View Full Version : GKS Katowice - Tur Turek - 08 Listopad, 14:00
08.11.2008, godzina 14.00
Katowice, ul. Bukowa 1.
Transmisja na kanale TVS od godziny 13.50
Zaczynamy rundę rewanżową! Na Bukowej gościmy Tur Turek. W pierwszej kolecje, przegraliśmy 0:1. Nikt chyba z nas nie myślał, że ta porażka to jedna z wielu i zamiast walka o górne rejony tabeli, jesteśmy na samym dole.... No cóż, uroki piłki....
Nasz sobotni rywal zajmuje aktualnie dziesiąte miejsce. Po siedemnastu kolejkach ma na koncie 20 pkt. 4 zwycięstwa, 8 remisów i 5 porażek, bilans bramkowy: 16:21.
Dotychczaseowe mecze Tura:
Tur Turek 1-0 GKS Katowice
Tur Turek 0-2 Znicz Pruszków
Tur Turek 1-1 Wisła Płock
Odra Opole 2-2 Tur Turek
Tur Turek 2-2 Warta Poznań
Motor Lublin 1-0 Tur Turek
Tur Turek 0-1 Korona Kielce
Zagłębie Lubin 5-0 Tur Turek
Tur Turek 1-2 Flota Świnoujście
Dolcan Ząbki 0-0 Tur Turek
Tur Turek 0-0 GKP Gorzów Wlkp.
Górnik Łęczna 1-2 Tur Turek
Tur Turek 0-0 Widzew Łódź
Stal Stalowa Wola 1-1 Tur Turek
Tur Turek 2-1 Podbeskidzie B-B
GKS Jastrzębie 1-3 Tur Turek
Tur Turek 1-1 Kmita Zabierzów
Po wynikach widać, że nasz rywal od ośmiu spotkań nie przegrał!!! więc trzeba naprawdę uważać i nie zlekceważyć przeciwnika!!!
Na wyjazdach bilans całkiem przyzwoity: 2 zwycięstwa, 3 remisy i 2 porażki.
Zapowiada sie trudny mecz!!!
http://www.tur-turek.pl/ - strona naszego rywala
http://www.turturek.webd.pl/forum/viewtopic.php?t=3075&sid=99b9c10889dff34b38c0270f80db2841 - forum na temat naszego meczu (dopiero sie rozwija)
Nieobecni (według Sportu)
GKS: Napierała i Sobczak (kontuzje)
Tur: wszyscy gotowi
W takim składzie gralismy w pierwszej kolejce:
GKS: Gorczyca - Prasnal, Napierała, Treściński (73 Górski), Plewnia (39 Krysński), Domżalski, Markowski, Kapias, Bonk (45 Mikulenas), Kaliciak - Sobczak
Trzeba pamiętać, że GieKSa w tym meczu dostała dwie czerwone kartki: Sobczak w 53 minucie za dwie żółte i Markowski w 72 minucie. Tyle, ze bramkę straciliśmy, gdy graliśmy jeszcze w komplecie (34 minuta)
Żurek po meczu: "...ten mecz był falstartem w naszym wykonaniu. Myślałem, że z Turka przywieziemy bardzo korzystny wynik..."
Najgorsze, że cała ta runda była jednym, koszmarnym falstartem...
Zero jegiegoś porządnego "restartu". W całej rundzie udaje nam się tylko raz w dwóch kolejnych meczach zdobyć 4 punkty (2-ga i 3-cia kolejka), raz tylko udaje nam się nie przegrać w trzech kolejnych meczach (remisy w 5-tej, 6-tej i 7-mej kolejce). Tragos!
Choć gra Gieksy niewątpliwie poprawiała się w ciągu rundy, należy zauważyć, że poprawa ta, na tle również poprawiającej się gry innych pierwszoligowców, nie przejawia się w żadnej mierze efektami punktowymi. Kurs na drugą ligę wzięliśmy praktycznie w pierwszym meczu tego sezonu, z "Turturkiem", mając w składzie prawie same "eks-ekstraklasowe nazwiska", kompletnie niezgrane ze sobą na boisku. Jakby tych wzmocnień było mało, wrótce dołączy częściowo tak na raty, bo z tymczasowym zezwoleniem na pracę, choć wg 90minut.pl jakoby "nasz wychowanek", indywidualista Daniel Onyekachi (bez szansy na sukces w grze zespołowej), a później Łukasz Janoszka (jak wiadomo sercem Gieksiarz od bajtla), świetnie rozumiejący się z Domżalskim, Mikulenasem, Bonkiem...
To, że żadna własna, tradycyjna gieksiarska "myśl szkoleniowa", nawet ta wielokrotnie powracająca, nie udźwignie takiego nadmiaru "wzmocnień" powinno być wiadome nie od dnia ostatniej dymisji trenera Żurka. Ale prawda jest też taka, że trener Nawałka w swych 10-ciu meczach w Gieksie (w tym sparingi i puchar) nie zmienia filozofii gry pierwszej drużyny. I z "Turturem" nie zagra juniorami. Byłby to zresztą jedyny manewr, na jaki przed zimowymi transferami Klub mógłby sobie pozwolić.
A na murawę w jutrzejszym meczy wbiegną pewnie wszyszcy, którzy - prócz kontuzjowanych Napierały i Sobczaka - grali w Turku 17-cie kolejek temu. Tylko tym razem, Gieksa musi zagrać koncertowo. Mecz z TUREM, musi być podobny do rewanżowego meczu z TOREM, sprzed dwóch sezonów, kiedy to na Bukowej także zabrakło kibiców, ale nie zabrakło bramek. Innego "restartu" Gieksy sobie nie wyobrażam.
Skoczek1312
08-11-2008, 11:12
nie wyobrażam sobie także ,żeby od pierwszej minuty nie zagrał Budka!!!
Zapowiedź meczu "Sport"
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/83b0eb0cdc1f74e2.html
Panowie ,nie wiem czy dobrze doslyszalem...
w TVS nie machneli sie z tekstem ze brakuje 13 zawodnika? (kibicow)
dajcie linka do relacji z tvs bo nie umie znaleźć
19Paweł64
08-11-2008, 13:04
ja znalazłem TVS HD ;]
ja znalazłem TVS HD ;]
podziel sie linkiem
ekztrakt
08-11-2008, 13:18
http://www.justin.tv/hqtv4/popout
Panowie ,nie wiem czy dobrze doslyszalem... w TVS nie machneli sie z tekstem ze brakuje 13 zawodnika? (kibicow)
Dokładnie tak powiedział komentator, też mnie to zdziwiło :D
stara ekipa
08-11-2008, 13:33
29 minuta przegrywamy 0-1
SuchyTZN
08-11-2008, 13:33
0:1 dla turka ;/ Ladnie to imeh zrobil nie powiem...
takiego gowna dawno nie widzialem
SuchyTZN
08-11-2008, 13:41
0:2...
stara ekipa
08-11-2008, 13:42
przegrywamy 0-2 :( ... "wspaniała gra" naszej obrony
SiurekGKS
08-11-2008, 13:42
wstyd i chanba !!!!
Fanatyk'1964
08-11-2008, 13:48
40 minuta i przegrywamy z Turem 0:2!!! Kompromitacja, wstyd...brak słów na temat naszych piłkarzyków...
Edward Teach
08-11-2008, 13:55
pewnie to przez to ze do ZOO nie poszli...
dobrze, że mom piwo na kaca bo na to patrzeć nie idzie!!żenuła!!!będzie z 1-3!
ps. co do ZOO to powinni ich wszystkich wdupczyć do klatki z lwami!może wtedy by pobiegali?!
Dryfujemy...
Ja bym powiedział, że spadamy
Wrazenia po I polowie.
Poczatek meczu wydawalo sie ze ich pojedziemy...
A potem ?
Zenada.
Prasnal jak on moze grac ?
Co pilka to strata.Prubuje dryblowac i ciagle traci pilki...
Kaliciak sam sie przewraca... SAM !
Iwan niech w drugiej polowie strzela z 50 metrow od razu...
Trescinski i te inne machajki z obrony to juz jest wstyd na maksa .
Gorczyca znowu wpuscil pilke w krotkie rog jak tak mozna ?
(to samo co z Gornikiem na 1-1 ,tyle ze przy drugim rogu stal)
Ogolnie: KOMPROMITACJA i zal na to patrzec.
W czlowieku wzbiera tylko zlosc i bezradnosc ze taka banda pajacy zamiast w cyrku biega po ligowych boiskach i kompromituje nasz ukochany klub :kurwa: :// :(
Wyjebac pseudograjków,Juniorzy do skladu,ZENADA!!!!
Kurwa jak mi wstyd ze takie ciule noszom koszulki z herbem GKS.Przeca oni niy grajom tak jakby kasy niy dostowali ino grajom tak na co ich stac i jakie majom umiejetnosci a jakie majom to widac , zadnych
Przed chwilom miolech telefon od kumpla , pozdro Janusz ;) , czy nasi grajom w czerwonych strojach , echhhh normalnie jak tu niy pic.
Rysku jako obrona ???? Co to kurwa jest u nos takie cos niy istnieje.
Wiycie co skuli mie niych juz lecom do tyj 3 ligi ale wszystkich kurwa bez wyjatku wyjebac i zaczynomy budowac sklad na juniorach i tyla w temacie i niyma ze boli.
Pyrs wkurwiony do czyrwonosci Asta
KRIS_BEMA
08-11-2008, 14:02
Wyć mi się chce. Wypierdalać wszyscy, co do jednego. Bez wyjątków.
A gdzie murzyn? On przynajmniej by biegał, starał się.
HD :lol:
wlaczcie sobie C+ mecz Arsenal - ManU w HD a potem te niby HD na TVS. ludzi w ciula robia i tyla
komentatorzy banda ciuli, 200 slow na minute z ktorych nic nie wynika. pisza pismo do TV Silesia zeby zmienili tych pajacow
co do kopaczy to trza zrobic tak jak kibice Partizana (chyba) ze przyszli na trening i ich rozebrali z koszulek bo pedzieli ze jak graja jak szmaty to nie zasluguja na reprezentowanie barw ich klubu
dokładnie niech wpuści czarnucha może coś zamiesza??po prostu wyć się chce!a potem będzie pierdolenie, że to przez kibiców brak kasy itd
KRIS_BEMA
08-11-2008, 14:05
Murzyna nie ma nawet na ławce!!!
dramat!
wydupiac pseudo grajki!
brawo zarzad;/....
0-3 buahaha
lecimy kurwa, pajace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a moglismy z jastrzebiem miec 3 pkt. sami sobie strzelamy samobója, non stop!!!!
ja pierdole!!!!!!!!!!!!!!0-3!!!co za krycie!!
kepistol
08-11-2008, 14:11
Na to sie nie da patrzec.. nie dosc ze gra zalosna to jeszcze te komentarze gorsze jak na fifie :lol2:
SiurekGKS
08-11-2008, 14:15
cieszcie sie w ogole, ze macie gdzie ogladac mecz
Conrado Coneri
08-11-2008, 14:17
jde do koscioła jutro sie pomodlic zebymy sie utrzymali:huh: Hm zmiany tylko zeby zbudował sie zespół który mógł grac dobrze i strzelac bramki Jak tu jezdzic na mecze jak oni sami widzicie...Wstyd i Hańba...
czarny1125
08-11-2008, 14:17
swoją GRĄ budujecie wizerunek GieKSY
AMEN
ps. to co widze = padaka
dramat!
wydupiac pseudo grajki!
brawo zarzad;/....
0-3 buahaha
lecimy kurwa, pajace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a moglismy z jastrzebiem miec 3 pkt. sami sobie strzelamy samobója, non stop!!!!
krzyś nie pierdol że sami se samobója strzelamy. Popatrz jak oni grają i kto sobie tego samobója strzela. Mieli ile 17? 18 kolejek żeby uzbierać punkty i co i wielkie gówno. Dograć ten i ostatni mecz i wypierdolić połowę i koniec
osz kurwa 0:4 hehehehehehe
SiurekGKS
08-11-2008, 14:18
Gks - tur 0-3
zajebiscie!
Komu kurwa podziekowac?
Piłkarzom, zarzadowi, kibicom?
Wszystkim, dziekuje za rozpierdolenie GKS!!!!
Panie Krzys spokojnie, chodzi mi o TVS.
4
o kurwa :|
kataklizm jak chuj
4 do 0 i turek zegna frajera
RobertSK
08-11-2008, 14:20
łosz kurwa...gorzej niz Gołota....nokaut jakich mało...
wpuscic Hołote!
to sa jakieś jaja !!!!
ale nie przejmujmy sie juz chyba mija te 14 dni do podpisania umowy z dużym sponsorem wiec pewnie od Poniedziałku będziemy mieć kupę kasy.
GieKSa to my a nie te kurwy
z przykroscia patrze na ta gre
zostalo nam tylko wierzyc ze po przerwie bedzie lepiej....
w koncu wiara czyni cuda
ja pierdole co za dno ! :dead:
marcinek030
08-11-2008, 14:22
niech to chuj;/ co to kurwa wogole jest?? nie mamy napastników wogóle...;/ janosza nie potrafi przyjąc najprostszej piłki
to sa jakieś jaja !!!!
ale nie przejmujmy sie juz chyba mija te 14 dni do podpisania umowy z dużym sponsorem wiec pewnie od Poniedziałku będziemy mieć kupę kasy.
a kto tutaj przyjdzie, Asta! Bądźmy poważni!
astalavista
08-11-2008, 14:23
Coś mi się wydaje że będzie więcej bramek...gra naszych to taka kopanina podwórkowa...dosłownie...bardzo dobra komedia....99% składu do wyjebania gdzieś tam do A-klasy...zresztą nie ma sensu nic więcej pisać.
wlaczcie sobie C+ mecz Arsenal - ManU w HD a potem te niby HD na TVS. ludzi w ciula robia i tyla
Też się zastanam czy w TV Silesia wiedzą co to znaczy obraz HD. Bo to co oni mają to jakością przypomina nagrania na telefonie komórkowym
sam nie pierdol!
z jastrzebiem był samobój i nic tego nie zmieni!
a to co jest teraz to inna sprawa!
Kurwa Krzyś pierdolisz jak potrzaskany. Kurwa ile mieli meczy żeby pkt uzbierać?? 17, 18 i co?? i chuj, a że z gorolami wyszło jak wyszło no chuj to jedyn mecz a nie 17. Popatrz się na cało runda jesiynno a niy na jedyn mecz
SiurekGKS
08-11-2008, 14:25
Hołota wchodzi!:szpada:
Oby coś pokazał
co pokaze jak nie bedzie mial z kim pograc
JohnyManhattan
08-11-2008, 14:25
Pzynajmiej mozna se maszty poogladac. Myslalem ze beda mniejsze, ale ten na luku wyglada na calkiem spory. Wie ktos kiedy je beda stawiali?
jest mi po prostu WSTYD....
Hołi więcej zrobił w 10 min niż połowa kopaczy przez cały mecz.....
astalavista
08-11-2008, 14:30
Też się zastanam czy w TV Silesia wiedzą co to znaczy obraz HD. Bo to co oni mają to jakością przypomina nagrania na telefonie komórkowym
A gdzie oglądasz TVS?...bo TVS w HD jest tylko chyba w 2 kablówkach w Polsce...a w innych przypadkach czyli np. w "n","cyfrze: i z satelity można TVS oglądać tylko w SD...a znaczek HD to tylko tak sobie pokazuja.
A i jeszcze jedno...żeby było dobre HD to musi być odpowiednie oświetlenie na stadionie a nie leżące maszty:)))
KRIS_BEMA
08-11-2008, 14:30
Hołota strzelał ale Kaliciak świetnie obronił :)
Swoją pracą budujesz wizerunek GIEKSY!!! - to do pseudozarządu na czele z panem Łojem
Panie Łój, KAŻDY będzie lepszy od Ciebie!, to apropos, słów na TVS w poniedziałek.
won z GIEKSY
ps. wcale się nie dziwię, że miasto ma nas w dupie
nie da sie czytac tego waszego pierdolenia...
merr1000
08-11-2008, 14:37
to co oni wyprawiają na boisku to istna żenada, jesli nie bedzie jakis radyklanych zmian przez przerwe zimową to ja nie wiem co dalej będzie z naszą ukochaną GieKSa!!
kurwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa
co to ma znaczyc ?????????????
do zoo powinni isc ale czyscic klatki !!!!
19Paweł64
08-11-2008, 14:40
Z jakim nr gra Hołota ?
19Paweł64
08-11-2008, 14:40
No ładna bramka : )
JohnyManhattan
08-11-2008, 14:41
mamy gola kontaktowego, teraz bedzie juz z gorki ;) ładnie Iwan strzelil
Czepiacie się tego HD a pewnie większość oglada na kablówkach które sa do waszych telewizorów podłaczone zwykłym kablem a nie kablem hdmi.
ja pierdole to jest temat o tym daremny szpilu a nie jakimś zasranym hd:|WSTYD WSTYD WSTYD
CichyBob
08-11-2008, 14:46
pierdolenia?
a chcesz śmiagać po 4 ligach?
Ja tam i owszem dam rade, ale inni, młodzi? Watpie. teraz jest w chuj kibiców sukcesu!
A ostatnio jest mi po prostu wstyd! Za ostanie wydarzenia! Gra pilkarzy, wyczyny kibicow ...
Dalej ma byc znieczulica?! No wybacz. Chyba, że ja juz faktycznie nie pasuje do tego środowiska ..
skoncz plakac
Iwan, Bak, Domzalski co oni kurwa na tym boisku robia??
kurwa zero zaangazowania, pomyslu ani walki
co to ma być wypierdolić tych nieudaczników na ryj, niech dzisiaj
już wypierdalają, a co niektórzy chcieli im tak dziękowac za 50minut gry z
Jastrzębiem.
Dać juniorów i kończyc te kontrakty, bo już nawet najspokojniejszy czlowiek
szału dostaje.
skoncz plakac
ok!
Tylko potem, zajebisci, sie nie obudźcie z reką w nocniku!
Koniec.
JohnyManhattan
08-11-2008, 14:50
czerwona kartka dla Kubowicza gramy w przewadze moze uda sie chociaz wyrownac.
astalavista
08-11-2008, 14:51
Mielnik jest zajebisty:)..co ten gościu robi w I lidze?
19Paweł64
08-11-2008, 14:52
Co ten komentator gada słuchać się tego nie da sztama n/c
Sztama Kibicowska.. buehehe
Dudi_1979
08-11-2008, 14:56
mega dramat i teraz będziemy wysłuchiwać że boisko nierówne, brak pieniędzy i zupa była QRWA za słona acha i teraz będzie że bez kibiców to chuj a nie gra.
Dawać Juniorów ( Hołota przynajmniej walczył ) i zacznijmy zbierać skład na 2 ligę
Czepiacie się tego HD a pewnie większość oglada na kablówkach które sa do waszych telewizorów podłaczone zwykłym kablem a nie kablem hdmi.
Ja mam podłączone HDMI i b.dobry telewizor a obraz strasznie chujowy
Kompromitacja i zbeszczeszczenie barw i herbu klubowego , ZADOM surowej kary dla winowajcow tegoz obrazu nedzy ...
pyrsk Asta
Hahahaha sztama z Turem Turek
Co za debile komentowali ten mecz to :szok:
Jedyny pozytyw-w koncu wejscie Holoty.
Szkoda tylko ze musielismy dostawac 0-4 zeby mogl wejsc...
Szkoda ze nie zdobyl gola jak mial taka okazje.
Ogolnie padaka, wstyd, kompromitacja, zenada...
Wyjebac tych pajacy ze skladu bo z nimi i tak zlecimy z tej ligi.
Zima bedzie ciezkaaa...
Von Baron
08-11-2008, 15:02
Napiszę tyle najemnicy lub jak ktoś woli niewolnicy.
...a ja nie na pisze nic....brak słów....
szczerbaty
08-11-2008, 15:06
Beznadziejny mecz w wykonaniu GKS-u ;/ komentator byl najlepszy jak powiedzial ze moze bedzie sztama miedzy GieKSa a turkiem hahaha bardzo ladna bramka Iwana nie wiem czy strzelal tak na oslep czy celowal ale bardzo ladna
czerwona kartka dla Kubowicza gramy w przewadze moze uda sie chociaz wyrownac.
:lol3: Johny to mnie rozbawiles. Jak sie nie gra przez 80 minut nic, to myslisz ze w ciagu tych kilku strzeliliby 3 bramki?
strzelil na oslep.
10 razy strzelali z 30 metrow to w koncu wpadlo.
sprzedali mecz, stali jak pojebani, widac bylo ze nie walcza ze to pierdola ze juz niedlugo urlop.
wpuscic mlodych (i niech nikt nie pisze ze to szykowanie sie na 3 lige) oni powalcza, Holota wszedl i nawet nawet pogral.
komentarz w stylu porownywania domzalskiego do Kucza sie w pale nie miesci.
rodzinny GKS :/ tyle ze starzy grali a mlodzi sa DAREMNI
dobrze ze moglem zobaczyc mecz z Bordeaux bo jakbym sie urodzil pare lat pozniej to bym sama padake ogladal
Żenada. Błąd popełnił też trener Nawałka. Co na prawej stronie robił Prasnal?? Przecież też chłop to nieporozumienie. Za długo zwlekał też ze zmianami, już w przerwie trzeba było wprowadzić nowych zawodników. Mielnik jak zawsze na swoim równym, kiepskim poziomie. Zresztą wszyscy dzisiaj słabo. Grali jak by im się nie chciało. Moim zdaniem wystawianie w ataku razem Janoszki i Kaliciaka się nie sprawdza, bo są to zawodnicy podobni, słabi fizycznie. Ogólnie dno dna, patrzeć się na tą grę nie dało. Mam nadzieje że w przerwie zimowej zajdą duże zmiany, bo inaczej skończymy w 2 lidze. Inna sprawa że nasi zawodnicy chyba boją się kamer, bo zawsze jak transmitowane są mecze Gieksy w TV to mecze stoją na żenującym poziomie, a nasi zawodnicy piłki prosto i celnie podać nie umieją.
Duzo nie widziałem bo pod stadionem byłem. Ale zdaje sie ze znowu nasi lotali a przeciwnicy strzelali.
Patyk TzN
08-11-2008, 15:29
dac w ataku młodym pograc, a janoszke najlepiej w srodku pomocy, jako ofensywny, podac potrafi, strzelic tez... chyba plewnia nauczyl sie wrzucac prawie... nie wiem co trescinski robi w skladzie?
to jest kurwa SKANDAL !!
8 chopów jest do wyjebania od zaraz . Niech w nastepnym meczu graja - Sroka , Gajowski , Sadowski , Cholerzyński , Mieszczak , Hołota , Budka . Do tego dorzucic Iwana i ( od dziwo najlepszego dzis w GieKSie ) Plewnie a mamy gwarancje ze trawa bedzie kurwa zryta do gliny.... Jebac tych kurwa chujograjców... Wyjebać w pizdziec do rezerw. Nie placic , nie rozmawiac , aż sami rozwiaza kontrakty za porozumieniem stron....
Edward Teach
08-11-2008, 15:36
jak nie zaplacisz tyo kontrakty rozwiaze PZPN, nakladajac przy okazji zakaz tarnsferow, a kase i tak beda musilei dostac
Sivy_Brynow
08-11-2008, 15:40
Żenada. Błąd popełnił też trener Nawałka. Co na prawej stronie robił Prasnal?? Przecież też chłop to nieporozumienie. Za długo zwlekał też ze zmianami, już w przerwie trzeba było wprowadzić nowych zawodników. Mielnik jak zawsze na swoim równym, kiepskim poziomie. Zresztą wszyscy dzisiaj słabo. Grali jak by im się nie chciało. Moim zdaniem wystawianie w ataku razem Janoszki i Kaliciaka się nie sprawdza, bo są to zawodnicy podobni, słabi fizycznie. Ogólnie dno dna, patrzeć się na tą grę nie dało. Mam nadzieje że w przerwie zimowej zajdą duże zmiany, bo inaczej skończymy w 2 lidze. Inna sprawa że nasi zawodnicy chyba boją się kamer, bo zawsze jak transmitowane są mecze Gieksy w TV to mecze stoją na żenującym poziomie, a nasi zawodnicy piłki prosto i celnie podać nie umieją.
boja sie kamer ?
no ja pierdole przeciez to "zawodowcy" i placa im za kopanie czyz nie ?
jak nie zaplacisz tyo kontrakty rozwiaze PZPN, nakladajac przy okazji zakaz tarnsferow, a kase i tak beda musilei dostac
chodzilo mi o to zeby zaplacic , ale z maksymalnym opoznieniem - tak zeby poczuły te mega gwiazdeczki to - co MY teraz czujemy czyli. wkurwienie , załąmanie , i wstyd , chociaz watpie ze to ostatnie uczucie kiedykolwiiek wystapi u tych patałachów
Naprawde dawać juniorów, niech sobie pograją do zimy, bo jak stracą punkty to nie będzie tragedii, bo przynajmniej będą walczyć, a co my dzisiaj oglądaliśmy zero ambicji i chęci. 90% składu jest do wymiany.
Edward Teach
08-11-2008, 15:51
ale maksymalne opoznienie to 3 miesiace - jesli nie zalpacisz wtedy chocby czesci wyplaty, to konktarkt moze byc rozwiazny z winy klubu, co i tak nie zwalnia Klubu od zaplacenia zaleglej kasy, plus odsetki.
komentatorzy banda ciuli, 200 slow na minute z ktorych nic nie wynika. pisza pismo do TV Silesia zeby zmienili tych pajacow
co do kopaczy to trza zrobic tak jak kibice Partizana (chyba) ze przyszli na trening i ich rozebrali z koszulek bo pedzieli ze jak graja jak szmaty to nie zasluguja na reprezentowanie barw ich klubu
za to ty jestes zajebisty
pierwszy raz zrobili trasmisje, dobrze ze nic sie nie zjebało, nie było źle
czego o grze powiedziec nie mozna- dno, te grajki nie zasługują zeby ich nazywać piłkarzami
VincentVega
08-11-2008, 15:53
to jest kurwa SKANDAL !!
8 chopów jest do wyjebania od zaraz . Niech w nastepnym meczu graja - Sroka , Gajowski , Sadowski , Cholerzyński , Mieszczak , Hołota , Budka . Do tego dorzucic Iwana i ( od dziwo najlepszego dzis w GieKSie ) Plewnie a mamy gwarancje ze trawa bedzie kurwa zryta do gliny....
zgadzam się w pełni...
jak pierwszy raz transmisje. a czym sie szczerze mowiac rozni taka transmisja od przekazu np z centrum miasta? co sie mialo zjebac? robili zle replaye itd o to nie mam pretensji bo widac bylo ze 1 raz. ale na cholere pisza te HD? :lol:
SIMON 100% poparcia. kto hanbi Giekse niech spier**
maly1982
08-11-2008, 16:01
DNO DNA tak najlepiej okreslić to gówno, banda nieudaczników co nie potrafią grać w piłkę, ciekawe co znowu zawiniło ... kasa, kibice,murawa ? A może poprostu brak ambicji,brak umiejętności, brak chęci, brak honoru ? Chyba każdy szybko odpowie sobie na to pytanie ... dziekujemy za to pośmiewisko, wczoraj Gołota dziś GieKSa
Simon Sadowski ma chyba jakąs kontuzje bo nie gral ostatnio w tych sparingach
Przypomne tylko ze w meczu z jastrzebiem chwaliliscie wszystkich!!!!!!! Prawda , grali fatalnie!!!!ale bez przesady!!
Pamiętacie tytuł na stronie głównej, który był przed ostatnim meczem z Turem? "Jak nie z Turem to z kim???? Niedługo będzie JAK NIE Z CZARNYMI ŻAGAŃ TO Z KIM????? :kurwa: !!
żal!!!!!
jak ochłone to moze napisze coś więcej...
hastKOREA
08-11-2008, 16:23
W bala sie gro tak jak pozwalo na to przeciwnik, jastrzębie było po prostu jeszcze słabsze niż nasze gwiazd,zawodnicy znali sytuacjo finansowo klubu jak podpisywali kontrakty,więc nima godki że ich gra mo cokolwiek wspólnego z zaległościami,nie wiem jako dziś wymówka usłysza ale wiem że to najwyrzszy czas żeby dać szansa juniorom, oni bynajmniej bydą mieli okazja sie wykazać,i bydom "gryść trawa"żeby zaistnieć w futbolu a nie to co wyprawiają obecne kukiełki w NASZYCH koszulkach. ZAWSZE GIEKSA
Krist VB
08-11-2008, 16:28
Simon Sadowski ma chyba jakąs kontuzje bo nie gral ostatnio w tych sparingach
Sadowskiego "skasowało" cos innego. Choc nie mozna powiedziec, ze nie jest kontuzjowany
Jesli chodzi o mecz, to zoden komentarz nie bedzie odpowiedni. Tak nie mozna
GLORY GLORY ALLELLUJA , NA TUR TUREK NIE MA CHUJA ! :lol2:
PIŁKARZE WYPIERDALAĆ !!! :sportowiec:
piłkarze?
raczej piłkarzyki
pajacyki , darmozjady , grzyby i inne trole...pojeć jest wiele...
A mnie smieszy postawa niektorych z Was...
Jeszcze niedawno ich broniliscie, bo... Niedostawali kasy. Teraz kasa jest, wiec powinny byc wyniki, wynikow nie ma, wiec co teraz?
Kto mi i reszcie kibicow odda te punkty, ktore byly tlumaczone kasa?
Teraz kasa jest, wiec powinny byc wyniki, wynikow nie ma, wiec co teraz?
jest kasa czy jej nie ma ?! Chuj to wie... w tym klubie obecnie niczego być pewnym nie można... skoro tak źle i tak niedobrze to wobec tego czas się rozstać z piłkarzami.
Ja jestem optymistą. :foch:
Wystarczy kilka dobrych meczy, a znajdziemy sie w środku tabeli. Do tej pory tylko trzy zwycięstwa. Ten wynik będzie trzeba na pewno poprawić na wiosnę. :
NIE WIERZĘ W SPADEK!!
CHIUłAłA
08-11-2008, 17:20
DLa mnie Gorczyca zaspał przy min dwóch bramkach tylko stoi na lini i do zadnej poiłki nie wychodzi
Ja jestem optymistą. :foch:
Wystarczy kilka dobrych meczy, a znajdziemy sie w środku tabeli. Do tej pory tylko trzy zwycięstwa. Ten wynik będzie trzeba na pewno poprawić na wiosnę. :
NIE WIERZĘ W SPADEK!!
a ja niestety juz tak;/
ostatnie promyki optymizmu prysły. Jak można przegraż 1-4 z ... Turem???
No jak?
żałość i tylko żałość, ale chuj, już nie płacze, jak wy to tutaj o mnie piszecie.
Nic sie nie stalo przecież, nie?
Zobaczymy co po niektórzy beda pisać na koniec sezonu, zobaczymy.
Szkoda tego wszystkiego i tyle.
a mój avatar dobrałem przypadkowo, ale jak widać oddaje wsio co sie u nas dzieje.
a ja niestety juz tak;/
Krzyś no co Ty ?! Nie wiesz o tym że wiara CZYNI cuda ???? :cham: zaraz dostaniesz zjebę w stylu : nie byłeś pod stadionem to po co się udzielasz...
lecimyyyyyyyyyyyyyyyyyy
we wszystkim.
optisticzy i perspekticzny futbol to jo amek i ekus
Krzyś no co Ty ?! Nie wiesz o tym że wiara CZYNI cuda ???? :cham: zaraz dostaniesz zjebę w stylu : nie byłeś pod stadionem to po co się udzielasz...
lecimyyyyyyyyyyyyyyyyyy
we wszystkim.
100/10:lol2:
ech, smiech przez łzy;/
No własnie wróciłem do domu , telefon mi się wyładował po 9 rano , a może to i dobrze bo chuj wie czy bym nie przypierdolił w jakieś drzewo ze zdziwienia na trasie jakby mi zadzwonili że wjebaliśmy 1-4 z turem z turka.
Żesz kurwo miła..
Lars Ulrich
08-11-2008, 18:01
ja właśnie się chwyciłem dziś na jednym momencie, jak komentator mówił że gościu przeszedł z Lecha do Tura i pierwsza moja reakcja to dupny śmiech z niego, noooo awans po chuju :lol: ... a za chwile się ocknąłem i kurwa pomyślałem , "przecież Tur właśnie nam wpierdala 4 bramki na naszym stadionie przy (wtedy jeszcze) żadnej dla nas :szok: kurwa to jest przykre w chuj, ten pusty stadion, ta żałosna gra,ostatnie miejsce.. ja nie chcę przeżyć awansu GieKSy do ekstraklasy z wnukami na stadionie...
a za chwile się ocknąłem i kurwa pomyślałem , "przecież Tur właśnie nam wpierdala 4 bramki na naszym stadionie przy (wtedy jeszcze) żadnej dla nas :szok: kurwa to jest przykre w chuj, ten pusty stadion, ta żałosna gra,ostatnie miejsce.. ja nie chcę przeżyć awansu GieKSy do ekstraklasy z wnukami na stadionie...
Taka w chuj bezsilność ogólnie, widzisz co Oni tam wyprawiają na tym boisku i niewiele możesz zrobić. A przez te niecelne podania (taktyka - "bij a leć"), straty piłek i potykanie się o własne wyprofilowane korki tracimy wszyscy. Dzisiaj można było postawić znak równości pomiędzy szarym, pustym i sypiącym się stadionem a grą "piłkarzy". Jedno dorównuje drugiemu...
A swoją drogą to taki Cichos z Turka, by nam się przydał. O Imehu się kiedyś gadało, ale do nas nie trafił, a też by się przydał, bo może sporo nie strzela, ale jak się zastawił to się Maro z Teresą odbijali jak ping-pongi.
Maro i Teresa od wszystkich w tym sezonie odbijają się jak ping-pongi.
Ciiiiiii
Maro przeciez do ekstraklasy cisnie :lol2::lol2::lol2:
Maro przeciez do ekstraklasy cisnie
a nie do EkstŁaklasy?
/sorki, nie mogłem się powstrzymać :cham:
koles1989
08-11-2008, 19:13
Jeden plus tego meczu
Tomasz HOŁOTA!!
nie spadniemy zobaczycie
dar26ber
08-11-2008, 19:39
Jeden plus tego meczu
Tomasz HOŁOTA!!
nie spadniemy zobaczycie
Powiększają I ligę???
Szpiechu
08-11-2008, 19:42
Dać zagrać młodym, wychowankom w następnym meczu. Jak Markowski i reszta posiedzą troche na ławce to może wreszcie zaczną zapierdalać na tym boisku a nie przynosić nam wstyd!!
kaos azul
08-11-2008, 19:51
a markowski w wywiadzie po meczu zapytany o przyczyny porazki zaczal cos sie wykrecac w stylu "no jak napastnicy nie strzelaja a pomoc nie gra tez,to nie mozna wymagac wiele",czy cos w tym stylu - ZAL KURWA PL !!!!!!!!!!!!!
przeciez ta obrona nasza to byla tragikomedia dzis....
imeh co nie strzelil dla tura jeszcze nic w tym sezonie ogrywa maro jak dziecko przy 1 szej bramce (ten wslizgiem probuje go powstrzymac prawie rozjebujac reklamy za bramka przy tym....)
druga bramka to juz kataklizm....zawodnik wychodzi sam z gorcyca,ten broni,a chop z tura ma jeszcze czas dobiec do bali i wciepnac do NIEPILNOWANEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! cichosia,ja pierdole ,co nasza obrona robila przez te dobre 5 sekund,byli w innej czasoprzestrzeni????nie szlo sie wrocic i zablokowac tego cichosia i podania do niego?????????
3 i 4 gol bardzo podobne farsa przy kryciu,dramat
zeby nie bylo tak wszystko na -,wpuszczac holote czesciej i naszych juniorow ,i gorczyca tez niech na conajmniej 1 szpil odpocznie sobie
na plus ze moglem zobaczyc nasze kochane barwy w tv!
Tak po prawdzie: jesteśmy OGÓLNIE w wielkiej dupie i jak ktoś tym wszystkim nie pierdolnie to bedzie dramat!
Co ja pisze, dramat ... tragedia
Krzyś, z całym szacunkiem, ale ile można pisać w jednym temacie że jesteśmy w dupie, przecież to wszyscy widzimy...
Krzyś, z całym szacunkiem, ale ile można pisać w jednym temacie że jesteśmy w dupie, przecież to wszyscy widzimy...
wszyscy?
no chyba jednak nie ...
Nieważne Kim Jesteśmy,
Nieważne Co Robimy,
Nosimy Te barwy
Bo w GieKSe Wierzymy ...
Spadku nie będzie !!
A myślisz, że Twoje pisanie co post, że jest ciulato i jesteśmy w dupie coś zmieni?
Z takimi grajkami to do okręgówki,w końcu to zaplecze ekstraklasy a grają jak na podwórku.
zwierzak64
08-11-2008, 20:35
Trochę więcej szacunku, jak piszecie o komentatorach. Po pierwsze jeden z nich przez pewien czas pracował w GieKSie robiąc dla naszego klubu bardzo wiele, po drugie jest kibicem GieKSy, po trzecie to był zapewne jego pierwszy raz.
Wytknąć komuś błędy oczywiście można, ale przesadą jest nazywać kogoś pajacem i ciulem. Pamiętajmy, że swoimi postami tutaj na forum też budujemy wizerunek kibica GieKSy, więc mam nadzieję, że następne posty dotyczące transmisji w TVS będą trzymały poziom.
Pozdrawiam
A myślisz, że Twoje pisanie co post, że jest ciulato i jesteśmy w dupie coś zmieni?
już nie ...
wiem, sam mi pisałeś, po chuj sie tutaj udzielasz, to i tak nic nie da ...
ale każdy sposób jest dobry podobno.
Pozdrawiam wszystkich!
OLE!
jak ktos sie uczy to po co mowi 200 slow na minute gadac zeby gadac? kwestia warsztatu komentatorskiego. jestem pewny ze nie gadalbym tyle bo tym komentarzem zaglusza mi mecz. po prostu zamiast skupic sie na obrazie to gadanie tego chopa mnie zamecza
to ze jest kibicem Gieksy niczego nie zmienia
Nie będę odpowiadał na większość postów, bo niektóre z nich trzymają totalnie żenujący poziom... Zresztą jak zwykle i do tego się przyzwyczaiłem.
Chciałbym tylko odnieść się do postu Zwierzaka ostatniego. 100% racji - więcej wyrozumiałości dla debiutantów. Wcale nie jest łatwo komentować mecz. Chłopaki nabiorą doświadczenia - kiedyś musieli zacząć.
koles1989
08-11-2008, 20:53
O naszej drużynie w tym sezonie to naprawdę można książkę napisać pdt. "Gdzie tkwi problem" Bo tyle z biegów okoliczności i pecha to jest naprawdę masakra.
Poczynając od:
- 3 trenerów w przeciągu pół roku, chyba Orzech jednak był z nich najkompetentniejszy, sprawa z Osyrą błąd kategoryczny zarządu, zatrudnienie Żurka z wiadomą przeszłością i "sukcesami" także błąd ale teraz jest nowe światełko w tunelu.
- transfery, wielkie nazwiska wróżące sukces, potwierdziły to sparingi. Nastawienie optymistyczne Sobczak zastępuje Gielze czyli wzmocnienie Domżalski - Jaromina, Bonk - Sierkę i wzmocnienie obrony przez Napierałe i Terese a co się okazało?? Sobczak cień własnego cienia, Domżalski z ledwością wytrzymuje kondycyjnie połówkę spotkania i marnuje setki Napierała niestety kontuzja a Teresa... wiadomo
- sprawa z boiskiem, przetargami i stosunki z UM także minus
- kibice: wraz z coraz gorszą pozycją w tabeli ich także ubywało i w dodatku ostatnie spięcie..
- problemy w klubie tzn. brak wypłat dla piłkarzy, zamieszenie z sponsorem który miały być a go nie ma, konflikt między kibicami a piłkarzami, najazd kibiców na działaczy...
Reasumując
Fatalny sezon, co mogło sie jeszcze gorszego przydarzyć?? Wszystkie nie szczęścia spadły na nas.
Teraz trzeba przygotować się na następny sezon i wierzyć
Raz sam komentator powiedział...
"My sobie tu gawędzimy, bo sami Państwo widzicie jak te spotkanie wygląda"
Jeśli już mowa o komentatorach to jak na pierwszy raz jestem pełen uznania. Oczywiście były wpadki, rzeczywiście troszke za dużo mówili, ale to pewnie dlatego, że bardzo chcieli zrobić to dobrze. W porównianiu do TVP Katowice zdecydowania na plus. Obrażanie ich to żenada, tłumaczyć to można jedynie zdenerwowaniem na tą padlinę którą musieliśmy oglądać. Sorka za mały OT, ale cóż można o tym meczu napisać?
Zadko mam okazje ogladac GieKSe na zywo ale po tym co zobaczylem dzisiaj bede sie bal zalaczyc telewizor na przyszly tydzien,serducho moze nie wytrzymac.
marcin GieKSa
08-11-2008, 21:56
jo napisza tyla wyjebac 3/4 tych pajacow i nieudacznikow na zbity pysk od zaroz!!!nosz kurwa jego mac mi to sie w glowie nie miesci zeby z Turkiem 1-4 wdupic!kurwa koniec swiata.........swoja droga jak ktos mogl tych frajerow do Gieksy zatrudnic chyba byl slepy albo nie znol sie na bali!DOSC OSMIESZANIA GIEKSY przez bande Frajerow.na gruba zapierdalac szmaciarze.........
Jeśli chodzi o TVS, to po pierwsze podziękowania, że chcieli i pokazali transmisje tego meczu (już nieważne, że taki wynik, nikt tego nie mógł przewidzieć). Więc należy się szacunek, że dali transmisje, bo jedynie skrót byśmy obejrzeli. Oczywiście po samej transmisji i komentatorach widać, że debiutuje, ale się starali i zbierali doświadczenie.
Ja widzę jedyny plus tego wyniku, to naturalnie Hołota. Gdybyśmy przegrywali 0:1, to pewnie grzałby ławę. Podobnie przy wyniku 1:1, czy 1:0. Chłopak pojawił się na murawie bez balastu psychicznego. Miał jedną sytuacje, zrobił wszystko jak należało, ale zabrakło szczęścia. Zebrał doświadczenie, oby grał częściej.
Co do reszty, to kurtyna milczenia.........
Sprawdzałem w notatkach i wyszło, że ostatni tak kiepski rezultat był w sezonie 2004/05
GKS - Amica 1:4
merr1000
08-11-2008, 22:06
No cóż po tym meczu mozna napisać? Ci wierni powiedzą "Wiara czyni cuda" więc i ja mam nadzieje ze na wiosne się coś zmieni jednak jestem pełen obaw bo jeśli jakis CUD sie nie stanie i nasi grajkowie nie nauczą się kopać piłki to chuja bedzie z pierwszej ligi na Bukowej! jak to już ktoś kiedyś napisal grajkowie zamiast pierdolić o krzywej murawie i innych pierdolach powinni powiedziec że nie interesuje ich granie w GieKSie tylko kasa! jednym słowem to co dzis zobaczyłem to istna Żenada !!
pozdrawiam
marcin GieKSa
08-11-2008, 22:07
czlowieka ogarnia bezsilnosc totalna takie Tury , Kmity , Dolcany moga se zrobic porzadno druzyna bez nazwisk ino w Katowicach to sie nie udaje.......plakac mi sie chce
Joanna23
08-11-2008, 22:14
Hmmm a wydawało mi sie, że praca Nawałki zaczyna przynosić efekty ?? Przynajmniej tak to wyglądało. Nie będę rozwijać tego tematu, bo i odpowiedź mi się żadna nie nasuwa. Mamy dobrego fachowca, wina w moim przekonaniu leży tylko po stronie piłkarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niech ta runda sie już skończy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wina piłkarzy.... ale przecież wszyscy wiemy na co stać takich zawodników jak Markowski, Iwan, Janoszka, Kapias, czy Gorczyca i jeszcze kilku by się znalazło. To są piłkarze z umiejętnościami na czołówkę drugiej ligi. I tu nie chodzi o nazwiska. A po czym stwierdzacie, że mamy dobrego fachowca za trenera?? Bo ustawiał pachołki u Leo, czy dlatego, że potrafi się fachowo wysławiać?? Jak zrobi jakiś wynik z tą drużyną, wtedy będzie można go chwalić. Zanim do Nas przyszedł miałem go za przeciętnego trenera i nic w tej kwestii się nie zmieniło. A w następnej rundzie jak będą wymieniać murawę, to nawet już atutu własnego boiska nie będzie.
maciek_70
08-11-2008, 22:50
Runda się skończyła jeden mecz wstecz. Jestem jak najbardziej za budową drużyny składającej się z młodych grajków takich jak Hołota. Jest w młodej kadrze parę takich, którzy z pewnością wnieśli by drużyny dużo dobrego. "Młode wilki", które wiele potrafią i chcą się realizować. Niektórzy poszli już do innych klubów, bo w GieKSie nie dało im się szansy, ani nawet perspektyw. PANIE TRENERZE!!!! WYPRÓBUJ TYCH MŁODYCH, KTÓRYCH PRÓBOWAŁ PAN NA SPARINGU!!! Więcej czasu w grze w podstawowym składzie na najbliższym meczu, żeby mogli się ograć ze starą kadrą i będzie lepiej.
Dzisiejszy mecz... szkoda moich słów. Poza Hołotą i jego grą, którą oceniam bardzo pozytywnie, muszę zaznaczyć, że nie obwiniam za żadną bramkę Gorczycy. Obrona była do bani. Poza tym piłkarze muszą się nauczyć patrzeć na boisku, bo w ataku wystarczyło czasem przerzucić na drugą stronę boiska, żeby stworzyć szansę na strzelenie bramki. Iwan uratował honor strzeleniem bramki, bo tak, to w grze też nie miał dobrego dnia.
Czy nasi grajkowie poimprezowali wczoraj, czy co? Nawet biegać im się nie chciało!!!
maciek_70
08-11-2008, 22:52
Trenera na razie bym zostawił w spokoju, bo dopiero kilka meczy z ta ekipą rozegrał
GieKSa zacznie wygrywac jak przy Bukmachera beda Kwoty >7 na wygrane GieKSy
Bo potem inne Druzyny beda sobie obstawac i przegrywac.
GieKSa to my!!
Żaba-Bogucice
09-11-2008, 00:37
Hmmm a wydawało mi sie, że praca Nawałki zaczyna przynosić efekty ?? Przynajmniej tak to wyglądało. Nie będę rozwijać tego tematu, bo i odpowiedź mi się żadna nie nasuwa. Mamy dobrego fachowca, wina w moim przekonaniu leży tylko po stronie piłkarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niech ta runda sie już skończy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
malenka,ona sie własnie zaczeła:fly:
dar26ber
09-11-2008, 00:41
Niestety za wcześnie jak dla nas!!!
Żaba-Bogucice
09-11-2008, 00:43
Wina piłkarzy.... ale przecież wszyscy wiemy na co stać takich zawodników jak Markowski, Iwan, Janoszka, Kapias, czy Gorczyca i jeszcze kilku by się znalazło. To są piłkarze z umiejętnościami na czołówkę drugiej ligi. I tu nie chodzi o nazwiska.
no własnie kolego,takie umiejetnosci ze lezymy,i nas nie kopia a jebia w dupsko w twierdzy bukowa....zal.pl.kiedys nie do pomyslenia.:kurwa:
fjodor1978
09-11-2008, 00:52
KURWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAktoś kiedyś napisał, że jeszcze nie osiągnęliśmy dna.... Mam nadzieję, że dziś to dno zostało osiągnięte i będzie się od czego odbić...
Mecz można przegrać bo to tylko piłka nożna , ale żeby przegrać u siebie 1-4 z Tur Turkiem w dodatku dwie bramki strzela około 40 letni Imeh to jest wstyd.
Lars Ulrich
09-11-2008, 07:49
jak ktos sie uczy to po co mowi 200 slow na minute gadac zeby gadac? kwestia warsztatu komentatorskiego. jestem pewny ze nie gadalbym tyle ja jestem pewny że jakbyś pierwszy raz zasiadł na stanowisku komentatorskim to byś kleksa puścił nawet komentując lige Red BoX Soccer , poza tym z Twoim śląskim akcentem byś sie nadał to komentowania niewolnicy Isaury na tvp Silesia :cham: , komentowanie to nie jest łatwy kawałek chleba, poza tym kilka razy bardzo chwalili kibiców, nie raz była wpadka ale to jest kwestia kilku meczyi na pewno nie beda siedzieć z założonymi rękami do tego czasu tylko wyeliminują błędy, to że dużo gadali wynika z tego że chcieli się pokazać z dobrej strony i najważniejsze że ci co chcieli to mogli obejrzeć GieKSe w tv, jest to bardzo fajny gest w naszą stronę, a głos mogłeś wyciszyć bo i tak było słychać co najwyżej dźwięk placka puszczonego przez gołębia z dachu głównej no i jakieś pokrzykiwania trenerów. myślałem że ja marudze ale przebijasz mnie :)) pozdrawiam
Mecz można przegrać bo to tylko piłka nożna , ale żeby przegrać u siebie 1-4 z Tur Turkiem w dodatku dwie bramki strzela około 40 letni Imeh to jest wstyd.
O jaaaa ... :hihi:
Imeh ma jak narazie 26 lat.
Innego nie znam
Wina piłkarzy.... ale przecież wszyscy wiemy na co stać takich zawodników jak Markowski, Iwan, Janoszka, Kapias, czy Gorczyca i jeszcze kilku by się znalazło. To są piłkarze z umiejętnościami na czołówkę drugiej ligi. I tu nie chodzi o nazwiska.
No właśnie skąd mamy wiedzieć, może właśnie dziś jest czas, żeby się zastanowić kim są owi piłkarze.
- Markowski nigdzie poza GKS-em (w czasach koszmarnej bidy) nie miał miejsca w składzie
- Iwan w sumie ciężko się specjalnie przyczepić, ale też nie jest przypadkiem że w Ekstraklasie w żadnym kolejnym klubie nie chcieli go zatrzymać(generalnie i tak jest jednym z niewielu, którzy powinni zostać)
- Janoszka, jego nie ma co oceniać specjalnie, bo i tak na pewno czeka na powrót do Chorzowa
- Kapias jeden z bardziej przereklamowanych zawodników w naszej drużynie lekkomyślne błędy, zero taktyki(jak widać Nawałka zaczyna to też widzieć, stąd ławka)
- Gorczyca nic do niego nie mam bo wielokrotnie nas ratował, ale to też bramkarz który wcześniej praktycznie cała karierę grzał ławę w różnych drużynach.
Generalnie reasumując w tej drużynie powinni zostać na wiosnę: Iwan, Janoszka(nie realne), Kaliciak, Napierała, Budka i Gorczyca(na rezerwowego bramkarza)
O jaaaa ... :hihi:
Imeh ma jak narazie 26 lat.
Innego nie znam
jasne jak imeh ma 26 lat to ja mam 10...
wiekszosc czarnoskorych w naszych ligach ma przed "30" ale wg ich papierow z ktorymi zawsze maja problemy...
poza tym imeha ze Slaska Wr chcieli sie ma maxa pozbyc bo sie wydupial na bali jak nasz danielek a ten przeszedl do "LEPSZEGO KLUBU" I teraz gra A TAKI SCENARIUSZ CZEKA NASZE GWIAZDY (beda grac i strzelac w Radzionkowie, Łabedach moze zabierzowie...)...
to chlopy bez jaj a ich postawa na boisku na bank przyciagnie menagerow z czolowych druzyn extyraklasy (hehehehehehehehehehehe) gdzie beda brylowac swoim OBUWIEM, NAZELOWANYMI LBAMI...
az strach sie bac ze zaden z nich nie podpisze na jesien z nami kontraktu BO WYMIENIONA BEDZIE MURAWA (hehehehehe)...
ide sie napic bo tyle nam chyba zostalo !!!
To niech nikt nie pisze ze ma 40 lat :jezor:
takim gadaniem dyskryminujecie jego i robicie z naszych pilkarzy jeszcze wieksze fajtlapy , ze nie potrafili upilnowac czy odebrac pilki dziadzi
Xena_GKS
09-11-2008, 10:34
Jeśli chodzi o grę,której właściwie nie było ze strony naszych piłkarzy,to może nie będę się wypowiadać,bo wszystko zostało powiedziane na ten temat.
W trakcie transmisji nie wiedziałam czy mam się śmiać,czy płakać,jak do przerwy przegrywali 0:2.
Jeden z komentatorów (?) powiedział (przy wejściu na boisko Hołoty) jedno zdanie,żeby dawać szansę młodym piłkarzom,żeby nie siedzieli na ławce,bo za kilka lat będą już wypaleni i nic z nich nie będzie. Nie wiem jak to dokładnie powiedział,w każdym razie sens wypowiedzi wiadomy. I ja się z tym zgadzam.
stefanosk
09-11-2008, 10:57
Kolejna galeria zdjęć
www.GKS-Katowice.pl
Lars Ulrich
09-11-2008, 11:04
powiedział że w innych klubach zawodnicy w młodszym wieku występują w najlepszych ligach a u nas mając 20 lat ciagle się gada "mamy czas mamy czas" , bardzo mi sie ta wypowiedz podobała
Powiedzial ze w innych krajach zawodnicy sa wprowadzani bardzo szybko, a w polsce zawodnik majacy 20-lat to talent ,ktory jeszcze ma czas.
Zwrocilem uwage na ta wypowiedz bo gadajac z ziomkiem nieraz sie z tego nasmiewalismy ze tutaj koles ma 25 lat to nieraz mowia o nim ze jest nadal (wiecznie)utalentowany a za granica pierwsze skrzypce w swoich zespolach graja mlodziki typu Krkic, Messi czy Theo Walcott.
W polsce malo jest przykladow mlodych graczy,ktorzy sa wprowadzani do druzyny i faktycznie graja w zespolach ligowych.Z Legii mozna co najwyzej wymienic Rybusa i Borysiuka.
Xena_GKS
09-11-2008, 11:44
powiedział że w innych klubach zawodnicy w młodszym wieku występują w najlepszych ligach a u nas mając 20 lat ciagle się gada "mamy czas mamy czas" , bardzo mi sie ta wypowiedz podobała
Powiedzial ze w innych krajach zawodnicy sa wprowadzani bardzo szybko, a w polsce zawodnik majacy 20-lat to talent ,ktory jeszcze ma czas.
Zwrocilem uwage na ta wypowiedz bo gadajac z ziomkiem nieraz sie z tego nasmiewalismy ze tutaj koles ma 25 lat to nieraz mowia o nim ze jest nadal (wiecznie)utalentowany a za granica pierwsze skrzypce w swoich zespolach graja mlodziki typu Krkic, Messi czy Theo Walcott.
W polsce malo jest przykladow mlodych graczy,ktorzy sa wprowadzani do druzyny i faktycznie graja w zespolach ligowych.Z Legii mozna co najwyzej wymienic Rybusa i Borysiuka.
No tak,właśnie o to mi chodziło.
A ja proponuje nasz klub przekształcić nie w Spółkę Akcyjną - a Zakład Pracy Chronionej.
Po wysłaniu zapisu meczu z Turkiem do ZUS mamy dofinansowanie z PFRONu na 100% dla większości zawodników.
Nie dość że będzie stały dopływ pieniędzy to i jakieś zgrupowanie /sanatorium/ na koszt ZUS się uda zrobić.
zdjęcia i krótki opis meczu www.GieKSiarze.pl
Joanna23
09-11-2008, 17:42
Kum kum dobrze wiesz o co mi chodzi :p Wymarzona zimowa przerwa
pablo1982r
09-11-2008, 20:38
wydaje mi sie ze powinien u nas powstać klub rugby.....mistrzostwo Polski murowane!!
właśnie na takiej wysokości pilłka latała nad bramka jak na boisku do rugby.
Interceptor
09-11-2008, 22:52
Taaaa ...... nic dodać nic ująć :huh:
Relacja z meczu z "Sportu:
http://images36.fotosik.pl/28/93ffb68584847496m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=93ffb68584847496)
Chyba pierwsze takie słowa Prezesa na temat naszych piłkarzyków...
I Nawałka o Hołocie ! !
Szkoda, że tak późno to dostrzegli...
A ja proponuje nasz klub przekształcić nie w Spółkę Akcyjną - a Zakład Pracy Chronionej.
Po wysłaniu zapisu meczu z Turkiem do ZUS mamy dofinansowanie z PFRONu na 100% dla większości zawodników.
Nie dość że będzie stały dopływ pieniędzy to i jakieś zgrupowanie /sanatorium/ na koszt ZUS się uda zrobić.
Zapewniam Cię, że ludzie pracujący w takich zakładach pomimo tego, że z reguły za psie pieniądze (bo kto im więcej zapłaci???) dają z siebie wszystko. Więc porównanie wyjątkowo nie na miejscu, po tym co oglądaliśmy w sobotę.
Do tej pory jestem w szoku! Pomimo tego, że tej piłki trochę się już naoglądałem w życiu, dotąd nie potrafię znaleźć jakiegoś racjonalnego wyjaśnienia takiego DNA. Tym bardziej, że do meczu z Jastrzębiem wyglądało to stopniowo coraz coraz lepiej. I na serio zaczynam się zastanawiać nad jakimiś pozasportowymi wytłumaczeniami...
Zastanawia mnie też postawa Tomka Hołoty. Jeżeli zawodnik który był dotąd poza składem odstaje tak bardzo in-plus na tle pozostałych, to może trzeba było wcześniej odważniej sięgnąć po takich piłkarzy jak Cholerzyński, Mieszczak itd. - nawet jeśli są trochę gorsi od Tomka.
Czy już spadliśmy? Oczywiście, ze jeszcze nie. Tylko, że nie wiem czy znajdziemy kasę na wymianę składu praktycznie w 100 procentach i to na graczy o klasę lepszych. W naszej sytuacji tylko to daję szanse na uratowanie I ligi. Tym, którzy "grali" w sobotnim meczu ja osobiście już nigdy nie zaufam.
Szkoda tylko, że trzeba było blamażu ze strony "kibiców" dwa tygodnie temu oraz blamażu w sobotę ze strony "piłkarzy", aby nasi działacze przejrzeli wreszcie na oczy - z kim mają do czynienia. Mam nadzieję, że ta nauka nie pójdzie w las.
BYLE DO WIOSNY, BO MIMO WSZYSTKO NADZIEJA ZAWIEŚĆ NIE MOŻE....
Zapewniam Cię, że ludzie pracujący w takich zakładach pomimo tego, że z reguły za psie pieniądze (bo kto im więcej zapłaci???) dają z siebie wszystko. Więc porównanie wyjątkowo nie na miejscu, po tym co oglądaliśmy w sobotę.
A ja Ciebie zapewniam, ze nie chodzi mi wcale o kwestie zaangażowania - a raczej kwestię koordynacji ruchowej ...
Moim zdaniem na tle takiego potentata ligowego jak Tur Turek - nasi kopacze wyglądali jak przypadkowa zbieranina z ulicy, która po raz pierwszy grała ze sobą.
Znamienne jest to, że najlepszy w naszej drużynie był młody chłopak, który wszedł na debiut - pewnie tylko dlatego, że losy meczu były już przesądzone.
Moim zdaniem za tydzień powinna być wyjściowa 11 złożona tylko z juniorów - i chciałbym widzieć miny naszych kopaczy jak juniorzy ugrają lepszy wynik niż Seniorzy z Turem - a o to raczej nie będzie trudno ...
Może to spowoduje jakąś dodatkową mobilizacje - a przede wszystkim da argument naszym działaczom do rozmów o przyszłości niektórych kopaczy w naszym klubie ...
Przesadzacie...
11 juniorów pokroju Tomka Hołoty nie mamy...
A Kmita widzac sklad przeciwnika napewno nie grala by na remis (tak jak dotychczas staraja sie grac na wyjazdach) i mysle ,ze to dopiero mogla by byc kompromitacja.
Paru juniorow by sie znalazlo ,ale ilu 4-5 ?
Szpiechu
10-11-2008, 14:27
Przesadzacie...
11 juniorów pokroju Tomka Hołoty nie mamy...
A Kmita widzac sklad przeciwnika napewno nie grala by na remis (tak jak dotychczas staraja sie grac na wyjazdach) i mysle ,ze to dopiero mogla by byc kompromitacja.
Paru juniorow by sie znalazlo ,ale ilu 4-5 ?
no i lepiej obejrzeć tych 4-5 juniorów którzy biegaja staraja sie niż naszych emerytów którzy tylko potrafią marudzić
Rahim, powiedz ile jeszcze musimy najeść się wstydu, ile jeszcze klubów z miast, których lokalizacji przeciętny, polski kibic nie jest w stanie okreslić musi nasz upokorzyć zanim postawimy wreszcie na tych, którzy nie są w tym klubie tylko dla kasy, dla których założenie trójkolorowych barw jest zaszczytem a nie wyłacznie interesem...z reszta dla nas mało opłacalnym?
jest w składzie 8 młodych zawodników , którzy na pewno za GieKSe nie tylko serce by na boisku zostawili...
Dorzucic Budke , Plewnie , Iwana i mamy drużyne ,z której nawet po porażce bedziemy dumni...
Relacja z meczu z "Sportu:
http://images36.fotosik.pl/28/93ffb68584847496m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=93ffb68584847496)
Chyba pierwsze takie słowa Prezesa na temat naszych piłkarzyków...
I Nawałka o Hołocie ! !
Szkoda, że tak późno to dostrzegli...
co za idiota wystawiał oceny Naszym graczom... ??
Plewnia , najlepszy wsród patałachow dostaje najsłabsza ocene.
Markowski co zajebał 2 bramki dostaje jedna z lepszych , tak samo jak Wijas , który w srodku pola mial moze z 2 przechwyty...
Kolejny kurwa znawca...
_Bartos_
10-11-2008, 15:30
GieKSa brak pozytywnych emocji
ewentualnie ala dr.Piekarczyk : GieKSa można powiedzieć...
lub ala viceprezes Łój : GieKSa nie mogę zdradzić szczegółów :)
Takie banery powinny powstac na nastepny mecz z Kmita.
Szpiechu mnie nie zrozumial.
Niech graja Ci ktorzy sa gotowi na to (Mieszczak,Hołota), tacy ktorzy fizycznie nie beda odstawali od przeciwnikow, a nie ze wystawimy 11 mlodzikow i po godzinie gry juz nawet ambicja nic nie da , gdyz nie beda mieli na nic sily a wtedy i tak bedziemy musieli wpuscic te pizdeczki bez ambicji.
Wiadomo, ze trzeba w koncu dac szanse pogrywac naszej mlodziezy ktora bedzie zapierdalala na boisku, ale mimo wszystko z umiarem.
Zreszta jeszcze tylko Kmita z ktora trzeba powalczyc o te 3 punkty i w zime wyjebac patalachow niech ida grac do druzyn pokroju Radzionkowa a spróbowac wzmocnic zespol kims innym.Paru graczy jak Iwan zostawic, dawac grac mlodym,ktorzy sa gotowi + kilku zawodnikow sciagnac (tylko z sensem) i jedziemy, bo jesli teraz bysmy sie nie utrzymali to skutki beda katastrofalne.Mielismy zimowac pare sezonow w 1 lidze,zeby atakowac ekstraklase a tak to bysmy pozimowali ale w 2 lidze.A wydostac sie z niej byloby bardzo ciezko.
Dzisiaj na spokojnie juz można cokolwiek powiedziec na temat tego żałosnego spektaklu z soboty.Mnie,naiwnemu,wydawało się,ze spadek na ostatnie miejsce w tabeli będzie tym przysłowiowym dnem,z którego można i nalezy się odbic do góry.Ale nie...Nasi wyrobnicy nie pozostawili mi złudzeń o co tu chodzi.Kto wie,czy nie najlepiej postąpił Miki mówiąc ze pierdoli i nie gra,niz reszta,która wystawia nas na pośmiewisko?Może trener zamiast prowadzic treningi powinien najpierw pogadac z chujograjkami i zapytać,kto w ogóle ma ochote zagrac w ostatnim meczu?! No chyba że ta klęska to wina kibiców? Może tym terrorystom siadła psycha po meczu z jastrzębiem i nie umieją sie pozbierać?
Szpiechu
10-11-2008, 22:53
Szpiechu mnie nie zrozumial.
Niech graja Ci ktorzy sa gotowi na to (Mieszczak,Hołota), tacy ktorzy fizycznie nie beda odstawali od przeciwnikow, a nie ze wystawimy 11 mlodzikow i po godzinie gry juz nawet ambicja nic nie da , gdyz nie beda mieli na nic sily a wtedy i tak bedziemy musieli wpuscic te pizdeczki bez ambicji.
Wiadomo, ze trzeba w koncu dac szanse pogrywac naszej mlodziezy ktora bedzie zapierdalala na boisku, ale mimo wszystko z umiarem.
Zreszta jeszcze tylko Kmita z ktora trzeba powalczyc o te 3 punkty i w zime wyjebac patalachow niech ida grac do druzyn pokroju Radzionkowa a spróbowac wzmocnic zespol kims innym.Paru graczy jak Iwan zostawic, dawac grac mlodym,ktorzy sa gotowi + kilku zawodnikow sciagnac (tylko z sensem) i jedziemy, bo jesli teraz bysmy sie nie utrzymali to skutki beda katastrofalne.Mielismy zimowac pare sezonow w 1 lidze,zeby atakowac ekstraklase a tak to bysmy pozimowali ale w 2 lidze.A wydostac sie z niej byloby bardzo ciezko.
Też źle napisałem chodziło mi właśnie o takich jak Mieszczak Hołota, Cholerzyński, Budka, Sadzik niektórzy mają po 20 lat a są traktowani jak juniorzy
Krist VB
11-11-2008, 07:36
Mam przeczucie, że na Kmite wyjdzie Mieszczak. Tym bardziej, ze podobno został "klepnięty" przez Nawałke. Nie sadze żeby był naszym zbawca ale chciałbym sie sam przekonac, ile w rzeczywistości jest wart. Jesli dostanie szanse i poradzi sobie z betonem z Zabierzowa to znaczy, ze dotychczas trenery sie myliły.
Z dzisiejszego "Sportu" rozmowa z Nawałką o meczu z TURem:
http://images26.fotosik.pl/294/484c7ea2a61fb081m.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=484c7ea2a61fb081)
"...Stare błędy się powtarzają..." to dlaczego nie robią nic z nimi ? ?
I najlepsze: wczoraj mieli dwa treningi ( zamiast iść oglądać F-16... mam nadzieję ).
"My w Wiśle stawialiśmy sobie za wzór Ślązaków. Że zawsze walczą do upadłego, że nie ma zlituj sie z nimi. Teraz brakuje mi tego w GieKSie" - cytat dnia jak dla mnie !!
Dla mnie też Artis! No ale czy mogło być inaczej, skoro ten skład oparto na zawodnikach, którzy są tu aby się odbudować przed transferem do "prawdziwego" klubu lub przed powrotem, do swojego macierzystego, ewentualnie takich, którzy co rok zmieniają kluby jak buty na zimę? Nic dziwnego, że Jaromin tu nie pasował, bo jemu akurat zależało....
Mam przeczucie, że na Kmite wyjdzie Mieszczak. Tym bardziej, ze podobno został "klepnięty" przez Nawałke. Nie sadze żeby był naszym zbawca ale chciałbym sie sam przekonac, ile w rzeczywistości jest wart. Jesli dostanie szanse i poradzi sobie z betonem z Zabierzowa to znaczy, ze dotychczas trenery sie myliły.
mi nawet to wisi czy udowodni poprzednim trenerom jaki błąd popełniali nie dając mu szansy gry, zależy mi na tym by sprawił, że nasza GieKSa odbije sie od dna i zacznie strzelać bramki!
jak bedizemy widziec ze wejdzie mlody i bedzie walczyl, nie lazil ale zapierdzielal za kazdym balem, nie odstawi nogi a mu cos nie wyjdize to bedize doping jak wtedy kiedy spadalismy i szacunek za walke.
dziwi mnie Markowski bo tez wtedy gral i wie co i jak a zachowuje sie jak panienka zarowno na boisku jak i w wywiadach.
wole ogladac walczacych synkow niz nazelowane gwiazdy ktorym sie marzy 1 liga :lol:
Dudi_1979
12-11-2008, 10:57
jak bedizemy widziec ze wejdzie mlody i bedzie walczyl, nie lazil ale zapierdzielal za kazdym balem, nie odstawi nogi a mu cos nie wyjdize to bedize doping jak wtedy kiedy spadalismy i szacunek za walke.
dokładnie tak wolę 1000 razy oglądać biegającego od lini do lini Mielnika czy Janoszkę, pomimo braku umiejętności niż truchtajacego Bonka czy Treścińskiego po 10 minutach gry. Smutna prawda jest taka,że z obecnej "pierwszej 11" zostawiłbym 3-4 chłopa max.
I jeszcze jedno nie wiem dlaczego wszyscy trenerzy próbuja usilnie stworzyć "kreatorem" gry Plewnię. Nie mogę już na niego patrzeć a myślę że większość uzytkowników tego forum miałoby podobne statystyki jak nasz Piotruś "Almighty" Plewnia. Kiedys juz grał w GieKSie "Diego Armando Pawłuszek" teraz mamy "Andrea Plewnio"
AVE
"My w Wiśle stawialiśmy sobie za wzór Ślązaków. Że zawsze walczą do upadłego, że nie ma zlituj sie z nimi. Teraz brakuje mi tego w GieKSie" - cytat dnia jak dla mnie !!
Teraz "nie walcza do upadłego" i "nie ma zlituj sie" bo poprostu u nos nima Slonzokow w druzynie. Moze poza paroma wyjatkami.
dokładnie tak wolę 1000 razy oglądać biegającego od lini do lini Mielnika czy Janoszkę, pomimo braku umiejętności niż truchtajacego Bonka czy Treścińskiego po 10 minutach gry. Smutna prawda jest taka,że z obecnej "pierwszej 11" zostawiłbym 3-4 chłopa max.
I jeszcze jedno nie wiem dlaczego wszyscy trenerzy próbuja usilnie stworzyć "kreatorem" gry Plewnię. Nie mogę już na niego patrzeć a myślę że większość uzytkowników tego forum miałoby podobne statystyki jak nasz Piotruś "Almighty" Plewnia. Kiedys juz grał w GieKSie "Diego Armando Pawłuszek" teraz mamy "Andrea Plewnio"
AVE
Bo Plewnia jako jeden z nielicznych potrafi dokładnie podać i jest dużo bardziej efektywny "jako kreator gry" niż jako biegający po skrzydle. Asafa Powell z niego nigdy nie będzie a na skrzydle może tylko głównie wrzucać piłki. W środku może bardziej się wykazać.
AVE
Jeśli chodzi o pierwszą część postu zgadzam się jak najbardziej.
Nie wiem jednak co Ty chcesz od Plewni? Właśnie jako kreator gry pokazuje co potrafi - a to poda dokładną na centymetry piłkę napastnikom, a to rozciągnie grę podając na drugą stronę boiska, a to zakręci wolnego nad murem, no i wreszcie dzięki jego podaniom nasze rogi stanowią jakiekolwiek zagrożenie dla rywali. Jako skrzydłowy faktycznie jest cienki, ale przesuniety bardziej do środka moim zdaniem przydaje się drużynie.
Szpiechu
12-11-2008, 21:07
a to zakręci wolnego nad murem, no i wreszcie dzięki jego podaniom nasze rogi stanowią jakiekolwiek zagrożenie dla rywali. .
Tego jeszcze nie widziałem w jego wykonaniu, a jestem prawie na każdym meczu
Patyk TzN
12-11-2008, 21:14
wiesz... plewnia umie ta pilke kopnac, i nadaje jej fajna rotacje... zwroc uwage jak inni przez ostatnie lata wykonywali rozne... nie potrafili dokopac pilki do pola karnego... albo leciala na wysokosci kolan...
Szpiechu
12-11-2008, 21:25
wiesz... plewnia umie ta pilke kopnac, i nadaje jej fajna rotacje... zwroc uwage jak inni przez ostatnie lata wykonywali rozne... nie potrafili dokopac pilki do pola karnego... albo leciala na wysokosci kolan...
zauważyłem tą rotacje ale ma problemy z celnością, zresztą rożne u nas często są wykonywane krótko co nam zupełnie nie wychodzi
Lars Ulrich
12-11-2008, 21:42
wiesz... plewnia umie ta pilke kopnac, i nadaje jej fajna rotacje... zwroc uwage jak inni przez ostatnie lata wykonywali rozne... nie potrafili dokopac pilki do pola karnego... albo leciala na wysokosci kolan...a ten z kolei jak wypierdoli to na drugą stronę :lol2: także jakby to wypośrodkować byłoby nieźle, choć ostatni mecz zagrał przyzwoicie
na ostatnim szpilu mial w mare dokladne przerzuty na 2 strone. mowie w miare bo nie jest to Giggs ale na polska lige niezle tyle ze potem zamiast szybka akcja na 2 stronie ktora w polskich realiach jest wolna bo zawodnicy zajmuja 70% szerokosci boiska a nie 95% to potem i tak akcja jest zwolniona bo zwyczajnie te grajki nie umieja przyspieszyc gry.
Plewnia jest raz dobry raz tragiczny ciezko ocenic. Ogolnie stale fragmenty gry i wciepy u nas kuleja od 3 ligi bo w czwartej te wciepy Laska jeszcze jakos tam byly wykorzystywane bo napastnicy byli klase lepsi od 4 ligowych grajkow
Jak długo coś może być śmieszne, żeby nie było straszne?
Chciałbym po prostu, jak zwyky kibic, zobaczyć w najbliższym czasie na Bukowej (zamkniętej dla kibiców jedynie na mecze mistrzowskie) sparing naszej Gieksy z Kolejarzem Stróże, dowodzonym od dwóch miesięcy przez Osyrę. (Tak pro memoria: Osyra został trenerem w Stróżach mniej więcej w tym samym czasie, co Nawałka w Katowicach. Małopolski Kolejarz obecnie lideruje drugoligowemu "Wschodowi", a i wcześniej plasował się na najwyższych pozycjach w swojej tabeli).
Konfrontacja, o jakiej myślę, w większym stopniu niż inne "energetyczne" sparingi Gieksy mogłaby dać Nawałce (i nie tylko jemu) kilka wskazówek nie tylko co do charakteru ewidentnie koniecznych zmian składu pierwszej 11-tki Gieksy, ale również co do innego niż zadomowionego w Gieksie od wielu miesięcy charakteru asekuranckiego myślenia boiskowego, choć może własćiwszym określeniem byłoby tu mówienie nie o myśleniu lecz o jakiejś drużynowej bezmyślności - i to tak przed meczem, w czasie jego trwania, jak i po meczu (także po meczu z Turem). Bo jakaż bezmyślność, mimo obiektywnie prawdziwego przekazu, wyziera z takich "szczerych", pomeczowych komentarzy naszych piłkarzy: "Przez pierwsze 25 minut meczu graliśmy przecież bardzo dobrze...". Równie logiczna i prawdziwa byłaby kontynuacja w stylu "...i mimo że niespodziewanie zrobiło się 0:4 (cóż, indywidualne błędziki w obronie), to pokazaliśmy charakter i przez ostatnie 25 minut meczu dalej graliśmy bardzo dobrze".
Brakuje mi tylko dodatkowego wyjaśnienia, że w tym meczu miała być przecież jeszcze jakaś trzecia tercja (na nią chyba Gieksa przygotowywałą się w Rybniku), kiedy to już na pewno "roznieślibyśmy" Tura po hokejowemu 10:4, a tak skończyło się na 1:4, bo sędzia był jakiś niehokejowy i chyba ogólnie nieprzygotowany do tego meczu, a nawet nie miał na głowie kasku (podobnie jak inny sędzia w innym meczu, gdzie też nie było trzeciej tercji)... Co prawda sędzia zrzucił z tafli dokładnie na 2 minuty jednego z grajków Tura (za "haczenie rogami"), ale Gieksa wolałaby już chyba sama grać z Turem w podwójnym osłabieniu (jak to było w pierwszym "falstarcie" 26 lipca br.).
W każdym razie, nawet przy takim do połowy pozytywnym myśleniu, że to Gieksa niby i zaczyna, i nawet niby kończy swe mecze grając "bardzo dobrze", a tylko jakoby w międzyczasie jest z jej grą coś nie tak, należy bezzwłocznie odejść od dotychczasowego schematyzmu tak w samej grze, jak i w myśleniu o tym, czym jest granie w piłkę nożną nie tylko przez pierwsze i ostatnie 25 minut 90-minutowego meczu.
Póki co Nawałka, jako główny szkoleniowiec ekipy zbudowanej siłami Piekarczyka, Osyry, Żurka i (nie zapominajmy!) Hajera, wykazuje się w tym zakresie jedynie kosmetycznymi modyfikacjami, a pewnie i tak co najmniej połowy tych ruchów dokonałby także np. Żurek, gdyby był nadal trenerem. Nawałka nie jest, a w każdym razie nie okazał się, reformatorem zdolnym do przeorania swą małopolską myślą szkoleniową myślenia i grania w wykonaniu piłkarskich zasobów Gieksy - tej dzisiejszej Gieksy.
Zresztą nie tylko od dwóch miesięcy, lecz przez całą minioną rundę, łącznie z "refalstartową wiosenną inauguracją" z Turem, nasze "piłkarskie zasoby" - jak widać - i tak cały czas grają po swojemu. I, allejuja, nie ma na nie... trenera! Żadnego! No, ale od czego są asystenci trenerów? Przecież nie możemy zapominać, że mamy też trenerskiego asystenta.
Po ostatniej (i oby ostatniej) kompromitacji na Bukowej, ujawniło się, że nasi chłopcy grają od pewnego czasu (a zwłaszcza przez 52 minuty pewnego derbowego meczu, którego po dogłębnej weryfikacji formalnie nie było) niemal jak dowodzona przez samego Benhajera, wspartego oczywiście małopolską myślą szkoleniową swego asystenta Nawałki, reprezentacja Polski z Portugalią pod Scolarim, przesiąkniętym jakimiś prymitywnymi, brazylijskimi wzorcami. No ja chyba się popłaczę. Ze śmiechu, rzecz jasna!
Jednak podbudowany opinią Cecherza (skądinąd trenera w Turze również od dwóch miesięcy, jak Nawałka w Gieksie, czy Osyra w Kolejarzu), nareszcie wiem, że nasz żelazny asystent Hajer, zamiast przejąć po prostu schedę po Scolarim (od kilku miesięcy w Chelsea), chyba marnuje się w Gieksie od lat, a już zwłaszcza od dwóch miesięcy, kiedy to jako jej "samodzielny" trener odniósł wiekopomne zwycięstwo nad słynnym pierwszoligowym Dolcanem, późniejszym pogromcą Znicza, Wisły, Warty, któremu kolejkę wcześniej nawet nasz pogromca, sam Tur z Turka, nie dał rady... Ale żeby aż w tak prosty sposób dało się wytłumaczyć beznadziejną grę Gieksy pod wodzą eksasystenta samego Benhajera! Sam nie wiem, czy - jako kibic Gieksy - mam z tego się śmiać, czy od razu rozpłakać...
No bo czyż ten wibitny strateg i taktyk z Turka (że też Piechniczek jeszcze się na nim nie poznał) nie zauważył, że "nasz" skromny Hajer ma 100% skuteczności jako samodzielny trener pierwszoligowej Gieksy. Wszak dowodzone przez niego nasze piłkarskie zasoby "zawsze" gromią rywala, i to wysoko! A jak robi za asystenta, to te same, szlifowane przez niego "zasoby" zasadniczo same dostają w tyłek od rywala i nawet same służą reprezentacji swym wzorem, jak przegrać w ostatnich minutach wygrany mecz (miesiąc temu 2:3 Gieksy z Łęczną na Bukowej i 2:1 Słowacji w Bratysławie z naszą reprą).
No i niech były asystent Benhajera teraz wyjaśni swojemu asystentowi Hajerowi, a przy okazji kibicom Gieksy, co to za fatum unosi się nad Gieksą.
I czemu w ogóle kibice Gieksy, żeby zrozumieć, co się dzieje z tą Gieksą, jeśli nie chcą udawać, że w meczu transmitowanym ostatnio przez TV Silesia "na ich specjalne życzenie" nic się nie stało, są prawie gotowi kupić nawet najdurniejsze wytłumaczenie takiego stanu rzeczy, byleby tylko nikt głośno nie powiedział, że to nasze niereformowalne na dłuższą metę "piłkarskie zasoby", wyłonione, pozyskane i raczej "cienko opłacane" przez Zarząd oraz szkolone przez nadarzających się zawsze w wymuszanej potrzebą chwili trenerów, angażowanych przez ten sam, coraz bardziej bezradny Zarząd, dodatkowo zmuszony przez jakichś bezkarnych popaprańców do świecenia oczami na lewo i na prawo i do wywieszania pod blaszokiem (i nie tylko tam) jakichś propagandowych, neopeerelowkich sloganów o tworzeniu wizerunku, rodem z czasów, gdy Gieksa jeszcze nie istniała, pogrążają Gieksę, niejako na własne, zasadniczo sformułowane i skonkretyzowane w lipcu, życzenie Zarządu.
Miało być tak pięknie, lecz wyszło inaczej i nie ma w tym nic śmiesznego. Jest już tylko coraz straszniej. Ale nie będzie gorzej, zwłaszcza w dłuższej perspektywie, jeśli Gieksa (a głównie jej Zarząd) zacznie w końcu uczyć się na własnych błędach.
Czas najwyższy zacząć grać juniorami, pierwszoligowa Giekso! Im szybciej, tym dla Ciebie lepiej!
A wówczas korzyści ze sparingu "młodej" Gieksy z Kolejarzami, Konduktorami, Dróżnikami, czy innymi "Aniołami Stróżami", będą tym bardziej wymierne w kolejnym sezonie, gdy to właśnie te, czy inne "Stróże" będą ścierać się z nią już nie w sparingach lecz w mistrzowskich meczach w tej samej lidze. Kto w taki scenariusz nie wierzy, według mnie, nie tylko szkodzi kreowaniu nowego wizerunku Gieksy, ale w ogóle bardziej ryzykuje utrzymaniem Gieksy w tej lidze "grając dalej seniorami". I to nawet, gdy w meczu z Kmitą wystawi samych "seniorów", a ci zrobią z nią to samo, co zrobił z nimi Tur.
Co będzie jednak, gdy mistrzowska pokazówka Tura, zresztą tak pięknie upowszechniona w TV Silesia (na życzenie kibiców Gieksy, rzecz jasna), okaże się dla Kmity na tyle ponętnym przykładem, że spróbuje sobotniej powtórki, a nasi seniorzy pograją w swoim mniemaniu na tyle "badzo dobrze" w pierwszych minutach meczu, że nie zajdzie potrzeba równie dobrego lub lepszego grania przez resztę ich "czasu antenowego" - wolę nie myśleć, słysząc zwłaszcza zapowiedzi i zapewnienia naszych seniorów-komentatorów, że kogo jak kogo, ale Kmity, w tym ostatnim meczu w roku nie możemy przecież zlekceważyć.
I wszystko jasne. W tym roku nikogo więcej zlekceważyć się już nie da.
Plewnia jest raz dobry raz tragiczny ciezko ocenic
W sumie masz rację ale wydaje się, że Plewnia to jeden z nielicznych naszych zawodników, u których widać od pewnego czasu stały progres jakości gry.
Ostatnio chyba z Dolcanem pierwsza bramka padła po wolnym strzelanym przez Plewnie - bramkarz zdołał jeszcze jakoś wybić piłkę, do której dobiegł Janoszka i strzelił praktycznie do pustej bramki.
Edy, masz racje, my jako najsłabszy zespół I ligi już nikogo nie możemy zlekceważyć. Ewentualnie może być odwrotnie na co liczę.
Nie zgodzę się natomiast z Twoją oceną Nawałki. Moim zdaniem ta drużyna ...chyba od początku swojego istnienia (jeszcze w IV lidze) nareszcie zaczynała wypracowywać swój styl.
Zaczynała umiejętnie przenosić ciężar gry, potrafiła utrzymywać się przy piłce uruchamiając w odpowiednich momentach szybkich napastników, nareszcie jako-tako zaczynały wyglądać stałe fragmenty gry. Dlaczego to się posypało w sobotę..... nie wiem. Może po prostu nie starczyło umiejętności? Może dotąd graliśmy ze słabeuszami i dopiero średniej klasy zespół I-ligowy pokazał nam miejsce w szeregu? Ale to już nie wina Nawałki, który nie miał nic do powiedzenia jeśli idzie o kadrę zawodniczą w przeciwieństwie do poprzedników, którzy zbudowali przecież taki a nie inny skład.
stara ekipa
13-11-2008, 10:33
Dlaczego to się posypało w sobotę..... nie wiem. Może po prostu nie starczyło umiejętności? Może dotąd graliśmy ze słabeuszami i dopiero średniej klasy zespół I-ligowy pokazał nam miejsce w szeregu? Ale to już nie wina Nawałki, który nie miał nic do powiedzenia jeśli idzie o kadrę zawodniczą w przeciwieństwie do poprzedników, którzy zbudowali przecież taki a nie inny skład.
Jedynym zawodnikiem który wykazał chęć gry z Turem był debiutujący junior Hołota i prezentujący równy poziom Iwan , dostrzegł to trener Nawałka i wskazał pewien kierunek ... (czy pierwszy tydzień
listopada nie miał być datą wpłynięcia na konta zawodników wypłat/wyrównań ?)
Znowu pewnie odezwie się parę osób że szukam "dziury" w całym lub wyszukuje teorii spisku i owszem , jak pisałem to niejednokrotnie nie wierzę że Ci kopacze zapomnieli jak gra sie w piłkę (pomijam tutaj kompletne nieporozumienie ze ściągnięciem i osłabieniem składu GieKSy przez najemników Treścińskiego i Sobczaka) !!!
Zawodnicy próbkę swoich możliwości pokazali w przerwanym meczu z Jastrzębiem , adrenalina tego jak i poprzednich spotkań z Jastrzębiem wywołała dreszczyk emocji i u nich , widać było że pomimo zaległości płacowych chcieli wygrać dla siebie i kibiców GieKSy ...
Zastanawiam się tylko (w przypadku wejścia do klubu możnego sponsora) co zrobić aby uratować GieKSe przed spadkiem ?
Czy lepiej pozbyć się kilku "zawodników" (rozwiązać umowy za porozumieniem albo osłabić ...rezerwy) w ich miejsce wstawiać zdolną młodzież , czy pozyskać znowu jakieś znane nazwiska którym kończy sie umowa w tym roku ?
Najlepszą drogą będzie jednak postawienie na trenerski nos i znajomości Nawałki , z racji tego że niestety nie mamy w klubie ludzi od pozyskania dobrych zawodników i łowienia talentów , pozostaje nam wiara że dobrze przepracowana przerwa zimowa i pozyskanie dwóch dobrych obrońców , jednego napastnika i dobre poukładanie wszystkich "klocków" , pozwoli nam w rundzie rewanżowej na tytuł ... "rycerzy wiosny" i utrzymanie .
Zawodnicy którzy muszą w pierwszej kolejności opuścić GieKSe to : Treściński , Sobczak , Mikullenas i kilku innych o których na razie nie chcę pisać oficjalnie ...
Liczę jeszcze że Plewnia zagra na innej pozycji , jak na razie jest tylko spacerowiczem który oprócz dokładnej centry przynosi więcej strat niż pożytku (może rola rozgrywającego?) ... podobnie z sympatycznym Prasnalem i niestety nie mogącym się odblolować po częstych kontuzjach Górskim .
Liczę również że wyleczenie poważnej kontuzji , umożliwi dobre przygotowania do rundy wiosennej Napierale.
Tak jak pisałem potrzebujemy dwóch DOBRYCH obrońców , o napastników jestem w miarę spokojny , mamy na dzień dzisiejszy młody i nieobliczalny napad :
Janoszka-Kaliciak-Mieszczak , dokupił bym jeszcze jednego , nie tak znanego zawodnika :
Waldemar Sobota - 21-letni bardzo skuteczny filigranowy zawodnik obecnego lidera II-ligi MKS Kluczbork , w sezonie 2007/8 strzelił 15 goli , obecnie ma na koncie 5 trafień na kolejkę przed końcem rundy jesiennej ...
Bartosz Polis - 21-letni snajper III-ligowego Orła Babienice/Psary , w sezonie 2007/8 strzelił 25 goli , obecnie ma na koncie 7 trafień po czternastu rozegranych kolejkach ...
Specjalnie piszę o tych zawodnikach bo tacy są godni zainteresowania , jednak trzeba się tym interesować i poświęcać dla dobra klubu , są młodzi , zdolni , skuteczni , z niższych lig czyli w naszym zasięgu cenowym , trąbię o nich od roku , szkoda że Pan Henio i Dyrektor Piekarczyk są tak ograniczeni i "zapracowani" , nie interesują sie takimi zawodnikami , nie zaproszą nawet na testy , lepiej pójść na łatwiznę i pościągać stare próchna których nikt inny nie chce nawet za darmo ...
Ps. Jak widać ruch w interesie już się zaczyna , mam nadzieję że temat sponsora wyjaśni się do końca miesiąca , wtedy będziemy o wiele mądrzejsi a czas pozwoli na szybkie i zdecydowane ale kilkakrotnie przemyślane decyzje ...
Moim marzeniem był "Bobo" (wyczarował nam Moskałę) , dlatego warto przeczytać ...
"Były asystent trenera reprezentacji Polski Leo Beenhakkera Bogusław Kaczmarek został szefem skautingu w Polonii Warszawa.
- To nie jest precyzyjne określenie funkcji, którą mam pełnić, ale faktycznie wyszukiwanie talentów będzie należało do moich najważniejszych zadań - mówi Kaczmarek.
"Bobo" swojej pracy nie zaczyna od zera, bo przez ostatnich kilka tygodni obserwował już podopiecznych Jacka Zielińskiego. Był między innymi na ich spotkaniu z Arką Gdynia, a we wtorek na meczu z Piastem Gliwice. Zmagania "Czarnych Koszul" oglądał w towarzystwie holenderskiego doradcy właściciela klubu Anthony'ego Bruinsa Slota. - To były asystent Ronalda Koemana, więc nie wyobrażam sobie sytuacji, byśmy ze sobą nie współpracowali - mówi Kaczmarek.
Choć Kaczmarek był przez wiele lat przede wszystkim trenerem, nie zamierza mieszać się w pracę szkoleniową Jacka Zielińskiego. - Trener jest całkowicie niezależny. My mamy mu tylko podsuwać materiał do analizy, on będzie podejmował decyzje. Moje 25-letnie doświadczenie zmniejsza ryzyko pomyłki w selekcji. Wiem, jak wybrać zawodników, którzy w stosunkowo krótkim czasie są w stanie osiągnąć poziom Ekstraklasy - tłumaczy nowy polonista"
... kolejni http://www.90minut.pl/news.php?id=803754
Ostatnio chyba z Dolcanem pierwsza bramka padła po wolnym strzelanym przez Plewnie - bramkarz zdołał jeszcze jakoś wybić piłkę, do której dobiegł Janoszka i strzelił praktycznie do pustej bramki.
Edy, masz racje, my jako najsłabszy zespół I ligi już nikogo nie możemy zlekceważyć. Ewentualnie może być odwrotnie na co liczę.
Nie zgodzę się natomiast z Twoją oceną Nawałki. Moim zdaniem ta drużyna ...chyba od początku swojego istnienia (jeszcze w IV lidze) nareszcie zaczynała wypracowywać swój styl. (...) Ale to już nie wina Nawałki, który nie miał nic do powiedzenia jeśli idzie o kadrę zawodniczą w przeciwieństwie do poprzedników, którzy zbudowali przecież taki a nie inny skład.
Kimgaj: Nie oceniam Nawałki, a jedynie parafrazuję chełpliwe, pomeczowe enuncjacje Cecherza, który według mnie sam nie potrafił uwierzyć w to, jak łatwo mu poszło "załatwić" swojego obecnego homologa w Gieksie, a naukowo i obrazowo dowodzi swego kunsztu, robiąc sobie między wierszami wycieczkę pod adresem Nawałki, asystenta Beenhakkera w meczu repry z Portugalią oraz, per analogiam, do żelaznego asystenta pierwszych szkoleniowców Gieksy.
Co do ruchów kadrowych w pierwszej drużynie Gieksy pod Nawałką, zauważam jedynie, że pod jego dowództwem nie nastąpiła żadna poważna próba skorzystania z własnych juniorów. Dodam tu, że za Nawałki, tak samo jak za Piekarczyka, nasza druga drużyna jest traktowana wyłącznie jako karna kompania dla "skazańców" z pierwszej drużyny ("a co się nam Daniel Onyekachi ma marnować, niech sobie z Mieszczakiem pogra - chyba jako jedyny obcokrajowiec - w śląskiej A-klasie").
P.S. To Kapias, a nie Plewnia, daleką bombą otworzył w 28 min. wynik w "pamiętnym" dla Hajera meczu z Dolcanem. Tylko jakimś cudem nie było wcześniej 0:2 dla Docana. Według mnie tylko Plewnia, spośród "zasobów" sprzed letnich wzmocnień, gra wyraźnie lepiej pod Nawałką, niż pod wcześniejszymi trenerami. Kimgaj, nie negliżuj też faktu, że to jednak pod wodzą Nawałki (nie mówię: przez Nawałkę) Gieksa osiadła na dnie tabeli, czy... wypadła z Pucharu Polski.
Skalpel, niestety Janoszka wraca z całą pewnością do Ruchu już zimą....
Edy, nie ma co dyskutować z faktami - z Nawałką staliśmy się "czerwoną latarnią" I ligi. Ale mimo wszystko mam jakies takie nieodparte wrażenie, że Nawałka to coś najlepszego, co nas ostatnio spotkało (nie tylko jeśli chodzi o trenerów).
PS.
Kurcze, a ja mógłbym iść o duży zakład, ze w meczu z Dolcanem właśnie Plewnia uderzył ładnie ładnie z wolnego, a odbitą przez bramkarza piłkę Janoszka zamienił na bramke. ale OK, nie kłócę się, W koncu 40-stka za pasem więc pamięć już nie ta co dawniej ;) ;) ;)
/.../W koncu 40-stka za pasem więc pamięć już nie ta co dawniej ;) ;) ;)
O rany - to tacy starzy jeszcze żyją ?? :rotfl::rotfl::rotfl:
:lol::lol::lol:
czytałem gdzieś, że jest wypożyczony do końca sezonu.
stara ekipa
14-11-2008, 12:42
Jeżeli nie jest naszym zawodnikiem to ja sie cieszę że odchodzi ... bardzo podobała mi sie początkowa strategia klubu o niewypożyczaniu , nie ogrywaniu obcych zawodników , niestety jeżeli nie ma opcji (kasy) na pierwokup , trzeba zdecydowanie ogrywać i postawić na własną zdolną młodzież , oraz jeździć , szukać , obserwować mecze niższych lig , w kilku drużynach znajdzie się "rodzynek" , nie rzadko po kupieniu prezentujący lepszą technikę , skuteczność czy motorykę od posiadanych przez klub kupujący zawodników ... o tym wiedzą również najbogatsze kluby ekstraklasy które szukają również po III-IV ligach .
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.