PDA

View Full Version : Polska piłka

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15

Axel
23-08-2011, 21:49
melikson do kadry :rotfl:

multi
23-08-2011, 21:51
jebac puchary z udzialem polskich druzyn, szmaciarze z kim oni chca wygrac, jakis dupny cypr tez mi przeciwnik, trafiliby na jakis sredni zespol z wloch, niemiec itp i nie byloby w ogole szumu na temat awansu do nastepnej rundy

Krzyś
23-08-2011, 21:58
jebac puchary z udzialem polskich druzyn, szmaciarze z kim oni chca wygrac, jakis dupny cypr tez mi przeciwnik, trafiliby na jakis sredni zespol z wloch, niemiec itp i nie byloby w ogole szumu na temat awansu do nastepnej rundy

Niemiec?

Poczekaj do czwartku na Schalke :))))

Taka Finlandia.

A Apoel ma tyle wspólnego z Cyprem, co Wisła z Polską (kadra).

Ale Shellu ma rację w swej wypowiedzi.

fjodor1978
23-08-2011, 22:01
Kurwa, banda jebanych nieudaczników. Choć Wisełka mi dupi, to jednak zawsze naszym drużynom w pucharach nie życzę źle, choćby to były nawet smRody czy cweLka.

Nic, ino się najebać, nie z powodu odpadnięcia ekipy, która mi ryra, ale z powodu ogólnego stanu polskiego fussbalu...

GieKSa i chuj!

Krzyś
23-08-2011, 22:04
Kurwa, banda jebanych nieudaczników. Choć Wisełka mi dupi, to jednak zawsze naszym drużynom w pucharach nie życzę źle, choćby to były nawet smRody czy cweLka.

Nic, ino się najebać, nie z powodu odpadnięcia ekipy, która mi ryra, ale z powodu ogólnego stanu polskiego fussbalu...

GieKSa i chuj!

Fjodi, jest jeszcze LE:)

Zobaczymy co tam pokażą i im "przychylni" kibice:)

Wisły nie trawie, ale coś tam im dobrze życzyło.
Podobnie jak Widzew grał w LM, czy L.

Cóż ...

Paweł
23-08-2011, 22:04

GieKSa i chuj!

"wiedz, że coś sie dzieje..."

pomp
23-08-2011, 22:09
Ogólnie nie ma to jak zawiść i cieszenie się z porażek innych, jak nie mamy własnych zwycięstw ; )

Tu nie chodzi o zawiść, tylko prędzej o nasze fc w małopolsce...

kaos azul
23-08-2011, 23:43
Jak oni chcieli cokolwiek ugrac wychodzac z kupa w gaciach od 1 minuty?
Podejscie idioty czyli bronienie wyniku zamiast gry w pilke zawsze sie tak konczy.Tak i tak mieli fure szczescia juz do tej pory,powinni juz w Bulgarii wpierdol zaliczyc konkretny.
Wygrala i awansowala druzyna 2 klasy lepsza,1 akcja skladna na 90 minut ma wystarczyc na lige mistrzow,bez przesady :-)

blazej
24-08-2011, 07:06

Śmiem twierdzić że średni zespół z Włoch czy NIemiec popłynąłby z Cypryjczykami.

Axel
24-08-2011, 07:07
dzisiaj legia chyba z trójkę dostanie na wyjeździe. A ciekawe ile kibice? :cham:

pomp
24-08-2011, 10:32
a ile było ruskich w stolycy?

Chudy NFG
24-08-2011, 11:41
a ile było ruskich w stolycy?

Ponad 300 z czego czesc nie weszla ... L miala jakies tam problemy z samolotem

fjodor1978
24-08-2011, 13:08
Fjodi, jest jeszcze LE:)

Zobaczymy co tam pokażą i im "przychylni" kibice:)

Wisły nie trawie, ale coś tam im dobrze życzyło.
Podobnie jak Widzew grał w LM, czy L.

Cóż ...

Chuj z LE i innymi, wyniki mi walą generalnie, chodziło mi jedynie o to, że oglądając wczoraj było mi wstyd za cały polski fussball. Takiej chujni nie grały nawet pseudoorły Smudy.

GliwickaGieKSa
24-08-2011, 19:03
http://sport.interia.pl/euro-2012/news/szokujace-zarobki-przy-zlobie-pzpn-u,1685369

Shellu
24-08-2011, 22:04
Rozwój II - Legia w Pucharze Polski

JACA
24-08-2011, 22:09
Myslalem ze mnie nic juz nie zdziwi w polskiej piłce ale jednak dzis granica absurdu pekla...Czytam ze losowanie PP dzis o 23, mysle se ktos cos popierdolil bo to niemozliwe ale faktycznie kogos niezle popierdolilo. Ale to i tak nic. Ogladalem losowanie i dopiero mnie z butow wywalilo. Losowanie trwało 3 minuty i wygladalo jak losowanie druzyn w turnieju szkolnym. Trwało zaledwie 3 minuty, przeprowadziła je jakas pogodynka. Zalosnie to wszystko wygladalo, masakra , szkoda ze o 3 w nocy nie losowali PP...

Czaik
24-08-2011, 22:15
Myslalem ze mnie nic juz nie zdziwi w polskiej piłce ale jednak dzis granica absurdu pekla...Czytam ze losowanie PP dzis o 23, mysle se ktos cos popierdolil bo to niemozliwe ale faktycznie kogos niezle popierdolilo. Ale to i tak nic. Ogladalem losowanie i dopiero mnie z butow wywalilo. Losowanie trwało 3 minuty i wygladalo jak losowanie druzyn w turnieju szkolnym. Trwało zaledwie 3 minuty, przeprowadziła je jakas pogodynka. Zalosnie to wszystko wygladalo, masakra , szkoda ze o 3 w nocy nie losowali PP...

Oddychaj :zabki:

Nas ten PP i tak chuja obchodzi :lol:

Żabole z Dolcanem

Shellu
24-08-2011, 22:19
Jaca ma rację, to losowanie było mega-zaściankowe (dosłownie: za ścianą chyba w jakimś przedpokoju). W pewnym momencie się zastanawiałem czy to losowanie ma w ogóle jakąś moc prawną, czy nie jest to fanaberia enki, a PZPN zrobi swoje.

Pogodynka, dobrze określone, jakieś głupie gadki z prowadzącym.

I żeby taką żenadę odstawić, to oni robią ją jeszcze o 23.00.

Dno totalne.

pomp
25-08-2011, 12:47
W przyszłym roku ma być podobno na TVN Meteo.

Kamil
25-08-2011, 17:54
Mówcie co chcecie. Legia mnie dzisiaj zszokowała. Na prawdę szacun, z 2:0 wyciągnąć na 2:3 W Moskwie. Poza początkiem grali na prawdę super mecz i to nie w pełnym składzie. No to chyba pierwszy raz w historii dwie drużyny z Polski grają w fazie grupowej?

Axel
25-08-2011, 17:58
jak tak będą dalej grali to mogą spokojnie myśleć o wyjściu z grupy, jeśli oczywiście nie trafią do jakiejś mega silnej.

henka
25-08-2011, 18:00
No to chyba pierwszy raz w historii dwie drużyny z Polski grają w fazie grupowej?

Tak pierwszy raz. Mimo, że meczu nie widziałem to wynik mega zaskoczenie, biorąc pod uwage to jak grają w lidze tym bardziej.

JACA
25-08-2011, 20:22
Mówcie co chcecie. Legia mnie dzisiaj zszokowała. Na prawdę szacun, z 2:0 wyciągnąć na 2:3 W Moskwie. Poza początkiem grali na prawdę super mecz i to nie w pełnym składzie. No to chyba pierwszy raz w historii dwie drużyny z Polski grają w fazie grupowej?

Kamil owszem wyjscie ze stanu 0:2 na 3:2 budzi szacunek ale...Spartak zagrał żenujaco słabo, w dodatku jak dla mnie kondycyjnie opadli sił, trener Spartaka troche Legie zlekceważył bo Welington w oogle w kadrze sie nie znalazl a ten co na LEgii 2 bramki strzelił zaczał mecz na ławce...Legia weszla do LE zarobi troche grosza i tyle z tego bedzie. Nie ma co oczekiwac ze tak słabe piłkarsko druzyny jak Wisła czy Legia beda gromadzic punkty, wylosuja rumunskie czy ukrianskie druzyny i zostaną w moment naprawione...

Kamil
25-08-2011, 22:07
A pamiętasz jak żenująco słabo grał Lech Zielińskiego/Bakero na początku zeszłego sezonu? Jestem święcie przekonany, że wtedy pisałeś/myślałeś tak samo, a jak było wszyscy wiemy. Dobrze, że coś się w tej polskiej piłce jednak dzieje, na pewno jest postęp. Szkoda tylko, że GieKSie wszyscy uciekają. W Legii mi się podoba to, że stawiają na młodych i jestem przekonany, że w najbliższych latach to właśnie ten klub będzie dostarczał kadrowiczów. W tej chwili na akademię Legii rocznie idzie 9mln złotych. My o takim budżecie (realnym) możemy pomarzyć. A piłkarzy ściągają z całej Polski: http://***************/legia-zabiera-utalentowanych-zawodnikow-ze-slaskich-szkolek,sport-slaski,29417,info.html.

bud
26-08-2011, 06:56
Kamil owszem wyjscie ze stanu 0:2 na 3:2 budzi szacunek ale...Spartak zagrał żenujaco słabo, w dodatku jak dla mnie kondycyjnie opadli sił, trener Spartaka troche Legie zlekceważył bo Welington w oogle w kadrze sie nie znalazl a ten co na LEgii 2 bramki strzelił zaczał mecz na ławce...Legia weszla do LE zarobi troche grosza i tyle z tego bedzie. Nie ma co oczekiwac ze tak słabe piłkarsko druzyny jak Wisła czy Legia beda gromadzic punkty, wylosuja rumunskie czy ukrianskie druzyny i zostaną w moment naprawione...

I co z tego że Spartak zagrał słabo??myśmy co roku grali słabo i odpadali...jak z Levadią Wisła odpadła to myślisz że tamci się martwili że Wisła słabo zagrała i takie tam??dobrze że polskie drużyny coraz lepiej się prezentują na arenie europejskiej i tyle...a to że Spartka nie wystawił najlepszych to ich problem...ja tam się cieszę że ruscy wyjebani:D

Shellu
28-08-2011, 11:31
Co trener powiedział wam w przerwie?
Żebyśmy wygrali mecz, bo gramy u siebie. Chciałbym się odnieść do jeszcze jednej kwestii... Mamy wspaniałych kibiców, ale tym piknikowym, którzy przychodzą, żeby zjeść kiełbasę i pooglądać mecz, proponowałbym , żeby poszli na drugą stronę... Takich kibiców nie potrzebujemy.

Tych którzy gwizdali?
Tak. To jest niedopuszczalne, bo kibice powinni być z drużyną, tak jak Ci za bramką. Nawet jak przegrywamy. To co dziś zrobili kibice z trybuny wschodniej pokazuje, że to nie są kibice. Chciałbym, żeby nie przychodzili na mecze - wolałbym grać przy pięciu tysiącach fanatyków. Jak jest dobrze, to nas "klepią", a jak coś komuś nie wychodzi, to gwiżdżą. Tacy kibice niech nie przychodzą na mecze, bo nam nie pomagają, a przeszkadzają. Dziękuję.

Za onet.pl.

Ale Małecki pojechał. Taki polski Roy Keane ; )

DavGKS
28-08-2011, 12:42
Szacunek za to! Bardzo dobrze powiedział. Niestety My tez mamy takich kibiców i to na blaszoku tez się tacy znajdą.

lukas81
28-08-2011, 20:10
Piłkarze Górnika MK Katowice udanie rozpoczęli sezon w B klasie. W inauguracyjnym meczu pokonali w Rudzie Śląskiej drużynę Wawel II Wirek 3:1.

http://www.foto.gieksiarze.pl/albums/uploads/katowice/wawel_mk/gks_0029.jpg
Fotogaleria jest na stronie: http://www.katowice.gieksiarze.pl/

Piter_Jaw
29-08-2011, 18:15
no to Smuda sobie strzelił w stopę...chciał mieć spokój przed Euro..teraz na pewno będzie miał;)

fjodor1978
06-09-2011, 20:45
Peszko RAUS!!! Toż to Pawłuszek by chyba strzelił!!!

Mierzejewski na lewą, Lewandowski cofnięty, a Brożek na szpicę!

Homer
06-09-2011, 20:48
Niemcy grają wybitnie towarzysko ale i tak o dwie klasy lepsi niż Polacy.
Wynik o wiele lepszy niż gra, choć gdyby Peszko nie był tak beznadziejny to może była by spora niespodzianka po I połowie.
Na wielki plus Szczęsny i na plus Lewandowski

fjodor1978
06-09-2011, 20:57
Zgadza się, choć przy obecnej dobrej formie Brożka oraz kiepskiej Peszki i Obraniaka widzę Lewego jednak raczej jako cofniętego napadziora, tak jak grał w klubie za Barriosem. Głowacki i Wawrzyniak bardzo niepewnie, moim zdaniem po powrocie Piszczka należy spróbować Wasyla na środku.

Ogólnie, po wyleczeniu kontuzji i dyskwalifikacjach ja bym widział to tak:

Szczęsny

Piszczek Wasyl Perquis Boenisch

Matuszczyk (Murawski) Dudka

Błaszczykowski Lewandowski Mierzejewski

Brożek

Kamil
06-09-2011, 21:20
Głowacki i Wawrzyniak to poziom niżej od reszty. Módlmy się, żeby Benisz wrócił do formy po kontuzji bo nie mamy lewego obrońcy. Świetnie sobie radzi Lewandowski.

Homer
06-09-2011, 21:23
Głowacki tragedia.

Atmosfera na PGE Arena :dead: ; chyba na rozgrywkach szachowych bywa bardziej żywiołowo...
Niech dalej dziady z PZPN utrudniają kibicom normalne kupno biletu na mecze.

GliwickaGieKSa
06-09-2011, 21:29
Jaki by to był wynik jakby w środku obrony grali Glik, Sadlok albo Jodłowiec....Głowacki moze tragedia ale Wawrzyniak....dno i wodorosty!

Homer
06-09-2011, 21:30
Idiota,prawdziwy idiota....

gniotek1102
06-09-2011, 21:40
na -Wawrzyniak,Glik,Głowacki i jakos nie przekonuje mnie ten Mierzejewski.

na ++ Błaszczykowski,Lewandowski,Szczęsny,Dudka no i Perquis(jakos tak sie pisze)

PS.2-1 dla naaaaas :))

GliwickaGieKSa
06-09-2011, 21:42
A po meczu zacznie sie gadanie ze zabrakło w kadrze Niemiec paru podstawowych piłkarzy bla bla bla...Kurwa jakby nie Szczęsny to 0-7 do ryja!!

gniotek1102
06-09-2011, 21:43
wawrzyniak jaaaaaaaaa pieeeerdoooooooooleeeeeeeeeeeeeeeeeee............. ..............

Adik1964
06-09-2011, 21:44
Wawrzzyniak:szok::hihi::hihi:

Homer
06-09-2011, 21:45
Ja pierdolę, co za partacze!
Wawrzyniak !!

A mogli przejść do historii....

PRT
06-09-2011, 21:46
Nie wierzę, ostatnia akcja, ostatnie sekundy.

fjodor1978
06-09-2011, 21:47
Kurwa!!!!!!!!!!!!!!

Wawrzyniak i głowacki dożywotnio

RAUS!!!!!!!!

wangog
06-09-2011, 21:48
Ahahahahahahahaha

wolf
06-09-2011, 21:48
Ku.wa kilka sekund...

Zychu_64
06-09-2011, 21:49
No kurwa jebane szwaby :kurwa::kurwa::kurwa::kurwa:

fjodor1978
06-09-2011, 21:50
Verfluchte Deutsche Scheisse!!! Grosser Schwanz in eure Arsche!!!!

Verdammte Arschlocher!!!

Huhrensohne!!!

Krzyś
06-09-2011, 21:51
ale kurwa, o co chodzi?!
niemcy graja ZAWSZE do konca, a Polacy to frajery i tyle.
Remis i tak dobry.
Pamieta ktos z Was mecz Olimpijskich drużyn na Ślaskim o awans na OL?

Strzela Jasiu, a w 92 jakis tam Wuttke ....

echhh, nasi dali dziś ciała

I to nie raz pierwszy.

Kamil
06-09-2011, 21:52
Akurat pryz stracie tej bramki Wawrzyniak miał zwyczajnie pecha, że się poślizgnął, ale w przekroju całego meczu jest tragiczny, tak samo jak partacz Głowacki. Wchodzi Perquis, który od trzech dni trenuje z kadrą i obaj się przy nim chowają. Abstrahując od tego, że Niemcy są piętnaście razy lepsi od nas, to jednak mamy pecha, bo na MŚ w 2006 też zdaje się w samej końcowie nam wbili bramkę. Szkoda Szczęsnego. Nie dość, że musi się męczyć w chujowym Arsenalu to jeszcze w słabej kadrze.

mixer1964pl
06-09-2011, 21:53
Jebany dywersant WAWRZYNIAK !!!!!

Krzyś
06-09-2011, 21:56
Akurat pryz stracie tej bramki Wawrzyniak miał zwyczajnie pecha, że się poślizgnął, ale w przekroju całego meczu jest tragiczny, tak samo jak partacz Głowacki. Wchodzi Perquis, który od trzech dni trenuje z kadrą i obaj się przy nim chowają. Abstrahując od tego, że Niemcy są piętnaście razy lepsi od nas, to jednak mamy pecha, bo na MŚ w 2006 też zdaje się w samej końcowie nam wbili bramkę. Szkoda Szczęsnego. Nie dość, że musi się męczyć w chujowym Arsenalu to jeszcze w słabej kadrze.

i to identyczną:)

hajer72
06-09-2011, 21:57
ale kurwa, o co chodzi?!
niemcy graja ZAWSZE do konca, a Polacy to frajery i tyle.
Remis i tak dobry.
Pamieta ktos z Was mecz Olimpijskich drużyn na Ślaskim o awans na OL?

Strzela Jasiu, a w 92 jakis tam Wuttke ....

echhh, nasi dali dziś ciała

I to nie raz pierwszy.

jaaa cołki slonski juz spiewoł jadymy do seulu;P a tu chuj:)))

szwabsko zbieranina przyjechała dzis jak na festyn do remizy,potraktowali nos nie ublizajonc jak mityczny Gabon:lol2:

wynik i tak niezły...za to obrona naszoooooooo....
pyrsk:)

MisiekWNC
06-09-2011, 22:06
Nie przesadzajcie, że frajerzy. Wawrzyniak miał pecha i tyle, bez sensu ta ostatnia zmiana jak minuta do końca była. Wawrzyniak i Głowacki out (tyle dobrze, że nie gra już ten ja pierdole Sadlok i Glik - wszedł na końcówe) tylko kto za nich? Nie jest źle, obrona do wymiany, wróci Jeleń i będzie okej.

Shellu
06-09-2011, 22:11
Wawrzyniak miał pecha i tyle

Pech, nie pech, było to idealne podsumowanie jego żenującego występu.

bez sensu ta ostatnia zmiana jak minuta do końca była

No to mnie już rozwaliłeś. Zrezygnujmy ze zmian taktycznych w piłce haha przecież w takiej sytuacji prawie nigdy nie pada bramka

_88_
06-09-2011, 22:11
Verfluchte Deutsche Scheisse!!! Grosser Schwanz in eure Arsche!!!!

Verdammte Arschlocher!!!

Huhrensohne!!!

Jo Cie prosza rozpedz sie fest przed scianom i sie nie zatrzymuj , jak juz chcesz komus ublizyc w jego jezyku upewnij sie czy robisz to dobrze bo jak narazie tos zrobil z siebie posmiewisko , wiekszosc forum i tak tego nie kumo a ci co umiom sie z Ciebie smiejom lebrze ...

MisiekWNC
06-09-2011, 22:18
Shellu, pada nie pada, zostało kilkadziesiąt sekund do końca, zmiana ta wybiła piłkarzy z rytmu i pozwoliła na nowo niemcom ustawić się i skonstruować atak.

Shellu
06-09-2011, 22:26
zmiana ta wybiła piłkarzy z rytmu i pozwoliła na nowo niemcom ustawić się i skonstruować atak.

To nasi właśnie powinni się ustawić w obronie. Taka zmiana według mnie właśnie wybija z rytmu atakujących. Ale mieliśmy na tyle słabą defensywę, że raz jak Niemcom chciało się pograć to od razu wbili nam bramę.

fjodor1978
06-09-2011, 22:45
Jo Cie prosza rozpedz sie fest przed scianom i sie nie zatrzymuj , jak juz chcesz komus ublizyc w jego jezyku upewnij sie czy robisz to dobrze bo jak narazie tos zrobil z siebie posmiewisko , wiekszosc forum i tak tego nie kumo a ci co umiom sie z Ciebie smiejom lebrze ...

Z tym lebrem zbastuj chopie:) nerwy, promile i brak umlautów na klawiaturze robiom swoje:))) A z tym ciulikiem w rzić przeca wiym, że Niymcy tak nie szprechajom, tak mi sie na odreagowanie pedziało. A inksze jak na umlauty nie wejrzysz wohl in Ordnung:)

Nie przesadzajcie, że frajerzy. Wawrzyniak miał pecha i tyle, bez sensu ta ostatnia zmiana jak minuta do końca była. Wawrzyniak i Głowacki out (tyle dobrze, że nie gra już ten ja pierdole Sadlok i Glik - wszedł na końcówe) tylko kto za nich? Nie jest źle, obrona do wymiany, wróci Jeleń i będzie okej.

Glik szpiloł dzisiok 2 klasy lepiyj łot tego paciuloka pierzyńskieego Głowackiego. Jak tyn ciurlok zszoł, byłech fest spokojniejszy o naszo obrona...

Fto za niego? Możliwości w ciul - mnie sie widzi na w środku Wasyl, a na prowej Piszczek. Może tyż Dudka iść do zadku, a do środka Matuszczyk.

Gorzyj lewo strona... Ino rzykać coby Boenisch sie wyrychtowoł...

fjodor1978
06-09-2011, 22:57
Tak na spokojnie, graliśmy chyba z najlepszą aktualnie drużyną świata, mimo że towarzysko.

Szczęsny - Weltklasse, jakby nie on, byłoby z 5-2 dla Helmutów - 9

Wasyl - jego stroną niewiele akcji poszło, bardzo przyzwoicie - 7

Perquis - początek nerwowy, składam to na karb niezgrania z resztą, potem z każda minuta coraz lepszy występ, grał z kontuzją więcej niż poprawnie - 7

Głowacki - Kurwa, kiery to już szpil albo karny, albo czerwo, do tego ten kretyński bład z I połowy, jak Szczęsny musiał dupe ratować... - 2

Wawrzyniak - 2 kretyńskie babole, z czego jeden zakończył się bramką na 2-2. O 1 babol mniej niż Głowacki, to i nota musi być wyższa - 3

Murawski - gra defensywnego pomocnika jest dobra wtedy, kiedy jest niewidoczny. Bardzo poprawny szpil - 6

Dudka - to samo, co Murawski, plus za asystę. Po zejściu do obrony pewny - 7.

Błaszczykowski - z każda minuta coraz pewniejszy - 7

Mierzejewski - dziś trochę mniej widoczny, ale poprawny - 6

Peszko - ambicja, walka, serducho szybkość i zero techniki - 3

Lewandowski - dojrzały, umiał ustawić się, rozegrać, strzelić - 8

Zmiennicy:

Matuszczyk - bez błędu, bez fajerwerków - 5

Brożek - po faulu na nim był elwer - dla mnie gracz na pierwszy skład (przy cofnięciu Lewego i przesunięciu na lewo Mierzejewskiego) - 7

Waldas
06-09-2011, 23:17
To co wyprawiał Szczęsny w bramce to było cudo, szczególnie przy potrójnej kanonadzie Niemców. Lewandowski bardzo dobry mecz - widoczny, świetnie rozgrywał piłki do kolegów. Błaszczykowski niezłe rajdy, ciągnął drużyne do przodu (chyba piłkarze z Dortmundu mieli jakiś zakład w swoim klubie, bo widać, że zalezało im na wygranej, hehe). Debiut Perquisa udany.
Wasilewski dobry, świetne wślizgi. Podolski nie poszalał jego stroną.
Mierzejewski też dobry występ, choć te jego wolne "w stylu Plewni" były masakryczne.
No i teraz cztery najgorsze występy. Jak zwykle w "wielkim meczu" zawiódł Głowacki. Aż dziwne, że nie strzelił samobója :hihi: Karny troche kontrowersyjny, ale pada na jego konto. Później była sytuacja, że mógł zarobić drugą żółtą i myślałem, że się opamieta z faulami. Niestety nie. W pierwszej połowie po jego błędzie Niemcy mieli 100% sytuację.
Peszko - mógł zostać bohaterem, miał aż trzy sytuacje do tego, żadnej nie wykorzystał (być może nie chciał zbyt wcześnie "drażnić lwa" :P)
Dudka - marnie chciał wymusić karnego (dobrze, że był Lewandowski). Przy wyrównującej bramce w ostatniej minucie, to on nie zdarzył za Cacau, co mogłoby uratować bramkę (piłka nie została wrzucona górą, więc była szansa na interwencję).
No i najgorszy występ to Wawrzyniak. Już po pierwszej połowie do zmiany. Niemcy to zauważyli i ciągle atakowali jego stroną. Piłka odbijała się od jego nóg. Błędy, błędy no i niestety błąd w ostatniej minucie, to jego "zasługa".

Mnie cieszy po tym meczu, że nie murowaliśmy bramki przez 90 minut (jak było np. na MŚ). Z Niemcami nie gra się otwartej piłki (przynajmniej nie my), bo inaczej skończyłoby się jak w meczu z Hiszpanami. Jednak umieliśmy stworzyc kilka dogodnych sytuacji, co w przypadku meczu ze słabszej klasy przeciwnikiem niż Niemcy, może uda nam się powalczyć (udanie skontrowac).

Krzyś
07-09-2011, 11:32
takie coś znalazłem:

Terry się poślizgnął przy decydującym karnym w finale LM. Beckham też i wywalił piłkę z karnego 10 m nad bramką. Pech to pech i się na to nic nie poradzi

to odnośnie pechowego tego dnia Wawrzyniaka:zabki:

Szczególnie przypadek Terrego pamiętam:hihi:
U nas za takie coś to byłby chyba mord w biały dzień:hihi:

fjodor1978
07-09-2011, 20:02
No cóż, wczorajsze wkurwienie wczorajszym wkurwieniem, na chłodno trza przyznać, że Niemcy lepsi, a ja w swoim stylu musiałem sobie ulżyć, wrzucając niepotrzebnie:)

Także mimo wszytko gratuluję naszym remisu und entschuldige die gute Deutsche Mannschaft:)

Krzyś
21-09-2011, 13:26
http://euro2012.wp.pl/title,Melikson-mowi-tak-polskiej-reprezentacji,wid,13811252,wiadomosc.html?ticaid=1 d106

teraz czas na kogoś z azji.
Gramy za niedługo tam z Koreą ...
:lol:

piękna repra, nie ma co ....

Flame
21-09-2011, 13:32
Meliksona to można jeszcze zrozumieć w kadrze, bo jego matka jest Polką, więc powiedzmy że ma prawo wyboru tak jak Gomez w Niemczech itp. z mieszanych rodziców.

Sama kadra, dla mnie obrazuje sytuację polskiej piłki, nie jesteśmy w stanie wychować zawodników na poziomie, więc żeby nie było kompletnego wstydu na Euro szukamy gdzie się da.

kaos azul
21-09-2011, 16:18
a i tak beda 3 mecze i do domu...ekhm przepraszam ,przeciez gramy u siebie:rotfl:

niech juz sie przestanie blaznic do reszty smuda

Krzyś
22-09-2011, 08:57
Prezydent podpisał ustawę, będzie można pić piwo na Euro.

Prezydent Bronisław Komorowski podpisał zmianę ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Jednym z jej punktów jest wprowadzenie możliwości sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych zawierających nie więcej niż 3,5 proc. alkoholu podczas imprezy UEFA Euro 2012.

"Ustawa ma na celu wzmocnienie istniejących obecnie przepisów dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa podczas imprez masowych. Ustawa zawiera również szczególne unormowania dotyczące zapewnienia bezpieczeństwa i porządku publicznego podczas Turnieju Finałowego Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej UEFA Euro 2012.

Do najistotniejszych rozwiązań wprowadzanych przedmiotową ustawą należą: rozszerzenie definicji imprezy masowej o tzw. strefy publicznego oglądania imprezy, wprowadzenie możliwości sprzedaży, podawania oraz spożywania podczas imprezy masowej napojów alkoholowych zawierających nie więcej niż 3,5 proc. (z wyłączeniem imprez podwyższonego ryzyka), modyfikacja rozwiązań dotyczących systemów identyfikacji uczestników meczów piłki nożnej (w tym wprowadzenie nowych rozwiązań w zakresie przetwarzania danych osobowych gromadzonych w tychże systemach).

Ustawa rozszerza również zakres zakazu klubowego, wprowadza możliwość przerwania imprezy masowej, modyfikuje dotychczasowe i wprowadza nowe typy przestępstw związanych z przebiegiem i uczestnictwem w imprezie masowej jak również wprowadza nowe możliwości przeprowadzenia czynności procesowych przy użyciu urządzeń technicznych umożliwiających przeprowadzenie tych czynności na odległość z jednoczesnym bezpośrednim przekazem obrazu i dźwięku".

Źródło: prezydent.pl

Lars Ulrich
22-09-2011, 09:28
Karmi kurwa ?

Krzyś
22-09-2011, 09:37
Karmi kurwa ?

"Co Ty wiesz o Karmi?" :)))

Bliżej tu do Ginger hehe.

Siki będą i tyle.
Ja tam wolę przed meczem i po. Bez stresa:)

Interceptor
24-09-2011, 15:58
Przed i po meczu najlepiej smakuje :faja:

MisiekWNC
27-09-2011, 23:50
Rasiak w Jagielloni.

kosa
29-09-2011, 10:05
Eh a mógł być u nas...

Axel
02-10-2011, 20:39
legia wygrywa u siebie z wisłą 2:0. Nie oglądałem całego meczu, zerkałem tylko co chwilę na tv. Z tego wyniku bardzo się cieszę, bo wszyscy którzy podziwiali zespół gości do tej pory, zejdą powoli na ziemię. W ogóle nie mieści mi się w głowie, że taka drużyna jest tak wysoko w tabeli. Poza tym ten pareiko jest chujowy, ale mi to nawet na rękę, łatwiej im będzie przegrywać.

Shellu
04-10-2011, 21:04
Kadra poleciała do Seulu bez Smudy (ma dolecieć jutro).

Cóż to musi się teraz dziać w samolocie?...

Krzyś
08-10-2011, 15:41
no no no :)

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1754,title,W-Legii-nie-placa-pensji,wid,13875307,wiadomosc.html?ticaid=1d2a0

Homer
11-10-2011, 19:35
Polska-Białoruś ; kamera tak beznadziejnie nisko ustawiona, że mało co widać.
Ja p....; nie dość, że zamiast w Polsce gramy w Niemczech to jeszcze transmisja beznadziejna...

świstak
11-10-2011, 19:39
Klimat Highbury. :lool:

JACA
11-10-2011, 21:27
Wg tego debila Smudy czeka nas mecz ze Związkiem Radzieckim...

GliwickaGieKSa
11-10-2011, 21:34
albo z WNP...:hihi::hihi:

Adik1964
18-10-2011, 11:14
http://www.*********/sport/10,67450,10481278,Grac_i_zarabiac_jak_Messi__Dziec iaki_szturmuja_warszawska.html

od 30- 32 s ?? :cham::cham:

Kamil
18-10-2011, 11:22
Rodzic: "myśleliśmy o Legii, ale okazało się, że 6-latków nie przyjmują" i tyle na ten temat. Przypomnę, że Legia jako jedyny klub w Polsce założyła Akademię i resztą kraju pod względem środków na szkolenie, czy samego szkolenia bije o kilkanaście długości, a i tak jest po tyłach za Europą.

Axel
18-10-2011, 14:31
szkoda gadać na temat meczu wisła jagielonia. Kolejny fuks gospodarzy i to z udziałem sędziego. Ta liga jest taka chujowa, że brak słów.

jaśka
23-10-2011, 15:38
następny błąd sędziego, tym razem okradziono ŁKS z 1 pkt w starciu z Wisłą

Axel
23-10-2011, 17:57
liczę na to, że wiosna zabierze wiśle to co teraz sędziowie im dali.

wangog
23-10-2011, 18:46
to nawet śmieszne nie jest. Kolejny sezon wisła jest forowana. Gra strasznie, mistrz Polski a tego sie ogladac nie da. Niby w PL sa slabi zawodnicy - nakupowali zagranicznych i co ? Trener tez niby mega zajebisty i tez chujnia. Najlepszy fusbal w PL gra obecnie lech i legia a reszta moze sie od nich brac przyklad.

Krzyś
23-10-2011, 19:05
teraz widziałem na C+: przekręcili ŁKS i to strasznie.
Tam były konsultacje - liniowy z głównym!
I nic;/

Es
24-10-2011, 10:56
dziwi mnie trochę cisza na temat tego,co w BVB wyrabia Lewandowski,bo to chyba dla wszystkich zaskakujące. Chyba na stałe posadził Barriosa na ławce,strzela w lidze,zaczął w LM,w Pucharze Niemiec (jutro o 20.05 na Orange Sport BVB -Dynamo Drezno!),strzela w kadrze,chłopak świetnie się rozwija,coraz częściej doceniany przez niemieckie media,co normalne nie jest. jestem pod wrażeniem tego,jak się rozwija,dawno takiego napastnika,ogólnie zawodnika nie mieliśmy.

ciekawie się też rozwija kariera Bartosza Salomona,oby to wszystko co nim mówią (bo nie widziałem go w akcji) nie było na wyrost...

co do naszej ligi - WTSK.

poza tym - przy całej niechęci do ogółu - to bardzo,bardzo dobrze gra Legia,zwłaszcza w Europie. Ambicja,walka,zaangażowanie,do tego naprawdę fajne umiejętności w zespole i okazuje się,że wcale nie musimy robić za chłopców do bicia. A najlepsze jest to,że ten sukces w większości budowany na Polakach,młodych (Rybus,Borysiuk,Żyro,Wolski,Jędrzejczyk) z dodatkiem Bałkanów i naprawdę dobrze się ich ogląda. Coś w Polskiej piłce - nie patrząc na sympatie nasze - idzie do przodu,a to cieszy.

Axel
24-10-2011, 11:54
zgodzę się z powyższym. Widać jaka jest różnica pomiędzy polską a niemiecką ligą, szczególnie system szkolenia, gdzie jeden zawodnik przez rok rozwinął się tutaj niesamowicie - mowa oczywiście o lewandowskim. Piszczek to już w ogóle jest klasa, oby tak dalej.

moim zdaniem to (jeśli teraz byłaby końcówka sezonu) legii należałby się tytuł m.in. za grę. Oni pokazują ambicję, wolę walki i są skuteczni. Poza tym nie boją się przeciwników i starają się grać jak równy z równym.

wangog
25-10-2011, 23:47
dziwi mnie trochę cisza na temat tego,co w BVB wyrabia Lewandowski,bo to chyba dla wszystkich zaskakujące. Chyba na stałe posadził Barriosa na ławce,strzela w lidze,zaczął w LM,w Pucharze Niemiec (jutro o 20.05 na Orange Sport BVB -Dynamo Drezno!),strzela w kadrze,chłopak świetnie się rozwija,coraz częściej doceniany przez niemieckie media,co normalne nie jest. jestem pod wrażeniem tego,jak się rozwija,dawno takiego napastnika,ogólnie zawodnika nie mieliśmy.

Media go nie doceniają, tylko ciągle po nim napierdalają, bo taki napastnik MUSI trafiać wszystko co może. Lewandowski ma w chuj farta przy bramkach - ale gra dobrze. Ale on nie posadził na ławce Barriosa - on ma kontuzje i nie wiadomo kiedy wróci, Zidan też się leczy i został jako jedyna opcja do ataku.

19marek64
26-10-2011, 09:38
i tą szanse wykorzystuje w pełni. Kolejna bramka teraz w pucharze

Krzyś
26-10-2011, 09:52
Media go nie doceniają, tylko ciągle po nim napierdalają, bo taki napastnik MUSI trafiać wszystko co może. Lewandowski ma w chuj farta przy bramkach - ale gra dobrze. Ale on nie posadził na ławce Barriosa - on ma kontuzje i nie wiadomo kiedy wróci, Zidan też się leczy i został jako jedyna opcja do ataku.

Gerd Muller, czy nawet nasz Marek Koniarek, to też takie "farty" mieli, że hej:jezor:

Napastnik jest od strzelania bramek i o to tutaj chodzi:)

Bombon
26-10-2011, 14:32
Ze szczęściem czy bez, trzeba umieć zdobywać bramki. A to, że nie zawsze wpadnie to co niby oczywiste mogą choćby dziś powiedzieć po meczu z Limanovią Tomas Jirsak i Rafał Boguski... śmiech na sali poziom Wisły... Od razu tłumaczenie się nierówną murawą, jakbym słyszał samego Krzysztofa M.:lol:

19marek64
27-10-2011, 21:38
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/jerzy-dudek-przyjde-do-cracovii-ale-pod-jednym-warunkiem,1714212
wszyscy o tym wiedzą ale nikt nic nie robi...

TedeGKS
31-10-2011, 19:27
dziś miałem okazję zobaczyć w TV mecz Ruch - Polonia

dramatyczny poziom,kopanina,faule,z 3 składne akcje,reszta kiła i syf!

ale komentatorzy się zachwycają bo była walka....hehehe

Bombon
31-10-2011, 19:29
Aż dziw, że nie padła czerwona kartka. Wejście Szyndrowskiego kwalifikowało się na czerwień. Pierwsza połowa dla Polonia, druga - wyrównana. Zasłużone zwycięstwo Czarnych Koszul. I jakby nie było, każda porażka śmierdziuchów cieszy jak zawsze.

marcin GieKSa
31-10-2011, 22:32
No dokladnie może zejda troszke na ziemie , troche pokory im sie przyda. brawo Polonia.

Bombon
03-11-2011, 20:04
I znowu będzie ciekawa wiosna w europejskich pucharach. Legia wygrała całkiem zasłużenie. Szału nie było, ale bramki trzeba przyznać ładne dla oka i typowo polskie - z kontry.

kaos azul
03-11-2011, 22:14
nie rozumiem jak rapid mogl wdupic obydwa szpile,pilkarsko o 2 klasy lepsi,komedia

Szawar
04-11-2011, 09:53
I znowu będzie ciekawa wiosna w europejskich pucharach. Legia wygrała całkiem zasłużenie. Szału nie było, ale bramki trzeba przyznać ładne dla oka i typowo polskie - z kontry.

Rapid piłkarsko był lepszy. Mecz ustawiła czerwona kartka dla Rumuna.
Legia wyszła starsznie bojaźliwe, jakby mieli problem z udzwignieciem cięzaru gatunkowego, jaki niósł za soba ten mecz.
Atmosfera na trybunach bezcenna.

Krzyś
04-11-2011, 20:50
teraz włączyłem Polonia-Lech.
Mnie sie sie wydaje, czy te ciuliki z poloni cos nas małpują?

Chodzi mi o te melodie pod nasze słowa:

"GKS klubem mym i ja zawsze bede z nim ..."

Axel
07-11-2011, 08:05
jak mnie niezmiernie cieszy wynik derbów krakowa :cham:

lechu
07-11-2011, 21:54
jak mnie niezmiernie cieszy wynik derbów krakowa :cham:

Mnie osobiście żaden wynik tych derbów nie zadowala :)

19marek64
08-11-2011, 15:25
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro2012-test/nowe-koszulki-reprezentacji,4901738,10690898,fotoreportaz-maly.html#photo10690898

Nowe koszulki repry... co za dramat...

Junior
08-11-2011, 15:56
Wg. mnie bardzo fajnie sie prezentuja. Chyba najlepsze od wielu lat.

Krzyś
08-11-2011, 15:57
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro2012-test/nowe-koszulki-reprezentacji,4901738,10690898,fotoreportaz-maly.html#photo10690898

Nowe koszulki repry... co za dramat...

przecież tam wystarczy dać pół księżyc i mamy repre, ale Turcji:)

19marek64
08-11-2011, 16:06
i pierwsze od wielu lat bez godła bo lepiej wpierdolić zjebany pzpn

Szawar
08-11-2011, 19:21
Wg. mnie bardzo fajnie sie prezentuja. Chyba najlepsze od wielu lat.

Zgrywus

MisiekWNC
08-11-2011, 20:56
Logo PZPN zamiast Godła? to kpina?

Bugi
11-11-2011, 12:59
Te koszulki są chyba specjalnie wyprodukowane w czasie,gdy w kadrze Polaków zastępują obcokrajowcy...

Krzyś
11-11-2011, 13:02
Te koszulki są chyba specjalnie wyprodukowane w czasie,gdy w kadrze Polaków zastępują obcokrajowcy...

i w dniu Święta Niepodległości jest mecz ... z Włochami.

ale zobaczcie to:

http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/polskie-srodowisko-sportowe-protestuje-orzelek-jes,1,4904356,artykul.html

GliwickaGieKSa
11-11-2011, 20:22
Obraniak gra w kadrze tak jak u nas Plewnia, omg.

DavGKS
11-11-2011, 21:56
Pierwsza połowa bardzo na + w porównaniu do wczesniejszych meczy. 2 to dno. brak obrony i chuj.

Czajnik
11-11-2011, 22:41
Obie bramy na konto Szczęsnego.. Może trochę spokornieje chłopaczek, bo szybko zapomniał o United chyba... Spiker żałosny, który zagłuszał kibiców krzyczących "gdzie jest orzeł"... Błaszczykowski idiota tak strzelając karnego przeciwko Buffonowi - było nie było jednemu z 3 najlepszych bramkarzy na świecie...

W barażach znamy już 3 finalistów (Czechy, Irlandia i Chorwacja)... Jedyna niewiadoma to Bośnia z Portugalią... Oby ci pierwsi awansowali :)

GliwickaGieKSa
12-11-2011, 00:43
2 bramke to podziekujmy naszej "wspaniałej" obronie, a nie Wojtkowi!Prawda, druga polowa to dobry jezu (...) katastrofa.Oby Montenegro awansowali, grają fajną piłke :)

DavGKS
12-11-2011, 07:14
Szczęsny sie nie spodziewał strzału przy pierwszej bramce bo bylismy przy piłce i Obraniak głupio stracił a zaraz strzelił na bramke ten Baloteli i nie zdązył wrocic.

Lars Ulrich
12-11-2011, 07:33
Bez przesady, jak widział, że przejmuje piłke to już powinien wracać

patter
12-11-2011, 08:57
Oprawa meczu Polska – Włochy – zdjęcia (http://www.waszapilka.pl/galleries,903,0)

http://waszapilka.pl/pictures/smallGalleries/903/box/24715.jpghttp://waszapilka.pl/pictures/smallGalleries/903/box/24738.jpg
http://waszapilka.pl/pictures/smallGalleries/903/box/24718.jpghttp://waszapilka.pl/pictures/smallGalleries/903/box/24740.jpg

DavGKS
15-11-2011, 21:31
Pięknie puste trybuny w Poznaniu!
Słaba gra reprezentacji,obrona jak zwykle nie za dobrze. Podobał mi sie Mierzejewski i Lewandowski mimo ze wszedł w końcówce to zrobił wiecej niż Brożek przez większosc. Wkurwiało to ze pilkarze nie potrafili zgasić piłki a Szpakowski pierdolił że przez murawe, że sie piłka odbiła. Kurwa od czego jak z góry leciała??!! Mogli by juz zmienic komentatorów bo są irytujący.

GliwickaGieKSa
15-11-2011, 21:44
Nie mów, bo murawa byla tragiczna i nie pomagała grajkom.Gra byla nawet ok, ale obrona ja pierdole.

MisiekWNC
16-11-2011, 16:29
Niech wypierdolą tego Głowackiego i Wawrzyniaka (choć wczoraj nie grał), to będzie nasza pięta achillesa na euro.

Pucha
20-11-2011, 23:09
http://www.weszlo.com/news/8590-Tym_razem_kompromitacja_Adidasa_Co_jedni_to_lepsi
Adidas się nie pierdoli :cham:

Waldas
21-11-2011, 22:24
Po tym wywiadzie, myślę, że lato ma świetny plan! Niech Polska spada w rankingach coraz niżej, wtedy gdy przegramy, to nie będzie wstydu, bo to światowa czołówka, cała plejada lepszych drużyn nas pokonała. Jak sam przyznaje, słabi już od nas są tylko San Marino i Andora :lol2:

http://www.polskatimes.pl/opinie/wywiady/474508,lato-co-pzpn-zrobi-to-zawsze-zle-a-nasze-nowe-logo-jest,id,t.html

GliwickaGieKSa
25-11-2011, 12:25
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/news/karzaca-reka-pzpn-lato-z-krecina-dopuscili-sie-korupcji,1726480

pepe samba ba
25-11-2011, 13:00
pewie huja z tego bedzie i rozejdzie sie po kosciach
tylko na tych co sie odwazyli to ujawnic sie zaraz jakis paragraf znajdzie...
krecina i lato - kurwy bez honoru

mixer1964pl
25-11-2011, 23:03
Ja już myślałem, że tego betonu nie da się skrudszyć ale..widać się da...oby tylko nie wymyślili, że to montaż nagrania, bo głos gościa jest głośny, a "niby" Kręciny cichy...
Nie zmienia to faktu, że Lato się skończyło i czas na wykopki !!!!

Mati0
28-11-2011, 19:31
Lechia 1 - 0 Ruch

Choszowianie jak zwykle się napinali że będzie najazd i super miażdżący doping a cicho siedzieli aż żal było na nich patrzec. Za to Lechia zajebisty doping i oprawa:

http://images43.fotosik.pl/1239/406e2be8b79df18d.jpg

rabin
28-11-2011, 19:34
w dupie mam smierdziuchów .... ale jezeli uważasz że sie słabo zaprezentowali to chyba oglądaliśmy inny mecz

Mati0
28-11-2011, 19:37
Może mam głuche słuchawki ale Ja tam ich słyszałem tylko okazjonalnie.

Miłosz1964
28-11-2011, 21:01
Oceniaj dalej doping po transmisji telewizyjnej...

Chudy NFG
28-11-2011, 21:13
Może mam głuche słuchawki ale Ja tam ich słyszałem tylko okazjonalnie.

Zauwaz jedno mikrofony byly ewidentnie po stronie Lechii ... jak dla mnie ruch na duzy plus odleglosc liczba dzien tygodnia doping tez mieli pewnie dobry ale niestety tv tego nie pokazalo ... mozemy ich nie lubic ale pokazali sie konkretnie fajnie wygladali w tych pelerynach ... Lechia fajna sektorowka plus piro ... przeciwienstwo tego kabaretu co byl we Wrocku :hihi:

whyduck
28-11-2011, 21:20
o co chodzi z ta Danuta ?

Danuta Walesa czy ki chuj ?

Junior
28-11-2011, 21:34
Zauwaz jedno mikrofony byly ewidentnie po stronie Lechii ... jak dla mnie ruch na duzy plus odleglosc liczba dzien tygodnia doping tez mieli pewnie dobry ale niestety tv tego nie pokazalo ... mozemy ich nie lubic ale pokazali sie konkretnie fajnie wygladali w tych pelerynach ... Lechia fajna sektorowka plus piro ... przeciwienstwo tego kabaretu co byl we Wrocku :hihi:

Jak sie ma 3 wyjazdy to nie trudno sie pokazac...

Jurek
28-11-2011, 22:06
Jak sie ma 3 wyjazdy to nie trudno sie pokazac...

dwa, Kraków to nie wyjazd

Krzyś
29-12-2011, 18:55
jaj ciąg dalszy:zabki:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/prokuratura-przesle-akt-oskarzenia-ws-ustawiania-m,1,4984784,wiadomosc.html

Kamil
02-01-2012, 09:55
Jestem w szoku informacją, że Kamil Glik został wybrany do 11-stki rundy złożonej z obcokrajowców z Serie B. Serie B to liga poziomem na pewno nie odstająca od Ekstraklasy. Szalenie jestem ciekaw, czy Glik grając regularnie ustabilizował formę? Jest to bardzo ważne, ponieważ jeśli ktoś z dwójki Głowacki - Perquis przed Euro nam wypadnie to chyba Glik jest nr. 1 do ich zastąpienia. Ewentualnie Jodłowiec, ale grając przez rok na środku pomocy nie może na tak ważny turniej zostać przesuniętym do tyłu. Ewentualnie Sadlok lub Wojtkowiak, ale oni też mnie nie przekonują.

jaśka
29-01-2012, 13:38
http://euro2012.interia.pl/news-panie-kozlowski-moze-odwolac-finaly-euro,nId,431576

"wyłożenia części sektorów buforowych materiałem trudnym do przebycia, jako techniczny środek zabezpieczający przed przemieszczaniem się zantagonizowanych grup kibiców"

no po prostu kabaret na kółkach :hihi:

pomp
02-02-2012, 08:38
http://www.90minut.pl/news/178/news1786731-LKS-zamierza-oglosic-upadlosc.html

wangog
02-02-2012, 11:45
Popatrz na date napisania wiadomosci, popatrz na kalendarz :)
Sprawa obecnie jest odwlekana i licza na dobrodzieja, kibice zbieraja kase.
Ale to i tak przedluzy tylko ich meki. Spadna z hukiem i w 1 lidze, bez kasy z C+ czeka ich wykluczenie.

Bombon
16-02-2012, 12:00
Nacho Novo w Legii. Kolejne głośne nazwisko. Pamiętam jeszczey, gdy się oglądało jego spotkania w barwach Rangersów to był szybki, dobry drybler i skuteczny napastnik.

Now
16-02-2012, 13:56
no kurwa :szok: Nacho Novo.

ciekawe, czy to kolejne wielkie n azwisko ktore przez poł roku posiedzi na ławce i pitnie, czy faktycznie coś wniesie do Legii

w tych Rangersach to grał sporo, z 50 bramek strzelił. Radovic - Novo - Ljuboja. no no, ciekawie

Mati0
16-02-2012, 13:58
Ciekawe gdzie ten Japończyk co go testowali tak intensywnie, wie ktoś ?

Dudi_1979
16-02-2012, 14:15

otworzył sushi na ursynowie:hihi:

zwierzak
16-02-2012, 14:51
Legia zrobiła bardzo dobry interes z Rybusem. Novo myśle, że nawet jeżeli nie jest w swojej dawnej formie to i tak będzie w stanie w dużym stopniu zastąpić Rybusa, a trochę kasy im wpadło.

Dodatkowo legijna młodzież, której przecież Legii nie brakuj więcej się nauczy od Novo niż od mniej doświadczonego Rybusa, więc za rok, dwa kiedy się pewnie z nim pożegnają nie muszą się martwić o następców..

Bombon
16-02-2012, 16:33
Może ktoś potwierdzić, czy dziś Novo nie zagra? Chyba też jest jakiś termin ostateczny do kiedy można zgłaszać zawodników do kolejnego etapu rozgrywek w LE?

DavGKS
16-02-2012, 17:01
Może ktoś potwierdzić, czy dziś Novo nie zagra? Chyba też jest jakiś termin ostateczny do kiedy można zgłaszać zawodników do kolejnego etapu rozgrywek w LE?

Nie no chyba nie moze wystapic. Z tego co wiem to dopiero w meczu ze Śląskiem.

Szawar
16-02-2012, 20:52

Novo nie zagra w LE, termin zgłaszania zawodników do pucharów upłynał zdaje sie 1.02

Gra dalej w Dijon.

Nie no chyba nie moze wystapic. Z tego co wiem to dopiero w meczu ze Śląskiem.

Pod warunkiem, ze do tego czasu Gijon prześle jego certyfikat

Bombon
17-02-2012, 18:55
To zaczynamy rundę rewanżową.
ŁKS - Polonia 0:2
Wynik do przewidzenia. Mecz był jednak prowadzony w szybkim tempie. Sporo sytuacji gości. Szczególnie rzuty wolne w wykonaniu Brzyskiego mogły imponować. A ŁKS pokazał dziś, że to banda ściepów i wyrzutków. Gra w obronie - tragedia. 0:2 to najmniejszy wymiar kary.

Chudy NFG
17-02-2012, 21:25
A Belchatow ogrywa Lecha

rabin
17-02-2012, 21:28
Grzesiu Fonfara .... najlepszy na boisku jako ofensywny pomocnik ! SZOK

wangog
17-02-2012, 23:16
To zaczynamy rundę rewanżową.
ŁKS - Polonia 0:2
Wynik do przewidzenia. Mecz był jednak prowadzony w szybkim tempie. Sporo sytuacji gości. Szczególnie rzuty wolne w wykonaniu Brzyskiego mogły imponować. A ŁKS pokazał dziś, że to banda ściepów i wyrzutków. Gra w obronie - tragedia. 0:2 to najmniejszy wymiar kary.

ŁKS drużyna zrobiona w tydzień, inni mają całe okresy przygotowawcze Turcjach i innych wynalazkach a oni chuj wie czy ciepla wode mieli a i tak dobrze im szło, ale wynik powinien być wyższy ;)

Bombon
17-02-2012, 23:34
Co to za przygotowanie do sezonu jak nie mieli boisk do gry i biegali w parku.
Zresztą wiedzieli w co się pakują, a Świru jasno im powiedział, że są szrotami.
Oni i Cracovia zlecą z hukiem. Przynajmniej w tym roku czekają nas ciekawe mecze na jesień.

Miłosz1964
18-02-2012, 12:06
Cracovia nie zleci

Bhoy
18-02-2012, 12:57
Nie wiem na chuj ten Bakero się ciśnie do trenerki jak się nie nadaje! Lech zasłużenie przegrał. A jeszcze przed meczem walka o majstra im się marzyła:)
Liczy się tylko WKS I Legia w kwestii mistrzostwa. Mnie się marzył spadek Bełchatowa i Lubina, ale pewnie się nie doczekam.

Krzyś
19-02-2012, 15:19
ooojjj miarka sie przebrała.
Jak im jeszcze sportowo kibicowałem, to juz pas.
Sędzia za nimi, "kibice" przy złej sytuacji dla nich rzucają piłka na boisko.
Chuj w dupę, teraz nasz wynik z nimi (1-0) za modego Dziury robi inne wrażenie!

I tak się chuje do pucharów nie załapią.

FANFOOTBALL
19-02-2012, 16:26
Górnik 1:0, miodzio gol Nakoulmy

jajo1964
19-02-2012, 16:43
To,że Żyro nie wyrównał to cud.Brawo Skorupski!

Krzyś
19-02-2012, 17:02
To,że Żyro nie wyrównał to cud.Brawo Skorupski!

heh, widzę, że i Ty ślepy jak i ci co komentują.
Piłke wybił obrońca:)

BadBoy
19-02-2012, 17:16
Małeckiemu popierdoliło sie w głowie całkowicie, kilka meczy zagrał dobrych i czuje sie dupną gwiazdą!

Kazmierz Moskal: Małecki powiedział, że nie chce grać i trenować w Wiśle
Chciałbym powiedzieć, że jeśli chodzi o Patryka, to to, co się stało w momencie, kiedy został zmieniony i nie podał mi ręki, nie ma znaczenia. Ja też grałem w piłkę i jestem w stanie to zrozumieć. Można się zastanawiać nad tym, co było dalej: nad jego reakcją w kierunku ławki rezerwowych i po meczu. Taką decydującą rzeczą było to, co zrobił następnego dnia - opisał zachowanie Patryka Małeckiego trener Wisły Kraków, Kazimierz Moskal cytowany przez oficjalny portal mistrzów Polski.

Patryk Małecki nie znalazł się w składzie Wisły na mecz z Zagłębiem Lubin. Piłkarz nie pojawił się w sobotę na spotkaniu z trenerem Kazimierzem Moskalem i został odsunięty od składu zespołu mistrzów Polski.

- Patryk miał czas, żeby spokojnie się zastanowić, ale był zdegustowany tym, że został zmieniony i przed drużyną powiedział, żeby go nie brać pod uwagę przy ustalaniu składu na Zagłębie, że nie chce grać i trenować w tej drużynie - ujawnił szkoleniowiec Wisły.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/kazmierz-moskal-malecki-powiedzial-ze-nie-chce-gra,1,5031583,wiadomosc.html

Shellu
19-02-2012, 17:29
Ciekawe czy kibice Wisły dalej go będą całować po dupie.

Krzyś
19-02-2012, 17:54
Ciekawe czy kibice Wisły dalej go będą całować po dupie.

nie pisz już tej nazwy z wielkiej litery, bo na to nie zasłużyli.

nie dość, że klub milicyjny, to jeszcz jude w skladzie.

Piszę tak, bo mnie wkurwia już ten cały, niby kulturalny kraków ... jebana była stolica;/

wangog
19-02-2012, 18:02
ma najebane równo i tyle...

piekny mecz Górnika z ległom! Zawodnik meczu wg. mnie - Olkowski. Szkoda, że bramki nie trafił, czasami nie wychodziło, dobrze, że poszedł od nas do Górnika bo tylko się można cieszyć ze tak dobrze sie roziwnal. A jak Nawalka zbudowal z tych odpadow druzyny - czpaki z glow!
Nakoulma jest wart te 3mln ojro ;)

Shellu
19-02-2012, 18:08
A jak Nawalka zbudowal z tych odpadow druzyny - czpaki z glow!

Tym bardziej żal, że nie dane mu było dokończyć budowy zespołu u nas. Wszystko było na dobrej drodze. Myślę, że bylibyśmy albo w ekstraklasie, albo na dobrej drodze do niej.

Axel
19-02-2012, 18:43
cracovia - lechia. Mecz porażka, takiej kopaniny dawno nie widziałem. Jeśli to jest spowodowane brakiem ogrania i formy spowodowanej rozpoczęciem rundy to w przyszłości może nie być tragedii. Ale jak takim poziom będą prezentowały dalej to wysoko nie skończą ligi :)

Bhoy
19-02-2012, 19:37
Ale zajebisty był mecz Lubina z Wisłą, fajny poziom szybkie tempo, 4gole. Górnik tez pokazał Legii "gdzie raki zimuja":) Ogólnie jebnięta liga, gdzie nikt nie chce majstra. A kursy u buków na polskie szpile na każdego wysokie.

Yaro
19-02-2012, 20:29
Legia Warszawa - sabotaż. W Lizbonie porażka +/- 3:0 ich czeka i runda wiosenna oparta na kompromitacjach. Klub, który ma stadion, kibiców i budżet sprzedaje najlepszych piłkarzy, spuszczając się za 500.000 euro za dany transfer. Budowanie zespołu na mistrza Polski i europejskie puchary w zasadzie zawsze było tak samo "budowane", poprzez sprzedawanie.

Wisła Kraków nie sprzedała nikogo, zaś nie pozyskała nikogo sensownego, więc szansa na mistrza jest, bo w Polsce zespół, który jest w strefie spadkowej - wygrywając 3 mecze pod rząd nagle włącza się w walkę o puchary.

Axel
19-02-2012, 21:27
Wisła Kraków nie sprzedała nikogo, zaś nie pozyskała nikogo sensownego, więc szansa na mistrza jest, bo w Polsce zespół, który jest w strefie spadkowej - wygrywając 3 mecze pod rząd nagle włącza się w walkę o puchary.

ma za to najlepszego bramkarza w lidze :lol3: z nim na pewno sięgnie po tytuł.
A patrząc na to realnie, wisła raz ma pomysł na grę, a znowu innym razem gra taką padakę, że szkoda gadać. Osobiście nie życzę im zwycięstwa w rozgrywkach, bo byłaby to kompromitacja całego polskiego futbolu i pokazanie poziomu, który sięga dna.
Jednak dzisiaj pierwsza połowa zdecydowanie dla zagłębia i tylko fuksem zremisowana, przez błąd obrony i jednocześnie dobry strzał ilieva. Drugiej nie widziałem. Jak myślicie, pierwsza bramka dla gospodarzy słusznie nieuznana?

19mÓzG64
19-02-2012, 21:49
byłaby to kompromitacja całego polskiego futbolu i pokazanie poziomu, który sięga dna.

przecież co roku jest to samo, nie widzę różnicy kto by nie wygrał było by tak samo źle:-)

Krzyś
21-02-2012, 11:02
Patryk Małecki został odsunięty od treningów z pierwszą drużyną naszego klubu do zakończenia sezonu 2011/12 - informuje Wisła Kraków w komunikacie prasowym opublikowanym na oficjalnej stronie internetowej klubu.

- Zawodnik nie będzie przesunięty do zespołu Młodej Ekstraklasy ani żadnej innej drużyny Wisły Kraków. Klub zgodnie z obowiązującymi przepisami zapewni mu odpowiednie warunki do treningu oraz opiekę medyczną - czytamy.

- W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub. Szanując każdą osobę i jej indywidualizm nie możemy jednak pozwolić, aby negatywne wzorce zachowań zniszczyły panujące zasady, którymi klub był i jest wierny od zawsze. Te podstawowe zasady dotyczą wszystkich pracowników, a w szczególności piłkarzy. Patryk Małecki zaś swoim zachowaniem przeciwstawił się tym normom, narażając tym samym na szwank dobre imię klubu. Właśnie dlatego Wisła Kraków SA zdecydowała się na taką decyzję - napisano w dalszej części komunikatu.

Wisła Kraków wystąpi także do Wydziału Dyscypliny PZPN, będącego organem pierwszej instancji, o ukaranie zawodnika zgodnie z regulaminem dyscyplinarnym.

Kamil
21-02-2012, 16:13
Dobra decyzja zarządu Wisły. Nie znoszę tego debla Małeckiego niczym Shellu Pepe!

Shellu
21-02-2012, 16:27
Nie znoszę tego debla Małeckiego niczym Shellu Pepe!

Nie!

Ja nie znoszę Małeckiego tak samo jak Pepe! Choć obu z różnych powodów, Pepe z powodu brutalnej gry, a Małeckiego z powodu życiowego debilizmu.

Na razie zmniejsza swoje szanse na wyjazd za granicę, ale jeśli tak by się stało, to był ładnie dostał po dupie z takim podejściem.

A wydawało się, że spokorniał...

I naprawdę jestem ciekaw, co na to kibice Wisły, dla których był idolem.

Krzyś
21-02-2012, 16:32
Małecki na kontrakt do końca czerwca.
Więc ryzykowna decyzja zarządu.
Aczkolwiek, nie patrząc na w/w bardzo dobra!

BadBoy
21-02-2012, 17:34
Patryk Małecki został odsunięty od treningów z pierwszą drużyną naszego klubu do zakończenia sezonu 2011/12 - informuje Wisła Kraków w komunikacie prasowym opublikowanym na oficjalnej stronie internetowej klubu.

- Zawodnik nie będzie przesunięty do zespołu Młodej Ekstraklasy ani żadnej innej drużyny Wisły Kraków. Klub zgodnie z obowiązującymi przepisami zapewni mu odpowiednie warunki do treningu oraz opiekę medyczną - czytamy.

- W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub. Szanując każdą osobę i jej indywidualizm nie możemy jednak pozwolić, aby negatywne wzorce zachowań zniszczyły panujące zasady, którymi klub był i jest wierny od zawsze. Te podstawowe zasady dotyczą wszystkich pracowników, a w szczególności piłkarzy. Patryk Małecki zaś swoim zachowaniem przeciwstawił się tym normom, narażając tym samym na szwank dobre imię klubu. Właśnie dlatego Wisła Kraków SA zdecydowała się na taką decyzję - napisano w dalszej części komunikatu.

Wisła Kraków wystąpi także do Wydziału Dyscypliny PZPN, będącego organem pierwszej instancji, o ukaranie zawodnika zgodnie z regulaminem dyscyplinarnym.

Bardzo dobra decyzja zarządu, Małecki to mega-debil, miał szanse wyjechać na euro 2012 pokazać się z dobrej strony co było by przepustką do gry zagranicą, ale pseudo-gwiazda sie obraziła, ze została zdjęta z boiska! W gazetach można też wyczytać, że jest niezadowolony z swoich zarobków, zarabia "zaledwie" 30 tys miesięcznie, dojebałbym mu jeszcze kare finansową za swoje zachowanie

Trafne spostrzeżenie na temat polskich piłkarzy, prezes Warty Poznań.

Od ponad roku jest pani prezesem Warty Poznań. Co panią najbardziej zaskoczyło?

Izabella Łukomska-Pyżalska: Piłkarze, inaczej ich sobie wyobrażałam. Myślałam, że są bardziej męscy, twardzi, że walkę mają we krwi i nie trzeba im o tym przypominać.

Są zniewieściali, jak napisała pani na twitterze?

Izabella Łukomska-Pyżalska: Wielu z nich tak. Taki mają styl bycia. Chlebaczki, jak nazywam te ich torebki noszone na skos, są dla mnie nie do przyjęcia. U żadnej innej grupy, typowo męskiej, poza piłkarzami, czegoś takiego nie widziałam. Biznesmeni takich nie używają, murarze również. To damski tryb noszenia torebki. Trzymam ją tak, kiedy jestem z dziećmi na spacerze, ale ma to uzasadnienie, bo mi spada. Przekładam ją przez ramię, dzięki czemu mam wolne ręce i mogę trzymać dzieci. Bez ryzyka, że upuszczę torebkę.

Nadal uważa pani, że piłkarz to najlepszy zawód na świecie, tylko żeby tych meczów jeszcze nie trzeba było grać?

Izabella Łukomska-Pyżalska: Mam wrażenie, że oni tak do tego podchodzą. W sumie mają superżycie – półtorej godziny treningu dziennie, basen, sauna, masaże. Zarabiają kupę kasy w porównaniu do zwykłych ludzi, którzy za dwa-trzy tysiące miesięcznie zapierdzielają od rana do wieczora. Piłkarze nie doceniają tego, co mają.

Popracowaliby na budowie przez kilka dni, to by zobaczyli, jak inni muszą harować. Miałam taki pomysł, ale zrezygnowałam. Bałam się, że nie przetrwają - mówi o swoich piłkarzach Izabella Łukomska-Pyżalska, prezes Warty Poznań.

Dlatego chciała ich pani zabrać na budowę?

Izabella Łukomska-Pyżalska: Popracowaliby tam przez kilka dni, to by zobaczyli, jak inni muszą harować. Miałam taki pomysł, ale zrezygnowałam. Bałam się, że nie przetrwają

o młodzi, wysportowani ludzie.

Izabella Łukomska-Pyżalska: Nie do końca zgodzę się z tymi wysportowanymi. Sportowiec powinien imponować siłą, kondycją, zacięciem, uporem, konsekwencją, na tym polega jego praca. Musi chcieć być najlepszy, a nie wszyscy tak myślą. Piłkarze nie dbają o siebie. Ich praca nie polega tylko na trenowaniu, cały czas muszą pracować nad sobą, doszkalać się. Jak lekarze, którzy uczą się całe życie. A u nas zawodnik przyjdzie na zajęcia, odbębni swoje i szczęśliwy pojedzie do domu, po drodze zatrzymując się, żeby zjeść kebab. Kiedy wprowadzaliśmy w Warcie suplementy uzupełniające dla nich, to wielu się krzywiło – jednemu nie smakowały, drugi skarżył się, że ma po nich rozwolnienie. Pan sobie to wyobraża? Przecież to dla ich dobra, a słyszałam narzekanie, że ktoś zamiast pomarańczy woli smak poziomki. Zdecydowałam, że przyjmowanie witamin będzie u nas obowiązkowe.

http://1-liga.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Izabella-lukomska-Pyzalska-o-pilkarzach-Warty-Poznan-,artykul,130565,1,359.html

whyduck
21-02-2012, 17:43
Są zniewieściali, jak napisała pani na twitterze?

Izabella Łukomska-Pyżalska: Wielu z nich tak. Taki mają styl bycia. Chlebaczki, jak nazywam te ich torebki noszone na skos, są dla mnie nie do przyjęcia. U żadnej innej grupy, typowo męskiej, poza piłkarzami, czegoś takiego nie widziałam. Biznesmeni takich nie używają, murarze również. To damski tryb noszenia torebki. Trzymam ją tak, kiedy jestem z dziećmi na spacerze, ale ma to uzasadnienie, bo mi spada. Przekładam ją przez ramię, dzięki czemu mam wolne ręce i mogę trzymać dzieci. Bez ryzyka, że upuszczę torebkę.

:szok:

w końcu ktoś nazwał ten pedalski proceder po imieniu.

w ogóle klimat polskich piłkarzy to już prawie o subkulturę się ociera. po czym poznać takiego delikwenta ? po damskiej torebce i każdego zdania rozpoczynającego się od słowa "napewno"

Bojar
21-02-2012, 17:49
I to kto :szok: baba z której nie tak dawno wszyscy się śmiali, że jej Zielona Rewolucja bokiem wychodzi. Wydaje mi się, że ona zrobi tam pożądek, ogarnie trochę tą zbieraninę pseudogwiazdeczek. Po tym co tu przeczytałem muszę stwierdzić, że ma większe jaja niż nasi KKKretyni, bo jakby nie było ciśnie swoim pracownikom na forum publicznym :cham:

mal
21-02-2012, 18:33
trzeba jej przyznac ze dosadnie to ujela

Bhoy
21-02-2012, 18:42
Pojechała po gwiazdeczkach lepiej niż facet. Fajny wywiad.

Simao
21-02-2012, 19:47
i co z tego, ze 'pojechala' skoro ona jest sama w tej opinii. Reszta sponsorow toleruje takie zachowanie zawodnikow. Skonczy sie tym,ze do Warty nie beda chcieli przyjsc 'pilkarze', a inni nie beda w stanie pojsc 'krok naprzod' i awansowac.

Bhoy
21-02-2012, 20:04
I chuj, ale pokazała, że tylko ona ma jaja w Warcie i w ogóle. Zawstydziła mam nadzieję kilka gwiazdorków. Ogólnie to ci pseudokopacze powinni zarabiac max 3koła na miesiąc. Kurwa to jest jakis żart ile oni kasy dostają za tą padakę co odpierdalaja.

Krzyś
21-02-2012, 20:12
opisała ich jak pedzi:rotfl:
I słusznie.
Już tu na forum, była poruszana kwestia np. tych torebeczek u naszych piłkarzy ... ków:lol:

Krzyś
21-02-2012, 20:17
I chuj, ale pokazała, że tylko ona ma jaja w Warcie i w ogóle. Zawstydziła mam nadzieję kilka gwiazdorków. Ogólnie to ci pseudokopacze powinni zarabiac max 3koła na miesiąc. Kurwa to jest jakis żart ile oni kasy dostają za tą padakę co odpierdalaja.

no niby tak, ale z drugiej strony oni kopią, zarabiają, do jakiegoś tam momentu.
Tylko właśnie, większość ich kopie, nie wyrabiając sobie i szacunku i lepszego jutra (lepszy klub, mozliwość dalszego zarobku nie jako piłkarz).

Do teraz widzę (chyba to on), jak nasz były piłkarz tyra dzień w dzień po pare kilometrow tam i wewte do i z roboty.
Ale wtedy to było wtedy.

Lars Ulrich
22-02-2012, 02:16
Kuuuurwa szacun ! Lepiej bym nie ujął opisu tego pedalskiego, zniewieściałego stylu, dżinsy 3/4, biały paseczek, białe adidaski lacoste, torebeczka i włoski na żeliku na boczek zaczesane, solar i mamy piłkarza w 2012 roku.

Co do Małeckiego też dobra decyzja, gość jest rozpierdalający, nie dość, że nie prezentuje nie wiadomo jakiego poziomu to jeszcze wiecznie o coś sapie. To znak, że ma coś z głową, bo zrobił to nie pierwszy raz. W ogóle polskim piłkarzom odpierdala, pamiętam swego czasu jak Kosowski straszne fochy jebał o zarobki, o ile pamiętam chodziło o 40 tys miesięcznie... a było to już dobrych kilka lat jakby nie patrzeć ..

Mateusz
22-02-2012, 11:55
Patryk Małecki: Wisła to mój klub

Zapraszamy do zapoznania się z rozmową, którą przeprowadziliśmy z Patrykiem Małeckim. Można dzięki niej poznać wersję ostatnich wydarzeń z nieco innej perspektywy - co najważniejsze - perspektywy, która podczas kibicowskich i medialnych osądów powinna być poważnie brana pod uwagę.

Zacznijmy od początku. Gdy schodziłeś z boiska podczas meczu ze Standardem mogłeś chyba nieco inaczej wyładować swoje emocje.
-Na pewno mogłem zachować się lepiej. Był to pierwszy mecz w tej rundzie i ja byłem zdegustowany, że trener mnie zdejmuje z boiska w 57 minucie, a nie w przerwie, to była sportowa złość. To jest właśnie ten problem, z którym nie umiem sobie poradzić. Mi po prostu za bardzo zależy, wszystko mocno przeżywam. Popełniłem błąd, że pojechałem po meczu do domu. Wiem, że trener może mieć ze mną problemy. Ja za bardzo chcę i nie umiem radzić sobie z porażkami. Nie potrafię czasem zachować czegoś dla siebie, tylko zawsze mówię to, co myślę, albo zachowuję się tak, jak nie powinienem. Wiem, że jest to źle odbierane, ale naprawdę ciężko jest mi sobie z tym poradzić. Dlatego powiedziałem trenerowi, że jeśli chce mnie jakoś ukarać, bo przez moje nerwowe zachowanie Wisła więcej straciła niż zyskała, to może mnie nie brać pod uwagę na mecz z Zagłębiem. Nigdy bym nie powiedział, że nie chce grać dla Wisły Kraków i każdy kto mnie zna ten to wie! Ja sam zaproponowałem, że ze względu na moje zachowanie mogę nie jechać do Lubina i w tym czasie trenować z Młodą Ekstraklasą. Nie wiem czemu podano taką wersję, że powiedziałem, że nie chcę grać dla tego klubu. Jest mi najbardziej przykro z tego powodu, że ludzie myślą, że ja tak powiedziałem, a nigdy w życiu bym tak nie zrobił.

Ale może nie wytłumaczyłeś trenerowi, że to nie jest tak, ze chcesz być całkiem odseparowany od drużyny? A przez to, że byłeś zdenerwowany mógł on zupełnie inaczej zrozumieć Twoje słowa.
-Być może. Ja po prostu powiedziałem trenerowi, że jeśli nie pasuję charakterem do drużyny i jeśli nie widzi mnie w zespole, bo jestem ciężką osobą do prowadzenia, to może mnie nie brać do Lubina. Przeprosiłem wszystkich chłopaków.

Podobno jednak nie pojawiłeś się na zaplanowanym spotkaniu z trenerem, na którym już na spokojnie mieliście sobie wszystko wyjaśnić.
-Najgorsze jest właśnie to, co piszą media. Ja pojawiłem się na każdym treningu przed wyjazdem. Cały czas byłem w klubie. W piątek ćwiczyłem też na siłowni.

I później miałeś mieć spotkanie z trenerem.
- Ja nic o takim spotkaniu nie wiem! Nikt mnie o tym nie poinformował. Kierownik jest od tego, żeby przekazywać takie informacje, czy mam iść do trenera czy nie. Nie było jednak osoby, która by powiedziała, że trener Moskal na mnie czeka. Ja uczestniczyłem w zajęciach normalnie, później miałem indywidualny trening z trenerem Michalczykiem, po czym ubrałem się i porozmawiałem chwilę ze Stanem Valcxem. No a później podszedł do mnie kierownik i powiedział, że nie jadę na mecz.

W takim razie jak uważasz, co spowodowało, że po spotkaniu z Zagłębiem trener Moskal wypowiedział się na Twój temat w taki sposób?
-Nie wiem. Ciężko mi powiedzieć, ale tak jak już mówiłem, nigdy bym nie powiedział, że nie chcę grać dla Wisły. Owszem, powiedziałem do trenera, że mam ciężki charakter i że jeśli nie pasuję do jego koncepcji gry, to może mnie przesunąć do Młodej Ekstraklasy. Tak jak już powiedziałem: byłem zły i zasugerowałem, że może lepiej będzie jak zespół ode mnie odpocznie, że jeśli coś psuję w szatni, to mogą się sami przygotować lepiej beze mnie. Wiem, że nie powinienem się tak zachować, ale naprawdę ja często reaguję po prostu zbyt emocjonalnie. Zdziwiłem się natomiast, jak usłyszałem słowa wypowiedziane przez trenera na konferencji prasowej. Nigdy nie powiedziałem, że nie chcę grać w Wiśle. Przykro mi, że cała ta sytuacja została tak przedstawiona w mediach. Co więcej uważam, że takie sprawy powinno się załatwiać tylko i wyłącznie w szatni.

A miałeś możliwość wyjaśnienia tej sytuacji innym zawodnikami?
- Rozmawialiśmy całą drużyną. Sytuacja była dosyć napięta. Doszliśmy do takiego momentu, że ja powiedziałem, że w tej drużynie, na wynikach zależy najbardziej tylko mnie i Sobolowi. Później trener miał do mnie pretensje, o to, że innych zawodników nie szanuję. Prawda jest jednak taka, że kiedy Wisła przegrywała, to my z Sobolem najbardziej to przeżywaliśmy. Nawet mimo tego, że nie zawsze mogliśmy grać. Potem jednak trener mi przyznał rację, choć tak jak mówiłem, na początku był na mnie zły. Sam jednak zobaczył, że nikt z piłkarzy nie wstał i nie powiedział, „Mi zależy na Wiśle” tylko każdy był przyczajony.

Ktoś komentował później Twoje słowa w szatni?
-No właśnie nie, o to chodzi, że nikt nie podszedł, tylko skończyła się rozmowa i wszyscy wyszli na trening, a ja na siłownię. Tak jakby w ogóle nie było tematu.

Po tym, jak dowiedziałeś się, że jesteś zawieszony otrzymałeś od nich jakieś wsparcie?
-Jedynym zawodnikiem, który okazał mi wsparcie był Chavez. Człowiek, który nie jest z Polski , który nie zna naszego języka powiedział mi, że jest ze mną, że na pewno wszystko się jakoś ułoży. Większość drużyny nic nie zrobiła. Ale ja nie liczę na drużynę, tylko liczę zawsze na siebie. Niestety od jakiegoś czasu jest taka sytuacja, że w Wiśle każdy patrzy na siebie i do tego się przyzwyczaiłem.

Uważasz że pół roku zawieszenia jest słuszną karą?
- To jest decyzja klubu. Ja się z tym pogodziłem.

To, jak potoczy się teraz Twoja sytuacja jest wielką niewiadomą. Możesz rozwiązać kontrakt już teraz, a możesz też odczekać pół roku zawieszenia i być może, gdy sytuacja będzie już nieco inna ponownie zagrać w pierwszym zespole „Białej Gwiazdy”. Ty jaką opcję rozważasz?

- Chcę grać dla Wisły, choć nie jest teraz mi to dane. Dziś już miałem kilka telefonów z drużyn Ekstraklasy, które chciały mnie pozyskać, ale powiedziałem, że w Polsce chcę być znany tylko z występów w Wiśle Kraków. Szanuję Śląsk Wrocław, szanuję Lechię Gdańsk. Nie wiem jednak, czy dane mi kiedyś będzie tam zagrać. Moje miejsce jest tutaj. Jeżeli jednak okaże się, że sytuacji nie da się już odwrócić, to będę musiał się zastanowić nad inną opcją.

W tym momencie myślisz już o tym, w którym kierunku iść?
- Ciężko mi teraz powiedzieć. Na razie myślę tylko o tym, że jestem zawodnikiem Wisły Kraków. Jestem tutaj i będę trenował indywidualnie, jak będzie trzeba, to przyjadę na trening o godzinie 23. Stawię się w klubie o każdej porze, tak jak mi narzuci trener czy prezes, nie ma problemu. Wisła Kraków to jest mój klub.

A jak wygląda kwestia Twojego utożsamiania się z kibicami. Uważasz, że mogło to mieć wpływ na zaistniałą sytuację?
-W pewnym sensie tak, sytuacja jest jednak złożona. Ludzie z klubu od dawna obiecywali mi nowy kontrakt, ja sam bardzo chciałem go podpisać. Kiedyś mówiłem, że chciałbym zostać w Krakowie nawet do końca kariery i zapewniam, że nie były to jedynie puste słowa. Problem polegał jednak na tym, że klub cały czas mnie zbywał. Miałem nawet umówionych kilka spotkań w tej sprawie, ale nigdy się one nie odbyły, bo zawsze wypadało komuś coś ważniejszego. Było mi przykro, ale nie chciałem tego brać za bardzo do siebie, ani wypowiadać się na ten temat w mediach. Najważniejsze było to, że mogę grać dla Wisły. Tak sobie myślę, że ludzie z klubu zbywali mnie i odwlekali kwestię podpisania kontraktu właśnie ze względu na to, że tak mocno utożsamiam się z Wisłą. Oni wiedzieli, że nigdy nie skorzystam z prawa Webstera i nie odejdę. Zresztą, ja sam nigdy nie brałem takiej możliwości pod uwagę. Nie mógłbym tego zrobić. Klub grał jednak w ten sposób na czas. Słyszałem, że niektórzy śmiali się nawet i mówili „Małecki tak kocha Wisłę że może grać tutaj nawet za darmo”. Starałem się tym nie przejmować, choć tak jak wspomniałem wcześniej wydawało mi się, że zachowanie kilku osób w klubie jest wobec mnie nie w porządku. Grałem jednak swoje i czekałem na moment, kiedy ktoś zaprosi mnie na poważną rozmowę. Tak się jednak nie stało.

No właśnie, wiele osób zarzuca Ci, że te nerwy podczas czwartkowego meczu były spowodowane tym, że wciąż nie podpisałeś nowego kontraktu.
- Nie, ja wychodząc na mecz nie myślę o takich sprawach. Dla mnie mecz jest świętością, chcę zagrać jak najlepiej i go przede wszystkim wygrać. Zawsze daję z siebie 100%. Sprawami kontraktowymi mogę zająć się w domu, jak wrócę po meczu. Wychodząc na murawę jestem skupiony tylko i wyłącznie na Wiśle. Zawsze chcę zagrać jak najlepiej. Wiadomo, że nie zawsze to wychodzi, choćbym nie wiem jak się starał. Mecz ze Standardem był pierwszym w tej rundzie, myślę, że to też na pewno było powodem słabszej postawy.

Przyznajesz, że zagrałeś słabo?
-Na pewno jako drużyna nie wypadliśmy najlepiej. Graliśmy w dziesiątkę, naprawdę nie było łatwo, choć tak jak już podkreślałem wcześniej, starałem się dawać z siebie wszystko. Forma raz jest lepsza, a raz gorsza i trzeba to zrozumieć. Każdy może słabo zagrać. Trzeba wziąć pod uwagę, że był to pierwszy mecz i od początku nam nie szło. Ja mam swój styl gry. Jednemu on się podoba, a drugiemu nie. Najważniejsze jest, żeby podczas meczu drużyna funkcjonowała jak najlepiej. Dla mnie liczy się zespół, a to czy do niego pasuję, to trener powinien ocenić.

Spełniasz założenia taktyczne trenera Moskala, czy może to właśnie jest tak, że starasz się sam decydować o tym, co jest dla Ciebie najlepsze na boisku? To też rodzić może pewne konflikty.
- Założenia taktyczne są takie, żeby zagrać jak najlepiej, a ja przestrzegam wszystkich zaleceń trenera. Staram się realizować założenia trenera w 100%, ale wiadomo, że każdy mecz ma swoje prawa. Tutaj można poruszyć też bardzo ważną kwestię. Jak nam nie idzie, to jest tylko paru zawodników, którzy biorą ciężar gry na siebie. W tym momencie, pomimo tego, że nie jestem jakimś mega super zawodnikiem, zawsze staram się brać ciężar gry na swoje barki. Niekiedy to pomaga, niekiedy nie, ale nigdy nie odpuszczam meczu. Nawet jak mam słabszy dzień, to staram się walczyć ile mam sił. Widzę, że ludzie tego nie doceniają i to jest troszkę dziwne, ale każdy ma prawo do swojego myślenia.

Przed objęciem drużyny przez trenera Moskala, Wasze relacje wyglądały tak samo jak teraz, czy to się zmieniło w momencie kiedy przejął zespół?
- Wydaje mi się, ze troszkę się zmieniło jak został pierwszym trenerem. Wiadomo, że, to on teraz rządzi tą drużyną, on ustala skład. Ja nigdy nie byłem na stopie koleżeńskiej z trenerem Moskalem. Szanowałem go jak był asystentem, ale tak jak mówię, nie miałem takich relacji, żebyśmy codziennie rozmawiali, jak niektórzy zawodnicy. Ja zawsze robię to, co do mnie należy, skupiam się tylko na tym, żeby dobrze wykonywać swoje zadania. Jestem ciężkim człowiekiem do prowadzenia i może trenerowi Moskalowi to przeszkadzało. To jednak jego trzeba by zapytać o te sprawy.

Mówisz że zostałeś w pewien sposób odtrącony przez drużynę i po całej sytuacji odezwał się do Ciebie tylko Osman Chavez. Atmosfera chyba nie jest najlepsza? Nie ma więzi pomiędzy zawodnikami?
- Ciężko mi powiedzieć, bo za często nie rozmawiamy między sobą. Tomek Jirsak zaraz po zdarzeniu też fajnie się zachował, podszedł do mnie i zamieniliśmy kilka słów. Ale wszyscy raczej robią swoje i po cichu wracają do domu. Każdy pilnuje siebie.

Będziemy jeszcze mieć szansę zobaczyć Cię na boisku w drużynie Wisły?
- Chciałbym bardzo, ale to nie ode mnie już zależy. Ja będę się stawiał w klubie codziennie i będę robił to, co do mnie należy.

Myślisz, że ci kibice, którzy teraz odwrócili się od Ciebie, mogliby Ci znowu zaufać i ze spokojem przyjąć Twój powrót do zespołu?
- To wszystko zależy od mojej dobrej gry i postawy na boisku. Ja podczas każdego meczu ligowego słyszę przekleństwa, czy gwizdy pod swoim adresem. Nie przejmuję się tym jednak. Choć wiadome jest, że jest dużo ciężej, gdy obrywa mi się od swoich. Ale niestety w jakimś stopniu na to zapracowałem.

Czyli czujesz się winny.
- Nic nie dzieje się bez przyczyny, ale też nie jest to wyłącznie moja wina. Teraz z tej sytuacji można już jednak tylko wyciągnąć wnioski. Ciężko bowiem będzie cokolwiek zmienić.

Wiadomo, ze zawsze byłeś niepokorny. Ktoś Ci proponował pomoc w związku z tym? Za zachodzie się pracuje z takimi charakterami. W Krakowie byłeś sam od 13 roku życia. Nie miałeś łatwo.
-Nie, nigdy nikt nie proponował mi żadnej pomocy. Zawsze musiałem sobie radzić sam. Poza tym wydaje mi się, że ciężko będzie mi się zmienić. Spotykam często ludzi którzy mówią, żebym był zawsze sobą. Komuś to może nie pasować, komuś może być to obojętne. Dla mnie najważniejsze jest, żebym ja w każdym meczu dawał z siebie wszystko i ludzie przychodzący na Reymonta byli zadowoleni z gry Wisły Kraków. Wiem, że często mówię głupstwa i dużo osób się tym denerwuje. Przepraszam wszystkich, którzy kiedykolwiek poczuli się moimi słowami urażeni.

Patryk, gdybyś mógł cofnąć czas- do czwartku, zmieniłbyś coś?
- Na pewno bym nie kopnął w stanowisko kamerzysty. A szczerze, to teraz bym podszedł do trenera, podał mu rękę, a na drugi dzień bym zapytał, dlaczego tak było a nie inaczej. Człowiek uczy się na błędach i następnym razem będę wiedział, że lepiej zacisnąć zęby i siedzieć cicho. Nie powinienem był się tak zachować, ale to były emocje, bo był to pierwszy mecz od dłuższego czasu. Przez kontuzję nie grałem długo w LE, ten mecz się też nie ułożył po dobrej myśli, a wiązałem z nim spore nadzieje. Emocje mną zawładnęły i teraz tego nie zmienię, ale następnym razem będę wiedział jak się zachować.

Chciałbyś przekazać coś kibicom?
Wszystkim kibicom chciałbym powiedzieć, żeby postarali się zapomnieć o moich wybrykach i skupili się na kibicowaniu drużynie, nie ważne czy jest dobrze, czy źle. Chciałbym, żeby pomagali zawodnikom, dopingowali nawet w chwilach, gdy gramy po prostu słabo, czy osiągamy złe wyniki. Na pewno część kibiców będzie z tego zadowolona, że zostałem odsunięty od drużyny i zdaję sobie z tego sprawę. Pogodziłem się z tym, że w tym sezonie już nie zagram i na pewno nie będzie to dla mnie łatwe. Chciałbym jednak, żeby Wisła osiągała jak najlepsze wyniki i będę mocno trzymał za to kciuki. Jeżeli chodzi natomiast o moją osobę, to mam nadzieję, że wszystko jakoś pozytywnie się ułoży i udowodnię tym, którzy już we mnie zwątpili, że uda mi się wyjść z podniesioną głową z tej sytuacji. Na pewno się nie poddam i będę walczył o to, by móc pokazać się jeszcze wszystkim ze swojej najlepszej, a nie najgorszej strony.

I tego życzymy zarówno Tobie jak i sobie. Dzięki za rozmowę.

-To ja dziękuję.

mal
22-02-2012, 12:13
z tym ze od mlodego musial sobie sam radzic i bylo ciezko to ok, ze ambitny to ok
ale fakt jest taki ze po raz kolejny robi szopke a potem przeprasza i obiecuje ze to na pewno ostatni raz. tlumaczenia ze nie wiedzial, mineli sie byl niedoinformowany itd jakos nie kupuje. chyba wiedzial po ostatnich fajerwerkach ze musi sie pilnowac bo dostanie po uszach

zwierzak
23-02-2012, 13:45
Legia pozyskała Ismaela Blanco. Nie wiem jak Waszym zdaniem, ale jak dla mnie prowadzą w tej chwili najlepszą politykę transferową w Polsce. Patrząc z perspektywy naszej ligi raczej w tej rundzie się nie osłabili, a kilka milionów do kasy im wpadło. Już nie mówie, że czwórka ofensywnych piłkarzy (Radovic, Ljuboja, Novo, Blanco) na papierze wygląda jak na naszą ligę bardzo konkretnie.

wangog
23-02-2012, 13:49
No super polityka, oddali obrońce, oddali 2 pomocników a kupili 2 napastników gdzie i tak mają Radovica, Ljuboje, Hubnika i bande mlodych super grajkow...
a w pomocy i obronie nie ma kto grac...

zwierzak
23-02-2012, 14:57
Borysika może zastąpić Gol.
Rybusa powinien zastąpić Novo.

Ljuboja nie jest typowym napastnikiem, a Hubnik jest po bardzo długiej kontuzji. Teraz jak przyszedł Blanco to Ljuboja pewnie będzie ustawiany za nim, więc dodatkowo dochodzi im jedna osoba do pomocy.

Komorowski został sprzedany, bo miał sumę odstępnego w kontrakcie, więc zatrzymać go nie mogli. A trudno zgodzić się z tym, że w obronie nie mają kim grać jak na ławce siedzi Astis, Choto, Rzeźniczak i Kiełbowicz, a Skorża w każdym wywiadzie podkreślał, że tam akurat jest największa konkurencja.

Bhoy
25-02-2012, 08:09
Wygląda na to ,że w tej lidze nawet śmierdziele mogą jeszcze walczyc o majstra!
Najgorsze jest to, że Ruch ma na serio mocną DRUŻYNĘ, a reszta tylko znanych zawodników.

roGal
25-02-2012, 10:07
Bakero po wczorajszej przegranej ze smrodami zwolniony z Lecha.

Krzyś
25-02-2012, 14:09
co do ruchu, to fakt, maja fajny zespół, ale ... jak nie zdobędą majstra, a na to maja szansę, to po sezonie juz tego zespołu nie będzie.

Ot, takie moje domysły:)

19mÓzG64
25-02-2012, 17:31
w jakim kraju ja mieszkam

Radwańska zakończyła turniej, chcę zobaczyć fragment Polonii Warszawa z Widzewem
trochę mi przycina to dałem F5 a tu takie cudo:
http://i43.tinypic.com/35kojzr.jpg

Bhoy
25-02-2012, 19:11
Polonia W dupa z Widzewem, w tym kraju chyba nikt nie chce tytułu.

Shellu
25-02-2012, 19:24
Boję się, że skończy się to tak, że śmieRdziuchy zostaną mistrzem.

Krzyś
25-02-2012, 19:34
Boję się, że skończy się to tak, że śmieRdziuchy zostaną mistrzem.

nie ma takiej opcji:faja:

a nwet gdyby, to mnie to jebie

Bhoy
25-02-2012, 19:59
Bardzo ważny mecz w tym kontekście jutro we Wrocławiu. W tej lidze po prostu nie ma silnego zespołu. Nie ma mistrza! Wakat.

DavGKS
26-02-2012, 13:47
Ale mecz Sląska z Legią :szok:
Legia niesamowicie skuteczna w pierwszym kwadransie. Ciekawy mecz.

Homer
26-02-2012, 13:50
Rzeczywiście, dobry mecz.
Miałem dylemat czy oglądać mecz we Wrocławiu czy derby Londynu, ale nie żałuję wyboru.

mody18
26-02-2012, 14:05
Ale Ljuboja wpierdolił okieno :szok:

DavGKS
26-02-2012, 14:07
Legia gra fenomenalnie!!! Nie ogladac derbów Londynu, tylko naszą ekstraklase;) fajną piłke mozna zobaczyć dziś.
Juz po Śląsku, Pietrasiak pech. Dalibyscie czerwień ?

marcin GieKSa
26-02-2012, 14:09
Czerwień dla Ślaska i super bramka Ljubojii , no to mamy po meczu.

Shellu
26-02-2012, 14:35
Jebać Ległę.

Krzyś
26-02-2012, 14:55
Jebać Ległę.

jak już to ległe:))))

ciekawa będzie rywalizacja o majstra.

Mati0
26-02-2012, 15:16
Mam tylko nadzieje że w pierwszej trójce będzie lech, legia i wisła bo to gwarantuje jakieś chociaż minimalne emocje w pucharach :)

Wiciowiec
26-02-2012, 15:24
Lech gra taki piach, że aż zęby bolą... Mimo wszystko myślę, że Śląsk zrobi majstra. Będą jaja jak Podbeskidzie będzie w trójce, co mimo wszystko nie jest niemożliwe.

Mayek
26-02-2012, 15:26
mistrzem bedzie Legia, Slask to dno.

Bombon
26-02-2012, 15:27
Dziś mam szczęście co do wyborów oglądania meczy. Najpierw w południe Eredivisie i mecz Excelsior Rotterdam - Ajax Amsterdam 1:4, gdzie przy 0:1 Excelsior nie strzela karnego. Poza tym multum sytuacji i szybka gra. Teraz Śląsk - Legia.
Fatalna gra w obronie Śląska, a po tym co pokazał Pietrasiak to już chyba skończą się dywagacje nad grą tego zawodnika w kadrze na euro.
0:4 to najmniejszy wymiar kary. Gol wypunktował, Ljuboja - bramka stadiony świata. W tej grze absolutnie nie było widać braku ani Rybusa, ani Komorowskiego. Odpowiednio Novo i Astiz rozegrali dobre spotkania. Ten pierwszy przed przerwą marnuje sytuację sam na sam, a drugi dobija Śląska. Poza tym bardzo dobry powrót po kontuzji Radovicia. Z taką grą Legia jest #1 w walce o tytuł mistrzowski. Co się stało, ze Śląskiem w przerwie zimowej? Chyba nikt nie wie.

DavGKS
26-02-2012, 15:30
Wisła? Tylko nie Wisła!!! Juz wole Podbeskidzie niż te kurwy krakowskie.

Mati0
26-02-2012, 15:33
Lech gra taki piach, że aż zęby bolą... Mimo wszystko myślę, że Śląsk zrobi majstra. Będą jaja jak Podbeskidzie będzie w trójce, co mimo wszystko nie jest niemożliwe.

Lech może i teraz gra piach ale nie zapominajmy o tym że to jest praktycznie ten sam zespół co jeszcze rok temu grał w LE na wiosnę. Dobry trener to poskłada i zobaczymy jeszcze lecha wysoko. A co do Śląska to to samo co z Jagiellonią niedawno czyli wyśmienita jesień, frajerska wiosna...

Bombon
26-02-2012, 17:58
Wisła - Korona 0:1
O meczu można powiedzieć, że się odbył. Gospodarze bez pomysłu na grę. Dobrze, że odpadli z LE i żeby w nowym sezonie byli poza europejskimi rozgrywkami, bo wstyd jakich mało.

Patrząc na obecną sytuację kto mógłby reprezentować Polskę w europejskich pucharach to na pewno Legia.
Kto poza tym? Na duże NIE na pewno Wisła, Lech, Śląsk i kurewscy. Polonię prędzej zniszczy atmosfera w szatni niż same mecze. Korona i Podbeskidzie dobry start zanotowały, ale za wcześnie na proroctwa.

Krzyś
26-02-2012, 19:10
Mistrzem będzie Legia, bo: skład, kibice, ranga, stadion no i tylko teraz już walka w lidze.
Inni się liczyć nie będą.
A ruch? No cóż, góra uefa, ale gdzie?:)

silny
26-02-2012, 19:36
no niby tak, ale z drugiej strony oni kopią, zarabiają, do jakiegoś tam momentu.

Heh, ale kto im broni po karierze pilkarskiej wziasc sie do normalnej roboty w wieku kurwa 35 lat? I nie ma gadania, ze nie wyrobili sobie zawodu, bo grali w pilke. Po pierwsze malo kto z nas pracuje w swoim zawodze. Zazwyczaj bierzemy robote jaka jest tak naprawde. A pozatym majac tyle wolnego czasu co pilkarz i kasy mozna w siebie zainwestowac, jakies kursy kurwa itp.

Krzyś
27-02-2012, 11:48
Piękna Joanna jest oburzona poziomem realizacji telewizyjnej spotkania. - Włączyłam telewizor w 15. minucie meczu. Okazało się, że jest 2:0 dla Legii, ale nie podano strzelców bramek. Napisali tylko, że gol. Będę w tej sprawie interweniowała, to skandal - powiedziała.

:lol2:

Shellu
27-02-2012, 19:22
Oglądałem ostatnie 30 minut meczu Bełchatów - Górnik.

Co za farsa.

Poziom tragikomiczny.

Mayek
27-02-2012, 19:26
ja ogladalem caly mecz. Sedziowanie tragiczne, bambo tragiczny. Pilkarze Gornika cioty do kwadratu, kazdy sie pcha do pilki, strzelaja w siebie. Belchatow tez nic specjalnego. Cienizna ta liga. Mistrzem zostanie ten kto umie lepiej podawac.

Canal+ zrobil z murzyna gwiazde, odjebalo mu i strzelajac karnego pewnie se pomyslal "ja jestem zajebisty bambo, na pewno to wpadnie, kulne se na bramke".

Bhoy
27-02-2012, 19:29
coś sie przypierdolił do nakulmy? Jest lepszy napastnik w tej pseudo-lidze? Zjebał karnego totalnie jak nie jeden. Ogólnie Górnik całą drugą połowę był pod polem karnym pge ale chuja z tego było, bełchatów 2 akcje i ksg potraceni w obronie. Pazdan strzał życia, więc mimo przewagi cufalem żabole wywożą punkt.

Mayek
27-02-2012, 19:33
bambo jest cienki, strzelil gola bodajze lubinowi, gdzie 2 obroncow stalo jak ciule a on wszedl miedzy nich a potem strzelil legii (ladny strzal nie powiem), gdzie zewlakow biegl kolo niego przez 40 metrow i dal mu strzelic.
2 gole raptem i juz wywiady c+ jaki to dobry napastnik. Bez jaj. Niech pogra i postrzela.
Jak uslyszalem w c+ ze 10 klubow bundesligi go chce to myslalem ze zlece z fotela, fajny farmazon.

7 goli total w 19 meczach z tego 1 karny wykonany tragicznie. W sumie jak na napastnika normalna liczba.

pepe samba ba
27-02-2012, 19:50
niby sie znasz na fusbalu , niby oczytany , niby te szpile ogladasz no ale zas nie pierdol ze nakulma jest taki cienki , najlepszy chop w tym Gorniku obecnie i nie do konca taki anonimowy bo kaj tu w polsce nie grol to byl wyrozniajacy . A ze poziom tego meczu byl zenujacy to druga sprawa , ale nie martwcie sie , niedlugo zobaczycie ze moze byc jeszcze bardziej zenujaco , juz za pol miecha rusza polskie segunda division ;D

Mayek
27-02-2012, 19:57
no ja, najlepszy chop w ksg to sie zgadzam. Ale najlepszy wsrod bandy kmiotow.
Ja sie bardziej wkurwiam na ta cala lige, ogladalem wiekszosc meczy w tej kolejce i jak widze takich visniakovsow, biezenow czy pol skladu lecha to ja se mysle co ci wlasciciele klubow se mysla. Sadze ze tacy ciency zawodnicy przy takiej kasie znalezliby sie na placu gdyby tylko ich poszukac. Craxa dno, pol skladu zagranica. Lech dno, 80% skladu zagranica, Widzew dno ino im sie ujebalo, Polonia W. tez kilka zagranicznych i dno. Ino Ljuboja cos gra. Dramatycznie cienka ta liga, zaluje ze my jestesmy w takiej dupie bo to jest chyba najgorszy sezon 1 ligi odkad ja ogladam.

pepe samba ba
27-02-2012, 20:09
na dwoje babka wrozyla
zdarzaja sie mecze typu dno i dwa metry mułu ale jest tez coraz wiecej super meczow ktore naprawde dobrze sie oglada w tej kolejce np slask legia . Sa ładne stadiony, liga otwiera sie na dobrych zagranicznych zawodnikow (co prawda na razie w podeszlym wieku ljuboja novo itp) ale sa i wyjatki ze calkiem mlodych jak np stilic czy przede wszystkim rudniew. jest znow tak jak mowisz druga strona medalu czyli 3/4 cracovi gdzie graja jakies ciule co pewnie wcale od polokow lepsi nie sa i tak mozna mnozyc , jednak wydaje sie ze poziom sie z sezonu na sezon podnosi w czym ogromna zasluga rowniez canalu + .
zreszta na tle takich lig , ktore sie uwaza za wchoj mocniejsze od naszejwcale nie jest zle . powiem tak troche przekornie ze np od greckiej , austriackiej , czeskiej czy belgijskiej napewno nie jest gorzej. Zreszta masz przyklad - Perisic , krol strzelcow belgijskiej nie potrafi sie przebic do BVB , gdzie krol strzelcow ligi polskiej gra teraz pierwsze skrzypce. wiem ze lewy gra juz drugi sezon ale pierwszy tez mial lepszy od Ivana

DavGKS
27-02-2012, 20:09
Ljuboja juz pokazał w pucharach co gra. Wyszedł mu teraz jeden mecz ze Sląskiem i mowisz ze coś gra.Przeciez Nakoulma jest najlepszym napastnikiem ligi,może obok Rudnevsa.

Mayek
27-02-2012, 20:17
stilicowi ino nazwisko zostalo.

Ljuboja juz pokazał w pucharach co gra. Wyszedł mu teraz jeden mecz ze Sląskiem i mowisz ze coś gra.Przeciez Nakoulma jest najlepszym napastnikiem ligi,może obok Rudnevsa.

to sie usmialem, fajny zart.
No wlasnei pokazal kurwa! Pokazal ze Legia moze ograc Spartaka Moskwa czyli dobra druzyne w mocnej lidze (Zenit zdobyl puchar uefa!!!), pokazal ze moze ich pociagnac w innych meczach pucharowych. A ze nie wygrali ze Sportingiem? Trudno zeby Legia zaszla nie wiadomo jak daleko i zeby 1 chop to zrobil. Sporting to tez silna liga (Braga, Porto, ktore zrobilo LM!!, Benfica).

Ja rozumiem miec sztame z KSG ale zeby od razu bronic byle murzyna z afryki to jest smieszne. Tu by sie musieli prawicowe chlopaki wypowiedziec :cham:

Lepszy od murzyna jest chociazby Biton.
Fakt, Nakoulma jest szybki i silny ale to nie czyni go od razu najlepszym napastnikiem. Troche obiektywizmu by sie przydalo a nie grac sympatiami klubowymi.
Co czyni Nakoulme dobrym to to ze strzelil 7 bramek w slabej druzynie, to jest na pewno na jego plus. Umie sobie sytuacje wypracowac. Jest ok, na pewno bym nim nie pogardzil u nas. Ale gadanie ze jest najlepszy to gruba przesada.
Nie wiem czy ma sens dyskutowac jak ktos uwaza ze Nakoulma jest lepszy od Ljuboji?

Krzyś
27-02-2012, 20:19
już tak nie gadajcie.
Obecnym pozim gry w naszej lidze, przewyższa o niebo to co było 10, 20 lat temu.
Bardziej profi jakby nie było.
A i w pucharach nie ma źle.
Kiedyś sie konczyło na jednej rundzie.

Bądźmy obiektywni:)

hajer72
27-02-2012, 21:00
już tak nie gadajcie.
Obecnym pozim gry w naszej lidze, przewyższa o niebo to co było 10, 20 lat temu.
Bardziej profi jakby nie było.
A i w pucharach nie ma źle.
Kiedyś sie konczyło na jednej rundzie.

Bądźmy obiektywni:)

Ty w to wierzysz??? moze dzis nos europka rozpieszczo,ale przeciytnego szpilu T-E nie idzie łobejrzec...trzezwy nakulma to moze szczewiki pucowac panu GG...ino stadiony robiom roznica...

Bhoy
27-02-2012, 21:41
Który napastnik KSG zdobył ostatnio 7bramek?? Mayek jebiesz go tylko dlatego, że murzyn. Zobacz jakie przełożenie na zdobycz punktową miały gole Prezesa.

JACA
27-02-2012, 22:29
Bambusek wyroznia sie na tle tej słabej ligi ale robienie z niego dobrego napastnika to jakieś jaja. Chłop bramki strzelał tylko gdy Górnik grał z kontry, chocby ta słynna bramka z Legia. Dzis po czerwonej kartce Gornik nie grał z kontry tylko atkaiem pozycyjnym i bambusek juz nie brylował bo nie miał miejsca z przodu żeby dostać piłke na zapalenie płuc i zapierdzielac z nią. Canal+ na siłe kreuje piłkarzy ne megagwiazdy po to aby jak nejlepiej wypromowac ten gowniany produkt. Niech lepiej wezma sie za poziom swoich dziennikarzy bo ostatnio to jest tragedia a w dodatku pozbyli sie najlepszego moim zdaniem eksperta od ligi polskiej Jacka Laskowskiego. Tyle błedow merytorycznych ile popelniaja na Canalu to szok, nigdy tego tam nie bylo a już wczorajsze brednie Wegrzyna że niesłuszna kartka dla Pietrasiaka to juz szczyt szczytow.

Mayek
27-02-2012, 22:38
bzdura ze jebie go za kolor skory. Nie jestem rasista. Nawet nie tyle co go jebie co probuje pohamowac euforie c+, tak jak Jaca napisal. Fajny koles "bede go zjadl" na polska lige jest ok. Ale to co dupia w tym c+ o nim i tu co sie na forum ludzia udziela to przesada. Brama z Polonia Warszawa po rece, karnyw derbach dupniety w srodek bezmyslnie (po ziemi w srodek!). Dobry grajek, cos tam strzeli ale bez jaj zeby go lansowac. Natomiast nie chce myslec jak gralby Gornik gdyby nie Nawalka. Rozumiem ze mozna zdublowac pozycje i zagrac jakies obiegniecie czy klepe ale 3 chopow walczacych o gorna pilke i kopiacych w siebie to poziom 3 ligi a nie najwyzszej klasy rozgrywkowej.

Bart
27-02-2012, 22:48
bambo jest cienki, strzelil gola bodajze lubinowi, gdzie 2 obroncow stalo jak ciule a on wszedl miedzy nich a potem strzelil legii (ladny strzal nie powiem), gdzie zewlakow biegl kolo niego przez 40 metrow i dal mu strzelic.
2 gole raptem i juz wywiady c+ jaki to dobry napastnik. Bez jaj. Niech pogra i postrzela.
Jak uslyszalem w c+ ze 10 klubow bundesligi go chce to myslalem ze zlece z fotela, fajny farmazon.

7 goli total w 19 meczach z tego 1 karny wykonany tragicznie. W sumie jak na napastnika normalna liczba.

Nie żebym się czepiał ale 7 goli w 15 meczach

Mayek
27-02-2012, 23:11
no nie czepiaj sie, ok, bylo 19 meczy ale on gral 15 meczy, zdobyl 7 goli w tym karny i brama z reki. Czyli 5 "normalnych bramek". Ok ja wiem ze kazdy moze miec inne podejscie ale dla mnie brama z karnego taka chamska pomylka sedziego to nie gol (i niech sie nikt nie przypierdala :lol).
7 goli na 15 meczy. Czyli nic specjalnego. Ok napastnik, strzela ale czy to jest jakis szal?
7 z 15 goli dryzny w tym czasie. Wynik w sumie ok jak na to ze strzelili 15 goli w 15 meczach.
Wisla 18 goli z czego polowa Biton

Zreszta to ciezko porownac bo z napastnikow to tylko on strzela gole, wyraznie ostatnio graja pod niego wiec to nie jest miarodajne. Zamiast grac to graja do tego Nakoulmy jak my swego czasu na Plizge czy na tego drugiego (sory juz zapomnialem nazwisk tych grajkow, nigdy nie mialem do tego pamieci, nei wiem czy to Kaliciak nie byl) tak jakby to byl Messi.

Shellu
28-02-2012, 08:25
bylo 19 meczy

Mayek "meczów" się pisze.

Szawar
28-02-2012, 08:56
Jebać Ległę.

Bardzo konstruktywny post.

Mistrzem będzie Legia, bo: skład, kibice, ranga, stadion no i tylko teraz już walka w lidze.
Inni się liczyć nie będą.
A ruch? No cóż, góra uefa, ale gdzie?:)

Mistrzostwa nie zdobywa sie wygrywajac ze Sląskiem. Troche kubła zimnej wody nalzy polac wszystkim tym, którzy sądzą ze Legia tak grac bedzie zawsze. Mecz nam poprostu wyszedł, szybbko zdobyta bramka, druga, czerwona kartka, trzeci gol. Ja wciaz mam w pamieci takie mecze jak z Podbeskidziem, Cracovia czy ostatnio z Górnikiem. Legia to obecnie bardzo chimeryczna druzna, grajaca nieżle z mocnymi zespołami, a nie potrafiąca sie odpowiednio zmobilizować na tych teoretcznie słabszych.

19mÓzG64
28-02-2012, 08:57
Mayek
skoro trener im tak każe grać do Nakoulmy bo uważa że będzie strzelał to dlaczego by tego nie robić

Shellu
naprawdę pisze się "meczów" :szok:

Mayek
28-02-2012, 09:02
Cytat:
Mayek "meczów" się pisze.

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=3133

rozumiem ze wypominasz mi to dlatego, ze sie przyczepilem do bledow w komentarzach z meczy :cham: w radiu sk.

Krzyś
28-02-2012, 09:21
Bardzo konstruktywny post.

Mistrzostwa nie zdobywa sie wygrywajac ze Sląskiem. Troche kubła zimnej wody nalzy polac wszystkim tym, którzy sądzą ze Legia tak grac bedzie zawsze. Mecz nam poprostu wyszedł, szybbko zdobyta bramka, druga, czerwona kartka, trzeci gol. Ja wciaz mam w pamieci takie mecze jak z Podbeskidziem, Cracovia czy ostatnio z Górnikiem. Legia to obecnie bardzo chimeryczna druzna, grajaca nieżle z mocnymi zespołami, a nie potrafiąca sie odpowiednio zmobilizować na tych teoretcznie słabszych.

no rację, z tym zimnym kubłem:)
ale mnie się wydaję, że to właśnie Legia z tej całej czołówki ma największe szanse na tytuł. Sląsk już odpadł, nie wiedząc czemu dostając już na samym starcie zadyszki, a i nowy stadion im jak widać nie pomógła, a wręcz przeciwnie.
Teoretycznie najcięższe mecze macie u siebie, tylko wisła na wyjeździe.
Polecam spoglądać na Koronę. Ten zespół miał spaść, a jak jest, każdy widzi. Oby tak dalej.

Krzyś
28-02-2012, 10:29
z sieci:)

POLSKA - PORTUGALIA

Hej…
To nie będzie typ na mecz, bo po co zawracać sobie głowę typowaniem meczy towarzyskich.
Jak toś lubi to proszę.
Ja dziękuję.
Ja napisze trochę może trochę inaczej. O czymś innym. Jak komuś się moje spojrzenie nie podoba to przepraszam, ale…
Jak wiecie od kilku miesięcy mieszkam w Polsce ale przez ponad cztery lata mieszkałem na Wyspach… w Szkocji, w Walii, Irlandii Północnej.
W tym czasie nie raz ekipy piekarskie tego kraju spotykały się z drużynami zaliczanymi do światowej czołówki. Wystarczy sprawdzić 2006-2011.
I wiecie co?
Jestem po prostu w szoku.
Nie potrafię wyjaśnić sobie pewnych rzeczy, które są normalne tam gdzie mieszkałem, a w moim kraju są jakąś rzeczą… nawet nie wiem jak to nazwać?
Paranolnalna ?
No dobra…
Dostaliśmy te Mistrzostwa Europy i fajnie.
Z pożytkiem dla kraju, bo wiadomo coś się musi zmienić.
Infrastruktura i te inne bajery jak na przykład stadiony…
Ruszyły budowy autostrad !
Chwała!
Ruszyły budowy nowych lotnisk !
Chwała!
Ruszyła przebudowa stadionów !
Też się cieszyć !!!
Budujemy nowe stadiony.
Super !!!
Byłem ostatni w niedziele na meczu Śląsk – Legia na nowym stadionie miejskim we Wrocławiu.
Tak z ciekawości, po kilkunastu latach chodzenia na Rangers i Celtic lub Motherwell.
Jak odbiorę stadion, trybuny, doping…
Totalny szok!!! Nawet w Anglii (choć byłem na meczach MU, MC i raz Arsenalu) Nie ma takiej akustyki.
Kibice totalnie zakręcenie.
Żeby tylko darowali sobie nacjonalistyczne podteksty (To dotyczy wszystkich Polskich kibiców)
Nie no po prostu jestem w szoku.
I…
Dzisiaj od rana słucham sobie radia, oglądam telewizję i słyszę te pierdoły o…
Nadchodzącym meczu.
Tu właśnie zaczyna się ta Paranolmalność.
W mediach słyszę, zę… Nie pomalowano jeszcze linii. Że Policja ma kłopoty z łącznością. Że Warszawianie będą mieli utrudnienia w komunikacji, ze względu na mecz…
I kur…a nie wiem czy się śmiać czy cholera wie co robić?
W Glasgow przed WIELKIMI DFERBAMI nikt nie zamyka ulic. A oba stadiony pojemnością są zbliżone do naszego Narodowego.
Nikt nie gada o utrudnieniach. O miejscach parkingowych. O specjalnych autobusach, tramwajach
(w Glasgow ich nie ma)
Policja oczywiście jest w wymiarze raczej symbolicznym, bo jak inaczej nazwać obecność dwóch funkcjonariuszy na głównym skrzyżowaniu prowadzącym co stadionu Celtic’u…
Przed stadionem owszem są Policjanci ale bardziej pomaga zagubionym, kibicom wychodzącym z pab’ów, niż jak widziałem przed meczem
Śląska z Legią…
Legitymuje, upomina, zawracają za głupoty.?
Może dla tego, ze tam traktują ludzi normalnie? A może dla tego, ze dla nich to normalność? A może dla tego, ze szanują Policję… za to, ze jest normalna.
W moim kraju, napisze to z wielkim żalem Policja robi wiele złego w sferze kibicowania… To przede wszystkim jej wina, że jest jak jest.
Druga rzecz to dziennikarze goniący za sensacją.
Piszący bzdurna teksty… cholera wie dlaczego i dla kogo.
Ja nie potrafię zrozumieć dlaczego przed meczem Polska – Portugalia muszą być wypowiedzi w mediach:
Ministra, Prezydenta Warszawy, Prezesa PZPN, szefa Policji, CBA, ABW, Straży, Sanepidu i cholera wie jakich innych służb…
Ludzie to jest tylko mecz piłkarski…
Nie róbcie z tego cyrku…
A tak to wygląda…
Pozwolenie. Brak pozwolenia. Odwołanie od decyzji o braku pozwolenia. Po rozpatrzeniu jest decyzja… Potem Policja zgłasza sprzeciw i tak w kółko.
Toż to cyrk na kółkach…
Jejku… Rozumie że trzeba komuś za coś zapłacić ale… Nie robicie z Polski siedziby IDIOTÓW !!!
Dobra kończę bo mnie szlak trafia jak można sobie życie utrudniać i znajdywać kolejnych wrogów, kolejne problemy w życiu. Po cholerę ?

Shellu
28-02-2012, 15:03
rozumiem ze wypominasz mi to dlatego, ze sie przyczepilem do bledow w komentarzach z meczy w radiu sk.

Teoria spiskowa, wiem, że coś tam kiedyś pisałeś o "włanczać", ale zupełnie nie myślałem o tym, odpisując na Twego posta ;)

Szawar dzięki za uznanie, ale nie doceniłeś, że napisałem z dużej litery. Ale tak na serio totalne przymrużenie oka.

zwierzak
28-02-2012, 15:59
zreszta na tle takich lig , ktore sie uwaza za wchoj mocniejsze od naszejwcale nie jest zle . powiem tak troche przekornie ze np od greckiej , austriackiej , czeskiej czy belgijskiej napewno nie jest gorzej.

Jeżeli chodzi o ligę czeską i grecką to wydaje mi się, że na tą chwilę są jeszcze od nas o jeden poziom wyżej, choć z jednej i drugiej ligi nigdy nie oglądałem meczu typu Bełchatów - Górnik, więc obiektywny w 100% nie jestem. Na pewno w ostatnich latach poziom polskiej kopanej się podniósł, a przez te nowe stadiony ogląda się ją jeszcze lepiej.

Co do Nakoulmy. Dobry ligowiec, ale do klasy europejskiej jeszcze mu sporo brakuje. A już na pewno za duży szum wokół niego się ostatnio zrobił.

Homer
28-02-2012, 17:25
Tak luźno związane z tematem

http://www.weszlo.com/news/9632-Internat_Lecha_Poznan_tak_sie_ksztalca_mlodzi_pilk arze

BadBoy
28-02-2012, 18:32
Tak luźno związane z tematem

http://www.weszlo.com/news/9632-Internat_Lecha_Poznan_tak_sie_ksztalca_mlodzi_pilk arze

Zawodnicy zagranicą, w ich wieku grają już w 1 składach, te pseudo-gwiazdy zarobiły kilka tysięcy i myślą że świat należy do nich, poniżej kurwa komentarz, kolejnej gwiazdy

W komentarzach pod filmikiem zamieszczonym przez jednego z młodych zawodników na Facebooku wpisał się też upadły piłkarz, Grzegorz Kasprzik. Wiadomo, dlaczego upadły. Oto, co miał do przekazania:

Panowie Szacun! Buhahahaha Zabrakło tylko kilku wstawek tanecznych! Karol nie tak Cie uczyłem tanczyc! A gdzie łucznik, bujanie gołębi, syrena strazacka i rolnik w polu(sianie)! Poprawic mi sie nastepnym razem! Buhahaha Chyba wynajme pokoj obok Was

Z innej beczki, ktoś pisał, że piłkarz gra tylko kilkanaście lat w piłke i musi zarobic na przyszłość, proponuje zobaczyć samochody, niektórzy nawet nie powąchali poważnej piłki :szok:
Rozegrają 10 kolejek, i są kurwa zmęczenie sezonem, jeden z drugim poszedłby do Anglii, to by zobaczył co to zawodowa piłka.

Parking ŁKS, najbiedniejszego klubu ekstraklasy. A na nim: audi R8, Q7, bmw X5, porsche...

Piłkarze ŁKS, w którym mówiąc najdelikatniej się nie przelewa, na szczęście wcześniej zdążyli się dorobić i kupić piękne i szybkie samochody

ŁKS to najbiedniejszy klub w ekstraklasie. To cud, że gra w najwyższej klasie rozgrywkowej i cud, że w ogóle istnieje. Niedawno działacze ogłosili, że złożą wniosek o upadłość. Pożar udało się trochę zagasić, ale piłkarze przyznają, że w wypłatach nic się nie zmieniło - jak ich nie było, tak nie ma

ŁKS to jedyny zespół w ekstraklasie, który zimą nie był na żadnym zgrupowaniu, przez tydzień nie miał nawet trenera, a piłkarzy brano z łapanki. Do łódzkiego klubu trafili gracze niechciani nigdzie indziej, faceci z przeszłością i po przejściach. To byli reprezentanci, mistrzowie Polski i zawodnicy mający w CV występy w zagranicznych ligach, a nawet Lidze Mistrzów. Tworzą tzw."Gang Świra" , bo ich szefem jest menedżer Piotr Świerczewski. On też nie dostaje wypłat...

Na szczęście zostało jeszcze coś z dawnych lat. Kiedy ełkaesiacy trenują przy al. Unii na parkingu na terenie klubu stoi m.in. audi R8 quattro Seweryna Gancarczyka, które u dilera można kupić za około 400 tys. zł. Wrażenie robi pojemność - ponad 4 litry i 430 KM. Są jednak minusy - takie auto może spalić nawet ponad 20 litrów paliwa. I jeszcze coś - Gancarczyk może zabrać na przejażdżkę tylko jednego kolegę z drużyny, bo więcej miejsca w audi R8 nie ma. Za to przez tylną szybę widać silnik.

A gdy Gancarczykowi znudzi się R8, albo chce przewieźć kilku kumpli, zamienia go na większe audi Q7.

Na klubowym parkingu stoją też m.in. białe porsche 911 cabrio Marka Saganowskiego, bmw X5 Marcina Adamskiego, audi Q7 Grzegorza Bonina i podobne Marcina Mięciela, audi A5 Ronalda Gercaliu, opel insignia Bartosza Romańczuka, golf VI GTI Wojciecha Łobodzińskiego, bmw 3 Michała Łabędzkiego i peugeot 407 Piotra Klepczarka.

Menedżer Świerczewski (były reprezentant i piłkarz m.in. Olimpique Marsylia) do pracy przyjeżdża za to bmw 5 kombi. Kiedy dwa lata temu grał w drużynie z al. Unii na parkingu zostawiał porsche cayenne.

Marek Gancarczyk, na swój pierwszy trening w ŁKS, przyjechał w poniedziałek mini cooperem.

http://www.*********/sport-lodz/1,117109,11246426,Parking_LKS__najbiedniejszego_kl ubu_ekstraklasy__A.html

Bhoy
28-02-2012, 18:36
Mayek, nie wiemy ile goli strzeliłby Nakulma jakby grał w Wiśle. Gra w słabym Górniku i tam strzela praktycznie tylko on. Zgadzam się z Jacą, że c+ go promuje bo musi tę szarą ligę pokolorować, ale ja osobiście nie zauważyłem, żeby sam Nakulma gwiazdorzył i za to plus.

Mayek
28-02-2012, 18:38
Ten artykul pokazuje tylko ze kluby sa glupie bo daja zawodnikom tyle kasy. Z drugiej strony to jest wina ... Realu, Barcy, Manchesteru. Gdyby one nie placily takiej kasy swoim zawodnikom to takie polskie zlamasy nie moglyby chciec tak wielkiej kasy. Im wiecej zarabia gora tym wiecej zarabia najslabszy grajek bo cala branza jest dochodowa.
Wiec niech sobie te lebiody jezdza dobrymi autami, zarobili ta kase uczciwie, ktos z nimi takie kontrakty podpisal wiec smieszny ten artykul, ktory sie przyczepia do pilkarzy ze legalnie zarobili i stac ich na takie auta.

andrew1948
28-02-2012, 22:56
ja ogladalem caly mecz. Sedziowanie tragiczne, bambo tragiczny. Pilkarze Gornika cioty do kwadratu, kazdy sie pcha do pilki, strzelaja w siebie. Belchatow tez nic specjalnego. Cienizna ta liga. Mistrzem zostanie ten kto umie lepiej podawac.

Canal+ zrobil z murzyna gwiazde, odjebalo mu i strzelajac karnego pewnie se pomyslal "ja jestem zajebisty bambo, na pewno to wpadnie, kulne se na bramke".

Ty już na bank wiesz co on sobie pomyślał,nie pomyślałes czasem ze to trener mu kazał podejść do 11?
Nie zawsze jest niedziela,trudno nie trafil grali przez całą 2 połowę w przewadze jednego chopa wiec okazji do wyrównania mieli dużo.

butcher
29-02-2012, 20:41
Szpil a tu tak cicho? :szok:
Portugalia widać pyka sobie bez spiny żadnej - wpadnie to wpadnie, każdy sam chce się pobawić... Podejrzewam, że jakby to był mecz o stawkę i ważniejsze dobro drużyny to już dwójeczka by była spokojnie...
No ale Polska myślałem, że też gorzej będzie grać - ale tragedii jakiejś na razie nie ma.

doping na stadionie z perspektywy TV niesamowity :cham: Gorąca atmosfera że chuj :cham:

19mÓzG64
29-02-2012, 21:31
ten doping mnie przeraża :szok:

jak można być na meczu i nie dreć ryja za swoją drużyną/reprezentacją
pewnie w chuj dużo januszy, często słychać pojedyncze "Polska, Polska" raz chyba nawet wypierdalać :P no i klasycznie gwizdy jak rywal przy piłce
czy nikt nie ogarnia meczy reprezentacji Polski jeśli chodzi o zorganizowany doping oprócz tego spedalonego spikera?

nawet żadnej oprawy nie ma :cham:

DavGKS
29-02-2012, 21:33
Ale ten spiker Legii ma pedalski głos. Komentator sie juz spuscił kilka razy na doping.Polska gra w miare... ale napewno by nie było dwójeczki jak kolega wyzej napisał.

jajo1964
29-02-2012, 21:39
No i sru 0:0

Junior
29-02-2012, 21:42
Niech pzpn zatrudni rzecznika prasowego... dla Smudy. To co ten chlop gada to jest tragedia.

Bombon
29-02-2012, 21:43
Słaby mecz. Kilka okazji w pierwszej połowie i na początku drugiej połowy, a potem wieje nudą. Nie wiem jak Wy Panowie, ale mnie ta kadra nie rusza. Sami przebierańcy, miernoty albo jedno i drugie. No i trener dyzma. Całość dopełnia stały, beznadziejny komentarz szpakowskiego. W końcówce wchodzi Boenisch na boisko i przebiega na swoją lewą stronę, a szpaku palnął "te wolne przebieżki oznaczają, że nie zmatnował tych 14 miesięcy":rotfl:.
A na ojro będzie stały motyw ze wcześniejszych mistrzostw: mecz otwarcia, mecz o wszystko i mecz o honor.

19mÓzG64
29-02-2012, 21:43
gdyby Portugalia zagrała dziś w piłkę nożną to spokojnie byłaby czwóreczka

taki mecz przekonał mnie żeby nie jeździć na mecze reprezentacji
pewnie jakby ktoś chciał śpiewać to by go wyśmiali albo jeszcze najebali bo koleś wstał i zasłania widok
najważniejszy lansik, że się było na meczu z Portugalią a gdzie ten porywający drużynę doping?
czego ja się spodziewałem dzisiaj :cham:

jeśli chodzi o piłkarzy na euro to Fabiański Błaszczykowski Lewandowski ew. Piszczek
reszta :dead:

butcher
29-02-2012, 21:45
Ale ten spiker Legii ma pedalski głos. Komentator sie juz spuscił kilka razy na doping.Polska gra w miare... ale napewno by nie było dwójeczki jak kolega wyzej napisał.

Nani (chyba nawet dwa razy) i Ronaldo - wystarczyło podać do lepiej ustawionego partnera zamiast chcieć przykozaczyć piękną akcją na nowym stadionie :zabki: stąd ta dwójeczka.

Szkoda że nie możemy mieć dłuższych fajnych fragmentów gry takich jak początek i koniec drugiej połowy - bo to wyglądało bardzo ładnie!

19mÓzG64
29-02-2012, 21:46
Szczęsny a nie Fabiański :)
skąd on mi się w głowie znalazł ten chop

DavGKS
29-02-2012, 21:47
no własnie, Polska tez cisła i miała okazje tak wiec troszke niesprawiedliwie oceniasz dwójeczke ;)

Obraniak ładnie zagrał , ten francuz na obronie tez bardzo ladnie i pewnie.

19CHUDY64
29-02-2012, 21:49
no własnie, Polska tez cisła i miała okazje tak wiec troszke niesprawiedliwie oceniasz dwójeczke ;)
:rotfl: