View Full Version : GKS Katowice - Znicz Pruszków, środa, godz 18.00
W tym sezonie czeka nas pierwszy mecz na własnej murawie, gdzie będziemy podejmować rewelację tamtego sezonu, Znicz Pruszków. Będzie to sprawdzian dla naszych zawodników, ponieważ drużyna z Pruszkowa jest bardzo wymagającym przeciwnikiem, ale myślę, że przed własną publicznością wygramy.
Ostatnie mecze w wykonaniu Znicza Pruszków:
GKS Jastrzębie 0-1 Znicz Pruszków
Tur Turek 0-2 Znicz Pruszków
Po dwóch seriach zwycięstw pruszkowianie obejmują fotel lidera wraz z drużyną Podbeskidzia Bielsko-Biała. Na pewno nie będzie to łatwy mecz dla katowickiego zespołu, ale o tym się przekonamy na szpilu. ; )
sezon 2007/08
JESIEŃ
GKS Katowice - Znicz Pruszków 1:2 (0:2)
Lewandowski (15)
Wiśniewski (24)
Gajowski (62)
GKS: Gorczyca - Krysiński, Kapias, Polczak, Gajowski - Sroka (59 Wijas), Markowski, Jaromin, Mielnik - Kaliciak (Pasko), Nikodem (59 Gielza)
Czerwoną kartkę dostał Kapias w 84 minucie. Sędziował Trofimiec (który był zagubiony na boisku). Pierwszą bramkę strzelił Lewandowki, który został królem strzelców. Aktualnie gra w Lechu Poznań.
WIOSNA
Znicz Pruszków - GKS Katowice 0:0
GKS: Gorczyca - Krysiński, Kapias, Markowski, Mielnik - Jaromin, Prasnal, Wijas, Iwan, Plewnia (85 Górski) - Mikulenas (79 Kaliciak)
Oficjalna strona Znicza:
http://www.znicz.pruszkow.pl/
Pruszkowiak
04-08-2008, 13:20
Moim zdaniem wygracie bo bedziecie mieli bardziej zmotywowany zespol, w dodatku grajacy przed wlasna publicznoscia a doping to potraficie zrobic niesamowity.
W Zniczu jest bardzo dbra atmosfera ale chlopaki jeszcze sie nie zaklimatyzowali, za duzo nowych graczy.
Dlatego prgnozuje, ze wygra GKS.
Obym sie mylil.
Mam pytanie od ktorej mozna kupowac bilety w dniu meczu?
Tutaj znajduje się aktualny skład Znicza Pruszków na rundę jesienną sezonu 2008/2009.
http://90minut.pl/kadra.php?id_sezon=73&jesien=1&id_klub=448
desant07
04-08-2008, 14:25
Ponieważ będe wracał z egzaminu mam pytanie czy wpuszczą mnie z ksiązkami na mecz ?czy bede musiał je gdzieś odstawić
Krzychu_1977
04-08-2008, 14:32
1. Wpuszczą Cię z książkami
2. Uważajcie przy wchodzeniu na stronę http://www.znicz.pruszkow.pl/ antywir wyłapał mi 2 trojany.
Pruszkowiak
04-08-2008, 14:34
W ogole nie ma co wchodzic na ta strone bo jest w przebudowie ciagle i moze nawet kompa wywalic z sieci.
Jesli cos chcecie sie dowiedziec to wchodzcie na www.forum-pruszkowiacy03.yoyo.pl
Pruszkowiak
04-08-2008, 19:12
Mam pytanie, orientujecie sie moze w jakiej cenie sa bilety dla gosci?
Misiek1964
04-08-2008, 20:01
Kibice Gości – 15 złotych
marcin85
05-08-2008, 06:50
mój skład gorczyca-kapias krysinski napierała plewnia -domżalski prasnal mielnik bonk -mikulenas onekachi
Mój skład:
Gorczyca Krysiński-Kapias-Nowak-Napierała Górski-Mielnik-Bonk-Domżalski Sobczak-Kaliciak(Mikulenas)
Co do Plewni to nie po to ściągaliśmy obrońców, żeby on tam maścił.
Interceptor
05-08-2008, 10:48
Najważniejsze jest to żeby wreszcie wygrali a Znicz nie jest jakimś tam potentatem ligowym wiec powinni wykorzystać okazje . Bardzo dużym plusem jest gra na własnym terenie dlatego wydaje mi się , że nie powinni mieć problemów ze zwycięstwem choć nieraz bywało już inaczej . Pożyjemy zobaczymy :faja:
Szpiechu
05-08-2008, 10:59
Była porażka, był remis więc teraz czas na zwycięstwo!! Ale Znicz to drużyna o wiele lepsza od tych z którymi narazie graliśmy i nasi piłkarze z taką grą co ostatnio prezentowali mogą mieć spore problemy
marcin85
05-08-2008, 11:22
ile sprzedano karnetów i biletów ?
Ze Zniczem wszyscy grają dla ś.p. Adama Ledwonia, jeśli chociaż w połowie zagrają na takiej ambicji, jaką zawsze imponował Ledek, to jestem spokojny o wynik.
Moja wyjściowa jedenastka:
Gorczyca - Krysiński, Kapias, Napierała, Mielnik - Domżalski, Bonk, Nowak, Prasnal - Mikulenas, Sobczak
Odprawa Żurka: Jedziemy chłopaki z nimi, zagrajmy dla Ledka i kibiców!!! Tylko wygrana!!!
Ważne jest wygrać szpil. Muszą w końcu zacząć coś grać, bo ostatnie szpile to paranoja, fakt faktem, że mamy nowych graczy, ale mieli trochę czasu na jako takie zgranie się. Myślę, że zmobilizują się i wygramy u siebie.
prosze o kąkretne info na temat wyjazdu...o której zbiórka?
ile sprzedano karnetów i biletów ?
kuurwa ludzie wezcie se coś na wstrzymanie :dead: niech ktoś zapyta jeszcze ile bedzie przyjezdnych, czy bedzie oprawa, czy przyjsc w żółtej czy zielonej koszulce i niech zatypuje wynik :lol:
Troche jestem niespokojny o jutrzejszy mecz. Gramy z liderem + dotychczas niestety ze złej strony pokazali sie nasi piłkarze. Oby pokazali ambicje i wygrali, w końcu to nasz pierwszy mecz przy Bukowej w tym sezonie, nie może być źle:) Ma być super pogoda więc:
!!!WSZYSCY NA ŻÓŁTO!!!
Najważniejsze jest to żeby wreszcie wygrali a Znicz nie jest jakimś tam potentatem ligowym wiec powinni wykorzystać okazje . Bardzo dużym plusem jest gra na własnym terenie dlatego wydaje mi się , że nie powinni mieć problemów ze zwycięstwem choć nieraz bywało już inaczej . Pożyjemy zobaczymy :faja:
W poprzednim sezonie Znicz wygrywał większość wyjazdów ( prawie ).
Myślę że remis dla nas bedzie OK.
Krist VB
05-08-2008, 18:22
Ni ma chuja. Mają wygrać bo my są GKS KATOWICE do kurwy nedzy. Wiela zaś momy czekać na 3 pkt?
Ja nie teraz to kiedy mamy wygrac jutro Tylko wygrana innego wyjscia naprawde nie widze
Najgorsze jest to,że w tej lidze już na nikim nie robi wrażenia sama nazwa GKS KATOWICE jak to było kiedyś.Można się domyślać jak motywują sie drużyny na mecz z nami:skoro GieKSe leje Turek,na Kmicie ledwie wymęczony remis to dlaczego my mamy sobie nie dac rady?I jadą potem z nami bez żadnych kompleksów.
Najgorsze jest to,że w tej lidze już na nikim nie robi wrażenia sama nazwa GKS KATOWICE jak to było kiedyś....
Gdyby nie robiło wrażenia to by sie nie mobilizowali na GieKSe i by my wszystkich ogrywali jakby my chcieli :zabki:
Nooo i niektórzy nasi grajkowie chyba nie do końca zdają sobie sprawe w jakim klubie grają, ale to co innego....
Jutro bedzie dobrze musi byc i GieKSa zgasi Znicz....
Pozdro
marcin GieKSa
05-08-2008, 19:32
nie widze innej mozliwosc jak 3 pkt , ale jest jeden niezbedny do tego warunek o niebo lepsza gra niz w Turku i Kmicie!
Ja jestem dobrej myśli. Zawsze na Bukowej idzie nam o niebo lepiej niż na cudzym terenie. Zawodnicy muszą wygrać dla Ledwonia i kibiców. Liczę na pełny żółty stadion :)
RobertSK
05-08-2008, 19:58
A ja jestem spokojny o jutrzejszy mecz jak nigdy dotąd...Gramy wkoncu dla Ledka i jutro wszystko co bedziemy robić bedzie własnie dla tego faceta który miał wiecej ambicji i woli walki w sobie niz ta cała nasza "druzynka".
Jutrzejszy dzień bedzie sentymentalny i wyjatkowy...mam nadzieje ze i piłkarze sie postarają!
pozdro
Jutrzejszy mecz, nie wyobrażam sobie, żeby mógł się zakończyć innym wynikiem niż nasze zwycięstwo - tak mówi serce - rozum się waha...
Na pewno Żurek musi trochę inaczej zestawić jedenastkę. Przy układzie 4-4-2 od początku na szpicy powinien grać Kaliciak z Sobczakiem, a na skrzydle Domżalski. Patrząc na to co grał Onyekachi jego miejsce jest na ławce rezerwowych razem z Mikulenasem. Według mnie wyjściowy skład powinien wyglądać tak:
Gorczyca
Krysiński - Kapias - Napierala - Mielnik
Domżalski - Nowak - Bonk - Prasnal
Sobczak - Kaliciak
VincentVega
06-08-2008, 07:05
mielnik, nowak... chyba kpisz.
Widziałeś Nowaka w meczu z Kmitą ?? Więc kpienie sobie zostaw na po meczu ze Zniczem...
Zreszta Mielnik tez nie zagral zle w meczu z Kmita.
Przeżyje remis jeśli zobaczę w tym meczu to czego brakowało do tej pory: walkę o każdą piłkę, pressing, maksymalne zaangażowanie, bieganie do upadłego itd...
Chcę dziś widzieć na boisku jedenastu walczaków, którzy będą grali tak jakby od tego zależało ich życie.
Wtedy będę w stanie wybaczyć remis.
gorski1991
06-08-2008, 09:40
Gorczyca - Krysiński - Kapias - Napierała - Mielnik - Prasnal - Bonk - Nowak - Oneykachi - Mikulenas - Sobczak
19platin64
06-08-2008, 10:28
Dla mnie jest to lekko chora sytuacja.... polowa pilkarzy ktorzy deklaruja sie ze kochaja ten klub chodzi sobie po boisku.... a Tomasz Prasnal ktory powiedial ze jego serce nalezy do Gornika biega po boisku za cala druzyne.... to ja nie wiem co jest nie tak... czy to Trener nie umie im przemowi... dla mnie to jest niepojete;\;\ i nie potrafie tego wytlumaczycc... no i jeszcze Sadowski... ten chlopak tez zostawia dusze , serce i zdrowie na boisku... ale cos go nie widze w zespole....x\x\x\
chyba mial kontuzje ale szczerze mnie ten Sadowski nigdy nie przekonywał, poza jednym okresem w 3 lidze w rundzie jesiennej gdzie walił brame za bramą myslalem wtedy ze przy odrobinie szczescia uda sie stworzyc groźnego napastnika.
Nie wiem co Zurek narzeka na Kaliciaka skoro on nie jest skrzydlowym to nie dziwi mnie ze gra srednio.
przemol1984
06-08-2008, 11:46
a bedzie dzis transmisja z meczu ma Gieksa-tv?
idzie na jedną karte kupić 2 bilety?
marcin85
06-08-2008, 13:58
ciekawe ile nas bedzie mysle ze 5 tys powino byc;)
czarny1125
06-08-2008, 14:42
idzie na jedną karte kupić 2 bilety?
tak ! ale pod warunkiem że na sektor rodzinny < dla Ciebie + dzieci i / lub kobiety
ciekawe ile nas bedzie mysle ze 5 tys powino byc;)
5 tysięcy ? Pierwszy mecz w sezonie; wstyd jak będzie nas mniej niż 7 tysięcy...
zwazywszy ze jest sroda srodek wakacji po 2 meczach ktore byly totalna kleska wynikowa nie spodziewam sie 7 tysiecy :)
mam nadzieje ze wszyscy zagraja na swoich pozycjach i skonczy sie kombinowanie. Szkoda ze bez Markowskiego.
przemol1984
06-08-2008, 16:52
dajcie adres czatu
czy jest transmisja na gieksa tv??
http://live.sportowefakty.pl/pilka.htm
gorski1991
06-08-2008, 17:24
Wie ktos ile kibiców ??
Skoczek1312
06-08-2008, 17:31
dajcie adres czatu !!!!!
gorski1991
06-08-2008, 17:40
juz jeden w placey :/ kurwa mac
misiek64
06-08-2008, 17:40
Kurwa 0:1
cholera na futbol24 w relacji - 0:1
wstyd .... no to będzie trzeba walczyć o utrzymanie :P
1:1!!!!!
Edytowane:
...futbol24 się pośpieszył....spalony...niema branki...:-( dalej 0:1
a to może ta co z spalonego była :/
Piłka w bramce Znicza, ale Mikulenas w momencie podania był na pozycji spalonej i gola nie ma.
...jak dziś przegramy to sie załamę:-(
na futbol24 znowu 1:1....kurde.....poczekam czy Sportowe Fakty to potwierdzą...
-------
a jednak 1:1 - Bonk
Skoczek1312
06-08-2008, 17:56
dobrze jest 1:1 do przerwy mecz zaczyna się od nowa.Panowie wygramy!!!
dajcie linka na futbol24.
Dzięki wielkie. Pozdro z G B.
na futbol24 prowadzimy 2:1!!!!!!
misiek64
06-08-2008, 18:30
2:1
martynka1228
06-08-2008, 18:30
Oby się utrzymało...:)
Pieknie :) gratulacje :D ...
19CHUDY64
06-08-2008, 19:07
wreszcie:)))
a tu cos mniej przyjemnego;/
http://wiadomosci.onet.pl/2699,1802479,slask_kibic_zaatakowany_siekiera,wyda rzenie_lokalne.html
przemol1984
06-08-2008, 19:13
Jednak Żurek wiedział co robi sprowadzając Bonka...:)
TYLKo GIEKSA oby tak dalej !! KATOWICE KATOWICE GKS GKS !!
I połowa tragiczna. druga o wiele lepsza (min. dzięki temu, że Znicz nie wiedzieć czemu wyszedł ustawiony bardziej defensywnie). W II w końcu utrzymywaliśmy sie przy piłce, dokładnie podawaliśmy, przerzucaliśmy na drugą stronę itd...to dało efekty!
Bonk pomimo strzelonej bramki mnie nie zachwycił. Onyekachi - tragedia ! Mam nadzieję, że w przyszłym meczu zacznie na ławie - same straty i niedokładne podania; jedna akcja jaka mu wyszła w II połowie (oszukanie dwóch obrońców) to i tak spierdolił.
Na duży plus: Kapias, Kaliciak i Mikulenas (chłop ma swoje lata a biega więcej niż nasza młodzież).
Widzów myślę około 4 500; doping dobry przez cały mecz.
Dajcie znać co z chłopakiem z Paderewy uderzonym siekierą przez fRajerów :dead:
rafalbombel
06-08-2008, 19:46
Tak na gorąco....
Pierwsza połowa tragedia, brak zaangażowania, niecelne podania. Nie wiem chyba nasze grajki nie umieją się zmotywować jak nie przegrywają. Druga już dużo lepsza w naszym wykonaniu, tak jakby w końcu coś zatrybiło. co do zawodników to na duży plus BONK - doświadczenie + precyzja i uderzenie jest dla nas dużym wzmocnieniem. Na początku dośc sceptycznie podchodziłem do jego transferu, ale widać myliłem się.
Za walke trzeba również pochwqalić Kapiasa, Prasnala i Napierałe. Pozostali w miare poprawnie. aaaaa i jeszcze za bardzo nie zadowoliła mnie gra Daniela O. (nie chce przekręcić nazwiska) - nic specjalnego nie pokazał, mało biega dużo strat, miejmy nadzieje że się rozkręci.
Jeżeli chodzi o gre to wydaje mi się że powinno już być teraz coraz lepiej, widac w końcu jakiś postęp, no i w końcu jakieś sensowne zmiany.
BRAWO GKS !!!
Mecz w dobrym wykonaniu, ale oczywiście nasz bramkarz musiał się wykazać i spie*dolił otwierając wynik 0-1... W sumie gra była dobra, widać jednak było, że Mikulenas ma swoje lata i siadł już po 20min. Dobrą grą wykazali się Sadowski, Oneykachi, Domżalski, Kaliciak oraz Bonk.O Sobczaku ciężko mi powiedzieć, bo wszedł na parę minut. Cała nasza obrona gra dobrze, akurat tutaj nie mam zbytnio zarzutów.Oneykachi pomimo, że nie zawsze dobrze podał, robił zamieszanie, a przy tym miał dobry przegląd pola.Myślę, że za parę szpili zgrają się lepiej i będziemy jeszcze lepiej grać.
Mecz w dobrym wykonaniu, ale oczywiście nasz bramkarz musiał się wykazać i spie*dolił otwierając wynik 0-1... W.
Nie wiem o co ci chodzi. Straciliśmy bramkę po kontrze Znicza w sytuacji sam na sam z bramkarzem. Zero winy Gorczycy, który cały mecz grał bardzo dobrze...
Lars Ulrich
06-08-2008, 19:59
...jak dziś przegramy to sie załamę:-(Dąbrowa Górnicza? :cham:
w 1 połowie kapa, w drugiej nie ta drużyna, onekaczi chuja gra,trzeba zgrania i przede wszystkim muszą uwierzyć w siebie !!
byku brynow
06-08-2008, 20:05
najlepsi bez dyskuji w meczu to Napierała(3) - czyscil wszystko, potrzebowalismy takiego stopera i Nowak(19) - nie widzialem zlego podania, spokój i opanowanie no i asysta przy bramce Kaliciaka!!!!! Na plus też Bonk, Domżalski, Kaliciak, Sadowski i Gorczyca. Powiem wprost - nie wiem co tam robi Mielnik - najwieksze nieporozumieni - ten gosciu jest tragiczny:/ O Onyekachim nawet nie chce mi sie gadac:/
Nie wiem o co ci chodzi. Straciliśmy bramkę po kontrze Znicza w sytuacji sam na sam z bramkarzem. Zero winy Gorczycy, który cały mecz grał bardzo dobrze...
Wyszedł niepotrzebnie... obrońca dochodził do napastnika, zostałby w bramce to by nie strzelił.. bo jakby jeszcze obrońca go zepchnął do lini boiska to nie miałby szans na oddanie strzału, więc wybacz, ale to ewidentny błąd bramkarza...
Gorczyca sie zawachal mial isc o tej bali dla mnie tez zawinil przy tej bramce tak na pierwszy rzut oka. Troche mnie tez nerwuje dre sie na wszystkich jakby wszyscy zawalili ino nie on.
Bonk dobrze gral fajnie przerzucal i niezla bramka.Nowak- powiem tam to co gral to byl przyzwoity poziom jak dla mnie ale widze w nim perspektywy na wieksze granie mam nadzieje ze sie chlopak szybko odnajdzie i bedzie jeszcze lepiej. Zurek nie boi sie postawic na niego pytanie wiec ilu takich Nowaków biega po boiskach 4 ligi .Trzeba ich ciagle wyciagac testowac itd.
Lewa strona naszej druzyny jest cala do wymiany, Prasnal no coz walczy czasem zrobi akcje ale to nie jest typ pomocnika, nie pasuje mi tam.
Kaliciak tez sie tam nie nadaje.
co do Znicza 3 razy slabszy niz rok temu , powiedzcie mi skoro oni wygrali 2-0 na Turku to co mysmy tam musieli grac. jedyne co mi sie u nich podobalo to rzuty rozne zebysmy tak wykonywali rogi.
p.s organizacja sprzedazy biletów to niezle dno jak dla mnie.skoro tak prostej rzeczy nie umiemy zorganizowac to gdzie tu tworzyc spolke akcyjna.
kepistol
06-08-2008, 20:27
Mam wrazenie ze gre tu sie ocenia na podstawie wyniku.. gdyby po pierwszej polowie bylo 1-0 dla Nas to pewnie by nikt nie mowil ze piersza polowa dno.. moim zdaniem obie zagrali podobnie.. obie dobrze, bylo widac, ze Ci zawodnicy maja juz doswiadczenie i nawet Daniel O. mimo iz mial duzo strat probowal nadrabiac je walka wiec gadanie ze tragicznie zagral jest raczej oznaka tragicznej wiedzy "eksperta". Ma podobny styl do Sadowskiego, ciag do przodu, walka po straconej pilce i bardzo fajnie wychodzi do gry a to, ze tracil duzo pilek.. Ronaldinho na nazwisko nie ma. Lepszy zawodnik, ktory dostanie 40 podan z czego zmarnuje 30 niz taki ktory sie pokaze do gry 5 razy i nie zmarnuje ani jednego.
Zdjęcie oprawy dla Ledka w dużej rozdzielczości... w dziale DOWNLOAD
www.gieksa.pl
Później zostanie dodany "cały" zestaw z tego meczu...
dominikamda2786
06-08-2008, 20:55
Byku to chyba bylismy na dwoch roznych meczach, Mielnik gra dobra pilke!!!!!!!!!! jeden na jeden nikt go nie potrafi przejsc!!
stefanosk
06-08-2008, 21:02
Fotki Więcej zdjęć wkrótce
http://gks-katowice.pl/galeria/thumbnails.php?album=19
1 na 1 moze Mielnik gra ale co z tego skoro podac nie umie ... w grze do przodu jest tragiczny ozywil sie potem ale w pierwszej polowie dno
Toczmek89
06-08-2008, 21:20
jak dla mnie Mielnik dzisiaj tez gral dobrze. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczylo tyle celnych i groznych strzalow z dystansu. Szczerze to w 2 polowie chyba nie widzialem zeby ktos odpuszczal, tak sie gra caly mecz!
dominikamda2786
06-08-2008, 21:23
To moze wy zagrajcie i pokazecie co potraficie.... Oni staraja sie jak moga!!! co mi sie nie podobalo to to ,,Kur..mac GKSa grac!!!! kibice hehehe
nie prowokuj bo szybko sie skonczy Twoja kariera tutaj
19sandra64
06-08-2008, 21:27
w 100% zgadzam zgadzam sie z Dominika ..najpierw spiewacie"Czy wygrywasz Czy nie" a za chwile "Kur.. GieKSa grac" to maja byc kibice na dobre i na złe?? taka jest prawda ze kiedy jest zle to nie bardzo im pomagacie ..bardziej dekoncentrujecie takimi okrzykami
świetna druga połowa, całkowicie inny zespół. bardzo podobał mi się Napierała 3, strzały i podania Bonka, widac ze dobrze czuje bal, Sadzik i Kaliciak po wejściu ożywili gre, doświadczony Mikulenas, z obrońcom na plecach to on umie grać. ten zespół może grać jeszcze lepiej, ogólnie bardzo pozytywne wrażenia, oby tak dalej.
stefanosk
06-08-2008, 21:31
w 100% zgadzam zgadzam sie z Dominika ..najpierw spiewacie"Czy wygrywasz Czy nie" a za chwile "Kur.. GieKSa grac" to maja byc kibice na dobre i na złe?? taka jest prawda ze kiedy jest zle to nie bardzo im pomagacie ..bardziej dekoncentrujecie takimi okrzykami
A co mamy być zadowoleni jak pokazują padake i grają bez serca?
"Kur... mać GieKSa grać" ma ich zmobilizować, i pokazać że wymagamy :jezor:
Co do meczu. Gieksa grała słabo, i bywały tylko przebłyski dobrej gry ( znacznie lepsza druga częsc spotkania). Bardzo fajna bramka Bonka, no i Kaliciak :hihi:
19sandra64
06-08-2008, 21:41
bez serca ??? człowieku a co to myslisz sa robokopy ..ze wyjda i zagraja zawsze rowno ?? nowi chlopcy wychodza zeby sie pokazac kibica chca zadowolic napewno ...a ze nie zawsze to idzie w parze z jakoscia to znak ze czasem zabardzo chca...co dzisaj bylo widac po kazdym ...szczegolnie Daniel O.
Czekali na autobus na mecz swojej drużyny, kiedy zaatakowała ich grupa pseudokibiców Ruchu Chorzów. Bójka omal nie skończyła się tragicznie dla zwolennika GKS Katowice. Uderzony siekierą chłopak z poważnymi obrażeniami głowy trafił do szpitala.
Do utarczki doszło w środę po południu na przystanku autobusowym na katowickim Osiedlu Paderewskiego. Grupa kibiców GKS Katowice czekała tam na autobus, którym mieli jechać na mecz ze Zniczem Pruszków.
Siekiera w "Ruch"
Według przekazywanych policjantom relacji świadków, w pewnym momencie na przystanku zatrzymały się trzy samochody: volkswagen golf, polonez i auto nieustalonej dotąd marki. Z każdego wysiedli młodzi mężczyźni z siekierami. "Ruch, Ruch"- mieli skandować.
Doszło do szamotaniny, w trakcie której jeden z kibiców GKS, 20-latek, został uderzony siekierą w głowę i ramię, doznając poważnych obrażeń. Trafił do szpitala w Katowicach-Bogucicach, w środę po południu trwała jego operacja.
a nasz nowy czarnoskóry nabytek ma chyba płacone od kilometra... bo biegał dużo, ale mało z tego wynikało.
Ta wiadomość wyżej jest z tvn24.pl
A ja się nie zgadzam zupełnie. Pomimo tego że uważam że był to ich najlepszy mecz od dłuższego czasu wiem że czasami trzeba ich zmobilizować.:zabki: Oni sami to wiedzą, a wy nie rozumiejąc tego siejecie zamieszanie. Bardzo podobało mi się w tym meczu że akcje były pomysłowe no i wreszcie ktoś spróbował trochę indywidualnie pograć (Onyekachi) Brawo. :)
Pierwszy mecz u siebie i 3 punkty to cieszy. Kibice jak na wakacje to dopisali nawet z Pruszkowa za co duuuuuuuuzy plus. Mecz na poczatku gralismy swoje potem srednio druga polowa to momentami Ekstaraklasa. Bonk dobre wzmocnienie czekam az wroci Iwan i bedzie super mocny srodek. Prasnal dzisiaj porazka. JEst za maly na skrzydkowego i chyba ma powazna nadwage tak jak Sobczak zreszta nie pozozumienie ze dzisaj zagral. Daniel duzo krytycznych glosow ale robil swoje na boisku. Chyba trema go zjadla (dawno nie gral przed taka publicznoscia) w koncu obrona wydaje sie po ukladana.
Na mega minus zajscia po meczu na Paderewie;/ jebac SMIErDZIELI;/;/;/
Na mega minus zajscia po meczu na Paderewie;/ jebac SMIErDZIELI;/;/;/
nie wiesz ? nie pisz kurwa !
najpierw spiewacie"Czy wygrywasz Czy nie" a za chwile "Kur.. GieKSa grac" to maja byc kibice na dobre i na złe??
Nie, kibice jak to ujęłaś "na dobre i na złe" to kibice, którzy przychodzą na mecz mimo złych wyników i słabej gry piłkarzy i starają się ich mobilizować do dania z siebie więcej ;)
Sir_Bart
06-08-2008, 22:23
nie wiesz ? nie pisz kurwa !
To moze ktos oficjalnie napisze co sie stalo, zeby nie bylo zadnych domyslow a nie teksty w stylu Ci co maja wiedziec to wiedza i.t.d
Co do meczu....
Dobrze bylo dzis znow byc na Bukowej. I cieszy zwyciestwo....
Nie wiem czemu tyle tutaj narzekania na dzisiejszą grę, w tym meczu można było zobaczyć już jakiś pomysł na grę, chodź jeszcze dużo nie wychodziło szczególnie w pierwszej połowie co było ogromną zasługą fatalnie grającego Daniela O. Nie było już takiej dużej ilości piłek bitych do przodu, a zdecydowanie więcej gry piłką, co momentami było nawet efektowne. Mimo niezłej gry w środku Nowaka, mnie brakuje tam walki jaką wkłada Wijas, bo mimo,że nie jest w najwyższej formie nie zasługuje, aby cały mecz siedzieć na ławie.
Najważniejsze, że wygrali i miejmy nadzieję, że wreszcie uwierzyli w swoją wartość jako drużyny co będzie procentowało w kolejnych meczach.
Wiadomo cieszą pkt. wynik lepszy niż gra ale panowie dajmy im troche czasu i będzie dobrze zobaczycie.Jak dla mnie piłkarz meczu Napierała( POMIMO BŁĘDU PRZY GOLU) nasz najlepszy narazie transfer i odkrycie meczu Nowak.I jeszcze zeby Bonkowi chciało się biegać.Miki także na plus chć gola nie strzelił kawał czarnej roboty zrobił.
Milo bylo zobaczyc calkiem przyzwoicie grajaca GieKSe od niepamietnych czasow, z tej druzyny mozemy miec jeszcze wiele radosci!
Spokojnie,...
Przeplatają momenty dobre z tragicznymi...i są mało skuteczni. Gwiazdą u nas jest Bonk :zabki: Dobrze, że ratuje sytuację, ale inni powinni się lepiej starać!
marcin GieKSa
06-08-2008, 23:19
z perspektywy meczu w zabierzowie zagralismy o niebo lepiej......tylko jedno mnie cały czas frapuje dlaczego do k.... nedzy musza oni przegrywac zeby cokolwiek zaczac grac...dlaczego trza spiewac "k.. mac Gieksa grac" zeby oni zaczli wkoncu cos pokazywac....jak dla mnie 1 polowa ewidentnie slabsza od 2 w ktorej pokazali futbol ktory chce sie ogaldac w wykonaniu Gieksy co mecz....nie tylko u siebie ale i na wyjazdach....oby w kolejnych meczach bylo coraz lepiej bo widac ze z odpowiednim zangazowaniem i wola walki przez caly mecz , mozna dobrze grac... a tak na koniec odniose sie do Daniela O.( nie chce przekrecic) widac bylo ze chlopak sie musi rozegrac , oczywiscie mial kilka nieudanych zagran ale kilka razy pokazal ze naprawde sie moze rozegrac i ma potencjal(w porownaiu np. do Sobczaka ktory jest niesamowitym drewnem) przynajmniej mocna strona Daniela jest szybkosc i dynamika...
pozdro do plocka
Co do Onyekachiego to jest to typowy przyklad czlowieka egoisty. Dla niego liczy sie to by on byl na ustach kibicow. Gdy ma do wyboru podanie idealnej pilki partnerowi a wejscie miedzy 3 obroncow to on wybierze to drugie bo moze jakos mu sie uda. Tak samo rozbawilo mnie na koniec meczu podczas podziekowan jak wyszedl przed szereg calej druzyny. Mam nadzieje ze Daniel szybko zostanie utemperowany
skarabeusz
07-08-2008, 00:29
Gdyby Mikulenas strzelił bramkę po asyście Onyekachiego byłoby inaczej. Ale fakt faktem, że za dużo strat. Tylko czy to jest napastnik czy ofensywny pomocnik? Niby gra się podobnie, ale zupełnie inaczej. A u nas Żurek wystawia go jako takiego ofensywnego pomocnika.
Na plus Bonk, Kaliciak, Napierała, Nowak.
Na minus Prasnal (tylko ze względu na pozycję, jak dla mnie to super lewy obrońća, nie skrzydłowy) i Domżalski (spodziewałem się, ze więcej pogra 1 na 1, minus wynika raczej nawet nie z gry, a z moich większych oczekiwań, co do niego).
Reszta dobrze, bez wpadek, ale bez fajererków.
Na koniec linkowo (nie jebać mnie że nie w prasa,internet, TV, ale to bardziej pasuje chyba jednak tutaj, bo jest o meczu).
http://www.sportowefakty.pl/pilka/2008/08/07/gks-dal-nam-lekcje-pilki-wypowiedzi-po-meczu-gks-katowice-zn/
http://miasta.**********/katowice/1,35024,5562509,Pilkarze_GKS_u_Katowice_strzelali_ liderowi_przepiekne.html
http://www.sportowefakty.pl/pilka/2008/08/06/gks-katowice-zgasil-znicz-i-wygral-dla-adama-ledwonia-relacj/
Pozdro, oby tak dalej!
luki 1964
07-08-2008, 00:41
moja droga,spore grono forumowiczow przejechalo za ta druzyna wiecej kilometrow,niz ci sie wydaje,bedac z nia na dobre i na zle i to w takich czasach w ktorch ty-jak mniemam-nie mialas pojecia co to GIEKSA,wiec prosze abys byla odrobine bardziej wyrozumiala w swych komentarzach.pozdrawiam
luki 1964
07-08-2008, 00:45
To moze ktos oficjalnie napisze co sie stalo, zeby nie bylo zadnych domyslow a nie teksty w stylu Ci co maja wiedziec to wiedza i.t.d
Co do meczu....
Dobrze bylo dzis znow byc na Bukowej. I cieszy zwyciestwo....
oficjalna wersje to ci podadza w mediach.opamietaj sie ciekawski
www.gieksa.pl
Galeria z meczu
Zwycięstwo cieszy, ponoć gra też nie wygladała źle. Brawo!
Mnie niestety nie było, dlatego mam pytanie:
jak wyglądała sytuacja na Sektorze 2, rodzinnym?
Jakieś atrakcje dla dzieci?
Krzesełka czyste jak zwykle?
Z góry dzieki za odpowiedź.
Krist VB
07-08-2008, 07:16
No prosze, a narzekań zawsze pora stron wiecej ;) . Wielka piłka to nie była. Zaskoczył mnie Mielnik (na plus) i Nowak( Tu ukłon dla Piekarczyka), jeszcze bedzie pożytek z niego tylko zeby sie tak nie palił po błedach. Dobre prostopadłe piłki ciepoł. Kali zagroł w ataku pora minut i jest efekt. Potem już na skrzydle mu nie szło. Ktoś tu pisał o błędzie Jacka i mo racje. Powinien zostać na linii i najwyżej róg by był.Miki dziś nie miał trzech na plecach i coś juz ugrał, a nie odbijał sie jak szmata od obrońców, choć taką sete co miał w I połowie, musi stzrelić. Sobczak nic nie wniósł ale podobno na dzień dobry nos złamał i grał bez nosa. Ciesze sie bo wygrali ale jeszcze wiele muszą pracować. Sorry ale ze Zniczem powinno sie wygrywać po 3:0. Trzeci mecz widze ze Zniczem i w każdym są coraz słabsi(rywale).
A według mnie Bonk nie zagrał dobrego meczu, chociaż za bramkę należy mu się pochwała. Był za wolny i do tego niepotrzebna żółta kartka. To samo Daniel - egoista. Sytuacja w drugiej połowie zamiast podawać do środka to wchodził między 2 obrońców kończąc stratą. Ale to nie jedyny taki jego przypadek wczoraj. Co można powiedzieć o bramkach, na pewno bardzo ładne, a szczególnie druga. Gra słaba w pierwszej połowie, za to drugie 45 minut dużo lepsze - więcej pewności, strzałów i celnych zagrań. Pomimo tych 3 punktów nie wszystko wygląda tak optymistycznie jakby się chciało. Przykładowo szybkość naszych piłkarzy (muszę jeszcze dużo trenować). A w ogóle przypomniał mi się Mielnik. Jestem zdania, że nie grał źle - z przodu mu nie wychodziło, ale z tyłu ok. Fajnie zagrał w obronie Napierała. Na koniec dodam, że jeszcze takiej chujni przy kasach nie widziałem - żeby czekać w kolejce 45 minut i to w takim ścisku, że ja pierdole. Nie mówcie mi żebym przychodził kupować bilet wcześniej bo nie mieszkam w Katowicach. Czemu nie można otworzyć więcej kas?! I jedna prośba do innych kupujących - czemu jak kolejka jest po prawej stronie to dużo osób wpycha się od lewej i przez to tak to wszystko wygląda, a potem: kurwa nie pchaj się albo spierdalaj. Najgorsze jest to, że jeden koleś stoi w kolejce i za chwilę przychodzi 100 jego kumpli i dają mu kasę żeby kupił im bilety. No żesz kurwa! Co jest?! Czemu nie może być normalnie - wszyscy stoją w jednej kolejce, a przez to wszystko idzie szybciej. Czemu są równi i równiejsi?!
Cały czas czekam na wypowiedź użytkownika dla którego wystawienie do składu Nowaka to była kpina...
A według mnie Bonk nie zagrał dobrego meczu !
A wedlug mnie byl zdecydowanie najlepszy moze nie jest zaszybki ale od czasow Sierki(oczywiscie w pierwszej lidze w dobrej formie) nie mielismy takiego zawodnika ktory groznie strzelal z daleka , dobrze podawal, rozgrywal a nawet mial kilka udanych przechwytow
A wedlug mnie byl zdecydowanie najlepszy moze nie jest zaszybki ale od czasow Sierki(oczywiscie w pierwszej lidze w dobrej formie) nie mielismy takiego zawodnika ktory groznie strzelal z daleka , dobrze podawal, rozgrywal a nawet mial kilka udanych przechwytow
każdy ma swoje zdanie i patrzy trochę pod innym kątem :)
A tak sie chciałem bardzo wypowiedzieć w tym temacie od wczoraj ... :)
Jak dla mnie zdecydowanie na plus zagrał Bonk (nie chodzi tylko o bramkę) .Jeśli ma być w takiej formie to dziwie sie tym którzy mówili ze jest slaby.Koleś jak profesorek rozgrywał te piłki, w dodatku kilka razy przechodził ładnie przeciwników.Może nie za szybki ale łatwo potrafił sobie wyrabiać pozycje do strzału.No i oczywiście te strzały z dystansu.Na bodajże 3 próby jedna bramka, jeden bardzo dobry strzał i jeden niewypał.Ogólnie mecz na duży plus.
Dalej Kaliciak.Wszedł zrobić co miał zrobić , przyjecie piłki i ogólnie cala akcja bramkowa cudo , szczególnie jak na poziom piłki w tym kraju.
Napierała.Może trochę wolny ale koleś ciągle przechwytywał piłki i zażegnywał niebezpieczeństwo.Może jeszcze ciut nie pewnie niekiedy wybija te piłki ale grał naprawdę dobrze.
Gorczyca.Dobrze bronił te strzały , ale wg. mnie popełnił błąd przy bramce.Gość był z boku, Napierała już do niego dobiegał.Spodziewam sie ze koleś nic groźnego z tej pozycji by nie uderzył.Ogólnie na lekki plus.
Nowak ładnie sobie hasał po boisku i należą mu sie brawa.Całkiem fajnie chłopak grał
Reszta jak dla mnie poprawnie oprócz :
Onyekachi - grał jak łajza ostatnia ,w ciągu 20 minut pierwszej połówki naliczyliśmy mu 7 strat.Jedna w miarę dobra akcja to za mało jak dla mnie.Gra egoistycznie i nie dość to traci piłkę w nieźle zapowiadających sie sytuacjach.I po meczu to wyjście przed szereg.Może showman nam sie rodzi jakiś tutaj :lol:
Tomek Prasnal.Spowalniał akcje grac niedokładnie.No cóż ambicją nawet wczoraj nie bardzo to nadrobił no ale słabszy mecz może się zdarzyć każdemu.
Mikulenas.Pewnie gdyby mu uznali bramkę, albo gdyby zdobył z tej 'setki' którą miał ocena byłaby inna ale jednak tez nieraz spowalniał niepotrzebni gdy można było szybka kontrę rozegrać.W dodatku w stylu Daniela nie potrzebne te faule na przeciwnikach.
To chyba tyle . Z tego co pamiętam.
Druga polowa fajna.Pierwsza nie bardzo .
Pozostaje sie cieszyć w długo wyczekiwanej wygranej i teraz marsz w gore tabeli.Może zaczną na wyjazdach coś grac.
Opinia o zawodnikach tylko i wyłącznie moja.
Pozdrawiam
A i co do postu tej Sandry.
Kibic to kibic normalne ze czlowiek sie zdenerwuje jak zespol ma punkt w dwoch meczach, w trzecim przegrywa 0-1 i chuja gra.Taka prawda.
Te teksty o 12 miejscu i chuja graniu napewno im przypomnialy ze ten mecz jest szczegolny jeszcze z jednego waznego powodu...i wzieli sie do roboty na szczescie.
Pruszkowiak
07-08-2008, 09:21
A ja powiem jak to wygladalo z sektora gosci;
Krytykujecie Daniela O. (tez nie chce przekrecic nazwiska), tyle ile ten chlopak zrobil to naprawde dawno nie widzialem, absorbowal caly czas i Kowalskiego i Kokosinskiego moim zdaniem najlepszy duet srodkowych obroncow, chlopaki w Jastrzebiu i Turku byli nie do przejscia a on po prostu wyciagal ich sciagal na lewo i prawo robiac miejsce innym, moim zdaniem niesamowita gra, brakuje mu tylko kleju w nodze i dobrego strzalu. Bardzo dobra gra Napieraly, pewny obronca ladnie czyscil, choc moim zdaniem nasz Kokosinski jest lepszy.
Piszecie ze nie dzialala lewa strona ale to dlatego, ze na naszej prawej graja Rybaczukowie, czyscili tak jak powinni to robic. Za to lewa strona u nas to jakas kpina, normalnie ja chyba bym gral lepiej niz Januszewski i Kaczmarek, jeden stary i wolny, drugi w ogole nie wracal sie do obrony. Zauwazalny brak srodkowego pomocnika u nas, zupelnie nie mial kto przetrzymac pilki tu najbardziej widac oslabienie naszej druzyny. Gramy bez pomyslu, sam walczacy w srodku Feliksiak nic nie da, panowaliscie calkowicie w srodku pola.
Podsumowujac zagraliscie przyzwoicie i zasluzenie wygraliscie, Zniczowi przyjdzie grac w dolnej czesci tabeli a to tylko dzieki Bienkowi i srodkowym obronca, ktorzy moim zdaniem tworza jeden z najlepszych duetow w I lidze. Reszte nalezy przemilczec jesli o gre chodzi.
Stadion to nie kościół...tutaj rządzą emocje, Moze dla Ciebie nie wiekszej róznicy wynik i styl gry ale np jesli chodzi o mnie to ma i przykro patrzec jak druzyna ktorej kibicuje sie od bajtla traci a nasze grajki sie nie staraja.
To ma ich zmotywować. ;]
Mecz momentami dobry.
Na plus Bonk Mielnik Nowak Kaliciak
kepistol
07-08-2008, 11:46
Widze ze tu chyba tylko Pruszkowiak oceniajac mecz z innego punktu widzenia dostrzega ta czarna (doslownie i w przenosni) robote u nas. No a zmieniajac temat bramka na 2-1 jesli nie stadiony swiata to napewno ekstraklasa.. szkoda sytuacji Sadzika bo by mial fajne wejscie.
A co do spiewu kibicow nie ma co uogolniac.. kazdy z nich odbiera to na swoj sposob, na bank sa pilkarze ktorzy sa tak skoncentrowani na grze ze nawet po meczu nie pamietaja tego co sie na trybunach dzialo, z innych napewno takie mobilizujaco/prowokujace przyspiewki wyzwalaja wiecej jakiejs sportowej zlosci ale watpie ze kogos negatywnie dekoncentruja bo to nie dzieci graja tylko obyci z takimi sytuacjami ludzie.
Bardzo pozytywnie wyszedł doping (pierwszy raz od starej III ligi) słyszany na Szczecińskiej.
Szpiechu
07-08-2008, 12:59
Wreszcie wygrana i oby tak dalej !! co prawda w pierwszej połowie słabo w drugiej już lepiej. Według mnie nikt sie specjalnie nie wyróżnił z naszej drużyny grali zespołowo no może poza Danielem który częściej się kiwał i tracił piłkę niż podawał.
Nie rozumiem czemu nasi piłkarze robiąc przeżuty na drugą stronę grają wysokie piłki na najmniejszego Domżalskiego.
Dwie dobre zmiany Kaliciak i Sadzik pokazali się z dobrej strony walczyli ożywili grę mam nadzieje że Kali wróci do napadu. A no i pozytywnie mnie też Mielnik zaskoczył który zagrał lepiej niż zazwyczaj i nie odstawał od zespołu
Pruszkowiak
07-08-2008, 13:18
Wy naprawde nie widzicie tej pracy jaka wykonal Daniel O.? Przeciez pilka nie polega tylko na strzelaniu z kazdej pozycji, on robil gre bez pilki.
Dawno nie widzialem tak rozbieganej naszej obrony a to wlasnie przez niego.
Co do wrzucania pilek na najnizszego to inaczej nie mogli byli za dobrze kryci wlasnie przez naszych stoperow, ciesze sie ze Znicz ma taka obrone bo inaczej naprawde byloby slabiutko.
Teraz jak wygramy w Zabierzowie to wszystko wroci do normy, bedzie ciezko ale wierze ze sie uda!
W pierwszej połowie nikt chyba nie był zadowolony z gry. Dla mnie najważniejsze są trzy punkty. Nie jest już tak nerwowo, chłopcy na pewno trochę psychicznie odetchnęli po tym meczu. Nikt nie ukrywa, że bardzow DUŻO jest do poprawienia w grze. Strasznie mnie raziło w oczy, jak "kotłowało" się pod naszą bramką i nikt nie potrafił wybić piłki. Czekam jeszcze na lepszą grę Napierały, jak na razie trochę za wolny.
Dariusz Dudek, na pewno kojarzycie piłkarza :) Właśnie z nim kojarzy mi się Nowak. Młody bez kompleksów. "Dudiego" również sprowadził Piekarczyk tyle, że z Naprzodu Rydułtowy.
Skoczek1312
07-08-2008, 13:20
ludzie zdecydujcie się jak naprawdę wyglądał szpil i przelejcie to słownie na forum ...a nie jeden pisze o Mikim ,że dobry szpil drugi pisze o nim ,że chujowy ,i tak samo o Bonku ,Mielniku i Danielu O. Człowiek na meczu nie był chce poczytać jak wyglądała gra naszych to ni chuja nie dowiesz się bo każdy musi napisać coś innego jak by byli na dwóch innych szpilach!!!
Skoczek1312
07-08-2008, 13:23
widzicie nawet pruszkowiak ocenia naszego Daniela na plus widać zwrócił na niego uwagę co robi bez piłki ,a u nas taka zasada jak nie strzela napastnik bramek to chujowy
ludzie zdecydujcie się jak naprawdę wyglądał szpil i przelejcie to słownie na forum ...a nie jeden pisze o Mikim ,że dobry szpil drugi pisze o nim ,że chujowy ,i tak samo o Bonku ,Mielniku i Danielu O. Człowiek na meczu nie był chce poczytać jak wyglądała gra naszych to ni chuja nie dowiesz się bo każdy musi napisać coś innego jak by byli na dwóch innych szpilach!!!
Jak widzisz każdy ma swoje zdanie i nie da się jednomyślnie kreślić czy ktoś grał super czy do dupy.
Skoczek1312
07-08-2008, 13:51
Dobra Acker ale można pisać zbieżnie czy ktoś grał dobrze czy nie bo to weryfikuje boisko a nie pisać przeciwstawnych opinii.
Dobry mecz zagrał Nowak , był nalepszym zawodnikiem w Naszym zespole. Bonk ma jeszcze ogromne braki, co się od razu rzuca w oczy ( szczególnie motoryka )
Daniel... to powinien wchodzić na ostatnie 15-20 min przy dobrym wyniku i zabawiać publiczność... bo zdupić 4 na 5 podań nie będąc atakowanym to nie zdarza sie przypadkowo
19Siemce64
07-08-2008, 15:08
Mi sie gra Daniela podobała...chłopak wie co robi..... i wie gdzie sie ustawic..... Miki momentami jakby tylko pozorował ze gra a tak naprawde sie opier... nie wiem czemu ale nie lubie jego stylu i sposobu gry.... ale to jest tylko MOJA SUBIEKTYWNA OPINIA:)
reszta ekipy tez dobrze wypadła:D
kepistol
07-08-2008, 15:56
Daniel O. byl najczesciej pokazujacym sie do gry zawodnikiem i sie moge zalozyc ze gdyby byl w duzo lepszej pilkarsko formie to wszyscy by sie teraz nim podniecali a ze spieprzyl troche podan to juz na lawke z nim.. moglby czekac tak jak Miki tylko na dlugie pilki do przodu, z 10 takich mial by okazje dojsc do 3, wtedy by tylu podan nie zmarnowal to wasza ocena byla by zapewne lepsza :dead:
moge zalozyc ze gdyby byl w dużo lepszej piłkarsko formie to wszyscy by sie teraz nim podniecali
Jasne,a gdyby Seba Gielza był w dużo lepszej formie to pewnie też byśmy się nim podniecali do tej pory.
To jest piłka nożna, na boisku ma być 11 najlepszych; grajek który z otrzymanych piłek ma 90% strat na pewno do najlepszych nie należy.
Wy naprawde nie widzicie tej pracy jaka wykonal Daniel O.? Przeciez pilka nie polega tylko na strzelaniu z kazdej pozycji, on robil gre bez pilki.
Dawno nie widzialem tak rozbieganej naszej obrony a to wlasnie przez niego.
Co do wrzucania pilek na najnizszego to inaczej nie mogli byli za dobrze kryci wlasnie przez naszych stoperow, ciesze sie ze Znicz ma taka obrone bo inaczej naprawde byloby slabiutko.
Teraz jak wygramy w Zabierzowie to wszystko wroci do normy, bedzie ciezko ale wierze ze sie uda!
Pozdro dla Ciebie, bo widać ze Ty widzisz, czego nasi nie widzą.
Nawet na moje pytanie nie odpowiedzieli;/
fjodor1978
07-08-2008, 20:32
A mnie się podobała gra Daniela Onyekachi'ego. Przynajmniej się starał, robił dużo wiatru, cały czas absorbował uwagę obrońców, w przeciwieństwie do Mikiego, który na razie rozczarowuje. Fakt, że brakuje mu na razie czytania gry, ale będą jeszcze z niego ludzie. Natomiast Grzegorz Bonk - przeciwieństwo Daniela. Widać, że ma braki szybkościowe, mało biega, gra bardzo "ekonomicznie", czasem niepotrzebnie zwolni akcję, ale nadrabia doświadczeniem, cwaniactwem, przeglądem sytuacji i spokojem. No i oczywiście uderzeniem.
Moge byc napastniekiem GieKSy? W sumie wiem do kogo trza uderzyc. Kondycje mam, bale przyjac umiem, ale nie umiem sie kiwac i od razu trace bale w dodatku gram samolubnie, ale przysiegam, ze bede duzo biegal, a co za tym idzie bede odciagal obroncow.
Kurwa panowie, napastnik ma odciagac, ale zaraz po tym wychodzic na pozycje, a nie biegac bez celu zeby sciagnac tylko obroncow i potem nic nie robic. Wczoraj zreszta Kaliciak ladnie pokazal jak mozna sciagac obroncow i w dodatku pograc troszke w pilke.
Moge byc napastniekiem GieKSy? W sumie wiem do kogo trza uderzyc. Kondycje mam, bale przyjac umiem, ale nie umiem sie kiwac i od razu trace bale w dodatku gram samolubnie, ale przysiegam, ze bede duzo biegal, a co za tym idzie bede odciagal obroncow.
Niestety Junior ale czasem kiwka ci dzis wychodzila. Tylko marnowal bys sie u nas. Poszukaj klubu w orange :D
O ile mnie pamiec nie myli juz nie ma Orange :)
Jest poprostu Ekstraklasa
Jesli sie pomylilem to sorka.
a co do wypowiedzi Sandry to nawet sadzik napisal ze potrzeba takiego dopingu:D "Myślę, że kibice od początku danego meczu powinni skandować "k... mać, GieKSa grać", bo zawsze od tego momentu rzeczywiście zaczynamy grać lepiej."
No to jeszcze ja wtrącę swoje 3 grosiki odnośnie meczu ...
Daniel - moim zdaniem mimo wszystko potrzebny, co prawda jeździec bez głowy - ale wprowadza tyle zamieszania w szeregi przeciwnika ile nikt dawno nie wprowadzał ...
Mikulenas - poprawnie, szkoda tylko że nie skutecznie ...
Domżalski i Prasnal - takie troszkę podcięte skrzydełka - widać było, że najlepsze akcje szły ze środka ...
BONK - niby wcale go nie było widać - ale doświadczenie dominuje ... Super strzały z daleka - czyli to czego dawno u nas nie było ...
Nowak - niesamowity przegląd pola - co z tego, że dużo strat - to przecież młody chłopak ... A podanie do Kalego pierwsza klasa ...
Mielnik i Krysiński - poprawnie z tyłu, za rzadko z przodu ...
Kapias - bardzo dobrze ... ale przy straconej bramce poszedł do przodu bez pozostawienia asekuracji ...
Napierała - bardzo dobrze ...
Gorczyca - przy bramce chyba rzeczywiście niepotrzebnie wychodził ... ale kilka akcji wybronił ... troszkę tylko boje się o jego grę na przedpolu ...
Zmiennicy:
Sadzik - mocna zmiana, bardzo dobry strzał - szkoda że wybroniony ...
Kaliciak - wszedł na atak, strzelił bramkę - całkiem nieźle ... lepiej niż na skrzydle ...
Sobczak - ZERO - jedyne co go usprawiedliwia to ten cios który dostał zaraz po wejściu i złamany nos ...
RobertSK
08-08-2008, 18:13
Kurwa jak mi ktos powie ze Napierała zagrał dobrze to sie chyba potne...bramke zawalił głównie on bo ten chop nie mo wogóle szybkosci...siedziałem na 2 i widziałem doskonale całą sytuacje...ten jego bieg to była tragedia kurwa krew z nosa i chuj!!
Dla mnie graczem meczu był Hupek...synek wogole niewidoczny ale odwalał w obronie kawał zajebistej roboty!!!Zajebisty sprinter walczak i przede wszystki skromny gosc!!Tez facet moze zrobic kariere....
pozdro
I ja sie tutaj wtracic musze.
Rowniez uwazam ze Napierala zagral naprawde dobrze !
Wolny.Coz bywa wsrod obroncow.
Ale dawno nie widzialem u nas obroncy ktory z takim spokojem przejmowalby pilki, wyprzedzal by przeciwnikow czy wchodzil zdecydowanie a nie faulowal ich !
Napierala pokaze jeszcze bardziej na co go stac.
Krzychu_1988
08-08-2008, 20:07
Lol Napierała słaby :lol::lol::lol::lol: Jak on czyści wszystko w polu i przed polem karnym a to ze go nie dogonił to inna sprawa. Jak dla mnie to Kapais zawalił brame to on był odpowiedzialny za krycie co było widac jak Jacek i Napierała ryczeli na niego.
inną sprawą jest to że Jacek nie musiał wychodzić.
Jutro kolejny szpil i może sie już na nim skupimy :prasa:
VincentVega
09-08-2008, 10:56
Cały czas czekam na wypowiedź użytkownika dla którego wystawienie do składu Nowaka to była kpina...
no to sie wypowiadam...
kajam się pokornie, nowak zagrał bardzo dobrze i wielkie oczy robiłem jak go oglądałem... przyznaje się do błędu.
oby grał tak dalej :-)
ja widziałem dla mnie to trafny transfer chyba ze wolicie gielziniio albo inne drewna które graja w ataku
sobczak daniel o taki bedzie atak jak żurek sie zna
vBulletin Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.