View Full Version : TS Podbeskidzie - GKS Katowice /Sobota - 18.10.2008
W najbliższą sobotę na stadionie przy ulicy Legionów w Czechowicach TS Podbeskidzie będzie podejmowało GieKSe.
GieKSa jak narazie na wyjeździe w tej rundzie nie zdobyła, kompletu punktów.
Jak wiemy Podbeskidzie przegrało w poprzedniej kolejce 1:2 z Turkiem który kwalifikuje się aktualnie na 15 miejscu.
Widać, że górale są do pokonania i miejmy nadzieje, że GieKSa zdobędzie swoje pierwsze trzy punkty na wyjeździe. Niestety w tym meczu My kibice nie będzie obecni z powodu zarządzenia PZPN.
TS Podbeskidzie
Statystyki:
Mecze u siebie:
- Zwycięstwa: 5
- Porażki: 1
- Remisy: 1
Mecze na wyjeździe:
- Zwycięstwa: 3
- Porażki: 3
- Remisy: 2
GieKSa
Mecze u siebie:
- Zwycięstwa: 3
- Porażki: 1
- Remisy: 4
Mecze na wyjeździe:
- Zwycięstwa: 0
- Porażki: 6
- Remisy: 3
czas na pozytywne zmiany w statystykach wyjazdowych...
ostatnia szansa w tej rundzie!
robertgacmanga
15-10-2008, 18:20
Podpowiedzcie jak zdobyc bilet na mecz bylem w Bielsku chcialem kupic bilet,to cwoki z Podbeskidzia mi powiedzieli ze w pierwszej kolejnosci kibole z kartami,oczywiszcie po chwilowej pyskówce zorientowali sie ze jestem kibicem GieKS-y wiec mogłem zapomniec o bilecie!!!!Ale ja chce byc na meczu i nie oposcic zadnego wiec doradzcie mi jak dostac bilet!!! Forum Podbeskidzia to sredniowiecze!!! Jak mi niekt nie pomoze i tak pojade i bed skamlał o wejsciówke pod brama Walcowni!!! I kazdy kibic powinien zrobic to samo!!!
Zawsze można stanąć pod płotem :D
tam też wszystko widać, a za wejściówkę nie płacisz :D
Było już pisane, że na ten wyjazd jak i na każde inne nikt nie jedzie na własną reke. Są pewne odgórne zasady ustalane przez osoby od tego odpowiednie i jak tworzymy ogól to lepiej się ich trzymać. Wyjazd nie jest organizowany = wyjazdu nie ma. To jest temat piłkarski więc nie zaśmiecajcie go wpisami tego typu. Z mojej strony koniec.
Skończyły się żarty, zaczynają się schody...
http://www.sportowefakty.pl/photos/48146843801f0497929116.gif (http://www.sportowefakty.pl/pilka/druzyny/podbeskidzie-bielsko-biala-pilka-nozna/)http://www.sportowefakty.pl/photos/480f2f157ff00738612539.gif (http://www.sportowefakty.pl/pilka/druzyny/gks-katowice/)
Piłkarze I-ligowego Podbeskidzia Bielsko-Biała zmierzą się z GKS Katowice na zastępczym stadionie w Czechowicach-Dziedzicach. Mecz odbędzie się 18 października. (...). Już wcześniej było wiadome, że w trakcie prac przy montażu podgrzewanej murawy na stadionie miejskim w Bielsku-Białej, gdzie mecze rozgrywa Podbeskidzie, "górale" zagrają w Czechowicach-Dziedzicach dwa inne mecze: 8 października z GKS Jastrzębie, a także rozgrywany awansem mecz rundy wiosennej, z Odrą Opole, 15 listopada. O rozegranie jesiennych meczów na boiskach rywali, w których Podbeskidzie będzie gospodarzem, na rundę wiosenną, bielszczanie wystąpili do Kmity Zabierzów, GKS Jastrzębie i GKS Katowice. Zgodę wyraził jedynie Kmita. Mecz odbędzie się tam 4 października" (...).
Tyle informacja prasowa z 10 września br. (m.in. SportoweFakty.pl, skąd powyższy cytat).
A podchodząc (oczywiście z "przymrużeniem oka") do postawy Podbeskidzia w ich ostatnich meczach, można wysnuć takie konkluzje:
1. "Górale" postanowili "wynagrodzić" przychylną im Kmitę niestrzelając karnego. Honorowa Kmita poszła do końca w ambit i, jako królowa remisów, nadobnie zrewanżowała się rycersko-góralskiemu Podbeskidziu.
(Kmita 0-0 Podbeskiedzie, 4 października; w 25 min. Sebastian Ziajka (Podbeskiedzie) nie wykorzystał rzutu karnego; w 65 min. Jan Cios (Kmita) nie wykorzystał rzutu karnego). (za 90minut.pl).
2. Z kolei krnąbrnemu Jastrzębiu (które tak jak Gieksa nie zgodziło się na międzyrundową zamianę gospodarza na gościa) "górale" udzielili lekcji na zasadzie: "Nie chcieliście nam pójść na rękę? - No to popamiętajcie nas sobie!"
(Podbeskidzie 4-0 GKS Jastrzębie, 8 października; Adam Brzezina 27, Krzysztof Chrapek 57, 87, Sebastian Ziajka 90; w Czechowicach-Dziedzicach) (za 90minut.pl).
3. Następnie, przegrywając kolejny mecz z Turem w Turku, "górale" puszczają oko do Gieksy: "Tak samo moglibyśmy wam się podłożyć, gdybyście nam dali zagrać najbliższy mecz na wyjeździe...".
(Tur Turek 2-1 Podbeskidzie, 12 października, Paweł Olszewski 45, Robert Hyży 52 (k) - Maciej Szmatiuk 60). (za 90minut.pl).
A tak już poważnie (skończyły się żarty, zaczęły się schody): Zadanie czekające na odrobienie przez Gieksę w Czechowicach jest - od początku tej rundy - cały czas takie samo: "Tylko zwycięstwo!". Zwłaszcza, że wyjazdowych zwycięstw potrzeba Gieksie najbardziej. Również Gieksa, całkiem serio, musi pokazać "góralom", że nad nimi są nie tylko góry. Bez odrobienia tego zaległego zadania, czyli bez należytego opanowania materiału, trudności z naszymi kolejnymi schodami prowadzącymi w górę tabeli, czyli meczami z ostatnimi rywalami "górali" - Jastrzębiem, Turkiem i Kmitą - będą, jak by na to nie patrzeć, większe.
Ciężko stwierdzić czy w Turku to była wpadka czy Podbeskidzie wpada w jakiś dołek.Jeśli zagrają tak jak na Widzewie to punkt jest w naszym zasięgu a przy wykorzystaniu nadażających się okazji mogą być i trzy.
W zwiazku z tym, ze kibice GKS Katowice nie jada na mecz wyjazdowy z Podbeskidziem (remont stadionu) wszyscy maja zakaz wyjazdu na ten mecz na wlasna reke.
NIKT NIE JEDZIE NA PODBESKIDZIE!
GTW
Junior to raczej do tematu humor sie nadaje
taaaak?
teraz nagle wszyscy chca jechac na Podbeskidzie, bo nie ma organizowanego wyjazdu.
a jak byl wyjazd do Gorzowa, to pojechalismy w oszalamiajacej liczbie 67. :lol3:
Junior to raczej do tematu humor sie nadaje
a c w tym smiesznego ???
komunikat chyba jasny i dobitny !!!
NIKT NIE JEDZIE I ZERO SAMOWOLEK !!!
Sędzia spotkania - Łukasz Śmietanka (Radom)
http://www.ts.podbeskidzie.pl/ - strona www
http://ts.podbeskidzie.pl/forum/index.php?redir=1 - forum (o najbliższym meczu cisza)
Kadra:
BRAMKARZE:
Łukasz Merda
Sebastian Szymański
Grzegorz Burandt
OBROŃCY:
Sławomir Cienciała
Juraj Dancik
Tomasz Górkiewicz
Jacek Paczkowski
Maciej Szmatiuk
Marcin Hirsz
Piotr Koman
Michał Osiński
Paweł Baranowski
Bartłomiej Konieczny
POMOCNICY:
Łukasz Gorszkow
Rafał Jarosz
Damian Świerblewski
Grzegorz Pater
Mariusz Sacha
Paweł Żmudziński
Bernard Obiado Ocholeche
Łukasz Matusiak
Sebastian Ziajka
Piotr Duda
NAPASTNICY:
Krzysztof Chrapek
Martin Matus
Krzysztof Zaremba
Adam Brzezina
Mecze:
1. PODBESKIDZIE B-B - WISŁA PŁOCK 1-0
2. ODRA OPOLE - PODBESKIDZIE B-B 0-2
3. PODBESKIDZIE B-B - WARTA POZNAŃ 1-0
4. MOTOR LUBLIN - PODBESKIDZIE B-B 0-0
5. PODBESKIDZIE B-B - KORONA KIELCE 2-0
6. ZAGŁĘBIE LUBIN - PODBESKIDZIE B-B 3-1
7. PODBESKIDZIE B-B - FLOTA ŚWINOUJŚCIE 3-1
8. DOLCAN ZĄBKI - PODBESKIDZIE B-B 0-1
9. PODBESKIDZIE B-B - GKP GORZÓW WLKP.0-0
10. GÓRNIK ŁĘCZNA - PODBESKIDZIE B-B 3-2
11. PODBESKIDZIE B-B - WIDZEW ŁÓDŹ 0-1
12. STAL STALOWA WOLA - PODBESKIDZIE B-B 1-2
13. KMITA ZABIERZÓW - PODBESKIDZIE B-B 0-0
14. PODBESKIDZIE B-B - GKS JASTRZĘBIE 4-0
15. TUR TUREK - PODBESKIDZIE B-B 2-1
Poprzedni sezon:
Jesień
Podbeskdzie - GKS KATOWICE 2:0 (1:0)
GKS: Gorczyca - Krysiński, Cholerzyński, Polczak, Gajowski - Jaromin, Markowski, Sierka, Prasnal - Kaliciak, Gielza (45 Nikodem)
Wiosna
GKS KATOWICE - Podbeskidzie 0:2 (0:1)
GKS: Gorczyca - Krysiński, Kapias, Prasnal, Mielnik - Sadowski, Markowski, Jaromin, Plewnia (80 Górski) - Kaliciak (69 Sierka), Gielza (85 Gruchalski)
Zapowiedzi:
http://www.***************/Bielsko-ruszy-na-GieKSe,sport-slaski,2077,info.html
dzisiejszy "Sport"
a c w tym smiesznego ???
komunikat chyba jasny i dobitny !!!
NIKT NIE JEDZIE I ZERO SAMOWOLEK !!!
M smiech na sali. Chyba Wam sie juz do konca w glowach poprzewracalo...zabronic to sobie mozecie swoim dzieciakom.
PS. Moze przy okazji wprowadzcie zakaz palecia w Kato ...dla WSZYSTKICH :))
Tylko nie zapomnijcie tego wpisac na FORUM :))
M smiech na sali. Chyba Wam sie juz do konca w glowach poprzewracalo...zabronic to sobie mozecie swoim dzieciakom.
PS. Moze przy okazji wprowadzcie zakaz palecia w Kato ...dla WSZYSTKICH :))
Tylko nie zapomnijcie tego wpisac na FORUM :))
Czy Ty jestes kuRwa jakis debil?Czy nie rozumiesz,ze to przez to,iz dostaniesz w tepy leb od Zag Sos lub Stali B-B,a pozniej bedziesz Ty wyl z zalosci,ze zebrales,a oni beda wyli z zachwytu,ze udalo im sie jebnac GieKSiarza...
Bo nie martw sie,napewno pod stadionem Walcowni sie pokaza liczac na takich glombow jak Ty,ktorzy nie potrafia przyjac czegos do wiadomosci choc jest to dla ich dobra.
I nie jest to polecenie z dupy tylko przykaz GTW jakbys nie potrafil dokladnie czytac.
Sorry,ze obrazliwie,ale chyba teraz bedzie wystarczajaco jasno napisane.
Nie mam zamiaru sie klocic na forum ...napisze ostatni raz bo widze ze sie przejeliscie rola ... Jak peniasz to rzeczywiscie siedz w domu. Dostac po "buzi" mozesz rowniez jadac na mecz na Bukowa bo akurat tak wypadlo wiec nie siej zametu . Przykazywac GTW to moze sobie samym.
Jade zobaczyc mecz i huj ci do tego.
EOT
To se kurwa jedź do Bielska na sektory gospodarzy jak już musisz i kurwa nie stwarzaj. Ino w naszych barwach nie jedź bo do domu z nimi nie wrócisz
no debil...
tylko sie nie zdziw jak dostaniesz tam i po powrocie drugi raz :)
i zeby nie bylo, ze GTW nie ostrzegalo :)
dziwna dyskusja, kibice to nie sejm, tu nie ma demokracji.
Jeśli jest jakiś prikaz to się trzeba stosować, czy się to komuś podoba czy nie. Nie jest to czyjeś widzimisie, tylko wynikająca z istotnych przesłanek decyzja podjęta dla dobra ogółu. Nakładli Ci dodo do głowy dyrdymałów o wolności i niezaistności jednostki i teraz burzysz niepotrzebnie.
Jakby każdy robił co mu się żywnie podoba to mielibyśmy taki burdel jak na szczycie w Brukseli....
Myśleć każdy może to co chce, ale robić już niekoniecznie.
to jest temat pilkarski a nie kibicowski
Bramkarze:
Jacek Gorczyca, Maciej Budka.
Obrońcy:
Szymon Kapias, Krzysztof Markowski, Daniel Treściński, Marcin Krysiński, Damian Mielnik, Tomasz Prasnal.
Pomocnicy:
Grzegorz Domżalski, Piotr Plewnia, Bartosz Iwan, Grzegorz Bonk, Łukasz Wijas, Grzegorz Górski.
Napastnicy:
Łukasz Janoszka, Krzysztof Kaliciak, Paweł Sobczak, Grażvydas Mikulenas.
Czeka nas ciężki mecz.. oby coś zagrali, bo inaczej to mogą znów dostać nieźle po dupie.
Moze coś tam uciułają. Moja rada jest taka> Niech Mikuś wchodzi na ostatnie 30 min bo wtedy jest z niego pożytek. On nie ma siły na to by przez 90 min dawać z siebie wszystko. Własnie na koncowe 30 min trener powinien robić więcej zmian. (tak jak to było z stalówką).
No to wracając do spraw piłkarskich, których - co widać także z całej serii wcześniejszych postów - nie da się oderwać od spraw kibicowskich, bo przecież jesteśmy kibicami optymistami, z nieśmiałością pewną taką zauważam, że przed naszym jutrzejszym meczem zapanowała jakaś aura grozy (nie wiadomo przed czym). Niby to wszystkie "statystyki" są przeciw nam, grozi nam drużynowa epidemia grypy, i nawet ten jakże mądry i póki co niezastąpiony Polski Związek Przyspawanych Nieudaczników uniemożliwił tysiącom kibiców Gieksy zaszczyt spędzenia kilku godzin w pobliskiej (raptem 40 km z Katowic), około 150-osobowej czechowicko-dziedzickiej klatce. Same nieszczęścia!
A może by tak przyjrzeć się statystykom nieco dokładniej? A może tak zauważyć, że w okresie ostatnich, np. siedmiu kolejek (co jest o niebo wiarygodniejszym odniesieniem niż wszystkie historyczne kolejki razem wzięte), Podbeskidzie zdobyło tylko jeden punkcik więcej niż Gieksa (oni 8, my 7). Nie jest więc obecnie wobec Gieksy żadną tam potęgą powalającą na kolana. W tym statystycznym ujęciu jest wręcz równorzędnym rywalem.
Zresztą w okresie tych ostatnich siedmiu kolejek da się zauważyć więcej innych statystycznych tendencji każących "góralom" zejść z ich gór na ziemię. O ile w "sezonie letnim", to jest w pierwszych 8 ośmiu kolejkach strzelali "statystycznie" ponad 2 razy więcej bramek niż puszczał ich Merda (11:5), to w kolejnych siedmiu meczach (a więc z uwzględnieniem ich wystrzałowego meczu z Jastrzębiem - 4:0), czyli w porównywalnym okresie czasu, a znacznie istotniejszym dla oceny aktualnej potencji, strzelają sami mniej (o dwie bramki), a Merda puszcza ich więcej (też o dwie). W analogicznych okresach Gieksa w zestawieniu "bramkostrzelność-bramkopuszczalność" odnotowuje tendencje ogólnie korzystniejsze niż Podbeskidzie: nasza bramkostrzelność utrzymuje się na porównywalnym poziomie, ale jest wyraźna poprawa w naszej obecnej grze obronnej - w pierwszych 8-miu meczach straciliśmy "aż" o 30% bramek więcej niż w ostatnich 7-miu - poprzednio 13, ostatnio 10. Czasami aż trudno wierzyć w statystyczne fakty, patrząc na przykład na czarną serię naszych przegranych w tym właśnie okresie czasu.
W tym kontekście obecnie piętą achillesową Gieksy jest więc paradoksalnie atak (nawet feralna strata dwóch ostatnich goli z Górnikiem Łęczna bynajmniej nie z winy "ataku" nie zmienia tego faktu). W okresie "letnim" tej rundy, strzelając swoim rywalom mniej więcej tyle samo bramek co Podbeskidzie swoim (około dziesięciu) plasowaliśmy się z naszymi 7-ma punktami w strefie spadkowej tabeli, w której liderem był nasz jutrzejszy rywal (z prawie trzykrotnie większym wówczas dorobkiem punktowym). Ale to już jest historia. Teraz trzeba - choćby wpatrując się w same statystyki - zauważyć "góralską" piętę Achillesa. Jest nią moim zdaniem ich obrona.
Może też na to właśnie zwrócił uwagę trener Nawałka. Może o tym świadczyć tytuł relacji z wtorkowego trenigu "GieKSa ćwiczy atak". I oby efekty takiego nastawienia pozwoliły nam w sobotę, mimo "piłkarskiej grypy" i mimo braku "klatkowego" wsparcia kibiców, zmienić przy okazji wiele innych, groźnych trendów statystycznych.
marcin GieKSa
17-10-2008, 22:08
krotko i na temat , remis biore w ciemno , jesli zagramy z tylu na zero to bedzie dobrze..najwazniejsza rzecza to bedzie zgarnac u siebie jak najwiecej meczow...pzdr
kamilosgks
18-10-2008, 07:22
Co jest z Danielem?
stefanosk
18-10-2008, 07:33
Nie wiem, ale ostatnio widywany na trybunach ...
kamilosgks
18-10-2008, 08:10
Będzie gdzieś w necie leciał szpil?
Będzie gdzieś w necie leciał szpil?
Na stornie podbeskidzia będzie relacja na żywo.
www.sportowefakty.pl po lewej stronie bedzie podana liga klikasz w nią i tam masz opisy meczów live . Do boju GieKaeS
kamilosgks
18-10-2008, 09:13
www.sportowefakty.pl po lewej stronie bedzie podana liga klikasz w nią i tam masz opisy meczów live . Do boju GieKaeS
Chodzi mi o to czy będzie gdzieś w necie pokazywany ten mecz a nie relacja pisemne.
jestem pewnie ze relacji nie bedzie...
gdyby byl normalnie w tv to w necie moglby byc na sopcast'cie czy innych "stacjach" internetowych
Pozdro
stefanosk
18-10-2008, 11:03
niema meczu w TV
Na żadnym programie???? A i podajcie stronke do chatu
Jaworzno
18-10-2008, 12:25
Ja mysle ze dzis w Czechowicach bedzie niespodzianka i punkt napewno wywieziemy. Podejrzewam, że będzie powtórka z meczu KSP-Craxa. W koncu sie trzeba przelamac
Podobno szpil mioł lecieć na tvp sport ale tysz przeczytali na forum że jest zakaz wyjazdu i szpilu w tv niy bydzie :)
Nie gro u nich pierwszy bramkarz, kontuzja. Moze ten drugi pusci jakiegos klopsa albo dwa.
dar26ber
18-10-2008, 13:58
Na stornie podbeskidzia będzie relacja na żywo.
To kur...super tylko kiedy ja sie wreszcie doczekam relacji z prawdziwego zdarzenia na naszej sttronie????
stefanosk
18-10-2008, 14:02
Zapraszamy na czat
http://www.gks-katowice.pl/czat.php
lolo1989
18-10-2008, 14:21
Czerwona kartka dla Gorczycy
19artur64
18-10-2008, 14:22
czerwona kartka dla Gorczycy
No to teraz sie zacznie juz totalna obrona Czestochowy...
27 GOL! Dośrodkowanie z rzutu rożnego, najwyżej do piłki wyskakuje Konieczny i pewnym strzałem umieszcza piłkę w siatce katowiczan.
Ciule !!!
Mar1964ciN
18-10-2008, 14:26
http://futbol.pl/index_10000.php?m_ID=2536&ilem=
Relacja na żywo z futbol.pl
lolo1989
18-10-2008, 14:30
1:0 w plecy
No to sobie możemy (w domu) zaśpiewać: "Gieksa, nic się nie stało!"
damiann37
18-10-2008, 15:08
musimy wygrać
damiann37
18-10-2008, 15:51
i h.. porażka 1:0
i w calej rundzie bez zwyciestwa wyjazdowego...
Żyć się niechce...
Ale z Jastrzębiem palce lizać wygrana.
3-1 pewne
damiann37
18-10-2008, 16:12
Ale z Jastrzębiem palce lizać wygrana.
3-1 pewne
miejmy nadzieje
małytychy
18-10-2008, 17:08
Z "Gieksą do kina" czytam na stronie przed meczem. O co to tu chodzi to jakieś kpiny z kibiców. Relaksu w kinie się zachciewa szmaciarzom. A po szpilu z Bielskiem to już nie ma o czym pisać, bo nawet nie warto. Serce boli. O kurwa ja bym tym skurwysynom po kilofie dał i u mnie na kopalni do najcieplejszego przodka wypierdolił to by ciule za dniówke tyle potu wylali ile w ciągu całej tej rundy.
suchy1985
18-10-2008, 17:09
brak słów a z tym Jastrzębiem to nie był bym taki pewien zwyciestwa...
Panowie qpa i mały nie pozabijajcie sie :szok: koledzy po szalu i takie teksty...
Jestem ciekawy jak wyglądała sytuacja Gorczycy, czy podjął dobrą decyzję. Krytycy Jacka sie pewnie ucieszą, że na meczu z Jastrzębiem zobaczą Budke.
Joanna23
18-10-2008, 17:24
mały ja sądzę że po prostu dostali taki przykaz z góry coby iść
Ps. będziesz miał okazję przedstawić osobiście swoje zdanie Panie odważny
Radosław
18-10-2008, 17:47
Z "Gieksą do kina" czytam na stronie przed meczem. O co to tu chodzi to jakieś kpiny z kibiców. Relaksu w kinie się zachciewa szmaciarzom. A po szpilu z Bielskiem to już nie ma o czym pisać, bo nawet nie warto. Serce boli. O kurwa ja bym tym skurwysynom po kilofie dał i u mnie na kopalni do najcieplejszego przodka wypierdolił to by ciule za dniówke tyle potu wylali ile w ciągu całej tej rundy.
Prawdziwy fanatyk... z klubem na dobre i złe. A teraz weź ten kilof i odpowiednio z niego skorzystaj. I nie wiem czy serce bardziej boli kiedy patrzę na wyniki i grę naszych piłkarzy, czy kiedy patrzę na postawę takich (pseudo)fanatyków. Bo piłkarze to tylko pracownicy, ale MY nosimy te barwy w sercu z własnego wyboru...
Jak nie jeden już tutaj wcześniej pisał, mogą grać w B-klasie, a i tak przyjadę z Żor na ich szpil.
I ciekawe kto jest większym "skurwysynem".
W sumie nie ma źle.. Ja się spodziewałem po ostatniej grze, że z 3-0 dostaniemy, ale 1-0 w 10 to nie ma tak źle. Musimy poczekać do zimy i zrobić coś, bo teraz nie da rady. Co do pseudo fanatyków, to ja nie lubię tzw. kibiców sukcesu, bo nie po to się chyba kibicuje.
a jaka jest róznica czy 3-0 czy 1-0 ? 0 pkt tak czy siak..:dead:
Ciekawe czy piłkarze dostali te obiecane przez Jasia części wypłat. No cóż...ta porażka niby była ,,skalkulowana" ale jednak boli. Żebyśmy nie potrafili wygrać już któryś raz z rzędu z jakimiś Podbeskidziami? Przecież takim klubom powinniśmy na boisku wybić z głowy chęć do dalszej gry w piłkę nożną. Sytuacja jest taka, że te trzy kończące jesień mecze na Bukowej są walką o życie. Czy damy w nich radę? Nie wiem. Wierzę, że tak ale będzie bardzo trudno. Quo Vadis GieKSo?
Co to znaczy takimi Podbeskidziami?
Mają tam przecież bardzo dobrą drużynę.
Co to znaczy takimi Podbeskidziami?
Mają tam przecież bardzo dobrą drużynę.
Kosa wiem że mają, dlatego można było się tej porażki spodziewać. No ale jeśli za jakiś czas się okaże, że bardzo dobrą drużynę ma np. Skałka Żabnica to nie znaczy jeszcze, że porażka ze Skałką nie będzie dla mnie bardzo bolesna. Są rzeczy, do których być może powinienem się już przyzwyczaić ale najzwyczajniej w świecie nie potrafię.
No powinieneś. Bo nie nazwa świadczy o sile drużyny, a piłkarze. Tak jest np. ze Zniczem.
Choć w jednym masz racje - wkurwi to niemiłosiernie :-)
Mecz z Jastrzębiem będzie za 6 punktów. Musimy to wygrać. Będzie podobnie, jak w sezonie gdy graliśmy o II ligę. Nerwy, emocje. Oby skończyło się równie dobrze jak wtedy.
Anty rUCH
18-10-2008, 20:35
Sorry, że piszę to akurat tu , ale nie wiedziałem gdzie indziej. Kiedy mamy mecz z GKS JASTRZĘBIE ? Bo na GieKSa.pl pisze, że 26.10.08 , a na gks-katowice.pl jest , że 25.10.08. Która wersja jest prawdziwa ?
*Kamilkaaa*
18-10-2008, 20:45
26 ...
Lars Ulrich
18-10-2008, 20:58
No właśnie Gorczyca niech juz sobie odpocznie.może sie dołączysz do jego odpoczynku ?:dead: nie wiem co Ci niektórzy zawodnicy zrobili że się co mecz przypierdalasz, prześladują Cię ? Gorczyca ci auto porysował czy coś? kurwa jak zwykle, półtępy tekst odnoszący się źle do jakiegoś piłkarza na co tylko czekałeś żeby się potknął...
co do meczu, przykre to niesamowicie że o moim klubie można mówić "porażka wkalkulowana" , ile jeszcze ?kasa kasą, ale bez przesady, żeby nie zagrać ani jednego meczu na takiej kurwie żeby wygrać na wyjeździe? skoro ktoś z nami wygrywa ledwo 1:0 to znaczy że spokojnie można wygrać,bo wcale nami nie zamiatają, mimo to dorobek punktowy zaczyna się od liczby 1 ..
Na plus to, że w końcu ta drużyna ma jakiś pomysł na gre. Brakowało tego...
ja caly czas jestem zdania, ze trzeba trenerowi Nawalce dac z nimi popracowac, bo z tej druzyny naprawde moze byc solidny sredniak ligowy (conajmniej) i on jest w stanie z tego zespolu wykrzesac ukryte mozliwosci.
ja mimo wszystko jestem dosyc optymistycznie nastawiony na przyszlosc.
jestem tego samego zdania co berki,boli mnie to że nikt nie beknął za te pół roku,przyznania się do błędu..
W sumie nie byłem wielkim entuzjastą zatrudnienia trenera Nawałki ale muszę zgodzić się z przedmówcami, że widać pozytywne efekty jego pracy. Może nie do końca przekłada się to na punkty ale różnica w jakości gry jest znacząca. Jeśli będzie mógł spokojnie przepracować z nimi zimowy okres przygotowawczy to powinno być dobrze. Ci zawodnicy na pewno mogą być przynajmniej ligowymi średniakami. Nasza sytuacja w tabeli to efekt kilku niekorzystnych czynników: perturbacje z przygotowaniami do sezonu (ciągła zmiana trenerów), kłopoty finansowe czy też zwykły boiskowy pech (w myśl zasady, że nieszczęścia chodzą parami). Mam nadzieję, że dwa pierwsze czynniki nie będą już nam przeszkadzać a i boiskowy niefart nie może trwać wiecznie. Najważniejsze zadanie na teraz to pełna mobilizacja piłkarzy i kibiców na te trzy ostatnie mecze. Jeśli wyciśniemy z nich 9 pkt. to zima będzie umiarkowanie spokojna.
siermierz
19-10-2008, 05:43
pisałem, że minimum 11 pkt w ostatnich 5 meczach to mnie nie którzy chcieli zjeść teraz widać, że już więcej wary macie bo nie tylko ja myśle, że możliwe sa trzy wygrane w statnich meczach, tylko wtedy właściwie możemy liczyć na spokojną zime choć i tak kilku piłkarzy i działaczy odpowiedzialnych za burdel w jakim jst Gks powinna odejść.
Ale jak nie zdobędziemy a właściwie teraz jest możliwe tylko zdobywając komple punktów to konsekwencje powinny być o wiele dotkliwsze,
Co do meczu z Podbeskidziem, dla mnie akurat ręka ewidentna, tak widziałem to na stadionie. Oczywiście ustawiło to mecz, a Jacek na pewno psotąpił źl przy tej interwencji, al etrzeba przyznac, że źle nie grali. Ale że tak jak pisze od kilku meczy póki co nie interesyje mnie styl, a właśnie zdobycz punktowa, a więc ten mecz spisuję na straty choć oczywiście w mojej kalkulacji min. 11 pkt, była właśnie założona porażka w Bielsku, a wygrana meczy u sieie, bądż ew. remisie w jakimś meczu u siebie i w bielsku a pozostałe wygrana
marcin85
19-10-2008, 08:32
teraz wazne 3 mecze 0 9 pkt
Wynik, którego przy naszym poziomie piłkarskim można było się spodziewać. Z drugiej strony w naszej sytuacji wszędzie musimy szukać punktów.
O naszym utrzymaniu decydować będzie zima i to czy wtedy będą pieniądze w klubie.
Przypierdalam się do niego bo w ciul meczy zwalił może ci wymienić.Co że wybronił dziesięć setek jak puścił 12 szmat.
Szczerze powiedziawszy to tez mam takie wrazenie ze Gorczyca wybroni sam na sam a potem pyk i zdupi cos prostego.i jeszcez sie dre po wszystkich jakby to wszystkich wina byla tylko nie jego.
Problem w tym ze chyba nie czas i miejsce na eksperymenty w bramce teraz beda wymuszone.
damiann37
19-10-2008, 09:08
gorczyca musi sobie odpocząć trzeba dać szanse innym
Nie uważam, iż Gorczyca jest jakimś casijasem ale Budka zawalił wczoraj brameczkę.
Niestety gramy w II lidze polskiej i nie mamy co liczyć na bezbłeną grę.
Problem w tym iż młodszemu zawodnikowi w tym momencie bramkarzowi czasami można wybaczyć błąd, bo jednak jest młody i trochę niedoświadczony, a taki bramkarz jak Gorczyca nie powinien odstawiać takiej wsi, bo w końcu 'podobno' jest doświadczonym bramkarzem, więc jednak wolimy, żeby jak już mają być jakieś błędy to, żeby przynajmniej się przyczyniły, że zawodnik się nauczy na podstawie swoich błędów lepiej grać. Dlatego jednym słowem, BUDKA NA BRAMKĘ !
damiann37
19-10-2008, 09:45
Gorczyca dostał czerwona kartkę w 18 minucie a Budka puścił bramkę w 27 minucie zazwyczaj tak jest jak wchodzi nowy bramkarz
Lars Ulrich
19-10-2008, 12:34
no tak, Gorczyca zszedł, Budka puścił brame to spoko bo jest młody i zmienił się w trakcie meczu, usprawiedliwiony,ciekawe co byście pisali jakby Budka zszedł po kartce i Gorczyca go zmienił i puścił, pewnie że gdyby Budka grał to by nie puścił :lol: wszystko pod kątem ataku jak sobie kogoś upatrzycie ...
Ktory to juz raz pisane jest ze Gorczyca popelnia blad?
To nie jest widzimisie innych.W tym sezonie Gorczyca przy paru bramkach popelnial juz bledy, teraz ta czerwona kartka.Co z tego ze ktos gral wczesniej swietnie skoro aktualnie przyczynia sie do tego ze druzyna przegrywa ?
Dudek w Liverpoolu zaczal popelniac bledy to szybko dostal do towarzystwa Reine i jeszcze szybciej usiadl na lawce.
koles1989
19-10-2008, 14:22
no tak, Gorczyca zszedł, Budka puścił brame to spoko bo jest młody i zmienił się w trakcie meczu, usprawiedliwiony,ciekawe co byście pisali jakby Budka zszedł po kartce i Gorczyca go zmienił i puścił, pewnie że gdyby Budka grał to by nie puścił :lol: wszystko pod kątem ataku jak sobie kogoś upatrzycie ...
dokładnie, zawsze znajdą się argumenty by kogoś schrzanić albo by kogoś obronić. W tej sytuacji trzeba zaufać Tkoczowi i tyle on wie który jest lepszy no chyba że się nie zna.. tego jeszcze na forum nie było :D:D
kaos azul
19-10-2008, 16:51
Po czerwonej kartce dla Jacka na boisku oglądaliśmy zupełnie inną GieKSę niż w pierwszych minutach.
- Kiedy byliśmy w komplecie, graliśmy kiepsko. Nie mam pojęcia, dlaczego tak to wyglądało, że zaczęliśmy grać dopiero, gdy byliśmy w osłabieniu. Już na rozgrzewce nie prezentowaliśmy się dobrze, ciężko było się przyzwyczaić do tych warunków. Myślałem, że nie ma gorszego boiska niż u nas w Katowicach, ale dziś przekonałem się, że jednak jest
maro narzeka na boisko :kac::dead:
nie zeby mi to sprawialo dzika satysfakcje czy cos wklejanie takich kawalkow,ale noz kurwa mac,zawsze jest cos nie tak!!!!!!!!!!!!
niech oni powiedza raz a dobrze - nie jestesmy przygotowani do tej rundy.gramy tragicznie,a jak uciulamy jakies punkty to jest naprawde duzy sukces,albo megafart.obiecujemy zapierdalac w przerwie zimowej na 110% i wtedy po wiosnie nas oceniajcie.
bo jakos podbeskidzie tez gralo na takiej murawie i bramke strzelic umialo.
obiecujemy zapierdalac w przerwie zimowej na 110% i wtedy po wiosnie nas oceniajcie.
niech oni juz lepiej nic nie obiecują
Ktory to juz raz pisane jest ze Gorczyca popelnia blad?
To nie jest widzimisie innych.W tym sezonie Gorczyca przy paru bramkach popelnial juz bledy, teraz ta czerwona kartka.Co z tego ze ktos gral wczesniej swietnie skoro aktualnie przyczynia sie do tego ze druzyna przegrywa ?
Dudek w Liverpoolu zaczal popelniac bledy to szybko dostal do towarzystwa Reine i jeszcze szybciej usiadl na lawce.
Grałeś może kiedyś na pozycji bramkarza? Każdy zawodnik nawet najlepszy popełnia w meczu błędy. Bramkarz nie może bo za nim niema nikogo, Gorczyca może nie jest najlepszym bramkarzem w Polsce ale jest dobry, broni wiele 100% a to że zdarzają się wpadki to Huj bo każdemu się zdarzają nawet Casillas`owi!
A tak poprawdzie gdyby obrona nie wpuszczała na pole karne piłkarzy przeciwnej drużyny to bramkarz nie popełniał by błedów!
Lars Ulrich
19-10-2008, 18:16
gdyby obrona nie wpuszczała na pole karne to bramkarze byliby niepotrzebni :cham: ale uważam że Gorczyca to najpewniejszy punkt zespołu i ma charakter
Co do większości porażek w tej rundzie,to wszyscy wiemy,że maja one przyczyny pozasportowe.kilka porażek w proteście przeciwko brakowi kasy na kontach piłkarzy potrafie zrozumieć.Ale takiej chujni w grze,przegrywaniu czego tylko sie da,i w efekcie ostatniego miejsca w tabeli,to juz nie jestem w stanie na spokojnie znieść.Ale do rzeczy.mam nadzieję,ze zarząd w przerwie zimowej pójdzie po rozum do głowy i zatrudni Sławika.Gieksiarz,doświadczony,i do wzięcia za darmo.i nie będzie takiego problemu jak teraz,gdy Gorczyca zlapał czerwień.
Jaki problem ?? gra Budka i tyle !! Chlopak jest zdolny tylko dobrze by bylo gdyby mial troche bardziej zadziorny charakter..
Co do gry naszych kopaczy to lepiej nie doszukiwac sie ukrytych podtekstow bo mozna ich wymyslic tysiace ..
Szpiechu
19-10-2008, 21:24
Czas aby sprawdzić naszą młodzież przecież wszyscy się tego domagamy.
My sie możemy domagać ale o tym niestety nie decydujemy
http://podbeskidzie-tv.pl/clip/podbeskidzie-10-gks-katowice/ - skrót meczu z tv podbeskidzia
http://www.ts.podbeskidzie.pl/index.php?proc=na_zywo - zapis minuta po minucie
"Sport" przed meczem i po meczu.....
czarny1125
20-10-2008, 16:16
chuj z wynikami dla mnie i tak jestescie mistrzami
w sercu płonie GKS !!!
My sie możemy domagać ale o tym niestety nie decydujemy
Łukasz Mieszczak ,Kamil Cholerzyński trenowali z GIEKSĄ. Mogło by coś z tego być bo potrzeba nam napastnika a i obrońca tyz by sie przydał.
Co do większości porażek w tej rundzie,to wszyscy wiemy,że maja one przyczyny pozasportowe.kilka porażek w proteście przeciwko brakowi kasy na kontach piłkarzy potrafie zrozumieć.
Potrafisz zrozumiec, ze ktos robi Cie w ciula i beszczelnie oszukuje?
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.