PDA

View Full Version : Polska piłka

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15

AndrusWNC
15-08-2010, 21:55
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Na-tym-polega-PZPN-owska-goscinnosc,wid,12571142,wiadomosc.html

szkoda gadać...

pooceq
16-08-2010, 08:48
jaka pojemnosc ma stadion w Chorzowie? na internecie Pisalo, ze bylo tam 7000 widzow, a jakas polowa siedzeni byla pusta. serio maja 14000 pojemnosci? no i jeszcze jedno. myslalem, ze GieKSa sie z Warta raczej sredniawo zaprezentowala pod wzgledem dopingu (no bo bywalo lepiej), ale za miedza to wogole jest dramat. nie, zeby mi to przeszkadzalo, tak mi sie tylko nasunely takie przemyslenia po weekendzie

franc
16-08-2010, 10:19
Masz racje na tym meczu doping słaby na co składało sie troche problemów organizacyjnych.Widzów 6000

Artis
16-08-2010, 11:52
było?
Spocony Janek w akcji
http://www.youtube.com/watch?v=r6wWx3x49c0&feature=player_embedded

kosa
16-08-2010, 11:53
On jest taki żenujący jak Palikot w polityce. Tylko, że Palikot go bije intelektem i to kilkaset razy.

MisiekWNC
16-08-2010, 12:37
Ale nieraz nie boji się powiedzieć prawdy i jedzie ostro, aczkolwiek też za nim nie przepadam, a Palikota by nie było już w polityce jakby nie jego pieniądze...

kosa
16-08-2010, 12:46
Ale jakiej prawdy? Wypierdolić to trzeba pseudo eksperta Tomaszewskiego, a nie trenera Smudę.

Krzyś
16-08-2010, 12:51
Ale jakiej prawdy? Wypierdolić to trzeba pseudo eksperta Tomaszewskiego, a nie trenera Smudę.

kosa, wypierdolic to trzeba i tomka i smude i pzpn, a modych grajków nauczyć pokory i szacunku.

bo jak na razie to tylko kibice w tym kraju trzymają poziom, a pzpn ma ich w dupie co widac po ostatnich akcjach.

kosa
16-08-2010, 13:11
Czy ja wiem czy PZPN ma nas aż tak w dupie?

Gorzej jest z Ekstraklasą SA.

Ja bym Smudy nie wyrzucał. To są sparingi i niech nawet przegrywają. Zresztą ten Kamerun to uczestnik MŚ mający w składzie jednego z najlepszych, jak nie najlepszego piłkarza na świecie wartego więcej niż cała polska piłka nożna.

Smuda powinien nas poprowadzić na EURO 2012, a potem zależnie od wyniku zostać rozliczonym. My w Polsce mamy głupie myślenie, że każdy chce sukcesu na już. tak robią prezesi w klubach sprowadzając gwiazdy, a po osiągnięciu sukcesu zaraz się ich pozbywają. Tak samo notoryczne sprowadzanie słabych graczy z zagrniacy, którzy już są ukształtowani zamiast przez kilka lat wychować dobrych, rodzimych zawodników. Nie ma w Polsce myślenia długofalowego.

Smuda powinien mieć czas, aż do EURO 2012. Potem rozliczmy go za wynik. Ale do tego czasu ma prawo przegrywać i ponosić klęski. Niech szuka trzonu kadry, niech eksperymentuje z ustawiniem. Czasu trochę mamy, tylko cierpliwości nam brakuje.

Yaro
16-08-2010, 14:06
Ale nieraz nie boji się powiedzieć prawdy i jedzie ostro, aczkolwiek też za nim nie przepadam, a Palikota by nie było już w polityce jakby nie jego pieniądze...

Ostro może każdy jechać, ale Jan Tomaszewski dla mnie jest zafajdanym cwelem. Tak się nagadał kiedyś na PZPN za kadencji Michała Listkiewicza, więc jak jest takim znawcą tematu, to został kimś tam od etyki ligi czy coś takiego. Później pamiętam, że Piast Gliwice miał udowodnioną korupcję, to zamiast wyjebać klub do B klasy, to śmieszna kara 100.000 zł oraz -10 punktów w lidze. Tomaszewski powiedział, że to nauczka dla innych, żeby nie kupowali meczów. No kurwa jak kluby nie miały kupować jak takie kary egzekwował PZPN? Cała prawda o panie Tomaszewskim. Naszą reprezentację poprowadziłby nawet Alex Ferguson, to by miał dużo do powiedzenia.

Franciszek Smuda i kadra. Kto nie inny jak On z polskiego sztabu szkoleniowego? Był znany trener Leo Beenhakker, który przejadł się każdemu w Polsce. Potem cała Polska domagała się Smudy, więc PZPN posłuchał opinię publiczną i wybrali go. Teraz każdy narzeka. Kim On ma grać? Kim?! Nasza kadra opiera się o nieudolną młodzież taką jak Patryk Małecki, którzy nie wyjdą w sparingu z Hannoverem 96 z ławki rezerwowych. Dla mnie Tomasz Frankowski powinien dostać jeszcze szansę. Chuj, że cyfra go hamuje, ale odkąd wrócił do Polski to gra w niej jak przed wyjazdem na zachód.

MisiekWNC
16-08-2010, 14:21
Bo Tomaszewski często gada tak jak mu zagrają, Smudy też bym nie wywalał to dobry trener, zacząć robić wszystko od nowa, jak się nie opamiętają to po naszych mistrzostwach Europy wyjebac cały PZPN i zrobić od nowa wszystko nawet jeśli mielibyśmy wykluczeni z uefa i LM i innych chujestw.

Krzyś
16-08-2010, 14:21
Czy ja wiem czy PZPN ma nas aż tak w dupie?

Gorzej jest z Ekstraklasą SA.

Ja bym Smudy nie wyrzucał. To są sparingi i niech nawet przegrywają. Zresztą ten Kamerun to uczestnik MŚ mający w składzie jednego z najlepszych, jak nie najlepszego piłkarza na świecie wartego więcej niż cała polska piłka nożna.

Smuda powinien nas poprowadzić na EURO 2012, a potem zależnie od wyniku zostać rozliczonym. My w Polsce mamy głupie myślenie, że każdy chce sukcesu na już. tak robią prezesi w klubach sprowadzając gwiazdy, a po osiągnięciu sukcesu zaraz się ich pozbywają. Tak samo notoryczne sprowadzanie słabych graczy z zagrniacy, którzy już są ukształtowani zamiast przez kilka lat wychować dobrych, rodzimych zawodników. Nie ma w Polsce myślenia długofalowego.

Smuda powinien mieć czas, aż do EURO 2012. Potem rozliczmy go za wynik. Ale do tego czasu ma prawo przegrywać i ponosić klęski. Niech szuka trzonu kadry, niech eksperymentuje z ustawiniem. Czasu trochę mamy, tylko cierpliwości nam brakuje.

kosa, potem to my dostaniemy po dupach od San Marino z czym zgadzam się z Bońkiem.
Czy Ty nie widzisz, że Polska kadra to dno dna?!
Polskie kluby dostaja ;po dupach od Azerbejdzanu (Hutnik pare lat temu wygrywał z takimi po 9-0), z klubem z Malty nie umiemy wygrać!

a że pzpn nie umie dbac i się zatroszczyć o Polskicj kibiców? Dwa przykłady: mecz repry w Szczecinie i olanie kibiców Jagi po wydarzeniach w salonikach, nie pokazując na światło dzienne działań greków. Ale w tym drugim przypadku, do końca nie jestem pewien co może pzpn.

Ogólnie rzecz biorąc, im gorzej gra repra, tym więcej ma kibiców.
Pytem się gdzie jest dalszy protest?

Za rządów tych ciuli (pzpn) będziemy chodzic po kątach na świecie!

Krzyś
16-08-2010, 14:23
acha i jeszcze jedno. Smuda to nie trener, tylko selekcjoner.
A to spora różnica.

kosa
16-08-2010, 14:43
No to zobaczymy czy na EURO 2012 lub po EURO 2012 dostaniemy od San Marino. Chcesz się założyć?

Polska kadra jest obecnie w stanie testów i kompletowania do EURO 2012. Powinni grać lepiej, ale dno dna? Nie. To jest to o czym pisałem wcześniej - teraz nie są nam potrzebne wygrane, my mamy być gotowi na EURO 2012. I za to Smuda powinien być rozliczony.

Co było złego w meczu repry w Szczecinie? Może to, że PZPN dał 3000 biletów w cenie 25 złotych dla kibiców Pogoni Szczecin i 2000 dla kibiców zrzeszonych w OZSK (w tej samej cenie)? Może to, że w końcu młyn był młynem, a nie miejscem gdzie każdy siedzi i wzywa ochroniarzy?

PZPN nie ma nic do wydarzeń z Salonik.

Protest jak sam wiesz był prowadzony przez koniecpzpn.pl, którzy jak się potem okazało chce się tylko nachapać. Przyłączyłem się nawet do niego co uważam za duży błąd. Dla mnie reprezentantem interesów kibiców jest OZSK, które jako-tako umie dogadać się z PZPN (raz lepiej, raz gorzej - ale i tak jest o niebo lepiej niż dawniej). Obecnie problemy robi największe Ekstraklasa SA i rządy PO.

Reprezentacji jest potrzebny selekcjoner i motywator, więc Smuda jest idealny. Trenować oni i tak w większości trenują w klubach.

Krzyś
16-08-2010, 14:54
co do Szczecina to wiem tylko z prasy i z neta, więc moge się mylić..
co do Jagi, pzpn mógłby się za nimi wstawić, czyż nie??

a co do repry: po co my gramy z Kamerunem, jak za dwa lata jest Euro???

Co Ty tak bronisz reprezentacji i tego pzpn???

Osobiście dla mnie to co się dzieje wokół nich to jedna wielka kompromitacja.

acha, i nasze orły z u-23 dostaja od amatorów z irlandi 2-0, a wcześniej kadra zamilskiego 1-0 w plecy od ... luksemburga

kosa
16-08-2010, 14:58
No to się mylisz i to o 180 stopni.
Mógł. Tak samo mógł się za nimi wstawić klub Jagiellonii, rząd polski, prezydent, premier, PKOL, KZK GOP, MKOL i BZ WBK, ale tego nie zrobili.

Widać taki ma plan Smuda, że chce grać z najlepszymi (a Kamerun to jedna z 32 najlepszych drużyn na świecie). Zresztą Kamerun jak na drużynę z afryki gra bardzo europejsko.

Za to Ty ich kompletnie bezmyślnie atakujesz.

Yaro
16-08-2010, 15:10
kosa, potem to my dostaniemy po dupach od San Marino z czym zgadzam się z Bońkiem.
Czy Ty nie widzisz, że Polska kadra to dno dna?!
Polskie kluby dostaja ;po dupach od Azerbejdzanu (Hutnik pare lat temu wygrywał z takimi po 9-0), z klubem z Malty nie umiemy wygrać!

a że pzpn nie umie dbac i się zatroszczyć o Polskicj kibiców? Dwa przykłady: mecz repry w Szczecinie i olanie kibiców Jagi po wydarzeniach w salonikach, nie pokazując na światło dzienne działań greków. Ale w tym drugim przypadku, do końca nie jestem pewien co może pzpn.

Ogólnie rzecz biorąc, im gorzej gra repra, tym więcej ma kibiców.
Pytem się gdzie jest dalszy protest?

Za rządów tych ciuli (pzpn) będziemy chodzic po kątach na świecie!

Krzysiek przesadzasz. Zbigniew Boniek pierdoli a Ty go słuchasz. Mogę się z Tobą założyć, że Polska nigdy nie przegra z San Marino.

Hutnik Kraków lał kiedyś klub z Azerbejdżanu, bo polski futbol wtedy był na topie (Legia Warszawa i Widzew Łódź w lidze mistrzów). Wtedy Hutnik czy Widzew lali kluby z Azerbejdżanu po 8:0 czy 9:0 ale jak kluby z Azerbejdżanu wspinali się do nas.

Teraz cały nasz futbol jest tak nisko, bo korupcja wychodzi bokiem a zdrowy futbol pokazuje, że każdy może z każdym wygrać.

Wracając jeszcze do tego pojebanego Azerbejdżanu. Kiedyś wpierdol dostawali regularnie, ale nie wiem czy prócz nazwy kraju, ktoś ten kraj obserwuje? Emile Mpenza, który niegdyś reprezentował Hamburg SV, Manchester City czy Schalke 04 Gelsenkirchen gra od tego sezonu w Nefczi Baku. Coś tam najzwyczajniej zaczyna się dziać, skoro znani piłkarze jadą grać do Azji a polskie zespoły albo dostają wpierdol albo mega cufem awansują po rzutach karnych.

Polska piłka jest słaba. Ja osobiście nie widzę progresu. Od czasu gry Widzewa w lidze mistrzów nie mieliśmy jakiego przełomu w naszym futbolu. Jedynie co od tamtego czasu Polska pokazała to: Awans do Korei Południowej i Japonii, gdzie faza grupowa pokazała gdzie nasze miejsce w szeregu. Awans do Niemiec, gdzie faza grupowa pokazała gdzie nasze miejsce w szeregu. Awans do Austrii i Szwajcarii, gdzie faza grupowa pokazała nam miejsce w szeregu. Z klubowych "fantazji" w przeciągu 15 lat, to Wisła Kraków ogrywająca AC Parmę, Real Saragossa, Schalke 04 oraz Lech Poznań eliminujący Austrię Wiedeń oraz pokonując w grupie Feyenoord Rotterdam w fazie grupowe i oczywiście awans fartem. Lecha i Wisłę pokonały wtedy przeciętne włoskie kluby (Udinese Calcio oraz Lazio Rzym).

Były jeszcze mniejsze sukcesy typu wyeliminowanie Twente Enschede przez Legię Warszawa, ale co to za sukcesy przez 15 lat?

Ja zawsze tak uważałem i nadal się tego trzymam: Mistrz Polski gra w lidze mistrzów.

Krzyś
16-08-2010, 15:14
No to się mylisz i to o 180 stopni.
Mógł. Tak samo mógł się za nimi wstawić klub Jagiellonii, rząd polski, prezydent, premier, PKOL, KZK GOP, MKOL i BZ WBK, ale tego nie zrobili.

Widać taki ma plan Smuda, że chce grać z najlepszymi (a Kamerun to jedna z 32 najlepszych drużyn na świecie). Zresztą Kamerun jak na drużynę z afryki gra bardzo europejsko.

Za to Ty ich kompletnie bezmyślnie atakujesz.

tak, wraz z większościa kibiców ... bezmyślnie.

Lato i jego świta to dla Ciebie ludzie na właściwych miejscach? szok

kosa
16-08-2010, 15:20
Bardzo często większość jest bezmyślna.

A tym drugim zdaniem udowodniłeś, że nie tylko nie myślisz, ale jeszcze nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Można atakować PZPN, ale Ty to serio robisz argumentami, które w ogóle nie trzymają się kupy.

Ciężko zresztą ten bełkot nazwać argumentami.

Krzyś
16-08-2010, 15:26
Bardzo często większość jest bezmyślna.

A tym drugim zdaniem udowodniłeś, że nie tylko nie myślisz, ale jeszcze nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Można atakować PZPN, ale Ty to serio robisz argumentami, które w ogóle nie trzymają się kupy.

Ciężko zresztą ten bełkot nazwać argumentami.

ok, zobaczymy co bedzie za rok, dwa.

Wiekszość się myli, mniejszość nie, ok:)

kończe ten swój bełkot, bo Ty i tak masz rację, obojetnie kiedy i gdzie.

Zmieniłeś się kolego, bardzo.

kosa
16-08-2010, 15:32
I całe szczęście, że kończysz :)

Ja nie zawsze mam rację, no ale oczywiście musiałeś dodać coś od siebie.

Nawet w tej sytuacji nie napisałem, że mam rację, tylko że Twoje argumenty to niczym niepoparty bełkot (Szczecin, wybór na sparingpartnera Kamerun, Jaga).

JACA
16-08-2010, 15:37
W czerwcu nasza U21 przegrała z Luksemburgiem 0:1...Dwa ,trzy lata takie wyniki bedzie osiagała seniorska druzyna...Przesledzcie sobie wyniki kadry U19,U18,U17... Leje nas kazdy bez mała jak chce i kiedy chce...i wiekszosc do zera...

MisiekWNC
16-08-2010, 15:44
Mecz z Luksemburgiem pokazał nam jacy jesteśmy słabi i z kim może przegrywać Państwo które ma 36-38mln. ludzi.

Pucha
16-08-2010, 18:00
Krzys jak zwykle dziecinne argument a nastepnie dziecinny płacz :lol2:

co do tematu, czy dobrze widze ze Legia juz wpierdala po 2-3 minutach 0-1?

no kurwa haha pewnie wygraja ale poczatek mocny :rotfl:

Krzyś
16-08-2010, 18:09
Krzys jak zwykle dziecinne argument a nastepnie dziecinny płacz :lol2:

gdzie Ty tutaj widzisz płacz?
Po prostu już nie gadam z kimś, który twierdzi, że problemu nie ma.

z Polską piłką jest mega źle, a będzie jeszcze gorzej.

Chcecie argumentów? Nie widzicie ich??
Wyniki kadry od seniorskiej po juniorów, nasi za granicą, wyniki naszych drużyn w pucharach. Mało?

timewaster
16-08-2010, 18:51

Bartek Dudzic wywalczył elwra:szpada:

gniotek1102
16-08-2010, 18:52
Bartek Dudzic wywalczył elwra:szpada:

a potem tak jak w jego stylu zmarnował 2 setki :)

Krzyś
16-08-2010, 19:18
ładny młyn Legii za bramką, no i ładny stadion.

A kiedy i my? ech ...

Foxu
16-08-2010, 19:29
Jedyni "Polacy" ktorzy graja w klubach to Ci ktorzy sie wychowali (nauczyli grac w pilke) za granica. Podolski, Klose, Koscielny itp.
Ja rozumie mozna miec rozne zdanie, ale stac murem za PZPNem bo dal iles tam biletow za 25zl? I to znaczy ze w Polskiej pilce jest dobrze? Tak dobrze ze trzeba kubicow "kupowac" zeby siedzieli cicho?

kosa
16-08-2010, 19:37
A kto stoi murem za PZPN?

Ty też nie umiesz czytać ze zrozumieniem?

Jaworzno
16-08-2010, 19:58
Co sądzicie o tym rzucie wolnym po którym Legia strzeliła na 2:1? Wiem, że przepis przepisem, ale nie przypominam sobie aby za takie coś dostawac rzut wolny, przeważnie jest żółta kartka za opóźnianie. Kosa?

Kristof
16-08-2010, 19:58
ładny młyn Legii za bramką, no i ładny stadion.

A kiedy i my? ech ...

Nasze władze wchodzą z założenia, po chuj wydawać 100 baniek na stadion, skoro w 2012 jest koniec świata. Każda wymówka jest dobra :cham::cham:

Krzyś
16-08-2010, 20:02
Co sądzicie o tym rzucie wolnym po którym Legia strzeliła na 2:1? Wiem, że przepis przepisem, ale nie przypominam sobie aby za takie coś dostawac rzut wolny, przeważnie jest żółta kartka za opóźnianie. Kosa?

wałek, a co?

za przetrzymywanie były żółte kartki, ale wolny?

JACA
16-08-2010, 20:03
To co gwizdnal sedzie Legii to jakies niesamowite aptekarstwo...Przez tyle lat obejrzalem setki meczy i nigdy w zyciu nie widzialem zeby sedzia dal wolny za takie cos...Zawsze żółta kartka była i tyle...Szkoda Cabaja bo zas beda go wszyscy jebac a za to bym go nie winił akurat...Dawno w oogole nie widzialem tak ambitnie walczacej polskiej druzyny jak Cracovia dzis...Oni normalnei gryzli trawe...

kosa
16-08-2010, 20:07
Nie widziałem tego meczu.

ertai
16-08-2010, 20:08
żołta kartka to chyba tylko podczas wybijania piątki. Jeśli piłka jest w grze i ma ją bramkarz to sędzia musi przerwać grę i w związku z tym pośredni - dla mnie normalna decyzja (tymbardziej ze akcje wczesniej juz Cabaj troche naginal z wybiciem a raczej z ciezkimi probami wstania z murawy)

JACA
16-08-2010, 20:12
ertai pokaz mi choc jeden taki przykład w ktorym sedzia tak sie zachował?? I wcale nie uwazam ze Cabaj jakos dlugo ta pilke trzymał...11 sekund naliczyli,podnosił się z murawy to nie sadze aby to była jakas duża porcja sekund...

ertai
16-08-2010, 20:14
bramkarz musi wybic pilke w 7 sekund zatem przekroczył. A kiedy cos takiego bylo gwiazdane? Nie pamietam ale malo jest takich pajacy jak Cabaj ktory sam lubi przegrac mecz.

JACA
16-08-2010, 20:18
Dalej uważam ze to zwykle aptekarstwo sedziego...Takich rzeczy nikt nie gwizdze...

kosa
16-08-2010, 20:27
To pewnie jak z karnym na ME w meczu Austria - Polska. Miał podstawy do podyktowania, ale większość sędziów by tego nie gwizdnęła.

Kristof
16-08-2010, 20:36
Jakby tak "dokładnie" sędziował od początku meczu, to by takich pośrednich było z 5. Żałosny koleś i tyle

Już nie wspomnę o innych meczach, doszło by do takiego kuriozum że w meczu było by więcej pośrednich niż autów.

Mogę podać banalny przykład:
Rzut wolny centra w piątke, bramkarz łapie piłkę. Chce wyrzucić do kontry, ale widzi że nikt nie wychodzi więc trzyma bal i czeka aż zawodnicy wyjdą z pola karnego. Wtedy ZAWSZE trzyma piłkę dłużej niż 7 czy tam 9 sec.

Pajacowanie i tyle i to jeszcze w 94min....

ertai
16-08-2010, 21:02
teraz w tv na spokojnie zobaczylem sobie te cala sytuacje. Wyglada to tak - Cabaj łapie piłke, przez kilka sekund lezy tylem do boiska jakby sie opalał, wstaje i co robi? - poprawia sobie getry po czym biegnie przez cale pole karne i dopiero wtedy wybija.
Ja mam nadzieje ze takie rzeczy coraz czesciej beda gwizdane. Wkurwiaja mnie juz tacy bramkarze i to coraz czesciej widac cos takiego wsrod druzyn goszczacych na Bukowej

JACA
16-08-2010, 21:05
Dwoma rekami sie pod tym podpisuje...

http://www.weszlo.com/news/5425

ertai
16-08-2010, 21:14
nie tylko u nas sie to gwizdze;)

http://www.youtube.com/watch?v=kDLyLuhqkRo

Shellu
16-08-2010, 21:16
A dla mnie to Cabaj chwycił piłkę w ręce, wypuścił ją z rąk (wsadził między kolana) i znów chwycił.

Może o to sędziemu chodziło. Chyba nie można dwa razy brać w rękę piłki (choć nie wiem czy ten przepis dotyczy tego jak piłka znajdzie się na ziemi czy w ogóle).

A tak poza tym, to dzięki Bogu nie mamy już Dudzica. Partacz z niego niesamowity.

ertai
16-08-2010, 21:33
http://***************/ekstraklasa/10,91668,8259828,Feralne_sekundy_Cabaja.html

13 sekund nawet wg mojego stopera

Junior
16-08-2010, 21:52
Czy posredni nie jest czasem zle wykonany? Pilka musi chyba zrobic "obrot" o caly obwod pilki?

JACA
16-08-2010, 21:56
Tak rzut wolny został zle wykonany no ale tego aptekarz juz nie widzial badz nei chcial widziec...Dalej uwazam ze Cracovia została skrzywdzona

ertai
16-08-2010, 21:57
Juz weszlo dzis pokazalo swoja nieznajomosc zasad w tym temacie ale ktos im to wypomnial i skasowali.

Rozróżnia się rzut wolny pośredni, czyli taki, w którym piłka przed wpadnięciem do bramki musi mieć kontakt z innym zawodnikiem niż tylko z wykonawcą rzutu

Nie ma mowy o calym obwodzie ;)

JACA
16-08-2010, 21:59
Juz weszlo dzis pokazalo swoja nieznajomosc zasad w tym temacie ale ktos im to wypomnial i skasowali.

Rozróżnia się rzut wolny pośredni, czyli taki, w którym piłka przed wpadnięciem do bramki musi mieć kontakt z innym zawodnikiem niż tylko z wykonawcą rzutu

Nie ma mowy o calym obwodzie ;)

a ja mam inna interpretacje tego przepisu...I wg niej rzut wolny został zle wykonany...

ertai
16-08-2010, 22:01
to znajdz ja;) Bo bardzo mnie to ciekawi

Gol moze nawet pasc jesli jest rzut wolny posredni i jest natychmaistowy strzal na bramke i pilak wpada po rykoszecie

JACA
16-08-2010, 22:03
za koszerna.pl

To był wolny pośredni, piłka musi po podaniu przekroczyć odległość równą swoją obwodowi. A Vrdoljak przed strzałem Iwańskiego trącił ją tak, że zrobiła obrotu ćwierć. Przesunęła się o milimetry. Za mało. Przepis jest przepis.

ertai
16-08-2010, 22:05
ja ciebie prosilem o zacytowanie tego przepisu a nie słów gościa ktory sie na tym nie zna

JACA
16-08-2010, 22:10
No ja takie cos wyczytałem, nie znam sie tak wnikliwie na przepisach

ertai
16-08-2010, 22:10
http://www.scribd.com/doc/455333/Przepisy-gry-w-pilke-nozna

Artykuł 13

Rzut wolny pośredni dla drużyny atakującej:

wszyscy przeciwnicy znajdują się w odległości co najmniej 9,15 m od piłki do czasu
wprowadzenia jej do gry, chyba że znajdują się na własnej linii bramkowej pomiędzy słupkami
bramkowymi

piłka została wprowadzona do gry, gdy została kopnięta i poruszyła się

rzut wolny pośredni zarządzony w polu bramkowym jest wykonany z linii pola bramkowego
równoległej do linii bramkowej, w miejscu najbliższym popełnienia przewinien

Pilka sie poruszyla? Tak - wiec jest to prawidlowe wykonanie

JACA
16-08-2010, 22:13
ertai to jak to jest...Tu sekundy sie mierzy tak wnikliwie a 9,15 nikt nie mierzy linijka przeciez?? Nie sadzisz ze ten przepis jest maks durny??

ertai
16-08-2010, 22:15
Jaca - owszem nikt nei mierzy wnikliwie. Ale jesli ma sie na wykonanie 6 sekund (tu tez blednie wszyscy mowia ze 7) a gosc trzyma pilke w lapacj prawei 14 sekund to jest to juz ogromna roznica. Gdyby to bylo 8-9 sekund i Cabaj getrow by nie poprawial to wolnego by nie bylo. W murze tez dokladnie nikt nie wymierzy 9.15 ale tez sedzia nie ustawi muru na 5 albo 15 metrow

JACA
16-08-2010, 22:17
Mierzyli to w redakcji Canal+ i koszernej i wyszło im po 11 sekund...Dla mnie takie przepisy prowadza tylko do takich sytuacji jak dzis,100 sedziow nie zwroci na to uwagi nawet a ten to gwizdnal...

ertai
16-08-2010, 22:19
Mierzyli to w redakcji Canal+ i koszernej i wyszło im po 11 sekund...Dla mnie takie przepisy prowadza tylko do takich sytuacji jak dzis,100 sedziow nie zwroci na to uwagi nawet a ten to gwizdnal...

canal+ nie mierzyl stoperem tylko w myslach. Ja mierzylem stoperem - od momentu zlapania do wyrzuty jest okolo 13,7 sekund. Sprawdz sam - link prae postow wyzej

JACA
16-08-2010, 22:24
No ogladalem na zywo mecz to nie mierzyli tego stoperem faktycznie. Dla mnie dalej to jest bzdurny przepis z racji tego ze interpretuje go tylko sladowa ilosc arbitrow...

Shellu
16-08-2010, 22:39
Bramkarze praktycznie zawsze trzymają piłkę dłużej niż regulaminowe 6-7 sekund. Trzymają i po kilkanaście i nigdy nikt nic nie odgwizduje.

Bądźmy konsekwentni, albo idziemy z duchem gry, albo odgwizdujemy takie pośrednie, ale wtedy również odgwizdujemy po 20 karnych w meczu...

MisiekWNC
16-08-2010, 22:44
To wina Cabaja i tyle, mógł złapać, poczekać chwilę jak przeciwnicy pobiegną na swoją połowe, wtedy wyrzucić piłkę i spokojnie wykonać a nie w rękach trzymać tak długo.

Kristof
17-08-2010, 14:51
To wina Cabaja i tyle, mógł złapać, poczekać chwilę jak przeciwnicy pobiegną na swoją połowe, wtedy wyrzucić piłkę i spokojnie wykonać a nie w rękach trzymać tak długo.

Tak, a zwracał uwagę na to ktoś przed tym incydentem? Obstawiam że nie.

Skoro mecz trwa 90min, a efektywny czas gry trwa ok 60min, to co kogo kurwa zbawi 6-12sec?

kosa
17-08-2010, 16:22
Cabaj dał pretekst, ale normalnie nikt by tego nie gwizdnął.

Jaca mylisz się co do tego obrotu piłki. To są typowe dziennikarskie bzdury.

Pucha
18-08-2010, 15:44
było ewidentnie widac ze sedzia gwizdał pod Legie... przeciez legiunia waltera nie mogła byc na ostatnim miejscu! Nawet w pierwszej połowie jak Legia cisła doliczył 4 minuty, a nie było praktycznie zadnych przerw, czyli łacznie o 8 minut przedłuzył mecz...!

Polskie bagno.

janek86
18-08-2010, 16:32
Sytuacja rzeczywiscie rzadko spotykana, ale jak na moj gust to w Cracovii zamiast do sedziego to powinni miec pretensje tylko i wylacznie do siebie za to ze zjebali 3-4 sety jeszcze przy wyniku 1-0, gdyby choc jedna wykorzystali to teraz nie byloby zadnej gadki o widzimisiach pana sedziego.

Krzyś
19-08-2010, 09:48
Trudno się nie zgodzić z Komornickim i Nowakiem:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/ze-smuda-nawet-nie-wyjdziemy-z-polowy,1,3534493,wiadomosc.html

MisiekWNC
19-08-2010, 12:58
Komornicki to jeden z najgorszych trenerów jakich znam, a ma czelność się wypowiadać o Smudzie, problem jest w zawodnikach nie w trenerze bo ten jest na prawdę dobry.

ertai
19-08-2010, 15:13
Trudno się nie zgodzić z Komornickim i Nowakiem:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/ze-smuda-nawet-nie-wyjdziemy-z-polowy,1,3534493,wiadomosc.html

aha, czyli wg Ciebie piłkarze, którzy są w kadrze Arsenalu, Palermo czy Borussii nie załapaliby się do 2 ligi szwajcarskiej? Ciekawe. Koko to KOlejny, który chce się tylko pokazać ze strony śmiesznych wypowiedzi bo w żaden inny sposób nie ma szans zaistnieć

Krzyś
19-08-2010, 18:16
aha, czyli wg Ciebie piłkarze, którzy są w kadrze Arsenalu, Palermo czy Borussii nie załapaliby się do 2 ligi szwajcarskiej? Ciekawe. Koko to KOlejny, który chce się tylko pokazać ze strony śmiesznych wypowiedzi bo w żaden inny sposób nie ma szans zaistnieć

owszem są w KADRZE, ale co pokarza w tym sezonie?
Zobacz gdzie graja słowacy, czesi i inni i jakie odgrywają role.
Jak na razie nasi kopacze są psinca warci, poza może bramkarzami.

Palermo??? A kto tam jest? Ten z Piasta?:)

Na razie Lech 1-0:)
Może to będzie coś pozytywnego.

p.s. Koko, jak Koko, ale Nowak już sobie marke wyrobił, ale Jego pzpn smieszny nie chaciał.

Krzyś
19-08-2010, 18:19
Komornicki to jeden z najgorszych trenerów jakich znam, a ma czelność się wypowiadać o Smudzie, problem jest w zawodnikach nie w trenerze bo ten jest na prawdę dobry.

Misiek, nie myl trenera z selekcjonerem.
On ma dobierać NAJLEPSZYCH, tak jak kiedyś powiedział On, Smuda, że w końcu będzie miał tych kogo chce.

Kamil
19-08-2010, 21:49
Oglądał ktoś cały mecz Lecha? Ja oglądałem tylko początek i nie mogłem uwierzyć, że Lech nawet nie tylko próbował, ale i grał w piłkę. Po cichu liczyłem, że gdy już nikt w nich nie wierzy, to sprawią psikusa i awansują, obyśmy mieli drużynę w pucharach chociaż do zimy.

ethan
19-08-2010, 22:18
oglądałem cały mecz. Boisko w Dniepro... gorsze niż niejedno klepisko w 1 lidze. Druga połowa wyraźniejsza przewaga Dniepro. W doliczonym czasie słupek i poprzeczka ratują Lecha. Jeszcze jedno co mi się rzuciło w oczy od 60-70 minuty Lech oddychał już rękawami, oni w ogóle nie są przygotowani do sezonu chyba tak samo jak nasi albo po prostu za słabi są żeby zapierdalać na boisku 90 minut

Shellu
19-08-2010, 22:24
I co chwila łapały ich skurcze...

kaos azul
20-08-2010, 07:45
wyjatek potwierdza regule,w rewanzu chce zeby Dnipro wygralo conajmniej 3-0.A bierze sie to z tego ,ze jak Lech wejdzie fuksem do fazy grupowej,to znow bedzie zamiatanie pod dywan problemu,ze niby nic sie wczesniej nie stalo,jest super bo mamy 1 (jedna!!!!) druzyne w fazie grupowej jakichkolwiek rozgrywek...

Trzeba ciec i dzialan od zaraz!Tylko czy to ze Lech odpadnie cos w ogole zmieni??watpie szczerze.

Krzyś
20-08-2010, 10:35
To było kwestiączasu, od momentu jak ktos policzył ile Żewłakow ma już meczy w reprezentacji, a ile ... prezio lato. Nie wierzę, że Smuda rezygnuje z Niego, bo jest słaby ...

http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Zewlakow-w-odstawke-czas-Glowackiego,wid,12588203,wiadomosc.html

Kamil
20-08-2010, 15:26
To było kwestiączasu, od momentu jak ktos policzył ile Żewłakow ma już meczy w reprezentacji, a ile ... prezio lato. Nie wierzę, że Smuda rezygnuje z Niego, bo jest słaby ...

http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Zewlakow-w-odstawke-czas-Glowackiego,wid,12588203,wiadomosc.html

Dupa:cham: Żewłakow dostał powołanie, w kadrze znalazł się też Sebastian Benisz(Boenisch). Jeszcze ze dwa razy Blanc ominie Kościelnego przy powołaniach i też pewnie będzie grał dla nas.

Wygrana Lecha, wybór Benisza, Mihajlovic wybrał Boruca na nr. 1 w bramce - wreszcie od dłuższego czasu coś pozytywnego się dzieje w tym naszym futbolu.

Zychu_64
20-08-2010, 16:32
Teraz Lech gra w IV rundzie - to ostatnia, a później już faza grupowa ?

ertai
20-08-2010, 16:33
tak

Es
21-08-2010, 10:36
bardzo mi się podoba to,co gra Sobota w Śląsku /przyszedł tam z Kluczborka/. Nie boi się,gra dobrze 1 na 1,świetny chop.

ogólnie w naszej lidze w tym sezonie pada mnóstwo pięknych bramek. Teraz 2 mecze,a bramki Bartczaka i Rybusa stadiony świata. Tydzień temu bramki Sotirovica czy Polczaka...jakoś nawet dobrze się te mecze ogląda.

co do meczu Pasów z Legią to Pasy powinny mieć pretensje zwłaszcza do skądinąd nam znanego Dudzica o zjebane sytuacje oraz do Cabaja o trzymanie piłki 13 sekund!! Liczone... Legię do zwycięstwa ponieśli kibice,nie wątpię w to,atmosfera była przezajebista.

No i co trochę zaskakuje,to naprawdę trafione zakupy pana Wojciechowskiego. Ebi i Sobiech kosmosu nie grają,ale brameczki są,a z tego są rozliczani. Świetny Bruno i Pietrasiak. może jednak Bakero coś potrafi...

resovia
22-08-2010, 10:27
Bruno mial swietne pierwsze pol roku w Jadze, dopiero pozniej kiedy powoli zaczal gwiazdorzyc i domagac sie wiekszych pieniedzy przytrafialy mu sie slabsze mecze. takze dyspozycja tego pilkarza zupelnie mnie nie dziwi, oby tylko nie zaczal dziwaczyc tak jak w Jagiellonii, to Polonia ma rewelacyjnego srodkowego pomocnika.
Pietrasiak, Rachwal i Tosik to jak na Polskie warunki naprawde niezli pilkarze, w kazdym zespole naszej ligi stanowiliby wzmocnienie.
Smolarkowi ponoc bardzo chce sie trenowac i grac, malo co gwiazdorzy, tylko spokojnie trenuje i poslusznie wykonuje polecenia trenera. ogolnie wczesniej nie bylem jakims jego wielkim zwolennikiem, ale trzeba przyznac, ze jak na Polska lige chlopak napewnno bedzie sie wyrozniac(jesli nadrobi zaleglosci kondycyjne).
w przypadku Sobiecha moim zdaniem zadzialala "magia liczb" - chlopak mocno podniecil sie kwota transferowa oraz zarobkami i porpostu daje z siebie wszystko.

a pamietajmy, ze w Polonii byli juz tacy zawodnicy jak Jodlowiec, Mierzejewski czy Tralka oraz mlodzi zawodnicy o niezlym potencjale jak Golebiewski czy Maka.
jednym slowem Polonia ma dosyc dobry zespol, ktory scalony ma naprawde duze szanse w walce o mistrzostwo kraju. podkreslam raz jeszcze, jezeli uda sie go scalic, bo pilkarze sa naprawde solidni.

ps. dzialania marketingowe wladz Polonii w innym miescie przyniosly by potezne rezultaty, zobaczymy jaki dadza efekt w Warszawie !

Cwaniak64
22-08-2010, 16:42
Dudzic(craxa) od początku meczu gra z Lechem Poznań

Piter_Jaw
22-08-2010, 19:07
ogólnie w naszej lidze w tym sezonie pada mnóstwo pięknych bramek. Teraz 2 mecze,a bramki Bartczaka i Rybusa stadiony świata. Tydzień temu bramki Sotirovica czy Polczaka...jakoś nawet dobrze się te mecze ogląda.

hahahah tak to już jest, jeśli poziom piłki spadł na same dno..mecze miedzy naszymi druzynami sa bardzo wyrownane :cham:

DavGKS
23-08-2010, 15:17
Wszyscy smieja sie z Sobiecha.... Prawda ze nie był warty tych pienędzy ale w pilke grac potrafi. U nas w GieKSie mamy zawodnikow dobrych,ale tym Ku*** sie grac nie chce!!! Nie ma ich kto obudzic....Bo jestem pewien ze stac ich na wiele.

Homer
24-08-2010, 19:20
Obrońca Ruchu Chorzów Maciej Sadlok prawdopodobnie od 1 stycznia będzie zawodnikiem Polonii. We wtorek reprezentant Polski był na rozmowach w Warszawie.

- Mogę to potwierdzić. Ja jestem co prawda za granicą, ale Sadlok rozmawiał we wtorek z wiceprezesem Pawłem Janasem. Myślę, że doszliśmy do porozumienia - powiedział właściciel "Czarnych Koszul" Józef Wojciechowski.

Kwota transferu miałaby wynieść 3 mln zł

Krzyś
24-08-2010, 19:35
Dupa:cham: Żewłakow dostał powołanie, w kadrze znalazł się też Sebastian Benisz(Boenisch). Jeszcze ze dwa razy Blanc ominie Kościelnego przy powołaniach i też pewnie będzie grał dla nas.

Wygrana Lecha, wybór Benisza, Mihajlovic wybrał Boruca na nr. 1 w bramce - wreszcie od dłuższego czasu coś pozytywnego się dzieje w tym naszym futbolu.

:lol2:

sorry, ale co to ma być?
to Polskiej piłki nie zbawi, a tylko zamydli oczy.

Kamil
24-08-2010, 20:32
:lol2:

sorry, ale co to ma być?
to Polskiej piłki nie zbawi, a tylko zamydli oczy.

Siedź i marudź dalej, ja nie zamierzam :drewno: Jutro wygrana, a w sobotę wychodzimy ze strefy spadkowej! A 7 ekipa Smudy rozpierdoli Australię:zabki:

MisiekWNC
24-08-2010, 21:00
Krzyś ma niestety chyba rację, zgadzam się, że to dobre ruchy Smudy, ale problem tkwi w całym szkoleniu (a raczej jego brakiem) polskiej piłki, cieszy to, że Boruc wraca, ostatni świetny mecz we Włoszech, w ogóle bardzooo dobry bramkarz, nawet śmiem twierdzić jeden z lepszych na Świecie.

Krzyś
24-08-2010, 21:18
Siedź i marudź dalej, ja nie zamierzam :drewno: Jutro wygrana, a w sobotę wychodzimy ze strefy spadkowej! A 7 ekipa Smudy rozpierdoli Australię:zabki:

a Ty siedź i dalej bujaj w obłokach:hihi:

Rozpierdoli Australię??? A co to za wyczyn. No tak, teraz to hiper chyba wydarzenie, rozwalić ekipe, z która kilka/kilkanaście lat temu, nie było by gadki jakim rozmiarem bramkowym Polska pojedzie kangury.

Ale my się cofamy, a Oni idą do przodu.

I powołania na siłę Ebiego, czy Boruca (którego szanuje i lubie) mało co dadzą.

Kamil
24-08-2010, 21:29
Za bardzo przeżywacie, pewnie że nasza kopana jest w ciemnej dupie i dlatego każda pierdoła mnie tak cieszy. Prędzej, czy później zaczniemy się dobijać do odpowiedniego poziomu i tego jestem pewien, ale jak to się mówi - sukces rodzi się w bólach:) A tymczasem cieszył się będę wygraną z Australią, oby!

gniotek1102
24-08-2010, 21:29
haa ja to w ogole nie rozumie powoływania paru osob na to zgrupowanie.
Po co tam Sadlok od kiedy gra w meczach repry to co mecz coraz gorzej teraz zagrał kolejny z tych gorszych meczy w lidze ale Smuda dalej go powołuje...
Drugi na liscie jest Smolarek.Strzelił 2 bramki i juz w kadrze ? chociaz kazdy podkrela ze ma jesczez zaległosci treningowe itd.

A co do Australi to akurat dobry zespoł tzn jak dla nas co pokazali na 2 poprzednich mistrzostwach :)
I co do dalszych losow zespołu Smudy to wydaje mi sie ze jesli zaczna grac dobrze CI "lepsi" i smuda poprze ich dobrymi "młodziezowcami" to moze cos byc z tej kadry.

MisiekWNC
24-08-2010, 21:53
Taki Sadlok, za którego Polonia W. chce dać 3mln. zł jest mega słaby, jak on do kadry się łapie to nie mam pojęcia. Może w tej Poloni Warszawie się jakoś "wytrenuje" bardziej, bo na razie lichy jest masakrycznie. Wolałbym już na jakiś młodzieżowców DOBRYCH stawiać którym się chce grać.

Flame
25-08-2010, 06:48
Dochodzę do wniosku, że dla naszych ligowców to jest super sprawa ten Wojciechowski, Ruch sprzeda tam dwóch mocno średnich piłkarzy, których myślę bez większego problemu można zastąpić, i będzie miał praktycznie budżet na nowy sezon :cham: Takie rzeczy to tylko w cudownym kraju nad Wisłą.

mati
25-08-2010, 06:59
Rozpierdoli Australię??? A co to za wyczyn.

no teraz właśnie to jest wyczyn:cham: bo kiedyś to oni do luloka nie dorastali nam..ale czasy sie zmieniają a my dalej w dół..

MisiekWNC
25-08-2010, 16:02
http://www.youtube.com/watch?v=ic-SMU1Uz-0&feature=player_embedded

Fajny ten trener Śląska :)

Bombon
25-08-2010, 19:27
Kurwa nie jestem w stanie czytać dłużej tego bełkotu jaki zapodaje na czacie onetu p. rzeczenik prasowa pzpn-u...
Dupcy fleki gorzej niż niejeden polityk...

przykład:

~matys1990 (20:19) : Dlaczego Grzegorz Lato nie ustąpił ze stanowiska, mimo obietnic? Dlaczego zarabia tak duże pieniądze? Tak słabych czasów jak teraz polska piłka nie miała od dawna!

rzecznik_PZPN_A_Olejkowska (20:21) : Po pierwsze prezes Lato nie obiecywał nigdy nikomu że ustąpi. Jego kadencja będzie jeszcze trwała dwa lata. Rozumiem że kwestia zarobków bardzo Polaków boli, zwłaszcza jeśli inni więcej od nich zarabiają, ale proszę pamiętać ,że PZPN jest samofinansującym się stowarzyszeniem i chyba jedynym związkiem sportowym w Polsce, który sam zdobywa środki na swoją działalność.

Krzyś
26-08-2010, 11:41
Piłkarzy wpierać będzie Warka
Handel-Net | 26.08.2010 | 10:53

(fot. Jupiterimages)
Należąca do Grupy Żywiec marka Warka została oficjalnym sponsorem reprezentacji Polski w piłce nożnej.

Umowa sponsorska, która będzie obowiązywać już od najbliższego meczu reprezentacji z Ukrainą (4 września br. w Łodzi), została podpisana na cztery lata. Zgodnie z nią Warka, jako oficjalny sponsor, będzie wspierała polską kadrę w czasie przygotowań do najważniejszej imprezy sportowej organizowanej w Polsce - EURO 2012 oraz w trakcie eliminacji do mistrzostw świata, które zostaną rozegrane w 2014 r. w Brazylii. Kontrakt obejmuje gwarantuje obecność reklamową Warki na tablicach informacyjnych wokół murawy podczas meczów reprezentacji oraz na boiskach treningowych. Logo piwnej marki będzie także obecne na meczach kadry U-21. Na podstawie tej samej umowy Warka zobowiązała się także do wspierania rozgrywek Pucharu Polski.

Zobacz także
Kolejny sponsor PZPN
Orange głównym sponsorem reprezentacji piłkarskiej do 2014 roku
Telekomunikacja Polska najbardziej rozpoznawalnym sponsorem reprezentacji olimpijskiej
Two firms become first Polish F1 sponsors

- Oblicze polskiej piłki zmienia się na lepsze. Wystarczy spojrzeć na nowe stadiony w Warszawie i w Poznaniu oraz te powstające w wielu miastach Polski. To nowa jakość, doskonałe warunki do oglądania widowisk sportowych. Inwestujemy w polską piłkę konsekwentnie od wielu lat. Fakt sponsorowania Reprezentacji Polski jest dowodem, że mocno wierzymy w możliwości polskich piłkarzy i chcemy ich aktywnie wspierać. - powiedział Xavier Belison, prezes Grupy Żywiec.

- Cieszę się, że kolejna znana marka zdecydowała się na współpracę z Polskim Związkiem Piłki Nożnej. Dzięki stabilizacji finansowej znacznie łatwiej będzie nam wprowadzać zmiany, których wszyscy od nas oczekują. Teraz z jeszcze większą motywacją będziemy pracowali na to, aby nasza reprezentacja spełniła marzenia wielu tysięcy sympatyków futbolu i odniosła w końcu sportowy sukces. - powiedział Grzegorz Lato, prezes PZPN.

albo ktoś manipuluje niektórymi ludźmi, albo sa naprawdę glupi i ślepi:lol3:

kosa
26-08-2010, 11:43
Bombon ale Pani rzecznik według mnie dobrze odpowiedziała. To jest jej praca i dobrze ją wykonuje.

Bombon
26-08-2010, 13:32
Może i tak, ale zdanie że, "prezes Lato nie obiecywał nigdy nikomu że ustąpi" jest jawnym oszustwem, bo wiemy, że sam mówił, że odejdzie w razie braku zmian, bo trudno nazwać zmianą podnoszenie własnej pensji do 50 000zł miesięcznie po miesiącu pracy(dla porównania listkiewicz w pierwszej kadencji 15 000zł, a w drugiej 18 000zł), a piechniczkowi do 80 000zł. Bo niby jakie zmiany zaszły? Nowe stadiony? Boiska typu "orlik"? Przecież to są projekty finansowane w głównej mierze ze środków państwowych, a w mniejszym stopniu przez prywatnych inwestorów.
"Rozumiem że kwestia zarobków bardzo Polaków boli, zwłaszcza jeśli inni więcej od nich zarabiają" - tak, boli i to bardzo, zwłaszcza, że w chuja lecą równo. Jedna wielka skorumpowana banda pajaców, którzy w jedyny sposób jaki tłumaczą słabe wyniki repry to brak zdolnej młodzieży i czekanie aż się urodzą lepsi!
pzpn jest świetnym przykładem życiowej maksymy Ferdka Kiepskiego, że "trzeba się tak narobić, żeby się nienarobić, a dobrze zarobić".
Amen

kosa
26-08-2010, 13:45
No widzisz, ja takiej obietnicy od niego nie słyszałem, że "odejdzie w razie braku zmian".

Jeśli była taka deklaracja i wypowiedź, to masz rację.

dodo
26-08-2010, 14:16
Może i tak, ale zdanie że, "prezes Lato nie obiecywał nigdy nikomu że ustąpi" jest jawnym oszustwem, bo wiemy, że sam mówił, że odejdzie w razie braku zmian, bo trudno nazwać zmianą podnoszenie własnej pensji do 50 000zł miesięcznie po miesiącu pracy(dla porównania listkiewicz w pierwszej kadencji 15 000zł, a w drugiej 18 000zł), a piechniczkowi do 80 000zł. Bo niby jakie zmiany zaszły? Nowe stadiony? Boiska typu "orlik"? Przecież to są projekty finansowane w głównej mierze ze środków państwowych, a w mniejszym stopniu przez prywatnych inwestorów.

mylicie totalnie pojecia PZPN to jest filia miedzynarodowej firmy/korporacji ktora nazywa sie UEFA ( chyba dobrze to przedstawilem) i rzad nie ma z tym nic wspolnego. Boiska "orlik" to byl projekt rzadu. Oczywiscie moga na wielu wiecej plaszczyznach ze soba wpolpracowac ale nie oczekujcie od PZPN zeby brala na siebie WSZYSTKO powniewaz za czesc projektow i dzialan nalezy do rzadu np. krzewienie uprawiania sportu wsrod mlodziezy. Pamietajcie tez, ze do innych Zwiazkow nasze panstwo doplaca .. a akurat do Pilki noznej nie
Co do wkladu i pomyslu w szkolenie mlodziezy to sie zgodze to jedyny POWAZNY zarzut ktory moze na wieksza skale kompromitowac naszych dzialaczy.
Jeszcze jedno , od niedawna zaczelo sie mowic jakie hocki klocki urzadza Ekstraklasa SA wiec widac, ze to juz tak zawsze bedzie ..kto bedzie przy kurku ten kreci i na tego sie psioczy.

Homer
26-08-2010, 19:05
Gdzie można w miarę płynnie obejrzeć Lecha ? Interesuje mnie coś on-line, a nie jakieś pleje gdzie raz jest normalnie mecz a raz chcą kasę za oglądanie

Bombon
26-08-2010, 19:11
http://atdhe.net/23117/watch-lech-poznan-vs-dnipro-d-petrovsk
http://www.hqtv.com.pl/megatv/
http://www.fred-tv.aaf.pl/viewpage.php?page_id=53
http://www.krauze.ubf.pl/viewpage.php?page_id=1

Homer
26-08-2010, 19:30
dzięki Bombon

MisiekWNC
26-08-2010, 21:23
http://www.youtube.com/watch?v=cX_qpExAXa0

Co tu więcej pisać? Wystarczy zobaczyć piękną bramkę Jelenia i to na jakim poziomie gry, najbardziej wyróżniający się zawodnik w drużynie (po raz wtóry), teraz będą grać w LM. Świetny zawodnik, i tak rzadko sięgany do reprezentacji, a sam się nie narzuca (i bardzo dobrze, zna swoją wartość).

Kamil
26-08-2010, 21:40
Bądźmy sprawiedliwi, Jeleń jest rzadko w kadrze, bo jest to człowiek szklanka. Gdyby nie kontuzje, to pewnie grałby cały czas.

Co do meczu Lecha, udało się przecisnąć dalej, oby w fazie grupowej nie było kompromitacji. Podoba mi się postawa Kiełba, coś czuję że z tego chłopaka pociechę będzie miała też kadra.

MisiekWNC
26-08-2010, 22:28
Kiełb świetnie dzisiaj grał, dobry jest i mogą być z niego ludzie jeśli się nie zagubi.

Człowiek szklanka na pewno nie, jest szybki, zwinny, zadziorny to i jest bardziej "łapany" przez obrońców. Jeleń zna swoją wartość, jeśli nie będą go widzieć w składzie to on na chama się pchać nie będzie.

Es
27-08-2010, 09:08
nie twórzcie znów zbędnych teorii antykadrowych,Jeleń zawsze gra jak jest zdrowy,a że zdrowy rzadko jest...

cieszy awans Lecha,mimo wszystko dobrze widzieć jakąś drużynę z naszego podwórka w pucharach. może znów dobrze powalczą,wpadnie parę punktów i kiedyś uda się tak rozpocząć eliminacje,żeby nie wpadać na mocarzy z Malty czy Azerbejdżanu :cham:

Jaworzno
27-08-2010, 12:47
Lech trafił w fazie grupowej najgorzej jak mógł

Manchester City, Juventus, Salzburg.

Przynajmniej koszulkami się wymienią

Krzyś
27-08-2010, 12:50
Jaworzno, ale kibicowsko chyba nie najgorzej.

Juve z Legią na przykład:)

Bombon
27-08-2010, 12:52
Przede wszystkim to najlepiej mają się kibice Kolejorza, bo będą mieć fajne wyjazdy. Ten Salzburg mi nie pasuje, lepsze byłoby BVB.
Oczywiście, nie mają większych szans na wyjście z grupy. Europa pokaże, ile naszym brakuje, żeby walczyć o wysokie cele. Ale jak to mówią, jak spadać to z wysokiego konia.
Grunt, że będzie co i kogo oglądać.

mody18
27-08-2010, 13:05
A kiedy rusza 1 kolejka LE ?

Szpiechu
27-08-2010, 13:10
16 wrzesień chyba

blazej
27-08-2010, 16:11
gdzie by nie trafili to by mieli małe szanse więc lepiej taka grupa niż teoretycznie słabsza.

MisiekWNC
27-08-2010, 16:19
Z każdej pewnie by Lech odpadł, a tak w takiej grupie będą 2x bardziej zmotywowani i będą zapie*dalać jak nigdy i mogą się pokazać z dobrej strony.

Krzyś
27-08-2010, 16:43
Z każdej pewnie by Lech odpadł, a tak w takiej grupie będą 2x bardziej zmotywowani i będą zapie*dalać jak nigdy i mogą się pokazać z dobrej strony.

genau, a korzysći dla kibiców bezcenne, grać z takimi drużynami. Pomyślcie sami, taki bajtel będzie miał pamiątke na lata ... echhh

Chudy NFG
27-08-2010, 19:51
To co w pierwszej polowie wyczynia Belchatow na Legii to cos niemozliwego ... Legia (obrona) nie istnieje kreca nimi jak chca ... Legia slabiutka jak malo kto :)
Co do losowania Lecha ... szans to oni nie maja ale finansowo pojda napewno bardzo do przodu ... bo z tego co wynika to zarowno z Juve jak i z City bedzie moglo obejrzec 43 tys widzow :) ... mysle ze dobry wyjazd zalicza na wyspy ... sporo emigrantow jest tu z wlkp i utozsamia sie z Kolejorzem ... ogolnie grupa jezeli chodzi o druzyny grajace bajka :)

Shellu
27-08-2010, 19:54
Kapitalnie gra Bełchatów.

Chudy NFG
27-08-2010, 20:28
Komentarz na canalu zajebisty ... Belchatow gra i ma podania jak w Fifie na Playstation :)

Krzyś
27-08-2010, 20:33
Komentarz na canalu zajebisty ... Belchatow gra i ma podania jak w Fifie na Playstation :)

:zabki: no:)

zajebisty doping kibiców Legii.
A ich kopacze również nie rozpieszczaja od kilku sezonów ...

MisiekWNC
27-08-2010, 20:47
Bardzo dobrze, niech się w końcu coś zmienia, że mecze w pucharach europejskich będą mieć Polonia Warszawa, Lech Poznań, Jagielonia/Bełchatów.

zwierzak
27-08-2010, 20:47
Piszecie, że Lech nie ma szans... A jakie miał szanse z Dnipro? Moim zdaniem kilka punktów urwą.

A rywale bardzo dobrzy dla Lecha. Wczoraj komentatorzy mówili, że Poznaniacy mogą zarobić 10 mln, a tak pewnie będzie znacznie więcej. To dobrze, bo będą mieli kase na zimowe transfery i może wreszcie powalczą w przyszłym roku o LM.

Krzyś
27-08-2010, 20:59
Bardzo dobrze, niech się w końcu coś zmienia, że mecze w pucharach europejskich będą mieć Polonia Warszawa, Lech Poznań, Jagielonia/Bełchatów.

podobne mamy myślenie:)

Ponieważ i Wisła i Legia ostatnio ch....a zrobiły;/

Gdzie te podejscie i walka jak za czasów choćby GKS (Galata, Benfica przegrana przez sędziego, czy Bordoux).
Owszem były wpadki z finami, armenią, czy tak niedawno z macedonią, ale to już było spowodowane zmianą chyba w głowach samych zawodników i działaczy;/

Shellu
27-08-2010, 21:11
Ja myślę, że Lech może z Juventusem powalczyć o korzystne rezultaty. Tylko muszą poprawić formę.

Chudy NFG
27-08-2010, 21:37
Ja myślę, że Lech może z Juventusem powalczyć o korzystne rezultaty. Tylko muszą poprawić formę.

Wiesz moze byc i tak ze Lech wyjdzie z tej grupy ... bo pilka okragla a bramki 2 ... ale pozyjemy zobaczymy :) wiesz jak to jest ... kto by przypuszczal w tym sezonie ze Wisla da dupska z azerami albo ze Jaga powalczy z Arisem po pierwszych 10 minutach meczu w Bialym ... dlatego jak Juve czy City podejda do meczow z Lechem jak Wisla z azerami to kto wie jak to sie skonczyc :)

pomp
27-08-2010, 22:05
marzy mi się żeby GieKSa grałą kiedyś w takiej grupie i na takim poziomie :fly:

Kamil
28-08-2010, 11:49
Pozostały 4 dni okienka transferowego i wierzę, że Lechem jednak inteligentni ludzie kierują i zakontraktują przynajmniej stopera na europejskim poziomie. Na wyjście szans raczej nie widzę, ale powalczą o jakieś punkty na pewno. Ich forma pomału, ale widocznie zwyżkuje.

marcin GieKSa
29-08-2010, 16:20
dajcie jakiegos linka do stronki gdzie mozna zobaczyc mecz Ksg , na atdhe nie ma transmisji..

pooceq
29-08-2010, 16:51
http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=84516&part=sports

pierwszy link dziala jak zloto

reszta nie

Chudy NFG
29-08-2010, 17:58
Jaga ladnie pojechala po Kolejorzu ... a Gornik narazie do przodu

MisiekWNC
29-08-2010, 18:03
Tak jak pisałem nie dawno, Lech po prostu jest słaby, a Cracovia masakrycznie słaba, jeśli dała sobie przegrać 5:0 z nimi i tyle. KSG ładnie ciśnie.

Kamil
29-08-2010, 21:02
No i Jaga, która jest fajną drużyną pozbywa się po Bruno pozbywa się kolejnego ważnego zawodnika - Kamila Grosickiego. I jak mamy iść do przodu sprzedając do przeciętnego Arisu Saloniki najbardziej perspektywicznych zawodników?

Es
30-08-2010, 22:29
Grosicki został.

Pituś
31-08-2010, 09:55
http://www.euro*********/pilka-nozna/orange-ekstraklasa/2010-2011/fernando-morientes-w-legii_sto2448066/story.shtml

Kamil
31-08-2010, 10:07
Grosicki został.

Jeszcze nie całe 13 godzin:jezor:

Krzyś
31-08-2010, 11:30
Ruch z Ruchem zagra w 1/16 PP ....

Jaworznoo
31-08-2010, 12:32
Pary 1/16 finału Pucharu Polski:

Flota Świnoujście - Jagiellonia Białystok
Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Śląsk Wrocław
Pogoń Szczecin - Legia Warszawa
Concordia Piotrków Trybunalski - GKS Bełchatów
Widzew Łódź - Zagłębie Lubin
Łódzki KS - Polonia Bytom
Znicz Pruszków - Polonia Warszawa
Wigry Suwałki - Korona Kielce
GKS Tychy - Lech Poznań
Ruch Zdzieszowice - Ruch Chorzów
Dolcan Ząbki - Wisła Kraków
OKS 1945 Olsztyn - Odra Wodzisław Śląski
GKP Gorzów Wielkopolski - Cracovia
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Arka Gdynia
Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Piast Gliwice

źródło: www.90minut.pl

Czajnik
31-08-2010, 12:33
a mogły być derby..

Shellu
03-09-2010, 18:42
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/trener-polonii-staje-sie-marionetka,1,3581514,wiadomosc.html

Ja pieprzę i to jest ten Wojciechowski, który naprawia polską piłkę? :lol2:

Z takimi żałośnymi zagraniami, które on robi Polonia tak szybko jak jest teraz liderem, rozleci się na strzępy.

Nie dla FURIATÓW w polskiej piłce!

Kamil
03-09-2010, 23:03
Druga sprawa, to ciekawe ile w tym prawdy. Wątpię, żeby Bakero na takie coś sobie pozwalał. Ja dalej twierdzę, że w tym szaleństwie jest metoda. Jego piaskownica, jego zabawki, a jak to pierdolnie to jakoś za Polonią płakał nie będę:)

kepistol85
04-09-2010, 08:35
Napewno polowa z tych rzeczy jest wymyslona przez dziennikarzy jak wiekszosc takich sensacyjnych artykulow.

Polecam wywiad z T. Iwanem:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/tomasz-iwan-polski-pilkarz-to-slaby-pilkarz,1,3576378,wiadomosc.html

WiecznY
04-09-2010, 09:19
Większego chuja niż Tomasz Iwan świat nie widział.. I mówię tu o osobistych kontaktach z tym debilem..

Homer
04-09-2010, 10:04
weszlo.com o wyborze polskich twarzy na EURO 2012:

Znane są już twarze Euro 2012. Wybór PZPN bardzo dyskusyjny, żeby nie napisać, że do bani.

Lech Wałęsa - w porządku.

Maryla Rodowicz - sorry, babcia z gitarą, specjalistka grania do kotleta, zupełnie anonimowa poza Polską? Będziemy zabawiać Europę melodiami sprzed trzydziestu lat, śpiewanymi przez otyłą ex-gwiazdę estrady? Futbol, futbol, przeżyjmy to, jeszcze raz?

Józef Młynarczyk - druga wąsata twarz, a nie dość, że wąsata, to jeszcze taka, z której można nie jedno wyczytać. Przydałby się w to miejsce Jerzy Dudek, który ma tę przewagę nad Młynarczykiem, że aktualnie ktoś w Europie ciągle go zna (a przy okazji nie ma wąsów, umie się ubrać, wysłowić i ogólnie wygląda, że tak się wyrazimy, zdrowiej).

Robert Korzeniowski - kompletna pomyłka, aż trudno znaleźć chociaż jeden argument, żeby ten specjalista od sportów głupich miał promować turniej piłkarski. Z nim zawsze kojarzy nam się historia, jak w jednym tabloidzie wymyślano tytuł do tekstu, że Korzeniowski porzucił żonę. Najlepsza propozycja: "Wyszedł z domu i nie wrócił". Już lepszy byłby Robert Kubica. Niewiele lepszy, ale lepszy...

resovia
04-09-2010, 10:49
Czesław Michniewicz (specjalność - liga polska)
Wojciech Kowalczyk (specjalność - liga hiszpańska)
Andrzej Niedzielan (specjalność - liga holenderska)
Łukasz Załuska (specjalność - liga szkocka)
Jan Tomaszewski (specjalność - liga polska)
Grzegorz Szamotulski (specjalność - Championship, Austria)
Mariusz Piekarski (specjalność - liga brazylijska)

juz po samych specjalistach z ktorymi wspolpracuje ta stronka widac, ze to zwykle ciule, nie mowiac juz o tym, ze podobnie jak chlopaki ze strony "koniecpzpn" stadion to conajwyzej widzieli w telewizji, a co dopiero moznaby powiedziec, ze sa "kibicami".

przeciez Mlynarczyk jest o wiele bardziej znany szafostwu uefa i fifa niz Dudek, podobny wiek, lata gry w pilke.....

Kubica moze conajwyzej buty czyscic Korzeniowskiemu, bo narazie to on nic nie osiagnal w porownaniu do tego drugiego, jak to ktos madrze skomentowal po tym jak Kubica zostal "sportowcem roku( :szok: )" - "obecnie liczy sie bardziej popularnosc danej dyscypliny sportu".

takze z kilometra pachnie, ze ta strona to najzwyklejsi w swiecie ciule zza monitora, conajwyzej "sympatycy pilki noznej".

DavGKS
05-09-2010, 17:14
5 września 2010, 14:00 - Żywiec
Koszarawa Żywiec 2-9 Wisła Kraków
Damian Stolarczyk 35, Damian Gołębiowski 48 - Paweł Brożek 14, 58, 76, Rafał Boguski 18, 28, Kamil Jeleń 32, Patryk Małecki 50, Nourdin Boukhari 78, Jacek Pawłowski 90

Koszarawa Żywiec: Sebastian Jasiński (90 Kamil Majcherek) - Przemysław Przerwa, Szymon Gąsiorek (46 Grzegorz Hamerlak), Marcin Synowiec (80 Marcin Łopatka), Bogusław Sala (75 Damian Zyzak), Damian Zyzak (46 Damian Gołębiowski) - Piotr Duda, Bartosz Sala (46 Damian Mazgaj), Marcin Kochutek (75 Krzysztof Janik) - Wojciech Zuziak (62 Piotr Gołębiewski), Damian Stolarczyk (90 Arkadiusz Romanowski).

Wisła Kraków: Mariusz Pawełek - Adrian Stanek, Daniel Cyzio, Mateusz Kowalski, Wojciech Cygal (55 Michał Chrapek) - Kamil Jeleń (55 Nourdin Boukhari), Kamil Rado (72 Adrian Ligienza), Łukasz Garguła, Patryk Małecki - Rafał Boguski (80 Jacek Pawłowski), Paweł Brożek.

żółta kartka: Małecki.
czerwona kartka: Patryk Małecki (85. minuta, Wisła, za niesportowe zachowanie).

W meczu towarzyskim rozegranym w Żywcu Koszarawa (bielska liga okręgowa) przegrała z wicemistrzem Polski - Wisłą Kraków 2-9 (1-4).

Spotkanie odbyło się z okazji 100-lecia Towarzystwa Sportowego Koszarawa Żywiec.

Nawet i w spotkaniu towarzyskim z okazji 100-lecia ta kurwa małecki gwiazdor pierdolony sie zachowac nie potrafił i dostaje czerwoną kartke. Jak ja tego chuja nie lubie...Kozaczy i mysli ze grac potrafi....

Krzyś
06-09-2010, 07:56
Działacze PZPN myślą tylko o tym, jak sobie dogodzić, a mecze naszej reprezentacji traktują jako dodatek do bankietów i imprez ze swoim udziałem. Nic dziwnego, że w takich okolicznościach organizacja spotkania z Ukrainą była jedną wielką kompromitacją.

Doszło nawet do tego, że prezes PZPN Grzegorz Lato (60 l.) w ostatniej chwili musiał pod stadionem rozdawać za darmo bilety, bo inaczej na stadionie Widzewa byłoby pusto!

Każde dziecko wiedziało, że po ostatnich fatalnych występach naszej drużyny narodowej, trzeba zachęcić ludzi do przyjścia na mecz z Ukrainą. Tym bardziej, że bilety na mecze naszej kadry do najtańszych nie należą. PZPN-owi chcieli w tym pomóc dziennikarze łódzkich gazet, ale... od działaczy usłyszeli, że to zbyteczne, bo związek przeprowadzi akcję marketingową na... swojej stronie internetowej!

Jak się okazało, akcja PZPN była zakrojona na tak szeroką skalę, że prezes Lato musiał dwoić się i troić pod stadionem, żeby nie było wstydu związanego z pustymi trybunami.

Ułańska szarża szefa PZPN przyniosła jednak znikome skutki, bo na stadionie zasiadła garstka ludzi. Inna sprawa, że w tej chwili obiekt łódzkiego klubu, delikatnie mówiąc, średnio nadaje się do organizowania meczów reprezentacji Polski. Mamy w naszym kraju kilka dużo nowocześniejszych stadionów, na których kadra powinna rozgrywać swoje spotkania.

Jest stadion Legii, Lecha, Wisły, Zagłębia Lubin czy chociażby Korony Kielce. Ale nie, mecz trzeba było rozegrać w Łodzi, bo przecież prezes Lato jakoś musiał się odpłacić za głosy poparcia działaczy z tego terenu na ostatnim zjeździe PZPN.

Plus za akcje:lol:

Skoczek1312
06-09-2010, 09:38
mecz Polska - Ukraina 80min widzewiacy zaczynają śpiewać żydowskie przyśpiewki banda chuja nic więcej

WiecznY
06-09-2010, 09:38
mecz Polska - Ukraina 80min widzewiacy zaczynają śpiewać żydowskie przyśpiewki banda chuja nic więcej

a konkretniej?

Skoczek1312
06-09-2010, 09:46
ich rozpoznawalna widzew ole ole i inne, w ogóle powywieszane ich fany wszędzie i to na meczach repry pojebani

Krzyś
06-09-2010, 12:48
Wyniki reprezentacji Polski w różnych kategoriach wiekowych z ostatnich dni:

1:2 z Norwegią (U19),
1:1 z Uzbekistanem (U20),
0:2 z Finlandią (U21),
0:2 z Iranem (U23),
1:1 z Ukrainą (seniorzy)

Simao
06-09-2010, 20:08

1:2 z Norwegią (U19),
1:1 z Uzbekistanem (U20),
0:2 z Finlandią (U21),
śmiać się czy płakać?

mobilo
06-09-2010, 20:35
Dziś Polska pokonała w kategorii U-20 Włochów 1-0.

Bramka: Błąd (17 minuta)

blazej
06-09-2010, 20:55

1:2 z Norwegią (U19), bez 8 podstawowych graczy grali.
1:1 z Uzbekistanem (U20), Uzbecy rocznik starszy o 3 lata.Ze swoim rocznikiem z Polski przegrali 0-3
0:2 z Finlandią (U21), Tutaj grali przegrane eliminacje.

łatwo jest napisać wyniki :) i oceniać:)

Krzyś
06-09-2010, 21:02
łatwo jest napisać wyniki :) i oceniać:)

a mam za nich latać i grać?

Czegoś nie kumam.

Robią z siebie i z nas posmiewisko.

blazej
06-09-2010, 21:04
ale kto robi pośmiewisko ? bo nie kumam gdzie zrobili? że przegrali z kolesiami co byli starsi? w takich rocznikach to jest przepaść nawet biorąc pod uwagę egzotykę tego rywala.

Krzyś
06-09-2010, 21:10
ale kto robi pośmiewisko ? bo nie kumam gdzie zrobili? że przegrali z kolesiami co byli starsi? w takich rocznikach to jest przepaść nawet biorąc pod uwagę egzotykę tego rywala.

dobrze, niech się uczą, na porażkach, świetna myśl Polska szkoleniowa.

Pośmiewsiko to robi pzpn plus zelo grajki.

dodo
07-09-2010, 14:34
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,UEFA-pozwala-karac-na-podstawie-nagran-wideo,wid,12643036,wiadomosc.html

..wreszcie

Komanczz
07-09-2010, 21:26
To co robił dziś Boenisch to mistrzostwo świata.Wreszcie jakiś piłkarz w reprezentacji który zasówa po całym boisku przez 90 minut i jest nie tylko efektowny ale i efektywny.

Krzyś
08-09-2010, 05:27
To co robił dziś Boenisch to mistrzostwo świata.Wreszcie jakiś piłkarz w reprezentacji który zasówa po całym boisku przez 90 minut i jest nie tylko efektowny ale i efektywny.

Zgadza się. Na chociaż to było na tle naszych grajków, ale pokazał sie faktycznie z dobrej strony. Widać gdzie był szkolony i wychowany piłkarsko, ale sorry, przecież to nasza myśl szkoleniowa jest na światowym poziomie:zabki:

Generalnie, mecz w wykonaniu biało czerwonych nie był zły, tylko zaś porażka.

Kamil
08-09-2010, 09:39
W prawdzie Australia i Ukraina to nie Hiszpania i Kamerun ale są to reprezentacje co najmniej solidne, więc cieszy styl jaki zaprezentowaliśmy. W obu meczach prowadziliśmy grę, stwarzaliśmy większe zagrożenie, dyktowaliśmy warunki. Gdyby wykończenie w tych spotkaniach było jak należy, to wygralibyśmy oba mecze i to nie jedną bramką. Nie ma co się przejmować wynikami, najważniejsze, że wreszcie pokazaliśmy, że coś tam jednak grać potrafimy jako zespół. Jeżeli do tego dojdzie wykończenie, większa koncentracja w tyłach i Błaszczykowski nauczy się dośrodkowywać to będzie dobrze. Przed nami trzy ciężkie mecze - wyjazdowe z USA i Meksykiem i na koniec u siebie z Rosją. Super, że dalej mamy dobrych sparingpartnerów - po tych meczach okaże się, czy potrafimy utrzymać formę.

Krzyś
08-09-2010, 09:43
W prawdzie Australia i Ukraina to nie Hiszpania i Kamerun ale są to reprezentacje co najmniej solidne, więc cieszy styl jaki zaprezentowaliśmy. W obu meczach prowadziliśmy grę, stwarzaliśmy większe zagrożenie, dyktowaliśmy warunki. Gdyby wykończenie w tych spotkaniach było jak należy, to wygralibyśmy oba mecze i to nie jedną bramką. Nie ma co się przejmować wynikami, najważniejsze, że wreszcie pokazaliśmy, że coś tam jednak grać potrafimy jako zespół. Jeżeli do tego dojdzie wykończenie, większa koncentracja w tyłach i Błaszczykowski nauczy się dośrodkowywać to będzie dobrze. Przed nami trzy ciężkie mecze - wyjazdowe z USA i Meksykiem i na koniec u siebie z Rosją. Super, że dalej mamy dobrych sparingpartnerów - po tych meczach okaże się, czy potrafimy utrzymać formę.

Po drodze jest tez chyba WKS w Poznaniu.

Komanczz
08-09-2010, 09:48
Jak wróci Obraniak,może dojdzie ten Francuz z Arsenalu to była by całkiem ciekawa drużyna.W sumie tak jak mówicie,grali niezle ale brakuje jeszcze wykończenia sytuacji i stabilizacji w obronie.Niestety gdybyśmy wczoraj grali znów z Hiszpanią wynik mógłby być znów dość niekorzystny...Nie mniej jednak widać jakąś poprawe i oby wskoczyli na dobre tory.

FC OLKUSZ
08-09-2010, 12:48
Jak Lewy podchodził do strzału to już było widać, że nie strzeli!!! Takie rzeczy sie widzi, przynajmniej ja :-)

A co do Wisły - jebać ich. To sa zakompleksione placki, które nosza dupe wyżej głowy. Mam wielka nadzieje, że teraz beda prezentować forme typu "równia pochyła" i uśmiechy im pogasną. Kibice sukcesu jebani eh.....

kosa
08-09-2010, 12:59
Przesadzacie z tym dopingiem pro. Jakby kiedyś był mecz na Bukowej, to byśmy zrobili to samo, a może nawet bardziej skandalicznie. Nie wrzucili nawet na Cracovię...

Mecz dobry, dużo akcji.

Mamy teraz na rozkładzie USA, Ekwador i WKS. Nie ma Meksyku i Rosji.

MisiekWNC
08-09-2010, 13:19
To reprezentacja a nie mecze klubowe, zawsze wkurwiało mnie śpiewanie przyśpiewek klubów na meczach reprezentacyjnych - bez sensu.

Ładnie grali, jest drużyna która zapierdala i to jest ważne. Jest jeszcze kilku którzy się boją albo nie wytrzymają psychicznie (takie mam wrażenie) albo którzy są bez charakteru i do takich zalicza się Lewandowski (chłop bez jaj, widać jak gra, olewka i te jego wkurwiające wywiady typu "dobrze, że mamy dużo sytuacji to jest podstawa, bramki to sprawa drugo rzędna, przede wszystkim musimy umieć wypracowywać sytuacje") i Peszko nie podoba mi się, psychicznie słabiutko.

Kamil
08-09-2010, 14:43
Przesadzacie z tym dopingiem pro. Jakby kiedyś był mecz na Bukowej, to byśmy zrobili to samo, a może nawet bardziej skandalicznie. Nie wrzucili nawet na Cracovię...

Mecz dobry, dużo akcji.

Mamy teraz na rozkładzie USA, Ekwador i WKS. Nie ma Meksyku i Rosji.

Wszedłem na pierwszą lepszą stronkę żeby sprawdzić terminarz, sory za wprowadzenie w błąd.

Junior
09-09-2010, 07:14
Wakacje skończone, młodzież wróciła do szkoły, a nam zależy, by pojawiła się także na Bukowej. By ich zachęcić proponujemy im wejście na mecz GieKSy z GKP Gorzów Wielkopolski za darmo!

Dzieci i młodzież poniżej 14 roku życia (rocznik 1996 i młodsi) otrzymają darmowe bilety na sobotnie spotkanie ligowe. Bilety można odbierać od środy do piątku w Sklepiku Klubowym na Bukowej lub w dniu meczu w kasie stadionu. By odebrać bilet i wejść na obiekt niezbędny jest dokument tożsamości ze zdjęciem (np. legitymacja szkolna) potwierdzająca wiek.

Zachęcamy kibiców - przyprowadź swoje dzieci, rodzeństwo czy kuzynostwo na Bukową! To nic nie kosztuje! Wychowujmy kolejne pokolenie wiernych kibiców GiKS-u w myśl hasła "Jestem z Katowic - jestem za GieKSą"!

Darmowe bilety na spotkanie z GKP trafiły także do uczniów katowickich szkół podstawowych. Na Bukowej będzie zatem spora grupa dzieci i młodzieży. Pokażmy im jak się kibicuje GieKSie, by zarazili się pozytywnymi emocjami i zostali z GieKSą już na zawsze!

http://www.gieksa.pl/news.php?id_news=5489&nid=gl

kepistol85
13-09-2010, 14:34
Polonia Warszawa za porozumieniem stron rozwiązała kontrakt z trenerem José María Bakero Escudero.

Hiszpan był trenerem zespołu ze stolicy od 15 listopada 2009 roku.

źródło: Polonia Warszawa

:lol3: no to koniec Polonii

kosa
13-09-2010, 14:38
I niech ktoś powie, że Wojciechowski to nie jeździec bez głowy :-)

JACA
13-09-2010, 14:40
Dlaczego koniec Polonii?? Bakero to bardzo marny trener do tego marionetka Wojciechowskiego.Nie mowie ze Wojciechowski jest madry bo ten chłop to jest oszołom ale co to za trener ktory daje sobie tak oficjalnie manipulowac składem ?? JAk on mogl sie zgodzic na to zeby Andreu wyladowal na ławce...Frajer i tyle...

kepistol85
13-09-2010, 14:42
On tam chyba tylko na to czekal zeby mial prertekst do przekazania druzyny Janasowi. Oby dwa kolejne mecze tez przegrali to bedzie ciekawie :cham:

kepistol85
13-09-2010, 14:48
koniec z tego wzgledu ze druzyna chyba zlapala jakas zadyszke i jesli przyjdzie trener z zewnatrz, zanim zalapie o co chodzi i pozna zawodnikow to minie jeden mecz a jak wiadomo drugi bedzie tym ostatniej szansy wiec jest szansa na kolejne dwie porazki/remisy wiec cos mi sie wydaje ze beda sie juz teraz tylko staczac.

JACA
13-09-2010, 14:56
Poczytaj sobie w jakim stylu Bakero porowadził wcześniej drużyny i jakie osiągał wyniki...

Kamil
13-09-2010, 16:19
koniec z tego wzgledu ze druzyna chyba zlapala jakas zadyszke i jesli przyjdzie trener z zewnatrz, zanim zalapie o co chodzi i pozna zawodnikow to minie jeden mecz a jak wiadomo drugi bedzie tym ostatniej szansy wiec jest szansa na kolejne dwie porazki/remisy wiec cos mi sie wydaje ze beda sie juz teraz tylko staczac.

Janas jest z zewnątrz? Od kilku miesięcy siedzi w Polonii i świetnie wie co się dzieje, w Canal+ coś też mówili, że nawet w przerwie jednego z meczów Bakero wyszedł z szatni, a Janas przeprowadzał rozmowę z piłkarzami. Hiszpan, to była zwykła marionetka. Asystentem Bakero cały czas był człowiek Janasa - Stokowiec. Co jak co, ale Janas jest lepszym fachowcem od Bakero. Ciekaw jestem jak będzie się układało na linii Wojciechowski - Janas, gdy nie będzie wyników. Następna pewnie będzie głowa Skorży, a w kolejce stoi też Ulatowski. Karuzela się rozkręca.

MisiekWNC
13-09-2010, 16:35
I dobrze, że Bakero nie będzie trenerem. Dalej licze bardzo na Polonie W. w tym sezonie.

kepistol85
13-09-2010, 18:18
Janas jest z zewnątrz? Od kilku miesięcy siedzi w Polonii i świetnie wie co się dzieje, w Canal+ coś też mówili, że nawet w przerwie jednego z meczów Bakero wyszedł z szatni, a Janas przeprowadzał rozmowę z piłkarzami. Hiszpan, to była zwykła marionetka. Asystentem Bakero cały czas był człowiek Janasa - Stokowiec. Co jak co, ale Janas jest lepszym fachowcem od Bakero. Ciekaw jestem jak będzie się układało na linii Wojciechowski - Janas, gdy nie będzie wyników. Następna pewnie będzie głowa Skorży, a w kolejce stoi też Ulatowski. Karuzela się rozkręca.

Ze Janas jest z zewnatrz nigdzie nie pisalem... szkoda ze tak jak bylo do przewidzenia go na trenera Wojciechowski mianowal ale z 2 strony faktycznie ciekawe jakie beda ich relacje po 2 meczach bez zwyciestwa :) ja takiemu zarzadzaniu jestem przeciwny bo nawet Real i Barcelona remisuja albo przerywaja czasem dlatego mam nadzieje, ze Wojciechowski poniesie tego konsekwencje i druzyna skonczy jak najnizej.

Kamil
13-09-2010, 18:31
A ja mam nadzieję, że wysoko, bo w przynajmniej wiem, że jak Polonia będzie grała w Europie, to nie tylko się nie osłabi jak to mają w zwyczaju nasze zespoły, ale się wzmocni. Tak dla przykładu, Probierz pytany o powody zatrzymania Grosickiego w Jadze zapytał dlaczego mamy sprzedawać zawodnika za małe pieniądze, jeżeli już w Polsce płaci się za piłkarza milion euro. Wojciechowski podnosi poprzeczkę reszcie prezesów i mam nadzieję, że nie długo będzie płacił i 2-3mln euro za zawodnika zza granicy, który jest warty tych pieniędzy - bo stać go na pewno. Co nie zmienia faktu, że to w jaki sposób podchodził do Bakero jest śmieszne i pod tym względem należy mu się krytyka.

Shellu
13-09-2010, 18:38
Janas był człowiekiem z "układem" w Polonii, ale teraz sam zasiadł na gorącym krześle i jeśli mu się powinie noga to poleci. Dziwi mnie to, że Janas się na to godzi. Bakero niestety przestraszył się Wojciechowskiego i Andreu posadził na ławce. Ale w końcówce go wprowadził, więc jeszcze do tego wykazał się niekonsekwencją.

Żenada totalna, klub z takim prezesem idiotą może osiągnąć jakiś dobry wynik przez jakiś czas, nawet sezon czy dwa, ale prędzej czy później się rozleci.

A mnie tak w ogóle najbardziej śmieszy "ekspert" Józef Oleksy :lol2:

kosa
13-09-2010, 19:45
Kamil mam kompletnie inny pogląd na ten temat niż Ty. Według Ciebie płacenie za marnych kopaczy milionów jest w porządku, bo podnosi poprzeczkę innym prezesom i klubom. Dla mnie jest właśnie chujowe, bo skoro za zwykłych partaczy dajemy miliony, to Ci partacze tak się rozbestwią, że nigdy nie będziemy mieli profesjonalnych i dobrych piłkarzy w odpowiedniej cenie. Tylko same przeszacowane i przepłacone gwiazdki.

Czemu za te miliony nie sprowadzi jakiegoś klasowego gracza?

Dla mnie to jest idiota, nie nawidzę Polonii i mam nadzieję, że Polonia spadnie, a Wojciechowski odejdzie z piłki raz na zawsze.

Kamil
13-09-2010, 20:00
kosa, dlatego specjalnie podkreśliłem:

Wojciechowski podnosi poprzeczkę reszcie prezesów i mam nadzieję, że nie długo będzie płacił i 2-3mln euro za zawodnika zza granicy, który jest warty tych pieniędzy

A ile warci są Sobiech, Smolarek, Bruno i reszta ocenimy po sezonie. Ja chcę wreszcie jakiegoś wyniku drużyny z naszego kraju w Europie, a tylko Wojciechowski jest zdolny wyłożyć dużą kasę, bez której o wynikach można pomarzyć. Czym sobie Polonia zasłużyła na Twoją nienawiść nie wiem, ja mam na nich wyjebane.

kosa
13-09-2010, 20:12
Hm przesadziłem trochę bo słowo nienawiść powinno być zarezerwowane dla wielkich wrogów, a Polonia jest malutka ;-)

Nie zgadzam się, że tylko pieniądze dadzą nam wynik w Europie. Na pewno nie pieniądze wydawane w debilny sposób. I droga do kupienia dobrego gracza za duże pieniądze nie prowadzi przez kupienie słabego zawodnika za miliony. To świadczy tylko o głupocie kupującego. Mądra gospodarka pieniężna, prężny dział marketingu, praca z młodzieżą, dobre struktury organizacyjne, mocny sponsor i wiele kibiców z siłą przebicia jest w stanie zapewnić sukces. Wojciechowski i Polonia mają tylko pieniądze, o których wydawaniu nie można powiedzieć, że to mądra gospodarka.

MisiekWNC
13-09-2010, 21:38
Wcześniej nie było Wojciechowskiego i te kilka dobrych lat jak go nie było, to w polskie piłce było lepiej, były sukcesy? nie.

Dla mnie to prosta sprawa, ma koleś kase to się bawi - proste. Czy wyjdzie to piłce polskiej na dobre czy na złe, to się dopiero okaże.

Marcin
13-09-2010, 21:46
Zmieniając trochę temat - bramka Gola z Bełchatowa z tej kolejki - majstersztyk!:)

DavGKS
14-09-2010, 07:58
Zmieniając trochę temat - bramka Gola z Bełchatowa z tej kolejki - majstersztyk!:)

Masz ją gdzies? Bo nie widziałem....

resovia
14-09-2010, 08:53
Masz ją gdzies? Bo nie widziałem....

kurwa musiales nabic sobie kolejny post ? www.google.pl !

Jesli chodzi o Jozka Oleksego w Polonii Warszawa, to zostal tam sciagniety przez Wojciechowskiego ze wzgledu na jego znajomosci w polityce, a byl pracownikiem jego firmy. W takim celu byl tam sprowadzony, ale jezeli obecnie pelni role eksperta ? to jedynie mozna siasc i plakac......

DavGKS
14-09-2010, 08:59
kurwa musiales nabic sobie kolejny post ? www.google.pl !

A ty kurwa musisz sie dopierdolic jak zawsze o nic? Co za człowiek !!
Nabijac sobie posty:kurwa:...bo mi płacą za to nabijanie myslisz,nie czepiaj się takich głupot. :dead:

kepistol85
14-09-2010, 09:59
wszystkie gole z kazdej kolejki mozna zobaczyc na http://***************

jaśka
14-09-2010, 11:43
ciekawy artykuł o Ekstraklasie

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/tylko-tak-mozna-uratowac-ekstraklase,1531169

Tevez
14-09-2010, 12:14
Tak, w 40 milionowym kraju 10 drużynowa ekstraklasa.
Nie słyszałem niczego głupszego. Na szczęście szansa na przeforsowanie tego jest naprawdę mała (już widzę jak się prezesi słabszych klubów zgadzają).

kosa
14-09-2010, 16:35
Teraz jest dobrze. Coraz ciekawsze szpile, poziom wyrównany i walka (szczególnie na dole). Mniej układów, zielonych stolików itd. Takie zmniejszenie jest nierealne i głupie :)

Krzyś
15-09-2010, 11:34
znalezione w sieci:

"Iwański i Wawrzyniak robili bekę z Vrdoljaka i rozprowadzali przeciwko niemu młodych ..Dziś rano Magiera wałkował Żyro ,Kucharczyka i Machnowskiego z tego co wiem to ten ostatni się wygadał kto kieruje akcja przeciwko cudzoziemcom . Po treningu do szatni wpadł Skorża z Janasem oraz Ostrowski -wyproszono cudzoziemców (poza Radoviciem )-Zainteresowani się postawili -na pytanie Skorży czy ktoś ich poprze wstał tylko Giza -Szalach ,Komor i inni się zesrali ...przy wyjściu z szatni spinka Iwański -Jędrzejczyk . Kary -Rzeźniczak -Rybus -Borysiuk -Radovic -Knezevic ..Ci dwaj ostatni melanż na mieście"

na takich to tylko :sportowiec:

Kurwa, taką kasę mają, stabilność życiową i takie numery.
Ale o tym już pisaliśmy nie raz, co mogą panowie "gwiazdorzy" zrobić z drużyny.

Homer
15-09-2010, 21:05
http://www.weszlo.com/news/5574

Chudy NFG
16-09-2010, 18:33
To co wyczynia Lech w Turynie ... szkoda slow :) tylko brawa :)

DavGKS
16-09-2010, 18:36
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::s zok:
BrAWO LECH !

krejzol
16-09-2010, 18:46
i gol:D
zaczyna sie
chiellini

Kamil
16-09-2010, 18:49
No oni są upośledzeni czy jak? Juve nie potrafi nic zrobić, to praktycznie sami sobie bramę strzelili. Za takie błędy to powinni dostać teraz 2 w dupe i do widzenia, na takim poziomie takie bramki tracić.

Shellu
16-09-2010, 18:59
Mnie się do końca ta gra Lecha mimo prowadzenia nie podoba. Za dużo nerwowości i podpalania się. Gdyby Stilić, Kriwiec byli w swojej normalnej formie, to już by jechali Juve czwórką. Rozgrywają może i nieźle, ale jak przychodzi wejść w pole karne dośrodkować, to jest nieco problem. Nawet przy drugiej bramce Stilić miał tak prostą sytuację, idealnie wchodził mu Rudnevs, a ten wali jakąś wysoką piłkę na ślepo, na szczęście Rudnevs cudem to przejął i po bilardzie strzelił gola.

No a stracona bramka - dno.

Ogólnie fajnie, że Lech prowadzi, ale z drugiej strony nie zdobyć punktów z tak słabym Juve to będzie frajerstwo. Oby utrzymali wynik i ukłuli coś jeszcze.

marcin GieKSa
16-09-2010, 19:00
brawo Kolejorz , szkoda tylko tej frajersko straconej bramki.....grande juventus hehe:lol: oby tak dalej!!!

19CHUDY64
16-09-2010, 19:08
haha juz 2-2 mysle ze skonczy sie 4-2 dla Juve

MisiekWNC
16-09-2010, 19:31
To normalne. Polacy (Lech) o nic praktycznie nie gra, ma grupe śmierci, powinni grać bez presji i tak wyszli na początek, zaczeli wygrywać 2:0 wtedy do nich dotarło, że mogą serio wygrać i zaczeli się spinać i w dupe, tak jak zawsze.

Co ludzie widzą w tym Peszku?

Kristof
16-09-2010, 19:47
To normalne. Polacy (Lech) o nic praktycznie nie gra, ma grupe śmierci, powinni grać bez presji i tak wyszli na początek, zaczeli wygrywać 2:0 wtedy do nich dotarło, że mogą serio wygrać i zaczeli się spinać i w dupe, tak jak zawsze.

Co ludzie widzą w tym Peszku?

To co oni robią przy st frag to jest jakaś parodia piłki :)

przy bramie 2:3 Koto zajebał sprawe i to ostro, swoją drogą strzał ładny :)

Lech po 40min poszedł na pizze

kepistol85
16-09-2010, 19:52
ale gol na 3 - 3 :szok: zasluzyli na ten remis

DavGKS
16-09-2010, 19:54
Cudowny gol Rudnevsa...
To co pokazuje Lech w lidze to dzisiejszy mecz bardzo dobry,Juve całkiem do dupy.
Arboleda słabo dzis,Rudnevs super,super,super

Kristof
16-09-2010, 19:56
Ja pierdole :szok:

Coś czuje że kolo długo u nas w Ekstraklasie nie pogra:pijak2:

Szkoda byłą szansa na 3 pkt

marcin GieKSa
16-09-2010, 19:59
wielkie brawa dla Lecha!!zasluzyli conajmniej na remis...wielka szkoda tych 2 frajersko straconych bramek...bo mogło byc jeszcze lepiej!!to co wyprawiał Rudnews to kosmos!!jednak Polska druzyna moze grac jak rowny z rownym z firmami!!

Skoczek1312
16-09-2010, 20:00
dlaczego ta kurwa z gwizdkiem zakończyła mecz jeśli Lech miał kontre i był już pod polem karnym Juve?! czyste skurwysyństwo! BRAWO LECH!!!

MisiekWNC
16-09-2010, 20:00
Czym Wy się podniecacie? Juve nas zlekceważył co do kopaczy z Lecha:
Padlina, padlina, padlina, padlina................... i Rudnevs. Beznadziejny trener jakim jest Zieliński, beznadziejnie motorycznie wyglądali przy Juve (inaczej to wyglądało za Smudy) i Rudnevs, który bez obciążenia psychicznego grał i grał sam i dobrze na tym wyszedł. Cieszy punkt, ale gra do dupy, oprócz jednego gracza.

Skoczek1312
16-09-2010, 20:04
Czym Wy się podniecacie? Juve nas zlekceważył co do kopaczy z Lecha:
Padlina, padlina, padlina, padlina................... i Rudnevs. Beznadziejny trener jakim jest Zieliński, beznadziejnie motorycznie wyglądali przy Juve (inaczej to wyglądało za Smudy) i Rudnevs, który bez obciążenia psychicznego grał i grał sam i dobrze na tym wyszedł. Cieszy punkt, ale gra do dupy, oprócz jednego gracza.

to ty chyba inny mecz oglądałeś rozumiem że Juve to marka ale starali się grać jak równy z równym nie porównuj drużyny włoskiej do polskiej, padline to ja widziałem ostatnio jak grał Górnik z Ruchem także nie przesadzaj grali nieźle a że stracili dwie bramki po tak chujowych błędach trudno taka jest piłka

RAF64
16-09-2010, 20:15
Bramka na 3:3 - Cud, miód, malina :)

Bombon
16-09-2010, 21:10
Świetny mecz. Rudnevs długo nie pogra w Lechu.

A teraz wracając do szarej rzeczywistości...piłkarze Odry Wodzisław bojkotują wyjazd na najbliższy mecz do Stróżów na mecz z Kolejarzem.
Odrze grozi upadłość tak samo jak Zawiszy.

jaśka
16-09-2010, 22:22
zobaczę gdzieś w necie powtórkę szpilu Juve-Lech?

MisiekWNC
17-09-2010, 14:55
Skoczek1312 po prostu Juve w 1 połowie było bardzo słabe, takie moje odczucie, zresztą zobaczymy w następnych meczach. Nie grają o nic to i grają dobrze, będą wygrywać to się będą spinać tak jak wczoraj.

19mÓzG64
17-09-2010, 16:15
juve w lidze także straciło w poprzednim meczu ligowym 3 bramki z Sampdorią(?) a w pierwszym meczu nawet przegrali ...więc może u nich coś nie tak z tą obroną ich bramkarz ...wgl mnie nie przekonuje
co do Lecha fajnie że się pokazali w Europie no ale zrobili błędy i niestety nie udało się pokonać silnej włoskiej drużyny
a szkoda bo byłyby pkt do rankingu europejskiego

Pyskaty
17-09-2010, 17:48
ich bramkarz ...wgl mnie nie przekonuje

W lidze broni Storari a Maninger grzeje ławe więc pewnie dlatego. Pozatym Lech na przeciwko słabego Juve, które od 5 lat gra niezłą padake wypadł bardzo kiepsko pod względem organizacji gry, techniki i motoryki. Wiem co mowie bo kibicem Juve jestem od 96r i na bierzaco sledze ich ostatnie poczynania.

Skoczek1312
17-09-2010, 19:19
doping Wisły na prawdę niezły jak narazie

19mÓzG64
17-09-2010, 20:01
Wiem co mowie bo kibicem Juve jestem od 96r i na bierzaco sledze ich ostatnie poczynania.

no tak ale też zwróć uwagę, że z Juve jest coś nie tak.
w poprzednim sezonie chyba 7 miejsce, odpadli z grupy LM po porażce z bayernem, w lidze teraz im też nie idzie.
no i Lech to wykorzystał :)
Wisła 1:0 do przerwy z Koroną ...Paweł Brożek
Lechia 1:0 do przerwy z Cracovią ...Buval

Pyskaty
17-09-2010, 21:48
no tak ale też zwróć uwagę, że z Juve jest coś nie tak.
w poprzednim sezonie chyba 7 miejsce, odpadli z grupy LM po porażce z bayernem, w lidze teraz im też nie idzie.
no i Lech to wykorzystał :)
Wisła 1:0 do przerwy z Koroną ...Paweł Brożek
Lechia 1:0 do przerwy z Cracovią ...Buval

Niby tak, ale pomimo tego, że Juve jest od kilku lat w dolku to chyba nie powiesz mi, ze nie bylo widac roznicy klas. I jest to smutne ze mistrz Polski remisuje (a z przebiegu meczu powinien przegrac) z zespolem, który w ostatnim sezonie zajal rzutem na tasme 7 miejsce w Serie A, przed sezonem sprzedał 12 a pozyskał 11 pilkarzy (bynajmniej nie rewelacyjnych...no moze poza Krasic-em, ktory prezentuje dosc wysoka klase) wiec jeszcze nie jest zgrany, a do tego zmienily sie ostatnio wladze w klubie + niezbyt dobra atmosfere na trybunach co w sumie daje marny obraz Turyńskiej druzyny.

Simao
18-09-2010, 13:38
czy to juve czasem nie bylo posądzone o doping w czasie jednego z finałów ligi mistrzów? Nie pamiętam czy to nie chodziło czasem o mecz z Ajaxem?

koles1989
20-09-2010, 20:34
Fajnie zaprezentowali się kibice w mecz ROW Rybnik - Odra Opole
http://www.rybnik.pl/ks_energetykrow/foto/kibice/2010.09.18_ROW-Opoleo/

Widać głód wielkiej piłki w Rybniku, bo potencjał kibicowski mają ogromny

niski
21-09-2010, 11:50
Sławomir Peszko i Maciej Iwański nie zagrają już w drużynie Franciszka Smudy
Jak dowiedziała się „Rz” obaj piłkarze po ostatnim meczu reprezentacji Polski z Australią w Krakowie złamali regulamin przedstawiony drużynie już na pierwszym zgrupowaniu.

Peszko o czwartej nad ranem z trudem wyszedł z pokoju Iwańskiego i natknął się na kierownika reprezentacji Konrada Paśniewskiego i trenera Jacka Zielińskiego. Peszko miał obrazić Zielińskiego podważając jego kompetencje. Kiedy sprawa dotarła do Smudy, ten podjął decyzję o nie powoływaniu więcej do drużyny obu zawodników.

Zaraz po objęciu reprezentacji selekcjoner podkreślał, że u niego piłkarz złapany na łamaniu regulaminu podczas zgrupowania ma tylko dwie szanse: pierwszą i ostatnią. – Ta drużyna jest świętością, jeżeli oszukujesz tu sam siebie, oszukujesz 40 milionów ludzi, którzy tobie zaufali. Tu nie będzie wódki, ani żadnych głupich wyskoków. To jest reprezentacja – powtarzał.

calosc na stronie rzepki (http://www.rp.pl/artykul/538486-Kadra-o-czwartej-rano.html)

henka
22-09-2010, 09:41
Peszko o czwartej nad ranem z trudem wyszedł z pokoju Iwańskiego i natknął się na kierownika reprezentacji Konrada Paśniewskiego i trenera Jacka Zielińskiego.

Pytanie co robili tam Paśniewski z Zielińskim :cham:

Waldas
22-09-2010, 19:29
Można powiedziec, że Peszko powinien dostać nagrode, bo jako jedyny wyszedł z pokoju Iwańskiego jak reszta tam padła :cham:

A tak poważnie, to afery nie byłoby gdyby nie pyskówka Peszki do Zielińskiego, a Iwańskiemu dostało się po tzw. "rykoszecie" (czy oni tam sami są w pokojach, że to był pokoj Iwańskiego? Nie było współlokatora? Jesli nie było, to pewnie pił cicho w innym pokoju :P). Jestem przekonany, że wszyscy (większość) wtedy piła alkohol. Jestem teraz ciekaw postawy Smudy. Na początku mówił, że nie ma u niego żadnego picia alkoholu bez jego wiedzy. Nie wiem co usłyszał Zieliński, ale on chyba bedzie teraz naciskał Smude, aby dotrzymał słowa. Bo jeśli powoła Peszkę, to byłby znak, że można w kadrze pić dowoli.

Lars Ulrich
22-09-2010, 20:31
Jeżeli utrzyma to co mówił do bardzo mi się podoba taka postawa Franza, konsekwentnie,było powiedziane na początku,nie dostosowałeś się, wypierdalaj

JACA
22-09-2010, 21:57
Lars ale ich tam piło ponoc ze 12 to jak chce byc konsekwentny to musi wydupic 12 grajkow. zreszta co to tez za zasady skoro Smuda dopiero robi afere 2 tygodnie po incydencie hehhe

A tak dla rozluznienia kto nie czyta weszło kilka anegdotek :

W każdym razie przypomniała nam się historia, jak "Zielek", uosobienie spokoju, kiedyś zapukał do drzwi trenera Mirosława Jabłońskiego.

- Zdejmij okulary!
- A-a-a-a-ale dla-dla-dlaczego? - wydukał przewidujący najgorsze Jabłoński.
- Bo okularników nie biję!!!

Przypomina nam się zgrupowanie kadry, kiedy to ostatni raz w reprezentacji zagrał jeden z piłkarzy. A było tak. Kolacja pomeczowa, nasz bohater mówi do Arkadiusza Głowackiego: - Arek, jesteś kapitanem, idź się spytać trenera, czy możemy się napić piwa.

Wraca Głowacki.
- Nie możemy, zabronił.
- Co?!
- Zabronił.
- No żesz kurwa, sam najebany jak świnia...

(w tym momencie piłkarz zauważa na twarzach kolegów pewną zmianę, ale kontynuuje)

- Ledwo się na nogach trzyma...
- Yhm - chrząknął ktoś z tyłu. Trener oczywiście. Jeszcze się trzymał. - Jak masz głupio gadać, to lepiej w ogóle nic nie mów! - wypalił.

dodo
22-09-2010, 22:00
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja/afera-w-reprezentacji-polski-smuda-przerywa-milcze,1,3700201,wiadomosc.html

Franz widac umie tylko w nieswojej sytuacji sie napinac i mowic co by to nie zrobil gdyby u niego takie rzeczy sie wydarzyly. pilo wiecej grajkow a wylecialo dwoch . reszty nie zlapal bo nie chcial zlapac. przypomne sytuacje z Borucem i to jak sie napinal co by on nie zrobil

hmm panie Smuda minus i to duzy

Lars Ulrich
23-09-2010, 07:58
"Inni byli na tyle inteligentni, że nie łazili po korytarzach."

e no kurwa to jednak nie za dobrze panie Franciszku,takie pierdolenie to już mi się nie podoba, swoją drogą kiedy te ciule przestaną doić ?

Miłosz1964
24-09-2010, 19:43
Dobry mecz na Łazienkowskiej.Szybki,dużo akcji i strzałów

Obecnie 1-1

Homer
24-09-2010, 20:06
Franz widac umie tylko w nieswojej sytuacji sie napinac i mowic co by to nie zrobil gdyby u niego takie rzeczy sie wydarzyly. pilo wiecej grajkow a wylecialo dwoch . reszty nie zlapal bo nie chcial zlapac. przypomne sytuacje z Borucem i to jak sie napinal co by on nie zrobil

hmm panie Smuda minus i to duzy

Smuda to chyba taki głupek co to dużo gada, ale rzadko myśli o tym co gada; tu trochę do poczytania:

http://www.weszlo.com/news/5611
http://www.weszlo.com/news/5597
http://www.weszlo.com/news/5586
http://www.weszlo.com/news/5580
http://www.weszlo.com/news/5574

Homer
24-09-2010, 20:07
Dobry mecz na Łazienkowskiej.Szybki,dużo akcji i strzałów

Mecz dobry i doping trzeba przyznać robi wrażenie...

Bombon
24-09-2010, 21:12
Mecz Legii z Lechem bliźniaczopodobny do pojedynku Legii z Cracovia. W pierwszej połowie goście zdecydowani lepsi, dużo sytuacji; Legia...nie ma się co dziwić, że przegrywają mecz za meczem. Jedynie dobrze grał młody Kucharczyk. Frajerskie kartki Rybusa. Duży błąd Arboledy przy pierwszym golu nie przecinając podania, przy drugim golu dla Legii błąd Rudnevsa, który nie pokrył Bruno Mezengi.
Ten mecz nie tyle Legia wygrała co Lech przegrał. Liczyłem, że Kolejorz ich zdominuje w drugiej połowie grając w przewadze.

W pierwszym dzisiejszym meczu Korona wygrywa 2:1 ze Śląskiem. WKS źle nie gra, jest pomysł, ale są nieskuteczni (Sotirović, Diaz) i tracą frajerskie bramki. Niedzielan dziś nie strzelił, choć miał wyborne sytuacje. Najlepszy w meczu Carlos Edi Andradina.

Homer
24-09-2010, 22:02
Ten mecz nie tyle Legia wygrała co Lech przegrał.

Taa, zgadzam się. Mecz się fajnie oglądało, jednak mecz zapowiadany jako hit polskiej ligi okazał się meczem dwóch przereklamowanych drużyn.
Lech dał dupy niesamowicie, ta drużyna nie jest aż tak zła, ale z Zielińskim jako trenerem daleko nie zajadą...

Kamil
26-09-2010, 22:22
No tak, tylko z Zielińskim Majstra zdobyli i zakwalifikowali się do fazy grupowej LE, kaj oni mają dalej zajechać?

Homer
28-09-2010, 16:52
Jacek Bąk pisze swoją autobiografię; jest delikatnie mówiąc "śmieszna"; nie sądziłem, że z Bąka to taki dziwny i śmieszny koleś.

weszło.com o tym pisze:

Rośnie nam nowy ulubieniec - Jacek "pędź stąd, człeniu" Bąk. Okazuje się, że Jacek wyznaczał odzieżowe trendy w polskim futbolu. Zawodnicy reprezentacji z nosami przyklejonymi do szyb tylko czekali, kiedy wreszcie znajoma sylwetka człenia pojawi się na horyzoncie i wtedy... Wtedy biegli do niego, byle tylko zobaczyć, jakie ubrania przywiózł.

- Wow, jaka koszulka!
- Jacek, a te spodnie, mogę przymierzyć?
- Panowie, tu mam coś ekstra, sprawdźcie te buty!
- Ja cię!!!
- Ale buty!!!
- Jacek, pożycz!
- Jacek! Masz coś jeszcze? Pokaż!

No, może trochę przerysowaliśmy, ale przeczytajcie fragment autobiografii człenia:

- Sie masz, Komar, co słychać - ledwo zdążyłem się rozpakować po przyjeździe na zgrupowanie reprezentacji, a już odwiedzili mnie koledzy. Badawczo rozglądali się po moim pokoju.

- Ubrania wiszą w szafie. Śmiało, możecie obejrzeć - przyzwyczaiłem się do tego, że inni chcieli naśladować, jak się ubieram. W kadrze żartowałem z chłopaków: - Dajcie mi karty kredytowe, podajcie swoje rozmiary, to was ubiorę, bo na razie słabo to wygląda.

Ubrania wiszą w szafie, możecie oglądać! Ha! Chyba wszyscy musieli mieć z niego - że się tak wyrazimy - niezłą bekę. "Chodź do Bąka, poudajemy zainteresowanie jego śmiesznymi ciuchami, będzie ubaw".

Ale zacytowany przez nas fragment to w zasadzie tylko wstęp do nowego odcinka, pod roboczym, wymyślonym przez nas tytułem: "Jestem piękny i bogaty, a poza tym bogaty i mam dużo pieniędzy, bo jestem bogaty (i piękny)".

Kobiety mają swoją biżuterię, za to dla faceta najodpowiedniejszą ozdobą są zegarki. Już jako piłkarz Motoru chodziłem po jubilerach i starałem się znaleźć coś fajnego. Dziś w mojej kolekcji jest ponad 10 zegarków. Najwięcej zapłaciłem za Cartiera wysadzanego diamentami - kosztował 50 tysięcy dolarów.

* * *

Kolejnym autem była dwuosobowa honda CRX. Wyróżniała się na początku lat 90. Wychodzę przed dyskotekę, a w środku mojego samochodu widzę trzy dziewczyny. Nie wyglądały na takie, które pomyliły auta.
- Hej towary, tu są tylko dwa miejsca. Gdzie usiądzie kierowca? - zapytałem.
- Wsiadaj Jacek, poradzimy sobie.
(pozostaje pytanie, jak jakieś trzy dziewczyny dostały się do środka samochodu oraz skąd wiedziały, że człeniu przed nimi ma na imię Jacek)

* * *

Na strychu w domu w Lublinie postawiłem dwa 20-metrowe wieszaki, na których trzymam ubrania. Chyba jestem pedantem, bo nawet odległość między wieszakami musi być odpowiednia. Niektóre z ubrań są jeszcze z metkami. Kupiłem je z dziesięć lat temu, ale nie zdążyłem założyć, ponieważ już zmieniła się moda. Ostatnio wziąłem się za porządki. Wyrzuciłem 10 wielkich worków pełnych butów, kurtek i koszulek.

Paryż, Londyn, Mediolan. Lubię robić tam zakupy, wpaść na pokazy mody. Kiedyś z jednego takiego przywiozłem buty Yohji Yamamoto dla siebie i Maćka Żurawskiego. Zrobiono tylko 50 takich par na cały świat.

W Paryżu niedaleko Champs Elysees mam ulubiony sklep, w którym zawsze witają mnie z otwartymi rękami. Nic dziwnego, skoro zostawiam u nich mnóstwo forsy. Koszulka bawełniana kosztuje tam 400 euro, spodnie 2 tysiące euro. Powiecie, próżniak z tego Bąka. Otóż nie! Skoro stać mnie na to, żeby ubierać się u najlepszych i nie ryzykować, że przytnę się z kimś w drzwiach czy w windzie w tym samym swetrze czy koszuli, to dlaczego mam tego nie zrobić. Za skórzaną kurtkę Johna Galliano zapłaciłem ostatnio 4 tysiące euro. Dla innych może być dziwaczna, z tyłu ma gniazdko i kilka płyt kompaktowych.
(no, jak ma z tyłu gniazdko to faktycznie trochę dziwaczna, my preferujemy kurtki z gniadkiem umieszczonym centralnie z przodu i ewentualnie z przedłużaczem na tył)

Dobra, ale nie myślcie sobie, że Jacek to tylko taki strojniś. Otóż nie, to prawdziwy kozak. Uwaga:

Nigdy nie zapomnę obławy, jaką urządziła na mnie policja w Poznaniu. Zaczęło się od próby zatrzymania mojego samochodu. Zobaczyłem policjanta z lizakiem i przypomniałem sobie, że mam zepsute światło. Automatycznie zamiast na hamulec nacisnąłem na pedał gazu. W lusterku zobaczyłem migocące koguty. Pościg trwał jakieś pół godziny, w końcu zorganizowano obławę. Uciekłbym im, ale miałem letnie opony i musiałem skapitulować.

Kazali mi dmuchać w alkomat. Byłem pewien, że nic nie wykaże, skoro nie piłem, ale wyszło ponad dozwoloną normę.
(stały dylemat - jakim cudem wykazało ponad normę, skoro się niczego nie piło; ale sam pościg - szacunek, szkoda, że nie miałeś zimowych opon to by cię do dzisiaj ścigali)

:rotfl:

http://www.weszlo.com/fotonews/1285680007_ScreenShot635.jpg

Krzyś
29-09-2010, 11:43

http://www.*********/pilka/1,65050,8439203,Ekstraklasa_trafi_do_Orange_Sport_ .html

i jeden z komentów:

Ten "produkt" nadaje się co najwyżej do..
Autor: greeks 29.09.10, 12:08 Dodaj do ulubionych Skasujcie
Odpowiedz ...TV Mango albo ITV czy coś w tym guście

JACA
29-09-2010, 12:07
Nie wierze w to aby Canal+ pozwolił sobie na utratę najważniejszych dla nich praw. Ekstraklasa mimo wszystko jest dalej jednym z powodów dla którego najszczesciej ludzie sięgają po Canal+ czy Cyfrę+. Canal+ utracił ostatnio prawa do dwóch wytwórni filmowych co odbiło sie już znacznie na oferrcie filmowej, jakby stracili prawa do rodzimej igi mysle ze nie mieliby juz czego szukać u nas...Cyfra+ niedawno dźwignęła sobie ceny za pakiety a więc zbierają powolutku kase na Ekstraklase pewnie .I mimo wszystko nie chciałbym aby Canal+ stracił prawa bo lige pokazuja fajnie ,dodatkowo w HD. A Orange proponuje ekspertów w postaci Jasia Żurka...

Krzyś
29-09-2010, 12:18
Nie wierze w to aby Canal+ pozwolił sobie na utratę najważniejszych dla nich praw. Ekstraklasa mimo wszystko jest dalej jednym z powodów dla którego najszczesciej ludzie sięgają po Canal+ czy Cyfrę+. Canal+ utracił ostatnio prawa do dwóch wytwórni filmowych co odbiło sie już znacznie na oferrcie filmowej, jakby stracili prawa do rodzimej igi mysle ze nie mieliby juz czego szukać u nas...Cyfra+ niedawno dźwignęła sobie ceny za pakiety a więc zbierają powolutku kase na Ekstraklase pewnie .I mimo wszystko nie chciałbym aby Canal+ stracił prawa bo lige pokazuja fajnie ,dodatkowo w HD. A Orange proponuje ekspertów w postaci Jasia Żurka...

dokładnie.
C+ bardzo dobrze prowadzi relacje, komentarez, programy. Mają dwóch b. dobrych prowadzących Smakowski Twarowski, którzy nawet mają niezłe poczucie humoru. Zapraszają niezłych gości (oj jak mi Witka tam brakuje:rotfl:).

Tylko ta cena .... za co?:)

JACA
29-09-2010, 12:28
Cenia nie jest przeciez zła. NIkt Ci nie karze kupowac Cyfry. Mozna wykupic sam Multipakiet czy z kablówki dokupić. Ja płace w UPC za paczke Canal+ razem z HD dodatkowo 19,90 miesięcznie. A Zelazki brak...Chlop byłwiecznei nawalony lub na kacu i awze kupa smiechu z niego byłą heheh

Lars Ulrich
29-09-2010, 12:36
NIkt Ci nie karzetaaa :cham: o karaniu nie ma mowy :cham:

Zastanawiałem się zawsze właśnie czy można po prostu tylko dokupić C+ jako jeden program a nie tylko jako pakiet za 150 zł ...

Krzyś
29-09-2010, 12:37
Cenia nie jest przeciez zła. NIkt Ci nie karze kupowac Cyfry. Mozna wykupic sam Multipakiet czy z kablówki dokupić. Ja płace w UPC za paczke Canal+ razem z HD dodatkowo 19,90 miesięcznie. A Zelazki brak...Chlop byłwiecznei nawalony lub na kacu i awze kupa smiechu z niego byłą heheh

Jacenty,ale mi chodzi o to, że takie C+ chce taką cenę za to dawać, zresztą nie tylko oni. Nie mają co z kasą robić?
A co do posiadania, to mam tak samo jak Ty i lubie oglądać, szczególnie podsumowanie kolejki.

JACA
29-09-2010, 12:48
Ne można tak Rulon dokupić ...Trzeba mieć pakiet Max ktory minimum kosztuje 80 zł... Krzys prawa do polskiej ligi będa rosły...IDzie euro, pieknieja stadiony w Polsce, wynikow tylko brak...Ostatni przetarg jak był to koszerna też pisała ze Canal+ przegra przetarg itd...Jak sie skończyło każdy wie... Polsat też nie wierze że podda się bez walki takze ta cena bedzie jeszcze szła w góre...I Krzys to działa tak ze Canal+ nie chce dac takiej kasy ale jest zmuszony...Bez polskiej ligi ich tu nie ma poprostu...Rulon nie wiem teraz czy chodzilo czy o dostep do Canalu przez UPC czy o inne.

Lars Ulrich
29-09-2010, 12:58
.Rulon nie wiem teraz czy chodzilo czy o dostep do Canalu przez UPC czy o inne.między innnymi, bo właśnie ś.p dziadek miał C+ z cyfrową UPC no i płacił 150 miesięcznie, a mi wystarczy mi C+ sport i dziękuję, no ale właśnie, tak nie można sobie wybrać kurwunia...

Homer
29-09-2010, 17:31
między innnymi, bo właśnie ś.p dziadek miał C+ z cyfrową UPC no i płacił 150 miesięcznie, a mi wystarczy mi C+ sport i dziękuję, no ale właśnie, tak nie można sobie wybrać kurwunia...

hmmm, ja mam Cyfrę, do pakietu dokupiona opcja C+ film i sport HD, i płacę ok. 60 zł do tego mam dekoder z nagrywarką. Od miesiąca jest już Polsat w Cyfrze (do tej pory tego brakowało)
Fakt, że przedłużałem umowę ale myślę, że nawet jak ktoś jest nowy to spokojnie sobie coś takiego pochyta za mniej niż 80 zł. Na święta są zawsze dobre promocje np., że przez pół roku płacisz 50% abonamentu itp...
Ogólnie jak ktoś się interesują piłką to tylko Canal+ : liga polska, hiszpańska, włoska, angielska, francuska, itd.. tylko niemieckiej mi brakuje

Co do pokazywania ekstraklasy przez C+ to jest rzeczywiście mistrzostwo, że takie ciulstwo można tak ładnie opakować i pokazać, że człowiek z zainteresowaniem to ogląda. Ani TVP, ani Orange, ani TVN czy Polsat nie były by w stanie nawet w połowie tak dobrze to zrealizować według mnie

JACA
29-09-2010, 20:06
Homer przeciez Bundeslige daje Eurosport2 to nie jestes pozbawiony jej oglądania.

WiecznY
29-09-2010, 20:17
. Zapraszają niezłych gości (oj jak mi Witka tam brakuje:rotfl:).

Hehe a wiesz co jest w tym najlepsze? Że Witek byl ekspertem od.. 'kontrowersji sędziowskich' :D

kepistol85
29-09-2010, 20:40
między innnymi, bo właśnie ś.p dziadek miał C+ z cyfrową UPC no i płacił 150 miesięcznie, a mi wystarczy mi C+ sport i dziękuję, no ale właśnie, tak nie można sobie wybrać kurwunia...

To ja radze zainwestowac w cos lepszego niz internet z play :zabki: Najlepiej stale lacze z fajna przepustowoscia i wtedy masz mecze na Canal+ przez internet za darmo. Ja place za neta 59zl i kazdy mecz ogladam na kompie.

Nash
29-09-2010, 22:01
to daj namiar i wiecej info jak ogladac kazdy mecz z C+ na necie.

Berki
29-09-2010, 22:03
www.rojadirecta.com + sciągnij sobie sopcasta. do wyboru do koloru jeśli chodzi o mecze.

kepistol85
29-09-2010, 22:06
albo z http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia rowniez glownie przez sopcast sie oglada.

JACA
30-09-2010, 11:20
CBA zatrzymała dziś prezesa Polonii Bytom Damiana Bartyle pod zarzutem wręczenia korzyści majątkowej sędiemu w 2005 roku.

Niby nie ma nic w tym dziwnego ale jak dla mnie jest to polityczne zatrzymanie. Bartyla został kandydatem na prezydenta w Bytomiu siejąc tym popłoch w szeregach bytomskiej PO, bowiem rządów Koja w Bytomiu mają ludzie serdecznie dość bowiem w tym miescie wiecej sie działo nawet za rzadow Krzysia Pijaczka z SLD.I dziwnym trafem nagle w trakcie kampanii zatrzymuje się rywala czlowieka PO w wyborach hehehhe No ale coż nieskazitelni peowcy przeciez nie maja nic z tym wspolnego i nie ma w tym przypadku heheh

Krzyś
30-09-2010, 12:11
CBA zatrzymała dziś prezesa Polonii Bytom Damiana Bartyle pod zarzutem wręczenia korzyści majątkowej sędiemu w 2005 roku.

Niby nie ma nic w tym dziwnego ale jak dla mnie jest to polityczne zatrzymanie. Bartyla został kandydatem na prezydenta w Bytomiu siejąc tym popłoch w szeregach bytomskiej PO, bowiem rządów Koja w Bytomiu mają ludzie serdecznie dość bowiem w tym miescie wiecej sie działo nawet za rzadow Krzysia Pijaczka z SLD.I dziwnym trafem nagle w trakcie kampanii zatrzymuje się rywala czlowieka PO w wyborach hehehhe No ale coż nieskazitelni peowcy przeciez nie maja nic z tym wspolnego i nie ma w tym przypadku heheh

no, ale już jest w doma:)
O tym samym pomyślałem co Ty:), ale przed każdymi wyborami są robione szopki. Teraz padło na PO, ale cóż, widocznie silniejszy może więcej ...

Ale o Bartyli juz wcześniej coś przebąkiwano.