PDA

View Full Version : Regulamin forum

Junior
08-01-2008, 23:26
REGULAMIN FORUM

Do wszystkich użytkowników forum !

Od dnia 31.08.2006 obowiązuje aktualny Regulamin:

- wątki wulgarne
- rozmywanie tematów
- wypowiadanie się w sposób wulgarny o innych klubach i kibicach innych klubów
- zakładanie nowych wątków o istniejących już tematach
- pisanie z włączonym CAPS LOKIEM
- ewidentne ataki osobiste na innych forumowiczów (do oceny przez adminów i moderatorów)
- zakaz poruszania tematów CHULIGAŃSKICH

...a co za tym idzie posty i wątki osób, które nie potrafią dostosować się do tych ogólnie przyjętych zasad będą usuwane.
Ponadto gdy rażąco będą naruszane wyżej wymienione zasady, recydywista najpierw zostanie upomniany, a w razie braku poprawy i dalszego łamania reguł zostanie ukarany ostrzeżeniem o stosownej wartości punktowej, a nawet banem na IP (wtedy cierpieć będzie cała sieć osiedlowa)

Ustawienia ostrzeżeń:
- Zablokowanie możliwości pisania postów po wartości ostrzeżeń: 2
- Zablokowanie możliwości wejścia na forum po wartości ostrzeżeń: 3
- Ostrzeżenia wygasają po upływie 30 dni
- Użytkownicy mogą widzieć od kogo dostali ostrzeżenie: Tak
- Moderatorzy mogą dodawać ostrzeżenia: Tak
- Moderatorzy mogą edytować ostrzeżenia dodane przez innych: Nie
- Maksymalna wartość ostrzeżenia dodanego przez moderatora to: 2

Posiadanie dwóch kont przez tą samą osobę jest zabronione.

Na forum obowiązuje netykieta i kultura osobista.
(w ramach netykiety - 3 główne zasady:
- myśl(!),
- nie działaj na czyjąś szkodę,
- nie nadużywaj

- nie zadawaj pytania, na które już kiedyś została udzielona odpowiedź na forum i zanim je zadasz sprawdź zawsze czy nie ma na nie odpowiedzi w FAQ tej strony, na której jest forum dyskusyjne.
- pisz rzeczowo i konkretnie, tak ażeby każdy Cię zrozumiał
- cytowanie wiadomości powinno być wyróżnione na tyle czytelnie, ażeby nie zlewał się tekst oryginalny (cytowany) z właśnie pisanym
- nie nazywaj nikogo lamerem (ani inaczej negatywnie też), jeśli nie wiesz do końca co to znaczy i zanim kogoś ocenisz w jakikolwiek sposób przemyśl to.
- jeśli się zwracasz do danej konkretnej osoby raczej pisz z dużej litery "Ty", a nie "ty" i inne jak Ci, Tobie...
- swoje opinie wyrażaj zawsze w sposób kulturalny
- pamiętaj, że tak na prawdę w Internecie nikt nie jest anonimowy! Zawsze można dojść do tego kto, skąd, kiedy, gdzie i co. )

Zakaz reklamowania swoich prywatnych firm czy stron (logowanie się adminów róznych stron bukmacherskich, typerów i zakładanie osobnych tematów)

Administrator, a po nim Moderator, ma zawsze najważniejszy głos w nieuregulowanych sprawach dotyczących Forum

Uprasza się wszystkich użytkowników o poświęcenie uwagi na poprawną pisownię, używanie znaków interpunkcyjnych, dbanie o ortografię i składnię!
Pisząc poprawnie, pokazujesz swoją klasę. Drobna rzecz, a cieszy. Warto jest pokazać się z dobrej strony!

- Ni3 PisHmY ff TeN SpoS00b

Osoby piszące głupoty i bezsensownie rozmywający tematy będą karani "paskami" (posty typu: ja przyjdę w garniturze na mecz bo ide prosto ze szkoły(kogo to obchodzi!), ja zaryzykuje i ide na 2 sektor, ja już ubieram żółtą koszulke i wychodze.... etc. Przykłady można mnożyć (tylko po co?)

Junior
08-01-2008, 23:27
W tym temacie bedziemy pisac rowniez o ostrzezeniach.

Jesli macie zastrzezenie co do Waszego ostrzezenia pisze w tym temacie.

Smoke
12-01-2008, 15:42
ja od siebie napiszę, że na tym forum bardziej będę pilnował porządku, a i ostrzeżenia będą stosowane częściej aniżeli na starym forum, gdzie w sumie używałem ich tylko do banowania smrodów

Simao
14-01-2008, 05:34
o usuniętych tematach też można by tutaj pisać, jak np (wreszcie) o derbach..

Junior
14-01-2008, 07:38
Simao o usunietych postach czy tematach nie trzeba pisac, bo w dziale temat wyglada jak zablokowany i jest tam podany powod usuniecia.

Junior
15-01-2008, 22:21
Gumi$ zmien podpis. Za "wysoki" jest.

Marcin
23-01-2008, 09:52
Dlaczego zamknięto "nowy" spam?

Zgadzam sie z Mirem, że teraz to dopiero zaczna sie glupie tematy. Lepiej banowac ludzi, niz zamykac caly temat!

MiRO
30-01-2008, 12:12
ktoś mógłby zrobić porządek albo zacząć dawać ostrzezenia za pisanie o KK w innych tematach niz do tego przeznaczone............

mlodzikz16
01-03-2008, 12:43
a ja mam pytania dotyczące upomnień bo w regulaminie pisze tylko ostrzeżeniach...
1. po jakim czasie wygasają
2 o ile wygasają to czy będą usuwane z profilu
3 czy za konkretną ilość upomnień jest ostrzeżenie??

na razie tyle !

Krzychu_1988
04-07-2008, 14:47
Nie wiedziałem gdzie napisać, wiec pisze tu. Jesli sie da to dajcie bana na Ip każdemu co ma pro śmierdzielowy nick na naszym forum. Nie mają czego tu szukać. Potem tylko bydło tu robią bo u nich to już pewnie standard.:dead:

czacha
10-07-2008, 17:39
Dlaczego Mayka zbanowaliscie? Nie, ze bym sie nie wkurzal jak czytam jego posty, ale regulaminu chyba nie zlamal?

No chyba, że ten punkt
- ewidentne ataki osobiste na innych forumowiczów (do oceny przez adminów i moderatorów)

Ale nie przypominam sobie zeby kogos "ewidentnie zaatakował", bo pisanie glupot o "zdrajcach Europy to za powaznie bym nie brał.

michal_91
10-07-2008, 18:13
faktycznie pomyłka sorry. Cysiu chodziło mi o sytuacje z Malkiem. Ale pisze w sprawie francola. Bo co on robi u nas na forum? Przeca to jest smierdziel...

cysiu
10-07-2008, 18:26
chyba pomyliłeś Mayka z Malkiem

Kajutek
10-07-2008, 18:28
Mayek tez dostal bana i ma zmieniony nick na mhm

Kajutek
18-09-2008, 14:14
Witam, chciałbym się dowiedzieć za co ja jak i cała redakcja GKS-Katowice.pl dostalismy bany !?

dzięki kosa

kosa
19-09-2008, 01:30
Stefano wie, więc go pytaj...

Yaro
21-08-2009, 13:27
Czy administracja forum może wprowadzić kary za: xD, ^^, o_0 itp.? Niesamowite wkurwienie dostaje człowiek, gdy czyta posty z takimi elementami.

Drian
22-08-2009, 07:55
Nie wiedziałem gdzie napisać, wiec pisze tu. Jesli sie da to dajcie bana na Ip każdemu co ma pro śmierdzielowy nick na naszym forum. Nie mają czego tu szukać. Potem tylko bydło tu robią bo u nich to już pewnie standard.:dead:

Krzychu - smrody też mają trochę oliwy w głowie i nie dają se nick-ów typu np.: Niebieski, PRF itp. Tak samo oni se mogą dać np. Trójkolorowy a to smród

Nash
23-08-2009, 14:04
Czy administracja forum może wprowadzić kary za: xD, ^^, o_0 itp.? Niesamowite wkurwienie dostaje człowiek, gdy czyta posty z takimi elementami.

nop xD ^^ O_o xD hihihih ^^

Blejz
30-11-2009, 15:48
za co kolega DarekJ zostal zbanowany ?

Lars Ulrich
04-12-2009, 08:11
w jakim temacie? :P

pooceq
04-12-2009, 08:19
http://forumgieksy.pl/showthread.php?p=245548#post245548

Aż 100, a nas na III Marszu Autonomii tylko 1000 ;)

---

zgodnie z obietnicą, DarekJ odpocznie sobie przez jakiś czas od forum. jego jedyny udział na Forum GieKSiarzy ogranicza się tylko i wyłącznie do tego działu, oraz do prowokacji, które mają na celu dzielenie GieKSiarzy. ban trochę "po czasie", ale wczesnie nie miałem technicznej możliwości wklejenia.

whydack

Lars Ulrich
04-12-2009, 08:23
dzieki :)

basu
02-02-2010, 22:18
Takie pytanko:

Dlaczego ten temat: http://forumgieksy.pl/showthread.php?t=875&page=14 został zablokowany?

kosa
02-02-2010, 22:53
Otwarłem. Szczerze nie wiem kto go zamknął, ani dlaczego. Może ktoś przez przypadek źle kliknął, bo to na jeden klik się robi.