strony reżyserów, takie "szokowanie" widza nierealistycznymi bzdurami.
Końcowa scena z Deb... chyba żartujecie że "tego nie było można się spodziewać", od pierszej serii było wiadomo że Deb go wkońcu przyjebie na "robocie" z racjii stopniowego zaciśniania relacji na lini DEb-Dex, normalna kolej rzeczy - w tej serii mocno to zaakcentowali, więc było można się tego spodziewać.
Choć ciekawi mnie co wymysla... ale pewnie będzie to coś mało realistycznego.
Do morderstwa brata sama ok, później lipaaa
spoiler dexter
udalo mi sie przewidziec ze debra sie dowie. Myslalem jednak ze stazysta odegra jakas role ale w sumie teraz jak tak o tym mysle to za szybko by sie wszystko dzialo.
Zostal watek reki z labolatorium Masuki no i caly watek tego co teraz sie stanie, raczej debra bedzie kryc dextera ale cos sie tu wydarzy. Kozacki serial.
Zgadzam sie z przedmówca, ze wczesniej czy pozniej Debra pozna prawdziwe oblicze Dextera. Zakonczenie dobre, ale bez przesady.
Sam 6 sezon, trzymał dobry poziom, niestety sporo wpadek również zaliczył.
Dla mnie motyw z Gellarem, był największym zaskoczeniem tego serialu. Travis miał kogos takiego, jak Dexter. Nie spodziewałem sie tego, ze w te strone polecą.
Travis miał kogos takiego, jak Dexter. Nie spodziewałem sie tego, ze w te strone polecą.
Nie do końca, bo Dexter jest świadom tego że rozmawia ze swoim wyobrażonym ojcem, a Travis nie był świadom tego że zabił Gellera i myślał że on naprawdę żyje
warto brac sie za ,,zakazane imperium,,?klimat taki jak ,,ojciec chrzestny,,lub,,soprano,,?
są gdzieś do pobrania wszystkie odcinki "Nauki jazdy" co kiedyś na tvnie leciało ?
warto brac sie za ,,zakazane imperium,,?klimat taki jak ,,ojciec chrzestny,,lub,,soprano,,?
Warto, klimat zblizony.
są gdzieś do pobrania wszystkie odcinki "Nauki jazdy" co kiedyś na tvnie leciało ?
A wiesz,że p.Mandryk umarła kilka tygodni temu?
Ktos ogladal Terra Nova? Wczoraj byl ostatni odcinek pierwszej serii. Na razie nie wiadomo czy bedzie druga seria, ale koncowka "zabila" kilka watkow.
koncowka "zabila" kilka watkow
To fakt, ale również wykreowała nowe. :zabki:
jo ciulom "MENTALISTY" narazie 2 sezon,narazie ok ale rewelacji nima
SPOJLER ALERT "THE FADES"
Obejrzałem dzisiaj ostatni (szósty) odcinek The Fades. Nieźle się skończyło, jest furtka na drugi sezon. Mnie dobiła śmierć Jay... W taki sposób uśmiercić taką piękność? :( Jak ten ciulik Paul jej nie wskrzesi w drugim sezonie to się do Anglii przejadę i zrobię rozróbę :cham:
Może mi ktoś udostępnić ostatni odcinek Dextera? Przeszukałem różne witryny, ale linki "wygasły".
Może mi ktoś udostępnić ostatni odcinek Dextera? Przeszukałem różne witryny, ale linki "wygasły".
http://iitv.info/dexter/s06e12-this-is-the-way-the-world-ends.html
chodzi ci o odcinek 12 z 6 serii ?
zwierzak
04-01-2012, 12:38
http://video.anyfiles.pl/Dexter+s06e12+pl/Kino+i+TV/video/16133 - tutaj masz bez limitu wszystkie odcinki 6 serii dextera online
A jak chcesz ściągnąć to polecam filestube.com
sidereel.com
przy zakupie netu polecam netia/tp i inne tego typu z wlasnym Ip i mozliwoscia rozlaczania.
Jestem po 1 i niestety ostatnim sezonie Chicago Code :) Wszystko byłoby ok gdyby nie spłycona końcówka finału.
SPOJLER
Aż się prosiło żeby pomiędzy aresztowaniem Gibbonsa a jego skazaniem coś pokazać. A tu od razu murzyn w celi. I co się stało z tą jego cipką? Ostatnia scena z Colvin idiotyczna. A już w ogóle idiotyczne jest że nie będzie drugiego sezonu.
Oglądał ktoś może "Bag of Bones"?
Tak, film chyba tylko dla miłosników filmografii robionej na podstawie ksiązek Kinga.
Ksiązke czytałem jakis czas temu, po obejrzeniu filmu dosc dobrze odzwierciedla klimat Film w pewnych aspektach rózni sie od tresci powieści. Polecam, ale po przeczytaniu ksiązki.
Panowie polecam najbardziej pokurwiony (pozytywnie) serial jaki w zyciu widziałem..
Nie doceniałem kandyjczyków, że mogą mieć tak zryte poczucie humoru, a polski lektor przeszedł chyba samego siebie...
Niestety, serialu nie da sie docenić nie oglądając go przynajmniej kilkukrotnie (i to najlepiej na sporej bani), więc z góry ubolowam, że przejdzie bez echa...
http://www.filmweb.pl/serial/Chłopaki+z+baraków-2001-134084
a tu ogladamy:
http://trailerparkboyss.blogspot.com/
Popieram :) Swego czasu to leciało na Comedy Central :)
Sherlock produkcji BBC :) Rewelka jak dla mnie, choć dopiero po 1 odcinku jestem.
ma ktos lub wie gdzie jest na necie cala 7 seria i 8 seria Amerykanskiego taty z napisami?
http://darkwarez.pl/forum/seriale-tv-rip/3314450-amerykanski-tata-american-dad-sezon-7-2011-57.html
generalnie szukaj na tym forum, powinienes znalezc.
Seriale w oryginale lepsze. Nie kazdy zart sytuacyjny sie chwyta ale zawsze mozna sprawdzic, dobra nauka jezyka... no i nie trzeba sie meczyc z szukaniem napisow.
2 Broke Girls
niby głupi sitcom, a fajnie się ogląda :) O dwóch kelnerkach, które chcą otworzyć piekarnię babeczek, z czego jedna jest dupą bez perspektyw z brooklynu, a druga cóką bankrutem miliardera co zrobił finansowy przekręt i siedzi w więzieniu :) do tego non stop żarty z hipsterów :cham:
Futurama
Lie to me
New Girl
Entourage (najlepszy serial jaki widzialem, lepszy niz Californication)
Modern Family
Grey's Anatomy
Futurama i Entourage tylko w oryginale, tlumaczone zarty na pewno nie sa tak smieszne jak org. Modern Family ujdzie z tlumaczeniem bo az tylu zartow regionalnych nie ma.
Ostatni odcinek 2 sezonu The Walking Dead całkiem dobry (chociaż można się było spodziewać, że pójdzie to w tym kierunku). W Stanach miał rekordową oglądalność:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=86348
Kilka informacji na temat 3 sezonu (uwaga: spoiler z finału 2 sezonu):
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=86336
Czy ten Merle, to jest ten gościu, który odciął sobie rękę w pierwszej serii?
Czy ten Merle, to jest ten gościu, który odciął sobie rękę w pierwszej serii?
Tak
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.