PDA

View Full Version : Marketing w GieKSie - czyli czekamy :)

Strony : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

zwierzak
12-01-2008, 21:16
Jak w temacie!

Czy jest możliwość w najbliższym czasie zorganizować spotkanie z kibicami takie jak było w trakcie ostatniej rundy??

Ja proponowałbym taką listę obecności:
- Piotr Piekarczyk (pytanie dotyczące transferów, wizji drużyny na tą runde itd.)
- Damian Saratowicz (pytania dotyczące marketingu – w tym promocji meczów - na tą runde)
- Jurek (pytania dotyczące relacji ze sponsorami, działań mających na celu pozyskanie sponsorów, wizji, celów klubu na najbliższe lata, wizji klubu na temat stadionu)
- Bojarun (pytania dotyczące wizji stadionu UM)
- osoba udzielająca wywiadu z KHW w PN

Myślę, że takie spotkanie zorganizowane o rozsądnej porze (18-19) przyciągnęłoby wielu kibiców i byłoby szansą uzyskania wielu ciekawych informacji z pierwszej ręki.

Jeśli nie uda się wszystkich zorganizować w jednym czasie nie miałbym nic przeciwko, aby odbyły się dwa. I tak nie ma nic ciekawego do roboty między rundami.

PS. Mam nadzieje, że nie tylko ja chciałbym, aby doszło do takiego spotkania.

Krzyś
12-01-2008, 21:29
są ferie, czemu by nie:)

ale jak druga strona do tego podejdzie???

whyduck
12-01-2008, 22:06
dodałbym jeszcze papaterię klubowa + coś do pisania oraz długonogą stenografistkę

aby każdy z obecnych podpisał się pod swoimi słowami i obietnicami

Bartek84
13-01-2008, 00:35
aby każdy z obecnych podpisał się pod swoimi słowami i obietnicami

:lol: o kurwa, bojarun pierdoli to co tłum chce słyszeć, ten ciula sie pod niczym nie podpisze

Junior
13-01-2008, 01:41
- osoba udzielająca wywiadu z KHW w PN

Ten pan w KHW juz nie pracuje.

zwierzak
13-01-2008, 12:34
Ten pan w KHW juz nie pracuje.

Dobrze wiedzieć. To myśle wyjaśnia tą sprawe :)

Slavoy
13-01-2008, 13:16
http://wiadomosci.**********/Wiadomosci/1,80269,4825982.html
W Katowickim Holdingu Węglowym ze składu rady odwołano m.in. jej szefa, Konrada Miterskiego. Posady stracili także dwaj wiceprezesi zarządu: Krzysztof Rak i Jarosław Zuzelski.

Może i dobrze że Pan Miterski już nie szefuje radzie nadzorczej KHW - pamiętam co mówił o wejściu w nazwę klubu - http://miasta.**********/katowice/1,35026,4551614.html
Mieszka w Dąbrowie Górniczej.

Miejmy nadzieję, że odwołanie dwóch wiceprezesów nie wpłynie negatywnie na sytuację GKS.

Wierutnik
19-01-2008, 10:11
pisałem na starym forum ale nikt nie odpisał,może mi ktoś napisać jak wyglądało promowanie GKS KATOWICE w zeszłym roku tzn. mam na myśli jakieś wizyty piłkarzy w szkołach domach dziecka itp.

whyduck
19-01-2008, 18:15
nikt nie odpisal,bo niestety nie ma o czym pisac..

multi
19-01-2008, 19:52
a ja mam pytanie czy bedziemy miec jakiegos sponsora w dziedzinie odziezy ? i nie mysle o wielkich firmach typu adidas i nike ale np taki OTL (funk n soul czy moze cropp czy tez inne )

ayer
19-01-2008, 20:17
Sponsorem technicznym klubu jest firma JAKO.

Junior
19-01-2008, 20:42
nikt nie odpisal,bo niestety nie ma o czym pisac..

Jest o czym pisac, ja wszystkich akcji nie pamietam, moze bardziej kosa badz dziewczyny z FFG?

ayer
19-01-2008, 21:57
Jak to nie ma o czym pisać ...żartujesz chyba...tyle akcji co było to na Sląsku nie miał nikt.

Junior
20-01-2008, 10:05
ayer opisz je... Ja wszytskich nie pamietam. Hm... Moze Marcin opisze w poniedzialek jak bedzie w pracy.

żywiec
20-01-2008, 11:48
Będę wredna świnią ale napisze
Marketing widziany oczami normalnych ludzi --- bo o takich piszemy nie piszemy na przykład o Mnie :zabki: , Berkim, Pablo ...
A w oczach społeczeństwa naszego Miasta jest tak
- Akcja Marketingowa SCC
- Akcja Marketingowa Rozwój
- Akcja Marketingowa Ostrawa
- Akcja Marketingowa Giszowiec
- Akcja Marketingowa Autobus *
Tak pokrótce wygląda 2007 roku *a i początek 2008 bo juz działamy w 2008 przecie
I możecie pisać co chcecie ale tak wygląda Marketing naszego klubu--- i nikt nie pamięta ani nie zwraca uwagi na Anioły i takie tam „malutkie akcyjki”

Junior
20-01-2008, 11:54
żywiec to w takim razie nie organizujmy pomocy dla dzieci, szkol, domow dziecka, domow opieki, bo te w/w akcje i tak to psuja? Akcje mozna tworzyc rowniez dlatego by pokazac kibicom, ktorzy i tak beda chodzili pomimo tych "akcji", ze GIEKSA dziala... Jesli zacheci sie kogos do przyjscia na mecz kilkakrotnie to zauwazy to samo co my! Na stadionach jest bezpiecznie a media tylko lubia kreowac takie "cuda". Sam uwazalem kiedys, ze na Bukowej nie jest zbyt bezpiecznie. Od 6 lat nie opuscilem meczu u nas i nic mi sie nie stalo, a nie siedze na glownej ze slonecznikiem od czasu do czasu przychodzac na mecze.

Nawet jesli ktos psuje wizerunek klubu to kazda akcja wychodzi na dobre. Nawet medialnie nie musi byc ona jakos mega reklamowana, czasem wystarczy poczucie pomagania innym - i nie zapomniany usmiech i radosc tych malolatow - Dom Aniolow Strozow, Katolicka Fundacja Dzieciom... Zreszta kilkanascie osob moze potworzyc moje slowa... Kosa, dziewczyny z FFG, Marcin z sekretariatu - glowny organizator tych akcji.

ayer
20-01-2008, 11:59
A wszystko dlatego, że media żerują na takich "akcjach" jak napisałeś i piszą , mówią o najmniejszych incydentach. Dobrymi działaniami nikt sie nie interesuje, bo to nie jest ani medialne (oprócz WOśP), ani poczytne a nakład trzeba sprzedać, gorącego newsa puścić w świat itd. I choćbyśmy robili codziennie coś dobrego to i tak zawsze mówione będzie głośno o tych złych.

żywiec
20-01-2008, 12:21
.............

Flame
20-01-2008, 12:33
Czy to prawda, że Rafał Kędzior nie działa już w ramach klubu?

whyduck
21-01-2008, 04:34
nie moja działka, ale odpowiem

tak

alen59
21-01-2008, 18:06
Zwierzak już dużo zostało napisane. Ja dopowiem tylko tyle, w moim odczuciu akcje pomocy dzieciakom nie są organizowane dla rozgłosu, i nie powinny być. Tutaj liczą się wyższe idee.
Media są potrzebne nie po to aby pokazać, że GieKSa coś robi , tylko co najwyżej po to aby naświetlić problem.

Jeżeli ktoś wpadnie na pomysł taniej reklamy, kosztem np Domu Aniołów Stróżów to wg mnie byłby to głupi pomysł.
takich akcji nie robi się dla klubu, ani dla jego rozgłosu.

Junior
21-01-2008, 20:50
alen jeden klub (wiadomo jaki) idealnie "zgapil" nasza akcje, szkoda tylko, ze jednorazowo, tylko i wylacznie dla rozglosu...

My dalej wspolpracujemy z Domem Aniolow Strozow i Katolicka Fundacja Dzieci, moze na trybunach juz na wiosne zasiada z nami na kazdym meczu.

zwierzak
21-01-2008, 21:03
Zwierzak już dużo zostało napisane. Ja dopowiem tylko tyle, w moim odczuciu akcje pomocy dzieciakom nie są organizowane dla rozgłosu, i nie powinny być. Tutaj liczą się wyższe idee.

hehe alen59 akurat teraz nie ja krytykowałem...

Ale skoro zostałem wywołany do tablicy to skomentuje. Po pierwsze trzeba odróżnić akcje charytatywne od akcji prowadzonych w szkole.

Jeśli chodzi o te pierwsze to moim zdaniem ich ilość jest wystarczająca i pod tym względem to naprawdę inne kluby mogą brać z nas przykład (i pewnie biorą > tutaj nalezy pozdrowić Marcina i Kenjiego).

Jeśli chodzi o te drugie akcje to trudno mi powiedzieć, bo najpierw Junior musiałby sobie przypomnieć i napisać w ilu szkołach GieKSa była w 2007 roku, bo tak trudno osądzać.

Myśle, ze taka norma to 10 wizyt (1/miesiąc licząc od września do czerwca) plus zorganizowanie w trakcie wakacji czegoś na wzór http://www.ecoren.pl/pl/ecoren_cup.xml , więc jeśli było mniej to źle, jeśli było więcej to trzeba się tylko cieszyć.

Pozdrawiam

kosa
21-01-2008, 21:39
My dalej wspolpracujemy z Domem Aniolow Strozow i Katolicka Fundacja Dzieci, moze na trybunach juz na wiosne zasiada z nami na kazdym meczu.

+ Stowarzyszenie ma pod sobą Dom Dziecka "Tęcza" (50 osób w dwóch placówkach) i podopieczni też chodzą na mecze, gdy tylko im pasuje.

Zgodzę się, że takie akcje nie robi się dla rozgłosu, choć są kluby które tak robią. U nas jest to odpowiednio wyważone myślę.

Marcin
21-01-2008, 22:03
http://www.buscon.com.pl/media/reklama-na-srodkach-komunikacji-miejskiej.php?PHPSESSID=b9d51a6c65aa60404c84faf6de 03df65

Zawsze mozna sprawdzic. Mysle ze ceny nie byłyby jakos wygórowane, skoro GKS Tychy stac na taki bajer.

Pozdrawiam

Mateusz
21-01-2008, 22:04
Tychy raczej nic nie placa.

alen59
22-01-2008, 13:25
Zwierzak, ale ja nikogo nie wywołuje do tablicy, i nie mówie tez, że cokolkiek krytykujesz.
Napoisalem tylko ze akcja charytatywna w moim odczuciu nie jest robiona dla rozgłosu.
nie atakuje Cie i nie mam takiego zamiaru bo niby po co ??
pozdrawiam.

żywiec
27-01-2008, 09:23
Pytanie organizacyjne :sportowiec:
2 MARCA " wielkie derby " --- od chuja ludzi idzie od nas na ten mecz powiedział bym nawet tysiące
--- i nie pierdolic ze to ze tamto-- tak jest i tyle
A my na inauguracje gramy ze Śląskiem i ECHO. Ja nie mam pojęcia kiedy gramy :szok:
Tak tak wynika z mojego lenistwa ale o meczu który mnie wcale nie interesuje wie cały kraj a o tym co nas powinno interesować -- cisza !!!!
Koniec Stycznie o Karnetach cisza
Kurwa mac napinamy sie jacy to wspaniali i organizacyjnie lepsi jesteśmy w regionie a to tylko nasza chora fantazja u nas żyjemy jakimiś mitami z 4 ligi

zwierzak
27-01-2008, 09:36
Jeśli chodzi o karnety, to pewnie sprawa się opóźniła z powodu wprowadzania kart kibica.

Ja mam inne pytanie. Jak stoi sprawa z:
:: programem lokaljnosciowy dla kibicow a'la BP Partner Club?
:: Super VIP?
:: nowoczesne bandy obrotowe badz nawet diodowe - nowoscią w Polsce?
:: autobusami przed meczem?
:: prezentacją?
:: spotkaniem kibice-zarząd?

Junior
27-01-2008, 10:45
żywiec ten mecz jest tak reklamowany, bo to pierwszy taki mecz od 30 lat, czy widziales kiedys zeby ruch czy Gornik reklamowal swoj zwykly mecz z taka pompa? Poprostu trafil im sie hit i dlatego go tak promuja, to samo bylo u nas przed barazem.

Sprawe karnetow wyjasnil juz zwierzak.

zwierzak:

Ad1. Bedzie wprowadzony wraz z KK, moga wystapic opoznienia ze wzgledu na system.
Ad2. Pytanie do D.Saratowicza
Ad3. Pytanie do D.Saratowicza
Ad4. Odbywaja sie spotkania ws. tego przedsiewziecia, na dzien dzisiejszy czekamy na decyzje KZK GOP - czy bedzie mozliwosc uzyczenia taboru. Na wstepie wyselekcjonowalem 8 autobusów, tak aby z kazdej czesci Katowic, dodatkowo Jaworzno i Myslowice, tak aby kazdy mogl dojechac "swoim" autobusem na GieKSe.
Ad5. Odbedzie sie, od przyszlego tygodnia zacznie sie "praca" nad prezentacja. Narazie duzo czasu pochlania KK.
Ad6. Patrz wyzej.

żywiec
27-01-2008, 11:40
Junior tylko że u nas jest cisza jak byśmy rozpoczynali sezon w czerwcu
W 4 lidze była kilka krotnie większa reklama meczów z " WSIAM "
Teraz nic sie nie dzieje mecz ze Śląskiem a u nas cisza

Junior
27-01-2008, 12:12
Promocja mecz rozpocznie sie wraz z wprowadzanie KK. Wszystko jest w przygotowaniu. To, ze promocji nie rozpoczyna sie na 2 miesiace przed meczem to zle? Lepiej pozniej a z wiekszym pierdolnieciem, w dodatku, ze nasi konkurenci prouja swoj mecz, lepiej uderzyc ze zdwojona sila po nim by zwrocic uwage wiekszej ilosci ludzi, bo narazie wszyscy skupiaja sie na tym wielkim wydarzeniu.

polo77
27-01-2008, 14:09
Zywiec dobrze gada niestety smutna prawda ..wprowadzenie eletroniczny kart heh juz to widze przy naszym ogrodzeniu przemianach na stadionie... lepiej nowe maszty postawcie bo to tragedia jest ze swiatel nie bedziemy miec!!!

zwierzak
27-01-2008, 14:21
W lutym będzie KK + program lojalnościowy, spotkanie kibice-zarząd, prezentacja, w marcu być może autobusy na mecz (+ jak Junior obiecuje pierdolnięcie reklamowe na mecz ze Śląskiem) na początku stycznia był udany turniej WOŚP. Widać, że w marketingu w naszym klubie coś się ruszyło. Nie jest to oczywiście taki poziom jakbyśmy sobie wszyscy życzyli, ale pierwszy krok został zrobiony i to się liczy.

Zobaczymy jak dalej to będzie wyglądać, szczególnie jak wyjdzie w realu wszystko to, co opisałem powyżej. Mam nadzieje, że na spotkaniu dowiemy się jakie są plany marketingowe na tą runde, bo do zrobienia jest sporo.

EDIT: Ciekaw jestem, co to jest to SuperVIP.

Junior
27-01-2008, 14:31
Zywiec dobrze gada niestety smutna prawda ..wprowadzenie eletroniczny kart heh juz to widze przy naszym ogrodzeniu przemianach na stadionie... lepiej nowe maszty postawcie bo to tragedia jest ze swiatel nie bedziemy miec!!!

Stadion jest miejski, wiec po co inwestowac w maszty?! Teraz to "problem" miasta.

Ludzie, poczytajcie troche, dowiedzcie sie czegos konkretnego na dany temat, a nie piszcie tylko po to by ponarzekac, bo widze, ze co by sie nie zrobilo to dalej Wam nie pasuje. Karta kibica to alternatywa do spisywania Imienia, nazwiska, peselu, robienia zdjeciu przy sprzedazy biletow, wolisz czekac w kolejce po bilet 2h (potem wejsc na forum i narzekac jakie to nie sa kolejki) czy przez internet zamowic bilet przy piwku?

Widze, ze stalo sie norma narzekanie na kazdy ruch klubu. Nawet jesli jest to dobre posuniecie. Na Lechu, Wisle, Koronie Kielce, Legii Warsza karty obowiazuja od kilku lat, ale jak zwykle tylko u nas mozna uslyszec narzekania, baaa nawet nic nie wiedzac na temat dzialania karty slychac malontentow.

Az zal sie robi, bo po co dzialac by bylo lepiej?

zwierzak
27-01-2008, 14:39
(...)Ludzie, poczytajcie troche, dowiedzcie sie czegos konkretnego na dany temat,
(...)
Na Lechu, (...) karty obowiazuja od kilku lat (...)

Lech wprowadził karty tydzień lub dwa tygodnie temu ;)

A poważnie karty są potrzebne i im szybciej je wprowadzi klub tym lepiej. Oczywiście oświetlenie to inna sprawa. Również moim zdaniem klub zaniedbuje ta sprawe i czeka tylko na to, co zrobi UM. Manifest przed rundą wiosenną pokazał, że takie czekanie to błąd. Nie można jednak łączyć tych dwóch spraw, bo tutaj nie ma lepszego wyjścia. Po prostu powinno być to i to. Za karty trzeba zarząd pochwalić, za stadion zganić.

Junior
27-01-2008, 14:55
Lech ma karty bodajze od 2 lat, ale nie pelnily one takiej funckji jaka beda pelnic u nas.

Z zewnatrz sprawa stadionu/oswietlenia moze wygladac tak jak Ty to opisujesz, ale nie da sie pewnych rzeczy przyspieszyc. Mysle, ze jutrzejsza konferencja duzo nam powie.

Shellu
27-01-2008, 15:11
Dokładnie, poczekajcie na to co na temat stadionu zostanie powiedziane na jutrzejszej konferencji.

Co do kart to poczekajcie na konkrety i wprowadzenie tego w życie, dopiero potem krytykujcie, a nie już na etapie pomysłu czy informacji o tym...

zwierzak
27-01-2008, 15:37
Kwestia stadionu to taka niekończąca się opowieść, więc jedna konferencja na pewno niczego nie zmieni.

To jest temat o marketingu, więc chętnie usłyszymy, jakie działania zostały podjęte, aby przekonać UM. Na razie nic nie było mówione o tym, klub też nie wiele powiedział na temat swojej wizji stadionu (prócz określenia pojemności i to jeszcze tak bardzo ogólnikowo), więc trudno abyśmy nie krytykowali. Oczywiście może być inaczej, ale obraliście taką i nie inna strategie i musicie ponieść jej konsekwencje.

Jutrzejsza konferencja moim zdaniem nic nie wyjaśni (choć mogę się mylić i czekam spokojnie do jutra), bo po pierwsze jest poświęcona KK a nie stadionowi, a po drugi trochę dziwnie by to wyglądało. W jednym miesiącu Bojarun obiecuje stadion za 50 mln na 20 tyś, za kilka tygodni Uszok miałby obiecać stadion dajmy na to za 150 mln na 25 tyś. Wiarygodność takich wypowiedzi jest jak dla mnie znikoma.

Dlatego ja dopóki nie zobacze planów budowy stadionu, dopóki nie zobacze roztrzygniętego i zakończonego przetargu, dopóki nie zobacze pierwszych robotników na Bukowej, dopóty będę krytykował działania UM. I SORRY ale dopóty nie zobacze działań klub promujących inicjatywę budowy stadionu, dopóty będę krytykował także zarząd. I nie ma się, co tutaj obrażać, bo taką strategie przyjeliście, strategię jak to pisze Junior "z zewnątrz wygląda to inaczej".

Pozdrawiam i mam nadzieje, że odbieracie to jako obiektywną wypowiedź, bo taka też ona jest.

Junior
27-01-2008, 16:08
To jest temat o marketingu, więc chętnie usłyszymy, jakie działania zostały podjęte, aby przekonać UM. Na razie nic nie było mówione o tym, klub też nie wiele powiedział na temat swojej wizji stadionu (prócz określenia pojemności i to jeszcze tak bardzo ogólnikowo), więc trudno abyśmy nie krytykowali. Oczywiście może być inaczej, ale obraliście taką i nie inna strategie i musicie ponieść jej konsekwencje.

Klub szczegolowo opisal swoja wizje stdionu, moze nie tyle co wygladu a opisal infrastrukture jaka powinien zawierac.

polo77
27-01-2008, 16:13
poprostu wydaje mi sie ze przy dzisiejszej infrastrukturze i organizacji klubu wprowadzenie kart malo sie sprawdzi... czy klub jest nato przygotowany tak szczerze??
Junior maszty sprawa miasta?? prawda jest taka ze jak nie bedziemy naciskac na nowe maszty juz teraz to sie ich nie doczekamy przez nastepne dlugie lata.
Odszedl z marketingu Rafał czy ktos go zastapil?

Tevez
27-01-2008, 16:40
poprostu wydaje mi sie ze przy dzisiejszej infrastrukturze i organizacji klubu wprowadzenie kart malo sie sprawdzi.

Bez przesady. Myśle, że karty nie będą utrudnieniem, a mogą byc świetnym pomysłem. Zresztą nie ma co pisac teraz, jutro się o wszystkim dowiemy. Już nie mogę się doczekac tej konferencji.

Junior
27-01-2008, 16:40
Polo, wybralismy wprowadzenie kart na wiosne by wiedziec jak na jesien wraz z Miastem dostosowac infrastrukture by system dzialal jak najsprawniej, jest to swego rodzaju test, dla nas, miasta i kibicow. Mam nadzieje, ze wiosna pokaze nam co jest nie tak i bedzimy dazyli do tego by usprawnic to wszystko. O oswietleniu nie chce sie wypowiadac, bo sam do konca nie wiem jak to wyglada, wiem tyle, ze w lutym ma byc rozbiorka. Mysle, ze jakby sie okazalo, ze na jesien przyjdzie nam grac w OE Miasto w zastepstwo teraznieszjego zamontowaloby cos "na chwilke". Tak jak pisalem wczesniej, jutro moze sie cos wyjasni, miejmy nadzieje...

Rafala jeszcze nikt nie zastapil.

whyduck
27-01-2008, 17:00
Junior daj spokoj z tym OE proszę :)

przez ostatnie dwa lata był jeden cień nadzieji na lepsze piłkarsko dla nas czasy..

..było to 45 minut spotkania ze Śląskiem Wrocław

każdy z nas chciał by dobrze, ja również

ale bądźmy realistami, ekstraklasa obecnie to co innego niż ekstraklasa 3-4 lata temu

od kilku dobrych lat taktyka naszego klubu nazywa się "a nóż": a nóż się uda, a nóż zleci sponsor z nieba, a noż trafimy dobrego kopacza z kartą na ręku, a nóż trafimy wolny los w barażach, a nóż więcej drużyn zleci z pierwszej ligi itp. itd.

marcin GieKSa
27-01-2008, 17:08
Don niestety jak nie ma sie wystarczająco duzo kasy to trzeba liczyc na tego " noża"....zobaczymy co przyszlość pokaze i co najwazniejsze jak bedzie wygladala SSA(czytaj sponsorzy ktorzy beda w stanie wyłozyc kase na walke o awans)....

kosa
27-01-2008, 20:27
Ja mam nadzieję, ze te Karty wypalą (czytaj nie powtórzy się sytuacja z Kartami Rabatowymi), bo jest to świetna opcja, które może przynieść ogromne korzyści.

Junior
27-01-2008, 20:36
kosa tak nie bedzie jak z kartami rabatowymi, bo karty kibica beda obowiazkowe!

Franz
27-01-2008, 20:55
kosa tak nie bedzie jak z kartami rabatowymi, bo karty kibica beda obowiazkowe!
czyli na wiosne bez takiej karty nie wejde na stadion ?

Junior
27-01-2008, 22:58
Dokladnie.

kosa
28-01-2008, 00:01
Wiem Junior, że obowiązkowe - bardziej chodzi mi o wszechstronne wykorzystanie Kart, a nie tylko jako wejściówkę na mecz. Z tego co wiem idzie ku dobremu. Pożyjemy, zobaczymy.

Krzyś
28-01-2008, 08:35
Jeżeli KK będą obowiązkowe, to czy wszyscy chetni na nie sie odpowiednio o tym dowiedzą? I na czas otrzymają (szlagierowy mecz ze Śląskiem Wrocław). Ja sie obawiam mizernej frekwecji przez to ;/

A i jeszcze jedno: jak przyjedzie ktos z daleka (kolega, kuzyn) i nie ma KK to wejdzie czy nie ?
Moze sie pytam troche głupio, ale chce po prostu wiedzieć.

Acha, i żeby nie było:zabki:: SUPER POMYSŁ Z TĄ KARTĄ!

Junior
28-01-2008, 10:11
Beda bilety jednorazowe drozsze o 5zł, ale kibic bedzie musial zostawic wszelkie dane przy zakupie listka.

Krzyś
28-01-2008, 11:46
Beda bilety jednorazowe drozsze o 5zł, ale kibic bedzie musial zostawic wszelkie dane przy zakupie listka.

merci:)

wiadomo, ze na wiosne bydzie troche zamieszania, ale na jesień może już byc ok.

Bossman1522
28-01-2008, 21:24
A nie lepiej by było zrobić po prostu tak żeby karty wstępu były dla chętnych a zwykłe bilety o normalnej cenie???

Kamil
28-01-2008, 21:47
Klub szczegolowo opisal swoja wizje stdionu, moze nie tyle co wygladu a opisal infrastrukture jaka powinien zawierac.

A jest możliwość, żebyśmy ją poznali??

karol
28-01-2008, 23:40
Kartę o numerze 00001 otrzymał Pan Uszok , a może o kartę z numerem "01964" rozpocząć specjalną licytację , z której pieniądze przekazane byłyby np. na UG lub na pomoc dla SISSIego ?

Lukas
29-01-2008, 00:22
Ad4. Odbywaja sie spotkania ws. tego przedsiewziecia, na dzien dzisiejszy czekamy na decyzje KZK GOP - czy bedzie mozliwosc uzyczenia taboru. Na wstepie wyselekcjonowalem 8 autobusów, tak aby z kazdej czesci Katowic, dodatkowo Jaworzno i Myslowice, tak aby kazdy mogl dojechac "swoim" autobusem na GieKSe.
.

nie wiem co kzk gop ma do tego skoro oni sa tylko organizatorem komunikacji taboru zadnego nie posiadaja, chyba ze zleca jakiemus przewoznikowi wykonywanie transportu, ale napewno klub(kibice) za to dużo zaplaci bo za darmo kzkgop nic nie zrobi, jeszcze wezma na utrzymanie swojej biurokracji, nie wiem czy nie lepiej(taniej) byloby dogadanie się z przewoznikami co posiadaja przeguby i od nich by dzielnice/fc przy pomocy klubu wynajmowały autobusy

Junior
29-01-2008, 06:46
Lukas jak nie masz pojecia w tym temacie to po co proponujesz gorsze rozwiazania?

zwierzak
29-01-2008, 08:04

A jest możliwość, żebyśmy ją poznali??

Podbijam pytanie.

dodo
29-01-2008, 09:56
pomysł fajny z kartami .. ale obawiam sie że niestety bez uregulowan prawnych i jasnych zasad ze strony pzpn bedzie lipa, chodzi mi glownie o same wymogi czy ta karta ma byc ze zdjeciem czy bez ..co w przypadku zgubienia, lub zaginiecia karty, jezeli to nie bedzie dokument albo forma dokumentu za ktory bierzemy calkowita odpowiedzialnosc i jestesmy zobowiazani ustawowo do zglaszania jego utraty to bedzie znowu bubel ..ciekaw jestem jak kontrolujecie czy ktos na lewy dowod albo dokument nie wyrabia karty ??

weźcie tez pod uwage że czeka nas gruntowny remont stadionu, przynajmniej jest planowany ..
mam nadzieje ze nie bedzie trzeba tego systemu demontowac co jakis czas bo przeszkadza w remoncie

zwierzak
29-01-2008, 11:45
Nie ma odpowiedzi, więc rozumie, że nie otrzymamy dokładnych informacji na temat wizji przebudowy stadionu. Oczywiście jest to decyzja zarządu i trzeba ją uszanować. Tylko…

Po pierwsze ja osobiście nie widze racjonalnych przesłanek, aby akurat tej wiadomości nie ujawniać. Wręcz przeciwnie uważam, że pod względem marketingowym byłoby to dobre posunięcie, gdyż zwiększyłoby świadomość wśród kibiców i nie tylko.
Po drugie nie chce obecnego zarządu porównywać do młodego Dziurowicza, bo to dwa różne światy, co podkreślam. Niewątpliwie jednak za jego rządów krążyła taka opinia, że nikt tak naprawdę nie wie, co się w klubie dzieje, bo wszystkie informacje są skrupulatnie skrywane. Z waszym przyjściem do klubu wszyscy uwierzyli w to, że akurat pod względem przepływu informacji nie będzie najmniejszych problemów. I teraz, gdy jak mówie w moim odczuciu nie widać racjonalnych przesłanek by nie ujawniać tej wizji stadionu, gdy ujawnienie tego nie szkodzi żadnej ze stron, gdy nie blokuje tego żadna umowa, jak np. w przypadku transferu nasuwa się właśnie takie skojarzenie z czasami działań młodego Dziurowicza. To oczywiście uderza w wizerunek klubu, bo chyba nikt w klubie z Dziurą kojarzony być nie chce.
Po trzecie i znowu nie widząc racjonalnych przesłanek nieujawnienia tego nasuwa mi się taka myśl, że takiej wizji po prostu nie ma, albo są to tylko wytyczne ze strony UEFA, jakie warunki powinien spełniać stadion 3 kategorii. Co też nie najlepiej świadczy o obecnym zarządzie.

Oczywiście jest to tylko moje zdanie i moje skojarzenia. Jeśli tylko ja tak mam to super, nie ma tematu. Natomiast warto się zastanowić, czy aby na pewno tylko taki „zwierzak” nie ma takich skojarzeń. I jeśli wyjdzie Wam odpowiedź pozytywna, że tych osób jest po prostu więcej to myśle, że warto opublikować to wizję przebudowy lub, chociaż dogłębnie wyjaśnić, dlaczego jest taka a nie inna decyzje o jej skrywaniu.

Chciałbym tutaj podkreślić, że jest to tylko jeden mały element czegoś, co można nazwać „wizerunek GKS-u Katowice”. Natomiast trzeba zdać sobie sprawę, że przyszły miejmy nadzieje inwestor będzie patrzał na wszystko. A wtedy naprawdę lepiej jest mieć więcej tych małych plusów niż minusów, bo w tej strategii „a nóż”, o której pisał Don, właśnie a nóż przechylą one szale na naszą korzyść. I nad tym też warto się, choć chwile zastanowić.

Na koniec starając się szukać jakiś pozytywów dodam, że bardzo ładnie wygląda informacji graficzna (świetne wykorzystanie wizerunku naszej „gwiazdki”) i tekstowa o nowej karcie na stronie gieksa.pl . Co prawda pojawiła się kilka godzin za późno, ale rozumie, że wszystko miało pojawić się z godziną 00:00, więc nie ma to najmniejszego znaczenia i należą się Wam słowa pochwały.

Pozdrawiam

Junior
29-01-2008, 12:00
zwierzak nie chcialem zabierac glosu, bo nie posiadalem odpowiednich wiadomosci. Pomylilem sie wczesniej, klub nie przedstawil projektu a wytyczne, te o ktorych Ty tutaj piszesz, wiec przepraszam za wprowadzenie Was w blad.

Klub pradopoodbnie bedzie bral czynny udzial w kreowaniu budowy nowego stadionu/trybun. Firma od projektu stadionu zostanie wybrana pradopodbnie na przelomie marca i kwietnia - nie sa to jednak oficjalne informacje, wiec nie brac ich jako obietnice.

zwierzak
29-01-2008, 13:34
Szczerość również się chwali :)

Odbiegając od tematu to ja mam nadzieje, że jak najszybciej zobaczymy wizualizacje stadionu, choć nie spodziewam się żeby ona była na przełomie marca i kwietnia, bo przetarg jest również na prawa do budowy, a to już są spore pieniądze i wszystko pewnie będzie toczyć się powoli, bo jak ktoś coś zjebie to później będą odwołania, unieważnienie przetargu i sprawa się przeciągnie w nieskończoność.

Jeśli chodzi o stronę marketingową. Mam zbyt małą wiedze, żeby przesądzać, czy to dobrze, czy źle, że klub takiej wizji nie posiada. Na tą chwile uważam jednak, że bardzo źle. To klub będzie użytkował ten stadion i to klub powinien wiedzieć najlepiej jak stadion powinien wyglądać (nie chodzi mi tu o stronę wizualną). Piszesz, że klub będzie miał wpływ w późniejszym okresie, jak przetarg zostanie rozstrzygnięty. OK, tylko, że wtedy już będzie gotowa wizualizacja stadionu i ciężko będzie cokolwiek zmieniać. Klub jedynie w takim wypadku będzie miał wpływ na ewentualne wykończenie, ale nie będzie już mógł podjąć takich kluczowych decyzji jak np. ilość miejsc i loży vipowskich, ilość miejsc w młynie itd.

Myślę, że klub też powinien już przed przetargiem powiedzieć, że oczekuje stadionu na tyle i tyle miejsc, że ma takie, a nie inne oczekiwania w kwestii tzw. hospitality itd. itp. Oczywiście, decyzje podejmie UM, ale właśnie przed tym przetargiem starałbym się podjąć rozmowy z UM, żeby przekonać ich do swojego projektu, a tym samym, żeby wynegocjować jak najwięcej, bo pewnie wszystkiego się nie będzie dało przepchnąć.

Na tą chwile ja to rozumie tak, że UM rozpisze przetarg na taki i taki stadion, wygra go firma X ze swoim projektem i wtedy dopiero podłączy się w to GieKSa. Tylko chyba nie po to organizuje się przetarg na dany projekt, żeby go później w kluczowych sprawach zmieniać. Więc może się okazać, że GieKSa już prócz jakiś zmian kosmetycznych na nowy stadion wpływu mieć nie będzie. A co do chęci i wiedzy UM mam bardzo duże wątpliwości.

Na koniec chciałbym podkreślić, że nie krytykuje zarządu, bo nie mam na tyle wiedzy, aby przesądzać, kto ma racje. To jest tylko moja opinia. A że zależy mi na GieKSie i chciałbym dla niej jak najlepiej, to nie chciałbym, aby wciśnięto nam jakiś bubel, bo jak wspominałem wcześniej nie bardzo ufam Uszokowi i jego podwładnym.

Bula
29-01-2008, 14:14
Klub jedynie w takim wypadku będzie miał wpływ na ewentualne wykończenie, ale nie będzie już mógł podjąć takich kluczowych decyzji jak np. ilość miejsc i loży vipowskich, ilość miejsc w młynie itd.

po mojemu to są właśnie wytyczne o których pisał Junior. Przetarg może być zrobiony w oparciu o wytyczne klubu, czyli właśnie: na x miejsc, z x dużą lożą, z jedną jednopoziomową trybuną bez krzesełek (młyn) za jedną z bramek itd...

Do tego w przetargu może być zapisane, że w niektórych kwestiach wygrana firma musi się konsultować z klubem. I właśnie tak by było najlepiej, żeby firma która wygra przetarg zajęła się tylko ładnym "opakowaniem" tego, co wymaga klub.

Mayek
29-01-2008, 14:29
Zwierzak strasznie mnie wkurwiasz. nie czytam nawet twoich dalszych wypocin bo jak zaczynasz w ten sposob:
Nie ma odpowiedzi, więc rozumie, że nie otrzymamy dokładnych informacji na temat wizji przebudowy stadionu. Oczywiście jest to decyzja zarządu i trzeba ją uszanować.

to juz widze ze szukasz zaczepki. Zacznij cos robic a nie dupic ino na forum. Twoje gadanie NIC w tym klubie nie zmienia. NIKT NIE PODEJMIE INNEJ DECYZJI NA PODSTAWIE TWOICH POSTOW NA FORUM!!!
sa karty i tyla. nie chcesz nie chodz na Bukowa.
co jakas innowacja to 70% ludzi marudzi a potem zawsze mowi: "ta faktycznie dobre to"

spec od marketingu po kursach ja pier... !!!

Junior
29-01-2008, 14:57
Dokladnie tak jak Bula pisze. Klub wypisal swoja wizje, nie w postaci projektu, lecz wytycznych, ilosc miejsc, wyglad VIP'a, podjazdy dla osob niepelnosrpawnych, parkingi, szatnie, boczne boiska itp.

zwierzak
29-01-2008, 15:51
Junior wytyczne UEFA, a to o czym ja pisze to dwie różne sprawy, choć oczywiście częściowo powiązane. UEFA wyznacza np. że ma być to 750 miejsc vipowskich, ale nie wyróżnia standartu tych miejsc. To samo dotyczy np. loż vipowskich, o tym w ogóle nie ma wzmianki, już nie mówiąc o tym, że w wielu klubach europejskich występuje różne standarty tych loż. Jeśli jesteśmy też w tym temacie, to nie ma żadnych wiadomości jakie zaplacze vip-owskie powinien posiadać taki stadion.

To są detale, ale detale na których kluby z tytułu dnia meczu zarabiają kolosalne pieniądze. Nie mówiąc już o tym, że z takich miejsc korzysta wiele wpływowych osób, co ma odzwierciedlenie w późniejszych finansach klubów.

Broń boże nie mam na celu szukania zaczepki, choć Mayek nie przeczytał w ogóle do końca mojego posta. Zwróciłem uwagę na coś, co mnie martwi i tyle. Co zarząd z tym zrobi to już inna sprawa, ich sprawa nie moja.

A co do kart to ktoś kto czyta ten temat, a nie tylko potrafi się debilnie wpisać jak Mayek, to wie, że ja akurat mam do niech pozytywny stosunek.

Tevez
29-01-2008, 17:00
Ja pierdole. Była cisza w sprawie stadionu było źle. Teraz coś ruszyło, jest szansa na fajny stadion też jest źle. Zwierzak, bez urazy, ale powiedz jaki jest powód tego, że się tak czepiasz? Jak dla mnie to nawet jakby klub w ogóle nie miał nic do powiedzenia na temat stadionu tylko miasto dyktowałoby wszystkie warunki to byłoby dobrze. Zresztą z punktu widzenia władz miejskich byłoby to normalne. To miasto będzie właścicielem obiektu i to ono ma teoretyczne prawo do decydowania o nim. A my mamy i tak bardzo dużo do powiedzenia na ten temat i jeszcze jest źle.

ayer
29-01-2008, 23:14
W temacie o stadionie piszą o kartach w temacie marketing piszą o stadionie...

Zwierzak ja nie wiem skąd Ty czerpiesz informacje, ale napisze Ci, że po raz któryś tam w Twoich postach są one błędne , nieścisłe, nie mające nic wspólnego z rzeczywistością.

Klub posiada swoja wizje na stadion, ale etap jest na tyle początkowy z remontem , modernizacja, budową (no własnie...z czym?), że jakakolwiek publikacja tych marzeń - bo tak na razie trzeba to nazwać - mija sie z celem.. Po co mamy upubliczniać nasza wizje skoro nawet nie wiemy jaki jest końcowy budżet na stadion? Ba, nie wie tego nawet UM... Po to jest rozpisany ten przetarg, aby min. poznać koszty ew. koncepcji przebudowy lub budowy od nowa stadionu. Po otrzymaniu ofert odbędą się (co zrozumiałe i logiczne) konsultacje UM także min. z klubem i nastąpi wybór takiej oferty, która będzie optymalna i będzie odpowiadać obranej wizji budżetu na ten stadion oraz możliwości budżetowych miasta. Nie jest wykluczone, że po poznaniu takich kosztów nastąpi rewolucyjna zmiana w zamyśle i dotychczasowym pomyśle na stadion który pewnie jest w głowach kilku osób w UM. ...

Nie wiem także skąd bierzesz informacje o braku wytycznych o stadionach ze strony UEFA... Takie wytyczne sa i to bardzo szczegółowe określające ilość miejsc , parkingów, skyboxów, oświetlenia, dachu etc. , ale dotyczą one stadionów, które chcą ubiegać sie o organizacje jakiejś imprezy UEFY lub FIFY.
Zapewniam Cię, że firmy, które zabiorą sie za projektowanie przebudowy lub budowy uwzględnią wszystkie te wymogi bo jest to w ich interesie..Czy jednak zostaną one spełnione zależy od budżetu miasta na ten cel oraz wizji wykorzystania tego stadionu w przyszłości. Na to klub bezpośredniego wpływu nie ma!

Stadion śląski dla przykładu miał mieć np. basen oraz super kręgielnię w pierwszym wybranym projekcie. Podczas realizacji jednak zmieniono projekt na tańszy. Min. w związku z brakiem odpowiednich środków co było spowodowane np. podrożeniem materiałów budowlanych. Również w trakcie zrezygnowano z planowanych wcześniej najwyższej jakości materiałów wykończeniowych i zastąpiono je ...nazwijmy to zamiennikami. Pisze Ci to tylko dlatego żebyś miał świadomość, że wybór potencjalnego projektu i wykonawcy nie oznacza wykonania lub rezygnacji z różnych rozwiązań zawartych w planach.

To wszystko wymaga uzgodnień oraz określenia budżetu. Dlatego powtarzam. Klub posiada wizje na stadion , ale nie jest to na razie odpowiedni moment na jego upublicznianie.

zwierzak
29-01-2008, 23:56
Ayer trochę nie zrozumiałeś o co mi chodzi, ale mniejsza z tym. Moje wątpliwości wynikały z tego, że faktycznie trochę inaczej wyobrażałem sobie ten przetarg.

Po to jest rozpisany ten przetarg, aby min. poznać koszty ew. koncepcji przebudowy lub budowy od nowa stadionu.

To zdanie wiele mi wyjaśnia i w tej chwili nie pozostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i obserwować to, co się wydarzy.

Dzięki za odpowiedź!

Pozdrawiam

katowicer
30-01-2008, 11:50
Pytanko do zarządu.
Czy będzie tegoroczna prezentacja druzyny?
Jesli tak to czy sa już robione jakies przygotowania?

ayer
30-01-2008, 21:14
Co prawda nie jestem Zarządem ...:-) , ale mogę Ci Marcin napisać, że wstępne działania na rzecz prezentacji rozpoczną sie od poniedziałku.

katowicer
31-01-2008, 08:51
no to ciesze się bardzo.
Prezentacja byc musi.

Toomek
31-01-2008, 20:06
Fajnie by było gdyby była znowu w spiżu :)

Marcin
02-02-2008, 19:38
Czy zarząd/dział marketingowy odwiedził chociaż stronę, którą wkleiłem kilka postów wcześniej? Czy ktoś pytał tą firmę o ceny?

Jeżeli nie, wnioskuje, że nasz super dział marketingu ma lepszą strategię na zareklamowanie wśród mieszkańców Katowic takich szlagierów jak mecze ze Śląskiem, Arką, Lechią czy Odrą Opole… Ciekawe tylko co to może być, jak nie bana jadąca przez całe miasto czy wielkie bilbordy w ctr miasta(Koszta nie mogą być aż tak duże, skoro sobie Ruch robi to w Katowicach…)

Panowie działajcie coś, bo plakatami ze złą datą(jak to do tej pory bywało) nie przyciągniemy tłumów na nasz stadion.
Zwłaszcza teraz, kiedy ludziom nie będzie się chciało robic tych kart/nie będą o nich wiedzieli, a Ruch ma 20 tys miejsc na derby, a pozniej gra takie szlagiery jak mecze z Widzewem, Lechem, Legią, Sosnowcem czy derby z Polonią, gdzie każdy może przyjść bez karty, a po derbach zrobi się pewnie „moda na Ruch” Trzeba działać, lepiej zapobiegac niż leczyć...

mariuszeeek
02-02-2008, 23:19
A co takiego stanie się na derbach że będzie moda na Ruch ? mecz odbędzie się na SŚ ? i dlatego maja złapać rytm na Ruch ? wręcz przeciwnie .. to będzie wyglądało dużo ludzi po derbach będzie miało go dość :sportowiec::napinka:

CichyBob
03-02-2008, 00:40
Jaka moda na ruch ? gowno prawda , wogole po co siac taki ferment, derby czy po derbah bedzie tak samo jak dzis lub wczoraj ... moda jest owszem ale na GieKSe , zreszta kogo by mialy derby przyciagac ? skoro sa rozgrywane na "obcym" staDIONIE pomim oze gospodarzem jesy ruch wiec takowy kibic gospodarzy nie moze sie czuc jak w domu . Jedyna paranoja jest to ze w centrum Katowic wisi bilbord smrodow ... chore i niedopomyslenia , pomysl z reklama na tramwajach , busach to strzal w dziesiatke , to samo tyczy sie bilbordow

zwierzak
03-02-2008, 11:51
Kiedyś było mówione, że są jakieś problemy z autobusami – najlepiej jak ktoś z zarządu to opisze, ale taka propozycja była na pewno rozważana.

Jeśli chodzi o promocje meczu ze Śląskiem/rundy wiosennej/kart kibica (niepotrzebne skreślić) to Mario w jednym z tematów pisał, że za niedługo usłyszy o tym sporo osób. Junior też zapowiadał w tym temacie jakiąś dużą akcję marketingową, więc trzeba poczekać.

Może klub nas zaskoczy i wkrótce zobaczymy takie coś w naszym wykonaniu > http://zero2sport.web.pl/uploads/module_portfolio/1c67336b65d1e535ba5b66d69dd89632.jpeg

Oczywiście żartuje, ale na pewno coś jest na rzeczy... Zobaczymy :)

Coper
03-02-2008, 20:44
Witam niech ktos bedzie tak uprzejmy i powie gdzie wisi ten bilbord smrodów pozdrawiam

Nieciu
04-02-2008, 09:00
na Sokolskiej

http://img210.imageshack.us/img210/3396/zdjcie0095ye4.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/5264/zdjcie0096id8.jpg

zwierzak
04-02-2008, 09:25
Czy hasło "GieKSa pozytywne emocje" będzie teraz naszym stałym hasłem promującym? I czy w związku z tym klub w najbliższym czasie ma zamiar przeprowadzić jakąś kampanie wizerunkową?

majk
04-02-2008, 16:03
cena wynajmu jednego takiego bilboardu (12 metrów kwadratowych) to 600zł miesięcznie (www.reklamazewnetrzna.katowice.pl). to chyba nie jest aż taka straszna cena, a efekt murowany - chociażby przykład Ruchu, walneli reklame w Centrum i już praiw każdy o tym wie.
może warto by się zastanowić nad taką formą reklamy Klubu?
pozdrawiam :)

katowicer
04-02-2008, 21:16
ja czytam codzień wyborcza i co dzień czytam kto w ruchu,jak i dlaczego sobie pierdnął,co zjadł na zgrupowaniu...
derby,nakrecanie ludzi,sponsorzy,media,wszystko wokól ruchu i górnika sie kręci.
Wyjdzie na ulice,posłuchajcie co miasto mówi.

K.U.R.W.A !!!! DZIAŁ MARKETINGU SIĘ ROZRÓSŁ A MY JESTEŚMY W DUPIE.
MENADŻERA Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA DO KLUBU I ZAPLACIĆ MU GODNIE.

DO ROBOTY!!!

Coper
04-02-2008, 21:40
Witam mam prośbę jeżeli ktoś ma wejścia w takich firmach chodzi mi o bilbordy to proszę o kontakt nallepiej wiadomo w tych tańszych mamy mozliwośc jako Klub 1964 sami zrobienia wielko-gabartytowych reklam pozdrawiam i czekam na odp

zwierzak
04-02-2008, 22:42
http://www.mediamiejskie.pl/ sprawdź tutaj.

Zastanówcie się też na inną propozycją. Tak jak na tej stronie pisze:

6. Ile nośników potrzebnych jest do przeprowadzenia skutecznej kampanii billboardowej? Skuteczność kampanii określona jest potrzebami Klienta. Na podstawie briefu starannie dokonujemy doboru nośników. Przyjmuje się np., że dla dużej, skutecznej kampanii ogólnopolskiej potrzeba powyżej 500 powierzchni reklamowych. Ale dla zorganizowania zauważalnej kampanii lokalnej wystarcza czasem 10 billboardów, ulokowanych w atrakcyjnych miejscach.

Koszt jest, więc spory. Zapytajcie się też o reklame na tramwaju. Teraz 20 jeżdżą dosyć fajnie, bo jeden tramwaj jest, co pół godziny na dworcu, a też kursuje na takiej linii (zawodzie-centrum), że nikt w PKM nie powinien martwić się o szyby. W dodatku jeżdżą pojedyncze wagony.

Nie wiem ile kosztuje to w Katowicach. Tutaj macie cennik z Wrocławia: http://www.mpk.wroc.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=347&Itemid=11&lang=pl

Z tego wynika, że cały wagon kosztuje 813 zł netto na miesiąc.

Edit Warto przeczytać http://www.mediamiejskie.pl/reklama-na-srodkach-komunikacji-miejskiej-.php?PHPSESSID=c4e90efe32f0eb969bfb28f4845264c4

zwierzak
04-02-2008, 23:02
Tutaj macie przykład fajnej reklamy wizerunkowej (awans Alemanni Aachen do 1. Bundesligi po 37 latach) na autobusie.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8d/Aachen_ASEAG_Alemannia.jpg

marcin GieKSa
04-02-2008, 23:06
no to ja sie pytam dlaczego nasi specjalisci od marketingu nie zareklamują Naszego klubu na jakichs bilbordach czy srodkach komunikacji miejskiej???naprawde trudno znalezc lepszy sposob na szybka i dobra reklame.........linki wklejone wczesniej pokazują ze kwoty nie sa duze do wydania a zyski moga przekraczac wielokrotnie poniesione koszty...no chyba ze my nawet tych groszy nie mamy..

Artis
05-02-2008, 07:31
Wstrzymajcie sie z tymi Bilbordami na razie ok? Bedzie dobrze mówię Wam, że sie zdziwicie.

zwierzak
05-02-2008, 08:08
Teraz wyjdzie na to, że klub zrobił bilbordy, bo tak na forum pisało hehehe

Edit: szkoda Junior, że nie na wszystkie posty odpowiadasz.

Junior
05-02-2008, 08:35
Ubaw po pachy, hehehe

marcin GieKSa
05-02-2008, 09:25
Artis trzymamy za słowo...

Blady Victor
05-02-2008, 15:20
Ubaw po pachy, hehehe

Ty mosz ubaw a innych juz pomalu wkurwia ta cala atmosfera tajemnicy

Junior
05-02-2008, 15:22
Jakiej tajemnicy? Sami sobie szyjecie, ze sa jakies tajemnice, jakie? Czego nie wiecie? Czego Wam brakuje w informacjach na stronie glownej?

Blady Victor
05-02-2008, 15:42
Wstrzymajcie sie z tymi Bilbordami na razie ok? Bedzie dobrze mówię Wam, że sie zdziwicie.

Mozesz jasniej czy to jaks tajemnica???

marcin GieKSa
05-02-2008, 15:58
nie chce byc zlośliwy..ale juz sie dziwimy nasza bezsilnoscia(bilbordy smRodow)...i cisza jaka panuje wokól Naszego klubu ..o Gorniku i ruchu głośno a o Nas???

Junior
05-02-2008, 16:34
Marcin, bo oni maja swoje derby, a media dodatkowo pompuja ten temat. U nas tez sie zacznie, ale troszke pozniej.

Blady Victor
05-02-2008, 17:06
A mozesz nam choć troche powiedziec jak to bedzie wygladalo? Tez bedzie pompowanie przez media czy raczej ograniczy sie to do plakatow na miescie i ogloszen na necie?

Junior
05-02-2008, 17:34
Bedzie dobrze tak jak napisal Artis.

Mayek
05-02-2008, 17:40
pomijam wszystko co tutaj napisano ale haslo : "wstrzymajcie sie" zaczyna mnie coraz bardziej wkurwiac. mielismy sie wstrzymac przed komentowaniem sprawy przejecia stadionu, przed sprawa remontu, przed sprawa masztow, KHW!!! teraz marketingu. w ogole to proponuje zebysmy sie wstrzymali z nadziejami na 1 lige dla Katowic :szok:
Junior szczerze mowiac to nie dziwie sie ze sie ludzie wkurwiaja. Ja mam duza wiare w GieKSe i mimo to mnie to drazni

mami7
05-02-2008, 18:21
z jednej strony to fakt jest to deczko wku.....jące, ale z drugiej strony jak pisze już to jedna kompetentna osoba, że będzie dobrze, a druga to potwierdza to trzeba dać sobie na wstrzymanie i uwierzyć, ze będzie dobrze. Po co chwalić się, ze zrobimy to i tamto jak do wielkich derbów Śląska pozostał nie cały miesiąc i mogłyby te pomysły zostać wykorzystane na reklame własnie tych derbów.

mnie raczej zastanawia i bardziej ciekawy jestem - ofensywy transferowej.....

whyduck
05-02-2008, 18:34
pomijam wszystko co tutaj napisano ale haslo : "wstrzymajcie sie" zaczyna mnie coraz bardziej wkurwiac. mielismy sie wstrzymac przed komentowaniem sprawy przejecia stadionu, przed sprawa remontu, przed sprawa masztow, KHW!!! teraz marketingu. w ogole to proponuje zebysmy sie wstrzymali z nadziejami na 1 lige dla Katowic :szok:
Junior szczerze mowiac to nie dziwie sie ze sie ludzie wkurwiaja. Ja mam duza wiare w GieKSe i mimo to mnie to drazni

Na Boga, zgadzam się z nim !

? :szok:

Junior
05-02-2008, 18:52
I jak Mayek wyszlo?

Stadion przejety.
Remonty na ten rok obiecujace, lepiej niz myslelismy...
KHW narzekalo na niedopelnienie obowiazkow przez GKS, tego pana w KHW juz nie ma...
Maszty beda nowe.

Czy forum to dobre miejsce aby pisac o akcjach marketingowych? Klub ma napisac jakie ma plany? Chyba nie za bardzo ma sie to do zasad marketingu.

CichyBob
05-02-2008, 19:08
Mam tylko nadzieje ze to beda akcje/reklamy długoterminowe , ewentualnie zakonczona akcja i jednoczesnie rozpocznie sie jakas nowa , nowe pomysły. Zeby to bylo na ustach całych Katowic i zasłonic plame po tych derbach i pewnych reklamach kurewek

Slavoy
05-02-2008, 20:40
Od marca ma ruszyć nowa telewizja regionalna - TV Silesia, może udałoby się podsunąć im pomysł zrobienia cyklicznego magazynu o GieKSie?

mario
05-02-2008, 20:50
Mamy tam "swojego" człowieka, więc mam nadzieje, że często będzie można usłyszeć o nas na antenie tej stacji :zabki: wie ktoś może jak z dostępnością tej stacji? będzie na UPC?

Mayek
05-02-2008, 22:04
Stadion przejety

no ja przejety ale jak tak spaceruje po Bukowej to nie widze zeby sie cos zmienilo oprocz tej wylewki (dla mnie taka wylewka to nic w porownaniu z tym co trzeba zrobic!)
krzeselka mialy byc. narazie ich nie ma. w pewnym magazynie nawet i tez ich tam nie ma. ciekawe

Remonty na ten rok obiecujace, lepiej niz myslelismy...

zalezy kto o jakich remontach myslal (moze sie wkurzam z powodu braku meczy i na wyrost zle to komentuje ale mamy jakies oczekiwania. przez tyle lat NIC nie robili to teraz powinno to lepiej ruszyc)

KHW narzekalo na niedopelnienie obowiazkow przez GKS, tego pana w KHW juz nie ma...

nie ma tego czlowieka i dalej nic. przyjdzie nastepny i zas bedzie to samo. Oni juz sie rozreklamowali na tym calym zamieszaniu. Wejdzie odpowiednia ustawa i nici ze sponsoringu

Maszty beda nowe.
o ile dobrze mi sie o uszy obilo to w tym sezonie gramy wszystko o wczesnych porach wiec kiedy te maszty? w lato na .... 1 lige? :lol:

lepiej na forum nic nie pisac tylko zebym widzial ze cos sie dzieje. bo narazie to twierdze ze ludzie od marketingu sa daremnie. potrzebny nam prawdziwy manager. z tym ze o tym to raczej mozemy zapomniec bo jak sie ktos raz chyci stolka to pewnie go komu innemu nie odda

Łysy
05-02-2008, 22:59
Nie ma się co stresować bo inaczej człowiek dostałby nerwicy!

Jedno jest pewne GieKSa ma szczęście ,że ma takich kibiców jak my bo inaczej byłoby ...inaczej!

Zawsze aktualne GieKSa to My...

Junior
06-02-2008, 07:41
Mayek na 1 krzeselka sa juz montowane.

Z KHW nie ma zadnych problemow.

Przeciez pisalo na stronie, ze oswietlenie bedzie na jesien.

Nie doczytales pewnych spraw a chcesz komentowac i krytykowac. Poczytaj czasem strone glowna a potem pisz co jest nie tak.

Zibowski
06-02-2008, 10:15
Nowy Prezes PKP CARGO jest absolwentem Uniwersytetu śląskiego - warto to wykorzystać ? nazywa się Wojciech Balczun :zabki:

Mayek
06-02-2008, 12:33
bardizej bym sprawdzil kaj sie urodzil.
Junior doczytalem pewnie sprawy, pomijam to ze ostatnio Gieksa.pl nie chodzila.
pozyjemy zobaczymy

Nieciu
06-02-2008, 14:23
http://img135.imageshack.us/img135/2520/zdjcie0097yj9.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/4929/zdjcie0098ph9.jpg

Lepiej to wygląda, brawo chłopaki...

marcin GieKSa
06-02-2008, 14:53
Brawo , nic tylko brac przykład

Zibowski
06-02-2008, 14:58
Teraz należy to wysłać do WArKI :lol:

Krzychu_1977
06-02-2008, 16:27
Przewinął się kiedyś temat współpracy z bankiem (karty Dominet Banku - o ile mnie pamięć nie myli).
Temat umarł, czy jest w fazie negocjacji??

Mayek
08-02-2008, 12:07
jak juz to tylko z dobrym bankiem, a dobry bank na to nie pojdzie.
dobry bank czyli np ING.
nie mialem konta w dominecie ale mam np w polbanku i np bankowosc elektroniczna i obsluga klienta to straszna bieda.
stad jezeli to ma przynosic jakis pozytek i promowac marke GKS Katowice to musi to byc dobry bank albo lepiej z tego zrezygnowac. z dominetu byla oferta innych klubow ale nic o tym dalej nei slychac

Krzychu_1977
08-02-2008, 12:15
kwestia który bank jest dobry a który nie - to bardzo subiektywna ocena i uzależniona w dodatku od indywidualnych potrzeb.
Jak widzę na stronie Dominet http://www.dominetbank.pl/karty_partnerskie_sportowe.asp
te karty ma kilka znaczacy w PL klubów, więc chyba jakiś zysk dla klubu z tego jest.
Nie wiem, bo nie mam jak tego wiedzieć czy to jest sensowne czy o rzyć roztrzaś.
Ale jakieś zdanie odpowiedzi od klubu by się przydało - że to do dupy oferta, albo że myslimy nad tym, albo że bank nas olał, albo my olaliśmy bank, albo h. wie co.

Zibowski
10-02-2008, 14:34
Górnictwo: nowe strategie, nowe nadzieje
(Nowy Przemysł/08.02.2008, godz. 19:22)

Spółki węglowe w latach 2008-15 planują realizację dużych inwestycji oraz angażowanie się w przyszłościowe projekty, w tym energetyczne.

KHW - sięgnąć po złoża byłej kopalni

Nowa strategia Katowickiego Holdingu Węglowego na lata 2008-15 przewiduje między innymi wzrost wydobycia węgla oraz poprawę jego parametrów jakościowych. Docelowo - w latach 2014-15 - wydobycie w kopalniach KHW ma wynieść ok. 20 mln ton węgla rocznie.
W 2008 roku wydobycie ma osiągnąć poziom ok. 16,8 mln ton. W kolejnych latach powinno ono stopniowo rosnąć, kiedy efekty dadzą inwestycje poczynione w okresie 2008-09 r. W 2008 roku Katowicki Holding Węglowy zamierza przeznaczyć na inwestycje 780 mln zł i kwotę porównywalną w roku 2009. Program inwestycyjny KHW przewiduje przeznaczenie na inwestycje łącznie ok. 5 mld zł do 2015 roku.

W celu sfinansowania tych wydatków spółka planuje pozyskanie minimum 600 mln zł z emisji dodatkowych akcji w ramach oferty publicznej oraz emisji obligacji w wysokości 300 mln zł. Inwestycje dotyczą m.in. dostępu do nowych pól wydobywczych, a także odnowienia i unowocześnienia parków maszynowych w kopalniach.

W latach 2008-15 - w których ma obowiązywać nowa strategia KHW - zajdzie potrzeba wymiany 11 tysięcy pracowników. Osoby, które odejdą na emerytury, trzeba zastąpić nowymi. Strategia Holdingu zakłada, że w latach 2008-15 zatrudnienie utrzymywać się będzie na poziomie zbliżonym do stanu obecnego, tj. wyniesie ok. 212 tys. osób. Mając jednak na uwadze planowany wzrost wydobycia - znacznie wzrośnie wydobycie na jednego pracownika.

W Katowickim Holdingu Węglowym dostrzegają duży problem związany z potrzebą zatrudnienia nowych ludzi. Ten problem to w dużej mierze konsekwencja braku wyobraźni polityków sprzed lat. KHW finansuje kilka techników górniczych i ściśle współpracuje z Politechniką Śląską w Gliwicach.

- Obecnie pracujemy nad uruchomieniem nowego technikum górniczego w Dąbrowie Górniczej - mówi Konrad Miterski, przewodniczący rady nadzorczej Katowickiego Holdingu Węglowego. - Ta szkoła ma zacząć działać w 2008 roku.

KHW przewiduje podwyżkę płac, bo wiadomo, że bez niej nie uda się przyciągnąć nowych pracowników. W Holdingu deklarują, że każdego roku znajdą się określone środki na podwyżki. Postulują również, by umożliwić powrót do pracy w górnictwie osobom, które odeszły z branży przed laty w ramach Górniczego Pakietu Socjalnego (GPS).

W nowej strategii Katowickiego Holdingu Węglowego zapisano możliwość zaan¬gażowania się w projekt energetyczny.

- Obserwujemy w KHW wzrost zużycia energii elektrycznej, więc spółka planuje uczestniczyć w projektach energetycznych - podkreśla Miterski. - Są plany, żeby sięgnąć po złoża byłej kopalni Niwka-Modrzejów. Chodzi o ok. 110 mln ton zasobów operatywnych. Są to zasoby, które KHW chciałby udrożnić przy wykorzystaniu infrastruktury kopalni Mysłowice-Wesoła. Przedsięwzięcie miałoby być realizowane do spółki z krajowym bądź zagranicznym koncernem energetycznym i wiązałoby się z ulokowaniem w pobliżu kopalni Niwka-Modrzejów nowej elektrowni o mocy ok. 850 megawatów.

Najpewniej KHW wraz z którymś z koncernów energetycznych zawiąże - w postaci joint venture - spółkę celową do realizacji tego projektu. Projekt ma duże szanse na realizację, bo zarówno krajowe, jak i zagraniczne koncerny energetyczne są mocno zainteresowane współpracą z Holdingiem w tym zakresie. Trzeba wykonać studium opłacalności projektu. W KHW wskazują, że prace nad analizą opłacalności projektu ruszą w 2008 roku. Sam projekt powinien zostać zrealizowany do 2015 roku, do którego to obowiązuje nowa strategia spółki.

Zakłada ona również, że kamień będzie traktowany jako jeden z produktów, a nie jako odpad. Samo wywożenie kamienia kosztuje prawie 20 mln zł rocznie. A więc można zaoszczędzić dużo na samym wywozie. Natomiast czas pokaże, ile KHW zarobi na sprzedaży kamienia. Holding będzie też chciał z zyskiem zagospodarować hałdy pogórnicze. Spółka planuje również utworzyć "holdingowe Przedsiębiorstwo Robót Górniczych". Prawdopodobnie powstanie ono na bazie firmy Phoenix Business, ale nie jest to jeszcze przesądzone. W KHW chcieliby, aby do "holdingowego PRG" trafili doświadczeni górnicy. Stąd chęć sięgnięcia po osoby, które odeszły przed laty z górnictwa w ramach Górniczego Pakietu Socjalnego.

Strategia KHW na lata 2008-15 zakłada też nowe podejście do problemu gruntów nieprodukcyjnych. Katowicki Holding Węglowy przeprowadzi szczegółową analizę wszystkich gruntów, które posiada oraz ustali, które z nich zostaną przeznaczone do sprzedaży. Zamierza w tym zakresie współpracować z międzynarodową firmą doradczą. Chodzi o podmiot, który dysponuje światową bazą klientów. W przypadku sprzedaży nieruchomości powyżej 1 hektara, KHW wraz z międzynarodową firmą doradczą przeprowadzać będzie szczegółowe memorandum informacyjne, zawierające wycenę nieruchomości oraz informację o potencjalnych możliwościach jej zagospodarowania. Będzie także wyceniać dany grunt wraz z renomowaną firmą zajmującą się wycenami. Memorandum informacyjne ma trafiać do możliwie jak najszerszej grupy potencjalnych nabywców. W tym zakresie KHW liczy przede wszystkim na bliską współpracę z władzami Katowic. W memorandum mają się znajdować informacje dotyczące danego gruntu, m.in. jego przeznaczenia, a także data przetargu.

KHW ponownie wyceni grunty ze względu na planowane wejście na giełdę w 2008 roku. Wyceną ma się zająć któraś ze specjalistycznych firm. Obecnie tereny nieproduk¬cyjne KHW zajmują ok. 300 hektarów. Niektóre zostaną sprzedane oraz przeznaczone pod realizację projektów deweloperskich, na których KHW również chciałby zarobić. Nowa strategia dotycząca gruntów ma zostać opracowana do końca pierwszego kwartału 2008 roku.

Flame
10-02-2008, 16:20
Zibowski, a jaki cel ma umieszczenie tego tekstu tutaj?

Zibowski
10-02-2008, 17:33
Skoro ktoś chce wejść na giełdę musi stworzyć dość duży budżet na reklamę tego produktu - skoro produkt jest dużym przedsięwzięciem może uda się coś z tego tortu wykroić dla GieKSy - i tyle

Zibowski
12-02-2008, 06:50
Opel szuka sponsora dla Piasta Gliwice!
ksb
2008-02-11, ostatnia aktualizacja 2008-02-11 22:12

Na terenie gliwickiej fabryki firmy odbędzie się prezentacja klubu dla przedstawicieli lokalnego biznesu.
Wielki sponsor w Gliwicach? To możliwe już wkrótce, bo w poszukiwanie dobroczyńcy dla II-ligowego Piasta włączył się motoryzacyjny gigant - Opel.

Firma, mająca polską siedzibę w Gliwicach, zorganizuje spotkanie dla biznesmenów reprezentujących przedsiębiorstwa z gliwickiej podstrefy Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Obecni mają być także prezydent miasta Zygmunt Frankiewicz oraz... Włodzimierz Lubański i Andrzej Szarmach!

Podczas spotkania działacze Piasta przedstawią prezentację multimedialną dokonań klubu. Cel to oczywiście próba znalezienia strategicznego sponsora dla Piasta, który walczy o awans do ekstraklasy.

Spotkanie będzie miało charakter zamknięty, a wstępnie planowane jest na czwartek.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Flame
12-02-2008, 09:40
Zibowski przecież wejście na giełdę łączy się z podnoszeniem kapitału przez zwiększenie emisji akcji, albo przejmowanie dochodowych mniejszych spółek. W tym okresie firmy szukają raczej oszczędności, po to by znaleźć pieniądze na przejęcia.

GieKSa raczej jest elementem do którego trzeba by dopłacać, a z pewnością nie podniósłby kapitału spółki, co z punktu widzenia firmy wchodzącej na giełdę nie jest zbyt dobre.

Zibowski
12-02-2008, 12:07
Książka do reklamy - nie będę się kłócił - jakby co PW :foch:

longman
12-02-2008, 17:32
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lublin

W dziale sport:
Zdjęcie - Widok ogólny stadionu MOSiR-Bystrzyca. Mecz Motoru Lublin.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Katowice
Psińco.

mamy jakiegoś wikipedystę u siebie? Co jak co ale jakieś ciekawe zdjęcie ze szpilu GieKSy tam się znaleźć powinno (chyba było robione zdjęcie panoramiczne stadionu na meczu barażowym, świetnie by się nadała, gdyby auor się zgodził). Niby drobiazg, ale ja uważam, że bardzo ważny.

A tą stroną powinien zająć się klub:
http://pl.wikipedia.org/wiki/SSK_GKS_Katowice

Zibowski
20-02-2008, 07:06
Zawarcie znaczącej umowy nabycia prawa użytkowania wieczystego nieruchomości przez spółkę zależną.

Zarząd LC Corp S.A. ("Emitent") informuje, iż w dniu 17 stycznia.2008r. jednostka zależna od Emitenta – LC Corp Stabłowice Sp. z o.o., w której Emitent posiada 100% udziałów i głosów na Zgromadzeniu Wspólników, zawarła z podmiotem niepowiązanym z Emitentem – Multirondo Sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach umowę nabycia prawa użytkowania wieczystego nieruchomości położonej w Katowicach przy Al. Roździeńskiego o powierzchni 0,9938 ha, za łączną cenę netto 79.900.000,00 zł (siedemdziesiąt dziewięć milionów dziewięćset tysięcy złotych)

Ta sam firma kupiła w Katowicach działkę pod budowę osiedla mieszkaniowego za 120 mln - a Pan L. Czarnecki jest również właścicielem GETIN BANKU z siedzibą w Katowicach.

To tylko takie info i dyskretna sugestia czy nasz Zarząd monitoruje może potencjalnego sponsora, który wydała już na inwestycje w Katowicach z 300 mln a wyda jeszcze z 10 razy tyle w kolejnych latach.

scarface 1964
20-02-2008, 13:37
zgodzę się z Zibowskim.
L.Czarnecki należy do jednych z najlepszych inwestorów w Polsce...
Proponowałbym, by nasz Zarząd wystąpił z listem otwartym do Pana L.Czarneckiego lub wystosował do Niego zaproszenie na rozmowę.
Wkład w rozwój sportu (reklama przy okazji mistrzostw Europy) oraz wymierne korzyści płynące z potencjalnych możliwości zrobienia świetnego biznesu "przy tzw. okazji" napewno zainteresowałoby tego wielkiego inwestora.
Myślę, że z finansowaniem tego projektu nie byłoby problemu.
p.s chętnie pomogę w przygotowaniach do tego zaproszenia - bo jak mówić to o konkretach...

scarface 1964
20-02-2008, 13:44
p.s wszystkie działania marketingowe Getinu idą w stronę , że ma to być bank "dla ludzi" (przyjazny dla wszystkich ludzi) - niezłym marketingiem dla tego banku byłoby, gdyby inicjatywa, która wyszła od "zwykłych ludzi" przyniosła solidny owoc w postaci nowego wspaniałego stadionu i pierwszoligowej , grającej na najwyższym poziomie drużyny...

sebo
20-02-2008, 14:28
ale Leszek Czarniecki mieszka pod Wrocławiem i z tego co sie orientuje ma coś wspólnego z którymś z Wrocławskich klubów bodajże z żużlem

Zibowski
20-02-2008, 15:03
Tak mieszka - i pewnie jest raz w tygodniu w domu :zabki:

sebo
20-02-2008, 15:25
http://pl.wikipedia.org/wiki/Leszek_Czarnecki

Janusz
20-02-2008, 18:43
Getin Bank ma siedzibę w Katowicach, bo powstał na bazie GBG, a Getin Holding którego to Getin Bank jest częścią we Wrocławiu. LC Corp, które tez do niego należy, w tej chwili buduje najwyższy budynek mieszkalny w Polsce i to jest raczej dla niego lepsza reklama.

scarface 1964
20-02-2008, 19:10
to, że mieszka pod Wrocławiem, nie przeszkadza mu robić interesów w Katowicach (wspomniane wyżej Multirondo) czy choćby w Rosji, na Ukrainie, Rumunii, na Białorusi - myślę tu o przejęciach banków (stworzenie Getin International) jeszcze nie tak dawno jeden z największych banków Hiszpanii La Caixa chciał odkupić Getin od Czarneckiego - więc widzą w nim potencjał... a tu w Katowicach jest interes do zrobienia: są szanse, bo gdzieś nasza kadra (Polski) musi zagrać (każdy wie jak wygląda sprawa oddawania stadionów na Euro), jest w odwodzie Śląski (i całkiem blisko niego umiejscowiona Gieksa i Katowice, które pod względem dostępności do infrastruktury zajmują drugie miejsce w Polsce po Warszawie)... to przyciąga inwestorów. Trzeba im tylko przygotować grunt, zachęcić, zalobbować....ale nie tylko w postaci suchych komunikatów, ale ukazując realne perspektywy zwrotu z inwestycji.

żywiec
24-02-2008, 09:55
Junior tylko że u nas jest cisza jak byśmy rozpoczynali sezon w czerwcu
W 4 lidze była kilka krotnie większa reklama meczów z " WSIAM "
Teraz nic sie nie dzieje mecz ze Śląskiem a u nas cisza
Z czystej ciekawości :jezor: jakieś działania reklamowe związane z meczem ze Śląskiem dopiero po "wielkich" derbach ????

Junior
24-02-2008, 10:26
Tak

Krzyś
27-02-2008, 15:46
Z czystej ciekawości :jezor: jakieś działania reklamowe związane z meczem ze Śląskiem dopiero po "wielkich" derbach ????

KAJ TO PIERDOLNIĘCIE!?

Mateusz
27-02-2008, 16:20
KAJ TO PIERDOLNIĘCIE!?

Od Poniedzialku?

resovia
27-02-2008, 19:59
Ceny biletow na blache
- z karta kibica 10 zl
- bez karty kibica 15 zl

nie wiem czy zarzad nie przesadza troche z cenami ? Wokol same pierwszoligowe kluby(Zaglebie, Ruch, Gornik, Polonia) do tego moda na kibicowanie min Gornikowi i Zaglebiu S-ec.

Wiem, ze nie sa az tak bardzo wygorowane no ale mamy tez "utrudnienie" w postacie kart kibica.

Junior
27-02-2008, 21:02
Podwyzka o 2zł to chyba nie tak duzo?

Osobiscie negocjowalem z zarzadem ta cene i mysle, ze jest ona jak najbardziej przystepna.

Niektorzy narzekaja, ze klub jest biedny, ze nie ma ruchow promocyjnych itp. Teraz wzrosna koszta organizacji meczow - ochorna - wiec musimy jakos pomoc.

2zł x 7 meczy = 14zł + 5zł karta = 19zł

Nie wydaje mi sie, ze ta kwota to jakas chorendalna suma nie do przeskoczenia.

Za dziury placilismy 12zł i tez chodzilismy...

resovia
28-02-2008, 06:41
Tak, tylko sam dobrze wiesz ze duzo ludzi nie wyrobi tej karty kibica i wowczas cena "15 zl" moze miec niemale znaczenie.
Ja tu pisze tylko i wylacznie o samych kartach kibica. Podwyzka o 2 zl do juz nieaktualnej ceny biletow mysle, ze nikogo by nieodstraszyla. No ale zamieszanie robi sie z samymi kartami kibica.

Osobiscie wierze ze pomysl sie sprawdzi, tylko mam nadzieje ze zrozumiales moja intencje ;) (chyba kazdy ma lekkie obawy)

ps 13 zl za 1 lige to byla wrecz rewelacyjna cena

Junior
28-02-2008, 09:54
Do tej pory ok 1700 kart wyrobionych, dodatkowo ok 1000-1300 wnioskow przyniosa dzielnice, wiec 3000 przed meczem ze Slaskiem to bardzo dobry wynik.

Do meczu z WKS ponad 2 tygodnie i mysle, ze teraz sklepik bedzie przezywal oblezenie.

whyduck
28-02-2008, 11:22
KAJ TO PIERDOLNIĘCIE!?

We Wrocławiu...

...niestety

Artis
28-02-2008, 11:31
Powiem szczerze, że Marketing to nie moja dziedzina ale tak sobie myślę, że jeśli teraz byśmy zrobili akcje promocyjną to ona za dużo nie da bo wszyscy ( pisze tu nie o fanatykach ale o sympatykach sportu) fascynują sie derbami i ta akcja będzie przygaszona nie ma co sie oszukiwać. jeśli poczekamy na derby to po derbach chyba będzie lepszy efekty jeśli klub ruszy z promocją.

katowicer
28-02-2008, 11:36
po derbach przez tydzień wszystkie media będą się jarały atmosferą,moze poziomem piłkarskim,może awanturami..nastepny tydzień w dupę?

ertai
28-02-2008, 12:09
a pozatym jak ktos przeczyta informacje o KK to jeszcze musi znależć czas by pójść ją wyrobić i wtedy może być juz za późno ...

hubertoo
28-02-2008, 14:18
a ja mam pytanie odnośnie S6...
czy są już jakieś pierwsze korzyści płynące z działania tej grupy???

wnc
28-02-2008, 14:21
glupi temat o szpilu ze slaskiem powinien tu widniec od miesiaca co by ludzie i bajtle jaraly sie za wczasu... a co za tym idzie - wyrabialy karty. zapominacie, ze to kibice sa najwieksza reklama klubu, w szkolach, zkladach pracy, pod blokami i na ulicach to oni szerza propagande sciagaja wiekszosc ludzi na stadion. tylko o czym teraz maja mowic? oni przeciez nie sa "kumaci", nie wiedza czy bedzie super oprawa, ile bedzie slaska, nie podyskutuja sobie jakim zestawieniem najlepiej zagrac...

... a tu dalej cisza! kiedys ktos zalozyl temat to junior usunal bo najpierw gramy z kims na wyjezdzie.

a juz rozreklamowanie kart kibica to delikatnie mowiac - porazka!

bum :p

Marcin
28-02-2008, 15:27
Do tej pory ok 1700 kart wyrobionych (...) wiec 3000 przed meczem ze Slaskiem to bardzo dobry wynik.

Prosze, powiedz ,że żartujesz...

Wyobrazasz sobie mecz ze Śląskiem (LIDER II LIGI!) , zakłądając ,że przyjedzie ich 1000/1200 a nas bedzie 3000/3500 ?? Bo ja jakos nie. To ma byc ht, pełny stadion i swietna atmosfera a nie mecz przypominający spotkanie Rozwoju...

Od poczatku uwazalaem, że karty to zły pomysł. Nie chodi mi o samą ideę ich zastosowania (program partnerski, poprawa bezpieczesntwa, spelnianie wysokich norm)
ale o czas a co najwazniejsze SPOSÓB I CZAS wprowadzenia ich w życie!!!

Dokładniej rzecz biorąc:
1. Nie rozumiem zbytnio pośpiechu zarzadu jesli chodzi o wprowadzenie ich (tym bardziej, że jak wypowiadała sie policja, system ten ma troche wad) - My nie jestesmy Koroną, Lechem czy Wisłą, które nasz zarząd podawał za świetne przykłady, a które grają o wysokie cele w lidze i europejskie puchary i są praktycznie jedynymi duzymi klubami w sowim miescie, a nawet regionie.
U nas realia sa inne - walki na osiedlach, fan clubach itp a dokladniej duze zageszczenie klubow na malym terenie, a co za tym idzie wymieszanie kibicowskie powoduje, że o wielkich meczach decyduja w dosc duzym stopniu pikniki, ktore przychodza na mecze, ale nie zawsze. Dzieki nim tworzy sie atmosfera, podnosi sie frekwencja i dlatego o takiego kibica trzeba dbac. Podsumowujac uwazam, ze trzeba to bylo wprowadzic wtedy, kiedy beda tto musialy zrobic WSZYSTKIE kluby, i wtedy dojebac z super propagandą i reklamą!

2. Wlasnie co do tej reklamy a raczej jej TOTALNYM BRAKU - brak słów. A tłumaczenie, że po derbach uwazam za bezensowne, bo tak jak ktos zauwazyl, media i ludzie beda sie jarały tym meczem jeszcze dlugo po jego zakoneczeniu, i nikogo nie ebdzie interesował ligowy sredniak II ligi i jego karty... Popatrzcie na to czysto teoretycznie. My gramy o środek II ligi, a Ruch w ekstraklasie, po wielkich derbach gra z Lechem, Widzewem, Polonią, Wisłą(chyba) i niektóre z tych meczy znów będą rozgrywane na slaskim. Czy zwyklego kibica to nie zainteresuje? Zwłaszcza po swego rodzaju "boomie" na kibicowanie który wybuchnie po derbach?
Inny przyklad: Jak mamy na dzielnicach namaiwac male dzieciaki na GieKSe, skoro musialby one dac nam swoje dane, podpis rodzicow chyba, zdjecie itd co ejst prawie niewykonalne. Prowadzi to do tego, że na GieKSe jezdzic nie beda, i albo spedza zycie przed kompem i w szkole, albo starzy/inni koledzy zabiora je na mecz innego śląskiego klubu...

3. Wlasnie derby Śląska przysparzają tym 2 klubom wielkiej reklamy, a to ze na stadionie bedzie 40 tys ludzi moze na serio przyspozyc zarowno Górnikom, jak i Niebieskim nowych kibicow, ktorzy mogliby wybrac GieKSe, no ale skoro sie o nich nie starano....

4. Wiedzac ze karty wyrobi dosyc mala liczba kibicow (bo nawet 5 tys to jak na jedno z 10 najwiekszych miast polski totalna porazka!) zarzad/klub jako całokształt daje miastu, radnym i Uszokowi namacalny dowód i prosta odpowiedz na pytanie: DLA KOGO BUDOWAC STADION NA 20 TYS MIEJSC? Czy jak tam wielu chce, na jeszcze wiecej...

5. Ludzie sa leniwi, i nie chce im sie wyrabiac tych kart, dlategho trzeba ich zaechcic - a to nasz zarzad kompletnie zawalił, bo nawet z jakas super reklama po derbach bedzie jutz torche za pozno na to.

Rozpisalem sie, ale wkurzył mnie Junior swoim postem, ze 3000 to dla niego dobry wynik.

Chodzi mi o to, że mimo w grunie rzeczy dobrego pomyslu jakim sa KK nie zepsuc nam frekwencji na kilka nastepnych lat...
Zaraz mnie pewnie zjedziecie na maxa, ale to jets moje zdanie, pisane w obawie o to, żeby szlaageiry z L:echią, Arką, Śląskiem czy Odrą Opole nie wyglądały jak jakies mecze III ligi...

Pacior
28-02-2008, 16:07
Mam takie pytanie związane z marketingiem ale jednocześnie dotyczące kart kibica, więc nie wiem czy ten teamt jest dobry ale zapytam. Przy wejściu do sklepiku klubowego jak i na korytarzch w klubie porozwieszane są duże, kolorowe plakaty informujące i reklamujące kartę kibica, dlaczego tego typu plakaty nie pojawiły się nigdzie w mieście?k, dlaczego nie "poszły" na dzielnice?

Junior
28-02-2008, 16:09
Poszly...

whyduck
28-02-2008, 16:22

Wyobrazasz sobie mecz ze Śląskiem (LIDER II LIGI!) , zakłądając ,że przyjedzie ich 1000/1200 a nas bedzie 3000/3500 ?? Bo ja jakos nie. To ma byc ht, pełny stadion i swietna atmosfera a nie mecz przypominający spotkanie Rozwoju...

Od poczatku uwazalaem, że karty to zły pomysł. Nie chodi mi o samą ideę ich zastosowania (program partnerski, poprawa bezpieczesntwa, spelnianie wysokich norm)

Dokładniej rzecz biorąc:
1. Nie rozumiem zbytnio pośpiechu zarzadu jesli chodzi o wprowadzenie ich (tym bardziej, że jak wypowiadała sie policja, system ten ma troche wad) - My nie jestesmy Koroną, Lechem czy Wisłą, które nasz zarząd podawał za świetne przykłady, a które grają o wysokie cele w lidze i europejskie puchary i są praktycznie jedynymi duzymi klubami w sowim miescie, a nawet regionie.
U nas realia sa inne - walki na osiedlach, fan clubach itp a dokladniej duze zageszczenie klubow na malym terenie, a co za tym idzie wymieszanie kibicowskie powoduje, że o wielkich meczach decyduja w dosc duzym stopniu pikniki, ktore przychodza na mecze, ale nie zawsze. Dzieki nim tworzy sie atmosfera, podnosi sie frekwencja i dlatego o takiego kibica trzeba dbac. Podsumowujac uwazam, ze trzeba to bylo wprowadzic wtedy, kiedy beda tto musialy zrobic WSZYSTKIE kluby, i wtedy dojebac z super propagandą i reklamą!

2. Wlasnie co do tej reklamy a raczej jej TOTALNYM BRAKU - brak słów. A tłumaczenie, że po derbach uwazam za bezensowne, bo tak jak ktos zauwazyl, media i ludzie beda sie jarały tym meczem jeszcze dlugo po jego zakoneczeniu, i nikogo nie ebdzie interesował ligowy sredniak II ligi i jego karty... Popatrzcie na to czysto teoretycznie. My gramy o środek II ligi, a Ruch w ekstraklasie, po wielkich derbach gra z Lechem, Widzewem, Polonią, Wisłą(chyba) i niektóre z tych meczy znów będą rozgrywane na slaskim. Czy zwyklego kibica to nie zainteresuje? Zwłaszcza po swego rodzaju "boomie" na kibicowanie który wybuchnie po derbach?
Inny przyklad: Jak mamy na dzielnicach namaiwac male dzieciaki na GieKSe, skoro musialby one dac nam swoje dane, podpis rodzicow chyba, zdjecie itd co ejst prawie niewykonalne. Prowadzi to do tego, że na GieKSe jezdzic nie beda, i albo spedza zycie przed kompem i w szkole, albo starzy/inni koledzy zabiora je na mecz innego śląskiego klubu...

3. Wlasnie derby Śląska przysparzają tym 2 klubom wielkiej reklamy, a to ze na stadionie bedzie 40 tys ludzi moze na serio przyspozyc zarowno Górnikom, jak i Niebieskim nowych kibicow, ktorzy mogliby wybrac GieKSe, no ale skoro sie o nich nie starano....

4. Wiedzac ze karty wyrobi dosyc mala liczba kibicow (bo nawet 5 tys to jak na jedno z 10 najwiekszych miast polski totalna porazka!) zarzad/klub jako całokształt daje miastu, radnym i Uszokowi namacalny dowód i prosta odpowiedz na pytanie: DLA KOGO BUDOWAC STADION NA 20 TYS MIEJSC? Czy jak tam wielu chce, na jeszcze wiecej...

5. Ludzie sa leniwi, i nie chce im sie wyrabiac tych kart, dlategho trzeba ich zaechcic - a to nasz zarzad kompletnie zawalił, bo nawet z jakas super reklama po derbach bedzie jutz torche za pozno na to.

Rozpisalem sie, ale wkurzył mnie Junior swoim postem, ze 3000 to dla niego dobry wynik.

Chodzi mi o to, że mimo w grunie rzeczy dobrego pomyslu jakim sa KK nie zepsuc nam frekwencji na kilka nastepnych lat...
Zaraz mnie pewnie zjedziecie na maxa, ale to jets moje zdanie, pisane w obawie o to, żeby szlaageiry z L:echią, Arką, Śląskiem czy Odrą Opole nie wyglądały jak jakies mecze III ligi...

przykre to, ale niestety trzeba się zgodzić z tym co napisał Marcin

2 tygodnie do meczu, o kartach cisza...gdyby nie forum to ciekaw jestem ile by tych kart było wyrobionych, 200 ? klub po raz kolejny wykorzystał kibiców do darmowej reklamy, ze swojej strony stac Was było chłopaki tylko na konferencję (ile tam było osób, 20 ?) i reklamę na stronie własnej. Prosty przykład olewactwa: dlaczego qrwa klub od samego początku nie informował, ze jest możliwość zrobienia spersonalizowanych kart np. dla FC czy dzielnic ? Dlaczego dopiero wpadli na to, jak kolega wnc przyszedł do klubu i zaczął o to wypytywac ? Boże, ktoś w tym klubie pracuje tak, z tego co wiem do od marketingu i promocji są 3-4 czy nawet 5 osób (łącznie z rzecznikiem). I nikt na to akurat nie wpadł...co za niefart no..

nawet jeśli uwierzymy, że kart jest 3000 wyrobionych to na Śląsk przyjdzie może 60 % z tego..co z resztą ? Obawiam się, że jak 2000 osób przyjdzie pod stadion bez kart to finał tego będzie tylko jeden - wlot z bramą i tyle będzie po kartach kibica.

Sam produkt jest ok, są fajne opcje przyszłosciowe typu program partnerski itp. ale do chuja trzeba jeszcze potrafić sprzedać ten produkt !!

Junior
28-02-2008, 16:32

Dokładniej rzecz biorąc:

Powiedz mi gdzie napisalem, ze bedzie nas 3tys? Wyrobienie 3 tys kart uwazam za sukces, druga sprawa jest taka, ze pomimo frekwencji na naszym stadionie w okolicach 5/6 tys biletow sprzedanych bylo ok 3... Wiec jestem spokojny...

Ad1. Piszesz o piknikach i walce o nowych kibicow, ale powiedz mi jak oni by zareagowali na kolejki przed kasami, w ktorych trza byloby stac po kilka godzin by zostawic wszelkie dane? Ten kto byl na mecz z GKS Belchatow gdy spadalismy chyba pamieta te kolejki, sytuacja byla identyczna... Zbieranie wszystkich danych osob uczestniczacych w imprezie masowej.

Ad2. Jesli teraz jest mega boom przed debrami, piszesz, ze bedzie po to po co w ogole robic kampanie reklamowa? Troszke smieszne, dzialamy po debrach, bo taki jest cel, tak klub zamierza zadzialac, a Wy sie martwicie znow o wszystko, nad tym mysla ludzie specjalizujacy sie w PR i bez obrazy, ale wg. mnie to oni chyba wiedza jak spolecznosc reaguje na dane informacje... Klub dziala w celu przyciagniecia mlodziezy, Twoj przedstawiciel dzielnicowy pewnie wie o czym pisze, ale to nie temat na neta, to, ze dzialamy w pewnym kregu i nie piszemy tego na necie nie oznacza tego, ze nic nie robimy, nie jest to poprostu temat na neta, ale wydaje mi sie, ze dowiesz sie w swoim czasie badz juz wiesz o czym pisze.

Ad3. Ten podpunkt to WIELKI SMIECH :) Juz mnie rozsmiesza argument, ze derby przyspoza jednym czy drugim rzesze kibicow... Poczekajcie do niedzieli :)

Ad4. Posluze sie przykladem Korony Kielce, tam srednio chodzilo po 3-4tys ludzi na mecze, wybudowali stadion... Nagle boom, pomimo tego, ze KAZDY MUSIAL wyrobic sobie karte, u nas takiej koniecznosci w tej rundzie nie ma, wiec nowy stadion to argument na to by sciagnac nowych ludzi, a nie jest argumentem to dla miasta, ze teraz chodzi 5tys i nie beda budowac nowego stadionu, zreszta zaden argumetn nie jest dobry do tego by miasto takie jak Katowice budowalo stadion na mniej niz 20tys osob.

Ad5. Nawet nie wiecie co bedzie a juz komentujesz...

Wg. mnie bedzie dobrze, bo 3 tys wyrobionych kart to dobry wynik, zobaczycie sami...

Stadion tez zrobi swoje.

Kiedys na takie mecze jak z WKS nie bylo zadnego marketingu, to dzielnice dzialaly same i sie mobilizowaly i blacha pekala w szwach, teraz widocznie latwiej zwalic wine na zarzad i klub, ze nic nie robia w tym kierunku niz patrzec na siebie.

Junior
28-02-2008, 16:42
przykre to, ale niestety trzeba się zgodzić z tym co napisał Marcin

2 tygodnie do meczu, o kartach cisza...gdyby nie forum to ciekaw jestem ile by tych kart było wyrobionych, 200 ? klub po raz kolejny wykorzystał kibiców do darmowej reklamy, ze swojej strony stac Was było chłopaki tylko na konferencję (ile tam było osób, 20 ?) i reklamę na stronie własnej. Prosty przykład olewactwa: dlaczego qrwa klub od samego początku nie informował, ze jest możliwość zrobienia spersonalizowanych kart np. dla FC czy dzielnic ? Dlaczego dopiero wpadli na to, jak kolega wnc przyszedł do klubu i zaczął o to wypytywac ? Boże, ktoś w tym klubie pracuje tak, z tego co wiem do od marketingu i promocji są 3-4 czy nawet 5 osób (łącznie z rzecznikiem). I nikt na to akurat nie wpadł...co za niefart no..

nawet jeśli uwierzymy, że kart jest 3000 wyrobionych to na Śląsk przyjdzie może 60 % z tego..co z resztą ? Obawiam się, że jak 2000 osób przyjdzie pod stadion bez kart to finał tego będzie tylko jeden - wlot z bramą i tyle będzie po kartach kibica.

Sam produkt jest ok, są fajne opcje przyszłosciowe typu program partnerski itp. ale do chuja trzeba jeszcze potrafić sprzedać ten produkt !!

Klub wykorzystal kibicow do darmowej reklamy... A jaka reklama jest lepsza niz ta przez poczte pantoflowa? Nie bylo to za darmo, bo dzielnice maja z tego profity. Klub informowal od poczatku, ze dzielnice moga robic swoje karty, jedynie kwestia sporna byl projekt, lecz i to zostalo dogadane. Sam zalozylem temat o tym czy ma ktos jeszcze jakies pomysly dot. kart, wnc wpadlo na taki pomysl i zostal on wykorzystany, teraz masz do tego problem... KK wszedzie sa takie same (kluby ktore to posiadaja) wiadomo, ze nikt nie jest nieomylny a to, ze ktos inny wpadl na taki pomysl to wina klubu? Smieszne...

Wlot z brama? :lol3::lol3::lol3:

"Dzieki" tobie nawet nie dziala dobrze nasze forum, wiec o dzialaniu w Twoim przypadku bym sie nie wypowiadal...

Salvator
28-02-2008, 16:46
Don leci na ostro w wielu tematach, ale trudno się z nim nie zgodzić !

whyduck
28-02-2008, 17:15
Klub wykorzystal kibicow do darmowej reklamy... A jaka reklama jest lepsza niz ta przez poczte pantoflowa? Nie bylo to za darmo, bo dzielnice maja z tego profity. Klub informowal od poczatku, ze dzielnice moga robic swoje karty, jedynie kwestia sporna byl projekt, lecz i to zostalo dogadane. Sam zalozylem temat o tym czy ma ktos jeszcze jakies pomysly dot. kart, wnc wpadlo na taki pomysl i zostal on wykorzystany, teraz masz do tego problem... KK wszedzie sa takie same (kluby ktore to posiadaja) wiadomo, ze nikt nie jest nieomylny a to, ze ktos inny wpadl na taki pomysl to wina klubu? Smieszne...

Wlot z brama? :lol3::lol3::lol3:

"Dzieki" tobie nawet nie dziala dobrze nasze forum, wiec o dzialaniu w Twoim przypadku bym sie nie wypowiadal...

tylko, że ja do forum dopłacam, a Ty masz pensje, tak więc prędzej ja mogę Ciebie rozliczać z roboty a nie Ty mnie

całe szczęscie..

jesteś mądry, to podejmij się na Sląsku stania przed bramą i tłumaczenia tym, do których nie dotarło żadne info o kartach, że muszą płacic 5 zł więcej niż reszta.

nikt Wam nie każe robić reklam w TV..więcej kreatywności, a mniej liczenia na to, że dzielice zrobią wszystko na własną rękę..

ethan
28-02-2008, 17:23
a nie dałoby rady że do końca tej rundy ceny się nie zmieniają znaczy 10zł na blachę także Ci co nie posiadają tej karty, dać ludziom czas do oswojenia się z tą kartą
I jeszcze jedno odnośnie Korony i ich stadionu i frekwencji tam. Subtelna różnica między Nami a nimi, oni mają nowy stadiom my mamy reanimowanego trupa i nie ma co porównywać jednego do drugiego

Junior
28-02-2008, 17:38
Informacja dotrze do wszystkich, no prawie, bo do kazdego dotrzec sie nie da. Wszystko zalezy od tego jak ludzie do tego podejda.

Zibowski
28-02-2008, 17:59
Grupa Famur to dziś jeden z największych w Polsce i liczący się na świecie producent maszyn i urządzeń dla górnictwa. Kwartał po kwartale w 2007 roku rosły przychody, które zamknęły się na na poziomie 897 mln zł. To oznacza wzrost o 48 proc. wobec 2006 r. Już drugi rok z rzędu zysk netto Grupy Famur przekroczył 100 mln zł. Znakomicie przyczynił się do tego eksport, który daje 49 proc. przychodów. Tylko kontrakt na dostawę do Rosji kompleksu ścianowego dla górnictwa dał w ostatnim kwartale minionego roku aż 47,7 mln zł zysku na czysto.

- Umacniamy poszczególne sektory naszej działalności: produkcję maszyn górniczych, odlewnictwo, hydraulikę siłową i elektromechanikę. Jak wcześniej zapowiadaliśmy, systematycznie zwiększamy udziały w globalnym rynku - mówi Tomasz Jakubowski, prezes zarządu Famur SA.

Blejz
28-02-2008, 18:11
famur bedzie naszym sponsorem ?

Zibowski
28-02-2008, 18:28
Nie to tylko info dla Zarządu

Tevez
28-02-2008, 19:28
Według mnie w kartach kibica jest tylko jeden błąd. To, że obowiązują one już od meczu ze Śląskiem. Powinno byc tak, że wejście na Śląsk jest w normalnej cenie i jest możliwośc wyrobienia KK. Bardzo się martwie o frekwencje na Śląsku i o to jak ludzie będą reagowali, kiedy za wejście na 5 czy 6 będą musieli zapłacic 2 dychy.

Junior
01-03-2008, 12:13
http://i30.tinypic.com/29xfzvl.jpg

http://i27.tinypic.com/28kq8eq.jpg

longman
01-03-2008, 13:06
GKS Katowice - Śląsk Wrocław
GKS Katowice - Arka Gdynia
GKS Katowice - Piast Gliwice
GKS Katowice - GKS Jastrzębie
GKS Katowice - Odra Opole
GKS Katowice - Lechia Gdańsk
GKS Katowice - Podbeskidzie Bielsko-Biała

To będzie najciekawsza runda od paru ładnych lat - kibicowsko! Czy klub będzie jakoś promował cała rundę. Nie wszyscy może na to tak patrzą patrzą (ja dopiero teraz o tym tak pomyślałem) i np. nie kupują jeszcze karty, bo chodzą tylko na najciekawsze mecze w rundzie. A tu cała runda jest ciekawa
i następnym razem może się taka ciekaw nie trafić i na przemian będziemy grać u siebie ze słabeuszami i z silnymi ekipami. Tutaj bardziej cała runda jest hitem niż poszczególne mecze, chociaż niektóre szpile są lepsze od innych: Arka, Lechia, Śląsk! I może ze względu na to że może ich dużo przyjechać i niewyrównane porachunki - Jastrzębie i Piast, bo blisko, też może być ich dużo.

Na forum, na głównej i stronach kibicowskich, można by jakoś to reklamować (baner + podstrona o każdym z meczu i przeciwniku coś), bo - może mi się tylko wydaje - ale jest u nas o nas tak cicho (do prasy się nie odnoszę), jakbyśmy chcieli, żeby już było po i nie trzeba tego było reklamować. Chociaż z czymś takim to można by wystartować, jak wystartowały karty, ewentualnie będzie można przed następną rundą. Już jest po ptokach przed tą rundą!!! Nie rozumiem czemu nic się w takim kierunku reklamy tej rundy nie robiło.

Banery ładne, tzn. dziewczyna wygląda na ładną, same banery wyglądają na mało wyraźne i na zdjęciu nie wyglądają na takie co można je przeczytać jadąc w banie. Mógłby być jeden większy i wyżej (większe litery itp. ). Jakby były wcześniej, to były ciepłe dni, terozki mamy huragan Emma i mam nadzieje, że nie będzie tak, że nielicznymi co je zobaczą, będą osoby na forum. W ogóle ich debiut jakby przypadł na piątek rano to masa ludzi zdążyła go zobaczyć (jeżeli da się je z bany odczytać), nawet jeżeli Emma go porwie w weekend. Reklama leży (nawet nie kwiczy, bo ma usta taśmą do paczek zaklejone) , nie mówie o całym marketingu, bo fajne akcje były, jak np. Z Aniołami i 250 tys.

marcin GieKSa
01-03-2008, 13:57
prawda jest taka ze bedziemy madrzejsci po pierwszym szpilu z WKS-em.........jak dla mnie kazdy wynik ponizej 6-7 tys. lacznie ze Ślaskiem frekwencji bedzie nasza porazka...
druga sprawa po derbach zacznie sie boom na kibicowanie naszym rywalom a my co robimy jakies dodatkowe utrudnienia dla mlodych...Marcin zreszta juz o tym pisal...
kolejna rzecz...Junior prosze nie rozsmieszaj mnie i nie pisz ze nawet jak bedzie przed szpilem sprzedanych 2-3 tys. kart to bedzie dobrze...jak sobie wyobrazasz ze bedzie nagle frekwencja rzedu 6-7 tys.??
jak ludzie uslysza ze maja doplacic 5 zeta to najzwyczajniej w swiecie oleja wejscie na mecz...wiekszosc ludzi to odstraszy. .. a nie przyciagnie....no chyba ze macie zamiar pozostale bilety rozdac za free....
ciekaw jestem jak ta sprawa jest rozwiazywana w innych klubach(mecze podwyzszonego ryzyka)??

Junior
01-03-2008, 14:10
Dzis reklame pewnie zobacza fani Floydow :)

rafalbombel
01-03-2008, 14:17
Mam pytanko...już o tym było ale wracam do tego
Sprawa dotyczy kart w Dominet Banku - jestem po szkoleniu w Dominecie i powiem szczerze że karty z logiem klubu to niezła kasa dla klubu. Wyrobienie takiej karty kredytowej kosztuje od 29 do 65zł (Wisła Kraków). Połowa tej kasy idzie dla klubu...myślę że by było wielu chętnych. To nie wszystko bo np karty do zwykłych kont oszczędnościowo - rozliczeniowych są za darmo - co tez daje nam bezpłatną i naprwdę dobrą reklamę. Czemu zarząd się nie zainteresuje taką fajną reklamą ???

Mayek
01-03-2008, 14:41
2 tyg do meczu. trzeba w przyszlym tyg ruszyc z dupna kampania (modle sie zeby na to byla kasa bo zwykle nie ma)
jutro derby, pozniej 3 dni komentarzy i zachwytow i potem my musimy wejsc z akcja bo jak to przespimy to cala runda bedzie ciulata.

Moze dalobysie zrobic reklame przy wjezdzie do tunelu? ta tablica jest duza a pisze tam tylko Tunel otwarty i godzina.
mozna by tam jeszcze wcisnac drukowanymi GKS KATOWICE ZAPRASZA NA MECZE albo GKS KATOWICE - ŚLĄSK WROCŁAW i data z godzina!

dodo
01-03-2008, 18:29
z calym szacunkiem dla urodziwej Pani z reklamy "spotkajmy sie na Bukowej" ,ale pierwsze moje skojarzenie bylo ze mamy klub Go Go na Bukowej :)

Krzyś
01-03-2008, 19:37
ZA "PS"
na pytanie dla Z. Solorza, dlaczego inetresuje sie Ślaskiem Wrocław, odpowiedział, że PRZEDE WZSYSTKIM dlatego ze DOSTAŁ TAKĄ OFERTĘ.

Dalej już nic nie piszę ...

Pozdro ze Szczyrku.

marcin GieKSa
01-03-2008, 23:02
Krzys chyba wiem o co Ci chodzi....wiadomo ze pozyskanie takiego duzego inwestora nie jest rzecza prosta...i niestety oprocz dobrych checi wymaga poparcia kogos kto ma wladze np. prezydent miasta(przy udziale Prezydent Zabrza udalo sie do Gornika sciagnac Allianz)...podejrzewam ze Nasi dzialacze probowali pozyskiwac taka droga inwestorow..ale niestety malo z tego wynikalo...chociaz moze poczekajmy do czerwca i wtedy okaze sie jacy to sponsorzy oprocz KHW wejda w sklad spolki...

Blejz
02-03-2008, 00:13
Allianza do KSG to sciagnal pewnien ex posel ......

Fuhrer
02-03-2008, 00:43
Jeśli ktoś nie czytał, to polecam artykuł z wrocławskiej Gazety Wyborczej:

http://miasta.**********/wroclaw/1,35757,4973928.html

Wbrew pozorom, najmniej ciekawy jest dla nas wątek z tym wejściem do Śląska Drzymały (chociaż kto wie, czy nie pojawi się dzięki temu kolejne miejsce w OE - musimy w tej rundzie gryźć na boisku trawę, bo szanse na awans, nawet ze stosunkowo dalekiego miejsca są realne, a w przyszłym roku mogą się już nie powtórzyć). Ciekawe są te fragmenty, które pokazują jaka różnica jest między ,,naszymi" władzami miasta, a włodarzami Wrocławia. Jak czytam takie fragmenty jak poniżej, to strzela mnie kurwica gdy pomyślę o zaangażowaniu i kreatywności ,,prezydenta" Uszoka w temacie sztandarowego klubu miasta Katowic:

,,W grudniu 2007 roku po wielu miesiącach w końcu zakończyło się przejmowanie większościowych udziałów w piłkarskim Śląsku przez miasto. Tym samym Wrocław wziął na siebie ciężar finansowania spółki"

,,Jeszcze klub nie stał się miejskim, a już rozpoczęto poszukiwania sponsorów, a przede wszystkim inwestora, który w przyszłości przejmie klub. Taki jest plan prezydenta Rafała Dutkiewicza."

,,Ponownie udało się pozyskać jako sponsora markę piwa Piast z Grupy Carlsberg Polska. Nie jest tajemnicą, że w najbliższym czasie umowa sponsorska zostanie podpisana także z EnergiaPro. Wcześniej została podpisana umowa z MPWiK, którego logo widnieje teraz na rękawkach koszulek Śląska. To wszystko jednak mało, jeżeli Śląsk ma w najbliższej przyszłości walczyć jak równy z równym z Wisłą Kraków czy Legią Warszawa. Potrzebny jest inwestor z prawdziwego zdarzenia."

,,Ale wszystko wskazuje, że Drzymała to niejedyny pomysł na Śląsk. Wrocławski klub już w przyszłym sezonie ma dysponować budżetem w wysokości około 20 mln zł. Takie pieniądze mają zapewnić budowę silnego zespołu i szybkie włączenie się do walki o europejskie puchary. Włodarze miasta zdają sobie bowiem sprawę, że tylko mocny zespół przyciągnie na trybuny nowego stadionu kilkanaście, a może i kilkadziesiąt tysięcy kibiców."

,,Pojawił się pomysł, że teren zostanie przekazany piłkarskiej spółce Śląsk i ta będzie szukać chętnych do zainwestowania na działce obok stadionu. Część podatków, które będzie musiał płacić nowy inwestor, będzie przekazywana na Śląsk. Biorąc pod uwagę, że klub jest miejski, pieniądze będą nadal miasta, ale zostaną automatycznie przekazane na konto Śląska."

,,Niewykluczone, że miasto połączy obie koncepcje - sprowadzenie Drzymały do Wrocławia i udostępnienie gruntów Śląskowi. Jedno nie wyklucza drugiego. To pozwoliłoby na budowę budżetu rzędu nawet 30 mln."

,,Dlatego chociaż w tej chwili wydaje się, że Drzymała jest blisko Śląska, nie można niczego wykluczyć. Nawet inwestora zagranicznego. Nie jest tajemnicą, że władze miasta namawiały do zainwestowania w futbol koreański koncern LG. Przygotowano dla nich nawet specjalną koszulkę Śląska z logo LG umiejscowionym w centralnym miejscu stroju. Podobnie wyglądała sprawa z firmą Siemens."

Ludzie! Gdzie my w tych Katowicach jesteśmy??? Dlaczego władze Katowic nie robią nic aby przyciągnąć na trybuny kilkadziesiąt tysięcy ludzi??? Jak mają wchodzić do nas poważni inwestorzy, skoro gołym okiem widać, że dla miasta jesteśmy jakimś złem koniecznym. No bo właściwie po co Uszokowi w Katowicach klub z dużym budżetem? Zaczniemy dobrze grać, pojawią się nowi kibice i jeszcze okaże się, że trzeba tu będzie wybudować Nowy Duży Stadion (na 30 tys.). A przecież on ,,nie ma pieniędzy". Nie ważne jest tutaj, że Katowice mają 200 mln. nadwyżki budżetowej - ta kasa przyda się w przyszłości na budowę nowych kopuł, z których będziemy znani w całej Polsce, a może i świecie - kopuły to lepsza promocja miasta niż sport. Nasza młodzież zamiast na tą głupią piłkę, będzie uczęszczać do galerii i muzeum. Na forum będziemy się mobilizować:,,Panowie! Za dwa tygodnie będzie wystawa młodego, awangardowego rzeźbiarza z Mongolii. Wszystkie dzielnice pełna mobilizacja! Przedsprzedaż biletów już od jutra." Ech..Właściwie nie będę już dalej komentował powyższych fragmentów, bo musiałbym pisać jeszcze długo i bardzo brzydko.
Wstyd i skandal!

PS. Żeby nie było: nie mam nic przeciwko muzeom, teatrom czy galeriom (ba...sam uczęszczam do takich przybytków), ale trzeba znać proporcje.

Mayek
02-03-2008, 09:11
jak czlowiek takie cos czyta to sie tylko wkurwia ze wybory kolejny raz przegrane

karol
02-03-2008, 10:23
z calym szacunkiem dla urodziwej Pani z reklamy "spotkajmy sie na Bukowej" ,ale pierwsze moje skojarzenie bylo ze mamy klub Go Go na Bukowej :)

Przynajmniej rzuca się w oczy ;)

Slavoy
02-03-2008, 12:34
Czy reklama kart kibica i poszczególnych meczów nie mogłaby się pojawić na wewnętrznych wyświetlaczach w autobusach PKM Katowice?

zwierzak64
02-03-2008, 13:51
Można prosić o e-mail do Bartka? Albo o uzupełnienie działu "działacze" na stronie głównej.

scarface 1964
03-03-2008, 07:11
Fuhrer sto procent racji !!!

Junior
03-03-2008, 19:35
http://i25.tinypic.com/2utjiap.jpg

http://i29.tinypic.com/1ekg2r.jpg

ertai
03-03-2008, 20:45
jedno zastrzeżenie do tych bannerow - zwykły człowiek patrząc na nie nie ma pojęcia że MUSI wyrobić sobie karte kibica. Ta reklama wygląda na jedynie udogodnienie dla ludzi że mogą sobie bilet kupić także w necie

katowicer
03-03-2008, 20:49
już niechciałem o tym pisać bo już całkiem wyszłoby że czepiam sie wszystkiego.
opnai dwóch kolegów,kórzy nie sa w temacie dokładnie tak jak pisze ertai...

Bula
03-03-2008, 21:41
jedno zastrzeżenie do tych bannerow - zwykły człowiek patrząc na nie nie ma pojęcia że MUSI wyrobić sobie karte kibica. Ta reklama wygląda na jedynie udogodnienie dla ludzi że mogą sobie bilet kupić także w necie

A kto powiedział że musi?? Dokładnie jak piszesz jest to udogodnienie bo masz tańszy bilet i nie musisz podawać danych w kasie. Jeśli ktoś się zainteresuje to resztę poczyta na stronie albo odwiedzi Bukową. O kartach wie, a chyba taki jest cel akcji.

ertai
03-03-2008, 21:45
nie wie nic o kartach bo na reklamie pisze kup e-bilet .....

Junior
03-03-2008, 21:48
Wejdzie na strone to sie dowie.

ertai
03-03-2008, 21:53
ale zobaczy ze tylko jakis ebilet to stiwerdzi eeeee po co bo on przyzwyczajony do kupna w budce i nie bedzie sobie zawracal głowy

Grześ
03-03-2008, 21:56
Wejdzie na strone to sie dowie.

a jak nie ma dostępu do Internetu ?!

PS: Szkoda że na banerach pisze tylko o bilecie a nie o karcie która teraz jest priorytetem.

guziecpunx
03-03-2008, 22:00
Nie myśleliście żeby nieco bardziej wypromować GKS Katowice w różnych miejscach w internecie?

Są różne serwisy, między innymi myspace.com. Ruch ma tam swoją stronę i cieszy się ona dość dużą popularnością.

http://www.myspace.com/ruchchorzow
Wiślacy też mają myspace swojej drużyny.
http://www.myspace.com/wislakrakowmyspace

Obie strony notują dużo wizyt. Myślę że jest to jeden z wielu sposobów promocji klubu w internecie. Taką stronę łatwo przygotować, jest wiele szablonów darmowych do pobrania i wykorzystania, wystarczy wstawić tylko odpowiednie grafiki i kolorystykę pod to wszystko.

Ciekaw jestem czy ktoś by się tego podjął.

Jeżeli pomysł już padł to przepraszam za zawracanie głowy.
pozdrawiam

ertai
03-03-2008, 22:02
takie Myspace to akruat żadna promocja - dla mnie to cos w stylu klanów na Fotce czy naszej klasie. Więcej ludzi wchodzi na pewno na oficjalną stronę GieKSy :)

guziecpunx
03-03-2008, 22:10
Taki myspace nie zaszkodzi, a może w jakimś niewielkim stopniu pomóc. Trzeba się chwytać każdego sposobu promocji moim zdaniem.

A właśnie mam pytanie odnośnie strony GKSu. Bo Ruch ma dwie głowne strony, jedną oficjalną, tą z akończeniem .com.pl i drugą prowadzoną przez kibiców zdaje się - niebiescy.pl Jak to wygląda w przypadku Gieksy? Jest jakaś głowna strona prowadzona przez kibiców? Czy tylko strony lokalnych FC?

pozdrawiam

kosa
03-03-2008, 22:15
GieKSiarze.pl <-- Kibiców. Dobra galeria.

SK1964.pl <-- Kibiców. Stowarzyszenie. Dużo newsó, tylko kibicowskich.

MysłowickaGieKSa.pl <-- Stowarzyszenie Kibiców z Mysłowic.

BractwoWeteranów <-- strona bractwa

GIO
03-03-2008, 22:37
Akcja na +
Ale...
banery strasznie mało czytelne - z daleka nie bardzo wiadomo o co chodzi, a Tych przy spodku wogóle bym nie zauważył gdybym wcześniej nie czytał na forum...
...słaba kolorystyka i niewidoczna czcionka niestety

Junior
03-03-2008, 22:46
a jak nie ma dostępu do Internetu ?!

PS: Szkoda że na banerach pisze tylko o bilecie a nie o karcie która teraz jest priorytetem.

A jak nie ma auta i nie przejdzie tamtedy droga?

Czepiacie sie juz takich szczegolow, ze szok. Mam napisac na banerze, zeby przyszedl do sklepiku, pok 122, otwarty od 9-17, pytac o maria to wszystko wytlumaczy?

ertai
03-03-2008, 23:00
Junior tak to nie ale to musi byc cos z jasnym przekazem - ze taka karte wypadaloby sobie wyrobic

wnc
03-03-2008, 23:07
patrzac po opiniach jednym slowem zas zjebana i niedopracowana akcja.

chop, dziadek...itd. ktory zapierdala od rana do wieczora przychodzi do dom i ma po hasle na banerze skumac, ze sa jakies karty kibica? a potem kupic sobie kompa, zalozyc neta i nauczyc obslugi aby wejsc na forum i doczytac.... litosci kurwa!!! przeciez to ma byc akcja dla normalnych ludzi a nie dla forumowiczow, ktorych ile mamy aktywnych na stadionie: kilkaset? ...i to maja byc szczegoly?

ponadto ktos pisal, ze to specjalistka od reklamy tworzyla te projekty i dobierala kolorystyke... widac ma znikome pojecie albo wczesniej brala praktyki w salonie kosmetycznym. wziela ona wczesniej na testy kilka osob aby sprawdzic jaka reklama przyciaga uwage kibica? wziela pod uwage to na jakich wysokosciach i z jakiej odleglosci ludzie beda spogladac na te banery? ...i ciekaw jestem ile za to wziela kasy.

zrobice w klubie jakas promocje od poczatku do konca tak jak sie nalezy a nie na odjeb to sie nikt nie bedzie czepial szczegolow.... i nikt tu na zlosc nikomu nie chce wypominac tylko po takim czasie i w tej grupie rozgrywkowej chcemy wiecej profesjonalizmu.

Junior
03-03-2008, 23:19
Bilet na reprezentacje da sie kupic tylko i WYLACZNIE przez internet. Chodza sami mlodzi podpieci do internetu? Nie, w dodatku wiemy jaka ilosc ludzi przyhcodzi na siatkowke czy repre.

Smieszne dla mnie ta argumentacja z tym internetem. Teraz wiekszosc z nas ma internet, wiec jak nie ten stary chop to pojdzie do wnuczka czy sasiada.

ertai
03-03-2008, 23:26
Junior ale on nie pójdzie do sąsiada jak przeczyta ze moze sobie kupic jakis durny EBILET!!!!! Mecz na repre kupi bo wie ze dostanie tylko tam, tutaj on mysli ze ma dodatkowa mozliwosc kupna biletu ale ciagle jest pewny ze nic sie nie stanie jak tego nie zrobi. Nie powiesz mi ze ktos pojdzie do sasiada by kupic bilet 3 dni przed meczem a nie w kasie.

wnc
03-03-2008, 23:30
na repre czy siatkowke mozna sobie przebierac jak sie chce bo to dotyczy nie jednego miasta a calego kraju i zawsze jest na tak duze imprezy kilka razy wiecej chetnych niz biletow.

z wnuczkiem glupi przyklad. pomyslcie bardziej nad ludzmi z glownej bo narazie zaczyna to wyglada tak, ze robicie ludziom pod gorke jakby wam nie zalezalo zeby przyszli na mecz.

Junior
03-03-2008, 23:45
Jakby nam nie zalezalo zeby ludzie przychodzili na mecz to KK by nie bylo.

Dla mnie koniec tematu. WKS zweryfikuje nasze posty i okaze sie kto mial racje.

ertai
03-03-2008, 23:49
Sam mecz ze Śląskiem nie wszystko wyjaśni. Pewnie znajdą się tacy którzy zawitają pod stadion, zdziwią się ze bez kart kibica droższe bilety ale stwierdzą że skoro przyszli to już kupią ten bilet. Dwie główne wady złej reklamy to:
- możliwość zniechęcenia do przyjścia na kolejne mecze
- obawa ogromnych kolejek przy kasach jeśli dane każdego będą w nich spisywane a nie tak jak na Motorze samo zdjęcie z dokumentem.

wnc
03-03-2008, 23:59
...i zalezy co ma byc wyznacznikiem sukcesu na meczu ze slaskiem? dla mnie mniej niz 6 tys (naszych) kibicow w tak prestizowym meczu, z liderem, naszymi aspiracjami na 1 lige i po przerwie zimowej bedzie kleska. wyznacznikiem tez bedzie ile osob wyrobi do tego czasu karty, ile bedzie wkurzonych pod kasami itd.

...a kart jest ile teraz wyrobionych? 2 tys? ...z czego nie wszyscy posiadacze przyjda.

ps. zalezy jeszcze jak wyszla, ale juz teraz mozna stwierdzic ze fajna akcja z "sobota w bytkowie". przypomnimy sie nie co starszej i specyficznej publice.

Krzyś
04-03-2008, 05:17
akcja z bannerami taka po łebkach i na odczep sie. szkoda.

no, ale jak to mówią, nie robi błędów ten, co nic nie robi:)

Kamil
04-03-2008, 07:15
Przecież wasze marudzenie i tak nic nie da. Decyzja została podjęta, zarząd już pewnie wie jaka jest reakcja kibiców. Zamiast narzekać niech dzielnicowi zbiorą po kilka aktywnych osób z dzielnicy i biorą się za reklamę KK i meczu ze Śląskiem. Musimy zapełnić Bukową!!

DziEs
04-03-2008, 07:23
Szczerze mówiąc to dla mnie ta akcja na razie troszkę rozczarowująca - po głośnych zapowiedziach "wybuchu bomby propagandowej" spodziewałem się więcej ... ale co mi tam - poczekam - może jeszcze jakieś odłamki polecą ...

Zibowski
04-03-2008, 08:28
Dokładnie to samo pomyślałem - nic dodać nic ująć. :huh:

KOWAL WNC
04-03-2008, 09:20
Czy pojawiły się jakieś inne punkty gdzie można wyrobićte karty (była chyba kiedyś mowa o centrum) czy tylko sklepik i kupbilet ?? Jeśli nie to czy takie będą?? W centrum dużo więcej ludzi by wyrobiło, przechodzi sobie gościu ma 5zł z kieszeni 10 min do busa to czemu nie wejsc a obdierze sobie za kilka dni jak znowu bedzie tamtędy przechodził , albo zadeklaruje obbiór w sklepiku czy przez poczte i tyle.

Salvator
04-03-2008, 10:56
ahaha przeciez te banery to jest smiech na sali, mysle ze nie jeden klub z nizszej polki okregowej ta akcje zorganizowal by to lepiej niz my, baa po organizacjii na Welnowcu mysle ze oni by ja lepiej przeprowadzili niz osoby ktore teraz to robia na GieKSie! fuszerka i nic wiecej! nawet sie nie rozpisuje bo ogarnia mnie tylko pusty smiech. Dobrze ze sa dzielnice i kibice tam dzialaja bo to co teraz sie dzieje wlacznie z promocja mozna skwitowac tym emotem -> :lol2:

bannery robione przez specjalistow ?

ahahahah

Mayek
04-03-2008, 11:51
trudno sie nie zgodzic. im wiecej rzeczy sie robi tym sie bardziej wkurwiam ze dzialalnosc kibicow jest o niebo lepsza niz dzialalnosc klubu. nie iwem czy to ma zwiazek z tym ze w urzedzie miasta pracuja ludzie niekompetentni czy w naszym klubie lub czy brak porozumienia na linii miasto-klub.
jak specjalista robil te reklamy to znaczy ze se kupil papier na szaberplacu. wiecej miejsca zajmuje biale pole niz konkretne info a w dodatku ten baner wyglada bardizej na reklame kupbilet.pl niz GIEKSY!
nasi graficy by zrobili lepszy baner!
powinnismy robic takie reklamy jak sa w tle na tej fotce kolo dworca w stylu ING a nie jakis malutki banerek

Junior
04-03-2008, 11:59
A jednak na nie uwage zwrociliscie...

cypel
04-03-2008, 12:12
Bo wkleiles ich foty...

Junior
04-03-2008, 12:16
To niech sie ktos przejedzie samochodem i wtedy oceni, bo fotki sa robione telefonem w dodatku aparatem o slabych parametrach.

:: 12 banerow na miescie w marcu
:: 10 billboardow na miescie w marcu
:: Foniczne oglosznia o meczu w Skarbku emitowane co pol godziny
:: Duzy baner kolo spodka - czwartek/piatek zapraszajacy na mecz z WKS

Jak na poczatek dzialalnosci PR to malo? Zaden klub z okolicy nie robi takiej reklamy jak my.

Junior
04-03-2008, 12:18
Dodatkowo 6 tysiecy plakatow!

Na terazniejsze mecze bylo ich po 2tys.

Nash
04-03-2008, 12:25
brakuje autobusu na którym byłaby reklama na mecz z Wrocławiem i Arką tak jak to bywało w Tychach :)

Junior
04-03-2008, 12:28
Byl taki pomysl, lecz autobusy nie kursuja zawsze na tych samych trasach i mogloby sie tak zdarzyc, ze autobus jezdzilby po Rudzie Ślaskiej czy Zabrzu co mijaloby sie to z celem.

Mysle, ze wspolpraca z KZK GOP nie zakonczy sie tylko autobusami dla naszych dzielnic.

Wlasnie zapomnialem dopisac

:: autobusy dla 17'tu dzielnic i FC

jaśka
04-03-2008, 12:36
Junior, jak wygląda współpraca z radiem? dalej jest łona praktykowana ?czy tylko Planeta posiada określone miejsce na reklamę na stadionie?

ertai
04-03-2008, 12:53
A jednak na nie uwage zwrociliscie...

zwrocilismy na nie uwage jednak nie jest na nich odpowiednia treść.

Junior
04-03-2008, 12:58
A jaka tresc powinna na nich byc zeby byla odpowiednia.

jaśka - nie wiem.

jaśka
04-03-2008, 13:08
no to teraz szybkie pytanie do zarządu, jest szansa nawiązać współpracę z takim radiem jak Radio Piekary, czy choćby Radio Katowice? Pierwsze Radio ma dużą rzeszę fanów i też bardzo duży zasięg...co do Radia Katowice,to w ogóle tej stacji nie słucham, ale można poniekąd do niej zawitać i zaproponować jakąś korzystną ofertę w promowaniu KK?

P.S jeśli chodzi o Planetę to przed każdym meczem zawsze jakiś zawodnik GKS zapraszał na Bukową

dodo
04-03-2008, 13:59
A jaka tresc powinna na nich byc zeby byla odpowiednia.

jaśka - nie wiem.

nie wiem co to za marketingowiec robil te projekty, ale sie nie popisal .. o kolorystyce i to ze np. baner koło spodka ledwo ledwo widać z plyty ronda nie wspomne, ale to że baner miał informować o produkcie który sprzedajemy a nie inforumje to jakies nieporozumienie, sprzedajemy Karty Kibica a nie ebilety !!!

"Od rundy wiosennej by wejść na stadion GKS należy podać dane osobowe w kasie , by nie stać w długich kolejkach już dziś wyrób karte kibica i korzystaj z udogodień "

a nie kurna "weź lale na mecz" :D:D:D

"W wyniku zmian w ustawie ....

"Od nast. rundy na stadionie GKS obowiazują karty kibicia. Wypełnij zgłoszenie i korzystaj z udogodnień. Wiecej info na stonce itd"

"Karta Kibica GKS . Korzystaj z udogodniej . Zamów na .... "

Padrino
04-03-2008, 14:04
co za kretyn robi banery z grafiką albo zdjęciami, powinien być cały zapisany z instrukcją obsługi jak zamówić karte, najlepiej drobnym drukiem żeby się jak najwięcej tekstu zmieściło...

Junior
04-03-2008, 14:51
Nazwa Karta Kibica odstrasza, poniewaz ludzie od razu kojarza to z inwigilacja, dlatego tez ludzie od PR postanowili nazwac ja e-biletem.

ertai
04-03-2008, 14:58
za to na nazwa z takim haslem na banerze wcale nie przyciaga

Zibowski
04-03-2008, 15:31
Junior jak są te busy - na 100% - to masz u mnie duże piwko !!!

whyduck
04-03-2008, 15:38
banery robione przez specjalistów - śmiech na sali

cały baner, jak i przewodni napis "pozytywne emocje" wyglądaja jakby były żywcem wyciągnięte z Paint'a

nie okłamujmy się, chcemy przyciągnąć młodzież...a dla młodych trzeba robić coś rzucającego się w oko, ekstrawaganckiego

szybki przykład, nowa marka odżywek z USA

http://www.muscleasylumproject.com/

banery tego typu jak koło spodka to kasa wyrzucona w błoto, zrobione byle odpierdolić swoje i tyle..

stara ekipa
04-03-2008, 15:43
Nazwa Karta Kibica odstrasza, poniewaz ludzie od razu kojarza to z inwigilacja, dlatego tez ludzie od PR postanowili nazwac ja e-biletem.

Dlatego tez ludzie od PR. popełnili karygodny błąd wprowadzając w życie produkt który nie tylko nie jest znany szerokiej liczbie kibiców , ale również nic szczególnego nie można z niego wynieść , poza informacją że można kupić przez internet bilet na mecz GieKSy i wyciągnąć "tatusia" na szpil .
Nic nie pisze o celu i najistotniejszej rzeczy jaką jest wyrobienie KK co za tym idzie możliwości wejścia na mecze GieKSy ...
Jeszcze raz powtarzam że akcja KK jest zdecydowanie nie przemyślana pod katem informacyjno-promocyjnym a zbyt szybkie wcielenie w życie takiej "nowinki" bez systematycznej informacji podczas meczów rundy wiosennej (tak Panowie , akcja KK powinna być propagowana i nagłaśniana przez całą rundę wiosenną i wcielona w życie od nowego sezonu), zdecydowanie nie przysłuży się w przyciągnięciu nowych kibiców i nie tylko ...

Junior
04-03-2008, 16:07
banery robione przez specjalistów - śmiech na sali

cały baner, jak i przewodni napis "pozytywne emocje" wyglądaja jakby były żywcem wyciągnięte z Paint'a

nie okłamujmy się, chcemy przyciągnąć młodzież...a dla młodych trzeba robić coś rzucającego się w oko, ekstrawaganckiego

szybki przykład, nowa marka odżywek z USA

http://www.muscleasylumproject.com/

banery tego typu jak koło spodka to kasa wyrzucona w błoto, zrobione byle odpierdolić swoje i tyle..

Myslisz, ze baner przyciagnie mlodych na mecz? Watpie... Najwiekszy wplyw maja koledzy i rowiesnicy oraz starsi koledzy - autorytety. Dlatego tez uruchomilismy busy na 17 dzielnic i FC. To przyciagnie zdecydowanie wiecej malolatow nizeli 10 banerow w miescie. Te billboardy nie maja przyciagac nowych ludzi, bo do tego sluza inne kanaly informacyjne i inaczej wygladaja.

Od jutra rozpoczynamy zarys akcji szkola. Czyli wysylamy zaproszenia na mecz do wszytskich podstawowek. Dzieci, ktore beda chcialy przyjsc na mecz zglaszaja sie do swoich nauczycieli oni zapisuja ich dane i wtedy dzieci moga wejsc na stadion za darmo na sektor 1. Plan w realizacji, mam nadzieje, ze wypali

Tevez
04-03-2008, 16:15
Widac duży postęp dzięki tym banerom. Wszystko jest dobrze, tylko nie wiem czy nie lepiej byłoby gdyby banery były żółte z przejrzystym logiem i zielonym napisem. Waliłyby po oczach i wyróżniały się. Białe reklamy są według mnie głupotą ponieważ za bardzo nie przyciągają.
Bardzo dobra akcja z tymi busami. Mógłby ktoś napisac jak to będzie działało itd?

Junior
04-03-2008, 16:24
Tevez autobusy beda przyjezdzaly na jakis czas przed meczem na dana dzielnice, bedzie zabierala kibocow z wyznaczonego przez nich miejsca i bus uda sie na mecz. Tam bedzie czekal na nich i spowrotem odwiezie ich na dzielnice. To tak po krotce, bo za wczesnie by opisywac szczegoly.

blazej
04-03-2008, 16:25
Junior kto jest odpowiedzialny za marketing teraz?

Junior
04-03-2008, 16:27
Damian Saratowicz.

Wszytskie w/w dzialnia zostaly stworzone przez nowo utworzony dzial PR, ktory dziala od poczatku lutego.

Piter_Jaw
04-03-2008, 16:27
Nie wiem czy nie lepiej byloby zamknac to forum... Jak sie nic nie robi, to narzekanie..Ktos cos robi, narzekanie...Zamknac kurwa mordy-juz tak trzeba pisac, sami malkontenci sie znalezli ! brak slow! na pewno 3 podstrony w 1 dzien samego narzekania zachecaja osoby z marketingu do kolejnych akcji...w dupach sie wam chyba poprzewracalo.. Junior i reszta dzialajcie dalej i nawet nie wchodzcie na to forum..

marcin GieKSa
04-03-2008, 17:10
Myslisz, ze baner przyciagnie mlodych na mecz? Watpie... Najwiekszy wplyw maja koledzy i rowiesnicy oraz starsi koledzy - autorytety. Dlatego tez uruchomilismy busy na 17 dzielnic i FC. To przyciagnie zdecydowanie wiecej malolatow nizeli 10 banerow w miescie. Te billboardy nie maja przyciagac nowych ludzi, bo do tego sluza inne kanaly informacyjne i inaczej wygladaja.

Od jutra rozpoczynamy zarys akcji szkola. Czyli wysylamy zaproszenia na mecz do wszytskich podstawowek. Dzieci, ktore beda chcialy przyjsc na mecz zglaszaja sie do swoich nauczycieli oni zapisuja ich dane i wtedy dzieci moga wejsc na stadion za darmo na sektor 1. Plan w realizacji, mam nadzieje, ze wypali
Brawo tak dalej, czekalem od dawna az ruszy akcja szkola...jezeli to wypali to przysporzy nam sporo nowych mlodych kibicow...

stara ekipa
04-03-2008, 17:12
Nie wiem czy nie lepiej byloby zamknac to forum... Jak sie nic nie robi, to narzekanie..Ktos cos robi, narzekanie...Zamknac kurwa mordy-juz tak trzeba pisac, sami malkontenci sie znalezli ! brak slow! na pewno 3 podstrony w 1 dzien samego narzekania zachecaja osoby z marketingu do kolejnych akcji...w dupach sie wam chyba poprzewracalo.. Junior i reszta dzialajcie dalej i nawet nie wchodzcie na to forum..

A co my mamy robić coś za co ktoś bierze kasę ? ... pomyśl zanim coś kurwa napiszesz , po to jest temat aby napisać gdzie coś źle funkcjonuje , pretensje kibiców dotyczą tylko pewnych spraw o których piszą , Twoim tokiem myślenia Gielza jest najlepszym napastnikiem i nie wolno go krytykować bo nie będzie grał ...

katowicer
04-03-2008, 17:33
Fajny pomysł z tymi busami na dzielnicach.
Fajny pomysł z akcja szkoła.Proponuję,by osobiscie uderzać do szkół,sami wiecie jak sekretarki traktuja róznego rodzaju pisma:)
Co osobiscie to osobiscie.
Chyba najlpepiej do tej akcji wciągnąć Wuefistów,mając jego popracie(mozna mu coś np zapłacić by jechał jako opiekun),uderzyć po formalną zgode dyrekcji.
Jesli macie dobry układ z KZKGOP to wiedząc ile osób jest chętnych można odjechac jakos sensownie zainteresowane szkoły.
Jedna osoba może dziennie z 8 szkół obskoczyć.

Wreszcie cos sie dzieje!
Pokombinujcie jeszcze z tym wejsciem na 2-3 mecze na normalnych zasadach.W razie wpadki systemu bedzie mniej zamieszania.No i reklama tego całego nowego produktu dotrze bo zainteresowanych..

Piter JAw,myslę,że Skalpel wyjaśnił Ci o co chodzi w tym całym "krytykowaniu"

Junior
04-03-2008, 17:36
Wreszcie cos sie dzieje!
Pokombinujcie jeszcze z tym wejsciem na 2-3 mecze na normalnych zasadach.W razie wpadki systemu bedzie mniej zamieszania.No i reklama tego całego nowego produktu dotrze bo zainteresowanych..

Piter JAw,myslę,że Skalpel wyjaśnił Ci o co chodzi w tym całym "krytykowaniu"

W piatek ukaze sie dobra dla kibicow informacja.

Topór
04-03-2008, 18:56
a na jakich FC bedzie akcja Autobus??
tak Ogólnie to fajna robota Banery no kolorystyka niewypaliła ale są i te osoby które je zauważa pomyslą"a \ to jak jest udogodnienie to pojde "i o to chodzi jestem za pomysłem zeby teraz były jeszcze stare zasady żeby okazac dowód przy wchodzeniu na stadion
akcja szkoła myślę ze powinno wypalic Junior Dobra robota Coś ruszyło i to sie Liczy Powodzenia

dodo
04-03-2008, 19:00

ale to tylko wprowadza zamieszanie .. Wyrabiasz Karte Kibica a kupujesz ebilety... moze i zalozenie sluszne ze budzi niechec bo juz karty przerabialismy ..ale wprowadzanie dodatkowych nazw dla jednego produktu tylko wprowadza zamieszanie ..szczegolnie dla osob straszego rocznika dla ktorych SMS , MMS , WAP I EMAIL to skroty nie do rozszyfrowania ..

pomysl z autobusami i program szkoła-extra ..już dawno tego czegos takiego nam brakowalo

Bula
04-03-2008, 20:09
Dziękujemy za billboard na Brynowie :zabki:

http://i25.tinypic.com/2q0lv1k.jpg

Dzisiaj też widziałem z Jackiem na Bogucicach także pozytywnie.

Stęga
04-03-2008, 20:24
Szacunek za podjęte działania w kwestii PR ale niech mi ktoś powie, kto zwróci uwage na ten bilboard wiszacy na wysokośći 2 piętra?NIKT(oczywiscie oprócz tych, którzy zobaczą to zdjecie na forum)
Może(nawet napewno) nie znam się za dobrze na grafice, ale jak dla mnie bilboard klubu powinien jakoś przyciągac uwage potencjalnego kibica.Gdybym nie wiedział czego dotyczy ta reklama to na pierwszy rzut oka pomyślałbym, ze to kolejna odsłona akcji Pajacyk.Rozumiem, że wizerunek klubu jest teraz kreowany na te sławne"pozytywne emocje" czyli na bilboardach,bannerach są frelki, dzieci itp

Brakuje mi w tym wszystkim jakieś nutki kibicowskiej, w tle oprawy, duży i widoczny napis(vide bilboardy Górnika na derby)

Mimo wszystko ciesze się, ze cos sie dzieje ale mogło by to być zdecydowanie lepiej dopracowane:) Pierwsze koty za płoty:)

PS.Można się dowiedzieć, jakie są koszta wynajęcia bilboardu oraz kto projektował nasze bilboardy?

PS 2.Tak na rozluznienie tematu, cieszmy się, że nasze bannery nie wyglądają tak...
http://www.joemonster.org/art/8831/Uczmy-sie-od-Poznaniakow

Bula
04-03-2008, 20:38
Jak na takiej wysokości były derbowe billboard-y to nikt nie mówił o tym, że są za wysoko i nie ma co się przejmować, bo i tak nikt na to nie spojrzy. Moim zdaniem szukanie dziury w całym.

Jeśli ja miałbym się do czegoś doczepić to zrobiłbym tylko większy herb, żeby od razu było wiadomo o co chodzi

Stęga
04-03-2008, 20:44
Jak na takiej wysokości były derbowe billboard-y to nikt nie mówił o tym, że są za wysoko i nie ma co się przejmować, bo i tak nikt na to nie spojrzy. Moim zdaniem szukanie dziury w całym.

Jeśli ja miałbym się do czegoś doczepić to zrobiłbym tylko większy herb, żeby od razu było wiadomo o co chodzi

Jak dla mnie to te billboardy mogą wisiec nawet na wysokosci 10 piętra ale niech one przyciągają wzrok ludzi.Sama akcja oczywiscie na + ale wykonanie pozostawia wiele do zyczenia :golebie:

Junior
04-03-2008, 20:45
Billboardy sa na takiej wysokosci z pewnego wzgledu... Pewnie wiecie z jakiego... Hehehe nasi sasiedzi nie pomysleli i juz po 2 dniach stracili billboadry.

Coper
04-03-2008, 21:17
Witam Junior daj cynk ile kosztuje takie wynajecie bilbordu na powiedzmy miesiac pytam bo jestem zainteresowany reklama Klubu 1964 pozdrawiam tak trzymac a powoli bedzie dobrze

katowicer
04-03-2008, 21:25
może nie o Naszym Klubie ale podkurwiło mnie to...
Górnik już ma Alianza-miasto ich konkretnie wspiera
a chorzowscy ....

http://miasta.**********/katowice/1,35024,4986261.html

Wielkie Derby Śląska na pewno w znaczący sposób wpłyną na organizację i finanse klubu - zapowiada Dariusz Smagorowicz, przewodniczący rady nadzorczej Ruchu. Niektórzy sponsorzy zadeklarowali swoją pomoc zaraz po meczu!
Magia Śląskiego zadziałała. Kibice opuszczali stadion z wypiekami na policzkach, wśród nich także ludzie biznesu, kultury, politycy - osoby, bez których trudno byłoby o wielki klub.

Mało kto wie, ale to właśnie były premier Jerzy Buzek wpadł na pomysł, by obie drużyny wyprowadziły na murawę legendy Ruchu i Górnika czyli Gerard Cieślik i Włodzimierz Lubański. Więcej, to Buzek uparcie zabiegał o to, żeby Lubański w ogóle przyjechał do Chorzowa.

Na meczu było zresztą wielu prominentnych ludzi, polityków i biznesmenów. Z naszych informacji wynika, że jedna z takich osób pomaga ściągnąć do Chorzowa wielkiego sponsora. Dzięki niemu Ruch ma stać się "drugą Chelsea" - jak w prywatnych rozmowach mówią działacze niebieskich.-

Gdy dołączyłem do Ruchu - a działo się to prawie dwa lata temu - mówiłem, że sukces będziemy budować małymi krokami. Derby na Śląskim to był duży krok, ale zapewniam, że będą kolejne, nie mniej ważne. Za dwa lata Ruch będzie wielki - uśmiecha się Smagorowicz.

Odbezpieczony granat

Gdy chorzowscy kibice emocjonowali się golami Piotra Ćwielonga, Grzegorza Barana i Marcina Nowackiego, za ich plecami wciąż pracowały kamery. - Materiały, które powstały na nasze zamówienie, zostaną wykorzystane do naszych własnych produkcji. Filmy trafią także do sponsorów. Do tej pory staraliśmy się zarażać innych naszym entuzjazmem, wizją. Teraz mamy w rękach gotowy produkt - tłumaczy Smagorowicz.

Te informacje brzmią bardzo optymistycznie, szczególnie że Ruch jest w przededniu debiutu na warszawskiej giełdzie papierów wartościowych. - Wszystko idzie zgodnie z planem. W najbliższych dniach pochwalimy się kolejnym sukcesem - zapewnia Katarzyna Sobstyl, prezeska niebieskich. - Pięknie się to zazębia, prawda? Czy można sobie wymarzyć lepszy czas na debiut, jak teraz? Po takim meczu na Śląskim?! - pyta z entuzjazmem Smagorowicz.

Marek Szczerbowski, dyrektor Stadionu Śląskiego powiedział po meczu, że przed derbami wszyscy pompowali balon, ale bomba tak naprawdę wybuchła dopiero w niedzielny wieczór. - Też czuję, że mamy w rękach odbezpieczony granat - śmieje się Smagorowicz.

Chociaż trudno w to uwierzyć, WDŚ, które jak na polskie realia porażały organizacyjnym i medialnym rozmachem, to wspólne dzieło ledwie dziewięciu osób. - To nasi cisi bohaterowie z Cichej. Prezes Katarzyna Sobstyl, Marzena Mrozik, nasza specjalistka od marketingu, Krzysztof Hermanowicz, człowiek od spraw bezpieczeństwa. Danuta Drabik, czyli rzeczniczka klubu... Bez nich sukces byłby niemożliwy. Pracowali po 14 godzin dziennie. Zarywali noce. Zanim piłkarze wybiegli na boisko, to oni grali pierwszoplanowe role - dodaje Smagorowicz. Ich wysiłek na pewno nie poszedł na marne, bo klub na derbach zarobił. Ile? Mówiło się nawet o pół milionie złotych. - Za wcześnie mówić o kwotach. Cierpliwości - uspokaja Smagorowicz.

Pracownicy klubu w poniedziałek odpoczywali, ale już od wtorku czekają na nich nowe wyzwania. Już za 11 dni kolejny mecz na Śląskim, tym razem z Widzewem. Wcześniej, bo już w sobotę, wyjazdowe spotkanie z Koroną Kielce. - Oba mecze będą transmitowane w Canal Plus. Nie damy o sobie zapomnieć - uśmiecha się Smagorowicz.

Gdzie My jesteśmy.....??

nouzie
04-03-2008, 21:26
co za kretyn robi banery z grafiką albo zdjęciami, powinien być cały zapisany z instrukcją obsługi jak zamówić karte, najlepiej drobnym drukiem żeby się jak najwięcej tekstu zmieściło...

Padrino, osobiście robie firmie reklamowej (nie zajmujemy się banerami wielkoformatowymi) ale z własnego doświadczenia wiem, że im więcej tekstu tym mniej jest atrakcyjny dla osób oglądających go. Plakat, baner powinien mieć chwytliwe hasło, kolorystykę która rzuca się w oczy (dla nas ideałem było by Pomarańczowy bądź jaskrawo żółty) Dodatkowo tekst który jest kontrowersyjny, wzbudza większe zainteresowanie. W/g mnie najlepszą akcją reklamową była reklama heyah gdzie na kilka miesięcy przed pojawieniem się firmy na rynku pojawiały się tajemnicze łapki... Co do reklam GieKSy to mogę powiedzieć jedynie to, że widziałem je na zdjęciach... Spoko.. tylko, że powinna ona trafiać do kilku grup docelowych. Dla pikników Ukazanie atmosfery oraz bezpieczeństwa na stadionie, dla fanatyków zaproponowałbym honor barwy klubowe, oraz wiarę (coś w tym stylu)... No i przede wszystkim barwy jaskrawe tła aby nie zlewały się z otoczeniem. Dobrze że już są jakieś reklamy, ale można nad nimi jakoś popracować... Póki co życzę powodzenia :D ja na Śląsku napewno się zjawię.. :D Pozdrawiam wszystkich

longman
04-03-2008, 21:34
Billboardy sa na takiej wysokosci z pewnego wzgledu... Pewnie wiecie z jakiego... Hehehe nasi sasiedzi nie pomysleli i juz po 2 dniach stracili billboadry.

Zgadzam się. Lepiej też nie wklejać fotek i nie pisać na jakich osiedlach są. Ale z drugiej strony plakat do dupy. Chociaż Herb mógł być 2 razy większy, efekt byłby inny.

Junior
04-03-2008, 21:36
Baner na mecz z WKS'em bedzi calkiem inny niz ten o KK, zobaczymy czy sie spodoba, premiera juz w czwartek :)

Tym razem wiekszych rozmiarow i mysle, ze z daleka przyciagnie wasza uwage.

noegall
04-03-2008, 21:53
tak z ciekawości do Mayka się zwracam, który pisał, że
wiecej miejsca zajmuje biale pole niz konkretne info ...

w tle widać ING Bank Śląski - ile tam znajduje sie białego pola a ile tekstu

dodo
04-03-2008, 22:22
hehe ale to inna zupelnie rekalama ...my wprowadzamy nowosc a nie promujemy cos co juz ma znana marke..pamietam pierwsze reklamy ING BS to sie pierniczylo juz przed oczami to pomaranczowe i lew :))

noegall
04-03-2008, 22:35
ja chcialem zwrocic uwage na fakt ze billboard nie powinien byc przesadnie tresciwy
ponieważ musi byc czytleny dla osoby, ktora ma jedynie kilka sekund na zapoznanie sie z jego trescia
czyli chyba ideałem jest sytujacja taka jak w ING

konto direct ING - i wsio

oczywiście wszystko działa dopiero kiedy dodamy do tego reklame TV, prase radio internet
inaczej wszelkie działania sa niejako połowiczne no bo co z tego ze mamy baner jezeli kazdy potencjalny klient widzi go jedynie przez kilka minut (w porywach) wszystko musi się tak kręcić zeby GieKSa atakowała go z powietrza (billboardy) ziemi (prasa, ulotki, tv) i wody (statek pływajacy po Rawie) wtedy wszytko będzie miało sens w naszej rzeczywistości kiedy bidny homo sapiens sapiens odbiera codziennie kilka tysięcy komunikatów reklamowych

dodo
04-03-2008, 22:44
no jasne konkretne info ze sa niezbedne te Karty od nast rundy i odnosnik gdzie mozna wiecej sie dowiedziec, niektorych przypadkach moze byc wyltumaczenie dlaczego sa wprowadzane ale to malymi literkami nie rzucajacymi sie w oczy. Glowny napis duzymi rzucajacymi sie z daleka literami i dobrze widocznymi , do tego herb w ktoryms rogu ... i troche udoskonalona rama

Mayek
04-03-2008, 22:44
idac twoim tokiem rozumiwania noegall powinnismy zrobic tak ze dajemy dupny baner GKS Katowice i ludzie od razu wiedza co to znaczy. tak robi ING. wystarczy napisac ING, dac lwa czy gebe Kondrata i wszyscy wiedza o co chodzi .
takze tak jak piszesz trzeba porobic w miescie napisy GKS KATOWICE - przyjdz na mecz, poczuj emocje! (cos takiego) i potem bombardowac ludzi informacjami

noegall
04-03-2008, 22:54
no taka jest prawda rozpoznawalnośc marki ING do której wzrostu przyczyniaja się /podejrzewam/ w głównej mierze reklamy telewizyjne decyduje o tym, że kazdy widząc przed oczyma baner Konto Direct ING wie o co kaman tj. Marek Kondrat, reklama TV itp.

a idąc moim tokiem rozumowanie to powinniśmy atakować z powietrza, ziemi, wody - szczegóły podane w poprzednim poscie, bo to jest wojna i jeżeli nie my ich to oni nas...

p.s. mam nadzieje ze Mayek nie traktujesz tego osobiscie posluzylem sie twoja wypowiedzia jako przykladem

Mayek
04-03-2008, 23:02
nie traktuje niczego osobiscie, mam nadzieje ze nei zostaniemy w tyle bo post Katowicera (nie wiem czy z tego tematu) mnie przerazil. Drzymala swoja droga tez ma racje. Nie mamy stadionu = lezymy. A na Śląski nas nie stac