PDA

View Full Version : Transfery

Strony : [1] 2 3 4 5 6 7

Junior
09-01-2008, 10:25
Jak w temacie.

ertai
09-01-2008, 23:31
Przeglądam tak sobie zdjęcia z fotoreportażu z treningu i ten Mazzero faktycznie strasznie sie zmienił :szok: Imponujące jak się wziął za siebie i ciekaw teraz jestem jego gry w sparingach.

mariuszeeek
09-01-2008, 23:33
Mnie dziwi jedno sciągamy ogranych piłkarzy z doświadczeniem wiekowo zaawansownych to troche przypomina dobieranie drużyny do bezpiecznego utrzymania w lidze..

ertai
09-01-2008, 23:40
nie no właśnie mieszamy tych doświadczonych z graczami którzy mogą coś pokazać - Bartosz Iwan (23 lata), Jeleń(19 lat) czy Gruchalski (22 lata). Więc nie ma co narzekać że testujemy samych dziadów. A ktos z doświadczeniem musi być. Nie wiem czy stać Plewnie na dobrą grę u nas ale warto sprawdzic go bo brak nam piłkarzy grających na lewej stronie

mariuszeeek
09-01-2008, 23:44
No ja mam nadzieje że się nie mylisz... a swoją drogą z treningów idzie wywnioskować że formę łapie Gielza , ciekawe co pokaże podczas rundy rewanżowej..

Junior
10-01-2008, 07:06
Gielza zawsze na treningach nienajgorzej sie prezentowal, w meczeach juz bylo inaczej.

Seba
10-01-2008, 09:47
Gielza zawsze na treningach nienajgorzej sie prezentowal, w meczeach juz bylo inaczej.
Spokojnie, teraz Bajtel za niedługo mu sie urodzi to mu miejmy nadzieje bedzie zapierdalać :zabki:

Von Baron
10-01-2008, 10:32
Jo jestem dobrej myśli,może być tylko lepiej.

RobertSK
10-01-2008, 11:16
Faktycznie włoch to teraz inny człowiek.Rok temu był z niego niezły grubasek a teraz widac ze niezle pracował nad sobą ten rok.Czekam na sparingi bo jestem ciekawy jego gry i innych testowanych.

pozdro

Tom
10-01-2008, 13:42
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2229&x=0

gieksiarz.wnc
10-01-2008, 19:36
Jezeli makaron zrobil tyle zeby zagrac w naszej GieKSie to trzeba mu dac szanse

Junior
10-01-2008, 19:40
Jak przebiegne 10km na jednej nodze tylem, tez dostane szanse?

Kris
10-01-2008, 20:15
Zalezy w jakim czasie :lol:

ertai
10-01-2008, 20:56
Jak przebiegne 10km na jednej nodze tylem, tez dostane szanse?

tylko ze Włoch posiada niezłe umiejętności techcznie i brakowało mu sprawności a u Ciebie może byc i tu i tu troche gorzej :P

FC OLKUSZ
11-01-2008, 06:46
Jezeli makaron zrobil tyle zeby zagrac w naszej GieKSie to trzeba mu dac szanse

Nawet 2 jak się podniesiesz :-p

19janek64
11-01-2008, 18:17
Dzisiaj w fakcie - gazeta ,która wie wszystko pierwsza, że ;
Wszystko wskazuje na to, ze jeszcze w tym tygodniu 2 ligowy GKS Katowice opuści włoski pomocnik Giacomo Mezzero . Po kilkudniowych testach z postawy zawodnika nie jest zadowolony sztab szkoleniowy
Ciekawe czy to prawda czy spekulacje. Według ich informacji już w sobotę do zespołu dołączy stoper Cracovii Michał Świstak . Na pewno " załatał " by luke po Polczaku

Pala
11-01-2008, 18:51
Ciekawe czy to prawda o tym włochu

Janek
11-01-2008, 19:09
to sie okaze ale ja jakos nie wierze zeby w ciagu roku zlapal forme i byl taki dobry zeby grac u nas

Von Baron
11-01-2008, 20:06
Jeszcze jest trochę czasu może jakiś wartościowy zawodnik dojdzie.

Bossman1522
11-01-2008, 22:02
Trzeba dać szanse Włochowi. Widać że zależy mu na grze w GieKSie i dlatego napewno będzie się starał na boisku żeby pokazać że należy mu się miejsce w składzie. Jeszcze napewno będzie z niego dobry pożytek.

marcin GieKSa
11-01-2008, 23:02
no bez przesady...gdyby ten Włoch był, taki dobry to by nasz sztab szkoleniowy wypowiedzial sie o nim pozytywnie..a tu cisza....nam potrzeba konkretnych wzmocnien składu a nie jakis patalachów ktorzy beda przez cały sezon grali w B klasie i zgarniali dobra kase...
niestety trzeba to przyznac ale nie mamy kasy..m.in o tym swiadcza słowa naszego Prezesa ktory sie wypowiada o obozie przygotowawczym..taka smutna prawda..

Madafaka
12-01-2008, 07:56
ale gdyby wczesniej pomysleli o sprzedaniu tych zawodnikow co sa na liscie transferowej to by byla kasa bynajmniej na sprowadzenie 3 dobrych i doswiadczonych zawodnikow .

Gieza
12-01-2008, 08:04
Niestety wszystko rozbija się o finanse. Bez sponsora strategicznego ciężko jest załatwić jakiegoś dobrego piłkarza, oni patrzą na warunki pracy tzn. zarobki, organizacja itp. To ich praca i dlatego My jeszcze długo nie możemy konkurować z innymi klubami pod tym względem.

Platin
12-01-2008, 11:05
Nam wlasnie potrzeba takich zawodnikow ktory zalezy na GRZE w GieKSie a nie tylko na kasie.....a widac ze Wlochowi zalezy. Dam na ten przyklad Sadowskiego Widac ze mu zalezy na grze w GieKSie i ze Kocha ten klub co bylo widac chocby pod koniec sezonu. Tylko ma za slaba Kondycje. Moim zdaniem szansa Wlochowi sie nalezy.

19janek64
12-01-2008, 11:27
Dlaczego działacze GKS nie szukają zawodników którzy mają kartę na ręku, masowe zwolnienia zawodników w zagłębiu i Polonii, to może jest okazja , Plewnia jest takim przykładem , ale to tylko jednostkowy przypadek . Bo oni myślom chyba że zawodnicy sami do nich będą przychodzić .
Włoch przyszedł , może ma ambicje , a tu echo w jego sprawie

Foxu
12-01-2008, 12:03
no bez przesady...gdyby ten Włoch był, taki dobry to by nasz sztab szkoleniowy wypowiedzial sie o nim pozytywnie..a tu cisza....nam potrzeba konkretnych wzmocnien składu a nie jakis patalachów ktorzy beda przez cały sezon grali w B klasie i zgarniali dobra kase...
niestety trzeba to przyznac ale nie mamy kasy..m.in o tym swiadcza słowa naszego Prezesa ktory sie wypowiada o obozie przygotowawczym..taka smutna prawda..

O Wisniewskim sie sztab szkoleniowy wypowiedział i jak sie skończyło?

Junior
12-01-2008, 12:06
Mega specjalisci widze...

Waszym zdaniem moze zostac w GieKSie, bo schudl 10kg, to Gielza niech tez zostanie, przeciez strzelil nam tyle bramek w IV lidze.

Ten Wloch jest poprostu slaby, wiec po co go mamy trzymac w GKS?

RobertSK
12-01-2008, 12:08
Nam wlasnie potrzeba takich zawodnikow ktory zalezy na GRZE w GieKSie a nie tylko na kasie.....a widac ze Wlochowi zalezy. Dam na ten przyklad Sadowskiego Widac ze mu zalezy na grze w GieKSie i ze Kocha ten klub co bylo widac chocby pod koniec sezonu. Tylko ma za slaba Kondycje. Moim zdaniem szansa Wlochowi sie nalezy.

Włochowi zalezy bo nie ma kaj grac....oprócz tego ze sie chce trzeba miec jeszcze umiejetnosci na gre w II lidze...to ze chce grac i jest ambitny nie znaczy ze jest jakims kurwa bogiem....ja tez Kocham ten klub i nie zalezy mi na kasie...i co dostane szanse??NIE BO KURWA UMIEJETNOSCI NIE MAM.....i tyle...jak Włoch bedzie dobry to go wezmą ...

pozdro

FC OLKUSZ
12-01-2008, 14:19
Robert zacznij trenować to może co z tego będzie :-)

carazy kiler
12-01-2008, 20:41
Mega specjalisci widze...

Waszym zdaniem moze zostac w GieKSie, bo schudl 10kg, to Gielza niech tez zostanie, przeciez strzelil nam tyle bramek w IV lidze.

Ten Wloch jest poprostu slaby, wiec po co go mamy trzymac w GKS?

MiRO
12-01-2008, 21:17
masz racje junior włoch jest cienki ja biszkopt :zabki: przecies grał w GIEKSIE ico zagral 2 mecze1. Zanim wyslesz posta, skorzystaj z opcji "podglad wiadomosci" i popraw co potrzeba.
2. Junior i Wloch - duze litery.
3. Wloch byl tylko na testach, to co sie czepiasz, ze gral 2 mecze sparingowe.
4. Po co piszesz jak Giacomo gral kiedys? Kiedys Gielza strzelal bramki, a teraz?
5. Nie wiesz, nie wypowiadaj sie.

6. Czy Twoj nick ze starego forum to "marcin64" i masz 21lat? :lol:

carazy kiler
13-01-2008, 09:45
nie z starego ten sam

Platin
13-01-2008, 12:38
Po dzisiejszym treningu zrezygnowano z usług Giacomo Mezzero i Marcina Karwota. Mysle ze dskusja na temat Wlocha sie juz skonczy:D:D:D:D jezeli nas zarzad uznal ze nie jest wart tego aby grac u nas to ja tez tak uwazam.

Artis
13-01-2008, 17:43
i bardzo dobrze. On nie mógł być dobry skoro nie grał w 4 lidze niemieckiej. tylko w klubie który jest w 4 lidze. Natomiast grał w rezerwach tego klubu w a klasie. Wcale nie był tam napastnikiem tylko pomocnikiem.

Rafal94
13-01-2008, 23:04
Ja bym chcial powrotu Gajtka ale to raczej nie możliwe ale do zrealizowania w koronie sie niechyto to może by poszedł za jakieś mniejsze pieniądze do GieKSy :)

Krist VB
14-01-2008, 09:27
Wie ktoś coś o Augustyniaku? We FUCKcie pisali, ze sie u nos pojawio

Marcino
14-01-2008, 10:21
A mnie ciekawi jak wygląda sytuacja Piotra Jaromina czy jest on dalej związany kontraktem z nami ??

Patyk TzN
14-01-2008, 16:29
Niemcy: kolejny piłkarz może wrócić do Polski
Przegląd Sportowy/mh /09:46
Napastnik Energie Cottbus Przemysław Trytko chce jak najszybciej opuścić zespół Bundesligi i prowadzi już rozmowy z klubami Orange Ekstraklasy oraz polskiej drugiej ligi.
Wczoraj 20-letni napastnik dowiedział się, że nie pojedzie na obóz przygotowawczy do Turcji. - Tak mnie to zdenerwowało, że postanowiłem poszukać nowego klubu - mówi Trytko.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

http://sport.onet.pl/0,1248703,1672845,wiadomosc.html

moze warto sie mu przyjzec?

stefanosk
14-01-2008, 18:17
Niemcy: kolejny piłkarz może wrócić do Polski
Przegląd Sportowy/mh /09:46
Napastnik Energie Cottbus Przemysław Trytko chce jak najszybciej opuścić zespół Bundesligi i prowadzi już rozmowy z klubami Orange Ekstraklasy oraz polskiej drugiej ligi.
Wczoraj 20-letni napastnik dowiedział się, że nie pojedzie na obóz przygotowawczy do Turcji. - Tak mnie to zdenerwowało, że postanowiłem poszukać nowego klubu - mówi Trytko.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

http://sport.onet.pl/0,1248703,1672845,wiadomosc.html

moze warto sie mu przyjzec?

Wierzysz w puklate aniołki że możemy mu zaoferowac lepszy kontrakt niż zespoły z OE i czołówki 2 Ligi??

Sory za OT ale bez sensu są wypowiedzi niektórych!

Bossman1522
14-01-2008, 18:19
Przydał by się nam ale napewno za tani nie będzie.

Patyk TzN
14-01-2008, 19:37
Wierzysz w puklate aniołki że możemy mu zaoferowac lepszy kontrakt niż zespoły z OE i czołówki 2 Ligi??

Sory za OT ale bez sensu są wypowiedzi niektórych!

a skad Ty wiesz ze cala peirwsza liga sie ustawia w kolejke po niego i ze ma 30 ofert 100 razy lepszych niz moze mu zlozyc GKS?

Shellu
14-01-2008, 19:38
I po co ta podnieta... pewnie to kolejny Karwot...

Bossman1522
14-01-2008, 20:46
Też racja może warto spróbować i zaprosić na testy, to chyba raczej nic nie kosztuje.

Fuhrer
14-01-2008, 23:19
Czy Katowicki Holding Węglowy nadal będzie sponsorem GKS-u?

http://miasta.**********/katowice/1,35024,4837049.html

Ups...rzadko mi się to zdarza, ale pomyliłem tematy. Miało byc w Prasie...itd.

FC OLKUSZ
15-01-2008, 07:03
Tak jak już kiedyś bym to czytał eh

Zobaczymy co będzie dalej :-/

bari
15-01-2008, 07:56
Z tego co wiem to oni nie sa sponsorem tylko reklamodawca....

Dudi
15-01-2008, 12:06
Moim zdaniem GieKSa powinna sprowadzić jakiegoś młodego dobrze zapowiadającego się napastnika z niższej ligi. Tak jak kiedyś zrobiła to z Tomkiem Moskałą

Michał
15-01-2008, 15:42
GieKSa interesuje się jakimiś zawodnikami Górnika Zabrze... Ciekawe kim dokładnie :)
źródło www.gieksa.pl

ertai
15-01-2008, 16:20
Może chodzi o Jarczyka i Ruszkula bo już wcześniej o nich sie mówiło

Dudi
15-01-2008, 16:22
Sławomir Jarczyk obrońca :
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2828

przemol1984
15-01-2008, 19:54
Moze chodzi tu tez o Tomasza Moskala...zobaczymy w przyszlosci

kimgaj
16-01-2008, 09:30
Uważam, że działacze robią dobrą robotę. Nie mamy sponsora strategicznego więc musimy bardzo oszczędnie wydawać tą kasę, która wpadnie za Polczaka. Z drugiej strony nie ulega wątpliwości, ze potrzebujemy wzmocnień. No więc mamy ruch na treningach, ale też już nie przesadzajmy, ze będziemy brać każdego kto tylko wyrazi chęć gry u nas. Nie sądzicie, ze to byłoby nieuczciwe - robić komuś nadzieję, a później, przed sezonem mu zakomunikować, ze jest za słaby?

Dudi
16-01-2008, 11:50
kimgaj z jednej strony masz racje, ale popatrz na to z innego punktu widzenia w piłce nie ma miejsca na czułości pokazał to już między innymi na naszym przykładzie Pęczak, który miał przyjść z Lechii, wszystko już było dopracowane kontrakt umowa dosłownie wszystko, lecz on zrezygnował ponieważ nie było mu na rękę przechodzić do Katowic, i nie patrzał na to czy tutaj go potrzebują, że już wszyscy na niego czekają tylko powiedział po prostu NIE i koniec. Więc w transferach nie ma już miejsca na czułości i sentymenty, tylko każda drużyna i każdy zawodnik musi patrzeć swoich prywatnych interesów, aby na tym dobrze wyjść.

JIMBO
16-01-2008, 12:49
no dokładnie nie ma co patrzec tylko na grajków,jesli nie sa odpowiedni no to dowidzenia.........Pęczak potrafił,Wisnia potrafił wiec czemu my nie mozemy........do konca okienka transferowego jeszcze troche zostało wiec zobaczymy co i jak.......ps gdzies czytałem ostatnio ze Piekarczyk do konca tego tygodnia chce miec zamknieta druzyne a my jeszcze nikogo nie mamy tylko same testy

przemol1984
16-01-2008, 13:15
Potrzebny nam ''łowca goli'' - i to wiemy nie od dzis . Ale oprocz tego rownie nie cierpiąca zwłoki jest sprawa załatania dziury po Polczaku . Przewijają się tu nazwiska Świstaka , Augustyniaka i Jarczyka , z tym ze Świstak przez ostatnie 2 sezony rozegrał chyba jeden mecz w pierwszej druzynie Cracovii , a Augustyniak od poł roku jest bezrobotny , a przedtem praktycznie miał ino skromne epizody w Górniku Zabrze . Jarczyk - trudno powiedziec . Powiem Wam , ze chciałem zeby Polo odszedł za dobra kase , bo dzieki niej mamy podstawy sądzic , ze bedą solidne transfery . Niestety , na razie tego nie widac...

glandi
16-01-2008, 16:17
zgadzam się z przedmówcą:Świstak w tym sezonie w lidze grał 0 minut a w ME grał na pozycji def pomocnika poza tym ma 30 lat, Augustyniak nigdzie nie grał pół roku.Jarczyk wydaje się być odpowiedni (zagrał 13 razy w lidze w tym sezonie) ale dla niego GKS będzie pewnie jak dla Jacka W. rozwiązaniem awaryjnym bo prędzej wyjedzie z Polski (Chiny,Cypr,Grecja). Pojawia się jeszcze nazwisko Ruszkula z Górnika ale jego menago jest pan Kołakowski (ten co chciał rozwiązać kontrakt Jarki z Górnikiem).Ciekawi mnie czemu GKS nie sprowadził nawet na testy Kasprzyka (juz w tychach).Mógłby sie przydać w przodzie.

Von Baron
16-01-2008, 17:28
Na obecną chwilę brak w GIEKSIE poławiacza,łowcy talentów z niższych lig.

kimgaj
16-01-2008, 17:35
A ja twierdzę, że my żadnej dziury z tyłu nie mamy. Teraz wreszcie możemy postawić na Cholerzyńskiego (może Okrzesika), no i jest jeszcze Markowski.
Już bardziej martwiłbym się o atak i lewą pomoc

przemol1984
16-01-2008, 19:10
Kimgaj - wypełnic luke po zawodniku , który gra w reprezentacji (A lub U-21) nie jest rzeczą łatwą , więc Cholerzyński (choc ma wszelkie predyspozycje) na razie nie jest w stanie Polczaka zastąpic , bo dopiero wchodzi do zespołu , Okrzesik tym bardziej , bo ostatnio to on w rezerwach gra i przeskok do II ligi to byłby dla niego szok . Maro sam powiedział , ze najlepiej czuje sie jako defensywny pomocnik , a jesli chodzi o lewą pomoc , to miejmy nadzieje , ze Plewnia sie sprawdzi , bo on jest lewym pomocnikiem , wiec , oprocz ataku , priorytetem jest nastepca Polczaka...

marcin GieKSa
16-01-2008, 19:43
no niestety na chwile obecna przy braku kasy(czytaj porzadnego sponsora) jestesmy zdani tylko na branie ściepów z O.E czy jakis grajkow z 2 ligi...póki to sie nie zmieni bedzie u Nas cieżko z walka o awans...dlatego wszystko w rekach działaczy...

koles1989
16-01-2008, 20:01
no niestety na chwile obecna przy braku kasy(czytaj porzadnego sponsora) jestesmy zdani tylko na branie ściepów z O.E czy jakis grajkow z 2 ligi...póki to sie nie zmieni bedzie u Nas cieżko z walka o awans...dlatego wszystko w rekach działaczy...

... albo młodych, zdolnych, pełen perspektyw graczy z niższych lig za nie wielka cenę. A tego brakuje niestety.. a na tym przy braku kasy powinno sie skupić także.

Mayek
16-01-2008, 20:24
pomoc KHW jest na minusie jezeli chodzi o bilans zyski/straty

o znalazlem:
W praktyce więc wygląda to tak. Jedna z lepszych spółek węglowych, Katowicki Holding Węglowy, poinformował, że w ubiegłym roku zanotował zysk w wysokości nieco ponad 20 mln zł. Taki rezultat otrzymamy po odjęciu od przychodów i zysków nadzwyczajnych kosztów ogółem (w tym także strat nadzwyczajnych i obciążenia zysku). Jeżeli jednak nie uwzględnimy w wyniku umorzeń i dotacji (w przypadku KHW to ponad 76 mln zł), Holding zamiast zysku zanotował ponad 56 mln zł strat. Podobnie dzieje się w przypadku innych spółek węglowych.

wiec z czego ma isc kasa na GieKSe?

przemol1984
16-01-2008, 21:20
Wydaje sie , ze z obecnie testowanych zawodników ino Plewnia i Iwan mogliby byc dla nas wzmocnieniami ''od zaraz''. Czekam , az na treningu pojawi sie jakis doswiadczony napastnik (maze ten Moskal - bo o nim tez była mowa , Gruchalski - bardzo wątpie zeby mógł byc ''zbawcą'' naszego ataku). Okno transferowe zamykane jest pod koniec lutego , wiec jeszcze troche czasu jest , sęk w tym , ze dobrych piłkarzy , na których byłoby nas stać i którzy chcieliby u nas grać jest w tej chwili na rynku bardzo , bardzo mało , o ile w ogóle jeszcze tacy są...Miejmy nadzieje , ze dostaniemy to co tak bardzo chcemy.

glandi
16-01-2008, 22:48
Mi się wydaje że skończy się na Plewnii ,jakimś obrońcy (Świstak,Augustyniak), z dwóch młodych do przodu plus może Iwan i to wszystko.Kasa za Polczaka zostanie ,,przejedzona'' bo nasi sponsorzy są niepewni i nie ma co szaleć a szkoda bo z tą kasą można z 3-4 kolesi zakontraktować z kartą na ręku od razu do 1-szej jedenastki i powalczyć o awans bo możliwe że nawet 5 miejsce będzie premiowane.

przemol1984
16-01-2008, 23:31
Glandi , myśle że w tym sezonie , dla naszego dobra , to lepiej zebysmy nie awansowali jeszcze . Nie jestesmy jeszcze w stanie sprostac organizacyjnie (remont stadionu dopiero sie rozpoczyna) , a lepiej wszystko zrobic powoli a dokładnie niż na szybko a byle jak . Poza tym nasza sytuacja finansowa , brak steategicznego sponsora ,( nasi najpowazniejsi sponsorzy , czyli KHW I PKP Cargo są niepewni , z uwagi na zawirowania w ich zarządach oraz grozbe centrali wyłączenia spółek panstwowych ze spostu) , nie pozwoli nam udzwignąć ciężaru OE . No i sprawa , która nas najbardziej elektryzuje , czyli transfery - nie byłoby za co przystosować druzyny do rozgrywek i po roku , z mocno nadwyręzonym budżetem , z hukiem spadlibysmy tam gdzie teraz jestesmy . Historia zna wiele druzyn , dla których awans stał się początkiem końca . Choćby przypadki z ostatnich lat - Stal Sanok , KP Wałbrzych , Karkonosze Jelenia Góra , Błękitni Stargard Szczeciński...Wiadomo , ze nie są to firmy o uznanych markach jak nasza GieKSa , ale oni nie byli w stanie udzwignąć cięzaru awansu sportowego pod wieloma względami , więc chyba lepiej troche poczekać i w swoim czasie , z odpowiednią bazą i składem awansować do OE .

k5y5io
17-01-2008, 02:25
Tak, nie mniej jednak, należy poczynić pewne kroki, żeby sie w 2 lidze utrzymać. Bo na razie nasze miejsce nie jest bardzo pewne. pzdr.

kimgaj
17-01-2008, 02:33
Glandi , myśle że w tym sezonie , dla naszego dobra , to lepiej zebysmy nie awansowali jeszcze . Nie jestesmy jeszcze w stanie sprostac organizacyjnie (remont stadionu dopiero sie rozpoczyna) , a lepiej wszystko zrobic powoli a dokładnie niż na szybko a byle jak . ...

Przemol, zgadzam się i dlatego myślę, że teraz jest idealny czas aby postawić na młodych, pukających dopiero do kadry pierwszego zespołu. Polczak tez przecież popełniał błędy (I TO JAKIE) zanim stał się pewnym punktem naszej defensywy.
A Plewnia....oczywiście bardzo się ucieszę jak u nas zostanie. Pamiętam go jeszcze z czasów jego pierwszej u nas "wizyty" - świetny technicznie, lewą nogą "mógł wiązać krawaty", gorzej z motoryką, no i te kontuzje.... Ciekawe jak prezentuje się teraz?
No ale tak czy inaczej, nauczony doświadczeniem ucieszę się jak podpisze kontrakt. Na razie to teoretyzowanie tylko....

Bossman1522
17-01-2008, 09:17
Glandi , myśle że w tym sezonie , dla naszego dobra , to lepiej zebysmy nie awansowali jeszcze . Nie jestesmy jeszcze w stanie sprostac organizacyjnie (remont stadionu dopiero sie rozpoczyna) , a lepiej wszystko zrobic powoli a dokładnie niż na szybko a byle jak . Poza tym nasza sytuacja finansowa , brak steategicznego sponsora ,( nasi najpowazniejsi sponsorzy , czyli KHW I PKP Cargo są niepewni , z uwagi na zawirowania w ich zarządach oraz grozbe centrali wyłączenia spółek panstwowych ze spostu) , nie pozwoli nam udzwignąć ciężaru OE . No i sprawa , która nas najbardziej elektryzuje , czyli transfery - nie byłoby za co przystosować druzyny do rozgrywek i po roku , z mocno nadwyręzonym budżetem , z hukiem spadlibysmy tam gdzie teraz jestesmy . Historia zna wiele druzyn , dla których awans stał się początkiem końca . Choćby przypadki z ostatnich lat - Stal Sanok , KP Wałbrzych , Karkonosze Jelenia Góra , Błękitni Stargard Szczeciński...Wiadomo , ze nie są to firmy o uznanych markach jak nasza GieKSa , ale oni nie byli w stanie udzwignąć cięzaru awansu sportowego pod wieloma względami , więc chyba lepiej troche poczekać i w swoim czasie , z odpowiednią bazą i składem awansować do OE .
Zgadzam się z Tobą. Lepiej poczekać troche zbudować lepszą drużynę i spełnić wymogi OE
i utrzymywać się potem w tej ekstraklasie niż na chama pchać się tam i potem zaraz spaść

longman
17-01-2008, 10:37
Ja się nie zgadzam. Jest historyczna szansa awansować, chociaż wydaje mi się, że nasz Zarząd woli poczekać (bądź musi poczekać). A w następnych sezonach będzie bardzo ciężko awansować (drużyny z OE itp.). Przerwa letnia będzie pewnie dłuższa w tym roku z powodu ME, więc i czasu na przygotowanie do OE będą miały więcej drużyny (i samorządy), które właśnie w tym roku awansują do OE. A stadion nie będzie gotowy do 2012 (spełnienie wymogów OE). Więc w następnym i następnym i następnym sezonie też nie chcecie awansować? Szpile z Ruchem, Górnikiem (może z Polonią na Śląskim) też chcecie odkładać na po 2015r.? Wisła, Legia, Lec, Jaga . OE to szansa, kasa z C+, sponsorzy itp.

Flame
17-01-2008, 11:01
Miałem się nie wypowiadać, ale niektórych postów nie da się czytać.
Ostatnio sam prezes Furtok stwierdził, że na obóz w jakiś dalszych krajach nie ma co liczyć, bo nas na to nie stać. Podobnie nie stać nas na zawodników z przeszłością pierwszoligową(np. Wiśniewski), bądź utalentowanych, gdzie trzeba zapłacić. Jak widać sponsorów nie ma, a i zmiany we władzach poważnych reklamodawców nie pozwalają na jakiś optymizm. Do tego kwestia stadionu. Gdzie Wy widzicie miejsce w OE dla nas. Utrzymanie się w lidze będzie sukcesem.

Żeby nie rozmywać, wg. GW po zamknięciu kadry Górnik Zabrze może nam wypożyczyć jakiś piłkarzy.

zwierzak
17-01-2008, 11:13
Miałem się nie wypowiadać, ale niektórych postów nie da się czytać.
Ostatnio sam prezes Furtok stwierdził, że na obóz w jakiś dalszych krajach nie ma co liczyć, bo nas na to nie stać. Podobnie nie stać nas na zawodników z przeszłością pierwszoligową(np. Wiśniewski), bądź utalentowanych, gdzie trzeba zapłacić. Jak widać sponsorów nie ma, a i zmiany we władzach poważnych reklamodawców nie pozwalają na jakiś optymizm. Do tego kwestia stadionu. Gdzie Wy widzicie miejsce w OE dla nas. Utrzymanie się w lidze będzie sukcesem.

Żeby nie rozmywać, wg. GW po zamknięciu kadry Górnik Zabrze może nam wypożyczyć jakiś piłkarzy.

Masz racje. Łatwiej przecież znaleźć sponsora grając w 2 lidze, a kasa z Canal+ na pewno by się nam nie przydała. Zawodników też lepiej jest ogrywać z ŁKS-em Łomżą niż z Wisłą Kraków. Już nie wspominając o stadionie. Zapewne UM wyremontuje go szybciej jak będziemy grali w 2 lidze, tak jak to było z klatką dla kibiców gości.

Nie wspominam już o tym, że grając w OE na pewno byśmy spadli. A tak jeszcze jeden rok gry w 2 lidze, a później awans w cuglach i spokojne utrzymanie się w OE. Może nawet powalczymy o coś więcej.

ertai
17-01-2008, 11:18
tak Zwierzak brawo .... Pieniądze z Canal+ na pewno by nas uratowały i zrobnilibyśmy klub na miano Ligi Mistrzów. Prawda jesttaka że w przypadku przypadkowego awansu bylibyśmy czerwoną latarnią ekstraklasy. Aby tam powalczyć o cokolwiek trzeba dokonać transferów a nas na nie zupełnie nie stać. Nikogo nie przyciągniemydo klubu jeśli będziemy każdy mecz przegrywać różnicą kilku bramek Już teraz widać że z drużynami z czołówki nie potrafiliśmy powalczyć więc co dopiero poziom wyżej. Wpierw musimy w tej drugiej lidze ustabilizować finanse, znaleźć sponsora, dokonać kilku wzmocnień i dopiero wtedy jest sens pukania do brak 1 ligi

zwierzak
17-01-2008, 11:19
A tak poważnie to o czym tu gadać. Nikt sobie przecież w klubie nie będzie specjalnie odpuszczać w razie szansy na awans, więc to gdybanie co jest lepsze nie ma sensu.

Poza tym jako KIBIC mam nadzieje, że GieKSa wszystko wygra i awansuje. Jak ktoś myśli inaczej... trudno, jego prawo.

ertai
17-01-2008, 11:21
w 1 lidze obowiązkiem jest oświetlenie. Myślisz ze byśmy chciecli awansoowac i mieć problem z wynajęciem innego stadionu? Mam nadzieje ze nie popełnilibyśmy takiego błedu

bed
17-01-2008, 12:23
Panowie co wy pieprzycie za głupoty...?! Wasz tok rozumowania i argumentacji oznacza tylko jedno : trzeba tak grać żeby nie spaść do III ligi ale przede wszystki nie awansować !!!. Więc Panie ertai objaw nam prosze jaki masz Pan plan wyników na tą rundę... z kim trzeba wygrać z kim przegrać a z kim zremisować żeby ostatecznie zrealizować "wasze cele"...??

RobertSK
17-01-2008, 12:39
Piszecie tak , jak bysmy mieli do wyboru na spokojnie:Awansowac sobie teraz czy troszke pozniej?

Realia są owiele bardziej dla nas bolesne...pokazała to runda wiosenna dlatego schowajcie marzenia do zaczarowanego woreczka i zejdzcie na ziemie....

Utrzymajmy sie teraz w lidze...na awans nie ma szans na dzien dzisiejszy...

pozdro

DziEs
17-01-2008, 12:41
A Wy się sprzeczajcie czy awansować czy nie, ale nie tutaj - to jest temat o transferach.
A każdy powinien mieć świadomość, że OE to nie tylko profity, ale również wymagania, których na razie niestety nie jesteśmy w stanie spełnić ...

A w temacie transferów - w naszej sytuacji taki zawodnik jak Plewnia może być wzmocnieniem pod warunkiem że zdrowie mu pozwoli - na razie z tym to kiepsko u niego ...
Ale najbardziej mnie dziwi to, że mimo wszystko mały ruch mamy na giełdzie nazwisk - ale może szefostwo klubu nas zaskoczy ...

przemol1984
17-01-2008, 12:50
Longman - jasne , ze chce zebysmy jak najszybciej awansowali , szczególnie ze PZPN co chwila dokłada nam kolejnego murowanego kandydata do awansu do OE . Ale sam zobacz - organizacyjnie i finansowo to , w porównaniu z klubami OE , jesteśmy niestety ''100 lat za murzynami'' , nasz stadion jest ledwo na II lige (nie wspominam tu o podgrzewanej murawie i porządnym oświetleniu) . Powiedz , naprawde wolisz mieć jesienią szpile z Wisłą i Legią kosztem naszego dobrego imienia (na wzmocnienia solidne nie ma kasy , tacy przeciwnicy rozjechaliby nas bezproblemowo , no i nasz stadion byłby najgorszy w całej OE) i kosztem dużo większych nakładów finansowych jakie niesie za sobą OE , w porównaniu do II ligi ? Ja wiem , że bedzie strasznie ciężko z awansem , jednak nie bedzie to rzecz niemożliwa ! Ja wole troche poczekać niż patrzeć jak nasz ukochany klub jest pośmiewiskiem i dostarczycielem punktów dla wszystkich możnych w OE . Mierzmy siły na zamiery...

Michał
17-01-2008, 14:38
na onecie jest relacja TV - Bartosz Iwan chce podpisać z nami umowe - wszystko wyjaśni się do końca tygodnia

http://sport.onet.pl/74318,1248685,3043353,glowna.html#rel

longman
17-01-2008, 17:31
Ja wole trochę poczekać...

No dobra, to awansujemy w następnym roku... tylko, że nie ma czegoś takiego, jak troszkę poczekać. Czekać można do usranej śmierci. Przygotuj się na 5, 6 lub więcej sezonów w drugiej lidze, bo i tak może być. Nie mierzymy w awans, co widać po wzmocnieniach, więc dyskusja jest bezsensu. ino po zaczynacie o tym, że "lepiej poczekać", bo nie kumam o co biega. Trochę poczekać?!? To nie kolejka do nocnego, w której się czeka, tylko zawody. Tu niczyja kolej nie nadchodzi, są tylko wykorzystane i zmarnowane szanse. A stare piłkarskie porzekadło mówi, że nie wykorzystywane sytuacje się mszczą - kasa za Polczaka plus to, że 4,5 drużyn awansuje.

Nie wspominam już o tym, że grając w OE na pewno byśmy spadli. A tak jeszcze jeden rok gry w 2 lidze, a później awans w cuglach i spokojne utrzymanie się w OE. Może nawet powalczymy o coś więcej.

przemol1984
17-01-2008, 17:54
Musimy czekać , nie mamy innego wyjścia . A co mamy zrobić - napaść na bank , grać w totolotka i czekać na szóstke , czy może rozkazać wszystkim firmom , że jak nie zasponsorują GieKSy to nie bedzie dla nich miejsca na banerach reklamowych ? Musimy czekać na lepsze dni , działacze - zabiegać o sponsorów i jak juz takowi bedą - rozmawiać z nimi . Stadion też bedzie wyremontowany (mam nadzieje), ale wszystko wymaga czasu , nie wiem ile , moze sezon , moze dwa , ale musimy mieć z czym awansować (baza , druzyna itp.) . Na razie nie jestesmy na to przygotowani , niestety...

ciach team
17-01-2008, 20:02
ambicja to nie wszystko tutaj też sie muszą liczyć umiejętności przeca....

pooceq
17-01-2008, 20:36
Musimy czekać , nie mamy innego wyjścia

do czego to doszlo - kibice nie chca, aby ich klub gral w ekstraklasie?

moze i przedstawione argumenty sa wazne, ale ja mimo tego calym sercem chce awansu - takie "czekanie" na zapleczu do niczego dobrego nie doprowadzi. sponsor tez chetniej przyjdzie do klubu ekstraklasy, niz do drugoligowca

Von Baron
17-01-2008, 20:49
Może awans byłby motorem napędowym do remontu stadionu i znalezienia sponsora.

ertai
17-01-2008, 20:52
ale ze co ? ze nagle dzien po awansie wyczarowalibysmy maszty oswietleniowe potrzebne do licencji?:)

Rahim
17-01-2008, 21:13
ale ze co ? ze nagle dzien po awansie wyczarowalibysmy maszty oswietleniowe potrzebne do licencji?:)

niee...nagle po awansie wszyscy bysmy sie cieszyli...a po euforii przyszlo by nam grac kajs w Chorzowie czy Jaworznie ...nie wiadomo ile czasu :x

przemol1984
17-01-2008, 21:14
Na przykład - Polonia Bytom , awansowali a byli w sytuacji podobnej do naszej . I co jest teraz ? Piłkarze domagają sie pieniędzy zaległych , mimo awansu sponsorów nie ma , bieda aż piszczy , a na domiar złego muszą płacic za wynajem Stadionu Śląskiego . Chcecie zeby z nami tez tak było ? Awansowali i co , gdzie ci sponsorzy ? Awans sportowy nie zawsze idzie w parze z zainteresowaniem innych podmiotów (sponsorów) klubem , który ten sukces osiągnął . Nie mozemy liczyć na to , ze jak awansujemy to reszta sie jakoś poukłada...

KCK
17-01-2008, 21:19
haaaaaa chocbyscie sie zesrali to i tak niewiecie jak bedzie, a jeden drugiego przekrzykuje co i jak :lol:

Rahim
17-01-2008, 21:20
No niestety...chyba ze chcemy zeby doszlo do tego do czego doszlo kilka la temu. Bieda,nawarstwiajace sie dlugi i w koncu upadek...fakt.Z perspektywy czasu dobrze sie stalo ale drugi raz czegos takiego lepiej nie przechodzmy.Polonia Bytom jest juz w takiej sytuacji finansowej ze ich podstawowy grajek w koncu wolal przejsc grac do 3 Ligi do Wolbromia...to jest pewna wykladnia sytuacji u nich. Stadion nareszcie im remontuja ale co z takiego grania w Chorzowie jakie oni maja...bez sens.Chcialbym ogladac GieKSe jak najszybciej w 1 lidze ,aczkolwiek bynajmniej nie w roli outsidera !
pozdrawiam

Junior
17-01-2008, 21:38
Tylko, ze gra w ektraklasie to za frajer 3mln zlotych dla nas na rok, czyli dwukornie wiecej nizeli mamy teraz!

I liga jak najszybciej, jak sie da w tym roku to niech bedzie!

przemol1984
17-01-2008, 21:42
Wracając do Polonii Bytom to nie widać zbytnio zeby oni te 3 mln. jakoś specjalnie odczuli...

Shellu
17-01-2008, 21:43
Przeciwnicy I ligi - a co będziecie mówić, jeśli GKS w ostatniej kolejce w decydującym meczu przegra i nie awansuje?

Będziecie się cieszyć? Będziecie kibicować rywalowi w tym meczu, byleby GKS nie miał organizacyjnych problemów w I lidze?

Rahim
17-01-2008, 21:56
nagle po awansie wszyscy bysmy sie cieszyli...a po euforii przyszlo by nam grac kajs w Chorzowie czy Jaworznie ...nie wiadomo ile czasu :x

Ten post mysle wyjasnia wszystko.
Super do czasu.
Jesli mamy awansowac i jakos w tej pierwszej lidze sobie radzic juz teraz jestem jak najbardziej ZA .

Junior
17-01-2008, 22:01
Tylko, ze jak 5 lat bedziemy grac w tej II lidze to sponsor tak chetnie bedzie dawal kase, pilkarze beda przychodzic do klubu grajacego o awans, kibice co rok beda czekac na awans?

Awans TAK, jak najszybciej!

Rahim
17-01-2008, 22:06
Niekoniecznie.
Zreszta chodzi tylko o to bylebysmy po awansie nie zrobili dwoch krokow do tylu
A na ta teze ze sponsorami,pilkarzami i kibicami zaprzeczeniem jest Piast Gliwice.
Kilka dobrych lat graja sobie jak nie w czolowce to w gornej polowce tabeli i widac ze nie chca awansowac (sorka nie chcieli) bo teraz chyba uznali ze sa juz na to gotowi...maja przede wszystkim porzadne zaplecze finansowe.Kokosow moze nie daja ale sa w pelni wyplacalni z tego co mozna bylo nieraz o nich czytac.
Z tym czekaniem o awans mysle u nas by sie to nie sprawdzilo...napewno nie tak dlugo
Miejsce GieKSy jest 1 lidze - tam na "gorze" .

ertai
17-01-2008, 22:07
Jaga tak kilka lat czekala na ten awans - pco roku czolowka na jesien potem odpuscila. Wokncu atak na pierwsza i nie maja na co narzekac

Rahim
17-01-2008, 22:09
sorka.skasowac tego posta

przemol1984
17-01-2008, 22:10
Myśle , ze nadszedł czas zmienić temat , bo nic tą całą rozmową nie wskóramy . Bedziemy sie licytować , a i tak nie przekonamy siebie nawzajem do swoich racji . Nie daj Boże sie jeszcze wszyscy pokłócimy i po co to wszystko ? Przeca jestesmy jedną wielką GieKSiarską rodziną...

Siwy64
17-01-2008, 22:58
Ja sobie nie wyobrażam jak tu iść na mecz i nie oczekiwać zwycięstwa , dobrej gry, walki w każdym meczu. Jak wy sobie to wyobrażacie ?. Teraz po słabych , przegranych meczach są żale na forum aby zwolnic trenera, wyjebać Gielze , Laska itp. A tu nagle gdyby nadarzyła się szansa na awans to prosilibyście aby przegrać ?. No ja kurwa nic z tego nie rozumię . Gra się po to aby WYGRYWAĆ !!! i nie życzyłbym sobie widzieć odpuszczania , bo ktoś myśli że w pierwszej lidze sobie nie damy rady. To nie koźa wólka , której może nie stać grać w I lidze tylko GKS Katowice !!!.

Fuhrer
17-01-2008, 23:04
Panowie! Szanse na awans są łagodnie mówiąc ilozoryczne, ale gdyby się okazało, że zostaniemy Rycerzami Wiosny, to bezwzględnie jestem za awansem w tym roku. Gdyby ktoś był w stanie nam zagwarantować, że jak nie awansujemy w tym roku to na pewno awansujemy w przyszłym, to można by się jeszcze zastanawiać. Może być jednak tak,że ugrzęźniemy w tej 2 lidze na całe lata. Ja też wolałbym żebyśmy awansowali mając nowy stadion, wysoki budżet itp., ale życie nie zawsze układa się idealnie i często trzeba kombinować (grunt,żeby nie przekombinować!). Wcale nie jest powiedziane,że w OE mielibyśmy najniższy budżet. Jeszcze nie wiadomo, kto tam będzie grał i jakimi budżetami dysponował. Najczęściej jest tak,że końcówka OE ma budżety na poziomie czołówki 2 ligii, tyle że ci z OE mają jeszcze kasę z Canal +. Stadion? Przecież w tym roku ma być wymiana murawy i sądzę że w razie naszego awansu, UM się z tego wywiąże, bo będzie się bał skandalu. Problemem mogą być światła. Nie wiem ile kosztuje zamontowanie jakiegoś oświetlenia tymczasowego. Pod względem stanu stadionu to na pewno mamy lepszy punkt wyjścia, niż stadiony Polonii i Zagłębia w ubiegłym roku. Mimo wszystko wolę sytuację Górnika Zabrze, który przez kilka lat musiał walczyć o utrzymanie w OE (aż w końcu doczekał się sponsora) niż Piasta, wiecznego 2-go ligowego aspiranta do awansu. OE to OE. Jeśli chcemy tylko wygrywać to wracajmy do 4 ligii.W latach 70-tych też ciągle balansowaliśmy między 2 a 1 ligą, ale nikt wtedy nie kombinował ,,nie awansujmy, bo pewnie spadniemy". Jeszcze raz powtarzam: szanse na awans są ściśle teoretyczne i cała ta nasza dyskusja to tylko taka intelektualna zabawa, ale GDYBY pojawiła się szansa na awans, to zdecydowanie trzeba awansować.

przemol1984
17-01-2008, 23:17
Jestem jak najbardziej za awansem , nawet w tym roku , ale na chwile obecną nie mam zadnych podstaw , aby wierzyć , ze juz w tym roku nam sie to uda . Bardzo bym chciał sie mylić , bo GieKSa ma szczególne miejsce w moim życiu , ale na razie przyszłość spowita jest gęstą mgłą i nie widać zbyt wiele dobrego . Mam jednak nadzieje , ze to wszystko sie zmieni. Zmieni na lepsze...

pooceq
18-01-2008, 07:16
Jestem jak najbardziej za awansem
to po co piszesz, ze musimy czekac? prawda jest taka, ze czekac nie ma na co, a awans to bylby dobry powod, aby przyspieszyc prace zwiazane ze stadionem

poaz tym nie wiadomo, czy bysmy sobie nie dali rady. jak nie spobujesz, to sie nie dowiesz. a nawet sezon w OE moze byc korzystny finansowo i pilkarsko (przy czym mysle, ze nastepny awans bedzie juz na dobre)

Flame
18-01-2008, 07:48
Przeciwnicy I ligi - a co będziecie mówić, jeśli GKS w ostatniej kolejce w decydującym meczu przegra i nie awansuje?

Będziecie się cieszyć? Będziecie kibicować rywalowi w tym meczu, byleby GKS nie miał organizacyjnych problemów w I lidze?

Nie wiem czy to się odnosi do mnie Shellu, ja nigdzie nie napisałem, że jestem przeciwny I lidze. Napisałem tylko, że z pewnością klub nie jest na to organizacyjnie gotowy i z tym się chyba zgodzisz?

Każdy z nas marzy o wygranych GKS, wymaga walki i nie odpuszczania przez 90 minut na murawie.

Tyle, że w kwestii sponsorów to już najpierw III liga miała być motorem napędowym, potem II liga, teraz słyszę, że pierwsza.

Co do Estadio to wszystko w rękach miasta, ale nie licząc tego nieszczęsnego oświetlenia to wydaje mi się, że wbrew pozorom dostosowanie naszego obiektu do OE nie byłoby, aż tak kłopotliwe.

Junior te 3 mln za frajer to i prawda, tylko nie zapominaj, że w pierwszej lidze wszystkie kluby je dostają i to raczej punkt wyjścia ta kasa, a nie zbawienie. Na transzach z C+ już żyliśmy za dziurano i mam nadzieje, że ani zarząd, ani kibice nie chcieliby powtórki z rozrywki.

kimgaj
18-01-2008, 07:52
Jeszcze niedawno też tak sobie kalkulowałem, że awans w tym roku byłby nawet niekorzystny. Myślałem tak - lepiej teraz spokojnie okrzepnąć w II lidze, ograć zawodników, poczekać na remont stadionu, a na wiosnę wejdą sponsorzy i wtedy latem porządnie wzmocnimy skład, potem zimą jeszcze raz i za półtora roku spokojnie sobie awansujemy, jako już silny organizacyjnie i sportowo klub. Jednak jak się okazało w życiu nie ma pewników. Sprawa ze sponsorami komplikuje się i być może trzeba będzie szukać innych. No, a poza tym w ciągu następnych kilku lat konkurencja w II lidze może być bardzo, ale to bardzo trudna.
Myślę, więc że ta dyskusja nie ma sensu. Trzeba po prostu zbudować w tych warunkach najlepszy skład na jaki nas obecnie stać, a potem grać najlepiej jak potrafimy. A co z tego będzie....czas pokaże.
Wróćmy więc może do tematu TRANSFERY i skończmy bawić się we wróżenie z fusów.

Junior
18-01-2008, 09:00
Flame racja, tylko kiedys to byl budzet a teraz bylby to dodatek. Reklama potencjalnych sponsorow na ogolnopolskiej arenie w TV to lepsza reklama niz w II lidze.

Fuhrer dobrze to opisal...

przemol1984
18-01-2008, 10:52
Pooceq - czytaj całe posty , a nie wyrywaj pojedyńczych zdań z kontekstu . Owszem , napisałem ze jestem jak najbardziej za awansem - bo tak jest , ale napisałem tez , ze nic jednak nie przekonuje mnie do tego , zeby na chwile obecną w ten awans wierzyć , bo nie jestesmy jeszcze na to przygotowani . Czytaj dokładnie posty , to nie bedziesz wypisywał tego typu tekstów .

Bossman1522
18-01-2008, 15:50
Skończmy już ten bezsensowny temat. Przecież jak będzie szansa na awans to i tak wszyscy będą chcieli żeby GieKSa awansowała.

gorski1991
18-01-2008, 20:08
Wie może ktoś co z tymi kontraktami dla Kazmirczaka Iwana i Plewni ??

Shellu
18-01-2008, 20:34
Na razie nikt nie podpisał kontraktów.

Marcino
19-01-2008, 10:01
Następcy Adżema w GKS

Dwaj piłkarze z Bośni bracia Amar (31 l.) i Nidal (28 l.) Ferhatoviciowie, w przyszłym tygodniu przyjadą na tygodniowe testy do GKS Katowice! W klubie liczą na to, że obaj je zaliczą i wiosną będą bronić barw śląskiego drugoligowca. Działacze GieKSy wysłali właśnie do polskiej ambasady w Sarajewie zaproszenie dla tych zawodników. Do Katowic przyjadą w najbliższy czwartek i wezmą udział w co najmniej dwóch spotkaniach kontrolnych: z Odrą Wodzisław i Zagłębiem Sosnowiec. A jeśli będzie taka potrzeba, wystąpią też w meczu z ROW Rybnik.
Starszy z braci Amar, to doświadczony pomocnik, który na swoim koncie ma mistrzostwo Bośni i jest zdobywcą krajowego pucharu z FK Sarajevo. Przez półtora roku występował we włoskim trzecioligowcu US Brescello Calcio. Grał też w węgierskim Haladas VFC Szombathely.
W Polsce doświadczenie zbierał przez pół roku jako zawodnik GKS Bełchatów. Kontuzja wyeliminowała go jednak z gry. Ostatnio wraz z młodszym bratem Nidalem występował w drugoligowym szwedzkim Vasalunds Essinge IE. Chętnie przyjadę znowu do Polski i spróbuje swoich sił. W Bełchatowie dopadł mnie pech i nie mogłem pokazać swoich umiejętności. Liczę na to, że tym razem będzie lepiej - mówi Faktowi starszy z braci Ferhatoviciów.
Katowiccy działacze mają z kolei nadzieję, że Bośniacy okażą się prawdziwym wzmocnieniem ich zespołu. W GKS do dzisiaj wspominają postawę ich krajana - obrońcę Admira Adżema (35 l.) który grał tu w sezonie 2003/2004 - to był bardzo dobry boczny obrońca, twardy i nieustępliwy. Niestety, miał pecha i często przytrafiały mu się kontuzje. Liczę, że bracia Ferhatoviciowie mają podobne cechy. Akurat szukamy napastnika i bocznego pomocnika, więc zdecydowaliśmy się sprawdzić ich obu - mówi Jan Furtok (46 l.) z GKS

dzisiejszy Fakt

gorski1991
19-01-2008, 11:28
To mogą być nawet niezłe wzmocnienia :):) Zobaczymy co pokażą w sparingach :)

grzana
19-01-2008, 11:44
zazwyczaj wzmocnienia w postaci obcokrajowców wychodziły nam na dobre

gorski1991
19-01-2008, 11:52
no własnie:) dlatego to moga byc wzmocnienia :):) I mam nadzieje że już Gielzy nie zobaczymy

Bossman1522
19-01-2008, 18:08
To będą pierwsi obcokrajowcy po spadku do 4 ligi, mam nadzieje że coś pokażą.

gieksiarz.wnc
19-01-2008, 18:17
zazwyczaj wzmocnienia w postaci obcokrajowców wychodziły nam na dobre

ja bym sie nie zgodzil Nankov,kurtovic, Okoro , Umukoro,Da Silva to chyba nie byly strzały w 10,z obcokrajowców to moze adzem i Yahaya przed pójsciem do Legły cos prezentowali

Rahim
19-01-2008, 18:23
A siegajac dalej w historie napewno Guruli o ktorym sie czytalo ze byl najlepszym obcokrejowcem w historii GieKSy no i chyba Razashwili czy cos takiego...nie pamietam.
No napewno w pozniejszej historii Batata ktory gral krotko ale za to JAK !

ertai
19-01-2008, 18:25
no tych udanych dodałbym jeszcze Guruli i mysle Mikulenasi i Batata

A wy nie piszczcie o Serbach jakby juz przeszli do nas - do tego daleka droga. Widze ze dalej forsowany ma byc wariant jednego wysokiego napastnika gdyż Ferhatoiv ma 192 cm

gieksiarz.wnc
19-01-2008, 18:25
o fakt zapomnialem o Batacie tu sie z Toba zgadzam gruzinów nie bardzo pamietam;)

rafalbombel
19-01-2008, 18:51
Mi w pamięci zapadł też pozytywnie Andreas Starapak i jego uderzenie z lewej nogi. Przed oczami mam jego gola z 30m chyba w meczu z Myszkowem.

gieksiarz.wnc
19-01-2008, 19:53
tez pamietam tego gola a nie nazywal sie on Strapak?? bo nie pamietam dokladnie

Gieza
19-01-2008, 20:16
tez pamietam tego gola a nie nazywal sie on Strapak?? bo nie pamietam dokladnie

Dokładnie tak się nazywał

Stęga
19-01-2008, 21:11
Dokładnie,Andreas Strapak.
Widziałem nawet filmik z jego golem w II lidze na Myszkowie z ponad 30 metrów w samo okno.
Zobaczymy co to będzie z tych Bośniaków, albo kolejny niewypał z cyklu A.Nankow albo walczaki typu Adżem, taki by się przydał :)

Edit.Mój błąd :)

Fuhrer
19-01-2008, 22:15
Zobaczymy co to będzie z tych Serbów

To w końcu Serbowie czy Bośniacy?

glandi
20-01-2008, 02:19
Fakt sie myli co do ligi w której ostatnio występowali ci Bośniacy. Otóż to była nie druga a trzecia liga szwedzka. A co do obcokrajowców w GKSie to może lepiej Adżema wyjąc z Sosnowca. Bo jest tam na wylocie i ma trenować w rezerwach ( a trudom 2ligi wydaje mi sie że by podołał). Zresztą innym ciekawym piłkarzem jest Prymula z którym rozwiązano kontrakt tam. Co do innych nazwisk to może Rozmus i Jurczyk z Polonii Bytom ? Innym rozwiązaniem do ataku mógłby być nasz stary znajomy Mikulenas którego chcą się pozbyć .

Rahim
20-01-2008, 02:34
O Jurczyku pisalem jeszcze na starym forum.Obecnie jest on juz zawodnikiem Przeboju .
pozdrawiam

kimgaj
20-01-2008, 09:26
Szkoda, ze nie pamiętacie Guruliego - świetna technika, niezła skuteczność, no i ten gruziński charakter! Czy był najlepszy? Ja osobiście bardzo wysoko też ceniłem Batatę, nieźli byli też Adżem, Strapak, Preiksaitis, ale Gija błyszczał na tle znacznie lepszych ligowców niż pozostali.

Do "galerii niewypałów" proponowałbym natomiast dodać Argentyńczyka Coppolę i Bułgara Nankowa.

Blejz
20-01-2008, 12:43
"majki okoro" pamietacie tego???

stefanosk
20-01-2008, 16:07
ta i jeszcze Onyekachii :lol: Nigdy chyba nie zapomne gdy przy wyniku 2:3 z Polonią Warszawa zmarnował sam na sam

PS. Ale zrobil się off topic :eek:

whyduck
21-01-2008, 04:42
pamietajcie, ze Adzem grał u nas w czasach, delikatnie mówiąc "lekko podejrzanych"

wiadomo o czym mówię

zdecydowanie potępiam podniecanie się kadrą, która "wywalczyła europejskie puchary, jak i Jasiem Żurkiem (z całym szacunkiem do niego, bo to mega zabawny gość)

z tamtych zawodników, to tylko Sznaucner jako-tako grał

pięknym obrazem tego był dwumecz z Cementarnicą, niestety macki Dziury do UEFA już nie sięgały i wyszło szydło z worka jak to się mówi - byliśmy ciency jak dupa węża

Gieza
21-01-2008, 05:50
Ja osobiście nie jestem za tym żeby sprowadzać graczy którzy kiedyś grali u Nas. Co innego jak ktoś wypłynął na szerokie wody z GieKSy , zrobił karierę i wraca na stare lata do Nas.

P.S.
Czy w meczach z Macedończykami nie prowadził nas pseudo trener Lorens?

JACA
21-01-2008, 06:37
Z tego co wczoraj mówili na TVP 3 Katowice GKS jest ponoc zainteresowany brazylijczykiem Lilo, ktory obecnie gra w Ruchu. Upadła natomiast kwestia tego 31-letniego obroncy Cracovii bowiem miał miec gwarancje gry w pierwszym składzie a Piekarz sie na to nie zgodzil.

kimgaj
21-01-2008, 07:05
pamietajcie, ze Adzem grał u nas w czasach, delikatnie mówiąc "lekko podejrzanych" wiadomo o czym mówię zdecydowanie potępiam podniecanie się kadrą, która "wywalczyła europejskie puchary, jak i Jasiem Żurkiem (z całym szacunkiem do niego, bo to mega zabawny gość) z tamtych zawodników, to tylko Sznaucner jako-tako grał pięknym obrazem tego był dwumecz z Cementarnicą, niestety macki Dziury do UEFA już nie sięgały i wyszło szydło z worka jak to się mówi - byliśmy ciency jak dupa węża

Don, najgorsze, że jak patrzało się tak z boku to wszystko wyglądało to jakby było w porządku. Z resztą nie wiemy jak to było dokładnie, a w to że kupiliśmy wszystkie mecze też nie wierzę. A zawodnicy... no co z tego, że Dziurowicz kupował mecze? Paru jednak coś tam grało. Tak czy inaczej chore to były czasy i całe szczęście, że już minęły!

Z tego co wczoraj mówili na TVP 3 Katowice GKS jest ponoc zainteresowany brazylijczykiem Lilo, ktory obecnie gra w Ruchu. Upadła natomiast kwestia tego 31-letniego obroncy Cracovii bowiem miał miec gwarancje gry w pierwszym składzie a Piekarz sie na to nie zgodzil.

Brawo Piekarczyk! Gwarancje, to on może dostać na lodówkę z Media-Markt, a u nas trzeba zapier.....ć. Liczę, ze to będzie nasza siła, ze stworzymy zespół bez gwiazd, ale wszyscy będą grać na maksa!

przemol1984
21-01-2008, 12:30
Co do Adżema to ja nie sądze , żeby on chciał grać u nas , nie dlatego , że jest za dobry ino , że w sezonie 2003/04 wadził on sie z Dziurą o kase . Wiadomo , że Dziurowicza już nie ma , ale podejrzewam , że jemu GieKSa zawsze już bedzie kojażyła sie z tymi czasami...A co do Świstaka to Chwała Bogu , że nie bedzie u nas grał . Od początku byłem jemu przeciwny , bo zawodnik który nie ma miejsca w I DRUŻYNIE swego klubu nigdy nie bedzie wzmocnieniem dla innego klubu grającego w II lidze . Nic by nie dał drużynie , a forse by ciągnął jak odkurzacz . Bardzo dobre posunięcie

Runner
21-01-2008, 12:55
Tak, w meczu z C(e)mentarnica prowadził nas loRens, ale to chyba wielkiego znaczenia nie ma, przecież zawodnicy w tym akurat meczu nie grali przeciw niemu. Z tych czasów jeszcze Kowalczyk dobrze grał, choć "Jabol" później kariery nie zrobił... Niestety ten mecz będę pamietał chyba do końca życia, obserwując to z północnej nie mogłem uwierzyć w to, co widzę.
Pozdr

Tomek 20
21-01-2008, 14:56
Kilkanaście minut temu kontrakt z GKS Katowice podpisał obrońca Piotr Plewnia. Zawodnik, któremu 31 grudnia skończyła się umowa z Polonią Bytom, związał się z GieKSą półtoraroczną umową.

- Wracam na Bukową po 10 latach – cieszę się, bo ciągle trzymam się w górnych rejonach polskiej piłki nożnej. Chciałbym jak najwyżej dojść z GKS – wiadomo jakie są plany katowickiego klubu, teraz tylko czekać na ich realizację, oby jak najszybciej. Będę walczył o miejsce w pierwszym składzie – powiedział nowy nabytek katowiczan.

Zadowolenia z podpisania umowy przez Piotra Plewnię nie ukrywa trener Piotr Piekarczyk:

- Na pewno Piotrek jest doświadczonym zawodnikiem i piłkarsko prezentuje wysoki poziom – twierdzi szkoleniowiec katowiczan. - Co prawda brakuje mu nieco ogrania, ale będziemy nad tym pracować i myślę, że Piotrek powinien być wzmocnieniem. Tym bardziej, że lewa strona jest personalnie słabsza. Musimy mieć na tej pozycji kilku zawodników, bo często mamy problemy z formą sportową i kontuzjami zawodników grających na niej. Tak jak jednak powtarzam – nikt nie ma pewnego miejsca w podstawowym składzie. Na dzień dzisiejszy widziałbym jednak Piotrka bardziej w linii pomocy niż w defensywie – potrzebujemy zawodnika, który potrafi rozegrać piłkę i zakończyć akcję celną wrzutką. Spodziewam się, że to wszystko będzie prezentował Piotrek.

Niecałe dwa tygodnie prezentowaliśmy sylwetkę Piotra Plewni.

http://www.gieksa.pl/

przemol1984
21-01-2008, 15:17
Bardzo sie ciesze , że Plewnia podpisał z nami umowe . Sądze , ze bedzie on sporym wzmocnieniem dla naszej druzyny

przemol1984
21-01-2008, 15:33
A tak na marginesie to jak stoi sprawa z Bartoszem Iwanem ? Gdzieś czytałem , ze sprawa jego transferu miała sie wyjasnic do konca zeszłego tygodnia...

hajer72
21-01-2008, 16:53
To jak w końcu ? Świstak z Craxy jest za słaby ,a Plewnia z cienkiej jak drut Polonii-OK?
Zgodnie z taką logiką obaj nom do niczego niepotrzebni ,bo 1-ligowcy ich nie chcą...

ertai
21-01-2008, 17:14
to że ktoś gdzieś sie nei nadaje nie znaczy że w innej drużynie też sie nie sprawdzi.

Michał
21-01-2008, 17:14
A tak na marginesie to jak stoi sprawa z Bartoszem Iwanem ? Gdzieś czytałem , ze sprawa jego transferu miała sie wyjasnic do konca zeszłego tygodnia...

Bartek chce z nami podpisać umowe i miał nadzieję że sprawa się wyjaśni - mieć nadzieje to nie jest nic pewnego ale chęci ze strony zawodnika są jednoznaczne (jedna z jego wypowiedzi TELEWIZYJNYCH)

gieksiarz.wnc
21-01-2008, 18:08
To jak w końcu ? Świstak z Craxy jest za słaby ,a Plewnia z cienkiej jak drut Polonii-OK?
Zgodnie z taką logiką obaj nom do niczego niepotrzebni ,bo 1-ligowcy ich nie chcą...

Ale tu bardziej chodzi o to ze wielki pan Świstak chciał mieć gwarancje gry w pierwszej druzynie niezalezni od formy jakoś nie słyszalem ,żeby Szewczenko ,Drogba czy ronaldo stawiali takie warunki ,no ale gdzie im tam do świstaka pilkarza globu

kimgaj
21-01-2008, 18:55
Nawet nie wiedziałem, że Piotrek Plewnia to teraz obrońca. Jak go pamiętam, to był to bardzo ofensywny zawodnik. Ale to dobrze, bo widać, ze jest też uniwersalnym piłkarzem, a takich nam trzeba - szczególnie grając systemem 4-4-2 potrzeba uniwersalnych piłkarzy grających z boku. Bardzo się cieszę, że podpisał z nami kontrakt. Jeśli tylko zdrowie będzie mu dopisywało to siła naszej drużyny na pewno wzrośnie.

rafalbombel
21-01-2008, 21:47
Katowicki klub zainteresował się Brazylijczykiem Lilo z Ruchu Chorzów. Na razie "Gieksa" nie jest w stanie spełnić jego wygórowanych wymagań. Na testach w Katowicach być może pojawią się bośniaccy bracia - Amar i Nidal Ferhatoviciowie. Póki co piłkarze mają problem z otrzymaniem polskiej wizy. Bardziej realnie wygląda jednak wizja wzmocnień polskimi piłkarzami. Półtoraroczny kontrakt podpisał już Piotr Plewnia. Poważną ofertę z GKS-u ma obrońca Górnika Zabrze Sławomir Jarczyk. W GKS-ie mają też zostać testowani ostatnio Michał Gruchalski i Robert Kaźmierczak. W Katowicach wciąż trenuje Bartosz Iwan, ale nierozwiązana pozostaje sprawa jego obowiązującego jeszcze przez pół roku kontraktu z Wisłą Kraków. Na zajęciach pojawił się już 30-letni obrońca Cracovii Michał Świstak. Nie ma już tematu pozyskania innego gracza "Pasów" Mateusza Jelenia.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Studi
22-01-2008, 00:05
Niewiem jak wy myslicie, ale jo by nie bral pilkarzow z Chorzowa!! Po co?? Trzeba miec swoja dumne!!

Bossman1522
22-01-2008, 00:27
Niewiem jak wy myslicie, ale jo by nie bral pilkarzow z Chorzowa!! Po co?? Trzeba miec swoja dumne!!
A dla mnie to niema różnicy. Ale troche głupio porozumiewać się z ruchem i wogule prowadzic z nimi jakies rozmowy.

ejr
22-01-2008, 06:50
Jaka duma? Lilo to taki chorzowianin jak ja kaszub, poza tym transferow na linii Chorzow-Katowice bylo juz troche w przeszlosci, a np "Janusz Jojko GKS" to chyba kazdy swego czasu spiewal, wiec bez przesady. A swoja droga watpie, zeby do tego transferu w ogole doszlo :P

lolo1989
22-01-2008, 15:27
Dokładnie na lini Katowice-Chorzów bylo kilka transferów jak sie nie myle to nie dawno tak bylo z Tadziem Bartnikiem najpierw grał u Nas potem w Chorzowie i znów u nas.A że tak spytam co wogóle z nim się dzieje?Wie ktoś może?

Wierutnik
22-01-2008, 15:53
Dokładnie na lini Katowice-Chorzów bylo kilka transferów jak sie nie myle to nie dawno tak bylo z Tadziem Bartnikiem najpierw grał u Nas potem w Chorzowie i znów u nas.A że tak spytam co wogóle z nim się dzieje?Wie ktoś może?

ale pewien niesmak był wśród niektórych kibiców a pozatym spójrz na swój podpis
:zabki:

wiadomo że i tak zarząd podejmie decyzje

przemol1984
22-01-2008, 17:04
Wśród testowanych zawodników niestety próżno szukać jakiegóś doświadczonego napastnika...Mają być wprawdzie dwaj Bośniacy , prezętujący ofensywny futbol , ale nie wiadomo czy bedą dla nas jakimkolwiek wzmocnieniem , Gruchalski , jak juz do nas przyjdzie , to bedzie oscylował na pograniczu rezerw i I-go zespołu . Iwan to może być spore wzmocnienie dla nas , ale raczej do pomocy niż do ataku , wiec na razie perspektywa wzmocnienia napadu nie wygląda najlepiej...

Michał
22-01-2008, 17:30

oddzielaj boisko od trybun, bo na zielonej murawie grają, aczkolwiek powinni grać profesjonaliści...

przemol1984
22-01-2008, 19:42
Jak przy wybieraniu kandydatów na piłkarzy GieKSy bedziemy patrzeć na to jaki był ostatni klub ów piłkarza i jeżeli jeszcze dodamy do tego brak siły przebicia naszego klubu na rynku transferowym to nasze wzmocnienia zakończą się na zawodnikach z , góra IV ligi . Wtedy nigdy nie wyleziemy z II ligi , a niewykluczone , ze wrócimy spowrotem do III ligi . Jak narazie to daleko nam do budżetu choćby Arki , Polonii Warszawy lub Śląska Wrocław...

Bossman1522
22-01-2008, 22:37
Najgorsze z tymi transferami jest to że nam by się przydali najbardziej napastnicy a takich najmniej testujemy.

Chrmik
23-01-2008, 12:11
Z tego co wczoraj mówili na TVP 3 Katowice GKS jest ponoc zainteresowany brazylijczykiem Lilo, ktory obecnie gra w Ruchu.

hahahahahahhaha... co on robi w Ruchu? :lol: bo grać to raczej niebardzo... z tego co wiem to jest cienki jak dupa węża i nie mo kondycji w ogóle... taka pseudo gwiazdeczka z moich informacji...

19Baart64
23-01-2008, 13:29
ten Lilo gra w Młodej Ekstraklasie i strzelil 6 bramek dla Ruchu. Takich to my juz mamy jak on.... Mieszczak, Pasko ...

Flame
23-01-2008, 14:17
Z Lilo jest jeszcze inna sprawa, on w Pogoni wcale nie grał jako napastnik, tylko na skrzydle. Dopiero w Chorzowie sobie ubzdurali, że będzie napastnikiem. Moim zdaniem w II lidze to on by sobie poradził. Jak wiadomo trener Piekarczyk nie przepada za obcokrajowcami, więc w ogóle dla mnie to raczej kaczka dziennikarska. Oczywiście chciałbym się mylić.

Michał
23-01-2008, 17:20
http://www.gieksa.pl/news.php?id_news=2381&nid=gl
no i wyjaśniła nam się sprawa z Lilo :)

Conrado Coneri
23-01-2008, 17:50
mysle ,ze wiecej tych napastnikow przejdzie ,przez oko trenera z 2-3 ligowych aren piłkaskich :foch::napinka:bo atak mielismy słabiutki :foch:

przemol1984
23-01-2008, 18:02
Przeraża mnie to jakich zawodników my sprawdzamy na pozycje napastnika - łowcę goli . Był Włoch , teraz jest Bułgar , o którym nic nie wiadomo , oby to nie był drugi Giacomo...Poza tym wspomniany juz Mezzero , Gruchalski , Kozieł...To mają byc zawodnicy , którzy zapewnią nam wiosną bramki ? Po prostu ręce opadają...Mają do nas przyjechac dwaj Bośniacy z...III ligi szweckiej , no dosłownie zajebiocha...Bardzo dobrze , ze testujemy wielu zawodników , ale ja (i chyba nie tylko ja) czekam aż na treningi przyjdzie ktoś kto bedzie mógł zapewnić nam bramki...

Wiciowiec
23-01-2008, 18:46
Kiedyś ściągneliśmy Moskałę z III ligi i przypomnij sobie ile bramek dla nas strzelił. Testujemy zawodników, którzy są w naszym zasięgu "płacowym" i po to ich testujemy, żeby sprawdzić, czy mają te umiejętności. Nazwiska bramek nie będą strzelać...

przemol1984
23-01-2008, 18:57
Ale sam zobacz - Gruchalski - 8 bramek w IV ligowym Wawelu Wirek (taki drugi Kopanski),Kozieł nawet nie ma miejsca w podstawowym składzie Również IV ligowego Ruchu Radzionków , Mezzero - wszyscy wiemy , o Bośniakach tez nic nie wiadomo poza tym , ze grali w III lidze szweckiej i ze jeden z nich nie załapał sie w Bełchatowie . Teraz ten Bułgar . Powiedz , naprawde widzisz w tych zawodnikach piłkarzy pokroju Moskały ???

RobertSK
23-01-2008, 19:58
Kurwa nie zagrali jeszcze ani minuty u nas a Ty juz ich skreslasz...najpierw trzeba dac im szanse zeby cos pokazali pozniej oceniac...

Nazwiska nie grają takze testowac testowac i jeszcze raz testowac....moze z 10 zawodników znajdzie sie 1 który bedzie dobry...i to juz bedzie sukces...

Tak patrze na ostatnie newsy i robi sie ciekawie....chyba sie wybiore na ten piątkowy sparing mimo studniówki w ten dzien...trzeba im sie przyjrzec i tyle:)

pozdro

KOYOT
23-01-2008, 21:46
Zgadzam się z Robertem trzeba szukać może znajdzie się jakaś perełka co postrzela coś w tej rundzie

Shellu
23-01-2008, 22:52
Przemol nie wiem czemu uczepiłeś się tak tego Kozieła.

Był u nas raptem na 2 trneingach i już go nie ma : )

Reszta wg mnie jak najbardziej do sprawdzenia, a osobiście patrząc na treningi to musze powiedzieć, że Bartosz Iwan, jeśli do nas ostatecznie trafi, może być naprawdę sporym wzmocnieniem, bo prezentuje się bardzo dobrze : ]

Flame
24-01-2008, 07:18
Testować jak najbardziej trzeba i tu Robert ma 100% racji. Trzeba sobie zdać sprawę, że przy naszych możliwościach finansowych, grać u nas mogą Bułgarzy z III ligi greckiej, Włosi z VI niemieckiej, czy Bośniacy z III ligi szwedzkiej. Co do Gruchalskiego, to on zdaje się był w tym roczniku co Plizga, więc raczej grzał ławę, bo przecież wtedy mieliśmy atomowy atak Plizga-Mielnik.

Co do Iwana choć treningów nie widziałem, to zgadzam się z Shellem jak ostatecznie do nas trafi, to z pewnością będzie najciekawszym naszym zimowym transferem.

Nad jeszcze jedną rzeczą pomyślałem oglądając kilka spotkań Pucharu Narodów Afryki. Są tam reprezentacje typu Sudan, czy Benin gdzie niektórzy całkiem ciekawi piłkarze grają w miejscowych klubach prawie "boso". Nie mówie tu o Nigerii, Kamerunie czy WKS, ale o tych właśnie słabszych drużynach. Tacy piłkarze kontrakt nawet niewielki w II lidze polskiej wzięliby z pocałowaniem ręki.

MichalS78
24-01-2008, 09:33
Nad jeszcze jedną rzeczą pomyślałem oglądając kilka spotkań Pucharu Narodów Afryki. Są tam reprezentacje typu Sudan, czy Benin gdzie niektórzy całkiem ciekawi piłkarze grają w miejscowych klubach prawie "boso".

Chyba się trochę zagalopowałeś. W kadrze Sudanu jest 12 graczy klubu Al-Hilal i 11 reprezentantów z El-Merriekh Omdurman (przykładowo, wg cennika obrońca Musa El Taybe jest wyceniany na ok 150 tys Euro, a jest tam w kadrze wielu znacznie droższych). Powiem tylko że Al-Hilal w poprzedniej edycji Ligi Mistrzów doatrł do półfinału, gdzie przegrał w dwumeczu 3:4 z późniejszym triumfatorem rozgrywek, tunezyjskim Esperance.

Co do piłkarzy Beninu to większość gra już w europejskich klubach niższych lig, tyle, że są to ligi Włoch, Anglii, Szwecji, Portugalii, Francji, Danii. Inni graja w RPA, Bahrajnie, Algierii, Tunezji, WKS czy też Nigerii. Z rodzimej ligi jest chyba raptem 3 czy 4 piłkarzy.

Flame
24-01-2008, 10:09
Michał chodziło mi generalnie o słabsze reprezentacje afrykańskie, niekoniecznie grające na PNA. Przyznaję, że Sudan to przykład może niezbyt trafione, ale chodziło mi o odróżnienie od afrykańskich potentatów. Zresztą podobną dyskusję kiedyś prowadziliśmy o niewiodących drużynach w Ameryce Południowej.

kimgaj
24-01-2008, 10:17
Flame, tak jak pisałeś III, IV ligi europejskie to dla nas górna półka jeśli chodzi o obcokrajowców. O tych, którzy grają w Mistrzostwach Afryki, w sytuacji gdy stać nas co najwyżej na zgrupowanie w Rybniku możemy NA RAZIE zapomnieć.
Nie jest broń Boże jakaś krytyka, tylko stwierdzenie, ze w takich realiach funkcjonujemy i tyle.

przemol1984
24-01-2008, 17:10
Teraz , w związku z dzisiejszą degradacją Zagłębia , wartoby może było postarać sie o sprowadzenie lub wypożyczenie Dawida Plizgi ?

ertai
24-01-2008, 17:25
ja mysle ze teraz to Lubin go nie pusci i nie bedzie budowało kadre na takich perspektywicznych zawodnikach

Michał
24-01-2008, 19:26
poczekajmy z tym Zagłębiem do lata :) Nie musze przypominać chyba "akcji" z Ruchem początkiem sezonu ;)

gieksiarz.wnc
24-01-2008, 19:52
Michał ale to byla licencja anie sprzedwczykostwo,wiec nie bardzo jest co porownywac,lecą i tyle

karol
24-01-2008, 23:18
Co do Dawida Plizgi ,jest On w kręgu zainteresowania zabrzańskiego Górnika.
Osobiście nie wierzę w powrót Dawida na Bukową w tym sezonie,jak i również w najbliższych kilku latach.

kimgaj
25-01-2008, 08:37
Tak szczerze, to mnie już męczy temat Dawida. Nie wiem, czy to dla nas taki dobry interes ogrywać zawodnika Zagłębiu, z którym za pół roku możemy walczyć o I ligę?

rafalbombel
25-01-2008, 13:50
Właśnie wróciłem z treningu GieKSy i musze przyznać że ten Lilo wcale nie jest taki cienki. W gierce wewnętrznej pokazał się kilka razy z dobrej strony - bardzo dobrze wychodził na pozycje, dobra szybkość no i jakieś pojęcie o technice też posiada....zobaczymy -to na razie treningi ale myśle że mógłby się nam przydać :)

dodo
25-01-2008, 13:51
Mam nadzieje ze dogadaja sie z Iwanem. Lilo bez rewelacji . Moim zdaniem jesli obcokarajowiec nie jest lepszy co najmniej dwa raz od naszej mlodziezy to nie ma co go trzymac . A co do gry ..powinni grac duzo wiecej srodkiem i jeden na jeden na treningach . Ciagle wrzutki Maro to za malo . Nie moge sie doczekac sparingu z Zaglebiem

Slavoy
25-01-2008, 14:55
Dobrze grali Wijas i Iwan, Lilo szybki ale nieskuteczny, Plewnia słabo, nie brał gry na siebie tylko oddawał ciągle piłkę do tyłu, Gielza wyróżnił się tym, że zmarnował karnego. Wysoki środkowy obrońca (nie wiem kto to) wypadł słabo. Nieźle na prawej pomocy Sadowski.

bari
25-01-2008, 15:00
A jak tyn z Bułgarii ?

Ultimate
25-01-2008, 15:37
No moim zdaniem Georgi Biżew prezentował sie całkiem przyzwoicie.

Michał
25-01-2008, 15:38
http://www.gieksa.pl/news.php?id_news=2392&nid=gl

Lilo mamy z głowy

mario
25-01-2008, 17:07
Szkoda odwołanego sparingu, byłem bardzo ciekaw postawy Biżewa, bo na wczorajszym treningu zaprezentował się bardzo dobrze. Dziś początek miał słaby, potem się rozkręcił strzelając 2 bramki (plus jedną, nieuznaną ze spalonego). Choć liczyłem na coś więcej, ale i tak jest całkiem przyzwoicie jak to ktoś napisał.

Lilo, podobnie jak Biżew, na początku niewidoczny, ale z upływem czasu coraz częścięj zagrażał bramce Budki. Szybki, często zapędzał się pod linie końcową i próbował zgrywać do środka. Strzelił bramke (w sumie dwie, ale jedna też ze spalonego nie została uznana). Szczerze to można go było jeszcze przetestować, choć lepsze wrażenie zrobił na mnie Biżew.

Iwan naprawde byłby dla nas wzmocnieniem!! Poza 3 bramkami miał jeszcze kilka okazji, dobrze grał też w środku pola. Mam nadzieję, że jak najszybciej podpiszemy z nim kontrakt.

Z drugiej strony zaprezentował się dziś Gruchalski - słabo, nic więcej nie można napisać. Podobnie jak o Kaźmierczaku.

Plewnia dosyć niemrawo. Z jednej strony bez większych błędów, a z drugiej brak pomysłu na gre, bez przebicia. Choć dwie kapitalne wrzutki z lewego skrzydła zaliczył.

Jeśli chodzi o naszych "starych" zawodników to na wyróżnienie zasłużył Sadzik - ogromne postępy zrobił, co było już widać w końcówce rundy. Może być jeszcze z niego pociecha na skrzydle! Bramki Wijasa pieknej urody - mocne strzały z 20-30 metrów.

grzana
25-01-2008, 19:04
na ilu trenigach był ten Brazylijczyk?Sztab nie skreśla go za wcześnie?

Michał
26-01-2008, 00:16
takie wypowiedzi są bezsensu, Lilo nie dla nas i nie ma co sie zagłębiać w szczegóły - tak zadycydowali trenerzy i nie można tego kwestionować, bo i tak nikt z nas nie wpłynie na ich decyzje

stara ekipa
26-01-2008, 05:02
Kurwa na dzień dzisiejszy nie mamy napastnika , Gielza pokazał to do czego nas przyzwyczaił ostatnimi czasy ...
Lilo niczym nie zachwycił (raz zmarnował wyśmienitą okazję ... kiwki z tormanem)... słuszna decyzja szkoleniowców o rezygnacji z jego usług .
Bułgar ma pojęcie o grze ... zobaczymy co pokarze w sparingu .
Iwan najlepszy z testowanych , brać :)

Testować , testować i jeszcze raz testować !!!

Tomass
26-01-2008, 11:12
Zimowe okienko tranferowe sie powoli kończy a tu jak narazie dwa kontrakty zostały podpisane... cieniutko z tymi wzmocnieniami ...

kebab w bułce
26-01-2008, 11:53
Bez oszukiwania się, Gieksy nie stać na Lilo zresztą i tak jest słaby.

Flame
26-01-2008, 12:47
Jasne, że chodzi o kasę. Wielu innych testowanych wcześniej zawodników nawet po katastrofalnych występach w pierwszych sparingach dostawało kolejne szansę, żeby tylko wspomnieć Mezzerro poprzedniej zimy.

19janek64
26-01-2008, 12:54
Tak szczerz to tylko słyszymy że jacyś piłkarze pojawiają sie na trenigach - chyba już z 10 zawitało . W kwesti wzmocnien jest mało konkretów , może coś sie zmieni po sparingu z Zagłebiem . Porzyjemy zobaczymy .

przemol1984
26-01-2008, 13:43
Mnie też wkurza to , że nie ma konkretów co do transferów , ale spójrzmy na nasze realia - jesteśmy zbyt biedni , żeby konkurować z innymi klubami z OE i z II ligi . Poza tym , jeśli zawodnik ma do wyboru 2 lub więcej klubów to wiadomo , że wybierze ten , który da mu więcej pieniędzy ( Wiśniewski , a w przeszłości Kosmalski , Chwalibogowski ) . Zawodnicy ci dobrzy co już u nas trenują lub kiedyś trenowali z pewnością czekali na bardziej korzystną propozycję , bo my w tej chwili nie jesteśmy raczej w stanie w pełni zadowolić solidnego , ligowego grajka . Dlatego jeśli już taki podpisze z nami umowe to najczęściej bardzo pózno . A co do innych zawodników to zarząd boi sie osd razu zakontraktować zawodnika mniej znanego , bo nie jest go do końca pewien , dlatego trzeba takiego gruntownie przetestować , bo jak sie go już ''zaklepie'' to trzeba mu płacić pensję ( pó roku temu wzięliśmy Nikodema i teraz mamy nauczkę ) . Nie wiem jak Wy , ale ja na prawde mam zaufanie do naszych działaczy ( szczególnie do Jana Furtoka , który oddał serce dla naszego klubu )

lukasz1964
26-01-2008, 13:45
Moim zdanie ten Kosciukiewicz by sie nom przydol tylko zeby juz nie trapily go kontuzje bo w 2 lidze w sosnowcu grol zazwyczaj w pierwszym skladzie i zbierol niezle recenzje . pozdro

krzyzak
26-01-2008, 16:07
a mnie wkurza ciągłe hasło "za biedni" od 1995 roku nic się nie zmieniło - jest w tym aspekcie tak samo jak za starego i młodego Dziury. spójrzmy na ten problem szerzej. weżmy kryterium - 1. miasto wojewódzkie 2. drużyna na najwyższym szczeblu rozgrywek w popularnych dyscyplinach zespołowych(piłka nożna, hokej na lodzie, siatkówka, koszykówka, żużel - nie do końca dyscyplina zespołowa, ale w Polsce liga ma prestiż i wysoką oglądalność). i co naj wyjdzie? naprzód janów - no comments. pod tym względem słabsze od nas jest tylko Opole, a na równi jesteśmy tylko z Zieloną Górą. A przecież nie brakuje u nas dużych i średnich firm, zaryzykuje twierdzenie że stać nas jako miasto przynajmniej na mocny, walczący o puchary piłkarski GKS, oraz mocny hokej. czasy Dziury i Burzyńskiego już minęły, a my dalej stąpamy w miejscu.

Flame
26-01-2008, 16:55
a mnie wkurza ciągłe hasło "za biedni" od 1995 roku nic się nie zmieniło - jest w tym aspekcie tak samo jak za starego i młodego Dziury. spójrzmy na ten problem szerzej. weżmy kryterium - 1. miasto wojewódzkie 2. drużyna na najwyższym szczeblu rozgrywek w popularnych dyscyplinach zespołowych(piłka nożna, hokej na lodzie, siatkówka, koszykówka, żużel - nie do końca dyscyplina zespołowa, ale w Polsce liga ma prestiż i wysoką oglądalność). i co naj wyjdzie? naprzód janów - no comments. pod tym względem słabsze od nas jest tylko Opole, a na równi jesteśmy tylko z Zieloną Górą. A przecież nie brakuje u nas dużych i średnich firm, zaryzykuje twierdzenie że stać nas jako miasto przynajmniej na mocny, walczący o puchary piłkarski GKS, oraz mocny hokej. czasy Dziury i Burzyńskiego już minęły, a my dalej stąpamy w miejscu.

Mam takie samo zdanie...a wnioski czemu się tak dzieje, niech sobie każdy sam wyciągnie.

A co do transferów to coś czuje, że doczekamy się jeszcze wiosną ataku Twin Towers -> Gielza-Nikodem.

Krzyś
26-01-2008, 19:31

otóż to...

Pablo NFG
27-01-2008, 09:22
Marcin Burkhardt jest do wzięcia z Legii...

Jasiu Furtok dobrze zna sie z trenerem Urbanem więc... :>

Tylko czy ta "kapryśna gwiazdeczka" bedzie chętna do gry w II-ej lidze...

marcin GieKSa
27-01-2008, 09:34
Czesio zejdz na ziemie...........chciałbyś u Nas Burkharda , jak Nas nie stac na piłkarzy pokroju Wiśniewskiego czy Lilo...

Pablo NFG
27-01-2008, 09:52
Jeżeli zawodnik jest w dołku i zależy mu na odnalezieniu dawnej formy to jest w stanie dużo poświęcić (finanse) aby wrócić na szczyt... Tym bardziej, że Marcin ma dopiero 25 lat, więc jeszcze ma czas, aby dużo osiągnąć... Wystarczy tylko chcieć...

marcin GieKSa
27-01-2008, 09:55
no to w takim razie odbudowuje on forme gdzies w sredniaku O.E a nie w zespole 2 ligowym...ja tez bardzo bym chcial zeby bylo Nas stac na pilkarzy pokroju Burkharda ale niestety realia jakie mamy takie mamy...

Flame
27-01-2008, 10:13
Burkhardt pewnie i by trochę poświęcił, żeby się odbudować, tyle że on w Legii zarabiał z pięć razy tyle co Lilo w Ruchu, na którego nas nie stać.

Tak jak piszę Marcin, trafi do jakiegoś słabszego klubu OE, albo czołówki II ligi.

Shellu
27-01-2008, 10:34
Dajcie spokój, nawet abstrahując od pieniędzy, Burhardt zagrał w swojej karierze dobrze raptem w kilku meczach. Dla mnie przereklamowany, a do tego za dużo pije piwa.

Kamil
27-01-2008, 11:07
Dajcie spokój, nawet abstrahując od pieniędzy, Burhardt zagrał w swojej karierze dobrze raptem w kilku meczach. Dla mnie przereklamowany, a do tego za dużo pije piwa.

A Ty za dużo brukowców czytasz:zabki: Ktoś mu kiedyś przypiął łate i teraz wszyscy myślą, że ciągle chleje.

Krist VB
27-01-2008, 13:33
Moze za mało tego piwska złopie. Są przypadki, że bez piwa ani rusz :)

Pyciek
30-01-2008, 19:18
No ale skoro jesteśmy "za biedni" żeby kupować innych zawodników, to na co w takim razie została przeznaczona kasa za Polczaka? Bo wydawało mi się, że po to go sprzedajemy, żeby za te pieniądze kupić kilku tańszych zawodników... Czy może te kilkaset tysięcy pójdzie na pensje dla Gielzy i Nikodema?

glandi
30-01-2008, 21:09
Taka kasa prawdopodobnie pójdzie na pensję kadry do końca sezonu.

Junior
31-01-2008, 09:01
Przeciez kasa za Polczaka nie idzie jednym transferem pienieznym na konto tylko w ratach.

Widze, ze jest chyba prowadzony na forum konkurs bardziej blyskotliwej wypowiedzi...

longman
31-01-2008, 09:17
Przeciez kasa za Polczaka nie idzie jednym transferem pienieznym na konto tylko w ratach.

No i?!?
Nie wiem, czy jestem błyskotliwy, czy nie ale nie rozumiem o co chodzi z ratami. W ratach, czy nie to chyba w budżecie zarząd zapisuje na co są te pieniądze przeznaczane - bieżące wydatki, transfery. Gdybyśmy kogoś za to kupili to pewnie też w ratach i pewnie raty za Polo spływałyby wcześniej i oddawalibyśmy to klubowi skąd pozyskaliśmy zawodnika. W ratach, czy nie można wydać te pieniądze na papierze, czyli kupując innego zawodnika. Te pieniądze byłyby wydane i równie dobrze moglibyśmy ich nigdy nie zobaczyć, bo Zarząd by powiedział Cracovii, żeby uregulowała naszą płatność w tym trzecim klubie. W ratach, czy nie ratach jakoś różnicy nie widzę, no mogę sobie wyobrazić, ze jakiś klub wisi ZUSowi 500.000 do maja, a do maja dostanie jedną ratę powiedzmy 300.000, a drugą powiezdzmy drugie 300.000 do Września. No ale jaką to różnicę robi u nas?

gorski1991
31-01-2008, 13:20
Ja jestem zdania że trzeba wziąść Biżewa, Iwana i szukac dalej !!!!

rafalbombel
31-01-2008, 19:18
31-01-2008 15:43

W dzisiejszym treningu GKS Katowice, który odbył się na boisku Rapid, wziął udział kolejny testowany zawodnik – Mateusz Kocur.

Kocur urodził się w 1987 roku. Pomocnik. Grał w Pogoni Leżajsk, a obecnie jest zawodnikiem Orła Przeworsk. W bieżącym sezonie zdobył jedną bramkę dla Orła w podkarpackiej IV lidze – ustalił wynik spotkania ze Zrywem Dzikowiec na 2:0.

Piłkarzowi będzie się przyglądać sztab szkoleniowy GKS Katowice.
www.gieksa.pl

Mateusz
31-01-2008, 19:34
Wypadalo by sprawidzic Kruka z Rozwoju. Pozbycie sie jego bylo WIELKIM bledem.

RobertSK
01-02-2008, 04:57
Pisze to o prawie 6 rano po ciezkiej studniówce ale...masz racje Mateusz....Kruk jak najbardziej do sprawdzenia!!

Flame
01-02-2008, 08:17
Powiem szczerze, że nie sądzę, żeby Kruk chciał wrócić kiedykolwiek do Katowic. :8

Padrino
01-02-2008, 09:23
Powiem szczerze, że nie sądzę, żeby Kruk chciał wrócić kiedykolwiek do Katowic. :8

szczerze to nie sądze żeby Katowice go chciały, to jest przykład niewyjaśnionego przereklamowania...

Flame
01-02-2008, 11:31
To czy to przereklamowanie to pokaże już czas....

Michał
01-02-2008, 11:55
zaraz zaraz, czy czasem dzisiejszej nocy nie minął termin transferów w Europie? Czyli co, do naszej drużyny trafił tylko Piotrek Plewnia?

Artis
01-02-2008, 12:01
Michał ale Europa gra nieco inaczej niż my. Szkoda, żeby w środku przerwy miedzy rundami zabroniono kupować zawodników. U nas jest do końca Lutego.

qwazi
01-02-2008, 12:04
"my jeszcze w Europie nie jestesmy":P-zart
u nas przeciez do konca lutego mamy okno.

gorski1991
01-02-2008, 13:45
Wie ktoś co jest z Bartłomiejem Chwalibogowski?? Bo nieby miał u nas na testach być i anie słychu anie widu :):):) A on by nam sie przydał :):)

ertai
01-02-2008, 14:29
on miał być czescia rozlieczenia w wypadku przejscia Polczaka do Bełchatowa jesli dobrze pamietam

Kamil
01-02-2008, 15:09
Ma ktoś więcej info na temat tego Kocura?? Z tego co się zorientowałem to jest podstawowym skrzydłowym czołowej drużyny 4 ligi podkarpackiej i podobno jest w tej lidze jednym z najlepszych zawodników......zobaczymy jutro;)

jondroLGT
01-02-2008, 15:58
a czy okno nie zamknęło sie tylko w Anglii? a w Europie jest nadal otwarte?

Piter_Jaw
01-02-2008, 16:20
Nie nie..we Wloszech, Hiszpanii tez juz pozamykane :zabki:

toh
01-02-2008, 17:35
no to nie będzie spektakularnych, milionowych transferów z Primera Division. Spora strata.

19janek64
01-02-2008, 18:42
pare rozdziałów do tyłu jest napisana ,że GKS nie szuka po niższych liga utalentowany piłkarzy , tylko wypalonych graczy z 1 ligy . Może ten chopak to właśnie taki talent . Okarze sie jutro w sparingu czy z niego taki nieoszlifowany diament . :-)

Krzyś
02-02-2008, 09:31
W "Sporcie" piszą, że GKS interesuje sie Mikulenasem ...

Ponoc rozmowy juz sa prowadzone.

rafalbombel
02-02-2008, 09:39
Myśle że Mikulenas byłby dla nas lepszym wzmocnieniem niż Kazimierczak - jego menadżer ponoć robi jakieś problemy (czyt. Sport). No i na moje oko Kazimierczak nic wielkiego nie pokazał ani w gierce wewnętrznej, ani w sparingu z Zagłebiem.
Mikiulenas dla Ruchu strzelał dużo bramek w 2.lidze i napewno dołożył swoją cegiełke do awansu niebieskich.

Pablo NFG
02-02-2008, 11:52
Miki na tak !!!

depesz
03-02-2008, 21:35
Jesli to czyta nasz trener to ja proponuję Wojciecha Myszora. Duże doświadczenie w 1 lidze (Radzionków, Wodzisław, Śmierdziele). Pomimo że ma już swoje lata świetnie by się nadawał do NASZEJ drużyny. GieKSiarski charakter (masa kartek niczym Andrut), dobre znajomości z Trenerem (nie znajomości typu "znajomości"), z Kapitanem Sierą, z Markowskim czyli z przywódcami i bojownikami Naszej Gieksy. Kondycyjnie przewyższa na pewno połowę naszych piłkarzy, no i ten charakter. Najlepsze jest to że jest do wziecia, gra w V lidowym GTS Bojszowy w którym króluje i ... się marnuje!! Nie mówię że to jest inwestycja, ale na pewno przydało by się jego doświadczenie naszym młodym piłkarzom na jakiś sezon czy dwa. Poza tym to chłopak z typowym śląskim charakterem, a nie jakaś rozkapryszona gorolska gwiazdeczka!! Marzy mi się stworzenie Gieksy z samych wojowników typu Ledwoń, Andrut, Swierczewski, Pęczak, Jojko, Gatuzzo ;-))
Pozdrawiam i mam nadzieję na rozpatrzenie mojej propozycji przez sztab szkoleniowy.

Padrino
04-02-2008, 07:25
Przecież Myszor był w klubie za pracą rok temu i trenerzy się wtedy nie zdecydowali na niego

Damianos
05-02-2008, 07:41
http://www.90minut.pl/news.php?id=676090 No i ..uj.. strzelil..; moj idol poszedł do 3 ligi..To by bylo wzmocnienie i to bylby zawodnik jakiego nam brakuje.. Mikulenas nie sprawdzil sie nie tylko w Gieksie ale w kazdym innym polskim klubie oprocz Ruchu.....

Tom
05-02-2008, 08:08
http://www.90minut.pl/news.php?id=676090 No i ..uj.. strzelil..; moj idol poszedł do 3 ligi..To by bylo wzmocnienie i to bylby zawodnik jakiego nam brakuje.. Mikulenas nie sprawdzil sie nie tylko w Gieksie ale w kazdym innym polskim klubie oprocz Ruchu.....

No fakt... w Polonii Warszawa również się nie sprawdził...

Flame
05-02-2008, 10:24
Tom, ale jak na 17 sezonów kariery, to jeden udany w Polonii to naprawdę niewiele. Mikulenas zawsze bazował na szybkości, bo technicznie był tragiczny. W wieku 34 lat raczej już nawet ta szybkość mu nie została. Dla mnie to on spartolił sprawę, jak polazł do Dynama Zagrzeb, gdzie na odegranie jakiejś większej roli nie miał szans. Zresztą najlepszy dowód, że przez ostatnie 8 lat był w dziewięciu klubach po powrocie z Chorwacji.

kimgaj
05-02-2008, 10:38
Ja zawsze twierdze, ze każdemu należy dać szansę, bez względu na wiek itp. Bo może się okazać, ze Mikulenas idealnie się wstrzeli do naszego stylu grania, a na przykład Pilzga, o którym wszyscy tu na forum marzą nie. Po to są sparingi i okres przygotowawczy, aby trenerzy mogli to ocenić.

Ja osobiście uważam, ze tak czy inaczej Miki byłby dla nas sporym wzmocnieniem biorąc pod uwagę napad, którym dysponujemy.

whyduck
05-02-2008, 10:46
lepszy Miki niż Gielza

taka prawda

a oczekiwania finansowe pewnie podobne heh

Wojta$
05-02-2008, 11:05
Kolejny dziadek w GieKSie..... kurwa to juz sie chyba staje tradycja ze bierzemy do siebie graczy ktorzy kurwa nikaj sie nie lapali, x sezonow nie grali i chuj...

nie doczekamy sie na bukowej nowego,mlodego,perspektywicznego zawdonika ktory bedzie u nas gral a nie Mikulenas dziad i na dodatek ze smieRdzielowa

DziEs
05-02-2008, 11:18
Kolejny dziadek w GieKSie..... kurwa to juz sie chyba staje tradycja ze bierzemy do siebie graczy ktorzy kurwa nikaj sie nie lapali, x sezonow nie grali i chuj...

nie doczekamy sie na bukowej nowego,mlodego,perspektywicznego zawdonika ktory bedzie u nas gral a nie Mikulenas dziad i na dodatek ze smieRdzielowa

Może doczekamy się Iwana ...
Jeśli dotychczasowe pogłoski się sprawdzą ...

przemol1984
05-02-2008, 11:22
Ja jakiś czas temu pisałem o nim , że dobrze by było jakby do nas ponownie zawitał . Zapomnieliście jak zaledwie rok temu ''wymiatał'' w II lidze ? Wielu z Was chyba nie podoba sie to , że on przychodzi ze śmierdzielowa...i że na 34 lata . Gramy w II lidze , a nie w OE czy LM . Poza tym nie oceniajcie zawodnika po wieku , niech zagra w sparingu i zobaczymy , wg mnie bedzie lepszy niz Gruchalski czy Kazmierczak...Moim zdaniem on jest w stanie zagwarantowac nam bramki w II lidze , więc jestem jak najbardziej za tym , zeby go gruntownie sprawdzic .

Taz
05-02-2008, 11:54
Tom, ale jak na 17 sezonów kariery, to jeden udany w Polonii to naprawdę niewiele. Mikulenas zawsze bazował na szybkości, bo technicznie był tragiczny. W wieku 34 lat raczej już nawet ta szybkość mu nie została. Dla mnie to on spartolił sprawę, jak polazł do Dynama Zagrzeb, gdzie na odegranie jakiejś większej roli nie miał szans. Zresztą najlepszy dowód, że przez ostatnie 8 lat był w dziewięciu klubach po powrocie z Chorwacji.

Zgodzę się z Tobą Flame. Może i Mikulenas byłby dla nas mocniejszym punktem niż Gielza i Nikodem razem wzięci, ale osobiście wolałbym aby sztab porozglądał się za jakimś zawodnikiem pokroju Kaliciaka, tzn. młody, perpektywiczny, mający akcenty w młodzieżowych reprezentacjach. Jest bardzo dużo takich chłopaków.

Mikulenas przypuszczam weźmie więcej kasy niż Gielza czy Nikodem, poza tym pogra u nas koło roku... a lepszy już nie będzie...

przemol1984
05-02-2008, 12:12
Taz - ino , że zawodnicy pokroju Kaliciaka , perspektywiczni , mający za sobą gre w reprezentacji troche kosztują , niestety . Już teraz mamy problemy z wykupieniem go z Polkowic . Prawda , ze mamy kase za Polczaka , ale fakkt , ze z zawodników takich od razu ''do grania'' , w miare młodych to nasz klub chce pozyskac praktycznie ino Iwana . Widocznie są w klubie równiez inne pilne wydatki /byc moze równiez zaległosci wobec zawodników/ . Więc ja bym nie liczył teraz na sprowadzenie jakiegoś zdolnego młodzieżowca , co ma za sobą lub jest w trakcie gry w U-21. A co do innych zawodnków to ja nie mówie , ze Plewnia jest słaby , na lewą pomoc w sam raz , ale tu była mowa o zdolnych młodzieżowcach...

kimgaj
05-02-2008, 12:13
Tak żeby być sprawiedliwym, to zdolny i perspektywiczny Iwan, którym się zachwycamy nie przebił się do składu przeciętnej w końcu Odry. Co wcale nie znaczy, ze u nas nie będzie wymiatać aż miło.

Wojtas - takich piłkarzy to sobie najlepiej samemu wyszkolić, bo inaczej masz małe szanse, aby Ci go nie podkupiły znacznie bogatsze od nas kluby. Ale do tego trzeba mieć chociażby porządne boiska treningowe.

Zgadzam się z Przemolem, dejmy synkowi szansę, niech pokarze co potrafi, a jak będzie dobrze grał to.... co mnie obchodzi skąd przyszedł? Ważne czy chce grać dla GieKSy i tyle.

PS.
Szkoda, ze nie wszyscy pamiętacie "dziadka" Janoszkę. Też się wtedy zastanawiałem, po co my go bierzemy i po paru meczach już wiedziałem...

Taz
05-02-2008, 12:36
Nie jestem przeciwny temu żeby Mikulenasa sprawdzić. Po prostu wole aby inwestować w młodych. Przed drugą ligą, zaraz po awansie, też nikt się nie spodziewał że może zagrać u nas młodzieżowy reprezentant Polski, ale się sprawdził i jest mocnym punktem w składzie. Chodzi mi o szukanie właśnie takich zawodników, którzy mają ambicję żeby grać wyżej, którzy wcześniej zostali gdzieś zauważeni, a obecnie "męczą" się w niższych ligach.

Mam też nadzieje że wzmocnienia zimowe nie zabiorą możliwości gry młodym zawodnikom typu Cholerzyński, Mieszczak, Sadzik, którzy moim zdaniem stale robią postępy.

Chciałbym wiedzieć też czy faktycznie jest coś na rzeczy z Dżenanem Hosiciem o czym pisałem w innym temacie... Myślę że on by się przydał w obronie...

katowicer
05-02-2008, 13:06
z młodych perspektywicznych mamy Okrzesika,gdzieś tam grywał w młodzieżówkach,co z nim,dobry, słaby,będą z niego ludzie?

Taz
05-02-2008, 13:11
Moim zdaniem musi się ograć. Ma dobre warunki fizyczne, ale bardziej go widzę na prawej obronie a nie na środku. Przychodził jako nadzieja a teraz trener nie daje mu zbyt dużo szans by grać. Może teraz jak Polo odszedł coś się zmieni.

przemol1984
05-02-2008, 13:17
Myśle podobnie jak Taz - przychodził jako nadzieja , a teraz...tuła sie po rezerwach . Po prostu zmarnowany talent , bo przeca za wygląd sie wtedy do reprezentacji nie dostał...

bari
05-02-2008, 15:13
Bułgar out

gieksa.pl

lolo1989
05-02-2008, 15:39
No i dalej w ataku bedzie nasza super gwiazda S.Gielza

mario
05-02-2008, 15:56
oby znaczyło to, że mamy o wiele lepszych napastników na oku, w przeciwnym razie..... aż boje się myśleć.

marcin GieKSa
05-02-2008, 16:05
no czekamy na ta ofensywe transferową...

gorski1991
05-02-2008, 16:11
J czekam na srodkowego i lewego obronce bo nawet gdyby nie przyszedłzaden napastnik to mysle Kaliciak Jaromin a na prawa pomoc sadzik albo gorski

Conrado Coneri
05-02-2008, 16:22
mało cos przechodzi napastnikow przez testy :sportowiec: nie wspominam obronie i pomocników a Mikulenas to znak zapytania duzy jak on grał osotnio w smierdzielowie to jak tam dobre noty miał niech go zobacza na sparingu ,ale ja bym wolał wicej napastnikow z nizszych lig i tanich

Gruby
05-02-2008, 16:57
Ciekawa sprawa z tym Biżewem-niby trener chwali go po poprzednich meczach:że szybki,waleczny,że potrafi zastawic sie i odegrać,no i w końcu strzelił pare bramek...I nagle rezygnuje sie z gościa.Wygląda na to że jeszcze długo będziemy "oklaskiwać' Sebusia w ataku.I nie będzie dla niego alternatywy.Ile jeszcze meczów musimy przegrac przez strzelecka indolencje naszych "napastników",by ktoś przyjżał sie bliżej temu trenersko-kolesiowskiemu układowi gdzie graja tylko swoi?

Kamil
05-02-2008, 17:41
Biżew nie strzelił w 3 sparingach rzadnej bramki, więc po co nam kolejny umiejący się zastawić, ale nieskuteczny napastnik??

rafalbombel
05-02-2008, 17:56
Ten Biżew wcale niebył taki rewelacyjny - co to za napastnik co w trzech meczach nie zdobył ani jednej bramki, co z tego że się wyróżnia na treningach (przecież S. Gielza też na treningach w rundzie jesiennej błyszczał dlatego też grał w podstawowym składzie - no i co z tego wyszło wszyscy wiemy), co z tego że się dobrze ustawia do piłki - My potrzebujemy napastnika bramkostrzelnego.
Miałem okazje obserwować go w dwóch gierkach i na moke oko to wcale nic nie pokazał. Chwilami obserwoałem go przez dłuższy czas i musze powiedzieć że nawet biegać mu się niezabardzo chciało, a przecież był na testach i powinien zawalać jak z motorkiem w dupie. BARDZO DOBRA DECYZJA NASZEGO SZTABU SZKOLENIOWEGO - dość wzmacniania rezerw !!!